«خب خودت نخواستی»‌
30 می 2017
تعطیلات یا مرخصی زایمان؟
5 ژوئن 2017

در هفته دوم خرداد بر زنان چه گذشت؟

در دنیای زنان چه خبر؟ ششم خرداد ۱۳۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید (bit.ly/machonews ) تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید

اخبار سیاسی

ادعای دروغ اعزام زنان مطلقه به آنتالیا را از طریق قوه قضاییه پیگیری می‌کنیم

ایلنا- معاونت زنان و امور خانواده نهاد ریاست جهموری درباره شکایت از یکی از نمایندگان پیشین مجلس گفت: پیگیر شکایت خود هستیم، دروغ پردازی‌ها باید ثابت شود و امیدوارم حکم عادلانه داده شود. شهیندخت مولاوردی، درباره شکایت معاونت زنان و امور خانواده نهاد ریاست جهموری درباره ادعای ارائه لیستی از سوی این معاونت از زنان مطلقه ۲۰ تا ۲۵ سال به سازمان ملل به منظور اعزام به آنتالیا گفت: اقدامات قضایی از طریق معاونت حقوقی رییس‌جمهوری در حال پیگیری است و امیدوارم حکم عادلانه‌ای در این مورد داده شود.

حیثیت زنان را بازیچه مطامع سیاسی نکنیم

قانون- تا کنون به یاد ندارم چنین توهین زشت و صریح و زننده‌ای به عفت زنان پاکدامن ما شده باشد و بدتر از آن سکوت و بی‌تفاوتی برخی‌ها در مقابل نشر اکاذیب را شاهد بودیم. مدیرکل امور بانوان استانداری تهران با اشاره به اظهارات فاطمه آلیا، نماینده سابق مجلس قبل از انتخابات گفت: فاطمه آلیا در یک اظهارنظر غیرکارشناسی بیان داشت معاونت امور زنان ریاست جمهوری، اطلاعات زنان بین ۲۰ تا ۲۵ سال را در اختیار دفتر صندوق جمعیت ملل متحد برای کار در آنتالیا قرار داده است. تا کنون به یاد ندارم چنین توهین زشت و صریح و زننده‌ای به عفت زنان پاکدامن ما شده باشد و بدتر از آن سکوت و بی‌تفاوتی برخی‌ها در مقابل نشر اکاذیب را شاهد بودیم.

بی‌مهری مجلس دهمی‌ها به زنان و نمایندگان اهل سنت

خبرآن‌لاین- هیات رئیسه مجلس دهم برای دمین سال انتخاب شد اما در میان ۱۲ کرسی این زنان و نمایندگان اهل سنت هستند که با رای اکثریت از صدر مجلس حذف شدند. کرسی مجلس دهم در دست زنان است، این رکوردی بود که در طول تاریخ پیروزی انقلاب اسلامی به نام مجلس دهم ثبت شد. هرچند جامعه در حال گذار ایران در انتخابات اسفند ۹۴ به این نتیجه دست یافت که زمان آن رسیده است تا اداره کشور مردانه نباشد اما گویا این پیام از سوی مجلس دهم شنیده نشد و برای دومین بار هیئت رئیسه ای کاملا مردانه انتخاب شد.

زنان نباید در حاشیه باشند/پیگیر حضور بانوان در هیات رئیسه مجلس هستیم

ایرنا – نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: زنان به واسطه توانمندی ها و پتانسلی های فراوانی که در زمینه های مختلف دارند نباید در حاشیه باشند. سهیلا جلودارزاده افزود: باید اختلاف فاحش حضور زنان با مردان در مدیریت ها به اختلافی با شیب ملایم برسد و اگر بانویی توانایی ارتقاء و خدمت بیشتر را در جامعه دارد به صرف زن بودن نباید در حاشیه قرار بگیرد. وی تصریح کرد: چون ۶۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه ها را بانوان تشکیل می دهند و تجربه کافی در بخش های مختلف را نیز کسب کرده اند ، باید از ظرفیت آنان استفاده شود.

چرا زنان به هیات رئیسه مجلس راه نیافتند؟

آفتاب‌نی،ز- سخنگوی فراکسیون امید معتقد است که انتخابات هئیت رئیسه نشان داد که برخی از گروه‌ها حتی به تعهداتی که خودشان توافق کرده اند هم پایبند نیستند و متاسفانه به بلوغ تشکیلاتی و سیاسی نرسیده‌اند.بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید در گفت و گو با نامه نیوز و با اشاره به نتیجه حاصل شده در انتخابات هئیت‌رئیسه مجلس دهم، گفت: فراکسیون امید از همان ابتدا به توافقاتی که با دیگر فراکسیون‌ها انجام داده بود پایبند و متعهد بود؛ اما متاسفانه در صحن علنی از سمت گروه‌های دیگر بدعهدی و عدم پایبندی به تفاهم و توافق را شاهد بودیم. حتی در صبح روز رای‌گیری از ما خواستند که از جریان ۳-۳ بگذریم اما ما به دلیل توافقاتی که از پیش صورت گرفته بود و به حرمت مصوبه مجمع‌عمومی بر عهد خود پایبند بودیم و به همان استراتژی ۳-۳ برای کرسی‌های هئیت‌رئیسه عمل کردیم.

حضور بیشتر خانم‌ها در سطوح تصمیم‌گیری، عدالت جنسیتی را تضمین می‌کند

خبرآنلاین- معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور گفت: امیدوارم نمایندگان خانم بتوانند در سطح ریاست کمیسیون‌ها تخصصی صاحب جایگاه شوند.شهیندخت مولاوردی درباره راه نیافتن نماینده فراکسیون زنان به جمع اعضای هیأت رئیسه مجلس گفت: امیدوار بودیم این دوره یک خانم در جمع اعضای هیأت رئیسه مجلس حضور پیدا کند، انشاءالله نمایندگان خانم بتوانند در سطح ریاست کمیسیون ها تخصصی صاحب جایگاه شوند.

روحانی سقف شیشه‌ای زنان را می‌شکند؟!

آفتاب یزد – پریسا هاشمی: زنان در دولت روحانی توانستند در سه معاونت حوزه زنان ریاست جمهوری، سازمان محافظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را تحت سیطره خود درآورند. زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد مبنی بر این که قرار است زنان یک گام بلندتر برداشته و روی پله وزارت بایستند و کابینه دولت دوازدهم پر و پیمان‌تر از قبل پیش‌ خواهد رفت و به نیاز نیمی از جمعیت ایران که زن هستند پاسخ می‌گوید. شاید هم بیراهه نباشد اگر بگوییم مباحثی که درباره تفسیر صریح کلمه «رجل سیاسی» در دوره انتخابات دوازدهمین بی‌تاثیر در این تصمیم‌گیری دولت نیست. زنان توانستند با ۶منتخب در شورای شهر تهران و حضور در شورای دیگر شهرها و روستاها جای پای خود را در عرصه سیاست محکم‌تر کنند ولی کلمه «وزارت» جایگاه بالاتری را برای این زنان تداعی می‌کند.

زنان را به لایه های میانی قدرت وارد کنید

ایران آنلاین- آمنه شیرافکن- زنان آمدند، رأی دادند، مانند همیشه. حالا پساانتخابات است. زنان ایرانی برای شما سنگ تمام گذاشته‌اند. مطالباتشان را گفته‌اند. در خیابان‌های شهر برای شما تبلیغ کرده‌اند و حالا به فکر آن‌ هستند که شما در پاسخ به رأی آنها چه خواهید کرد. شما هم در استادیوم شیرودی به ضرورت رأی زنان اشاره کردید. همان روزی که زنان تابلوی مطالباتشان بالا بود و شاید میان همهمه تشویق‌های استادیومی آنها را ندیدید. آنها که روی مقواهای کاغذی نوشته بودند «حق برابر در خروج از کشور». درست یک روز پس از آنکه ورزشکار ملی‌پوش دیگری به تقاضای شوهرش ممنوع‌الخروج شده بود، آنها نوشته بودند «نه به تبعیض»!، «پیش به سوی برابری»، «برابری در حضانت» و بسیاری نکات دیگر

تابوی حضور زن در دولت باید شکسته شود

ایران امروز- .نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر در واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره سعی در تساوی حقوق زنان، عدم تفکیک جنسیتی و اشتغال‌زایی برای آن‌ها در دولت دوازدهم گفت این‌ اظهارات تا زمانی که «سازمان‌های مدنی از هجوم اطلاعاتی و امنیتی در امان نباشند.» نمی‌تواند نمود بیرونی داشته باشد. خانم ستوده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت یکی از موارد اصلی که حسن روحانی باید اعمال کند، باز گذاشتن دست سازمان‌های مدنی زنان و همچنین «انتخاب وزیر زن» است. به گفته این وکیل «دیگر تابوی حضور زن در دولت» شکسته شده و باید وزیر زن در کابینه‌ دولتی که خود را دولت اصلاحات می‌خواند وجود داشته باشد.

زنان در صف وزارت

شرق: حسن روحانی آن‌طورکه باید و شاید کارنامه درخشانی در سپردن کرسی‌های قدرت به زنان ندارد. حالا زنان تا دیر نشده در پی آن‌ هستند که دست پر در لابی‌ها و چانه‌زنی‌های قدرت شرکت کنند. پیش‌بینی «شهیندخت مولاوردی»، معاون امور زنان حسن روحانی، این است که «دو، سه وزیر خانم برای حضور در کابینه دولت دوازدهم معرفی خواهند شد». چندی است که در همین زمینه کمیته‌ای شکل گرفته و بناست اسامی و شاخص‌های زنان وزیر در چند روز آینده مشخص شود. وضعیت حضور سیاسی زنان این روزها تا حدودی رو به بهبودی نهاده، از یک‌سو ١٨ زن راهی بهارستان شده‌اند و از دیگر سو برای نخستین‌بار شش زن به شورای شهر تهران راه می‌یابند. سهمیه ٣٠ درصدی زنان در سهمیه احزاب اصلاح‌طلب به رسمیت شناخته شده و دست‌کم در تهران اجرائی می‌شود.

وزارت زنان یا معاونت زنان؟

فائزه توکلی-با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی و برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخاب به‌حق و شایسته جناب آقای دکتر روحانی، لزوم بازنگری و تدوین برنامه منسجم‌تری برای زنان که قریب به نیمی از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند و قطعا آرای آنان در انتخاب آقای روحانی سرنوشت‌ساز بوده است، حتمی و ضروری است.

راکعی: امیدواریم تجربه موفق حضور ۳۰ درصدی زنان شورا در کابینه تکرار شود

عصرایران- دبیر کل جمعیت زنان ملسمان نواندیش در خصوص ضرورت حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم گفت: در حوزه دولت و کابینه باید ظرفیت ۳۰درصد حضور زنان لحاظ شود. زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور نقشی اساسی در پیشبرد اهداف اصلاح طلبانه و پیشبرد اهداف توسعه متوازن و پایدار در کشور دارند.

زنان در راه وزارتخانه‌ها

شهروند- الناز محمدی- بعد از مدت‌ها بالاخره یک خبر متفاوت برای زنان: احتمال معرفی دو یا سه زن برای وزارت. درچهارسالی که گذشت، ایران، وزیر زن نداشت و خیلی‌ها گفتند جای زنان در رأس وزارتخانه‌ها خالی است. حالا اما اینطور که پیداست، داستان کمی فرق کرده و خبرهای تازه‌ای درباره شدت‌گرفتن احتمال سپردن چند وزارتخانه به زنان از راه می‌رسد.

 

حضور زنان در كابينه دوم روحاني از ادعا تا واقعيت

تسنیم-«سقف شيشه‌اي» اصطلاحي است كه در دنيا براي نشان دادن محدوديت‌هاي زنان براي دسترسي به برخي مناصب خاص اجرايي و مديريتي به‌كار مي‌رود. در انتخابات اخير امريكا نيز هيلاري كلينتون كانديداي حزب دموكرات با اذعان به شكست خود از دونالد ترامپ رئيس‌جمهور ايالات متحده امريكا به اين واژه اشاره كرده است. در داخل ايران نيز بسياري از فعالان حقوق زن كه گرايش سكولار دارند معتقد به وجود چنين سقفي براي فعاليت زنان در عرصه عمومي در ايران هستند.

سهم‌خواهی زنان

شرق- فاطمه صفری| قدم‌به‌قدم پیش می‌رویم و انتظار تحقق وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی را داریم، وعده‌هایی نه‌چندان تازه اما مهم که تعمیم آن به کل جامعه امری بدیهی است، حضور مضاعف زنان در کابینه دولت دوازدهم که موافقان و مخالفان بسیاری دارد، چراکه بسیاری بر این باورند حضور زنان در عرصه‌های مختلف یکی از دلایل بیکاری است یا آن‌که زنان باید در خانه ایفای نقش کنند. اما روحانی نه‌تنها در دور دوم انتخابات بلکه در یازدهمین دوره از انتخابات وعده حضور بانوان را در کابینه خود داده بود و تا حد زیادی توانست به این موضوع جامه عمل بپوشاند.

آیا تبعیض ها علیه زنان در دولت دوازدهم پایان می یابد

ایران- طیبه سیاوشی‌شاه‌عنایتی- بی‌شک هر کشوری که توسعه همه‌جانبه را مدنظر قرار داده است، بدون به‌کارگیری زنان لایق و تحصیل‌کرده در عرصه‌های مدیریتی و تصمیم‌گیری نخواهد توانست به اهداف مد نظر خود دست یابد. در سال‌هایی که گذشت، دولت یازدهم برای استفاده از زنان توانمند گام‌های عملی برداشته است؛ اما انتظار است این روند در دولت دوازدهم با شتاب بیشتری انجام شود و نه‌تنها رئیس‌جمهوری در میان وزیران خود کاندیداهایی را به مجلس معرفی کند؛ بلکه در سطوح معاونان وزیر، مدیران کل، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و… شاهد حضور بیشتر زنان باشیم. وزارت امور خارجه، بهداشت، آموزش عالی و آموزش‌وپرورش از‌جمله وزارتخانه‌هایی است که نسبت به سایر مراکز دولتی از تعداد بیشتری زنان مجرب، تحصیل‌کرده، شایسته و با صلاحیت کافی برای کسب مشاغل کلیدی برخوردار است.

 

مولاوردی: ادعای یاوه سرایان و دروغپردازان را از مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم

آنا- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در واکنش به مطالب منتسب به وی و این معاونت تاکید کرد: یاوه سرایان و دروغپردازان محکم ترین پاسخ را از حماسه سازان ۲۹اردیبهشت دریافت کرده اند و ما هم به احترام مومنین روزه‌دار این موضوع را از مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم.

 

آیا امکان خروج زنان از کشور بدون اذن همسر تسهیل می‌شود؟

ایلنا- فراکسیون زنان مجلس این روزها فعالتر از هر زمانی است.آنها دارند روی بند سوم ماده ١٨ قانون گذرنامه (اذن خروج زوجه از زوج براى خروج از کشور) کار می‌کنند. طرحی برای اصلاح قانون گذرنامه مصوبه سال ۱۳۵۱٫ جدای از این چندی پیش دولت هم لایحه‌ای به فراکسیون زنان مجلس پیشنهاد داد که بر اساس آن زنانی که به عنوان نخبه علمی و ورزشی فعالیت می‌کنند، برای خروج از کشور نیازی به اذن شوهر نداشته باشند. نام این لایحه پیشنهادی از سوی معاونت امور زنان و خانواده،«گذرنامه‌های ویژه خدمت» نام داشت. طبق قانون، زنان برای خروج از کشور نیاز به اذن همسر دارند و در این سالها مردان زیادی به دلایل مختلف مانع خروج همسران خود از کشور شده اند، اما رسانه ای شدن ماجرای ممنوع الخروجی زهرا نعمتی ونیلوفر اردلان دو قهرمان ورزشی، به درخواست همسرانشان به محدودیت های این قانون قدیمی، بعد تازه ای داد.

حضور حداکثری بسیج جامعه زنان کشور در حرم امام خمینی (ره)

مهرخانه- مسئول سازمان بسیج جامعه زنان گفت: حضور حداکثری در روز ۱۴ خرداد بمناسبت بزرگداشت بیست و هشتمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از طرف بسیج جامعه زنان کشور برنامه ریزی شده است. مینو اصلانی با اشاره به تقارن ماه مبارک رمضان با مراسم بیست هشتمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) اظهار کرد: این مراسم از ساعت ۱۸ عصر روز ۱۴ خرداد آغاز خواهد شد.

انتقاد رئیس فراکسیون زنان از ترکیب هیئت رییسه

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فراکسیون امید باید لیست کسانی را که با نام امید در مجلس بالا آمدند و به آن خیانت کردند، منتشر کند. پروانه سلحشوری روز چهارشنبه درمورد انتخابات هیات رئیسه اظهارکرد: ما در انتخاب رئیس و نواب رئیس با فراکسیون های مستقلین ولایی و نمایندگان ولایی توافق داشتیم و رای خوب هم آوردند ولی فراکسیون های دیگر در دبیران و ناظران به عهدشان وفا نکردند و بی اخلاقی کردند.

انتقاد نماینده تهران از فراکسیون ولایی/سیاسی کاری مانع از ورود زنان به هیات رئیسه شد

آنا-عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی علت عدم ورود زنان به هیات رئیسه را سیاسی کاری فراکسیون ولایی دانست.

طیبه سیاوشی در پاسخ به پرسشی درباره سهمیه زنان در هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی که فراکسیون امید و زنان مجلس از پیش قول مساعدی درباره آن داد، گفت: این سهمیه به دلیل سیاسی کاری رای نیاورد. وی همچنین در واکنش به اینکه مگر بر سر این سهم چانه زنی و توافق صورت نگرفته بود، گفت: بله اما فراکسیون ولایی و شاید فراکسیون مستقلین حاضر نشدند به اقلیت‌ها و زنان برای حضور در هیات رئیسه رای دهند.

حرکت عجیب زنان مالباخته خرم آبادی در وسط خیابان

تجمع اعتراضی غارت شدگان مؤسسه اعتباری توسعه (آرمان) امروز نهم خرداد ۹۶ در خرم‌آباد برای چندمین روز متوالی، با تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. زنان لرستانی که در این بانک سپرده داشتند، امروز جلوی استانداری لرستان برای دریافت سپرده‌های خود در بانک تحصن کردند و خواستار پیگیری مشکل خود شدند.

کاهش ۳۶ درصدی زنان راه یافته به شوراها در ۳۱ مرکز استان

ایران- مژگان جمشیدی- در حالی که خبر راهیابی ۴۱۵ زن به شوراهای شهر و روستا در استان سیستان و بلوچستان همچنان به عنوان شگفتی این دوره از انتخابات شوراها دهان به دهان می‌چرخد اما بررسی‌های خبرنگار «ایران» نشان می‌دهد بر خلاف انتظار میزان حضور زنان در شورای شهر پنجم در ۳۱ مرکز استان کشور در مقایسه با دوره قبل کاهش چشمگیری داشته است. به طوری که تعداد زنان راه یافته به شورای چهارم با کاهش ۳۶٫۴ درصدی از ۶۶ نفر به ۴۲ نفر در سال‌جاری رسیده است و اکنون پرسش‌های بی‌شماری را پیش روی فعالان سیاسی و زنان قرار داده است.

در همین حال خبرگزاری ایلنا گزارش داده به دنبال کاهش شدید تعداد زنان راه یافته به شورای پنجم، در ۱۶ مرکز استان شوراها مردانه‌تر شده، در یازده مرکز استان از جمله تهران تعداد زنان افزایش یافته و در سه استان درصد حضور زنان تقریباً با دوره قبل برابر بوده است.

کاهش حضور زنان در شورای پنجم

ایلنا، نتایج انتخابات شورای شهر نشان می‌دهد که این دوره حضور زنان به عنوان عضو شورای شهر نسبت به دوره قبل کاهش ملموسی داشته است. با توجه به اینکه تعداد اعضای شورای شهر در این دوره کاهش یافته است، شاید کاهش تعداد زنان شورای شهر در مراکز استان از ۶۶ نفر به ۴۶ زیاد محسوس به نظر نرسد اما جدول زیر که بر اساس درصد مشارکت زنان در شورای شهر کلان‌شهرهای کشور است نشان می‌دهد در شانزده مرکز استان درصد حضور زنان کاهش یافته، در یازده مرکز استان افزایش یافته و در سه استان درصد حضور زنان تقریبا با دوره قبل برابر بوده است. تا لحظه تنظیم این خبر نتایج نهایی شورای شهر ساری اعلام نشده است.

زنان و سودای قدرت سیاسی: سهم‌خواهی از کابینه و شهرداری

رادیو زمانه- نعیمه دوستدار- انتخابات به پایان رسیده و صدای سهم‌خواهی زنان از قدرت هرچند ضعیف شنیده می‌شود. آیا آن‌طور که شهیندخت مولاوردی می‌گوید، چند وزیر زن در کابینه جدید خواهد بود و آیا زنان برای شهردار شهر تهران شدن شانسی دارند؟

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری ایران گفته که پیش‌بینی می‌کند دو یا سه وزیر زن برای حضور در کابینه دولت دوازدهم معرفی شوند.

بازشکنی تابوی وزیر‌ زن در دولت روحانی

شرق- زهره آشتیانی.دبیر کارگروه رسانه معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری- سال ٩٢ حسن روحانی با وعده وزارت زنان قدم به ریاست‌جمهوری گذاشت، ولی غافل از آن بود که آوار‌برداری در دولت شامل حال حوزه زنان هم می‌شود بنابراین معاونت امور زنان و خانواده‌اش حداقل در دو سال ابتدای حضور درحالی‌که آماج هجمه‌ها از سوی بسیاری از منتقدان، مخالفان و گاه همفکرانش قرار گرفت، وقت بسیاری را صرف طرح‌ها و اقداماتی کرد که یا نیمه‌کاره رها شده یا اینکه مسیری را به خطا برده بودند.

نگاهی به سهم زنان از دولت یازدهم

ایسنا- چهره دولت هنوز چهره‌ای مردانه است‌. زنان با اینکه نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، هنوز به اندازه مردان در اداره کشور فعال نیستند. در سال‌های اخیر اصرار فعالان حقوق زنان بر حضور وزرای زن در کابینه در آستانه هر انتخاباتی بالا گرفته و بعد با تکمیل کابینه فراموش شده است؛ بدون در نظر گرفتن اینکه دولت تنها هیات دولت نیست و مشارکت تنها وزارت نیست.

امید زنان برای کسب‌چندسهمیه وزارت

بهارنیوز- فاطمه راکعي دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش در يادداشتي در روزنامه بهار نوشت: حسن روحانی در طول رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری هم در مناظره‌ها و هم در روزهای تبلیغات با اشاره به موضوع توجه به حوزه زنان توانست نظر این قشر از جامعه را به خود جلب کند. حال تلاش‌ها برای چینش کابینه جدید در جریان است و خبرهایی مبنی بر افزایش احتمال حضور زنان در کابینه آتی از گوشه و کنار می‌رسد، خبرهایی که خانم اشرف بروجردی نیز بر آن صحه گذاشته اند. خانم بروجردی سخنی را بدون مستند نمی‌زنند و همانطور که ایشان عنوان کرده است امیدواریم در کابینه دوازدهم اداره ۲ الی ۳ وزارت خانه شامل؛ آموزش و پرورش و وزارت علوم. . . به دست بانوان فرهیخته کشورمان سپرده شود.

سیده فاطمه ذوالقدر : عدالت جنسیتی در رأی آوری وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم بی‌تاثیرنخواهد بود

کلیدملی : سیده فاطمه ذوالقدر عضو هیئت رئیسه فراکسیون زنان مجلس دهم می‌گوید: وزرای پیشنهادی دولت دوزادهم باید برنامه خود را در زمینه تحقق عدالت جنسیتی که در قانون برنامه ششم تأکید شده ارايه دهند. «سیده‌فاطمه ذوالقدر» در این گفتگو بر چگونگی اجرای عدالت جنسیتی که در قانون برنامه ششم تصریح شده تأکید کرده توضیح می‌دهد: «در وزارت کشور دستکم ۳۱ پست استانداری و۴۳۰ پست فرمانداری داریم که اگر قرار باشد سهمیه ۳۰درصدی به عنوان تبعیض مثبت درنظر گرفته شود حداقل باید شاهد انتصاب ۱۰۰ تا ۱۵۰ زن باشیم.

صد درصد زنانه

گزارشی از نتیجه انتخابات در روستایی که همه نامزدهای شورای آن زنان بودند

وقایع اتفاقیه- لیلا رزاقی: سال‌ها قبل که گل‌بي‌بي ياراحمدزهي، پرستار يکه‌تاز بلوچ، با درايت و توانمندي‌اش در مقابل متجاوزان ايستاد تا در جنگ «نالک» به سهم خود نگذارد بلوچستان به دست انگليسي‌ها بيفتد، شايد خودش پيش‌بيني مي‌کرد که روزي زنان اين خطه از استان سيستان‌وبلوچستان ادامه‌دهنده راهي شوند که امثال او بذرش را پاشيده‌اند. امروز، سال‌ها بعد از حماسه‌سازي نالک، زنان بار ديگر در خاش حماسه‌ساز شدند. چنانکه گزارش‌ها نشان مي‌دهد در پنجمين دوره انتخابات شوراهاي شهر و روستا، ۷۰ زن تنها در بخش مرکزي خاش به شورا راه پيدا کردند و در يک روستا سهم زنان از کرسي‌هاي شوراي شهر صددرصدي شده است. افضل‌آباد در بخش پشتکوه خاش، تنها روستاي زنانه ايران است که اعتماد اهالي روستا به زنان در آن تاريخ‌ساز شده است.

سیاست در رشت مردانه است

ایران-فریبا خان احمدی- پنجمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا با پدیده‌های متعددی مواجه بود. در لیست نهایی کاندیداهای شورای پنجم شهر رشت از مجموع ۲۸۵ کاندیدا تنها نام ۳۷ زن دیده می‌شد. صرف نظر از اینکه نام هیچ زنی در لیست امید پنجمین دوره انتخابات شورای شهر رشت قرار نگرفت در نهایت تنها یک زن از بین ۳۷ کاندیدای زن موفق شد به شورای پنجم شهر رشت راه پیدا کند. اگرچه طبق تصمیم شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بنا بود ۳۰ درصد سهمیه لیست امید در شهرها و مراکز استان‌ها به منظور بالا بردن مشارکت سیاسی زنان به این گروه اختصاص پیدا کند اما با این حال بررسی‌های ما نشان می‌دهد تنها ۱۳ درصد مجموع نامزدهای شورای شهر به زنان اختصاص داشت. از سوی دیگر از بین ۲۱ مرکز استان تنها در مرکز استان گیلان عملاً در بین ۱۱ نفر اعضای لیست امید هیچ زنی در لیست امید شهر رشت قرار نگرفت و تنها یک زن که سابقه عضویت در شورای چهارم شهر رشت را داشت توانست به شورای پنجم نیز راه یابد.

راهیابی دو کاندیدای زن و یک کاندیدای زرتشتی به شورای شهر یزد

استان وایر: محمدعلی طالبی رئیس ستاد انتخابات استان یزد گفت: «با جمع بندی نهایی آرا، ۱۱ منتخب مردم شهر یزد برای ورود به شورای شهر مرکز استان مشخص شدند.در میان اعضای اصلی شورای شهر یزد ونوس عامری و الهه جورابی از میان زنان کاندیدا با رای شهروندان یزدی رتبه های دوم و سوم بیشترین رای در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر یزد را به خود اختصاص دادهه و به عنوان عضو اصلی شورای شهر یزد انتخاب شدند.

لبه تیغ افزایش تعداد زنان در شوراهای شهر و روستا

مهرخانه- اخبار پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، شاید به دلیل همزمانی با انتخابات ریاست جمهوری تحت‌الشعاع اخبار آن حوزه قرار گرفت، اما آن‌چه در این دوره انتخابات به خوبی خودنمایی کرد و توانست به دلیل برجستگی آماری خود را از لابه‌لای اخبار سیاسی ریاست جمهوری بیرون کشد و مطرح کند، حضور گسترده زنان در این دوره شوراهای شهر و روستا بود. اما این حضور زنانه تا چه حد می‌تواند مثمرثمر باشد و آیا تصدی مناصب مربوط به مدیریت شهری توسط زنان می‌تواند مفید حال زنان باشد؟ همچنین در روستاها، این حضور، تا چه میزان برای زنان مؤثر خواهد بود؟

«بازرسی» حجاب و عفاف در ادارات دولتی، «مجازاتی برای زنان کارمند»

رادیو فردا- رویا کریمی مجد- روزنامه خراسان روز سه‌شنبه با انتشار خبری از آغاز کار گروه‌های بازرسی «ستاد صیانت استان» خبر داد. به نوشته این روزنامه «بازرسی از ادارات استانی و شهرستانی در حوزه عفاف و حجاب» انجام خواهد شد. روزنامه خراسان نوشته است: «بر اساس ابلاغیه برخی استانداری‌های کشور، به مدیران محلی اعلام شده که حسب تقویم برنامه‌های ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی وزارت کشور در سال ۹۶، مقرر شده از ماه آینده (تیرماه) بازرسی از ادارات استانی و شهرستانی در حوزه عفاف و حجاب توسط گروه‌های بازرسی ستاد صیانت استان آغاز شود.»

محمود احمدی‌نژاد، در دوره اول ریاست جمهوری خود «ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان» را با دو محور اصلی «صیانت از حقوق شهروندی و ترویج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» تشکیل داد.

سخنگوی وزارت کشور: پوشش کارکنان زن را کنترل نمی‌کنیم

رادیو فردا- یک روز پس از انتشار خبر آغاز کار گروه‌های بازرسی «ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان»، سخنگوی وزارت کشور تأکید کرد که این بررسی‌ها، تنها «اقدامات دستگاه‌ها در زمینه فرهنگ‌سازی برای عفاف و حجاب» را شامل می‌شود و به پوشش کارکنان این دستگاه‌ها ورود نمی‌کند. روزنامه ایران، روز چهارشنبه دهم خرداد ماه به نقل از سیدسلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور نوشت:«بررسی بحث پوشش و حجاب افراد در دستگاه‌ها، در دستور کار ما نیست.»

سمینار “جایگاه زنان و جوانان از دیدگاه امام خمینی(ره)” در اتیوپی برگزار می‌شود

ابنا ـ سمینار “جایگاه زنان و جوانان از دیدگاه امام خمینی(ره)” به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی برگزار می‌شود. این سمینار طی روز شنبه ۱۳ خرداد ماه با حضور اساتید، بانوان و دانشجویان جوان اتیوپیایی در محل نمایندگی فرهنگی كشورمان در آدیس‌آبابا برگزار خواهد شد.

مسئله زنان، مسئله بشر است

وقایع اتفاقیه- اعضاي کانون زنان حقوقدان سورا در نامه‌اي سرگشاده خطاب به رئيس دولت دوازدهم، از وي خواستند در فرصت چهارساله‌اي که در اختيار دارد تمام تلاش خود را براي ازميان‌برداشتن موانع تبعيض‌آميز در حوزه زنان به کار بندد و به وعده‌هايش درباره تحقق عدالت جنسيتي عمل کند. در اين نامه مي‌خوانيم: «اينک که اندوخته شگرف شما از اعتماد مردم اين سرزمين دوباره آيين اعتدال و اصلاح را ابقا نموده است و در پرتوی اعجاز انگشتان جوهرين، دوباره ايران سربلند و اميدوار، در انديشه افق‌هاي روشن عدالت، امنيت و آزادي است، همراه با سپاس فراوان براي حضور پويا، مسئولانه و ثمربخش سرکار خانم مولاوردي در معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري که براستي برگ درخشاني در کارنامه شماست، استدعا داريم به مسئله زنان که مسئله بشر و مسئله ايران است، همچنان‌ که بارها در دوران انتخابات اشاره فرموديد، نظري بيفکنيد.»

لزوم عملیاتی شدن بیمه‌های خاص زنان سالخوره، بیوه و خودسرپرست

وب سایت دفتر امور زنان ریاست جمهوری- شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان در کمیسیون تخصصی شورای عالی رفاه که در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، دکتر میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مهندس فتاح رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعی از کارشناسان و مدیران حوزه مربوطه برگزار شد، گفت: امیدوارم که برگزاری این جلسه با توجه به موضوع و اهداف جلسه دستاوردهای قابل اعتنایی داشته باشد

تشکل‌هاي مدني، قرباني سياست‌زدگي جامعه ايراني

وقایع اتفاقیه -پرديس عامري: پس از فروکش‌کردن هيجاناتي که کل جامعه از افراد مستقل تا فعالان مدني، حوزه زنان و فعالان سياسي را دربر گرفته بود و البته تاحدي هم طبيعي نشان می‌داد، آنچه به نظر مي‌رسد لازم است مورد تمرکز قرار گيرد و آسيب‌شناسي شود، واردنشدن نمايندگان جامعه مدني به شوراهاي شهر و روستا و البته به صورت مشخص و برجسته در پايتخت است! درحالي‌که از ماه‌ها قبل تعدادي از مسئولان دولتي حوزه زنان، زنان فعال سياسي و همچنين برخي رسانه‌ها براي حضور و کانديدا‌شدن زنان در شوراها تبليغات کردند و همچنين نمايندگان جامعه مدني، اعم از افراد سرشناس و مؤسسان سازمان‌‌هاي مردم‌نهاد از اقشار مختلف جامعه در اين انتخابات کانديدا شدند و بازهم باوجود تمام تلاش‌هايي که البته آغازي مبارک در مسير تحقق مردمسالاري و افزايش فشار هرچه بيشتر جامعه و فعالان مدني به تشکل‌هاي سياسي بود، درنهايت ديديم که آنچه برونداد انتخابات بود و گزينه‌هايي که به شوراهاي شهري راه يافتند، تصميم نهايي جبهه اصلاح‌طلب، به‌عنوان يکي از جريان‌هاي سياسي حاکم بود.

سند جامع بهبود و ارتقای وضعیت زنان استان مرکزی آماده اجرا است

سند جامع بهبود و ارتقای وضعیت زنان استان مرکزی آماده اجرا است

مهر- مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: سند جامع بهبود و ارتقای وضعیت زنان استان مرکزی و برش استانی حقوق کودک طی سال گذشته تدوین شده و آماده اجرا است. زهرا فرجی پیش از ظهر پنجشنبه در اولین نشست کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده استان مرکزی در سال ۹۶ در اراک اظهار داشت: کارگروه بانوان و خانواده استان مرکزی در سال گذشته هفت جلسه با ۳۴ مصوبه داشته که ۹۰ درصد این مصوبات محقق شده است.

 

 

سیاسی خارجی

 

هیلاری کلینتون پس از انتخابات

فرناز سیفی- در شکست هیلاری کلینتون، از نقش زن‌ستیزی و تنفر از زن قوی و جاه‌طلب، کم نخواندیم. این مطلب مفصل اما عمیق‌تر و دقیق‌تر به موشکافی این مساله پرداخته است و هیلاری کلینتون حالا که دیگر نیاز به هیچ رایی ندارد و دیگر برنامه و خیال سیاسی دیگری در سر ندارد، بالاخره رک‌وراست و شفاف، حرف‌ها و حس‌های واقعی‌اش را به‌زبان می‌آورد. حالا که برنامه‌اش خالی‌تر از هر زمانی در ۲۵ سال اخیر زندگی‌اش است، در خانه پیژامه و پیراهن‌های گشاد تن می‌کند، پشت میز غذاخوری می‌نشیند و روی کتاب تازه‌اش کار می‌کند، کمد لباس‌هایش را تروتمیز می‌کند، به پیاده‌روی‌های طولانی می‌رود، با بیل کلینتون به تماشای تئاترهای روی صحنه می‌رود، دیگر مجبور نیست هر روز موهایش را به دستان ماهر آرایشگر و سشوار بسپارد، برای نوه‌هایش کیک و شیرینی خانگی می‌پزد و بالاخره طولانی، عمیق و به‌مدت کافی می‌خوابد.

بی‌احترامی عجیب رئیس‌جمهور فیلیپین به زنان

ایران آنلاین- رئیس جمهوری فیلیپین که اظهارات جنجالی او درسالهای گذشته زبانزد خاص و عام بوده ، اکنون در صدد اطمینان دادن به سربازانی است که احتمالا با اتهام نقض قوانین عرفی روبرو هستند. “رودریگو دوترته ” درتازه ترین اظهارات خود گفت: اگر یکی از سربازان به سه زن تجاوز کند خودش باید مسئولیت آن را بر عهده بگیرد.رئیس جمهوری فیلیپین در باره تخلفات نیروهای نظامی کشورش گفت: بر اساس قوانین عرف وعواقب این قانون من فقط مسئول خواهم بود، شما ماموریت خود را انجام دهید و من خودم بقیه را برعهده خواهم گرفت. دوترته می گوید: اگر به سه زن تجاوزکنی خودم مسئولیت آن را بر عهده خواهم گرفت.

روز جهانی کودک؛ «سرقت دوران کودکی» بیش از ۷۰۰ میلیون کودک در جهان

رادیو زمانه- سازمان «نجات کودکان» در گزارشی با عنوان «سرقت دوران کودکی»، به‌مناسبت روز جهانی کودک (پنج‌شنبه یکم ژوئن / ۱۱ خرداد) وضعیت زندگی کودکان در ۱۷۲ کشور جهان را مقایسه کرده است.

به‌گفته این سازمان، جنگ، خشونت و فقر، دوران کودکی بیش از ۷۰۰ میلیون کودک در سراسر جهان را ربوده‌ است.این گزارش گفته است که کار سخت، ازدواج زودهنگام، بارداری زودهنگام، بهداشت ضعیف و فقدان آموزش دلایل بدبختی بسیاری از کودکان جهان است. سازمان «نجات کودکان» می‌گوید کودکان غرب و مرکز آفریقا بیشترین آسیب‌ها را در این زمینه‌ها می‌بینند.

 

اخبار حقوقی

چک کردن گوشی همسر، جرم محسوب نمی شود

جممهوری اسلامی نوشت: برخی زنان و مردان عادت به کنترل و بازرسی تلفن همراه همسران خود دارند. این کار از نظر حقوقی چه وضعیتی دارد و آیا می‌توان بابت آن شکایت کرد؟ «نوعا این دست اقدامات زن و شوهر نسبت به یکدیگر در راستای حساسیت‌ها و علایق طرفین نسبت به یکدیگر و زندگی‌شان است؛ لذا نباید به جای درک‌کردن طرف مقابل و تلاش در اعتمادسازی به دنبال چنین راه‌هایی بود.

چه راهکارهای قانونی برای زنان وجود دارد تا بدون اجازه همسر از کشور خارج شوند؟

ایران آنلاین- مریم دشتی- هجده سالم بود که وقتی با پدر و مادر رفته بودیم شهرستان دیدن مادر بزرگم، در راه برگشت به خانه با کامیونی که بار گندم داشت تصادف کردیم. حادثه بدی بود که بعداً برایم شد شیرین‌ترین اتفاق زندگی‌ام. در آن تصادف وقتی بعد از سه روز از کما بیرون آمدم متوجه شدم که دیگر نمی‌توانم راه بروم و تا آخر عمر باید یک صندلی چرخدار جای پاهایم را بگیرد و مرا کنترل کند. پدر و مادرم آسیب جدی‌ای ندیده بودند. مادرم طوری که من نبینم مدام گریه می‌کرد اما صدایش انگار در گوشم بود. با اینکه پدر همه ناراحتی‌اش را در خودش می‌ریخت اما می‌شد آن را از چشمان خسته‌اش فهمید، بغضی که در گلویش برای دخترک معلولش نگه داشته بود.سه ماه بیشتر به کنکورم نمانده بود. پدرم دوست داشت معلم شوم. برای به دست آوردنش تلاش زیادی کرده بودم شاید اگر آن اتفاق نمی‌افتاد الان معلمی بودم که با بچه‌های زیادی داشت در درس دادنش و اداره کلاس سر و کله می‌زد. معلمی هم شغل خوبی است، شاید مسخره باشد این جمله‌ام ولی چه خوب شد که آن روز تصادف کردیم و من معلم نشدم.

طلاق توافقی در روستاها افزایش یافته است

مهر- عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: در شرایط کنونی طلاق توافقی علاوه در کلانشهرها، در روستاها رواج چشمگیری پیدا کرده است. روح الله بابایی با مثبت ارزیابی کردن اقدام سازمان بهزیستی در راه اندازی سامانه ثبت مداخلات طلاق، افزود: واقعیت آن است که وضعیت طلاق در کشور نگران کننده است تا جایی که طلاق ها علاوه بر کلانشهرها، به روستاها نیز کشیده شده است. وی ادامه داد: متاسفانه طلاق توافقی نیز رواج زیادی پیدا کرده که این موضوع می تواند زنگ خطری جدی برای جامعه به شمار رود که باید برای آن چاره اندیشی شود.

ابزاری سنتی٬ کاربردی مدرن

ما زنان- ما فمینیستها باید از خود بپرسیم در جایی که بخش اعظمی از زنان ایران خانه‌نشین یا خانه‌دار هستند٬ در جایی که قوانین و مجریان قوانین زن‌ستیز هستند و در تصویب قوانین جدید روندی رو به عقب را شاهد هستیم٬ چه توجیه عملگرایانه و فمینیستی وجود دارد برای سکوت یا حتا حمایت ما ار این طرح مزورانه برای ایجاد شرم در زنان برای تعیین مهریه؟ چرا باید هم‌دست و هم‌صدا با بلندگوهای حاکمیت باشیم که مهریه بالا را برای زن ناپسند می‌داند اما هیچ راهکاری برای وابستگی مالی که به دنبال خشونتهای خانگی وسیع به همراه آورده ارایه نمی‌کند؟

​دست‌هاي پنهان و جايگاه مديريتي زنان در ايران

خبرگزاري آريا- خديجه گلين مقدم پژوهشگر،فعال اجتماعي و سياسي و زيست محيطي – در حدود چهار دهه از انقلاب اسلامي ايران مي‌گذرد. در اين مدت اغلب مديران با آزمون و خطا کشور را اداره کردند و آسيب‌هايي جدي به دليل بسياري از سوء‌مديريت ها به کشور وارد شده است. با آنکه انتظار مي‌رفت در اين چهل سال کشور از سمت مديريت جنسيت‌سالارانه به سمت مديريت شايسته‌سالارانه با نگاه فراجنسيتي پيش برود، اما عملا اتفاق خاصي نيفتاد و مردان همچنان براي به دست گرفتن مديريت‌هاي خرد و کلان سر و دست مي‌شکنند و زنان جامعه همواره پس زده مي‌شوند.

گفتاری در باب مفاهیم و اصطلاحات علم جنسیت

امروزه اگر بخواهیم درباره مفاهیم اجتماعی صحبت کرده یا کار کنشگری کنیم، محکوم به ارائه توصیفات و توضیحات مبسوط نظری پیش از آنیم؛ و البته که چه محکومیت مفید و مؤثری چرا که همواره حوزه­های حساس کنشگری به خصوص در جوامعی چون جامعه ایران که ملغمه­ای از عادات و سنن و شرعیات غلیظ و عمیقِ تاریخمندند، از نبود توضیحات لازم که چرایی بایستی فعالیت در آن باره را تفهیم می­کنند، متضرر شده­اند. به خصوص امروزه که نیل به اهداف اجتماعی مستلزم همکاری و همراهی افراد از بخش­های کنشگری، دانشگاهی و سیاسی است.

«قرارداد جنسی» اثر کارول پیتمن

بیدار زنی – زهیر باقری‌نوع‌پرست- جامعه ایده‌آل برای بسیاری، جامعه لیبرال سرمایه‌داری است که در آن افراد بتوانند به صورت آزادانه با یکدیگر داد و ستد کنند. ولی در پیشرفته‌ترین جوامع سرمایه‌داری در غرب که در ظاهر، زنان از آزادی‌های برابر با مردان برخوردار هستند، هم‌چنان شاهد نابرابری‌های شدیدی هستیم. مثلا در مقایسه با مردان، زنان درآمد کمتری دارند و شغل‌های مهم و کلیدی در انحصار مردان است. کارول پیتمن در کتاب خود با عنوان «قراردادِ جنسی» – با بررسی سنتِ قرارداد اجتماعی، سعی دارد نشان دهد که این نابرابری نه یک مسئله فرعی یا تصادفی، بلکه خصوصیت «قرارداد اجتماعی» است و ریشه در این اندیشه سیاسی دارد. رویکرد او باعث می‌شود که این اثر و مدعای آن در تقابل مستقیم با فمینیست‌هایی قرار گیرد که بر این باور هستند که با اصلاحات و تغییراتی در خود «قرارداد اجتماعی» می‌توان آزادی و برابری را برای زنان فراهم کرد. تصوری رایج وجود دارد که قرارداد اجتماعی مطرح شده توسط جان هابز، جان لاک، روسو و کانت، زمینه را برای آزادی و برابری همه انسان‌ها فراهم کرده است.

 

اخبار اجتماعی

خودسوزی مرگبار دختر ١٧ ساله مريوانى

دختر ١٧ ساله مريوانى با خودسوزى به زندگى خود پايان داد. طبق گزارش رسيده به جمعيت حقوق بشر كردستان ، روز شنبه ٦ خرداد ماه سال ١٣٩٦ ، دخترى ١٧ ساله به نام “س ، ا ” اهل شهر مريوان به گفته ى نزديكان اين قربانى به علت مشكلات خانوادگى اقدام به خودسوزى كرده و جان خود را از دست داده است . به نقل از گزارش ، نامبرده بعد از اقدام خودسوزى به بيمارستان منتقل شده اما به علت شدت خودسوزى پس از چند روز جان خود را از دست مي دهد.

رافت صراف، زنی که در سن ۸۴ سالگی اولین نمایشگاه نقاشی خود را برپا کرد

استان وایر: نخستین نمایشگاه رافت صراف هنرمندی که پس از ۸۰ سالگی به نقاشی علاقمند و استعداد خود را در نقاشی کشف کرد از جمعه پنجم خرداد ماه با ٣٦ تابلو در گالری گلستان آغاز شده است. رضا آشفته طی گزارشی در روزنامه شرق با بیان اینکه «نقاشی برای رافت صرافت بیشتر حالت درمانی و مسکن دارد»، از قول لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان درباره نقاشی‌های رافت، نوشته: «در ٨٤سالگی و در بستر بیماری، برای سرگرمی شروع می‌کند به نقاشی‌کردن. آثار به‌وجودآمده پر است از شور زندگی، پر است از رنگ‌های زیبا و پر است از امید. این نمایشگاه واقعا دیدن دارد.»

اجرای ۲۷ برنامه در راستای سیاست‌های کلی خانواده/ ترویج ازدواج سالم در جوانان

مهرخانه- مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از اجرای ۲۷ برنامه در راستای سیاست‌های کلی خانواده خبر داد. دکتر محمداسماعیل مطلق گفت: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده در سال گذشته از سوی مقام معظم رهبری، وزیر بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را موظف کرد که در خصوص بندهای ۴ و ۱۵۵ این سیاست‌ها زیرنظر دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را در راستای اقتدار و تحکیم بنیان خانواده اجرا کنند. ترویج ازدواج سالم یکی از این برنامه‌هاست که در این راستا کارگاه‌ها، همایش‌ها وکمپین‌هایی اجرا خواهد شد.

اتفاق در حال وقوع؛ تغییر نهاد پدرسالاری به نهاد فرزندی در جامعه ایران/ مادران از طریق فرزندان به تعدیل روابط قدرت در خانواده می‌پردازند

مهرخانه- عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: در حال حاضر اتفاقی در حال وقوع است و آن این است که نهاد کودکی جای نهاد پدری را می‌گیرد و این چیزی که در ایران اتفاق افتاده است. این یک پدیده ایرانی معاصر بوده و حتی مربوط با تاریخ ما هم نیست. از طرف دیگر این تحول نه تنها ممیزی جامعه ما است بلکه می‌خواهم این دیدگاه را مطرح کنم که آن چیزی که دارد کل جامعه ما را هدایت می‌کند مفهوم فرزندی است.

سن ازدواج زنان کاهش یافت

ایسنا- بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، میانگین سن در اولین ازدواج زنان در سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال ۱۳۹۰، ۰.۴ سال کاهش پیدا کرده است. شهیندخت مولاوردی در کانال تلگرامی خود نوشت: بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵۵ مرکز آمار ایران، میانگین سن در اولین ازدواج زنان در سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال ۱۳۹۰، ۰.۴ سال کاهش پیدا کرد؛به این ترتیب میانگین سن در اولین ازدواج زنان کل کشور در سال ۱۳۹۰ از ۲۳.۴ به ۲۳ سال در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است.

وضعیت آسیب های اجتماعی زنان مطلوب نیست

دانا- منتخب شورای پنجم خرم‌آباد گفت: آمار آسیب‌های اجتماعی زنان متاسفانه مطلوب نیست و در بحث اعتیاد زنان بدتر از مردان هستند.زهرا نظری ظهر امروز در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان لرستان که با حضور منتخبان شورای پنجم خرم‌آباد برگزار شد گفت:با توجه به ظرفیت‌هایی که شهر خرم آبا دارد می‌تواند به عنوان یکی از بهترین شهرهای ایران و حتی دنیا معرفی شود اما متاسفانه با وجود آسیب‌های اجتماعی حال شهرمان خیلی خوب نیست و مسئله آسیب‌ها یک از دغدغه های است که دراین شهر مطرح است.

تلاش جمهوری اسلامی برای تبلیغ الگوی “زن خوب فرمانبر”

رادیو فرانسه- این روزها در تلگرام، کانال‌هایی طراحی شده و با جذب مخاطب سعی می‌کنند با القای نوعی تفکر مردسالارانه، شیوه زندگی سنتی ویژه‌ای را تبلیغ کنند. کانال‌هایی که به نظر می‌رسد در پی جاانداختن الگوی “زن خوب فرمانبر” هستند.

هرچند بسیاری از زنان و مردان با سرزدن به کانال‌های تلگرامی‌ای که این روزها با چنین هدفی طراحی شده، می‌گویند که چنین تبلیغاتی با جامعه امروز ایران سازگار نیست، اما طراحان چنین کانال‌هایی همچنان مشغول فعالیت و جذب مخاطب هستند.

 

زنان دوم،‌ بعد از شوهرانشان

ایسنا- « آفتابی که صبحش گرمت نکند،‌ غروبش هم گرمت نمی کند» این زندگی صدها و صدها دختر جوانی است که از فقر،‌ با فقر ازدواج می کنند و در فقر باقی می‌مانند. برخی هنوز فکر می کنند اشکالی ندارد که دخترها زن دوم بشوند،‌ حتی اگر با مردانی بسیار مسن تر از خودشان ازدواج کنند،‌ حتی اگر این اختلاف سنی به چهل سال هم برسد، می شود یک جوری قضیه را پشت سر گذاشت،‌ وقتی در خانه به اندازه کافی نان برای خوردن نباشد، می شود دخترها را شوهر داد،‌ اگر بختشان این است که زن دوم مردانی مسن تر از خودشان بشوند هم مشکلی نیست.

رئیس پلیس راهور: کشف حجاب و روزه‌خواری در خودروی شخصی جرم است

رادیو زمانه- رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد کشف حجاب و روزه‌خواری در خودروی شخصی جرم است و پلیس راهور متخلفان را به دستگاه قضایی تحویل می‌دهد. تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا در رابطه با کشف حجاب و روزه‎خواری در خودروی شخصی گفت:« درست است که خودرو از مصادیق حریم شخصی محسوب می‌شود، اما حکم آن حکم خانه نیست.»

ازدواج موقت زمینه‌ساز گسترش ایدز است

رادیو زمانه- شیرین احمدی‌نیا، مدیرکل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفته زنان مقابل ایدز بیش از مردان آسیب‌پذیرترند، ازدواج موقت زمینه ساز گسترش ایدز است و در این زمینه آمار موثقی وجود دارد.

سوفیا کاپولا، دومین زنی که جایزه کارگردانی کن را برد، کیست

صدای آمریکا- هیأت داوران هفتادمین دوره جشنواره فیلم کن به ریاست پدرو المادوآر، فیلمساز اسپانیایی جايزه بهترين كارگردانی جشنواره را به سوفیا کاپولا برای فيلم «فريفته» اهدا کرد. کاپولا دومین زنی است که جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم کن را دریافت می کند. پیش از او، یولیا سولنتسه وا، کارگردان اهل اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۶۱ این جایزه را گرفت.

نگرانی رئیس انجمن متخصصان زنان، مامایی و نازایی نسبت به تبدیل شدن استفاده از رحم اجاره‌ای به فرهنگ

ایلنا- اعظم سادات موسوی؛ رئیس انجمن متخصصان زنان، مامایی و نازایی در گفتگو با ایلنا، با بیان اینکه در هیچ جای دنیا استفاده از رحم اجاره‌ای یک خواسته دلخواه نیست، گفت: استفاده از رحم اجاره‌ای در تمام دنیا در صورت شرایط خاص انجام می‌شود و سازمان بهداشت جهانی در شرایطی که مادر به دلایل خاصی رحمش را از دست داده باشد، اجازه استفاده از رحم اجاره‌ای را می‌دهد. او با اشاره به شرایط مادر برای استفاده از رحم اجاره‌ای ادامه داد: زنان تنها در صورت از دست دادن رحم خود بر اثر بیماری، نداشتن رحم به طور مادرزادی، آسیب رحم بر اثر سقط‌های مکرر و یا انجام پیوند کبد اجازه استفاده از رحم اجاره‌ای را دارند.

نمایش زنان بی‌حجاب در «نفس» مشکل شرعی ندارد/ مخاطب تعجب کرده است

مهر- مدیرگروه فیلم و سریال شبکه سه سیما درباره حاشیه های نمایش تصاویری از زنان بی حجاب در سریال «نفس» توضیحاتی را ارائه داد.مهدی روشن روان مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه سیما درباره پخش تصاویری از زنان بی حجاب که در فضای قبل از انقلاب در این سریال به تصویر کشیده شده است، عنوان کرد: بعضی به غلط می خواهند القا کنند که این سریال بحث بی حجابی را عادی سازی می‌کند درحالیکه اولا اینها تصاویری از زنان خارجی و غیر مسلمان است که در ارمنستان ضبط شده است و ثانیا ما اصلا روی چنین فضاهایی تاکیدی نداشتیم اما شاید چون مخاطب برای اولین بار چنین چیزی را می بیند ممکن است کمی برایش تعجب برانگیز باشد

نشان دادن زنان بی حجاب در صداوسیما

رادیو فرانسه: بینندگان سیمای جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار زنان بی حجاب این کشور را در یکی از سریال های تاریخی تهیه شده توسط تلویزیون دولتی مشاهده کردند. بر اساس قوانین جاری اسلامی، در این کشور کلیه زنان اعم از ایرانی و غیرایرانی ملزم به رعایت حجاب اجباری در تولیدات و برنامه های سیمای جمهوری اسلامی ایران هستند. البته از این قاعده فیلم ها و برنامه های خارجی که زنان بی حجاب را نشان می دهند مستثنی هستند.

گیس این کلاه سر دراز دارد/ چالش «کلاه‌گیس»؛ از «کاناپه» تا «نفس»

آنا- ‌این روزها بحث بر سر سریال «نفس» به کارگردانی جلیل سامان بالا گرفته است؛ دلیلش هم کلاه‌گیس زنان بازیگر سریال است. طبق گفته دست‌اندرکاران این سریال، برای ایجاد واقع‌نمایی از تکنیک پرده آبی استفاده کرده‌اند؛ یعنی عوامل برای ضبط صحنه‌های تروکاژی به ارمنستان سفر کرده‌اند. درآنجا تعدادی از بازیگران ارمنی ساکن کشور ارمنستان، مقابل پرده آبی قرار گرفتند و بر اساس پیش‌بینی‌های اولیه، برخی از صحنه‌ها را ضبط کردند و سپس از طریق حقه سینمایی، تصاویر مدنظر را در پس‌زمینه قرار دادند. همین نکته، بازسازی فضای ایران پیش از انقلاب را طبیعی جلوه داد. کارگردان با به‌کارگیری تکنیک پرده آبی یا سبز توانست به اصل واقعیت وفادار بماند و از این نظر در بازنمایی واقعیت موفق عمل کرد. تا این جای کار نه تنها مشکلی وجود ندارد، ‌بلکه تحسین‌برانگیز است؛ اما مشکل از آنجا شروع می‌شود که برای بازنمایی واقعیت در فیلم‌های سینمایی، ‌برخی از کارگردانان ما دچار سختی و توقیف می‌شوند.

اپلیکیشن زوج‌یابی زنان همجنسگرا در چین مسدود شد

بی‌بی‌سی- یک اپلیکیشن زوج‌یابی برای زنان همجنسگرا در چین با بیش از پنج میلیون کاربر مسدود شده است.

نرم‌افزار ریلا دیگر در فروشگاه‌های مجازی اندروید و اپل در دسترس نیست. سایت و حساب کاربری آن در سیناویبو (شبکه اجتماعی رایج در چین) هم حذف شده است. کاربران ریلا هفته گذشته متوجه شدند که این نرم‌افزار دیگر در دسترس نیست. هنوز دلیل مسدود شدن این اپلیکیشن مشخص نیست.

روز جهانی بهداشت قاعدگی: نکاتی که هر زن و دختری باید بداند!

بهداشت، آموزش‌وپرورش، حقوق زنان، اقتصاد و پایداری برخی از مهم‌ترین مسائل پیش روی جهان هستند. اما با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در همه این حوزه‌ها، همچنان در بسیاری از نقاط جهان، بهداشت قاعدگی و عدم دسترسی زنان به تأسیسات بهداشتی اولیه و نیز نگاهی که این مساله طبیعی را تابو می‌داند، موجب نگرانی فعالان حقوق زنان است. به همین دلیل ۲۸ ماه مه، ۷ خرداد به‌عنوان روز بهداشت قاعدگی نام‌گذاری شد تا روی دید منفی اجتماعیِ تضعیف‌کننده‌ی زنان و دختران در سراسر جهان تأثیر بگذارد.

او یک زن است

بهار می‌گل هشترودی- کمی از نیمه شب گذشته است. از پنجره که به بیرون نگاه می‌کنی تمام چراغ‌های ساختمان بلند روبه رو خاموش است. معلوم است شهر در خوابی عمیق فرو رفته است. تنها در بعضی خانه‌ها که به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد نور رنگی از پنجره به بیرون می‌تابد و نشان‌دهنده این است که کسی مشغول دیدن تلویزیون است. صدایی از خانه بغلی به گوش می‌رسد. یک سالی است که همسایه‌ ما هستند. بارها دیده و شنیده‌ام که با هم دعوا می‌کنند و به لطف دیوار‌های نازک خانه حرف‌ها و جر و بحث حتی فحش‌هایی که از مرد نصیب زن می‌شد را بارها شاهد بودم. صدا اوج گرفته است. این وقت شب چه وقت دعواست؟

با پگاه احمدی و تازه‌ترین مجموعه شعر او؛ «شدت»

رادیو فردا- مهرداد قاسمفر- پگاه احمدی شاعری‌ست که در عین وفاداری به مدرنیت زبانی، تاثیرپذیری‌های جدی از امکانات ادبیات کلاسیک و توانایی‌های زبان فارسی را در شعرش ارائه می‌دهد.

دفاع شخصی در برابر تجاوز

شرق- شهرزاد همتی- بچه‌ها هرکدامشان روی صندلی‌های قرمزشان نشسته‌اند. دخترهای چهار، پنج‌ساله با چشمان گرد و کمی نگران به خانم جوانی نگاه می‌کنند که جلو تخته ایستاده و روپوش سفیدی بر تن و دو عروسک در دست دارد. آنها به زن جوان، خاله سیما می‌گویند. او که فوق‌لیسانس روان‌شناسی کودک دارد، چهارسال است با مهدکودک‌ها همکاری می‌کند. خاله سیما دو عروسک خرس در دست دارد. یک خرس کوچک و یکی بزرگ‌تر. او در حالی که به بچه‌ها نگاه می‌کند، از خرس کوچک دستش می‌پرسد: «پشمک خانم به من بگو ببینم وقتی عمو خرسی اومد خونه شما و تو رفتی روی پاش بشینی تا بهت شکلات بده، به کجای تنت نباید دست بزنه؟»

رئیس پلیس راهور: کشف حجاب و روزه‌خواری در خودروی شخصی جرم است

رادیو زمانه- رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد کشف حجاب و روزه‌خواری در خودروی شخصی جرم است و پلیس راهور متخلفان را به دستگاه قضایی تحویل می‌دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، سه شنبه، ۹ خرداد، تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا در رابطه با کشف حجاب و روزه‎خواری در خودروی شخصی گفت:« درست است که خودرو از مصادیق حریم شخصی محسوب می‌شود، اما حکم آن حکم خانه نیست.»

 

انتقاد از ستاره هندی به خاطر ‘نپوشاندن پا’ در دیدار با نخست‌وزیربی‌بی‌سی- پریانکا چوپرا، هنرپیشه سرشناس هندی به دلیل پوشیدن لباسی که پاهایش را در دیدار با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند نشان می‌داد، مورد انتقاد شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

شماری از کاربران فیسبوک به خانم چوپرا گفته‌اند که با این کار به نخست‌وزیر هند ‘بی‌احترامی ‘ کرده است.

 

جسیکا چستین: نگاه اغلب فیلم‌ها به زن آزاردهنده است

آی ‌سینما: جسیکا چستین بازیگر امریکایی نامزد اسکار که امسال به عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش مسابقه در هفتادمین جشنواره فیلم کن حضور داشت، از شیوه به تصویر کشیدن زنان در سینما گلایه کرد. این بازیگر ۴۰ ساله تماشای چنین تصویری از شخصیت‌های زن را تجربه‌ای «آزاردهنده» خواند و گفت: «این اولین‌بار است که در مدت ۱۰ روز به تماشای ۲۰ فیلم نشسته‌ام. و مهم‌ترین چیزی که از خلال چنین تجربه‌ای دستگیرم شد این بود که با تماشای شخصیت‌های زن به نمایش درآمده در فیلم‌ها متوجه شدم دنیا چگونه به زن‌ها نگاه می‌کند.»

فريبا وفي نامزد نويسنده سال موسسه «LITPROM» آلمان

شرق- فريبا وفي نويسنده ايراني به دليل نگارش رمان «ترلان» كه چندي پيش توسط يوتا هيمل‌رايش به زبان آلماني ترجمه و در اين كشور منتشر شده بود، نامزد عنوان نويسنده سال ۲۰۱۷ در يك جايزه ادبي در آلمان شد. موسسه «LITPROM» در كشور آلمان كه از سال ۱۹۸۰ تاسيس شده است نام وفي را در فهرست انتخاب ۱۰ نويسنده برتر خود در سال ۲۰۱۷ قرار داده است.

تبلیغات لاغری و رفع چروک پوست از علل گرایش زنان به اعتیاد

ایسنا- آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی گفت: چشم و هم چشمی برای عقب نماندن از همسالان و دوستان، تلاش عوامانه و غیرعلمی برای لاغری و رفع چروک پوست از علل اصلی افزایش اعتیاد در زنان است.مجید ابهری درباره تاثیر رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در اجتماع گفت: فعالیت در زمینه‌های پیشگیری اگر با حضور پررنگ و فعال اقشار جامعه نباشد، نتایج موثر و مفیدی نخواهد داشت.

احساس تنهایی در زنان متاهل

بهداشت نیوز- زنان متاهل به دلایل مختلف، مثل سو‌استفاده احساسی، فقدان صمیمیت فیزیکی یا زمانیکه مشکلات کاری باعث می‌شود زمان کمتری را کنارهم سپری کنند، ممکن است احساس تنهایی کنند. طبق گفته‌های پپِر شوارتز، استاد دانشگاه واشنگتن، میل برآورده‌نشده برای ارتباط احساسی هم باعث می‌شود خیلی از زنان متاهل احساس تنهایی کنند. دکتر شوارتز می‌گوید، “دوستان دختر با علاقه، توجه و محبت گوش می‌دهند، مهم نیست که مردی چقدر خوب باشد، مقایسه رابطه‌ با همسرشان با دوستی که با خانم‌ها دارند باعث می‌شود احساس تنهایی کنند.”

رییس بهزیستی کشور در گفتگو با خبرفوری:ایجادخانه های امن برای زنان خیابانی

خبرفوری- در این فیلم انوشیروان محسنی بندپی،رییس بهزیستی کشور از پذیرش زنان خیابانی در خانه های امن خبر می دهد.

سه‌گانه‌ام درباره زنان کامل می‌شود/ درخواست از انجمن سینمای جوان

مهر-آزاده آبادپور کارگردان فیلم کوتاه در حال پیش‌تولید سومین اثر از سه گانه ای با موضوع زنان و روابط میان آنها است. آزاده آبادپور کارگردان فیلم کوتاه درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: من پیشتر ۲ اثر با عنوان «سالگرد» و «آرش» ساخته بودم و در حال حاضر مشغول انجام پیش تولید سومین اثر برای پایان این سه گانه هستم که مثل ۲ اثر قبلی زنان و روابط میان آنها در محوریت قرار دارد و رابطه یک دختر با مادرش را نشان می دهم.

زنان و کسب‌وکارهای اینستاگرامی

مهرخانه- با نگاهی اجمالی به کسب‌وکار خانگی زنان در اینستاگرام می‌توان دریافت که آنها بیشتر در حوزه هنرهای آشپزی و شیرینی‌پزی، زیورآلات و بدلیجات، بافتنی و قلاب‌بافی، تزیینات نمدی، خیاطی، عروسک‌سازی و تزیینات کاغذی فعالیت می‌کنند.

خیلی چیزها درباره مارگارت اتوود

ایسنا- در هر نسل، یک یا دو رمان خلق می‌شود که از حاشیه فضای ادبی فاصله می‌گیرد، به یک پدیده تبدیل می‌شود و برای افرادی که حتی کتاب هم نمی‌خوانند، اثری نام‌آشنا می‌شود. «۱۹۸۴» شاهکار «جورج اورول» یکی از این کتاب‌هاست و دیگری، «قصه ندیمه» نوشته «مارگارت اتوود».«اتوود» نویسنده‌ای است که درباره خودش می‌گوید: «خوش‌بینی یعنی بهتر از واقعیت، بدبینی یعنی بدتر از واقعیت، من واقع‌بین هستم.» گویا همین واقع‌بینی باعث شده بسیاری بخواهند با خواندن رمان «قصه ندیمه» این نویسنده و سریال اقتباسی آن، به سرنوشت خود در دوران «دونالد ترامپ» پی ببرند. و البته در دورانی که برخی نویسنده‌ها از فناوری نو هراس دارند، شاید همین خصیصه را بتوان دلیل ارتباط خوب «اتوود» با ایده‌های جدید شمرد.

فیلم «زن اعجوبه»: ابرزن با صفا، نماد فمینیسم و سفیر صلح سازمان ملل

صدای آمریکا- نقدهای تحسین‌آمیز منتقدان حاکی است که در میان ابرقهرمان‌هائی که در دهه اخیر از صفحات کتابچه‌های قصه‌مصور بنگاه‌های انتشاراتی «مارول» و «دی سی کامیکز» به پرده سینما رفته اند، «زن اعجوبه»، ابرقهرمان متفاوتی است. این ابرزن باصفا، نمادی از قدرت قائم‌به‌ذات زنانه و مبارزی صلح‌طلب است. بخت با «زن اعجوبه» یار بوده که نخستین فیلم سینمائی که سرانجام بعد از ده سال کار، با محوریت این ابرقهرمان، ساخته شده، فیلم خوبی از آب درآمده که منتقدان، صفات «باصفا» «مفرح»، «دلباز» و «روحیه‌بخش» را در باره آن، به کار می‌برند.

خانم‌هایی که سزارین شده‌اند، می توانند زایمان طبیعی داشته باشند

ایران آنلاین- شهلا یزدانی، مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل از پنجمین مورد زایمان طبیعی پس از سزارین در سال ۹۶ در این بیمارستان خبر داد. بسیاری از خانم هایی که سزارین شده‌اند، می‌توانند در بارداری بعدی زایمان طبیعی داشته باشند و افرادی که برای این امر کاندید مناسب هستند را باید شناسایی کرد و به آنها اجازه زایمان طبیعی داد. شهلا یزدانی اشاره کرد: با توجه به پیشرفت‌های چشمگیر در روش جراحی این امکان فراهم شده است که بسیاری از خانم‌هایی که سزارین شده‌اند، بتوانند زایمان طبیعی داشته باشند.

تأسیس “انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی” در ایران

دویچه‌وله- کمتر هفته‌ای است که رسانه‌ها از اسیدپاشی در ایران خبر ندهند. نهادی هم برای حمایت از قربانیان وجود ندارد. انجمنی تازه‌تأسیس که توسط قربانیان، هنرمندان و پزشکان بنیان‌گذاری شده، چنین حمایتی را هدف خود قرار داده است. اسیدپاشی به یکی از معضلات جدی جامعه ایران تبدیل شده است. آمار دقیقی هم از قربانیان آن در ایران وجود ندارد. قربانیان این شکل شدید از اعمال خشونت بیشتر زنان هستند. نهادی هم برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی وجود ندارد و آنان عملا با دردها و مشکلات خود تنها می‌مانند

عدم امنیت زنان در حمل‌ونقل شهری و راهکارهای رفع آن

ایسنا- مدیرکل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان آنکه اگر آمار ایمنی حمل‌ونقل در سراسر جهان را مرور کنیم با ارقام هراس‌انگیزی مواجه می‌شویم که بیانگر احساس عدم امنیت زنان در حمل‌ونقل شهری است گفت: وسایل حمل‌ونقل ناایمن می‌تواند منجر به آن شود که زنان، شیوه‌ تردد خودشان را تغییر یا اساساً تعداد سفرهای درون‌شهری‌شان را کاهش دهند؛ به طوریکه نتیجه‌ این عدم احساس ایمنی حرکت در شهر موجب کاهش درآمد خانوارها می‌شود زیرا زنان را از دستیابی به فرصت‌های آموزشی و شغلی بازمی دارد.

 

 

 

اخبار ورزشی

دو بانوی پینگ پنگ باز ایران حذف شدند/ صعود تیم‌های دوبل

عکس مربوط به همین خبر در خبرگزاری مهر است!

مهر- روز دوم مسابقات تنیس روی میز قهرمانی جهان با صعود سه تیم دوبل مردان و زنان ایران و همچنین حذف ندا شهسواری و صبا صفری از دیدارهای انفرادی بانوان پیگیری شد.

پیروزی والیبالیست های بانک سرمایه در جام باشگاه های زنان آسیا

ایسنا- در ادامه‌ رقابت‌های والیبال جام باشگاه‌های زنان آسیا تیم بانک سرمایه به مصاف ربس یسکو فیلیپین رفت. در پایان این دیدار با نتیجه‌ سه بر صفر به نفع شاگردان میترا شعبانیان در بانک سرمایه به پایان رسید.

در پایان این مسابقات تیم ایران به مقام ششمی مسابقات دست یافت

خادم الشریعه سی و هشتمین شطرنج‌باز جهان

ایسنا- رنکینگ جدید فدراسیون جهانی شطرنج اعلام شد و خادم الشریعه در رده سی و پنجم بانوان جهان قرار گرفت. ایران نیز در رده سی و پنجم جهان و سوم آسیا قرار گرفت.

همه خانم‌ها غریزه مادری دارند / ورزش هرگز مانع ازدواج نیست

تسنیم- در بسکتبال بانوان ایران لقب های زیادی به او داده اند. «بانوی آهنین»، « مادر بسکتبال»، « توپ انرژی». اما خودش این القاب را قبول ندارد، به خصوص لقب مادر بسکتبال را. صحبت از فرانک طیاری است، کسی که یکی از برترین های بسکتبال بانوان در سال های اخیر به شمار می رود البته در حیطه مربی گری. طیاری به صراحت درباره همه چیز صحبت می کند. از آرزوهایش و از فعالیت هایش و حتی از شکست در زندگی مشترک.

نایب‌رییس کاراته بانوان: نتایج بانوان در باکو رضایت‌بخش بود

ایسنا- افسانه باقری با اشاره به برگزاری سه اردو تا زمان اعزام تیم‌های ملی کاراته به رقابت‌ قهرمانی آسیا خاطرنشان کرد که اردوی آخر متصل به اعزام خواهد بود. افسانه باقری درباره حضور تیم‌های ملی کاراته در قهرمانی آسیا، بیان‌ کرد: رقابت‌های انتخابی نهایی تیم ملی برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا، بین نفرات اول و دوم برگزار شد و نفرات اول به عنوان نفرات فیکس مشخص شدند. تیم ملی در تمام رده‌های سنی در مسابقات قهرمانی آسیا قزاقستان که تیرماه برگزار می‌شود، حضور خواهند داشت. سه اردو تا پیش از مسابقات در برنامه داریم که اردوی آخر متصل به اعزام است.

قهرمان ووشوی جهان: ما ورزشكاران زن در ایران غریبیم

بنیتا- فرناز حسنی- الهه منصوریان، قهرمان جهانی ووشو است. او با كسب مدال طلای جهانی، مدال‌های برنز و نقره از بازی‌های آسیایی گوانجو و بسیاری از مدال‌های آسیایی و جهانی افتخار‌آفرینی‌های زیادی کرده است. دو خواهر او نیز در همین رشته مدال‌های رنگارنگ جهانی گرفته‌اند.

الهه، شهربانو و سهیلا منصوریان، سه خواهر ووشوكاری هستند كه قهرمانی آن‌ها، برای ایران افتخارآفرین بوده است. این سه خواهر ورزشكار، سختی‌های زیادی را از كودكی تحمل كرده و درنهایت توانسته‌اند به موفقیت‌های زیادی در عرصه‌ی ورزش ایران و جهان دست پیدا كنند. از زندگی این خواهران، دو فیلم مستند هم ساخته شده است، یكی از آن‌ها فیلمی به نام «خواهران قریب» است كه به مبارزات ورزشی الهه و شهربانو در مسابقات آسیایی اینچئون می‌پردازد و دیگری مستندی به نام «صفر تا سكو» كه حضور موفقی در جشنواره‌ی سینماحقیقت داشت و همین روزها در سی‌وپنجمین جشنواره‌ی فیلم فجر هم به نمایش درمی‌آید.

 

 

 

به اشتراک بگذارید