تخیلات جنسیت‌زده یک کاریکاتوریست از زنان خبرنگار
8 آگوست 2017
زنِ زن‌ستیز درون خود را بیابید
14 آگوست 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ ۱۴ تا ۲۰ مرداد ۱۳۹۶

کابینه‌ دوازهم، کابینه بی‌حاصل برای زنان
از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

اخبار ماچولند

جنایت یا فرهنگ؟ فمنیست‌ها به زنان مسلمان خیانت می‌کنند

نوشته: گاسانرا مُرلنددوگانه‌گویی زبانی است که عمداً معنای کلمه‌ها را تحریف یا حتی وارونه می‌کند. به عنوان مثال وقتی که منتقدان اسلام رادیکال این افراط‌گرایی را مورد حمله قرار می‌دهند، منتقد‌هایشان آن‌ها را «اسلام‌هراس» می‌خوانند. وقتی کسانی که خودشان را «جنگاوران عدالت اجتماعی» می‌دانند کارزاری برای رواداری برگزار می‌کنند، با خاموش کردن هر مکالمه‌ای که آن را قبول ندارند، دقیقاً چیزی برخلاف آن را نشان می‌دهند (عدم بردباری)، یا وقتی گروهی عقاید مذهبیشان (مثلاً توهین به مقدسات) را به نام دین بر دیگران اجبار می‌کنند (مثلاً موج جدید علیه انتقاد به اسلام در کانادا)، یا حتی وقتی که مجرمان خودشان را قربانی می‌دانند.

تخیلات جنسیت‌زده یک کاریکاتوریست از زنان خبرنگار

رویا کریمی‌مجد– خبرنگار رادیو فردا- زنان خبرنگار، آینه‌ای در کیف دارند که مدام، حتی در اتاق انتظارملاقات با قاضی پرونده به سر و رویشان ور بروند. زنان خبرنگار، حتی اگر مردی بالای سرشان نباشد که به آنها امر و نهی کند، عادتی، د‌‌‌ل‌مشغولی‌ای، نقطه ضعفی دارند که آنها را وابسته می‌کند و نمی‌گذارد کارشان را درست انجام دهند. زنان خبرنگار، برای جبران ضعف‌های حرفه‌ای شان مثل آب خوردن دروغ می‌گویند. زنان خبرنگار، پیش از آن که کسی قصد کنترل و سانسورشان را داشته باشد، خود پیشنهاد می‌دهند تا کارشان توسط مردان کنترل و سانسور شود. زنان خبرنگار، تاب کار حرفه‌ای شان را ندارند و مدام غر می‌زنند و ابراز خستگی می‌کنند. زنان خبرنگار و طرز حرف زدنشان چنان متفاوت با بافت اصلی جامعه است که مردم کوچه و خیابان آرزو دارند مانند قربانیان سعید حنایی به قتل برسند. و زنان خبرنگار چنان در برابر هویتشان نامطمین و ترسیده هستند که در برابر ساده‌ترین سوال‌ها «شوهر» داشتنشان را اعلام می‌کنند.

اخبار سیاسی

زنان به جای زنان
شهروند- الناز محمدی-«معصومه ابتکار» به جای «شهیندخت مولاوردی» به معاونت زنان رفت و او به جای «امین‌زاده» دستیار رئیس‌جمهوری در حقوق شهروندی شد «لعیا جنیدی»، حقوقدان و استاد دانشگاه تهران جای «مجید انصاری» در معاونت حقوقی را گرفت. زمزمه غیرجدی‌اش از دو سه روز پیش جدی شد؛ این‌که ماجرای وزیر زن در کابینه دوازدهم تمام شده و باز هم بر صندلی‌های هیأت دولت، یک زن به‌عنوان وزیر نخواهد نشست. شنیده‌ها درباره جابه‌جایی دو معاون زن کابینه یازدهم در دولت جدید هم دیروز قطعی شد و با احکام جدید رئیس‌جمهوری مشخص شد که کابینه، معاون جدید زن هم نخواهد داشت و فعلا تعداد آنها به دونفر رسیده است: «معصومه ابتکار»، به‌عنوان معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری «لعیا جنیدی» به عنوان معاون حقوقی رئیس‌جمهوری. «شهیندخت مولاوردی» هم همان‌طور که شنیده می‌شد، به‌عنوان دستیار رئیس‌جمهوری در حقوق شهروندی منصوب شده است.
“معاون حقوقی رییس جمهور” در دولت دوازدهم کیست
ایسنا- معاون حقوقی منصوب شده رئیس جمهور ، یک چهره علمی با دستاوردها و تجارب کاری در حوزه حقوق است که سابقه مدیریت اداره لوایح و تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم در دولت گذشته را هم داشته است. حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان طی حکمی سه زن را به عنوان معاونین هود در حوزه ‌های معاونت حقوقی، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی و معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده منصوب کرد. شهیندخت ملاوردی و معصومه ابتکار به واسطه حضور در دولت پیشین شناخته شده اما لعیا جنیدی چهره‌ای کم‌تر شناخته شده کابینه دولت دوازدهم است. لعیا جنیدی، چهره‌ای علمی‌است که در سال ۱۳۶۸ کارشناسی خود در رشته حقوق را از دانشگاه تهران کسب کرد . او سپس کارشناسی‌ارشد و دکتری خود را در رشته حقوق خصوصی و اسلامی در همان دانشگاه به پایان برد و برای فوق دکتری خود حقوق تطبیقی-داوری تجاری بین المللی در دانشگاه دانشگاه هاروارد را انتخاب کرد.
بیانیه کمیته زنان خانه احزاب در نشست بررسی حضور زنان در کابینه آتی
ایسنا- کمیته زنان خانه احزاب ایران، با حضور برخی مسئولان زن در دولت، مجلس و شورای اسلامی شهر تهران نشست «بررسی ضرورت حضور زنان در کابینه دوازدهم» را برگزار کرد. در پایان این نشست، بیانیه ای به شرح زیر صادر شد:
۱- نخبگان سیاسی زن، علی رغم اختلاف نظرهای سیاسی، به مسائل زنان به دیده فرا جناحی می نگرند و تنها راه نیل به اهداف مشترک در این حوزه را تلاش جمعی، منسجم و مستمر ، فراتر از جناح بندی های سیاسی می دانند.
به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقی است
تهران – ایرنا – معاون سابق رییس جمهور در امور زنان و خانواده در کانال تلگرامی خود با انتشار پیامی مبنی بر خداحافظی خویش از همکاران نوشت: به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقی است. شهیندخت مولاوردی در ادامه این پیام آورده است: اینک که در آستانه تشکیل دولت دوازدهم که با شعار آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت توانست میلیون‌ها زن و مرد ایرانی را خالق حماسه‌ای دیگر نماید، آماده تحویل مسئولیتی می‌شوم که با حسن اعتماد ریاست محترم جمهور در دولت یازدهم بر عهده‌ام بود.
زنان نتوانستند آنگونه که باید و شاید به جایگاه واقعی خود دست یابند
باشگاه خبرنگاران جوان- دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: زنان هنوز نتوانستند آنگونه که باید و شاید به جایگاه واقعی خود دست یابند.شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی، صبح امروز (جمعه) در نخستین کنگره مجمع زنان اصلاح طلب در تالار قلم کتابخانه ملی اظهار داشت: به نظر می‌رسد در مرحله‌ای بسر می‌بریم که باید درباره چرایی و چیستی مشارکت زنان عبور کنیم، دیگر زمان بحث درباره ضرورت مشارکت زنان گذشته است.
ابتکار: روحاتی تلاش خود را برای حضور زنان در کابینه انجام داد
ایران آنلاین – معصومه ابتکار معاون رییس‌جمهور در امور زنان گفت: آقای روحانی اصلاً تعصب جنسیتی ندارند و به هیچ وجه، این نگاه را ندارند که بخواهند آقایان را برتر از خانم‌ها ببینند. «معصومه ابتکار» که نامش با محیط زیست گره خورده، وارد فصلی جدید از فعالیت حرفه‌ای خود شده است و از حوزه محیط زیست به معاونت امور زنان ریاست جمهوری می رود اما او درباره حضور زنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی چطور فکر می کند؟ آیا سهمیه بندی زنان در لیستهای انتخاباتی را قبول دارد؟ منتقد وزیر نشدن زنان است؟ تجربه های زنانه ابتکار در مدیریت و چالشهایی که داشته، به بهتر شدن اوضاع زنان کمک می کند؟
در ادامه خبرنگار از معصومه ابتکار درباره دلیل سهم اندک زنان از مدیریت کلان با وجود حضور اجتماعی پا به پای مردان پرسیده است. درباره جامعه مردسالار و سختی رشد زنان در چنین فضایی و مشکلاتی که خودش برای رشد در جامعه تجربه کرده. از دلیل امنیتی شدن مطالبات زنان تا نقش آفرینی در کاهش فقر جهانی را مطرح کردیم و پاسخ هایی از دکتر ابتکار شنیدیم که گاه رنگ درد دل می گرفت.
این سقف شیشه‌ای نیست
شرق-شهرزاد همتی: روز گذشته بلوار میرداماد تهران، ‌میزبان چهره‌های مختلف از فعالان حوزه زنان بود، جمعیت زنان مسلمان نواندیش و گروه هم‌اندیشی فعالان حوزه زنان نشستی را با حضور چهره‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی برای بررسی حضور زنان در کابینه دوازدهم و همچنین سقف شیشه‌ای برگزار کردند. فاطمه راکعی، آذر منصوری، مینو مرتاضی‌لنگرودی، فاطمه صادقی و مصطفی تاجزاده سخنرانان این نشست بودند. در شرایطی که زنان از حضور وزیر زن در کابینه جدید حسن روحانی ناامید شده‌اند، حال در تلاش‌اند تا با فرهنگ‌سازی و صحبت درباره حضور زنان، راه را برای حضور زنان در دوره‌های بعدی و همچنین مدیریت‌های کلان کشوری هموار کنند.
«سقف شیشه‌ای» چه زمانی می‌شکند؟
رادیو فردا- فرین عاصمی- در هفته‌های گذشته بحث حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم بسیار مطرح شده است. اخیرا ۱۷۵ نماینده مجلس در نامه‌ای به رییس‌جمهوری خواستار معرفی زنان شایسته و توانمند به عنوان وزیر در دولت دوازدهم شدند. تعدادی از فعالان زن و نمایندگان پیشین و فعلی مجلس هم روز ۲۴ تیرماه در دیدار با اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، فهرستی از نامزدهای زن برای وزارت و دیگر سمت‌های مدیریتی را به او ارائه کردند. سقف شیشه‌ای زنان چه زمانی می‌شکند؟ موانع رسیدن زنان به مقام‌های بالای سیاسی در ایران چیست؟
رئیس جمهور در معرفی کابینه در کمال بهت و ناباوری مطالبه جامعه زنان را نادیده گرفت
ایلنا- رئیس فراکسیون زنان مجلس با انتقاد از عدم معرفی وزیر زن از سوی رئیس جمهور، گفت: ایجاد فرصت های برابر و منع تبعیض جنسیتی از وعده های ریاست جمهوری به زنان بوده است، متاسفانه در اولین گام هیچگونه فرصتی به زنان داده نشد. پروانه سلحشوری در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۱۸ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود با اشاره به معرفی اسامی وزرای دولت دوازدهم به مجلس طی روز گذشته، گفت: مطابق آئین نامه جدید رئیس جمهور باید مطابق ماده ۲۰۴ پس از دو هفته وزرای خود را به مجلس معرفی کند اما به جای ماده ۲۰۴، ماده ۲۰۸ بیان شد که در آئین نامه جدید مرتبط با مسائل بودجه ای است.
روحانی همین مقدار حضور زنان در دولت را از ما نگیرد/ دولت‌اصلاحات سد حضور زنان در کابینه را شکست
ایلنا- نشست واکاوی ضرورت حضور زنان وزیر در کابینه دوازدهم به میزبانی کتابخانه ملی برگزاری شد. زهرا شجاعی رییس مرکز مشارکت زنان در دوره اصلاحات در نشست واکاوی ضرورت‌های حضور وزیر زن در کابینه‌ دوازدهم که عصر امروز در کتابخانه ملی برگزاری شد، گفت: اینکه فارغ از هیاهوهای سیاسی نشستی را درباره فعالیت‌های زنان در عرصه سیاسی با سیر تاریخی و علمی بررسی می‌کنیم کار بسیار خوبی است.
فائزه‌ هاشمی: آبروریزی است افغانستان وزیر زن دارد ما نداریم
فائزه هاشمی در گفت‌وگو با روزنامه قانون خواستار ورود وزیران زن به کابینه حسن روحانی شد. او می‌گوید زنان ایران به روحانی رای داده‌اند و آنها آن‌قدر ارزش دارند که به خواست‌های خود برسند. فائزه‌ هاشمی‌رفسنجانی به موضوع‌های بسیاری پرداخته و سعی کرده در بیانی مختصر از جمله درباره زندگی‌اش و شایعات پخش شده در باره او و برادرش محسن توضیح دهد.
رئیس‌جمهور وعده‌هایی را که به زنان داده بود فراموش کرد
خبرگزاری دانشجو- نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت:باید به جامعه بانوان ایران این نکته را متذکر شد که فقط و فقط کابینه هیئت وزیران حق رأی دارند و معاونین این حقوق را دارا نیستند و حتی در طی سال فرصت کمی برای صحبت به این بانوان داده می‌شود. در حقیقت حضور این بانوان بیشتر فیزیکی و برای بستن دهان بعضیهاست. فاطمه آلیا نماینده سابق مجلس شورای اسلامی پیرامون وعده انتخاباتی ریاست جمهوری مبنی بر حضور زنان در وزارت و خلف وعده و عدم حضور بانوان در کابینه گفت: ابتدای امر یک سوال مبنایی برای انسان پیش می آید و آن هم اینکه چرا رییس جمهور وعده ای را در برنامه های انتخاباتی خود می دهند که خودشان هم می دانند که نمی توانند انجام دهند؟
مدیریت زنان و دولت روحانی
ایران آنلاین-هانیه گرائیلی – در این راستا دولت تدبیر و امید برای بار دوم مورد اعتماد مردم قرار گرفت و مردم به مشی اعتدالی، عقلگرایی، درونزایی و برونگرایی رأی مثبت دادند و طبیعتاً پیگیر مطالبات خود در این زمینه نیز هستند.
یکی ازاین مطالبات، حضور پررنگ‌تر زنان در سطوح حساس مدیریتی یا شاید بهتر بتوان گفت حضور بیشتر در کابینه دولت بوده است، در واقع حضور زنان در کابینه دولت نه تنها یک حق قلمداد می‌شود، بلکه اعتقاد بر این است که این حضور به کارآمدتر کردن مدیریت دولت کمک شایانی خواهد کرد. ناظران مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر این باورند که موضوع اشتغال زنان و بهبود اوضاع معیشتی خانواده که در آن زن به عنوان یک رکن اصلی به شمار می‌رود، از ملزومات توسعه پایدار است پس چگونه می‌توان حضور زنان را در رئوس قدرت که تصمیم‌سازی صورت می‌گیرد، نادیده گرفت؟
فاطمه راکعی: زنان خواهان حضور در عرصه قدرت‌اند
انتخاب- رییس کمیته زنان خانه احزاب ایران گفت: زنان به دلیل احساس تعهد و مسئولیّت برای سامان دادن به بی سامانی ها، بی اخلاقی ها، خشونت ها، فقر و فساد، محیط زیست بیمار و هر آنچه به سرنوشت آینده کشور و فرزندانشان مربوط می شود، خواهان حضور در عرصه قدرت اند تا اهدافی را که ۴ دهه است بی وقفه دنبال می کنند به فعلیت برسانند. فاطمه راکعی در نشست «بررسی ضرورت حضور زنان در کابینه دوازدهم»، گفت: زنان با وجود همه تلاش هایی که در طول چهار دهه برای رفع تبعیض داشته‌اند و توانسته اند سهمیه ۳۰ درصدی زنان را در لیست های مجلس و شوراها جا بیندازند، برای حضور در کابینه به عنوان وزیر، همچنان در موقعیّت ۴۰ سال پیش قرار دارند.
تعارف با زنان در سطح دولت
فرارو- افشین داورپناه؛ خُب اگر در بین جمعیت میلیونی زنان ایرانی یک یا چند زن شایسته برای تصدی یکی از وزارتخانه‌های مملکت پیدا نمی‌شود چرا دشوارترین و مهمترین امور مملکت که امور مربوط به «حقوق شهرندی» است را بر عهده یک زن می‌گذارید؟ احتمالا یا حقوق شهروندی را یک چیز علی‌السویه، دکوری و نمایشی حساب می‌کنید یا این مسئولیت را (دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی)!
اگر در بین جمعیت میلیونی زنان ایرانی یک یا چند زن شایسته برای تصدی یکی از وزارتخانه‌های مملکت پیدا نمی‌شود، چرا معاونت حقوقی ریاست جمهوری (دولت) را بر عهده یک زن گذاشتید و می‌گذارید؟ این مسئولیت هم یک چیز نمایشی است! راستی کسی از عملکرد معاونت حقوقی رئیس جمهوری در دوره قبل خبر دارد؟ این عملکرد در قد و قواره یک پُست معاونت ریاست جمهوری هست؟
رییس جمهور باید پاسخگوی مطالبات قشر زنان باشد
دانا- نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: با توجه به عدم معرفی وزیر زن در کابینه دولت دوازدهم رییس جمهور باید پاسخگوی مطالبات این قشر باشد. زهرا ساعی در خصوص اعضای معرفی شده کابینه دوازدهم دولت اظهار داشت: در مجلس جلساتی برای ارزیابی کاندیداها کابینه دولت جدید برگزار شده و با رییس‌جمهور نیز رایزنی‌هایی برای قرار دادن افراد تاثیر گذار در کابینه صورت گرفته است. وی ادامه داد: فهرستی از افراد متخصص خطه‌ی آذربایجان شرقی را نیز به ریس جمهور پیشنهاد داده‌ایم، افرادی که علاوه بر توانمندی‌های موجود رزومه کاری خوبی را از خود به نمایش گذاشته‌اند.
حضور کم رنگ زنان در کابینه با قول روحانی منافات دارد
دانا- صدیف بدری عضو فراکسیون مستقلین مجلس گفت: جوان گرایی و همچنین در کابینه نقش زنان کم رنگ شده و حتی دیده نشده است و این منافات دارد با قولهای پیشین آقای روحانی در مورد رفع تبعیض جنسیتی، داده بودند. صدیف بدری گفت: فراکسیون مستقلین ولایی هم در کنار فراکسیون های دیگر از زمانی که انتخابات ریاست جمهوری انجام شده است موضوع کابینه را رصد می کرد و در جلسات مختلف و در نشست مشترکی با رئیس جمهور در ۳۱ تیر نظرات مشورتی؛ کلیات و شاکله کابینه اصلی دولت دوازدهم را ارائه کرد.
اينکه مي‌گويند زن توانمندي نداريم، بهانه است
شرق: خبرنگاران دورتادور ميز نشسته‌اند. زهرا شجاعي از زنان پيش‌کسوت اصلاح‌طلب پاسخ‌گوي بيشتر سؤال‌هاست. او در مقام دبيرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب از اخذ مجوزهاي رسمي براي آغاز به کار فعاليت‌هاي حزبي مجمع زنان اصلاح‌طلب خبر مي‌دهد: «از سال ٨٥ زنان فعال اصلاح‌طلب با تشکيل جلسه‌هايي به شکل‌دهي يک تشکل سياسي اهتمام ورزيدند و در نهايت «مجمع زنان اصلاح‌طلب» شکل گرفت. در سال ٩٢ نيز آن‌طور که زهرا شجاعي، دبيرکل اين حزب نوپا خبر داده «اقدام به تدوين آيين‌نامه جديد شد و در سال ٩٥ تشکل را به‌صورت «حزب» ثبت کرديم و در ٢٠ مرداد ٩٦ نخستين کنگره مجمع در کتابخانه ملي برگزار مي‌شود».
سهم زنان از دومین دولت روحانی


ایرنا- حضور زنان در کابینه دوم روحانی نیز در قامت معاون و دستیار ویژه تداوم یافت و نامی از زنان در میان وزیران پیشنهادی یافت نشد با این حال به گفته معاون اول دولت، آقای رییس جمهوری مصمم است از حضور زنان استفاده کند.
معرفی وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم به مجلس شورای اسلامی و برکنار ماندن زنان از منصب وزارت سبب شد تا موضوع حضور زنان در سیاست و حکومت بار دیگر مورد توجه روزنامه ها قرار گیرد. مطبوعات کشور در روز پنجشنبه نوزدهم مردادماه فرایند انتخاب شهردار تهران و جنایت تازه تروریست های تکفیری در افغانستان را نیز مورد توجه قرار دادند.
اصلاح‌طلبان در پی «بررسی ریشه» غیاب زنان در کابینه روحانی
دویچه وله- غیاب زنان در میان وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم، در کنار نادیده گرفتن اهل سنت، بیشترین انتقاد‌ها را متوجه حسن روحانی کرده است. از مراجع شیعه به عنوان عامل اصلی سهیم نکردن زنان و اقلیت‌ها در کابینه سخن می‌رود. محمد رضا عارف، رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، روز جمعه (۲۰ مرداد/ ۱۱ اوت) با اشاره به غیاب زنان در کابینه پیشنهادی جدید، خواستار «بررسی ریشه» آن شد. رئیس فراکسیون امید مجلس گفت: «امروز جهان به سمتی رفته که برخی کشور‌ها برای کاهش تنش‌ها وزیر دفاع خود را از زنان انتخاب می‌کنند، اما امروز در کابینه ما یک زن هم نیست که باید بررسی شود ریشه آن در کجاست.»
از شبکه‌های اجتماعی؛ معاون حقوقی جدید حسن روحانی «چادری شد»
رادیو فردا- بی‌تا بختیاری- فشار‌ها بر حسن روحانی به واسطه خودداری از معرفی وزیر زن برای کابینه آینده٬‍ با تغییر پوشش لعیا جنیدی٬ معاون حقوقی رییس‌جمهوری اسلامی ایران، از مانتو به چادر وارد فاز تازه‌ای شد.
حسن روحانی که در کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ بار‌ها از زنان و توانمندی‌های آنها و ضرورت استفاده از این توانمندی‌ها سخن به میان آورده بود٬ برخلاف بسیاری از درخواست‌ها٬ از معرفی وزیر زن در کابینه دوازدهم خودداری کرد که همین مسئله با اعتراض‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد. رییس‌جمهوری ایران کمتر از ۲۴ ساعت پس از انتشار فهرست نامزد‌های پیشنهادی عضویت در کابینه آینده که هیچ نامی از زنان در آن دیده نمی‌شود و با هدف کاهش این اعتراض‌ها٬ سه حکم معاونت برای زنان صادر و آن را منتشر کرد.
آیا زنان را فقط برای صندوق‌های رای می‌خواهید؟
همگام- خبر تقدیم لیست اسامی وزرای پیشنهادی حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی و جزییات این پیشنهاد مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفت. «سی ان ان» در گزارشی تحت عنوان «هیچ زنی در کابینه پیشنهادی روحانی نیست» نوشت: عدم حضور زنان در کابینه روحانی در حالی است که او با وعده‌های اصلاح‌طلبانه پیروز انتخابات شده است. در گزارش «سی ان ان» گفته شده: اگرچه انتصاب یک وزیر زن جزو وعده‌های روحانی در انتخابات بود اما فقدان حضور زنان قابل پیش بینی بود. در اولین دوره روحانی او چند معاون زن را که پست پایین‌تری نسبت به وزارت است منصوب کرد اما هنوز موفق نشده یکی از اعضای کابینه‌اش را از میان زنان انتخاب کند. این گزارش گفت: این در حالی است محمود احمدی‌نژاد، مرضیه وحید دستجردی را به عنوان وزیر بهداشت خود انتخاب کرد.
تاج زاده: محکم هم پشت رأی‌مان می‌ایستیم
رویداد۲۴- زنان بخش جدایی‌ناپذیر این اجتماعند. در همه سال‌های گذشته هر جایی که خواسته‌اند آنها را نادیده بگیرند، این زنان بودند که موجودیت خود را اثبات کرده‌اند. انگار این فعالیت همیشه باید وجود داشته باشد. زنانی که از نگاه عده‌ای صرفا برای خانه‌بودن و برای مادربودن آفریده شده‌اند. اما حضور زنان فعال در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی، همیشه خط بطلان روی فرضیه پنهان‌کردن زنان می‌کشد و خواه‌ناخواه، این نگاه که زنان وجود دارند، حتی در شهرهای سنتی، در جوامع مردسالار رخنه پیدا می‌کند؛ آن‌قدر که در شهرهای مرزی ایران زنان برای ورود به شورا و مجلس اقبال بیشتری پیدا می‌کنند؛ زنان که استفاده ابزاری از آنها فقط معطوف به غرب و کالای جنسی‌شدن نیست.
نبود زنان در کابینه روحانی: خلف وعده یا ضرورت؟
بی بی سی- حسن روحانی سه زن را به عنوان معاون و دستیار خود معرفی کرده است. آقای روحانی معصومه ابتکار را به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، لعیا جنیدی را به عنوان معاون حقوقی و شهیندخت مولاوردی را به سمت دستیار رئیس‌ در امور حقوق شهروندی منصوب کرده است. خانم ابتکار در دولت پیشین، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بود و شهیندخت مولاوردی معاونت زنان را بر عهده داشت. یکی از مهم‌ترین وعده‌های دولت یازدهم در حوزه اجتماعی، رفع نابرابری‌های جنسیتی و ایجاد فضایی برابر برای زنان بود؛ از جمله رییس‌جمهور روحانی با تأکید بر «منزلت و جایگاه زنان» گفته بود: در دولت، برای بازگرداندن حقوق ضایع‌شده به زنان وزارت زنان را تشکیل می‌دهد.
صدراعظم نوری: انتظار داشتیم سهم زنان در دولت بیشتر باشد
ایسنا- دبیر مجمع زنان اصلاح‌طلب گفت: انتظار داشتیم سهم زنان در دولت بیش از این باشد، در عین حال، حضور زنان در دولت، مجلس و شورا‌ها موجب تحقق بخشیدن بخشی از خواسته‌های زنان شده است. زهرا صدراعظم نوری در نخستین کنگره زنان مجمع اصلاح‌طلب با بیان این‌که انسان خواهان عدالت، آزادی و برابری است و از بی‌عدالتی و استبداد رنج برده است، گفت: سنت‌های الهی و آموزه‌های الهی به ما می‌گوید سرنوشت افراد بسته به تلاش و حرکت آن‌ها است و رویکرد اصلاح‌طلبی این نوید را به ما می‌دهد که از شیوه‌های اصلاح‌طلبی به خواسته‌های خود برسیم.
شاید روحانی تعمدا وزیر زن معرفی نکرده است
ایلنا- یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی عدم معرفی زنان در کابینه را باعث ناراحتی مردم عنوان کرد و با تشریح سه علت احتمالی رییس جمهور برای این کار اظهار کرد: احتمال دارد خود روحانی بنا بر مصالحی نخواسته است که وزیر زن در کابینه‌اش وجود داشته باشد چرا که ممکن بود اسباب کدورت اصولگرایان تندرو و روحانیون و علمای مذهبی را به وجود آورد. صادق زیباکلام در ارزیابی خود از کابینه دولت دوازدهم گفت: همانطور که انتظار می‌رفت زنان، اهل تسنن و کردها در کابینه حضور ندارند و این موضوع باعث ناراحتی همه مردم و حتی من شده است اما ناراحتی من نسبت به بقیه متفاوت است زیرا من از ابتدا انتظار نداشتم که این اقشار در کابینه حضور داشته باشند.
چرا روحانی وزیر زن معرفی نکرد؟
ایران وایر- پروانه حسینی پژوهشگر انسان شناسی: «در رویکرد اعتدال‌گرایانه روحانی حقوق زنان اولویت ندارد، او حاضر است در مذاکره با اصول‌گرایان برای امتیازگیری در حوزه سیاست خارجی بر سر مطالبات زنان معامله کند.
سه‌شنبه هفدهم مرداد ماه، در حالی حسن روحانی کابینه خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد که نام هیچ زنی در میان آن‌ها نبود. اگرچه وزیر علوم هنوز معرفی نشده اما به نظر می رسد دیگر قطعی شده است که روحانی تن به دردسرهای معرفی وزیر زن نخواهد داد. رییس جمهوری ایران از زمان تشکیل دولت یازدهم نه تنها وعده داده بود در راستای رفع تبعیض‌های جنسیتی می‌کوشد بلکه قول داده بود وزارت خانه ای برای رسیدگی به امور زنان هم دایر کند. حالا آخرین دوره ریاست‌جمهوری او در حالی آغاز شده است که نه از وزارت زنان خبری هست و نه از وزیر زن.
نشستن خاک ریزگردها بر معاونت زنان!/ حضور زنان در کابینه؛ سیاسی یا مدیریتی؟
فارس- حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز طی احکام جداگانه‌ای معصومه ابتکار را به عنوان معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و شهیندخت مولاوردی را به عنوان دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی منصوب کرد.
اینکه زنان در کابینه حسن روحانی جایگاهی داشته باشند هرچند که روحانی حتی در حد یک وزیر به زنان اعتماد نکرد باز هم جای تقدیر دارد ولی سؤال اینجاست قرار دادن فردی در جایگاه معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در حالی که هیچ سابقه‌ای در حوزه زنان نداشته و تنها فعالیتش در حوزه محیط‌زیست باشد که آن هم با اعتراضات بسیاری از سوی نمایندگان و شخصیت‌ها و همچنین مردم روبه‌رو بوده چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟
دلیل جابجایی های عجیب زنان کابینه چیست؟
جهان نيوز-انتصاب شهیندخت مولاوردی به عنوان دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی به جای الهام امین‌زاده که ۴ سال روی این موضوع کار کرده است جای تأمل دارد! اینکه زنان در کابینه حسن روحانی جایگاهی داشته باشند هرچند که روحانی حتی در حد یک وزیر به زنان اعتماد نکرد باز هم جای تقدیر دارد ولی سؤال اینجاست قرار دادن فردی در جایگاه معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در حالی که هیچ سابقه‌ای در حوزه زنان نداشته و تنها فعالیتش در حوزه محیط‌زیست باشد که آن هم با اعتراضات بسیاری از سوی نمایندگان و شخصیت‌ها و همچنین مردم روبه‌رو بوده چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟
استفاده از زنان در کابینه احساس خوبی در جامعه ایجاد می‌کن
ایران آنلاین /غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در گذشته همواره به صورت نمادین به نقش زنان در جامعه پرداخته و در زمان انتخابات درباره استفاده از زنان در مدیریت کشور وعده داده شده اما در عمل به دلایل منطقی انتخاب زنان با مشکل روبرو شده است. دولت دوازدهم هم خوب است متعهد شود که در یک فرآیند بخشی از کارشناسان زن را به ادارات کل و از اداره کل به معاونت ارتقا دهد و به وزارتخانه‌ها ماموریت دهد که از زنان توانمند خود در سطوح میانی و ارشد مدیریت استفاده کند.
غلامرضا ظریفیان با اشاره به این‌که استفاده از زنان در کابینه احساس خوبی در جامعه ایجاد می‌کند گفت: با افزایش تجربه زنان در مدیریت سطوح میانی، آنها برای پذیرفتن مسوولیت‌های بالاتر آماده می‌شوند.
غلامرضا ظریفیان درباره انتخاب شهیندخت مولاوردی، معصومه ابتکار و لعیا جنیدی به عنوان دستیار و معاونان رئیس‌جمهور اظهار کرد: زنان با توجه به تخصص‌ها و توانایی‌هایی که به دست آورده‌اند، ظرفیت‌های خوبی برای مدیریت کشور ایجاد کرده‌اند و در این زمینه تلاش‌های خوبی داشته و تجارب موفقی ارائه داده‌اند.
کمپین ها هم نتوانست برای شهیندخت مولاوردی پست ساز شود
جهان نيوز- پروژه وزیر سازی زنان و حساس کردن جامعه به این مقوله گرچه موضوع ناممکنی درجمهوری اسلامی نیست ونبوده اما استفاده از این مقوله در به ثمر رساندن منفعت سیاسی برای عده ای بیشترکاربرد پیداکرده تا اهمیت دادن واقعی به زنان جامعه و این نکته مهمی ست که نباید آن را ازنظر دور داشت. امیر ابراهیم رسولی: اظهارات تامل برانگیز و سو گیری های سیاسی خاص #معاون_سابق روحانی دردولت یازدهم، گرچه فکرمیکرد اورا به وزارت میرسانداما برعکس شد وصرفا دستیار امور حقوق شهروندی نصیبش گشت. مولاوردی ازان دسته افرادی بود که گرایشات سیاسی اوبا روحانی فاصله داشت اما برخی با روشهای خاص سیاسی وتبلیغاتی تلاش میکردند اورا بزرگتراز جایگاهی که قرارداشت نشان دهند.
زهرا شجاعی: اداره خوب شهر برای ما از شهردار زن مهم‌تر است
دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب تاکید کرد: اگر چه هدف ما افزایش مشارکت زنان هست ولی معتقد به شایسته سالاری هستیم و معتقدیم شهر تهران اگر به خوبی اداره بشود برای ما ترجیح دارد تا اینکه حتما شهردار زنان باشد.
دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب تاکید کرد: اگر چه هدف ما افزایش مشارکت زنان هست ولی معتقد به شایسته سالاری هستیم و معتقدیم شهرتهران اگر به خوبی اداره بشود برای ما ترجیح دارد تا اینکه حتما شهردار زنان باشد. زهرا شجاعی در نشست خبری مجمع زنان اصلاح‌طلب ضمن تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت شهدای رسانه گفت: انقلاب اسلامی فضای جدیدی برای مشارکت زنان فراهم کرد و زنان که خود عامل مهمی در پیروزی انقلاب بودند، در حفظ و بقای انقلاب اسلامی نیز نقش مهمی ایفا کردند.
شعار حقوق زن قشنگ است ولی در اجرا باید بپردازیم
فارس- دستیار سابق رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: شعار حقوق زن قشنگ است ولی در اجرا باید به آن‌ بپردازیم، برای زنان چقدر کار کردیم؟ الهام امین زاده دستیار ویژه سابق رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی در نشست خبری با اصحاب رسانه طی سخنانی اظهارداشت: بحث مهارت های زندگی و حقوق شهروندی از مهر به عنوان دو واحد اختیاری- اجباری آموزشش شروع خواهد شد. وی در ادامه افزود: وقتی معاونت حقوقی را تحویل گرفتیم فقط کارهای مربوط به دولت انجام می‌شد اما ما آن را به سازمان حقوقی کشور تبدیل کردیم، حقوق شهروندان و قوانین پشتیبان کتابی است که به عنوان یادگار از بنده برای شهروندان می‌ماند.
انتقاد مولاوردی به اجرای سلیقه‌ای قانون کاهش ساعت کار زنان شاغل با شرایط خاص
ایسنا- معاون امور زنان ریاست‌جمهوری با اشاره به اجرای سلیقه‌ای قانون کاهش ساعت کار زنان شاغل با شرایط خاص تصریح کرد: این قانون با اعمال سلیقه از سوی برخی دستگاه‌ها اجرا می‌شود در حالی که توقع و انتظار ما این است که با یک وحدت رویه و روشی منسجم در تمامی دستگاه‌ها اجرایی شود.شهیندخت مولاوردی در نشست تخصصی امنیت شغلی و امنیت سرمایه‌گذاری و تولید اظهار کرد: موانع اجرایی و اعتباری قانون مرخصی زایمان زنان با همکاری وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی و معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری استخراج شده و راهکارهای لازم در این باره را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده‌ایم که منتظر ابلاغ آن هستیم. معاون امور زنان ریاست‌جمهوری ادامه داد: در همین راستا با جمع‌آوری پیشنهادات بعضی دستگاه‌ها دستورالعملی جهت اجرای یکپارچه و منسجم قانون مذکور تهیه و تدوین شده است.
واگذاری کرسی‌های نهاد زنان سازمان ملل به ایران با چه هدفی است؟/ ردپای اهداف ۲۰۳۰
فارس- نهاد زنان سازمان ملل با تعریف یک کار ویژه به ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان می‌پردازد، یعنی مسئولیت اصلی این نهاد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان برای رسیدن به مفهوم برابری مورد نظر توسعه پایدار و دنبال کردن اهداف بند ۵ سند ۲۰۲۰ است. دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ لیلا فلاحتی مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری طی مصاحبه‌ای با روزنامه آفتاب یزد با عنوان «پای زنان ایرانی به سازمان ملل چگونه باز شد؟» خبر از عضویت ایران در نهاد زنان سازمان ملل متحد داد. مصاحبه‌ای که پرده از فعالیت مخفیانه شهیندخت مولاوردی و تیمش در معاونت زنان ریاست جمهوری برای پیشبرد اهداف برابری جنسیتی توسعه پایدار و سند ۲۰۳۰ بود. همانطور که در ابتدای این مصاحبه آمده است خبر عضویت ایران در نهاد زنان سازمان ملل در هیاهوی خبرهای توافقات هسته‌ای لوزان و شادی‌های پس از آنکه همراه شد با تلخی اخبار مربوط به تعرض دو شرطه در فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی و بحث داغ حذف یارانه پردرآمد‌ها و حمله عربستان به یمن و… گم شده بود اما از چشم فعالان این عرصه پوشیده نماند.
با «امور زنان و خانواده» چه کرده‌اند؟
توران ولی مراد- آغاز کار دولت دوازدهم است و نکات مهمی که لازم است ریاست جمهور و وزرای محترم در حوزه مربوط به «امور زنان و خانواده» به آن توجه کنند. از این رو که هنوز مسولی برای معاونت امور زنان و خانواده دولت معرفی نشده و هنوز وزرای محترم مشاوری برای امور زنان و خانواده وزارتخانه خود انتخاب نکرده اند و همین طور دستگاه های تابعه آن ها پس موضوع این نوشتار مصادیق و افراد نبوده و صرفا به دنبال کارآمدی مفید و در خدمت مردم «امور زنان و خانواده» در دولت است. این نقد و نظر در پی بررسی عملکردها در «امور زنان و خانواده» است و این که چه کرده اند و چه باید می کرده اند و تبیین «باید»ها برای این پست. سه دهه است که پست هایی به اسم زنان و خانواده در دولت و سایر سازمان ها و نهادها تعیین شده ولی مسائل و مشکلاتی که زنان و خانواده ها با آن ها روبرو هستند بعضا از شکلی به شکل دیگر تغییر یافته، تکثیر شده و همچنان بر زمین مانده اند. به دلیل روند آفت‌زای «امور زنان» برای خانواده و بی توجهی به سلامت خانواده و آسیب های رو به رشد آن از سال ۱۳۸۴ در پست واحد زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری «خانواده» با پیشنهاد نگارنده به ریاست جمهور دولت نهم به «امور زنان» اضافه شد و نام پیشنهادی «امور زنان و خانواده» برای این پست ابتدا در دولت و متعاقب آن در کل نظام پست سازمانی شد. با این حال در دولت یازدهم «ستاد ملی زن و خانواده» کلا عملا تعطیل و مسائل و مشکلات خانواده نادیده گرفته شدند بی آن که این نادیده گرفتن در گفته ها بیایند.
سلفی حقارت، مجلس ایران را مضحکه رسانه‌های جهان کرد
آرمان زنان- فتحی گفت: شاید پایان این چهار سال، مردم به این نتیجه برسند که انقلاب نیاز به خانه تکانی اساسی دارد که در آن شخصیت‌های پیر، خسته، فرسود و از نفس افتاده، خودباخته و از خود بیگانه بهتر است از قطار انقلاب پیاده شوند.
فاطمه فتحی با اشاره به حواشی مراسم تحلیف ریاست جمهوری اظهار کرد: مراسم تحلیف ریاست جمهوری با دبدبه و کبکبه زیادی همراه بود، از تعداد فراوان هیئت‌های خارجی گرفته تا تعطیلی تهران؛ وقتی برنامه ریزی با این حجم انجام می‌شود به نحوی که زندگی عادی مردم تهران تحت تاثیر قرار می‌گیرد و با هزینه ۸ هزار میلیاردی که تعطیلی یکی روزه تهران روی دست دولت و مردم می‌گذارد حداقل انتظار مردم آن است که آبرو و اقتدار ایران و ایرانی حفظ شود.
دستور وزیر کشور به استانداران درباره بانوان
ایسنا-وزیر کشور به استانداران سراسر کشور دستور داد با حضور مدیران کل امور بانوان و خانواده استانداری‌ها در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان‌ها، نقش بانوان در فعالیت های اقتصادی تقویت شود. بابک دین‌پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور از ابلاغ دستور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به استانداران سراسر کشور، مبنی بر ضرورت حضور مدیران‌ کل امور بانوان و خانواده استانداری‌ها در جلسات ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان‌ها خبر داد.
طرح افزایش سن ازدواج دختران در فراکسیون زنان منتفی نشده است
خانه‌ملت – سیده فاطمه ذوالقدردر خصوص طرح اصلاح سن ازدواج دختران، گفت: موضوع اصلاح سن ازدواج دختران در دیدار سال گذشته کمیسیون فرهنگی مجلس با علما کلید خورد؛ از این رو بعد از آن فراکسیون زنان مجلس با هماهنگی معاونت زنان ریاست جمهوری تصمیم به تدوین طرحی گرفت که به موجب آن سن ازدواج دختران افزایش و محدودیت‌هایی برای جلوگیری از ازدواج در سنین کودکی ایجاد شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موافقت آیت‌الله مکارم شیرازی با تغییر و اصلاح سن ازدواج دختران، تصریح کرد: با این حال هنوز مخالفت‌هایی با اصلاح سن ازدواج مطرح می شود اما علی‌رغم مباحث مطرح در روزهای گذشته این طرح در فراکسیون زنان مجلس منتفی نشده است.
بررسی برنامه دولت دوازدهم در حوزه زنان و خانواده/ بخش اول
مهرخانه- چند روز پیش از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت امور زنان و خانواده دولت یازدهم مبادرت به انتشار برنامه‌ای با عنوان برنامه حسن روحانی در حوزه زنان و خانواده در دولت دوازدهم کرد. مهرخانه در صدد است در سلسله‌یادداشت‌هایی به بررسی مفاد این برنامه بپردازد. در این مجال، بند اول از ۱۰ بند این برنامه مورد توجه قرار گرفته است. برنامه حسن روحانی در حوزه زنان و خانواده در دولت دوازدهم با توجه به سیاست‌های برنامه ششم توسعه در حوزه زنان و توجه به رویکرد عدالت جنسیتی در برنامه ششم در ۱۰ بند اصلی طرح‌ریزی شده، که در تحت هر کدام از این عناوین اصلی، برنامه‌های جزئی‌تر نیز ذکر شده است
انتصاب خانم آلیسون اسمیل به سمت معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور ارتباطات جهانی
سازمان ملل متحد خانم آلیسون اسمیل از کشور بریتانیا را به سمت معاون خود در امور ارتباطات جهانی، اداره اطلاعات همگانی ملل متحد، منصوب کرد. خانم اسمیل جایگزین خانم کریستینا گالاچ از کشور اسپانیا شد. دبیرکل در بیانیه خود از تعهد و خدمات شایان خانم گالاچ به سازمان ملل متحد تشکر نمود. گوترش همچنین بهترین آرزوهای خود را به آقای ماهر ناصرابراز داشت که مدتی به عنوان معاون موقت دبیرکل در امور ارتباطات جهانی خدمت کرد.

اخبار حقوقی

زنان، رجل سياسی هستند يا نه؟
شرق- موضوع «رجل سياسي» امروز در شوراي نگهبان بررسي مي‌شود؛ ٩ ماه بعد از اينكه اعلام شد شوراي نگهبان در دعوتي از همه استادان دانشگاه، حوزه‌هاي علميه، حقوق‌دانان، صاحب‌نظران و انديشمندان علوم سياسي، خواهش كرده است نظرات خود را درباره مفهوم «رجل سياسي ـ مذهبي و مدير و مدبربودن» به صورت کار علمي و پژوهشي براي شوراي نگهبان ارسال کنند. مهم‌ترين موضوع مناقشه‌برانگيز در تعريف واژه رجل سياسي، به زنان بازمي‌گردد. تفسير فعلي شوراي نگهبان اين است كه زنان مشمول عنوان رجل سياسي نيستند.
ضمانت مردانه برای وام زنانه
شرق- «فرم تعهد همسر/ پدر»؛ دیروز در شبكه‌های اجتماعی، فرمی با این عنوان به سرعت دست‌به‌دست شد. فرمی كه نشان می‌داد، بانك صادرات استان اصفهان از همسر یا پدر زنانی كه برای افتتاح حساب جاری یا دریافت تسهیلات اقدام می‌كنند، تعهد می‌گیرد. این فرم پیش از آنکه از فرد (زن) تعهدی برای پرداخت تسهیلات بگیرد، در وهله اول، همسر یا پدر را در جریان گشایش حساب یا دریافت تسهیلات قرار داده و در وهله دوم، از آنها تعهد می‌گیرد تا نسبت به پرداخت تعهد دختر یا همسرشان در موعد مقرر (سررسید اقساط) اقدام کنند.
ذوالقدر: چند نفر از مراجع با افزایش سن ازدواج دختران و پسران چندان موافق نبودند
آفتاب‌‌نیوز:فاطمه ذوالقدر، نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گوید:‌ چند نفر از مراجع با افزایش سن ازدواج دختران و پسران چندان موافق نبودند اما خیلی از آنها با این موضوع اعلام موافقت کرد‌ه‌اند و طرح افزایش سن ازدواج، هنوز منتفی نیست. خشونت‌هایی كه علیه زنان در كشورمان انجام می‌شود مصادیق متعددی دارد؛ از خشونت‌های پنهان‌ مانند خشونت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و جنسی و منع آنها از دستیابی به بسیاری حقوقشان مانند خروج از كشور گرفته تا مواردی كه نمود پررنگ‌تری دارند و شامل پرخاشگری، ضرب و شتم و حتی در موارد شدیدتر قتل و تجاوز و جنایت هستند. همین هفته گذشته بود كه دو مورد همسركشی در یك روز انجام گرفت، چند روز پیش بود كه مردی همسر و دختر یازده‌ماهه‌اش را كشت و خشونت‌های زیاد دیگری كه حتی رسانه‌ای نمی‌شوند و در همان چهاردیواری كه گمان می‌شود اختیاری است، باقی می‌مانند چون قانونی نیست كه از آنها دفاع كند.
افزایش سن قانونی ازدواج مغایر حقوق شهروندی است
شهروند- این روزها که موضوع لایحه افزایش قانونی ازدواج در فراکسیون زنان مجلس در حال بررسی است و بیشتر نمایندگان زن مجلس برای به سرانجام‌رسیدن آن تلاش می‌کنند، مخالفت‌های زیادی با آنها می‌شود. مینو اصلانی، رئیس بسیج جامعه زنان یکی از کسانی است که با ازدواج دختران در سن ١٣سالگی موافق است و در این‌باره می‌گوید: «سن ازدواج یک موضوع فقهی است و به همین خاطر باید در حوزه‌های علمیه مورد بررسی قرار بگیرد. با این حال سن ازدواج از لحاظ جامعه‌شناسی نیز در حوزه اختیارات مردم قرار می‌گیرد؛ چرا که شرایط و موقعیت زندگی افراد یک جامعه با یکدیگر متفاوت است.
توقف طولانی‌مدت لایحه منع خشونت علیه زنان در کمیسیون لوایح
رادیو فردا- یک نماینده مجلس با انتقاد از «توقف» طولانی‌مدت لایحه منع خشونت علیه زنان در کمیسیون تصویب لوایح دولت گفت که طرح افزایش سن ازدواج دختران و پسران در ایران هنوز «منتفی» نیست. فاطمه ذوالقدر روز جمعه (۲۰ مرداد) در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت که این لایحه که با تلاش‌های شهیندخت مولاوردی، معاون سابق حسن روحانی در امور زنان و خانواده به دولت تقدیم شد، در کمیسیون تصویب لوایح دولت «مانده» و هنوز به دست فراکسیون زنان مجلس نرسیده است. وی به علت توقف این لایحه اشاره‌ای نکرد، اما افزود که پس از بارها پیگیری از خانم مولاوردی، وی گفته که لایحه از «دست معاونت زنان خارج شده» است.
آثار حذف واژه «طلاق» از شناسنامه زنان مطلقه
مهر- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اقدام دولت در ارائه لایحه حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه تصمیم درست و تاثیرگذاری است.سلمان خدادادی با یادآوری تلاش دولت برای ارایه لایحه حذف طلاق از شناسنامه زنان مطلقه، افزود: یکی از اثرات روانی و منفی در ذهن و وجود زنان واژه کلمه طلاق در شناسنامه است که البته واقعیت را کتمان نمی کند و در ازدواج های مجدد اثر منفی ندارد. وی ادامه داد: حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه به منزله کتمان ازدواج نیست و این امکان وجود دارد تا در صورت لزوم از ثبت احوال استعلام صورت گیرد.

اخبار اجتماعی

مسئولیت اخلاقی ما در برابر حجاب اجباری
بیدار زنی- مريم رحمانی/گفت‌وگو با الهه امانی- این روزها هنوز بحث انتشار عکس‌های بدون حجاب آزاده نامداری داغ است و هرکسی از زاویه‌ای داستان را پیگیری می‌کند و نظر می‌دهد. عده‌ای به او می‌تازند که مروج ریا است، عده‌ای او را تبرئه می‌کنند و انگشت خود را به سمت نظامی می‌گیرند که انسان‌ها را به تزویر و ریا سوق می‌دهد. عده‌ای دیگر از حریم خصوصی می‌گویند و انتشار عکس‌های او را امری غیراخلاقی می‌شمارند. در این میان باید به نقش قانون حجاب اجباری و سلب آزادی حق پوشش و بدن زنان اشاره کرد که موقعیتی پیچیده را برای زنان در ایران رقم زده است. تبلیغات ایدئولوژیک جمهوری اسلامی برای مقهور کردن زنان به انتخاب حجاب و فشار بر مردان برای کنترل حجاب زنان خانواده همه و همه به بازتولید خشونتی علیه زنان ایرانی منجر شده است. در نقد رفتار آزاده نامداری قطعا باید به نقش پررنگ این قانون نگاه کرد. اصولا در جامعه استبدادی ما نوع خاصی از پوشش نه تنها برای زنان که برای مردان نیز تعریف شده است؛ هرچند محدودیت‌ها در مورد زنان بیشتر است و زنان با نوع حجابشان مورد قضاوت سیستم حاکم و همین‌طور شهروندان قرار می‌گیرند.
زنان: ما از روسری متنفریم: در پارک‌های مخصوص زنان هم آزادی نداریم
گاردین – پارک های ویژه زنان مانند «بوستان بهشت مادران» در تهران و دیگر شهرهای ایران از جمله اصفهان راه اندازی شده است، اما منتقدان بر سر این که آیا این هم نقشه دیگری برای پنهان کردن زنان از انظار عمومی است اختلاف نظر دارند.
زنان نگهبان با اونیفورم های آبی و دستکش های سفید همه چیز را زیر نظر دارند. عکاسی هم اکیدا ممنوع است. البته این پارک ها چندان مناسب زنان ساخته نشده است. زمین بازی بچه ها محدود است، مکان هایی برای عوض کردن لباس نوزدان وجود ندارد، و پسربچه های بالای پنج سال راه داده نمی شوند.

حجاب، الزام یا اختیار
ایرنا- عفاف و حجاب و نوع پوشش زنان از مقولاتی است که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره مورد توجه جدی بوده و روش‌های مختلفی، با نگاه‌های متفاوت، برای پیاده کردن آن در جامعه به کار برده شده است. اکنون با گذشت حدود چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی، هنوز نحوه عمل در خصوص این موضوع فرهنگی و اجتماعی چهارچوب و قالب ثابتی نیافته و صاحبنظران در مورد نوع مواجهه با مقوله حجاب و عفاف و الزامی یا اختیاری بودن آن نظراتی مختلف و‌گاه ضد و نقیض دارند. یک استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان در این خصوص می‌گوید: حجاب و عفاف متلازم یکدیگرند نه اینکه یکی در مقابل دیگری باشد که در مقام ترجیح مقایسه شوند و موضوع اخلاق و ادب نیز امر جداگانه‌ای است که ربطی به بدحجابی ندارد بلکه عفت زن که یکی از بهترین صفات و اخلاق است، برخاسته از حیای او است که متاسفانه بی‌حجابی یا بدحجابی عامل زدوده شدن یا کم شدن حیا است.

ماجرای آزاده نامداری: افشاگری برای یک منفعت عمومی؟
نعیمه دوستدار-آزاده نامداری، مجری ۳۳ ساله تلویزیون ایران، با انتشار فیلم‌ها و عکس‌هایی در شبکه‌های اجتماعی که او را بدون حجاب و در حال نوشیدن الکل در یک پارک (احتمالا در سوییس) نشان می‌داد، بار دیگر به یک موضوع روز اجتماعی تبدیل شد: فاش‌شدگی ریاکاری یک چهره مشهور، تزویر در زندگی ایرانیان، حریم خصوصی و حجاب اجباری، زیر-موضوعاتی روزمره و جذاب برای افکار عمومی در ایران. ماجرای آزاده نامداری هر چند در اظهارنظرهای گروهی از نمایندگان افکار عمومی در شبکه‌های اجتماعی با مساله حریم خصوصی پیوند خورده، اما پیش از هر چیز یک مساله عمومی است. آزاده نامداری حتی پیش از آنکه یک چهره مشهور تلویزیونی باشد، یک شهروند ایرانی و یک زن است که زندگی شخصی و حرفه‌ای‌اش، تابع ساختار ایدئولوژیکی است که جمهوری اسلامی برای شهروندان ایرانی تعریف کرده.
نقض حق مادری، فشار مضاعف بر زندانیان زن
آسو- در پاسخ به فشارهای مضاعف بر «مادران زندانی»، هشت نهاد مدنی خواهان آن شده‌اند که۲۶ تیرماه به عنوان «روز مادران زندانی» شناخته شود. کارزار حمایت از مادران زندانی، مرکز حامیان حقوق بشر، کانون مدافعان حقوق بشر، مؤسسهٔ زنان نوبل، کارزار بین‌المللی حقوق بشر در ایران، موزهٔ جنبش زنان ایران، مؤسسهٔ غیرانتفاعی کودکان زندانیان، و کارزار بین‌المللی «نرگس را آزاد کنید» امضاکنندگانِ این فراخوان‌اند.
۲۲ درصد رتبه‌های بر‌تر کنکور دختران هستند/ کاهش برتری دختران نسبت به سال گذشته
آرمان زنان- اطلاعات نفرات بر‌تر کنکور نشان می‌دهد ۱۰ درصد از ۱۰ نفر اول گروه تجربی، ۴۰ درصد از ۱۰ نفر اول گروه انسانی و ۱۰۰ درصد از سه نفر اول گروه هنر را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین ۱۰ نفر برگزیده گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و سه برگزیده گروه آزمایشی زبان‌های خارجی، تماماً پسر هستند. نتایج اولیه کنکور منتشر شد که نشان داد از بین ۳۶ رتبه بر‌تر در گروه‌های علوم ریاضی و فنی، گروه علوم تجربی، گروه علوم انسانی، گروه زبان و گروه هنر تنها ۸ دختر و به عبارتی ۲۲٫ ۲۲ درصد این سد را شکستند. از سویی با توجه به آمار، حدود ۳۳ درصد از دختران، رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند که نسبت به آمار ۵۷ درصدی سال گذشته، کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد.
آمار متغیر زنان سرپرست خانوار از ۱.۵ تا ۵ میلیون نفر
انتخاب- عضو مجمع نمایندگان استان تهران با انتقاد از نبود سیستم نظام مند درحمایت از زنان سرپرست خانوار،گفت: آمار زنان سرپرست خانوار از ۱.۵ تا ۵ میلیون متغیر است. طیبه سیاوشی شاه عنایتی درخصوص آمار اعلامی رییس سازمان بهزیستی مبنی بر وجود ۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور، گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه قرار شد که متولی حمایت از زنان سرپرست خانوارکمیته امداد و سازمان بهزیستی باشد، اما بودجه این دودستگاه برای حمایت از این افراد کافی نیست؛ زیرا اقدامات و تلاش های دستگاه های حمایتی درجهت حل مشکلات زنان سرپرست خانوار نظام مند نیستند، بنابراین یک الگو و شیوه نوین برای حمایت از این زنان در کشور وجود ندارد.
زنان در دیپلماسی شهری توانمند‌تر هستند
ایسنا- منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تفاوت‌هایی که میان زنان و مردان وجود دارد اتفاقا منجر به ویژگی‌های خوبی در زنان شده است. فریده روشن در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بزرگ‌ترین چالش زنان در مورد مشارکت در سطوح بالای قدرت به افکار قالب موجود در جامعه بازمی گردد. هنوز در بخش‌هایی از جامعه افکار حاکم به صورت ویژگی‌های دوگانه مانند مردان قوی‌تر، جسور‌تر، عاقل‌تر و توانمند‌تر هستند و در مقابل زنان ضعیف‌تر، ترسو‌تر و ناتوان‌تر هستند در ته نشست‌های ذهنی افراد لنگر انداخته به طوری که این نوع تفکرات به مانع جدی در برابر حضور زنان در عرصه‌های مختلف تبدیل شده است.
گزارش «جهان صنعت» از برخوردهای نامناسب پزشکان زنان و زایمان؛
فاطمه بیک‌پور- «فقط معاینه گروهی تو مطب پزشک زنان نیست، حتی کسی نمی‌خواد حرف‌هاش رو به جز دکترش، کس دیگه‌ای بشنوه در حالی که اتفاقاتی می‌افته که حریم خصوصی به هیچ گرفته می‌شه». این بخش کوچکی از حرف‌ها و گلایه‌های مشترک تعداد زیادی از زنانی است که در خصوص رعایت نشدن حریم خصوصی و حقوق‌شان در مطب پزشکان زنان و زایمان به «جهان صنعت» گفتند. وقتی فراخوان این موضوع داده شد، ده‌ها نفر اعلام آمادگی کردند که در مورد نوع مشکلات‌شان در این زمینه صحبت کنند. حجم اظهار‌نظرها و حرف‌های زنان در خصوص اتفاقاتی که در مطب‌های پزشکان زنان برای آنان رخ می‌دهد و مشکلات روانی و جسمی که ایجاد می‌کند، به حدی بالا بود که بخشی از آنها در این گزارش منتشر شد. عمده مطالبی که زنان از رعایت نشدن حریم خصوصی خود عنوان کردند، هم نشان‌دهنده عدم آگاهی زنان از حقوق‌شان نزد پزشک است و هم نشان‌دهنده رفتار و فرهنگ نامناسب بسیاری از پزشکان زنان با بیماران و مراجعه‌کنندگان. طبق منشور حقوق بیماران، معاینه باید در یک مکان خصوصی انجام شود و بیمار احساس راحتی کند. در مطب‌های خصوصی مغایر این رفتارها از سوی پزشک بسیار شایع شده. از فرستادن دستیار به جای خودشان و اینکه بیمار دوست ندارد با آنها حرف بزند تا شنیده شدن مشکلات توسط باقی بیماران و…
موانع مرخصي ۹ ماهه زايمان زنان برطرف شد
رسالت- معاون امور زنان رئيس جمهور خبر از رفع موانع اجراي قوانين مربوط به کاهش ساعت کار زنان شاغل و همچنين مرخصي ۹ماهه زايمان داد. شهيندخت ملاوردي، معاون امور زنان رئيس جمهور در مراسم نشست تخصصي امنيت شغلي و امنيت سرمايه گذاري و توليد با اشاره به وضعيت امنيت شغلي بانوان اظهار داشت: در حال حاضر به صورت رسمي حدود ۱۲ ميليون کارگر تحت پوشش تأمين اجتماعي فعاليت مي کنند. براساس آمار ۲ميليون و ۵۰۰ نفر از اين افراد را بانوان تشکيل مي دهند.
تک‌فرزندی در بین زنان شاغل بیشتر است
تسنیم- معاون دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت با بیان اینکه بیشتر زوجین تمایل به داشتن بیش از دو فرزند دارند گفت: تک فرزندی در بین زنان تحصیل‌کرده و شاغل بیشتر است. محمد اسلامی شامگاه سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی همایش جمعیت و پیامدهای تک‌فرزندی بر سلامت خانواده اظهار داشت: امروزه همه جوامع در راه توسعه قدم برداشته‌اند و تک فرزندی در این جوامع در حال افزایش است ولی دست برداشتن از توسعه یا داشتن نسل پیر و ناتوان هیچکدام قابل قبول نیست. وی با بیان اینکه تک فرزندی در زنان تحصیل‌کرده یا شاغل بیشتر است، تاکید کرد: جامعه باید امکانی فراهم کند که این دسته از زنان بتوانند تعداد فرزند دلخواه خود را بیاورند.
سیر صعودی ازدواج و طلاق در استان تهران/ افزایش تمایل به طلاق‌ پس از ۲۹ سال زندگی
ایسنا- آمارهای اداره ثبت احوال استان تهران در زمینه ازدواج و طلاق در سال ۹۵ نشان می‌دهد که سال گذشته، ۹۷ هزار و ۵۹۱ مورد ازدواج در استان تهران ثبت شده است. این در حالی است که در سال ۹۴ آمار ازدواج‌های ثبت شده برابر با ۸۶ هزار و ۳۸۹ مورد بود. مقایسه این دو آمار، نشان می‌دهد که در سال ۹۵ آمار ازدواج با رشد ۱۱. ۴ درصدی همراه بوده است.
انصراف شانس اول انتخابات سازمان‌های مردم نهاد در حمایت از بانوان
مازندشورا- احسان قاسمی، مدیرعامل خانه سازمان‌های مردم‌نهاد مازندران قاسمی که از شانس بالایی در این انتخابات برخوردار بود در حمایت از لیلا صحرایی دیگر نامزد انتخابات و به منظور مورد توجه قرار دادن توانمندی زنان فعال و شاخص جامعه انصراف داد.
طرح کارورزی؛ یک خبر بد برای فارغ‌التحصیلان زن
میدان- در حالی که میزان مشکارت زنان در نیروی کار در سراسر جهان رو به افزایش است، سیاست‌های دولت برای اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان به‌ویژه سرپرستان خانوار تاکنون نه تنها به افزایش فرصت‌های شغلی برابر منتهی نشده، بلکه اجرای طرح کارورزی بیش از پیش بصورت مانع عمل خواهد کرد. در روزهای پایانی فعالیت دولت یازدهم «طرح کارورزی» تحت عنوان «خبر خوش» برای چهل درصد فارغ‌التحصیل بیکار کشور معرفی شد. اما این طرح با مخالفت شدید فعالان کارگری، دانشجویی و اجتماعی روبرو شده است. طرحی که به موجب آن دولت به جای ایحاد فرصت‌های امن و پایدار شغلی، فارغ‌التحصیلان را پس از شانزده سال تحصیل در مدرسه و دانشگاه، برای کسب مهارت به مراکز خصوصی و تعاونی روانه می‌کند. طرحی که از آن به «استثماری نوین» برای جلب رضایت صاحبان سرمایه تعبیر می‌شود و علت بیکاری را به بی‌مهارتی نیروی کار تقلیل می‌دهد و بیش از گذشته کارگران را در مقابل کارفرمایان تضعیف می‌کند.
افزایش مشوق‌ها برای مشارکت اقتصادی زنان
اقتصاد آنلاین- در حال حاضر به صورت رسمی حدود ۱۲‌میلیون کارگر تحت پوشش تامین اجتماعی فعالیت می‌کنند. بر اساس آمار دو‌میلیون و ۵۰۰ نفر از این افراد را بانوان تشکیل می‌دهند. طبق آخرین برآوردهای آماری نرخ مشارکت بانوان بالای ۱۵ سال معادل ۱۷/۳‌درصد و همچنین سهم زنان از اشتغال ۱۴/۹‌درصد است. معاون امور زنان رئیس جمهور در مورد عدم اجرای قانون ۹ ماه مرخصی زایمان توسط برخی دستگاه‌ها گفت: موانع اجرایی و اعتباری قانون مرخصی زایمان بانوان با همکاری تامین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری استخراج شده و راهکارهایی در این زمینه به سازمان برنامه و بودجه ارائه دادیم و منتظر ابلاغ آن هستیم. نباید از این نکته غافل شد که بدون داشتن تامین مالی و مشوق برای کارفرما، اجرای چنین قانونی مساوی مشارکت کمتر زنان در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی است.
چالش‌های معیشتی زنان؛ برای خانواده یا به ضرر آن
میدان- خسرو صادقی‌بروجنی – «استقلال اقتصادی زنان» و «رشد آگاهی زنان» دو عامل اصلی، در کنار دیگر عواملی‌ند که از آنها به عنوان دلایل ناپایداری پیوندهای زناشویی در خانواده یاد می‌شود. اما این دو عامل دارای پیچیدگی‌هاییند که نیاز به بررسی جوانب مختلف‌شان وجود دارد. در این زمینه چه تغییراتی رخ داده و دولت چه وظایف اجتماعی را می‌تواند ایفا کند؟ دکتر فاطمه صادقی، پژوهشگر اجتماعی در گفتگو به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد. تحولات خانواده در ایران روند پر فراز و نشیبی را طی کرده است. از سویی با رشد آگاهی افراد، زن و مرد از ساختارهای سنتی فاصله گرفته‌اند و از سوی دیگر الزامات اقتصادی منجر به افزایش مشارکت اقتصادی زنان شده و این عوامل سیاست‌های دولتی در ارائه الگوی ایده‌آل و واحد برای خانواده را نیز متاثر از خود کرده است. در چند دهه اخیر به دلیل سیاست‌های اقتصادی مبنی بر کاهش تعهدات اجتماعی دولت، زنان از بازار رسمی اشتغال دولتی به سمت اشتغال در بخش‌های خصوصی و غیررسمی روی آورده‌اند و همین مساله بر معیشت و ساختار اقتصادی خانواده نیز تاثیرگذار بوده است. «استقلال اقتصادی زنان» و «رشد آگاهی زنان» دو عامل اصلی، در کنار دیگر عواملی هستند که از آنها به عنوان دلایل ناپایداری پیوندهای زناشویی در خانواده یاد می‌شود. ا
زنگنه با حضورم در اپک موافقت کرده بود
ایلنا- می‌شود او را این طور توصیف کرد، «نوه ابراهیم گلستان، دختر نعمت حقیقی و لیلی گلستان، خواهرزاده کاوه گلستان، خواهر مانی حقیقی و..» اما بهترین توصیف از او این است «صنم حقیقی، دانش آموخته حقوق و از معدود متخصصین حوزه حقوق نفت وگاز در ایران». او البته مبدع یک بازی هم هست و تلاش‌هایی هم برای ساخت یک مستند حقوقی انجام داده است. به قول خودش «هنر» در خون گلستان‌هاست. تخصص حقوقی‌اش در درجه اول و پیشینه خانوادگی او در درجه دوم بهانه‌ای شد برای گپ و گفتی صمیمی با صنم حقیقی.
افزایش زنان قاچاقچی، کاهش جمعیت زندان‌ها
شهروند- در روزهایی که موضوع کاهش مجازات اعدام قاچاقچیان مواد‌مخدر همچنان داغ است، رئیس سازمان زندان‌ها اعلام کرد که زنان در قاچاق مواد از مردان پیشی گرفته‌اند. رئيس سازمان زندان‌ها روز گذشته با اعلام اينكه بيشترين درصد آمار زندانيان مربوط به جرايم مواد‌مخدر با ۴۲درصد، سرقت اموال غير با ۲۵درصد و جرايم عليه اشخاص با ۱۰درصد است، گفت: «۵۲درصد زندانيان زن و ۴۲درصد زندانيان مرد به‌دليل مواد‌مخدر وارد زندان شدند و هم‌اكنون ۳۲درصد زندانيان تحت قرار و ۷۷درصد محكوم هستند.»
مواد مخدر، جرم ۲۵ درصد زنان
مهر- رییس سازمان زندان‌ها گفت: ۴۱ درصد زندانیان مرد به خاطر جرایم مواد مخدر و ۲۵ درصد زندانیان زن در ارتباط با مواد مخدر در حبس هستند و از این تعداد، ۲۳ درصد تحت قرار و ۷۷ درصد محکوم هستند. اصغر جهانگیر در نشست معاون اول قوه قضاییه با مدیران سازمان زندان‌ها با بیان اینکه از مجموع زندانیان، ۴۹ درصد محکوم به حبس و جریمه نقدی هستند، گفت: ۲۰ درصد فقط حبس، ۹ درصد فقط جریمه و ۱۲ درصد نیز زندانیان مالی هستند.
در آرایشگاه های زیر زمینی چه می گذرد/ فالگیری، دکان پر مشتری آرایشگاه های زنانه
آرمان زنان- برخی از افراد برای کسب درآمد بیشتر افراد را اغفال کرده و با فال تاروت یا قهوه یا تفال به قران و استخاره برای مردم نسخه می پیچیند و از مردم ساده پول های زیادی می گیرند. ابروهایی دم تیز و رنگ شده با آرایشی غلیظ و ناخن هایی لاک زده و پیراهن و دامنی کوتاه؛ زنی جوان که فالگیری چند سالی است شغل اصلیش شده و برایش درآمد خوبی به ارمغان آورده است؛ پر از فیس و افاده است؛ بادی هم به غبغب دارد که «فالگیری کار هر کسی نیست خانم. بعضیا در و دکان درست می کنند که از مردم پول بگیرن. اما من در کشورهای عربی دوره دیده ام.» عصر یک روز تابستانی است و آرایشگاه لبریز زنانی است که برای فالگیری و میزامپیلی آمده اند…
چرا لیلی گلستان «خواست و شد» و چرا خیلی از زن‌ها اگر «بخواهند» هم «نمی‌شود»
نفیسه آزاد- ویدیوی خانم گلستان را که در یک برنامه TEDx پر شده است تازه دیشب دیدم، هرچند که قبل از آن از شبکه‌های اجتماعی در موردش شنیده بودم و خوانده بودم. عده‌ای که معتقد بودند خانم گلستان حرف‌های بیراه می‌زند و نون و آب خانواده و موقعیت اجتماعی خودش را می‌خورد و هنر خاصی نکرده و عده‌ای که او را تحسین می‌کردند و مثال‌هایی داشتند از اینکه ادم‌هایی با تلاش شخصی و فردی خود موفق شده‌اند و امروز بر خر مراد سوارند. به نظرم برای فهم موقعیت خانم گلستان و اینکه مخالفان و موافقان نتیجه‌گیری او هر دو حق دارند باید کمی از تعمیم‌ دادن‌ زندگی و آمارهای شخصی خود به جهانیان دست برداریم. در واقع اشتباهی که خانم گلستان در سخنرانی خود می‌کند هم همین است. او «جایگاه طبقاتی» و حتی از آن ویژه‌تر «کالت» خود را آنقدر بدیهی می‌داند که عملا نادیده می‌گیرد.
زندگی تحت خشونت خانگی
محبوبه حسین زاده- پیش‌نوشت۱: زندگی تحت خشونت «خانگی»، ربطی به پایگاه اجتماعی، وضعیت مالی، محل زندگی و میزان تحصیلات نداره.
پیش‌نوشت ۲: ما به روایت‌هایی احتیاج داریم که آدمها از هر طبقه ای و با هر جایگاهی توضیح بدهند چطور روابط قدرت رو به چالش کشیدند، چطور تونستند از زندگی تحت خشونت «خانگی» خودشون رو خلاص کنند تا بتونن به بقیه آدمها هم ایده/جسارت/شجاعت بدهند برای خلاص شدن از وضعیتی که توش گیر کردند… زنگ زده بود دفتر مجله. درست وسط صفحه‌آرایی بودیم. گفت می‌خواد طلاق بگیره ولی هیچ پولی برای وکیل نداره و هیچ جایی برای موندن. گفت چرا زن‌ها توی این کشور هیچ شان و ارزشی ندارند. یکدفعه زد زیر گریه. از اون روزهایی بود که خودم هم منتظر بهونه بودم تا اشکهام بریزه. گفتم خواهش میکنم گریه نکنید. شروع کرد به تعریف کردن زندگیش: «ما ….زندگی می‌کنیم، جزو قشر مرفه هستیم، اگه خونه زندگیمون رو ببینید، فکر می‌کنید هیچی کم نداریم. ولی شوهرم باهام کاری کرده که احساس می‌کنم هیچم، هیچ ارزشی ندارم.»
شیرین نشاط: به هنر به‌عنوان کالا یا ابزار سرگرمی نگاه نکرده‌ام
بی‌بی‌سی- شیرین نشاط، هنرمند و فیلمساز ایرانی، از روز ششم اوت اپرای مشهور آیدا اثر جوزپه وردی را در فستیوال سالزبورگ کارگردانی کرده است. رهبری ارکستر این اپرا با ریکاردو موتی، موسیقیدان برجسته ایتالیایی، است. و آنا نتربکو، سوپرانوی سرشناس روس، در نقش آیدا می‌خواند. با این ترکیب درخشان، عجیب نیست که بلیت‌های همه اجراهای این اپرا تمام شده است.
نوشین مشکاتی؛ محقق ناسا: هیچ وقت عقب نشینی نکردم
سال‌هاست به عنوان مهندس ارشد در آزمایشگاه JPL ناسا (NASA Jet Propulsion Laboratory) مشغول تحقیق است. تخصص او در رشته کامپیوتر و الکترونیک است و فارغ التحصیل دانشگاه یو اس سی کالیفرنیا است. او زمانی سراغ این رشته‌ها رفته است که کمتر زنی در رشته‌های مهندسی تحصیل می‌کرده، نوشین مشکاتی اما شانه خالی نمی‌کند، پا به پای همکاران مردش تلاش می‌کند و به آنچه در سر داشته می‌رسد. گرچه او فقط به کار کردن در رشته مورد علاقه‌اش در بالاترین سطح هم راضی نمی‌شود، او یک فعال اجتماعی است. در کالیفرنیا که محل زندگی اوست، در یک ان جی او به کمک دخترانی می‌رود که خانواده درستی ندارند و ممکن است نوجوانی و جوانی‌شان تباه شود. یکی از اعضای انجمن خیریه یاران دانش و مهر در ایران است و به بچه‌هایی که امکان ادامه تحصیل ندارند، کمک می‌کنند که ترک تحصیل نکنند. عضو کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهر داری بورلی هیلز و از اعضای فعال در مدارس همان منطقه است. نوشین مشکاتی از اعضای بنیاد زنان ایرانی و آمریکایی است، در سمینارهای مختلف زنان موفق شرکت می‌کند و تلاش می‌کند جامعه زنان موفق‌تر و قدرتمندتر از همیشه گام بردارد.
سن امید به زندگی زنان ایرانی ۷۴ سال و مردان ۷۲.۸ سال است
تسنیم- مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه امید به زندگی در ایران قبل انقلاب ۵۴ سال بوده است، گفت: اکنون امید به زندگی در کشور برای زنان ۷۴ سال و برای آقایان ۷۲.۸ سال است. محمد اساعیل مطلق امروز در همایش جمعیت و پیامدهای تک فرزندی بر سلامت خانواده اظهار داشت: از ۱۴ بند سیاست‌های کلی جمعیت مقام معظم رهبری، پنج بند آن به وزارت بهداشت ابلاغ شده که در این رابطه وزارت بهداشت به دولت، مجلس و قوه قضائیه پاسخگو است.
رگ خواب»؛ روایتی تلخ و عاری از ارزش‌ها به معضلات زنان مطلقه
افکارنیوز- طلاق و رشد فزاینده‌ی آن، موضوع مهم و معضلی اجتماعی و خانوادگی است که به‌دلیل آمیخته شدن با معضلات و مسائل دنیای امروز، تحلیل ریشه‌ها و عوامل آن پیچیده‌تر نیز شده است. این موضوع حمید نعمت‌الله را برآن داشته تا دغدغه‌ی خود را نسبت به این موضوع در «رگ خواب» از ابعادی خاص به نمایش بگذارد و تحلیل کند. حمید نعمت‌الله با ساخت اولین فیلم خود یعنی «بوتیک»، نشان داد که به معضلات اجتماعی‌ علاقه‌ی خاصی دارد و به همین دلیل توانست نگاه‌ها را به‌سوی خود جلب کند. علاوه بر اینکه در «بوتیک» توانست قوی و جذاب ظاهر شود و اثری پخته و تأثیرگذار را به نمایش بگذارد. بعد از چند سال نعمت‌الله فیلم تحسین‌شده‌ی «بی‌پولی» را ساخت و با سریال نوستالژیک «وضعیت سفید» خاطرات دهه‌شصتی‌ها و زندگی‌های خانوادگی آن‌موقع‌ها را به‌گونه‌ای متفاوت روایت کرد. آخرین فیلم نعمت‌الله یعنی «آرایش غلیظ»، تلاشی دیگر بود برای ورود به فضای هجوآمیزی که بیشتر در آثار برادران کوئن مشاهده شده است
تغییر آرام سبک زندگی زنان عربستان +تصاویر
مأموریت شورای زنان سازمان ملل، تدوین «استانداردهای جهانی در برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان» است؛ شورایی که چند ماه پیش در اوایل اردیبهشت، ریاض را به عضویت هیأت رئیسه خود برگزید. همواره گفته شده و می‌شود که زنان در عربستان سعودی شهروند درجه دوم به شمار می‌آیند. البته نمی‌توان به این زودی قضاوت کرد اما نشانه‌ها حاکی است تغییر تدریجی سبک زندگی آنها جایگاه اجتماعی و سیاسی آنها را در دهه‌های آتی تغییر خواهد داد. داستان از زندگی چند شاهزاده سعودی آغاز شد، یعنی زمانی که دولت عربستان بواسطه افشای زندگی مدرن چند تن از دختران خاندان سعودی توجیه منطقی برای نگه‌داشتن زندگی زنان عربستان را در وضعیت ارتجاعی و غیراسلامی از دست داد. اما سه عامل دیگر موجب تسریع در تغییر سبک زندگی زنان شده و خواهد شد: ورود نسل جدید و جوان خاندان سعودی به میدان سیاست، گسترش شبکه‌های اجتماعی و نهایتاً این واقعیت اثرگذار که بیش از نصف جمعیت این کشور زیر ۳۰ سال سن دارند.
سنت بیرون کردن زنان هنگام قاعدگی در نپال غیرقانونی شد
بی بی سی- مجلس نپال سنت اجبار زنان به خروج از خانه‌ها در دوران قاعدگی (پریود) را عملی غیرقانونی و مجرمانه اعلام کرد. براساس قانون تازه مجلس نپال، هر شخصی که زنی را به دلیل قاعدگی مجبور به ترک خانه کند به سه ماه زندان و پرداخت ۳۰ دلار جریمه می‌شود. این سنت که در زبان محلی “چائوپاتی” نامیده می‌شود، هنگامی برجسته شد که دو زن که به دلیل همین سنت مجبور به ترک خانه و خوابیدن در اتاقکی متروکه شده بودند، جانشان را از دست دادند.
برنامه جدیدترامپ؛قطع کمک مالی برای آموزش جنسی
خبرآنلاین- ترامپ قصد دارد کمک مالی دولت آمریکا برای آموزش جنسی را قطع کند. پیش بینی شده است در این صورت آمار بارداری نوجوانان افزایش پیدا کند. بعدازظهر گرمی بود و ناکشا مارتین برای این که صدایش در کلاس شنیده شود، فریاد زد: «آیا این یک رفتار پرخطر است یا یک رفتار کم خطر؟» مارتین زیر لب جواب این سوال را داد: «پر خطر» «این جواب درست است.»، معلم آب نباتی به مارتین داد و سوالی پرسید: «و برای اینکه امن‌تر شود باید چه کاری انجام دهیم؟»
زن تایلندی مدرک لیسانس خود را در ۹۱ سالگی گرفت
صدای آمریکا- کیملان جیناکول در مراسم فارغ التحصیلی در دانشگاه آزاد دولتی «سوکهُوتای تاماتیرات»، مدرک لیسانس خود را دریافت کرد – ۹ اوت ۲۰۱۷، بانکوک – تایلند. یک زن تایلندی ۹۱ ساله بعد از بیش از ۱۰ سال تحصیل، بالاخره مدرک لیسانس خود را از دست پادشاه تایلند دریافت کرد. «کیملان جیناکول» روز چهارشنبه مدرک لیسانس خود را در رشته «توسعه انسانی و خانواده»، در یک مراسم فارغ التحصیلی در دانشگاه آزاد دولتی «سوکهُوتای تاماتیرات» در حومه بانکوک دریافت کرد. رشته او، شاخه‌ای از جامعه شناسی است که با روابط انسان با محیط اجتماعی و طبیعی خود سروکار دارد.
ممنوعیت حجاب در تاجیکستان؛ مقابله با افراط‌گرایی یا اشاعه سکولاریسم
مهرخانه- در مؤسسات آموزشی تاجیکستان پوشش حجاب و روسری برای زنان ممنوع است و برای مردان داشتن ریش منع شده و برای جوانان کمتر از ۱۸سال رفتن به مسجد ممکن نیست.تاجیکستان یکی از جمهوری‌های شوروی سابق با جمعیتی حدود ۸ میلیون نفر، کشوری است که بیشتر جمعیت آن مسلمانند. خود امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور این کشور نیز مسلمان متولد شده؛ اما یک سکولار است و تلاش می‌کند که آزادی‌های دینی را با مرتبط‌کردن دینداری با افراط‌گرایی متوقف کند.
امامعلی رحمان که از سال ۱۹۹۲ بر مسند قدرت نشست به طور فزاینده‌ای در طول سال‌ها به سمت استبداد گرویده و زندگی خصوصی و گفتمان سیاسی در این جمهوری آسیای مرکزی را محدود کرده است.
فمینیسم و آزادی و دیگر مفاهیم سیاسی
دیپلماسی ایرانی- بشیر اسماعیلی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی: حقیقتا بازی تاج و تخت در عین فمینیسم حاکم شده بر روند داستانی اش ، در لایه های زیرین خود داستانی کاملا مرد محور دارد . نگاه فتیشیستی سریال به زن و جنسیت، اساسا نقض غرض همه قدرت نمایی های زنانه است. فصل هفتم مجموعه تلویزیونی بازی تاج و تخت که تابستان امسال توسط شبکه اچ بی او در حال پخش است، به حدی با استقبال چشمگیر و حیرت آور مخاطبین در سراسر دنیا مواجه شده که این مجموعه را در آستانه بدل شدن از یک اثر تلویزیونی صرف به نمادی از قدرت فرهنگی ایالات متحده و اثر بخشی جهانی رسانه های این کشور قرار داده است. بازی تاج و تخت که پیش از این به خاطر مفاهیم بدبینانه فلسفی و نگاه هابزی به هستی و انسان ها، مد نظر منتقدین قرار گرفته بود، در حال حاضر مواجه با میزان قابل توجهی از تعابیر و تحلیل های سیاسی در پیرامون خود شده است.

اخبار ورزشی

با بانوی تاریخ‌ساز کاراته ایران؛ از قرارداد ۱۲ میلیونی تا رویای المپیک
ایسنا- نام عباسعلی نه تنها در ایران بلکه در دنیایِ کاراته نامی آشنا است تا جایی که دارنده رنک یک دنیا با ساختن ماکت عباسعلی تمرینانتش راپیگیری می کند تا در مبارزاتش مقابل بانوی ایرانی پیروز باشد. به گزارش ایسنا، حمیده عباسعلی نابغه کاراته ایران است که یک تنه تمام عناوینی که برای نخستین بار در کاراته بانوان رخ داده است را به نام خود ثبت کرده است. مدال نقره جهانی آلمان، برنز جهانی اتریش و نقره بازی های جهانی این ها تنها یک بار برای کاراته زنان ایران توسط عباسعلی ثبت شد و حال تنها مدال المپیک را کم دارد تا کلکسیون افتخاراتش را تکمیل کند.
نخستین دختر ایرانی که پرش با لباس بالدار را تجربه کرد
فاطمه اکرمی دختر ۲۵ ساله ایرانی که نخستین ورزشکار فعال در رشته سقوط آزاد به شمار می‌رود این بار در روسیه دست به کار جدیدی زد و پرشی هیجان انگیز با «لباس بالدار» تجربه کرد. پرش با لباس بالدار و یا «وینگسوت» ورزش هیجان انگیزی است که البته خطرات زیادی هم دارد و پیش از این قربانی هم گرفته است.
قهرمانی زنان آسیا /حداقل یک پله سقوط برای والیبال ایران
ایرنا- تیم ملی والیبال زنان ایران با دو باخت و یک برد در مرحله گروهی نوزدهمین دوره رقابت های قهرمانی والیبال زنان آسیا که هم اکنون به میزبانی فیلیپین در حال انجام است در حالی پای به مرحله دیگر گذاشته که حداقل یک پله سقوط نسبت به دوره قبلی قهرمانی آسیا را تجربه کرده است.
اگر مربی تیم ملی والیبال زنان کشورمان خیلی دیر هنگام انتخاب و تمرینات این تیم به دلایل مختلف دیر آغاز شد اما باید به خاطر داشته باشیم که بیشتر بازیکنان ملی پوش این تیم در قالب تیم والیبال زنان بانک سرمایه تمرینات خوبی را در کنار هم داشته و در قالب این تیم عنوان قهرمانی باشگاه های ایران را فصل گذشته به نام خود ثبت کردند.
آغاز اردوی تیم ملی فوتبال بانوان برای حضور در تورنمنت چین
ایسنا-اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال بانوان جوانان برای حضور در تورنمنت چین، از ۱۹ مرداد ماه در مرکز ملی فوتبال ایران آغاز می‌شود. تورنمنت چهار جانبه فوتبال جوانان بانوان به میزبانی چین روزهای ۱۹ تا ۲۳ شهریور ماه برگزار می‌شود که تیم‌های ایران، آمریکا، چین و ژاپن برای حضور در این تورنمنت اعلام آمادگی کرده‌اند. بر این اساس اردوی آماده سازی تیم‌ ‌ملی فوتبال جوانان از روز ۱۹ مرداد ماه در مرکز ملی فوتبال ایران آغاز می‌شود.

به اشتراک بگذارید