ماچولند خبرنامه شماره ۴۳ ماچولند – ۲۷ آبان تا ۳ آذر ماه ۱۳۹۶

راهنمای «فرهنگ تجاوز» برای مردان محترم
24 نوامبر 2017
خبرنامه شماره ۴۴ ماچولند – ۴ تا ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۶
1 دسامبر 2017

ماچولند خبرنامه شماره ۴۳ ماچولند – ۲۷ آبان تا ۳ آذر ماه ۱۳۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته بهصفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

وب سایت ماچولند این هفته به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان مطلبی را منتشر کرده با عنوان راهنمای فرهنگ تجاوز برای مردان محترم. در این مطلب با ترجمه امید رضایی آمده است : همه ما مردان در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که به طور پیش‌فرض به ما امتیازهایی داده که نیمی از جامعه از آن بی‌بهره و حتی قربانی آن‌ است. ممکن است ما، در به‌وجود آمدن این امتیازها نقشی نداشته باشیم و فقط آن را به ارث برده‌ باشیم. اما به‌هرحال از آن‌ها بهره می‌بریم.

مترجم در مقدمه مطلب اضافه کرده: واقعیت این است که ما نمی‌توانیم برای هم‌دردی یا همراهی با نیم دیگر جامعه، آن امتیازها را از خودمان سلب کنیم. ولی تا زمانی که علیه ساختارهایی که به پدید آمدن آن امتیازها انجامیده‌اند شورش نکنیم، به تداوم آن‌ها کمک می‌کنیم.

امید رضایی تاکید کرده که امنیت نسبتا مطلق مردان و ناامنی پیوسته محیط برای زنان، یکی از این امتیازهاست، امتیازی که به‌لطف آن‌چه این‌جا «فرهنگ تجاوز» نامیده شده، به ما داده شده، چون فقط مرد هستیم. تا وقتی علیه این فرهنگ وارد عمل نشویم، صدای‌مان را بلند نکنیم و دیگر مردان را به دست‌برداشتن از آن وانداریم، ما بخشی از این فرهنگیم و به تداوم آن کمک می‌کنیم. در نگاه ساختاری حاکم بر این متن، راستش اهمیت چندانی ندارد که خودمان متجاوز باشیم یا نباشیم.

در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در کنار مطالبی که در مورد رواج گردشگری و شیوه‌های حفاظت از محیط زیست در کانال تلگرامش منتشر کرد، گزارشی هم از صد روز اول آغاز به کار دولت دوازدهم منتشر کرد که در آن به عملکرد معاونت زنان و خانواده در این مدت پرداخت. از جمله نقشه راه مشترک چهار سال آتی با وزارت آموزش و پرورش، که در آن برای مواردی مانند دختران بازمانده از تحصیل در استان های مرزی و تامین معلم ورزش پایه اول تا سوم مدارس دخترانه طرح‌هایی ارایه شده است.

معصومه ابتکار همچنین از انعقاد قرارداد و اجرایی شدن پروژه مشترک آموزش زنان روستایی برای تولید محصولات ارگانیک با وزارت جهاد کشاورزی خبر داده. در گزارش آمده است که معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، عملکرد دستگاههای اجرایی را برای تحقق سهم ۳۰ درصدی زنان از مدیریت در دو برش ملی دستگاهی و استانی رصد و پیگیری می کند.

در مجلس شورای اسلامی هم این هفته سکوت خبری حکم‌فرما بود و تنها پروانه سلحشوری نماینده تهران در مجلس در نامه ای به وزیر آموزش و پرورش از وی خواست ترتیبی اتخاذ شود دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی بتوانند فیلم «از صفر تا سکو» را تماشا نمایند.

در آستانه روز جهانی منع خشونت علیه زنان، شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی خبر داد که ‘لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت’ در مراحل نهایی است. خانم مولاوردی ابراز امیدواری کرده که این لایحه بعد از سه سال و نیم بررسی‌های متعدد تا دو ماه آینده به مجلس ارائه شود.

او گفت: برخی صاحبنظران معتقدند که دیوارهای خانواده آن چنان بلند است که قانون نمی تواند به آن وارد شود ولی شاید همین نگاه باعث شده است که ما این لایحه را با تکیه بر فرهنگ، دین و شرایط اجتماعی کشور بررسی کنیم.

شهیندخت مولاوردی، همچنین در مورد خشونت علیه زنان و دختران در جهان دیجیتال گفت: امروز خشونت در عرصه مجازی و آنلاین متاثر از وضعیت رسانه‌ها و حاکم شدن آن در خانواده‌هاست. وی تاکید کرد ضروری است در فضای مجازی تدبیری کنیم که زنان و دختران ما کمتر با خشونت مواجه شوند.

در هفته منتهی به روز جهانی منع خشونت علیه زنان ۲۵ نهاد مدافع حقوق بشر در اعلامیه مشترکی، خشونت جمهوری اسلامی علیه زنان را محکوم کردند. در این بیانیه آمده است که این نهادهای ایرانی مدافع حقوق بشر، ضمن محکوم کردن قوانین و سیاست‌های آپارتاید جنسیتی جمهوری اسلامی، از تمام شخصیت‌ها و نهادهای سیاسی و حقوق بشری درخواست می‌کنند که حمایت خود را از جنبش زنان ایران و به‎ویژه از زنان زندانی که برای برچیدن قوانین زن‌ستیز حکومت اسلامی مبارزه کرده و به جرم دادخواهی و عدالت‌جوئی در دادگاه‌های غیرصالح و بدون حق دفاع محکوم شده‌اند، دریغ نکنند. به نوشته این بیانیه دفاع از حقوق زنان، دفاع از حقوق بشر است.

وب‌سایت خانه امن هم به برنامه‌های ویژه هفته منع خشونت علیه زنان پرداخته و رنگ نارنجی را نمادی کلیدی برای همسو کردن همه فعالیت‌ها در زمینه جلب توجه جهانی به موضوع خشونت علیه زنان و دختران دانسته است. شعار سال ۲۰۱۷ این کمپین هم این است: “کسی را از قلم نیندازیم؛ خشونت علیه زنان و دختران را پایان دهیم.”

پیام روز اول این کمپین، در روز ۲۵ نوامبر هم این است که: سکوت را بشکنیم و خشونت را پنهان نکنیم. این وب‌سایت برای ۱۶ روز این کمپین، شعارهایی جداگانه طراحی کرده است.

یکی دیگر از خبرهایی که در بحبوحه بحث بر سر منع خشونت علیه زنان مطرح شده، آمار مربوط به ازدواج کودکان است. کامیل احمدی، پژوهشگر اجتماعی گفته است که در ده سال اخیر هیچ وقت آمار ازدواج کودکان کمتر از ۳۵ درصد کل ازدواج‌ها نبوده است. با این همه، او تاکید کرده که شمار دقیقی از این ازدواج‌ها در دست نیست زیرا اکثر آنها در داخل خانواده صورت گرفته و جایی ثبت نمی‌شود و ازدواج دوم مردان هم عموما در بسیاری از مناطق ثبت رسمی نشده و در پشت جلد قران و مانند آن نوشته می‌شود. اما ازدواج زودهنگام، تنها خشونت اعمال شده علیه کودکان نیست. بنابر آمار یونیسف، از هر ۱۰ کودک در جهان یک نفر تجربه خشونت جنسی را پشت سر گذاشته است و ۸۲ هزار کودک و نوجوان در سال ۲۰۱۵ در اثر خشونت جان خود را از دست داده‌اند.

رضا اسلامی؛ استاد حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی نیز با اعلام این‌که ۹۰ درصد از تعرضات به دختران توسط آشنایان و محارم آن‌ها صورت می‌گیرد تاکید کرده که باید به دختران آموزش دهیم به هر کسی دایی و عمو نگویند و توانایی نه گفتن داشته باشند. همچنین باید به دختران درباره حاکمیت بر بدن و نه گفتن توضیح بدهیم.

در میان همه اخبار مربوط به روز جهانی منع خشونت علیه زنان؛ آماری هم از مردانی که قربانی خشونت شده‌اند منتشر شده است. بر اساس این آمار،‌ ۱۰ درصد از قربانیان خشونت‌های خانگی را مردان تشکیل می‌دهند. و در هفت ماهه نخست سال ۹۳ از میان ۴۵ هزار و ۵۵۵ نفری که قربانی خشونت خانگی شده و به پزشکی قانونی مراجعه کردند بیش از ۱۳۵۰ نفر مرد بودند.

در هفته گذشته، همچنین روز جهانی توالت را پست سر گذاشتیم. وب سایت بی‌بی‌سی در مطلبی به تاثیر توالت در زندگی اجتماعی زنان پرداخته و نوشته است: براساس گزارش یونسکو، از هر ۱۰ کودک در آفریقا یک کودک به دلیل پریود نمی‌تواند به مدرسه برود. این مسئله می تواند بسیار جدی‌تر هم باشد. به‌طور نمونه در سال ۲۰۱۴ دو دختر که به دلیل نبود توالت مجبور شده بودند از فضای باز استفاده کنند، مورد تجاوز قرار گرفتند و به قتل رسیدند. این نشان می‌دهد که نبود توالت در برخی کشورها بحرانی است.

روزنامه قانون هم در خبری به مقایسه آمار شاخص‌های بازار کار پرداخته و خبر داده که میزان بیکاری در بین زنان نسبت به مردان بیشتر است؛ به طوری که این میزان در تابستان امسال، در مقایسه با تابستان سال گذشته یک درصد رشد داشته است. .

پس از پیروزی ۳ بر یک تیم فوتسال زنان ایران بر تیم ایتالیا، شرط زن شماره یک فوتسال برای ماندن در تیم ملی اعلام شد.

سرمربی تیم ملی فوتسال زنان پس از پیروزی بر ایتالیا در اظهاراتی که بازتاب گسترده پیدا کرد خواستار توجه مسوولان به استعدادهای زنان در این عرصه شد. او گفت: اگر امنیت شغلی داشته باشم با تیم ملی می‌مانم.

سرمربی تیم ملی تکواندو زنان هم خبر داده است که کیمیا علیزاده تلاش می‌کند در مسابقات قهرمانی آسیا حضور داشته باشد.مهرو کمرانی گفته است: فکر می‌کنم بعد از المپیک، یکی از سنگین‌ترین مسابقاتی که یک بازیکن می‌تواند در آن شرکت کند مسابقات گرند اسلم است.

به اشتراک بگذارید