خبرنامه شماره ۴۴ ماچولند – ۴ تا ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۶

ماچولند خبرنامه شماره ۴۳ ماچولند – ۲۷ آبان تا ۳ آذر ماه ۱۳۹۶
24 نوامبر 2017
ماچولند خبرنامه شماره ۴۵ -۱۱ تا ۱۷ آذرماه ۱۳۹۶
9 دسامبر 2017

خبرنامه شماره ۴۴ ماچولند – ۴ تا ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۶

 

در هفته‌ای که گذشت، حسن روحانی به مناسبت صدمین روز ریاست جمهوری‌اش، گزارشی از عملکرد خود را به مردم ارایه داد. او یک بار دیگر تاکید کرد که :«هیچ وقت تلاش خانم ها و وعده خود را فراموش نخواهد کرد»
حسن روحانی گفت که همه وزراء مکلف هستند ۲ نفر از معاونین و یا مشاوران ارشد خود را از خانم ها بگذارند و این کار انجام خواهد شد. او گفت که تاکنون ۴ وزیر، معاون زن انتخاب کرده‌اند اما هیچ وعده‌ای در مورد ۱۴ وازتخانه باقی‌مانده که هنوز معاون زن ندارند، نداد. رییس جمهور همچنین نگفت که چه تعدادی از زنان مستقل توانسته‌اند به عرصه سیاسی وارد شوند. انتصاب‌هایی که تاکنون صورت گرفته نشان می‌دهد که تعداد زیادی از انتصاب‌ها از میان خانواده درجه یک حلقه اطراف دولت صورت گرفته است.
حسن روحانی در گفت و گوی تلویزیونی با ارایه آماری از عملکرد صد روزه نخست دولت دوازدهم تاکید کرد: که حدود نیمی از اشتغال تولید شده در جامعه، به زنان اختصاص داشته اشت. این در حالی است که به گفته کارشناسان، زنان کارگران ارزان‌قیمت‌تری هستند و به این دلیل آمار اشتغال آنها در دولت دوازدهم افزایش یافته است.

حسن روحانی همچنین به مقام ارشد مرضیه شاهدایی در وزارت نفت و نیز مدیر عاملی یک زن در هواپیمایی جمهوری اسلامی اشاره کرد

در کتاب عملکرد صد روزه دولت دوازدهم همچنین به موضوع افزایش میزان کاندیداهای زن در ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از ۲/ ۴ به ۳/ ۶ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که علی‌رغم وعده ۳۰ درصدی فعالان، در این انتخابات تنها ۶ درصد از زنان توانستند به شوراهای شهر و روستا راه پیدا کنند.

در واکنش، توران ولی مراد، فعال حوزه زنان به خبرگزاری ایلنا گفت: هنگامی که راجع مطالبات زنان در مقام شهروند صحبت می‌کنیم تنها دو موضوع را به صورت مشخص در جامعه می‌بینیم یکی حق ورود زنان به ورزشگاه و دیگری حضور آنها در پست‌های سیاسی مانند وزارت است و در عمل مشکلات و چالش‌های واقعی زنان نادیده گرفته شده است. ولی مرادی در پایان به گفته خانم ولی‌مراد، نباید اجازه داد که از موضوع زنان برداشت‌های سیاسی شود وا تا زمانی که خلاهای قانونی در مورد نادیده‌گیری حقوق زنان و ندادن حق انتخاب به زن برای انتخاب شغل خود در کشور وجود دارد، لکوموتیو حقوق زنان خاموش می‌ماند.

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی، هفته گذشته سفری به کشورهای ایسلند و استونی، کرواسی داشت. در این سفر ها ابتکار تسريع در تصويب لوايح و قوانين حمايتی از زنان را ازجمله اولويت های كاری دولت دوازدهم دانست.

وی در این سفرها بر مقابله با جنگ، توقف خشونت علیه مسلمانان، مقابله با تروريسم و محافظت از محیط زیست تاکید کرد.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که در زندان به سر می‌برد، در سالگرد تولد دو فرزند خود، دوری از آنان را «نمایش عریان استبداد و ظلم» خواند.
خانم محمدی در نامه‌ای که روز سه شنبه هفتم آذر از زندان منتشر کرد نوشت که این سومین بار است که شمع تولد کیانا و علی، دو فرزندش را در زندان روشن می‌کند و دیگر تصویر روشن و واقعی از چهره‌های فرزندانش ندارد.
نرگس محمدی نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که سال ۸۹ به شش سال زندان محکوم شده بود، سال ۱۳۹۴ نیز به دلیل شرکت در تجمع های اعتراضی علیه اسیدپاشی به زنان باردیگر بازداشت شد و چندی بعد نیز در دادگاه به ۱۶ سال حبس محکوم شد که براساس اعمال ماده ۱۳۴، ده سال از این حکم زندان، اجرا می‌شود.

روز یک‌شنبه پنجم آذرماه، هم‌زمان با روز جهانی منع خشونت علیه زنان، نمایندگان شورای شهر روبان‌های نارنجی رنگی را بر روی لباس‌های خود نصب کردند. حرکتی که با بازتاب گسترده رسانه‌ای روبرو شد و کار تا جایی پیش رفت که برخی از خبرگزاری‌ها آن را استفاده اشتباهی از روبان نارنجی ذکر کردند.

الهام فخاری از اعضای شورای شهر تهران اعلام کرد که برخی از اعضای شورای شهر با این حرکت همراه نشدند.

هم‌زمان، یک مقام سازمان بهزیستی ایران اعلام کرد که بر اساس تحقیقات انجام‌شده در استان تهران که به گفته وی، زنان در مقایسه با سایر نقاط کشور، دارای بهترین شرایط هستند، از هر سه زن، یک نفر در معرض خشونت قرار گرفته است. فرید براتی در دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان در دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفته ک «ما اطلاعات و آمار دقیقی در این مورد نداریم، چراکه بسیاری از زنان، خشونت انجام‌شده را گزارش نمی‌دهند.»

روز یکشنبه، همزمان با بیست و پنج نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان، مراسمی در شهر رشت به بهانه یکسالگی کارزار منع خشونت خانوادگی برگزار شد. بر اساس این گزارش، در یک سال گذشته، فعالین کارزار توانستند ۲۵ کارگاه آموزشی-ترویجیِ مربوط به اهداف کارزار را در شهرهای رشت، انزلی، کرج و تهران برگزار کنند. آنهاهمچنین توانسته‌اند از طریق گفتگوی چهره به چهره با مردم و معرفی در شبکه های مجازی، ۲۰۲ روایت خشونت از استان‌های گیلان، البرز،‌ تهران،‌ کردستان و ۱۳ استان دیگر جمع‌آوری کنند.

 

روزنامه شرق در گزارشی نوشت که آمارها نشان می‌دهد در استان‌های تهران، خراسان‌رضوی و اصفهان بیشترین میزان گزارش‌های همسرآزاری، هم آزاررساندن مرد به زن و هم زن به مرد ثبت شده است. این آمار را پزشکی‌قانونی در اختیار «شرق» قرار داده است. براساس آمار پزشکی‌قانونی، کمترین میزان گزارش معاینات نزاع همسرآزاری در مردان، به‌ترتیب مربوط به استان‌های قم، سیستان‌وبلوچستان و ایلام است که این آمار در سال ٩٥ نسبت به ٩٤ رشد محدودی داشته است. به‌طور مشخص در سال ٩٤ گزارش همسرآزاری مردان آزاردیده به‌ترتیب در ایلام، سیستان‌وبلوچستان و قم یک، یک و دو نفر بوده است که این رقم در سال ٩٥ هشت، شش و صفر نفر شده است.

وب سایت ایران وایر هم در گزارشی خبر داد که براساس قوانین دانشگاه کاشان، زن باید متاهل باشد تا بتواند ساز بزند. در این آئین نامه اجرای کنسرت و برنامه‌های مستقل موسیقی دور از الویت‌های دانشگاه تشخیص داده شده و به طور کلی ممنوع اعلام شده است.

گویا قرار بوده در دانشگاه کاشان کنسرت موسیقی برگزار کنند اما نه تنها با قطعات پیشنهادی آن‌ها موافقت نشده بلکه قوانین جدیدی برایشان ارسال شده است که شرایط جدیدی برای حضور زنان نوازنده معین ‌کرده اند؛ از شرط تاهل تا استفاده از هدبند و نشستن در حاشیه و پشت سر سایر اعضای گروه، بدون حرکات اضافی و… .

این قوانین از سوی «کارشناس فرهنگی» دانشگاه کاشان در نامه‌ای به دبیر «کانون موسیقی» این دانشگاه ابلاغ شده است.

در هفته‌ای که گذشت، رئیس کانون زنان بازرگان از صدور ۳ هزار کارت عضویت و بازرگانی برای زنان

خبر داد و با بیان اینکه هنوز زنان از سقف شیشه‌ای سهم‌گیری‌ها عبور نکرده‌اند، گفت: توسعه حضور زنان در اقتصاد ایران، توانسته تغییراتی را ایجاد کند، اما هیچگاه جایگاه کافی را برای زنان حاصل نکرده است.

اظهارات جنجال‌برانگیز آیت‌الله مکارم شیرازی در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها، با واکنش‌های مختلفی روبرو شد.

به گفته این روحانی بلندپایه، مشکل کشور ما ورود زنان به ورزشگاه نیست بلکه گرانی نان و بیکاری جوانان تحصیلکرده و اشتغال و مشکل بانک است که مردم را بیچاره کرده است. وی با بیان اینکه خواه ناخواه این مسئله مفاسدی در پی دارد عنوان کرد: دولت به جای نوشتن آئین‌نامه برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها برای گران نشدن نان و رفع مشکلات بیکاری و معیشتی مردم آئین نامه بنویسد.

در پاسخ، مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی در توییتر خود نوشت: نظر آیت الله مکارم درباره ی عدم حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی مثل هر شهروند دیگر محترم است. از جایگاه یک مرجع هم می‌توانند از بانوان مقلد خود بخواهند به ورزشگاه ها نروند. دیگر چه لزومی دارد که به زبان قدرت و با تعیین تکلیف برای دولت سخن بگویند؟

روسری سر کردن مربی مرد تیم‌ کبدی تایلند درجریان مسابقات آسیایی کبدی در استان گلستان، پو حاشیه‌ترین خبر ورزشی هفته گذشته بود. در حالی که عکس‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حکایت از آن دارد که سرمربی تیم ملی تایلند با پوشیدن روسری در کنار زمین تیمش را هدایت می‌کند، رییس فدراسیون کبدی با رد این موضوع، تمام این ماجرا را شیطنت رسانه‌ها دانست.

اما مربی تایلندی روایت دیگری دارد و به رادیوفردا گفت که او را مجبور کردند تا با روسری وارد سالن مسابقات شود.

کار به آنجا کشید که وزیر ورزش خواستار رسیدگی به اتفاقات مسابقات آسیایی کبدی گلستان شد و از استاندار این استان خواستار بررسی و برخورد لازم و قاطع با مقصرین شد.

یکی از مهم‌ترین خبرهای ورزشی هفته گذشته، بررسی دلایل ناکامی سارا خادم‌الشریعه در ایتالیا

بود. او که در رقابت های ۲۰۱۴ قهرمانی جهان، در دوره متوالی این مسابقات (۲۰۱۵ و ۲۰۱۶) غایب بود با این حال از شانس زیادی برای مدال آوری در مسابقات امسال برخوردار بود اما در نهایت با ۱۸ پله سقوط و قرار گرفتن در جایگاه بیستم به کار خود در ایتالیا پایان داد. مسابقات شطرنج قهرمانی زیر ۲۰ سال جهان در حالی در ایتالیا به پایان رسید که هیچ یک از سه نماینده اعزامی ایران موفق به کسب مدال نشدند.

 

به اشتراک بگذارید