خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی، از ۳۰ دی تا ۶ بهمن ماه

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی، از ۲۳ تا ۲۹ دی ماه
19 ژانویه 2018
خبرنامه هفتگی ماچولند از ۷ تا ۱۳ بهمن ماه ۹۶
4 فوریه 2018

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی، از ۳۰ دی تا ۶ بهمن ماه

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته بهصفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

بیکاری زنان تحصیلکرده ۳ برابر مردان

معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری بیان کرد که در حال حاضر تعداد زنان تحصیلکرده بیکار در کشور سه برابر تعداد آقایان است که باید برای اشتغال آنها اقدامات جدی انجام داد. زنان سرپرست خانوار قشری از جامعه هستند که به دلایل مختلفی از جمله فوت، معلولیت و اعتیاد همسر یا طلاق و تجرد دائمی رسالت نان‌آوری را بر دوش می‌کشند. از این رو نیازمند حمایت‌های اجتماعی هستند که بتوانند بر مشکلات خود فائق شوند، چرا که در غیر این صورت امکان دارد گرفتار آسیب‌های اجتماعی دیگری شوند.

به گزارش آرمان، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و مرتضی اکبری، مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران دیروز در محل این معاونت تفاهمنامه همکاری امضا کردند. قرار است بر اساس این تفاهمنامه از امروز زنان سرپرست خانوار با سپرده ۲۰۰ هزار تومانی مبلغ ۳‌میلیون تومان را دریافت کنند.

بخشی از آسیب های اجتماعی ناشی از نشنیدن صدای نسل جوان است

ایرنا – معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بخشی از مشکلات امروز جامعه ما نشنیدن صدای نسل جوان و فقدان گفت ‌و گوهاست که همین عامل می ‌تواند منشا بروز بسیاری از آسیب‌ها و معضلات اجتماعی شود.

به گزارش ایرنا از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معصومه ابتکار در کارگروه خانواده سالم این معاونت با موضوع گفت‌ و گوی ملی خانواده و بین نسلی افزود: به عقیده ما، گفت ‌و گوی ملی خانواده و بین نسلی یک ضرورت است البته این مساله بخشی از کار و برنامه ‌ریزی ‌های ما به شمار می‌ آید.

وی تصریح کرد: مشکلات زیادی در جامعه امروز مانند معیشت و اشتغال وجود دارد که صرفا با گفت ‌و گو حل و فصل نخواهند شد.

عبور ایران از خط قرمزهای زیست محیطی/ کمبود منابع آبی امنیت ملی را به خطر انداخته است

ایسنا-معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در چهارمین جلسه کارگروه اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد: کشورمان خط قرمزهای شرایط زیستی در بخش منابع آبی را رد کرده و بحث‌های امنیت ملی را پیش آورده است.

در این جلسه اعضای کارگروه اصلاح الگوی مصرف به نقش‌های مشورتی- کارشناسی و عملیاتی کارگروه اشاره کردند و توضیحاتی را هم درخصوص کارکرد، احصای شاخص‌ها و معیارهای مد نظر کارگروه ارائه دادند.

اختصاص ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی به بانوان تا پایان دولت دوازدهم

ايسنا : معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به ضرورت استفاده از فرصت‌های مختلف در راستای توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی،گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان دولت دوازدهم ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی کشور در اختیار زنان توانمند قرار می‌گیرد.

معصومه ابتکار در جریان سفر یک روزه خود به یزد در جلسه شورای اداری این استان، با اشاره به اینکه در آستانه ورود به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، اظهار کرد: حکومت‌ها بر اساس پویایی و کارکردهای مختلف ارزیابی می‌شوند.

وی انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران به نسل جدید را ضروری دانست و بیان کرد: ارتباط با نسل سوم و چهارم انقلاب تغییر زاویه دید لازم دارد.

این مقام مسئول با بیان این‌که استفاده از ظرفیت جوانان نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا می‌کند، تصریح کرد: مسئولان باید با وحدت رویه استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی کشور را در دستور کار خود قرار دهند.

سعیدی: حضور یک نماینده زن در بازدید از اوین لازم است/ رایزنی با قوه قضاییه آغاز شده است

ایلنا- :نایب رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس بر لزوم حضور حداقل یک نماینده زن در هیات بازدیدکنندگان مجلس از زندان اوین تاکید کرد و گفت: رایزنی برای جلب رضایت قوه قضاییه جهت حضور یکی از نمایندگان زن در هیات اعزامی به زندان اوین در حال انجام است و امیدواریم این دغدغه‌‌ها مورد پذیرش مقامات قضایی نیز قرار گیرد….

لبنان و پارلمانی با تنها ۴ زن

فرناز سیفی: بهار پیش‌رو، لبنان بالاخره برای اولین‌بار در ۹ سال گذشته، شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود. انتخاباتی مهم که تاثیری انکارناپذیر بر سیاست و اوضاع اجتماعی لبنان خواهد داشت. پارلمان لبنان درحال حاضر تنها ۴ زن نماینده دارد. در انتخابات پیشین که در سال ۲۰۰۹ برگزار شد، سهم زنان از ۱۲۸ کرسی پارلمانی همین ۴ صندلی بود و در مقایسه با انتخابات قبل از آن نه تنها پیشرفتی نداشت که پسرفت هم کرد. در انتخابات پیش از آن در سال ۲۰۰۵، شمار زنانی که به پارلمان راه یافتند ۶ نفر بود.

انحلال شورای فرهنگی اجتماعی زنان غیرممکن است/ درخواست اعضای شورای زنان از رئیس جمهور برای بازنگری در بودجه این شورا

فارس- عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با بیان اینکه برخی از نمایندگان مجلس ابهاماتی در خصوص انحلال یا ادغام شدن شورای زنان را مطرح کرده‌اند، گفت: انحلال این شورا طبق قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی محال است.

کبری خزعلی عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان، در خصوص ابهامات ایجاد شده در رابطه با انحلال یا ادغام شورای زنان، گفت: این ابهامات صحت ندارد این شورا بنیانی ملی است و امام (ره) برای ارتقای جایگاه زن آن را تشکیل داده‌اند.

وی ادامه داد: تضعیف بنیان‌هایی که در رشد انقلاب، ارتقای جایگاه زن و جلوگیری از ظلم به زنان مؤثر بوده‌اند کار اشتباهی است.

دومین نشست فصلی زنان حزب کارگزاران برگزار می‌شود

مهر، دومین نشست فصلی زنان حزب کارگزاران جمعه ۶ بهمن ماه برگزار می شود. دومین نشست فصلی زنان حزب کارگزاران جمعه ۶ بهمن ماه با حضور فائزه هاشمی، پروانه مافی، فاطمه سعیدی و شهربانو امانی در کرج برگزار ‌می‌شود.

اعتراضات سراسری و لزوم تغییر استراتژی فعالان حقوق زنان

رادیو زمانه- از آغاز روزهای اولیه جنبش اعتراضی دی ماه این پرسش مطرح شد که زنان کجایند؟ تصویر و صدای زنان در فیلم‌های اعتراض وجود داشت اما زنانی که در این جنبش حضور داشتند با زنانی که در جنبش سبز در خیابان‌ها بودند تفاوت داشتند. بیشتر این زنان ساکن شهرها و شهرستان‌های کوچک بودند. از سوی دیگر این پرسش مطرح شد که در بین شعارها، مطالبات زنان کجایند؟ فعالان زن نیز در اعتراضات نقش فعالی ایفا نکردند. برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها، با فریبا سحرخیز( مستعار)، مریم رحمانی و جلوه جواهری و فروغ سمیع نیا، فعالین حقوق زنان در ایران گفت‌وگو کرده‌ام و مشخصا این دو سوال را با آنها مطرح کردم: از آغاز اعتراضات مردمی دی ماه، فعالان زن برای تحقق حقوق زنان طبقات فرودست چه کرده‌اند؟

اگر بپذیریم که زنان طبقه کارگر مطالبات اولیه‌ای دارند که لزوما دغدغه زنان طبقه متوسط به بالا نیست، نقش فعالان زن در این میان چیست؟

عفو بین الملل: دختر خیابان انقلاب را آزاد کنید

رادیو زمانه- عفو بین‌الملل با انتشار گزارشی خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط زنی شده که به خاطر انجام یک عمل اعتراضی مسالمت‌آمیز علیه حجاب اجباری در تاریخ ۲۷ دسامبر/۶ دی در تهران بازداشت شد. این زن در شبکه‌های اجتماعی به نام دختر خیابان انقلاب مشهور شده است.

«دختر خیابان انقلاب»/ بر اساس برخی از گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی، نام این زن ویدا موحد است. نسرین ستوده، وکیل دادگستری چند روز قبل در فیسبوک خود اعلام کرده بود که ویدا موحد، دختر خیابان انقلاب ۳۱ ساله است و یک کودک ۱۹ ماهه دارد.

عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای با تأکید بر این موضوع که حجاب اجباری تبعیض‌آمیز و تحقیرآمیز است، اعلام کرده که مقامات ایران باید به آزار و تعقیب قضایی زنانی که صدایشان را علیه حجاب اجباری بلند می‌کنند خاتمه دهند و حجاب اجباری را لغو کنند.

عفو بین‌الملل همچنین تأکید کرده که حجاب اجباری حقوق متعدد زنان در ایران را در چند دهه گذشته نقض کرده است. این حقوق شامل حق آزادی عقیده و مذهب، حق آزادی بیان و حق محافظت در برابر تبعیض، دستگیری و بازداشت خودسرانه، شکنجه و دیگر رفتارها و مجازات‌های بی‌رحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز می‌شوند.

مصاديق«رجل سیاسی» نهايي شد

قانون- سخنگوي شوراي نگهبان در نشست خبري گفته است كه تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی در شورای نگهبان نهایی شده و پس از جمع بندي نهايي موضوع را اعلام مي‌كنيم. رجل سياسي واژه‌اي است كه با گذشت ۱۱ دوره از انتخابات ریاست جمهوری، هنوز تعریف مشخص و شفافی برای آن وجود ندارد و اين مفهوم همچنان با اما و اگرهايي همراه است. مطابق اصل يكصد و پانزدهم قانون اساسي جمهوري اسلامي«رييس جمهور بايد از ميان رجال مذهبي و سياسي كه واجد شرايط زير باشند انتخاب شود: ايراني الاصل، تابع ايران، مدير و مدبر، داراي حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مباني جمهوري اسلامي ايران و مذهب رسمي كشور. » در حالي كه بسياري از حقوقدانان اعتقاد دارند كه منظور و مقصود قانونگذار از رجل سياسي فقط مردان نيستند بلكه زنان هم مي‌توانند مصداق رجل سياسي باشنداما سال‌هاست كه رجل سياسي فقط به مرداني اطلاق شده كه سابقه سياسي داشته‌اند و زنان با همين تعبير از كانديداتوري رياست جمهوري محروم شده‌اند به عبارت ديگر شوراي نگهبان بر معناي مرد بودن رجل سياسي تاكيد داشته است. اين در حالي است كه با توجه به نظرات گوناگون در مورد رجل سياسي، رهبر معظم انقلاب در بخشی از بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات، شورای نگهبان را مکلف کرد تا معیارهای رجل سیاسی را تعیین کند.

انتشار کتاب «فقه تطبیقی استدلالی؛ ديه و قصاص زنان»

مهرخانه- در فقه جزایی اماميه و به تبع آن در قانون مجازات اسلامى، در برخى زمينه‏‌ها مقررات متفاوتى براى زنان و مردان پيش‏بينى شده است. اگر چه اين مقررات متفاوت، در مواردى به لحاظ شرايط جسمى زنان وضع شده و مناسب‌تر به حال آنان است، ولی در مجموع اين تفاوت‌ها اين توهم را پيش آورده که در فقه و قانون منافع مردان بيشتر رعايت شده ‏است. قطعاً بررسى مبانى فقهى همه اين تفاوت‌ها و تبيين فلسفه و حکمت آنها نيازمند پژوهش‌های متعدد است و در يک پژوهش نمى‏گنجد. از اين رو، در اين اثر دو مورد از مهم‌ترين و بحث‌برانگيزترين مصاديق تفاوت احکام زن و مرد در حقوق جزاى اسلام؛ يعنى تفاوت در کيفيت استيفاى حق قصاص و تفاوت در ميزان ديه، انتخاب و مبانى فقهى آنها به صورت تطبیقی بررسى و تجزيه و تحليل شده است.

جای خالی زنان

شهروند- آیدا پیغامی – شهروند حقوقی | زنان بزه‌دیده و قربانیان تجاوز در بسیاری از مواقع جرأت و شهامت بازگو کردن اتفاقاتی که برای‌شان افتاده را ندارند. آنهایی هم که جرأت گفتن پیدا می‌کنند، در دادگاه و جلوی قاضی مرد از روی شرم و حیا توانایی بازگو کردن را ندارند. امروز در دادگاه‌های کیفری این مردان هستند که قضاوت می‌کنند، حال شاکی و متهم می‌خواهد مرد باشد یا زن. در زمان رسیدگی به پرونده‌ها کیفری نیز قضات مرد به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند و با شاکیان و متهمان در ارتباط هستند. با گذشت زمان، فقدان نیروی زن در برخی از دادگاه‌های خاص بیش از پیش احساس شد و به همین دلیل با اصلاح قوانین موجود، زنان توانستند در برخی از دادگاه‌ها به‌عنوان مشاور قاضی حضور یابند. اکنون با اصلاح قوانین طبق تبصره ٥ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق و ماده ١٤ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب بر حضور مشاور زن در دادگاه‌ها تأکید شده و در ماده ٢ قانون جدید حمایت از خانواده مصوب ١/١٢/٩١ حضور زنان به‌عنوان قاضی مشاور الزامی است. با این وجود، مشاوران زن در دادگاه‌ها حق ارایه رأی اصلی را ندارند و فقط می‌توانند نظر مشورتی خود را در روند رأی اصلی و تکمیل تحقیقات مقدمانی ارایه کنند.

استفاده از امام جماعت زن در مدارس دخترانه اصفهان

استان وایر- مدیر حوزه های علمیه زنان استان اصفهان خبر داد هم اکنون ۴۰۰ مدرسه دخترانه در این استان برای برپایی نماز جماعت، از امام جماعت زن استفاده می کنند.

به گزارش پانا به نقل از ایرنا،«سیدمهدی ابطحی» روز دوشنبه توضیح دادکه از مراجع تقلید در این مورد استفتا کرده و آن ها اجازه داده اند از امام جماعت زن برای مدارس دخترانه استفاده شود:«بانو مجتهده امین نیز در ماه رمضان در منزل خود برای بانوان نماز جماعت اقامه می‌ کرد و محارم اطراف خانه می ‌ایستادند تا نامحرمی صدای ایشان را نشنود. پس از نماز هم برای بانوان منبر می‌ رفتند.»

ابطحی افزود حوزه های علمیه تا سال ۱۳۹۰ از دولت بودجه ‌ای دریافت نمی‌ کردند اما از آن سال به بعد مقرر شد دولت نیز به حوزه ‌های علمیه کمک کند: «اما بودجه‌ ای که برای کل حوزه‌های علمیه خواهران و برادران کشور می‌دهند، حتی به اندازه بودجه دانشگاه اصفهان نیست.»

آمار خشونت علیه زنان در ایران بالا رفته است

رادیو زمانه- در هشتمین همایش سلامت روان و رسانه در ایران اعلام شد که ۶۶‌درصد از زنان حداقل یک بار از ابتدای زندگی مشترک، خشونت را تجربه کرده‌اند و ۴٨‌درصد زنان باردار در معرض خشونت خانگی قرار گرفته‌اند، در میان مشاغل، ٧٢‌درصد پرستاران در طول دوره کاری‌شان، با خشونت مواجه بوده‌اند.

سعید مدنی، پژوهشگر مسائل اجتماعی و جرم‌شناس، در این همایش که یکشنبه اول بهمن ۱۳۹۶ برگزار شد، در شریح نتیجه تحقیقی که در ‌سال ٩٠ درباره شیوع شناسی انواع خشونت در ایران انجام شده گفته است: «خشونت یا از سوی فرادستان رخ می‌دهد یا از سوی فرودستان، در خشونت فرادستان ما با قوانین سر و کار داریم که منجر به اعمال خشونت می‌شوند، مثل اعدام، یا اعمال خشونت مرد بر زن. زمانیکه قدرت در جایی متمرکز می‌شود، می‌تواند منجر به سوءاستفاده شود. خشونت فرودستان اغلب به دلیل ناکامی و سرخوردگی ایجاد می‌شود و درنهایت به خشونت‌های جمعی و فردی ختم می‌شود.»

۵ مرد حقوق‌بگیر به ازای هر زن

شفاف،بررسی آمار حکایت از دسترسی نابرابر مردان و زنان به مشاغل حقوق بگیری دارد به طوری که این سهم در بین مردان ۸۲.۷ درصد و در بین زنان ۱۷.۳ درصد است. نتایج بررسی آمار نیروی کار بیانگر آن است که گرایش به مزد و حقوق بگیری در میان مردان و زنان شاغل کمتر شده و در مقابل تمایل به ایجاد کسب و کارها بیشتر شده است.

بررسی نوع اشتغال مطابق با گزارشات رسمی مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار طی سال‌های ۹۳ تا ۹۵ نشان می دهد در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ میزان ۵۶ درصد از شاغلان کشور «مزد و حقوق بگیر» و ۴۴ درصد دیگر «غیرمزد و حقوق بگیر» بودند. «غیرمزد و حقوق بگیر» به این معناست که این افراد خودشان به عنوان کارفرما، کارکن مستقل یا کارکن فامیلی (در قالب خانوادگی) شاغل هستند.

جای خالی زنان در پست‌های ارشد مدیریتی شهرداری

هنگامی که محمدعلی نجفی کاندیدای پست شهرداری تهران بود یکی از مهم‌ترین بخش‌های برنامه خود را اختصاص ۳۰ درصد از سطوح مختلف مدیریت شهری به زنان و جوانان اعلام کرد که از قضا با استقبال بسیار از سوی اعضای شورای شهر پنجم مواجه شد؛ حتی با قطعیت می‌توان گفت که چون زنان و جوانان دراین دوره برخلاف ۴دوره قبل سهم بیشتری در ترکیب سنی و جنسی شورای شهرداشتند، این شعار بسیار مؤثر افتاد و قطعا در انتخاب نجفی به‌عنوان شهردار جدید تهران بی‌تأثیر نبود؛ حالا پس از گذشت ۵ماه از انتخاب نجفی این سؤال مطرح است که تا چه اندازه در پیشبرد این برنامه تلاش شده است.

تاثیر نابرابری جنسیتی بر توسعه در بوته نقد

ایسنا- مشارکت زنان در توسعه یکی از مهم‌ترین مسائلی است که مدت‌هاست از سوی جامعه به طرق مختلف به آن پرداخته می‌شود، امروز جای خالی زنان در سطوح مدیریتی و ارکان تصمیم گیری کشور در سطح کلان و خُرد بر همه آشکار است و هنوز فاصله زیادی با برابری موقعیت‌ها برای مدیریت و مشارکت زنان به دور از مسئله جنسیتی وجود دارد.

به گفته برخی زنان که در سطوح مدیریتی حضور دارند، این نابرابری خیلی وقت‌ها باعث شده که در شرایط مشابه زنان برای رسیدن به جایگاه یکسان مدیریتی بسیار بیشتر از مردان تلاش کرده و نیازمند پافشاری و صبر بیشتری هستند، در این راه بسیاری از زنان نیز ممکن است ناامید شده و عطای آن موقعیت را به لقایش ببخشند.

آبان سال جاری مشاور امور زنان و خانواده سازمان اداری استخدامی کشور با بیان این‌که بر اساس برنامه ششم توسعه مشخص شده است نسبت مدیران زن در پست‌های مدیریتی به ۳۰ درصد افزایش یابد، اظهار کرده است «آمارها نشان می‌دهد زنان به شکل میانگین تنها ۸.۵ تا ۱۰ درصد در پست‌های مدیریتی قرار گرفته‌اند».

فاصله اهداف فعالان حوزه زنان با آسیب‌های اجتماعی

کیهان- شیرین کمالی- تمرکز فعالیت نخبگان و فعالان حوزه زنان بر حذف نابرابری‌ها، آنها را از درک صحیح آسیب‌های این حوزه دور کرده است. بیشتر فعالیت آنها در رابطه با حقوق زن در خانواده و حمایت‌های قانونی از زن در برابر شوهر و… درحالی است که مشکلات و آسیب‌های حوزه زنان هر روز مشکل‌تر و پیچیده‌تر می‌شود و آنان توجه بسیار کمی به این موضوعات دارند.

امروز جامعه ما در حوزه زنان با مسائل و مشکلات زیادی دست به گریبان است. فارغ از اینکه اکثریت جمعیت زنان ایران اسلامی همچنان الگوی مطلوب زیست یک زن مسلمان در جامعه هزارتوی امروزی محسوب می‌شوند، اما بخش‌هایی از زنان جامعه با مدگرایی، مصرف‌گرایی و گاه روابط لجام‌گسیخته، چالش‌ها و مفاسد اخلاقی که جامعه زنان ما را نشانه گرفته است را عیان می‌دارند؛ موضوعی که با توجه به جمعیت قابل توجه زنان یعنی چیزی حدود نیمی از جمعیت کشور، و نقش تربیتی که بر عهده دارند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فراتر از همه اینها بر اساس فرامین اسلام زن از جایگاه والایی برخوردار است. زن در زیرمجموعه مرد تعریف نمی‌شود، بلکه در کنار او تعریف می‌شود. متفاوت است ولی مساوی است. ظریف‌تر است، اما ضعیف‌تر نیست. دل نازک‌تر است، اما کوچک‌تر نیست. نه مرد به خودی خود بر زن برتری دارد نه زن به خودی خود بر مرد. زن فی‌نفسه قابل ستایش و با ارزش است، مگر آنکه خودش خلاف آن را ثابت کند، همان‌طور که مرد اینچنین است. اینها نمونه‌هایی از احادیث درمورد ارزش زن و جایگاه اوست.

لغو کنسرت بنیامین بهادری در اعتراض به جلوگیری از حضور نوازندگانِ زن

کلمه- در حالی که قرار بود امروز پنجشنبه پنجم بهمن، کرمانی‌ها شاهد روی صحنه رفتن بنیامین بهادری، خواننده پاپ و ارکسترش در مجتمع شرکت هزارِ این شهر باشند، این کنسرت به درخواست این خواننده پاپ و در اعتراض به جلوگیری از روی صحنه رفتن نوازندگان زن لغو شد.

بنیامین بهادری در بخشی از پستی طولانی که در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد، نوشت: «وقتی دعوتمون کردند که مثلا هشت نفره بریم رو استیج و بعد یهو روز قبل از اجرا بگن دو نفر به دلیل این که جنسیتشون با شما یکی نیست نمی‌تونن بیان، کلا نریم بهتره.» به گزارش خبرآنلاین، نگین پارسا، نوازنده گیتار و مژگان ابوالفتحی، نوازنده سازهای کوبه‌ای دو هنرمندی‌اند که بنیامین بهادری در اعتراض به جلوگیری از روی صحنه رفتن‌شان کنسرت کرمان را لغو کرد.

سپیده جندقی: در دانشگاه رشته آواز ایرانی خوانده‌ام، اما اجازه خواندن ندارم

سپیده جندقی، هنرمند و خواننده در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران گفت که زنان خواننده در ایران تنها در صورتی می‌توانند روی سن بروند که همخوان خواننده‌های مرد بوده و زیر صدای آنها همخوانی بکنند اما برگزاری کنسرت‌های مخصوص زنان هم محدودیت‌های فراوانی وجود دارد که عملا امکان برگزاری کنسرت را سلب می‌کند.

خانم جندقی به کمپین گفت که غیر از تهران و چند شهر دیگر، در اکثر شهرهای ایران حتی برگزاری کنسرت مخصوص زنان هم ممنوع است این در حالی است که هیچ قانونی برای چنین ممنوعیتی وجود ندارد.

سپیده جندقی، خواننده و فارغ التحصیل رشته آواز ایرانی از دانشگاه علمی کاربردی در ایران است. این مدرس رشته آواز در مصاحبه با کمپین در خصوص محدودیت و محرومیت‌های نوازنده‌ها و خواننده‌های زن در ایران گفت: «کار من خوانندگی آواز ایرانی است که هیچ وقت اجازه نداشته‌ام کار کنم مگر اینکه زیر صدای یک خواننده مرد بخوانیم که من هیچ وقت نخواستم چنین کاری بکنم. برای چنین چیزی هم اجازه نمی‌دهند یک نفر خانم همخوانی کند و حتما باید دو همخوان خانم باشند و باید هم حتما قید شود همخوان خانم. یعنی خانم‌ها را نمی‌توانند به عنوان خواننده بنویسند و فقط با عنوان همخوان می‌توان در بروشورها نوشت. مگر اینکه کنسرت مخصوص بانوان باشد که البته برای این کنسرت‌ها هم معمولا اجازه پخش بروشور نمی‌دهند.»

تنها زن رهبر اکستر ایران به روی صحنه رفت

«نزهت امیری» تنها رهبر ارکستر زن ایرانی در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفت.

ارکستر «نغمه‌ باران» به رهبری «نزهت امیری» و سرپرستی و خوانندگی «علی امیرقاسمی» در حالی روی صحنه رفت که اولین و تنها زن فعالِ رهبر ارکستر در داخل کشور، با قدرت و بی‌نقص قطعات اجرایی را به اجرا درآورد.

نزهت امیری، کارشناس موسیقی از هنرهای زیبای دانشگاه تهران و کارشناس ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر است. او موسیقی را نزد استادانی چون پرویز منصوری، حسین علیزاده، و منوچهر صهبایی آموخته و سال ۱۳۸۴ ارکستر مضرابی حسین دهلوی را رهبری کرده است. نزهت امیری از تابستان ۹۶ رهبری ارکستر ملی نغمه‌ باران به سرپرستی علی امیرقاسمی را برعهده گرفته و اولین و تنها رهبر ارکستر زن در ایران است.

گزارشی تحقیقی از وضعیت زنان دستفروش مترو و شبکه همیاری زیرزمینی

ترانه بنی‌یعقوب : زنان دستفروش مترو فقط محصول تغییرات اقتصادی نیستند و به‌عنوان یک عامل تغییر اجتماعی باید مورد مطالعه قرار گیرند زیرا با این کار توانسته‌اند نظم‌عمومی و فضای‌عمومی یکی از مهم‌ترین مراکز عمومی تهران را به چالش کشیده و هر روز به همه یادآوری کنند که زنانی در این شهر هستند که احتیاج به کار دارند. زنانی که هیچ‌کس قادر نبوده برای‌شان کسب و کار مناسبی ایجاد کند. حتماً شما هم در متروی تهران با زنانی روبه‌رو شده‌اید که ساک‌های سنگین را از این واگن به آن واگن جابه جا می‌کنند. زنانی که هر نوع کالایی که تصورش را بکنید می‌فروشند و برخی تنها راه تأمین زندگی‌شان فروش همین محصولات است. طبق آنچه کارشناسان اجتماعی می‌گویند، پدیده دستفروشی زنان با افزایش فقر اقتصادی خانوارها و همچنین افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار رشد قابل توجهی یافته. برخی نیز انواع تفکیک‌ جنسیتی همچون جداسازی زنان و مردان را در اتوبوس و مترو موضوعی می‌دانند که دستفروشی برای زنان را راحت‌تر کرده و پدیده‌ای به نام دستفروشی زنان در واگن‌های زنانه متروی تهران را رقم زده است.

معضل اشتغال، اختصاص به فارغ‌التحصیلان رشته مطالعات زنان ندارد

مهرخانه، نشست تخصصی بررسی وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته مطالعات زنان در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این نشست که از جمله پیش‌نشست‌های همایش ملی “رشته مطالعات زنان: افق‌ها، رهیافت‌ها، راهکارها” بود، پروانه مافی؛ نماینده مجلس شورای اسلامی، دکتر زهرا کریمی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران و مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر کبری روشنفکر؛ مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس، سمانه یحیی‌پور؛ فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مطالعات زنان دانشگاه خوارزمی به ایراد سخنرانی پرداختند.

زنان کارهای سخت

شهروند- این داستان زندگی زنانی است که پشت جرثقیل، گریدر، تراکتور، لودر و کامیون می‌نشینند و جاده‌سازی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «جرثقیل، اتوبوس، گریدر، تراکتور، لودر و کامیون برایشان با پراید فرقی ندارد. آنها در غیاب مردان برای روستای گل سرخ چهارمحال‌وبختیاری جاده ساخته‌اند. پشت ماشین‌های سنگین نشسته‌ و روبه‌روی همه مخالفت‌ها ایستاده‌اند تا ثابت کنند حتی به مشاغل نمی‌توان برچسب جنسیت زد. نخستین زنان جاده‌ساز کشور از سوال‌ها و گزاره‌های تکراری که نه‌تنها در طول اجرای این پروژه بلکه در تمام این سال‌ها شنیده‌اند، می‌گویند: «زن پشت گریدر بشیند؟» «خانم‌ها نمی‌توانند آمبولانس برانند.» «امکان ندارد یک خانم خلبان بالگرد باشد» و… و… و…

سهم زنان در ناوگان تاکسیرانی تهران عادلانه نیست/ شرایط ورود زنان به ناوگان تاکسیرانی تسهیل می‌شود

فارس-مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با بیان اینکه سهم بانوان در ناوگان تاکسیرانی تهران عادلانه نیست، گفت: شرایط ورود زنان به ناوگان تاکسیرانی تسهیل می شود.علیرضا قنادان گفت: برنامه ای بسیاری جدی در خصوص بحث بانوان داریم. بر اساس بررسی ها و دیدار مردمی که داشتم، به نظر می رسد سهم بانوان در ناوگان ۸۰۰ هزارتایی تهران عادلانه نیست. وی ادامه داد:حداکثر ۲ تا ۳ درصد ناوگانمان یعنی هزار و ۴۰۰ نفر از رانندگانمان بانوان هستند. در حالی که ۵۰ درصد جامعه ما زنان هستند و جالب این است که در تهران درخواست ها برای سرویسی که راننده آن یک خانم باشد بسیار زیاد است.

زنان در صدر پرفروش‌های بازار کتاب هستند اما چرا جوایز ادبی به مردان می‌رسد؟

ایبنا- زنان نویسنده‌ای چون مارگارت آتوود فهرست‌های مختلف پرفروش‌های سال ۲۰۱۷ را پر کرده‌اند اما جوایز ادبی عمدتاً به مردان می‌رسد. سؤال اینجاست که چرا زنان نویسنده در جوایز ادبی مختلف مورد تقدیر قرار نمی‌گیرند. استفانی مریت، داستان‌نویس و روزنامه‌نگار طی یادداشتی درباره دلایل و راهکارهای این مشکل سخن می‌گوید.

به نظر می‌رسد حضور زنان در فهرست پرفروش‌های انگلستان در سال ۲۰۱۷ خبری خوشحال‌کننده است؛ آن هم در سالی که جامعه جهانی درگیر تعصبات و عقاید متعصبانه حکمرانان بوده است. بنابر بررسی پرفروش‌ها در مجله «بوک‌سلر» فقط یک مرد-هاراکی موراکامی- به فهرست ده نویسنده‌ای راه یافته که آثارشان پرفروش بوده است و نسل جدیدی از نویسندگان زن چون سارا پرری، نائومی آلدرمان، و زادی اسمیت جای نویسندگانی چون جولیان بارنز، این مک‎‌ایوان، و برنده جایزه نوبل، کازوئو ایشی‌گورو را گرفتند.

زنان امروز

بيست و نهمين شماره ماهنامه «زنان امروز» تيتري طعنه‌آميز دارد؛ «ما استاديوم را به سينما آورديم.» اين تيتر مربوط به گفتگو با سحر مصيبي كارگردان فيلم «صفر تا سكو» و الهه منصوريان بازيگر اين فيلم است كه به ماجراي قهرماني سه ووشوكار ايراني پرداخته است. همچنين اين مجله مثل هميشه مجموعه مطالبي درباره آسيب‌هاي اجتماعي دارد. در اين شماره پرونده ويژه بخش مستند اجتماعي «حال اورژانس اجتماعي وخيم است» نام دارد و از زاويه‌اي به مساله خشونت عليه زنان در جامعه پرداخته است. اين شماره مجله «زنان امروز» در ۱۴۲ صفحه منتشر شده و ۱۲هزار تومان قيمت دارد.

اورسولا لو گویین نویسنده سرشناس آمریکایی درگذشت

اورسولا لو گویین، نویسنده سرشناس و صاحب سبک آمریکایی در ۸۸ سالگی درگذشته است. خانواده خانم لو گویین گفته‌اند او روز دوشنبه پس از مدتی بیماری در خانه‌اش در پورتلند در اورگن درگذشت. خانم لو گویین در ژانر علمی-تخیلی و فانتزی می‌نوشت و نوشته‌های او آمیخته با اژدها و جادوگرانی بود که با سفینه فضایی خود به مقابله با مشکلات زمینی‌ها مانند نژاد و جنسیت و طبقه می‌پرداختند.

استرالیا در صدر ده کشور امن جهان برای زنان

یورونیوز- گزارش سازمان «ثروت دنیای جدید» امنیت زنان را یکی از مولفه‌های مهم سنجش توان بالقوه رشد ثروت در کشورها می داند.بر اساس آخرین گزارش سازمان «ثروت در جهان امروز»، استرالیا امن‌ترین کشور جهان برای زنان است. این گزارش می‌گوید: «امنیت زنان یکی از بهترین راه‌ها برای سنجش توان بالقوه رشد ثروت در کشورها است. رشد ثروت و سطح امنیت برای زنان به میزان ۹۲ درصد با یکدیگر بستگی دارند و این بدان معنی است که با بالا رفتن امنیت زنان، ثروت نیز رشد چشمگیر خواهد داشت.»

سال ٢٠١٨ و سلامت زنان

شرق- سال گذشته همین موقع، چند هفته قبل از شروع کار رسمی «دونالد ترامپ»، بیشتر اعضای جامعه پزشکی آمریکا درباره‌ اینکه چطور شعارهای تندروانه کمپین ترامپ درباره بهداشت زنان را می‌توان به زبان سیاست ترجمه کرد، مشغول بحث و جدل بودند. می‌گفتند آیا خود «ترامپ» پی آن را می‌گیرد یا کنگره یا حتی دختر خود «ترامپ» با آن موافقت می‌کند؟ درحالی‌که سؤالات اصلی حول آینده لایحه‌ بهداشت مقرون به صرفه بی‌پاسخ ماند، دولت اقداماتی فوری‌ برای کاهش دسترسی زنان به مراقبت‌ها انجام داد؛ از اجازه کارفرمایان برای محدودکردن امکانات سقط جنین گرفته تا کاهش بودجه‌ برنامه‌های پیشگیری از بارداری در نوجوانان. «ماوِن» (کلینیک دیجیتالی زنان) در سال ٢٠١٥ با هدف بالابردن دسترسی مقرون به صرفه‌ به مراقبت‌های بهداشتی راه‌اندازی شد.

زنان سفیدپوست هم از ترامپ روی برگردانده‌اند

تسنیم- تازه‌ترین نظرسنجی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ترامپ بیش از پیش از سوی زنان رأی‌دهنده در معرض نگاه‌های منفی قرار می‌گیرد. نتایج تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده از سوی سی‌ان‌ان و مؤسسه اس‌اس‌آر‌اس نشان می‌دهد که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به سه نامزد احتمالی این انتخابات که از هم‌اکنون نامشان مطرح شده است، خواهد باخت.

به نوشته سی‌ان‌ان مقایسه زوجی تمایل رأی‌دهندگان به ترامپ در مقابل برنی سندرز، جو بایدن (معاون اوباما) و اوپرا وینفری نشان دهنده شکست ترامپ است، جایی که وی برای ایجاد ائتلاف لازم برای پیروزی با مشارکت رأی‌دهندگان زن با مشکلی عمده مواجه خواهد شد. طبق این نظرسنجی، زنان از گروه‌های مختلف سنی، پیشینه مختلف تحصیلی و نژادی نگاهی به شدت منفی نسبت به ترامپ دارند.

پزشک پیشین تیم ملی ژیمناستیک زنان آمریکا به اتهام بیش از ۱۶۰ مورد آزار جنسی، به حد اکثر ۱۷۵ سال زندان محکوم شد

رادیو فردا- دادگاهی در ایالت میشیگان آمریکا لری نَسر، پزشک پیشین تیم ملی ژیمناستیک زنان آمریکا را به اتهام بیش از ۱۶۰ مورد آزار جنسی دختران ورزشکار به حداکثر تا ۱۷۵ سال زندان محکوم کرد.

این پرونده از دو سال پیش باز شده و مربوط به اتهامات وی بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۵ است.

روز چهارشنبه درجلسه پایانی دادگاه شاکیان پرونده که بیشتر آنها دخترها و زنان جوان بودند، همراه پدر و مادرشان در دادگاه حضور یافتند.

افشاگری زنان در برابر آزار جنسی؛ شمار شکایت ها در فرانسه افزایش یافت

یورونیوز- وزارت کشور فرانسه در گزارش خود از احتمال ارتباط افزایش تعداد شکایت های ثبت شده با افشاگری های صورت گرفته توسط زنان پس از رسوایی هاروی واینستین، تهیه کننده هالیووی سخن گفته است.آمار وزارت کشور فرانسه نشان می دهد در سه ماهه آخر سال گذشته میلادی تعداد شکایت ها بابت اذیت و آزار جنسی در این کشور به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

این آمار از افزایش ۳۱.۵ درصدی تعداد شکایت ها بابت اذیت و آزار جنسی در فرانسه در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۷ میلادی که همزمان با موج افشاگری زنان در برابر اذیت و آزارهای جنسی بود حکایت دارد.

از سوی دیگر شمار شکایت های به ثبت رسیده در کل سال گذشته میلادی به دلیل آزار جنسی ۱۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که آمار مربوط به شکایت به دلیل تجاوز جنسی ۱۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش نشان می دهد.

حقوق زنان و فرهنگ تحقیری آن در اوگاندا/ زنان اوگاندایی موظف به زانو زدن در برابر مردان هستند

ایران آنلاین /اگر یک زن اوگاندایی با مردی آشنا برخورد کند، از او انتظار می رود به عنوان احوال پرسی در مقابل آن مرد زانو بزند. زانو زدن به نشانه ادای احترام به مردان و بزرگترها سنتی رایج برای بسیاری از گروه های قومی آفریقاست و اگر زنی این کار را به درستی انجام ندهد به او انگ بی ادبی، بی احترامی و تربیت غلط زده می شود. به همین علت بود که به زیر سوال بردن چنین سنتی در توئیتر توسط خانم وینی بیانییاما که در اوگاندا متولد شده و اکنون مدیر اجرایی گروه آموزشی آکسفورد اینترنشنال است، باعث شد بحث های جدی و داغی درباره ارتباط میان حقوق زنان و فرهنگ سنتی شکل بگیرد.

این دیپلمات سابق اکنون در لندن زندگی می کند. اما وقتی یکی از همسایگانش با دیدن وی اصرار کرد، جلویش زانو بزند به یاد خاطراتش در اوگاندا و این فرهنگ رایج افتاد. بیانییاما با انتشار عکس زنی در حال لبخند زندن نوشت: « لئوناردا همسایه من است که برای احوالپرسی با من زانو می زند. به او گفتم که زانو نزند اما او اصرار کرد که زنان جوان باید برای نشان دادن احترام خود در حالی که زانو زده اند از بزرگترها و مردان احوال پرسی کنند. من این را قبول ندارم. پسرها زانو نمی زنند. چطور می توانیم این سنت تحقیر کننده را متوقف کنیم؟»

ستاره‌های هالیوود در تظاهرات زنان لس آنجلس علیه ترامپ

ایران آنلاین / هزاران نفر از جمله ستاره‌های هالیوود به همراه اریک گارستی شهردار لس آنجلس در تجمع اعتراضی زنان علیه سیاست‌های ترامپ همزمان و هم‌صدا با جنبش مقابله با آزار جنسی شرکت کردند. وایولا دیویس، اسکارلت جوهانسون، ناتالی پورتمن، ماریزا تومی و اوا لانگوریا در این تظاهرات حضور یافتند و برای تجمع‌کنندگان حاضر در مرکز شهر لس آنجلس سخنرانی کردند.

بسیاری از شرکت‌کنندگان با به سر گذاشتن کلاه‌های صورتی که نمادی علیه اظهارات توهین‌آمیز ترامپ درباره زنان است در این تظاهرات ظاهر شدند. همزمان با برگزاری یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمای مستقل در پارک سیتی ایالت یوتا که به شنیده شدن صدای جنبش مقابله با آزار جنسی کمک کرده و حمایت رابرت ردفورد از این جریان، تظاهرات لس آنجلس نیز جنجال‌های خاص خودش را به همراه داشت.

جوهانسون به نمایندگی از جنبش «تایمز آپ» برای سخنرانی روی صحنه رفت و گفت در ماه‌های اخیر، او بررسی درباره آزارهای جنسی که اغلب برای زنان اتفاق می‌افتد را آغاز کرده است. در بررسی و مطالعه رفتار خودش، او پیش از این احساس نیاز می‌کرده تا برای مقبول واقع شدن، ادب را بیش از حد لازم رعایت کند. به عقیده جوهانسون این رویکرد باعث می‌شد مهر تاییدی باشد بر این که زنان لزوما محتاج و نیازمندند.

دولت و رسانه‌ها علیه زنان ورزشکار: تحقیر، تکذیب و نادیده‌انگاری

رادیو زمانه- یک ورزشکار زن در خیابان مورد حمله قرار می‌گیرد، دیگری را آموزش و پرورش تحقیر می‌کند و آن یکی در انزوا از دنیا می‌رود در حالی که مسئولان ورزشی حتی فوتبالیست بودن او را تکذیب می‌کنند. یک عضو شورای شهر تهران از عملکرد رسانه‌ها در برخورد با اتفاقات اخیر برای زنان ورزشکار انتقاد کرده و گفته زنان شهروندان درجه دو نیستند.

شهربانو امانی، در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران به گزارش‌های رسانه‌ها درباره زنان ورزشکار اشاره کرده و تذکر داده که زنان شهروندان درجه دو نیستند و نباید رسانه‌ها به گونه‌ای کار کنند که تصور کنیم حتی یک صدم هم به زنان توجه نمی‌شود.

گزینه نایب‌رییسی زنان فدراسیون والیبال چه کسی است؟

میزان- رئیس فدراسیون والیبال به دنبال گزینه‌ای برای نایب رئیسی بانوان این فدراسیون است. پس از این که احمد ضیایی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال انتخاب شد فریبا صادقی که نایب رئیس بانوان این فدراسیون بود از سمت خود استعفا داد. هر چند ضیایی هم علاقه چندانی به ادامه همکاری با صادقی نداشت.

شنیده می‌شود رئیس فدراسیون والیبال قصد دارد از منیژه صادقی که اولین داور بین‌المللی والیبال بانوان ایران است در پست نایب رئیسی این فدراسیون استفاده کند. هر چند این مسئله قطعی نیست و باید دید در نهایت چه کسی عهده دار این سمت خواهد شد.

زنان سپاهان در پی حفظ جایگاه دومی در جدول

تسنیم-تیم فوتبال بانوان فولادمبارکه سپاهان اصفهان در چارچوب رقابت‌های لیگ‌برتر فوتبال بانوان به مصاف آذرخش تهران می‌رود. دختران سپاهانی در ادامه رقابت‌های لیگ‌برتر بانوان روز جمعه در ورزشگاه عطر سیب تهران در برابر آذرخش این شهر صف‌آرایی می‌کند. شاگردان سمیه شهبازی پس از با پیروزی پرگل خود در مقابل پارس‌جنوبی بوشهر پس از چندین هفته به رده دوم بازگشتند و در صورت کوچکترین لغزش ممکن است یک پله در جدول سقوط کند. در این هفته نیز با توجه به شرایط نامناسب تیم آذرخش تهران بازیکنان تیم اصفهانی امید بسیاری به کسب نتیجه دارند.

به اشتراک بگذارید