خبرنامه هفتگی شماره ۶۶ ماچولند ۲۱ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷

خبرنامه هفتگی شماره ۶۵ ماچولند ۱۴ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
10 می 2018
خبرنامه هفتگی شماره ۶۷ ماچولند ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۳۹۷
25 می 2018

خبرنامه هفتگی شماره ۶۶ ماچولند ۲۱ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید.

برخوردهای گشت ارشاد را قبول نداریم/ دولت به محدودسازی شبکه‌های اجتماعی اعتقادی ندارد

ایسنا- معاون امورزنان و خانواده رییس جمهوردر خصوص اعتراض دانشجویان به برخوردهای گشت ارشاد نیز خاطرنشان کرد: ما برخوردهای گشت ارشاد را قبول نداریم چون دولت معتقد است این موضوع یک بحث فرهنگی است. وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در مورد احقاق حقوق زنان در جامعه نیز گفت: طی دو دهه گذشته بدیهی‌ترین حقوق زنان در جامعه محقق شده است، سال گذشته تعداد مشاغلی که برای زن‌ها ایجاد شد از مردان بیشتر بود و در حال حاضر تعداد پذیرش دختران در دانشگاه نیز از پسران بیشتر است.معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه در اوایل انقلاب حتی تصور نمی‌کردیم که بتوان برای ورزش بانوان کاری انجام داد به قهرمانی تیم فوتسال بانوان اشاره کرد و گفت: امروز تمامی فدراسیون‌های ورزشی برای قهرمانی دختران برنامه‌ریزی کرده‌اند.

برخی شاخص‌های نظام آماری در حوزه زنان و خانواده با واقعیت انطباق ندارد

ایلنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: با همکاری سازمان بسیج، طرح خوبی را برای توانمندسازی خانواده زندانیان در دستور کار قرار دارد. معصومه ابتکار در نشست تخصصی معاونت امور زنان و خانواده با مشاوران و مدیران کل امور زنان و خانواده ستادی و کشوری، گفت: حرکت دولت دوازدهم در موضوع زن و خانواده مبتنی بر اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده و قانون برنامه ششم توسعه و نیز برنامه‌ها و سیاست‌های دکتر روحانی در این حوزه می‌باشد و همه باید تحقق این سیاست‌ها را در سطح ملی و ستادی مورد توجه قرار دهیم.

نسبت بیکاری زنان تحصیلکرده از مردان بیشتر است

تهران – ایرنا – معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: موضوع اشتغال و کارآفرینی زنان در ایران نیازمند برنامه ریزی بهتری است چون اکنون در برخی از استان ها نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده نسبت به مردان بیشتر است.

معصومه ابتکار پیش تر اعلام کرده بود که نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده سه برابر بیشتر از مردان دارای تحصیلات عالیه است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امروز -دوشنبه- در مراسم افتتاحیه کارگاه بین المللی چالش ها و فرصت های ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن در محل کتابخانه ملی گفت: به همین دلیل مساله اشتغال و کارآفرینی زنان یکی از جهت گیری های مهم دولت دوازدهم است.وی اظهار داشت: ما امروز در این نشست به دور از مباحث تشریفاتی با یک کار علمی و تحقیقاتی مشترک مواجه هستیم و یک نشست بسیار کاربردی در ارتباط با تبادل تجربه بین دو کشور در زمینه کارآفرینی زنان برگزار می کنیم.

معاونت خاموش زنان

تسنیم- اگر ایران را با خط کش جنسیت تقسیم کنیم ۴۰ میلیون نفر از جمعیتش زن و دختر هستند. اگر هم خانواده را ملاک این تقسیم قرار دهیم ایران مجموعه‌ای است از ۲۴ میلیون و اندی خانواده با میلیون‌ها خواسته، هزاران مطالبه و صدها نیاز.

معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری را اما اگر کنار این همه خواسته بگذاریم، به روایت فیل و فنجان می‌ماند. به همان اندازه کوچک و کم‌رمق در مقابل نیازهای حجیم یک ملت. از سال۹۲ که مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به معاونت تبدیل شد و رئیس این مرکز، از مشاور به معاون رئیس‌جمهور ارتقای درجه پیدا کرد امیدها به افزایش کارایی و نفوذ این تشکیلات نیز به همین نسبت بالا رفت، ولی گذشت زمان نشان داد میان مرکز و معاونت چندان فرقی نیست وقتی آبِ نگاه به حوزه زن و خانواده از سرچشمه گل‌آلود است.

مشاور وزیر کشور: از نگاه سیاسی به موضوع زنان پرهیز شود

ایرنا – مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: نگاه سیاسی و جناحی به موضوع زنان و خانواده آسیب رسان است و باید از این نوع نگاه ها پرهیز کرد. فریبا نظری روز سه شنبه در نشست مشاوران وزرا و نمایندگان دستگاه های اجرایی و مدیران کل امور زنان و خانواده استانداری های کشور، کار در حوزه زنان را فراجناحی، فرابخشی و غیرسیاسی دانست و درعین حال افزود:غیرسیاسی به این معنی نیست که ما دیدگاه سیاسی نداریم.

وی تصریح کرد: شما مشاوران امور بانوان استانداری ها باید در این زمینه نقش هماهنگ کننده، نظارتی و راهبردی داشته باشید.

نظری ادامه داد: پرهیز از موازی کاری و ورود به حوزه ها و دستگاه هایی که متولی مشخص دارد هم باید در دستور کار شما مشاوران امور بانوان باشد.

خاتمی گفت «ایده‌آلی فکر کردن را با توهم اشتباه نگیرید»/ تاکید رئیس دولت اصلاحات بر حل مسائل زنان از طریق گفت‌وگو

ایلنا- آذر منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به دیدار چندی پیش جمعیت زنان مسلمان نواندیش با سید محمد خاتمی داشتند، گفت: آقای خاتمی در این دیدار از دلایل محرومیت‌های زنان با نگاهی تاریخی صحبت کردند و‌ بر این نکته تاکید داشتند که وقتی نظم مستقر دیکتاتوری باشد، انسان چه زن و‌ چه مرد اساسا شهروند قلمداد نمی‌شوند. وی ادامه داد: در چنین وضعیتی طبعا زنان از محرومیت و رنج‌های مضاعف رنج می‌برند‌؛ به‌خصوص در جوامعی مانند جامعه ما که انکار حقوق زنان رنگ مذهبی هم به خود می‌گیرد.

درخواست بسیج زنان کشور از فراکسیون زنان مجلس؛ خلاءهای قانونی را برطرف کنید

خانه ملت: نشست فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی به ریاست پروانه سلحشوری با حضور رئیس بسیج زنان کشور در محل فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در این نشست رئیس بسیج زنان کشور به بیان برنامه‌ها و اهداف سازمان متبوع خود پرداخت و در این باره در نشست بحث و تبادل نظر شد. مینو اصلانی رئیس بسیج زنان کشور با بیان اینکه هدف از این جلسه ایجاد هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت فراکسیون بانوان در جهت پیاده شدن اهداف سازمان بسیج عنوان کشور است، گفت: خلاءهای قانونی در حوزه زنان وجود دارد که نیاز است کمک فراکسیون زنان این خلاءهای قانونی برطرف شود.

وزارتخانه ها ملزم به اجرای عدالت جنسیتی هستند

ایرنا – معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: وزارت خانه ها موظف هستند عدالت جنسیتی را که در برنامه ششم توسعه تصویب شد اجرا کنند و مشاوران امور بانوان در دستگاه ها نیز باید پیگیراجرای این مصوبه باشند. ‘اطهره نژادی’ روز سه شنبه در نشست مشاوران وزرا و نمایندگان دستگاه های اجرایی و مدیران کل امور زنان و خانواده استانداری های کشور با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: البته مشاوران امور بانوان در دستگاه های مختلف می توانند با تدابیر بیشتر و با همکاری دستگاه های اجرایی، برای حل مسائل مربوط به حوزه زنان تلاش کنند، اگر چه تلاش ها برای حوزه زنان باید از سوی همه مسئولان و متولیان امر باشد.

وی تصریح کرد: مشاوران امور بانوان دستگاه ها باید نگاه عدالت جنسیتی را گسترش دهند و برای حل مشکلات حوزه زنان، به کارگروه های مختلف در استان ها و وزارتخانه ها وارد شوند و بیشتر تلاش کنند.

زنان در اداره كميسيون‌هاي مجلس نقشي ندارند

قانون-پروانه سلحشوری/ رييس‌فراكسيون زنان مجلس- صحن علنی مجلس بیشتر توسط رييس مجلس اداره می‌شود و سایر اعضای هیات رييسه نقش چندانی را در تصمیمات ندارند. در واقع اعضای هیات رييسه یک تقسیم کار در بین خود انجام داده‌اند که هر کسی به وظیفه خود آگاه است و اجرای فعالیت‌هایی نظیر معرفی لوایح، طرح‌های فوریتی، تذکرات، نطق نمایندگان حاضر در مجلس و …، به دست اعضای هیات‌رييسه انجام می‌شود. در مجموع باید گفت که عملکرد اعضای هیات رييسه رضایت‌بخش است و افراد با گرایش‌های سیاسی مختلف در کنار یکدیگر تعامل خوبی را با یکدیگر دارند؛ باید گفت که تعامل اصولگراها با نمایندگان اصلاح‌طلب در ترکیب اعضای هیات رييسه از عملکرد متوسط مایل به خوب برخوردار است. از طرفی نیز در صورت نیاز، اعضای هیات رييسه از هیچ کمکی به نمایندگان دریغ نمی‌کنند.

شاپرک شجری‌زاده با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان کاشان آزاد شد

نسرین ستوده وکیل شاپرک شجری‌زاده یکی از دختران خیابان انقلاب که برای دومین بار به دلیل درآوردن روسری از سر بازداشت شد به کمپین حقوق بشر در ایران گفت موکلش غروب ۲۶ اردبیهشت ماه با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان کاشان آزاد شده است. به گفته خانم ستوده پرونده‌ او نیز برای رسیدگی به تهران فرستاده شده است.

تعیین قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی برای شاپرک شجری‌زاده و ادامه اعتصاب غذا در زندان کاشان

نسرین ستوده وکیل شاپرک شجری‌زاده که به دلیل افتادن روسری از سر در تاریخ ۱۸ اردبیهشت ماه در باغ فین کاشان بازداشت شد به کمپین حقوق بشر در ایران گفت صبح ۲۴ اردبیهشت ماه قرار وثیقه «سنگین» ۱۵۰ میلیون تومانی برای او صادر شده اما موکلش قادر به تهیه آن نیست و در زندان باقی مانده است. همچنین به گفته این وکیل دادگستری اتهامات خانم شجری‌زاده «تظاهر به بدحجابی» و «تشویق به فساد»عنوان شده است.همچنین به گفته خانم ستوده شاپرک شجری‌زاده از زمان صدرو بازداشت موقت در تاریخ ۱۸ اردبیهشت ماه تاکنون دست به اعتصاب غذا خشک زده است: «فقط آب می‌خورد.»

وضعیت جسمانی زهرا زارع در زندان اوین رو به وخامت گذاشته است

خبرگزاری هرانا – وضعیت جسمانی زهرا زارع، متهم سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین رو به وخامت گذاشته است. زهرا زارع از بازداشت شدگان وقایع دی ماه سال گذشته است که به دلیل حبس در سلول انفرادی و ابتلا به حملات عصبی و تشنج، در هفته‌های اخیر وضعیت جسمانی نگران کننده‌ای داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر، زهرا زارع به همراه همسرش مرتضی نظری در تاریخ ۱۹بهمن سال گذشته بازداشت و به سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم زارع علی‌رغم پایان یافتن بازجویی‌ها و تحقیقات مقدماتی در ۷ اسفند، تا پایان فروردین در سلول انفرادی نگهداری و پس از آن به بند عمومی زنان اوین منتقل شد.

اصلاح ماده‌ای که دست مردان را در ممانعت از اشتغال زنان باز می‌گذارد

رادیو زمانه- فریده اولادقباد، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با سایت خانه ملت، از تدوین طرح اصلاح ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی مصوب ۱۳۱۴ و الحاق ۳ تبصره به آن در مجلس خبر داده است. بر اساس این ماده، شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.

پیشنهاد مجلس برای تغییر قانون اذن پدر برای ازدواج زنان: یک زن از پسر ۱۵ساله کمتر است

رادیو زمانه- نعیمه دوستدار- حمیده زرآبادی، عضو فراکسیون زنان مجلس روز ۲۳ اردیبهشت خبر داده که اصلاح ماده ۱۰۴۳ و ۱۰۴۴ قانون مدنی در خصوص اذن پدر برای ازدواج تقدیم مجلس شده است. در صورت تصویب این اصلاحیه زنانی در صورت داشتن شرایطی دیگر نه نیاز به اذن پدر دارند و نه حکم دادگاه: ۲۸ سال سن، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد، داشتن پنج سال سابقه کار و بیمه بازنشستگی. تا پیش از ارائه این طرح از سوی زنان نماینده مجلس ایران، اگر زنان ایرانی باکره می‌خواستند بدون اذن پدر ازدواج کنند، باید از دادگاه اجازه می‌گرفتند. فرایند کسب اجازه از داگاه یک سال زمان می‌برد و طراحان طرح جدید معتقدند که با تصویب طرح یک فوریتی اصلاح ماده ۱۰۴۳ و ۱۰۴۴ قانون مدنی، این فرایند به یک ماه کاهش می‌یابد.

سلحشوری: طرح ازدواج دختران بدون اذن پدر ارتباطی به فراکسیون زنان ندارد

ایسنا- رییس فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر اینکه طرح ازدواج دختران بدون اذن پدر مربوط به فراکسیون زنان نیست، گفت:‌ در این باره در فراکسیون زنان صحبتی نشده است. پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایسنا درباره طرح ازدواج دختران بدون اذن پدر، گفت: به نظرم نباید عجولانه درباره ارئه طرح عمل کنیم، بهتر بود این طرح پخته‌تر می‌شد و بعد از آن ارائه می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه فراکسیون زنان در جریان چنین طرحی نبوده است، گفت: از این فراکسیون نظر خواسته نشده است، آنطور که بنده در جریانم این طرح را خانم زرآبادی دادند. به هر حال به چالش کشیدن برخی مواد قانونی جسارت می‌خواهد که خانم زرآبادی چنین جسارتی را داشت.

لايحه تامين امنيت زنان و انتظار يك امضا

آرزو فرشيد- دستور كار اين هفته مجلس اعلام شد و باز هم خبري از لايحه تامين امنيت زنان و خانواده نيست. به گفته اشرف گرامي‌زادگان، مشاور حقوقي معاونت امور زنان بررسي‌هاي مربوطه در قوه قضاييه تمام شده و بعد از امضا و تاييد آيت‌الله آملي لاريجاني، رييس قوه قضاييه، لايحه به دولت بازگشته و به مجلس ارسال خواهد شد. اين لايحه در حالي منتظر تاييد رييس قوه است كه حذف ٤١ بند از آن در جريان بررسي‌هاي قوه قضاييه طي هفته‌هاي گذشته مورد انتقاد قرار گرفته است. شهيندخت مولاوردي، دستيار رييس‌جمهور از حذف بند مربوط به خسارت معنوي براي قربانيان خشونت گلايه داشت و گفته بود كه اين بند با اين استدلال كه سياست كيفري نظام هنوز قائل به پذيرش خسارت معنوي نيست،

کلمه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه حذف می‌شود

فارس- سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از بررسی موضوع حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه در قالب طرحی خبر داد و هدف از این امر را تامین امنیت روانی زنان اعلام کرد. زهرا ساعی در خصوص حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه، اظهار داشت: این موضوع در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مورد بررسی قرار گرفته و مقرر شده در قالب طرحی در صحن علنی بررسی شود. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس افزود: ثبت عنوان طلاق در شناسنامه برای بانوان در بسیاری از فضاها به ویژه عرصه‌های اجتماعی آسیب‌زا شده و مراجعات و مطالبات زیادی از بانوان برای حذف عنوان طلاق از شناسنامه وجود دارد.

وی ادامه داد: در برخی موارد دیدگاه ها و نگاه از سوی برخی آقایان به زنان مطلقه مناسب نبوده و به نظر می‌رسد با حذف طلاق از شناسنامه زنان این معضل مدیریت و زنان با آرامش روانی بیشتری بتوانند فعالیت کنند.

لاریجانی: شناسنامه زنان مطلقه پیگیری شود

رئیس مجلس با بیان اینکه سطح امور ورزشی در جامعه زنان از مردان کمتر است، گفت: لازم است موضوع شناسنامه بانوان مطلقه از طریق قانون پیگیری شود. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز(یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت) در جلسه فراکسیون خانواده مجلس با بیان اینکه برخی موضوعات فی‌الذات مهم است اما در دسته‌بندی کمیسیون‌ها، نگاه کمتری می‌شود، گفت: مسئله خانواده مسئله بسیار مهمی است، زیرا جامعه سالم از خانواده سالم نشأت می‌گیرد. وی با تأکید بر اینکه پژوهش در حوزه خانواده بسیار ضروری بوده و مرکز پژوهش‌های مجلس باید در این زمینه اقدام لازم را به عمل آورد، عنوان کرد: در ظاهر رسیدگی به برخی مسائل بسیار سهل بوده اما در واقع سخت است، لذا کار پژوهشی در حوزه خانواده باید در اولویت قرار گیرد. رئیس مجلس با بیان اینکه در حوزه کاهش آمار طلاق نیاز به مطالعه داریم، اظهار داشت: باید در این زمینه به کار برخی دانشگاه‌ها که مطالعه و پژوهش داشته‌اند، توجه کرد.

مجموعه «مطالعات زن و خانواده» دانشگاه ادیان و مذاهب / دانشکده زن و خانواده؛ نوپا و پویا

ایران زنان- در یک نگاه و در روزهای پایانی هفته، فضای اولین مجموعه علمی دانشگاه ادیان قابل توجه است: دانشکده زن و خانواده با شمار قابل توجهی از دانشجویان سراسری – که تقریبا امید به ادامه تحصیل در مقطع دکتری مطالعات زنان را در همین مجموعه عملی می بینند – و طلاب و فضلای حوزه علمیه، اعم از خانم و آقا، از ملیت‌های مختلف، ایرانی و غیرایرانی، با عزمی جزم و قدم‌هایی استوار و در محضر جمعی از بهترین استادان حوزه مطالعات زن و خانواده در حال کسب دانش و تجربه‌آموزی هستند تا شاید در این روزگار سخت بتوانند مرهمی بر زخم‌های کهنه اجتماعی در حوزه زن و خانواده نهند.

تشکیل ستاد ملی زن وخانواده

رئیس مرکز امور زنان وخانواده ریاست جمهوری، گفت: «برنامه های خوبی برای سال جاری در جهت تحکیم و تقویت بنیان خانواده در نظر گرفته شده است و با توجه به اهمیت جایگاه دختران درجامعه به عنوان همسران و مادران آینده توجه جدی به کمیته دختران جوان خواهد شد.» مجتهدزاده، گفت: «ستاد ملی زن وخانواده تشکیل شده وقرار است که اوائل سال جاری نخستین جلسه آن برگزار شود.» به گزارش خبرگزاری پایگاه اطلاع رسانی دولت، مریم مجتهدزاده ، درباره برنامه های این مرکز طی سال جدید اظهار داشت: «برنامه های خوبی برای سال جاری درجهت تحکیم و تقویت بنیان خانواده درنظرگرفته شده است. توجه جدی به کمیته دختران جوان با توجه به اهمیت جایگاه دختران درجامعه به عنوان همسران و مادران آینده خواهد شد و برنامه های ریزی های خوبی برای آنها در نظرگرفته شده است.»

ستاد ملی زن و خانواده به کجا رسید؟!

بانو نیوز – از زمان تصویب تشکیل ستاد ملی زن و خانواده ۶ سال می‌گذرد. در دولت دهم این ستاد ۶ جلسه با حضور معاون اول رییس‌جمهور تشکیل داد. نتیجه برگزاری این ۶ جلسه در مجموع، تصویب ۱۳ مصوبه بود که دولت و دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای این مصوبات بودند. با آغاز دولت دوازدهم و روی کار آمدن معصومه ابتکار در سمت معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، وعده‌هایی مبنی بر تشکیل جلسات ستاد ملی زن و خانواده مطرح شد. به‌طوری که پس از چهار سال تعطیلی کار این ستاد در دولت یازدهم، ابتکار در مراسم معارفه خود از احیای ستاد ملی زن و خانواده خبر داد.

خراسان رضوی؛ میانگین سن ازدواج دختران در “شهرستان زاوه” ۱۱ سال است

ایسنا- علی باغدار دلگشا مشاور استاندار خراسان رضوی در امور جوانان گفت که میانگین سن ازدواج دختران در شهرستان زاوه ۱۱ سال است. علی باغدار دلگشا در نشست «کودکی فراموش‌شده؛ بررسی پدیده کودک‌ همسری از منظر قانونی و فقهی» که در تالار رجایی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، مطرح کرد: “طبق آماری که در سال ۹۶ اعلام شد، ۶۳ هزار مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ در تهران صورت پذیرفت”. وی افزود: “میانگین اسف‌بارتر این است که در برخی از شهرستان‌های خراسان رضوی، مانند شهرستان زاوه، میانگین سن ازدواج دختران ۱۱ سال است”.

نگاهی به قانون حداقل سن ازدواج دختران و سیر تاریخی آن

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: کودک‌همسری ناشی از فقر است و در محلاتی که از ضعف اجتماعی برخوردار هستند، بیشتر اتفاق می‌افتد. طیبه سیاوشی، در نشست «کودکی فراموش‌شده؛ بررسی پدیده کودک‌همسری از منظر قانونی و فقهی» که در تالار رجایی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، تصریح کرد: پدیده کودک همسری یکی از پدیده‌هایی‌ست که بیش از ۹۰ درصد آن در خانواده‌های بی‌بضاعت و فقیر اتفاق می‌افتد و این کودکان معمولاً با مهاجرانی ازدواج می‌کنند که فاقد شناسنامه هستند که باعث ایجاد پدیده دیگری به نام عدم هویت می‌شود. تا قبل از اینکه مسئله‌ای تبدیل به بحران شود باید جلوی آن را بگیریم.

قوانین بازنشستگی ایران حامی زنان و از کار افتادگان

خبرگزاری صدا و سیما– مدیرعامل صندوق بازنشستگی: قوانین ایران نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه حامی زنان و از کارافتادگان است. دیوید آرن، تحلیل گر موقعیت کشورهای آفریقای شمالی و ایران و آندریاس شوایتزر مسئول پرونده های پناهجویان از سوئیس و آره هاودناک تحلیل گر کشورها از نروژ در دیدار با جمشید تقی زاده مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به بررسی قوانین و مقرات بازنشستگی و خدمات رفاهی و اجتماعی صندوق پرداختند.

عروس‌های مستقل

قانون- وحيده كريمي- درمساله ازدواج و انتخاب همسر از گذشته این بحث مطرح بوده است كه آیا در ازدواج دوشیزه بالغ و رشید، اذن پدر یا جد پدری شرط است یا خير؟ از نظر اسلام دختر بالغ و رشید مانند پسر بالغ و رشید در مسائل مالی و اقتصادی استقلال دارد و فقهای شیعه براین امر تصریح كرده‌اند اما درمساله ازدواج و انتخاب همسر از گذشته این بحث مطرح بوده است كه آیا در ازدواج دوشیزه بالغ و رشید، اذن پدر یا جد پدری شرط است یا خير؟ زماني كه پدر به دلايل مختلفي مانند اعتياد و … مفقود است، دختر براي ازدواج چه بايد بكند؟ اذن پدران در ازدواج دختران از جمله مواردي است كه در چند سال اخير با چالش‌هاي گوناگوني مواجه بوده است.اينكه دختري با تحصيلات عاليه، شغلي مناسب و حتي توان اداره مالي زندگي پدر و مادر خود براي ازدواج نيازمند اذن پدرباشد، نوعي نگاه منفي به توانايي تشخيص دختران در امر ازدواج است.از سويي در دنياي پر تلاطم امروز كم نيستند دختراني كه در سن ازدواج، نداشتن اذن پدر مانع ازدواج و تشكيل خانواده آن‌ها شده‌است. دليل اين امر گاهي در مفقود بودن ‌پدر يا عدم دسترسي به او و گاهي عدم رضايت پدر بيان مي‌شود.هرچند قانونگذار كسب مجوز از دادگاه را براي حل مشكلاتي از اين دست مد نظر قرار داده است اما راه پر‌پيچ و خم دادگاه و دردسرهايي كه براي داماد ايجاد مي‌شود، سبب می‌شود مردان تن به ازدواج بااين دختران ندهند.

برنامه‌های سیمای ملی بازتولید کلیشه‌های جنسیتی است/رسانه از طریق برنامه‌های پربیننده‌ای چون دورهمی سعی در تقویت نابرابری دارد

ایلنا- نشست تخصصی حلقه مطالعاتی مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران، با عنوان «بازنمایی جنسیت در برنامه‌های سیمای ملی با تاکید بر برنامه دورهمی» در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ با حضور مهدی منتظرقائم عضو هیات علمی دانشگاه تهران، اعظم راودراد عضو هیات علمی دانشگاه تهران و شیما شعاعی، کارشناس علوم ارتباطات و عضو حلقه مطالعاتی مسائل اجتماعی زنان برگزار شد.شیما شعاعی (عضو حلقه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی) در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه بازنمایی‌ها، یک ساخت رسانه‌ای و زبانی واقعیت هستند، گفت: پس ریشه در گفتمان و ایدئولوژی حاکم دارند.

١٠ میلیون زن ایرانی عضو رسمی بسیج هستند

خانه ملت- مینو اصلانی بسیج زنان کشور را بزرگترین تشکل بانوان کشور معرفی و اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار تعداد بانوان ثبت‌نام شده در سامانه بسیج که با ارائه کارت ملی و مشخصات خود علاقه‌مندی خود را نسبت به حضور در بسیج اعلام کرده‌اند، ١٠ میلیون بانوی ایرانی است. رئیس بسیج بانوان کشور با بیان اینکه در حال حاضر بسیج بانوان ٢٠ هزار پایگاه مقاومت بسیج در سطح کشور دارد، گفت: علاوه بر این بسیج بانوان کشور در تمامی مراکز آموزشی و فرهنگی مانند سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، ادارات و کارخانجات نیز فعالیت منسجمی دارد.

تفکر تقدیرگرایی در زنان حاشیه‌نشین؛ آسیب جدی اجتماعی

ایسنا- یک فعال در حوزه آسیب‌های اجتماعی زنان ضمن ابراز تاسف از برخی رفتارهای خشونت بار یا نادرست در مناطق حاشیه نشین که به عنوان بخشی از رفتارهای عادی افراد به شمار می‌آید، گفت: موضوعاتی مانند اعتیاد یا کتک زدن می تواند در بین جمعیت‌های خاصی به عنوان رفتارهایی عادی به شمار آید. دکتر محمودآبادی با اشاره به برخی از مشکلات موجود در جامعه زنان حاشیه نشین کشور، گفت: برخی از موضوعاتی که در کل جامعه به عنوان مشکل شناخته می شوند ممکن است در مناطق حاشیه نشین برای افراد آسیب به شمار نیاید.

بانوان میراث فرهنگی هرمزگان با پوشش سنتی سرکار آمدند

ایرنا – مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: به مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز موزه ها، بانوان این اداره کل با پوشش سنتی و لباس بندری در محل کار خود حاضر شدند. حسن ضیایی روز سه شنبه درجمع بانوان این اداره افزود: پوشاک به عنوان بخشی از میراث ناملموس هرمزگان بوده و یکی از مصادیق مهم آن، حفظ، احیا و بازنشر سنت‌ ها، فرهنگ و حفاظت از آن است. وی بیان داشت: در این راستا هماهنگی های لازم برای حاضر شدن بانوان شاغل در محل کار با لباس بندری صورت گرفت که با استقبال مواجه شد.

وزیر ارشاد: پوشش محلی زنان در ادارات منع ندارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بانوان می توانند با پوشش و لباس محلی در ادارات، دانشگاه ها و مدارس حاضر شوند و این موضوع از نظر این وزارتخانه مشکلی ندارد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بانوان می توانند با پوشش و لباس محلی در ادارات، دانشگاه ها و مدارس حاضر شوند و این موضوع از نظر این وزارتخانه مشکلی ندارد.

سید عباس صالحی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بانوان استان های هرمزگان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان های غربی و شرقی، مازندران، سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط ایران می توانند با لباس های محلی خود در مدارس، ادارات و دانشگاه ها حاضر شوند.

آیا اعتیاد در ایران زنانه شده است؟

فارس: رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی از شیوع ۱۰درصدی اعتیاد در بین زنان خبر داد و گفت: اعتیاد زنانه نشده است، اما شیب سوء مصرف موادمخدر در جامعه زنان تغییر کرده است. فاطمه عباسی گفت: اعتیاد زنانه نشده است چرا که زنانه شدن اعتیاد به معنی این است که شیوع مصرف مواد مخدر در بین جامعه زنان بیش از ۵۰ درصد باشد در حالی که اینگونه نیست. وی ادامه داد: البته در گذشته تعداد کمتری از زنان مواد مخدر مصرف می‌کردند، اما اکنون شیب اعتیاد در زنان تغییر کرده است. عباسی گفت: به همین منظور مراکز درمان اعتیاد ویژه زنان را در دستور کار داریم و در بحث پیشگیری اولیه ورود کرده‌ایم.

ماموریت تازه شهرداری: برنامه‌ریزی و اقدامات جدی برای رشد زاد و ولد و ازدواج

زهرا آیت‌اللهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران یک ماموریت تازه به شهرداری تهران محول کرد و گفت: آمار ازدواج در سال۹۶ ده درصد و آمار زادوولد ۲ درصد کمتر شده و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری باید در این موضوع برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشند و اقدامات عملی و جدی انجام بگیرد

شرم جایی برای آگاه کردن دختران دهه شصت نگذاشت

بیدارزنی- مریم رحمانی- این مطلب ادامه گزارش«دختران دهه شصت از بلوغشان می‌گویند»، است که به بررسی تجربه‌های زنان از اولین رابطه جنسی و چگونگی مواجه آنان با پریود دخترانشان می‌پردازد. همان‌گونه که زنان دهۀ شصت مواجهه‌شان با ورود به زنانگی پر از ابهام بوده است، اولین رابطۀ جنسی خود را نیز تقریباً با همین وضعیت تجربه کرده‌اند؛ بدون اطلاعات کافی، همراه با ترس و استرس، شروعی نه چندان دلچسب برای رابطه‌ای پر رمز و راز.

گوگوش، ‘ستاره هالیوود’ در کنسرت بزرگ لس‌آنجلس

بی‌بی‌سی-بزرگترین کنسرت گوگوش و شاید بزرگترین کنسرت ایرانی در خارج از ایران، شنبه شب (۱۲ مه) در فضای باز استادیوم مشهور “هالیوود باول” در شهر لس آنجلس برگزار شد. تا چند خیابان آن‌طرف تر از این استادیوم، خیابان‌های منتهی به آن، مملو از اتومبیل‌های کسانی بود که برای تماشای کنسرت گوگوش آمده بودند. ترافیک آنقدر سنگین بود که حتی تا نیمه‌های کنسرت هنوز همه تماشاچیان نتوانسته بودند وارد شوند. هنگام برگزاری کنسرت، محوطه را که نگاه می‌کردم تا آخرین ردیف‌ها که روی شیب تپه قرار داشتند تماشاچی نشسته بود. به نظر می‌رسید که کنسرت دربست فروش رفته و گنجایش هفده هزار نفری این استادیوم هنری پر شده بود.

زنان و انتخابات عراق: کاندیداتوری همراه با آزارهای جنسی و خشونت

رادیو زمانه- زنانی که به عنوان کاندیدا در انتخابات عراق شرکت کردند، با حجم وسیعی از آزارهای جنسی و ارعاب روبه‌رو بودند. از جمله شش نوار سکسی از زنان کاندیدا منتشر شد تا آنها را از مشارکت در انتخابات بترساند.

یکی از کارمندان سازمان ملل در عراق به خبرگزاری رویترز گفته در طول کمپین انتخاباتی عراق، دو نوار فیلم با محتوای سکسی از زنان کاندیدای نمایندگی مجلس در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. هر دوی این زنان اعلام کردند که این نوارها جعلی هستند، اما انتظار احمد جاسم، ماه گذشته از کاندیداتوری استعفا داد. کاندیدای دیگر اما مقاومت کرد و مردی را که در فیلم مشغول بوسیدن عکس او بود،به دادگاه کشاند. کاندیدای دیگری هم به خاطر انتشار ویدیویی که از گوشی تلفن همراه دزدیده‌شده‌اش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، مورد حملات شدید قرار گرفت. او در فیلم مویایل شخصی‌اش لباسی کوتاه به تن داشت.

نخستین کارگردان زن عربستان تهدید به مرگ شد

ددلاین در گزارشی به شرایط خاص فیلمسازی زنان در عربستان پرداخته و چالش‌های آنها را منعکس کرده است. ددلاین در گزارشی به کارنامه و زندگی حرفه‌ای حیفا المنصور اولین و تنها کارگردان زن سینمای عربستان پرداخته است. در این گزارش تجربیات عجیب منصور از ساخت فیلم در کشور تحت حکومت خاندان سعودی منعکس شده است. در کشوری که هنوز خیلی از زنان اجازه رانندگی ندارند، ساخت فیلم از سوی آنها قطعاً یک پدیده عجیب است. منصور می‌گوید زمانی که می‌خواسته «وجده» را کارگردانی کند، برای این که توجهات و خشم عمومی مردم برانگیخته نشود مجبور بوده پشت یک ماشین ون مخفی شود و از آنجا دستورات صحنه را بدهد و آن را کنترل کند.

“سه رخ”: ادای احترام جعفر پناهی به زنان سرزمینش

رویترز- جعفر پناهی در فیلم های پیشین خود نشان داده که بازتاب مسائل اجتماعی از دغدغه های او به عنوان یک فیلمساز است. مسائل و مشکلاتی که اغلب ناشی از محرومیت فرهنگی و اجتماعی در بخش هایی از جامعه ایران است. اینبار نیز او در “سه رخ” با انتخاب مردم یک روستای دورافتاده در آذربایجان از آنها به عنوان نمادی از فرهنگ و باورهای پوسیده استفاده کرده تا گوشه ای از فرهنگ پنهان مانده در جامعه ای چون ایران را نشان بدهد.

اگر پناهی در فیلم “دایره” داستان زنانی از زندان گریخته را روایت می کند که با مشکلاتی که جامعه پیش پای آنها گذاشته، دست و پنجه نرم کنند، اگر در “طلای سرخ” فاصله طبقاتی در میان مردم یک شهر را نشان می دهد، اگر در “آفساید” ماجرای دخترانی را روایت می کند که حاضرند هرکاری انجام دهند تا به استادیوم راه یابند و تیم فوتبال محبوب شان را تشویق کنند، به جز نشان دادن گرفتاری های امروز جامعه در پی نمایاندن اعتقادات و باورهایی است که سبب بروز چنین بی عدالتی هایی می شود.

این بار نیز در “سه رخ” پناهی با انتخاب ماجراهایی تکراری مثل خودکشی دختران در مناطق محروم ایران یا عدم امکان ادامه تحصیل برای آنها سعی کرده پرده از تعصباتی بردارد که به چنین حوادثی منجر می شود.

گلشیفته فراهانی روی فرش قرمز جشنواره فیلم کن

رادیو زمانه- در پنجمین روز جشنواره فیلم کن، گلشیفته فراهانی، بازیگر سرشناس ایرانی روی فرش قرمز رفت. فراهانی گفت: «اگر صدای زنان در فیلم “دختران آفتاب” را بشنوید، از ترس می‌لرزید.»

«دختران آفتاب» داستان زنان ایزدی‌ست که داعش آن‌ها را به بردگی گرفته بوده و حالا بعد از آزادی، گروهانی از زنان را تشکیل داده‌اند و با داعش می‌جنگند. گلشیفته فراهانی در فیلم «دختران آفتاب» به کارگردانی اوه اوسون، فیلمساز فرانسوی نقش یک دختر ایزدی به نام بهار را بازی می‌کند. منتقدان از این فیلم به عنوان یک فیلم تخیلی که از واقعیت‌های جنگ با داعش در سال ۲۰۱۴ دور افتاده است انتقاد کرده‌اند. پتر برادشاو، منتقد سرشناس گاردین اما از این فیلم به عنوان یک فیلم «عاطفی و روراست» تمجید کرده.

گلشیفته فراهانی در جشنوارۀ کن: هرگز نپذیرفتم که قربانی باشم

رادیو فرانسه- فیلم “دختران آفتاب”، یکی از چهار فیلم فرانسوی بخش مسابقه جشنواره کن ٢٠١٨، شنبه شب به نمایش گذاشته شد. در نشست خبری این فیلم، گلشیفته فراهانی به عنوان بازیگر اصلی آن با بیان اینکه همواره منتظر ساخته شدن داستان زنانی بوده که حاضر به پذیرفتن شرایط اسارت نیستند تاکید کرد: ” خود من هرگز نپذیرفتم که قربانی باشم و همواره در حال مبارزه بودم.”

فیلم “دختران آفتاب” که دومین ساخته بلند “اوا هوسون ” کارگردان فرانسوی است، به عنوان اولین فیلم از سه کارگردان زن حاضر در بخش مسابقه جشنواره کن به نمایش درآمد. این فیلم فرانسوی با بازی گلشیفته فراهانی و امانوئل برکو، درامی زن‌محور است که ماجرای چند جنگجوی زن کُرد را در نبرد با داعش به تصویر کشیده است.

گلشیفته فراهانی نیز در این فیلم نقش فرمانده گروهی از زنان ایزدی را بازی می‌کند که به دنبال انتقام از نیروهای داعش هستند.

اعتراض نمادین زنان روی فرش قرمز جشنواره کن

هشتاد و دو زن که چهره‌های سرشناس بسیاری میانشان دیده می‌شد روی فرش قرمز جشنواره فیلم کن به شکلی نمادین به نابرابری در صنعت فیلمسازی اعتراض کردند.تعدادی از زنان حاضر در جشنواره فیلم کن که در میان ‌آنها چهره‌های سرشناسی از کیت بلانشت و کریستن استوارت تا جین فاندا هم دیده می‌شدند، در اقدامی بی‌سابقه در یک راهپیمایی اعتراضی به نابرابری جنسیتی در صنعت سینما روی فرش قرمز جشنواره فیلم کن حضور یافتند. در این راهپیمایی اعتراضی تعدادی از بازیگران سرشناس، فیلمسازان و کارشناسان زن صنعت سینما حضور داشتند و کنار یکدیگر از پله‌های کاخ جشنواره بالا رفتند. این هشتاد و دو زن نشان‌دهنده تعداد زنان فیلمسازی بودند که در تاریخ هفتاد ساله جشنواره فیلم کن برای رقابت در جشنواره انتخاب شده‌اند که در قیاس با مردان رقمی ناچیز و نشانگر نابرابری عمیق جنسیتی در صنعت سینما است. در مقایسه با ۸۲ فیلمساز زن، در تاریخ جشنواره کن تا کنون بیش از ۱۸۶۰ فیلمساز مرد برای رقابت به کن سفر کرده‌اند.

ستاره‌ها؛ بی‌کفش و بی‌پاشنه!

پولاد امین| شهر ساحلی کن را در روزهای برگزاری فستیوال سینمایی کن می‌شود شهر عجایب نامید. شهر ستاره‌ها. شهر اتفاقات جنجالی. شهر فیلم و سینما و تیتر و عکس و خبر. شهری که نفس‌کشیدن سینماگران سرشناس هم در این دو هفته تیتر یک مطبوعات می‌شود. روز گذشته در شهر ساحلی کن یک اتفاق جالب یک بار دیگر نگاه‌ها را متوجه حواشی این فستیوال کرد. عکس‌هایی که از مراسم فرش قرمز فیلم جدید اسپایک لی که با عنوان مرد کوکلوس کلان سیاه اکران شد، دقایقی بعد از آغاز فرش قرمز مخابره شد، حاکی از این بود که کریستین استوارت، داور جشنواره کن ۲۰۱۸ با درآوردن کفش و پابرهنه راه رفتن روی فرش قرمز به یکی از مهمترین قوانین فستیوال در زمینه پوشش اعتراض کرد. قانون نپوشیدن کفش بی‌پاشنه در فرش قرمزهای فستیوال کن از قواعد پابرجای این فستیوال در سال‌های مدید برگزاری این فستیوال بوده و البته در تمام سال‌های برگزاری فستیوال کن اعتراضات و انتقاداتی را هم موجب شده است.

جشنواره کن صحنه نمایش کمپین‌های جنسیتی

تسنیم- با اعلام جشنواره کن روز دوشنبه قرار است تعهدنامه‌ای از سوی این جشنواره درباره حقوق زنان امضا شود.

در سال‌های گذشته هاروی وینشتاین یکی از پایه‌های ثابت جشنواره بین المللی فیلم کن بود، تهیه‌کننده‌ای که هر سال در سواحل جنوب فرانسه یک مهمانی پرزرق‌وبرق با حضور بسیاری از ستاره‌های عالم سینما برگزار می‌کرد و برای یک شب، عملاً بزرگ‌ترین جشنواره سینمای جهان را به حاشیه می‌برد. خیلی‌ها معتقدند تکلیف بسیاری از جوایز تا پایان سال، در همین مهمانی معروف وینشتاین مشخص می‌شد. اتفاقات سال گذشته و علنی شدن رسوایی اخلاقی هاروی وینشتاین باعث شد او امسال در جشنواره نباشد و حالا مسئولان برگزاری فستیوال، در اقدامی می‌خواهند با آسیب‌دیدگان تبعیض جنسیت در صنعت سینما اعلام همدردی کنند.

اختلاف ۹۱ درصدي دستمزدها بين زنان و مردان در بخش خدمات مالي انگليس

ایندیپندنت- نتایج تازه‌ترین پژوهش‌های اجتماعی در انگلیس نشان می‌دهد شکاف دستمزد‌ها بین زنان و مردان شاغل در مناصب ارشد در شرکت‌های خدمات مالی در این کشور که سالانه بیش از یک میلیون دلار درآمد دارند، حدود نود و یک درصد برآورد می‌شود و این اختلاف همچنان رو به افزایش است. به موجب این گزارش که در نشریه ایندیپندنت منتشر شده است، میانگین اختلاف دستمزد زنان و مردان شاغل در بخش خدمات مالی در انگلیس حدود ۲۲ درصد و میانگین اختلاف سطح پاداش و مزایا برای زنان و مردان حدود ۴۶ درصد براورد می‌شود ولی میانگین کلی شکاف دستمزد بین زنان ومردان در انگلیس حدود ۹ ممیز هفت درصد تخیمن زده شده است.

مرگ سالانه ۲۴۰ هزار دختر در هندوستان

سی‌ان‌ان- در مطالعاتی که به تازگی در هندوستان انجام شده، در اثر غفلتی که در پی تبعیض جنسی رخ می‌دهد، هرسال در این کشور ۲۳۹ هزار دختر زیر پنج‌سال می‌میرند. بدین‌ترتیب نزدیک به ۲/۴ میلیون مرگ در یک دهه، که این تازه شامل نرخ مرگ و میر کودکان به‌دنیا نیامده نمی‌شود. کریستوف گیل‌موتو، یکی از پژوهشگران این پروژه گفته است تبعیض جنسی برای دختران، به همین سادگی مانع از متولد شدن آنها نمی‌شود، اما می‌تواند باعث مرگشان پس از تولد باشد. به گفته‌ او برابری جنسیتی تنها حقوق تحصیلی و اشتغال یا حضور در عرصه سیاست نیست. بلکه شامل رسیدگی و مراقبت، واکسیناسیون و تغذیه، و در نهایت زنده ماندن هم می‌شود.

ناگفته‌های ورزش بانوان از زبان معاون وزیر

تهران- ایرنا- «فریبا محمدیان» پنجمین بانویی که سکاندار ورزش زنان ایران است، معاونی از جنس خود خود ورزش و برخاسته از یک خانواده ۹ نفره غیر ورزشی از تپه های سوادکوه، شهر پل ها و پله های مازندران، که پله و پلی شد برای ورودش به دروازه بزرگ ورزش. آنگونه که این بانوی ورزشی می گوید، از دوران نوجوانی و جوانی، ورزش با گوشت و پوست و خونش عجین شده و به گفته خودش در این دوران، به طور سازمان نیافته در زادگاهش سوادکوه، از هر فرصتی برای ورزش کردن با هم دوره ای هایش بهره می جست و گاهی در حیاط منزل هر یک از این جمع، «هفت سنگ» و «لی لی» بازی می کرد.

«فریبا محمدیان» که همزمان با ورودش به دانشگاه در رشته علوم ورزشی، والیبال را به طور حرفه ای دنبال می کرد، در رشته انفرادی شنا و هندبال را برگزید. اما این آغاز راهی بود تا با شجاعت تمام در برهه ای از زندگی ورزشی خود در یک رقابتی سالم با حریفان قدری دست و پنجه نرم کند تا در میان نخستین رئیسان زن فدراسیون های ورزشی در تاریخ ورزش نام خود را ثبت نماید. او البته به افزایش حضور بانوان در راس فدراسیون های ورزشی اعتقادی، راسخ دارد.

«خانم گل» فوتسال و دختران قهرمان ما

عصر ایران؛ فاطمه صابری – وقتی «یاماموتو» دروازه‌بان تیم ملی فوتسال زنان ژاپن روز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ برای سومین بار توپ سارا شیربیگی را از دروازه‌اش خارج می‌کرد در مقابلش فقط یک فوتسالیست دختر تکنیکی با لباس ورزشی کاملاً متفاوت با ژاپنی‌ها می‌دید. شاید هم نمی‌دانست که شیربیگی «خانم گلِ» سه دوره لیگ برتر فوتسال ایران است. او قطعاً تصوری از چالش‌های دختران ورزشکاری مانند سارا در ایران هم نداشت. چون او یک ورزشکار زن ژاپنی با برنامه‌ریزی دقیق مدیران کشورش و بدون هیچ‌گونه محدودیت و مشکلات حاشیه‌ای است. شرایط سارا شیربیگی و فاطمه اعتدادی که مشترکا با «آنا آشیمیرو» هم تیمی «یاماموتو»، خانم گل آسیا شدند قطعا قابل مقایسه با مهاجم ژاپنی نیست.

تیم ملی فوتسال زنان ایران وارد تهران شد

ایرنا- تیم ملی فوتسال زنان ایران پس از کسب عنوان قهرمانی آسیا بامداد سه شنبه وارد فرودگاه امام خمینی (ره ) شد. اعضای تیم ملی فوتسال زنان ایران در بدو ورود با استقبال مسئولان فدراسیون فوتبال،فریبا محمدیان معاون وزیر ورزش و جوانان و جمعی از هواداران و خانواده های خود مواجه شدند. مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال دقایقی پیش از ورود ملی پوشان به خبرنگاران گفته بود که به هر کدام از بازیکنان هنگام ورود به تهران مبلغ ۱۰ میلیون تومان پاداش داده می شود اما مشاهدات خبرنگار ایرنا حاکی از ارائه شاخه گل بدون پرداخت پول به این ملی پوشان بود.

صدا وسیما باید پژواک صدای مردم باشد

ایرنا- رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از پخش نشدن بازی های فوتسال زنان ایرانی در مسابقات آسیایی گفت : صدا وسیما باید انعکاس صدای مردم باشد ولی شاهدیم که این رسانه رقابت‌ های ورزشی بانوان را پوشش نمی ‌دهد. پروانه سلحشوری افزود : زنان ایرانی در مسابقات فوتسال آسیا ثابت کردند که حتی با فرصت‌های محدود و نابرابر هم می توانند موفق باشند و این موضوع که نشان از عزم بالای آنان دارد باید مورد تقدیر واقع شود. وی اظهار داشت : زنان ایرانی که با امکانات محدود و موانع متعدد در مسابقات آسیایی و جهانی درخشیدند و نام ایران را با همت بلندشان بر سر زبان انداختند، نشان دادند که بسیار توانمند هستند.

خودداری رسانه ملی از پخش مسابقه تیم فوتسال بانوان تبعیض جنسیتی است

خانه ملت- عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه خودداری رسانه ملی از پخش مسابقه تیم فوتسال بانوان نمود بارز تبعیض جنسیتی است، گفت: صدا و سیما با خودداری از پخش این مسابقات شائبه تلاش برای کمرنگ جلوه دادن توفیقات زنان را تقویت کرد. فاطمه حسینی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در یادداشتی خودداری رسانه ملی از پخش مسابقه کم نظیر تیم فوتسال بانوان فرصت‌سوزی ازسوی این رسانه دانست و در یادداشتی نسبت به این مسئله و کم‌توجهی به دیگر موضوعات مرتبط به زنان در صدا وسیما انتقاد کرد.

علی کفاشیان، نایب رئیس فدراسیون فوتبال ایران: برای پخش فوتسال زنان، منتظر صداوسیما نمی‌مانیم‎

علی کفاشیان، نایب رئیس فدراسیون فوتبال ایران گفته:‌ مسابقات فوتسال زنان از طریق اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌ای کشورهای مختلف پخش شد و برخی از مردم توانستند ببینند؛ اما ما منتظر صداوسیما نمی‌مانیم و خودمان از طریق توسعه اینترنت و امکانات، کاری می‌کنیم مردم بهتر بتوانند بازی‌ها را ببینند.

بهانه‌های فدراسیون فوتبال برای اعزام نکردن دختران فوتسالیست به آرژانتین

ایران وایر- ساناز کلانتری- ایران می‌خواهد از یک خلاء و نقص قانونی در برنامه اجرایی رقابت‌های المپیک جوانان، به تبعیض‌آمیزترین شکل ممکن علیه دختران فوتسالیست قهرمان خود استفاده کند. قرار است به‌جای تیم دختران فوتسالیست ایران، تیم جوانان پسران به المپیک جوانان آرژانتین اعزام شوند. قهرمانی دختران فوتسالیست بهترین فرصت برای رخ‌نمایی بود. دختران ایرانی دو بار پیاپی روی سکوی نخست آسیا ایستادند و این طبیعی است که مقام‌های ورزشی و کشوری یا با حرف و یا با قلم به آن ها تبریک بگویند. «حسن روحانی»، رییس‌جمهوری ایران به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور، در پیامی، قهرمانی دختران فوتسالیست را نشانی دیگر از پویایی، توانمندی و شایستگی بانوان و دختران ایران دانست.

يكه‌تازي زنان ايراني

اعتماد- تيم ملي فوتسال زنان ايران دوباره به فينال رقابت‌هاي قهرماني آسيا رسيد. ايران كه مدافع عنوان قهرماني به حساب مي‌آيد و دوره پيش در فينال ژاپن را شكست داده بود، حالا دوباره در فينال با اين تيم رو به رو مي‌شود. فينالي كه امروز از ساعت ١٥:٣٠ دقيقه در تايلند آغاز مي‌شود و زنان ايراني مي‌توانند يك‌بار ديگر افتخارآفريني كنند. روز پنجشنبه تيم ملي فوتسال زنان كشورمان در مرحله نيمه نهايي رقابت‌ها به مصاف ويتنام رفت و با پيروزي ۵ بر صفر راهي فينال اين دوره از رقابت‌ها شد.

نيمه اول اين ديدار با گل‌هاي آرزو صدقياني‌زاده (۵)، فاطمه اعتدادي (۱۰)، سارا شيربيگي (۱۴) و فهيمه زارعي (۱۶) با نتيجه ۴ بر صفر به سود تيم ملي كشورمان خاتمه يافته بود. با آغاز نيمه دوم حملات بازيكنان ويتنام ادامه داشت، اما درخشش فرزانه توسلي، دروازه‌بان ايران و تلاش بازيكنان تيم ملي باعث شد حملات اين تيم بدون ثمر بماند. ويتنام در نيمه دوم به بازي پاورپلي (۵ بازيكن بدون حضور دروازه‌بان) روي آورد تا شايد با حملات پي در پي و حضور ۵ بازيكن بتواند گل‌هاي خورده را جبران كند. با اين حال در دقيقه ۳۸ بازي اين تيم ايران بود كه بار ديگر با شوت تماشايي فاطمه اعتدادي به پنجمين گل رسيد.

تبعیض جنسیتی مثبت به نفع زنان در استفاده از پارک‌ها و محل‌های امن برای ورزش/ صداوسیما زنان موفق را به جامعه معرفی کند

خانه ملت- عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه زنان بهترین سفرای صلح جهانی هستند، از رویکرد فراکسیون زنان شورا در اعمال تبعیض جنسیتی مثبت به نفع زنان در استفاده از پارک‌ها و محل‌های امن برای ورزش خبر داد. شهربانو امانی با تبریک قهرمانی فوتسال بانوان در مسابقات آسیایی، گفت: ‌کمترین سرمایه‌گذاری در ورزش زنان بیشترین و بهترین بازدهی را رقم می‌زند.

سرمربی تیم ملی کشتی بانوان: وضعیت کشتی زنان در ایران خوب است

ایسنا- آنا واسلینکو با بیان این موضوع که وضعیت کشتی زنان در ایرات خوب است گفت: در حال حاضر کشتی‌گیران تکنیک‌های کشتی را بهتر می‌شناسند و در مورد کشتی بهتر فکر می‌کنند. سرمربی تیم ملی کشتی بانوان ایران در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد رقابت‌های کشتی کلاسیک عمومی بانوان گفت: اولین دوره مسابقات کشتی کلاسیک عمومی بانوان در دی سال ۱۳۹۶ برگزار شد و اکنون بعد از گذشت پنج ماه و با وجود اینکه زمان کمی برای آماده سازی کشتی گیران وجود داشت، شاهد پیشرفت بیشتر کشتی گیران بودیم. می‌توان گفت که ورزشکاران الان تکنیک‌ها را بهتر می‌شناسند و بهتر در مورد کشتی فکر می‌کنند. مطمئنم سال بعد کشتی‌های بهتری را می‌بینیم و در نتیجه تیم ملی بهتری خواهیم داشت.

روایت‌هایی از ١٤ پرنسس ورزشکار

شهروند- سال‌های زیادی است که دیده نمی‌شوند. سال‌های زیادی است که همه جوره نادیده گرفته می‌شوند، اما کار خودشان را انجام می‌دهند و برترین عناوین را در معتبرترین مسابقات فوتسال قاره کهن از آن خود می‌کنند. سال‌هاست با وجود افزایش محدودیت‌ها و مانع تراشی‌ها پای عشق و علاقه خود مانده‌ و همه دشواری‌ها را به جان خریده‌اند. شیرزنان ایرانی توقف‌ناپذیرند. آنها چنان در مستطیل کوچک فوتسال غیرتمندانه می‌جنگند و پیش می‌روند که حتی دنیا هم لب به تحسین‌شان می‌گشاید. یک بار دیگر دختران پارسی با شکست قوی‌ترین تیم آسیا که از لحاظ امکانات هیچ شباهتی به تیم‌ملی ما ندارد، توانستند بر قله آسیا بایستند تا نشان دهند شایسته‌تر از آن چیزی هستند که در تصور می‌گنجد. دبل قهرمانی تمام آن چیزی نبود که شاگردان شهرزاد مظفر به مردم ایران هدیه دادند. عملکرد ستاره‌های بی‌ادعای ایران به قدری از هر لحاظ خوب بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا عناوین مهم را به آنها اختصاص داد. عناوینی مثل بهترین بازیکن، خانم گل، تکنیکی‌ترین بازیکن، بهترین دروازه‌بان و جام اخلاق همه آن چیزهایی است که دختران ایرانی به شایستگی آنها را به دست آوردند. به بهانه افتخارآفرینی بزرگ ستاره‌های فوتسال به معرفی این قهرمانان می‌پردازیم.

ما موتورسواريم شو كه نشويد!

قانون-موتورسواري در بخش بانوان، يكي از چالش‌هاي اصلي ورزشكاران اين رشته است. از آنجايي كه براي بانوان گواهينامه صادر نمي‌شود، آن‌ها مجبورند در پيست‌هاي تمريني به تمرين بپردازند و موتورسواري كنند. حركات‌شان شگفت‌انگيز و عجيب و، پرش‌هاي‌شان با موتور چشم‌نواز است. صداي موتور همه جاي پيست مي‌پيچد،‌ حفاظت فيزيكي مجموعه آزادي به سختي اجازه عكاسي و فيلمبرداري را مي‌دهد. به نظر مي‌رسد ماجراي فيلمبرداري يكي از شبكه‌هاي فارسي‌زبان ماهواره‌اي از پيست مجموعه آزادي، فشارها را بيشتر كرده‌است؛ هرچند كه ورزشكاران و رييس كميته بانوان تلاش فراواني مي‌كنند تا مشكلات را برطرف كنند اما همچنان مشكلاتي در راه گفت‌وگو وجود دارد. در حين گفت‌وگو، ماموران حفاظت مجموعه آزادي يكي، دو بار كارت‌هاي‌مان را بررسي مي‌كنند تا مشكلي وجود نداشته باشد.

به اشتراک بگذارید