خبرنامه شماره ۶۹ ماچولند از ۱۱ تا ۱۷ خرداد ۱۳۹۷

بدن من، قفس خودساخته من
25 ژوئن 2018
خبرنامه شماره ۷۰ ماچولند از ۱۸ تا ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
29 جولای 2018

خبرنامه شماره ۶۹ ماچولند از ۱۱ تا ۱۷ خرداد ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید

بانوان با ورود در هر زمینه ای پیروزی های بزرگی کسب می کنند

ایرنا – معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: بانوان با ورود در هر زمینه ای، موفقیت ها و پیروزی های بزرگی را کسب می کنند و امیدواریم در بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز با همکاری بخش های مختلف شاهد پیشرفت های آنان باشیم. معصومه ابتکار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا خاطرنشان کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تمام توان خود را برای توان افزایی و توانمندسازی زنان در بخش های مختلف به کار گرفته است و در بخش فناوری اطلاعات برای توان افزایی بانوان برنامه هایی دارد. ابتکار در همین راستا از برگزاری اجلاس بین المللی زنان در حوزه فناوری اطلاعات «آی تی» و فناوری اطلاعات و ارتباطات «آی سی تی» با تمرکز بر موضوع تجارت الکترونیک در سال ۹۷ خبر داد و گفت: مسئولان اجرایی کشور در برگزاری این اجلاس بین المللی همکاری خواهند داشت.

معصومه ابتکار: هر روز نگرانی درباره دور شدن از آرمان‌های امام بیشتر می‌شود

خبر آنلاین : معاونت زنان رئیس جمهور به خبرگزاری دانشجو گفت: انقلاب اسلامی با بنیانگذاری امام فصل نوینی بر مناسبات بین المللی باز کرد و براین اساس بسیاری از معادلات بین المللی تحت تاثیر انقلاب ایران قرار گرفت.

معصومه ابتکار افزود: امام برای خود کشور ما نیز مناسبات جدیدی را تعریف کرد که در قالب ساختار سیاسی نوین جمهوری اسلامی تعریف شد و این ساختار سیاسی شاید برای اینکه تحقق آرمان‌های امام را داشته باشیم کارامدی نظام سیاسی و کارایی جمهوری اسلامی را باید مد نظر قرار داد. ابتکار تصریح کرد: براین اساس هر چه از رحلت امام و از زمان رهبری ایشان می‌گذرد این نگرانی وجود دارد که نکند این فاصله با آن آرمان‌ها بیشتر شود و این که چه باید کرد تا ما با آن نگاه به جهت فلسفی، اعتقادی و بنیادی در عمل فاصله پیدا نکنیم و نوع عملکرد ما باعث نشود که یک گسستی از نظر سیاسی و عملی با آرمان‌های بنیادین امام خمینی (ره) رخ دهد.

تولید ۷۵ درصد صنایع دستی توسط زنان/ تسهیلات کافی در اختیار زنان قرار نمی‌گیرد

ایلنا- عضو فراکسیون زنان در مجلس با اشاره به تولید ۷۵ درصد صنایع دستی توسط زنان، از اینکه تسهیلات لازم برای خرید دستگاه‌های موردنیاز به سختی در اختیار آنها قرار می‌گیرد، انتقاد کرد. ، طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی (نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، عضو کمیسیون فرهنگی و عضو فراکسیون زنان مجلس) درخصوص تولید ۷۵ درصد از صنایع دستی توسط زنان، گفت: مشاغل خانگی بانوان در حوزه صنایع دستی بحث بسیار مهمی است و در صورتی که بتوان به درستی از آن استفاده کرد، می‌توان آن را به نوعی بازی دور سر برد دانست چراکه از یک سو می‌تواند زمینه‌های مناسبی برای اشتغال زنان ایجاد کند و از سوی دیگر، باعث تولید بیشتر صنایع دستی می‌شود که ارزآوری را برای کشور به همراه دارد.

دبیرکل و شورای مرکزی جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان تعیین شدند

تهران- ایرنا- دبیرکل و اعضای اصلی و علی البدل شورای مرکزی جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان، پس از رای گیری مشخص و اعلام شد. با اعلام هیات رئیسه انتخابات و همچنین ناظر وزارت کشور، «شهیندخت مولاوردی» به عنوان دبیرکل این تشکل انتخاب شد. در رای گیری برای شورای مرکزی جمعیت دفاع از حقوق بشر زنان نیز مولاوردی، مریم باقی، صفیه فاضلی،‌ شهناز سجادی، علی اسلام پناه، جعفر آهنگران، راضیه بیرونی کاشانی، با کسب بالاترین آرا به عنوان اعضای شورای مرکزی و صدیقه موافق، محمدمهدی محمدی و فریبا رضایی پس از شمارش آرای ماخوذه، ‌به عنوان اعضای علی‌البدل شورای مرکزی تعیین شدند.

همچنین مریم بهجتی، امین محمودی نیا و امید هاشمی با کسب آرای لازم به عنوان بازرسان اصلی و فاطمه احمدی و ماندانا احمدپور به عنوان بازرسان علی‌البدل انتخاب شدند.

مولاوردي: بدون مشاركت زنان راه‌حل پايداري براي مشكلات پيدا نمي‌شود

تسنیم- جمعيت حمايت از حقوق زنان ديروز نخستين كنگره سراسري خود را برگزار، اساسنامه را تصويب و شوراي مركزي‌اش را انتخاب كرد. اين جمعيت مجوز فعاليت خود تحت عنوان حزب را سال ٨٠ از وزارت كشور گرفته بود اما ركود فعاليت احزاب در دولت‌هاي نهم و دهم و مسووليت مولاوردي در دولت يازدهم شروع فعاليت‌هاي آن را عقب انداخت. هدف از تشكيل اين جمعيت، گسترش و تقويت فرهنگ احترام به حقوق بشر زنان در سراسر جهان است و كنگره ديروز گام نخست در اين راستا بود. شهيندخت مولاوردي، دستيار ويژه رييس‌جمهور در حقوق شهروندي در كنگره روز گذشته راهبردهاي اين جمعيت را برشمرد و گفت: «اهم كارهايي كه انجام خواهيم داد شناسايي وضعيت، جريان‌سازي، ترويج فرهنگ حمايت از زنان و حساسيت آفريني نسبت به حقوق زنان است.»

با ترقی زنان مخالف نیستیم ولی با فحشا مخالفیم/ ضرورت تشکیل حکومت اسلامی از نگاه حضرت امام(ره)

امام خمینی (ره) از آغاز مبارزات خود بر علیه رژیم پهلوی همیشه اصل اجرای احکام و مبانی اسلامی را در تمام شئونات زندگی مردم مسلمان ایران را در دستور مبارزات خود دنبال می کردند وی در طول مبارزات همیشه انحرافات و کج روی های رفتاری رژیم پهلوی نسبت به احکام اسلامی را به آنها گوش زد می کرد.انقلاب اسلامی ایران در عصری متولد شد که نظام‌های فکری غرب و شرق جهان را در سیطره خود فراگرفته بودند و دستگاه‌های تبلیغاتی مارکسیم و لیبرالسیم اجازه نمی‌دادند تا تفکری جدید برخلاف رویه آنها رشد و نمود داشته باشد.

بیانیه جمعی از زنان انقلابی: بازگرداندن ضد ارزش‌ها به حیات اجتماعی زنان ناسپاسی به میراث امام خمینی(ره) است

ایران زنان- هرگونه حرکت انحرافی و ارتجاعی در جهت بازگرداندن ضد ارزش‌ها به حیات فردی و اجتماعی زنان ناسپاسی به میراث گرانقدر حضرت امام (رحمة الله) و جفای آشکار نسبت به زنان این جامعه است. جمعی از تشکل‌های زنان انقلابی کشور در آستانه سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) بیانیه‌ای صادر کردند. در این بیانیه آمده است:

«در آستانه سالگرد ارتحال حضرت امام روح‌الله خمینی بزرگ ‌بنیانگذار انقلاب اسلامی قرار داریم؛ انقلابی که کشور ما را از چنگال رژیم استبدادی پهلوی و سلطه استکبار غرب رها کرد و الگوی تازه ای از حکومت مبتنی بر استقلال و عدم وابستگی به شرق و غرب یعنی مردم‌سالاری دینی را مطرح کرد و عملا دین را به موتور محرک قدرتمندی برای جریان بیداری و تقویت حرکت‌های رهایی بخش در جهان معاصر تبدیل کرد.

تعداد نمایندگان زن باید بیشتر شود

ایرنا- فراکسیون امید سابقه قابل قبولی در زمینه پاسخگویی به مطالبات سیاسی و اجتماعی دارد. در انتخابات هیات رئیسه مجلس سعی کرده امکانی برای حضور زنان، جوانان و نماینده اقلیت‌ها در هیات رئیسه فراهم کند.

انتخابات هیات رئیسه مجلس پرده از بسیاری پشت پرده‌ها و میزان قدرت فراکسیون‌ها برداشت و هنوز و پس از چند روز از برگزاری انتخابات هیات رئیسه بحث در مورد عملکرد فراکسیون‌ها ادامه دارد. فراکسیون امید متشکل از نمایندگانی که تحت عنوان نامزدهای انتخاباتی مشمول لیست امید وارد مجلس دهم شدند، گویی امسال عزم خود را برای حضور دست‌کم یک نماینده زن و اقلیت مذهبی در هیات‌رئیسه مجلس جزم کرده بود اما چنین نشد. با این حال فراکسیونی که تمام زنان و نمایندگان اقلیت‌های مذهبی را در خود جای داده، مأوایی برای آنانی است که به‌عنوان نماینده زن یا اقلیت در راستای مطالبه خود و گروهی که نمایندگی آنها در مجلس را به یدک می‌کشد، اقدام تشکیلاتی می‌کنند. اما این فراکسیون تا چه میزان در مسیر تحقق این امر و سایر اموری که مشترک با سایر فراکسیون‌ها در پی تبلور آن است، موفق بوده؟

پروانه سلحشوری: در انتخابات هیات رئیسه، اعضای فراکسیون امید به خانم‌ها رأی ندادند

عصر ایران- سال اول مجلس، با رای‌گيري خانم‌ها جلودارزاده و مافی حضور پيدا كردند و نشد. سال دوم فقط خانم اولادقباد را معرفی كرديم که با بدعهدی ساير فراكسيون‌ها نشد. اين بار فراکسیون امید مستقل شركت كرد باز هم نشد و امسال خود امیدی‌ها به خانم‌ها رأی ندادند. دقيقا همان طور كه روحانی گفت می‌خواستيم ولی نشد. از این که رای نیاوردم اصلا ناراحت نيستم، حتی احساس شكست هم نمی‌كنم. زیرا براي من تجربه گرانبهايی بود.

سلحشوری نوشت: برای سمت کارپردازی هم من و دیگر همکاران امیدیِ کاندیدا، رأی لازم را نياوردیم. بالاتری رأی برای كارپردازی ۹۶رأی بود از تعداد اعضا فراکسیون امید کمتر و این نشان می‌داد که متاسفانه اعضای فراکسیون امید تشکیلاتی عمل نکردند. سال اول مجلس، با رای‌گيري خانم‌ها جلودارزاده و مافی حضور پيدا كردند و نشد. سال دوم فقط خانم اولادقباد را معرفی كرديم که با بدعهدی ساير فراكسيون‌ها نشد. اين بار فراکسیون امید مستقل شركت كرد باز هم نشد و امسال خود امیدی‌ها به خانم‌ها رأی ندادند. دقيقا همان طور كه روحانی گفت می‌خواستيم ولی نشد.

رحیمی:رای نیاوردن زنان در انتخابات هیات رئیسه، نیاز به آسیب‌شناسی دارد

ایلنا : یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه ما به فراکسیون مستقلین به این شکل است که اگر به معنای واقعی کلمه در پی حمایت از دولت، کمک به مردم و پیشرفت کشور هستند ما برای تقویت مشترکات تلاش می‌کنیم و این عوامل می‌تواند به نزدیک شدن دو جریان کمک کند، اما موضوعی که موجب عدم ائتلاف این دو فراکسیون در انتخابات اخیر شد عدم شفافیت در تعهدات و وفای به عهد بود.

شیما بابایی: به حکم ناعادلانه‌ برای برداشتن روسری از سرم معترضم
شیما بابایی یکی از دخترانی که به دلیل برداشتن روسری از سر به دو ماه حبس تعزیری و پرداخت یک میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت او به حکم «ناعادلانه‌اش» اعتراض کرده و در حال حاضر علاوه بر انتظار برای نتیجه دادگاه تجدیدنظر پرونده حجاب، منتظر تشکیل دو دادگاه دیگر با اتهاماتی متفاوت برای خود و همسرش (داریوش زند) است.
شیما بابایی، ۲۴ ساله، ساکن تهران یکی از دخترانی است که برای برداشتن روسری از سر و فعالیت در کمپین «چهارشنبه‌های سفید» بازداشت شد. او در دادگاهی در تاریخ پنجم خرداد ماه ۹۷ در شعبه ۱۰۹۰ دادگاه ارشاد تهران به دو اتهام «اقدام به بی‌حجابی در انظار عمومی» و «نشر داده مبتذل در فضای مجازی» به دو ماه حبس تعزیری و یک میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است. به گفته خانم بابایی منظور از نشر داده مبتدل در فضای مجازی نوشته‌ها و عکس‌های اوست که درباره حجاب در صفحات فیسبوک و اینستاگرامش منتشر کرده است. شیما بابایی همچنین دختر ابراهیم بابایی از زندانیان سیاسی سابق است که در اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ به مدت چهار سال در زندان اوین بود.

نماینده مجلس: حبس الکترونیکی بهترین نوع مجازات برای زنان مجرم است

ایرنا- عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تعیین مجازات برای زنان دارای فرزند باید با نگاه ویژه ای صورت بگیرد از حبس الکترونیکی به عنوان بهترین روش به منظور جایگزین حبس در زندان برای آنها یاد کرد. یحیی کمالی پور در بیان آسیب‌های ناشی از تعیین مجازات حبس برای زنان گفت: ما در حوزه تعیین مجازات‌ها باید مجازات‌هایی را تعیین کنیم که با جرایم ارتکابی متهمان متناسب باشد.

وی افزود: هم‌اکنون در زمینه تعیین مجازات برای زنان دارای فرزند باید به این نکته توجه کنیم که آنها هم بیشتر از سایر افراد در معرض آسیب قرار دارند و هم آسیب‌پذیرتر هستند.

فهرست وکیلان مورد تأیید قوه قضائیه در تهران: حذف وکیلان زن، حقوق بشری و مدیران کانون وکلا

رادیو زمانه- رئیس قوه قضائیه فهرست وکیلان مورد تأییدش برای پذیرش وکالت پرونده‌های امنیتی را به دادسراهای تهران بخشنامه کرد. پیش از این، چنین فهرستی برای شهرستان‌های دیگر نیز تعیین شده بود.

نسرین ستوده مقابل کانون وکلای دادگستری

امیر رئیسیان، وکیل پیشین برخی از متهمان سیاسی شنبه ۱۲ خرداد در پیامی توئیتری از ابلاغ فهرستی با نام ۲۰ وکیل مورد تأیید صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در تهران بدون حضور وکیل زن، مدیران کانون وکلای تهران یا وکیلان مدافع حقوق بشر خبر داد.

یک مرجع تقلید از «بی‌تفاوتی» دولت روحانی در قبال «بدحجابی» انتقاد کرد

رادیو فردا- آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه، دولت حسن روحانی را نسبت به ضرورت رعایت قانون حجاب در ایران، «بی‌تفاوت» دانست و بر «الزام‌آور» بودن قانون حجاب در ایران تأکید کرد. او در «مدرسه علمیه امام موسی کاظم» ضمن بیان این موضوع، «افتخار» زن مسلمان را حجاب معرفی کرد. آقای مکارم شیرازی همچنین افزود که حجاب در ایران، «قانون» است و به گفته او «هیچ قانونی بدون الزام وجود ندارد». این در حالی است که به دنبال تلاش علنی و مسالمت‌آمیز شماری از زنان ایران برای نشان دادن اعتراض خود نسبت به مقوله حجاب اجباری در ایران، شمار قابل توجهی از آنها بازداشت شدند.

تساوی زن و مرد، ظلم دوران معاصر در حق زنان است

ایسنا- استاد دانشگاه و کارشناس مسائل مذهبی تاکید کرد: تساوی زن و مرد، ظلم دوران معاصر در حق زنان است و هر کس بخواهد در مسیر تساوی حرکت کند، به زن ظلم کرده و زن را به مبارزه با مردان دعوت کرده است. حجت‌الاسلام عباس‌زاده در نشست تخصصی اندیشه آفتاب با بیان این مطلب اظهار کرد: زن و مرد مکمل هم هستند و هر کدام نقش و جایگاه خاص خود را دارند، امام خمینی (ره)، زن و مرد را در سعادت و شقاوت نیز یکسان می‌دانست، به طوری که زن و مرد در دوری از خدا و تقرب به خدا نیز یکسان هستند، ایشان، عاطفه زنان را مکمل عقلانیت مردان می‌دانستند. وی اضافه کرد: زنان زیربنای فضیلت انسانی و مربی جامعه هستند و اگر زنان شجاع و انسان‌ساز در طول تاریخ نبودند، تاریخ به انحطاط کشیده می‌شد، امام، زنان را در عرصه‌ی مبارزه، کم‌تر از مردان نمی‌دید و به زنان اعتماد و تکیه داشت و روی زنان حساب می‌کرد.

در یک کنفرانس حکومتی در تهران: حقوق بشر و حقوق بشر زنان جای «ملق‌بازی» نیست

رادیو زمانه- فردی به نام محمدحسن ضیایی‌‌‌‌‌فر که رسانه‌های داخلی او را به عنوان «دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی» معرفی کرده‌اند در سخنانی در یک کنگره فرمایشی، گفته است «حقوق بشر و حقوق‌بشر زنان به معنی بی‌‌توجهی به مبانی دینی و اخلاقی نیست. حقوق‌بشر جای «ملق‌بازی» نیست، جای دفاع از حقوق انسان‌ها است اگر بتوانیم با رعایت مبانی فرهنگی خودمان و خط کشی‌‌های دینی و اخلاقی به وجود بیاوریم.» در این معنا که اگر مدل مورد نظر به دست نیاید، حقوق انسان‌ها را می‌توان برای توجه به مبانی دینی نقض کرد.

سقط جنین: آزادی یک انتخاب نیلوفر جعفری

مردم ایرلند روز جمعه ۲۵ می ۲۰۱۸ در یک همه‌پرسی تاریخی مخالفت خود را با ممنوعیت سقط جنین که بر آموزه‌های کاتولیک استوار بود اعلام کردند. لئو وارادکار، نخست وزیر ایرلند این همه‌پرسی را نقطه اوج انقلاب آرام این کشور کاتولیک توصیف کرد. مردم ایرلند شمالی هم روز دوشنبه ۲۸ می چند روز پس از برگزاری همه‌پرسی در ایرلند در شهر بلفست و لندن در حمایت از این جنبش‌ تظاهرات کردند. به نظر می‌رسد اکثریت مردم در ایرلند شمالی موافق آزادی سقط جنین هستند اما بیشتر احزاب سیاسی به دلیل رویکردهای فرقه‌گرایی مخالف آزادی سقط جنین هستند.

در ایران با پدیده آزار جنسی محرمانه برخورد می‌شود

پارسینه- سهیلا جلودازاده در خصوص تجاوز به دختر بچه ۴ ساله افغان ارتباط آن با پیگیری لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در مجلس، گفت: این لایحه بالاخره از کمیسیون قضایی خارج شد و در نوبت صحن است، روز چهارشنبه که در خصوص این لایحه سوال کردم به من گفتند لایحه در نوبت رسیدن به صحن مجلس است.

وی افزود: اما اینکه به صحن رسیدن این لایحه و رسیدگی به این موضوع تا این اندازه به طول انجامید قطعا باعث دلسردی جامعه از سیستم اجرایی و قانون‌گذاری کشور می‌شود، چراکه مردم احساس می‌کنند باید خودشان به فکر مراقبت از کیان خانواده باشند و این در یک کشور امکان پذیر نیست.

استکهلم در انتظار مهمانان کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان
رادیو زمانه- بیست و نهمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران از ۸ تا ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ میلادی (۱۳۹۷ خورشیدی) در شهر استکهلم برگزار می‌شود و موضوع آن «متحدان جنبش زنان ایران در منطقه و جهان» است. در کنفرانس امسال بنیاد پژوهش‌های زنان به درهم‌تنیدگیِ نابرابری‌های جنسی و جنسیتی با سایر بی‌عدالتی‌های طبقاتی، مذهبی، قومی و نژادی، و نیز وجوه اشتراک میان مطالبات، آرمان‌ها و اهداف جنبش‌های فمینیستی با آرمان‌ها و درخواست‌های سایر جنبش‌های عدالت‌خواهانه و ضرورت یافتن راهکارهایی برای همکاری‌های مشترک پرداخته می‌شود. آنا سوندستروم، مدیرکل مرکز بین‌المللی اولاف پالمه در روز نخست این کنفرانس سخنرانی خواهد کرد. سخنرانانی از ایران و سایر کشورها در کنفرانس این دوره شرکت خواهند کرد و میزگردهایی بر اساس موضوع کنفرانس امسال تدارک دیده شده است. شعرخوانی، نمایشگاه‌‌های هنری و برگزاری کنسرت بخش‌های دیگر کنفرانس امسال بنیاد پژوهش‌های زنان خواهد بود.

اعتراض بیش از ۱۰۰ کنشگر حوزه‌های مختلف به کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان

بیش از صد تن از فعالان جنبش زنان، پژوهشگران و چهره های آکادمیک حوزه جنسیت، فعالان سیاسی، زندانیان سیاسی دهه ۶۰ و اعضای خانواده‌های جان باختگان دهه ۶۰، چهره های فرهنگی و هنری و مدافعان حقوق ال‌جی‌بی‌تی، با امضای بیانیه‌ای، اعتراض خود را نسبت به تصمیم کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان در دعوت از شخصی که در کمپین خشونت سایبری و افترا نقش داشته است اعلام کردند.

در بخشی از این نامه که تاکنون به امضای ۱۱۵ نفر رسیده آمده است: «در کنفرانس امسال بنیاد پژوهش‌های زنان در استکهلم، یکی از سخنرانان دعوت شده، شخصی است که در افترا و خشونت سایبری نقش داشته است. ما امضاکنندگان این نامه، ازشرکت‌کنندگان در این کنفرانس می‌خواهیم که با اعتراض به برنامه سخنرانی فرد یادشده، نشان دهند که از خشونت‌گران حمایت نمی‌کنند و به مسئولیت خود در اعتراض به خشونت علیه زنان و رفع مصونیت از عاملان خشونت متعهد هستند.»

اختصاص۳۰درصدمناصب عالی به زنان

وزیرتعاون،کار ورفاه اجتماعی با بیان اینکه هم اکنون ۴۱ درصد از کارمندان دولت زن هستند،گفت:هدف گذاری شده است که تا پایان دولت کنونی دست کم ۳۰ درصداز مناصب عالی مدیریتی کشوربه زنان اختصاص یابد. علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اجلاس ۱۰۷ سازمان بین المللی کار سخنرانی کرد.

آموزش جنسی در مدارس در غیبت سند ۲۰۳۰: تابویی که نخواهد شکست- نعیمه دوستدار

رادیو زمانه- به دنبال انتشار اخباری مبنی بر آزار جنسی دانش‌آموزان یک دبیرستان پسرانه در تهران، خبرگزاری‌ها پر است از واکنش و توصیه کارشناسانی که می‌گویند باید به کودکان در مدرسه آموزش جنسی داد تا جلوی فاجعه گرفته شود. سند ۲۰۳۰ یونسکو، سندی که پیوستن ایران به آن واکنش تند رهبر جمهوری اسلامی و محافظه‌کاران در ایران را برانگیخت، بر ضرورت آموزش جنسی در مدارس تاکید می‌کند، اما این سند در ایران لغو شده است. با این حال حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصولگرای مجلس روز چهارشنبه ۹ خرداد گفته است جنایت مدرسه غرب تهران حاصل اجرای سند۲۰۲۰ است که جسته و گریخته در بعضی‌جاها اجرا می‌شود.

چرا مهاجرت یک موضوع فمنیستی است

ما زنان- حدود یک میلیارد نفر در سرتاسر جهان مهاجر هستند. این یعنی از هر هفت نفر یک نفر مهاجر است. در میان تلاش‌های سیاستمدارن برای درک اینکه گروه‌های مهاجر چگونه بر جوامع، اقتصاد، امنیت و پایداری تأثیر می‌گذارند، نیازمندی‌های زنان و دختران در بین گروه‌های مهاجر از بین می‌رود. اما چرا مهاجرت یک نگرانی جدی برای زنان و دختران است؟

افزایش زنان کارگر و زنانه شدن فقر

جنوب نیوز- سمیرا مردانی: مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تبعاتی را برای افراد جامعه به دنبال دارد که در این میان، زنان و کودکان آسیب‌پذیرتر بوده و کمتر نیز موردتوجه قرار می‌گیرند. بی‌ثباتی و ناپایداری در سیاست‌های اقتصادی که موجب افزایش فقر در جامعه می‌شود، از عوامل گسترش زنان کارگر است. زنان بدسرپرست یا بی‌سرپرست، ناچار به کار هستند. کارهایی که عمدتاً خدماتی و با حداقل دستمزد است. واقعیت غیرقابل‌انکار این است که صاحبان مشاغل ترجیح می‌دهند بیشتر زنان را به کار بگیرند تا هم کار خوبی ببینند و هم دستمزد کمتری پرداخت کنند.

موضوعات مهم زنان فراموش شده و به موضوعات فرعی پرداخته ایم

فارس- عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: ما نتوانستیم مدیریت چندجانبه‌ای که مدنظر امام خمینی(ره) بود در جامعه خود پیاده کنیم، آنچه امروز مشاهده می‌شود تمرکز بر اشتغال‌زایی برای زنان است در حالی که مسائل حوزه زنان بسیار گسترده‌تر است اما موضوعات مهم این حوزه رها شده و به موضوعات فرعی پرداخته‌ایم. عزت‌السادات میرخانی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این پرسش که سیاست‌گذاری حوزه زنان با آنچه مدنظر امام خمینی(ره) بود، چه تناسبی دارد، اظهار کرد: ما نتوانستیم مدیریت چندجانبه‌ای که مدنظر امام خمینی(ره) بود در جامعه خود پیاده کنیم، آنچه امروز مشاهده می‌شود تمرکز بر اشتغال‌زایی برای زنان است در حالی که مسائل حوزه زنان بسیار گسترده‌تر است اما موضوعات مهم این حوزه رها شده و به موضوعات فرعی پرداخته‌ایم.

ترامپیسم، نولیبرالیسم و فمینیسم شرکتی سم میلر[۱] برگردان شمیم شرافت

ترامپیسم و فمینیسم شرکتی را می‌توان دو روی یک سکه دانست. بر همه‌ی ما آشکار است که دانلد ترامپ زن‌ستیز است. با این‌همه این پایان ماجرا نیست. ترامپ به شیوه‌ای حساب شده از زنان برای تبلیغ امپراطوری تجاری و تصویر سیاسی‌اش بهره می‌گیرد.

این کار بخشی از فرآیندی گسترده‌تر است که در آن سرمایه‌داران از «مضمون»[۲] زنانگی به عنوان ملاطی ایدئولوژیک بهره می‌برند: زنان فعال در عرصه‌های تجارت و سیاست برای بالا کشیدن خویش باید با حفظ ظاهر لطیف و سرشار از عطوفت‌شان، از درون سخت، سنگدل و بی‌رحم باشند. شیوه‌ی ارتباط دانلد ترامپ با زنان در کار و زندگی شخصی‌اش نمونه‌ای کوچک از روندهایی فراگیرتر است. ایوانکا، دختر ترامپ، و هیلاری کلینتون، رقیب سیاسی ترامپ (و دوست پیشینش)، نیز هر دو نماینده‌ی گونه‌ای یکسان از فمینیسم شرکتی هستند.

جایزه یک و نیم میلیون یورویی برای پروفسور ایرانی دانشگاه آزاد آمستردام

رادیو زمانه- پروفسور هاله قرشی، استاد و پژوهشگر رشته جامعه‌شناسی دانشگاه آزاد آمستردام، به خاطر پژوهش‌هایی که در زمینه جامعه چند‌فرهنگی، پذیرش و همگرایی در جامعه هلند انجام داده، برنده جایزه معتبر ویشی (VICI) شده است. خانم قرشی که خود ۳۰ سال پیش به عنوان پناهنده سیاسی وارد هلند شده، اکنون دارای کرسی «گوناگونی فرهنگی و مشارکت اجتماعی» است و پژوهش‌های زیادی درباره پناهندگان، مشارکت و همگرایی در جامعه انجام داده؛ مساله‌ای که در سال‌های اخیر یکی از چالش‌های بزرگ کشورهای اروپایی بوده است. پایه نظریه او توسعه دیدگاه اجتماعی جامعه نسبت به امکانات علمی، فرهنگی، تاریخی و تحلیلی پناهندگان است تا آنان بتوانند در جامعه میزبان در موقعیتی مناسب قرار بگیرند تا از توانایی‌ها‌شان به عنوان یک ثروت استفاده شود، نه اینکه بار و مشکلی اجتماعی قلمداد شوند.

سن ازدواج در ایران ۳ سال افزایش یافت

بررسی آماری و مقایسه سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۹۵ نشان می دهد میانگین سنی زنان شهری در اولین ازدواج در سال ١٣٥٥، ٢٠,٢ سال و روستایی ١٩.١ سال بوده که در سال ١٣٩٥، به ٢٣.٤ در زنان شهری و ٢٢ سال در زنان روستایی تغییر یافته است.

براساس سرشماری سال ١٣٩٥، فاصله میانگین سن در اولین ازدواج مردان نسبت به زنان در کل کشور چهار سال و ٤ ماه بیشتر می‌باشد که این فاصله نسبت به سال ١٣٥٥ تغییر معنی‌داری نیافته است به طوری که در سال ١٣٩٥ میانگین سن در اولین ازدواج مردان ٢٧,٤ سال و زنان ٢٣ سال در کل کشور محاسبه شده است و این نماگر در سال ١٣٥٥ برای مردان ٢٤.١ و زنان ١٩.٧ سال بوده است، به عبارتی در سال ١٣٩٥ نسبت به سال ١٣٥٥ مردان و زنان به طور متوسط، ٣.٣ سال دیرتر ازدواج کرده‌اند.

دلیل کاهش باروری زنان ایرانی

شفاف- یک جمعیت‌شناس با استناد بر امارها گفت که ۳۸ درصد دلیل کاهش باروری در ایران، افزایش سن ازدواج است. در سال ۴۲ میانگین سن ازدواج زنان کشور حدود ۱۸ سال بوده که در حال حاضر به ۲۳ سال رسیده است. یک جمعیت‌شناس با استناد بر امارها گفت که ۳۸ درصد دلیل کاهش باروری در ایران، افزایش سن ازدواج است. در سال ۴۲ میانگین سن ازدواج زنان کشور حدود ۱۸ سال بوده که در حال حاضر به ۲۳ سال رسیده است. احمد دراهکی دکترای جمعیت شناسی و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در موضوع جمعیت، سه مقوله مرتبط با یکدیگر وجود دارد که باید با هم آنها را مورد توجه قرار داد، گفت: تعداد، رشد و ساختار جمعیت سه مقولهای هستند که نباید در این مسئله از آن ها غفلت کرد. در سال ۱۳۰۰ ایران حدود ده میلیون نفر جمعیت داشت که در ۳۵ سال بعد به ۱۹ میلیون نفر رسیده است و در آخرین سرشماری، جمعیت کشور به ۸۰ میلیون نفر رسیده است یعنی در یک سده جمعیت ایران هشت برابر شده است که قابل توجه است.

دلایل گرایش زنان به مصرف مواد دخانی

مهر- آمارها نشان می دهد که گرایش زنان به مصرف مواد دخانی به ویژه قلیان، رو به افزایش است و این زنگ خطری برای سلامت جامعه تلقی می شود. از حدود صد سال پیش یعنی زمانی که شرکت های دخانیات زنان را با تبلیغات فریبنده هدف خود قرار دادند تعداد زنان سیگاری رو به افزایش است. متاسفانه، زنان ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ما شاهدیم که آمار گرایش زنان و دختران کشورمان به مصرف مواد دخانی، رو به افزایش است

شیوع ۵۰ درصدی آندومتریوز در جمعیت نازا

میزان- یک متخصص زنان و زایمان ایده آل ترین زمان برای باروری در خانم ها را در سن ۲۵ سالگی برشمرد و گفت: آندومتریوز در جمعیت نازا، تا ۵۰ درصد هم شیوع دارد. سهیلا امینی مقدم، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره ناباروری در سخنانی گفت: ناباروری به دو ناباروری اولیه و ثانویه تقسیم می شود که در ناباروری اولیه فرد هیچ باروری را تاکنون تجربه نکرده است و ناباروری ثانویه معمولا به کسی اطلاق می شود که قبلا باروری داشته و الان بارور نمی شود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: اگر سن خانم بالای ۳۵ سال باشد و در طی ۶ ماه، بارور نشوند، باید توسط پزشک بررسی های لازم صورت گیرد و در خانم هایی که زیر ۳۵ سال سن دارند و در طی یک سال، بارور نشوند باید به پزشک مراجعه کنند.

۹۰ درصد آزارهای جنسی توسط خانواده و آشنایان صورت می‌گیرد

همشهری آنلاین: رئیس انجمن علمی روانپزشکان گفت: آزار جنسی در ۹۰ درصد مواقع توسط خانواده، بستگان، دوستان و آشنایان رخ می‌دهد و تنها ۱۰ درصد آن توسط غریبه‌ها صورت می‌گیرد.

مریم رسولیان، رئیس انجمن علمی روانپزشکان، در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به آزار جنسی کودکان و نوجوانان که در سال‌های اخیر فرصتی برای رسانه‌ای شدن داشته اند، بیان داشت: اطلاعات دقیقی در رابطه با جزئیات حوادث از این دست نداریم، اما اگر این اتفاقات را با آمارهایی که در دنیا وجود دارد، مقایسه کنیم یک الگوی نرمال آسیب بوده‌است. منظور از نرمال این است که این اتفاق در نقاط دیگر دنیا نیز می‌افتد. شیوع آزار جنسی کودکان ۲۰ درصد است که طبیعتا شیوع آن در دختران بیشتر و در پسرها کمتر است، اما بیش از ۹۰ درصد آزارهای جنسی توسط خانواده، بستگان، دوستان و آشنایان رخ می‌دهد. به همین جهت می‌گویم که این یک الگوی شایع است.

زن ۲۰ ساله در مشهد به دلایل “ناموسی” به قتل رسید

هرانا – مرد جوانی که به خواهرش شک و بدبینی شدیدی داشت او را به قتل رساند. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده که افرادی مرتکب قتل‌های ناموسی می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف می‌کند. زن جوان که فریده نام داشت به تنهایی زندگی می‌کرد و توسط برادرش که به او شک و بدبینی شدیدی داشت به قتل رسید. او ۲۰ ساله بود و با کسی خصومت و دشمنی نداشت. اما فردی ناشناس در تماس با پلیس ۱۱۰، از مرگ فجیع زن ۲۰ ساله خبر داد و گفت: “این زن تنها داخل منزل مسکونی اش به قتل رسیده است”. در پی این تماس تلفنی، ماموران انتظامی بلافاصله وارد عمل شد. پلیس داخل منزل مسکونی با جسد زن ۲۰ ساله روی تخت خواب روبرو شد. زن جوان به وسیله یک شال قرمز خفه شده بود.

کابینه جدید اسپانیا؛ برای اولین بار اکثریت با زنان است

کابینه جدید اسپانیا اولین دولتی در این کشور اروپایی خواهد بود که در آن اکثریت با زنان است.

پدرو سانچز، نخست وزیر جدید اسپانیا روز چهارشنبه کابینه خود را که بیش از نیمی از اعضای آن را زنان تشکیل می دهند، معرفی کرد.به گزارش یورونیوز، کابینه جدید اسپانیا اولین دولتی در این کشور اروپایی خواهد بود که در آن اکثریت با زنان است.

بریتانیا: استدلال شرکت‌ها برای جلوگیری از پیشرفت شغلی زنان «شرم‌آور» است

یورونیوز- استدلال‌هایی که شرکت‌های بزرگ بریتانیایی برای توجیه عدم حضور زنان در پست‌های مدیریتی ارائه می‌دهند «شرم‌آور و تحقیر کننده» است. این نتیجه‌ای است که پس از مطالعۀ گزارشی که اخیرا در بریتانیا منتشر شد به دست می‌آید. این تحقیق به درخواست دولت بریتانیا توسط یک کمیتۀ تحقیق مستقل و پس از بررسی وضعیت ۳۵۰ شرکت بزرگ در لندن و مصاحبه با مدیران آن تهیه شده است. بر اساس یافته‌های این تحقیق، برخی از بهانه‌هایی که مدیران شرکت‌های بزرگ بریتانیا برای جلوگیری از انتصاب زنان در پست‌های عالی مطرح کرده‌اند عبارتند از: «فکر نمی‌کنم این پست برای آنها مناسب باشد»، «بسیاری از زنان حاضر به تحمل دردسر و فشار هیات مدیره نیستند»، «مشکلات مدیریتی بسیار پیچیده هستند» و پاسخ‌هایی از این قبیل.

دیوان دادگستری اروپا جریمه نماینده «زن‌ستیز» را لغو کرد

یانوس کوروین میکه سال ۲۰۱۷ در یک جلسه عمومی پارلمان اروپا اظهاراتی زن‌ستیزانه به زبان آورد و به همین دلیل جریمه شد. او به دیوان دادگستری اروپا شکایت برد. دادگاه حالا پس از بررسی پرونده، جریمه وی را وارد ندانسته است. کوروین میکه گفته بود: زنان ضعیفتر، کوچکتر و از نظر هوشی پایین‌تر از مردان هستند و باید درآمد کمتری داشته باشند. به حکم دیوان دادگستری اروپا در لوگزامبورگ پارلمان اروپا اجازه ندارد نمایندگان را به دلیل بیان اظهارات زن‌ستیزانه تنبیه کند. این حکم در راستای پرونده یانوس کوروین میکه، نماینده راست‌گرای لهستانی پارلمان اروپا صادر شده است.

کامیلا شمسی برنده مهم‌ترین جایزه داستانی زنان در بریتانیا شد

ایبنا- مراسم اعلام برنده جایزه ادبیات داستانی برای زنان دقایقی پیش برگزار شد و کامیلا شمسی برای «آتش خانگی»به عنوان برنده این جایزه در سال ۲۰۱۸ اعلام شد. کامیلا شمسی، نویسنده انگلیسی-پاکستانی با داستان «آتش خانگی» موفق شد برنده جایزه ۳۰ هزار پوندی جایزه ادبیات داستانی زنان را از آن خود کند. سارا سَندز، رییس هیئت داوران گفت: «کتابی را انتخاب کردیم که احساس می‌کنیم درباره زمانه معاصر است. داستانی درباره هویت، وفاداری‌های متناقض، عشق، و سیاست. کتابی بسیار جذاب که خواندنش را به همه پیشنهاد می‌کنیم. انتخاب بسیار سخت بود اما همه اعضای هیئت داوران به صورت متفق‌القول به این نتیجه رسیدیم. شخصیت‌های حاضر در این کتاب بسیار خوب ساخته و پرداخته شده‌اند که به راحتی می‌توان با آن‌ها همذات‌پنداری کرد. داستان «آتش خانگی» پیش از این در فهرست نهایی جایزه بوکر و همچنین جایزه کاستا نیز قرار داشت و چنان جذاب است که نمی‌توان آن را رها کرد.»

عکس یادگاری زنان سعودی با گواهینامه‌هایشان

سی‌ان‌ان- محمد بن سلمان ولیعهد عربستان اولین مرحله از طرح موسوم به اصلاحات اجتماعی خود با ایجاد مراکز صدور گواهینامه رانندگی به زنان کلید زد. طبق پیش بینی مراکز تحت نظر بن سلمان قرار است در اولین مرحله این طرح چند هزار زن و دختر سعودی صاحب گواهینامه در تاریخ عربستان شوند. حدود ۲۰ روز قبل از زمان مقرر شده برای لغو قانون ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان، ۱۰ زن در این کشور گواهینامه رانندگی گرفتند. مسئولان این کشور انتظار دارند که در هفته جاری ۲۰۰۰ زن دیگر هم امتحان رانندگی بدهند. فعالان مدنی مدت‌ها است که نسبت به لغو این قانون اعتراض می‌کردند و زمانی که در شهریور ماه سال گذشته تصمیم بر لغو قانون منع رانندگی زنان گرفته شد بسیاری جشن گرفتند.

هاروی واینستین همه اتهامات را رد کرد

همشهری آنلاین: در اولین جلسه دادگاه «هاروی واینستین» در نیویورک وی اتهامات مرتبط با تجاوز و اعمال مجرمانه جنسی را رد کرد. «هاروی واینستین» که چندی پیش و پس از شکایت حدود ۸۰ زن به اتهام تجاوز و سوء رفتار جنسی خود را به پلیس نیویورک معرفی کرده بود، در اولین جلسه دادگاه عالی منهتن همه اتهامات وارده نسبت به خود را رد کرده است. «واینستین» ۶۶ ساله بدون صحبت با خبرنگاران، ساختمان دادگاه عالی منهتن در نیویورک را ترک کرد اما «بنجامین برافمن» وکیل مدافع او و یک سخنگوی دادستانی تایید کردند که وی هیچ یک از اتهامات را نپذیرفته است.

وودی آلن: من باید نماد جنبش مقابله با آزار جنسی باشم

آی ‌سینما: فیلمساز باسابقه هالیوود در مصاحبه اخیرش با یک برنامه خبری آرژانتینی گفته از جنبش مقابله با آزار جنسی حمایت می‌کند و این‌که «سابقه درخشان» خودش در رابطه با زنان، او را به یک متحد مهم و تاثیرگذار بدل می‌کند. نویسنده و کارگردان ۸۲ ساله در جواب این سوال که آیا اتهاماتش درباره سوءاستفاده جنسی از دخترش دیلن فارو حقیقت دارد یا نه گفته: «البته که نه! این موضوعی است که ۲۵ سال پیش، از مسئولین گرفته تا تک تک افراد به این نتیجه رسیدند که حقیقت ندارد.»

بوسه رئیس جمهوری فیلیپین اعتراض هواداران حقوق زنان را برانگیخت

یورونیوز- اقدام رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین در بوسیدن لبان یکی از اتباع این کشور در جریان سفر رسمی به کره جنوبی جنجال آفرین شد. در حالی که عده‌ای این حرکت رئیس جمهوری فیلیپین را به تمسخر گرفته‌اند، گروهی دیگر از این اقدام رودریگو دوترته انتقاد می‌کنند. منتقدان رودریگو دوترته ۷۳ ساله در گذشته نیز از اظهارات «تحقیرآمیز» او در مورد زنان انتقاد کرده بودند.

 

نخستین مدال دوومیدانی آسیا برای دختر ایرانی

تهران- ایرنا- ریحانه آرانی دختر پرتابگر ایرانی توانست در رقابت های دوومیدانی قهرمانی جوانان آسیا با کسب مدال برنز در رشته پرتاب چکش نخستین مدال تاریخ این رشته زنان را برای کشورمان کسب کند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در جریان برگزاری هجدهمین دوره مسابقات دوومیدانی قهرمانی جوانان آسیا که به میزبانی ژاپن در حال برگزاری است، آرانی موفق شد با ثبت رکورد ۵۵٫۴۶ متر ضمن شکستن رکورد ملی پرتاب چکش جوانان ایران به مدال برنز این دوره از رقابت‌ها دست یابد.

نشانه‌های امیدبخش برای رفع یک نیاز/ رئیس‌جمهور چراغ سبز نشان داد

مهر- اظهار نظر رئیس جمهور در مورد اصلاح فرهنگی برخی ورزشگاه‌ها برای فراهم شدن زمینه حضور بانوان می‌تواند نشان‌هایی امیدبخش برای رفع یک نیاز قشر بزرگی از جامعه باشد. حق ورود به ورزشگاه ها از مطالبات و نیاز جامعه امروز برای بانوان است. این مطالبه ای است که از سال ها پیش مطرح بود و هر روز هم پررنگ تر می شود. بنابراین نمی‌توان آن را نادیده گرفت به خصوص با ورودی که بعضا مسئولان به این مسئله داشته اند و درهایی که گهگاه به روی بانوان باز شده است.

دوره های مختلف لیگ جهانی والیبال و فینال لیگ برتر بسکتبال از جمله فرصت هایی بود برای اینکه بانوان حق خود را از حضور در سالن مسابقات بگیرند اگرچه با گزینش؛ البته سال گذشته و در پنجره دوم رقابت های انتخابی جام جهانی بسکتبال و برای دیدار با عراق همین عامل بازدارنده و محدودکننده هم برداشته شد تا زنان با تفاوتی آشکار نسبت به دفعات قبل به ورزشگاه بروند.

سیاوشی: نیروی انتظامی تنها مانع ورود زنان به ورزشگاه‌ها است /این موضوع در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده است
نماینده مجلس: هیچ قانونی برای منع حضور زنان د رورزشگاه‌ها نداریم. درواقع همه دستگاه‌های حاضر هم عنوان کردند هیچ قانونی برای اینکه زنان وارد ورزشگاه‌ها نشوند، نوشته نشده است. منتها بحث اینجا است که بعضی‌ها معتقدند با ورود زنان به ورزشگاه‌ها احتمال مفسده وجود دارد. نیروی انتظامی هم دقیقا به همین دلیل استناد می‌کند.

تغییر در شیوه برگزاری لیگ برتر فوتسال زنان

جوان- مسئول لیگ برتر فوتسال بانوان گفت: لیگ برتر فوتسال بانوان از هفته اول مرداد شروع می‌شود و برای مشخص شدن قهرمان واقعی بین تیم‌های اول تا چهارم بازی پلی آف برگزار می‌کنیم.

شهرزاد نصیری مسئول کمیته لیگ فوتسال بانوان فدراسیون فوتبال در گفت و گو با ایسنا در مورد زمان شروع لیگ برترفوتسال بانوان گفت: لیگ برتر از هفته اول مرداد ماه و با حضور ۱۴ تیم شروع می‌شود که ۱۲ تیم دوره قبل لیگ حضور داشتند و دو تیم دیگر هم از دسته یک به لیگ برتر صعود کردند. قرعه کشی‌ لیگ را هم تا ۱۰ یا ۱۲ روز آینده انجام می‌دهیم. امسال بعد از پایان مسابقه‌های دوره ای لیگ برتر، بین تیم‌های اول تا چهارم مسابقه‌ی پلی آف را برگزار می‌کنیم تا قهرمان واقعی مشخص شود.

از شهرهای خودرومحور تا چالش‌های پیش‌روی زنان

بولتن نیوز- ۱۳ خردادماه روز جهانی “دوچرخه” است. روز دوچرخه به تازگی با ابتکار عمل کشور مسلمان ترکمنستان طی قطعنامه سازمان ملل به منظور کاهش آلودگی هوا … محمد درویش اظهار کرد: خبر خوش در حوزه ترویج دوچرخه‌سواری این است که در تاریخ ۲۳ فروردین ماه امسال سازمان ملل متحد با رأی ۱۹۳ عضو خود، روزی را به نام «روز جهانی دوچرخه» اختصاص داد و سوم ژوئن مصادف با ۱۳ خرداد را برای پاسداشت این موضوع انتخاب کرد. کمتر پیش آمده سازمان ملل قطعنامه‌ای را تصویب کند که حتی یک رای مخالف یا ممتنع نداشته باشد، درحالی‌که روز جهانی دوچرخه با رای مثبت همه کشورهای عضو از جمله ایران به تصویب رسید.

اهداف سازمان ملل از روز جهانی دوچرخه

وی با اشاره به اهداف سازمان ملل برای ایجاد روز جهانی دوچرخه تصریح کرد: سازمان ملل بر این باور است که اگر می‌خواهیم با مشکلاتی مثل ترافیک، آلودگی هوا، آلودگی صوتی و کم تحرکی شهروندان مبارزه کنیم باید شهروندان را تشویق کنیم که ضمن تغییر سبک زندگی از وسایل پرتحرک‌تری برای حمل و نقل استفاده کنند البته با ترویج دوچرخه‌سواری می‌توان با یک تیر چند نشان را هدف قرار داد. مهار جزیره گرمایی در شهرها، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، کاهش آلودگی هوا و تضمین سلامت شهروندان همچنین کنترل پرخاشگری از جمله آثار مثبت رواج دوچرخه‌سواری است.

خداحافظی اجباری نفر اول تنیس زنان ایران ازدنیای توپ و تور

ایرنا- نفراول رنکینگ تنیس زنان ایران درتصمیمی غیره منتظره به خداحافظی اجباری از دنیای حرفه ای مسابقات در این رشته ورزشی تن داد.

هنگامه عزیزی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که مصدومیت شدیدی که سال ها به خاطر مسابقات از ناحیه دست داشت ، علت این تصمیمم بوده و مشکل دیگری وجود نداشته است.

وی افزود : بسیار خوشحال هستم که در اوج و زمانی که توانستم نفر نخست رنکینگ تنیس بانوان کشور را در پایان سال ۹۶ از آن خود کنم، از دنیای حرفه ای مسابقات جدا شوم .

دختران بسکتبالیست ایران راهی فیلیپین شدند

تیم ملی بسکتبال سه نفره بانوان برای حضور در رقابت های جام جهانی بسکتبال سه نفره زنان بامداد چهارشنبه( ۱۶ خرداد) راهی فیلیپین شدند.

رقابت های جام جهانی بسکتبال سه نفره زنان از ۱۸ تا ۲۲ خرداد در فیلیپین برگزار می شود و تیم ملی بسکتبال ایران در گروه c این رقابتها با تیم‌های آمریکا، روسیه، اوگاندا و آندورا به رقابت می‌پردازد.

تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران با سرمربیگری نیکا بیک لیک لی بامداد چهارشنبه راهی محل برگزاری این رقابت‌ها شد و روز شنبه در اولین دیدار خود به مصاف آمریکا می‌رود.

بلاتکلیفی تیم کانوپولو بانوان ایران برای اعزام به دو رویداد مهم

مهر- تیم کانوپولوی بانوان ایران با کسب نایب قهرمانی آسیا مجوز حضور در رقابت‌های جهانی را کسب کرد اما نه تکلیف رفتنش به این دیدارها معلوم است و نه سفرش به بازی‌های آسیایی! تیم کانوپولوی بانوان ایران با کسب عنوان نایب قهرمانی رقابتهای قهرمانی آسیا موفق شد جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان این رشته در کانادا را کسب کند. مسابقات جهانی کانوپولو چند هفته قبل از بازیهای آسیایی اندونزی برگزار می شود اما فدراسیون قایقرانی بعد از مدتی اعلام کرد که تنها تیمی که مدال طلا گرفته حق رفتن به مسابقات جهانی را دارد و به این ترتیب این تیم شانس جهانی شدن را از دست داد.

افتخاری: حذف سهمیه‌ بازی‌های آسیایی پاراگلایدر زنان، نادیده گرفتن آن‌ها است

ایسنا- ورزشکار پاراگلایدر ایران گفت: کمیته ملی المپیک سهمیه پاراگلایدر ایران در بازی‌های آسیایی را دو مرد و یک زن اعلام کرده است اما تا کنون در لیست انجمن ورزش‌های هوایی هیچ سهمیه ای برای خانم‌ها در نظر گرفته نشده است.

فاطمه افتخاری پاراگلایدر سوار ایران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به احتمال حذف سهمیه پاراگلایدر زنان برای بازی‌های آسیایی جاکارتا از طرف انجمن ورزش‌های هوایی گفت: سهمیه‌ رشته پاراگلایدر ایران در بازی‌های آسیایی ۱۶ خلبان، شامل ۱۰ مرد و ۶ زن در قالب چهار تیم رشته‌های فرود و مسافت زنان و مردان است که از طرف مسئولان برگزار کننده بازی‌های آسیایی تعیین شده است. متاسفانه سهمیه‌ای که فدراسیون ورزش‌های هوایی و کمیته المپیک برای این رشته در نظر گرفتند ابتدا چهار یا پنج خلبان بود که بعدا این تعداد را به سه خلبان کاهش دادند و اعلام کردند سهمیه فقط برای دو مرد و یک زن است.

چرایی «قدرتمند نبودن زنان» در مدیریت ورزش ایران

تهران- ایرنا- «مهین فرهادی زاد» رییس کمیسیون ورزش و زنان کمیته ملی المپیک، گفت: ورزشکاران زن با اینکه در عرصه های قهرمانی افتخار آفرینی می کنند، اما در مدیریت ورزشی قدرتمند ظاهر نمی شوند. بخشی از این ضعف به زنان و بخش دیگری به مدیران مرد مربوط می شود.

فرهادی زاد در زمره فعالان با سابقه حوزه ورزش زنان کشور است که علاوه بر ریاست یک دوره شورای همبستگی بازی های کشورهای اسلامی، سابقه مدیرکلی تربیت بدنی دختران وزارت آموزش و پرورش را هم در پرونده خود دارد. از وی به عنوان نخستین دبیر فدراسیون زن ورزش ایران نیز یاد می شود

به اشتراک بگذارید