خبرنامه شماره ۷۴ ماچولند از۱۶ تا ۲۱ تیر ۱۳۹۷

خبرنامه شماره ۷۱ ماچولند از۲۵ تا ۳۱ خرداد ۱۳۹۷
29 جولای 2018
خبرنامه شماره ۷۵ ماچولند از۲۲ تا ۲۸ تیر ۱۳۹۷
29 جولای 2018

خبرنامه شماره ۷۴ ماچولند از۱۶ تا ۲۱ تیر ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید

پیام معاون رئیس جمهور به رئیس صدا و سیما در خصوص پخش اعترافات مائده هژبری

معصومه ابتکار در حساب توییتری خود از ارسال نامه ای به رییس صداوسیما در خصوص پخش اعترافات مائده هژبری خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی برنا ، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در نامه ای به رییس سازمان صدا و سیما خواستار بررسی آثار سوء پخش اعتراف جنجالی اخیر در سیما شد تا شکاف ایجاد شده در جامعه با همدلی حول محور نیکی ترمیم و بجای تحقیر، تعامل و گفت و گوی بین نسلی جایگزین شود.

با پخش اعترافات دختر ۱۷ ساله از صدا و سیما؛ با چه باور و مجوز قانونی “شوی حیثیتی” اجرا کردند؟

آفتاب- دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، در پی پخش اعترافات دختر ۱۷ ساله از صدا و سیما گفت: موضوعی که این روزها سازمان صدا و سیما را با چالش روبه رو ساخته است، چالش جدی حقوقی با نقض حقوق شهروندی، حقوق قضایی و حقوق اساسی است.! هرچند مدیر روابط عمومی سیما در مصاحبه اخیر خود توپ را به زمین مقام قضایی و معاونت اجتماعی ناجا انداخته است، اما این امر نه تنها سازمان را مبری از مسئولیت قانونی نمی‌کند بلکه باید پاسخگوی افکار عمومی پرسشگری باشد که امروز “حقوق شهروندی” جزء مطالبات آنان است.

نامه سرگشاده عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان وخانواده به رئیس جمهور

رئیس سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در نامه‌ای به رئیس جمهور تاکید کرد: متاسفانه با وجود سیاست‌های مصوب نظام در عرصه‌های فرهنگی، علمی و آموزشی، سند ۲۰۳۰ در کشور در حال اجرا است.

لزوم نظارت مجلس و نهادهای مسئول بر تعاملات بین‌المللی حوزه زنان

مسئول سازمان بسیج زنان کشور گفت: نهادهای ناظر مانند مجلس شورای اسلامی نباید در برابر ارتباطات سؤال‌برانگیز حوزه زنان ساکت باشند.

مینو اصلانی با ‌اشاره به نگرانی‌هایی که پیش از این از سفر مسئولان امور زنان به کشور سوئد ابراز شد، به فارس گفت: با توجه به پیشینه کشور سوئد و سیاست‌های اتخاذی این کشور در حوزه زنان و خانواده که مورد اعتراض بسیاری از کشورهاست، ارتباط مستمر و تعامل برای الگوگیری از این کشور محل سؤال جدی است.

پروانه سلحشوری: طرح افزایش سهم زنان در مجلس خام است/ ایده‌ای که دارم این است که برای شهرهایی که ۲ تا ۳ نماینده دارند، سهمیه‌ای ۵۰ درصدی قائل شویم

عصر ایران-رئیس فراکسیون زنان مجلس اظهار داشت: دولت در حال تهیه و تدوین طرحی در خصوص انتخابات است که در حال همکاری با دولت هم هستیم و امیدواریم با همکاری با نهادهای مختلف در کشور بتوانیم در جهت عملی کردن طرح افزایش سهم زنان در مجلس عمل کنیم.

تدوین طرح برابری دیه زن و مرد در دستور کار فراکسیون زنان مجلس

مهر- رئیس فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه تدوین طرح برابری دیه زن و مرد در دستور کار فراکسیون زنان مجلس است، گفت: برخی قوانین درحوزه زنان باید اصلاح شود.

پروانه سلحشوری با اشاره به پیگیری تدوین طرحی درخصوص برابری دیه زن و مرد درمجلس، گفت: فراکسیون زنان از ابتدای آغاز به کار این دوره مجلس به دنبال اصلاح برخی قوانین درحوزه زنان بود که یکی از این قوانین برابری دیه زن و مرد است، زیرا برخی مسائل برای زنان آسیب زا بوده و باید اصلاح شود.

۲ بخشدار و ۴ مدیر کل زن در چهارماه اخیر در استان تهران منصوب شدند

مهر- مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری تهران از افزایش روند انتصاب بانوان در سمت های مدیریتی در استان تهران در ماه های اخیر خبر داد.ثریا شارقی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی اداری که حدود یک سال پیش به امضای رئیس جمهور محترم رسیده است، مقرر شده تا پایان برنامه ششم توسعه، نسبت مدیران زن در پست های مدیریتی تا ۳۰ درصد افزایش یابد، تصریح کرد: این مصوبه در راستای تحقق عدالت جنسیتی و بهره گیری از توانمندی زنان مستعد از سوی دولت ابلاغ شده است.

زنان درویش زندانی که کتک خوردند “حق شکایت ندارند”

مادر سپیده مرادی‌، یکی از زنان درویش محبوس در زندان قرچک به دویچه‌وله می‌گوید از دخترش خواسته‌اند شکایت‌ خود از مأموران زندان را پس بگیرد. یازده زن درویش زندانی در قرچک ۲۱ خرداد مورد ضرب و شتم مأموران قرار گرفتند.

محکومیت شاپرک شجری زاده از معترضان به حجاب اجباری به ۲ سال زندان و ۱۸ سال زندان تعلیقی

صدای آمریکا-برخی گزارش‌ها در فضای مجازی حاکی از آن است که شاپرک شجری زاده، یکی از «دختران خیابان انقلاب»، به دو سال حبس تعزیری و ۱۸ سال حبس تعلیقی محکوم شده است. شاپرک شجری زاده، در پی اعتراض نمادین تعدادی از زنان و دختران در تهران و چند شهر به حجاب اجباری، به این حرکت پیوست و در قیطریه تهران روسری خود را از سر برداشت و بر سر چوب زد.

آتنا فرقدانی، شاپرک شجری‌زاده را به «فریب افکار عمومی» متهم کرد

آتنا فرقدانی، هنرمند و زندانی سیاسی پیشین، در حساب کاربری شخصی اینستاگرام خود، با اشاره به حکم زندان شاپرک شجری‌زاده و خروج او از ایران نوشته است: “عملی ظالمانه و قرون وسطایی‌ست برای زنان و دخترانی که تنها به دلیل اعتراض به حجاب اجباری قرار بازداشت و احکام قضایی سنگین توسط سیستم فاسد حاکمیت صادر می شود”.

ستوده خطاب به دادستان: افکار عمومی نسبت به حکم‌های سنگین «در قبال بی‌حجابی» حیرت زده است

نسرین ستوده وکیل دادگستری که در حال حاضر در زندان اوین به سر می‌برد یک روز پس از اعلام حکم سنگین شاپرک شجری‌زاده یکی از دختران خیابان انقلاب و موکلش طی نامه‌ای خطاب به دادستان تهران حکم او را حیرت‌انگیز خواند و نوشت قوه قضاییه نمی‌تواند با به کار بردن الفاظ زشت و حکم‌های سنگین با زنان برخورد کند چرا که آنها فرمانروای بدن خویش هستند.

پاسخ به سؤالات شرعی درباره احکام پوشش و آرایش

مهر- یکی از مباحث مهم فقهی که مورد نیاز آحاد افراد جامعه می‌باشد احکام «پوشش و آرایش» است. «پوشش» یک امر طبیعی برای انسان‌ها و از ممیزات او نسبت به دیگر موجودات است. «آرایش» هم رفتاری است که از تمایل انسان به خودآرایی نشئت می‌گیرد. اسلام در احکامی که در مورد پوشش و آرایش وضع کرده، این دو مسئله را نظام‌مند کرده به‌گونه‌ای که شخصیت وزین و مطلوب را برای آقایان و بانوان حفظ کند.پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چندی پیش اعلام کرد به پرسش‌های شرعی مخاطبان درباره‌ی احکام پوشش و آرایش پاسخ می‌دهد.حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده -عضو دفتر استفتائات آیت‌الله خامنه‌ای و رئیس مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی- به پرتکرارترین سؤالات مطابق با فتاوای آیت‌الله‌ خامنه‌ای پاسخ داده است

مجلس شکایت‌ها علیه صداوسیما به دلیل پخش «اعترافات» جوانان رقصنده را بررسی می‌کند

پیامدهای پخش «اعترافات» جوانان رقصنده در صداوسیما همچنان ادامه دارد. یک عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما گفته که شکایت‌ها علیه صداوسیما در این زمینه مورد بررسی قرار می‌گیرد. قوه قضائیه هم مسئولیتی در مورد پخش تلویزیونی این اعترافات نپذیرفته است. حتی روزنامه کیهان چاپ تهران نیز این اقدام صداوسیما را «بدسلیقگی» نامیده است.

صداوسیما: مقام قضایی خواسته بود اعتراف دختران رقصنده حتما پخش شود

صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به انتقادهای گسترده از پخش اعتراف دخترانی که ویدئوی رقص خود را اینستاگرام منتشر می‌کردند، واکنش نشان داده و این اقدام را حاصل “خواسته مردم”، “وظیفه رسانه” و “درخواست مقام قضایی” عنوان کرده است.

سه روز پیش تلویزیون جمهوری اسلامی ایران گزارشی درباره اعتراف سه دختر از جمله مائده هژبری منتشر کرد که با واکنش‌های منفی گسترده ای از سوی کاربران شبکه های اجتماعی و مقام های رسمی و پیشین نظام جمهوری اسلامی رو به رو شد.

برخی شهروندان ایرانی این اقدام صداوسیما را با سکوت در برابر مفاسد اقتصادی متنوعی که وجود دارد، مقایسه کرده اند.

محمد حسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما گفته برنامه ای که از تلویزیون پخش شده تولید نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (پلیس) بوده است و افرادی که در آن اعتراف کرده اند، حکم قضایی داشته اند.

ادامه واکنش‌ها به پخش ‘اعتراف’های دختران رقصنده اینستاگرام

واکنش چهره‌های سیاسی و اجتماعی و همین‌طور کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی به پخش گزارشی از تلویزیون ایران درباره سه زن که در اینستاگرام تصاویری از رقص خود را منتشر می‌کردند، هم‌چنان ادامه دارد.

انتقاد دیدبان حقوق بشر از دستگیری رقصندگان اینستاگرامی ایران

رادیو فردا- سازمان دیدبان حقوق بشر ضمن ابراز تاسف از پخش اعترافات تلویزیونی دختران رقصنده اینستاگرام٬ از مقام‌های ایران خواست تا به حق آزادی بیان این افراد احترام بگذارد و دست از آزار و اذیتشان بردارد.

سارا لی ویتسون٬ مدیر بخش خاورمیانه این سازمان روز چهارشنبه٬ ۲۰ تیرماه٬ پخش اعترافات تلویزیونی این نوجوانان را «توهین‌آمیز و شرم‌آور» خواند و گفت، این اقدام یک «حقارت» تازه برای جمهوری اسلامی است.

معرکه‌ی رقص در ایران معاصر علیرضا اشراقی

تاریخ رقص در ایران معرکه‌ی‌ انواع نزاع‌هاست: بر سر این که چه کسی می‌تواند برقصد، کجا می‌تواند برقصد، چطور می‌تواند برقصد و چه باید (و نباید) از رقصش تداعی شود؟ کتاب آیدا مفتاحی حکایت تاریخ این نزاع‌ها و تحولات سیاسی و اجتماعی رقص، به خصوص رقص زنان روی صحنه، در ایران مدرن است. کتابی به غایت جذاب و پر از نکته‌ها و اشارات نغز تاریخی.

مفتاحی داستان رقص مدرن را از زمان مشروطه آغاز و تا چهارمین دهه‌ی جمهوری اسلامی دنبال می‌کند. در دوره‌ی قاجار زنان مجالی برای رقص روی صحنه در ملأ عام نداشتند. در اجرای سنتیِ «مطربی»‌ یا مردان «زن‌پوش» می‌رقصیدند یا امردها، یعنی نوجوانان بی‌ریش موسوم به «بچه رقاص». نهضت ترقی‌خواهانه‌ی دوران مشروطه علاقه‌ای به رسم مطربی نداشت و به‌جایش تئاتر را، به عنوان یک فرم هنریِ مدرن که می‌تواند در خدمت ارتقای فرهنگی و تقویت ناسیونالیزم باشد، ترویج کرد.

بیش از ۷۰ درصد زنان ایران معتقد به حجاب هستند

تسنیم- فرمانده ناجا با اشاره به نتایج پیمایش انجام شده در حوزه عفاف و حجاب گفت: نتایج این پیمایش نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد از زنان قائل به حجاب بوده و حتی کسانی که رعایت ظواهر را هم نمی‌کنند، معتقدند امنیت آنها در پناه عفاف و حجاب است.​

باید نگاه‌ها درترویج حجاب تغییر کند/ مردان و زنان ما دیندار هستند

مهر- سخنگوی نیروی انتظامی با بیان اینکه مردان و زنان ما بالفطره دیندار هستند، گفت: باید نگاه‌ها تغییر کند و روش‌های جدید استفاده کنیم. سردار سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی نیروی انتظامی در آیین اختتامیه سومین جشنواره چادرهای آسمانی اظهار داشت: همه ما بر این واقعیت اذعان داریم که قوام و دوام هر جامعه‌ای به هنجارهای آن جامعه بستگی دارد و رعایت هنجارها لازمه زیست هنجارمند و مسالمت‌آمیز در جامعه است.

تهیه بسته جامع فرهنگی برای اقدام عملی در حوزه عفاف و حجاب

فارس- مدیرعامل جبهه فرهنگی عفاف و حجاب گفت: بسیاری از منتقدان به اعمال قانون نسبت به مسئله حجاب در کشور معتقدند باید در زمینه حجاب کار اثباتی کرد، بسته تعالی فرهنگ عفاف و حجاب؛ رویکردها و روش‌ها، برنامه‌ای جامع است که اگر از آن پشتیبانی شود به کاری اثرگذار تبدیل خواهد شد.

درخواست یک روحانی اصول‌گرا برای لغو حجاب اجباری گردشگران در مناطق آزاد

همزمان با اظهارات یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه موضوع «آزادی پوشش» برای جذب گردشگر، «انحرافی» است، یک روحانی اصول‌گرا خواستار لغو قانون حجاب اجباری برای گردشگران مناطق آزاد تجاری ایران شد. احمد مازنی، نماینده مجلس، روز دوشنبه ۱۸ تیر، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت که ایران در صنعت گردشگری، دچار «اشتباهات راهبردی» است. وی یکی از این «اشتباهات» را طرز نگاهی معرفی کرد که «تصور می‌کند گردشگری، زمانی موفق است که ما فضا را برای رفتارهای غیرشرعی باز کنیم».

قربانی تجاوز در ایرانشهر: خانواده‌ام مرا تهدید به مرگ کردند

بی بی سی- با گذشت نزدیک به یک ماه از خبر تجاوز در ایرانشهر، یکی از قربانیان این پرونده که به دلیل فشار و ترس از خانواده سکوت کرده بود، در گفتگویی با بی‌بی‌سی گفت: “هنگام بازگشت از کار در حالی که منتظر تاکسی بودم، یک زانتیای سفید با شیشه دودی مقابلم ایستاد. متوجه نشدم سرنشین‌های آن چه کسانی هستند. می‌خواستم راهم را کج کنم که سه نفر که صورتشان را با لنگ پوشانده بودند، از ماشین پیاده شده و من را به زور سوار ماشین کردند.”

محمد طیب ملازهی، امام جمعه ایرانشهر روز جمعه ۲۵ خرداد در نماز عید فطر از تجاوز گروهی به ۴۱ زن در این شهر خبر داد و از مقام های دولتی که در نماز عید فطر حضور داشتند، خواست که موضوع را پیگیری کنند. دادگستری استان سیستان و بلوچستان این آمار را تکذیب کرد.

همایش دختران انقلاب برای مقابله با دختران خیابان انقلاب

رادیو زمانه- بسیجیان برای مقابله با دختران خیابان انقلاب در تهران همایش دختران انقلاب برگزار کردند. این همایش عصر پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۷ با حضور جمعی از خانواده‎های دانشمندان هسته‌ای کشته شده، کشته‌شدگان در سوریه و بسیجیان کشته شده در جریان اعتراضات دراویش گنابادی، ازجمله خانواده‌ مصطفی احمدی‌روشن، محسن حججی، ابراهیم هادی، محمدحسین حدادیان برگزارر شده و تعدادی از زنان «محجبه مسلمان غیرایرانی» هم در آن حضور داشتند.

درخواست فیفا برای توقف نگاه جنسیت‌زده به زنان

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) از مسئولان شبکه های تلویزیونی که رقابت‌های جام جهانی را پخش می نمایند، خواست از توجه بیش از حد به زنان حاضر در استادیوم‌ها و ترویج نگاه جنسیت‌زده پرهیز کنند.

این خبر را «فدریکو آدیِچی» از مدیران ارشد فیفا در جمع خبرنگاران اعلام کرده است.

به اشتراک بگذارید