خبرنامه شماره ۷۵ ماچولند از۲۲ تا ۲۸ تیر ۱۳۹۷

خبرنامه شماره ۷۴ ماچولند از۱۶ تا ۲۱ تیر ۱۳۹۷
29 جولای 2018
خبرنامه شماره ۷۶ از ۲۹ تیر تا ۵ مرداد ۱۳۹۷
29 جولای 2018

خبرنامه شماره ۷۵ ماچولند از۲۲ تا ۲۸ تیر ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید

پیام ابتکار به مناسبت روز دختر: اولین قدم برای مقابله با آسیب‌های متوجه «دختران» توجه به خانواده سالم و شکوفاست

ایران زنان- اولین قدم و مهم ترین اقدام برای مقابله با آسیب‌ها به دختران و جوانان توجه به خانواده سالم و شکوفاست. معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به همین دلیل گفت‌و‌گوی ملی خانواده و بین نسلی را از فعالیت‌های اصلی خود قرار داده است. معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پیامی به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر نوشت:

«فاطمه معصومه (س) دختری جوان بود که در حمایت از نهضت علی ابن موسی الرضا(ع) هجرت و تلاش کرد و در طی مسیر حق طلبی اش در شهر قم از دنیا رخت بر بست. بزرگداشت ایشان نشان از اعتقاد به این مهم دارد که هویت انسانی زن در راس ارزش‌های وجودی اوست و سپس به هویت زنانه اش می رسیم که در مادری و همسری نهفته است. چرا که حضرت معصومه (س) ازدواج نکرد و صاحب فرزندی نبود. اما بدون اغراق اعتبار جامعه علمی و حوزه‌های علمیه قم به شخصیت آن بانو گره خورده است.

لایحه تأمین امنیت زنان درمراحل آخر

معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری گفت: لوایح تأمین امنیت زنان در مقابل خشونت و حمایت از کودکان و نوجوانان ازجمله پیگیری‌های مستمر این معاونت با همکاری بانوان نماینده مجلس و در راستای حمایت از دختران امروز و مادران فردای کشور مراحل نهایی را طی می‌کنند. معصومه ابتکار ادامه داد: امروزه برنامه‌ریزی برای دسترسی به آموزش، بهداشت و ورزش برای تضمین سلامت و نشاط جسمی و روحی دختران از جهت‌گیری‌های اصلی دولت‌ها به شمار می‌رود.

حذف ۴۱ ماده از ۹۲ ماده لایحه تامین امنیت زنان در قوه قضائیه

طیبه سیاوشی شاه عنایتی ، در خصوص آخرین وضعیت تدوین لایحه تأمین امنیت زنان گفت: این لایحه در ابتدا با حضور معاونت زنان رئیس جمهور، مجلس و قوه قضائیه بررسی و تصویب شد و سپس به قوه قضائیه فرستاده شد که در انجا هم مجدداً با حضور نمایندگانی از دستگاه های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ولی هنوز در آنجا باقی مانده است و تا به حال به مجلس ارجاع داده نشده است. عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان این که ۴۱ ماده از ۹۲ ماده لایحه تامین امنیت زنان در قوه قضائیه حذف شده است، از قوه قضائیه خواست که در بررسی لایحه دیدگاه های کل جامعه زنان را مد نظر قرار دهد.

به گزارش خانه ملت طیبه سیاوشی شاه عنایتی ، در خصوص آخرین وضعیت تدوین لایحه تأمین امنیت زنان گفت: این لایحه در ابتدا با حضور معاونت زنان رئیس جمهور، مجلس و قوه قضائیه بررسی و تصویب شد و سپس به قوه قضائیه فرستاده شد که در انجا هم مجدداً با حضور نمایندگانی از دستگاه های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ولی هنوز در آنجا باقی مانده است و تا به حال به مجلس ارجاع داده نشده است.

نقش آفرینی سفیرسوئد در امورزنان و خانواده ایران!

مهر- خبرهایی که در حوزه امور زنان و خانواده منتشر می شود، نشان از نقش آفرینی سفارت سوئد در امور زنان ایران دارد.

اول این که در خبرها از تفاهم نامه بین ایران و سوئد مرتبط با زنان سخن گفته شده است. چرا از متن تفاهم نامه و اگر قراردادهایی مبتنی بر این تفاهم نامه بسته شده و اقدامات مرتبط با آن اطلاعاتی در اختیار نیست؟

یک خبر مربوط است به بازدید سفیر سوئد از مرکز جامع مشاوره بهزیستی و گفتگوی خانم سفیر در خصوص فعالیت های مرتبط و آمار ملی خشونت علیه زنان در ایران. مگر نه این که سفیر نماینده سیاسی در کشورهاست و وظیفه او حفظ منافع کشور و ملت خودش است؟ آیا این گونه بازدیدها کارهای سیاسی برای کشور خودش است که سفیر سوئد انجام می دهد و معاونت امور زنان و خانواده هم قرار است از آن بهره ببرد؟

چرا باید آمار و گزارش های مرتبط با فعالیت ها و عملکردها توسط مسئول این واحد به اطلاع خانم سفیر رسانده شود؟ سفیر در چه مقامی است که از آن چه در ایران می گذرد سوال کند و پراشکال تر این که مقامات رسمی کشورمان هم خود را موظف به پاسخگویی به سفیر یک کشور بیگانه در کشورمان بدانند.

پاسخ معاونت امور زنان به شبهات در مورد همکاری‌های مشترک با سوئد

معاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری درپاسخ به برخی شبهات درمورد همکاری با سوئد، باتاکید برنشست تخصصی معاونت ریاست جمهوری درامور زنان وخانواده براساس تفاهم نامه دوکشور، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پاسخ به برخی شبهات در مورد همکاری با سوئد در حوزه زنان با تاکید بر نشست تخصصی اخیر معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده براساس تفاهم نامه فیمابین دو کشور، به منظور آگاهی افکار عمومی توضیحات زیر را ارائه داد.

همکاری دو کشور ایران و سوئد در حوزه زنان و خانواده در دولت یازدهم و همزمان با سفر نخست وزیر سوئد در سال ۱۳۹۵ مطرح و با امضای تفاهم نامه به صورت رسمی آغاز شد.

جزئیات طرح افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس

تسنیم : عضو فراکسیون زنان مجلس جزئیات طرح افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس را تشریح کرد.

سیده حمیده زرآبادی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس، اظهار داشت: تاکنون ۳۲ نماینده این طرح را امضا کردند اما طراحان در پی افزایش تعداد امضا‌های آن هستند.

وی در توضیح این طرح،گفت: در این طرح ساز و کاری پیش‌بینی شده که طبق آن در هر استانی برای انتخابات قوه مقننه سهمی در نظر گرفته شود.

عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه طبق این طرح در مجموع ۳۰ درصد نمایندگان مجلس را زنان تشکیل خواهند داد، تصریح کرد: براساس این طرح برای هر استان با توجه به تعداد نمایندگانش برنامه خاصی پیش‌بینی شده است. برای مثال اگر استانی ۳۰ نماینده در مجلس داشته باشد ۱۰ نفر از آنها یعنی ۳۰ درصد را زنان تشکیل می‌دهند و یا اگر استانی ۲ نماینده دارد یکی از آنها زن و دیگری مرد است.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت مصوبات حمایتی زن و خانواده را اجرا نمی‌کند

فارس- نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مجلس در برنامه ششم توسعه مصوبات حمایتی خوبی برای زنان و خانواده‌ها داشته است ولی دولت به دلیل مشکلات اقتصادی و کاهش بودجه آن را اجرا نمی‌کند. سیده فاطمه ذوالقدر نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با علل گرایش خانواده‌ها به تک فرزندی اظهار کرد: با وجود مشکلات اقتصادی در شهر‌های بزرگ و کاهش تمایل به ازدواج، شاغل بودن زوجین، خانه‌های کوچک، مخارج تحصیل فرزندان، نمی‌توان بدون حمایت‌های جدی از طرف دولت خانواده‌ها را تشویق به فرزندآوری بیشتر کرد.

وی افزود: تک فرزندی در آینده باعث مشکلات فراوانی از جمله کاهش نیروی کار جوان در جامعه می‌شود.

 

عفاف و حجاب فقط مختص زنان نیست

مهر- نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: عفاف و حجاب فقط مختص زنان نیست و باید مردان نیز عفاف را رعایت کنند. زهرا ساعی ظهر امروز شنبه در همایش مدافعان حریم امنیت و خانواده در تبریز با بیان اینکه دشمن اعتقادات دینی جوانان ما را نشانه رفته است، افزود: خانواده‌ها باید آموزش اعتقادی و دینی ببینند تا زنان بتوانند نقش کلیدی را در رشد و تربیت انجام دهند.

وی با اشاره به تهاجم فرهنگی غرب و دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران ابراز داشت: غرب با شعار آزادی زن به زنان ظلم می‌ کند و نگاه‌های سلفی هم در منطقه از سوی دیگر زنان را مورد ظلم قرار می‌ دهد. باید به زنان نگاه درستی داشته باشیم.

ساعی در همین خصوص افزود: مجلس برای تامین حقوق زنان تلاش می کند، البته متاسفانه قوانین همراه برای رشد زنان وجود ندارد چراکه برای ساعات کاری و بحث بازنشستگی زنان خیلی تلاش کرده ایم ولی موفق نشده ایم.

زنان دولت دوازدهم چه کسانی هستند

ایرنا- «سهم زنان در پست‌های دولتی بیشتر شده است»؛ معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهوری این موضوع را در حساب توییتری خود مطرح کرد و گفت: این موضوع را به‌طور مستمر، پیگیری و تغییر و تحولات جدید را اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

یکی از موضوعاتی که در زمان تشکیل کابینه دولت دوازدهم سر و صدای زیادی کرد و هر روز رسانه‌ها به آن اشاره‌هایی داشتند، تصدی پست وزارت توسط زنان بود که البته در نهایت پایان پیش‌بینی‌ها منجر به انتخاب سه معاون و دستیار زن در دولت شد. اما، کم‌کم این حضور پررنگ‌تر شد تا جایی که معاون رئیس جمهوری از حضور ۲۹ زن در پست‌های دولتی خبر داده و گفته است: در مقایسه با سال ۹۲ که تعداد مدیران زن شاید به پنج نفر هم نمی‌رسید، حضور این تعداد از زنان در پست‌های معاون وزیر و همتراز، نوید اتفاق‌های خوبی است.

زنان عصر جمهوری اسلامی

الهام امین‌زاده – روز پنجم فروردین در نخستین جلسه مشترکی که با دکتر روحانی رئیس جمهوری داشتیم، ایشان با توجه به شعار سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب در سال ۹۴ به نام همدلی و همزبانی بین ملت و دولت تأکید داشتند که این همدلی و همزبانی نخست در خانواده که بنیادی ترین واحد اجتماعی است باید بین زن و شوهر و والدین و فرزندان وجود داشته باشد. پس از آن در سطح اجتماعی، بین قوا و همچنین بین مردم و قوا این همدلی را ایجاد کرده و از آن برای چرخاندن چرخ های توسعه کشور استفاده کنیم.

نقش زنان در سه برهه مهم انقلاب، جنگ و سازندگی ستودنی است. در زمان انقلاب حضور زنان در شهرهای مذهبی مثل قم و پیشتازی آنان در حدوث انقلاب نشان می دهد که دین و مذهب ما با ارائه نظر، اعتراض و حضور فعال بانوان منافاتی ندارد. در واقع دین اسلام محدود کننده زنان نیست، چرا که رویه علما و دینداران ما این را می گوید. در زمان جنگ و دفاع از کشور نیز شهیدان زن کم نداشتیم و چه بسیار بانوانی که برای رسیدگی به مجروحان و رزمندگان به خط مقدم جبهه ها رفتند و چه ایثارها و فعالیت های چشمگیری در پشت جبهه داشتند و البته در عرصه سازندگی نیز حضور جدی زنان غیر قابل انکار است. البته این حضور همچنان ادامه داشته و می طلبد که ما تسهیلاتی ویژه برای توسعه کشور در اختیار این قشر مهم که نیمی از بدنه جمعیتی کشور را تشکیل می دهد، قرار دهیم. امروزه زنان در بالا بردن تولید ملی و صادرات کالای غیر نفتی، خدمات فنی، مهندسی و کارآفرینی هم حضور چشمگیری دارند. تولیدات بانوان کارآفرین ما براحتی با کالاهای بین المللی و خارجی رقابت می کنند و البته این قشر مؤثر و مفید نیاز به حمایت مالی دارند تا با قوت بخشیدن به کار خود هم در زمینه اشتغالزایی و هم ایجاد کار و تولیدات به شکل مستقل فعالیت کنند و به مبادلات بین المللی خود رونق بخشند.

خانم معاون رئیس‌جمهور یا مسئول شاخه زنان احزاب طیف خاص

توران ولی مراد- رسانه ها نوشتند معاون رئیس جمهور که در رأس هیأتی به دعوت شورای پاپی امور خانواده به ایتالیا سفر کرده است، با رهبر مذهبی کاتولیک‌ها در واتیکان دیدار و درباره خانواده، موضوع‌ها و مناسبات دوجانبه و چند جانبه و بین‌المللی گفت‌و‌گو کرد. معاون رئیس جمهوری کشورمان با تأکید بر اهمیت گفت‌و‌گو میان زنان کاتولیک و مسلمان برای کمک به صلح در سطح جهانی، گفت «جوهره تمام ادیان، دعوت به آرامش، صلح و مداراست. زنان با عطوفت مادرانه و به عنوان معلمان صلح می‌توانند نقش بسیار اساسی در زمینه افزایش آرامش خانواده داشته باشند و می‌توانند با گفت‌وگو و تفاهم در سطح جهان تاثیرگذار باشند.»

چگونه است که دنیا همچنان جنگ طلب و جنگ افروز است و آتش جنگ است که خانه ها را می سوزاند با این که زنان در سیاست حضور دارند؟ پاسخ این که اگر زنان هم در دنیای سیاست مردانه بازی کنند و در چارچوب زمین و با بازی گردانی آن ها در صحنه باشند از زنانگی فقط ظاهرش حفظ شده. اگر زنان هم قدرت محور و قدرت مدار باشند و چون مردان سیاست، بنده قدرت باشند و سیاست بازیشان با محوریت قدرت باشد همان گونه سیاست بازی کرده اند که مردان یعنی که به وسیله سیاست با مردم بازی کرده اند. نگاه و عملکرد مادرانه است که در سیاست ورزی زنانف مدارا و صلح و عشق ورزی به انسان ها و رفاقت را به صحنه می آورد نه رقابت و از صحنه به در کردن را.

انتصاب دومین زن سفیر بعد از انقلاب

پروین فرشچی، مسعود اسلامی و منوچهر مرادی به عنوان سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در هلسینکی، دوبلین و کی‌یف منصوب شدند.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در هلسینکی، دوبلین و کی‌‌یف منصوب شدند.

بنا به پیشنهاد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و تصویب حسن روحانی رئیس جمهور، سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در فنلاند، ایرلند و اوکراین تعیین شدند.

براساس این گزارش، خانم «پروین فرشچی» به عنوان سفیر جدید کشورمان در هلسینکی (فنلاند) انتخاب شد. خانم فرشچی پیش از این معاون سازمان حفاظت محیط زیست را برعهده داشت.

پروین فرشچی تابعیت و مجوز اقامت از هیچ کشور خارجی را ندارد

 

روابط عمومی وزارت خارجه اعلام کرد که «پروین فرشچی» سفیر جدید ایران در فنلاند تابعیت و مجوز اقامت از هیچ کشور خارجی را ندارد و ادعای دوتابعیتی بودن وی را کذب خواند.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس،، روابط عمومی وزارت امور خارجه با رد ادعای بی اساس و مغرضانه مطرح شده در خصوص دو تابعیتی بودن خانم پروین فرشچی که اخیرا به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در فنلاند منصوب شده است، اعلام کرد: این ادعا همچون ادعاهای قبلی مطرح شده بی هیچ دلیل و مدرک و از پایه و بنیان کذب است.

روابط عمومی وزارت خارجه می افزاید: بررسی های به عمل آمده در وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات نشان می دهد ایشان تابعیت و یا مجوز اقامت از هیچ کشور خارجی ندارند و راویان این گونه قصه های دروغ با چنین جو سازی های بی حاصل صرفا اهداف کم ارزش و موضوعات شخصی و جناحی خاصی را دنبال می کنند که اصولا قابل توجه و اعتنا نیست.

پرونده قربانیان اسیدپاشی های اصفهان مختومه شد؛ پرداخت دیه از بیت‌المال

ایسنا- وکیل مدافع قربانیان اسیدپاشی‌های اصفهان از پرداخت دیه قربانیان این حادثه از صندوق دیه بیت‌المال خبر داد و گفت: پرونده مختومه شد.

حسین عباس علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موکلانم مطالبه دیه کرده بودند و دادگاه نیز با توجه به پیدا نشدن متهم یا متهمان پرونده حکم به پرداخت دیه از محل صندوق دیه بیت‌المال داد. [ناگفته‌هاي پليس در پرونده اسيدپاشي اصفهان]

وی افزود: این صندوق براساس گزارش پزشکی قانونی مبنی بر جراحات وارده به موکلانم و رای دادگاه و تلاش‌های دادستان دیه را پرداخت کرده است. عباس علیزاده با بیان اینکه وکیل مدافع چهار نفر از قربانیان این حادثه بوده است، گفت: البته اگر زمانی متهم یا عاملان این فاجعه شناسایی و دستگیر شوند، رسیدگی قضایی انجام خواهد شد. سال ۹۳ ، چهار نفر از زنان و دختران در اصفهان مورد اسیدپاشی قرار گرفتند.

فیلم: آیا زنان در انتخابات ۱۴۰۰ می‌توانند رئیس جمهور شوند؟

سخنگوی شورای نگهبان در برنامه گفتگو محور «۱۰:۱۰ دقیقه» درباره نامزدی زنان در انتخابات ریاست جمهوری صحبت کرد.

سرویس عکس و فیلم فردا: برنامه گفتگو محور «۱۰:۱۰ دقیقه» با دعوت از چهره‌های سیاسی، ابهامات مختلف ایجاد شده در ذهن مخاطبان را در مورد موضوعات مختلف برطرف می‌کند.

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اولین مهمان برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» باشگاه خبرنگاران جوان بود.

کدخدایی در بخشی از صحبت‌هایش درباره کاندیدا شدن زنان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ صحبت کرد.

اختصاص ۲۳۰ میلیارد تومان ویژه زنان سرپرست خانوار

عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اینکه در کلانشهر تهران بیشترین زنان سرپرست خانوار وجود دارند، گفت: در سال جاری ۲۳۰ میلیارد تومان بودجه برای زنان سرپرست خانوار تصویب کرده‌ایم تا به راحتی تحت حمایت بهزیستی قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، فاطمه ذوالقدر در جشنواره دختران و حمایت‌های اجتماعی از آنها که در سالن تلاش وزارت رفاه برگزار شد، گفت: استان تهران آسیب‌خیزترین استان کشور است چرا که بیش از ۶۰ درصد از کودکان کار و معتادان متجاهر را در خود جای داده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی؛ افزایش ۵.۸ درصدی همسرآزاری در سال گذشته

خبرگزاری هرانا – رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت که ۹۰ درصد مدعیان همسرآزاری را زنان و ۱۰ درصد باقیمانده را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور شاهد افزایش ۵.۸ درصدی مراجعات نزاع همسرآزاری در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ بودیم. تا سال ۹۵ فقط ۵ درصد از مدعیان همسرآزاری را مردان تشکیل می‌داد، اما در حال حاضر مدعیان مرد به رقم ۷ درصد افزایش یافته است. همچنین آمارهای پزشکی قانونی نشان می‌دهد در سال ۹۵، حدود ۳ هزار مرد به این سازمان برای اعلام خشونت توسط همسران خود مراجعه کرده بودند که حالا این تعداد به حدود ۵ هزار نفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایران، احمد شجاعی در تازه‌ترین اظهارنظر خود اعلام کرد که آمار مراجعان همسرآزاری در سال گذشته ۸۱ هزار و ۷۲۹ نفر بوده است که سهم زنان از این نزاع‌ها، ۷۷ هزار و ۵۹ و سهم مردان ۴ هزار و ۶۷۰ نفر بوده که قربانی خشونت و آزارهای روحی و روانی از سوی همسرانشان شده‌اند.

گسترش خانه‌های امن در کشور

رئیس سازمان بهزیستی از گسترش خانه‌های امن برای حمایت از زنان و دختران در معرض آسیب خبر داد و گفت: آمارها نشان می‌دهد زنان بیشترین تماس‌گیرندگان با خط ملی اعتیاد و مشاوره هستند.

به گزارش افکارنیوز، انوشیروان محسنی‌بندپی در همایش «روز دختر، حمایت روانی، اجتماعی و توسعه پایدار» اظهار کرد: خانوادهاولین رکن جامعه پویا، خلاق و با انرژی است و زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور بسیار تأثیرگذارتر هستند.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد تماس‌های انجام شده با خط ملی اعتیاد توسط زنان گرفته شده است، گفت: خط ملی اعتیاد با شماره (۰۹۶۲۸) بیشترین تماس‌گیرندگان را که زنان بودند، پاسخ داده است و همچنین ۸۳ درصد از تماس‌گیرندگان خط مشاوره (۱۴۸۰) نیز زنان بودند.

چه تعداد دختر تا پایان عمر مجرد می‌مانند؟

یک‌هشتم جمعیت کشور از آنِ دختران است و آنها براساس آمار ارایه‌شده توسط مرکز ملی آمار ١٠‌میلیون نفرند. هرچند آن‌طور که جدیدترین آمار نشان داده، تعدادشان رو به کاهش است و تعداد دختران ۲۵ تا ۲۹‌سال چهار‌میلیون نفر،۲۰ تا ۲۴‌سال سه‌میلیون و ۱۵۵‌هزار نفر و ۱۵ تا ۱۹‌سال ۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار نفر اعلام شده است. دخترانی که امروز هرچند تعدادشان به نسبت گذشته کمتر شده اما خواست‌ها و نیازهایشان بسیار متفاوت از دوره‌های قبل است. معاونت زنان و امور خانواده رئیس‌جمهوری در گزارشی اعلام کرده؛ «تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی که در نیم‌قرن اخیر در ایران صورت گرفته، باعث تغییر در الگوی زناشویی در میان دختران جوان شده است؛ ازجمله این تغییرات می‌توان به تأخیر در سن ازدواج و بالارفتن آمار طلاق در میان آنان اشاره کرد، به‌طوری که در سرشماری ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۰ یک کاهش ۱۰٫۵‌درصدی در نسبت زنان دارای همسر دیده می‌شود.

خاطرات‌تلخ معلمی که دانش‌آموزانش ازدواج می‌کنند و می‌روند

خبرآنلاین- فهیمه حسن‌میری: اینجا یمن نیست؛ این دختربچه‌ها هم «نجود»* نیستند؛ اما سرنوشتشان شبیه هم است. دخترانی در روستایی در ایران، سرنوشت نجود، دختر ۱۰۰ ساله‌ یمنی را دارند كه تن به ازدواج اجباری داده و روز و شب را مثل یك كابوس زندگی كرده است :«در خواب و بیداری آرزو می‌كردم وقتی بیدار شدم ببینم همه‌ اینها كابوس بوده است.»

اینجا ایران است، روستایی نزدیك مشهد، یكی از مناطق حاشیه‌نشین و پرمهاجر كه خانم معلم جوان، یك سال است اینجا تدریس می‌كند. جایی كه تا امسال، مدرسه راهنمایی نداشته و به جز چند خانواده‌ كه بچه‌هایشان را برای ادامه تحصیل به خوابگاه‌های شبانه‌روزی در مركز منطقه می‌فرستادند، بقیه ترك تحصیل می‌كردند؛ عمدتا دختران.

طهورا احسنی، معلم جوان این روستا، در همین مدت کوتاه حضورش در بین این خانواده‌ها، دختران زیادی را دیده که به جای مدرسه، راهی چهاردیواری‌ای می‌شوند که بزرگترهایشان به آن می‌گویند «خانه‌بخت»؛ دخترانی که در ۱۳ – ۱۲ سالگی، وقتی هنوز بازی‌های کودکی و سرخوشی‌های نوجوانی‌شان تمام نشده، باید مسئولیت‌های بزرگی را قبول کنند؛ مسئولیت همسر شدن، مسئولیت مادر شدن: «دیگر زمان خیالبافی‌های دخترانه نیست. به او نشان خواهیم داد که یک زن باشد؛ آن هم یک زن واقعی.» درست مثل نجود و دختران دیگری در کشورهای مختلف که زندگی‌های مشابهی دارند «صدای ضعیفی در درونم می‌گوید: برو نجود. درست است که تو فقط یک دختربچه‌ای، اما تو یک زنی، یک زن واقعی. حتی اگر نتوانی آن را بپذیری.»

«تصمیم‌گیری درباره حجاب توریست‌ها را بر عهده خودشان بگذاریم »

حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان، کاندیدای ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در واکنش به اینکه برخی اخیرا مطرح می‌کنند قانون حجاب اجباری برای توریست‌هایی که به ایران می‌آیند در مناطق آزاد ملغی شود، گفت: به نظر من اگر این مسئله فرهنگ‌سازی شود که مردم بتوانند این مسئله را هضم کنند، قابل انجام است، همانطور که ما به کشورهای دیگر می‌رویم و طبق قوانین خودمان عمل می‌کنیم، باید به توریست‌ها هم اجازه داده شود در کشور ما طبق قوانین خودشان عمل کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه باید به توریست‌ها گفته شود فرهنگ ایران مذهبی است اما اجباری در اجرای آن برای شما نیست، اظهار داشت: توریست‌ها از نظر شرعی و فقهی جبری در اجرای موازین دینی ما ندارند، آنها می‌توانند خودشان حجاب را اختیار کنند و از نظر مذهبی اجباری برای آنها وجود ندارد.

علم‌الهدی: مشکلات اقتصادی یک موضوع است، حجاب یک موضوع

انتخاب- امام جمعه مشهد با تأکید بر اینکه مسئله حجاب یک ارزش قرآنی و واجب دینی است، گفت: بعد از جنگ جهانی دوم، وقتی موضوع سلطه بر کشورهای جهان سوم مطرح شد، مستکبران و استعمارگران، براندازی هویت و نابودی فرهنگ ملت‎ها را بهترین راه معرفی کرده و بر اساس شعار جهان مدرن و تفکر نوین سعی کردند تا فرهنگ و هویت ملت‎ها را نابود کنند.کشف حجاب در ایران برای از بین بردن هویت ایرانی بود، آن زمان مردان و زنان ایرانی لباس بلند می‎پوشیدند، این پوشش حتی به قبل از ظهور اسلام هم بر می‎گردد، اما رضاخان می‎خواست این هویت ملی را با لباس‎های کوتاه فرنگی عوض کند و ارزش‎های ایرانی را از بین ببرد.

علم‌الهدی: متاسفانه زنان در برخی عرصه‌ها مردان را کنار زده‌اند

استان‌‌وایر- احمد علم‌الهدی٬ امام جمعه مشهد گفته «متاسفانه امروز زنان در برخی موارد به عرصه‌هایی که در شأن مردان است وارد می‌شوند و مردها را کنار می‌زنند.»

آقای علم‌الهدی افزوده که «موقعیت زن در منطق آسمانی اسلام در لفافه تحلیل‌ها و مباحثات دچار نوسان شده است.»

وی اضافه کرده از نظر اسلام «زن به خاطر ویژگی‌های خاص خود٬ نقش ویژه‌ای دارد و همین طور مرد هم دارای نقش ویژه‌ای است که زن نباید ایفاگر آن شود.»

علم‌الهدی در عین حال توضیح داده « البته این به آن معنا نیست که زنان نمی‌توانند کار مردان را انجام دهند و یا بالعکس، بلکه به این معناست که هر کدام دارای جایگاه ویژه خود هستند.»

بسیاری از روحانیون در ایران مخالف حضور زنان در جامعه و نقش‌آفرینی آنها در روابط سیاسی٬ اجتماعی٬ اقتصادی و فرهنگی هستند.

ادعای کشف «باند بزرگ مدلینگ»: دستگیری ۴۶ تن در بندرعباس توسط پلیس

ایسنا- فرمانده انتظامی استان هرمزگان بیست و پنج تیر ماه از بازداشت ۴۶ تن در قالب آن چه او «یک باند بزرگ مدلینگ» خواند، خبر داد و گفت این افراد در ادامه طرح‌های موسوم به ارتقا امنیت اجتماعی و با هدف برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی شناسایی و دستگیر شده‌ اند.

سردار عزیزالله ملکی در تشریح این خبر به ایسنا گفت: «در پی رصد و کنترل فضای مجازی توسط کارشناسان پلیس امنیت عمومی استان مشخص شد افرادی به صورت گسترده و سازمان یافته اقدام به فعالیت در شبکه مدلینگ در سطح شهر بندرعباس می‌کنند و تصاویر و کلیپ‌های آنان در شبکه‌های اجتماعی (صفحات اینستاگرام ) توسط خودشان منتشر شده است.»

این فرمانده نیروی انتظامی در عین حال به ریشه اقتصادی این ماجرا اشاره کرد و گفت پلیس برای جلوگیری از سو استفاده از از تجارت اقتصادی و احتمال اغفال دختران و ارتکاب اعمال منافی عفت، اقدام به بازداشت و تعقیب قضایی آنان کرده است.

دادستان کل کشور: به خدا قسم برخورد قضایی با موضوع حجاب جواب نمی دهد/ باید راههای مسالمت آمیز و آرام در پیش گرفت/ از هر طرحی که در زمینه مقابله با بدحجابی موثر باشد حمایت می‌کنیم

دادستان کل کشور گفت: به خدا قسم در موضوعات فرهنگی و حجاب برخورد قضایی جواب نخواهد داد. راه‌های مسالمت آمیز و آرام را باید در پیش گرفت لذا بر این اساس از هر طرحی که در زمینه مقابله با بدحجابی موثر باشد حمایت می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری روز چهارشنبه در دوره مشترک تعالی اساتید و نخبگان بسیجی حوزه‌های علمیه استان‌های خراسان رضوی، قم، تهران و اصفهان در مشهد افزود: بسیاری از بدحجاب‌ها فرهنگ خانوادگیشان چنین است که بدحجاب ظاهر می‌شوند و بدحجابی را بد نمی‌دانند.

وی ادامه داد: عده‌ای از بدحجاب‌ها اعتقادی به اسلام ندارند، لائیک هستند و یا مذاهب دیگری دارند، اما عده کمی هم هستند که با قصد دهن کجی به ارزش‌ای دین و احکام اسلام این کار را می‌کنند.

حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری گفت: اگر نیروی انتظامی بخواهد همه بدحجاب‌ها را بگیرد علیه نظام و اسلام جوسازی‌های گسترده ایجاد می‌شود. مقصر بدحجابی آموزش و پرورش، روحانیت، آموزش عالی، دانشگاه‌ها و همه ما هستیم.هم اکنون ستاد امر به معروف، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی اقداماتی را انجام می‌دهند که بدحجابی را سروسامان دهند، اما باید بدانیم برخورد خشن با بدحجابی قطعا جواب نمی‌دهد.

بایکوت «عفاف و حجاب» در معاونت امور زنان و خانواده ریاست

نهادهای مختلفی که در حوزه زنان مسئولیت دارند در هفته عفاف و حجاب برنامه‌هایی اجرا می‌کنند اما عفاف و حجاب امسال توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بی‌اعتنایی عملا بایکوت شد.

۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب در تقویم رسمی کشور نام‌گذاری شده است و از نوزدهم تا بیست و پنجم تیرماه هر سال برنامه‌های ترویجی در این حوزه اجرا شده و گزارش عملکرد نهادهای مسئول بیان می‌شود.

ستاد مردمی بزرگداشت هفته عفاف و حجاب و قرارگاه آمرین به معروف صراط محوری‌ترین و بهترین برنامه‌های امسال را در احیای امر حجاب در کشور اجرا کردند اما در این میان جای خالی برنامه‌، اظهار نظر، ارائه گزارش و یا حتی توییتی در مورد عفاف و حجاب از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به شدت خودنمایی کرد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی: ۹۳ دختر مجرد، مادر شدند

ایلنا– مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از واگذاری فرزندخوانده به ۹۳ دختر مجرد در سال گذشته خبر داد. محمد نفریه (مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور) آمار واگذاری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به دختران مجرد بالای ۳۰ سال در سال ۹۶ را اعلام کرد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال گذشته ۹۳ دختر مجرد بالای ۳۰ سال موفق به دریافت فرزندخوانده شدند، گفت: “همچنان زنان مجرد تنها نیز می‌توانند، سرپرستی فرزندان دختر سازمان بهزیستی را عهده‌دار شوند”.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در رابطه با شرایط دختران متقاضی بالای ۳۰ سال برای فرزندخواندگی گفت: “عدم سوء پیشینه و نداشتن محکومیت کیفری، عدم اعتیاد، دریافت تاییدیه جسمی و روانی از مراجع مربوطه، داشتن تمکن مالی، ادای فرائض دینی و شرایطی از این دست از جمله شرایط مورد نیاز دختران مجرد برای تقاضای فرزندخواندگی است”.

 

وزارت بهداشت دومین علت مرگ زنان را اعلام کرد

فارس- غربالگری در زمینه سرطان پستان بسیار مهم است. هم‌چنین باید در این زمینه فرهنگسازی کرد و افراد باید قبل از آنکه این بیماری متاستاز (گسترش و سرایت سرطان به قسمت‌های دیگر بدن) کند از آن اطلاع یابند و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه بعد از بیماری‌های قلبی-عروقی، شیوع سرطان سینه در زنان ۳۰ تا ۷۰ ساله قابل توجه است، گفت: از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۳۲ نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. سید محمدهادی ایازی در حاشیه چهارمین همایش پیشگیری از سرطان پستان، افزود: از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۳۲ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و سرطان پستان بعد از بیماری‌های قلبی-عروقی، عامل بیش‌ترین مرگ و میر در زنان است. وی گفت: غربالگری در زمینه سرطان پستان بسیار مهم است. هم‌چنین باید در این زمینه فرهنگسازی کرد و افراد باید قبل از آنکه این بیماری متاستاز (گسترش و سرایت سرطان به قسمت‌های دیگر بدن) کند از آن اطلاع یابند و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

اکو فمینیسم، از زنانگی تا زمین وارگی

رادیو زمانه- اعظم بهرامی- سرمایه‌های اجتماعی زمانی که در قالب شبکه‌های اجتماعی و گروه‌های برابری خواه یا سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی و سیاسی، فرم و شکل می‌یابد، می‌توانند جنبش‌های اجتماعی را رهبری و هدایت کنند. در واقع به دنبال جلب مشارکت بیشتر مردم و تشویق و تقویت مسئولیت پذیری شهروندی و آگاهی سازی است که سرمایه اجتماعی در سپهر سیاست، یک سیستم قابلیت تاثیرگذاری می‌یابد.

یک زن مسلمان اولین سرلشکر زن ارتش کنیا شد

ایسنا- فاطمه احمد یک زن مسلمان است که برای نخستین بار توانست به درجه سرلشکری در ارتش کنیا برسد. ارتش کنیا تاکنون سرلشکر زن نداشته است. اوهورو کنیاتا، رئیس جمهوری کنیا در مراسم ارتقای درجه او که در نایروبی برگزار شد، فاطمه احمد را به عنوان سرلشکر ارتش این کشور منصوب کرد.

یک دختر سیاه پوست برای اولین بار تاج ملکه زیبایی بریتانیا را برسر گذاشت.

بی بی سی- برای اولین بار یک دختر سیاه پوست گوی سبقت را از دیگران ربوده و بعنوان ملکه زیبایی بریتانیا انتخاب شده است.

مسابقه ملکه زیبایی در بریتانیا از ۶۶ سال پیش تاکنون همه ساله برگزار شده است ولی این اولین باری است که یک دختر سیاه پوست تاج ملکه زیبایی بریتانیا را برسرمی گذارد.

دی ان کنتیش ،ملکه زیبایی بریتانیا آخر سال جاری در شصت و هفتادمین مراسم انتخاب ملکه زیبایی جهان شرکت خواهد کرد.

دی ان کنتیش بیست و پنج سال دارد و اهل انگویلا یکی ازجزایرکارائیب تحت حاکمیت بریتانیاست.

سکس و سکولاریسم در چشم‌انداز تاریخ‌نگاریِ پسااستعماری

رادیو زمانه- عبدی کلانتری- جون والاک اسکات، یکی از تاریخ‌نگاران مطرح در زمینه مطالعات جنسیت است. کتاب تازه او، که در سال ۲۰۱۷ زیر عنوان “سکس و سکولاریسم” انتشار یافته بسیار بحث‌انگیز شده است، آن هم از این نظر که او در این کتاب علیه این تز برخاسته که سکولاریسم تضمین‌کننده برابری جنسیتی است و خواست برابری دو جنس در بنیاد آن بوده است.

حق نشستن، تغییر قانونی که به زنان کارگر اجازه استراحت کردن می‌دهد

بیدارزنی: بنفشه جمالی- در هند زنانی که در فروشگاه‌ها کار می‌کنندعمدتاً مجاز به نشستن، تکیه زدن به دیوار و استفاده از آسانسور نیستند. زنان شاغل در مغازه‌ها اغلب دستمزد پایینی دارند، از درد و تورم پا رنج می‌برند. آن‌ها مجبورند در طول شیفت‌های کاری طولانی۱۲-۱۴ ساعته بایستند و حق نشستن ندارند. یکی از فروشندگان مغازه‌ای که در طبقه منفی چهار یک ساختمان واقع است ، می‌گوید:‌ ما حق استفاده از آسانسور نداریم. اغلب مشتری‌ها پول بیشتری به صاحب مغازه می‌دهند تا خریدهایشان به طبقه همکف آورده شود و ما مجبوریم در طول روز مدام پله‌ها را بالا پایین برویم.

دولت اعلام کرده است که قوانین کاری خود را اصلاح می‌کند و بر اساس ماده‌ای، کارفرمایان را ملزم می‌کند تا به زنان شاغل در مغازه‌ها حق نشستن بدهند. این تغییر قانون نتیجه مبارزات اتحادیه زنان کارگرirippu samaraاست.

اغلب فروشگاه‌ها که زنان اکثریت کارکنان آن‌ها را تشکیل می‌دهند، به کارکنان خود اجازه نشستن نمی‌دهند. حتی تکیه زدن به دیوار نیز می‌تواند مجازات به همراه داشته باشد. زمان ناهار تنها ۳۰ دقیقه است. استفاده از سرویس‌های بهداشتی بسیار محدود است. صحبت کردن با همکاران منجر به کسر حقوق می‌شود و کارفرمایان در طول روز کارکنان خود را با دوربین مدار بسته تحت نظر دارند.

زن سعودی برای بغل کردن خواننده مرد بازداشت شد

زنی در عربستان سعودی برای آن که در جریان یک کنسرت روی صحنه رفت و خواننده مرد را بغل کرد، بازداشت شده است.

ماجد مهندس، خواننده عراقی‌تبار سعودی، در شهر طایف، در فستیوالی مشغول اجرای موسیقی بود که زنی روی صحنه رفت و او را بغل کرد.

ویدئوهایی از این ماجرا در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد که زنی با برقع و روبنده در میان اجرای موسیقی روی صحنه می‌دود و خواننده را در آغوش می‌کشد.

دستور روحانی برای «ادامه حضور» زنان در ورزشگاه‌ها

در حالی که مدیر ورزشگاه آزادی می‌گوید به خاطر حضور زنان در این ورزشگاه از مقامش برکنار شده است، رئیس جمهوری ایران خواستار ادامه حضور زنان در ورزشگاه‌ها شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسن روحانی در پاسخ به نامه مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان که بازتاب اجتماعی حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای پخش زنده مسابقات جام جهانی را «بسیار مناسب» خوانه بود نوشته است: که «این حضور به نحو مناسب و با همکاری وزارت کشور ادامه یابد».

دفتر ریاست جمهوری ایران و همچنین وزارت ورزش توضیحاتی درباره اجرای این دستور حسن روحانی نداده‌اند و مشخص نیست که این دستور مربوط به حضور زنان در مسابقات ورزشی است یا تنها برنامه‌هایی نظیر پخش زنده مسابقات فوتبال تیم ملی ایران را شامل می‌شود.

سهم ورزش زنان برای حضور در بازی‌های آسیایی به نفع آقایان سوزانده نشود

خانه ملت- عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درباره ابهام در اعزام بانوان پاراگلایدرسوار به بازی‌های آسیایی، گفت: نباید سهم زنان برای حضور در بازی‌های ورزشی را به نفع آقایان سوزاند. فاطمه ذوالقدر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره ابهام در اعزام بانوان پاراگلایدرسوار به بازی‌های آسیایی، گفت: با توجه به توانایی‌ها و موفقیت‌هایی که بانوان ورزشکار طی سال‌های اخیر در رشته‌های ورزشی به دست آورده‌اند توجه و رسیدگی به وضعیت ورزش زنان و درنظر گرفتن سهمیه برای اعزام آنان جزء اولویت‌هاست.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدال‌آوری و پیروزی‌های زنان در رشته‌های ورزشی نشان از شایستگی آنها دارد، افزود: باید فرصت حضور در بازی‌های آسیایی برای بانوان پاراگلایدرسوار فراهم شود و امکان حضور آنها به بهانه اعزام مردان از بین نرود.

حضور زنان، علت برکناری مدیرعامل ورزشگاه آزادی نیست

تهران- ایرنا- « سیده فاطمه ذوالقدر » نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: علت برکناری «ناصر محمودی فر» مدیر ورزشگاه آزادی صدور مجوز حضور زنان به منظور تماشای مسابقات جام جهانی نیست.

طیبه سیاووشی:‌ حضور زنان در ورزشگاه‌ زمان زیادی می‌برد

رادیو زمانه- طیبه سیاوشی شاه عنایتی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با توجه به اظهارنظر اخیر رییس‌جمهوری ایران درباره سرانجام حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها گفته تحقق این امر زمان بر است. حسن روحانی اخیرا گفته بود: «این حضور به نحو مناسب و با همکاری وزارت کشور ادامه یابد.»

سباوشی گفته: «با همکاری وزارت ورزش گزارشی در این رابطه به رئیس مجلس و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه شد و با همکاری معاونت پارلمانی وزارت ورزش یک نسخه از همان گزارش از طرف وزیر ورزش و جوانان به ریاست جمهوری ارسال شد که جوابیه‌ای هم از سوی رئیس‌جمهوری در این رابطه منتشر شد، اما با این وجود به نظر می‌رسد؛ حضور خانواده‌ها در ورزشگاه زمان زیادی می‌برد.» او در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شروع لیگ‌های فوتبال امکان حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ وجود دارد یا نه گفته است: «در نامه قید نشده که با شروع لیگ‌ها خانواده‌ها را به ورزشگاه راه بدهید، اما تاکید شده مساعدت شود خانواده‌ها از این به بعد بتوانند از امکانات ورزشی استفاده کنند.»

علت تمایل زنان به حضور در ورزشگاه‌ها؛ علاقه یا تب ممنوعیت؟

رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس درخصوص تمایل زنان به حضور در ورزشگاه‌ها توضیحاتی ارائه کرد.

طیبه سیاوشی شاه عنایتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به امکان حضور زنان در ورزشگاه‌های سرپوشیده، گفت: خوشبختانه در حال حاضر و پس از گذشت ۴ سال از منع ورود زنان به ورزشگاه‌های سرپوشیده، اقدامات مناسبی برای بازگشت خانم‌ها به سالن‌های سرپوشیده در حال انجام است تا زنان بتوانند مانند گذشته که بدون مسئله و مشکل در این سالن ها حاضر می‌شدند به تماشای بازی‌ها در ورزشگا‌ها بنشینند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون فرصت برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها به صورت کامل فراهم نشده است و موانع وجود دارد، افزود: اگرچه در چند سال‌‌های گذشته ورود زنان به ورزشگاه‌ها گزینشی بود اما امسال تقریبا حضور خانم‌ها آزادسازی شد؛ تلاش است ورود خانم‌ها به ورزشگاه به روندی که پیش از این ۴ سال بود بازگردد.

تیم والیبال زنان پیکان سرانجام پیروز شد

تهران – ایرنا – تیم والیبال زنان پیکان، در پنجمین مسابقه خود در جام باشگاه های آسیا به نخستین پیروزی خود دست یافت.

پیکان از ساعت ۱۱ امروز (سه شنبه) در پنجمین مسابقه خود در این دوره از رقابت ها به مصاف «سی ام اف سی» چین تایپه رفت و این تیم را با نتیجه سه بر یک شکست داد.

شاگردان میترا شعبانیان در ست های اول، دوم و چهارم این بازی با امتیازات ۲۶ بر ۲۴، ۲۵ بر ۲۰ و ۲۵ بر ۱۳ حریف خود را شکست دادند و فقط در ست سوم با نتیجه ۲۵ بر ۲۲ نتیجه را واگذار کردند.

تیم والیبال زنان پیکان در مرحله مقدماتی هم با این تیم بازی کرده بود که در آن مسابقه با نتیجه سه بر یک شکست خورد.

پیکانی ها که هر چهار بازی قبلی خود را با شکست پشت سر گذاشته بودند، فردا برای کسب رتبه پنجم این رقابت ها به مصاف گارودا اندونزی می روند.

اولین مدال تاریخ کشتی زنان قم کسب شد

«رقیه صفری» با کسب مدال برنز مسابقات کشتی آلیش زنان قهرمانی کشور اولین مدال آور تاریخ کشتی زنان قم شد.

به گزارش شفاف، رشته کشتی ده‌ها سال یک رشته ورزشی مردانه در ایران محسوب می‌شد اما با ورود رشته‌های ورزشی زیر مجموعه به آن و نیز صدور مجوز جهانی برای حجاب زنان مسلمان و کشتی گیر، اکنون مدتی است که کشتی بانوان در مسیر رشد قرار گرفته است.برگزاری رقابت‌های کشتی کلاسیک و کشتی آلیش در بخش بانوان در سطح قهرمانی کشور، فضا را برای بروز استعدادهای جوان علاقمند به کشتی نزد دختران فراهم کرد و در استان قم نیز با پرورش اولین مربیان پرورش کشتی گیر، این رشته مدال آور در بخش بانوان نیز فعال شده است.

پخش گزارش مسابقات کشتی و فوتسال زنان در رادیو با گزارشگر زن

در گام اول لیگ فوتسال بانوان را پوشش خواهیم داد و با شروع مسابقات کشتی کلاسیک بانوان، پخش این مسابقات هم با بانوان گزارشگر در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رادیو ورزش به پخش زنده رقابت‌های لیگ فوتسال و کشتی کلاسیک بانوان اقدام کرده است.

سید غلامرضا میرحسینی ـ مدیر رادیو ورزش ـ در گفت‌وگویی با ایسنا درباره اقدام رادیو ورزش بر پخش زنده مسابقات ورزشی‌ بانوان و توجه به جایگاه ویژه بانوان در حوزه ورزش توضیح داد: در راستای جایگاه ویژه‌ای که بانوان در حوزه ورزش دارند و توجه رسانه به حوزه بانوان، یکی از اقدامات مهم رادیو ورزش پخش زنده مسابقات ورزشی بانوان است که از این پس تداوم خواهد داشت و توسط گزارشگران خانم پوشش داده خواهد شد.

مدیر رادیو ورزش در ادامه گفت: در گام اول لیگ فوتسال بانوان را پوشش خواهیم داد و با شروع مسابقات کشتی کلاسیک بانوان، پخش این مسابقات هم با بانوان گزارشگر در دستور کار قرار خواهد گرفت.

به اشتراک بگذارید