خبرنامه شماره ۷۵ ماچولند از۲۲ تا ۲۸ تیر ۱۳۹۷
29 جولای 2018
خبرنامه شماره ۷۷ از ۶ تا ۱۲مرداد ۱۳۹۷
3 آگوست 2018

خبرنامه شماره ۷۶ از ۲۹ تیر تا ۵ مرداد ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید

سومین سفیر زن معرفی خواهد شد/ احتمال حضور اولین بانوی استاندار

فارس- معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: من از آقای ظریف بابت انتخاب دومین سفیر خانم تشکر می‌کنم. یقینا این روند ادامه دارد و فکر می‌کنم سومین سفیر زن نیز معرفی خواهد شد.

معصومه ابتکار معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، گفت: من از اقای ظریف بابت انتخاب دومین سفیر خانم تشکر می‌کنم. یقینا این روند ادامه دارد و فکر می‌کنم سومین سفیر زن نیز معرفی خواهد شد.

وی در مورد انتصاب استاندار از بین بانوان نیز ادامه داد: در مورد استانداران تقاضا می‌کنیم با توجه به حضور بانوان در مناصبی چون فرمانداری و بخشداری بزودی شاهد حضور استاندار زن نیز باشیم.

ابتکار تصریح کرد: تحولات در این حوزه رو به رشد است من به زودی یک گزارشی در مورد روند تحقق شعار حضور ۳۰ درصدی خانم‌ها در مناصب دولتی و حکومتی خواهم داد.

ابتکار: وظایف دولت و قوه‌قضاییه در لایحه «حمایت از کودکان و نوجوانان» مشخص شده است

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دولت و قوه قضاییه وظایفی نسبت به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان دارند که به صورت جداگانه مشخص شده است.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در حاشیه جلسه هیات دولت این هفته در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان یکی از مهم‌ترین لوایحی است که دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی داده است.

وی ادامه داد: این لایحه، لایحه‌ای قضایی است که با حمایت و همراهی قوه قضائیه تهیه شده است؛ لایحه‌ای بسیار جامع است و همه سطوح فرهنگی – اجتماعی – فقهی و حقوقی در این موضوع دیده شده است.

ابتکار: آمار کودک آزاری نگران‌کننده است

معصومه ابتکار، معاون زنان رئیس‌جمهوری در صحن علنی مجلس درباره لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان گفت: باید توجه کنیم این لایحه، لایحه‌ای قضایی است که از طرف قوه قضائیه آمده است و بسیار مترقی خواهد بود. دولت از این لایحه حمایت می‌کند.

به گزارش ایلنا وی تاکید کرد: موضوع کودکان و نوجوانان برای جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی از مسائل بسیار مهم فرهنگی و اجتماعی است و لازم است با جدیت در این موضوع در ابعاد حقوقی و قضایی بررسی‌های لازم را انجام دهیم که این لایحه این جامعیت را دارد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ما کماکان آمار نگران‌کننده‌ای از کودک‌آزاری و سوء استفاده از کودکان داریم گفت: گرچه کارهای خوبی اتفاق افتاده ولی نیازمند یک قانون بازدارنده قوی هستیم.

وی با تشکر از قوه قضائیه، کمیسیون قضایی، فراکسیون زنان و دیگر کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها گفت: قوت این لایحه این است که همه افراد زیر ۱۸ سال را در نظر می‌گیرند و تعاریف شرعی را می‌توان برای آن در نظر گرفت و دیگر اینکه شرایط مخاطره‌آمیز برای کودکان را تعریف کرده است شرایطی که روح و روان و جسم فرزندانمان را آسیب می‌زند.

نامه سردار نقدی به ابتکار: جمعیت بومی فرانسه در حال انقراض است

جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ به پایان رسیده اما نظریه‌پردازان سبک زندگی اسلامی ایرانی، هنوز مشغول تحلیل تیم‌ها از نظر نژادی و فرهنگی هستند. پس از علی مطهری که حضور بازیکنان آفریقایی تبار در تیم ملی فرانسه را تحلیل کرده و نوشته بود «تیم قاره آفریقا با چند بازیکن فرانسوی قهرمان جهان شد»، حالا نوبت معاون فرهنگی سپاه است که در نامه‌ای به معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری ایران، تصویر تیم ملی فوتبال فرانسه را برای او ارسال کرده و با اشاره به اینکه از ۲۳ بازیکن این تیم ۱۵ نفر آفریقایی‌تبار و بقیه هم آسیایی‌تبار هستند، این موضوع را نیازمند مطالعه و بررسی عمیق دانسته است.

معاون فرهنگی سپاه پیش‌بینی کرد اگر به پیروی از این خواسته‌های نامشروع و خانمان‌برانداز (موجود در غرب) تن در دهیم نتیجه‌ای جز این نخواهد داشت که چند دهه دیگر ترکیب تیم ملی ایران هم غالباً از اهالی هند و پاکستان و افغانستان باشند.

به گزارش ایسنا، در نامه سردار نقدی به معصومه ابتکار که در روزنامه جوان منتشر شده، آمده است: با احترام و تبریک میلاد با سعادت حضرت امام رضا (ع) به پیوست تصویر تیم ملی فوتبال فرانسه که قهرمان جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه شد ارسال می‌شود. همان‌طور که مستحضر هستید تیم ملی هر کشور نماد هویت ملی و معرف ریشه‌های تاریخی و نماد جامعه آن کشور است. آیا شما در این تصویر هویت آفریقایی را مشاهده می‌کنید یا هویت فرانسوی و نژاد اروپایی را می‌بینید؟ از ۲۳ بازیکن این تیم ۱۵ نفر آفریقایی‌تبار و بقیه هم نفراتی آسیایی‌تبار هستند. در بسکتبال فرانسه وضع از این هم بدتر است. آنجا از ۱۲ عضوتیم ملی بسکتبال ۱۰ نفر سیاه‌پوست آفریقایی هستند. این تصاویر که منعکس‌کننده واقعیت اجتماعی امروزه کشور فرانسه هستند و توجه صاحب‌نظران را به خود جلب کرده، نیازمند مطالعه و بررسی عمیق علمی و جامعه‌شناسانه است. واقعیت این است که جمعیت بومی فرانسه در حال انقراض است و آن‌ها ناگزیر به واردات نیروی انسانی از خارج کشورشان هستند. سیاست‌های تشویقی و جایزه‌های مالی بزرگ دولت فرانسه برای فرزند آوری و حفظ خانواده هم نتوانسته این نقیصه را جبران کند. این واقعیت بروز یافته در تیم‌های ملی ورزشی فرانسه نتیجه پیاده‌سازی سیاست‌های فرهنگی اروپا و سبک زندگی غربی است.

علوم دریایی را به سفارت در اروپا چه کار؟

وزارت خارجه پاسخگو باشد که چرا یک فرد بدون سابقه در امور دیپلماسی و دارای تخصص علوم دریایی به عنوان سفیر در یک کشور اروپایی معرفی می‌شود. سایت «تابناک» با طرح این موضوع نوشت: چند روز پیش بود که انتخاب پروین فرشچی به عنوان سفیر جدید کشورمان در فنلاند، بدون سابقه دیپلماتیک، بدون سابقه مدیریت امور سیاسی و حتی بدون سابقه پژوهشگری در حوزه روابط بین‌الملل و سیاست خارجی، موجی از انتقادها را علیه وزارت امور خارجه برانگیخت.

«اولادقباد» رییس فراکسیون زنان شد

هیات رییسه فراکسیون زنان مجلس عصر روز یکشنبه انتخاب شدند.

فریده اولاد قباد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری انتخابات هیات رییسه فراکسیون زنان گفت: از ۱۷ عضو فراکسیون زنان ۱۶ نفر در جلسه امروز حاضر بودند که من با ۱۵ رای به عنوان فراکسیون زنان انتخاب شدم. در جلسه امروز خانم‌ها معصومه آقاپور و سمیه محمودی به عنوان نواب رییس اول و دوم و زهرا سعیدی و خدیجه ربیعی به عنوان دبیران فراکسیون انتخاب شدند.

وی در پایان از انتخاب سیده حمیده زرآبادی به عنوان سخنگوی فراکسیون زنان خبر داد.

زنی که هیچ کس را قبول نداشت

ایرنا- ظهر روز گذشته بعد از اینکه اولین جلسه علنی مجلس بعد از دو هفته تعطیلی به پایان رسید، زنان نماینده با عجله خود را به محل فراکسیون زنان رساندند چرا که قرار بود سومین انتخابات هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس دهم برگزار شود.

انتخاباتی که از مدتها پیش درخصوص چگونگی برگزاری آن حرف و حدیث زیادی مطرح شده بود و دو سال ریاست انتخابی پروانه سلحشوری، ظاهرا به مذاق برخی اعضا خوش نیامده بود. به همین دلیل برخی با نقدهای تندی نسبت به اینکه از اول قرار بوده است ریاست فراکسیون چرخشی باشد، به برگزاری انتخابات سال دوم با جدا شدن از فراکسیون زنان و تشکیل فراکسیون زنان و خانواده به بهانه اینکه بتوانند در فراکسیون از ظرفیت مردان مجلس نیز استفاده کنند؛ جدا شدند.

گفتنی است انتخابات هیات رئیسه فراکسیون زنان در حالی برگزار شد که پروانه سلحشوری، رئیس دو ساله فراکسیون پیش از این اعلام کرده بود که با هدف چرخشی شدن و استفاده از ظرفیت سایر اعضا در هیات رئیسه، برای سال سوم نامزد نمی‌شود. البته پیش از برگزاری جلسه شنیده شد که فریده اولادقباد، معصومه آقاپور و طیبه سیاوشی سه نامزد ریاست فراکسیون هستند، ولی با رسمی شدن جلسه، طیبه سیاوشی اعلام کرد که قصد کاندیداتوری ریاست فراکسیون را ندارد و تنها آقاپور، نماینده مردم شبستر و اولاد قباد، نماینده مردم تهران در مجلس برای کاندیداتوری ریاست اعلام آمادگی کردند.

در این انتخابات که با حضور برخی رسانه‌ها و ناظر هیات رئیسه مجلس برگزار شد؛ سکینه الماسی تنها غایب جلسه بود و از فراکسیون ۱۷ نفره زنان، ۱۶ نماینده زن در جلسه حاضر شدند. ۱۶ نفری که در روند رای‌گیری‌ها و اعلام آرا پس از شمارش نشان می‌داد که همچنان یک نفر با وجود حضور در جلسه به هیچ یک از گزینه‌های هیات رئیسه سال سوم فراکسیون رای نداده است و صرفا حضوری تزئینی داشته است.

هیات رییسه فراکسیون زنان با چهره ها و رویکردهای جدید

تهران-ایرنا- انتخابات هیات رییسه فراکسیون زنان مجلس دهم برای سال سوم در حالی روز گذشته برگزار شد که بیشتر اعضای قبلی آن تغییر کردند و چهره های جدید با رویکرد دیگر جای آنان را گرفتند.

در ادوار ده‌گانه مجلس شورای اسلامی ایران، میزان حضور نمایندگان زن در همواره متغیر بوده است در این میان، مجلس دهم با اختصاص ۱۷ کرسی به زنان توانست رکورد بزند.

دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آماری بی‌سابقه ای از حضور زنان در عمر مجلس شورای اسلامی دارد ، در مجلس نهم شاهد حضور ۹ نماینده زن، در مجلس هشتم هشت نماینده زن، در مجلس هفتم ۱۳ نماینده زن و در مجلس ششم ۱۳ نماینده زن بودیم.

همچنین در مجلس پنجم ۱۴ نماینده زن، در مجلس چهارم ۹ نماینده زن و در مجالس سوم، دوم و اول هر کدام چهار نماینده زن شرکت داشتند.

در برخی ادوار، زنان تاثیرگذار بودند و حتی در مجلس ششم به هیات رییسه هم راه یافتند. در مجالس پنجم، ششم و هفتم به ویژه در مجلس ششم به سبب نزدیکی گرایش های سیاسی نمایندگان و طرح مباحث حقوق زنان در جامعه توانستند تا حدی در راستای وضع قوانین مربوط به نیمی از جامعه و نظارت بر اجرای آن موفق شوند.

خزعلی: انقلاب جنسی نقطه اوج سند ۲۰۳۰ است / روح‌افزا: ۲۰۳۰ همچنان در حال اجرا است

عضو شورای‌ فرهنگی اجتماعی زنان اوج آموزش‌های سند ۲۰۳۰ را انقلاب جنسی دانست و گفت: مبتنی بر این سرفصل، موضوع برابری جنسی، باید به طور فراگیر در همه جا مطرح شود.

به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری خبرگزاری فارس نشست بررسی ابعاد پیدا و پنهان سند ۲۰۳۰ با حضور کارشناسان و صاحبنظران، در مؤسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مدضله‌العالی) برگزار شد.

دستاوردهای اجرای سند ۲۰۳۰ برای زنان/ فریبا مرادی پور

بیدارزنی:‌ تدوینگران «دستور کار ٢٠٣٠ برای توسعه پایدار» یا همان «سند ۲۰۳۰» معروف به خوبی دریافته‌اند که هیچ توسعه‌ای بدون در نظر گرفتن زنان و برنامه‌ریزی برای توانمندسازی آنان پایدار نخواهد بود از این‌رو درجای جای سند اهداف خرد و کلانی به این منظور گنجانده شده است. این نوشتار با اشاره به این اهداف و ذکر مشکلاتی که زنان ایرانی با آنها دست به گریبان‌اند، یادآوری می‌کند که اجرای سند ۲۰۳۰ می‌تواند در برطرف کردن این موانع و مشکلات یاریگر زنان کشورمان باشد. هدف اصلی ۵ به صورت خاص و ویژه توسعه پایدار جامعه را با اجرای اهدافی برای توانمندسازی زنان دنبال می‌کند و اما در سایر اهداف فرعی در بخش‌های دیگر نیز اهداف خردی برای زنان منظور شده است؛ به عنوان نمونه:

«هدف اصلی ۳: تضمین زندگی توأم به سلامت و ترویج رفاه برای همه و در تمامی سنین

۷-۳- تضمین دسترسی جهانی به خدمات بهداشتی و درمانی در حوزه مسائل جنسی و باروری از حمله در زمینه تنظیم خانواده، آموزش و اطلاع‌رسانی و ادغام بهداشت باروری در برنامه‌ها و راهبردهای ملی»

در حال حاضر تنها گروهی که در ایران در زمینه بهداشت جنسی آموزش می‌بینند دانشجویان دانشگاه‌ها هستند؛ به عبارتی تنها یک گروه خاص از مردم در معرض آموزش بهداشت جنسی قرار می‌گیرند. هرچند بر محتوای این آموزش و حتی زمان ارائه آن (بعد از سن ۱۸-۱۹ سالگی و در دانشگاه) نیز ایرادات زیادی وارد است. از طرف دیگر آموزش فراگیری برای جلوگیری از بارداری وجود ندارد، سقط‌جنین نیز ممنوع بوده و سیستم پزشکی در این زمینه هیچ کمکی نمی‌تواند به زنان ارائه دهید. به همین دلیل امروزه شاهد اخبار نگران‌کننده ایی در خصوص آمار نوزادان معتاد هستیم بطوریکه مدیرکل دفتر مبارزه با مواد مخدر خبر داده است سالانه حدود ۷۵۰۰ نوزاد معتاد در ایران به دنیا می‌آیند. اخبار تولد نوزادان معتاد و پدیده‌های جدید کودک فروشی و نوزاد فروشی که هر روز در حال ازدیاد هستند همگی دال بر نیاز جامعه به آموزش بهداشت جنسی و باروری است.

دادگاه، متهمان پرونده تجمع روز جهانی زن را تبرئه کرد

وکیل مدافع سه نفر از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی زن که مقابل وزارت کار برگزار شد، از صدور حکم برائت این افراد از سوی شعبه ۱۱۸۰ کیفری دو تهران خبر داد.

قانون– وکیل مدافع سه نفر از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی زن که مقابل وزارت کار برگزار شد، از صدور حکم برائت این افراد از سوی شعبه ۱۱۸۰ کیفری دو تهران خبر داد.

به گزارش قانون به نقل از ايسنا،زهرا مینویی در این باره اظهار کرد: امروز (یکشنبه) رأی سه نفر موکلم از سوی شعبه ۱۱۸۰ دادگاه کیفری دو به من ابلاغ شد که حکم مبنی بر تبرئه موکلین است.

وی در خصوص اتهام سه موکل خود، افزود: اتهام یکی از موکلینم اخلال در نظم عمومی بود و اتهام دو موکل دیگر اخلال در نظم عمومی و برداشتن حجاب بوده است.

وکیل مدافع متهمین پرونده تجمع مقابل وزارت کار اظهار کرد: این پرونده ۲۱ متهم داشت که من وکالت ۳ نفر از آنها را بر عهده داشتم که اتهام برخی از آنها اخلال در نظم عمومی، ارتکاب فعل حرام با برداشتن حجاب عنوان شده که برخی از متهمین یکی از این اتهامات در مورد آنها مطرح است و تعدادی نیز هر دوی این اتهامات در مورد آنها مطرح شده بود.

محکومیت الهام احمدی، درویش گنابادی به ۵ سال حبس تعزیری

خبرگزاری هرانا – الهام احمدی، از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حوادث گلستان هفتم، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری، ۲ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، الهام احمدی، درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری، ۲ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

خانم احمدی یکم اسفندماه ۱۳۹۶ در جریان موسوم به حوادث گلستان هفتم همراه با صدها درویش دیگر بازداشت شده است.

شماره ۸۱ مجله حقوق ما؛ مهریه، ضامن یا ناقض حقوق برابر؟

مهر یا مهریه به مالی اطلاق می‌شود که به موجب انعقاد عقد ازدواج، مرد ملزم به پرداخت آن به زن خواهد بود؛ ولو این که هنگام جاری شدن عقد نکاح، بر لزوم آن تصریح نشده باشد و زن و مرد هر دو در این خصوص سکوت کرده باشند. مهریه در قوانین برخی از کشورهای اسلامی که حقوق مدنی‌شان منبعث از فقه اسلامی است، مقرر شده است. در قوانین مدنی ایران، زن می‌تواند مادام که مهریه‌اش را دریافت نکرده است از حق حبس خود استفاده و از شوهر تمکین نکند. مثال آن، ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی است.

فایل پی‌دی‌اف شماره ۸۱ مجله حقوق ما

آیا این رویکرد، متضمن نگاهی شئی‌گونه و کالاوار به زن نیست؟ آیا قوانین مربوط به مهریه در ایران حامی حقوق زنان به شمار می‌آیند یا ناقض کرامت انسانی؟

در این شماره از مجله حقوق ما، آرای مهرانگیز کار، حورا سپهر، حسن فرشتیان، علی امینی، فریده غیرت، نقی محمودی و مینا جعفری را پرسیده‌ایم. گروهی از این حقوق دانان معتقدند که مهریه از اساس یک قانون بدوی و ناقض برابری است و گروهی دیگر اعتقاد دارند که مهریه تا زمان تصویب سایر قوانین برابر، مانند حق طلاق یکسان برای زن و مرد، باید برجا بماند زیرا ابزاری است که زنان می‌توانند با توسل به آن از حقوق حقه خود که ذیل قوانین ایران نقض می‌شود، دفاع کنند.

سردبیر این شماره کامبیز غفوری است و فیروزه رمضان‌زاده، میلاد پورعیسی و مهتاب خرمشاهی در تحریریه مطالب را تهیه کرده‌اند.

شش دختر در دزفول به علت کشف حجاب دستگیر شدند

خبرگزاری هرانا – حسن دزفولی مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر دزفول از بازداشت شش دختر توسط پلیس امنیت اخلاقی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر دزفول خبر داد، دزفولی علت این دستگیری را “کشف حجاب و انتشار تصاویر در فضای مجازی” عنوان کرد. پیشتر نیز پنج دختر توسط پلیس امنیت اخلاقی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر دزفول بازداشت شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، مورخ ۲ مردادماه ۱۳۹۷، حسن دزفولی روز سه شنبه افزود: “در روزهای گذشته چند نفر در مناطق تفریحی شهرستان دزفول با وضعیتی به دور از شئونات اسلامی اقدام به هنجارشکنی و کشف حجاب کرده و تصاویر و فیلم های خود را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته بودند که موجب سوء استفاده شبکه های معاند نظام شد”.

وب سایت ثبت آزارجنسی آغاز به کار کرد

آزار خیابانی تجربه‌ای است که ما را از هر قومیت، نژاد، طبقه اقتصادی، جنسیت و… به یکدیگر پیوند می‌دهد. این زخم‌های مشترک، اشارتی است بر ضرورت قدم برداشتن برای ایجاد حساسیت‌ در جامعه ایرانی. در فقدان آموزش‌های ضروری در مدارس، در حالی‌که رسانه ملی دغدغه‌های مردمی را نادیده می‌گیرد و واقعیات جامعه ایرانی را انعکاس نمی‌دهد، در فضایی که تفکیک جنسیتی و راندن زنان به حوزه خصوصی به عنوان تنها راه‌حل تامین امنیت معرفی می‌شود، برای مبارزه با باورها و کلیشه‌های آسیب‌زایی که اینگونه ما را در مقابل یکدیگر و در موقعیت نابرابر قرار می‌دهد، راهی به جز شکستن سکوت و گفت‌وگو نداریم. در این راستا نقطه جغرافیایی حادثه را بر روی نقشه مشخص و تجربه خود از آزار و اذیت در فضای عمومی را روایت کنید.

تلاشی مدنی برای کاهش خشونت علیه زنان

جامعه > آسیب‌ها – اعتماد آنلاین نوشت: چند ماه پیش بود که جمعی از فعالان حوزه زنان بعد از چندین ماه فعالیت در زمینه آزار و اذیت خیابانی، مطالعه و برگزاری نشست در این زمینه، دست به انتشار پوسترهایی برای مقابله با آزارهای خیابانی علیه زنان زدند که با استقبال خوبی در میان کاربران فضای مجازی مواجه شد.

انتشار پوسترهای مقابله با آزار خیابانی علیه زنان درحالی با استقبال عمومی مواجه شد که بعضی از مسئولان دولتی، اعضای شورای شهر و دیگر فعالان سیاسی و اجتماعی هم با همخوان کردن این پوسترها از آن‌ها استقبال کردند. حالا این جمع سایتی را با نام «دیدبان آزار» طراحی کرده‌اند harasswatch.com که می‌توان انواع آزارهای خیابانی را بر روی نقشه جغرافیایی شهر ثبت کرد.

نرخ اشتغال زنان در کشور ۱۵ درصد است

ایرنا – مدیرعامل بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان گفت: نرخ اشتغال زنان در کشور حدود ۱۵ درصد اعلام شده در حالی که حضور این قشر در دانشگاهها به بیش از ۶۰ درصد رسیده است.

فیروزه صابر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در زنجان افزود: افزود: بخشی از این قشر عظیم یعنی زنان استعداد کارآفرینی دارند که از این سرمایه پس از ورود به دانشگاه استفاده نمی شود و عده اندکی موفق به هموار کردن مسیر می شوند.

وی اظهار داشت: بر این اساس باید شرایطی را فراهم کرد تا تعداد بیشتری از دختران جوان در شهر و روستا بتوانند بصورت فردی یا جمعی کسب و کارهای جدیدی را ایجاد کنند.

۳۰ درصد از پست‌های سرپرستی و مدیریتی باید به زنان اختصاص یابد

مهر- معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور گفت: حسب دستور رئیس جمهور و با توجه به قانون برنامه ششم توسعه که اختصاص ۳۰ درصد از پستهای سرپرستی و مدیریتی به حوزه بانوان را پیش بینی کرده است. معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور در این مراسم ضمن تبریک دهه کرامت گفت: برای تقدیر از بانوان نمونه، پیش از این شاخص هایی از سوی حوزه بانوان تدوین و در بررسی مشترکی میان دفتر امور زنان و خانواده، شورای فرهنگی و دبیرخانه این شورا مورد جمع بندی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه همه بانوان شاغل در وزارت کشور شایسته و قابل تقدیر هستند، افزود: تعدادی از این بانوان بر اساس شاخصهای تعیین شده، امتیازات بالاتری را همزمان در عرصه انجام وظایف کاری و در عین حال اهتمام واقعی به امر حجاب کسب کردند که امروز از آنها تقدیر می شود.

نگاه ویترینی به زنان در پست های مدیریتی باید تغییر یابد

مهر- استاندار خراسان رضوی گفت: نگاه ویترینی به زنان بویژه در پست های مدیریتی باید تغییری محسوس و اساسی یابد.

علیرضا رشیدیان یکشنبه شب دردیدار با دختران نخبه و برتر خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و اعمال تحریم های آمریکا، زنان می توانند نقش موثرتری در تقویت بنیه اقتصادی کشور و عزت و اقتدار و استحکام آن ایفا کنند.

وی افزود: بانوان تاکنون در مدیریت اقتصادی مصرف و حوزه های بهره وری در بخش های صنعتی ، کشاورزی و مدیریت اقتصادی نقش لازم را ایفا کرده و امروز و در شرایط حساس فعلی باید بیش از همیشه این نقش را ایفا کنند.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در حوزه های کارآفرینی و مدیریتی نیز این حضور می تواند بسیار بارز باشد چنانکه در مواردی که هم اکنون زنان در این حوزه ها فعال هستند عملکردشان بسیار شاخص است. نگاه ویترینی به زنان بویژه در جایگاه و پست های مدیریتی باید تغییری محسوس و اساسی یابد و فرصت رشد و حضور بانوان بر اساس شایستگی های شان فراهم شود و فضا و زمینه کافی به آنان داده شود.

٦٣‌درصد داوطلبان استخدام زن هستند

شهروند- بیشتر از ٦٣‌درصد از داوطلبان آزمون‌های استخدامی زنان هستند. حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور با اعلام این مطلب گفت: در پنجمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور ‌سال ٩٧ تعداد ٣٦٦‌هزار و ١٧٠ نفر از زنان شرکت کردند، به عبارت دیگر این میزان ٦٣,٥٤‌درصد نسبت به حاضران در جلسه آزمون است. او ادامه داد: ظرفیت پذیرش در پنجمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی تعداد ١٨‌هزار و ١٩٨ نفر برای ٩ دستگاه اجرایی کشور است.

روند طولانی بررسی لایحه منع خشونت علیه زنان در قوه قضاییه

مهر- معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: روند بررسی لایحه منع خشونت علیه زنان در قوه قضاییه طولانی شده است.

سوسن باستانی، با اشاره به تدوین لایحه منع خشونت علیه زنان در معاونت امور زنان و خانواده و انجام بررسی های کارشناسی لازم، افزود: این لایحه پس از تدوین نهایی به قوه قضاییه ارائه شده است تا نظر کارشناسی این قوه را اخذ کند.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلایل مختلف روند بررسی این لایحه در قوه قضاییه طولانی شده است که البته در این زمینه قوه قضاییه هم ملاحظاتی دارد که باید مورد توجه قرار دهد.

آمار جدید ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ سال

همشهری آنلاین: دکتر کاظمی‌پور با اعلام گزارش وضعیت جمعیتی کشور، ازدواج کودکان یک معضل اعلام کرد و گفت: میزان ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ سال در سال ۸۵، ۱۰ درصد بوده که این میزان در سال ۹۵ به ۱۴.۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شهلا کاظمی پور که در نشستی در معاونت ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان در مورد موضوع ازدواج صحبت می‌کرد با اشاره به موضوع کاهش باروری در ایران و مسئله سالمندی گفت: جمعیت ایران مانند سایر کشورها از گذشته تا به الان رشد مثبتی را تجربه کرده است. به طوریکه جمعیت ۱۰ میلیونی ایران در سال ۱۳۰۰ به ۱۹ میلیون در سال ۱۳۳۵ رسیده؛ همچنین بین سال‌های ۵۵ تا ۶۵ رشد ۳.۹ درصدی را تجربه کرده است. از سال ۸۵ به ۹۰ نیز جمعیت ایران از ۷۰ میلیون به ۷۵ میلیون و از سال ۹۰ تا ۹۵ به حدود ۸۰ میلیون رسیده است.

پول‌های زنانه باعث طلاق می‌شود؟

پژوهش‌های دانشگاهی انجام شده گویای آن است که پول‌های زنانه به ویژه در سال‌های ابتدای ازدواج، می‌تواند در تداوم حیات خانواده اثرگذار باشد.

به ‌گزارش ‌ایسنا، ‌یکی از عوامل مهمی که سبب تحول و دگرگونی در خانواده‌­ها شده، حضور زنان متأهل در دنیای کار است. محققان کشور نقش این اتفاق و به دست آمدن پول‌های زنانه را در تداوم حیات خانواده مورد پژوهش قرار داده‌اند.

بنا بر بررسی‌ها، اگرچه زنان متأهل شاغل مزدبگیر اکثراً در مشاغل پایین­تری نسبت به شوهرانشان قرار گرفته­اند، اما بیشتر از زنان خانه­دار استقلال اقتصادی دارند. بسیاری از این زنان البته هنوز دستمزد خود را مکمل درآمد شوهرانشان می­دانند که از سوی هر دو زوج به‌منزله منبع اصلی درآمد خانواده در نظر گرفته می­شود.

روایت چند زن از مقاومت در برابر آزار جنسی

دکتر رابعه موحد؛ روان‌شناس می‌گوید: «همیشه باید قربانیان در مقابل آزارهای خیابانی مقاومت کنند و سعی در رسوا کردن آزارگر داشته باشند. این به خودشان هم کمک می‌کند تا از نظر روحی کمتر ضربه بخورند.»

از دانشگاه برمی‌گشت، در حال گذشتن از پل هوایی بود که دستی باسنش را لمس کرد. همان لحظه برگشت: «دیدم یک مرد حدودا سی ساله است. با موهای بلند و تیپ و قیافه معمولی شبیه کارمندها، در حالت معمولی اگر می‌دیدمش هرگز فکر نمی‌کردم از آزارگرهای جنسی باشد.»

آنقدر عصبانی می‌‌شود که او را هل می‌دهد: «این اولین بار بود که در برابر آزارگر واکنش نشان می‌دادم. عقب عقب رفت و چند پله پایین را جوری پایین رفت که اگر خودش را کنترل نمی‌کرد، حتما بلایی سرش می‌آمد، بعد شروع به فحش دادن کرد و سریع دور شد.»

پرستو هنوز هم از یادآوری این واکنش‌اش خوشحال است و می‌گوید: «همان وقت که او را هل دادم، در حین عصبانیت و ترس برای این واکنش خوشحال بودم، چون تا قبل از آن هرگز واکنش نشان نداده بودم.» با این حال او بعد از این حادثه آنقدر پریشان بوده و ترسیده، که زنگ می‌زند پدر و مادرش بیایند دنبالش: «تا خانه‌مان ۵ دقیقه بیشتر فاصله نداشتم، اما انگار نمی‌توانستم تنها بروم. تا مدت‌ها هم تنهایی از روی پل هوایی رد نمی‌شدم.»

عامل اصلی بازماندگی دختران از تحصیل چیست؟

ایسنا- مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت:صرفا ساخت مدارس کافی نیست و باید به دختران که آینده‌سازان فردا هستند کمک کرد.

مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پوشش تحصیلی دختران در مقطع متوسطه اول ۹۲ درصد است، گفت: این میزان در مقطع متوسطه دوم برای دختران به ۸۱ درصد کاهش پیدا می‌کند که این نشان دهنده افزایش تعداد دختران بازمانده از تحصیل است. فرحناز مینایی پور که در جلسه دیدار با خیرین مدرسه‌ساز که در معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور برگزار می‌شد با بیان اینکه پوشش تحصیلی دوره ابتدایی در مجموع ۹۸.۱۳ درصد است، گفت: در این مقطع پوشش تحصیلی دختران تا ۹۸ درصد می‌رسد این در حالیست که پوشش تحصیلی متوسطه اول در مجموع ۹۳.۵ درصد است که این میزان برای دختران ۹۲ درصد اعلام شده است. با این وجود پوشش تحصیلی این مقطع برای پسران تا ۹۴.۹ درصد می‌رسد.

پروژه «بیوتروریسم آرایشی» علیه زنان ایرانی

فارس- فوق تخصص مهندسی ژنتیک گفت: هدف بیوتروریسم آرایشی کشتن نیست، بلکه به دنبال ناباروری دختران و پسران هستند و این پروژه روی جوانان ۱۳ تا ۲۵ سال با عنوان کنترل جمعیت در حال اجرا است.

دستکاری ژنتیکی محصولات دامی و کشاورزی، چند دهه‌ای است که در کشورهای دنیا مطرح شده و نگرانی‌هایی را در خصوص سلامت انسان و محیط زیست برانگیخته‌ است، با این حال سود زیاد تولید محصولات دستکاری شده که با اصطلاح تراریخته مشهور شده‌اند، باعث شده با وجود نگرانی‌های تشکل‌های محیط زیستی و جمعی از متخصصان تغذیه و کشاورزی در سراسر دنیا، این محصولات رواج بیشتری یابند.

از ورود اینگونه محصولات کشاورزی و دامی به ایران کمتر از یک دهه می‌گذرد که واکنش‌های موافق و مخالف گسترده‌ای را در پی داشته است، یکی‌ دیگر از نگرانی‌های مطرح شده در خصوص رواج استفاده از محصولات تراریخته، شیوع بیوتروریسم است.

علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی، سلولی و مولکولی است و مدرک فوق تخصص مهندسی ژنتیک را از دانشگاه بقیةالله گرفته و از منتقدان جدی استفاده از محصولات تراریخته است و تحقیقات زیادی درباره خطر بیوتروریسم دارد. آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی فارس با این استاد دانشگاه درباره ابعاد خطرات ناشی از رواج استفاده از محصولات تراریخته است:

وقتی توهین و تمسخر، سهم زنان از حضور در «یوتیوب» است

خانه امن- فرناز سیفی- نتیجه‌ی پژوهشی تازه نشان داد که زنانی که درباره‌ی موضوعات فن‌آوری، ریاضیات و مهندسی ویدئو تولید می‌کنند، با حجم بیشتری از نظراتی روبرویند که یا بی‌ربط به ویدئو است یا جنسی و جنسیت‌زده. پژوهش‌های دیگر نیز همه تأییدی است از خشونت گسترده علیه زنان در فضای مجازی.

«چه زن زشتی! آنقدر زشته که می‌خواهم بالا بیارم.»

«فقط به پستان‌هایت زل زده بودم…منظورم اینه که به لب‌هایت زل زده بودم.»

«برگرد برو آشپزخانه و برای من یک ساندویچ درست کن.»

این‌ها بعضی از نظراتی است که در «یوتیوب» زیر ویدئوهای زنان ردیف شده است، زنانی که درباره‌ی موضوعات مرتبط با علم، فن‌آوری، مهندسی و ریاضیات ویدئو تولید می‌کنند و هرکدام در یکی از این حوزه‌ها متخصص‌اند. اینوآکا آماراسکارا، پژوهشگر استرالیایی متخصص در علوم ارتباطات با همراهی ویل گرنت، استاد دانشگاه ملی استرالیا در مقاله‌ی پژوهشی تازه‌ای که در نشریه‌ی «Public Understanding of Science» منتشر کردند، مجموع بیست و سه هزار نظر در بخش نظرخواهی ویدئوهای یوتیوب زنان را بررسی کردند. تمامی این زنان برنامه‌های علمی، فن‌آوری و مهندسی و ریاضیات می‌سازند و همگی در یکی از این حوزه‌ها متخصص‌اند.

پژوهش آن‌ها به تلخی نشان می‌دهد که فضای «یوتیوب» برای زنانی که برنامه‌ی علمی درست می‌کنند، فضایی است جنسیت‌زده، آلوده به توهین و تمسخر و این‌جا هم باید «پوست کلفت» داشت و خیلی چیزها را تحمل کرد تا بتوان دو کلمه حرف حساب زد و آموزش داد. این دو پژوهشگر نظرها را در ۶ گروه دسته‌بندی کردند: مثبت، منفی (یا انتقادی)، جنسی، جنسیت‌زده، درباره‌ی ظاهر، خنثی یا بحثِ مرتبط با موضوع ویدئو.

اینوآکا آماراسکارا به نیویورک تایمز گفت که هرچه در این تحقیق پیش می‌رفتند ناامیدتر می‌شد. نظراتِ سرشار از توهین و ادبیاتِ جنسیت‌زده و چیزهایی کاملاً بی‌ربط به ویدئوی زنان فراوان بود. این دو پژوهشگر در بررسی خود دریافتند که ۱۴ درصد نظرات زیر ویدئوهای زنانِ سازنده‌ی برنامه‌های علمی و فن‌آوری، انتقادی است. این درحالی است که مردانی که ویدئوهای مشابه می‌سازند، تنها با ۶ درصدِ نظرات انتقادی مواجه می‌‌شوند. این تحقیق همچنین نشان داد که زنان، با حجم نظرات بیشتری درباره‌ی ریخت و قیافه‌ی خود مواجه‌اند. دست‌کم ۴.۵ درصد نظرات زیر ویدئوهای آن‌ها صرفاً درباره‌ی قیافه و اندام و لباس آن‌هاست، درحالی که این رقم برای مردان تنها ۱.۴ درصد است. سه درصد نظرات ویدئوهای زنان کاملاً یا مصداق جنسیت‌زدگی است یا جنسی است. این رقم برای مردان تنها یک چهارم درصد است.

هند مالیات بر نوار بهداشتی را حذف کرد

بی بی سی- پس از ماه‌ها کمپین اعتراضی علیه وضع مالیات بر نوار بهداشتی، دولت هند با حذف این مالیات ۱۲ درصدی موافقت کرد.

معترضان که اغلب آنها مدافعان حقوق زنان بودند می گفتند وضع این مالیات دسترسی زنان هندی به محصولات بهداشتی مورد نیاز در دوران قاعدگی را دشوارتر می‌کند؛ آن هم در کشوری که از هر ۵ زن ۴ نفر (۸۰ درصد) به چنین محصولاتی دسترسی ندارند.

کارزارهایی که در چند ماه گذشته اعتراض‌ها علیه وضع این مالیات را رهبری می‌کردند از این تصمیم دولت استقبال کرده‌اند.

تلاش زنان تراجنسی پاکستان برای ورود به مجلس

بی‌بی‌سی-پاکستان یکی از اولین کشور‌هایی است که به طور رسمی در کارت‌های شناسایی ملی جنس سوم را هم وارد کرده است و از سال گذشته چنین کاری را در گذرنامه‌ها هم انجام می‌دهد. چنین گزینه‌ای هنوز برای افراد تراجنسیتی یا دو‌جنسی در بسیاری از کشور‌های غربی وجود ندارد.

در ماه مه، پاکستان قانون جدیدی تصویب کرد که حقوق حدود ۵۰۰ هزار شهروند تراجنسیتی را تضمین می‌کند و از تبعیض و بی‌عدالتی در مورد آنها جلوگیری می‌کند.

وقتی فقط ۱۳ سال داشت ناچار شد خانه را ترک کند چون از بستگانش آزار جسمی و جنسی می‌دید. چندی بعد هم دوست‌پسر سابقش به او اسید پاشید. زندگی نایب علی به عنوان زنی تراجنسیتی در پاکستان بسیار پر‌تلاطم بوده است.

او که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است، یکی از چهار نامزد تراجنسی حاضر در انتخابات سراسری پاکستان است.

او به بی‌بی‌سی گفت: “فهمیدم که بدون قدرت سیاسی و بدون حضور در نهاد‌های حکومتی، نمی‌توان به حقوق خود دست یافت”.

روز به روز افراد بیشتری از جامعه تراجنسیتی پاکستان دنبال چنین روندی برای دستیابی به حقوقشان هستند.

اقلیت تراجنسیتی درجامعه بسیار محافظه‌کار پاکستان تحقیر و تمسخر می‌شود. آنها دیر‌زمانی است که مورد تبعیض گسترده قرار دارند و برای ابتدایی‌ترین نیاز‌هایشان مانند حق تحصیل، حق کار و درمان ناچارند به سختی بجنگند.

جینی رامتی؛ اولین مدیرعامل زنی که سقف شیشه‌ای آی‌بی‌ام را شکست

توانا- سقف شیشه‌ای اصطلاحی است در انگلیسی برای بیان قانونی نانوشته که افراد به ویژه زنان یا اقلیت‌ها را از دسترسی به پست‌های مدیریتی بالا و ابزار کامل استعدادهایشان باز می‌دارد. جینی رامتی یکی از کسانی‌ست که سقف شیشه‌ای مدیریت مردانه آی‌بی‌ام را صد سال پس از تاسیس این شرکت شکست. مدیر قبلی آی‌بی‌ام، ساموثل پالمیسانو، درباره انتخاب رامتی به عنوان مدیر عامل آی‌بی‌ام در سال ۲۰۱۱ گفت: «جینی انتخاب شد چون لیاقتش را داشت نه به دلیل این‌که ما می‌خواستیم با انتخاب یک زن ژست مترقی بودن بگیریم.»

نام آی‌بی‌ام، که به آبی بزرگ یا “Big Blue” هم شهرت دارد، در صنعت کامپیوتر و ماشین‌های اداری با تاریخ این صنعت گره خورده است. شرکتی که بیش از یک قرن پیش در سال ۱۹۱۱ و در ایالت نیویورک آمریکا تاسیس شد و بیش از هر شرکت دیگری نماینده جریان اصلی صنعت تکنولوژی بوده است. کسانی که آگهی بازرگانی اپل در ۱۹۸۴ برای معرفی مکینتاش را به یاد دارند فراموش نمی‌کنند که این آگهی با الهام از کتاب ۱‍۹۸۴ جوروج اورول نوشته شد و البته این‌که مراد از نماد برادر بزرگ شرکت آی‌بی‌ام بود. همه چیز درباره آی‌بی‌ام بزرگ است. نرم‌افزار، سخت‌افزار و تعداد آدم‌هایی که با آن کار می‌کنند. سیطره آی‌بی‌ام در بازار انکار نشدنی‌ست اما آنچه که نگاه‌ها را به این غول چند ملتی تغییر داد، انتخاب اولین مدیرعامل زن در صدمین سالگرد تاسیس این شرکت بود. اما این زن پرآوازه کیست؟

بنیانگذار جنبش زنان فیمن خودکشی کرد

پیکر وی روز گذشته در آپارتمانش در حالی پیدا شد که بر روی یادداشتی نوشته بود: همه شما قلابی هستید! آکسانا شاچکو، موسس جنبش زنان فیمن، در پاریس به زندگی خود پایان داد.

به گزارش ایسنا از ریانووستی، پیکر وی روز گذشته در آپارتمانش در حالی پیدا شد که بر روی یادداشتی نوشته بود: همه شما قلابی هستید!

این دختر اوکراینی متولد ۱۹۸۷ میلادی بود و همواره در کانون توجه خبرنگاران و رسانه‌های جهان قرار داشت، دوستان بسیار ثروتمندی داشت و نمایشگاه‌های فراوانی برگزار می‌کرد، اما در دوسال گذشته دو بار دیگر هم اقدام به خودکشی کرده بود.

جنبش زنان فیمن در سال ۲۰۰۸ میلای توسط گروه‌های فمینیستی اوکراینی تاسیس شد.آنان همواره با نیمه برهنه کردن خود در رویدادهای مختلف عنوان می‌کردند که با سه جنبه پدرسالاری، مردسالاری و استفاده ابزاری و جنسی از زنان مقابله می‌کنند.

اینجا ایران است، صدای کشتی زنان را می‌شنوید

راه ‌اندازی کشتی زنان با پوشش نه تنها به بانوان مسلمان، بلکه به بسیاری از زنان سرتاسر جهان این امکان را خواهد داد تا با پوششی پوشیده ‌تر در این رشته ورزشی فعالیت کنند، برای اولین ‌بار در تاریخ، کشتی با حجاب فعالیت خود را در دنیا آغاز کرد.

کشتی کلاسیک بانوان، یکی از رشته‌ های غیرالمپیکی ورزش کشتی است که با درخواست فدراسیون کشتی ایران مختص بانوان محجبه طراحی شده است. در واقع پس از اینکه فدراسیون کشتی کشورمان درخواست خود مبنی بر راه‌ اندازی کشتی برای زنان با حجاب را به اتحادیه جهانی داد و در آن آورد که کشتی به دلیل پوشش خاصی که دارد، امکان فعالیت در این رشته را از بسیاری از زنان علاقه ‌مند به کشتی گرفته، از شهریور سال گذشته این رشته مورد تایید اتحادیه جهانی کشتی قرار گرفت و مسابقاتش در تقویم رسمی فدراسیون بین‌المللی این ورزش ثبت شد.

۴ داور زن درجه داوری بین المللی کشتی کلاسیک را بدست آوردند

ایسنا- ۴ داور زن کشتی کلاسیک ایران، با شرکت در کلاس استاژ داوری بین‌المللی کشتی برای نخستین بار در تاریخ، موفق به کسب درجه سه بین المللی داوری شدند.

به گزارش ایسنا، چهار داور زن کشتی کلاسیک کشورمان در کلاس استاژ بین‌المللی کشتی همزمان با رقابت های نونهالان قهرمانی اروپا در کشور مجارستان در روزهای ۲۲ تا ۲۸ خرداد شرکت کردند و با توجه به عملکرد مثبت داوران بانوی کشورمان در این مسابقات، و انجام آزمون های عملی و تئوری، این ۴ داور کشتی زنان کشورمان توانستند از سوی اتحادیه جهانی کشتی درجه ۳ بین المللی داوری را بدست آورند.

مریم ارم آبادی، فاطمه کدخدازاده، لیلا امانی بنی و سمیه خانی بختیاری داوران کشتی کلاسیک بانوان ایران پس از طی مراحل آموزشی در داخل کشور توسط مدرسان داوری بین المللی خارجی و فراگیری آخرین مقررات و قوانین کشتی به صورت فیلم و اسلاید و همکاری کمیسیون داوران فدراسیون کشتی در امر بازآموزی و آموزش، با آمادگی کامل با همراهی محمدابراهیم امامی رئیس کمیسیون داوران و فرناز پناهی زاده عضو کمیسیون ورزش بانوان اتحادیه جهانی، راهی کلاس استاژ بین المللی کشتی در کشور مجارستان شدند.

چرا والیبال بانوان ایران همچنان درجا می‌زند؟

ایسنا- نتایج ضعیف نمایندگان والیبال بانوان ایران در رقابت‌های آسیایی زنگ خطری برای فدراسیون والیبال است که اگر به موقع به آن توجه نشود خسارت‌های زیادی را در پی خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، والیبال بانوان ایران در چند ماه اخیر رقابت‌های مختلفی را چون قهرمانی والیبال نوجوانان دختر آسیا، قهرمانی والیبال جوانان دختر زیر ۱۹ سال آسیا و جام باشگاه‌های والیبال بانوان آسیا را پشت سر گذاشته و در شهریور ماه سال جاری نیز به جام کنفدراسیون‌ها اعزام می‌شود.

پیش از شروع این رقابت‌ها امیدواری زیادی برای حضور قدرتمند تیم‌های ایران و ارتقاء جایگاه آنها وجود داشت، اتفاقی که سال‌ها همچون آرزویی در بین جامعه والیبال وجود دارد.با این حال والیبال بانوان در گیر و دار توجه به تیم های مردان کمتر مورد توجه بوده است. بانوان والیبال ایران هرچند طی سال گذشته به اردوها و رقابت‌های مختلفی اعزام می‌شدند اما عدم ارتقاء مناسب جایگاه آنها، نشان از عدم توجه مدیریت‌ مردانه مسئولان دارد. برای مثال ضعف در برگزاری دیدارهای تدارکاتی، عدم جذب مربی کارکشته خارجی و عدم پویایی لیگ و ثبات باشگاه‌ها در بخش زنان نشان‌دهنده روند نه چندان مطلوب این حوزه است.

گرگان میزبان اردوی تیم ملی کشتی زنان است

گرگان – ایرنا – اردوی تیم ملی کشتی کلاسیک زنان ایران برای کسب آمادگی شرکت در رقابت های بین المللی لبنان بدون حضور نماینده ای از گلستان به میزبانی گرگان در حال برگزاری است.

معاون امور بانوان ورزش و جوانان گلستان روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این اردو از روز دوشنبه در گرگان آغاز شد و تا دهم مرداد ادامه خواهد داشت.

الهه غیناقی اظهارداشت: این اردو زیر نظر گانا واسیلنکو سرمربی اوکراینی برگزار می شود و در این مرحله از تمرینات ۱۶ کشتی گیر و سه مربی حضور دارند.

نایب رییس هیات کشتی گلستان هم به ایرنا گفت: گلستان در این مرحله از اردو ملی پوش ندارد، اما با هماهنگی انجام شده با کادر فنی تیم ملی ۳ کشتی گیر آینده دار استان در کنار ملی پوشان تمرین می کنند.

سیده بهاره مقتدایی اظهار داشت: انجام این تمرینات علاوه بر بالا بردن اعتماد به نفس کشتی گیران گلستانی، نقاط ضعف آنها را آشکار کرده و می تواند به بهبود کیفیت فنی کشتی زنان استان منجر شود.

پرچمدار ایران حذف شد

تهران – ایرنا – رقابت های تکواندوی بین المللی «ججو» با حذف زودهنگام «کیمیا علیزاده» پرچمدار کاروان ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ و کسب مدال طلای «ملیکا میرحسینی» همراه شد.

به گزارش ایرنا؛ امروز (یکشنبه) در ادامه مسابقات بین المللی کره جنوبی، علیزاده دارنده مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ که تنها مدال آور تاریخ ورزش زنان ایران در بازهای المپیک محسوب می شود در وزن منهای ۶۷ کیلوگرم، ابتدا برابر «وای ینگ تسانگ» از هنگ کنگ به برتری ۸ بر ۲ دست یافت.

پرچمدار کاروان ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ در دومین مبارزه برابر «سو یونگ سئو» از کره‌جنوبی نتیجه را ۲۲ بر ۱۷ واگذار کرد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

سپس «زینب اسماعیلی» در وزن منهای ۷۳ کیلوگرم مبارزه برابر «خالیموا موخرو» از تاجیکستان را با شکست به پایان رساند و حذف شد.

میرحسینی سومین نماینده امروز ایران بود که او نیز در وزن منهای ۷۳ کیلوگرم به مصاف حریفان رفت و با برتری در تمامی مبارزات خود به مدال طلا رسید.

به اشتراک بگذارید