رویداد۲۴- معاون رئیسجمهور در امور خانواده وزنان با اشاره به اینکه اصلیترین نقدی که به این معاونت وارد میکنند کمتوجهی به مسئله خانواده است گفت: ما تأکیدمان در این دوره بر ارتقای نرخ مشارکت و فعالیت اقتصادی و توانمندسازی اقتصادی زنان بوده است که ممکن است یکی از بروندادهای آن اشتغال باشد و این را برجسته کردیم، بنابراین برخی این موضوع را مساوی میدانند با فروپاشی خانواده. درحالیکه اصلاً اینها رابطه مستقیمی نمیتواند باهم داشته باشد، وقتی ما از توانمندسازی و استقلال مالی زنان حرف میزنیم به این معنا نیست که هدفمان این است که زن را از خانه بکشیم بیرون و خانواده را با فروپاشی مواجه کنیم. بیشتر بخوانید
ایرنا – صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) با اعلام اینکه درگیری ها در یمن موجب آسیب پذیر شدن زنان و دختران در برابر خشونت ها، بویژه خشونت های جنسی شده است، اعلام کرد: در همین زمینه افزون بر ده هزار حمله خشونت آمیز شناسایی شده است. طبق بیانیه ای که این صندوق منتشر کرد، این خشونتها اغلب شامل تجاوز به عنف، خشونتهای خانوادگی، ازدواج اجباری دختران جوان و آزار جسمی و روانی علیه زنان و دختران بوده است. بیشتر بخوانید
ایرنا- علی رستمی، رئیس کانون اصلاح و تربیت با انتقاد از نوع نگاه بعضی افراد به زنان و دختران جامعه گفت: اگر دختری آسیبی دیده باشد در همه ابعاد، جبران آن بسیار سخت است و خانواده ها در بسیاری از مواقع آسیب های دختران را نمی توانند بپذیرند؛ اما پذیرش آسیب های پسران، راحت تر است.
وی ادامه داد: معمولا پسران هم در رفتارهای معارض با قانون و ارتکاب بزه، آسیب می بینند اما پذیرش پسران در اجتماع از سوی خانواده در برابر دختران، راحت تر و عادی تر است. بیشتر بخوانید
تسنیم- براساس پژوهش سازمان «Equality now» قوانین اجرایی ۷۳ کشور جهان به اندازه کافی بازدارنده نیست تا از اعمال زور و تجاوز جنسی مردان به زنان جلوگیری کند و همین مشکل عامل اصلی افزایش تجاوز در این کشورها محسوب میشود.
سازمان «Equality now» در پژوهشی که به مناسبت روز بینالمللی زنان منتشر کرده آورده است که در تاجیکستان اگر متجاوز به عنف با قربانی خویش ازدواج کند، احتیاجی به جوابگویی در مقابل قانون نیست.
براساس پژوهش این سازمان قوانین اجرایی ۷۳ کشور جهان به اندازه کافی بازدارنده نیست تا از اعمال زور و تجاوز جنسی مردان به زنان جلوگیری کند و همین مشکل عامل اصلی افزایش تجاوز در این کشورها محسوب میشود. حداقل نظام حقوقی ۹ کشور از جمله بحرین، عراق، فیلیپین، تاجیکستان، لبنان و تونس این امکان را به متجاوز میدهد تا در صورت ازدواج با قربانی، از جوابگویی در مقابل قانون فرار کند. بیشتر بخوانید
پوریا گلمحمدی (نویسنده و دانشجوی دکترای جامعه شناسی) در کانال تلگرامش نوشته است:
این مطلب بخش از یادداشتی است که پیش تر در دفاع از حضور زنان در شورایاری نوشته بودم. این بار برای دفاع از حضور زنان در شورای #شهر به بخشی از آن تاکید می کنم.
زنان نباید فریب برخی از دیدگاه های #مردسالارانه و غیر علمی و غیر حرفه ای را بخورند که شورا کار زنان نیست! شورایاری و شورا شدن هیچ ربطی به زن یا مرد بودن ندارد و هیچ کس نمی تواند بگوید مردان در شورایاری و شورا بهتر از زنان عمل می کنند.
تعداد زنان #شورا و #شورایار نسبت به جمعیت شهر تهران، بسیار پایین است و غیبت آنها در بین شورا و هیات رئیسه شهر و مناطق را باید یک فاجعه دانست. این غیبت بزرگ زنان بدون شک راه #توسعه_پایدار شهری را می بندد.
محله ای که ۱۵۰ هزار نفر آنها زن هستند و تمام دبیران محلات آن مرد و هیات رئیسه مردانه
دارد، چگونه می تواند به توسعه پایدار برسد؟
این را با اطمینان می گویم که هیچ شهر و منطقه و محله ای بدون حضور زنان به توسعه پایدار دست
پیدا نمی کند.مگر میشود مردها جمع شوند و برای مشکلات زنان تصمیم بگیرند؟
مگر مردها مشکلات زنان را بهتر ازخودشان می دانند و بهتر از خودشان می توانند حل کنند؟
مگر زنها مدیریت کلان بلد نیستند که مدیریت های محله ای را برای آنها کافی بدانیم؟
مگر زنان ما چه چیز کمتر از مرکل های دنیا دارند؟
این یک سوال بزرگ است که باید به آن پاسخ بدهیم که برای مدیریت کلان؛زنان خارجی بزرگ
هستند یا زنان داخلی کوچک؟
مردهااینجا جلسه می گذارند وتصیمی می گیرند و زن ها باید بر اساس تصمیمات و نوع نگاه مردانه خودشان را هماهنگ کنند. اینجا نیاز و خواسته مردان از زنان مهم تر از خواسته خود زنان است. حتا جایی که زنان دارند از خواسته های خود حرف می زنند آن را با نگاه مردان هماهنگ می کنند که مبادا آنها ناراحت شوند و یا با خواسته شان مخالفت کنند. اینجا رضایت مردان از زنان مهم تر است نه رضایت زنان از زنان.
مهم نیاز های زنان نیست، بلکه مهم نیازهای مردان از زنان است که باید برطرف شود. زنان نیازهای خود را باید با نگاه مردان هماهنگ کنند. زنان مشاور و مدیر نیز باید براساس تفکر مردسالارانه در منطقه حرکت کنند. در مراسم هایی که مردان حضور دارند زنان باید در ردیف های عقب و پشت سر #مردان بنشینند.
حرف های بی اساسی که گاهی به زنان می گویند تا آنها را از شورا و مجلس دور کنند:
– زنان نباید در مدیریت کلان و خرد مانند مجلس و شورا و محلات و منطقه نقش اول را بگیرند، چرا که این کار مردانه است.
– اگر مرد خطایی کند عیبی نیست، اما برای زن عیب است.
– خطای مرد باعث بی آبرویی نمی شود و اما خطای زنان بی آبرویی محسوب می شود.
– در نشست ها و جلسات مدیریتی برخی افراد با شوخی ها و رفتار بی ادبانه سعی می کنند محیط را برای زنان علاقه مند به حضور در این جمع ها ناامن کنند تا با این کار زنان را از تصمیم گیری های محله ای دورکنند.
– عضو شورا باید مدام در رفت و آمد باشد و این کار از عهده زنان بر نمی آید.
– درست نیست یک زن در کار مردانه دخالت کند و با مردها دهن به دهن شود و…
در پایان باید گفت زنان باید بدانند که حق دادنی نیست، بلکه گرفتنی است. اگر می خواهید حق خود و زنانی را که نماینده آنها هستید را بگیرید امروز فرصت خوبی دست داده است تا توانایی خودتان را به عنوان یک زن ایرانی اثبات کنید و قدم اول را برای مدیریت های بزرگ بردارید و به حرف ها و حرکات بی اساس زن ستیزانه توجه نکنید.
شک نکنید که #جامعه برای رسیدن به توسعه ی پایدار به همراهی و هم فکری #زنان در همه ی رده های مدیریتی نیاز دارد.
اگر زنی توانا هستید بروید و برای شورای شهر ثبت نام کنید و برای پیروزی رقابت کنید.
به امید روزی که بشنویم هیچ زنی به خاطر زن بودن از مدیریت کنار گذاشته نمی شود و یک زن به
خاطر توانمندی و مدیدیت و اندیشه اش دبیر شورای شهر تهران شده است.
توماس باخ در ۱۶ مارچ ” پروژه بررسی عمده در خصوص برابری جنسیت در جنبش المپیک” را اعلام کرد. این پروژه یک تلاش مشترک توسط کمیسیون های ورزشکاران و زنان در ورزش، کمیته بین المللی المپیک است که توسط یک کارگروه هدایت خواهد شد و ارزیابی از برابری جنسیت در جنبش المپیک با کاربرد ۵ تم (موضوع) خواهد داشت، این پنج موضوع عبارتند از: ورزش، تجسم (به تصویر در آوردن)، بودجه، حکمرانی (مدیریت)، منابع انسانی. بیشتر بخوانید
خبرآنلاین- سامان ارسطو، بازیگر و کارگردان تئاتر که تغییر جنسیت داده، از دوران بعد از عمل جراحی میگوید و گلایههایی که به عنوان یک ترنسکشوال از جامعه و مسئولان دارد. او میگوید: افراد ترنسکشوال در دنیای خشنی زندگی میکنند.
سامان ارسطو، بازیگری كه پیش از تغییر جنسیت، فرزانه نام داشته، بعد از ۲۰ سال كه میدانسته لازم است تغییر جنسیت دهد، سال ۱۳۸۷، در ۴۱ سالگی تصمیمش را گرفته و این عمل سخت را انجام داده. او بعد از این اتفاق، در بیشتر نمایشهایی كه كارگردانی میكند، به موضوع ترنسكشوالها میپردازد، پیش و پس از عمل، كه به گفته او هر دو سختیهای خودش را دارد. بیشتر بخوانید
من و تو خبر- پارلمان ایتالیا در حال بررسی طرحی است که در آن سه روز مرخصی ویژه ایام قاعدگی در هر ماه برای زنان در نظر گرفته شده است. ژاپن، اندونزی، کره جنوبی و تایوان پیشگامان در نظر گرفتن چنین مرخصی برای زنان کشورهای خود بودهاند.
این طرح و طرحهای مشابه در بیرون از ایتالیا همواره با انتقادهایی روبهروست اما موافقان از حق زنان در این باره دفاع میکنند. ایتالیا میتواند نخستین کشوری باشد که برای زنان مرخصی قاعدگی در نظر میگیرد.
هرچند این مرخصی منوط به این است که آنها بتوانند نامه پزشک خود را که در آن تایید شده، قاعدی پر درد و رنجی دارند، به کارفرمای خود ارائه کنند. با این حال این طرح شمشیری دو لبه خوانده شده که علاوه بر مزایایی که میتواند داشته باشد، احتمال دارد عواقب منفی هم برای زنان به بار آورد. منتقدان میگویند، سالها برای برقراری جنسیتی میان زنان و مردان تلاش شده و در حالی که این مساله هنوز، حتی در کشورهای غربی کاملا محقق نشده، این طرح در صورت تصویب به نوعی عقبگرد در این زمینه خواهد بود. ٥٢ درصد زنان در ایتالیا بیکار هستند که رقمی قابل توجه برای یک کشور در اروپای غربی است. ٤٨ درصد شاغل هم به طور متوسط حقوقی بیست درصد پایینتر از مردان دریافت میکنند. بیشتر بخوانید
ترزا می و نیکلا استورجن در صفحه اول دیلی میل
بیبیسی- عکس و تیتر روی جلد شماره سهشنبه، ۲۸ مارس روزنامه دیلی میل، نسخه چاپ اسکاتلند حاشیههای زیادی همراه داشته است که بسیاری آن را جنسیتزده و باعث تحقیر زنان خواندهاند. در عکس ترزا می، نخست وزیر بریتانیا در کنار نیکلا استورجن، وزیر اول اسکاتلند نشسته که هر دو دامنی تا بالای زانو پوشیدهاند.
تیتر از کلمه “پا” استفاده ایهامی کرده که در اینجا علاوه بر آنکه به پاهای دو سیاستمدار زن بریتانیایی اشاره دارد، معنی فرار کردن هم میدهد. تیتر میگوید: “برگزیت مهم نیست، هرکه برد فرار میکند” که شاید بتوان آن را اینگونه هم خواند “برگزیت را بیخیال، پاها رو بچسب”.
بسیاری فعالان اجتماعی و سیاستمداران در بریتانیا به این روزنامه حمله کردهاند. نیکی مورگان، نماینده پارلمان بریتانیا در توییتر خود نوشته: “جدا؟ عالیترین سیاستمداران زن ما باید براساس پاهایشان قضاوت شوند و نه سخنانشان؟” بیشتر بخوانید
ایلنا- نامزد پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تحقق حق زنان بر شهر، حضور زنان فهیم، آگاه ، توانمند و خودباور در شورای شهر و روستا غنیمت است. طیبه نظری تاکید کرد که شاهد انتخاباتی پرشور در اردیبهشت ماه جاری خواهیم بود و حضور زنان در آن گسترده است.
نظری افزود: بانوان نقش بسزایی در جامعه و محیط اجتماعی دارند و هر کجا را نگاه کنیم می بینیم که بانوان در همه عرصه ها حضور دارند و دوشادوش مردان حرکت می کنند. نظری گفت: کشور ما زنان شجاع و دلیر و در عرصه مدیریت مدیران لایق ، متخصص و متعهدی دارد. بیشتر بخوانید
رادیو زمانه- نعیمه دوستدار در گزارشی به بررسی ثبت نام در انتخابات شوراها در سال ۹۶ پرداخته و نوشته است: ثبتنام در انتخابات شوراها نسبت به دوره قبل ۱۴ درصد رشد داشته. در انتخابات گذشته زنان ۵.۴ درصد از کل داوطلبان را تشکیل میدادند اما در انتخابات پیش رو سهم زنان به ۶.۳ درصد رسیده است. در شورای شهر اول زنان ۰.۸۶ درصد، در شورای دوم ۱.۵ درصد و در شورای سوم ۱.۳۶ درصد حضور داشتند.
علیاصغر احمدی، رییس ستاد انتخابات کشور، اعلام کرده که در این دوره از انتخابات شورای شهر و روستا، ۲۸۷ هزار و ۴۲۵ نفر شامل ۱۷ هزار ۸۸۵ زن معادل ۶.۳ درصد و ۲۶۹ هزار و ۵۴۰ مرد معادل۹۳.۷ درصد ثبتنام کرده اند.
افزایش یک درصدی زنان کاندیدای شورای شهر، در کنار افزایش موردی و گاه غلبه تعداد زنان کاندیدا در برخی از مناطق ایران، این تصور را به وجود آورده که مشارکت بسیار گسترده بوده و سهم زنان چشمگیر، اما این پرسش همچنان وجود دارد که حضور شش درصدی زنان در مقابل حصور ۹۳ درصدی مردان چه تاثیری بر مدیریت شهری و روستایی ایران خواهد داشت؟ بیشتر بخوانید
بیبیسی- محمد قاضی زاده در این گزارش به بررسی وضعیت فروشندگان زن در هرات پرداخته و نوشته است: تقریبا نیمی از فروشگاههای یگانه بازار ویژه زنان در هرات به علت ورشکست شدن مسدود شده است.
برخی از فروشندگان تولیدات صنایع دستی در این مرکز خرید میگویند جنس ارزان خارجی جای تولیدات داخلی را گرفته و دیگر توان پرداخت کرایه دوکان (مغازه) را ندارند.
بسته شدن این مغازهها نه تنها به سرمایه گذاران زنان صدمه زده بلکه بسیاری از کارمندان را بیکار ساخته است. این مرکز با ۳۵ مغازه هفت سال پیش با شور و شعف ساخته شد. مغازههایی که فروشندگان آن زنان هستند و تنها به روی زنان باز میشوند.
خبرگزاری صدا و سیما- به علت استقبال ژاپنی ها از لباس پوشیده و نپذیرفتن فرهنگ غرب در این کشور، بسیاری از شرکت های تجاری لباسهای اسلامی برای ورود به بازار ژاپن درحال رقابت با یکدیگر هستند. موفقیت تجارت محصولات حلال در این کشور و در راه بودن المپیک ۲۰۲۰ که ژاپن میزبان آن است از عللی است که توجه تاجران لباس های پوشیده را به این کشور جلب کرده است .
شینیچی اوریتا، رئیس انجمن مد مسلمان ژاپن گفته : پوشاندن بدن بخشی از فرهنگ مردم ژاپن است و لباس سنتی ژاپنیها (کیمونو) با پوشاک مسلمانان که بخش زیادی از بدن را میپوشاند شباهت زیادی دارد. یونوناکا، متخصص در مطالعات اسلامی و استاد دانشگاه کیو می گوید :بسیاری از زنان ژاپنی برهنگی را نمی پذیرند و عمده شرکتهای تجاری ژاپن برای جذب خریداران از واژههایی چون «مد محجوب» استفاده میکنند. بیشتر بخوانید
تسنیم- بررسی جدول های منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد ۳۴.۴درصد مردان و ۲۶.۲ درصد زنان ۱۰ سال به بالا مجرد مانده و هرگز ازدواج نکرده اند.
بر پایه نتایج اولیه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، ۶۳.۳ درصد مردان و ۶۴.۴ درصد زنان ۱۰ سال به بالا در کشور ازدواج کرده اند.
ازسوی دیگر، نتایج اولیه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ از افزایش طلاق در این سال خبر می دهد؛ به طوری که یک و دو دهم درصد مردان و دو و دو دهم درصد زنان بالای ۱۰سال طلاق گرفته اند.
مقایسه آمارها نشان می دهد در ده سال گذشته میزان طلاق در مورد زنان بیش از دو برابر شده است. بیشتر بخوانید
صدای آمریکا- ملانیا ترامپ همسر رئیس جمهوری ایالات متحده و توماس شنون معاون وزارت خارجه در امور سیاسی روز چهارشنبه در مراسمی جوایز زنان شجاع وزارت خارجه آمریکا را به زنان برجسته و استثنایی از سراسر جهان اعطا کردند.
توماس شنون در آغاز این مراسم گفت «از سال ۲۰۰۷ این جایزه به زنانی از سراسر جهان اعطا شده که شجاعت و رهبری استثنایی از خود نشان داده اند؛ از ناملایمات قدرت گرفته اند تا جوامع را متحول کنند. این زنان احساسات جوامع را برانگیخته و دولت ها را برای توجه دادن به عدالت بسیج کرده اند؛ علیه فساد سخن گفته اند، از خشونت و افراط گرایی جلوگیری کرده اندو برای برقراری قانون و صلح تلاش کردهاند.»
بانوی اول آمریکا نیز در ستایش برندگان جوایز زنان شجاع وزارت خارجه ایالات متحده گفت آنها «زنانی هستند که برغم خطرهای غیرقابل تصور برای امنیت خودشان، برای عده زیادی بسیار موثر بودهاند. هر یک از این زنان قهرمان داستان فوق العاده ای از شهامت دارند که باید الهام بخش ما باشد. بیشتر بخوانید
آناتولی- سعادت اوزکان، معلم ترک که با تلاش و پیگیری خود موجب افشای سوءاستفاده جنسی مدیر یک مدرسه در شهرستان مندرس استان ازمیر از ۶ دانش آموز دختر و به جریان انداختن پرونده قضایی آن شده بود از سوی وزارت امور خارجه آمریکا موفق به دریافت «جایزه بین المللی زنان شجاع» شد.
در این مراسم که با حضور ملانی ترامپ، همسر رئیس جمهور آمریکا و توماس شانون برگزار شد به ۱۲ زن از سراسر جهان در زمینه های مختلف این جایزه اعطا شد. بیشتر بخوانید
ایرنا- سرمربی تیم فوتبال دختران جوان ایران تاکید کرد : این تیم با حضور در بازی های سوچی روسیه و کسب عنوان چهارمی چهره جدیدی از فوتبال زنان ایران را به جهانیان نشان داد.
لیلا وقاری روز پنجشنبه پس از بازگشت تیم فوتبال دختران جوان ایران به تهران افزود، تیم های اروپایی جایگاه خوبی در فوتبال زنان جهان دارند و بر این اساس سطح این رقابت ها بالا بود و کسب عنوان چهارمی در کنار افزایش تجربه برای فوتبالیست ها، چهره جدیدی از فوتبال ایران را به سایر کشورها نشان داد. بیشتر بخوانید
ایسنا- رییس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: درحال حاضر ۹درصد مردان سالمند و ۴۹ درصد زنان سالمند بدون همسر و تنها زندگی میکنند؛ این درحالیست که بیش از ۷۰ درصد مردان تنهای سالمند و ۳۰ درصد از زنان تنهای سالمند، احساس نیاز به ازدواج مجدد را ابراز کردهاند.
احمد دلبری گفت: سالمندی سالم، فعال و پویا حق طبیعی تمام افراد است و دولت و سازمانهای حمایتی و رفاهی نباید تنها به اضافه شدن سالیان عمر و امید به زندگی بسنده کنند بلکه باید به ارتقای کیفیت زندگی و سلامت جسمی و روانی و اجتماعی آنان توجه ویژه داشته باشند تا دوران سالمندی در نهایت آرامش و سلامت سپری شود. بیشتر بخوانید
ایرنا – سخنگوی شورای مشورتی عربستان روز پنجشنبه، صدور مجوز رانندگی برای زنان و تصویب چنین قانونی را در این نهاد، تکذیب کرد.
محمد المهنا در واکنش به انتشار اخباری در خصوص تصویب قانون رانندگی زنان سعودی در شورای مشورتی عربستان، در حساب توئیتری این نهاد، نوشت: «عبدالله آل الشیخ» مفتی اعظم این کشور با هیچ رسانه ای در باره موافقت با رانندگی زنان عربستانی، سخن نگفته است. بیشتر بخوانید
خبرآنلاین – سیناقنبرپور در گزارشی این پرسش را مطرح کرده است که : ثبتنام ۵۲۳زن تهرانی و نامزدی آنها برای انتخابات شورای شهر تهران این پرسش را مطرح کردهاست که آیا زنان میتوانند طلسم شورای پایتخت را نسبت به عدد ۳ بشکنند و در دوره پنجم تعداد زنان بیشتری در تصمیمگیریهای کلان پایتخت مداخله کنند؟
وعده اصلاحطلبان به ویژه فراکسیون امید مبنی بر اختصاص سهمیه ۳۰درصدی برای زنان و اختصاص سهمیه ۲۰درصدی برای جوانان چشم اندازی برای حضور دست کم ۱۰ زن در شورای پنجم پایتخت ترسیم کردهاست که برهمین اساس اینک میتوان از میان ۵۲۳زنی که ثبتنام کردهاند نام برخی را که نامآشناتر هستند جدا کرد. بیشتر بخوانید
ماچولند- نبض ایران و ماچولند راهنمایی را منتشر کردهاند که بهطور خلاصه پلتفرمهای شبکه اجتماعی پرطرفدار توییتر، فیسبوک و اینستاگرام را به شهروندان، کنشگران و کنشگران تغییر اجتماعی معرفی میکند و نکاتی در مورد استفاده بهینه از هر کدام از این پلتفرمها برای ایجاد تغییر و تاثیرگذاری بیشتر ارائه میکند. بیشتر بخوانید
رادیو فردا- کمیته انضباطی فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بوکس ایران، زنان اعزامی به مسابقات بیلیارد آزاد چین را به دلیل آنچه عدم رعایت شئونات اسلامی خوانده شده، یک سال محروم اعلام کرد. فدراسیون بولینگ، بیلیارد و بوکس روز پنجشنبه در اطلاعیه خود، به نام محرومشدگان و جزئیات بیشتری درباره تخلف آنان اشارهای نکرد. بیشتر بخوانید
اخبار روز- پروین اشرفی در مقالهای به موضوع رابطه حنسیت با محیط زیست پرداخته و نوشته است:آمارها به ما میگویند که زنان بیش از ۵۰ درصد مواد غذایی را در دنیا تولید می کنند. در نتیجه در آفریقا تأثیر تغییرات محیط زیستی بر روی زنان، بطول مثال از ۴۸ درصد در بورکینا ، تا ۷۳ درصد در کنگو را شامل میگردد.
زنان در کشاورزی ، همچنین در کشت و مراقبت از محصولات زراعتی بیشترین نقش را دارند. بطوریکه مثلا در آفریقا ۷۰ الی ۸۰ درصد از کسانی که بر روی زمین کار می کنند را تشکیل میدهند. بنابراین می بینیم که زنان بزرگترین جمعیتی هستند که زندگی شان به محیط زیستشان وابسته است. به عبارت دیگر آنها با محیط زیستشان رابطه مستقیم دارند و هر تغییری که در آن بوجود آید، مستقیما زیست آنها را در بر میگیرد و بر آن تأیثر می گذارد. این زیست که شامل زیست اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میباشد، به صورت یک مجموعه دستخوش تحول میگردد. با در نظر گرفتن این که تاریخ ناظر بر این امر بوده است که زنان فقیر ترین شهروندان دنیا می باشند. شهروندانی که با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار زندگی می کنند. بیشتر بخوانید
ایرنا- شورای حقوقی مسلمانان هند روز سه شنبه ممنوعیت سه طلاقه زنان در هند را مخالفت احکام اسلام دانست و با آن به شدت مخالفت کرد. دادگاه عالی هند با درخواست دولت و تعدادی از فعالان اجتماعی رسیدگی به ممنوع کردن سه طلاقه را در دستور کار خود قرار داده است. شورای حقوقی مسلمانان هند روز سه شنبه با صدور بیانیه ای ،ورود دادگاه عالی به مسائل دینی و شرعی مسلمانان را غیر قانونی و در صلاحیت دادگاه عالی ندانست. در بخشی از بیانیه شورای حقوقی مسلمانان هند آمده است تعدد زوجات مسئله ای شخصی و دینی است و دادگاه عالی صلاحیت رسیدگی و صدور حکم در خصوص آن را ندارد.
براساس رسمی که در هند وجود دارد، مرد تنها با گفتن سه بار کلمه طلاق و بدون پذیرش هیچ گونه مسئولیتی در قبال همسر و کودکان آنها را ترک و همسر دیگری را اختیار می کند. بیشتر بخوانید
ایندیپندنت- مهاجران زن در آمریکا از بیم اخراج شدن در چارچوب اقدامات سرکوبگرانه ترامپ، از شکایتهای خود در ارتباط با خشونت صرفنظر کردهاند.
به گفته «کریستین برونسن»، وکیل آمریکایی، برخی از این قربانیان از حضور در دادگاه به شدت بیم دارند؛ تا مبادا مقامات اداره مهاجرت و کمرگ آمریکا آنها را ببینند. وی در گفتگو با رادیو ملی آمریکا گفت: «ما پروندههایی را که از جانب این زنان پیگیری می کردیم، از بیست و پنجم ژانویه که رئیس جمهور دستور اجرایی در خصوص مهاجران را صادر کرد، به حال تعلیق درآوردهایم. زنان به ما اطلاع دادند که از بیم شناسایی در دادگاه و اخراج از کشور دیگر مایل به پیگیری شکایت خود نیستند.»
آرمان زنان- طبق تبصره ماده ۹۴۶ اصلاحی قانون جدید، ارث زن در مورد همسرش که پیش از این قانون فوت شده اما اموال وی تقسیم نشده است اجرا می شود براساس این تبصره اگر فردی در سال های قبل فوت کرده اما هنوز اموالش تقسیم نشده است اموالش طبق قانون جدید تقسیم می شود.
براساس ماده ۸۶۱ قانون مدنی زن پس از مرگ همسرش ارث میبرد به شرط این که در عقد دائم او بوده و قبل از مرگ شوهرش زنده باشد. اما ماده ۸۸۰ قانون مدنی میگوید: «اگر زن که وارث شوهر است و او را به قتل عمد رسانده باشد، ارث نخواهد برد.»
اگر شوهر در زمان فوت هیچ فرزند یا نوهای از همسرش یا از همسران قبلی نداشته باشد، زن از اموال مرد یک چهارم ارث میبرد. در غیر این صورت یک هشتم از اموال مرد را به ارث خواهد برد.
پیشتر، زن به استناد ماده ۹۴۶ قانون مدنی فقط از اموال منقول (هر چیزی که از شوهر باقی مانده بود) ارث میبرد و در اموال غیرمنقول (ساختمان و زمین) سهمی به او نمیرسید. اما پس از ۷۰ سال مجلس هشتم ماده قانونی را تصویب کرد که براساس آن زن در صورت داشتن فرزند از همسر مرحومش، یک هشتم از اموال منقول، یک هشتم دیگر نیز از قیمت اموال غیرمنقول از جمله عرصه و عیان – ساختمان و زمین – ارث خواهد برد.
در صورتی که مرد هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زن یک چهارم از اموال منقول، همه اموال خواهد بود. همچنین از فروش اموال غیرمنقول یعنی عرصه و عیان – ساختمان و زمین – به میزان یک چهارم سهم خواهد برد. بیشتر بخوانید
مهرخانه- یک دختر مسلمان آمریکایی برای اینکه ثابت کند مسلمانان تروریست نیستند و از تروریست ها هم حمایت نمی کنند، صدها سند جمع آوری کرد.
حرا حشمی دانشجوی ۱۹ ساله آمریکایی وقتی در کلاس درس دانشگاه کلرادو نشسته بود، با اظهارات یک همکلاسی پسر خود مواجه شد که می گفت: همه مسلمانان تروریست نیستند اما همه تروریست ها مسلمان هستند؛ وی همچنین مسلمانان جهان و رهبران آنها را متهم کرد به اندازه کافی و شایسته، حملات تروریستی را محکوم نمی کنند.
حرا تصمیم گرفت تا به این همکلاسی اسلام هراس خود ثابت کند که عموم مسلمانان جهان از جنایات گروه های تکفیری متنفر هستند. وی ۷۱۲ سند از گوگل در تایید حرف خود جمع آوری کرد. حرا این اسناد را که مربوط به محکومیت اقدامات تروریستی از سوی مسلمانان بود جمع آوری و به همکلاسی خود ارائه کرده است. این اسناد مربوط به محکومیت اعمال تروریستی از روز حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تا اکنون است. بیشتر بخوانید
مهرخانه- یک استاد دانشگاه عربستانی پیشنهاد کرد آکادمی تعدد زوجات در عربستان تأسیس شود و در آن، طی یک ماه، سه زن را به عقد یک جوان درآورند. خانم دکتر هوازن میرزا استاد دانشگاه ملک عبدالعزیز، در گفتگویی تلویزیونی طرح خود را این گونه توضیح می دهد که سن جوان مذکور باید بین ۲۵ تا ۳۵ سال باشد.
هوازن میرزا تأکید کرد: در صورتی که جوان مذکور در ازدواج با سه زن (یک دوشیزه، یک مطلقه و یک بیوه) موفق عمل کند و فاقد مشکلات باشد آکادمی متعهد می شود پس از گذشته ۱۰ سال، در صورت رغبت جوان مذکور به وی، همسر چهارمی را به وی هدیه کند. بیشتر بخوانید
بیبیسی- مقامات ایالت جورجیا در آمریکا از صدور گواهی تولد برای دختری که والدینش اصرار دارند نام خانوادگی او را ‘الله ‘ بگذارند خودداری میکنند.
اداره بهداشت عمومی ایالتی گفته است که صدور گواهی تولد برای یک کودک ٢٢ ماهه با نام زلیخا گریسفول لورن الله با قوانین ایالاتی منافات دارد و در نتیجه، این اداره نمیتواند درخواست والدین این دختر برای صدور گواهی تولد را برآورده سازد.
مادر این دختر الیزابت هندی و پدرش بلال واک نام دارند و ازدواج نکردهاند. اداره بهداشت گفته است که طبق قوانین ایالتی، نام خانوادگی این کودک میتواند هندی، واک یا ترکیبی از این دو باشد اما نام خانوادگی الله قابل قبول نیست. به گفته این اداره، اگرچه والدین این کودک رسما ازدواج نکردهاند، اما لازم است فرزند آنان دارای نام خانوادگی یک یا هر دو نفر آنها باشد. بیشتر بخوانید
بیبیسی- میثم بهروش، پژوهشگر روابط بین الملل در مقالهای در وب سایت بیبیسی نوشته است:
برابرى جنسيتى از اصول و آرمان هاى كليدى فمينيسم و تفكر فمينيستى است. با وجود شكاف ها و اختلافاتى كه ميان نظريه پردازان و فعالان فمينيست در سراسر جهان وجود دارد، تلاش براى برقرارى عدالت و برابرى جنسيتى را شايد بتوان بزرگترين عامل وحدت بخش يا مخرج مشترك “فمينيسم ها” – اعم از ماركسيستى، ليبرال، پسااستعمارگرا و غيره – دانست.
اصل برابرى حقوقى و اجتماعى ميان زن و مرد تا حد زيادى از آن جهت اهميت دارد كه گامى اساسى براى رهايى بخشى (emancipation) زنان از آنچه فمينيست ها، ساختارهاى ظالمانه و استثمارگرانه مردسالار در جوامع مختلف تلقى مى كنند به شمار مى رود.
طى سال هاى اخير، در پى گسترش فناورى هاى ارتباطاتى و كاربرد شبكه هاى اجتماعى، ايده هاى فمينيستىِ عمدتا برخاسته از غرب در جوامع اسلامى مانند ايران نيز اشاعه يافته و به محل مناقشه ميان صاحب نظران دينى و سياسى تبديل شده. يكى از نگرانى هاى عمده منتقدان برابرى جنسيتى، تاثير متحول كننده (transformative) آن بر ساختار روابط قدرت در عرصه هاى مختلف سياسى، اجتماعى و اقتصادى و به ويژه تغيير ماهيت نهاد خانواده است. بیشتر بخوانید
بیبیسی- یوسف لطیف پور،روزنامهنگار سینمایی،در یادداشتی در مورد پوستر فتادمین جشنواره فیلم کن نوشته است: پوستر هفتادمین دوره فستیوال فیلم کن که تصویری از کلودیا کاردیناله، ستاره بزرگ سینمای ایتالیا در دهههای ۱۹۶۰و ۱۹۷۰، را در حالت رقص نشان میدهد باعث اعتراض شده است.
این پوستر از این جهت جنجال آفریده که عکس واقعی که منبع آن بوده با فتوشاپ دستکاری شده است. تفاوت بین عکس واقعی و پوستر طراحی شده در کوچک کردن آشکار اندازه کمر و ساق پای کلودیا کاردیناله است و باعث شده در راستای اعتراضهای گاه و بیگاه رسانهای به نحوۀ حضور زنان در سینما و انتظاراتی که از آنها میرود مورد بحث قرار بگیرد.
روزنامه لیبراسیون نوشت: “کلودیا کاردیناله فقط با یک چرخش یک درجه از سایزش کم شد!” و یک کاربر شبکه اجتماعی توییتر گفت که “اگر کلودیا کاردیناله همان طوری که هست بینقص نیست، پس دیگر باید گفت کلاه بقیه ما پس معرکه است.”
اما خود کلودیا کاردیناله این جنجالها را “دعوای زرگری” خواند و گفت که طراح سعی کرده فقط حالت سبکی و حرکت و رهایی را القاء کند که در آن ستارۀ بزرگ را به “یک شخصیت خیالی” تبدیل کرده است.
کاردیناله در گفتگویی با “هافینگتن پست” گفت:”این نگرانی برای این که واقعیت فدا شده در این جا جایی ندارد و به عنوان یک فمینیست معتقد، من در این کار هیچ توهینی نمیبینم. در این دنیا مسائل خیلی مهمتری برای حرف زدن وجود دارد. بالاخره این فقط سینماست.” بیشتر بخوانید
رادیو فردا- فمینیسم ایرانی خود را چگونه تعریف میکند؟ چرا هنوز خیلیها از اینکه عنوان فمینیست را برای فعالیتهای خود انتخاب کنند پرهیز میکنند؟ آیا فمینیسم حرکتی است به سوی برابری حقوقی زنان یا ضدیت با مردان؟
ناصرکرمی، روزنامهنگار و استاد دانشگاه ترونهایم نروژ است که نام او را بیشتر در حوزه محیط زیست شنیدهاید. اما آقای کرمی فراز و فرودهای جامعه ایران را هم در سالهای روزنامهنگاری خود دنبال کرده. او میگوید فمینیسم ایرانی بیش از هر چیز جار و جنجال کرده است. در مقابل محبوبه عباسقلیزاده از فعالان حقوق زنان فمینیسم ایرانی را دارای محصول و جریانساز و مؤثر میداند. بیشتر بخوانید
بیبیسی- پارلمان جمهوری خودمختار چچن طرح اصلاحات قانون آموزش و پرورش را تصویب کرده است که “به دانشجویان اجازه می دهد مطابق باورهای دینی لباس بپوشند”.
این اصلاحات پس از مشاجره میان رمضان قدیروف، رهبر جمهوری خودمختار مسلمان نشین چچن در جنوب روسیه و اولگا واسیلوا، وزیر آموزش و پرورش روسیه بر سر پوشیدن حجاب در موسسات آموزشی تصویب می شود.
بکخان خازبولاتوف، رئیس کمیته آموزش، علوم و فرهنگ پارلمان چچن به هنگام معرفی این اصلاحات گفت که آن ها با قانون فدرال روسیه در باره آموزش و پرورش مغایرت ندارند. بیشتر بخوانید
مهرخانه- بستههای فرهنگی با محتوای عفاف و حجاب، فرهنگ ایثار و شهادت و فرهنگ نماز و عبادت در ایام نوروز بین زائران کودک مسجد مقدس جمکران توزیع می شود.
۵۰ هزار بسته فرهنگی با موضوع تعمیق باور دختران مکلف به حجاب، فرهنگ ایثار و شهادت و فرهنگ نماز و عبادت در ایام نوروز از سوی مرکز گل نرگس به کودکان زائر مسجد مقدس جمکران اهدا میشود.
اهدای ۶ جلد کتاب ویژه نماز توسط انتشارات مسجد مقدس جمکران و نیز تولید اسباب بازی از سوی اداره آفرینشهای هنری این مکان مقدس از دیگر هدایایی است که در این بستههای فرهنگی قرار داده میشود. بیشتر بخوانید