در دنیای زنان چه خبر؟ ۱۲ تا ۱۸ فرودین ماه ۱۳۹۶

در دنیای زنان چه خبر؟ ۵ تا ۱۱ فروردین‌ماه ۱۳۹۶
1 آوریل 2017
در دنیای زنان چه خبر؟ ۱۹ تا ۲۵ فروردین ۱۳۹۶
14 آوریل 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ ۱۲ تا ۱۸ فرودین ماه ۱۳۹۶

 

ایران در رده بندی جهانی نابرابری جنسیتی ۴ پله سقوط کرد

تسنیم- سازمان ملل در جدیدترین گزارش از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی به بررسی وضعیت نابربری جنسیتی در ۱۶۰ کشور جهان از جمله ایران بر پایه آمار سال ۲۰۱۵پرداخته و شاخصی با همین عنوان ارائه کرده و بسته به میزان برابری بین زن و مرد نمره ای به هر کشور در این شاخص داده شده است.

ایران در میان ۱۶۰ کشور جهان رتبه ۱۱۸ را از نظر شاخص نابرابری جنسیتی کسب کرده است. در گزارش توسعه انسانی سال گذشته رتبه ایران از این نظر ۱۱۴ اعلام شده بود که بدین ترتیب ایران در رده بندی جهانی نابرابری جنسیتی ۴ پله نزول داشته است. بیشتر بخوانید

 

سازمان بسیج زنان، حامی اشتغال خانگی بانوان است

ایرنا – رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: سازمان بسیج زنان به عنوان یکی از حامیان اصلی اشتغال خانگی برای بانوان است و در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

‌مینو اصلانی با اشاره به شعار سال جدید افزود: هرچند که پیش از این در سازمان بسیج فعالیت هایی آغاز شده بود اما در سال جدید حمایت از اشتغال خانگی جزو اولویت های برنامه این سازمان قرار گرفته است تا با آموزش و توانمندسازی بانوان جوان، جامعه را از استعداد و توانمندی آنان بهره مند سازد.

وی تصریح کرد: سال جدید، سال بسیار مهمی است و با شعاری که مهمترین مسائل کشور را مورد نظر قرار داده است و مقام معظم رهبری با درایت و تدبیر بسیار عمیق خود به آن توجه کردند، بحث تولید و اشتغال است که ذیل اقتصاد مقاومتی تعریف می شود و به عنوان شعار سال انتخاب شده است. بیشتر بخوانید

حرف تا عمل دولت یازدهم در برآوردن مطالبات زنان

ایرنا- بررسی عملکرد دولت یازدهم، از افزایش توانمندی زنان در عرصه های اقتصادی، مدنی، فرهنگی و سیاسی نشان دارد؛ توانمندی که پیش از این به دلیل سوگیری های جنسیتی و رویکردهای تبعیض آمیز دوره اجرایی پیشین نادیده گرفته می شد.

«حسن روحانی» در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، یکی از برنامه های محوری خود را نگاه ویژه به جایگاه زنان و استفاده از توانمندی های آنان در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و …قرار داد. اکنون با نزدیک شدن به ماه های پایانی دولت یازدهم و با علم به این موضوع که زنان نیمی از پیکر جامعه هستند و بی توجهی به مطالبات و ظرفیت آنان، برابر با نادیده انگاشتن نیمی از توان و استعداد کل جامعه است؛ توانسته حضور زنان را در عرصه های مختلف گسترش دهد؛ مشارکتی که با وجود برخی انگاره های مردسالارانه و نبود توازن جنسیتی به دست آمده است.

بیشتر بخوانید

نقدی بر اقدام شتابزده دولت در ایجاد یک سند ملی

مهر- دولت ایران به صورت داوطلبانه اقدام به تهیه نقشه راه و برنامه عمل به نام سند ملی آموزش ۲۰۳۰ کرده و آن را به یونسکو ارائه داده و طرح عملیاتی شدن آن را شروع کرده است.

اگر مروری بر عملکرد دولت ها و مسئولان داشته باشیم؛ با وجود اینکه تاکنون هیچکدام از دولت ها نتوانسته اند اقدامات خود را صد درصد با سیاست های کلی نظام منطبق کنند، گاهی برخی دولت ها اقدامات شاذی را صورت می دهند که نه تنها در مسیر سیاست­ها و اهداف کلی کشور نیست بلکه مغایرت بسیار واضحی با قوانین و اسناد بالادستی نظام دارد. تلاش همه جانبه هیئت دولت در سال ۹۵ برای پیگیری و اجرای سند ملی آموزش ۲۰۳۰ جمهوری اسلامی ایران که با مدیریت و برنامه ریزی یونسکو تصویب شده است، این سوال را برای کارشناسان و رسانه ها ایجاد می کند که چطور وقتی از سال ۹۲ اکثر اسناد مصوب نظام، از جمله سند تحول بنیادی نظام اسلامی و سند مهندسی فرهنگی اندر خم یک کوچه بوده اند، چنین تلاشی برای تحقق این سفارش یونسکو که در بسیاری از موارد خلاف قوانین کشور است، وجود دارد؟ (فاصله سه ماه از امضای وزیر و رونمایی از برنامه عمل جامع ۳۷۵ صفحه ­ای) بیشتر بخوانید

مولاوردی: با کلی گویی به جایی نمی رسیم

ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در سال گذشته با کمبود اعتبارات و امکانات با سرانگشت تدبیر و مدیریت و قدرت چانه زنی کارهای بزرگی را پیش بردیم.

شهیندخت مولاوردی افزود: هرچند خروجی ملموس این اقدامات قابل مشاهده نیست اما اگر با خوش بینی ببینیم در عرصه فرهنگی تحولات جدی داشته ایم و گفتمان حاکم بر این حوزه تغییر داده شده است.

مولاوردی اضافه کرد: همچنین برنامه های دولت که در ابتدای فعالیت خود داشته است و کمتر زمینه تحقق آن فراهم شده امیدواریم شرایطی فراهم شود که در حوزه زنان و خانواده شاهد حرکت هایی در این راستا باشیم تا برای ارتقای جایگاه زنان و پایداری خانواده گام های بزرگی برداشته شود البته در این مسیر نیازمند هماهنگی سیاستگذاران هستیم و نباید توقع داشته باشیم که فقط دولت و معاونت زنان مشکلات را حل کند.

وی خاطرنشان کرد: در ماه پایانی فعالیت دولت یازدهم هستیم و فرصتی برای ارائه فعالیت های ماست. بیشتر بخوانید

حکم جدید زندان نرگس محمدی به اجرا در آمد

کانون مدافعان حقوق بشر- حکم جدید زندان نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر با پایان یافتن حکم زندان قبلی او بلافاصله از تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۵ اجرا شد.

دوران محکومیت خانم محمدی بر اساس حکم ارائه شده توسط دایره اجرای احکام زندان اوین، در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۵ به پایان رسید. خانم محمدی در این پرونده که در سال ۱۳۸۹ برای او تشکیل شده بود، در دادگاه تجدید نظر به شش سال حبس محکوم شد. اتهام‌های او در این پرونده، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر عنوان شده بود. بیشتر بخوانید

خواب بودم که شوهرم دادند!

بیدارزنی- مریم رحمانی در گزارشی نوشته است: از سر کار برمی‌گردم خستگی احتمالاً از سرو رویم می‌بارد که صندلی‌اش را به من تعارف می‌کند. تشکر می‌کنم و می‌گویم: می‌ایستم و باز اصرار می‌کند که دو ایستگاه دیگر پیاده می‌شود. می‌نشینم و گفتن «آخی» ناشی از خستگی، سرحرف را بینمان باز می‌کند. می‌گوید: کارکردن با همه‌ی خستگی‌هایش به ماندن در خانه می‌ارزد. من که اگر در خانه بمانم، اعصابم به هم می‌ریزد. همسرم ترش‌رو است. اهل معاشرت نیست؛برخلاف خودم که زود با آدم‌ها گرم می‌گیرم. گفتم خب پس چرا با این همه تفاوت با او ازدواج کردید؟ گفت: من خواب بودم. منظورش را پرسیدم. پاسخ داد: خواب بودم که شوهرم دادند. صبح که از خواب بیدار شدم مادرم گفت: دیشب برایت خواستگار آمد و شوهرت دادیم. آن موقع ۱۱ سال داشتم. چهارده سالم بود که بچه‌دار شدم. مثل عروسک با بچه‌ام بازی می‌کردم، من که از بچه‌داری سردر نمی‌آوردم. نه کودکی کردم، نه جوانی. سن‌اش را پرسیدم. متولد ۵۰ بود و همسرش متولد ۳۳. بیشتر بخوانید

 

زنان پاکستانی برای مطالبه سهم بیشتر از فضای عمومی رکاب زدند

رادیو زمانه- ده‌ها زن در پاکستان یک مسابقه دوچرخه سواری زنانه، در شهرهای بزرگ راه انداختند. این مسابقه بخشی از برنامه‌ای بود که برای به چالش کشیدن غلبه حضور مردان در خیابان‌ها و فضاهای عمومی که روز یکشنبه دوم آوریل در پاکستان اجرا شد.

سعید ماهر بانو، از گروه فمینیستی «دختران در داباس» که این مسابقه را راه انداختند، گفته: «استراتژی ما خیلی ساده، این بود که در فضاهای عمومی دیده شویم.»

آنها این برنامه را پس از آنکه سال گذشته گروهی از مردانی زنی را در لاهور از دوچرخه‌اش پایین کشیدند، طراحی کردند.

اما این مسابقه دوچرخه‌سواری تنها یکی از چندین برنامه‌ای است که گروه فمینیستی دختران در داباس اجرا کرده‌اند. داباس نام یک رستوران بین راهی در پاکستان است. گروه دختران در داباس، عمدتا بر برنامه‌هایی برای تشویق زنان به حضور در عرصه‌های عمومی و مبارزه با محدودیت‌هایی که برای آنها در عرصه‌های عمومی وجود دارد و برای بالا بردن آگاهی عمومی در این زمینه تلاش می‌کنند. بیشتر بخوانید

زنان شوراها باید متعهد به زنان باشند نه جریان‌های سیاسی

ایسنا- توران ولی‌مراد، فعال حوزه زنان گفت: کلیدی‌ترین توقع از زنان عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا این است که خود را به جریان‌های سیاسی متعهد نکنند بلکه برای زنان کار کنند.

توران ولی‌مراد در گفت‌وگو با ایسنا افزود:لازم است زنان عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا مشکلاتی را که زنان به دلیل جنسیت خود با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را شناسایی کنند، در برنامه‌ها بگنجانند و بر رفع آنها نظارت کنند. زنان عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا باید به موضوع زنان سرپرست خانوار توجه کنند و از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در جهت کاهش مشکلات آنها مطالبه کنند علاوه بر آن ایجاد فضاهایی ویژه زنان به منظور انجام تفریحات سالم را تسریع کند. بیشتر بخوانید

ورزش‌های آبی کیفیت زندگی زنان یائسه را افزایش می‌دهد

ایسنا- انجام ورزش‌های شدید آبی باعث کاهش چربی‌های بدن و افزایش سرعت پیاده روی در زنان یائسه‌ای که زانو درد دارند می‌شود و به درمان دردهای آنها کمک می‌کند.

بسیاری از زنان یائسه به دلیل زانو درد در پیاده‌روی مشکل دارند. انجام ورزش‌های شدید آبی می‌تواند به درمان آنها کمک کند و سرعت پیاده‌روی آنها را افزایش دهد. البته برای کاهش چشمگیر چربی زنان نیاز دارند تا مدت زمان بیشتری ورزش کنند. بیشتر بخوانید

جدیدترین کتاب سعید مدنی با موضوع زنان منتشر شد

ملی، مذهبی- کتاب زنان در جهان و ایران اثر جونی سیگر و سعید مدنی قهفرخی عضو شورای فعالان ملی مذهبی وارد بازار نشر شده است.

به گزارش سایت ملی مذهبی انتشارت روزنه در این مورد توضیح داده است:«جونی سیگر، نویسنده بخش جهان این کتاب از شخصیت‌های شناخته‌شده بین‌المللی در زمینه امور زنان و مشاور سازمان ملل در این زمینه است. او با ابتکار خود در ارائه وضعیت زنان در جهان به شکل فشرده و در قالب نقشه‌های متعدد و اطلس‌وار مطالبی را که عرضه‌شان در حالت عادی شاید بیش از هزار صفحه حجم می‌برد به صورت گویا و خلاصه عرضه کرده است.

اما در میان انبوه این داده‌ها وضعیت کشور ما چگونه است؟ با توجه به خودآگاهی روزافزونی که در میان زنان ایرانی نسبت به وضعیتشان در حال شکل‌گلیری است ارائه شاخص‌های وضعیت زنان در جهان تنها وقتی کامل و راهگشا خواهد بود که با معادل مفصل‌تر همان شاخص‌ها در ایران همراه شود تا درک و شناخت جامع‌تری از وضعیت کشورمان به دست آید. این مهمی است که دکتر سعید مدنی، پژوهشگر مسایل اجتماعی و جرم شناس، براساس فصول و بخش‌های کتاب، اما به عنوان تالیفی مستقل بر عهده گرفته و در ادامه ترجمه فارسی کتاب جونی سیگر ارائه کرده است. بیشتر بخوانید

زنان ترنس نباید مدام از زنانگی‌شان دفاع کنند

ماچولند- افراد تراجنسی و تراجنسیتی هنوز هم در جوامع قربانی تبعیض، خشونت و طرد می‌شوند. آمار زنان ترنسی که در امریکا به دلیل ترنس‌هراسی و ترنس‌ستیزی کشته می‌شوند هر روز بیشتر می‌شود. اما زنان ترنس معمولاً نمی‌توانند جای خود را در جنبش‌های فمینیستی پیدا کنند، آن هم به این دلیل که بسیاری زن بودن را تنها به زنان همان‌جنسیتی – زنانی که جنسشان با جنسیتی که جامعه به آنها در بدو تولد اطلاق کرده است یکی است – محدود می‌کنند و اتفاقاً زنان ترنس را محکوم می‌کنند که “از ساختار مردسالار – در دوران مرد بودن خود – بهره برده اند و تجربه زیسته‌شان به عنوان یک زن خالی از تبعیض‌های جنسیتی است، پس جایی در بدنه جنبش فمینیستی ندارند.” این مقاله نشان می‌دهد که چطور تجربه زیسته زنان ترنس پر است از اشکال متنوع تبعیض جنسیتی و البته زن‌ستیزی.

با وجود این که جنبش زنان در ایران سابقه‌ای بیش‌تر از صدسال دارد، به دلایلی متعدد و متنوع زنان ترنس هنوز جای خود را در این جنبش پیدا نکرده‌اند. ماچولند این مقاله را همزمان با روز ۳۱مارچ، روز مشاهده‌پذیری ترنس‌ها منتشر می‌کند و امیدوار است پیوند بین جنبش‌های فمینیستی و ترنس که هردو برابری‌خواهند، قوی‌تر شود. بیشتر بخوانید

ماراتن پارس، پر ابهام، بدون زنان

رادیو فردا- سه روز مانده تا پایان ثبت نام، ابتدا بند جنسیت از صفحه ثبت‌نام حذف شد و سپس با بازگشتن این بند، زنان به صفحه دیگری هدایت می‌شدند که در آن مسیر ماراتن، مسیری ده کیلومتری و ‌دور دریاچه آزادی تعیین شده بود. مسیری که زنان باید برای دویدن در آن، تنها ۵۰ هزار تومان،‌ نیمی از کل بهای شرکت در ماراتن، را می‌پرداختند. زمان ماراتن زنان نیز متفاوت است، در حالی که ماراتن مردان ساعت شش صبح آغاز می‌شود، زنان، ساعت چهار بعد از ظهر و پس از پایان مسابقه مردان، دویدن را‌ آغاز می‌کنند. بیشتر بخوانید

 

۴۰۰کارآفرین شهرک های صنعتی کشور را زنان تشکیل می دهند

ایرنا – مشاور امور بانوان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: در حال حاضر ۴۰۰ زن کارآفرین در شهرک های صنعتی کشور فعالیت دارند.

پریچهر سلطانی اظهار داشت: این بانوان در هشت رشته در شهرک های صنعتی فعالیت جدی دارند و مدیرعامل شهرک های صنعتی نیز از بانوان برای فعالیت های موثر و مفید به خوبی حمایت می کند.

وی تصریح کرد: به همین منظور شورای توسعه و تعاون بانوان کارآفرین شهرک های صنعتی تشکیل شده است و این اقدامات فرصت هایی ویژه برای بانوان کارآفرین ایجاد می کند. بیشتر بخوانید

 

خانه‌نشینی زنان، مساله‌ای سیاسی، دینی یا اقتصادی؟

رادیو فردا- در حالی که بسیاری معتقدند اصرار آیت‌الله خامنه‌ای بر خانه‌نشین کردن زنان و ارجحیت خانه‌داری بر مشاغل اجتماعی، برآمده از دیدگاه‌های مذهبی اسلامی است اما نمی‌توان نتایج اقتصادی آن در جوامع اسلامی را ندیده گرفت. رویا کریمی مجد در گفت و گو با محمد جواد اکبرین و احمد علوی به این موضوع پرداخته است. بیشتر بشنوید

چرا زنان مدیریت بانک ها را در تایلند در اختیار دارند

ایرنا – زنان در تایلند ۳۱ درصد از اعضای کمیته اجرایی و شورای خدمات مالی را تشکیل می دهند که این رقم تایلند را پس از کشورهای نروژ و سوئد در جایگاه سوم جهان قرار می دهد.

تایلند در حالی از این شرایط برخوردار است که اجبار قانونی مبنی بر بکارگیری زنان در نهادهای مختلف وجود ندارد، اما در کشورهای اروپایی براساس قوانین حضور ۳۰ درصدی زنان در مناصب مدیریتی الزامی است.

تارنمای ‘ای.او.ال’ روز سه شنبه نوشت: میزان مشارکت زنان آمریکایی در نهادهای مالی ۲۰ درصد گزارش شده و ژاپن تنها با ۲ درصد در پایین ترین جایگاه جدول حضور زنان در نهادهای مالی قرار دارد.

در نتایج این گزارش که مطالعات آن توسط شرکت مشاوره ای ‘اولیور ویمان’ انجام شده، احتمال داده شده است مردان برای کارهایی که چالش و هیجان بیشتری دارد و نیازمند جزئیات، صبوری و احتیاط بیشتری هستند، اقدام می کنند. بیشتر بخوانید

ارایه نظر بهزیستی تا پایان ماه درباره “مرکز بازتوانی زنان آسیب‌دیده”

ایسنا- ثریا شارقی مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری تهران گفت: قرار است اداره کل بهزیستی استان تهران طرح «مرکز بازتوانی زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب» را بررسی کند و تا پایان ماه جاری نظر خود را ارایه دهد.

ثریا شارقی افزود: طرحی به کارگروه زنان و خانواده استانداری تهران با عنوان «مرکز بازتوانی زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب» ارایه داده‌ایم که بر اساس این طرح، زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب ابتدا قرنطینه و بر اساس نوع آسیب‌، دسته بندی می‌شوند و به مرکز پزشکی و روان‌پزشکی ارجاع داده و مشاوره می‌شوند. سپس در مرکز تفریحی، فرهنگی و آموزشی وارد می‌شوند تا از نظر روحی تحت بازتوانی قرار گیرند. همچنین براساس تخصص و علاقه به کارگاه حرفه آموزی می‌روند و این کارگاه‌ها بازار محور هستند. بیشتر بخوانید

درصد مشارکت سیاسی زنان در ایران رو به افزایش است

ایلنا- سیده فاطمه حسینی در سخنرانی خود در اجلاس زنان اتحادیه بین‌المجالس گفت: اگر چه وضعیت مشارکت سیاسی زنان در عرصه بین‌الملل پیشرفت چندانی نداشته اما خوشبختانه در کشور ما این پیشرفت قابل ملاحظه است. در دوره دهم مجلس شورای اسلامی تعداد کاندیداهای زن مجلس از ۸ درصد به ۱۱ درصد افزایش پیدا کرد و تعداد نمایندگان زن مجلس نیز از ۹ نفر به ۱۷ نفر افزایش یافت.

او با اشاره به افزایش درصد کاندیداهای زن در انتخابات شوراهای شهر و روستا از ۴.۲ درصد به ۶.۳ درصد در انتخابات اخیر، افزود: در انتخابات قبلی شورای شهر نیز بیش از ۱۲ هزار زن کاندیدا شده بودند که ۶ هزار نفر آنها انتخاب شده بودند.

بیشتر بخوانید

گله رهبران زن جهان از فقدان عدالت جنسیتی

وقایع اتفاقیه- کره‌جنوبي رسما پارک گون هاي، اولين رئيس‌جمهوري زن اين کشور را پس از قرارگرفتن در مرکز اتهام رسوايي فساد گسترده، از کار برکنار کرد. پارک، دفتر رياست‌جمهوري را فقط ۶ ماه پس از اينکه ديلما روسف، اولين رئيس‌جمهوري زن برزيل، به‌خاطر دستکاري بودجه فدرال استيضاح شد، به اجبار ترک کرد.

خروج دو زن از دفتر رياست‌جمهوري در کشورهايي پرجمعيت، خلئي بزرگ در نسبت اندک زناني که سرپرستي دولت‌ها را در دست دارند، ايجاد کرده است. گزارش مرکز تحقيقات پيو نشان مي‌دهد که تاکنون فقط کمي بيش از يک‌سوم کشورهاي جهان، حضور يک زن را در دفاتر رده بالاي خود تجربه کرده‌اند. درحال‌حاضر، فقط ۱۵ زن در رده‌هاي بالاي شغلي در کشورهاي مختلف حضور دارند. بیشتر بخوانید

کدام ماده قانوني مسير زندگي بني‌اعتماد را عوض کرد؟

وقایع اتفاقیه- رخشان بني‌اعتماد، کارگردان سينماي ايران مي‌گويد: «من جزء شيفتگان سينما نبودم اما کشف اعجاز برقراري ارتباط از طريق تصوير در ۱۹ سالگي، کافي بود که مطمئن شوم جز سينما هيچ انتخاب ديگري ندارم.» خالق «روسري آبي»، «زير پوست شهر»، «بانوي ارديبهشت»، «نرگس»، «خون‌بازي» و… ۱۴ فرودين سالروز تولد ۶۳ سالگي‌اش است. بني‌اعتماد در کتاب «از نگاه سينماگران دهه ۶۰» در بخشي با عنوان «از ميان خاطرات» نوشته است: «در زمان ما ورود به دانشگاه به سختي حالا نبود. حق انتخاب داشتيم و امکان قبول‌شدن در رشته مورد نظر زياد بود. ديپلم رياضي گرفته بودم و همان سال در رشته معماري قبول شدم. مادر سرپرست خانواده بود و تأمين مخارج ادامه تحصيلم باري اضافه بر دوش او؛ بنابراين بايد کار مي‌کردم. در همان زمان، سازمان راديو تلويزيون اعلام کرد که از بين قبول‌شدگان امتحان ورودي مدرسه عالي تلويزيون و سينما، بعد از گذراندن دوره‌اي ۹ ماهه، ۲۰ نفر را به‌عنوان منشي صحنه استخدام مي‌کند. بیشتر بخوانید

روزگار دختران افغان در ایران

ایران- نورا ومینا دو خواهر اهل افغانستان تنها یک سال است از خانه بیرون می‌آیند. یک سال طلایی. پیش از این پدر معتادشان کمتر اجازه می‌داد پای‌شان را از خانه بیرون بگذارند. نورا ۱۸ ساله است و مینا ۲۲ ساله. آنها جز در و دیوار خانه‌شان جای زیادی را ندیده‌اند. تا همین یک سال پیش هیچ تصویری از کتاب، درس، مشق و مدرسه نداشتند. بیشتر بخوانید

ماراتن بدون زنان

وقایع اتفاقیه- نخستین دوي ماراتن بين‌المللي سال قبل در تخت‌جمشيد برگزار شد. ۲۰۰ دونده مرد، شرکت‌کنندگان حاضر در اين مسابقات بودند. زنان قبلا معترض شدند که چرا به آنها اجازه حضور در مسابقات داده نشده است. معصومه ترابي در اعتراض به اين اقدام فدراسيون که دو ساعت قبل از اينکه مسابقه شروع شود، نام او و يک دونده زن تهراني را از ليست مسابقات حذف کرده بود، به تنهايي در مسير مسابقه دويد. امسال هم زنان در دوي ماراتن حضور ندارند. ديروز در فرم ثبت‌نام در بند جنسيت، گزينه زنان غير‌فعال شد. تصور اين بود که فدراسيون دووميداني از قبل براي هر سه دوی ماراتن، نيمه‌ماراتن و ۱۰ هزار متر از زنان ثبت‌نام مي‌کند ولي به يکباره تصميم به حذف زنان گرفته است.

روزهاي گذشته هم در فضاي مجازي تبليغات شده بود تا زنان حضور گسترده‌اي در اين مسابقات داشته باشند؛ آنها که توانايي دارند در دوي ماراتن و نيمه‌ماراتن ثبت‌نام کنند و آنهايي که نمي‌توانند براي تماشاي مسابقات و تشويق زنان شرکت‌کننده در مسير مسابقه حاضر شوند. خبرهايي منتشر شده بود که مي‌گفت در بين دونده‌های زني که براي ماراتن ثبت‌نام‌ کرده‌اند، چند زن آمريکايي حضور دارند اما ديروز سعادت گفت که از اول قرار نبوده زنان در دوي ماراتن شرکت کنند، دليل هم مشخص است؛ پوشش زنان غير‌ايراني: «ما براي برگزاري دوي ماراتن زنان محدوديت داريم. بیشتر بخوانید

دویدن دور «آزادی»

شرق: ورزش بانوان ایران با وجود محدودیت‌های پیشِ‌رو، در حالی در سال‌های اخیر رشد چشمگیری در مسابقات داخلی و خارجی داشته که قرار است دری تازه از حضور در میادین، به روی آن گشوده شود.

میزبانی فدراسیون دوومیدانی کشورمان از رقابت‌های بین‌المللی «دوی ماراتن پارس» اتفاق مثبتی است که این روزها زنان ایرانی را به‌شدت تحت‌ تأثیر قرار داده و موجبات خوشحالی آنها را فراهم کرده است. تهران روز جمعه ١٨ فروردین، میزبان دوندگان زن و مرد اقصی‌نقاط جهان است تا ماراتنی را با شعار «I RUN IRAN» برای نخستین‌بار در کشور برگزار کند. نکته درخور توجه ماراتن تهران، حضور بانوان ایرانی در این مسابقات است. دوومیدانی زنان ایران در شرایطی بعد از انقلاب محدود به چند ماده (پرتاب وزنه، دوهای سرعت و هفت‌گانه) بوده و زنان فعالیتی در دوی ماراتن و نیمه‌ماراتن نداشته‌اند. بیشتر بخوانید

ضرورت آموزش و ترویج کارآفرینی در میان زنان روستایی و عشایری آذربایجان‌غربی

ایسنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر ضرورت آموزش و ترویج کارآفرینی و توسعه کسب و کار پایدار در میان زنان روستایی و عشایری استان تأکید کرد.

«اسمعیل کریم‌زاده» با اشاره به اهم اقدامات و فعالیت‌های زنان روستایی و عشایری آذربایجان‌غربی در طی یک سال گذشته اظهار کرد: در مناطق روستایی و عشایری به‌علت در دسترس بودن مواد خام، منابع طبیعی و وجود افراد بیکار، کارآفرینی یک استراتژی موثر در توسعه کسب وکار و ایجاد اشتغال است و زنان کارآفرین می‌توانند برای خود و دیگر اعضای خانواده ایجاد اشتغال کنند.

وی ادامه داد: متأسفانه زنان عمدتاً در بخش‌های غیررسمی فعالیت می‌کنند، از آموزش‌های لازم در زمینه ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای کم بهره‌اند و از مباحث مرتبط با بازاریابی و بازاررسانی محصولات کمتر اطلاع دارند. بیشتر بخوانید

چرا مدیران زن مدیران بهتری هستند؟

بولتن نیوز- فاطمه مقیمی با بیان اینکه نیاز به حضور زنان در جامعه امروز بيش از هر زمان ديگري احساس می‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر تعداد بسيار كمي از زنان پست مديريتي دارند، به‌طوری‌که به طور ميانگين در برابر هر سه مدير مرد يك مدير زن وجود دارد.

وی افزود: كاركنان زن در گروه‌های بالای درآمدی، در مقايسه با هم‌ردیفان مرد خود دريافتي كمتری دارند.

این تاجر زن عضو اتاق بازرگانی تهران یادآور شد: مطالعات نشان داده كه یک‌سوم زنان شاغل در پست‌های منشيگری و یک‌چهارم در حوزه‌های مراقبت‌های بهداشتي، آموزشي و توليدات مواد غذايي هستند، با این حال حتي در اين شغل‌ها نيز زنان پست‌های كليدی را در ارتباط با شغلشان ندارند. بیشتر بخوانید

اولویت نخست دفتر امور بانوان و خانواده در سال ۹۶

دانا- امیدوارم با توجه به عملکرد خوب بانوان استان مردم در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا به زنان رای دهند و با روی کار آمدن بانوان شاهد تحولات عظیمی در حوزه ی زنان و خانواده در خوزستان باشیم.

در اولین نشست مشاورین بانوان فرمانداریهای خوزستان با محوریت بررسی آسیب های اجتماعی، کانون های اجتماعی فرهنگی و پارکهای بانوان که در محل اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان برگزار شد فرانک موسوی سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در زمینه آسیب های اجتماعی گفت: باید نگاه جدی در بحث آسیب های اجتماعی در استان شود. بیشتر بخوانید

اولین کانال تخصصی نماز و سبک زندگی ویژه زنان با عنوان “صدف” راه‌اندازی شد

شبستان- مدیر روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز با اشاره به راه اندازی اولین کانال تخصصی نماز و سبک زندگی ویژه بانوان گفت: با توجه به رسالت زنان در رابطه با تربیت نسل صالح و اهمیت نماز در این رابطه این کانال راه اندازی شده است.

مسعود دریس، مدیر روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز با اشاره به راه اندازی اولین کانال تخصصی نماز و سبک زندگی ویژه بانوان با عنوان “صدف” گفت: با توجه به رسالت زنان در رابطه با تربیت نسل صالح و اهمیت نماز در این رابطه این کانال راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه این کانال جهت بهره گیری از ظرفیت ها، استعدادها و خلاقیت های زنان افتتاح شده است، خاطرنشان کرد: با راه اندازی این کانال سعی کردیم گامی در حوزه نشر معارف غنی دینی و انقلابی و تحقق اهداف نظام اسلامی در فضای شبکه های اجتماعی برداریم. بیشتر بخوانید

آيا در اسلام چند همسرى مجاز شمرده شده است؟

بالاترین- اين قضيه تعدد زوجات يا چند همسری (Polygamy) كه اينهمه به خاطر آن عليه اسلام جنجال به راه انداخته‌اند از چه قرار است؟

آيا واقعاً اسلام اجازه داده است مردان تا چهار همسر براي خود اختيار كنند؟! در اين صورت با توجه به تساوي نسبي تعداد زنان و مردان، مسلماً عده‌اي بي‌همسر خواهند ماند!

آيا خداوند حكيم در كتاب هدايتش، نگرانِ ارضاء نشدن برخي مردان زياده‌طلب در تك ‌همسري بوده و خواسته است دل آنان را با اين جواز راضي كند يا قضيه به گونه‌اي ديگر است؟

به نظر مي‌رسد به جاي نقل قول اين و آن، و مراجعه به متون مذهبي و فتواي فقها و اظهار نظر متوليان دين، مستقيماً و بدون واسطه سراغ سرچشمه، يعني سخنِ روشن خداوند در كتابش يعني قرآن برويم و بدون پيش‌داوري و تأثيرپذيري از نظريات دوست و دشمن در آن انديشه كنيم.

درست است، در قرآن سخن از چند همسري رفته است و اجازه ازدواج با چهار زن نيز داده شده است، ولي بايد ديد در چه شرايطي، با چه كساني و براي چه منظوري! آيا اگر پزشك جراحي براي جلوگيري از سرايت عفونت به اندام بيمار به قطع عضوي از اعضاء او اقدام كند، عمل او خيانت محسوب مي‌شود يا خدمت؟ بیشتر بخوانید

۲۳ حقیقت باور نکردنی در مورد زنان

جام جم آنلاین در یادداشتی به ارائه ۲۳ گزاره درباره زنان پرداخته است : زنان که می‌توانند هم الهام‌بخش شعر و هم آغازگر جنگ باشند، موجودات بسیار پیچیده‌ای هستند. ۲۳حقیقت اثبات شده و جالب در مورد زنان برایتان گردآوری کرده‌ایم که باعث می‌شود درک بهتری از زنان داشته باشید. هر ۹۰ ثانیه یه زن بر اثر زایمان یا بارداری در جهان جان خود را از دست می دهد. زن ها روزانه نزدیک به ۲۰ هزار کلمه حرف می زنند. ۱۳ هزار کلمه بیشتر از مردان پشت هر مرد موفق یه زن و جود دارد . اما از میان ۲۰ زن ثروتمند جهان ، نزدیک به ۱۷ نفر از آنها ثروتشان را هم از پدر و هم از همسرشان به ارث برده اند. بیشتر بخوانید

معرفی پوشش اسلامی زنان بسکتبالیست با حضور نماینده فدراسیون بین‌المللی در تهران

ایرنا- نایب رئیس زنان فدراسیون بسکتبال،گفت:‌ به منظور معرفی پوشش اسلامی زنان بسکتبالیست، دیدار دو تیم برتر سوپرلیگ بسکتبال زنان ایران ۲۴ فروردین ماه با حضور نماینده فدراسیون بین المللی (فیبا ) در تهران برگزار می شود.

فاطمه کرم زاده گفت:‌ پس از ارسال نامه وزیر ورزش و جوانان به فدراسیون جهانی بسکتبال و پیگیری استفاده زنان بسکتبالیست ایران از لباس ویژه زنان مسلمان،پیگیر حضور نماینده فیبا برای دیدن مسابقات بسکتبال زنان با این پوشش بودیم که خوشبختانه با هماهنگی های صورت گرفته، این دیدار روز پنجشنبه (۲۴ فروردین ماه ) در سالن آزادی با حضور ‘ لوگو’ نماینده فیبا برگزار می شود. بیشتر بخوانید

ترزا می بدون روسری در ریاض

رادیو زمانه- ترزا می بدون حجاب به ریاض سفر کرده و در حالی از هواپیما پیاده شد که موهایش نمایان بود. او پیش‌تر گفته بود که می‌خواهد الگویی برای زنان تحت ستم سعودی باشد.

در این زمینه او پا در راه کسانی مثل هیلاری کلینتون و میشل اوباما گذاشت که قبل از او حجاب اجباری را قبول نکرده بودند.

در عربستان سعودی، زنان در مکان ‌های عمومی باید یک لباس بلند تیره بپوشند و موهای خود را بپوشانند. این تنها یکی از قوانین محدودکننده‌ای است که سیستم قیمومیت بر زنان سعودی تحمیل می‌کند. زنان همچنین از رانندگی در این کشور محرومند. محدودیت خروج از خانه بر زنان فارغ از پیشینه اقتصادی و اجتماعی‌شان اثر می‌گذارد. زنان باید از قیم مذکر خود که معمولا همسر یا پدر است و گاه ممکن است پسر یا برادرشان باشد، برای گرفتن تصمیمات مهم زندگی اجازه بگیرند. قیمومیت مردان کنترل سفرهای زنان، ازدواج و در برخی موارد استخدام و دریافت خدمات درمانی را هم شامل می‌شود.

با این حال، چنین اجبارهایی برای زنان خارجی بازدیدکننده از این کشور تحمیل نمی‌شود. بیشتر بخوانید

هشدار درباره رشد آسیب‌های اجتماعی در حوزه زنان

تسنیم- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر ایجاد وحدت رویه در ساماندهی زنان آسیب‌دیده، گفت: حمایت اجتماعی از این گروه از زنان باید همراه با بازتوانی و مهارت آموزی باشد.

زهرا ساعی در گفت وگو با خانه‌ملت در واکنش به شناسایی ۷۸۰ نوزاد و کودک مسموم‌شده با موادمخدر و ضرورت ساماندهی زنان آسیب دیده، گفت: متاسفانه در دهه‌های اخیر رشد آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه زنان بیش از پیش بوده است، که باید این آسیب جدی تلقی شده و به بهترین نحو ممکن مدیریت شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «درمان» اولین قدم مدیریت زنان آسیب‌دیده است، تصریح کرد: پیشگیری در همه حوزه‌ها اهم از درمان است اما وضعیت فعلی زنان آسیب‌دیده به گونه‌ای است که درمان این افراد باید در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه دولت در مجموع و سازمان‌های متولی چون بهزیستی باید اقدام به بازتوانی زنان آسیب دیده کنند، افزود: در این زمینه NGOهای فعال در حوزه زنان هم می‌تواند بازوی تقویتی برای دولت باشند، در حقیقت موضوع درمان زنان آسیب دیده باید از وحدت رویه برخوردار باشد، متاسفانه تاکنون راهبرد مشخص، منسجم و هدفمندی وجود نداشته است. بیشتر بخوانید

نام زهرا نعمتی در کتاب گینس ثبت شد

آرمان زنان- نام ورزشکاران پارالمپیکی ایران در کتاب رکوردهای جهانی گینس به ثبت رسید.

زهرا نعمتی، بانوی کماندار ایران در تاریخ ۳۰ می سال ۲۰۱۰ در مسابقاتی که در جمهوری چک برگزار شد در ماده ریکرو موفق به کسب ۶۲۲ امتیاز شد و در پارالمپیک لندن با ۶۱۳ امتیاز به عنوان قهرمانی آن مسابقات رسید. بیشتر بخوانید

اعتیاد زنان، معضلی که زود دیر شد

روزنامه ایران: شاید اگر در گذشته نه چندان دور قرار بود راجع به اعتیاد یادداشتی نوشت تصویر اعتیاد کاملاً مردانه بود و باور اینکه یک زن معتاد باشد غیر قابل تصور و دور از انتظار بود ولی واقعیت در زمان حال از چیز دیگری سخن می‌گوید. کافی است نگاهی به اعتیاد از منظر سینما بیندازیم. مثل شخصیت مریم در فیلم «مرهم» آقای داوود‌نژاد، دختری که به هزار و یک دلیل درگیر مصرف شیشه است یا سارای فیلم «خون بازی» خانم بنی اعتماد که یک مصرف‌کننده هروئین است و شاید دختران و زنانی که گهگاه….. هر روز در کوچه و خیابان می بینیم و اگر کمی دید هوشمندانه داشته باشیم چهره معصومانه زنانه آنان که به دلیل نشئگی یا خماری بسیار دردناک است و گاهی تعریف ما را از شخصیت زن یا مادری که در ناخودآگاه جامعه بهشت را زیر پای آنان می‌داند کمی پیچیده می‌کند.

تنها در ۱۰ سال گذشته آمار رشد ۱۰ درصدی اعتیاد در زنان جامعه را نشان می‌دهد که هیچ برنامه و توجهی به این مسأله نشده است و ناگهان سیلی محکمی از چرخه قاچاق خورده‌ایم که با برنامه‌ریزی دقیق زنان و دختران را مورد هدف قرار داده است. از همین رو معضل کودکان معتاد که ذاتاً و ژنتیک یک معتاد به دنیا بیایند را هم به معضلات آسیب‌های اجتماعی ما افزوده است. بیشتر بخوانید

درِ باشگاه‌های ورزشی عالی شهر را به روی زنان شاغل باز کنید

شرق- مروارید امانی . کارشناس ارشد معماری در یادداشتی نوشته است: من یک زن شاغل هستم که در تهران کار می‌کنم. زندگی روزمره‌ام این‌طور است که حدود ساعت ٧:٣٠ صبح از خانه بیرون می‌زنم و تا ساعت شش و هشت سر کار هستم. کارم طوری است که ساعات زیادی یا بهتر بگویم تمام روز را نشسته هستم و تحرک بدنی زیادی ندارم. بنابراین معمولا در اواخر روز، احساس خستگی مفرطی می‌کنم و از کم‌تحرکی روزانه‌ام دچار کلافگی می‌شوم. در تهران متأسفانه پیاده‌روی از گزینه‌های تحرک نیست چراکه نه پیاده‌رو داریم، نه هوای مناسب پیاده‌روی یا دویدن، از آلودگی صوتی هم در امان نیستیم. بنابراین باید به سالن‌های ورزشی پناه برد. اصولا به ورزش‌کردن اعتقاد دارم. چه کار بکنم و چه نکنم. به نظرم تمام درگیری‌های روزانه و خستگی و مشکلات کار و سروکله‌زدن با آدم‌های مختلف در طول روز را یک‌جورهایی از کله آدم بیرون و حال آدم را خوب می‌کند. چندی پیش به دنبال باشگاه‌های ورزشی (ترجیحا) در نزدیکی محل کارم می‌گشتم تا بتوانم بعد از کار چندساعتی را با خیال راحت ورزش کنم. چندین باشگاه پیدا کردم. چند تا از آنها خیلی به محل کارم نزدیک بودند، چندی دیگر از لحاظ کیفیت باشگاه بسیار خوب بودند. خوشحال و هیجان‌زده شروع به تماس‌گرفتن با این باشگاه‌ها کردم و جویای ساعات کاری باشگاه و برنامه کلاس‌های ورزشی شدم. به طرز نه واقعا خیلی غیرمنتظره‌ای، اکثر یا بهتر بگویم تمام آن باشگاه‌های بسیار عالی و بزرگ و باکیفیت، فقط صبح‌ها مختص بانوان بودند و از ساعت سه به آقایان اختصاص داده شده بودند. گفتم: «نه خیلی غیرمنتظره»، چون خب ما عادت داریم ببینیم مثلا بانوان نمی‌توانند به استادیوم‌های ورزشی بروند یا بانوان نمی‌توانند فلان کار را بکنند و… . بیشتر بخوانید

۹۰ درصد زنان زندانی جرائم غیرعمد سابقه ندارند

مهر- حدود ۱۲ هزار محکوم غیرعمد در زندان‌ها تحمل کیفر می‌کنند از این جمعیت حدود ۲۲۶ نفر را زندانیان زن جرائم غیرعمد تشکیل می‌دهند و ۹۰ درصد آنان هیچ سابقه کیفری ندارند.

آمارها از وجود ۱۲هزار زندانی جرائم غیرعمد در زندان‌های سراسر کشور حکایت دارد؛ زندانیانی که اغلب‌شان به دلیل فشارهای اقتصادی، یک اتفاق، حادثه، پیشامد، بی‌تدبیری و حتی بلندپروازی پشت میله‌های زندان، سال جدید را سپری می‌کنند.

از این ۱۲ هزار نفر، جمعیتی بالغ بر ۲۲۶ نفر را زنان زندانی تشکیل می‌دهند، زنانی که اغلب آنها به دلیل مشکلات مالی، دنیای زنانه خود را پشت میله‌های زندان تفسیر می‌کنند و آروزی مادری و همسری را بر دیوارهای زندان، نقش می‌زنند. بیشتر بخوانید

شمار محققان زن در سراسر جهان در حال افزایش است

مهر- در این گزارش که انجمن سلطنتی شیمی بریتانیا در وب سایت خود قرار داده آمده است: زنان در حال حاضر ۴۰ درصد جمعیت محققان آمریکا را تشکیل می دهند که در مقایسه با سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ افزایش ۹ درصدی را نشان می دهد. نکته مهم اینجاست که این افزایش در سایر نقاط جهان نیز دیده می شود.

بر اساس آمارهای موجود، زنان سهم ۴۰ درصدی از نیروی کار تحقیقاتی آمریکا در حد فاصل سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ را به خود اختصاص داده اند. این روند افزایشی در اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، فرانسه و استرالیا نیز دیده می شود. این اطلاعات توسط Elsevier که یکی از شاخص ترین نهادهای بین المللی ارایه کننده داده های آماری در حوزه علوم و فناوری محسوب می شود منتشر شده و در وب سایت انجمن سلطنتی شیمی بریتانیا نیز ارایه شده است. بیشتر بخوانید

شاهزاده سعودی: آزاد بودن زن گمراهی است

قدس آنلاین – یک شاهزاده سعودی، شدیدا به دلیل اقدام شبکه ام بی سی مبنی بر دعوت از زنان برای آزاد بودن، به این شبکه حمله کرد. این مساله جنجال گسترده ای در عربستان سعودی به وجود آورد.

عبدالعزیز بن فهد شاهزاده سعودی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:من از شبکه ام بی سی به خاطر دعوت از زنان برای آزاد بودن به خدا برائت می جویم، زیرا که این اقدام گمراهی آشکاری است و خداوند منزه از همه ما و آنها بدان آگاه تر است.

عبدالعزیز افزود: من به دست اندرکاران هرکس که می خواهد باشد هشدارمی دهم اگر سریعا دعوت خود را پس نگیرد و اظهار پشیمانی نکند سوگند به خدا که وی را از بین خواهم برد. بیشتر بخوانید

متولی امور زنان سرپرست خانوار چه نهادی است؟!

قدس آن‌لاین- اسما روانخواه در مورد اشتغال زنان نوشته است: همه ما اذعان داریم که مفهوم خانواده در حال دگرگونی است. شرایط اقتصادی و اجتماعی مختلفی سبب شده تا تغییرات نهاد خانواده محسوس باشد. بالارفتن آمار طلاق و افزایش دختران مجرد نمونه ای از عوامل قابل ذکر است، عواملی که می تواند آمار زنان سرپرست خانوار و خود سرپرست را افزایش دهد و این اتفاق در جامعه ما با توجه به عدم آمادگی زیرساخت ها، مانند فراهم نبودن شغل مناسب خصوصاً برای زنان مجرد، دارای پیامدهای منفی و غیر قابل جبرانی خواهد بود. بیشتر بخوانید

چشم‌انداز زنان در افق ٩٦

شرق- آذر منصوری-عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ایران‌ اسلامی در یادداشتی نوشته است: در نگاه كلى لازمه ترسيم چشم‌اندازى واقع‌‌بينانه، درك مقتضيات موجود، مختصات و واقعيت‌هایى است كه به عنوان شاخص‌ها و مؤلفه‌هاى اصلى دستيابي به چشم‌انداز مورد نظر و اتخاذ استراتژي كارآمد و پيش‌برنده ايفاي نقش مى‌كنند. براى ترسيم چشم‌انداز فعاليت زنان ايران در عرصه‌هاى اجتماعى و سياسي نيز ابتدا بايد اين مقتضيات را شناخت و به اين پرسش نيز پاسخ داد كه زنان ايران، امروز در كدام نقطه ايستاده‌اند و مي‌توانند با اين جايگاه به كدام نقطه برسند. به باور من يك شاخص مهم در تدوين چشم‌اندازِ قابل حصول، آن است كه قابليت و معياري براى سنجش مراحل پيشرفت داشته باشد. بیشتر بخوانید

١٠ سال پس از انقلاب یادشان افتاد زنان هم وجود دارند

شرق- شهرزاد همتی در گفت و گو با زهرا شجاعی، رئیس سابق مركز امور مشاركت زنان، نوشته است: در جایی میان خیابان شهید عراقی که جزء محله‌های مذهبی‌نشین تهران است، نشانی منزلش را برای گفت‌وگو فرستاده است. یک روز بعد پلاک را عوض می‌کند و می‌گوید در منزلمان مجلس مردانه داشته‌ایم و شما تشریف بیاورید خانه دخترم، دو، سه پلاک جلوتر. در خانه کوچک فرزند زهرا شجاعی، با پرده‌های ساده، با مبلمان راحتی امروزی که آن هم جزء ارزان‌های بازار است، دکتر زهرا شجاعی با لباسی یک‌دست فيروزه‌اي منتظرمان است تا با هم درباره زنان پس از انقلاب و شکل‌گیری گروه زنان مذهبی روشنفکر صحبت کنیم. سیده‌زهرا شجاعی، متولد ۱۳۳۵ در شهر تهران، از جمله فعالان سیاسی-اجتماعی و فعال حوزه زنان در جمهوری اسلامی ایران است و در زمره اولین زنانی قرار دارد که در دولت ایران به کابینه راه یافته‌اند. زهرا شجاعی تحصیلاتش را در رشته علوم سیاسی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز كرده و دارای کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای علوم سیاسی و مدیریت استراتژیک است. او علاوه بر فعاليت در حوزه زنان، از فعالان سياسي تشكيلاتي است و ریاست مجمع زنان اصلاح‌طلب را در كارنامه خود دارد. وي در مدت فعالیت اجتماعی خود مشاور وزیر آموزش‌وپرورش، مشاور وزیر کشور، رئیس کمیسیون‌ امور بانوان و از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۸۴ عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان بوده است. شجاعی همچنین دو سال ریاست این شورا را نیز بر عهده داشته است. او در دولت‌هاي هفتم و هشتم به مدت هشت سال، رياست مرکز امور مشارکت زنان را برعهده داشته است. از تأليفات او مي‌توان به «قدس ايران»، «براي زنان فردا» و «زن در عصر خاتمي» اشاره كرد. در طول گفت‌وگو به سؤال‌ها آرام و شمرده پاسخ می‌دهد و هرازگاهی می‌گوید: «شما دخترانی که امروز فعالیت اجتماعی می‌کنید، بزرگ‌شده دوران اصلاحات هستید، ما به شما افتخار می‌کنیم…». بیشتر بخوانید

سهم زنان باید در المپیک ٢٠٢٠ بیشتر باشد

شرق- سال ٩٥ درخشان‌ترین سال ورزش زنان ایران بود. سالی که در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا، یعنی بازی‌های المپیک و پارالمپیک، بانوان کشورمان درخشیدند. کیمیا علیزاده، در رشته تکواندو، اولین مدال تاریخ ایران در بخش بانوان بازی‌های المپیک را به دست آورد. زهرا نعمتی و ساره جوانمردی طلایه‌داران کاروان جانبازان و معلولین در بازی‌های پارا بودند. رسیدن به این موفقیت‌ها همه را به این باور رسانده بانوان ورزشکار ایرانی پتانسیل این را دارند که به اندازه مردان در رویدادهای بین‌المللی مدال‌آوری کنند؛ موضوعی که فریبا محمدیان، معاون امور بانوان وزارت ورزش نیز روی آن تأکید می‌کند، البته طبق اصول و موازینی که برای این قشر از جامعه تعریف شده است. محمدیان یکی از سه رئیس فدراسیون زن ورزش ایران بود. پس از حضور مسعود سلطانی‌فر در رأس وزارت ورزش از فدراسیون اسکیت جدا شد و مسئولیت ورزش بانوان را برعهده گرفت. گفت‌وگوی شرق را با این مدیر ورزشی بخوانید

٢٠ سال بحث بر سر یک واژه رجل سیاسی نیاز به تفسیر دارد زنان بلاتکلیف

شرق – فاطمه صفری نوشته است: هربار که به انتخابات نزدیک می‌شویم بازار وعده‌ووعیدها داغ می‌شود بازاری که حضور زنان و گفتن از نقش آنها گوشه‌ای از آن را به خود اختصاص می‌دهد اما تجربه حکایت از این دارد که تنها این گفتن‌ها به گرمی همین بازار محدود می‌شود و بعد از آن کسی نمی‌پرسد پس این زنان که از آنها گفته می‌شد کجا هستند؛ تکیه زده بر مناصب بالای سیاسی یا به فکر وعده‌های غذایی خانواده! درواقع گفتن از گستردگی فعالیت‌های زنان در جامعه محدود به زمان خاص انتخابات است و بعد از آن فراموشی نصیبش می‌شود. بیشتر بخوانید

 

اعتراض گروهی از طلاب زن مشهد به «عدم تفکیک جنسیتی» در سند سازمان ملل برای ایران

رادیو فردا- گروهی از طلبه‌های زن در مشهد در ادامه مخالفت‌ها با اجرای سند آموزش ۲۰۳۰ سازمان ملل در ایران٬ با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند این سند متناسب با «ارزش‌های اسلامی» نیست و اجرای آن منجر به «سلطه بیگانه» خواهد شد.

این بیانیه که روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین منتشر شده٬ «برابری جنسیتی» در این طرح را «نمود عینی ظلم و خشونت علیه زنان» ارزیابی کرده است.

در این بیانیه آمده که یکی از دستاورد‌های این سند «عدم تفکیک جنسیتی در محیط آموزشی و تغییر کتب درسی با حذف نقش‌های مادری و همسری» است.

«افزایش بحران در خانواده و ایجاد تخاصم میان زن و مرد و کاهش کارآمدی خانواده» از دیگر ادعاهای مطرح شده در این بیانیه درباره نتایج سند مذکور است. بیشتر بخوانید

زنان ایران، سنگاپور را شش‌تایی کردند

شرق- تیم ملی فوتبال زنان کشورمان در دومین بازی از مرحله انتخابی رقابت‌های قهرمانی آسیا گل کاشت و با نتیجه جالب و در‌خور توجه ٦ بر صفر، از سد سنگاپور گذشت. ملی‌پوشان کشورمان که در اولین دیدارشان در مرحله گروهی این رقابت‌ها بازی را با نتیجه ٢ بر صفر به تیم میانمار، قوی‌ترین تیم گروه D، واگذار کرده بودند، در دومین بازی‌شان با درخشش سارا قمی، خانم‌ گل چند دوره اخیر لیگ برتر، به برد شیرینی دست یافتند. قمی در این بازی دو بار دروازه تیم سنگاپور را باز کرد تا مریم آزمون، سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان، هم او را تمجید کند. بیشتر بخوانید

فمینیسم یا مردسالاری در ایران: کدامیک «مسئله برانگیز» است؟

رادیو فردا- مهرداد درویش پور در این یادداشت کوتاه به بهانه نگاهی به گفتگوی فمینیسم ایرانی، جنگ و جدال یا حرکتی موثر، (به گردانندگی فهمیه خضر حیدری و شرکت محبوبه عباسقلی زاده و ناصر کرمی) در رادیو فردا به نقد پاره‌ای از کلیشه‌های رایج، بدفهمی‌ها و انکار یکی از بالنده‌ترین گفتمان‌های انتقادی در ایران می پردازد.

مفهوم ساختگی و ناروشن «ضدیت با مردان» در ورودی این گفتگو از همان آغاز تلویحا فمینیسم در ایران را بر صندلی اتهامی می نشاند که می بایست به دفاع از خود و رفع اتهام برخیزد.

به عنوان پژوهشگری فمینیست طی سه دهه مطالعه و پژوهش در این زمینه تا کنون هرگز با متنی فمینیستی با رویکرد «ضدیت با مردان» روبرو نشده ام. حتی رادیکال فمینیست‌ها نیز که با نگاهی یکسره ساختارگرایانه به نقد نظام جنسیتی قدرت می پردازند و گاه به گونه‌ای ذات گرایانه بر نقش زایش در «عقلانیت مراقبت گرا» در زنان و «پدریت غاصب» در شکل گیری مردسالاری و «عقلانیت ابزاری» تاکید می ورزند، هرگز مدعی ضدیت با مردان نشده اند. بیشتر بخوانید

خلوتِ شلوغ مدلینگ

شرق- معصومه اصغری در گزارشی نوشته است: «موفقیت پروژه عنکبوت ٢»؛ در این عملیات ١٧٠ نفر از فعالان اینستاگرامی در عرصه مدل و لباس دستگیر شدند. نمونه چنین خبرهایی را در سال‌های گذشته بارها و بارها شنیده‌ایم که افرادی با احراز مصادیق مجرمانه در عملکرد خود دستگیر شده‌اند. بازداشت‌هایی که گفته شده شکایت‌هایی حقیقی و حقوقی پشتشان وجود داشته است. اما ماجرا اینجاست که در عین چنین برخوردهای سفت و سختی که بوده و هست، این فضای غبارآلود و پر‌هیجان و پر‌طرفدار به‌ویژه بین جوانان نه‌تنها کم نشده، بلکه هر روز ابعاد و رنگ‌و‌رویی جدید به خود می‌گیرد و به قولی مدلینگ چه با قانون و چه بی‌‌قانون از بین نمی‌رود، بلکه از شکلی به شکلی دیگر در‌می‌آید. بیشتر بخوانید

اعلام تشکیل دولت مراکش با ۱۳ چهره جدید و حضور قوی زنان

ایسنا- به دنبال شکست بنکیران در تشکیل دولت طی بیش از پنج ماه، پادشاه مراکش اعضای دولت جدید این کشور به ریاست سعد الدین العثمانی را تعیین کرد. دولت جدید مراکش شامل ۱۳ چهره جدید می‌شود که اکثریت آن را زنان تشکیل می‌دهند. بیشتر بخوانید

پیدا و پنهان پدیده «خشونت سفید»

باشگاه خبرنگاران جوان- خشونت سفید علیه زنان خشونتی است که در آن، صرفا به جذابیت‎های ظاهری و فیزیکی زنان توجه و از آن ها استفاده ابزاری می شود.

بدون شک همه ما در بسیاری از مکانها آگهی‌هایی را می‌بینیم با این عنوان “به یک فروشنده خانم با فلان مشخصات نیازمندیم” وقتی این مشخصات (روابط عمومی بالا، قد بلند، زیبارو، سایز دور کمر فلان و ….) را می‌بینیم، بیشتر به فکر فرو می‌رویم.

امیر لطفی‌حقیقت روان‌شناس در رابطه با خشونت سفید علیه زنان، می‌گوید: خشونت سفید علیه زنان خشونتی است که صرفا به جذابیت‎های ظاهری و فیزیکی زنان توجه و به طور ناعادلانه ای از توانایی‌ها و استعدادهای خانم‌ها در قالب به ظاهر منصفانه استفاده می‌کنند. بیشتر بخوانید

ایسلند دستمزد برابر به زنان و مردان را قانونی می کند

یورونیوز- دولت ایسلند قانون تازه ای درباره لزوم پرداخت دستمزد برابر به زنان و مردان به مجلس خواهد برد.

براساس این قانون کارفرمایانی که بیش از ۲۵ کارمند دارند باید گواهی ویژه ای دریافت کنند که نشان می دهد آنها به زنان و مردان، برای کاری مشابه، دستمزد برابر می دهند.

در صورت تصویب این قانون، ایسلند نخستین کشوری خواهد بود که برابری جنسیتی دستمزد را برای شرکت ها اجباری می کند. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۶، ایسلند کمترین شکافت جنسیتی در جهان را دارد، با این وجود اختلاف دستمزد زن و مرد در آن ۱۷ درصد است. بیشتر بخوانید

 

تدابیر دولت بریتانیا برای برابری دستمزد

یورونیوز- مبارزه با عدم تساوی حقوق و دستمزد زنان با مردان در دستور کار دولت بریتانیا قرار گرفته و در این رابطه قانونی نیز به تصویب رسیده است. براین اساس شرکتهای با بیش از ۲۵۰ نفر نیروی کار از ششم آوریل سال جاری موظف شده اند اختلاف حقوق و دستمزد زنان با مردان در یک پست مشابه را منتشر و گزارش کنند. شرکتها برای انتشار این گزارش یک سال مهلت دارند. بیشتر بخوانید

 

حمایت مالی مهمترین خواسته تعاونی‌های زنان

ایسنا- نبود نقدینگی، عدم دسترسی به منابع مالی کافی، بالا بودن نرخ بهره بانکی و عواملی همچون فقدان وثیقه و تضمین و ناکافی بودن میزان وام از جمله عوامل محدود کننده سرمایه‌گذاری و تولید زنان تعاونگر به شمار می‌رود.

تعاونی‌های زنان با وجود توانمندی‌ها و ظرفیتهای بالایی که دارند عمدتا با مشکل کمبود سرمایه و نقدینگی، تامین مکان و فضای مناسب برای تولید و سود بالای بانکی مواجه هستند.ضعف در بازاریابی و عدم باور توانمندی و مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی نیز موجب شده تا برخی نگرش‌ها زنان را ناتوان از اداره امور دانسته و در اختصاص وام و تسهیلات به آنها جانب احتیاط را در پیش گیرند. بیشتر بخوانید

جایگاه زنان در بازار کار

روزنامه اطلاعات- زنان ایرانی به رغم تلاش و پویایی مستمر و حرکت در مسیر پیشرفت و نقش آفرینی موثر در عرصه های گوناگون، سال ها با موانعی جدی روبرو بوده اند که انگاره های مردسالارانه یا بی توجهی دولتمردان پیشین سبب پابرجایی این موانع شده است. اگرچه دولت یازدهم در این خصوص عملکردی روشن در حوزه امور زنان داشته و دستاوردهایی مشخص را به ثبت رسانده است. بیشتر بخوانید

در شرکت‌های تکنولوژی زنان کمتر از مردان حقوق می گیرند

سمیرا علی نژاد در یادداشتی نوشته است: ما در قرن ۲۱ زندگی می‌کنیم و انتظار داریم که دیگر جنسیت و نژاد بر موقعیت شغلی و حقوق دریافتی ما تاثیری نداشته باشد؛ اما انگار راه زیادی تا پرداخت حقوق بر اساس «کیفیت کار» داریم.

پژوهشی اخیرا منتشر شده که تقریبا از هر سه زن دو نفر (۶۳ درصد) نسبت به همکاران مردشان با (کار یکسان) کمتر حقوق می‌گیرند. البته این آمار نشان می‌دهد وضعیت از سال گذشته که ۶۹درصد زنان حقوق کمتری از مردان داشتند؛ بهتر شده است. اما هنوز راه درازی در پیش داریم. بیشتر بخوانید

ماراتنی برای پیروزی بر ماراتن تبعیض

شرق- نیره توکلی-جامعه‌شناس در یادداشتی نوشته است: یکی از بهترین خبرهایی که در شروع سال نو شنیده‌‌ام، خبر برگزاری ماراتن بین‌المللی دو در تهران با حضور زنان و دختران، در روز ١٩ فروردین است. به گمان من، این فقط رویدادی ورزشی نیست، بلکه رویدادی است با جنبه‌های گوناگون بین‌المللی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی. بیشتر بخوانید

فقط می‌خواستم با خیال راحت بدوم

آی‌اسپورت- نگین باقری در یادداشتی نوشته است: چشمانم را می بندم و خودم را حین دویدن تصور می کنم. اگرچه می دانستم که بند کفشم را از ورزشگاه آزادی که ببندم، نرسیده به اولین میدان نفسم به شماره می‌افتد با این حال می‌خواهم دویدنم را طور دیگری تصور کنم؛ خیال کنم امروز جمعه است، هنوز زن ها را از مسیر اصلی جدا نکرده‌اند و قرار است همه همان ساعت مشخص شده ابتدایی پشت خط زرد بایستند.

بیشتر بخوانید

اشتغال زنان بسیار شتابزده و بدون مدیریت است

باشگاه خبرنگاران جوان – روند سرعت در حوزه اشتغال زنان بسیار شتابزده و بدون مدیریت است چراکه خانم ها امروزه برحسب شرایط ذاتی و زنانه خود کار نمی کنند.

امیر لطفی حقیقت روانشناس، با اشاره به نقش زنان در تولید و اشتغالزایی از گذشته تا به امروز، اظهار داشت: زنان در زندگی روستایی و عشایری علاوه بر امور روزمره زندگی در حوزه دامداری و تولید کالاهای مورد مصرف و فروش نقش بسیاری داشتند اما از چند دهه پیش به صورت رسمی وارد حوزه تحصیلات شدند که به موجب آن گام بزرگی از حضور زنان در حوزه اجتماع برداشته شد. بیشتر بخوانید

 

زنانی که برای حفظ ازدواجشان با مردان غریبه می‌خوابند

بی بی سی- تحقیقات بی‌بی‌سی نشان می‌دهد در بریتانیا خدمات اینترنتی‌ به وجودآمده که از زنان مسلمان برای پیداکردن “محلل” هزاران دلار پول می‌گیرند. بعضی زنان مومن پول می‌دهند تا با مردان غریبه ازدواج کنند، همبستر شوند و بعد طلاق بگیرند و بتوانند به شوهر اولشان برگردند.

شوهر فرح را یکی از دوستان خانوادگی به او معرفی کرد، در آن زمان او بیست و چند ساله بود. با هم ازدواج کردند و خیلی زود بچه‌دار شدند. اما فرح می‌گوید کم‌کم آزارها شروع شد. بیشتر بخوانید

 

حکومت ایران از فمنیسم هم‌چون غولی می‌ترسد

خط صلح- سیاوش خرمگاه در گفت و گو با پرتو نوری علا پژوهشگر، شاعر و منتقد ادبی از او پرسیده است: آیا سینمای ایران در حال حاضر سینمایی موفق است؟ موقعیت زنان در این سینما چیست؟ مسئله‌ی فمنیسم در سینمای ایران چه جایگاهی دارد؟ بیشتر بخوانید

 

قهرمانی پریسا عرب در رقابت‌های دوی بین‌المللی پارس

ایسنا- رقابت‌های دوی بین‌المللی پارس بانوان با مشخص شدن نفرات برتر بخش زنان به پایان رسید.

پریسا عرب، رکورددار ایران موفق شد با زمان ۳۸ دقیقه و ۱۹ ثانیه از خط پایان بگذرد. این دونده اراکی که رکورددار ایران نیز محسوب می‌شود، بدون مربی و حتی همراه داشتن شخصی برای هدایتش از استان اراک برای حضور در این رقابت‌ها آمده بود. بیشتر بخوانید

 

هشدار سازمان عفو بین‌الملل درباره وضعیت سلامت هنگامه شهیدی در زندان اوین

رادیو زمانه- سازمان عفو بین‌الملل درباره وضعیت بحرانی هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار زندانی در زندان اوین هشدار داد. او که از زمان بازداشتش در تاریخ ۲۱ اسفند ۹۵/ ۹ مارس تا امروز ۱۸ فروردین/ ۷ آوریل، در اعتصاب غذاست، در بند ۲۰۹ زندان اوین دست به اعتصاب غذای خشک زده است. او پیش از این و در لحظه بازداشت اعلام اعتصاب غذای تر کرده بود. بیشتر بخوانید

 

به اشتراک بگذارید