انتخابات به پایان رسید، زنان به کجا رسیدند؟

اهم برنامه‌های روحانی و رئیسی در حوزه زنان
18 می 2017
یک هفته با خبر، یک هفته با زنان
27 می 2017

انتخابات به پایان رسید، زنان به کجا رسیدند؟

در دنیای زنان چه خبر؟ ۲۳ تا ۲۹ اردیبهشت ۹۶ –

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید (bit.ly/machonews ) تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

 

اخبار سیاسی

از انتخابات ۹۲ تا انتخابات ۹۶: سهم زنان از مشارکت سیاسی
رادیو زمانه- تا انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در ایران چیزی باقی نمانده. نامزدها در مناظره‌های گروهی، با فیلم‌های تبلیغاتی و گفت‌وگوهای مستقیم و حضور در شهرهای مختلف در حال رقابت‌اند. دعواهای سیاسی بالا گرفته و هرکدام دیگری را به کم‌کاری و بی‌اعتنایی به مطالبات مردم متهم می‌کنند اما در این میان صدای رسایی از زنان یا درباره مطالبات زنان شنیده نمی‌شود و تنها یک بیانیه با امضای کنشگران حقوق زنان منتشر شده که در آن مطالبات اساسی جامعه زنان را مطرح کرده ‌اند.

برای زنان چه خواهیم کرد؟
مهرخانه- نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در تبلیغات خود تلاش می‌کنند در عرصه‌های مختلف برنامه‌های خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند و به این ترتیب رأی اقشار مختلف مردم را به سبد آرای خود اضافه کنند. در این میان، یکی از اقشار بسیار مهم و تأثیرگذار زنان هستند و نامزدها در صورت جلب نظر زنان می‌توانند رأی نیمی از جامعه رأی‌دهندگان را از آن خود کنند و به همین دلیل نامزدها در تمام دوره‌های انتخابات همواره شعارهایی در حوزه زنان و خانواده مطرح می‌کنند و برنامه‌هایی ارایه می‌دهند.

مدارس هسته‌ای ویژه دختران را ایجاد می‌کنیم
ایلنا- رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با راه اندازی مدارس انرژی هسته ای فرزندانی عالم، خدا ترس و مومن را تربیت می کنیم تا مانند شهدا ما را به عزت برسانند. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: با راه اندازی دبیرستان های هسته ای تلاش می شود تا نسلی مومن، خدا ترس، خادم ملت، متعهد و عالم تربیت شود. معاون رئیس جمهور گفت: در تهران تاکنون برای دختران و بانوان این گونه مدارس را نداشتیم لذا مصمم هستیم با توسعه مدارس انرژی هسته ای در تهران زمینه تحصیل دختران را هم فراهم کنیم تا انسان هایی عالم تربیت شوند.

باید فرهنگ جامعه را درباره زنان تغییر دهیم
ایسنا- نایب‌رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: اگر می‌گوییم که رقبای آقای روحانی در انتخابات توانایی رئیس‌جمهور شدن را ندارند، به خاطر این است که هیچ‌یک از آن‌ها سوابقی در نمایندگی مجلس ندارند؛ وقتی کسی نه در قوه قضائیه و نه در قوه مقننه سابقه‌ای نداشته باشد، قطعاً نمی‌تواند کار اجرایی انجام دهد.

خانم مولاوردی دروغگوی واقعی کیست؟
فارس نیوز- مولاوردی به جای پاسخگویی به پرسش‌های مطرح شده در خصوص نحوه عضویت در هیئت رئیسه نهاد زنان سازمان ملل راه فرافکنی و تهمت زدن به منتقدان را پیش گرفته است و آنان را دروغگو خطاب می‌کند، چطور می‌تواند نسبت به انتخاب محرمانه و مشکوک ایران برای پیش بردن اهداف برابری جنسیتی در منطقه حساس آسیا و اقیانوسیه با وجود حضور اعضای دیگر و فعال‌تری مانند عربستان که هزینه‌های بیشتری برای کسب این عناوین در سازمان ملل داشته‌اند، پاسخگو بود؟ خانم مولاوردی آیا اهداف برابری جنسیتی نهاد مذکور در راستای منافع جمهوری اسلامی است؟

زنان زندانی از بی‌توجهی مسئولان به اعتصاب غذای آتنا دائمی ابراز نگرانی کردند

صدای آمریکا- ۱۸ زن زندانی در زندان اوین با ارسال نامه‌ای به دادستان تهران از «وخامت وضعیت جسمی» آتنا دائمی در پی اعتصاب غذای طولانی ابراز نگرانی کرده‌اند. زندانیان زن در این نامه خطاب به عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران از بی‌توجهی و کوتاهی مسئولان قضایی نسبت به وضعیت آتنا (فاطمه) دائمی نوشته‌اند: «علی‌رغم تداوم اعتصاب غذای خانم دائمی و وخامت وضعیت جسمی‌شان، پی‌گیری‌های خانواده و وکیل تاکنون به سرانجام نرسیده و ادامه اعتصاب موجب نگرانی ما شده است.»

دستجردی: هیچ زمانی به اندازه ۴ سال اخیر مردم گرفتار نبودند
تسنیم- مرضیه وحید‌دستجردی، سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه رکودی که امروز در کشور حاکم است در دوران جنگ هم وجود نداشته است، گفت: هیچ زمانی به انداره ۴ سال اخیر مردم گرفتار نبودند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده یا سمپات سیاسی؟!
کیهان- این روزها شاهد افتتاحیه‌ها، کنفرانس‌ها، بازدیدها و… در مناطق مختلف کشور هستیم که رئیس‌دولت یازدهم و برخی اعضای هیئت وزیران با حضور در آنها به تبلیغ دستاوردهای دولت خود و البته ضرورت انتخاب مجدد «حسن روحانی» سخن می‌رانند و گمان می‌کنند که هیچ‌کس متوجه شائبه انتخاباتی بودن این برنامه‌ها در جهت تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نیست!

برخی حامیان رئیسی به نام دین مخالف ارتقای زنان هستند
ایلنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افکار و برنامه‌های برخی حامیان رییسی را مخالف رشد و ارتقای زنان دانست. پروانه مافی درباره حضور برخی افراد تندرو در ستاد رییسی اظهار کرد: متاسفانه در بین حامیان آقای رییسی خانم‌ها و آقایانی حضور دارند که افکار و برنامه‌های آنها مطابق با رشد و ارتقای زنان نیست و عملکردشان نیز گویای این مطلب است.

حرکت برای ایجاد تساوی زنان و مردان در استفاده از خدمات‌شهری
ایلنا- نامزد اصلاح‌طلب شورای‌شهر اصفهان گفت: جلب مشارکت زنان و جوانان در روند برنامه‌ریزی‌ها را پیگیری می‌کنم. فریده روشن در اصفهان اظهار کرد: به‌عنوان یکی از نامزدهای فهرست شهر امید برای انتخابات شورای‌شهر اصفهان به برنامه‌های دولت تدبیر و امید اعتقاد عملی دارم و آرمان‌های برنامه دولت را در مسیر محورهایی همچون شفافیت عملکرد دولت و مدیران و صداقت در گفتار و عمل با مردم دنبال می‌کنم.

فعاليت‌های ۴ سال گذشته برای زنان
سرپوش – در سال‌هاي گذشته، نهادهاي زيرمجموعه دولت‌ها معمولا بعد از گذشت چندين ماه از پايان دولت گزارش عملکردشان را منتشر مي‌کردند اما اين‌بار معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري چند ماه مانده به پايان کار دولت، گزارش کاملي از عملکرد اين معاونت منتشر کرده است.

عدالتی که مطرح می‌کنیم به مثابه انصاف است/ سوءبرداشت از مفهوم برابری جنسیتی
مهرخانه- شهیندخت مولاوردی می‌گوید: در ایران در برداشتی که از مفهوم برابری جنسیتی وجود دارد، سوءبرداشت شده و مفهوم برابری جنسیتی با برابری جنسی خلط مبحث شده است؛ در حالی‌که این دو بسیار با هم متفاوت هستند. معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: عدالتی که ما مطرح می‌کنیم به مثابه انصاف است و می‌گوییم تا زمانی که زنان و مردان در وضعیت عادی از نظر حقوق و مسؤولیت‌ها نیستند، باید بتوانیم با تبعیض مثبت به وضعیت متعادل برسیم. اعتقاد نداریم که الان همه چیز سر جای خودش است؛ حتی در مورد مردان هم به این صورت نیست و تشریک مساعی بین زنان و مردان برای تحقق خانواده سالم و پایدار وجود ندارد. حتی مقام معظم رهبری اشاره کرده بودند که خود خانم‌ها باید در قانون‌گذاری تأثیرگذار باشند و نگاه زنانه را وارد کنند اما در حال حاضر چنین نیست.

مولاوردی: تحقق عدالت جنسیتی یکی از اولویت های ماست
ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: براساس مجموع برآوردها در کشور، با افت شدید سرمایه اجتماعی زنان در دولت گذشته مواجه بودیم و برای تعادل در این زمینه نیاز به برنامه درست داشتیم. شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در نشست عدالت جنسیتی در جمهوری اسلامی ایران که به همت انجمن اسلامی آزاداندیش دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه برگزار شد، این مطلب را بیان کرد. وی اظهار داشت: ما تلاش های فراوانی برای استفاده از سرمایه اجتماعی زنان در سال های اخیر انجام داده ایم اما هنوز به نقطه مطلوبی در این زمینه نرسیده ایم.

تبعیض در اصل ۱۱۵ قانون اساسی
رادیو فردا- رویا کریمی مجد- اصل‏ یکصد و پانزدهم: رئیس‏ جمهور باید از میان‏ رجال‏ مذهبی‏ و سیاسی‏ که‏ واجد شرایط زیر باشند انتخاب‏ گردد: ایرانی‏ الاصل‏، تابع ایران‏، مدیر و مدبر، دارای‏ حسن‏ سابقه‏ و امانت‏ و تقوی‏، مومن‏ و معتقد به‏ مبانی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ و مذهب‏ رسمی‏ کشور. رادیو فردا در گزارش ویژه انتخاباتی به موضوع تبعیض‌ در اصل ۱۱۵ قانون اساسی پرداخته است. تبعیض‌هایی که سبب شده تا اقلیت‌های دینی، اقلیت‌های مذهبی، زنان، دگراندیشان و مخالفان اصل ولایت فقیه و جمهوری اسلامی از گردونه رقابت‌های انتخاباتی حذف شوند.

مشروعیت‌بخشی به نظام در برابر کدام امتیاز برای زنان؟
رادیوزمانه- با توجه به شریط خاص ایران که در آن ساختار سیاسی نظام شهروندان را مدام در مقابل انتخاب بین و بد بدتر قرار می‌دهد زنان و دیگر شهروندان درجه دو نظیر اعضای اقلیت‌های زبانی و مذهبی، اگر هم تصمیم می‌گیرند پای صندوق‌های رای بروند، شایسته است که چند مسئله را مد نظر قرار دهند.

گسترش ممنوعیت کمک‌های‌ بین‌المللی آمریکا برای سقط جنین
میدان- مقام‌های دولت ترامپ دیروز (دوشنبه ۲۵اردیبهشت) قوانین ممنوعیت کمک به سازمان‌های بین‌المللی را که در زمینه سقط جنین کار می‌کنند به طور قابل‌ملاحظه‌ای گسترش دادند. این ممنوعیت‌ها کمک‌های خارجی ۸/۸میلیارد دلاری حال حاضر آمریکا را شامل می‌شود. «رای در آمریکا نتایج جهانی دارد» این را مارجوری دننفلسر، رئیس کمیته کنش سیاسی ضد سقط جنین گفته و اضافه کرده: «سیاستی که از امروز اجرایی می‌شود یکی از دلایلی است که گروه‌های «حامی زندگی» برای انتخاب دونالد ترامپ تلاش کردند. ما به صورت رسمی صادرکردن سقط جنین به ملت‌های دیگر را متوقف کردیم.»

سهم تقریباً هیچ زنان از دولت یازدهم
روزنامه جوان: «برخی آسیب‌های اجتماعی به سمت زنانه شدن پیش می‌رود»؛ این اظهار نظر صریح شهیندخت مولاوردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری است که هر چند موافقان و مخالفانی را در برابر خود به صف کرد، اما هیچ‌کس منکر روند افزایشی آسیب‌های اجتماعی در جامعه ایران و به خصوص در میان زنان نبوده و نیست. رشد آسیب‌های اجتماعی و حرکت خزنده آن‌ها به سمت و سوی زنانه‌شدن اگرچه فرآیندی است که در بستری از زمان رخ داده، اما نمی‌توان منکر تشدید این آسیب‌ها در سال‌های اخیر شد، به گونه‌ای که بسیاری از آسیب‌های نوپدید در حوزه زنان و خانواده در دولت یازدهم مجالی برای ظهور و بروز پیدا کرد، آنچنان که مسئولان هم نتوانستند به شیوه معمول برخورد با آسیب‌های اجتماعی به تئوری انکار پناه ببرند.

طرح مسائل زنان باید به دور از جنجال‌های سیاسی باشد
ایسنا- زهرا شجاعی موضوع زنان به عنوان یک موضوع علمی مورد توجه قرار گیرد، گفت: طرح مسائل زنان باید به دور از جنجال‌های سیاسی به عنوان یک بحث علمی و رشته دانشگاهی مورد توجه اندیشمندان قرار بگیرد. زهرا شجاعی در جلسه‌ای که تحت عنوان «مسائل زنان در دولت روحانی» در دانشگاه خوارزمی برگزار شد بااشاره به عقب‌ماندگی تاریخی زنان در جامعه اظهار کرد: طبق شاخص‌های توسعه انسانی و توسعه انسانی براساس جنسیت این عقب ماندگی قابل مشاهده است بنابراین لازم است با برنامه‌های توسعه امور زنان، دادن امکانات، تبعیض مثبت و اصلاح مقررات این عقب ماندگی جبران شود.

مردان دیگر توانایی حمایت مالی از زنان را ندارند
تسنیم- تامین امنیت شغلی و اجتماعی، از بین بردن نابرابری شغلی بین زنان و مردان و پیگیری بیمه زنان سرپرست خانوار و خانه‌دار از جمله مطالبات زنان از رئیس جمهور آینده است. براساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ جمعیت کشور ایران به ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر رسیده است که ۴۰ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۴۲ نفر از آنها مرد و ۳۹ میلیون و ۴۲۷ هزار ۸۲۸ نفر نیز زن هستند.

پرسش و پاسخ مولاوردی با دانشجویان، از عدالت جنسیتی تا توجه ویژه دولت یازدهم به موضوع زنان
ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده روز دوشنبه در پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه از توجه ویژه دولت یازدهم به مسائل زنان، داشتن حق طلاق، ورود زنان به ورزشگاه و موضوع عدالت جنسیتی سخت گفت. شهیندخت مولاوردی در پاسخ به این سئوال که چه اقداماتی برای زنان و کودکان افغان در کشور ایران انجام شده است؟ گفت: به سهم خودمان موضوع تحصیل و آموزش کودکان افغان را پیگیری کرده ایم و با دستور رهبرمعظم انقلاب اسلامی که نباید هیچ کودکی که ساکن ایران است از نعمت تحصیل بازماند دست متولیان برای اقدامات لازم بازتر شده است.

زنان موفق ، ديده مي شوند
کلید ملی- ماندانا اكسونيان- در ادبيات توسعه و پيشرفت هر شهري را از يك سو در گرو تمايل شهروندان به مشاركت سازنده در توسعه و از سويي ديگر وجود مديران متخصص، لايق و شايسته سالار در راستاي اقدامات توسعه اي قلمداد مي کنند.

شاخصه‌های حوزه زنان در نگاه رهبر انقلاب
مهرخانه- آرمان زنان, در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری و پررنگ‌تر شدن شعارهای کاندیداهای مختلف در حمایت از زنان و بهره‌برداری آنها از این طیف تأثیرگذار جامعه، نگاهی داریم به شاخصه‌هایی که رهبر معظم انقلاب به عنوان ریل‌گذار مسیر حرکت جامعه در این یک دهه به آن توجه کرده و تأکید داشتند. توجهات ایشان بر موضوعات مهمی که هم شأن زن را حفظ کند و هم نقش مهم او را در جامعه نشان دهد، راهنمایی خوبی در برداشت و قضاوت در مورد شعارهای مختلفی است که می‌شنویم.

چرا تریبون در دست تخریب کنندگان زنان افتاده است

ایران آنلاین- شهرزاد همتی- در پی اظهارات هفته گذشته فاطمه آلیا، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در زمینه مفاد برنامه کاری مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با دفتر صندوق جمعیت ملل متحد در تهران و ارائه فهرستی از سوی این معاونت، از زنان مطلقه ۲۰ تا ۲۵ سال، به سازمان ملل به منظور اعزام به آنتالیا، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: پیگیری قضائی و شکایت از اظهارات و ادعاهای سراسر کذب و خلاف‌واقع فاطمه آلیا را از طریق معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به جریان انداخته‌ایم و پیگیری‌های لازم را تا مختومه‌شدن این پرونده انجام می‌دهیم. این مسئله واکنش فعالان حوزه زنان را نیز در پی داشت. ناهید توسلی، پژوهشگر و سردبیر مجله نافه درباره اظهارات فاطمه آلیا در گفت‌وگو با «شرق» به نکاتی اشاره می‌کند.

«زنان» در برابر آلیا
شرق- شهرزاد همتی: در پی اظهارات هفته گذشته فاطمه آلیا، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در زمینه مفاد برنامه کاری مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با دفتر صندوق جمعیت ملل متحد در تهران و ارائه فهرستي از سوی این معاونت از زنان مطلقه ۲۰ تا ۲۵ سال به سازمان ملل به منظور اعزام به آنتالیا، معاون رئيس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: پیگیری قضائی و شکایت از اظهارات و ادعاهای سراسر کذب و خلاف‌واقع فاطمه آلیا را از طریق معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به جریان انداخته‌ایم و پیگیری‌های لازم را تا مختومه‌شدن این پرونده انجام می‌دهیم.

معاونت زنان ریاست‌جمهوری از فاطمه آلیا شکایت کرد
ایسنا- در پی ادعای هفته گذشته فاطمه آلیا در زمینه مفاد برنامه کاری مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر صندوق جمعیت ملل متحد در تهران و ارائه لیستی از سوی این معاونت از زنان مطلقه ۲۰ تا ۲۵ سال به سازمان ملل به منظور اعزام به آنتالیا، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: پیگیری قضایی و شکایت از اظهارات و ادعاهای سراسر کذب و خلاف واقع فاطمه آلیا را از طریق معاونت حقوقی ریاست جمهوری به جریان انداخته‌ایم و پیگیری‌های لازم را تا مختومه شدن این پرونده انجام می‌دهیم.

سلحشوری: ادعای فاطمه آلیا غیراخلاقی است
ایلنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بعضی‌ها فکر می‌کنند برای رأی آوردن کل نظام را باید زیر سوال ببرند. پروانه سلحشوری در مورد اظهارات فاطمه آلیا مبنی بر اینکه معاونت امور زنان ریاست جمهوری، اسامی زنان کمتر از بیست و پنج سال مطلقه را به سازمان ملل برای کار در آنتالیای ترکیه ارائه کرده است، گفت: متاسفانه شاهد اظهارات غیر‌مستند و متاسفانه غیراخلاقی هستیم که در ایام انتخابات از جانب دوستانی که ادعای‌اصولگرایی دارند برای جمع کردن رای مطرح می‌شود. اینکه یک فعال سیاسی و فعال در حوزه زن که در عرصه سیاست ایران حضور دارد، به خود اجازه می‌دهد که به معاون رییس‌جمهور که زن زحمت‌کش، معتقد و دین‌داری است، چنین حرف‌هایی را بزند جای تامل دارد.

انتخابات شورای شهر؛ زنی تنها در میان صف مردان
بی‌بی‌سی- معصومه ناصری- روزنامه‌نگاریک زن تنها در میان ردیف مردانی که در یک مسجد نشسته‌اند، این تصویری نیست که هر روز در ایران شاهدش باشیم. این نمایی از جلسه‌ دیدار مردم شهر سرکان در استان همدان با مسئولان شهری است و آن زن ناهید اسکندری عضو شورای این شهر است. او یکی از چند هزار زنی است که در چهار دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا که از سال ۷۷ تاکنون در ایران برگزار شده، موفق شده‌اند اعتماد مردم را جلب کنند و وارد ساختاری شوند که به آن “پارلمان محلی” می‌گویند. شوراهای شهر، اولین آزمون دموکراتیک برای سنجیدن مقبولیت افرادی است که قصد دارند برای جامعه خود کاری بکنند و گاهی به آنها فرصت می‌دهد که خود را برای میدان‌های بزرگ‌تری مثل نمایندگی مجلس یا مناصب دولتی دیگر آماده کنند.

زنان و انتخابات شوراها
بیدارزنی- مریم رحمانی- ثبت‌نام در انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال ۹۶ حکایت از رشد ۱۴ درصدی ثبت‌نام نسبت به انتخابات گذشته دارد. این در حالی است که مطابق آمارهای اعلام شده تعداد ثبت‌نام‌شدگان زن نیز نسبت به دوره قبل رشد یک‌درصدی داشته است. بر طبق آمار وزارت کشور از ابتدای ثبت‌نام تا ساعت ۲۴ یکشنبه ششم فروردین‌ماه، ۲۸۷۴۲۵ نفر شامل ۱۷۸۸۵زن، زنان معادل ۶.۳درصد و ۲۶۹۵۴۰ مرد معادل ۹۳.۷ ثبت‌نام و برای حضور در انتخابات شوراها اعلام آمادگی کردند. بر اساس این آمار تعداد کل داوطلبان زن برای شوراهای شهر ۶هزار و۷۴۳نفر و تعداد کل داوطلبان مرد برای شوراهای شهر ۴۸ هزار و ۱۴۵ نفر است. همچنین تعداد کل داوطلبان زن برای شوراهای روستا ۱۱ هزار و ۱۴۲ نفر و تعداد کل داوطلبان مرد برای شوراهای روستا ۲۲۱ هزار و ۳۹۵ نفر است.

زنان لیست امید شورای شهر با چه سوابقی به انتخاباتی آمدند؟
دنیای اقتصاد- سال‌هاست که هر بار حرفی از انتخابات به میان می‌آید یک پای حرف‌ها به اهمیت حضور زنان در این عرصه اختصاص دارد؛ موضوعی که به‌صورت یک مطالبه درآمده است، آن هم به این دلیل که ورود زنان به عرصه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی‌های کلان از دو راه، یکی برگزاری انتخابات و برگزیده‌شدن از پایین و دیگری درک توانمندی‌های آنها از جانب مدیران کشور و انتصابشان در جایگاه‌های مدیریتی ممکن می‌شود.

شهرآشوبان شورای شهر
فرارو- آرمان شهرکی؛ این روزها وقتی به بسیاری از پرتره‌های کاندیداهای زن شوراهای شهر نگاه میکنی؛ بی‌اختیار یاد تصاویری می‌افتی که از زنانِ مانکن، روی جلد صابون‌های معطر خارجی یا بطری‌ شامپوهای قاچاق نقش بسته؛ لیک آنجا در حجاب و اینجا در کف و آب. تصاویری جنسیت‌زده که تمامی تسامحِ تص/سفیه‌کنندگان و ناظرین بر انتخابات شوراها را خرج جدوجهد سوژه کرده در زیبایی تصنعی و هفت قلم آرایش و پیرایشی که بیشتر ماحصل جراحی‌های زیبایی و فوتوشاپ عزیز است. یارو همین چندماه پیش رفته دماغ‌اش را عمل کرده یا گونه‌‌ای کاشته یا فک‌اش را یک‌وری کرده تا به ضرب‌وزور تطاول‌ تنانه هم که شده از قافله‌ی مردانه‌ی سیاست عقب نمانَد.

سواد رسانه ای زنان و ضرورت یک انتخاب اصلح/ لطفا فقط گیرنده پیام نباشید!
دانا- همه مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که فضای مجازی اگر درست استفاده شود بستر مناسبی برای تبلیغات است اما اگر نادرست استفاده شود تهدیدی برای جامعه محسوب خواهد شد. زنان به دلیل فراغت بیشتری که به دلیل حضور در خانه دارند با فضای مجازی تبادل بیشتری دارند و گاهی به خاطر اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند خود مرکز توجه و اخباری قرار می گیرند و گاه در فضای مجازی در دریایی از اطلاعات غرق می شوند که صحت و سقم آن اطلاعات مشخص نیست.

برنامه‌های دولت کار و کرامت برای زنان، متفاوت از دولت کنونی و پیشین است
آرمان زنان- عفت شریعتی، نماینده مردم مشهد و کلات در دوره‌های هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی و رییس کمیته امور بانوان ستاد سید ابراهیم رئیسی است. وی می‌گوید: در مرحله نخست قوانین معطل‌مانده و مسکوت و اجرا نشده باید جدی گرفته شوند. اموری مانند بیمه زنان خانه‌دار، ارتقاء امنیت و سلامت زنان، ایجاد مشاغل خانگی برای زنان و برنامه‌ریزی برای مشاغل خانواده‌محور و حمایت از زنان خانه‌دار و حفظ و ارتقای منزلت آنان در خانواده که حضور بی‌نظیر و منحصر به فرد و حفظ‌کننده تحکیم خانواده خواهد بود.

دولتمردان، زنان و خواسته های آنها را ببینند
ایرنا – در تمام جوامع مدنی و بدوی نیمی از جمعیت آن جامعه را زنان و دختران با میزان سواد، تخصص، سن، اشتغال، فرهنگ متفاوت است که این قشر به خصوص در جوامع مدنی مستقیم یا غیر مستقیم در پیشبرد برنامه ها و اهداف سرزمینی خود نقشی تاثیرگذار دارند.

حمایت جمعی از زنان زندانی سیاسی-عقیدتی زندان اوین از حسن روحانی
سحام- جمعی از زنان زندانی سیاسی-عقیدتی زندان اوین روز۲۹ اردیبهشت در زندان اوین رای خواهند داد .نسیم باقری , زندانی بهایی , نسیم زرگران , کشیش مسیحی , نازنین زاغری, زندانی دو تبعیتی انگلیسی-ایرانی, نرگس محمدی,فعال حقوق بشر ازجمله رای دهندگان هستند.انها ازمسئولان زندان خواسته اند تا امکان شرکت در انتخابات را در زندان فراهم نمایند.

«رجل سیاسی» همواره جزو مطالبات زنان باقی می‌ماند/ عدالت آموزشی مهم‌ترین دستاورد دولت یازدهم برای زنان است
ایلنا- فریده اولاد قباد نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مساله«رجل سیاسی» ازمطالبات جدی زنان از دیرباز تاکنون است و هر کدام از نامزدهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نیز در صورت پیروزی باید به آن توجه ویژه کنند زیرا این موضوعی نیست که با گذشت زمان فراموش شود و تا رسیدن به نتیجه مطلوب همواره جزو مطالبات زنان است.

حضور زنان در انتخابات امروز و فرصتی برای نقش آفرینی
ایرنا – زنان از قشرهای تاثیرگذار به ویژه در جامعه ایران هستند چرا که نقش محوری زن در نهاد خانواده ایرانی بر کسی پوشیده نیست و زنان با حضور حداکثری خود، نقش بسزایی در تمام عرصه ها، از جمله انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا ایفا می کنند. زنان با حضور در عرصه های سیاسی و اجتماعی ،مردان را به میدان آورده اند براین اساس چه بسیار زنانی در صف های اخذ رای دیده می شوند که همسر و فرزندان خود را نیز همراه کرده اند.

اولویت های رئیسی در حوزه زنان
ایرنا- سید ابراهیم رییسی اهم رویکردها و اولویت‌های خود در حوزه زنان و در قالب دولت کار و کرامت را در صورت پیروزی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تبیین کرد.

برنامه روحانی در حوزه «زنان و خانواده» در دولت دوازدهم
ایسنا- برنامه حسن روحانی در حوزه زنان و خانواده برای دولت دوازدهم در حالی اعلام شدکه بسیاری از بندهای آن مانند تصویب لایحه جامع تامین امنیت زنان، اجرای طرح جامع توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده و … در راستا و مکمل اقدامات انجام شده در دولت یازدهم است.

زنان با حضور در انتخابات آینده‌ای روشن برای کشور رقم می‌زنند
ایرنا- رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: به طور یقین زنان با حضور پرشور و گسترده خودشان در دو انتخابات پیش رو، آینده‌ای روشن برای کشور رقم خواهند زد.

قالیباف به روحانی: مگر پیاده‌رو حمام زنانه و مردانه است که در آن دیوار بکشیم
ایسنا نوشت: محمدباقر قالیباف گفت: امروز هم که در کشور بحران اقتصادی داریم و محرومین کشور مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند. این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در جمع حامیان خود از گروه‌های جهادی اظهار کرد: جهادی‌ها کسانی هستند با بصیرت که در هر مقطع که دغدغه ایجاد بشود، خارج از سیستم‌های اداری و به صورت عناصری داوطلب و با ایمان پا به عرصه می‌گذارند.

تحقق عدالت جنسیتی یکی از اولویت های ماست
ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: براساس مجموع برآوردها در کشور، با افت شدید سرمایه اجتماعی زنان در دولت گذشته مواجه بودیم و برای تعادل در این زمینه نیاز به برنامه درست داشتیم. شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در نشست عدالت جنسیتی در جمهوری اسلامی ایران که به همت انجمن اسلامی آزاداندیش دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه برگزار شد، این مطلب را بیان کرد. وی اظهار داشت: ما تلاش های فراوانی برای استفاده از سرمایه اجتماعی زنان در سال های اخیر انجام داده ایم اما هنوز به نقطه مطلوبی در این زمینه نرسیده ایم.

باید فرهنگ جامعه را درباره زنان تغییر دهیم
ایسنا- نایب‌رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: اگر می‌گوییم که رقبای آقای روحانی در انتخابات توانایی رئیس‌جمهور شدن را ندارند، به خاطر این است که هیچ‌یک از آن‌ها سوابقی در نمایندگی مجلس ندارند؛ وقتی کسی نه در قوه قضائیه و نه در قوه مقننه سابقه‌ای نداشته باشد، قطعاً نمی‌تواند کار اجرایی انجام دهد.

جمیله علم الهدی: حق برابری جنسیتی برای زنان، پرداخت نفقه به آنان است
ایرنا- «جمیله علم الهدی» همسر حجت الاسلام والمسلمین «سیدابراهیم رییسی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری، دیوار کشی میان زن و مرد و تفکیک جنسیتی را محصول تمدن غرب دانست و تاکید کرد: حق برابری جنسیتی برای زنان به معنای آن است که حق نفقه آنها را پرداخت کنیم.علم الهدی که در یک همایش انتخاباتی به نفع رییسی در شهر همدان با عنوان «همایش بانوان انقلابی» سخن می گفت، افزود: امروز در موقعیت تاریخی شگفت آوری هستیم و زنان فرهیخته و آگاه ایران باید در این موقعیت حساس، نقش سازنده خود را ایفا کنند.

همسر حسن روحانی را بیشتر بشناسید
آفتاب یزد – «همیشه پای یک زن در میان است». در پیکار میان کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز، پای همسران نامزدها به میان آمده است. آنجاکه رقابت بین ۶کاندیدا، به همسرانشان تسری یافته و این هماورد ناخواسته هم آشی است دستپخت حامیان ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف!ماجرا از آنجایی آغاز شد که رئیس دولت یازدهم بر مبنای کارنامه عملکرد و نوع رویکرد دو رقیب اصولگرایش نسبت به زنان جامعه، در یکی از میتینگ‌ها‌ی انتخاباتی خود اظهار داشت: «اگر شما جوانان در خانه بنشینید بدانید در پیاده‌روهای ما هم دیوار خواهد بود.

فرار رو به جلو و ناموفق قالیباف/از تعطیلی کنسرت‌ها و حذف کلاس‌های موسیقی تا تفکیک جنسیتی
ایلنا- عملکرد شهرداری و سازمان فرهنگی هنری در حوزه موسیقی یکی از پرچالش‌ترین و جنجالی‌ترین رویارویی‌های تاریخ موسیقی ایران را به ویژه در ۷ سال اخیر رقم زده است؛ از ماجرای تعطیلی یک ساله کنسرت‌ها در فرهنگسراها، تا تعطیلی ۱۵ ماهه کلاس‌های موسیقی و تفکیک جنسیتی کلاس‌ها همه و همه در شمار تصمیمات جنجال برانگیز شهرداری در این سال‌ها بوده‌اند.به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران روز گذشته (یکشنبه ۲۴ اردیبهشت) گزارشی را در پاسخ به سئوالات مطرح شده در زمینه عملکرد شهرداری در حوزه موسیقی منتشر کرد که در نوع خود مثال عینی خودزنی تیم فرهنگی و هنری محمدباقر قالیباف در شهرداری محسوب می‌شود.

دولتمردان، زنان و خواسته های آنها را ببینند
ایرنا – در تمام جوامع مدنی و بدوی نیمی از جمعیت آن جامعه را زنان و دختران با میزان سواد، تخصص، سن، اشتغال، فرهنگ متفاوت است که این قشر به خصوص در جوامع مدنی مستقیم یا غیر مستقیم در پیشبرد برنامه ها و اهداف سرزمینی خود نقشی تاثیرگذار دارند.

حامیان رییسی زن را شهروند درجه دو می‌دانند/ با رسمیت دادن به ازدواج موقت خانواده را متزلزل کردند
ایلنا- نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: تفکری که از رییسی حمایت می‌کند، زن را شهروند درجه دو می‌داند. طیبه سیاوشی عنایتی، نماینده مردم تهران در مجلس دهم با ابراز نگرانی از حضور برخی مسئولان دولت نهم و دهم از جمله طبیب‌زاده نوری در اردوگاه رییسی گفت: ایشان در مجلس نهم نیز حضور داشتند و مصوبات این مجلس مطالبات و دستاوردهای به دست آمده در حوزه زنان را تخریب کرد. با توجه به اینکه در دولت یازدهم فضا برای زنان باز شد، نباید بگذاریم این فضا دوباره بسته شود.

جبیر: ملانیا ترامپ با هر پوششی وارد ریاض شود، از او استقبال می‌کنیم

ایسنا- وزیر خارجه عربستان درباره نحوه پوشش همسر رئیس جمهور آمریکا در سفرش به ریاض تاکید کرد که فرم خاصی برای زنان همراه در هیات‌های رسمی که به عربستان سفر می‌کنند، تعیین نمی‌شود.

اگر شهردار زن باشد …
دانا- برخی از سیاسیون معتدند زنان نباید وارد مباحث شهری به طور غلیظ شوند چرا که اگر این اتفاق رخ داد شهر دگرگون می شود. فرض کنید یک زن بشود شهردار اصفهان و سکان شهر را به دست بگیرد. آن موقع چه اتفاقی رخ می دهد؟! برخی از سیاسیون معتدند زنان نباید وارد مباحث شهری به طور غلیظ شوند چرا که اگر این اتفاق رخ داد شهر دگرگون می شود. دیدگاه های زنان درباره شهر می تواند بسیار ظریف و متفاوت تر از مردان باشد اما این موضوع را نباید نادیده گرفت که زنان در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیش از انقلاب نیز حضور داشتند و وجود زنان در این عرصه ها برای کشور کارآمد بوده است. چه بسیار از تفکراتی که با ایده های زنانه به بار می نشست و تفکری خوب و پابرجا به دست می آمد.

طرح‌ها و قوانین بسیاری در حوزه زنان بر زمین مانده که دولت انقلابی آینده باید پیگیری کند
فارس- معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده گفت: حمایت از تشکیل و تحکیم و تعالی خانواده، اجرای ستاد ملی زن و خانواده، مدیریت واحد و سیستماتیک در حوزه زنان، تغییر ساعات کار زنان و پیگیری اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان از جمله طرح‌های بر زمین مانده در دولت یازدهم است.

نیمی از کابینه جدید فرانسه زن هستند
بی‌بی‌سی- امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اعضای هیات دولت خود را با در نظر گرفتن برابری جنسیتی معرفی کرده است و ۱۱ نفر از ۲۲ وزیر او زن هستند. براساس این فهرست، سیلوی گولار، وزیر دفاع فرانسه خواهد بود و لورا فلسل، قهرمان المپیک در رشته شمشیربازی، وزیر ورزش می‌شود. اداره امور وزارت بهداشت به انیس بوزن، وزارت کار به موریل پنیکو و وزارت فرهنگ به فرانسواز نیسن سپرده شده است. امانوئل مکرون قبلا گفته بود که اگر رییس‌جمهور شود کابینه خود را با در نظر داشتن برابری جنسیتی تشکیل خواهد داد. هرچند از ۵ وزیر ارشد کابینه او، فقط یک نفر در مقام وزیر دفاع، زن است.

موسسه پیو:زنان آمریکا به آینده کشورشان در دوران ترامپ امیدی ندارند

ایرنا – نتایج یک نظرسنجی از طرف موسسه پیو نشان می دهد که اختلاف نظر میان مردان و زنانآمریکایی در مورد وضعیت کشورشان در دوره ترامپ نسبت به همه رییس جمهور های پیشین به اوج خود رسیده و فقط ۲۹ درصد از زنان آمریکایی به بهبود آینده کشورشان در این دوران امید دارند.

حکایت های شنیدنی از زنان ایرانی در پای سیاست
ایران آنلاین- روایت تاریخ از زنان ایرانی در گذشته، بیش‌تر، اندرونی‌نگر بوده است. زنان ایرانی در پسِ روایت‌ها و تاریخ‌نگاری‌های رسمی ایران، بازیگرانی توصیف شده‌اند که «اندرونی» و «حرم‌سرا» میدان ترکتازی‌هایشان به شمار می‌آمده است؛ همان محدوده ممنوعه برای ورود مردان به ویژه نامحرمان.

آیت‌الله نوری‌همدانی: امضای سند ۲۰۳۰ یونسکو از سوی مسؤولان جرم بزرگی است؛ حوزه علمیه امضای این سند را محکوم می‌کند

تسنیم- ، آیت‌الله حسین نوری همدانی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود که در شبستان مسجد اعظم برگزار شد بابیان اینکه روایات موجود باید به مردم تبیین شود اظهار داشت: همان‌طور که نماز و روزه به فرزندان خود یاد می‌دهیم باید سیاست نیز به آن‌ها یاد داده شود.

شورای همکاری‌های زنان خواستار بطلان امضای تعهدآور سند ۲۰۳۰ از سوی مجلس شد
فارس- شورای هماهنگی زنان با انتشار نامه ای سرگشاده اعلام کرد: ملت اسلامی خواستار بطلان امضای تعهدآور سند ۲۰۳۰ از سوی مجلس شورای اسلامی است.

عقب‌نشینی دولت از وعده‌هایش به زنان: رهبر فصل‌الخطاب است
رادیو زمانه- نعیمه دوستدار- شورای اطلاع‌رسانی دولت با صدور بیانه‌ای درباره سند ۲۰۳۰ تاکید کرده که نظر رهبر جمهوری اسلامی درباره سند «چارچوب اقدام آموزش ۲۰۳۰»،که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ در دیدار با معلمان مطرح شد، از همان لحظه «مورد توجه و اهتمام جدی دولت» قرار گرفته است. این بیانیه، عقب نشینی آشکار دولت روحانی از وعده‌هایی است که برای چهار سال اول ریاست جمهوری خود داده بود.

سخنگوی دولت از توقف اجرای سند ۲۰۳۰ تا اطلاع ثانوی خبر داد
یک‌ روز پس از اعتراض حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، به ارسال «گزارش‌های دروغ» در مورد دولت او به رهبر جمهوری اسلامی، سخنگوی دولت او روز سه‌شنبه اعلام کرد که «با توجه به منویات رهبری» تا رفع ابهامات درباره سند ۲۰۳۰، «هر آن چه مربوط به آن است در ایران متوقف می‌شود». به نوشته خبرگزاری کار ایران، ایلنا، حسن روحانی روز دوشنبه در مجموعه ورزشی شهید پورشریفی تبریز گفت: «می‌گویند دولت سند ۲۰۳۰ را قبول کرده است، در حالی که دولت می‌گوید فرهنگ ایرانی و اسلامی را اجرا می‌کند. آنها آن قدر پررو شدند که گزارش دروغ به محضر رهبری می‌فرستند.»

سند۲۰۳۰ لکه ننگ دولت یازدهم/ «دولت بی‌اخلاق» نمی‌خواهیم
آرمان زنان- وحید دستجردی گفت: ما در پی آنیم که کشور را به بهترین نحو مدیریت کنیم و دولتی را نمی‌خواهیم که وزیرش فحش می‌دهد یا میکروفن پرتاپ می‌کند یا تند برخورد می‌کند؛ هم‌چنان که در مناظره‌های تلویزیونی گاهی بی‌اخلاقی‌هایی دیده می‌ شد. وزیر سابق بهداشت کشور عصر سه شنبه در اجتماع بزرگ بانوان مهدوی در حسینیه بیت العباس کاشان گفت: آیت‌الله رئیسی سابقه درخشان و بدون هیچ لکه‌ و خطایی دارد و من در مسائل بهداشتی حرم مطهر مشاور ایشان بوده و از نزدیک با او برخورد داشتم و ایشان را مردی پاک دست، متعهد، وظیفه شناس و با سلامت نفس می‌دانم.

غربی‌ها به دنبال احیای شأن مادری و دولت ما به دنبال ضربه زدن!
فارس- معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به اینکه طرح برابری جنسیتی مورد نظر سازمان ملل در سطح منطقه در حال اجراست اعلام کرد: ریاست نهاد زنان سازمان ملل با رأی گیری مخفیانه به معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران اعطا شده تا با استفاده از مقبولیت ایران در منطقه اهداف برابری جنسیتی دنبال شود. رئیس بسیج جامعه زنان با بیان اینکه امضای سند ۲۰۳۰ برای کشورما تعهدآور نبوده،‌گفت: هر چند سند ۲۰۳۰ به تنهایی تعهدآور نیست اما امضای اسناد دیگری که در پی آن می‌آید شکل ماجرا را تعییر می‌دهند.

چرا خامنه‌ای با سند آموزشی یونسکو مخالف است ؟
رادیو فردا- سعید پیوندی (جامعه شناس)- مخالفت آشکار آیت الله علی خامنه‌ای با سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو در سخنرانی ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ این پرسش اساسی را به میان می کشد که چه بخش هایی از این سند مهم بین المللی ” سبک زندگی معیوب و ویرانگر و فاسد غربی” را ترویج می کند و چرا جمهوری اسلامی با توجه به “اسناد بالادستی” خود “احتیاجی به این سند ندارد” (تارنمای پارسینه، ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶). به عبارت دیگر باید پرسید چه مسائل آموزشی و یا اجتماعی در سندی که بر سر آن یک اجماع بین المللی گسترده بوجود آمده و به امضای اکثریت بسیار بزرگ از کشورهای دنیا هم رسیده است مطرح می شود که به این گونه از سوی مقام اول نظام مورد انتقاد قرار می گیرد؟

حکومت اسلامی و زنان
رادیو زمانه – رضا جاسکی- در همه کشورهایی که بار تاریخی سنگینی بر دوش خود دارند، کشورهایی که وارث تمدن قدیمی درخشانی هستند، این احساس عمومی وجود دارد که مردم کشورشان ویژگی‌های منحصربفردی دارند، ویژگی‌هایی که مردم هیچ کشور دیگری از آنها بهره‌مند نیستند.

فقدان چشم‌انداز جنسیتی، عامل اصلی استفاده سیاسی از زنان در انتخابات
مهرخانه- لیلا سادات زعفرانچی- دکترای اقتصاد- در حوزه زنان و خانواده، با چند مشکل ساختاری و زیربنایی مواجه هستیم که معمولاً با آمد و رفت دولت‌ها حل‌نشده می‌ماند و برخی از این مشکلات، در دوره‌های چهارساله تشدید می‌شود و نیازمند پاسخگویی جدی نهاد اجرایی است. اصلی‌ترین مشکل ساختاری در حوزه مسائل زنان و خانواده که به شدت این حوزه را سیاست‌زده و دچار التهاب انتخاباتی می‌کند، فقدان یک نظریه‌پردازی صحیح در این حوزه است. فقدان نظریه پردازی مناسب با دو آسیب و چالش زیربنایی ما را روبرو کرده است: یکی این‌که برخی از دولت‌ها، معمولاً برداشت ناصحیح و ناصوابی از الگوهای متداول بین‌المللی دارند که به دلیل عدم سنخیت آنها با برخی از زیرساخت‌های ملی و دینی، معمولاً در گره‌گشایی مشکلات زنان در ابعاد ملی ناکام است.

جنبش زنان ایران در میانه رخداد انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶
توانا- علی بهرنگ – جنبش‌های اجتماعی، در فرهنگ لغات علوم اجتماعی، به مجموعه تلاش‌ها و مساعی اطلاق می‌گردد که به منظور تغییر و تکامل وضعیت کنونی در جهت اهداف و آرمان‌های مشترک انجام می‌پذیرد. وجه افتراق جنبش‌های اجتماعی و مدنی از جنبش‌های سیاسی (هر چند که در موارد متعددی می‌توانند با جنبش‌های سیاسی مقاصد مشترکی را دنبال کنند) در وجوه فرهنگی، اجتماعی و مدنی آنهاست و از همین حیث، این جنبش‌ها خود را از جنبش‌های سیاسی که اهداف قدرت‌طلبانه‌ای در افق‌های خود ترسیم می‌کنند متمایز هستند. از آن جایی که ساختار ذهنی ایرانیان به دلایل گوناگون به شدت سیاست‌زده است، فلذا از نظر بسیاری از صاحب‌نظران اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی، تنها جنبش‌های سیاسی که در جهت بسیج امکانات و منابع در راستای نیل به قدرت فعالیت می‌کنند، جنبش نامیده می‌شود و سایر جنبش‌ها اعم از مدنی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در این میان از گردونه‌ تعریفی آنان خارج می‌گردند.

مطالبه‌محوری در انتخابات، تجربه جمعی زنان برای گذار از اقتدارگرایی
عصر نو- منصوره شجاعی- در این مطلب به دنبال مروری بر پیشینه نظریه «طرح مطالبات در دوران انتخابات» و یا همان «رای مشروط» تاثیر این رویکرد را بر دو بیانیه مطالباتی بخشی از اعضای جنبش زنان که درروزهای پیش منتشر شد بررسی می‌کنیم. از زمان برگزاری رفراندوم آری یا نه به جمهوری اسلامی تا انتخابات سال ۷۶، جامعه ملتهب از تاثیرات انقلاب، جنگ، مهاجرت و اعدام‌های گسترده، همواره شاهد دوگانه رأی دادن یا رأی ندادن بوده است. پس ازپایان گرفتن هردوره از انتخابات نه چندان پر تب و تاب آن دوران، دوگروه رأی دهنده و رأی نادهنده، بدون آنکه درسی ازفرآیند انتخابات آموخته باشند، در کشوری با حکمرانان جایگزین شده، در بی‌ارتباطی محض با سازوکار جامعه روزمرگی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را ادامه می‌دادند.

زنان، آموزش و خشونت خانگی
شرق- خدیجه پاک‌ضمیر، معلم- خشونت علیه زنان و به ‌طور خاص خشونت خانگی که امروزه به ‌عنوان یکی از معضلات اصلی اجتماعی در بسیاری از جوامع در مرکز توجه بسیاری از متخصصان علوم اجتماعی و دولتمردان قرار گرفته است، پیشینه‌ای به اندازه تاریخ بشر دارد و پدیده‌ای نوظهور نیست. این پدیده در حقیقت به چرخه‌ای معیوب مبدل شده است که با گذشت قرن‌ها و ظهور نسل‌های جدید، بشر همواره در حال تکرار آن است. نگاهی دقیق به مهم‌ترین نظریات و پژوهش‌های مطرح‌شده در میان انواع متعدد نظریات و پژوهش‌های مطرح در تبیین علل بروز این پدیده، نشان می‌دهد انواع خشونت و اشکال آن علیه زنان، چه به صورت پنهان و چه به صورت آشکار، عملا بن‌مایه‌ای فرهنگی دارد و برایندی از ساختار فرهنگی حاکم بر جامعه است که مردم و جامعه را وادار به پذیرش این اَشکال از خشونت می‌کند.
درباره اهداف و وظایف کمیسیون سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی
مهرخانه- سبك زندگي همان شيوه‌ها و الگوهاي زندگي روزمره است كه الگوهاي فردي مطلوب از زندگي و تمام عادات و روش‌هايي را كه فرد يا اعضاي يك گروه به آنها خو كرده يا عملاً با آنها سرو كار دارند را در بر مي‌گيرد و جهان‌بيني فرد و گروهي را كه عضو آن است منعكس مي‌كند. مفهوم «سبک زندگی» از جمله مفاهیم علوم اجتماعی است رهبر معظم انقلاب مبنی بر طراحی و تدوین برنامه‌ای جامع برای ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در کشور و زمینه‌سازی برای اجرایی‌شدن آن توسط دستگاه‌های مسؤول و با توجه به مصوبات کمیسیون مشورتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، «کمیسیون تدوین برنامه جامع سبک زندگی اسلامی- ایرانی» در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشکیل شد. به منظور معرفی روشن‌تر اهداف و وظایف کمیسیون سبک زندگی، دکتر ابراهیم شکرانی، دبیر این کمیسیون در گفت‌وگو با مهرخانه به معرفی ابعاد فعالیت‌ها و اقدامات صورت‌گرفته از ابتدای تأسیس این کمیسیون تاکنون پرداخت
آمریکا و نهاد در حال تغییر خانواده
مهرخانه-زینت سادات مطهری- مطالعات نشان می‌دهند که قدمت زندگی به سبک خانوادگی، به ۵۰ هزار سال پیش بازمی‌گردد. از سویی، الگوهای زندگی خانوادگی در اعصار و بخش‌های مختلف دنیا نسبتاً مشابه و حول منشأهای عاطفی می‌چرخد. بااین‌حال، از نیمه دوم قرن بیستم این نهاد در کشورهای غربی و عرفی‌گرا دستخوش تغییراتی است که از نظر جامعه‌شناسان، یکی از پرسرعت‌ترین تغییرات حادث بر یک نهاد اجتماعی است.

اخبار اجتماعی

زنان سعودی دیگر برای خروج از کشور نیازی به اجازه شوهر ندارند
مدارا _ ملک سلمان، پادشاه کشور عربستان حکمی صادر کرده است که به موجب آن، زنان دیگر برای دریافت خدمات نیازی به کسب اجازۀ ولیِ مذکر خود نخواهند داشت. البته ذیل این حکم ذکر شده که این رفع الزام نباید به گونه‌ای باشد که با قانون شرع منافاتی داشته باشد. براساس آنچه در رسانه‌های سعودی منتشر شده است، حکم جدید موضوع اشتغال و سرکار رفتن زنان را نیز شامل می‌شود، مگر این که انجام این کار به لحاظ حقوقی با مفاد قانون شرع در تعارض باشد.

آیا مرخصی ۹ ماهه زایمان زنان اجرایی می‌شود؟ / امکان اخراج زنان بعد از بازگشت از مرخصی وجود دارد
میزان- نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: همه کارمندان زن دولت از قانون ۹ ماه مرخصی زایمان استفاده می‌کنند، ولی کارمندان بخش خصوصی نمی‌توانند با این قانون به مرخصی زایمان بروند.سهیلا جلودارزاده، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص مرخصی ۹ ماهه زنان بعد از زایمان و همچنین مرخصی ۳ روزه همسرانشان اظهارکرد: وقتی یک قانونی از سوی مجلس تصویب و به دولت ابلاغ می‌شود، دولت مکلف است آن قانون را به طور تمام و کمال اجرا کند.

گذر زنان در اختيار مردان
قانون- سال‌هاست كه پاي زنان كشور به عرصه‌هاي مختلف اجتماعي، سياسي، اقتصادي و… باز شده است و بسياري از مسئوليت‌ها و پست‌ها را پذيرفته‌اند و حتي در مواردي نيز بهتر از مردان، مسئوليت خود را به انجام مي‌رسانند. امروز زن ايراني مانند مادر يا مادربزرگ خود فكر و زندگي نمي‌كند، بلكه شايد تفكر زنان امروز با گذشته، فرسنگ‌ها تفاوت داشته باشد. در حال حاضر زنان به عنوان جمعيتي كه در بيشتر موارد پابه‌پاي مردان در جامعه به فعاليت مي‌پردازند، مطالبه‌اي جدي از مسئولان دارند و مي‌خواهند بسياري از امور خود را خودشان مديريت كنند.

نواقص قانونی ازدواج کودکان در ایران
اقتصادآن‌لاین-مؤسس جمعيت امام‌علي(ع) شارمين ميمندي‌نژاد گفت: ما گاهي وقتي وارد خانه مددجو مي‌شويم، مي‌بينيم کودکمان ديگر نيست و پدري که اعتياد دارد او را با قيمتي خيلي ارزان فروخته است. متأسفانه در جامعه ما فقر و فحشاگويي پذيرفته شده و آن‌طور که بايد باشد، نه از اين مسئله سؤالي مي‌شود و نه پاسخي شنيده مي‌شود.

نحوه صدور تابعیت برای فرزندان مادران ایرانی و پدران خارجی تغییر می‌کند
رادیو زمانه- بر اساس اعلام معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نحوه صدور تابعیت برای فرزندانی که مادر آنها ایرانی و پدرشان خارجی‌ست و در ایران متولد شده‌اند، تغییر خواهد کرد. به گفته احمد میدری، پیشنهاد این تغییر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ارائه شده و موضوع در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی می‌شود. جزییات بیشتری درباره چگونگی این تغییر ارائه نشده است.
زنی که از شوهر خود کراهت دارد، چه باید بکند؟
مهرخانه- گاه در مسیر زندگی، زن و شوهر یا زن یا شوهر به جایی می‌رسند که احساس می‌کنند زندگی آنها به نقطه پایان خود رسیده است و دیگر نمی‌توانند در کنار دیگری زندگی کنند. میزان ناراحتی و کدورت و کراهت هریک به حدی است که تحمل ادامه زندگی را ندارند.

کرسی علمی «چندهمسری در قرآن؛ چالش ها و رویکردها» برگزار می‌شود
مهرخانه- کرسی علمی ترویجی چند همسری در قرآن؛ چالش ها و رویکردها به همت مرکز مطالعات بینارشته ای پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار می شود. کرسی علمی ترویجی چند همسری در قرآن توسط حلقه مطالعات زن و خانواده مرکز مطالعات بینا رشته ای وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با حضور صاحبنظران این حوزه در قم برگزار می شود.

راه‌اندازی ۵ بوستان ویژه زنان در پایتخت
مهرخانه- معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران گفت: به همت مدیریت شهری تهران طی ده سال اخیر، ۵ بوستان اختصاصی بانوان با مساحتی بالغ بر ۹۹ هکتار در نقاط مختلف پایتخت راه اندازی شده است. مجتبی عبدالهی با اشاره به لزوم بهره مندی زنان از حق حضور در فضاهای شهری، اظهار داشت: بوستان ها به عنوان یکی از فضاهای عمومی شهر، فضاهای گذران اوقات فراغت به شمارمی رود و احداث بوستان های ویژه بانوان با توجه به محدودیت های شرعی، عرفی و قانونی برای ورزش و تفریح زنان مفید و دارای کارکرد اجتماعی است.

وقتی چشم‌ها به لباس خواننده زن است، تا هنرش

بی‌بی‌سی- تاج‌الدین سروش- پخش ویدئوی کنسرت آریانا سعید، هنرمند افغان در شهر پاریس فرانسه در چند روز گذشته با موجی از واکنش‌ها در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی افغانستان مواجه شده است. آریانا سعید، هنرمند شناخته‌شده و از داوران برنامه پرطرفدار موسیقی “ستاره افغان” است که از کابل نشر می شود. او در کنسرتی که همین هفته در پاریس برگزار شد، پوششی بر تن داشت که هموطنانش را دو دسته کرده است. شماری آن را ناقض ارزش‌های دینی و مذهبی می‌خوانند و عده‌ای دیگر هم می‌گویند انتخاب لباس حق فردی است و باید به آن احترام گذاشته شود.

محکومیت زن خیانتکار به شستن مرده‌ها به مدت ۲ سال
ایلنا- زن جوانی که به اتهام رابطه شیطانی با مرد غریبه دستگیر شده بود با حکم قضات شعبه پنجم دادگاه کیفری تهران به دوسال شستن مرده‌ها در غسالخانه‌ها و ۷۴ضربه شلاق محکوم شد.

پخش قرآن و استفاده از روبنده در اتریش ممنوع شد

رادیو فرانسه- پارلمان اتریش با تصویب لایحه‌ای که از سوی دولت تهیه شده بود، استفاده از روبنده و پخش قرآن در اماکن عمومی را ممنوع اعلام کرد. استفاده از روبنده پیش‌تر در فرانسه، آلمان، بلژیک و چند کشور دیگر ممنوع شده، اما ممنوعیت پخش قرآن بی‌سابقه است.

تهمینه میلانی: بازگو کردن مشکلات زنان سیاه نمایی نیست
افکارنیوز- کارگردان سینما و تلویزیون گفت: بازگو کردن مشکلات جامعه بخصوص در حوزه زنان بر خلاف تصور برخی ها، اصلا سیاه نمایی نیست. تهمینه میلانی کارگردان سینما و تلویزیون اظهار کرد: ضوابط در زمینه ساخت فیلم در خصوص زنان کارگر بسیار دشوار است در حالیکه زنان کارگر بسیار تلاشگر و کوشا هستند و باید تلاش و زحمت آنها درجامعه دیده شود.

چرا پست های زنان بیشتر از مردان در اینستاگرام لایک می خورد
ایران آنلاین- نتایج یک بررسی در مورد پست های پربازدید و محبوب در اینستاگرام نشان می دهد که جنسیت و زمان ارسال پست ها در افزایش میزان لایک آنها موثر است. بررسی بیش از یک میلیون عکس ارسالی در اینستاگرام نشان می دهد که به طور متوسط پست های ارسالی زنان پنج برابر بیش از مردان محبوبیت دارد و تعداد لایک ها و نظرات ارسالی برای این مطالب هم حدودا پنج برابر مردان است

چه مدت پس از زایمان به کار بازگردم؟
سقف بشکافیم- داشتن مسئولیت‌های حساس شغلی، صاحب کسب و کار بودن، و همچنین نگرانی‌های مالی، باعث شتاب برخی مادران برای برگشت به کار پس از زایمان می‌شود. همچنین ممکن است کارفرما مادر را تحت فشار قراردهد تا قبل از رفتن به مرخصی زایمان، زمان دقیق برگشت به کار خود را اعلام کند. در تعیین زمان مناسب بازگشت به کار باید مسائل مختلفی از جمله وضعیت بهبود جسمی مادر پس از زایمان، شرایط عاطفی مادر و کودک، و تثبیت رابطه شیردهی را به همراه مجموعه شرایط مالی و کاری مدنظر قرارداد.

كتاب «پوشش زن در حجاب» محمدجواد سلمان‌پور منتشر شد
ایکنا- كتاب «پوشش زن در حجاب» تألیف محمدجواد سلمان‌پور، رئیس دانشكده مطالعات تطبیقی قرآن كریم شیراز و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز به چاپ رسید. این كتاب مباحثی را پیرامون چیستی و چرایی و همچنین فلسفه حجاب از منظر آیات قرآن كریم و روایات اسلامی بیان می‌كند و سعی می‌كند تا اهمیت این موضوع را برای همگان به خصوص نسل جوان یادآور شد.

نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی چقدر بوده است؟
باشگاه خبرنگاران جوان- مرکز اسناد انقلاب اسلامی تاکنون هفت عنوان کتاب با موضوع نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی منتشر کرده است. با توجه به نقش زنان در انقلاب، مرکز اسناد انقلاب اسلامی تاکنون هفت عنوان کتاب با موضوع نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی منتشر کرده است. کتاب‌هایی که در حوزه زنان توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است با عناوین «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان»، «نقش زنان در نهضت امام خمینی»، «خورشیدواره (خاطرات طاهره سجادی)»، «حقوق سیاسی اجتماعی زنان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران»، «ام‌الاسرا خاطرات خانم بهجت افراز»، «خاطرات مریم بهروزی» و «نقش زنان در دفاع مقدس» در بازار نشر وجود دارد.

برخی با تعصبات نابجا به دنبال حذف زنان از عرصه تئاتر هستند

ایسنا- یک بازیگر تئاتر در کاشمر گفت: متاسفانه برخی با تعصبات نابجا به دنبال حذف زنان از عرصه تئاتر هستند. میترا محمدیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه اگر محدودیت‌ها از پیش پای بازیگران خانم برداشته شود در تئاتر آینده روشنی خواهند داشت، اظهار کرد: برخی معتقدند زنان در عرصه تئاتر در نقش‌های خاصی بازنمایی می‌شوند، اما من این را قبول ندارم چون این دسته بندی‌ها بستگی به سوژه نمایش دارد.

رشد ۱۹٫۸ درصدی صدور مجوز سقط جنین درمانی در سال گذشته
مهرخانه- در سال گذشته ۱۲ هزار و ۲۸۱ متقاضی سقط جنین‌درمانی به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کردند که از این تعداد برای ۸۵۳۷ نفر مجوز سقط‌ درمانی صادر شد. به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، مجوز سقط درمانی بر اساس ماده واحده قانون سقط جنین درمانی مصوب سال ۱۳۸۴۴ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی آن برعهده سازمان پزشکی قانونی کشور است و بر اساس آنچه در قانون مورد تأکید قرار گرفته تنها در صورت داشتن شرایط خاص برای مادر باردار صادر می‌شود که مهم‌ترین آن سن بارداری کمتر از ۱۹ هفته است.

اخبار ورزشی

پناهندگی دختر قایقران ایران در آلمان
ایسنا- یکی از ورزشکاران کانوپولوی ایران که اخیرا به آلمان سفر کرده‌ بود در این کشور ماندگار شد. چند ماه پیش یکی از ورزشکاران رشته کانوپولوی ایران که سابقه حضور در تیم ملی را نیز دارد به آلمان سفر کرده و طبق اظهاراتش در شبکه‌های اجتماعی و صفحات شخصی‌اش تصمیم به بازگشت ندارد و به تازگی در این کشور اعلام پناهندگی کرده‌ است. فرشته حسینی، ملی‌پوش سابق کانوپولوی ایران است. او حدود یک ماه پیش راهی آلمان شده بود و اکنون اعلام کرده که دیگر به کشور بازنخواهد گشت.

افزایش سهم زنان از فضاهای ورزشی در شورای پنجم
ایسنا- مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال گذشته در شهر تهران توجه ویژه‌ای به افزایش مجموعه های ورزشی ویژه بانوان شده است، گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته از سوی اعضای لیست خدمت تعداد مجموعه‌های ورزشی با تصویب شورای پنجم به مراتب افزایش خواهد یافت.

وزیر ورزش و جوانان: زمینه حضور زنان در استادیوم فراهم می شود

رادیو فردا- مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان، اعلام کرد که زمینه حضور زنان در استادیوم فراهم خواهد شد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، مسعود سلطانی فر با اعلام اینکه دولت به دنبال راهکاری برای تحقق این مساله خواهد بود،‌ افزود:«این اتفاق دور از انتظار نخواهد بود.» وی گفت:« انشاءالله به مرور تلاش خواهیم کرد شاهد حضور خانواده ها در ورزشگاه‌ها باشیم.»

سپیده توکلی بی‌مدال ماند

ایسنا- نماینده پرش ارتفاع زنان ایران به مدال بازی‌های کشورهای اسلامی نرسید. رقابت‌هاي پرش ارتفاع بازي‌هاي كشورهاي اسلامي با حضور ١٠ شركت كننده از كشورهاي تركيه و آذربايجان (٢ نفر)، ايران، گويان، سوريه، ازبكستان، الجزاير و مالزي برگزار شد.

به اشتراک بگذارید