زنان در برنامه پنج‌ساله ششم توسعه
17 جولای 2017
دولت دوازدهم و وزیر زن
23 جولای 2017

آیا زنان وزیر خواهند شد؟

در دنیای زنان چه خبر؟ ۲۴ تا ۳۰ تیر ماه ۹۶

 

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

 

این ویدیو که به اهمیت آموزش‌های جنسی می‌پردازد به واسطه بالا گرفتن بحث‌ها بر سر سند ۲۰۳۰ زیرنویس شده است.

 

 

اخبار سیاسی

شرایط برای استفاده ازتوانمندی زنان بیش ازگذشته مهیا خواهدشد

صدا و سیما- جلسه شورای عالی اداری عصر امروز (سه شنبه) با حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه با اشاره به اهمیت بسترسازی برای حضور زنان و جوانان در پست های مدیریتی دستگاه های دولتی گفت: امروز هیچکس تردید ندارد که باید شرایط برای استفاده از توانمندی زنان و جوانان بیش از گذشته مهیا شود. وی با اشاره به اینکه در قانون اساسی برخی از کشورهای همسایه موادی پیش بینی شده تا تعداد بیشتری از زنان در مشاغل مدیریتی قرار بگیرند، اظهار داشت: تلاش دولت دوازدهم بر این مبناست که سن مدیران کشور کاهش یافته و تعداد بیشتری از زنان در جایگاه های مدیریتی دستگاه های اجرایی حضور یابند.

برخورد «گشت ارشاد»ی با بدحجابی موثر نبوده است/قانون گسترش «عفاف و حجاب» نیازمند بازنگری جدی است

ایسنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب گفت: این قانون نیاز به بازنگری جدی دارد و قانون کامل و به روزی نیست. این در حالیست که باید بپذیریم رویکرد سلبی صرف در زمینه عفاف و حجاب جواب نداده است.

حضور زنان در کابینه دوم روحانی منتفی شد؟ /هماهنگی رئیس‌جمهور با رهبری در تشکیل کابینه دوازدهم

ایلنا-عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس گفت: تصمیمی که گرفته شده این است که در هر وزارتخانه حداقل یکی از معاونت‌ها به زنان سپرده شود و در سطح وزیر نیز اقداماتی در حال انجام است که به حضور زنان در کابینه دوازدهم بیانجامد.

غلامرضا حیدری با اشاره به انتشار برخی شایعات درباره عدم تحقق مطالبات گفتمانی مردم در تشکیل کابینه دوازدهم و منتفی شدن مسائلی همچون حضور زنان در کابینه اعلام کرد: البته آن‌چه در این راستا مطرح شده، صرفاً در حد شنیده‌ها است و هنوز نمی‌توانیم با قاطعیت صحت یا کذب این موارد را تایید یا تکذیب کنیم. او گفت: بنابر تجربه سال‌ها و ادوار قبل، تا زمانی که رییس‌جمهوری رسماً اعضای کابینه را به مجلس معرفی نکند، نمی‌توان با قطعیت درباره هیچ موضوعی اظهارنظر کرد.

روحانی: درباره حضور زنان در کابینه بعدی ملاحظاتی وجود دارد

دویچه وله-فاطمه سعیدی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که در دیدار و گفت‌وگو با حسن روحانی، نامه ۱۵۷ نماینده مجلس شورای اسلامی درباره ضرورت حضور زنان در کابینه دوازدهم را به رئیس جمهوری اسلامی تقدیم کرده است. حسن روحانی گفته است نیمی از کابینه تغییر می‌کند و با این حال درباره حضور زنان در کابینه دوازدهم ملاحظاتی وجود دارد.

وزیر زن، کف انتظارات ماست

شهروند- الناز محمدی| «پروانه سلحشوری» تا قبل از این که به مجلس بیاید و برای دو بار پیاپی، رئیس فراکسیون زنان شود، جامعه شناسی بود با یک دنیا دغدغه و البته افسوس برای وضع زندگی زنان. او حالا و بعد از گذشت یک سال و چندماه از شروع مجلس دهم، یکی از پرکارترین زنان نماینده در مجلس است و هرجا بشود از تغییراتی می گوید که به وجودآمدنشان در زندگی زنان ایرانی از نظرش ضروری است. سلحشوری، ٥٣ساله و نماینده تهران است. او جامعه‌شناس و عضو دفتر سیاسی مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی و کارگروه زنان روستایی، عشایر و مناطق محروم معاونت زنان ریاست‌جمهوری است و به تازگی برای دومین‌بار به‌عنوان رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم انتخاب شده است. گفت‌وگوی ما با او که همکارها و دوستانش با چهره همیشه خندان و آرام می‌شناسندش، در تحریریه «شهروند» انجام شد؛ با موضوعات مختلفی با محوریت «زنان» که دغدغه همیشگی اوست.

جامعه زنان هرگز به‌دنبال سهم‌خواهی از دولت نبوده است

خبرگزاری خانه ملت- سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به ادامه رایزنی‌ها در مسیر تشکیل کابینه دوازدهم، به شایعات مربوط به عدم حضور زنان در دولت بعد واکنش نشان داد و گفت: هنوز هیچ خبر موثق و قطعی درباره نحوه چینش کابینه و همچنین بحث حضور زنان در دولت بعد وجود ندارد و آن‌چه مطرح می‌شود، صرفاً در حد گمانه‌زنی است.نایب رییس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اینکه جامعه زنان هرگز به‌دنبال سهم‌خواهی از دولت نبوده، بر بازتاب مثبت حضور زنان در کابینه در سطوح داخلی و بین‌المللی تاکید کرد و گفت: انتظار می‌رود روحانی فرصت حضور زنان در کابینه دوازدهم را فراهم کند.

چرا زنان شانس کمی برای حضور در کابینه دارند؟

ایلنا- رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدم استفاده از زنان در سطح کلان مدیریتی و دریغ کردن این فرصت از آنان نشان‌دهنده جامعه مردسالاردرکشور است. پروانه سلحشوری، در گفت‎وگو با رویداد۲۴ درباره وجود اراده‌ای در دولت برای انتخاب وزیر زن در کابینه دوازدهم گفت: اراده حضور زنان در کابینه وجود داشت زیرا هم از صحبت‌های دکتر روحانی چنین برمی‌آمد و هم اینکه سمت‌هایی در دولت یازدهم به زنان داده‌شده بود که نشان می‌داد کابینه آینده با حضور زنان تشکیل خواهد شد.

معاون‌روحانی: فرصت بازی در «میدانِ‌وزارت» به زنان داده‌شود

خبرآنلاین- امید کرمانی‌ها-معاون رئیس‌جمهور گفت: زنان مدیر، زنان نمایندگان، زنان فعال اجتماعی، زنان فعال سیاسی لیست های شان را دادند. بحث زنان که می شود همه ما در کنار هم هستیم.

حضور در کابینه آینده موضوعی است که هر کدام از جناح های سیاسی روی آن نظر دارند به طوری که طرف بازنده انتخابات ریاست جمهوری نیز پالس هایی می دهد که می خواهد با رئیس جمهور منتخب برای این موضوع گفتگو کند. در این میان زنان فعال سیاسی و اجتماعی نیز دست روی دست نگذاشتند و طرح دیدگاه می کنند.

کابینه بدون وزیر زن و روایت رئیسی از دورویی رئیس دولت اصلاحات در قبال زنان

راه دانا- روایت حجت‌الاسلام رئیسی از فریبکاری و عدم صداقت رئیس دولت اصلاحات در نوع مواجهه با زنان و به کارگیری وزیر زن در دولت، به خوبی رویکرد مزورانه و غیرصادقانه اصلاح‌طلبان نسبت به زنان را نشان می‌دهد.سال ۹۲ و زمانی که حسن روحانی پیروز انتخابات شد، اصلاح‌طلبان و حامیان دولت از بکارگیری وزیر زن در کابینه گفتند. این مسئله به ویژه از این جهت اهمیت بیشتری داشت که در دولت قبل برای اولین بار یک زن در رأس یک وزارت‌خانه قرار گرفته بود. در چنین شرایطی جریان پیروز انتخابات که همواره ژست حمایت از زنان و به کاری‌گیری زنان را می‌گرفت، برایش سخت بود که حتی بعد از بکارگیری زنان در دولت احمدی‌نژاد در قامت یک وزیر، زنی در کابینه‌اش نباشد.

معرفی زنان اصلاح‌طلب به جهانگیری برای حضور در دولت/احتمالاً کابینه دوازدهم وزیر زن ندارد

باشگاه خبرنگاران جوان: فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: کد‌هایی که به دست ما می‌رسد، نشان می‌دهد هیچ زنی به عنوان وزیر در کابینه دوازدهم انتخاب نشده است. “اشرف بروجردی” فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو بادرباره برخی گمانه‌زنی‌ها که حاکی از عدم انتخاب زنان به عنوان وزیر در کابینه دوازدهم دارد، اظهار داشت: به نظر می‌رسد اراده‌ای در این موضوع نیست که زنان در مجموعه کابینه آینده به عنوان وزیر مطرح شوند. در نتیجه چون آن اراده وجود ندارد اسمی هم در لیست‌های منتشر شده از زنان برده نشده است.

درخواست نمایندگان مجلس ایران از روحانی برای انتخاب وزیر زن

 

بی بی سی- ۱۵۷ نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری ایران از او درخواست کردند تا از زنان در “سطح وزرا” استفاده کند.نمایندگان در این نامه که در جلسه علنی مجلس خوانده شد، تاکید کردند که “در راستای توسعه پایدار که زنان از ضامنان این توسعه می‌باشند از زنان توانمند و شایسته علاوه بر معاونین ریاست جمهوری در سطح وزیر نیز استفاده شود.”

موضوع حضور زنان در کابینه از جمله مسائلی است که به ویژه هنگام تشکیل دولت‌های جدید بحث‌انگیز می‌شود و به موضوعی برای منازعه بین جناح‌های سیاسی تبدیل می‌شود.

گمانه‌زنی‌ فعالان سیاسی ایران؛ «دولت دوازدهم وزیر زن نخواهد داشت»

رادیو فردا- رویا کریمی مجد- پس از هفته‌ها بحث در مورد حضور زنان در دولت دوازدهم، فعالان سیاسی در ایران خبر می‌دهند که در لیست وزیران پیشنهادی حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی، هیچ زنی برای وزارت پیشنهاد نخواهد شد.

اشرف بروجردی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، روز سه‌شنبه ۲۷ تیرماه، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفته است که به نظر می‌رسد «اراده‌ای» دراین موضوع نیست که «زنان در مجموعه کابینه آینده به عنوان وزیر مطرح شوند».

جنس فراکسیون زنان از بقیه فراکسیون‌ها متفاوت است/فراکسیون ایجاد شکاف می‌کند

ایلنا- مننخب مردم در شورای پنجم ماهیت و جنس فراکسیون زنان را از فراکسیون‌های دیگر متفاوت دانست و گفت: علاقه‌مند به تشکیل فراکسیون‌های مختلف نیستیم اما جنس فراکسیون زنان متفاوت است. ویژگی منحصر به فرد شورای پنجم حضور پر رنگ‌تر زنان نسبت به دوره‌های قبل است، هنوز کار شورا آغاز نشده، اما حضور پررنگ زنان در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، همه نوید بخش شورای متفاوت در این دوره است. با توجه به تاریخچه اختلاف‌نظرهای بنیادین در شورای شهر، اکثریت اعضا، تقسیم‌بندی شورای شهر به فراکسیون‌های مختلف را مانعی برای یکدستی و یکپارچگی شورا می‌دانند، اما ماهیت فراکسیون زنان متفاوت است و می‌تواند موجب تقویت و افزایش تاثیرگذاری نقش زنان شود. در همین راستا زهرا صدراعظم‌نوری یکی از اعضای شورای پنجم، در پاسخ به این سوال که فراکسیون زنان در چه شرایطی قرار دارد، گفت: جلسات فراکسیون زنان هر هفته تشکیل می‌شود، اما هنوز انتخابات به صورت رسمی برگزار نشده چراکه درگیر مسائل مهم‌تری همچون انتخاب شهردار هستیم.

مانور به بهانه «دفاع از حقوق زنان» حرکتی ضد دینی است

دانا- استاد حوزه و دانشگاه می گوید: با غیرشرعی خواندن حذف شرط اذن ولی برای پاسپورت بانوان و بیان مشکلات فروانی که به تبع آن ایجاد می شود، گفت: مانور بر این موضوعات به بهانه دفاع از آزادی زنان یک حرکت کاملاً ضد دینی است.‏استاد حوزه و دانشگاه، درباره تلاش فراکسیون زنان مجلس برای تصویب طرحی مبنی بر حذف شرط اذن ولی و همسر برای دریافت پاسپورت بانوان گفت: این موضوع و حدف شرط اذن ولی بر خلاف شرع مقدس اسلام است و در بحث فقهی، تبعیت زن از شوهر می توان آن را بررسی کرد.

انتقاد سلحشوری از مسئولانی که توئیت می‌کنند، ولی توییتر را فیلتر کرده‌اند

ایران آنلاین- رییس فراکسیون زنان مجلس در یادداشتی بر اهمیت نقش توییتر در اطلاع‌رسانی تاکید کرد و خواستار رفع محدودیت و انسداد این شبکه اطلاع‌رسانی شد. پروانه سلحشوری در یاداشت کوتاهی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، بر اهمیت نقش توییتر در اطلاع‌رسانی تاکید کرد و نوشت: این روزها خبررسانی در توییتر جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. بسیاری از افراد جامعه ما ازجمله مقامات و مسئولین از این شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند. من هم استفاده از توییتر را می‌پسندم اما این شبکه اجتماعی فیلتر است، بدین معنی که دسترسی به آن جرم است.

تازه ترین نبرد فرهنگی ایران: آیا زنان باید در خودروها حجاب بر سر کنند؟

لس آنجلس تایم- ریحانه طراوتی، یک فعال رسانه های اجتماعی، چندی پیش در تاکسی مورد سرزنش راننده قرار گرفت. ریحانه بدون این که فهمیده باشد روسری اش از سرش عقب رفته و بیشتر موهایش بیرون ریخته بود. راننده از ترس دریافت جریمه به او گفت: «حجاب ات را درست کن و گرنه مامور مخفی منکرات می بیند». ریحانه این تجربه خود را در حالی با دوستان اش در یک کافی شاپ در تهران ضمن نوشیدن چای در میان می گذاشت که تهران درگیر و دار مباحثه ای جدی بر سر دو مساله است: خودرو و نحوه پوشش زنان. مباحثات بر سر خصوصی بودن یا نبودن فضای داخل خودرو و معیار بدحجابی به یکی از مجادلات میان دولت حسن روحانی با مخالفانش بدل شده است. آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی جمعه گذشته در خطبه های نماز جمعه تهران با رد خصوصی بودن فضای داخل خودرو، خطاب به آن هایی که در ماشین هایشان حجاب از سر برمی دارند، گفت: «با این کارتان به استقلال کشور آسیب رساندید».

توانمندسازی زنان روستایی برای تولید و عرضه صنایع دستی به گردشگران

باشگاه خبرنگاران جوان-طرح توانمندسازی زنان روستایی در تولید و عرضه صنایع دستی به گردشگران از برنامه‌هایی است که قابلیت اجرایی شدن دارد.جهانبخش عشوری بخشدار دودانگه ساری عملیاتی شدن طرح توانمندسازی زنان روستایی برای تولید و عرضه صنایع دستی را موجب اشتغال و درآمدزایی زنان روستایی به ویژه زنان سرپرست خانوار در منطقه دودانگه دانست و گفت: اگر شرایط اشتغال پایدار برای جوامع روستایی فراهم شود، هیچگاه شاهد مهاجرت جوانان از روستا به شهر‌ها نخواهیم بود.

من مخالف حقوق زنان نیستم

نجمه واحدی در صفحه فیس بوک خود نوشته است: برایم عجیب است که وقتی از حقوق زنان حرف می زنم، دیگران، دیگرانِ نگران، دیگرانِ ترسان از اینکه مبادا یک وقت از قشری در حال حمایت باشم که تک تک شان صد در صد در همه ابعاد زندگی بر حق نباشند و لایق حمایت، از شکست های مردان دور و برشان در «ازدواج» مثال می زنند. و این مثال را اینطور می زنند که «من مخالف حقوق زنان نیستم ها، ولی یکی از فامیلامون با یه دختره ازدواج کرد با هم رفتن فلان کشور؛ بعد اونجا دختره ازش همه دار و ندارش رو گرفت و طلاق گرفت و فلان»؛ یا «من نمی گم به زنان ظلمی نمیشه، ولی ببین فلان زن چطور به شوهرش خیانت کرد، که اینهمه هم توی زندگی از چیزی کم نذاشت براش؛ خلاصه اینها کسانی اند که دنبال گرفتن حقوقشون هستی»؛ یا «این زنان هم که حالا انقدر براش وقت می ذاری، نمی گم کارت اشتباهه؛ ولی من پسرعمه م شش ماه بعد از ازدواجش، دختره رفت مهریه ش رو گذاشت اجرا و همه وسایل خونه رو هم بار زد برد و گفت من طلاق هم نمی خوام»…

رژیم طاغوت تنها به دنبال حضور بُعد جسمانی زنان در جامعه بود/ بانوان بعد از انقلاب نقش آفرین شدند

دانشجو- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رژیم طاغوت تن‌ها به دنبال حضور بُعد جسمانی زنان در جامعه بود و از آن به عنوان ابزار استفاده می‌کرد، در صورتی‌که با پیروزی انقلاب اسلامی بانوان به عنوان فعالان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش آفرین شدند.

حسن رحیم‌پور ازغدی در ویژه برنامه نشست‌های فرهنگی ـ. اجتماعی بانوان رهروی انقلاب اسلامی «برهان» که با موضوع ابعاد نقش‌آفرینی بانوان در عرصه جهاد فرهنگی، با حضور جمع گسترده‌ای از بانوان فعال فرهنگی در هتل آفتاب ولایت برگزار شد، به ضرورت نقش آفرینی زنان در عرصه‌های مختلف تأکید کرد.

مولاوردی: برنامه جامعی برای برخورد با کودک‌آزاری وجود ندارد

دویچه وله- شهیندخت مولاوردی گفته: «ما نگران بسیاری از کودکانی هستیم که در حال قربانی شدن هستند». یک کارشناس نیز می‌گوید، قوانین ایران زمینه‌کودک‌آزاری را فراهم کرده‌اند، در حالی که لایحه حمایت از حقوق کودک در مجلس خاک می‌خورد.

شهیندخت مولاوردی پیرامون کودک‌آزاری در ایران اظهار داشت که در این کشور “بیشتر برنامه‌ها درمان‌ محور است و وقتی کار از کار گذشت” برنامه‌هایی برای پیشگیری از معضلات اجتماعی ارائه می‌شود. معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در واکنش به قتل آتنا و تجاوز به کیمیا و دختربچه دیگری در دروازه غار تاکید کرد که بسیاری از این آسیب‌ها رسانه‌ای نمی‌شود و در “لایه‌های زیرین جامعه” می‌ماند.

مولاوردی درادامه گفت: «ما نگران بسیاری از کودکانی هستیم که در حال قربانی شدن هستند؛ بدون اینکه صدایی داشته باشند و این جای تاسف دارد.»

ممانعت ار اعزام اتنا دائمی به مرکز درمانی

مروفایتی: در حالی که پس از مدتها تلاش، خانواده آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین موفق به گرفتن اجازه مسئولین و پذیرش از مرکز درمانی خارج از زندان برای رسیدگی پیشرفته و تخصصی به بیماری کلیوی این زندانی شده بودند، در آخرین دقایق رئیس زندان اوین با اعمال سلیقه و به دلیل مشکل شخصی خود با این زندانی از اعزام خانم دائمی به مرکز درمانی مورد اشاره جلوگیری کرده است. عباس خانی، رئیس بهداری اوین از اینکه عملکرد او در قبال زندانیان سیاسی بازتاب های رسانه ای داشته اظهار ناراحتی کرده و زندانیان از جمله آتنا دائمی را به تلافی جویی تهدید کرده بود.

زنان، آموزش و پرورش و آزموني كه بدهكار است

اعتماد- علي پورسليمان مدير گروه صداي معلم شنيده‌ها حاكي است كه هنوز گزينه نهايي براي وزارت آموزش و پرورش در دولت دوازدهم مشخص نشده است و البته احتمال قوي وجود دارد كه تا دو هفته ديگر پرونده اين مجادلات، لابي‌گري‌ها و رايزني‌ها بسته شود. بر عكس آنچه در دولت يازدهم بود و تشكل‌هاي فرهنگيان به چند گزينه رسيدند اما اين‌بار تفرق، اختلاف‌نظر و پراكندگي مانع از اجماع براي رسيدن به گزينه مشخصي شده است . به نظر مي‌رسد حلقه اعتماد و تفاهم ميان تشكل‌ها گسسته شده و بعيد است كه اين شكاف ترميم شود. اوايل كار شنيده شد كه قرار است تعدادي از زنان براي وزارت در دولت دوازدهم برگزيده شوند. حتي از افرادي همچون فاطمه تندگويان، فاطمه سعيدي، زهرا شجاعي، شهيندخت مولاوردي، رضوان حكيم‌زاده و امثال اين افراد نام برده شد.

دلواپسان، تتلو و مینو خالقی

آفتاب‌‌نیوز- مینو خالقی، منتخب مردم اصفهان، متولد۱۳۶۴، دکترای حقوق عمومی: امیدواریم وقتی زنان می‌خواهند وارد عرصه سیاست شوند نگاه جنسیتی به آنها نشود و وقتی از دختربچه‌ای می‌پرسیم می‌خواهی چه کاره شوی بگوید می‌خواهم یک زن سیاستمدار باشم. «این که کاری به گذشته افراد ندارند و به راحتی می‌پذیرند که او توبه کرده، رویکرد مناسبی است ولی آیا این رویکرد، فقط شامل اصولگرایان است و اگر کسی، حتی تتلو، به صف محافظه‌کاران پیوست، پاک و منزه می‌شود ولی اگر کسی از جناح مقابل، دست از پا خطا کند و مثلاً در یک مهمانی خانوادگی، عکسی بی‌حجاب داشته باشد، نه توبه‌ای برای او متصور است و نه صالح برای بهره‌مندی از حقوق اجتماعی‌اش.»

 

نباید حضور زنان در جامعه خدشه ای به کانون خانواده وارد کند

مهر- امام جمعه رباط کریم گفت: نباید حضور زنان در جامعه خدشه ای به کانون خانواده وارد کند.حجت الاسلام حسینعلی محمدی نژاد، امام جمعه رباط کریم در آیین عبادی سیاسی روز جمعه این شهر که با حضور آحاد مردم خداجوی این شهر در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد، به نقش مهم دختران در جامعه اشاره و اظهار کرد: آینده کشور مرهون تلاش و بینش دختران آینده این مملکت است، انها باید بینش انقلابی‌ ایشان را بالا برده و حضرت زهرا(س) را الگوی زندگی‌ خود بدانند.

ارزش زن با آرایش کردن در جامعه پیدا نمی شود

مهر- – امام جمعه اصفهان با تاکید بر ارزش نهادن به مقام زنان و دختران، گفت: ارزش زن با آرایش کردن در جامعه پیدا نمی شود بلکه باید جایگاه مناسب خود را در اجتماع را به دست آورد.آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهر اصفهان با اشاره به حضور پرشکوه مردم اصفهان در تشییع شهدای دفاع مقدس، اظهار داشت: این امر نشانه انقلابی بودن مردم ما است که در گرمای تابستان به استقبال عزیزانشان بعد از ۳۷ سال چشم انتظاری رفته اند. وی با تاکید بر ارزش نهادن به مقام زنان و دختران، افزود: ارزش زن با آرایش کردن در جامعه پیدا نمی شود بلکه باید جایگاه مناسب خود را در اجتماع را به دست آورد.

 

مریم میرزاخانی

 

مریم میرزاخانی، ریاضیدان برجسته ایرانی درگذشت

بی بی سی- مریم میرزاخانی، ریاضیدان برجسته ایرانی- آمریکایی و استاد دانشگاه استنفورد، در بیمارستانی در آمریکا درگذشت. نزدیکان خانم میرزاخانی در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی گفتند خانم میرزاخانی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشته است. مریم میرزاخانی اولین زنی بود که برنده مدال فیلدز، معتبرترین جایزه حوزه ریاضی و معروف به نوبل ریاضیات شد. مارک تسیه لوین، رئیس دانشگاه استنفورد، گفته است هرچند که “مریم خیلی زود رفت، اما بر هزاران زنی که با الهام از او جذب ریاضی و علوم شدند، تاثیری ماندگار گذاشت.”

 

جایزه سالانه «علم و زن» به نام زنده یاد میرزاخانی اجرایی می‌شود

مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان وخانواده از عملیاتی شدن جایزه سالانه «علم و زن» به نام زنده یاد مریم میرزاخانی در مردادماه خبر داد. شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در حاشیه مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی اظهار داشت: از بخش های مختلف پیشنهاداتی به این معاونت در خصوص زنده نگه داشتن یاد مریم میرزاخانی ارائه شده است.

 

«زن»، «چهل‌سالگی» و «مریم میرزاخانی»

شرق- ناهید توسلی- مرگ پایان کبوتر نیست! هر روز و شب، ‌میلیون‌ها آدمی‌زاده، هم‌زمان، زاده می‌شوند و می‌میرند؛ امری بس طبیعی و بی‌شک گریزناپذیر! در خیل این زایش و مرگ، بسیاری می‌زیند و سرخوشانه می‌میرند، بسیاری اما، نیز، می‌زیند، اما نمی‌میرند! اینان «جاودانگان» هستی‌اند؛ از خیل نامیرایان مقدس؛ همان‌ها که در فرهنگ و اساطیر ایران باستان «امشاسپندان» [نامیرایان سپند (مقدس)] شمرده می‌شوند و هر یک بخشی از نیکی‌های جهان را بر دوش می‌کشند و سخاوتمندانه نثار ما «آدمی‌زادگان» می‌کنند تا مگر با بهره‌گیری هوشیارانه از آنها، بالقوه‌های «انسان»مان را به منصه بالفعل‌شدن «انسان»مان رهنمود شوند. نیکِ حادثه اینکه، نیمی از این نامیرایان مقدس «مادینه» و نیمی «نرینه»اند!

مریم میرزاخانی، زن ایرانی که توانايی‌هایش در وطن دیده نشد

شرق- آذر منصوری- مریم میرزاخانی، نمونه زن ایرانی بود که توانايی‌هایش در وطنش ايران دیده نشد. باید این اتفاق تلخ را به نظاره می‌نشستیم تا باور کنیم و به یاد بیاوریم که یک زن ایرانی توانست نابغه ریاضی جهان باشد و بعد از بیماری و مرگ ناباورانه‌اش انگشت حسرت بر دهان بگیریم و بگوییم کاش تا بود قدر او را می‌دانستیم.

باید قدر همه سرمایه‌های ایران را دانست و قطعا زن و مرد و پیر جوان و اینکه که باشی و چه باشی، نباید میزان و معیاری برای توجه بیشتر و تفکیک باشد چراکه ایران برای همه ایرانیان است. اما فراموش نکنیم تحقق ایران برای همه ایرانیان بدون اتخاذ راهبرد مؤثر در حد شعاری زیبا و دلنشین بیشتر نخواهد بود و در عمل معجزه‌ای رخ نخواهد داد.

مریم میرزاخانی؛ شیشه عطری که افتاد و شکست

الف- سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، در صفحۀ اول سایت رسمی خود، با انتشارِ عکسی خوش ­حالت، با نگاهی ژرف و زلال، از مریم میرزاخانی، آورده ­است که: «یونسکو همصدا با جامعۀ علمی جهان، به این ریاضی­دانِ ایرانی ادای احترام می­ کند که در چهل سالگی درگذشت.

وصیت مریم میرزاخانی؛ حل معادله ناتمام تابعیت برای فرزند مادرایرانی

بی بی سی- لیلا علی کرمی- وکیل دادگستری- مریم میرزاخانی نخستین زن و نخستین ایرانی بود که برنده مدال فیلدز، بالاترین جایزه، در ریاضیات شد. از این رو مریم صدر نشین خبرهای جهان شد و مایه افتخار ایرانیان. اما مدت زیادی نگذشت که خبر درگذشت او ایرانیان را در سرتاسر جهان به سوگ نشاند. مدت کوتاه عمرش سرشار از موفقیت ها برای او و دست آوردهای ارزنده برا ی بشریت بود. مریم میرزاخانی یک مادر بود و شاید مهمترین دغدغه اش در زمان چشم فرو بستن بر این دنیا آینده و سرنوشت تنها دخترش بود. دختری که حاصل ازدواج او و همسر غیر ایرانی اش است. او به درستی نگران بود که با مرگش حلقه ارتباط دختر خردسالش با آبا و اجداد ایرانیش قطع شود چرا که قانون ایران او را ایرانی نمی شناسد.

 

اخبار حقوقی

رویکرد منشور حقوق شهروندی به حقوق زنان

قانون- الهه ذابح/کارشناس ارشد حقوق عمومی- در عصر حاضر گفتمان حقوق بشر و حقوق شهروندی در سطوح بین المللی و داخلی مطرح و در عمل تبدیل به معیاری برای سنجش فاصله یک حکومت تا حکمرانی خوب شده است.

منشور حقوق شهروندی را نيز می‌توان گامی موثر برای نزديكي شیوه‌های حکمرانی در ایران به موازین حکمرانی شایسته دانست.

تبیین چیستی و ماهیت این منشور نیازمند تحلیل‌های موشکافانه است، اما همنوا با مقدمه آن می‌توان گفت: «این منشور با هدف استیفا و ارتقای حقوق شهروندی و به‌منظور تدوین «برنامه و خط‌مشی دولت»، موضوع اصل ۱۳۴ قانون اساسی، تنظیم شده و شامل مجموعه‌ای از حقوق شهروندی است که یا در منابع نظام حقوقی ایران شناسایی‌شده‌اند یا دولت برای شناسایی، ایجاد، تحقق و اجرای آن‌ها از طریق اصلاح و توسعه نظام حقوقی و تدوین و پیگیری تصویب لوایح قانونی یا هرگونه تدبیر یا اقدام قانونی لازم، تلاش جدی و فراگیر خود را معمول خواهد داشت.

عمق همجنس‌گرایی و فمنیسم در سند ۲۰۳۰

جهان نیوز- فیاض: برابری جنسیتی در سند۲۰۳۰ نادیده گرفتن خانواده است/ اسحاقی: «حق تحفظ» یعنی باید کل یک سند را بپذیریم

فیاض با اشاره به بند پنجم سند ۲۰۳۰ گفت: بحث قدرتمندسازی زنان و دختران در این سند نشان می‌دهد که دیگر اصلاً بحث مادر و خانواده مطرح نیست و با ترویج همجنس‌گرایی به شدت در خصوص فمنیست کار می‌کنند. بیستم آذرماه ۱۳۹۵ و در آستانه پنج سالگی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود که «سند ملی آموزش ۲۰۳۰ ایران» از سوی مسئولان کشوری رونمایی شد و از آن تاریخ به بعد بود که موج انتقادات به چنین سندی در کشورمان به راه افتاد و علت و چرایی استفاده از چنین سندی برای نظام آموزشی کشورمان در صدر اخبار مهم زیربنایی تعلیم و تربیت قرار گرفت.

اذن خروج مشروط از کشور برای زنان

قانون- با ورود زنان به عرصه‌هاي مختلف اجتماعي، سياسي، اقتصادي و … نياز به بازنگري و اصلاح برخي از قوانين ضروري شده است. به ويژه برخي از قوانين در مورد زنان با تفكر قديمي نسبت به اين قشر از جامعه نوشته مي‌شود در حالي كه زنان امروزي نسبت به گذشته تفاوت‌هاي بسياري داشته و در اين سال‌ها ثابت كرده‌اند كه در عرصه‌هاي مختلف اجتماع مي‌توانند خدمت كرده و چه بسا در برخي از موارد، امور را بهتر از مردان به انجام برسانند. در اين زمينه بحث اجازه همسر براي خروج زنان از كشور، موضوعي است كه در سال‌هاي اخير مشكلاتي را براي زنان متاهل ايجاد كرده است. زناني كه در پست‌هاي مهم در كشور فعاليت مي‌كنند، اذن همسر را براي خروج از كشور نياز دارند. مستند قانوني آن نيز ماد‌‌‌ه ۱۸ قانون گذرنامه است كه صد‌‌‌ور گذرنامه برای زنان متاهل را منوط به اجازه همسر کرد‌‌‌ه است. ماد‌‌‌ه ۱۹ اين قانون نیز بيان می‌د‌‌‌ارد‌‌‌ اگر کسانی که به موجب ماد‌‌‌ه ۱۸، صد‌‌‌ور گذرنامه موکول به اجازه آنان است ‌از اجازه‌شان عد‌‌‌ول کنند‌‌‌، از خروج د‌‌‌ارند‌‌‌ه گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد‌‌‌ شد‌‌‌.

گذرنامه زنان؛ دریچه اجرای طرح برابری جنسیتی سازمان ملل در ایران

دانا- طرح حذف شرط اذن ولی و همسر به منظور اخذ پاسپورت برای زنان را باید در ادامه اقدامات معاونت امور زنان و خانواده دولت یازدهم در راستای اجرای طرح برابری جنسیتی سازمان ملل در ایران تعریف کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، اقشار مختلف مردم باتوجه به فراهم بودن شرایط به منظور حضور در بخش‌های مختلف و ایفای نقش در پیشرفت کشور موفق به بروز استعدادهای خود عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، ورزشی و اجتماعی شدند. یکی از این گروه‌ها که دارای نقشی اساسی در پیروزی انقلاب و پیشبرد اهداف عالی آن پس از به ثمر رسیدن نهضت بوده است بانوان و زنان جامعه به شمار می‌آیند که جمهوری اسلامی فرصت و شرایط لازم برای حضور در عرصه‌های مختلف با رعایت اصول مد نظر را برای آنان فراهم ساخت.

استثناگذاری به جای اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز

میدان- استثنا قائل شدن در اجرای قوانین تبعیض آمیز، نه تنها منجر به رفع تبعیض و داشتن گامی به سوی عدالت جنسیتی نمی‌شود، که با حساسیت زدایی از آن قوانین، استمرار حیات آنها را بیش از پیش تضمین می‌کند. موج بلند ابراز ناراحتی از درگذشت مریم میرزاخانی که خوابید و سیل پیام‌های تسلیت چهره‌های سیاسی که ایستاد، گفت‌وگوها و واکنش‌های حاشیه‌یی پیرامون او آغاز شد؛ از اسف برای ناشناختگی‌اش تا دریغ از وضعیت بعد نظام آموزش عالی، از اعتراض به حمایت نشدن نخبگان برای جلوگیری از مهاجرت آنان، تا پیشنهاد نامگذاری یک خیابان به نام مریم میرزاخانی. گفت‌وگوها به موضوع ناممکن بودن انتقال تابعیت از مادر به فرزند، بنابر قانون‌های موجود نیز رسید؛ چه اینکه مریم میرزاخانی پیش از مرگش، کوشیده بود برای دختر خردسالش، آناهیتا، که پدری غیرایرانی دارد، تابعیت ایرانی بگیرد، اما با درخواست او مخالفت شده بود.

پلیس با دوچرخه سواری زنان مخالف است

بولتن نیوز- سردار عبرالرضا آقاخانی امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه سال ٩٦ برای پلیس اصفهان سال مبارزه با جرائم خشن است، ‌اظهار کرد: در کشف جرائم خشن به ١٠٠ درصد رسیده ایم و آخرین باند جرائم خشن شب گذشته در دو استان به صورت همزمان با عملیات موفق دستگیر شدند. وی با بیان اینکه همچنین سارقان بانک خیابان هشت بهشت در کمتر از سه ساعت شناسایی شدند و چند روز بعد دستگیر شدند، افزود: پلیس امروز اشراف کاملی بر جرائم خشن استان دارد و سرقت‌های خشن در خرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٥٦ درصد کاهش یافته است.

کاهش آسیب های اجتماعی حوزه زنان مرهون تفکر و عمل دکتر قالیباف است

افکار نیوز- دکتر مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی درباره خدمات مدیریت شهری درحوزه کاهش آسیبهای اجتماعی زنان برای ما توضیح داده است. دکتر ابهری با اشاره به وسعت خدمات شهرداری طی ۱۰ سال گذشته نسبت به ۵۰ سال پیش گفت: یقینا آسیب های اجتماعیبه ویژه در بین زنان، اضطراب و نگرانی ویژه ای درجامعه به وجود می آورد که پیشگیری، کنترل و مقابله با این آسیبها می تواند به سلامت خانواده و به آرامش و امنیت جامعه کمک کند.

 

حذف شرط اذن همسریاولی برای دریافت پاسپورت همسو شدن با سند۲۰۳۰ است/خروج بدون اجازه زن خلاف موازین دینی و شرعی است

دانا- یک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی گفت: اجرای طرح حذف شرط اذن ولی و همسر برای دریافت پاسپورت و خروج زنان از کشور همسو شدن با بندهای موجود در سند ۲۰۳۰ است که می طلبد مسئولان امر تا حدممکن از وقوع چنین طرح هایی جلوگیری به عمل آورد. اسما دهمرده با اشاره به سفر خارج از کشور زن بدون اجازه شوهر یا ولی اظهار داشت: با توجه به قانون مدنی مسافرت زن بدون اذن شوهر جرم و از موارد تمکین آن محسوب می شود حال آنکه به صراحت در قانون مدنی به آن اشاره شده است که زن بدون اجازه همسر حق خارج شدن از منزل را ندارد چه برسد به آنکه بخواهد به خارج از کشور سفر کند.

آموزش پایبندی به حجاب از خردسالی در خانواده ، حجاب فقط مخصوص زنان نیست

صدا و سیما- مشاور و سرپرست امور فرهنگی بهزیستی کشور در این همایش با بیان اینکه حجاب تامین کننده امنیت زن است گفت : پایبندی به حجاب را باید از خردسالی بیاموزیم. حجت الاسلام سید محمدی با اشاره به نقش خانواده ها در پایبند کردن فرزندان به حجاب افزود : با بخشنامه و صدور دستور العمل نمی شود کار فرهنگی کرد .وی همچنین وضع حجاب در جامعه را مناسب ندانست و گفت : همه مسئول هستیم ، تلاش کنیم تا جامعه ای سالم و الگو برای دیگر جوامع داشته باشیم.

تلاش عجیب فراکسیون زنان مجلس برای دختران ایرانی!

دانا- فراکسیون زنان مجلس مدتی‌ست پیگیر جدی حذف قانون شرط اذن ولی و همسر به منظور اخذ پاسپورت برای زنان شده است.

فراکسیون زنان مجلس مدتی‌ست پیگیر جدی حذف قانون شرط اذن ولی و همسر به منظور اخذ پاسپورت برای زنان شده است، تلاشی که نه تنها فرهنگ ایران را مورد هدف قرار می‌دهد بلکه مسائل امنیتی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

تجاوز در بستر زناشویی در قوانین انگلستان

اخبار روز- غنچه قوامی- خانوادگی: به لحاظ تاریخی، درفرهنگ بسیاری از کشورها حق متقابل زناشویی بر رابطه جنسی وجود داشته است. در قوانین عرفی انگلستان، مردان در صورت تجاوز جنسی به همسران خود، از پیگرد قانونی مصون بودند. چرا که باور عمومی بر این اساس بنا شده بود که وقتی زن وارد قرارداد ازدواج با مرد می‌شود، به‌طور ضمنی رضایت خود را برای مقاربت جنسی ابراز کرده است. این باور در اظهارات حقوقدان اثرگذار و پرنفوذ قرن هفدهم، سر متیو هیل، تبلور یافته بود: «مرد نمی‌تواند به علت تجاوز به همسر قانونی خود مجرم باشد. چرا که بر اساس قرارداد ازدواج و رضایت متقابل زناشویی، زن خود را به همسرش تقدیم کرده است و نمی‌تواند آن را پس بگیرد.» اگرچه هیچ‌گونه مصوبه قانونی آراء هیل را تایید نمی‌کرد، با این حال معتبر محسوب می‌شد و در قوانین عرفی بسیاری از کشورهای هم‌سود نیز مورد اقتباس قرار گرفته بود. هیل معتقد بود این رضایت ضمنی، ابدی و غیرقابل فسخ است. اما به مرور زمان تغییراتی صورت گرفت و موجب شد رضایت زن درصورتی‌که شرایط ازدواج از بین برود، باطل شود.

 

اخبار اجتماعی

بیش از ۸۰ درصد قربانیان خشونت‌های خانوادگی زنان هستند

ایسنا- مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور گفت: بیش از ٨٠ درصد قربانیان خشونت‌های خانگی و خانواده، زنان هستند و حمایت از زنان در معرض خشونت یا خشونت دیده با محوریت حفظ خانواده و تحکیم این نهاد در اولویت است. فریبا درخشان‌نیا در آیین بهره‌برداری از مرکز خانه امن پگاه اراک به عنوان نخستین مرکز خانه امن استان مرکزی در دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی استان مرکزی، گفت: بهزیستی در حوزه خدمات اجتماعی به زنان، بازپروری این قشر، خانه‌های سلامت به فراخور نیازها، گام‌های اساسی برداشته، اما هنوز راه زیادی باقی است.

مردم از شنای مختلط زنان و مردان در ساحل بوشهر ناراضی هستند

جنوب نیوز-فرمانده نیروی انتظامی استان بوشهر گفت: بحث حجاب و عفاف با کارکرد فیزیکی توسط نیروی انتظامی به نتیجه نمی رسد.فرمانده انتظامی استان بوشهر گفت: براساس قانون برای ۲۴ دستگاه اجرایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پدیده عفاف و حجاب راهکار اجرایی تعیین شده است، در این ارتباط همه دستگاهها و نهادها باید به صورت هماهنگ برای برطرف کردن این مشکل در سطح جامعه اقدام کنند.

سردار حیدر عباس زاده در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر افزود: اگر همه دستگاهها راهکارهای اجرایی و برنامه های مربوط به پدیده حجاب و عفاف را هماهنگ دنبال کنند این برنامه ها به صورت بهتر و مفید تری در جامعه عملیاتی می شود.

 

بررسی طرح شهرک‌سازی برای زنان آسیب‌دیده در گفت‌وگو با طراح آن

شهرزاد همتی: در آخرین روزهای سال گذشته بود که زمزمه‌های «شهرک بازتوانی زنان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب» مطرح شد. طرحی که از همان روزهای نخست مخالفت نهادهایی همچون بهزیستی و همچنین فعالان اجتماعی را به دنبال داشت. آنها می‌گفتند دوران درمان‌های جزیره‌ای و تبعیدی تمام شده، اما در تمام این مدت استانداری روی حرفش ایستاد. پس از شروع سال، دوباره صحبت‌ها درباره شهرک‌سازی شروع شد. ثریا شارقی، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری، در تمام این مدت تأکید داشت اکثریت قاطع کارشناسان طرح ساخت شهرک بازتوانی زنان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب، بر ضرورت اجرای طرح تأکید داشتند. براساس مصوبه‌ کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده در اسفند ۹۵ با دستور حسین هاشمی، استاندار تهران، قرار شد طرح ساخت شهرک بازتوانی زنان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب مورد بررسی دقیق قرار گیرد. طرحی که بهزیستی به هیچ عنوان موافق اجرائی‌کردن آن نیست و آن را محکوم به شکست می‌داند.

هشدار نماینده مجلس در مورد «کودک‌همسری» و «دختران ۱۵ ساله مطلقه»

رادیو فردا- رئیس فراکسیون زنان مجلس ایران با اشاره به وجود پدیده‌های «کودک همسری» و «دختران ۱۵ ساله مطلقه» از تلاش این فراکسیون برای افزایش حداقل سن ازدواج دختران از ۱۳ سال به ۱۵ سال خبر داد.

بر اساس آمارها سالانه حدود ۴۰ هزار دختر زیر ۱۵ سال در ایران ازدواج می‌کنند و بیش از هزار دختر زیر ۱۵ سال طلاق می‌گیرند. پروانه سلحشوری روز شنبه ۲۴ تیر، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، اعلام کرد که از مرکز پژوهش‌های مجلس، درخواست کرده تا درباره «پدیده کودک‌همسری» تحقیق کند تا مشخص شود، این موضوع بیشتر در کدام مناطق کشور وجود دارد و علت‌های آن چیست.

ازدواج دختران زیر ۱۳سال هم به صورت غیرقانونی ثبت می‌شود

میدان – معاون امور زنان ریاست جمهوری می‌گوید با وجود اینکه ۱۳سالگی حداقل سن قانونی برای ثبت ازدواج دختران است، با این حال شواهد نشان می‌دهد ازدواج دختران کمتر از این سن هم ثبت می‌شود. به گفته شهیندخت مولاوردی، دولت از راه مجلس پیگیر ازدواج کودکان است و تا الان هم اقدامات خوبی صورت گرفته است. هرچند او درباره اینکه این اقدامات خوب چه اقداماتی بوده‌اند حرفی نزده است. او گفته با اینکه ازدواج کودکان زیر ۱۳سال در برخی موارد در کشور ثبت می‌شود اما آمار دقیقی در دست نیست چون اکثر موارد به دلیل ثبت‌نشدن در دفاتر رسمی اعلام نمی‌شود.

اختصاص ۶ هزار میلیارد ریال برای طرح ضربتی وام ازدواج

مهرخانه- مدیرعامل بانک سپه از آمادگی این بانک برای اجرای طرح ضربتی وام ازدواج بانک مرکزی و اختصاص ۶ هزار میلیارد ریال برای آن خبر داد. محمدکاظم چقازردی با اشاره به طرح ضربتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه وام ازدواج به متقاضیان اظهار کرد: هماهنگی های لازم با تمام شعب بانک سپه برای ارائه وام ازدواج با شرایط ارائه شده از سوی بانک مرکزی انجام شده است.

بیش از ۵۷ هزار بانوی طلبه دانش‌آموخته جامعه الزهرا(س) هستند

مهرخانه، حجت الاسلام والمسلمین مدنی از دانش آموختگی بیش از پنجاه هزار بانوی طلبه ایرانی و بیش از هفت هزار بانوی طلبه غیرایرانی در جامعه الزهرا خبرداد.حجت الاسلام والمسلمین مدنی مدیر جامعه الزهرا در دیدار شهردار و مدیران شهری قم که در سالن جلسات جامعه الزهرا برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه شهر قم و ضرورت رفع مشکلات ناشی از توسعه ناگهانی این شهر، با بیان اینکه جامعه‌الزهرا، یادگار حضرت امام خمینی و از افتخارات نظام جمهوری اسلامی و بزرگترین حوزه علمیه جهان تشیع است؛ به نگاه ویژه مقام معظم رهبری نسبت به این مجموعه اشاره داشته و تصریح کرد: جامعه الزهرا تنها حوزه علمیه خواهران است که مدیر آن از سوی رهبر منصوب می‌شود.

بیش از دوازده میلیون ایرانی دچار اختلال روانی؛ زنان بیشتر از مردان در معرض خطرند

بی‌بی‌سی- تازهترین آمار از وضعیت سلامت روان جامعه در ایران پریشان کننده است و هشدار دهنده. بر اساس تحقیقی موسوم به سیمای سلامت ایران ۱۲ و نیم میلیون نفر به نوعی دچار روانپریشی یا دست کم اختلالات روانی هستند. یکی از پیامدهای چنین وضعیتی در بعضی گزارشهای بینالمللی بازتاب یافته که جمعیت ایران را در میان پرخاشگرترینها قرار میدهد و گاهی هم در میان ملتهایی که بهره چندانی از شادی ندارند. بر اساس آمارهای وضعیت سلامتِ روان جامعه در ایران، بیشترین موارد اختلالات روانی در بین جمعیت ۱۵ سال تا ۶۴ سال گزارش شده که بیشتر از ۲۳ درصد آنها دچار نوعی اختلال روانی هستند. شایعترین اختلال به گفته تحقیق سیمای سلامت ایران اختلالات اضطرابی و خلقی است. عارضهای که زنان بیشتر از مردان، بیکاران بیشتر از شاغلان و افراد فقیرتر بیشتر از ثروتمندان دچارش می‌شوند.

بررسی مشکلات زنان بد سرپرست درسازمانی زیرنظر رییس جمهور

مهر- نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس درتشریح جلسه امروز کمیسیون متبوع خود، گفت: مقررشد درقالب برنامه ای مشخص خدمات دهی به زنان بدسرپرست وبی سرپرست زیرنظرمعاونت زنان ریاست جمهوری انجام شود.مسعود رضایی درتشریح دستور کار جلسه امروز( ۳شنبه ۲۷ تیر) کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: درنشست امروز کمیسیون موضوع ماده ۸۴ قانون برنامه ششم مورد بررسی قرارگرفت، مبنی براینکه سازمانی زیرنظرمعاونت نهاد ریاست جمهوری تشکیل شود تا مشکلات مربوط به زنان بی سرپرست و بدسرپرست مورد بررسی قرارگیرد.

عمل “ناقص‌سازی جنسی”، ۱۳ هزار دختر در آلمان را تهدید می‌کند

با آن که ختنه دختران در آلمان جرم محسوب می‌شود و مجازات سنگینی دارد، با این حال شمار دخترانی که در حال حاضر در این کشور در معرض خطر ختنه‌شدن قرار دارند، ۴۰۰۰ تن بیش از سال ۲۰۱۶ تخمین زده می‌شود. بنا بر ارزیابی نهاد حمایت از زنان Terre des Femmes آلمان، در حال حاضر بیش از ۱۳هزار دختر در این کشور در معرض خطر ختنه‌شدن قرار دارند. این رقم در سال گذشته ۱۱ هزار تن تخمین زده می‌شد. دلیل افزایش جرم “ناقص‌سازی جنسی” در این کشور، ورود تعداد زیادی پناهجو از کشورهای اریتره، سومالی و عراق است.

زنان امیدوار

شهروند- روشنک مشتاق| در گذشته پدر و مادر بچه‌های خود را به گور می‌سپردند و اکنون بچه‌ها پدر و مادر خود را. کافی است نگاهی به زندگی اقوام خود بیندازیم، در بین نزدیکان، افراد سالمند زیادی را می‌بینیم که بعد از فرستادن فرزندان به خانه بخت به تنهایی زندگی می‌کنند، پدیده‌ای که شاید در کمتر از سی‌سال گذشته به‌ندرت دیده می‌شد، اما این‌روزها شاهد افزایش روزافزون آن به‌ویژه در بین زنان سالمند به دلیل افزایش طول عمر و بالارفتن امید به زندگی‌شان هستیم.

 

مرگ آن را تلخ می‌نوشد

بیدارزنی- بنفشه جمالی- رمان «مرگ آن را تلخ می‌نوشد[۱]» نوشته وَجدی الکومی نویسنده مصری از نگاه یک امدادگر به بازگویی نارضایتی‌هایی می‌پردازد که در بطن جامعه مصر وجود داشتند و نهایتا به «انقلاب ۲۵ ژانویه» سال ۲۰۱۱ در این کشور منجر شدند؛ اعتراضات و اعتصاب‌های کوچک و بزرگِ کارگران و دانشجویان که در گوشه و کنار مصر برپا بودند و با سرکوب گسترده پلیس امنیت مواجه می‌شدند. امدادگران برای مداوای زخم‌های مجروحین از راه می‌رسیدند؛ مجروحین و مصدومینی که باید وجودشان توسط امدادگران انکار می‌شد و هیچ خبرنگار و روزنامه‌نگاری از آن‌ها عکس و خبری مخابره نمی‌کرد.

طلاق عاطفی در تمام طبقات وجود دارد/ شکل‌گیری دو رابطه موازی در کنار خانواده در برخی گروه‌ها

 

مهرخانه- کارگردان فیلم «زیر سقف دودی» از چگونگی شکل‌گیری این فیلم خبر داد و گفت: در همایشی با حضور فعالان اجتماعی، یکی از حاضران پیشنهاد کار روی این سوژه را به من داد. نشست تخصصی «نحوه بازنمایی آسیب‌های اجتماعی» همراه با اکران فیلم «زیر سقف دودی» به همت مرکز تحقیقات زن و خانواده و با حضور دکتر محمدتقی کرمی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی؛ دکتر سهیلا صادقی‌فسایی، جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران؛ دکتر ابوتراب طالبی، جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی؛ دکتر عبدالکریم خیامی، پژوهشگر حوزه ارتباطات و مدرس دانشگاه و پوران درخشنده، کارگردان عصر روز گذشته در ایوان شمس برگزار شد.

اسکندری: زنان در هر جایگاهی در جامعه ما آسیب‌پذیرترند

خبرآنلاین- نژلا پیکانیان- رتضی آتش‌زمزم در «مالیخولیا» به روابط آدم‌های جامعه امروز می‌پردازد و لاله اسکندری با ایفای نقش شیرین یکی از این افراد را که دچار پیچیدگی‌های شخصیتی است٬ جلوی دوربین برده است. «مالیخولیا» داستان و فضایی وهم آلود دارد که مخاطب را با خودش در لحظات مختلف همراه می‌کند. در داستان این فیلم آمده که «مالیخولیا» به بخشی از مردم توجه دارد که خودشان از یک نوع بیماری که به آن گرفتار شده‌اند، خبر ندارند. به عبارت بهتر داستان این فیلم درباره آدم‌هایی است که دچار دوگانگی هویتی شده‌اند.

پس از مسلمان شدن، مهاجرت به ایران بهترین تصمیمی بود که گرفتیم/ حجاب زنان محدودیتی است برای مردان

دانا- سَاکولین می‌گوید: اریان را بهترین کشور برای زندگی و بزرگ کردان چهار فرزندم دیدم برای همین با همسرم تصمیم گرقتیم زندگی را از صفر در ایران شروع کنیم. فارسی را به سختی اما روان صحبت می‌کند، وقتی به نام کشورها می‌رسد نامشان را با همان لهجه‌ی غلیظی که دارند اداء می‌کند. روی اسمش هم گویا حساس است که واژه به واژه هجی می‌کند “سُهی اینهو سَاکولین” زاده‌ی خانواده‌ای معتقد و کاتولیک در مکزیک که از همان بدو کودکی با دین بیگانه نبوده اما هرگز قرار درونی‌اش را در ذکرهای دین خود نمی یافته است.وقتی ۱۸ سالش می‌شود برای تدریس به شمال مکزیک می‌رود و در آنجا آشنایی با پسری مسلمان دنیا و آخرت او را به راهی دیگر رهنمون می‌شود، راهی که او را نه به آمریکا و ژاپن کنار خواهرانش، بلکه به ایران قلب تمدن تشیع می‌کشاند تا فاطمه، سعیده، مهدی و محمد علی را در جایی بزرگ کنند که اسلام دین غالب آن است و فضای رشد فرزندان در جامعه‌ای مسلمان وجود دارد.

 

تجاوز به کودکان و ضرورت واکاوی زیرساخت ها

ماناو- آسان نیست بردباری در برابر حوادثی فجیع و تلخ همچون تجاوز به یک دختر خردسال و قتل او. تحقق جرمی که نه تنها جنبه ی شخصی بلکه اجتماعی داشته و امنیت روانی جامعه را به مخاطره می اندازد. پس از رسانه ای شدن این خبر تاسف بار، واکنشهای متفاوتی بروز کرد. برخی خواهان اعدام شخصی شدند که مرتکب این جرم شده بود. برخی آن را ناشی از فقر اقتصادی دانستند. برخی نیز پدر و مادر قربانی را بدلایل گوناگون ملامت کردند و کسانی نیز مانند “امیر تتلو”، عدم رعایت حجاب و نداشتن چادر را علت اصلی تجاوز و قتل دخترک دانستند. “علی همدانی” کارگردان فیلم “زیر تیغ جنسیت” می نویسد: “امیر تتلو را از هفده سالگی اش از نزدیک می شناسم… کوشش می کند “چارچوب های نظام” را برای دیگران دیکته کند و آنقدر پیش می رود که برای دختر هفت ساله ای که به او تجاوز شده و به قتل رسید هم خط و نشان می کشد که اگر حجابش را رعایت می کرد کشته نمی شد. او (تتلو) آرزو دارد روی صحنه مجاز بخواند… او دوست دارد دیده بشود …. مجوزدار بشود… تلاش می کند تا اعتماد نظام را جلب کند…”

تقویم‌های شرکت «پیرلی» بجای زنان نیمه برهنه، تصاویر ستارگان سیاهپوست را گذاشت

صدای آمریکا – شرکت مشهور لاستیک‌سازی ایتالیایی پیرلی (Pirelli) که به انتشار تقویم های دیواری با تصاویر زنان نیمه برهنه و یا اتومبیل های کورسی شهرت داشت، یکی دو سال است که از این تصاویر فاصله گرفته و به موضوعات دیگری روی آورده است. پیرلی تقویم سال ۲۰۱۸ اش را وقف ستارگان سیاهپوست کرده است.

دخترسعودی مینی ژوپ پوش آزاد شد

رادیو فرانسه- مرکزارتباطات بین الملل وزارت فرهنگ عربستان، روز چهارشنبه، ۱۹ ژوئیه در بیانیه ای اعلام کرد که پلیس دختر جوانی را که روز سه شنبه بازداشت کرده بود، پس از چند ساعت بازجویی آزاد کرد.DR مرکزارتباطات بین الملل وزارت فرهنگ عربستان، روز چهارشنبه، ۱۹ ژوئیه در بیانیه ای اعلام کرد که پلیس دختر جوانی را که روز سه شنبه بازداشت کرده بود، پس از چند ساعت بازجویی آزاد کرد. در این بیانیه همچنین تصریح شده است که این دختر به پلیس گفته که از انتشار ویدئوی خود در شبکه های اجتماعی خبر نداشته است. پیش تر در خبرها آمده بود که یک دختر جوان سعودی به خاطر پوشیدن دامن کوتاه که برخلاف نحوه پوشش مرسوم در این کشور مسلمان برای زنان و دختران است، از سوی پلیس عربستان سعودی بازداشت شده است.

 

اخبار ورزشی

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی بانوان ووشو

مهرخانه-معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان از اردوی تیم بانوان ووشو بازدید کرد.فریبا محمدیان معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان روز چهارشنبه با حضور در آکادمی ووشو از تمرینات تیم‌های ملی جوانان و بزرگسالان ایران بازدید کرد.

وی که مورد استقبال خانم شهین نظری نایب رئیس فدراسیون ووشو قرار گرفت، برای ملی پوشان ایران در رقابت‌های آسیایی کره جنوبی و جهانی روسیه آرزوی موفقیت کرد.

مربی تیم ملی کاراته زنان: برای دفاع از حیثیت ایران و ایرانی هم‌قسم شدیم

مهرخانه، سمانه خوشقدم درباره مدال طلای کومیته تیمی بانوان، گفت‌: برای دفاع از حیثیت ایران و ایرانی هم‌قسم شدیم تا مدال طلای کومیته تیمی را کسب کنیم.مربی تیم‌ ‌ملی کاراته بانوان درباره کسب مدال طلای کومیته تیمی بانوان، اظهار کرد: علی‌رغم رده سنی امید که از پنج فرصت چهار فینالیست داشتیم، نتایج در کومیته انفرادی بزرگسالان رضایت بخش نبود و تنها یک مدال برنز به دست آوردیم به همین دلیل جلسه‌ای تشکیل و با ملی‌پوشان هم‌قسم شدیم برای دفاع از حیثیت ایران و ایرانی مدال طلای کومیته تیمی را کسب کنیم.

 

به اشتراک بگذارید