از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
«دختر یکی از همکلاسیهای من گفت: مادران هم میتونن فضانورد باشن». این جمله طلایی#یاسمین_مقبلی، کاندیدای فضانوردی #ناسا ست. او که از والدینی ایرانی در آلمان متولد شده، به پرسشهای #کریستین_امانپور، خبرنگار ایرانیتبار شبکه خبری سیانان پاسخ داده است.
لینک در یوتیوب: https://youtu.be/cGVgt9JCCx8
لینک در تلگرام: https://t.me/macholand/642
تهیه طرح «تبعیض مثبت برای اعمال سهمیه زنان در مجلس»
فارس- رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از تهیه طرح تبعیض مثبت برای اعمال و افزایش سهمیه زنان در پارلمان خبر داد. پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ظهر امروز دوشنبه (۲ مرداد ۹۶) در نشست خبری خود طی سخنانی اظهارداشت: در سال گذشته در فراکسیون زنان عملکرد فعالیتهای مثبتی داشتیم. وی با تشریح عملکرد فراکسیون متبوعش افزود: حفظ ارتباط با شهرستانها، دعوت از وزرا و طرح مطالبات زنان از جمله این اقدامات بود که ما با دعوت از وزرا به فراکسیون زنان آنها را با مشکلات حوزه زنان آشنا کرده و نیازهای آنان بازگو شد.
مولاوردی: بیمه زنان خانه دار تاکنون به نتیجه نرسیده است
ایرنا – معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان وجود ۱۹ تا ۲۰ میلیون زن خانه دار در کشور گفت: بیمه زنان خانه دار با همه پیگیری های انجام شده متاسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده است. شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان جمعیت هلالاحمر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، افزود: در ارتباط با بیمه پایه اجتماعی برای زنان هنوز در کمیسیون اجتماعی دولت مباحث مطرح بوده و این طرح راههای طولانی را طی کرده است؛ هرچند زنان می توانند اکنون بیمه خویش فرما برای خود در نظر گرفته و تنها با پرداخت ماهیانه حدود ۱۸۰ هزار تومان بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال از مستمری بهرهمند شوند.
تعادل جنسیتی در بازار کار از اهداف دولت دوازدهم است
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: طرح اشتغالزایی زنان در بخش های غیر دولتی به صورت پایلوت از شهرری آغاز شده و و الگویی برای سراسر کشور است. شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در آئین آغاز اشتغالزایی زنان که در روستای اسلام آباد شهرری برگزار شد، گفت: خدا را شکر میکنم که در دهه کرامت در این جشن باشکوه و پرشور توفیق حضور پیدا کردم میلاد کریمه اهل و روز دختر بیت را تبریک میگویم. وی افزود: نگاه متعالی پیامبر اسلام در زمانهای که دختر داشتن مایه ننگ و عار بود، حضرت فاطمه معصومه در دیدگاه ائمه اطهار الگویی برای بانوان معرفی شده است. افتخار میکنیم چنین بانوانی داریم که برای ما الهام بخش هستند.
سخن یک فعال زنان با الهه کولایی در نقد کاندیداتوری برای شهرداری تهران
امتداد – مرضیه آذرافزا- این موضوع که جنابعالی استاد تمام دانشگاه تهران هستید با پژوهشها و مکتوبات متعدد درباره اوراسیای مرکزی و سیاست خارجی و نیز سابقه ۴ سال نمایندگی مجلس یک واقعیت است و اگر قرار شود که بر اساس این واقعیت٬ شما به یکی از نهادهای قدرت ورود کنید٬ آنچه که به ذهن متبادر میشود این است که جنابعالی به نهادهای آموزشی مثل وزارت علوم یا در دانشگاه وزارت خارجه در ردههای مدیریت ارشد وارد شوید٬ نه شهرداری تهران که علاوه بر شم سیاسی که شما دارا هستید٬ قطعا تخصصهای ویژه یک مدیر با سابقه اجرایی را لازم دارد تا هم برای مسئولان و اعضای شورا و هم برای افکار عمومی متقاعدکننده باشد. این مساله ربطی به زن بودن شهردار ندارد و در مورد نامزدهای مرد هم به قوت قابل طرح ست.
راهکارهای افزایش مشارکت اقتصادی زنان بررسی شد
ایرنا- در نشست کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران راهکارهای افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان و برنامه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درباره افزایش این نرخ بررسی شد. رئیس فراکسیون زنان اتاق تعاون با مثبت ارزیابی کردن چنین نشست هایی گفت: امروز موارد مشخصی درباره مطالبه گری زنان و نقاط مهجور در حوزه نرخ مشارکت اقتصادی زنان مطرح شد. به گفته «خاطره استادرضایی»، حقوق زنان در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خانواده همچنین مشکلات و موانع، اعم از توزیع نشدن مدیریت اقتصادی و کمبود تزریق اعتبارات، حمایت های بیمه ای و حوزه های رفاهی و خدماتی زنان شاغل در حوزه تعاون از نکات برجسته ای است که با توجه به کاستی هایی که در حوزه زنان وجود دارد،بخشی از آن به اجرای قوانین موجود مربوط می شود.
تاکید مولاوردی بر توجه ویژه به آسیبهای اجتماعی زنان و دختران
ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده بر توجه ویژه به آسیبهای اجتماعی مربوط به زنان و دختران تأکید کرد. شهیندخت مولاوردی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت و توانمندیهای جوانان و زنان، اظهار داشت: مشارکت جوانان و زنان در امور مربوط به جامعه مهمتر از پاسخ به نیاز خود بخشهای مختلف جامعه و اجتماع است و امیدواریم هر چه بیشتر شاهد بهرهمندی از ظرفیت این قشر باشیم.
رئیس فراکسیون زنان مجلس: کمیته ای برای احقاق حقوق زنان تشکیل شود
ایرنا- رئیس فراکسیون زنان مجلس و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم اصلاح برخی قوانین مربوط به زنان، گفت: کمیته ای متشکل از افراد نخبه برای احقاق حقوق زنان باید تشکیل شود. پروانه سلحشوری در نخستین نشست مشترک اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با اعضای کمیسیون زنان مجلس شورای اسلامی، فراکسیون زنان مجلس،را فراکسیونی صنفی دانست و افزود: فعالیتهای صورت گرفته برای حل مشکلات زنان نباید سیاسی باشد بلکه باید از منظر اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.
سهم زنان از شورای پنجم شهرهای اصفهان
درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان اصفهان نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، کمتر از ده درصد است. استان اصفهان با ۸۲ شهر، جمعا ۴۹۱ کرسی در شورای شهرها دارد که از این تعداد، ۴۴۹ کرسی به مردان و ۴۲ کرسی به زنان تعلق گرفته است. در هیچ شهری در استان اصفهان بیش از دو زن به شورا راه نیافته است. از میان ۸۲ شهر بزرگ و کوچک اصفهان، مردم ۶ شهر، از میان کاندیداها به دو زن رای داده اند: اصفهان، زرین شهر، گلپایگان، اصغرآباد، دهاقان و گرگاب، ۶ شهری هستند که دو عضو زن در شورای شهرشان دارند. مردم ۳۰ شهر این استان تنها به یک زن اعتماد کرده اند و ساکنان ۴۶ شهر نیز کنترل شورا را به مردان سپرده اند. در برخی از شهرهای این استان نیز زنان تنها به لیست علی البدل ها راه یافته اند و برای ورود به صحن شورا باید منتظر تغییر و تحولاتی آتی باشند.
دغدغه رهبری و نظام جمهوری اسلامی رفع آسیبهای تهدید کننده زنان است
خبرگزاری صدا و سیما- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در همایش دختران، حمایتهای روانی، اجتماعی، توسعه پایدارگفت:یکی از شاخصهای توسعه پایدار حضور زنان در تمام عرصههای مختلف جوامع است. امید قادری مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در همایش دختران، حمایتهایروانی، اجتماعی، توسعه پایدار که در محل مجتمع فرهنگی آموزشی بهزیستی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از شاخصهای توسعه پایدار حضور زنان در تمام عرصههای مختلف جوامع است. وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی ایران حضور زنان در جامعه پررنگتر شده و در زمینههای مختلف آموزشی و اشتغال موفقیتهای بسیاری را کسب کرده اند.
کاهش دوباره سهم زنان در شوراهای شهر در خوزستان
ایرنا – مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان با اشاره به کاهش سهم زنان در دوره پنجم شورای اسلامی شهرها در استان گفت: ۱۲۴ نفر دارای شغل آزاد و ۱۳ نفر بیکار به دوره جدید شوراها راه یافته اند. شهاب صدیقی شامگاه پنجشنبه در گردهمایی اعضای پنجمین دوره شورای شهر مراکز شهرستان ها با حضور خندان دل معاون وزیر کشور، با اشاره به کاهش سهم زنان در دوره جدید شورای شهرها افزود: در دوره چهارم ۴۶ زن (۹ درصد) عضو شوراها بودند که در این دوره تعداد زنان به ۱۶ نفر (۴ درصد) کاهش یافته است و از این تعداد نیز ۱۱ نفر عضو شوراهای مراکز استان ها هستند. وی اضافه کرد: ۴۴۸ نفر (۹۱ درصد) از اعضای شوراهای چهارم در استان مرد بودند که تعداد آنها در این دوره به ۴۰۶ نفر (۹۶ درصد) افزایش یافته است.
خانه ملت- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در یادداشتی به مناسبت گرامیداشت روز دختر، یادآور شد: بانوان با وجود تحصیلات عالیه سهمی در کرسی های تصمیم گیری ندارند می طلبد رییس جمهور ۳۰ درصد کابینه را به زنان اختصاص دهد.
نقش زنان با تربیت دختران توانمند و کارآفرین موثر می شود
خبرنگار مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: زنان ما زمانی می توانند نقشی موثر را ایفا کنند که به سوی تربیت دختران توانمند و کارآفرین بروند. شهیندخت مولاوردی شامگاه چهارشنبه با حضور در جشن کرامت و آغاز اشتغال زایی زنان در روستای اسلام آباد بخش قیام دشت شهرستان ری با بیان اینکه سال جاری از جانب رهبر معظم انقلاب به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده است اظهار داشت: اشتغال زنان روستایی حرکت بسیار مناسبی جهت توانمند سازی زنان این منطقه محسوب می شود. مولاوردی افزود: زنان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و شایسته است نگاه و توجه مخصوصی به زنان داشته باشیم.
زنان کنگره آمریکا، خوشبین به آینده
ساد- فرناز سیفی- این روزها سیاست در آمریکا، یکی از پرتنشترین دورانی را که تاکنون بهخود دیده است، تجربه میکند. اختلافهای جدی و ریشهدار میان دو حزب اصلی دموکرات و جمهوریخواه دیگر سربه فلک میزند و سیاستمداران اهل دو حزب انگار کمتر از هر زمان دیگری صدای یکدیگر را میشنوند، گوش میدهند و به چیزی به اسم منافع کلان جامعه فکر میکنند.با اینحال نتیجه یک تحقیق تازه نشان میدهد بهرغم اینکه تنش و دعوا و جدل، مه غلیظی شده که ارکان سیاست در آمریکا را در چنبره گرفته است، هنوز زنان عضو کنگره آمریکا از تلاش و شغل خود و حضور در کنگره (چه در مجلس قانونگذاری و چه مجلس سنا) رضایت دارند.
حضور پررنگ زنان در دولت دوازدهم به معنای معرفی وزیر زن نیست
خانه ملت- سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: اعضای هیات رئیسه فراکسیون در این جلسه پیرامون بعضی افراد صحبت کردند و نقاط ضعف و قوت افراد مطرح شد ولی رئیس جمهور از افراد نام نبردند.
تاکید جمعیت زنان مسلمان نواندیش بر ادامه حضور مولاوردى و حضور بیشتر زنان در کابینه دوازدهم
ایلنا- جمعیت زنان مسلمان نواندیش در نامهاى به رییس جمهور بر ادامه حضور شهیندخت مولاوردى و حضور بیشتر زنان در کابینه دوازدهم تاکید کرد.
وزير آموزش و پرورش به احتمال زياد زن خواهد بود
شرق-آمنه شيرافکن- فاطمه ذوالقدر، عضو هيئترئيسه فراکسيون زنان مجلس دهم، اميدوار است زنان توانمند اينبار علاوه بر معاونت رياستجمهوري، بر کرسي وزارت نيز تکيه بزنند. به باور او زنان فراواني در قد و قامت وزير مطرح هستند و نبايد به صرف شايستگي يا عدم شايستگي مسير را براي حضور زنان در صندليهاي وزارت سخت کرد و اينکه کوشش و خطا در وزارتخانهها صرفا سهم مردان نيست و زنان نيز ميتوانند از تجربههاي وزارت بهرهمند شوند. به گفته او معصومه ابتکار براي وزارت جهاد کشاورزي و شهيندخت مولاوردي براي وزارت آموزشوپرورش مطرح هستند.
وزیر زن میخواهیم/ روحانی تاکنون قبول نکرده است
مهر- رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس، با بیان اینکه ما وزیر زن می خواهیم،گفت: آقای روحانی تاکنون جوابی نداده و در ضیافت افطاری نیز به صورت تلویحی گفت که وزیر زن نخواهند داشت. پروانه سلحشوری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با رسانه ها در محل مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطالبه این فراکسیون از دولت برای حضور زنان در کابینه آینده به عنوان وزیر علاوه بر معاونت ریاست جمهوری اظهار داشت: اعتقاد داریم که یکی از راه های توسعه سیاسی استفاده از زنان در سطوح کلان است.
رئیس جمهور در چینش کابینه تعصب جنسیتی ندارد
ایسنا- معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه قطعا نگاه منطقی نسبت به انتصاب زنان در کابینه دولت دوازدهم نیز وجود خواهد داشت، گفت: در شرایط حاضر خانمهای توانمندی داریم که امکان حضور در ردههای بالای مدیریتی دارند و اطمینان میدهم که نگاه متعادل جنسیتی در شخص رئیس جمهور وجود دارد. یقین دارم آقای روحانی همه تلاش خود را در این کار خواهد کرد چون هیچ تعصبی در مورد جنسیت مدیران ندارد. به کارگیری زنان در ردههای بالای مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات مهم فعالان حوزه زنان کشور همواره با جدیت دنبال میشود. بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور ی و پیروزی حسن روحانی، این مطالبه شکل جدیتری به خود گرفته و انتصاب وزیر زن در کابینه دولت دوازدهم به انتظار برخی گروهها تبدیل شده است.
رئیس جمهور انتظار داریم حداقل وزارت آموزش و پرورش وزیرش زن باشد
پیام نفت-پایین آمدن سن کابینه از جمله وعده های حسن روحانی بود برای تشکیل کابینه آینده و همچنین حضور بیشتر زنان در هیئت دولت از مطالبات اصلی حامیان رئیس جمهور به حساب می آید. فاطمه ذوالقدر در گفتگو با سایت روزنو با بیان این موضوع که با توجه به رأی مردم در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ ترکیب کابینه آینده چگونه باید باشد، معتقد است: ترکیب کابینه آینده باید جوانان و زنان حضور داشته باشند و علاوه بر این که به حضور افراد با تجربه نیاز داریم وتعریفی هم باید برای جوانان بگذاریم و اخیراً هم گفته اند تا ۵۰ سالگی خوب است می توانند میانگینی که آقای روحانی گفته اند یعنی ۵۵ سالگی را در نظر بگیرند و استثناء هم درباره افرادی که ۶۰ سال سن دارند اما توانمند هستند را در نظر گرفت
«عدالت جنسیتی» و سهم زنان از کابینه دوم روحانی
رادیو فردا- رویا کریمی مجد- در حالی که کمتر از ۱۲ روز تا برگزاری مراسم تحلیف حسن روحانی و آغاز رسمی دولت دوازدهم باقی مانده است، بحث بر سر انتخاب وزیر زن در دولت آینده ایران بالا گرفته است. پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس، روز دوشنبه دوم مرداد ماه در مصاحبه با خبرگزاری مهر، با تأکید بر اینکه اعضای این فراکسیون خواستار انتصاب وزیر زن هستند، گفت: «آقای روحانی تاکنون جوابی نداده و در ضیافت افطاری نیز به صورت تلویحی گفت که وزیر زن نخواهند داشت». خانم سلحشوری در حالی به انتخاب نشدن زنان به عنوان وزیر در دولت دوازدهم اشاره کرده است که معصومه ابتکار، معاون حسن روحانی در سازمان محیط زیست روز دوشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت: «حسن روحانی دنبال آن است که دست به انتخابی بزنند که آسیبی به جایگاه و وجهه زنان وارد نشود».
فائزه هاشمی:سهمخواهی زنان از کابینه اشکالی ندارد
روزنامه ایران- در ایامی که حسن روحانی در حال چیدن کابینه دولت جدید خود است، فعالان سیاسی با ارائه نقطه نظرات خود رئیسجمهوری را در ایام بعد از انتخابات نیز همچون دوره تبلیغات ریاست جمهوری تنها نگذاشته و دیدگاههای خود را برای کابینهای مطابق آرای ۲۴ میلیونی ارائه میکنند.
«اصرار» برای انتخاب وزیر زن؛ تبعیض مثبت جنسیتی یا جنسیتزدگی؟
نفیسه آزاد- من جزو کسانی هستم که برای انتخاب شدن وزیر زن در کابینه آینده «اصرار» دارم و این اصرار را کار درستی میدانم. آیا معتقد نیستم که اداره امور کشور باید به دست افراد شایستهای باشد که کار خودشان را بلد باشند و برای آن پست از همه گزینههای دیگر بهتر باشند بدون توجه به مرد بودن یا زن بودن آنها؟ جواب این سوال این است که هم بله و هم نه. همین موضوع را توضیح خواهم داد. برای پاسخ دادن به سوالی که مطرح کردم اول باید مفهوم تبعیض مثبت را توضیح بدهم. «تبعیض مثبت» اصطلاحی است که بعد از جنگ جهانی دوم رواج پیدا کرد. تبعیض مثبت به همه ساختارها، اقدامات یا قوانینی گفته میشود که با در نظر داشتن محرومیتها و نابرابریهایی که یک گروه جنسیتی، سیاسی، مذهبی یا قومی در آن زندگیمیکنند، تلاش میکند موقعیتی ویژه برای رشد و شکوفایی آنها فراهم کند.
ایلنا- عضو هیات رییسه فراکسیون مستقلین ولایی با انتقاد از کارگروه مشاوران روحانی در تشکیل کابینه دوازدهم، بر لزوم توجه به ظرفیتهای زنان و جوانان در تشکیل کابینه دوازدهم در صورت تمایل به تدوام این دولت پس از سال ۱۴۰۰ تاکید کرد و گفت: باتوجه به حضور وزیر زن در دولت احمدینژاد عدم حضور زنان برای کابینه روحانی زشت است. سمیه محمودی در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به لزوم حضور زنان در کابینه دوازدهم اعلام کرد: به هر حال زنان نقش مهمی در جامعه برعهده داشته و چه در زمان انقلاب، چه در دوران دفاع مقدس و پس از آن، همواره تاثیرگذار بودهاند و فکر میکنم اگر زنان در تمامی این مقاطع پشتیبان مردان نبودند، بعید بود بتوانند کاری انجام دهند.
کابینه بي وزير زن، كابينه ناتمام
شرق- مینو مرتاضیلنگرودی- کابینه بدون وزیر زن، کابینهای ناتمام و ناقص است، زیرا توسعه سیاسی بدون درنظرگرفتن وحدت آرمانی بین زنان و مردان و بدون همنوایی سیاسی نگرش زنان و مردان جامعه نسبت به مشارکت سیاسی و اجتماعی و با تقدم نیازهای مردان بر زنان مقدور نبوده و پس از اين هم میسر نخواهد شد. مطالبه حضور زنان وزیر در دولت دوازدهم، مطالبه نوبر و خواستهای غیرمنطقی نیست. درواقع چنین مطالبهای محصول رشد و بالندگی زنان در عرصههای متفاوت حیات اجتماعی پس از انقلاب است. پذیرش زنان در موقعیت وزارت در ساختار سیاسی برآمده از انقلاب کنشی دموکرات و معنادار است. بنا بر مصداق ضربالمثل دو صد گفته چون نیم کردار نیست. بهجای تعارفات و تشبیهات عاشقانه و عارفانه نسبت به زنان در عمل با تأیید قابلیتهای زنان ایرانی در مقام وزارت اعتبار و منزلت زنان در جمهوری اسلامی را به جهان توسعهیافته نشان دهید تا تلخی صحنههای درگیریهای زشت و نامناسب با زنانی که موضوع چنان تعارفاتی هستند عملا از ذهن جامعه زدوده و پاک شود.
سهمبندی در کابینه معنا ندارد
الف- آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است: هنگامی که دولت از اصلاحطلبان نظر مشورتی میخواهد و آنان هم به دولت کمک میکنند تا سالهای پیش رو را به خوبی پشت سر بگذارد، به معنای سهمخواهی نیست.
شما به ما قول دادید آقای روحانی
شهروند| حضور وزرای زن در کابینه دولت دوازدهم یکی از مسائلی است که این روزها در صدر بسیاری از رسانهها قرار دارد و بهعنوان مطالبه عمومی زنان جامعه ایرانی مطرح میشود. بعد از آنکه برخی از هنرمندان، فعالان اجتماعی و اهالی سیاست دراینباره اظهارنظر کردند، حالا نوبت به بازیگر موفق این روزهای شبکه نمایش خانگی رسید تا از رئیسجمهوری درخواست کند به حضور زنان در کابینه دولت بعدی توجه کافی داشته باشد. ترانه علیدوستی در توییتر خود از رئیسجمهوری تقاضا کرد تا به زنان در کابینه دولت بیشتر توجه کند.
اجازه نمیدهند زنان و کردها و اهل سنت به مقام وزارت برسند
زیتون-ماهو منفرد: ترکیب کابینه دولت دوازدهم، مهمترین بحث سیاسی این روزهای جامعه ایران است. صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، جزو اولین افرادی بود که پس از پیروزی روحانی در انتخابات، درباره کابینه دولت دوازدهم اظهار نظر کرد و از روحانی خواست از بین زنان و کردها و اهل سنت، وزرایی را برای دولت بعدیاش انتخاب کند.
روایت محمود صادقی از جلسه با روحانی:وزارت زنان منتفی است
صاد- محمود صادقی نماینده تهران در مجلس اعلام کرد که به نظر می رسد،منتفی باشد.وی در گفت و گویی اعلام کرد که رئیس جمهور در دیدار با اعضای فراکسیون امید مجلس گفته که نتواستيم از زنان استفاده كنيم. وی اضافه کرد: اما اين را هم گفت كه در معاونتها و مديران كل از حضور آنها استفاده خواهيم كرد. البته ايشان اشارهای هم داشت كه شايد در ميانه راه بعد از يكي دوسال كابينه را ترميم كند و از زنان در اين مرحله استفاده شود.
باید دست رئیس جمهور برای انتخاب وزیر زن باز باشد/ دستجردی جزء معدود وزرای موفق دولت احمدی نژاد بود
خبر فوری- رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم معتقد است که نباید دست رئیس جمهور را در انتخاب وزرای کابینه بر اساس شایسته سالاری و کارآمدی بست اما مهم است که در کنار گزینههای مرد، گزینه زن نیز وجود داشته باشد.
پروانه سلحشوری در گفت وگو با خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری در پاسخ به سئوالی در خصوص ضرورت استفاده از وزیر زن در کابینه دوازدهم برای پاسخ گویی ریس جمهور به مطالبات و خواسته های زنان گفت: با حضور زنان در کابینه بسیار زیاد موافقم چراکه یکی از مطالبات ما زنان در زمان انتخابات ریاست جمهوری همین بود و خواستار حضور زنان در سطح کابینه بودیم.
وحید دستجردی را وزیر موفقی می دانم که خود را شریک خطای احمدی نژاد نکرد
خبر فوری- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی می گوید: نامه ١٥٧ نماينده به رييس جمهور در خصوص حضور وزير زن در كابينه نشان داد که اين يك مطالبه قشري و جنسيتي نيست.
فاطمه سعیدی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری در پاسخ به این سئوال که چقد ضرورت دارد رئیس جمهور برای پاسخ گویی به مطالبات و خواسته های زنان از وزیر زن در کابینه دوازدهم استفاده کند؟ اظهارکرد: باتوجه به نگاه رييس جمهور در به كارگيرى زنان شايسته و توانمند مطمئنيم كه ايشان قصد استفاده از زنان در سطوح مختلف را دارد.
چالشهای زنان برای رسیدن به وزارت در دولت روحانی چیست؟
بیبیسی- آزاده دواچی فعال حقوق زنان- کمتر از دو هفته به مراسم تحلیف ریاست جمهوری حسن روحانی مانده است. طبق گفته معاون پارلمانی ریاست جمهوری؛ رئیس جمهور تلاش دارد در روز برگزاری مراسم تحلیف، فهرست وزرا و برنامه دولت را به مجلس ارائه بدهد، تا مجلس هر چه زودتر نسبت به بررسی وزرای پیشنهادی اقدام کند و دولت جدید در اسرع وقت شکل بگیرد. در حالی که بحث بر سر وزاری پیشنهادی و ابقای چند درصدی کابینه حسن روحانی مطرح است، حضور زنان در کابینه نیز این بار به شکل جدی تری مطرح شده است.
حضور وزیر خانم در کابینه دوازدهم به شرط تخصص و تعهد/ لزوم تاسیس سازمان حقوق شهروندی
فارس- دستیار رئیسجمهور در امور شهروندی درباره حضور زنان در دولت آینده گفت: حضور یک بانو در کابینه به شرط دارابودن تعهد و تخصص مفید و ضروری است. الهام امینزاده، دستیار ویژه رئیسجمهور در امور حقوق شهروندی، درباره نقش و حضور زنان در هیات دولت اظهار داشت: اگر بانویی توانمند، دارای تخصص تعهد و نیز تجربه کاری به همراه روحیه علاقمندی درکابینه دولت دوازدهم حضور داشته باشد میتواند برای مردم و کشور در عرصه داخلی و بینالمللی کارآمد باشد، اما در صورتی که به حضور زن دید سهمی نگر داشته باشیم بدون توجه به شایستگی و تخصص و تنها به صرف حضور یک زن در دولت، به صلاح جامعه نخواهد بود و این میتواند برای دولت هم آسیبزا باشد.
شرق-زيبا جلالينائيني-آنچه در فضاي انتخابات اخير رياستجمهوري مشاهده کرديم، ديناميسمي بود که در نبودش، دورههاي نهم و دهم، جامعه را به انفعال سياسي کشانده بود. پيش از انتخابات معمولا دو ذهنيت متضاد بر سر جامعه به پرواز درميآيد: يکي اين باور است که حضور يا عدم حضور «ما مردم» تأثيري در مناسبات سياسي نخواهد داشت و دوم اينکه اگر دوباره نظارهگر باشيم و ميدان را رها کنيم، چه سناريويي در انتظارمان خواهد بود؟ آيا اوضاع از اين هم بدتر نخواهد شد؟
کابینه دوازدهم با اما و اگرهای وزیری زنان
یرنا – حضور بانوان در کابینه دوازدهم به یکی از موضوعات داغ و چالشی هفته ها و ماه های اخیر تبدیل شده است؛ اما آیا این حضور ، انتظار بانوان از دولت یا حق ۵۰ درصد جمعیت کشور است؟ از زمانی که حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری دولت دوازدهم انتخاب شده است گمانه زنی هایی برای حضور زنان در کابینه دوازدهم وجود دارد که برخی از حضور سه زن،بعضی از حضور یک زن و حتی برخی از نبود هیچ وزیر زنی در کابینه دولت دوازدهم خبر می دهند. هر چند انتخاب وزیر یا هر مسئول دیگری در وهله نخست باید بر اساس شایستگی نه بر اساس جنسیت باشد اما کارشناسان معتقدند که در جامعه زنان کشور نیز بانوانی با شایستگی هایی حتی بیشتر از مردان بسر می برند . شماری دیگر از بانوان کشور نیز اگر بیشتر از مردان همتای خود شایستگی نداشته باشند کمتر هم نیستند.
احمدی: وقتی احمدینژاد وزیر زن داشت، عدم حضور زنان در دولت روحانی زشت است
ایلنا نوشت: عضو هیات رییسه فراکسیون مستقلین ولایی گفت: فراموش نکنیم در دولت قبل حداقل یک وزیر زن داشتیم و اینکه حتی یک وزیر زن در کابینه آقای روحانی حضور نداشته باشد، برای این دولت که تا این حد در ظاهر از زنان حمایت میکند، زشت و ناپسند خواهد بود. سمیه محمودی با اشاره به لزوم حضور زنان در کابینه دوازدهم اعلام کرد: اگر آقای روحانی روند انتخابات را مورد بازنگری قرار داده و میزان مشارکت زنان را درنظر بگیرد، به نظر میرسد نمیتوان از این بخش جامعه گذر کرد و زنان باید حتماً در کابینه حضور داشته باشند.
کابینه بدون وزیر زن یعنی تضعیف روحانی
ساد- مرتضی کاظمیان- با گذشت نزدیک به چهار دهه از استقرار جمهوری اسلامی، هنوز هم موضوع حضور زنان در مناصب بالای مدیریت کشور، جزء خط قرمزهای نظام محسوب میشود. در گرماگرم چینش کابینه دوم حسن روحانی، استفاده از زنان به عنوان وزیر، به عنوان مطالبهای گسترده مطرح شده است. رئیس جمهور نیز بارها به نقش زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور اشاره داشته است، اما مشخص نیست که او بتواند این مطالبه را عملیاتی کند. مرتضی کاظمیان، تحلیلگر سیاسی، معتقد است اگر روحانی این وعده را محقق نکند، با ریزش بدنه اجتماعی حامی خود مواجه خواهد شد که قدرت چانهزنی او را کاهش میدهد.
نشست «سهم زنان از هیات وزیران» با حضور کولایی، فیاض، حاج عباسی و گوارایی
انتخاب- در حالی که اندک زمانی تا تخلیف رئیس جمهور و فصل معرفی کابینه به مجلس مانده، بحث معرفی وزیر زن بار دیگر مورد توجه قرار گرفته و گروه علوم اجتماعی انجمن اندیشه و قلم نیز در نشستی با عنوان «سهم زنان از هیات وزیران» زمینه طرح نظرات کارشناسان درباره چالش های عملی وزیر شدن زنان فراهم می کند. در این نشست که روز شنبه ۷ مرداد ماه از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ در تالار مسجد الرحمن برگزار می شود، دکتر الهه کولایی، استاد دانشگاه تهران، اعظم حاج عباسی، دبیر کل جامعه زینب، دکتر ایراندخت فیاض، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و خانم فاطمه گورایی، فعال حقوق زنان به ارائه نظرات خود خواهند پرداخت و خانم اعظم طالقانی، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی نیز در نشست حضور خواهد یافت.
آیا وزیر زن از دنیای مجازی به دنیای واقعی قدم میگذارد؟
دویچه وله- موضوع حضور وزیر زن در دولت دوازدهم در ماههای گذشته از بحثهای داغ در فضای مجازی بوده است. در دنیای مجازی دلایل مختلفی برای حضور زنان ارائه میشود؛ دلایلی که لزوما موانع دنیای واقعی را برطرف نمیکنند. ترکیب کابینه دوازدهم و البته حضور زنان در دولت جدید حسن روحانی از اندکی پس از انتخابات اردیبهشتماه ۱۳۹۶ به یکی از موضوعات اصلی در فضای مجازی تبدیل شد. هر چه تاریخ تحلیف روحانی در مجلس – چهاردهم مرداد – نزدیکتر میشود، بر گمانهزنیها و واکنشها در این باره افزوده میشود. البته تنها موضوع انتخاب وزیر زن در فضای مجازی و واقعی مطرح نیست، بلکه انتخاب شهردار زن برای تهران هم از جمله خواستههای بخشی از کاربران است.
کانون مدافعان حقوق بشر: حذف زنان از گزینه های وزارت باعث بیاعتباری قانون اساسی میشود
سحام نیوز- کانون مدافعان حقوق بشر در ادامه گزارشهای ماهانه خود به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران در تیر ماه ۱۳۹۶ پرداخت. کانون مدافعان حقوق بشر که ریاست آن بر عهده شیرین عبادی است در گزارش خود با اشاره به گمانهزنیها برای انتخاب وزرا توسط رییس جمهور منتخب، حذف زنان از میان این گزینهها را باعث بیاعتباری قانون اساسی عنوان کرد.
این سازمان مردمنهاد در گزارش خود با انتقاد از ارائه لیست وزرای انتخابی به رهبری، قبل از معرفی آنان به مجلس شورای اسلامی، حذف این رویه را خواستار شده است. کانون مدافعان حقوق بشر در بخش دیگری از گزارش خود، از همه مسئولان حکومتی خواسته است تا با احترام به قوانین، خارج از حدود اختیارات قانونی خود، اقدامی انجام ندهند.
نقدی به سهمخواهی چپ و راست از کابینه؛ تفکر ، زیباست نه فرد وجریان!
جماران- مسعود رضا بلادری* در روزنامه قانون پیرامون سهم خواهی ها از رئیس جمهور روحانی، نوشت: در ترافیک اخبار این روزها، سخت بتوان مطالب را در ذهن تفکیک و بررسی کرد اما در این بین مطلبی مهم از همه عناوین روز در صدر ایستاده است که آن انتخاب هیات دولت است. منتخب ملت بهخوبی خاستگاه مردم را می شناسد و مدتهاست که دست بر آتش شایسته سالاری دارد؛ با این وجود به نظرمیرسد باید نکاتی را در راستای انتخاب وزرا و هیات دولت بیان کنیم تا در این هیاهوی رسانه ای که مخالفان دولت بهراه انداختند، خواستگاه ملت را برای طلایه دار قوه مجریه، دوباره تبیین کنیم و یادآور شویم که روحانی در دوران تبلیغات خود، وعدههایی را بیان کرد که یکی از مهمترین آنها، توجه بیش از پیش به زنان است.
صدای پیرسالاری و بی توجهی به زنان در کابینه دوازدهم شنیده می شود
مهر- دبیر کل حزب ندای ایرانیان گفت: متاسفانه اخباری شنیده می شود که علیرغم لزوم جوانگرایی در کابینه، کماکان صدای پیر سالاری و کم رنگ شدن نقش زنان در دولت شنیده می شود. مجید فراهانی دبیر کل حزب ندای ایرانیان صبح امروز در سومین کنگره سراسری این حزب با اشاره به صدور فرمان مشروطیت در یک قرن پیش گفت: همواره این سوال در اذهان مردم است که چرا نهال توسعه همه جانبه که در کشورهای غربی پایدار ماند، در کشور ما توفیقی کسب نکرد. فراهانی علل توسعه نیافتگی کشور را دو دلیل عنوان کرد، و ادامه داد: از مهمترین علل ناپایداری پیروزی های مقطعی، فقدان نهاد سازی و تشکل سازی بوده است. دومین ناکامی نیز عدم توفیق در رسیدن به مدلی برای همسو سازی نیروهای فعال جامعه است.
انتخاب وزیر زن، پیش شرط کابینه۲۴میلیونی
امتداد-سمیه فرید- دولتی که با شعار کابینه ۲۴میلیونی به انتخاب وزرا مشغول است چطور میتواند از حق نیمی از این جمعیت چشم بپوشد؟ در این شرایط است که دوباره بحث شایسته سالاری از طرف مخالفان انتخاب وزیر زن مطرح میشود. زنان شصت درصد تحصیل کردگان دانشگاهها را تشکیل میدهند اما سهمشان از بازار کار تنها ۱۴درصد است. این آمار نشان میدهد بخش مهمی از استعدادهای زنان از همان ابتدا فرصت ظهور و بروز پیدا نمیکند. زنانی که از این مرحله گذشته و وارد بازار کار میشوند بهواسطه زن بودن با چالشهای جدیدی روبهرو میشوند. اگر در محیط کار با مردی با تجربه و تخصص یکسان در مقام انتخاب برای پستی بالاتر قرار گیرند برخورد سرشان با سقفی شیشهای را احساس میکنند.
پایان رایزنیها با رییسجمهور در مورد وزیران زن
شفاف- حضور زنان در کابینه دوازدهم، همچنان نامعلوم است. حتی در میان اخباری که از منتفی شدن انتخاب وزیر زن، منتشر میشود، شهیندخت مولاوردی حاضر نیست از نتیجه رایزنیهای خود با حسن روحانی در این زمینه خبر دهد.
معاون امور زنان رییسجمهوری، که از هفتهها پیش مسوولیت رایزنی با حسن روحانی برای معرفی و انتخاب زنان سیاستمدار توانمند به عنوان عضوی از کابینه را برعهده داشت، وقتی در برابر این سوال قرار میگیرد که آیا حضور زنان در کابینه بعدی منتفی شده است، میگوید: منتظر باشید، تا هفته دیگر مشخص میشود. وی با طرح این سوال که از کجا مشخص شد که حضور زنان منتفی است؟ نسبت به اظهارات پروانه مافی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی که گفته بود اگر ٢٠ مدیر زن داشته باشیم بهتر از یک وزیر زن است، واکنش نشان داد و گفت: «این نظر ایشان است. باید صبر کنیم و ببینیم که ترکیب کابینه به چه شکل خواهد بود.»
رادیو زمانه- جویا آروین- انتشار عکسهایی بیحجاب از یک مجریِ تلویزیون در روزهای اخیر ما را برمیانگیزد که دیگر بار مسئلهی حجاب و پوششِ زنان در جامعهی ایران را درنگریم، مسئلهای پیچیده و چندسویه که باید به طور جدی و فارغ از هر گونه سوگیری واکاوی شود. این نوشتار کوششی در این راستاست. شکی نیست که حجاب در ایران یک مسئله است و عمرِ این مسئله هم از عمرِ انقلاب اسلامی طولانیتر است، گرچه بیتردید پس از انقلاب اسلامی مسئلهی حجاب پیچیدهتر و جدیتر شد. اما وقتی از حجاب سخن میگوییم دقیقاً از چه چیز سخن می گوییم؟
چگونه حجاب اجباری را میفروشند؟
رادیو فردا- مجید محمدی- با تغییر نسل به نظر میآید که توجیهات گذشته در مورد اجباری بودن حجاب (سنت و غیرت)، گروههایی از زنان حتی اعضای خانوادهٔ روحانیون و اسلامگرایان نزدیک به آنها را قانع نمیسازد. از همین جهت دستگاه تبلیغاتی حکومت به توجیهات غریب، شگفتانگیز و مغالطهآمیزی برای اعمال حجاب اجباری متمسک میشود.این توجیهات را به شش گروه توجیهات شرعی، پزشکی، روانپزشکی، اجتماعی، زیباییشناختی و حقوقی میتوان دستهبندی کرده و مورد انتقاد قرار داد.
مجری زن طرفدار حجاب در ایران به «دو رویی» و «ریاکاری» متهم شد
رادیو فردا- مصاحبه قدیمی آزاده نامداری با وطن امروز و ستایش وی از چادر با انتشار عکسهای بیحجابش در سوئیس در شبکههای اجتماعی بازتاب یافته است. مصاحبه قدیمی آزاده نامداری با وطن امروز و ستایش وی از چادر با انتشار عکسهای بیحجابش در سوئیس در شبکههای اجتماعی بازتاب یافته است. یکی از چهرههای شناختهشده تلویزیون جمهوری اسلامی ایران به دنبال انتشار عکسهای بیحجابش در یک پارک در سوئیس به ریاکاری متهم شد.آزاده نامداری، مجری تلویزیونی، همواره از چادر به عنوان «حجاب مناسب برای زنان» دفاع کرده بود و در مصاحبهای که دیماه ۱۳۹۳ با روزنامه «وطن امروز»، از رسانههای تندرو نزدیک به حاکمیت ایران، انجام داد عنوان کرد که خدا را شکر میکند چادری است. همین امر اما دستمایه انتقادات شدید کاربران ایرانی در رسانههای اجتماعی شد که حضور بدون حجاب خانم نامداری در یک مهمانی خارج از کشور را متناقض با گفتههای او و نشانه «دورویی» و «ریاکاری» خواندند.
انتشار تصاویر آزاده نامداری؛ افشای ریاکاری یا نقض حریم خصوصی؟
بی بی سی- انتشار تصاویر بدون حجاب آزاده نامداری، مجری تلویزیون ایران و شبکه اینترنتی آپارات واکنشهای گستردهای را در شبکههای مجازی به همراه داشته است. از خانم نامداری که در برنامههای تلویزیونی با چادر ظاهر میشود، فیلم و عکسهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که او را بدون پوشش سر در یک مکان عمومی (پارک) در شهری در سوئیس نشان میدهد. آزاده نامداری دیروز در یک پیام ویدیویی به انتشار این تصاویر واکنش نشان داد و گفت در مکانی سرسبز بوده که “محارم” او حضور داشتند.
آیا «آزاده نامداری» حریم خصوصی دارد؟
زیتون- ابراهیم نبوی- یک. آزاده نامداری کیست؟ آزاده نامداری یک مجری تلویزیون ایران است که به عنوان زنی چادری و مبلغ چادر از رسانه رسمی جمهوری به عنوان یک چهره رسانهای شناخته میشود. وی بارها علیه زنان بیحجاب و منتقدان اجتماعی حکومت و مردمان معمولی کشور در صدا و سیما ظاهر شده و چهره زنی مذهبی و به قول خودش تا هفت جد چادری را از خود نشان داده است. چند روز قبل، آزاده نامداری و شوهرش در سوئیس مشغول نوشیدن آبجو در فضای عمومی بودند که عکس و فیلم بیحجاب آنان توسط افرادی منتشر شد و در ابعاد وسیع مورد بحث رسانههای اجتماعی قرار گرفت. ساعاتی پس از انتشار این عکسها و فیلم نامداری در یک فیلم کوتاه در این مورد توضیح داد. وی گفت که در محیط خصوصی با محارمش نشسته بود و یک لحظه روسری از سرش کنار رفته بود و عکساش توسط افرادی نامعلوم گرفته و منتشر شد. این پاسخ در ابعاد گوناگون مورد بحث قرار گرفت؛ برخی معتقد بودند که به گفته آنان «چهره کثیف و ریاکار» وی افشا شده و معدودی معتقد بودند که این عمل دخالت در حریم خصوصی این چهره دوست داشتنی است. واقعا کدام است؟ آیا حریم خصوصی وی نقض شده؟ و آیا این اتفاق در فضای «حریم خصوصی» قابل تعریف است؟
ماجرای آزاده نامداری: افشاگری برای یک منفعت عمومی؟
رادیو زمانه- نعیمه دوستدار- آزاده نامداری، مجری ۳۳ ساله تلویزیون ایران، با انتشار فیلمها و عکسهایی در شبکههای اجتماعی که او را بدون حجاب و در حال نوشیدن الکل در یک پارک (احتمالا در سوییس) نشان میداد، بار دیگر به یک موضوع روز اجتماعی تبدیل شد: فاششدگی ریاکاری یک چهره مشهور، تزویر در زندگی ایرانیان، حریم خصوصی و حجاب اجباری، زیر-موضوعاتی روزمره و جذاب برای افکار عمومی در ایران.
ایران آنلاین- پروانه سلحشوریرئیس فراکسیون زنان مجلس- مرگ مریم میرزاخانی مرثیهای است بر ملتی که نوابغش، قهرمانانش و نخبگانش را بهراحتی از دست میدهد. برای ایران مریم مدتها پیش از دست رفته بود؛ آن موقع که به هر دلیلی از ایران خارج شد. حالا همه از مردم تا نمایندگان و سایر مسئولان در سوگ او بیانیه میدهند و مردم در ماتم او داغدارند. بهراستی ما داغدار مریم هستیم یا سوگوار گناه خودمان که بهراحتی گذاشتیم او و مریمهای دیگر بروند. سوگنامه نخبگان ما مدتهاست در جریان است. آنها که رفتند و تبعه کشور دیگری شدند، همانها که عاشق ایراناند و دور از ایران. اگر مریم در ایران میماند، نوبت که به جذب او در هیئت علمی دانشگاهها میرسید، هرچه کلیک میکرد، نمیتوانست گزینه جذب استاد زن را انتخاب کند، یا اگر امکانش بود بسیار بهندرت و اندک. اگر مریم ایران بود، برای خروج از کشور هر بار به مجوز همسرش و اجازهنامه رسمیاش نیاز داشت.
فکر میکرد ماجرای مدال فیلدز شوخی بوده
نیویورکر از هفتهنامههای مشهور ادبی آمریکا در شماره جدید خود گزارشی از مریم میرزاخانی منتشر کرده است. هفته نامه نیویورکر نوشت: او نشسته است روی زمین. با انبوهی از کاغذها که اطرافش را احاطه کردهاند. مثل همیشه که ساعتها وقتش را با ریاضی میگذارند. دخترش،آناهیتا از راه میرسد. این روزها ۶ ساله است. صحنه آشنا را میبیند و میگوید” اوه، مامان…دوباره نقاشی” مریم_میرزاخانی نابغه ایرانی ریاضیات همین چند روز پیش به دلیل سرطان چشمهایش را به روی زندگی بست. حالا توصیفات بسیاری از عشق او به ریاضی مطرح میشود. بین همکارانش به عنوان یک هنرمند در دینامیک و هندسه سطوح پیچیده شناخته میشد. یا به توصیف یکی از تحسین کنندگانش “ریاضیات علمی تخیلی”.
وضع قوانین تبعیضآمیز از مصادیق خشونت است
میدان – حسین مهرپور، حقوقدان در همایش «رفع خشونت علیه زنان، چالشها و راهکارها» گفته یکی از مصادیق خشونت، قوانین تبعیضآمیز است. به گفته او یکی از راههای مقابله با خشونت این است که قوانین اصلاح شود. مهرپور همچنین اضافه کرده کشورها باید سن معقول و متعارفی را به عنوان سن قانونی ازدواج تعیین کنند و ازدواج کودکان از مصادیق خشونت به شمار میرود.
مونیکا نادی فعال حقوق کودکان : شهادت کودک در آزارها، قانونی که هنوز خاک میخورد
کلید ملی- لایحه ۸۰ مادهای حمایت از کودکان و نوجوانان پس از ۶ سال دوباره به شور گذاشته میشود تا یک به یک مادههای قانونی آن تصویب شود، لایحهای که به گفته کارشناسان از آنجایی که نقاط قوت بسیاری نسبت به قانون فعلی دارد میتواند به کاهش جرایمی همچون آزارجنسی کودکان کمک کند. در این قانون اظهارات کودک در دادگاه به رسمت شناخته شده است. کلیدملی : مرگ آتنا اصلانی و تایید آزار جنسی او توسط مراجع قضایی و خبر ۷۰ بار تجاوز به کیمیای ۷ ساله دوباره یک زخم کهنه را تازه کرد، تصویب قانونی جامع برای حمایت از کودکان که نزدیک به ۶ سال در مجلس خاک میخورد. قانونی که به ارسال یک نامه سرگشاده به نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سوی فعالان مدنی برای ترسیع در تصویبش ختم شده و مجلس نیز در آخرین واکنش به این لایحه اعلام کرده که با شروع به کار مجدد و پایان یافتن تعطیلات مجلس در رابطه با این لایحه تصمیم گیری خواهد شد.
کاهش آسیب پذیری کودکان با تصویب قوانین حمایتی
ایرنا- بازبینی و اصلاح قانون حمایت از کودکان و نوجوانان با توجه به وضعیت و نیاز روز جامعه ضرورتی انکار ناپذیر است؛ اصلاح این قوانین با هدف منع انواع خشونت علیه کودکان و کاهش آسیب پذیری آنها می تواند نظام قانونی سودمند تری را از لحاظ توجه به تمامی ابعاد حقوق کودکان ترسیم کند.اعلامیه حقوق کودک مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۹۵۹میلادی ۱۰ اصل را در راستای تأمین حفاظت های خاص از کودکان ارایه و در ۱۹۸۹ مجمع عمومی کنوانسیون حقوق کودک را تصویب کرد و از آن زمان تا به امروز ۱۹۳ کشور از جمله ایران آن را پذیرفتند. کنوانسیون حقوق کودک استانداردهای بالایی برای حمایت از کودک هم در محیط عمومی و هم در محیط خصوصی خانواده ارایه میکند. مواد ۳۲ تا ۴۶ این کنوانسیون متضمن حق کودک بر حمایت در مقابل بهرهکشی اعم از اقتصادی و جنسی است و از آنها در برابر شکنجه، مجازات اعدام و حبس ابد حمایت میکند اما با همه اینها جهان هنوز هم شاهد این است که در موارد بسیاری حقوق کودکان ضایع و در برخورد با آنها خشونت اعمال می شود.
پسرفتی آشکار در مطالبات حقوقی زنان
جماران-افسر موموندی کاظمی-فراکسیون زنان مجلس در حالی صدور مجوز قضایی برای خروج زنان نخبه را طرح کرد که در دهه های اخیر، افزایش مشارکت، آگاهی و سطح دانش و مهارت زنان ایرانی، تحولات گسترده ای را رقم زده و هنوز انتظار برنامه ریزی مناسب برای رویارویی با پیآیند تغییرات بزرگ جمعیتی و جابجایی نسبت های جنسیتی در شاخص های ملی، انتظاری بجا و برآورده نشده است. جامعه ایران پس از گذشت نزدیک به ۴ دهه از انقلاب اسلامی نه تنها از آمادگی لازم در سطوح کلان سیاستگذاری و قانونگذاری برای رویارویی با این تحولات برخوردار نیست، بلکه گره های فروبسته حقوق شهروندی زنان را هر از چندی محکمتر هم می کند. از اینروست که قانونگذاران و سیاستمداران، گاه آسیمه سر به طرح های موقت آرامبخش روی می آورند و در حالی که یارای اقدام برای تغییرات جدی و ضروری در قوانین و مقررات و رفع موانع برابری جنسیتی را ندارند، سرنوشت نیمی از نیروی فعال جامعه را به رویه های ناکارآمد و هنجارهای مضر و مغایر با حق شهروندی و آزادی به مثابه اصولی آشکار در قانون اساسی، گره می زنند و ناگشوده می گذارنذ.
طرح اصلاح قانون گذرنامه برای تسهیل در خروج زنان از کشور
ایرنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: طرح اصلاح گذرنامه برای تسهیل در خروج زنان از کشور اکنون در مجلس شورای اسلامی بررسی می شود. شهیندخت مولاوردی روز جمعه درگفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: هم اکنون موضوع اصلاح گذرنامه به عنوان یک طرح تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی شده است. وی تصریح کرد: این طرح در مجلس اعلام وصول شده و آماده بررسی از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است.
مخالفت رئیس بسیج زنان: مجوز خروج زن بدون اذن شوهر با شرع اسلام در تضاد است
خبرگزاری هرانا – در حالی که تلاش هایی برای تسهیل امکان خروج زنان از کشور بدون اذن شوهر در جریان است، مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان مخالفت ضمنی خود را با این طرح اعلام کرد و اشاره کرد “مجوز خروج زن از کشور بدون اذن همسر با شرع اسلام در تضاد است.” به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان با بیان اینکه موضوع مجوز خروج زن بدون اذن شوهر و خروج دختران از کشور در دستورکار مجلس و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در حال پیگیری است، گفت: “حذف هر کدام از این قوانین باعث سست شدن پایههای خانواده میشود”.
آمارها رانندگی بانوان را مطلوبتر از مردان نشان میدهد/ آیا بازهم جای زنان پشت ماشین لباسشویی است؟
زنان بیشتر از مردان قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت میکنند و آنها خوب میدانند که دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است. «زن رو چه به پشت فرمان نشستن»، این اصطلاحی است که در خیابانهای شهر، مردان هنگام رانندگی بانوان به زبان میآورند. اینکه بانوان رانندگان خوبی نیستند اتهامی است که همواره پشت سر آنان میباشد، اکر در شلوغی خیابانها و ترافیک هم تصادفی پیش بیاید بیشتر رانندگان دیگر به خصوص آقایان ادعا میکنند که حتما رانندهاش زن است! بحث در اینجاست که رانندگی خانمها برای همه به ویژه برای مردان عجیب به نظر میرسد اما درست نیست که همه رانندگان بانوان را در یک گروه دسته بندی کنیم و بگوییم آنها توانایی رانندگی ندارند.
مردان برای امروز میسازند، زنان برای فردا
میدان- سوزانا راستین | یاسمن طاهریان -از پاریس تا رم و بیتلحم تا بغداد، موجی از شهردارهای زن سر کار آمدهاند و گمانهزنیهای قدیمی را درباره چیزهایی که برای شهرها مهم است، تغییر دادهاند.
وقتی از مگان بِری، شهردار نشویل در ایالت تنسی پرسیدم که آیا در سال گذشته تجربه هیچگونه برخورد تبعیض جنسیتی را داشته است یا نه جواب داد: «زمانی که از دفتر کارم بیرون میآیم، مردم انتظار ندارند یک زن را ببینند. تعجب را در چشمانشان میبینید: اِ!…این زنه، مرد نیست.» اما این موضوع برای من که بیش از ۲۰سال از عمرم را در شرکتهای آمریکایی کار کردهام، مسئله جدیدی نیست.»
طرحی که ۲ هزار زن سرپرست خانوار خراسانی را شاغل می کند
ایران آنلاین- مدیرکل فنی و حرفهای خراسانرضوی گفت: مجموعههایی با عنوان طرح تکاپو به منظور اشتغال دو هزار زن سرپرست خانوار استان دایر میشود. افشین رحیمی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: برنامههای هفته ملی مهارت از ۳۱ تیرماه تا ۶ مرداد ماه امسال برگزار میشود و این برنامهها شامل برگزاری مسابقات آزاد، رونمایی از پرتال جدید اداره کل، همایش آموزشگاههای آزاد، تقدیر از مدیران و مربیان نمونه کشوری، برگزاری جشنواره غذاهای سنتی، مرحله استانی مسابقات ملی مهارت، شرکت در نماز جمعه وغیره خواهد بود.
زنان معلقه؛ آسیبی جدید در اجتماع
قانون-مجيد قاسم كردي- جامعه ایرانی به سبب تزاحم سنت و مدرنیته در چند سال اخیر، دچار آسیبها و معضلات اجتماعی فراوانی شده كه بیشتر آن نيز معطوف به حوزه بانوان و خانواده بوده است. آسیبهایی كه به دلیل نداشتن وجهه قانونی، شرعی و گاهي عرفی، فراگیر شدهاند. مهمترین آسیبی که در سالهاي گذشته خانواده ایرانی را تهدید و توجه مسئولان، كارشناسان و حقوقدانان را به خود معطوف كرده، پديده طلاق است. اتفاقی که سبب گسستن پیوند زناشویی و به تبع آن از هم پاشیدگی خانواده میشود و به همراه خود مشکلات و آسیبهای فراوانی را نيز به دنبال دارد. هرچند كه در سالهای اخیر دیگر طلاق آنقدرها نيز اتفاق تلخی نیست و خانوادهها این مساله اجتماعی را تا حدی پذیرفتهاند.
نود درصد زنان ایرانی در سن کار، خانه نشین می شوند
ایران وایر- یکی از نکات قابلتوجه آمار رسمی ایران درباره بازار کار، بالا بودن نسبی «نرخ اشتغال» و به تبع آن پایین بودن نسبی «نرخ بیکاری» است. منظور از «نرخ اشتغال»، نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال است و به دلیل آنکه در محاسبه شاخصهای بازار کار در ایران، جمعیت فعال، عدد کوچکی از جمعیت در سن کار ایران را شامل میشود، نرخ اشتغال بالا میرود. منظور از جمعیت فعال، افرادی هستند که در هفته مرجع آمارگیری، شاغل بودهاند، یا امکان مشارکت در فعالیتهای اقتصادی را داشتهاند.
در مقابل شاخص «نرخ اشتغال»، شاخص «نسبت اشتغال» قرار دارد که از تقسیم تعداد شاغلان به جمعیت در سن کار به دست میآید. به همین دلیل، «نسبت اشتغال»، اوضاع بیکاری را درباره همه شهروندانی که به سن کار رسیدهاند نشان میدهد و میزان جمعیت فعال یا جمعیت غیرفعال، در این شاخص تاثیری ندارد.
گروهی از چهرههای زن بیبیسی خواهان پایان دادن به ‘تبعیض جنسیتی در حقوقها’ شدهاند
بیبیسی- بیش از چهل نفر از ستاره ها و چهره های زن بی بی سی در نامهای بی سابقه به مدیر کل خواهان اقدام فوری دبیرکل این سازمان برای پایان دادن به آنچه تبعیض جنسیتی در حقوق ها مینامند شده اند. گزارش سالانه بی بی سی که هفته پیش منتشر شد از حقوق های نجومی برخی از چهره های تلویزیونی پرده برداشت و همچنین از تفاوت حقوق ها بین زنان و مردان. کسری ناجی در گزارشی می گوید نامه چهره های زن بی بی سی یک بار دیگر خود این سازمان را سوژه خبرهای رسانه های بریتانیا کرده است.
به روز دختر ایرانی ، “نه” بگویید!
فمینیسم روزمره- مرمر مشفقی- با نزدیک شدن به «روز دختر» پیامهای تبریک جورواجور در شبکه های اجتماعی فارسی زبان سرازیر میشوند٬ از سوی کسانی که گاه حتا دلیل وجود و وجه تسمیه چنین روزی را نمی دانند. روز دختر ایرانی در دوره ریاست جمهوری محمودِ احمدی نژاد نامگذاری شد به مناسبت میلاد معصومه٬ دختر امام موسی کاظم. اما علت این انتخاب این بود معصومه مجرد و در نتیجه باکره بود. قانون مدنی و عرفی ایران روابط پیش از ازدواج را به رسمیت نمیشناسد٬ و یک زن تا زمانی که متاهل نشود دختر خوانده میشود. به همین خاطر است که در هنگام خطبه عقد ٬ عاقد تاکید میکند بر «دوشیزه مکرمه معظمه» چرا که اگر صحت ادعای بکارت زن٬ بعدا توسط شوهر تایید نشد می تواند به دلیل دروغ٬ ازدواج را فسخ کند پس بکارت یک کیفیت مهم برای عروس است که باید در هنگام عقد و داخل عقدنامه بر آن تاکید شود.
گلوریا استاینم: «برای اینکه تأثیرگذار بنویسیم، لازم نیست حتماً یک خرگوش پلیبوی باشیم»
گلوریا استاینم، ۸۲ ساله٬ و متولد اوهایو است. او در سال ۱۹۵۶ فارغالتحصیل و یک نویسنده شد. تا سال ۱۹۷۲، که مجله میس را بنیان گذاشت، بهعنوان یک فعال سیاسی و سازماندهندۀ فمینیست شناخته شده بود. او نویسندۀ کتابها و مقالههای بسیاری است از جمله کتاب پرفروش «جادۀ زندگی من». مجموعۀ مستند او به نام «زن» در زمینۀ خشونت علیه زنان، ۸ مارس در وایسلند بریتانیا پخش خواهد شد. او در نیویورک زندگی میکند.
بزرگترین ترس شما چیست؟
در حال مرگ باشم و بگویم: «اما …»
وبلاگ مانلی- ما سه تا خواهر بودیم همه پشت سر هم اما یادم نمیاد که عضوتناسلی ما به اسمی صدا زده شده باشه اصلا ازش صحبت نمیشد منطقه ممنوع بود مادرم اگر گاهی خیلی واجب بود دربارش حرف بزنه با ایما و اشاره چشم و ابرو بهش میگفت “اونجا”. مثلا میگفت”اونجاتو خوب بشور”. و البته موقع گفتن این حرف به چشم ما نگاه نمی کرد. سرش به پائین بود و با چشم و ابرو و اشاره انگشت به”اونجا” اشاره میکرد. پدرم که یادم نمیاد اصلا دربارش حرفی زده باشه. هیچ وقت. حتا در حد “اونجا” گفتن. طبیعتا چیزی که ما به طور غیر مستقیم یاد گرفتیم این بود که “اونجا” جای خوبی نیست.یک منطقه کاملا ممنوع است که فقط و فقط به خودمون مربوط میشه و در غیر این صورت باعث شرمساری است.
مردان در خشونتهای جنسی به راحتی تبرئه میشوند
میدان – سعید معیدفر، جامعهشناس با اشاره به اینکه درباره خشونتهای جنسی در کشور به شدت خلاء قانونی وجود دارد گفته مردان در خشونتهای جنسی به راحتی تبرئه و زنان متهم میشوند. به گفته این جامعهشناس خشونت علیه زنان جنبههای مختلفی دارد و از موضوعات مربوط به حضانت گرفته تا حق ارث اشکالاتی به قانون در زمینه حقوق زنان وارد است و تقریبا همه جا شاهد بی عدالتیهایی در بحث جنسیتیم. او همچنین اضافه کرده در بحث خشونتهای خانگی هم به لحاظ حقوقی مشکلاتی داریم که سبب اعمال بیدردسر خشونت خانگی علیه زنان میشود. از لحاظ عرفی هم در این زمینه مشکل داریم.
همسرآزاری در ازدواج های دیرهنگام بیشتر شایع است
مهر- دکتر اعظم موحدی، مشاور خانواده با اشاره به این که مشکل اقتصاد و فرهنگ مهمترین عوامل در تاخیر سن ازدواج هستند، گفت: بالا رفتن سن ازدواج در اجتماع همواره باعث بروز آسیب های اجتماعی شده و جرائم روزمره را افزایش خواهد داد. وی همچنین در ادامه افزود: موضوع همسر آزاری از جمله موضوعاتی است که در ازدواج های دیر هنگام شایع بوده و امکان بروز بیشتری دارد. این مشاور خانواده با بیان این که عدم مسئولیت پذیری مالی و اقتصادی می تواند باعث تاخیر در ازدواج شود، اظهار داشت: نفوذ فرهنگ بیگانه به داخل کشور یکی از مهم ترین عواملی است که سن ازدواج جوانان کشور را افزایش داده است.
۹۸۰ هزار دختر ایرانی در آستانه تجرد قطعی
سلامت نیوز- كارشناسان، زيست جوانان را در شرايط اجتماعي ايران بررسي كردند.تجرد و زندگی مستقل اختیار کردن به خصوص برای زنان و دختران ایرانی، هنوز اینقدر در جامعه سنتی ایران تابو هست که طرحی مانند «عیب زدایی از دختران مجرد» تبدیل به طرحی بی سر انجام شده و دیگر حتی اسمی از آن نيز شنیده نميشود. این در حالی است که طبق آخرین آمارها، ۹۸۰ هزار دختر ایرانی در آستانه تجرد قطعی قرار دارند و علاوه بر این، بسیاری از زنان نیز به واسطه زندگی مشترک ناموفق و طلاق، مجرد محسوب می شوند.
هر کودک در بهزیستی، هفت خانواده متقاضی دارد/ رشد ۵۰ درصدی فرزندخواندگی از سال ۹۲
مهرخانه- این افزایش، نتیجه قانون مصوب سال ۱۳۹۲ بود. هرچه از ابلاغ این قانون میگذرد، اجراییتر میشود. مثلاً در حال حاضر میتوان کودکان بدسرپرست را نیز به شکل امین موقت به فرزندخواندگی سپرد. البته در قانون جدید اگر از خانوادههای کودکان بدسرپرست سلب صلاحیت شود، آنها را به فرزندخواندگی هم میدهیم. همچنین خانوادههای دارای فرزند نیز میتوانند کودکان را به فرزندخواندگی بگیرند. پس از بازنگری در قانون فرزندخواندگی در سال ۱۳۹۲، شاهد تغییراتی مثبت در امکان به فرزندخواندگی گرفتن بودیم؛ به طوریکه این وضعیت طی سه سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است.
تحقیر زنان نتیجه ی یک آموزش اشتباه
وکیل ملت- مهدی مرزبان روزنامه نگار- در هر کجای کشور قدم گذاشته شود نگاه تحقیر آمیز به دختران و زنان بیشتر به چشم می آید به عنوان مثال در هنگام رانندگی انواع چیز ها به انها لقب می دهند و در اخر به انها می گویند جایت در اشپزخانه است و هزار جور حرف دیگر که هر که نداند انگار همه ی راننده های مرد ایرانی مایکل شوماخر هستند و زنان تنها عامل تصادف های جاده اند. یا که در محیط کار بی رحمانه از آنها کار می کشند و حقوق حداقلی را به آنها می دهند . این نگاه به اینجا ختم نمی شود بین یک فارغ التحصیل خانم و آقا در رشته های مختلف به خصوص فنی و مهندسی در اکثریت قریب به اتفاق آن ، از مردان استفاده می کنند و کمتر کسی به بانوان اعتماد می کند و هزاران مورد دیگر … اکثریت مدیران هنگام استخدام ، بانو بودن او را ملاک بر ضعف می دانند …
کلیشه های جنسیتی چیست؟ + مراحل رشد و تحول نقش جنسیتی
کلیشه های جنسیتی (Gender Stereotypes) به مجموعهای از باورهای مشترک فرهنگی درباره رفتار، صفات شخصیتی و سایر ویژگیهای مردان و زنان میگویند. پسری همراه پدرش در جاده تصادف میکند. وقتی او را به بیمارستان میرسانند رئیس بیمارستان بالای سر او آمده و متوجه میشود که مصدوم پسر اوست! چه اتفاقی افتاده؟ پسر که با پدرش در جاده بود! این یک معما نیست اما چرا به شکل یک معما به نظر میآید؟ چون در ذهن اکثر افراد نقش رئیس بیمارستان یک نقش مردانه است و این کلیشه جنسیتی مانع میشود که بتوان به سرعت در مورد اینکه رئیس بیمارستان مادر پسر است قضاوت درست کرد. در ادامه به بررسی کلیشه های جنسیتی و مراحل رشد و تحول نقش جنسیتی در کودکان میپردازیم.
ایسنا- «بیرون از گذشته، میان ایوان» نام رمانی است از مهری بهرامی. این رمان با حضور امیرعلی نجومیان، فرشته نوبخت و نویسنده رمان در مرکز فرهنگی شهر کتاب نقد و بررسی شد. امیرعلی نجومیان در این نشست رمان «بیرون از گذشته، میان ایوان» را اثری جسورانه معرفی کرد و گفت: این کتاب نوشته زنی است که درباره زنان مینویسد، اما نویسنده به موضوعهایی میپردازد که نویسندگان زن ایرانی وارد آن حوزه نمیشوند. کتاب استعارهای است بسطیافته درباره نوشتن. نوشتن برای زن بودن و زن بودن برای نوشتن غایتی است که نویسنده در ذهن دارد. در ادبیات ایران کسی در این سطح به این ایده و به بخشهای مغفول زنانگی در ادبیات فارسی نپرداخته است.
کتابچه زنان تاثیرگذار ایرانی، در عرصه فرهنگ و هنر
ایران وایر- زنان ایرانی سال های طولانی ست که با فشارها و محدودیتهایی که از سوی جامعه ای مردسالار بر آنها تحمیل میشود، درافتادهند. مبارزه، مشارکت و فعالیت مستمر آنها در طول این دوران، نه تنها راه را بر حضور موثر زنان در اجتماع باز کرده که منجر به بازتعریف نقشهای اجتماعی جنسیتی شده است؛ راهی دشوار و طولانی با گام هایی محکم و آرام.
ایرانوایر در قالب یک پروژه به معرفی زنانی میپردازد که در این مسیر نقشی آفریده اند. نقش آفرینی آنها همواره از نظر همگان مثبت نبوده و در معدود موارد، واکنش های منفی جامعه را برانگیخته و یا منجر به گشایش راه های تازه شده ولی احتمال منفی بودن پیامدهای فعالیت شان از اهمیت نقش آفرینی شان کم نکرده است و طبعا اگر نقش آفرینی شان پیامد مثبت داشته، اهمیت کاری که کرده اند و راهی که رفته اند، دوچندان شده است. در این مسیر از شما دعوت میکنیم که ما را همراهی کنید و شخصیتهایی را که به گمان شما موثر بوده یا هستند و در اینجا ذکری از آنها نرفته را به ما معرفی کنید.
تجرد قطعی مردان حدود یک پنجم تجرد قطعی زنان است
افکار نیوز- در حال حاضر ۸۱ هزار نفر مرد ۴۵ سال مجرد در کشور داریم این در حالی است که نرخ زنان بالای ۴۰ سال مجرد ۴۲۶ هزار نفر است یعنی آمار تجرد قطعی مردان حدود یک پنجم تجرد قطعی زنان است. بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ ، حدود نیمی از جمعیت کشور (۴۹ درصد) را زنان تشکیل میدهند که حدود یک چهارم این تعداد (۹ میلیون و ۸۹۰ هزار نفر) دختران جوانی هستند که مجرد بوده و تاکنون ازدواج نکردهاند.
ایجاد ۲۲ خانه امن ویژه زنان در کشور
ایسنا، رییس سازمان بهزیستی کشور از فعالیت ۲۲ خانه امن ویژه بانوان در کشور خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۵ مرکز در
اختیار بخش خصوصی و هفت مرکز در اختیار بخش دولتی قرار دارد. انوشیروان محسنی بندپی در مراسم افتتاح نخستین خانه امن ویژه بانوان در گلستان، افزود: امیدواریم شاهد حضور بیشتر بخش خصوصی برای کمک به رفع آسیبهای اجتماعی باشیم. وی با تاکید بر اینکه افرادی که مورد خشونت قرار میگیرند باید جایی برای پذیرش و مراقبت آنها وجود داشته باشد، تصریح کرد: به دنبال این هستیم خانه های امن دولتی نیز به بخشهای خصوصی و مردم واگذار شود.
تلاش برای واگذاری خانههای امن به بخش خصوصی/ افزودن تخت کودک در خانههای امن
ایسنا- معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: درحال حاضر در سطح کشور ۲۲ خانه امن ویژه زنان خشونت دیده فعال است که از این تعداد ۱۵ خانه امن در اختیار بخش خصوصی و ۷ خانه امن در اختیار بخش دولتی قرار دارد. حبیب الله مسعودی فرید در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه هم اکنون ٢٢ خانه امن در کشور فعال است، گفت: افرادی که مورد خشونت قرار میگیرند باید جایی برای پذیرش و مراقبت آنها وجود داشته باشد به همین دلیل به دنبال این هستیم تا خانههای امن دولتی نیز به بخشهای خصوصی و مردم واگذار شود.
نماینده مجلس مالزی: امتناع زنان از همبستری با شوهرانشان نوعی آزار و اذیت روانی است
بی بی سی- یک نماینده مجلس مالزی گفته است امتناع زنان از همبستری با شوهرانشان شکلی از “بد رفتاری و آزار روانی و عاطفی” است. اظهار نظر این نماینده مجلس مالزی با انتقادهای فراوانی روبهرو شده است. چه محمد زولکیفلی جوسو از ائتلاف جبهه ملی مالزی این نظر خود را در جلسه مذاکرات پارلمانی درباره تجدید نظر در قوانین مربوط به خشونت خانگی بیان کرد.
تجاوز گروهی به دختر پاکستانی در انتقام از تجاوز برادرش به یک دختر
بی بی سی- ریش سفیدان یک روستا در پاکستان، برای مجازات فردی که به یک دختر نوجوان تجاوز کرده بود، دستور دادند که به خواهر نوجوان او در ملاء عام تجاوز گروهی شود.به گزارش منابع محلی، اعضای خانواده های هر دو دختر در این تصمیم گیری دخیل بوده اند و در پی آن، خواهر فرد متجاوز در حضور والدین خود و سایر اعضای دهکده مورد تجاوز قرار گرفته است.با این حال، مادران هر دو دختری که مورد تجاوز قرار گرفته اند، بعدا با حضور در پاسگاه پلیس به طرح شکایت علیه عاملان دو جنایت پرداخته اند.محل این دو واقعه، روستای مظفرآباد در نزدیکی شهر مولتان در جنوب ایالت پنجاب بوده است.
سالانه به ۴۰ هزار زن در هند تجاوز میشود
تسنیم- در شمال غرب هند گروهان زنان پلیس برای رسیدگی به جرم و جنایات تشکیل شده است. این گروه به جرم و جنایاتی که منشاء جنسی داشته و از جمله اعمال خشونت و تجاوز به زنان خواهند گرداخت. در شهر “جانپور” این گروه به نگهبانی در ایستگاههای اتوبوس، کالجها و پارکهایی خواهند پرداخت که گزارشهایی از موارد متعدد خشونت و تجاوز در آنها گزارش شده است.در هند سالانه نزدیک به ۴۰ هزار زن مورد تجاوز قرار میگیرند. این در حالی است که به گفته نشریه “چاینا مورنینگ”، احتمال کاهش آمار نیز وجود دارد زیرا بسیاری از قربانیان از مراجعه به پلیس واهمه دارند. در حال حاضر افراد میتوانند تنها با یک تماس یا ارسال پیامک از طریق واتس آپ، پلیس را به محل دعوت کنند.
برچسب هوشمند برای جلوگیری از تعرض به زنان طراحی شد
موج – محققان در موسسه فناوری ماساچوست موفق به توسعه یک ابزار پوشیدنی شدند که میتواند تعرض جنسی را در لحظه تشخیص داده و به جلوگیری از آن کمک کند. این ابزار که برچسب هوشمند (smart sticker) نام دارد، میتواند به هر قسمت از لباس متصل شده و با استفاده از بلوتوث به یک اپلیکیشن گوشی همراه متصل شود. این برچسب هوشمند میتواند با انتشار یک سیگنال وضعیت اضطراری، پیام هشدار تولید کرده و همچنین به پنج نفر از لیست تماس کاربر پیام بفرستد.
پیشنهادی برای ورود زنان به ورزشگاهها
ساعت ۲۴- «فقط زنان به ورزشگاه بیایند.» این پیشنهادی که برای ورود زنان به استادیوم داده شده و شاید آخرین راهی است که به فکر خود آنها رسیده باشد. روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: روز ۱۴ شهریور، آخرین بازی ایران در مقدماتی جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه برگزار میشود. ایران با سوریه در ورزشگاه آزادی بازی دارد. برای ایرانی که صعودش در جامجهانی قطعی شده، این بازی تشریفاتی است اما برای زنان میتواند شروع یک اتفاق خوب باشد؛ یک اتفاق تاریخی.
افزایش درخواستها برای حضور زنان در ورزشگاه آزادی
رادیو فردا- رسانهها، روزنامهها، ورزشکاران و گروهی از فعالان مدنی در آستانه مسابقه فوتبال دو تیم ایران و سوریه خبر از افزایش درخواستها برای حضور زنان در ورزشگاه آزادی برای تماشای این مسابقه میدهند. «جامجم آنلاین» وابسته به سازمان صدا و سیما روز سوم مرداد گزارش کرده که در آستانه این دیدار «تشریفاتی» ، حضور بانوان در ورزشگاهها «جدیتر از هر زمانی دنبال» میشود. این وبسایت نوشته «موانع حضور بانوان در ورزشگاهها یکی پس از دیگری برداشته میشود» و «بسیاری خواهان این هستند که حضور بانوان در ورزشگاهها» از مسابقه فوتبال ایران و سوریه شروع شود.
درخواست بازیکنان فوتبال بانوان از رئیس جمهور؛ بگذارید زنان هم در جشن صعود تیم ملی سهیم باشند
ورزش و جوانان- تعداد زیادی از بانوان فوتبالیست ایران در پست های جداگانه از سهم خود و دیگر بانوان ایرانی برای حضور در ورزشگاه ها سخن گفته اند. مطالبات زنان برای حضور در استادیوم های ورزشی، هر روز رنگ پر رنگ تریبه خود می بیند. ر آخرین واکنش های اجتماعی به این قضیه، تعداد زیادی از بازیکنان ملی پوش فوتبال بانوان و بازیکنان شاغل در لیگ برتر، در نامه هایی سرگشاده، با انتشار پست هایی در صفحه های شخصی خود، از رئیس جمهور، حسن روحانی خواستند راهکاری پیش بگیرد تا زنان ایرانی بتوانند در آخرین بازی تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ و مقابل سوریه، در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کرده و در جشن صعود تیم ملی ایران به جام جهانی سهیم باشند.
رئیس فدراسیون کشتی: پیام فرهنگی کشتی زنان فراتر از پیام فنی آن است
ایرنا – رئیس فدراسیون کشتی گفت: پیام فرهنگی برگزاری رقابت های کشتی کلاسیک بانوان با پوشش کامل فراتر از پیام های فنی آن خواهد بود. «رسول خادم» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در باره کشتی کلاسیک بانوان افزود: به طور طبیعی نگاه فرهنگی و مذهبی خاصی در کشورمان به نحوه حضور بانوان در مجامع بین المللی و فضاهای ورزشی وجود دارد و سیاست های کشور در حوزه های فرهنگ و ورزش کاملا روشن است و مبنا و ملاک هر اقدامی برای توسعه ورزش در حوزه بانوان، همین سیاست ها است. وی اظهار داشت: بسیاری از بانوانی که الزاما مسلمان هم نیستند و در کشورهای اروپایی و قاره آمریکا زندگی می کنند، نوع دوبنده بانوان را برای فعالیت در رشته کشتی نمی پسندند.