از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
پروانه حسینی در بیست و هشتمین کنفرانس بنیاد پژوهشهای زنان ایرانی با موضوع « گسترش مد اسلامی در جهان و ارتباط آن با مدل های پوشش اسلامی زنان در ایران: اختیار یا اجبار؟» شرکت داشت.
پروانه حسینی مدرس سابق دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا. دانشجوی مقطع دکترا در دو رشته “مطالعات خاورمیانه” و “انسان شناسی” دانشگاه آریزونا، مدرس کلاس های فرهنگ خاورمیانه، زبان فارسی، انسان شناسی نژاد و قوم در دانشگاه آریزونا است.
#iwsf2017
برای دریافت گزارش ماچولند از این کنفرانس و اطلاع از فراخوان و نحوه ثبت نام در بیست و نهمین کنفرانس بنیاد پژوهشهای زنان ایران در استکهلم، تابستان ۲۰۱۸ اینجا ثبت نام کنید: bit.ly/iwsfnews
توانمندسازی همه زنان و دختران در جامعه دوستدار خانواده
قدس آنلاین- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: یکی از برنامه های رئیس جمهور برای دولت آینده، توانمندسازی همه زنان و دختران در جامعه دوستدار خانواده است. شهیندخت مولاوردی در نشست هم اندیشی زنان فعال در حوزه اقتصادی و کارآفرین کشور در وزارت کشور افزود: نقش زنان در روشن شدن موتور توسعه بسیار پررنگ است، البته با وجود تلاشهای بسیار هنوز حضور زنان در اقتصاد تبدیل به گفتمان نشده است و مقاومتهایی وجود دارد. وی اظهار امیدواری کرد که مقاومت در ایفای نقش اقتصادی زنان جایش را به ایفای نقش زنان در اقتصاد مقاومتی دهد.
عضو فراکسیون زنان مجلس: با افزایش سن ازدواج مخالفت شده است
خبرآنلاین- طیبه سیاووشی، یک عضو فراکسیون زنان مجلس اعلام کرد: “در حال حاضر برای افزایش سن ازدواج با مخالفت رو به رو شدیم، البته هنوز دلایل مخالفت را من نمیدانم.” خانم سیاووشی افزود: “فقط به من اطلاع دادند با اصلاح سن ازدواج مخالفت شده است. ولی ما سنی که مطرح کردیم در قانون مدنی قبل از انقلاب ایران وجود داشته است. عضو فراکسیون زنان مجلس همچنین اضافه کرد: “در حال حاضر درصدد تغییر از ۱۳ سال به ۱۵ برای دختران و ۱۵ به ۱۸ سال برای پسران هستیم. در قانون مدنی آمده است، اما قانون نیازمند اصلاح است. “
برنامه دولت دوازدهم در حوزه زنان مورد استقبال قرار گرفت
پانا- ریلگذاری درستی در حوزه زنان انجام شده است. معاون رییس جمهور اقداماتی از حوزه زنان را در دولت یازدهم بیان کرد و گفت: امیدواریم در دولت دوازدهم که برنامه هایش مورد استقبال قرار گرفت، شاهد ارتقای شاخص هایی باشیم که در این حوزه مبین بهبود وضعیت باشد.
مسائل حوزه زنان باید دغدغه رییس جمهور باشد
دانا- حوزه امور بانوان یکی از مهمترین و اساسیترین حوزههایی است که نگاه ویژه رئیسجمهور را برای رفع مشکلات آنان میطلبد. امور بانوان و خانواده اهمیت فراوانی دارد و بانوان بهعنوان سکاندار خانواده نقش تأثیر گزاری در جامعه دارند. زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند که علاوه بر رسیدگی به امور خانواده، دارای فعالیتهای اجتماعی هستند که بدیهی است با توجه به نقش کلیدی که در جامعه دارند، خواستار مطالبات خود باشند.
الهه کولایی : جامعه با خلأ مدیریت زنان مواجه است /تهران نبایدوجه المصالحه سیاسی قرار بگیرد
اقتصاد آنلاین- نخستین زن در ایران است که کاندیدای شهرداری تهران شده است. اتفاقی که به همراه خود موجی از امید را در بین زنان جامعه به وجود آورده است. اگر او به عنوان شهردار تهران انتخاب شود، یکی از مهمترین و سختترین پستهای مدیریتی کشور را به دست خواهد گرفت که با چالشها و فرصتهای متعددی همراه خواهد بود.
جماران،الهه کولایی نخستین زن در ایران است که کاندیدای شهرداری تهران شده است. اگر او به عنوان شهردار تهران انتخاب شود، یکی از مهمترین و سختترین پستهای مدیریتی کشور را به دست خواهد گرفت که با چالشها و فرصتهای متعددی همراه خواهد بود. نماینده تهران در مجلس ششم معتقد است: «توانایی زنان در جامعه ایران به دلایل تاریخی مورد استفاده قرار نگرفته است. در انتخابات اخیر همه ما مشاهده کردیم که تأثیرگذاری زنان جامعه در سرنوشت انتخابات مانند همیشه بسیار تعیین کننده بود. به همین دلیل باید نقش پررنگی برای زنان در تحولات آینده جامعه ایران در نظر گرفت. رشد و توسعه ایران بدون در نظر گرفتن توانایی و ظرفیتهای زنان جامعه امکان پذیر نیست. به همین دلیل نیز به صحنه آمدهام و امیدوارم بتوانم شهردار تهران شوم تا تواناییهای زن ایرانی را در عرصه مدیریت شهری نشان دهم. به نظر من ناباوری جامعه به توانایی زنان را تنها از طریق الگوهای موفق میتوان تغییر داد.
حضور زنان در شورا و مجلس با اقبال مردم مواجه شد
ایسنا-منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هیچ منعی برای حضور بانوان به عنوان کاندیدای شهرداری اصفهان نداریم و اگر در میان کاندیداهای شهرداری اصفهان بانوی توانمندی باشد که بتواند از عهده اداره کلانشهری چون اصفهان بر بیاید میتواند به عنوان شهردار معرفی شود. علیرضا نصر اصفهانی، در خصوص به کارگیری زنان در مدیریت شهری، اظهار کرد: در لیست ۱۳ نفره اصلاح طلبان دو خانم حضور داشتند و اگر شرایط به گونه دیگری رقم میخورد مایل بودیم که تعداد بیشتری بانو حضور داشته باشند.
ملاحظاتی درباره حضور زنان در قوه قضاییه و قضاوت زنان
عصر نو- الهه امانی- حضور زنان در قوه قضاییه، به ویژه در مقامات بالای این قوه، اگرچه روندی رشد یابنده در خلال سال های اواخر قرن بیستم تاکنون داشته، اما زنان هم چنان با چالش های عدیده ای، به خصوص در احراز پست های بالای این قوه از جمله دادگاه های عالی کشورهای گوناگون و حتی احراز پست قضاوت روبه رو هستند. بر اساس آمارهای سال ۲۰۱۵ کشورهایی که زنان بیش ترین کرسی را در دادگاه های عالی داشته، به ترتیب بلغارستان، لیتوانی، لوکزامبورگ و رمانی و کشورهایی که در قعر این جدول قرار دارند، ارمنستان، آذربایجان، ژاپن، روسیه، تاجیکستان و انگلستان هستند. لازم به تذکر است که آمارهای این جدول دربرگیرنده تمام کشورهای عضو سازمان ملل نبوده؛ بلکه فقط شامل ۷۶ کشور است.
نیمی از دانشجویان استرالیا قربانی نوعی آزار جنسی شدهاند
بیبیسی- کمیسیون حقوق بشر استرالیا میگوید در سال ۲۰۱۶ بیش از نیمی از دانشجویان این کشور قربانی آزار جنسی شدهاند. به گفته این کمیسیون حدود هفت درصد دانشجویان استرالیایی در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ دست کم یک بار قربانی حمله جنسی شدهاند.nاین بررسی که بزرگترین تحقیق در این زمینه در استرالیا بوده ۳۹ دانشگاه و ۳۱ هزار دانشجو را پوشش داده و درجات مختلف اذیت و آزار جنسی را در تمام دانشگاهها گزارش کرده است.
چرا زنان اندونزی به گروههای رادیکال میپیوندند؟
برگردان: علی نیری- زنان جوان بسیاری در سراسر دنیا بهدلیل بسیار عجیبی خانه و خانوادهٔ خود را ترک میکنند تا به گروههای افراطی تروریستی با ایدئولوژی دینی، مانند داعش، ملحق شوند. برای مثال اطرافیان حسنا آیتبولاشن٬ او را دختری مذهبی نمیدانستند و درواقع فقط یک ماه بود که حجاب سر کرده بود. ولی ماه پیش در حملهٔ پلیس در سن دنیزاریس کشته شد.
خبرگزاری صدا و سیما- اصلاحات بازنشستگی دولت انگلیس، فقر زنان این کشور را افزایش می دهد.روزنامه انگلیسی ایندی پندنت؛ در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم جو وات نوشت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط مؤسسه مطالعات مالی (آی اف اس) اصلاحات قانون مستمری بگیری که بر اساس آن حدود ۵/۱ (پنج ممیز یک) میلیارد پوند صرفه جویی برای دولت را در میان داشته است، به مثابه ضربه بزرگی برای بیش از یک میلیون نفر از زنان بوده است.
انتشار اولین مجله ویژه زنان از سوی طالبان پاکستان
نخستین شماره مجله ویژه زنان پاکستانی از سوی طالبان منتشر شد. طالبان در این مجله زنان را به حضور در فعالیتهای مسلحانه تشویق میکند. به گزارش روزنامه “الرای” کویت، جنبش طالبان پاکستان اولین شماره از مجله “سنة خولة” (از زنان صدر اسلام) ویژه زنان را منتشر کرد.
تعداد زنان کابینه کم نمی شود/باب رفع کدورتها درباره محصورین مفتوح است
ایسنا- سخنگوی دولت با اشاره به اینکه لیست وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در مراحل پایانی تهیه و این فرآیند خیلی خوب در حال انجام است، گفت: تعداد زنان کابینه کم نمیشود. محمدباقر نوبخت در آخرین نشست خبری خود در دولت یازدهم با اشاره به اینکه رئیس جمهور نظرات مختلف در مورد کابینه را شنیده و خود تصمیم نهایی را میگیرد، اظهار داشت: رئیس جمهور نسبت به مطالبات مردم متعهد بوده و از بهترینها، هماهنگترینها و مناسبترین چهرهها دعوت می کند. ملاحظات و فاکتورهای مختلف در گزینش وزرا توسط رئیس جمهور لحاظ میشود که قابل درک است.
وی درباره استفاده از زنان در کابینه خاطر نشان کرد: همکاری با دولت را فقط در وزارتخانهها محدود نکنیم. اگر برای همکاری در کابینه وزیر زنی معرفی نشود، این به معنای عدم استفاده از ظرفیت زنان نیست. زنان همچنان نقش ارزشمندی در دولت دوازدهم ایفا میکنند. رئیس جمهور هم اصلا اعتقادی ندارد که نباید از ظرفیت و توانایی زنان استفاده نشود. البته ظلم به زنان و جوانان است که فکر کنیم از آنها فقط باید در پست وزارت یا معاون وزیر استفاده شود.
روحانی همین مقدار حضور زنان در دولت را از ما نگیرد/ دولتاصلاحات سد حضور زنان در کابینه را شکست
ایلنا- نشست واکاوی ضرورت حضور زنان وزیر در کابینه دوازدهم به میزبانی کتابخانه ملی برگزاری شد. زهرا شجاعی رییس مرکز مشارکت زنان در دوره اصلاحات در نشست واکاوی ضرورتهای حضور وزیر زن در کابینه دوازدهم که عصر امروز در کتابخانه ملی برگزاری شد، گفت: اینکه فارغ از هیاهوهای سیاسی نشستی را درباره فعالیتهای زنان در عرصه سیاسی با سیر تاریخی و علمی بررسی میکنیم کار بسیار خوبی است.
نبود زنان در ترکیب هیات دولت، برای جامعه ایران مایه تاسف است
ایسنا – عضو هیات عملی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه عدم حضور زنان در ترکیب دولت دوازدهم به اعتماد زنان به رئیس جمهور آسیب میزند، گفت: عدم حضور زنان در کابینه دوازدهم قطعا موجب ادامه روند عدم بکارگیری زنان در مناصب کلان مدیریتی استانها خواهد شد. دکتر الهه موالیزاده اظهار کرد: آخرین لیستی که از اعضای کابینه دوازدهم منتشر شده، متاسفانه گویای عدم حضور زنان در ترکیب هیات دولت است که برای جامعه ایران مایه تاسف است.
خرد فراجنسی محصول حضور برابر و عادلانه «زن» و «مرد»
شرق- ناهید توسلی- از مقطع انقلاب تاکنون، زنان هیچگاه از خود کم نگذاشته و همیشه در همه عرصهها، وظیفه انسانی، اجتماعی، مدنی، دینی و… خویش را همراه با نقش زن/ مادرانهشان ایفا کردهاند و هرگاه هم که نیاز سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری و… دولتها ایجاب میکرده و در برهههایی هم که لازم میبوده، (حتی با آگاهی از نقش «میانهای/ ابزاری») از حضور مؤثر خود در جامعه هزینه کردهاند. اما نکته پرسشبرانگیز این است؛ همین زنان هنگامی که برای بهدستآوردن حق مشروع برابر و عادلانه خود سهمخواهی کردهاند، متأسفانه نهتنها پاسخی مثبت دریافت نکردهاند بلکه با بهانههای گوناگون روبهرو شدهاند! این نوع برخوردهای متناقض و غیرقانونی ما زنان را سردرگم کرده است، آنسان که اصلا نمیدانیم واقعا در کجای جامعه ایستادهایم!
آقای روحانی! زنان را قربانی فشارهای سیاسی نکنید
خبرآنلاین- اکرم خیرخواه- در آستانه انتخابات مجلس دهم بود که بحث حضور حداکثری زنان در انتخابات نه صرفا به عنوان انتخاب کننده بلکه انتخاب شونده نیز مطرح شد و کمپین های مختلفی همچون کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، کمپین حضور ۵۰زن در مجلس، سهمیه ۳۰درصدی زنان از لیست امید مطرح شدند که با همراهی و همگرایی زنان فعال سیاسی اصلاح طلب، زنان عضو احزاب، فعالین مستقل زنان و… توانست موجی در بین مردم و بالاخص سیاسیون راه بیندازد و به مطالبه ای عمومی تبدیل شود.
نمی شود کشور را جناحی اداره کرد/ امیدوارم حداقل سهمیه قبلی زنان در دولت جدید باقی بماند
الف- بانزدیک تر شدن به مراسم تحلیف ریاست جمهوری و ارائه لیست کابینه پیشنهادی از سوی رئیس جمهور بازار گمانه زنی ها پیرامون کابینه دولت دوازدهم بیش از هر زمان قوت یافته برخی از کاهش حضور زنان می گویند و عده ای از سهم خواهی برخی جریان ها. پروانه سلحشوری عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف پیرامون توقعات از آقای روحانی در خصوص حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم گفت: انتظار ما در تمام سطوح مدیریتی است، چرا که زنان نیمی از جامعه ما را تشکیل می دهند و از نظر سطح تحصیلات، آموزش و مدیریتی زنان توانمندی در کشور ما وجود دارد با این وجود در سطوح مدیریتی کمتر از زنان استفاده شده.
ابطحی: کابینه آینده، وزیر اهل سنت یا زن ندارد.
عصر ایران- محمد علی ابطحی معاون پارلمانی دولت اصلاحات درباره کابینه دوازدهم گفت: وزیر زن و اهل سنت در کابینه وجود ندارد. در دوران آقای احمدی نژاد در حالی که وعدههایش به شدت شعارهای آقای روحانی در مورد”حضور زنان در مدیریت” نبود؛ وزیر زن داشته ایم. عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: طبیعتا مشخص است که کابینه دچار تغییرات زیادی می شود و امیدوارم که کابینه ای معرفی شود که خود اعضای آن در چارچوب شعارهای آقای روحانی باشند. ما اصلاح طلبان هیچ کدام اهل سهم خواهی نیستند اما آقای روحانی باید به یک نکته توجه کند که ایشان بر اساس چه شعار هایی انتخاب شده است و در دوران انتخابات به چه موضوعاتی در شعارهایشان اشاره کرده اند. بنابراین حداقل توقع این است؛ کسانی برای کابینه انتخاب شوند که به این شعارها اعتقاد داشته باشند و آنها را اجرایی کنند.
آقای رییس جمهور! زنان هم گریه کرده اند هم فریاد زده اند، حالا وقت مدیریت شان است…
عصر ایران؛ مرجان کُرد- در یکی از سکانس های به یاد ماندنی فیلم «سگ کُشی» ساخته بهرام بیضایی، وقتی گلرخ کمالی (با بازی مژده شمسایی) بر سر سنگستانی ها فریاد می زند یکی از بساز بفروش ها به طعنه به او می گوید: شما یک خانم هستید. به جای این که فریاد بزنید باید گریه کنید. گلرخ اما پاسخ می دهد: « گریه هایم را کرده ام. حالا وقت فریاد است.»
مگر «موگرینی» باید در مورد وزیر شدن زنان ایرانی نظر بدهد؟!
تابناک- «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ـ که اتفاقا مواضع و رویکرد او، تلاشش برای نزدیکی ایران و اروپا را نشان داده است و این مسأله در جریان توافق هسته ایران و ۱+۵ (برجام) بسیار مشخص و ملموس بود، شنبه یکی از مهمانان ویژه مراسم تحلیف رئیس جمهور است. در مراسم تحلیف رئیس جمهور دوازدهم ۷ رئیس جمهور، ۱۷ رئیس مجلس و شمار بسیاری از معاونان رؤسای جمهور، وزیران امورخارجه، معاونان وزیران و سفرهای کشورهای خارجی حضور خواهند داشت.
برخی به جای اشاره به اهمیت حضور این سطح از مقامات سیاسی کشورهای خارجی در کشورمان، مترصد بهره برداری از این اتفاق برای رسیدن به اهداف و منویات سیاسی خودشان هستند که این مسأله نشان می دهد، شاید توجه به منافع و مصالح ملی برای این افراد در درجه دوم اهمیت و دستیابی به اهداف سیاسی و مقاصد جناحی شان اولویت بیشتری برایشان دارد.
کابینه جدید روحانی؛ «مردانه تر» از دولت یازدهم!؟
رجانیوز- خداحافظی ملاوردی با دولت روحانی یکی از اصلی ترین دغدغه های این روزهای اصلاح طلبان را تشکیل داده است. نگرانی که شاید بخشی از آن مربوط به ویژگی های شخصیتی ملاوردی باشد، اما بخش دیگر آن به عدم پایبندی روحانی به شعارهی خود درباره توجه به نقش زنان در دولت دوازدهم باز می گردد. زمان زیادی تا آغاز به کار دولت دوازدهم و معرفی کابینه پیشنهادی روحانی برای دولت دوازدهم باقی نمانده است. زمانی که بیشترین ترافیک ها پشت در اتاق روحانی برای معامله بر سر کابینه شکل گرفته است. اما اصلی ترین دغدغه و نگرانی که این روزها در رسانه های اصلاح طلب نمود بیشتری داشته است، حذف زنان از کابینه جدید روحانی است. اکنون مهمترین موضوعی که در مورد چینش کابینه مطرح میشود حضور زنان در آن است، چراکه شنیده شده در این دولت باز هم وزیر زن حضور نخواهد داشت و وضعیت معاونان خانم هم هنوز مشخص نیست
موانع “غیرقابل مذاکره” حضور وزیران زن در کابینه دوازدهم
دویچه وله- خبرهای غیررسمی نشانگر موانع جدی بر سر راه حضور وزیران زن در دولت دوم روحانی است. به نظر میرسد که مراجع سنتی شیعه مانع اصلی باشند. رهبر جمهوری اسلامی هم تمایل خاصی به حضور زنان در سطوح عالی ندارد.
اخباری که از افراد و محافل نزدیک به دولت در رسانهها منتشر شده، از شکست تلاشهای حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، برای حضور وزیران زن در کابینه دولت دوازدهم، دستکم تا این لحظه، حکایت میکند.
به نظر میرسد که فشار مراجع سنتی شیعه در این میان نقشی تعیینکننده داشته باشند؛ فشاری که رهبر جمهوری اسلامی هم به ندرت در برابر آن ایستاده است. این مراجعِ عمدتا مستقر در قم پیش از این هم بارها حساسیت خود را برای شرکت فعال زنان در سطوح بالای مدیریتی نشان دادهاند.
اصلاحطلبان چگونه زنان را فریب دادند؟
مشرق:برخی از رسانههای اصلاحطلب خبر میدهند که نه تنها از وزیر زن در کابینه جدید روحانی خبری نیست بلکه ممکن است چند تن از زنان کابینه یازدهم هم در کابینه دوازدهم حضور نداشته باشند. اصلاحطلبان تا پیش از انتخابات با استفاده ابزاری از زنان سعی میکردند سبد رای جریان خود را با این ترفند پر کنند اما اینک شنیده میشود دولت دوازدهم قرار است کمتر از حضور زنان در کابینه استفاده کند و موضوع وزیر زن در کابینه آینده روحانی کلا موضوعی افسانهای است،اصلاحات به واسطه همین واقعیت، بازی و نمایش رسانهای دیگری را آغاز کردهاند که اینبار نیز خود را طرفدار حقوق زنان نشان دهند. این درحالی است که این جریان سیاسی با توجه به حمایتی که از دولت روحانی دارد و وعدههایی که داده، بایستی نه به عنوان منتقد این امر بلکه به عنوان مسئول رویافروشی به زنان نسبت به این مسئله پاسخگو باشد.
انتخاب وزير زن نماد اعتماد دولت به ملت
قانون- سامان صابریان- فرار دولت روحاني از بهكارگيري زنان در منصبهايي مانند وزارت، سبب شد تا به سراغ شخصيتهاي سياسي رفته و دلايل اين اقدام و وضع موجود را از آنها جويا شويم. حسيننورايينژاد،عضو دفتر سياسي حزب اتحاد ملت و عضو شوراي مشورتي اصلاحطلبان، مينو مرتاضي، فعال حوزه زنان و نيز مرضيه آذرافزا عضو شوراي مركزي زنان مسلمان نوانديش در اين ميزگرد حضور داشتند. بحث نظري ما اين بود كه دولت چه ضرورتي به انتخاب وزير زن در كابينه دارد. حسن روحاني به عنوان رييسجمهور در دو دوره، وعدههايي براي برابري زن و مرد بيان كرد ولي در عمل چندان به اين وعدهها عمل نكرد. با توجه به اينكه آقاي روحاني استراتژيست است و ميداند ادعايي كه بيان ميشود را بايد اجرا كند، اين نوع عملكرد جاي تامل دارد و بي شك فريب و وعدههاي بيهوده، زيبنده اصلاحات و اعتدال نيست.درآغازميزگرد و براي شروع ،سوال نخست را اينگونه طرح كرديم:« در ميان بانوان هستند كسانيكه اعتقاد دارند زنان توانايي اداره وزارت را ندارند و بايد در اين سالها در معاونتها فعاليت ميكردند تا امروز وزارتخانه داشته باشند، نظر شما چيست؟»
این از عجایب است که نمی توانیم یک وزیر زن داشته باشیم
آفتاب یزد-قاسم میرزایی نیکو عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس، با اشاره به آخرین گمانهزنیها درباره کابینه و انتشار برخی شایعات درمورد عدم تحقق مطالبات گفتمانی رایدهندگان باوجود تشکیل کمیتههای تعامل متعدد در فراکسیون امید، شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و همچنین ارائه فهرستهای متعدد از افراد شایسته ازسوی گروهها و تشکلهای مختلف سیاسی و غیرسیاسی، گفت: اگر این موارد صحیح باشد، جای نگرانی است. او گفت: با این حال اخیراً با یکی از مشاوران ارشد روحانی در تشکیل کابینه صحبت کرده و این فرد بسیار نزدیک به رییسجمهوری به بنده گفت که خیالتان نسبت به وزرای پیشنهادی راحت باشد و مطمئن باشید که کابینه دوازدهم بهمراتب بهتر از دولت یازدهم خواهد بود و قطعاً جریان اصلاحات و اعتدال در مجموع نسبت به فهرست وزرای پیشنهادی رضایت نسبی خواهند داشت.
بهکارنگرفتن زنان در پستهای ارشد مدیریتی نارضایتی سیاسی و اجتماعی به دنبال دارد
کلیدملی- سینا قنبرپور – تاچند روز دیگر حسن روحانی فهرست وزرای کابینه دولت دوازدهم را معرفی میکند و آنگاه مشخص میشود که او تا چه میزان در کابینهاش از زنان در مدیریت کلان کشور بهره گرفته است. همین موضوع بهانهای شد تا از دکتر «زهرا کریمیموغاری» اقتصاددان بپرسیم که آیا مانعی هست که رییسجمهور در انتصاب زنان در برخی پستها نظیر «رییسکل بانک مرکزی» از زنان استفاده نکند؟
کریمیموغاری که مدير گروه پژوهشي آموزش و اشتغال زنان دانشگاه مازندران نیز هست پیشتر در همین دانشگاه مسئول دفتر مطالعات زنان بودهاست. او میگوید: در کشورما نه منع قانونی برای بهکارگیری زنان در پستهای ارشد وجود دارد و نه منع دینی و مذهبی. این اقتصاددان نهادگرای ۶۱ساله تأکید میکند: «نکته اینجاست که در میانمدت و بلندمدت عدمبهکارگیری زنان هزینهدارد زیرا به نارضایتی اجتماعی – سیاسی فزاینده منجر میشود. مگر میشود زنان را به عنوان نیمی از جمعیت در حاشیه نگاه داشت؟«
شرق، تهمينه توسي: در آستانه معرفي کابينه از سوي رئيسجمهور، جامعه زنان به تکاپو افتاده تا با برگزاري همايشها و نشستهاي همانديشي، مطالبه جدي خود يعني حضور زنان در هيئت وزيران را مطرح و به آقاي رئيسجمهور يادآوري کنند. يکي از اين همايشها به همت مجموعه راز و با حضور خانمها زهرا شجاعي، مشاور زنان رئيس دولت اصلاحات، اشرف بروجردي، معاون رئيسجمهوري، پروانه سلحشوري رئيس فراکسيون زنان مجلس، الهام ملکزاده فعال زنان در حوزه تاريخ، محمد فاضلي پژوهشگر اجتماعي و فيروزه صابر رئيس انجمن زنان مدير کارآفرين برگزار شد. زهرا شجاعي که سابقه رياست مرکز امور مشارکت زنان در دولت اصلاحات را در کارنامه دارد به ضرورتهاي حضور زنان در سياست، به قول خودش فارغ از فضاي هيجاني و احساسي پرداخت. از نظر او حضور زنان در حوزه سياست به وزارت محدود نيست و بايد نگاه عميقتري به آن داشت.
مشرق- سیاست یک بام و دو هوای اصلاح طلبان در مورد حضور زنان در سطح کلان مدیریتی کشور در حالی پیش می رود که به نظر می رسد روحانی این سیاست اصلاح طلبان را به خوبی می شناسد و در زمین آنها بازی نخواهد کرد. حسن روحانی رئیس جمهور در زمان تبلیغاتانتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات در مورد نقش زنان در جامعه سخنان زیاد و وعده های بسیاری داد، در نومنه ای در جمع طرفدارانش در سالن شیرودی تهران گفته بود : ” هر روز بانوان و زنان ما به صحنه آمدهاند کار را تمام کردهاند. در زمان انقلابوقتی پیروز شدیم که زنان به خیابانها آمدند. اگر امروز در انتخابات زنان به صحنه بیایند ما پیروز میشویم.” در این سخن به نقش زنان در پیروزی وی درانتخابات ریاست جمهوری می توان پی برد اما به نظر می رسد تاکید بر نقش زنان تنها شعاری انتخاباتی بوده و این روزها خبرهای خوشی از معرفی کابینه و حضور زنان در آن شنیده نمی شود.
سیدهفاطمه حسینی: چینش کابینه دوازدهم نشان دهنده شنیده شدن صدای زنان باشد
کلیدملی- سیده فاطمه حسینی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با مقایسه آمار حضور زنان در وزارتخانهها در کشورهای مختلف گفت که این امیدواری از سوی جامعه زنان وجود دارد که نحوه چینش کابینه دوازدهم از سوی حسن روحانی نشان دهنده شنیده شدن صدای زنان در کابینه باشد.سیده فاطمه حسینی با بیان اینکه روند جهانی مشارکت سیاسی زنان در سال ۲۰۱۷ کند ارزیابی شده، یادآور شد: در ابتدای سال میانگین حضور زنان در سمت وزارت با ۷۳۲ وزیر زن، ۱۸.۳ درصد بوده و اروپا در این میان بالاترین میانگین حضور زنان در کابینه را داشته است.
شرق- ژاله شادیطلب . جامعهشناس- اخیرا کتابچهای را میخواندم که متن سخنرانیهای آقای روحانی راجعبه موضوعات مربوط به زنان از جمله توانمندی و شایستگی آنها برای مدیریت، در مقام رئیسجمهور و نامزد انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم منعکس شده بود. همزمانی دسترسی به این کتابچه که جلد آن با رنگ خاص زنانه، یعنی «صورتی» چاپ شده، با شایعاتی درباره حضورنداشتن زنان در پست «وزارت» و احتمالا جابهجایی تعدادی از آنها از یک سمت به سمت دیگر بههرحال ماندن در پست «معاون» رئیسجمهور و سپس کمپین دفاع از زنانی که احتمالا از دولت حذف میشوند یا جابهجا میشوند، نگارنده را متعجب کرده است. چرا ما زنان از عرش به فرش کشانیده میشویم؟ زنان خیلی روشن گفتهاند و نوشتهاند که اگر پس از گذشت ٤٠ سال از انقلاب، نیروهای توانمند و مدیران قابلی برای اداره کشور تربیت نشدهاند، این یک مشکل جدی است.
حضور زنان در مديريت فرصت هاي طلايي براي كشور به وجود مي آورد
قانون-میرا قربانی فر- بحث های مربوط به کابینه همچنان از داغ ترین و چالشی ترین بحث های روز کشور است. موضوع کابینه یکی از مواردی است که به زودی نمایندگان مجلس باید برای آن تصمیم بگیرند و تنها سه روز دیگر لیست اعضای کابینه دوازدهم تحویل نمایندگان مجلس می شود. مراسم تحلیف و اعلام اسامی وزرای کابینه بهانه ای شد که به سراغ نمایندگان مجلس برویم. شهرام کوسه غراوی ، نماینده مردم خطه گلستان است که به سوالات ما در رابطه با وضعیت کابینه و حضور زنان و مشکلات استانش پاسخ داد.
محدودیت قدرت چانهزنی و پیگیری معاونت زنان ریاست جمهوری به دلیل ساختار معیوب
خانه ملت- رییس فراکسیون زنان مجلس اعتقاد دارد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ساختار معیوبی داشته و این امر سبب شده تا قدرت چانه زنی و پیگیری امور مربوطهاش کاهش یابد. پروانه سلحشوری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بیان اینکه اگرچه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مجموعهای فرابخشی است اما اقتدار لازم به منظور چانه زنی و پیگیری امور مربوطه را ندارد، گفت: این مجموعه باید از نظر سازمانی با دیگر دستگاهها از حیث اقتدار برابری کند تا بتواند ارتباط مستمری ایجاد کند.
حضور زنان فقط در یک معاونت قطعی است
مهر-عضو فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اخبار مختلف پیرامون ترکیب کابینه دوازدهم، گفت: در حال حاضر تنها معاونت امور زنان و خانواده به زنان سپرده شده و خبری از وزیر زن نیست. طیبه سیاوشی با بیان اینکه مذاکرات زیادی با رئیس جمهور در خصوص حضور زنان در دولت دوازدهم انجام شده است، افزود: از کسانی که مشاوران رئیس جمهور بودند، کسانی که می دانیم در کابینه افراد موثری هستند و افرادی که اطمینان داشتیم نظرات ما را به رئیس جمهور منتقل می کنند، خواستیم تا مطالبات زنان را به وی بیان کنند. با تمام افراد فراکسیون امید و زنانی که در مجلس در این جهت فعالیت می کردند، صحبت کردیم و نظرات و مطالبات زنانی را که نمایندگی میکنیم منتقل کردیم.
شرق- صدرا محقق:خودش میگوید اصلاحطلب هستم، بدون هیچ پیشوند و پسوند اضافهای. در چهار سال حضورش در سمت معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده بارها مورد حمله و انتقاد مخالفانی واقع شد و گاهی اتهاماتی را متوجه او کردند که تأسف و تعجب بسیاری از فعالان سیاسی و رسانههای جناحهای مختلف را هم به دنبال داشت. بااینهمه در بدنه حامیان دولت و جریان اصلاحطلبان از او با عنوان یکی از موفقترین و خوشنامترین اعضای کابینه روحانی یاد میشود، هرچند پرونده انتصاب وزیر زن در دولت جدید روحانی از اساس منتفی شد، اما در روزهایی که بحث چیدمان کابینه دولت دوازدهم نقل محافل خبری و سیاسی و شبکههای اجتماعی بود، از او با عنوان اصلیترین زنی که شانس رسیدن به سمت وزارت را دارد یاد میشد. بااینحال عملکرد او در معاونت بسیار کوچک و کمبودجه و کمنیروی تحتامرش چندان بود که هم مخالفان بسیار جدی و فعالی را برایش بتراشد و هم موافقان و حامیان پرشمار و دغدغهمند فراوانی. چندروز پیش بود که در شبکههای اجتماعی و بهویژه توییتر هشتگی در حمایت از ماندن او در دولت جدید راه افتاد و دهها هزار توییت با این منظور از سوی کاربران مختلف منتشر شد. صحبت از شهیندخت مولاوردی است، حقوقدان و فعال شناختهشده حوزه زنان که پیش از رسیدن به سمت معاونت رئیسجمهور، به غیر از فعالیتهای اجتماعی و سیاسیاش وبلاگنویس بود و سردفتر اسناد رسمی و از همانجا دغدغههایش در حوزه زنان را پیگیری میکرد. در این گفتوگو با او، هم درباره آنچه در این چهار سال گذشت و هم این روزهای چینش کابینه و گمانهزنیها درباره اعضای دولت و هم چشمانداز آینده سخن گفتيم.
عملکرد معاونت زنان ریاست جمهوری اثرگذار و در سطح انتظارات نبوده است
خانه ملت- عضو فراکسیون زنان مجلس علیرغم اینکه حوزه زنان را از نظر ساختار ادارای دارای شرایط مناسبی میداند، معتقد است عملکرد معاونت زنان اثرگذار و در سطح انتظارات نبوده است. پروانه مافی با اشاره به اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مجموعهای فرابخشی است، گفت: در طراحی ساختار کابینه دولت، این مهم به شکلی درنظر گرفته شده تا مسئول این معاونت ضمن حضور دائمی در کابینه، بتواند مسائل زنان را در سطح کلان بسنجد و برنامه ریزی داشته باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حضور شخصی در این موقعیت فرصتی را فراهم میکند که بتواند با همه وزرا و مسئولینی که در کابینه دولت قرار دارند رایزنیهای مستمر داشته باشد، اظهار کرد: بر این اساس معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری میتواند از ظرفیتهای وزارتخانهها، سازمانها و غیره که روسای آنها در کابینه حضور مییابند استفاده کند تا شاهد ارتقاء مسائل زنان باشیم.
پایان عصر «مولاوردیسم» در یک «پست تشریفاتی»
فردا- خبر کوچ شهیندخت مولاوردی از معاونت امور زنان ریاست جمهوری به دستیاری ویژه حقوق شهروندی در حالی مطرح شده که این جابجایی به مانند بسیاری از اقدامات او در چهار سال گذشته با حاشیههای فراوانی همراه شد. «خانم مولاوردی معتقدند که سمت فعلی ایشان یک پست تشریفاتی است و دیگر حاضر به ادامه همکاری در این پست نیستند که البته پست جدیدی خواهند گرفت.» این اظهار نظر مربوط به توئیتی منسوب به پسر محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت است که پس از اطلاعات جنجالی که از تغییرات کابینه دوازدهم عنوان کرد، مجبور به بستن حساب کاربریاش شد.
روایت مولاوردی از مخالفت مجلس نهم با تشکیل «مرجع ملی زنان» و رتبه قعرجدولی ایران در شکاف جنسیتی
ایسنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، با اشاره به «تشکیل مرجع ملی زنان» در کشور گفت: تشکیل مرجع ملی تامین امنیت زنان در کشور از سوی مجلس نهم با مخالفت روبرو شد، زیرا فراکسیون زنان این مجلس به شدت به آن انتقاد کردند و مدعی بودند که چون مرجع ملی حقوق کودک، در وزارت دادگستری ناظر بر اجرای کنوانسیون حقوق کودک است پس معاونت امور زنان هم قصد دارد با تشکیل مرجع ملی تامین امنیت زنان مقدمات الحاق ایران به کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان را فراهم کند! شهیندخت مولاوردی گفت: به این ترتیب گمان کردند که ما از حالا به دنبال راهاندازی مرجع ملی ناظر بر این کنوانسیون هستیم و به همین دلیل انتقادات جدی نسبت به تشکیل این مرجع در کشور داشتند. این در حالیست که اصلا قصد ما این نبود، زیرا وقتی ما به کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان نپیوستیم مرجع ملی در این خصوص به چه کاری می آید؟ به این ترتیب مجموعه این عوامل و انتقادها باعث شد تشکیل این مرجع در کشور به تصویب نرسد.
با استناد به قر آن می توان دیه زنان و مردان را برابر کرد
قانون- مهرشاد ایمانی- تفاوت دیه میان زنان و مردان از آندست موضوعاتی است که همواره مورد بحث فقها و همچنين مردم بوده است زیرا هیچگاه موافقان این موضوع، دلایل فقهي قطعی و یقینآوري برای اذهان عمومی ارائه نکردهاند. به این مهم زمانی بیشتر توجه ميشود که زنان موضوع جنايت قرار ميگيرند و خانوادههای مقتولان خواستار قصاص قاتلان میشوند. در چنین حالتی به دلیل یکساننبودن دیه زنان و مردان، خانواده مقتول باید نصف دیه را به خانواده قاتل بدهد تا بتواند قاتل را قصاص کند. این دغدغه در چند روز اخیر و با کشتهشدن دو دختر خردسال به نامهای «آتنا» و «بنیتا» بسیار مطرح شده است. از اینرو برای بررسی دلایل چنین حکمی، ساعتیچند با حجتالاسلام «حسین خادمیان» به گفتوگو نشستم.
تفسير فرودگاهي از حق خروج زنان
وقایع اتفاقیه- مريم پاپي: طرح اصلاح گذرنامه براي تسهيل خروج زنان از کشور، اقدامي است که زنان ايراني سالها انتظارش را ميکشيدند؛ هرچند اين طرح، حق خروج از کشور را فقط در موارد خاص به زنان ميدهد. براساس طرحي که تقديم هيأترئيسه مجلس شوراي اسلامي شده، زنان فعال در حوزههاي مختلف ورزشي، اقتصادي و علمي و همچنين زناني که در شرايط اضطراري همچون معالجه قرار دارند، ميتوانند امکان خروج از کشور را داشته باشند. ساير زنان، يا حق خروج از کشور دارند يا حق ندارند. تکليف آنها که حق ندارند روشن است اما آنها که حق دارند هم گاهی دچار تفسيرهايي ازجمله تفسيرهاي فرودگاهي ميشوند
آسیبهای جدیای که ولایت مطلق والدین بر فرزندان به کودکان وارد کردهاست
خبرآنلاین – حقوقدانان و فعالان حقوق کودک که در نخستین جلسه کارشناسی رسیدگی به لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در کمیسیون فرهنگی مجلس شرکت داشتند تاکید کردند ولایت مطلق والدین بر امور کودکان آسیبهای جدی به آنان وارد میکند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ نخستین جلسه تبادل نظر کارشناسی در مورد بررسی لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان با حضور خانمها طیبه سیاوشی، پروانه سلحشوری و سیدهفاطمه ذوالقدر اعضای کمیسیون فرهنگی و با حضور جمعی از حقوقدانان، وکلا و نمایندگان نهادهای مردمی فعال در زمینه کودکان تشکیل شد.
آیا ترکیه به سوی ازدواج برمبنای شرع اسلام میرود؟
دویچه وله- دولت ترکیه طرحی را برای تصویب به پارلمان این کشور ارائه کرده که بر مبنای آن مراجع دینی حق بستن عقد ازدواج شهروندان را خواهند یافت. نیروهای اپوزیسیون و همچنین سازمانهای هوادار زنان در ترکیه به شدت با این طرح مخالفاند.
از زمان تصویب قانون مدنی در ترکیه در سال ۱۹۲۶ میلادی تنها مراجع قانونی حق بستن عقد ازدواج را در این کشور دارند. به این ترتیب بدون ازدواج محضری، ازدواج شرعی ناممکن است. بر طبق قوانین کنونی ازدواج در ترکیه کسانی که تنها نزد یک مرجع دینی مثلا در مسجد محل، ازدواج شرعی کنند، ازدواجشان قانونی به حساب نمیآید و قانون دو تا شش ماه حبس برای متخلفان در نظر گرفته است. دادگاه نظارت بر اجرای قانون اساسی ترکیه حدود دو سال پیش پیششرطهای لازم برای ازدواج شرعی را که همان ازدواج محضری بود، لغو کرد. دادگاه نظارت بر اجرای قانون اساسی ترکیه در این باره توضیح داد که ازدواج شرعی در تضاد با ازدواج مدنی و قوانین جزایی کشور نیست.
بی بی سی عربی- بانوان عربستانی در پویش های مختلف از جمله پویش «من سرپرست و قیم خود هستم» خواستار لغو سرپرستی مرد بر زن شدند. زنان عربستانی در کشوری ثروتمند زندگی می کنند اما از ابتدایی ترین حقوق محروم هستند. آنها برای کار و تحصیل به اجازه قیم نیاز دارند و عرف به ایشان اجازه رانندگی نمی دهد. حتی اگر عزیزترین آدم زندگی شان را از دست داده باشند، بر خلاف عرف همه جوامع دیگر بانوان سعودی اجازه ندارند در مراسم تشییع جنازه او شرکت کنند. این نمونه یکی از عجیب ترین قوانین درباره کشوری است که حتی در ساده ترین موارد حقوق زنان را نادیده می گیرد. بی بی سی عربی در گزارشی به آزادی یکی از فعالان زن عربستانی از زندان پرداخت و نوشت: آزادی مریم العتیبی فعال عربستانی در حوزه دفاع از حقوق بانوان که بیش از سه ماه در بازداشت به سر می برد، واکنش های ضد و نقیضی در میان مردم عربستان داشته است. در حالی که برخی از فعالان آزادی العتیبی بدون همراهی سرپرست او را «گام مهمی» در حقوق زنان می دانند، برخی دیگر در رسانه های اجتماعی گفته اند که این اقدام وی ترغیب دیگران برای عدم اطاعت از ولی و قیّم است.
رادیو زمانه- لیلی گلستان، مترجم و نگارخانهدار نامآشنا و عضو کانون نویسندگان ایران مهمان تداکس تهران بود. او روی صحنه تداکس شرحی از زندگیاش، از دلدادگیها و بغضها و ایستادگیاش در برابر مشکلات به دست داد. او میگوید ما از زندگی طلبکار نیستیم، به زندگی بدهکاریم.
زنان ایرانی در جریان گذار از سنت به مدرنیته چه هویتی دارند؟/ از سرگردانی تا هویت دوقطبی زنان
خبرآنلاین- نشست مشترک علمی-تخصصی حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی با عنوان «هویت زن ایرانی در گذار از سنت به مدرنیته» عصر روز یکشنبه، ۸ مرداد ماه ۹۶ در سالن حافظ خانه اندیشمندان برگزار شد.
منصوره معین الدینی، فعال حقوق زنان و عضو حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان با بیان اینکه به رغم تحولات اخیر در جامعه ایران، کشاکش میان سنت و مدرنیته در نهادهای مختلف نمایان است، گفت: چنین کشمکشهایی تنها در نظریات جامعه شناختی خلاصه نشده و در نهادهای مختلف حوزه عمومی و خصوصی، همواره تاثیرگذار بوده اند. اگرچه مساله برابری حقوق جنسیتی، جدید و حاصل جریان مدرنیته است اما در جامعهای هم چون ایران که درحال گذار است اهمیت موضوع بیشتر میشود.
منیره قوامی؛ از دانشگاه تربیت مدرس تا شورای قزوین
درصحن- بسیاری او را با نام پدر می شناسند. منیره قوامی، دختر حجت السلام ناصر قوامی نماینده اصلاح طلب قزوین در مجلس ششم و رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی این دوره از مجلس. او حالا عضو اصلی شورای شهر قزوین است و به زودی فصل جدیدی از زندگی سیاسی-اجتماعی اش را با آغاز به کار شورای پنجم قزوین شروع می کند.
۴۵ درصد زنان فاقد درآمد هستند/نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده دو برابر مردان است
ایسنا- مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده از افزایش روند نرخ بیکاری زنان در ١٠ سال گذشته خبر داد و گفت: این رقم در سال ٩٢ تا ١٩/٨ درصد رسیده است. حال آنکه شاخص نرخ بیکاری زنان با تحصیلات عالیه دو برابر مردان است. فهیمه فرهمندپور در نشست هم اندیشی زنان فعال اقتصادی با انتقاد از اینکه نرخ مشارکت زنان در سالهای ٩٠ تا ٩٢ نیز با کاهش رو به رو بوده است افزود: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در سال ٩٢ ،١٢/٤ درصد بوده است، این درحالیست که اشتغال در بخش غیر رسمی با ۲۵ درصد هم فرصت و هم چالش برای زنان محسوب می شود.
حدود ۱۵ درصد فعالان اقتصادی کشور زن هستند/ زنان کارفرما یک درصد بانوان شاغل
ایرنا – معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور گفت: درصد مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی در پایان سال گذشته ۱۴ و ۹ دهم درصد جمعیت فعال کشور بود که باید تلاش شود این رقم افزایش یابد؛ ضمن این که تنها یک درصد بانوان شاغل در کشور کارفرما هستند.بابک دین پرست در نخستین نشست هم اندیشی زنان فعال در عرصه های اقتصادی که در وزارت کشور برگزار شد، افزود: سه میلیون و ۸۸۰ هزار تن از زنان کشور به فعالیت اقتصادی و کار مشغول هستند. وی افزود: دین پرست با بیان این که نگاه ویژه وزیر کشور به فعالیت های وزارتخانه توسعه محور است، اظهار داشت: باید از این نگاه ویژه، بهره برداری لازم در جهت حل مشکلات اشتغال بانوان صورت گیرد و بتوانیم هم نقش مدیریتی برای بانوان قائل شویم و هم سهم اشتغال بانوان را افزایش دهیم.
زنان، اشتغال و چالش های عاطفی در خانواده/نگاهی به پیامدهای منفی اشتغال بانوان
دانا۰ بسیاری از کارشناس ها اشتغال بانوان را یکی از سست شدن رابطه های زن و شوهر می دانند ،که در پی آن سست شدن کانون خانواده ها را به همراه خواهد داشت. زن با کوله باری از خستگی روی مبل می نشیند و برای لحظه ای چشم هایش را می بندد…
کار بیرون از منزل، شوهرداری ،بچه داری و کارهای خانه امانش را بریده دیگر وقتی برای خودش ندارد به این می اندیشد که از تحصیل و یا شغل کنار بکشد اما دوباره منصرف می شود. اشتغال زنان در گذشته معنایی دیگر داشت، سیستم زندگی روستایی به گونه ای بود که زنان جدا از آن که خانه داری را اولویت اول خود می دانستند اما در کنار آن به همسر خود نیز کمک می کردند.
دوشیدن گوسفندان، تهیه ی لبنیات از شیر به دست آمده، گاه گاهی درو و باغداری از جمله کارهایی بود که زنان در کنار همسرانشان به آن اشتغال داشتند، همه ی این کارها چیزی نبود که دور از خانه و تربیت فرزندان باشد چه بسا که خود فرزندان نیز به پدر و مادر کمک می کردند.
امنیت زنان با اخبار ناخوشایند اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفت
مهر- مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: امنیت زنان و دختران به سبب شنیدن اخبار نا خوشایند طی روزهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفت. فریبا درخشاننیا در نشستی تخصصی با عنوان (دختران، حمایت ها ی روانی – اجتماعی، توسعه پایدار) که صبح چهارشنبه در سالن هماش امام علی(ع) برگزار شد، ضمن تقدیر از عملکرد مجموعه اداره کل بهزیستی استان البرز، اظهار کرد: مشارکت زنان و دختران در توسعه کشور حائز اهمیت است.
اجرای طرح تاب آوری اجتماعی زنان در استان کردستان
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان از اجرای طرح تاب آوری اجتماعی زنان در استان کردستان خبر داد. لیلا آژیر در جلسه شورای اداری سروآباد گفت: زنان در معرض بیشترین آسیب های اجتماعی نظیر افسردگی و بیماری های روانی قرار دارند و طرح تاب آوری زنان نه تنها موجب افزایش قدرت تحمل و سازگاری آنان در برخورد با مشکلات می شود بلکه مهم تر از آن منجر به حفظ و ارتقای سلامت روانی زنان دارای مشکل خواهد شد.به گفته وی، کاهش خشونت ها و اختلافات در خانواده ها و اجتماع از مهم ترین رویکردهای این طرح است.
آموزههایی از مریم میرزاخانی برای توسعه انسانی
نیره توحیدی- مرگ زودرس وغیر منتظره پروفسور مریم میرزاخانی اغلب ایرانیان را در داخل وخارج کشور با اندوه وحیرت روبرو کرد، غمی سنگین که همراه است با احساس افتخار وغرور ملی. چرا که مریم با زندگی کوتاه اما پر بارش ستارهای شده بود در آسمان علم ودانش بشری، ستارهای که خوش درخشید ونام ایران را در اذهان جهانیان، فراسوی تنشهای سیاسی و کلیشههای منفی خشونت بار و خصومت زا، قرین احترام و افتخار کرد. آیا یک عالم برجستهای چون پروفسور مریم میرزاخانی میتواند به غیر از آموزههای علمی در زمینه ی هندسه و ریاضیات، برای بهبود زندگی اجتماعی، توسعه انسانی و اهداف عدالت جویانه نیز آموزههایی به ارمغان آورد؟ اجازه دهید من بنابر تخصص خودم یعنی «مطالعات جنسیت وتوسعه» درباره اهمیت مستقیم وغیرمستقیم مریم میرزاخانی برای توسعه انسانی، بیشترازبعد زن بودنش صحبت کنم وتوضیح دهم چرا در بستر کنونی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران وقتی بعد جنسیت در کنار ابعاد دیگر خصوصیات و نائلیتهای درخشان مریم قرار میگیرد، تاثیرات مثبت اورا به مثابه یکی از مفاخر ملی، و در واقع فراملی، بیشتر میکند.
افشاگری و افشای «ساده لوحی شرّ»
رادیو زمانه- منصوره شجاعی- آزاده نامداری، مجری صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران، چهرهای شناخته شده برای تماشاچیان برنامههای تلویزیون ایران است، زنی که همیشه با چادرجلوی دوربین حاضر شده ودرمصاحبهها و برنامههای تلویزیونی از چادر به عنوان حجاب برتر برای زنان دفاع کرده است. طبق اخبار پخش شده در شبکههای اجتماعی، چندی پیش خانم نامداری عازم دیارفرنگ شده ودر یکی از آزادترین کشورهای جهان یعنی سویس درمیان جمعی از «محارم» چادررها کرده وبه شادخواری با دوستان نشسته است. ظاهرا از این صحنه عکسی تهیه شده وبه شبکههای اجتماعی ارسال شده است. دیوارهای شیشهای فضای مجازی وسرعت واعجاب عصر اطلاعات از یک سو، واراده وخواست افشاگری ازسوی باعث پخش گسترده و سریع این عکس در فضای مجازی شد . این موضوع سلسلهای از آرا و نظرات درشبکههای اجتماعی را در پی آورد.
آسیبهای غرب با هوشیاری زنان ایران مهار شده است
مهر-مسئول بسیج جامعه زنان سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل گفت: آسیبهای غرب با هوشیاری زنان ایران مهار و نقشههای دشمن نقش بر آب شده است. مریم حامدی بعدازظهر پنجشنبه در همایش جایگاه مادر در اسلام تصریح کرد: زنان ایرانی مطابق منویات رهبر معظم انقلاب به الگوی غربی و شرقی پاسخ منفی داده و با حجاب و عفاف خود توانستهاند در جامعه و خانواده مؤثر باشند. وی افزود: زن مسلمان ایرانی توانسته به الگوی موفقی در جهان تبدیل شده و به دشمنان اثبات کند که میتوان حجاب و عفاف داشت و در متن و مرکز جامعه نیز قرار گرفت.
ارائه خدمات به زنان در معرض خشونت خانگی در خانههای امن
ایسنا- مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: توانمندسازی روانشناختی و توانمندسازی اجتماعی از اهداف تشکیل خانههای امن در کشور است که بایستی نقش آفرینی زنان در جامعه افزایش یابد. به گزارش ایسنا، فریبا درخشاننیا در آیین افتتاح خانه امن در چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه آغاز به کار خانههای امن در کشور از سال ۹۲ آغاز شده است، اظهار کرد: در حال حاضر هفت مرکز دولتی در کشور وجود دارد و ۱۵ مرکز غیر دولتی در دستور کار امسال است که تاکنون در ۱۰ استان کشور خانههای امن افتتاح شدهاند.
قانون، پناهگاه زنان خشونتدیده باشد
شفاف- فعال حوزه زنان، درباره لایحه منع خشونت علیه زنان میگوید: تعلل در این زمینه توجیهبردار نیست. حدود ۸ ماه از فعالیت کارزار منع خشونت خانوادگی میگذرد. هدف از راهاندازی این کارزار تلاش برای تصویب قانونی برای مقابله با خشونت خانوادگی علیه زنان از طریق آگاهیرسانی عمومی و رسیدن به اجماع در جامعه مدنی است. مینو مرتاضی لنگرودی، فعال حوزه زنان، درباره لایحه منع خشونت علیه زنان میگوید: تعلل در این زمینه توجیهبردار نیست.
سبقت مردان ازدواج نکرده از زنان
مشرق- بر اساس جداول سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود دو میلیون مرد هرگز ازدواج نکرده بیش از زن هرگز ازدواج نکرده در کشور وجود دارد. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران که از سرشماری سال ۱۳۹۵ استخراج شده است در کل کشور ۶۶ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۹۸۹ زن و مرد ۱۰ ساله و بیشتر وجود دارند که از این میزان ۳۳ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۶۱۲ نفر مرد و ۳۲ میلیون و ۸۵۹ هزار و ۳۷۷ نفر زن هستند و به این ترتیب ۷۰۳ هزار و ۲۳۵ مرد ۱۰ ساله و بیشتر از زنان بیشتر هستند.
همچنین اطلاعات موجود حاکی از آن است که در کل کشور ۴۲ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۷۹۲ زن و مرد ۱۰ ساله و بیشتر همسر دارند که از این میزان تعداد ۱۱۸ هزار و ۷۴۶ مرد بیشتر از زن است. تعداد مردهای دارای همسر ۲۱ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۲۶۹ نفر هستند و تعداد زنان دارای همسر ۲۱ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۵۲۳ نفر هستند.
بررسی و تحلیل موضوع کنترل جمعیت در دولت یازدهم
تسنیم- دولت بهعنوان بازوی اجرایی حاکمیت موظف است تا نسبت به صلاح کشور و همچنین اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری اقدام کند که متأسفانه بررسی اقدامات دولت یازدهم نشان میدهد با اهداف فوق واگرایی وجود دارد. مرکز پژوهشی آرا در کتاب ” بررسی برنامههای دولت یازدهم در حوزه جمعیت و تأثیر آن بر امنیت ملی ” که توسط اندیشکده سرآمد گردآوری شده است به بررسی برنامه های دولت فعلی در حوزه جمیعت، میپردازد.
پُرزایی زنان افغان و بحران جمعیت کشور ما
آرمان زنان- انتظار می رود پدران در سن ۶۰ سالگی ۲ سال بیشتر از مردان بدون فرزند عمر کنند در حالی که در مورد مادران، این تفاوت در سن یک و نیم سال است؛ یافته ها نشان می دهد تا سن ۸۰ سالگی، پدران حدود ۸ ماه و مادران حدود ۷ ماه بیشتر از افراد بدون فرزند عمر می کنند.ساکن یکی از خیابان های شمال شهر است؛ شمیلا زن افغانی ۳۵ ساله، ۵ بچه ریز و درشت دارد که او را احاطه کرده اند. او می گوید: ۱۲ ساله بودم که ازدواج کردم، پدرم می گفت باید ازدواج کنی و بیشتر از این سر بار ما نباشی، مرا به پسر یکی از اقوام داد و آن ها هم ۴ میلیون به پدرم دادند، حالا سال هاست که به اصفهان آمده ایم و در این شهر زندگی می کنیم؛ همسرم بیکار است و گاهی شغل فصلی دارد، یک ماه کار می کند، یک ماه بیکار می ماند.
ازدواج کودکان و پیامدهای آن: زندگیهایی که دزدیده میشوند
تریبون زمانه- جلوه جواهری- «خانم زود شوهرم دادند، خیلی زود»، روبهرویش نشسته میگوید «من هم زود رفتم، به پدرم گفتم انقدر سربارت بودم که این همه زود من و از خونهات بیرون کردی، نون نداشتی بخورم؟» به او نگاه میکند و میگوید «اتفاقا من هم همین و میگفتم، مگه چقدر نون میخوردم چرا انقدر زود!» هر دو پا به سن گذاشتهاند حدود ۷۰ سال دارند و هر دو هنوز زخمشان تازه است.
وقایع اتفاقیه-صداي نالههاي ستايش ۶ ساله هنوز از ميان کوچهپس کوچههاي خيرآباد ورامين شنيده ميشد که خبري ديگر داغ تازهاي بر پيشاني حقوق کودک در ايران گذاشت. آتنا، دخترِ کوچک پارسآباد مغان، قرباني کودکآزاري شد و سپس توسط فرد متجاوز کشته شد. بعد از آن بود که صداهاي ديگري از گوشهوکنار ايران به گوش رسيد. صداهايي که فرياد ميزدند «ما هم در کودکي، قرباني آزار جنسي شدهايم اما هنوز زندهايم. نفس ميکشيم. با خشمهايمان و با سکوتمان…» نامشان را گذاشتهاند «قربانيان خاموش». روزگارشان، نمايش ناگزير روزمرگيهاي زندگي کنار مردماني است که از گذشته تلخ آنان چيزي نميدانند. صداي اين آدمها حالا کمکم شنيده ميشود. برگزاري همايشي با عنوان «قربانيان خاموش» شايد نقطه شروع شنيده شدن اين صداهاست. در اين نشست که با حضور روزبه کردوني مديرکل آسيبهاي اجتماعي وزارت رفاه، فاطمه قاسم زاده فعال حقوق کودک، موسوي چلک رئيس انجمن مددکاري اجتماعي ايران و تعدادي ديگر از فعالان و مسئولين کشوري برگزار شد موضوع کودکآزاري در محلات حاشيه بررسي و راهکارهايي ارائه شد.
کتاب راهنما برای بزرگسالان در مورد چگونگی گفتوگو با کودکان دربارهی بدن، مرزهای آن و سوءاستفاده جنسی ، ٢٠١٤
ما بزرگترها عادت داریم با کودکان در مورد هنجارها، ارزشها و امور درست و غلط صحبت کنیم و معمولاً در توضیح اینکه دعوا کردن، وسایل افراد دیگر را برداشتن و گفتن کلمات زشت اشتباه است، مهارت داریم. به آنها توضیح میدهیم چگونه دوست خوبی باشیم و در مورد تعارضات و خطرات اینترنت صحبت میکنیم. اما موضوعاتی هم وجود دارند که گفتوگو در مورد آنها با کودکان، برای بسیاری از بزرگترها سخت است، مانند روابط صمیمانه، بخشهای خصوصی بدن و اینکه چه کارهایی میتوانیم یا نمیتوانیم با بدن دیگران انجام دهیم.”،سازمان نجات کودکان” اغلب زمانی که آزار و سوءاستفادهی جنسی کودکان در رسانهها مورد بحث قرار میگیرد، نگرانیهایی از جانب والدین و دیگر بزرگسالان در مورد اینکه چگونه این موضوع را برای کودکان باز کنند، دریافت میکند. چگونه بدون اینکه موجب نگرانی یا ترس شوم منظور “خودم را برسانم؟ در حال حاضر فرزندان من از چه چیزهایی مطلع هستند؟ از کجا باید شروع کنم؟ و همچنین: چگونه از فرزندانم محافظت کنم؟
سرقت موی زنان در هند هراس ایجاد کرده است
بی بی سی- بیش از ۵۰ زن در ایالتهای هاریانا و راجستان در شمال هند گزارش کردهاند که پس از آنکه بیهوش شدند، موهای سرشان بریده شده است. وییکس پاندی، خبرنگار بیبی سی میگوید پلیس در تلاش گشایش رازی است که زنان این ایالتها را گرفتار ترس و نگرانی کرده است. سونیتا دوی، یک زن خانه دار ۵۳ ساله از منطقه بیمگاره کری در ناحیه گورگان ایالت هاریانا می گوید: “نوری بسیار روشن چشمم را زد و بی هوشم کرد. یک ساعت بعد که به هوش آمدم، متوجه شدم که موهایم بریده شده شده است.”
زنان برقعپوش یا صندلی اتوبوس؟
بی بی سی- عکسی از یک اتوبوس خالی در نروژ به پدیدهای اینترنتی بدل شده است. این عکس ابتدا در صفحه فیسبوک خصوصی یک گروه ضدمهاجرت نروژی منتشر شد، اما از آن زمان به بعد هزاران بار در شبکههای اجتماعی همرسانی شد. یوهان اسلاتویک، در گروه خصوصی ضدمهاجرت به نام “نخست کشور پدری” این عکس با سوال “در این باره چه فکر میکنید” به اشتراک گذاشته شد. اعضای گروه به این سوال جوابهای طعنهآمیز دادند.
حمایت بازیکن سال از #ایران_سوریه_نوبت_زنان
ایسنا-فروغ موری، بهترین بازیکن لیگ بانوان، سه روز قبل بهعنوان بهترین بازیکن لیگ بانوان انتخاب شد؛ بازیکنی که نمیخواهد به خاطر عدم نمایش در تلویزیون به دلش بد راه بدهد و تأکید میکند که حذف او اتفاقی بوده است؛ اما از سوی دیگر تنها راه موفقیت لیگ بانوان را پخش بازیهای فوتبال زنان در صداوسیما میداند.
ما زنان؛ براي ورود به ورزشگاه با مراجع صحبت ميکنيم
وقایع اتفاقیه- لیلیخرسند: تعداد زياد شده؛ تعدادي زناني که درخواست مشترک از رئيسجمهوري دارند، درخواست حضور در استاديوم آزادي. آنها ميخواهند هر طور که شده در روز بازي ايران- سوريه در استاديوم باشند و صعود تيم ملي فوتبال به جامجهاني ۲۰۱۸ را جشن بگيرند. مريم ايراندوست، سرمربي سابق تيم ملي فوتبال زنان قبل از همه اين خواسته را در صفحه اينستاگرامش منتشر کرد، بعد از او الهام فرهمند و مسعود شجاعي هم که قبلا و حضوري از حسن روحاني خواسته بود تا ممنوعيت حضور زنان تماشاگر در استاديومهاي فوتبال برداشته شود، اينبار هم با زنان همصدا و همراه آنها اين خواسته را يکبار ديگر مطرح کرد. در اين دو روز هم تعداد زناني که با خطاب به رئيسجمهوري متني را منتشر کردهاند، بيشتر شده و پيشبينيها اين است که روزهاي آينده اين خواسته با صداي بلندتري مطرح شود. اما همه اين زنان ميدانند که طرح اين خواسته بهتنهايي کافي نيست و آنها بايد قدمهاي محکمتري بردارند تا بتوانند مسئولاني را که موافق خواستهشان نيستند، راضي کنند. نهتنها مسئولان که بعضي از مردان در مقابل اين زنان موضع گرفتهاند؛ مرداني که هميشه و بدون مشکل راهي استاديومها شدهاند و از تماشاي مسابقات فوتبال و ديگر رشتهها لذت بردهاند. مسعود سلطانيفر، وزير ورزش روزهاي گذشته گفته بود که حل اين موضوع به همکارى همه دستگاههاى مسئول و حمايت مراجع فرهنگى و دينى نياز دارد و حالا خود زنان ميخواهند پيشقدم شوند و به ديدار مراجع بروند، کاري که آنها اواخر دهه ۷۰ هم انجام دادند، در روزهايي که بازي فوتبال هم براي زنان ممنوع بود.
آغاز دور جدید تمرینات تیم ملی فوتسال زنان از ۱۵ مرداد
ایلنا- دور جدید تمرینات تیم ملی فوتسال بانوان برای حضور در رقابتهای داخل سالن آسیا از ۱۵ مرداد آغاز میشود.
شهرزاد مظفر، سرمربی تیم ملی فوتسال اسامی ۱۵ بازیکن دعوت شده به اردوی آماده سازی تیم ملی فوتسال بانوان را که از ۱۵ تا ۲۶ مرداد ماه در سالن فوتسال مرکز ملی فوتبال ایران برگزارد می شود، به شرح زیر اعلام کرد: فرزانه توسلی، لیلا خدابنده، طاهره مهدی پور، سارا شیربیگی، فرشته خسروی، آرزو صدقیانی زاده، فاطمه اعتدادی، نسیم نوازنده، فاطمه پاپی، فرشته کریمی، سهیلا ملمولی، نسیمه غلامی، نسترن مقیمی، فهیمه زارعی و فاطمه ارژنگی.
سلطانی فر: خبرهای خوبی برای زنان دارم
توجه به ورزش زنان باور جدی ماست و درجامعهای که ٥٠درصد از آن را خانمها تشکیل میدهند، تصورمان بر این است که با رعایت ملاحظات شرعی و فرهنگی میتوانیم هرگونه امکانات و زمینه را برای زنان فراهم کنیم.
اسامی ۱۴ ملی پوش والیبال بانوان برای حضور در قهرمانی آسیا
آفتابنیوز- رقابتهای والیبال بانوان قهرمانی آسیا، ۱۸ تا ۲۶ مرداد ماه به میزبانی فیلیپین برگزار میشود و تیم ملی والیبال بانوان با ترکیب: زینب گیوه، مائده برهانی، مهدی خواجه کلایی، سودابه باقرپور، فرانک بابلیان، الهام فلاح، نگار کیانی، فرزانه مرادیان، مهسا صابری، مهسا کدخدا، مینا روستا، تهمینه گرزنی، ندا چملانیان و فرزانه زارعی ملیپوشان حاضر در این رقابتها هستند.
بیانیه فدراسیون کشتی درباره کشتی کلاسیک زنان
فدراسیون کشتی در بیانیهای مواضع خود را درخصوص کشتی کلاسیک بانوان اعلام کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است: «”کشتی” ورزش ملی مردم ایران زمین است.”کشتی” بخشی از تاریخ و فرهنگ مردم عزیز ایران است. ارزش های مذهبی و ملی ملت ایران، بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ این ورزش کهن و باستانی است. “فدراسیون کشتی ایران”، در دو سال گذشته، تلاشهای فراوانی نمود، تا بتواند در پاسخ به تقاضای بانوان علاقهمند به کشتی ایران، شیوهای جدیدی از کشتی را به عنوان یک شیوه جداگانه و مستقل، از سایر شیوههای کشتیگیری، در چارچوب اعتقادات، ارزشها، و فرهنگ اسلامی و ملی مردم ایران، تعریف کرده و در نهایت به تصویب “اتحادیه جهانی کشتی”برساند.