از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
خبرهای ماچولند
زنِ زنستیز درون خود را بیابید
۲۳ روشی که ممکن است با آنها زنستیزی را – حتی بدون اینکه متوجه شوید- درونی کرده باشید چون زن بودن به این معنا نیست که شما افکار زنستیزانه ندارید. «زنستیزی درونیشده» زمانی اتفاق میافتد که زنان رفتار خود و زنان دیگر را کنترل میکنند تا از ایدهآلهای اجتماعی پیروی کنند، حتی وقتی که برایشان مضر است و از ارزش زنان میکاهد. این نمونهها تنها بعضی از روشهای گوناگونی هستند که ما ممکن است از طریق آنها این « زنستیزی درونیشده» را عملی کرده باشیم.
حكم سه سال حبس تعزيری عاليه مطلب زاده ،فعال حقوق زتان
حصار-: عالیه مطلبزاده فعال حقوق زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضا ششم آذرماه سال گذشته بازداشت شده بود.
وی توسط دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
مولاوردی: نمایندگان زن مجلس نهم برای فعالیتهای ما کارشکنی میکردند
آفتابنیوز- دستیار ویژه رئیسجمهور در امور حقوقشهروندی از جمعآوری چهارصد صفحه توهینهای مختلف به معاونت زنان در دولت یازدهم خبر داد. شهیندخت مولاوردی در مراسم معارفه خود به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه ارتقای سطح مشارکت زنان در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی در نتیجه مجموعه اقدامات دولت یازدهم در حوزه زنان و خانواده محقق شد، اظهار کرد: دولتیازدهم دولتی را تحویل گرفت که دارای توسعه نامتوازن بود و مشکلات زیادی را در عرصههای مختلف برای کشور سبب شده بود بنابراین دولتیازدهم با اولویتبندی اقتصاد و توجه به حوزه بینالملل کار خود را آغاز کرد و در ادامه برای حل دیگر مشکلات قدم برداشت.
بروجردی: حذف مولاوردی ناشی از فشار گروههای تندرو به روحانی بود
ایران آنلاین / اشرف بروجردی، فعال حقوق زنان از “معصومه ابتکار” خواست تا با ورودش به معاونت زنان، تدوین «منشور حقوق زنان» را در دستور کار خود قرار دهد. اشرف بروجردی با انتقاد از جابجایی ابتکار و مولاوردی از حوزه های تخصصیشان در عین حال گفت: مدیریت حوزه زنان را میتوان به تمام زنانی که در مسائل مدیریتی توانایی ایفای نقش داشته و موفق هستند، سپرد لذا ابتکار با سابقهای که در این زمینه دارد، میتواند موثر عمل کند، ضمن آنکه معصومه ابتکار، غیرمرتبط با حوزه زنان نیست. وی در ادامه در حالیکه عملکرد مولاوردی در حوزه زنان را چشمگیر دانست، حذف مولاوردی از حوزه زنان را برنامهای تحمیلی و ناشی از فشار گروههای تندرو به روحانی خواند و تصریح کرد: مولاوردی زنی است که بسیار شجاعانه پای تصمیمات خود ایستاد، مقاومت کرد و این عملکرد در مقابل کسانی بود که حوزه زنان را تک بعدی میبینند. همچنین وی توانست آن ذهنیت مردسالارانه را نسبت به زنان در دوران مدیریتی خود اصلاح کند.
شرق: انتصاب لعيا جنيدي به عنوان معاون حقوقي رئيسجمهوري واكنشهاي متفاوتي ميان اهل سياست و حقوق برانگيخته است. برخي معتقدند انتصاب او در كنار ابتكار در سمت معاون امور زنان و خانواده صرفا به اين دليل بوده كه روحاني خواسته فقدان وزير زن در كابينه را جبران كند با اين حال، حقوقدانان بهويژه استادان دانشگاهي اين رشته بهشدت از اين انتصاب دفاع كردهاند.
ستاد ملی زن و خانواده احیا میشود/نگاهم در حوزه زنان فراجناحی و ملی است
ایسنا- معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه “نگاهم در حوزه زنان و خانواده نگاهی ملی و فراجناحی است و از نظرات همه گروهها و حتی منتقدان استفاده خواهم کرد”، از «احیای ستاد ملی زن و خانواده» خبر داد.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در مراسم معارفه خود به عنوان معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: برای من حضور در این مسوولیت از آنجا که پیش از من خواهر عزیز و دوست گرانقدرم خانم مولاوردی در این سمت بودند بسیار دشوار بود اما تقدیر بر آن بود به همین جهت روزهاست که در این زمینه با هم صحبت میکنیم و به همین ترتیب در جریان برنامههای این معاونت در دولت یازدهم قرار گرفتهام.
نهاوندیان: تهمتها به مسئولان زن تأسف باراست
الف- رییس دفتر رییس جمهور با تاکید بر اینکه حقوق شهروندی باید در فرهنگ عمومی کشور به یک مطالبه، گفتمان، هنجار و ارزش تبدیل شود، گفت: اگر بتوانیم احساس آزادی و امنیت برای فعالیت اقتصادی در کشور ایجاد کنیم، آرامش و پیشرفت حاصل خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمد نهاوندیان در مراسم تکریم از دکتر “الهام امینزاده» و معارفه «شهیندخت مولاوردی» به عنوان دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی و “معصومه ابتکار» به عنوان معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: این جلسه، جلسه تکریم حقوق، تکریم زن، خانواده و مدیران خدوم ملت است.
«رفع تبعیض» و «تامین امنیت» جدیترین مطالبه زنان از ابتکار
ایسنا- یک فعال حقوق زنان با بیان آنکه مولاوردی ریل گذاریهای خیلی خوبی را در حوزه زنان انجام داد و در ادامه راه نیاز است معصومه ابتکار با تجربیات خود آنها را به سرانجام برساند؛ «رفع تبعیض» و «تامین امنیت» را مهمترین مطالبات زنان از معاون جدید رییس جمهور دانست. زهرا نژاد بهرام، در خصوص حضور معصومه ابتکار در معاونت زنان ریاست جمهوری گفت: هر چند ما دوست داشتیم در ادامه مسیر در خدمت مولاوردی در معاونت زنان و امور خانواده رئیس جمهور باشیم اما بر اساس صلاحدید دکتر روحانی، معصومه ابتکار جایگزین ایشان شد؛هر چند ابتکار نیز از ذخایر ارزشمند جامعه زنان است.
ابتکار :در حوزه زنان و خانواده ساختارها را تقویت می کنیم
ایران آنلاین- معاون زنان و امور خانواده در دولت دوازدهم گفت: راه مولاوردی را در این معاونت ادامه میدهم و قصدمان این است که در حوزه زنان و خانواده ساختارها را تقویت کنیم. معصومه ابتکار در پاسخ به سوالی درباره سمت جدید خود در دولت به عنوان معاون امور زنان و خانواده و همچنین علاقمندی اش به سازمان محیط زیست گفت: سوال سختی است. من هر دوسمت را دوست دارم اما قطعا در هر پست و مقامی که خدمت کنم یک محیطبان و حامی محیط زیست هستم.
او تاکید کرد: محیط زیست با خون، وجود، تفکر و اندیشهام عجین شده است و هر جا باشم محیط زیستی فکر میکنم و سبز میاندیشم. معاون رییسجمهور بااشاره به رابطه میان معاونت زنان و سازمان محیط زیست گفت: قطعا فکر میکنم سازمان محیط زیست و معاونت زنان باتوجه به نگاهی که به توسعه پایدار دارند میتوانند به دولت کمک کنند.
درخواست یک عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان از ابتکار
ایران آنلاین- منیره نوبخت، عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان از ابتکار خواست تا شأن معاونت رئیس جمهور را برای معاونت زنان و امور خانواده رئیس جمهور محقق و تمام دستگاهها و نهادهای دولتی کشور را موظف به ایجاد «دفتر امور زنان» با محوریت این معاونت کند.منیره نوبخت در خصوص معرفی معصومه ابتکار به عنوان معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: دکتر ابتکار به لحاظ تجربیات خوب، اطلاعات و اشرافی که در حوزه زنان و خانواده دارد می تواند در این زمینه مثمر ثمر باشند. وی ادامه داد: دکتر ابتکار پیش از هر چیزی باید تحقق ساختاری و اجرایی معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور را در دستور کار خود قرار دهد زیرا این معاونت هنوز هم به لحاظ ساختاری و اجرایی به شکل کامل در قامت معاونت رئیس جمهور در نیامده در حالیکه باید همه شئونات معاونت ریاست جمهوری را به دست آورد.
تکیه بر غیرت مردان و خروش عفت زنان راه عزت و پیشرفت کشور است
دانا- نماینده مردم شهرضا و دهاقان گفت: باید به قشقایی و شهدایش افتخار کنیم که ارتش متجاوز انگلستان را در جنوب ایران عزیز، زمین گیر کرد و خون پاک مردان و زنانش، سدی آهنین در مقابل انگلیسی ها شد. سمیه محمودی با اشاره به اینکه پرچم شهادت، پرچم عزتی است که از محمد و آل محمد(ص) برای ملت ما به یادگار مانده است گفت: خوشا به حال کسانی که در این وانفسای زندگی و روزمرگی ها، به هوش و بیدار هستند که خط شهادت گم نشود. نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی افزود: در اهتزاز نگه داشتن نام شهیدان عزیز، همان برپا داشتن پرچم ملتی است که افراد شقی، می خواهند آن را نابود کنند.
نتوانستم فرماندار زن انتخاب کنم
ایسنا- استاندار تهران با بیان اینکه «نسبت به انتخاب زنان در وزارتخانهها نگاه سختگیرانهای وجود دارد» گفت: رئیسجمهور با انتخاب زنان در کابینه، اعتقاد خود را به استفاده توانمندیهای آنها عملی کرده است. حسین هاشمی ا اشاره به انتخاب معصومه ابتکار، لعیا جنیدی و شهیندخت مولاوردی در کابینه اظهار داشت: رئیسجمهور همواره بر استفاده از ظرفیت زنان توانمند در عرصههای گوناگون تاکید دارند، انتخاب اخیر رئیس جمهور در استفاده از زنان در کابینه نشان داد که وی به وعدههایش پایبند است. شاید میشد خانمی هم به عنوان وزیر معرفی شود اما هنوز به لحاظ برخی مسائل در کشور نسبت به انتخاب زنان در وزارتخانهها نگاه سختگیرانهای وجود دارد، بنابراین به مصلحت نیست دنبال چالش برویم، اما در موقعیتهایی که امکانش فراهم است باید از زنان استفاده کرد.
شرق- صدرا محقق: عیسی کلانتری و علیاصغر مونسان با حکم روحانی به ریاست سازمانهای حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی منصوب شدند. پیش از این معصومه ابتکار و زهرا احمدیپور در سمت معاونت رئیسجمهور ریاست این دو سازمان را عهدهدار بودند. حسن روحانی، رئیسجمهور روز گذشته با صدور احکامی تکلیف این دو معاونت مهم خود را تعیین کرد. پیش از این او اسامی ١٧ نفر از وزرای پیشنهادی خود برای وزارتخانههای کشور را به مجلس اعلام کرده بود و چهار روز پیش نیز با صدور سه حکم معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی و لعیا جنیدی را بهترتیب بهعنوان معاون امور زنان و خانواده، دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی و معاونت حقوقی منصوب کرده بود.
رحمانی فضلی:در دولت دوازدهم از زنان در معاونت استفاده می کنیم
ایران آنلاین /وزیر کشور در مورد اینکه گفته میشود رییسجمهور دستور داده وزرا از زنان برای معاونت استفاده کنند، اظهار کرد: در دولت یازدهم توفیق حاصل نشد از خدمات بانوان استفاده کنیم اما اگر مقدر باشد در دولت دوازدهم از زنان در معاونت استفاده خواهیم کرد. وزیر کشور با بیان اینکه در دولت دوازدهم از زنان در جایگاه معاونت استفاده خواهد کرد، گفت: اگر زنی شرایط لازم را داشته باشد برای استانداری استفاده میکنیم. عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه آخرین جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره عملکرد چهارساله دولت یازدهم گفت: در طول این مدت هیچ کار دشوار و سختی نبوده است. الحمد الله خدمت به مردم شیرین است. فرایند کارها این طور است که باید زحمت زیادی کشید و برای هماهنگی بیشتر تلاش کرد.
مولاوردی: وزارت آموزش و پرورش به من پیشنهاد شده بود نه وزارت علوم
ایران آنلاین /شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیسجمهور در حقوق شهروندی گفت: تا جایی که قوانین و مقرارت اجازه بدهد، پیگیر حقوق زنان و امور خانواده هستم. شهیندخت مولاوردی درباره سمت جدید خود در کابینه دوازدهم به عنوان دستیار ویژه رئیسجمهور در حقوق شهروندی گفت: معاونت امور زنان و خانواده با دستیار ویژه در حقوق شهروندی دور از هم نیستند و در فصلهای مشترکی مانند حقوق زنان، کودکان و اعضای خانواده با یکدیگر یکی هستند. او در ادامه تاکید کرد: حقوق شهروندی مباحثی است که در امور خانواده پیگیری میشود.
زنان ۱۵۱ پست مدیریتی وزارت کشور را تصاحب کرده اند
ایران آنلاین / در حال حاضر در ستاد وزارت کشور و استانداریها تعداد ۱۵۱ پست سازمانی شامل معاون استاندار، مشاور وزیر، مشاور استاندار، فرماندار، مدیرکل، مدیر، معاون مدیر کل، معاون فرماندار و بخشدار به کارکنان زن واگذار شده است.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور در پی انتشار خبری در برخی رسانهها در خصوص سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزیر کشور در مورد رعایت عدالت جنسیتی، مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور توضیحات کوتاهی را در این خصوص منتشر کرد.
وزرا را ملزم کردیم که معاون زن داشته باشند
ایلنا- همزمان با تأکید ویژه محمدرضا عارف بر لزوم استفاده از زنان در جایگاه معاونان وزرای دولت دوازدهم که در کنگره مجمع زنان اصلاحطلب مطرح شد، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس دولت یازدهم و دستیاور ویژه رئیسجمهوری در امور شهروندی در دولت دوازدهم نیز در همان کنگره از قطعیشدن این مطالبه در دولت دوازدهم خبر داد و گفت: عدهای لزوم استفاده از زنان را به آموزههای دینی ربط میدهند. هنگامی که به قرآن مراجعه میکنیم، میبینیم که این کتاب آسمانی بر نادیدهگرفتن زنان خط بطلان میکشد. اوگفت: هنگامی که بحث از مشارکتهای سیاسی میشود، فقط حضور زنان در کابینه مطرح نیست؛ بلکه سهم زنان از درآمدهای کلی کشور نیز مهم است که اگر بتوانیم این شاخص را افزایش دهیم، قطعا نتایج خوبی میگیریم.
مدیریت شهر با حضور حداقلی زنان پذیرفتنی نیست
قانون-نماینده مردم تهران در مجلس گفت: انتخاب وزرا وظیفه رییسجمهور بود با معرفی آنان به مجلس مسئولیت رای اعتماد به وزرای پیشنهادی بر عهده ما نمایندگان است تا از رای ۴۱ میلیون نفری مردم پاس داشته شود. سیده فاطمه حسینی تغییر مدیریت شهر تهران را نوید بخش آیندهای روشن برای تهران دانست و افزود: تهران بیش از هر چیز در مدیریت شهری نیازمند توان سیاستگذاری و برنامهریزی علمی با تاکید بر محور انسانی، رویکرد درست فرهنگی و اجتماعی و سلامت و پاکدستی در اجرا دارد. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تبریک به شهردار منتخب و آرزوی موفقیت برای کلانشهر تهران تا دستیابی به شاخصهای رفاهی، اجتماعی و فرهنگی در نظام اسلامی از شهردار منتخب خواست تا از حضور زنان متخصص و فرهیخته و جوانان شایسته در مدیریت شهر تهران به طور متاثر بهره مند شود.
هيچ بهانهاي براي استفاده نكردن از زنان وجود ندارد
ایسنا- نخستين کنگره مجمع زنان اصلاحطلب روز گذشته در سالن قلم کتابخانه ملي و اسناد رسمي با حضور اعضا و نيز برخي از چهرههاي سياسي از جمله محمدرضا عارف رئيس فراكسيون اميد مجلس برگزار شد. سخنرانان اين نشست اعم از زهرا شجاعي رئيس مجمع، شهيندخت مولاوري معاون رئيسجمهوري در حقوق شهروندي و زهرا صدراعظمنوري از اعضاي شوراي شهر پنجم، از حضورنداشتن وزير زن در کابينه دوازدهم انتقاد کردند. اين سخنرانان در عينحال موانعي که تاکنون مانع از حضور زنان در عرصههاي سياسي و مديريتي شده را برشمرده و خواستار تغيير نگاه به اين موضوع شدند.
شرق، آمنه شيرافکن: زنان بهارستان دست به قلم شدهاند و منشوري آماده كردهاند که بناست به تمام وزيران پيشنهادي کابينه دوازدهم ارائه شود. تا به اينجا منشور به هفت وزير ارائه شده است. پروانه سلحشوري، رئيس فراکسيون زنان مجلس به «شرق» ميگويد «منشوري تهيه کردهايم تا بتوانيم بر اساس آن وزرا را ملزم کنيم تا بيش از گذشته از توان زنان مدير و مدبر در وزارتخانه متبوعشان استفاده کنند. آنها بايد متعهد شوند که در وزارتخانه متبوعشان از زنان مدير در پستهاي معاونت و مشاورت بهرهمند خواهند شد».روي سربرگ فراکسيون زنان مجلس سخني از امام خميني آمده «زنان بايد در مقدرات اصلي کشور دخالت کنند». چند خط پايينتر از خطابه نامه به وزير موردنظر، متن منشور ديده ميشود.در متن آن چنين آمده «فراکسيون زنان تقاضا دارد با توجه به توان مديريتي زنان و بر اساس ماده ١٠٣ برنامه ششم توسعه مبني بر لزوم ارتقاي جايگاه سازماني زنان و لزوم رعايت عدالت جنسيتي و رفع تبعيض، همچنين اختصاص سهميه ٣٠ درصد مصوب شوراي عالي اداري مبني بر بهکارگيري زنان در حوزههاي مديريت سياسي، از زنان توانمند و شايسته در سطوح معاونت وزارتخانه، مديران کل استان، مديران کل حوزههاي مختلف وزارتخانه استفاده کنند».
تاکید بر اصلاح باور عمومی نسبت به جایگاه و نقش زنان
قدس آنلاین- بیانیه پایانی مجمع زنان اصلاحطلب که روز گذشته ۲۰ مرداد نخستین کنگره خود را برگزار کرد، به شرح ذیل است: قریب چهل سال قبل در سرزمین کشورمان انقلابی عظیم رخ داد که نه تنها مناسبات داخلی حاکمیت را دگرگون ساخت بلکه بر معادلات سیاسی جهانی و منطقهای تاثیری شگرف گذاشت. ملتی که با تکیه بر ایمان و بر اساس سنت الهی و با دست خالی ولی با اتکا به لطف و وعده الهی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) شالوده نظام شاهنشاهی را در هم پیچد و پس از استقرار، نظامی مبتنی بر مردمسالاری دینی را رقم زد که در نوع خود در تاریخ بینظیر بود.
زنان؛ از انتخاب روحانی تا حضور در کابینه
شرق- عباس مخبر- همواره یکی از سختترین و پیچیدهترین مباحث، بحث حضور یا عدم حضور زنان در مراتب قدرت بوده، چراکه بههرحال، سخنگفتن درباره این مسائل ریشه در موضوع برابریخواهی یا حرکت به سمت آن دارد. بنابراین طرح پرسشهایی چون «آیا حضور زنان در کابینه میتواند به توسعه گفتمان برابری بینجامد؟» در این میان از اهمیت بیشتری برخوردار است. به نظر میرسد که لزوما، حضور زنان در کابینه به معنای تلاش در جهت برابری بیشتر حقوق زنان و مردان در کشور نباشد، زیرا در دولتهایی زنان حضور کمرنگتری داشتهاند، اما آن دولت در این مسیر حرکت کرده و برعکس. در این میان نباید این نکته را نادیده گرفت که حضور زنان در کابینه میتواند شکلی نمادین داشته باشد. در روزگاری که از افغانستان تا ایسلند (از شرق تا غرب) کابینه دولتهای مختلف سعی میکنند این حضور را در خود داشته باشند، دولت دوازدهم نیز میتواند و بهتر است که این حضور را نادیده نگیرد و از زنان در بخشهای مختلف خود برای ساخت ایرانی آباد و پیشرفته بهره ببرد.
جماران- استفاده از ظرفیتهای زنان جامعه و ایجاد زمینههای مشارکت سیاسی و ورود به مدیریت کلان و میانی کشور، در قالب مقالات و سخنرانیها و نشستهای حزبی و امروز نیز در بحث معرفی کابینه به عنوان کلید واژه مهم مباحث در فضای عمومی جامعه تبدیل شده است.
روشنک سیاسی، عضو مجمع زنان اصلاحطلب، در یادداشتی نوشت:
«اگرچه زنان سهمی از مدیریت وزارتخانهها را به عنوان وزیر پیشنهادی بهدست نیاورند اما سخنی که به عنوان یک موضوع مهم از تریبون خانه ملت و از زبان ریاست محترم جمهور و نمایندگان محترم خانه ملت تبلور یافت و به عنوان حقیقتی غیر قابل انکار میتوان از آن یاد کرد، استفاده و بهکارگیری زنان در مدیریت کشور بود. اعم از موافقان و یا مخالفان کابینه، از تمامی جریانهای سیاسی کشور و با سلایق مختلف اعم از اصولگرا و یا اصلاحطلب و اعتدالی، از جناب آقای دکتر محمدرضا عارف ریاست محترم فراکسیون امید گرفته تا آقای محمدحسین فرهنگی که از نیروهای اصولگرای مجلس محترم هستند و یا آقای بهروز نعمتی از نیروهای اعتدالی مجلس و دیگر نمایندگان محترم، از لزوم بهکارگیری زنان در لایههای مدیریتی از وزارت تا مدیریتهای میانی و پستهای مهم کشوری به عنوان یک خواست جدی مطرح شد و نمایندگان محترم، بهکارگیری زنان در کابینه و اقدامات صورت پذیرفته را با توقعات و شعارهای مطرح شده متناسب ندانسته و در این خصوص توصیههایی به ریاست محترم جمهور و همکارانشان در دولت دوازدهم داشتند.
تسنیم- احمد جان نثاری- تاکنون رویکرد روحانی در هیات دولت دوازدهم نسبت به زنان حذفی بوده است و سهم زنان نسبت به دوره گذشته از ۳ نفر به ۲ نفر تقلیل پیدا کردهاست. حضور وزیر زن در کابینه دولت روحانی موضوع جدیدی نیست، سال ۹۲ هم پس از پیروزی در انتخابات یازدهم یکی از مطالبات جامعه زنان حضور وزیر از این جنس در هیات دولت بود، رویایی که تبدیل به حقیقت نشد.
‘خیلی دلم میخواست سه وزیر زن معرفی کنم، نشد’
بیبیسی- حسین باستانی -“خیلی دلم میخواست در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر معرفی کنم، افرادش را هم در نظر گرفته بودم، جایگاههایشان هم در نظر گرفته شده بود که نشد. ان شاءالله در دورههای بعد و فرصتهای بعد این مسأله جبران میشود.” این جمله را امروز حسن روحانی، در مجلس و در دفاع از وزرایی بر زبان راند که برای کسب رای اعتماد معرفی کرد. منظور از بیان آن، قاعدتا “توضیح” علت معرفی نشدن وزیر زن بود، در حالی که بعید است هیچ ابهامی را در این زمینه رفع کرده باشد.
رئیسجمهور صادقانه بگوید منشا مخالفت با حضور وزرای زن کجا است
شهردارآنلاین: عضو فراکسیون زنان گفت: رییسجمهور در زمان دفاع از کابینه پیشنهادی خود گفته بود که برای انتخاب وزراء تحت فشار نبوده اما تلویحا دلیل عدم معرفی وزیر زن را برخی مخالفتها عنوان کرد که انتظار میرود آقای روحانی صادقانه بگوید منشاء مخالفت کجا است. سکینه الماسی در نشست جلسه علنی نوبت بعدازظهر مجلس شورای اسلامی در تذکری خواستار پایبندی رییسجمهوری به شعارهای انتخابیاش شد و گفت: انتظار میرفت رییسجمهور به شعارهای انتخابیاش پایبند باشد؛ چرا آقای روحانی باعث بیاعتمادی به نظام میشود .
آقای رییسجمهور صندلی زنان دقیقاً کجاست؟
مهر- سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران و رئیس هیأت مدیره کانون ملی زنان بازرگان ایران در یادداشتی که به خلاء حضور زنان در بین وزرا اشاره دارد، به تحلیل این این موضوع پرداخت: هفته گذشته فهرست وزرای پیشنهادی جناب آقای دکتر حسن روحانی، رییسجمهور دوازدهم جمهوری اسلامی ایران به مجلس محترم شورای اسلامی تقدیم شد، اما خلاف وعدههای انتخاباتی رییسجمهور نام هیچ زنی در فهرست وزرا نبود. البته تعدادی از زنان توانمند و کاربلد به عنوان معاونان رییسجمهور منصوب شدند و شاید این اقدام، نوعی دلجویی از سوی رئیس دولت باشد. با این حال نباید فراموش کنیم که پیمان ما با آقای روحانی حضور زنان در «کابینه» بود؛ به زبانی گویاتر خواسته زنان، تابوشکنی از سوی رئیس محترم جمهور بود که متأسفانه چنین نشد.
روحانی از پاسخ به مطالبات زنان باز ماند
شرق- هفته گذشته حسن روحانی، کابینه خود را به جز گزینه وزارت علوم برای اخذ رأی اعتماد به مجلس معرفی کرد. کابینهای که در آن ١٧ وزیر با ترکیب صددرصد مردانه معرفی شدند و دراینمیان رئیسجمهور منتخب از پاسخگویی به مطالبات زنان باز ماند و سهمشان از کابینه، برکناری از دو مسئولیت اصلی و محولکردن وظایف ستادی بود.حسن روحانی، کاندیدای ریاستجمهوری، در سخنرانیهای مختلف خود، نسبت به تبعیضهای ناروا و محدودیتهای اعمالشده علیه زنان اعتراض کرد و دولت دوازدهم را دولتی عدالتخواه و مدافع حقوق زنان برشمرد. سخنانی که شعف و امید را در جامعه زنان و بهویژه فعالان آن حوزه برانگیخت.
شرق- فیروزه صابر- شعارهای انتخاباتی اخیر با عباراتی همچون «فرصتهای برابر برای زنان و مردان» و «قائلبودن سهم ویژه برای زنان در کابینه» و… هیجانها آفرید و در پی آن، بس امیدها. یقینا هوشیاری جامعه – خاصه با تکیه بر تجارب سالیان اخیر- در حدی هست که بداند شعارها با واقعیتها زاویهای جدی دارد، اما برای دورنگهداشتن محیط اجتماعی از گزند آسیبهای بیشتر، در باورش هست که باید نقش ایفا کند. این نقش گاه با شور نسل جوان و بهویژه زنان پررنگتر میشود. به همان میزان، انتظارات این قشر و گروه نیز عیانتر و در این میان انتظار برابریها در صفوف اجتماعی نمایانتر میشود.
رسالت- منيره غلامي توکلي- مرداد سال ۹۲ دولت يازدهم با حضور سه زن در کابينه، کار خود را آغاز کرد. کسب اين سه جايگاه در کابينه توسط زنان قطعا با اهداف و ديدگاه هاي مطرح شده در زمان انتخابات و مطالبات جامعه زنان براي مشارکت هرچه بيشتر شان در سطوح بالاي مديريتي، سازگار نبود. “معصومه ابتکار” سازمان حفاظت محيط زيست، “شهين دخت مولاوردي” معاونت امور زنان و خانواده، “الهام امين زاده” معاونت حقوقي رئيس جمهور کار خود را درحالي در دولت اميد آغاز کردند که رئيس دولت يازدهم با يک حرکت نمايشي سمتهايي خارج از کابينه را از قبيل (سخنگوي وزارت امور خارجه، فرمانداري و شهرداري) که در دولت هاي قبلي کمتر به زنان سپرده مي شد به آنها سپرد تا با اين حرکت مُسکني هر چند ضعيف در برابر فشارهاي موجود براي کسب کرسي در دولت يازدهم به جامعه زنان تزريق کند.
واکنش نخست وزیر استرالیا نسبت به اقدام یک سناتور ضد اسلام در مورد برقع
خبرآنلاین- ‘مالکوم ترنبول’ نخست وزیر استرالیا نسبت به اقدام رهبر حزب ‘یک ملت’ در مجلس سنا برای ورود با برقع به منظور تحت فشار قرار دادن نمایندگان علیه حجاب اسلامی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: ارتباط خوب با جامعه مسلمان بسیار مهم است. نخست وزیر استرالیا در یک نشست مطبوعاتی در کانبرا، اقدام روز گذشته ‘پائولین هانسون’ رهبر حزب ضد اسلامی و نژادپرست ‘یک ملت’ را که باعث واکنش ‘جورج برندیس’ دادستان کل استرالیا شد، هدف قرر داد.
نگاهی کوتاه به قانون و رویه قضائی در آزارهای جنسی به کودکان
داتیکان: مهسا روئین تن،کارآموز وکالت- مسایل زیادی در زمینه حمایت از کودکان و نوجوانان به ویژه در جرایمی هم چون تجاوز وکودک آزاری باید در نظر گرفته شود. به نظر می رسد مهم ترین مشکلی که در بررسی مساله مطرح است ادله اثبات دعواست که امکان تحقق عدالت را برای قاضی و وکیل دشوار می سازد و علاوه بر بصیرت و دانش قضات و وکلا، به دقت نظر و جسارت بیشتر نهاد قانونگذاری نیازمند است. در این مجال به مهمترین مسایلی که به تجربه شخصی دریافته ام پرداخته خواهد شد.
جنبههای مثبت و منفی حذف «طلاق» از شناسنامه/ برای برخی زنان مطلقه نمیتوان حذف کرد
خبرآنلاین- عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد با اشاره به پیشنهاد حذف ثبت «طلاق» از شناسنامه گفت: افزایش اعتماد به نفس در افرادی که در زندگی گذشته خود شکست خوردهاند با حذف کلمه «طلاق» از شناسنامه افزایش مییابد و این امر از نقاط قوت اجرای این طرح میتواند باشد. ملیحه مندگاری با اشاره به جنبههای مثبت و منفی این طرح هم برای زنان و مردان افزود: از طرف دیگر اگر طرفین صداقت را در بیان زندگی گذشته خود رعایت نکنند، این وضعیت چندان مطلوب نخواهد بود. در زندگی مشترک هر دو طرف حق دارند که اطلاع داشته باشند که شخص در زندگی گذشتهاش چه وضعیتی داشته و اصلا چه اتفاقی برای او افتاده است که زندگی مشترک او منجر به طلاق شده است.
شهروند- شیما قوشه، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری| موضوع حذف طلاق از شناسنامه زنان تبعات حقوقی مهمی ندارد؛ زیرا در گذشته دخترانی که باکره و بهاصطلاح دوشیزه بودند با دریافت نامه پزشکی قانونی میتوانستند اسم همسر سابق خود را از شناسنامه بردارند. بعد هم اگر مرد و زن دوباره ازدواج میکردند با ضمیمهای که از دفترخانه ازدواج دریافت میکردند، اگر درخواست این را داشتند که اسم همسر اول را از شناسنامه بردارند، دفترخانه این کار را برای آنها انجام میداد.
هر دم از این باغ بری میرسد…
قانون- فاطمه رمضانیان: این مصرع، حکایت شنیدن گاه و بیگاه اخبار عجیب و غریب در حوزه زنان است. یک روز برای سفرهای خارجی زنان مجرد اما و اگر می گذارند، یک روز به اسم حمایت از خانواده میخواهند ازدواج دوم مردان را عادیسازی کنند؛ روز دیگر مرخصی زایمان تصویب میکنند اما زن باردار را از محل کار اخراج می کنندو جالب اینجاست که نمایندگان همین جامعه، برای سلفی گرفتن با یک زن سیاستمدار خارجی آبروی ملت و دولت و مجلس را می برند. زنی که به طور قطع اگر دست پرورده ایران بود، این حجم از استقلال و خودباوری را آسان به دست نمی آورد. حال در روزهای اخیر همین نمایندگان میخواهند طرحی را مبنی بر حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان بررسی کنند. بهانه این است که دختران عقد کرده نباید اسیر اسم طلاق باشند اما چنین طرحهایی در صورت تصویب به بالا رفتن آمار آسیب و ناامنی در روابط و ترویج پنهانکاری میانجامد. اگر مسئولان به فکر حذف واژه طلاق افتاده اند پس حتما میدانند که زن مطلقه در ایران با موانع و مشکلاتی روبهرو است. با این حال مثل همیشه ارائه راه حل یا ایجاد زیرساخت به منظور فرهنگسازی وجود ندارد و آسانترین راه را برگزیدهاند؛ حذف کردن صورت مساله.
عدم ثبت ازدواج و محرمیت های یواشکی چه بر سر کودکان می آورد
کمپین گام به گام تا توقف ازدواج کودکان در ایران- سمیره حنایی- باز هم جاده های خاکی. سنگریزه های خشمگین بیرحمی که به جان چرخ ماشین می افتند و ازین طرف به آن طرف در اثر فشار سنگینی چرخ ها پرت میشوند. نور آفتاب مستقیم میتابد. خانه شان خیلی بزرگ اما قدیمی است. بخشی از دیوار را با بدسلیقه گی تمام با سیمان تعمیر کرده اند. در کوچک خانه برروی چند پله باریک سوار شده است. هر چه به در میزنیم کسی در را باز نمیکند. محکم به کولر گازی پرسروصدا میکوبیم تا اگر کسی در اتاق است به سراغمان بیاید. پنجره کوچک اتاق که به درون کوچه باز می شود، سروصدایی میکند. بعد از مدتی انتظار پسر بچه ایی که گردنبند صورتی بلند پلاستیکی را به دندان گرفته است با حالت تعجب در را باز می کند. از او میخواهیم تا مادرش را صدا بزند. گچ های زرد دیوار راهرو نشان میدهد که این خانه چندین نسل را به خود دیده است. موکت های کف اتاق تقریبا از کار افتاده اند. چند کفش مردانه و بچه گانه با بی نظمی گوشه ی اتاق برروی هم سوار شده اند.
عشق کودکانه/محمد زینالی اُناری
بیدار زنی: وقتی گریه میکند، امان از اشک میبرد و این احساس آزادی لحظهای را پیش امدادگر برای زخمهای بدن، دردهای روح و خاطرههای کودکی آزاد میکند. گریه، از این رو است که کسی به طور موقت و لحظهای همدم و یاور او است. او اشک میریزد و از زخم هایی که ندانمکاری بر او و جان فرزندش زده است صحبت میکند. نه یکی، نه دو تا که تعداد این قبیل کودکهای کار زیاد است. عشق کودکانه، آنچه میتوان آن را به ازدواج زودرس دختران بر اساس هنجارهای قومی و قبیلهای توصیف کرد، عشقی است که پیش از رسیدن بلوغ مربوط به عشق رمانتیک به سر این دختران میآید. شش سالگی، ده سالگی و چهارده سالگی، زمانی است که آنها شوهر را به جای عروسک برمیگزینند. عشق عروسکی کودکانهی آنها، هنگامی شکل میگیرد که در کوچه توسط شوهر دزدیده میشوند یا از مدرسه به سوی مشاطه برده میشوند.
مراجع تقلید مانع اصلی طرح افزایش سن ازدواج هستند
ایران وایر- ماهرخ غلامحسینپور- فقها و مراجع دینی روی خوشی به طرح «بالا بردن سن ازدواج دختران» نشان ندادند و این طرح که از سال گذشته توسط فراکسیون زنان مجلس دهم برای افزایش سن دختران ارائه شده بود، کماکان در محاق سکوت باقی ماند.. ردیبهشت ماه امسال، «زهرا کهرم»، دبیر سمینار ازدواج اجباری کودکان در محلات حاشیه در گفتوگو با روزنامه وقایع اتفاقیه پرده از راز ترسناکی برداشت: « گاهی فرزندانمان را در پنج سالگی در بلوچستان شوهر می دهند؟» او از نهادهای مسوول درخواست کرد تعریف دقيقي از کودکي وضع شود. این که «خط مرز کودک با بزرگسال چيست؟ وقتی دختری را در پنج سالگي شوهر ميدهند، آيا او کودک است يا شرايطش شامل حال قوانين بزرگسال ميشود؟»
نفقه زنان شاغل چگونه محاسبه میشود؟
شهروند- ستاره ایوبی کارشناسارشد حقوق خصوصی- میزان|ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه در قانون حمایت خانواده ذیل ماده ۵۳ عنوان شده است که هر گاه مرد بهرغم داشتن استطاعت مالی و فقدان شرایطی که زن را از نفقه محروم میکند (نشوز)، نفقه همسر خود را تادیه نکند، در صورت شکایت زن، به ٦ ماه تا ٢ سال حبس محکوم میشود. طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضع زن از قبیل: مسکن، البسه، غذا، وسایل منزل، هزینههای درمانی و
هر آنچه كه به صورت عادت یا احتیاج لازمه زندگی وی باشد. البته قانون میزان دقیقی برای نفقه مشخص و بیان نکرده که مثلا نفقه روزانه زن بیستهزار تومان باشد، بلکه نفقه را بر مبنای نیازهای متعارف و متناسب با وضع زن و منطبق با عرف زمان و مکان زندگی زوجین دانسته است.
باید مجازات جرایم خشن تشدید شود
قدس آنلاین- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: افرادی که جرایم خشن علیه کسانی که قدرت دفاع از خود ندارند صورت میدهند باید مفسد فی الارض شناخته شوند. دکتر رضا شیران خراسانی به قدس گفت: طرحی تدوین و به هیات رئیسه مجلس ارائه شده است که در صورت تصویب نهایی آن، افرادی که جرایم خشن علیه کودکان و نوجوانان، افراد مسن و معلول مرتکب شوند، مفسد فی الارض شناخته خواهند شد.
دادگاه ادعای غرامت سه میلیون دلاری علیه «تیلور سوئیفت» را رد کرد
صدای آمریکا- قاضی دادگاه فدرال کلرادو شکایت مجری برکنار شده رادیو از تیلور سویفت، خواننده پرآوازه را رد کرد و به این ترتیب خانم سویفت نباید سه میلیون دلار غرامت بدهد.
هفته پیش پرونده شکایت «دیوید مولر» به جریان افتاد. چهارسال پیش در پشت صحنه کنسرت تیلور سویفت مولر با او عکس گرفت و بعد این خواننده ادعا کرد مولر هنگام گرفتن عکس، دستش را زیر دامن او برده و بدن برهنه او را لمس کرد. آن زمان سوییفت و تیمش به جای پلیس با رئیس مولر تماس گرفتند و او هم این مجری را اخراج کرد. بعد از این بود که مولر ادعای غرامت سه میلیون دلار از سویفت کرد.
نقش مشارکت سیاسی زنان در فرآیند توسعه پایدارکشور
بهرنگ صدیقی، پردیس عامری- از آنجا که افزایش مشارکت همه اعضای جامعه، از ابزارهای اصلی دستیابی به توسعه پایدار کشور است، حضور زنان هم به عنوان نیمی از جمعیت کشور، از مسائل مهمی است که بررسی ابعاد مختلف آن در امور تصمیمگیری حائز اهمیت است.
چکیده
از آنجا که افزایش مشارکت همه اعضای جامعه، از ابزارهای اصلی دستیابی به توسعه پایدار کشور است، حضور زنان هم به عنوان نیمی از جمعیت کشور، از مسائل مهمی است که بررسی ابعاد مختلف آن در امور تصمیمگیری حائز اهمیت است. تحقیق حاضر که نقش مشارکت سیاسی زنان در فرایند توسعه پایدار کشور را به بررسی گذاشته است، براساس نوع و میزان بازنمایی این نقش و دلایل کمرنگ و پررنگشدن مقطعی این نقش، به دنبال پاسخ به این سؤال اساسی بوده است که بازنمایی مشارکت سیاسی زنان در توسعه پایدار در اسناد مهم از جمله اسناد توسعهای کشور و در نظرات مسئولان، تا چه اندازه و به چه شکل بوده و تحتتأثیر چه مقولاتی قرار گرفته است؟ مطابق یافتهها، در کشور ما محققنشدن مشارکت سیاسی کامل زنان، موانعی فراتر از قانون و سیاستگذاریها دارد. در کدگذاری دادههای استخراجشده مرتبط با سه دولت، براساس روش نظریه مبنایی، ۱۰ مقوله اصلی و ۲۴ زیر مقوله در این باره و در دستهبندیهای فرهنگی، اجتماعی، قانونی و دولتی شناسایی شدهاند. تحقیق حاضر، با بررسی این فضا و دلایل تحولات جریانسازیهای جنسیتی در دورههای مختلف زمانی و سیاسی، به نظریه “فراگرد خاکستری جنسیت” دست یافته است. مطابق نتایج تحقیق، در جریانسازیهای جنسیتی کشور، ابهاماتی دیده میشود که میتوان آنها را حول محور این نظریه تبیین کرد.
لغو قانون ازدواج قربانی با تجاوزگر در لبنان
رادیو فردا- مجلس لبنان قانونی که متجاوزان را در صورت ازدواج با قربانی تجاوز جنسی، از مجازات معاف میکرد، لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، لغو این قانون در جلسه روز چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه، حاصل سالها مبارزه طرفداران حقوق زنان در لبنان است. این قانون از دهه ۱۹۴۰ در لبنان اجرا میشد. تونس، مراکش و مصر در سالهای اخیر قوانین مشابهی را لغو کردهاند. مجلس کشور اردن نیز در هفتههای اخیر این قانون را در این کشور لغو کرد.
بررسی انتقادی فمینیسمِ لیبرال –رادیکالومارکسی–سوسیالیستیبا الگوی فطرت گرایانه درمطالعات زنان
فارس- نظریههای فمینیسم لیبرال و فمینیسم مارکسیتی-سوسیالیستی، علیرغم تفاوتهای بنیادی که با یکدیگر دارند اما از این لحاظ که رهایی «زن» را در گرو شبیهگردانیدن او به مرد میدانند با یکدیگر متشابهند.
ناصر جعفرزاده و خداداد خادم: تحولات چند دهه اخیر ایران، ساختارهای اجتماعی به ویژه خانواده را دچار تحولات بنیادین کرده است. برخی با بدبینی تمام از پایان خانواده و برخی دیگر از ظهور خانوادهای انسانی تر سخن می گویند. افزایش طلاق و خشونت در خانواده طی سالهای اخیر نمود بیرونی یک پدیده اجتماعی رو به رشد است که محمدامین قانعی راد استاد جامعه شناسی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در کتاب «زوال پدرسالاری؛ فروپاشی خانواده یا ظهور خانواده مدنی؟» این چالشها را نتیجه طبیعی از بین رفتن هنجارهای «پدرسالاری» در خانواده و به طور کلی در جامعه و شکل نگرفتن قواعد گفتگویی می داند.
آیا زنان در عرصههای اقتصادی موفق ظاهر شدهاند؟
شهروند- لیلا مهداد| آمارها گواه این هستند که حال وضع اشتغال زنان خوب نیست! و این درحالی است که نیمی از جمعیت دنیا را زنان تشکیل میدهند و میتوانند سهم عمدهای در توسعه داشته باشند. واقعیت امر این است که حضور فعال و پویای زنان در عرصه اقتصادی همواره موردتوجه بوده، بهطوری که قدمت آن به دوقرن پیش برمیگردد، دورانی که جهان با پدیده جدید اجتماعی-اقتصادی به نام مشارکت زنان در بازار کار آشنا شد؛ پدیدهای که تغییرات و تحولات اساسی در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در جوامع بشری بهوجود آورد، البته نتیجه این شد که زنان انجام دوسوم کل کارهای جهان را بهعهده گرفتند. واقعیت امر این است که این بخش از جوامع یکی از بزرگترین منابع سرمایهگذاری بهخصوص در کشورهای درحالتوسعه هستند، چون مشارکت زنان در پیشبرد اهداف و به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد نقش سازندهای دارد، البته اهمیت این مبحث برای ما نیز مشخصشده و شاید به همینمنظور بود که نخستین تلاشها برای بهبود وضع مشارکت زنان از اواسط دهه٧٠ کلید خورد؛ دههای که آمارها نرخ مشارکت زنان را تکرقمی نشان میدادند، اگرچه تا پایان دولت هشتم این نرخ تکانی به خود داد و خود را بالا کشید و توانست در ١٧درصد جا خوش کند، البته در دولت بعدی این نرخ نیز از صعود بازماند تا آمارهای مربوط به سال ٩٤ این نرخ را برای زنان ١٣,٣درصد بازگو کند.
سیاوشی شاه عنایتی: ساختن بُت از مریم میرزاخانی مشکلی از زنان حل نمیکند
جماران- نماینده مردم تهران اظهار داشت: متاسفانه در سطح اقتصادی تلاشی برای پرورش جامعهای متوسط به لحاظ اقتصادی و فرهنگی نشده و جامعهای که طبقه متوسط ندارد مدام در حال قهرمان سازی است. عضو فراکسیون زنان مجلس معتقد است اقداماتی نظیر نامگذاری خیابانی به نام مریم میرزاخانی یا در نظر گرفتن مدالی به نام او در راستای قهرمان سازی است و مشکلی از جامعه زنان ایرانی حل نخواهد کرد.طیبه سیاوشی شاه عنایتی در رابطه با ضرورت توجه به جامعه زنان به ویژه در عرصههای علمی پس از فوت مریم میرزاخانی نابغه ریاضی، گفت: برنامه و هدفی برای قدردانی از توانمندیهای زنان کشور و پاسداری از ارزشهای نیمهای از جامعه در نظر گرفته نشده است و نمودی عینی و شفاف از این مسئله که پس از مرگ مریم میرزاخانی به جامعه زنان توجه بیشتری شده یا توجهها جلب این جامعه شده، مشاهده نکرده ام.
گرایش زنان به مواد مخدر بیشتر از مردان شده است
ایران آنلاین / عارف وهابزاده، مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته ۵۵ درصد والدین از اعتیاد فرزندانشان حتی پس از گذشت ۳ تا ۵ سال از مبتلا بودن به آن، آگاهی ندارند.
عارف وهابزاده روز یکشنبه در همایش سلامت اجتماعی در یاسوج اظهار داشت: بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار معتاد شناسایی شدهاند که از این میزان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بهصورت دائمی و یک هزار و ۶۰۰ نفر هم بهصورت تفننی مواد مخدر مصرف میکنند.
نقش بینظیر زنان در ایجاد یک جامعه تابآور
شهروند- مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر- نقش بینظیر زنان در ارتقای فرهنگ هر جامعه و ایجاد یک جامعه تابآور، پایدار و ایمن بر هیچکس پوشیده نیست. در جمعیت هلالاحمر نیز زنان از جایگاه بالا و والایی برخوردار هستند و حضور پرشور و مسئولانه در عرصههای مختلف امدادی و نوعدوستانه هویدای این جایگاه رفیع است. همچنین دقت عمل و ریزبینی بانوان امدادگر باعث شده تاثیرات مطلوبی در روند فعالیتهای جمعیت هلالاحمر داشته باشند و بهویژه در حوزه آموزش که نگاه علمی و عملی ویژهای را میطلبد، توانستهاند چهرههای مستعدتری را از خود نشان دهند. سازمان امدادونجات نیز باتوجه به هدف اصلی خود که همان کاستن از آلام و رنج آسیبدیدگان است از یک سو ارتقای کیفیت ارایه خدمات به زنان وکودکان را بهعنوان یکی از آسیبپذیرترین گروههای اجتماعی دردستور کار خود قرار داده است و ازسوی دیگر به منظور کاهش هرچه بیشتر اثرات بلایای طبیعی توانمندسازی زنان را سرلوحه اقدامات خود قرار میدهد. در این راستا جمعیت هلالاحمر آموزش و توانمندسازی زنان درزمان وقوع حوادث طبیعی برای زنان که کانون خانواده هستند و حضور طولانیتر و ارتباط نزدیکتری با سایر اعضای خانواده دارند را ارایه میکند و همچنین تربیت بانوان امدادگر نیز از مهمترین فعالیتهای این سازمان به شمار میرود.
اولین دوره جایزه زنان محقق برگزار میشود
ایلنا- اولین دوره جایزه زنان در علم، روز شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶ تا ۱۹، در محل سالن قلم کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با حضور دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر الهه حجازی مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده و تعدادی از مقامات برجسته کشور برگزار میشود. الهه حجازی مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده گفت: با توجه به بررسیهای صورت گرفته که نشاندهنده فعالیتهای مثبت و مفید زنان عضو هیئت علمی دانشگاههاست؛ جایزه زنان در علم، هر دو سال یک بار به زنان دانشمند اعطا میشود.او افزود: در حال حاضر حدود ۱۷ درصد اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور را زنان تشکیل میدهند و هدف مجموعه ما این است که با شناسایی و معرفی پژوهشگران برگزیده که تولیدکننده دانش واقعی هستند، فرصتهای بیشتری برای ارتقای پژوهشگران زن فراهم کنیم.
تریاک بیشترین ماده مصرفی در زنان معتاد
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: سن شروع مصرف مواد در زنان به کمتر از ۳۰ سال رسیده، قبح مصرف در آنها کمتر شده و آمار مصرف آنها به مردان نزدیکتر شده است به طوری که میل به مصرف در زنان جوان در حال افزایش است. محسن روشنپژوه در گفتوگو با فارس گفت: براساس پیمایش ملی اعتیاد، فقط ۸/۳ درصد از مصرفکنندگان زن تحت پوشش درمان اعتیاد هستند، بنابراین باید درمان اختصاصی زنان را افزایش داد. وی ادامه داد: درمان اعتیاد زنان بسیار سخت است، چراکه به دلیل ملاحظات اجتماعی برای درمان مراجعه نمیکنند و الگوهای درمان آنها نیز محدود است.
در سرشماری ۹۵ شمار مردان متاهل از زنان متاهل بیشتر شد
دویچهوله- نتایج منتشر شده مرکز آمار ایران نشان میدهد که تعداد مردان دارای همسر از زنان متاهل بیشتر شده است. این نتیجه به رغم قانونی بودن چندهمسری در ایران، به شدت جمعیتشناسان و کارشناسان را به تعجب و پرسش واداشته است.
٧٠ درصد مردان جوان «مجرد» هستند
ایسنا- يک جمعيتشناس با بيان آنکه ۱۵ تا ۲۹ سالگي «سن جواني» محسوب ميشود، گفت: ۲۰ ميليون نفر از جمعيت کشور را جوانان تشکيل ميدهند؛ اين در حالي است که روند جواني در کشور رو به کاهش است.
شهلا کاظميپور با استناد به مطالعاتي که سالها درخصوص جوانان داشته است، اظهار کرد: سنين مختلفي را براي جواني در نظر ميگيرند بهطوريکه از نظر روانشناسي ۱۷ تا ۲۴ سالگي «سن جواني» در نظر گرفته ميشود اما با همکارياي که با سازمان جوانان وقت داشتم، توافق شده است که ۱۵ تا ۲۹سالگي را به عنوان جمعيت جوان در نظر بگيريم.
شهروند| حدود یکسال پیش بود که جمعیت دانشجویی امام علی(ع)، آماری از ازدواج کودکان منتشر کرد. آمار مربوط به ٥٠٠نفر از دختران قومیتهای مختلف در ١٧ استان باتجربه ازدواج در کودکی بود که نشان میداد سهم دختران زیر ١٨سال در ازدواجهای کشور، ١٧درصد است. آمارهای سازمان ثبت احوال هم مهر تأییدی شد بر قابل توجهبودن ازدواج کودکان در کشور، بهطوری که براساس اعلام این سازمان در سال ٩٤، بیش از پنجدرصد ازدواجها یعنی ٢٨هزار و ٢٤٢ مورد، در سنین کمتر از ١٥سالگی ثبت شده که باید آمار ثبت ٢٠٤هزار مورد ازدواج دختران ١٥ تا ١٩سال را هم به آن اضافه کرد.
‘بهزیستی ایران به هر زندان با ۱۰ کودک مجوز تاسیس مهدکودک میدهد’
بیبیسی- محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی ایران میگوید حدود ۲۶۰۰ کودک به دلیل زندانی بودن والدین خود در مراکز بهزیستی به سر میبرند. بر اساس آیین نامه سازمان زندانها، کودک تا ۲ سالگی اجازه ماندن در زندان را دارد و پس از آن باید به بهزیستی یا خانواده سپرده شود. آقای نفریه گفته است: “سازمان بهزیستی کشور این آمادگی را دارد که به هر زندان که بیش از ۱۰ کودک در آن حضور داشته باشد مجوز تاسیس مهدکودک ارائه کند.” بر اساس آمارهای رسمی حدود ۱۰ هزار کودک درمراکز بهزیستی به سر میبرند. هنوز آمار دقیقی از تعداد زنان زندانی که دارای کودک هستند، در دست نیست.
زنان سرپرست خانواری که ازدواج کنند کمک هزینه یکساله مسکن میگیرند
آرمان زنان- رئیس مرکز برنامه ریزی و پژوهش کمیته امداد بخشی از مواد مهم حوزه حمایت و سلامت خانواده در بودجه مصوب سال ۱۳۹۶ این نهاد را تشریح کرد.
میر هاشم موسوی با تاکید بر اینکه بودجه سال ۹۶ این نهاد نگاه ویژهای به مناطق محروم و مرزی دارد، استقرار کامل نظام نیازسنجی و توانسنجی مددجویان جهت افزایش اثربخشی خدمات حمایتی و توانمندسازی اقشار نیازمند را یکی از مواد بودجه امسال اعلام کرد و گفت: این طرح اقتصادی- اجتماعی در چهار بخش متفاوت اجرا می شود.
یک نیروی خانم با روابط عمومی بالا نیازمندیم!
قدس آنلاین- مجید صوفی- تغییر و تحولات اجتماعی، تغییر سبک زندگی، افزایش تجملات و هزینههای زندگی، مشکلات اقتصادی و… بسیاری از زنان را بر آن داشته که به اشتغال بیرون از منزل روی آورند.
تغییر و تحولات اجتماعی، تغییر سبک زندگی، افزایش تجملات و هزینههای زندگی، مشکلات اقتصادی و… بسیاری از زنان را بر آن داشته که به اشتغال بیرون از منزل روی آورند.
بسیاری از مشاغل برازنده یک بانوی ایرانی بوده و بسته به فرهنگ فعالیت بانوان در این مشاغل بسیار بجا و ضروری است، مانند: پزشکی، معلمی، پرستاری و مشاغلی از این دست که ضمن استفاده از تحصیلات و تخصص، کمک به اقتصاد خانواده نیز محسوب میشود.
طرحهای حجاب و عفاف، مقطعی و سلیقهای است/ مخاطبشناسی نداریم
مهر- یک پژوهشگر جامعه شناسی در سمینار «جامعه شناسی حجاب و بدحجابی» گفت: ما در حوزه حجاب و عفاف مخاطب شناسی نداریم در حالی که نباید این گونه باشد و ما باید در این حوزه گونه شناسی داشته باشیم. در آخرین روز از سمینار جامعه شناسی حجاب و بدحجابی پنل مطالعات انتقادی تجارب سیاستی اجرایی جمهوری اسلامی با حضور سه نفر از بانوان فعال در این زمینه برگزار شد.مریم اردبیلی از پژوهشگران جوانی که علاوه بر تحصیلات پزشکی دارای مدرک دکتری آینده پژوهی هم است، در این پنل به عنوان دبیر حضور داشت.وی گفت: در مجموعه سخنرانی های این سمینار سه روزه مشخص شد که دغدغه های بسیاری از ما با یکدیگر مشترک است ولی متاسفانه هنوز که هنوز است شاهد اتفاق ملموسی در جامعه نیستیم.
شرق- مينا اكبري – دقیقا ٩ سال پیش بود که خيليها وقتي تصوير جمشيد مشايخي را كنار كولري در بزرگراهها ديدند، با زبان طعنه و طنز، لب به اعتراض گشودند كه چرا پهلوان صحنه، كارش به حاشيه بزرگراه كشيده است. آنها ميتوانستند حضور فوتباليستهاي جوان را در بيلبوردها نشانهاي از روحيه جوانانه آنها بدانند كه ميخواهند ره صدساله را يكشبه طي كنند، اما نميتوانستند هضم كنند كه خاندايي قيصر و رضا خوشنويس و كمالالملك را در اين هيئت تماشا كنند. آنها دوست داشتند تصويري كه از مشايخي در ذهن دارند، همان تصوير دلگيري باشد كه او را ذكرگويان با حاشيه صوتي گروه شيدا در راه بردن برادر مجنونش به امامزاده داوود نشان ميداد، يا آن پيرمرد رنجور گراندهتل كه به انگشتانش خيره ميشد و ميپرسيد: «دوست داري خامه از كلك بچكاني يا گلوله از ماشه». برايشان پذيرفتني نبود كه خاكبوس صحنههاي نمايش در ايران به مردمي كه با شتاب از بزرگراهها ميگذرند، خيره شود و بگويد: «بفرماييد ريشسفيد كولرها». آنها تصوير خودشان را ميخواستند و به هنرمند سینما اجازه نميدادند تصويري را كه از او دارند، مخدوش كند.
آیا چهرهای چون نیکی کریمی باید از تبلیغ فاصله بگیرد؟
آفتابنیوز : نیکی کریمی بازیگر شناخته شده سینمای ایران در یک تیزر تبلیغاتی با انتقادهایی همراه شده است؛ انتقادهایی که بر زن بودن این بازیگر متمرکز است و این تبلیغ را از منظر نگاه سکسیستی و جنسیت زده به زن مورد توجه قرار دادهاند اما آیا واقعاً چنین اتفاقی رخ داده و آیا اساساً بازیگران زن سینمای ایران حق حضور در تبلیغات به ویژه تبلیغات ویدیویی و بهره برداری از مزایای چنین تبلیغاتی را دارند؟ آیا چهرهای چون نیکی کریمی باید از تبلیغ فاصله بگیرد؟حضور نیکی کریمی بازیگر شناخته شده سینمای ایران در یک تیزر تبلیغاتی با انتقادهایی همراه شده است؛ انتقادهایی که بر زن بودن این بازیگر متمرکز است و این تبلیغ را از منظر نگاه سکسیستی و جنسیت زده به زن مورد توجه قرار دادهاند اما آیا واقعاً چنین اتفاقی رخ داده و آیا اساساً بازیگران زن سینمای ایران حق حضور در تبلیغات به ویژه تبلیغات ویدیویی و بهره برداری از مزایای چنین تبلیغاتی را دارند؟
سازماندهندگان کمپین ‘نامم کجاست’ از روحانیون کمک خواستند
بیبیسی- سازماندهندگان کارزار اینترنتی “نامم کجاست” از روحانیون افغانستان میخواهند تا با ارتقای سطح آگاهی جامعه، ریشه سنت نام نگرفتن زنان در جامعه را بخشکانند. شماری از زنان و دختران در افغانستان یک ماه پیش با راهاندازی این کمپین از مردم خواستهاند که از گرفتن نام زنان خانواده خود نشرمند و به هویت مستقل آنها احترام بگذارند. در جامعه سنتی افغانستان بردن نام زنان در خیلی از مناطق این کشور ننگ و عار شمرده میشود و در کارتهای عروسی، به جای نام عروس، از عبارت دوشیزه به همراه نام خانوادگی استفاده میکنند. بر روی سنگ قبر و آگهی ترحیم هم به جای نام متوفی زن، همسر یا مادر فلانی نوشته میشود.
چرا زنهایِ بلوک سوسیالیستی رضایتِ جنسیِ بیشتری داشتند؟
رادیو زمانه- کریستِن.آر.گودسی ترجمه: فرهاد مرادی- وقتی آمریکایی ها درباره کمونیزمِ اروپای شرقی فکر می کنند، محدودیت های سفر، چشم اندازهایِ مغمومی از بلوک های خاکستری رنگ سیمانی، زن ها و مردهایی نگون بخت، که با حالی نزار در صف های طویلِ مغازه های خالی از اجناس ایستاده اند، و یا مأمورهای امنیتی، که در حال تجسس در زندگی خصوصی شهروندها هستند، به ذهن شان خطور خواهد کرد. اگرچه بخش قابل توجهی از این تصورها واقعی بود، ولی استریوتایپ های ما از زندگی کمونیستی راوی تمام داستان نیست.
تأثیر دوران حاملگی کامل در سن کمتر از ۲۶ سال در پیشگیری از سرطان
بولتن نیوز- عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوامل ابتلای زنان به سرطان تخمدان گفت: چاقی و افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد. مونا ملک زاده (عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکیشهید بهشتی) در افتتاحیه کارگاه سرطان تخمدان اظهار داشت: این کارگاه امروز ۲۶ مرداد ماه با حضور اساتید برجسته انکولوژی زنان و رادیوانکولوژی برگزار و جدیدترین دستاوردها و یافتههای علمی در ارتباط با سرطان تخمدان مطرح شد. وی در ارتباط با عوامل افزاینده و کاهنده خطر در سرطان تخمدان گفت: سن ازجمله عواملی است که در ایجاد این سرطان نقش دارد و البته عامل خطری است که غیرقابل تغییر است، با افزایش سن میزان شیوع آن در زنان بیشتر میشود و از ۵۵ سالگی شیوع این سرطان شدت مییابد و نیمی از بیماران سن بیش از ۶۳ سال دارند
آیا مغز مردان و زنان تفاوت دارد؟
دانستنیها – تنوع بسیار بیشتری در سایز مغز مردان نسبت به سایز مغز زنان وجود دارد. این یافته میتواند دلیل شایع بودن بیشتر بیماریهایی همچون اوتیسم و اختلال کم توجهی (ADHD) را در بین پسرها توضیح دهد. تنوع بسیار بیشتری در سایز مغز مردان نسبت به سایز مغز زنان وجود دارد. این یافته میتواند دلیل شایع بودن بیشتر بیماریهایی همچون اوتیسم و اختلال کم توجهی (ADHD) را در بین پسرها توضیح دهد.
«ساعت صفر» زمانی است برای شنیدن ناشنیده ها. «ساعت صفر» برای کسانی است که وقت خواندن ندارند، ولی وقت شنیدن دارند و علاقه دارند ناشنیده هایی دیگری همچون: وقتی یک فنجان چای ۷هزارتومان آب میخورد؛ آلودگی صوتی و مخترعی که عایق نانو ساخته است؛ التماس میکردیم سوخت بدهند، نمیدادند؛ را بشنوند.
«اخبار جذاب و مهم چه اخباری بودند؟ خبرسازان چه کسانی بودند؟ چگونه باید در کمترین زمان، ناشنیده ها را شنید؟» ؛ این ها سؤالاتی است که تابناک در نظر دارد با راه اندازی بخش تازه ای به نام «ساعت صفر» به آنها پاسخ دهد. این بخش یک بسته صوتی خبری شامل مهمترین و جذاب ترین اخبار است.
شهروند- روزنامهها و دیگر مطبوعات، در تاریخ ایران، در آگاهسازی بخشهای گوناگون جامعه بهویژه در زمینه آگاهیها و دانشهای سیاسی- اجتماعی جایگاهی والا داشتهاند. زنان ایرانی در میانههای عصر قاجار، با رشد مطبوعات سیاسی و اجتماعی، با بهرهگیری از این فرصت توانستند دگرگونیهایی آرام اما بنیادین در باورهای توده نسبت به زندگی و حقوق فردی و اجتماعی زنان پدید آورند. منصوره اتحادیه، تاریخنگار و نویسنده، در کتاب «زنانی که زیر مقنعه، کلاهداری کردند (زندگانی ملکتاج خانم نجمالسلطنه)» در اینباره مینویسد «در دوران سلطنت مظفرالدین شاه ورود روزنامههای چاپ خارج مجاز شد، بنابراین بیشتر این نشریات در دسترس همگان ازجمله زنان خانوادههای روشنفکر قرار میگرفت. زنان با این قبیل اطلاعاتی که از طریق مطبوعات در سایر کشورها به دست میآوردند درباره وضع خود در ایران و مقایسه آن با خارج به فکر فرومیرفتند.
چرا همسر ‘بشار اسد’ را امر به معروف نمیکنید؟
محبت نیوز- همسر بشار اسد رییس جمهوری سوریه بیحجاب است و در مقابل نیروهای ایرانی مدعی هستند برای حفظ حجاب زنان ایران در سوریه میجنگند، این تناقض در فضای مجازی سوژه کاربران شده است. به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران سیاسی کشته شدن ‘محسن حججی’ عضو سپاه قدس و از نیروهای مدافع حرم توسط اسلامگرایان داعش، از سوی جمهوری اسلامی و مقامهای سیاسی و نظامی به ابزاری تبلیغاتی برای ادامه حضور سپاه پاسداران در عراق و سوریه بدل شده است.
پلیس کالیفرنیا به علت ‘کشف حجاب’ ۸۵ هزار دلار غرامت داد
بیبیسی- پلیس شهر لانگبیچ در جنوب کالیفرنیا به علت آن که یکی از افسرانش به زور روسری یک دختر مسلمان را برداشته بود، در دادگاه محکوم شد و ناچار به پرداخت ۸۵ هزار دلار غرامت به کریستی پاول، دختر مسلمان شد.
خانم پاول در سال ۲۰۱۵ در شهر ساحلی لانگبیچ (جنوب غربی لسآنجلس) از سوی یک افسر مرد پلیس بازداشت و با نادیده گرفته شدن درخواستش برای حضور یک پلیس زن در هنگام بازرسی، مجبور شده بود حجابش را در حضور افسر مرد بردارد.
او بدون این که اجازه داشته باشد دوباره باحجاب شود یک شب را در کلانتری به صبح رسانده بود؛ تجربهای که از آن تحت عنوان “رعبآور و هولناک” یاد میکند.
بررسی آماری روند افزایشی ازدواج دختر بچهها؛ زندگی بازی
شرق نوشت: زنی به همراه زنان و دختران دیگری دورم حلقه زده بودند و بهعنوان میهمان جدید پذیرایی گرمی کردند و صحبتی بینمان گل انداخت. دختران لبخندهای ملیحی داشتند و عقبتر نشسته بودند و ظواهر و طلاهایی که به سر و گوش و گردن تعداد دیگری از آنان بود، حکایت از تازهعروسبودنشان داشت. زنی که کنارم بود، با مهربانی دستی به شانهام زد و گفت چرا ازدواج نکردهای؟ گفتم، پیش نیامده و اینکه در تهران شرایط با اینجا متفاوت است و ما باید کار کنیم. وقتی گفتم ٣٥ سالم است، چشمانش گردتر شد و «واقعا» را کشیدهتر گفت و ادامه داد: «من یک سال از تو کوچکترم و سه دختر دارم». برای اینکه فضا را تغییر دهم، گفتم: «لذت سه دخترداشتن برای من همیشه آرزو بوده؛ چون مادر خودم هم سه دختر دارد».
۱۵ کشور امن و مناسب جهان برای زندگی زنان
به دنبال گزارش چند روز پیش شبکه خبری سی ان ان، در حال حاضر در هر دو ثانیه یک دختر زیر ۱۸ سال ازدواج می کند. هر یک زن از سه زن نیز دستکم یک بار در طول زندگی خود به لحاظ فیزیکی یا جنسی مورد اذیت و آزار شریک زندگیشان قرار گرفته اند.اکنون در سال ۲۰۱۷ میلادی، میانگین حقوق دریافتی زنان برابر با عایدی مردان در ده سال گذشته اعلام شده است.همچنین بد نیست اشاره کنیم، در سال ۱۹۰۹ میلادی، به دنبال شرایط کاری بسیار بدی که برای زنان وجود داشت، اعتراض های گسترده ای در سطح جهانی برپا شده و در نتیجه ی آن، برای نخستین بار روز جهانی زن مورد پاسداشت قرار گرفت.
قانون- «اگراز زن باردار حمایت نمیکنید، ریشه زندگیاش را نسوزانید. فقط داعیه فرزندآوری هست، اما هیچ اطمینانی برای آسایشش وجود ندارد». فاطمه رمضانیان: اینها درد دلهای «فرزانه فمی تفرشی» است که با استرس لحظه به لحظه تولد زودهنگام نوزادش در اورژانس یکی از بیمارستانهای تهران، افتاده بیآنکه نه این بیمارستان و نه هیچ یک از بیمارستانهای دولتی دیگر، دستگاه اِن آی سی یو خالی (دستگاه نگهداری نوزاد) داشته باشند. او۳۴سال دارد، فوق لیسانس روانشناسیبالینی و هشت ماهه باردار است و در تمام این ماهها چیزی جز اضطراب و ترس را تجربه نکرده است. تا قبل ازبارداری، یکی از مشاوران اداره بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و هر روز تا یکی از روستاهای شهر ری برای کار و مشاوره رفتوآمد میکرد.
راهاندازی بازارچه عرضه محصولات زنان سرپرست خانوار در مترو “آزادی”
فارس- قائم مقام کلانشهر کمیته امداد استان تهران به تشریح فعالیتهای حوزه اشتغال و خودکفایی این نهاد پرداخت. سیدابوالفضل پرپنچی، قائم مقام کلانشهر کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه بازارچه های عرضه محصولات خودکفایی زنان سرپرست خانوار، با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی متروی تهران با رویکرد عرضه و فروش راه اندازی شده است،گفت: مجریان طرح های خودکفایی در بازارچه هایی که از ابتدای امسال در سه ایستگاه آزادی، ولیعصر(عج) و نوبنیاد برپا شد، ۷۲۹ میلیون و ۲۳۸ هزار تومان فروش داشتهاند.
جنجال بر سر ‘اضافهوزن’ مدلهای استرالیاییبیبیسی- اخیرا چند مدل استرالیایی در یک نمایش مد با مایوهای جدید قدم زدند. تا اینجای کار همه چیز عادی است. عامل بحثانگیز این بود که مدلها اضافهوزن داشتند و سایزشان بزرگ بود. در نتیجه گروهی معترض شدند که حضور این مدلها نوعی تبلیغ چاقی است. ستوننویسی در روزنامه دیلی تلگراف سیدنی تصمیم برگزارکنندگان نمایش را “نامسئولانه” خواند. و یک متخصص بهداشت و سلامت گفت پیامی “خطرناک” به مخاطب میدهد. اما در طرف دیگر بحث کسانی معتقدند در نمایش مد اندام مختلف باید حضور داشته باشند.
‘شوهرم را به اسم صدا کردم، سیلی خوردم’
بیبیسی- گیتا پاندی- میلیونها زن هندی برای نشان دادن احترام به شوهرشان هرگز او را با نامش صدا نمیکنند. این سنت در مناطق روستایی دقیقا رعایت میشود اگر چه در شهرها به مراتب کمتر است. اکنون شماری از فعالان، زنان روستایی را ترغیب میکنند که آنها هم این رسم قدیمی را به فراموشی بسپارند.اگر شما مثل من یک زن هندی باشید، متوجه میشوید که نام همسرتان تا چه حد مهم است. این چیزی است که من از همان کودکی یاد گرفتم. هنگامی که پدرم سال گذشته فوت کرد ۷۳ سال از ازدواجش با مادرم میگذشت. موقع ازدواج، مادرم کمتر از ۱۱ سال داشت و پدرم تازه ۱۵ سالش شده بود.
زن افغان فراری از خانه به دست برادرش کشته شد
بیبیسی- مقامات محلی جوزجان در شمال افغانستان از قتل یک زن جوان در این ولایت خبر دادند.
محمد رضا غفوری، سخنگوی والی جوزجان به بیبیسی گفت شب گذشته در شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان، یک زن توسط برادرش به قتل رسید. به گفته وی، دلیل این قتل، اختلافات خانوادگی بوده است. این زن ده سال پیش با یک مرد فرار کرده و با او ازدواج کرده بود. لطیفه که حدود ۲۵ سال سن داشت، مادر چهار طفل بوده است. سخنگوی والی جوزجان میگوید برادر این زن، او را خفه کرده و کشته است.
#ازمابپرس؛ چون و چراها درباره ختنه، آزار جنسی و تجاوز به مردان
بیبیسی- اخیرا پژوهشگران در دانشگاه لنکستر انگلستان از ۱۵۴ مرد که زنان آنها را وادار به رابطه جنسی کرده بودند، در باره تجربهشان سوال کردند. این تحقیق را دکتر شوون ویر با حمایت انجمن خیریه “بازماندگان منچستر” سرپرستی کرده است.
در این تحقیق بیش از یک پنجم از این ۱۵۴ مرد گفتند که با باجگیری و تهدید یک زن مجبور به دخول شدهاند.
از آن جمله ۲۲ درصد آنها هم گفتهاند که با دروغ، تهدید به قطع ارتباط، تهدید به پخش شایعات کذب و توهین و تحقیر لفظی مجبور به رابطه جنسی با زنان شدهاند. همچنین ۱۴ درصد مردان هم روشهایی خشنتر مثل استفاده از وزن بدن یا اسلحه را به عنوان روش اعمال زور بیان کردهاند.
زنان بیشتر از مردان به افسردگی و آلزایمر مبتلا میشوند؟
مردان و زنان دارای اختلالات مغزی متفاوتی هستند. به عنوان مثال: احتمال ابتلای زنان به اضطراب، افسردگی و بیماری آلزایمر، نسبت به مردان بیشتر است. انجمن آلزایمر بر این باور است که تقریبا دو سوم افراد مبتلا به این نوع زوالهای عقلی زنها هستند. تحقیقاتی که اخیرا روی مغز عدهای از زنان و مردان در امریکا صورت گرفته است، نشان میدهد که واقعا بین مغز زنان و مردان تفاوت وجود دارد. همچینین در این تحقیقات ثابت شده است که مناطقی از مغز زنان از مغز مردان فعالتر است. محققان در این تحقیق که در مجله بیماری آلزایمر چاپ شده است، از یک نوع خاص از سی تی اسکن استفاده کردهاند، که علاوه بر گرفتن تصاویر ۳ بعدی از آناتومی مغز، تصویری از فعالیت بیولوژیکی مانند جریان خون را نیز ثبت کرده است.
نوبتی کردن ورود زنان به ورزشگاه، آغاز محدودیت های جدید است
قانون- پردیس عامری/پژوهشگر اجتماعی- در فرایند تاریخی تحول جامعه ایرانی، تجارب زنان در پیوستن به عرصه عمومی، همراه با روند توسعه جامعه، رونق یافته و مطالبات زنان ایرانی که تا قرنی قبل شاید از حق رای فراتر نمی رفت، امروز تا حقوق خانوادگی و حوزه هایی مانند اشتغال، آموزش عالی و استفاده از تمامی امکانات موجود در فضای عمومی پیش رفته است. زنان بخشی مهم از طبقه متخصصین کشور را تشکیل می دهند و حضورشان در محیط کار، محیط های دانشگاهی و پژوهشی، به تعدادی قابل توجه افزایش یافته است. اما متاسفانه به دلیل آثار برجا مانده از باورهای اخلاقی سنتی پیشین، فرهنگ پدرسالارانه غالب، همواره در سالهای اخیر، بیش از پیش در تلاش بوده است تا قواعد رفتاری تازه ای برای ممانعت از حضورآنها در عرصه عمومی، بصورت آشکارا یا نهان ایجادکند.
تاریخچه ممنوعیت زنان از ورزشگاه شیرودی تا آزادی
شرق- صادق درودگر- عضو هیئترئیسه سازمان لیگ فوتبال- بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برگزاری مسابقات ورزشی برای مدتی معلق بود و اولین بازی بعد از انقلاب هم در شرایط امنیتی و با حضور مأموران مسلح برگزار شد. آقای محمد شریعتمداری که امروز بهعنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی شده و از طرفداران وقت پرسپولیس بود، با موتور ١٢٥ هوندا به استادیوم میآمدند. شور انقلابی بهگونهای بود که ممانعتهایی برای پوشیدن شورت ورزشی وجود داشت و برخی از بازیکنان مانند محمود حقیقیان، بازیکن تیم ملی آن زمان با گرمکن بازی کردند. در زمان آقای حسین آبشناسان بازیها برگزار و طرح جلوگیری از بازی بازیکنان بالای ٢٧ سال در فوتبال اجرا شد، در این فضا کمکم خود خانمها هم به استادیوم نیامدند و تفکیکی بین ورزش و حضور زنها ایجاد شد.
آغاز اردوی تیم ملی فوتبال دختران از ۲۳ مرداد
مهرخانه- مرحله دوم اردوی تیم ملی فوتبال دختران زیر ۱۵ سال از ۲۳ مردادماه آغاز خواهد شد. به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، معصومه جهانچی، سرمربی تیم ملی زیر ۱۵ سال دختران گفت: از ۲۳ تا ۲۷ مرداد ماه مرحله دوم اردوی تدارکاتی تیم ملی زیر ۱۵ سال برگزار می شود و در این مدت زمانی که در اختیار داریم، تمرینات تکنیکی و تاکتیکی خود را برگزار می کنیم تا بازیکنان با آمادگی به مسابقات کافا اعزام شوند.
تعداد بیشتر شده؛ تعداد زنانی که اجازه تماشای مسابقات والیبال مردان به آنها داده شد. این بار دیگر نه گزینشی در کار بود و نه سختگیری. استادیوم حسین رضازاده در اردبیل، جایی بود که درهایش به روی همه بانوان ایرانی گشوده شد، نهفقط برای خانواده ورزشکاران و ورزشیها! حضور پرشورتر از آن بود که خود دختران و زنان هم فکرش را بکنند. اختصاص هزارو ۵٠٠ صندلی از کل ظرفیت این استادیوم ششهزارنفری به بانوان، همه آنها را هم غافلگیر کرده بود. آن هم در شرایطی که تا همین دو ماه پیش در جریان رقابتهای لیگ جهانی ٢٠١٧ والیبال، ممنوعیت ورود زنان تماشاگر به استادیوم ١٢هزارنفری آزادی پابرجا بود و سهم آنها از این استادیوم باعظمت تنها ٣٠٠ صندلی بود، آن هم برای افرادی مشخص. حالا ظرفیت تماشاگران زن از حدود سه درصد به ٢۵ درصد سالن رسیده است.
عقبگرد واليبال زنان ايران در آسيا با عنوان نهمي
تيم ملي واليبال بزرگسالان زنان ايران شانس حضور در مسابقات AVC CUP را از دست داد و حالا فدراسيون دو سال فرصت خواهد داشت تا خود را براي مسابقات سال ٢٠١٩ آماده کند. تيم ملي واليبال زنان با يک رده تنزل، در جايگاه نهم رقابتهاي قهرماني آسيايي ٢٠١٧ قرار گرفت. بانوان واليباليست ايراني در آخرين ديدار خود در اين مسابقات، روز گذشته برابر استراليا قرار گرفتند که موفق شدند با نتيجه ٣ بر ٢ اين تيم را شکست دهند.