از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
شهربانو امانی: جریانی فکری میخواهد محارمشان در اجتماع باشند، اما سایر زنان در خانه بمانند!
ایلنا- عضو شورای شهر تهران گفت: یک جریان فکری وجود دارد که معتقد است، زنان باید در خانه بمانند و فقط به وظیفه خانهداری و مادری بپردازند، اما وقتی بحث حضور فعالانه زنان در اجتماع مطرح میشود، معتقدند؛ فامیل و محارمشان باید در اجتماع حضور پیدا کنند و عده کثیری از جامعه را نادیده میگیرند و این نسخه را فقط برای خاندان خود میپیچند.
الهام امین زاده، چهره ای که این روزها برای وزارت علوم خیز برداشته را بهتر بشناسید
انتخاب- الهام امین زاده در سال ۹۱ اظهار داشت: «افتخار اینجانب است که درلیست جبهه متحد اصولگرایان هستم که نماینده طیف های مختلف اصولگرائی و مجموعه ای از چهره های باسابقه و کارآمد اصولگرا و نماد وحدت اصولگرایان در کشور می باشد.اینجانب هر گونه فعالیت انحرافی در جهت ایجاد اختلاف بین اصولگرایان بطور خاص و بین مردم ایران را در راستای خدمت به منافع استکبار می دانم.»
امینزاده: من نگفتم گزینه نهایی وزارت علوم هستم
تسنیم- مشاور رئیسجمهور در حقوق شهروندی گفت: من نگفتم گزینه نهایی وزارت علوم هستم، چرا که گزینه نهایی فعلاً قطعی نشده است. الهام امینزاده مشاور رئیسجمهور در حقوق شهروندی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه گفته شده گزینه نهایی برای وزارت علوم است، گفت: من از اینکه گزینه نهایی وزارت علوم چه کسی است، اطلاعی ندارم. وی گفت: اکنون آقای رئیسجمهور در سفر هستند و بعد از بازگشت درباره وزارت علوم تصمیم نهایی را خواهند گرفت؛ بنده برنامههای خود را برای وزارت علوم ارائه کردهام و تصمیم نهایی با آقای رئیسجمهور است.
از اساتید زن در وزارت علوم استفاده خواهم کرد
شهروند- الناز محمدی | الهام امین زاده، خودش را یک زن معتدل می داند؛ او که در دولت یازدهم هم معاون حقوقی رئیس جمهوری بود و هم دستیار ویژه اش در امور حقوق شهروندی، خودش را یک زن «اصولگرای اصلاح طلب یا اصلاح طلب اصولگرا» می داند که «جواب بی اخلاقی ها علیه اش را با سکوت خواهد داد.» الهام امین زاده حالا یکی از سه گزینه جدی وزارت علوم و اینطور که پیداست بسیار امیدوار به نشستن در رأس یکی از حساس و پر سر و صداترین وزارتخانه های ایران. امین زاده که در چند روز گذشته در حال رفت و آمد به مجلس و رایزنی با نماینده هاست، می گوید در صورت وزیر شدن برای برداشتن فضای امنیتی دانشگاهها تمام تلاشش را خواهد کرد و در این باره با نهادهای امنیتی تعامل می کند. دیروز ظهر یکسری از کانالها و خبرگزاریها، بعد از اینکه شما به مجلس رفتید، از قول شما نوشتند که گزینه نهایی وزارت علوم هستید.
ذوالقدر: مجلس از انتخاب یک زن بهعنوان وزیر پیشنهادی علوم استقبال میکند
کلیدملی : سیده فاطمه ذوالقدر نائب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت که این فراکسیون از انتخاب یک زن به عنوان وزیر پیشنهادی از سوی دولت استقبال خواهد کرد. سیده فاطمه ذوالقدر، اظهار داشت: در روزهای گذشته گمانهزنیهایی درباره احتمال انتخاب خانم امینزاده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم وجود داشت که به نظر میرسد قدری جدیتر شده است. ایشان فردی توانمند است و سابقه اجرایی خوبی دارد و ما از حضور ایشان در کابینه استقبال میکنیم.
بعید میدانم مراجع و علما مشکلی با وزارت زنان داشته باشند
ایلنا: دستیار ویژه رئیسجمهوری در حقوق شهروندی دولت یازدهم، درباره موضوع معرفینشدن وزیر زن بهعنوان یک مطالبه اساسی از سوی حامیان روحانی در انتخابات که عمدتا به دلیل مخالفت برخی مراجع و بخش سنتی جامعه توجیه شد و اینکه آیا روابط مثبتی که در دوران فعالیت در دولت یازدهم با مراجع داشتید، میتواند راهگشای حل این مشکلات باشد، گفت: «کار حقوقی کار مشخصا زنانهای نیست که حضور بنده را مباح بدانند؛ بلکه کاری عام است که هم آقایان و هم بانوان به آن مشغول هستند. چه در زمان تصدی پست معاونت حقوقی رئیسجمهوری و چه در دورهای که دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور شهروندی بودم، سفرهای متعددی به قم داشتم و در این سفرها نیز همواره با همراهی، همکاری و مساعدت مثبت و امیدبخشی از سوی مراجع روبهرو شدم».الهام امینزاده عنوان کرد: «با توجه به اینکه دغدغه داشتیم مباحثی را که در حوزه حقوق شهروندی دنبال میکردیم، از پشتوانه اسلامی- ایرانی برخوردار باشند و در داخل کشورمان و به صورت بومی مشکلات را مرتفع کنیم. از طرفی، با توجه به اینکه در گذشته نیز سابقه وزارت زنان را در دولتهای قبل داشتیم، بعید میدانم علما و مراجع مخالفت خاصی با معرفی وزیر زن داشته باشند».
ورود زنان به عرصه مدیریت شهری تهران
ایرنا – محمدعلی نجفی شهردار تهران با صدور احکام جداگانه ای شهرداران مناطق ۷، ۱۰ و ۳ ، رییس سازمان بازرسی و مشاور شهردار در امور برنامه ریزی راهبردی و نوسازی نظام مدیریتی شهری را منصوب کرد.
ادامهٔ وعدههای بیپشتوانه به زنان، همراه با ایدههایی «ابتکار»ی
نامه مردم- روزنامهٔ شرق، ۲۵ اردیبهشتماه سال جاری، یعنی چند روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، در گزارشی نوید حضور زنان در ورزشگاهها را داد و نوشت: “این خبر در حدِ یک فرضیه است و مدیر روابط عمومی وزارت ورزش آن را در صفحهٔ اینستاگرامش منتشر کرده ولی تجربه نشان داده که این خبرها بدون صحبت در وزارت ورزش به بیرون درز نمیکند…
موضوع از این قرار است که وزارت ورزش درنظر دارد آخرین بازی تیم ملی فوتبال کشورمان در راه رسیدن به جام جهانی را برای خانوادهها درنظر بگیرد. بهاینمعنی که فقط زنان بههمراه فرزندانشان بتوانند بازی را از نزدیک ببینند.
برای انتخابات مجلس و افزایش نقش زنان در مدیریت جامعه برنامه داریم
ایسنا- یک عضو مجمع زنان اصلاحطلب گفت:در حال حاضر هنوز زود است که برنامههای دقیقمان را برای انتخابات مجلس اعلام کنیم اما ما برای اینکه زنان نقش بیشتری در جامعه ایفا کنند و جایگاهشان در جامعه اعتلا پیدا کند، قطعا برنامههایی در انتخابات مجلس یازدهم در نظر داریم. زهرا صدراعظم نوری با اشاره به فعالیتهای اخیر مجمع زنان اصلاحطلب، اظهار کرد: مجمع زنان اصلاحطلب به صورت رسمی، تنها چند ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده، گرچه به صورت غیررسمی و بدون شناسنامه حزبی، ۱۰ تا ۱۲ سال است که فعالیتهایی البته غیرحزبی انجام میداده است.
مشارکت ۳۰ درصدی زنان در مدیریت سیاسی، وعده یا قانون؟
رادیو فردا- «شما مگر هر روز فشار نیاوردید که اشتغال زنان باید متوقف شود؟ شما برگردید به احکامی که صادر کردید یک بار دیگر نگاه کنید. کارنامه ما روشن است. هدف ما کاملا واضح است. ما تبعیض جنسیتی را نمی پذیریم. »
این بخشی از سخنان حسن روحانی در زمان انتخابات تبلیغات انتخاباتی بود؛ سخنانی که طرح آن در زمان پرشور و شوق انتخاباتی این تصور را برای زنان به وجود آورد که در دوره بعدی ریاست جمهوری حسن روحانی، که زنان در شکل گرفتن آن نقشی انکارناپذیر داشتند، تغییری جدی در وضعیت زنان ایجاد خواهد شد.
انتظار گرفتن پستهای مدیریتی در زنان پایین است
کلیدملی : بنفشه زهرایی در دانشگاه امیرکبیرکارشناسی تا دکتری خود را در رشته عمران گذرانده و اینک سرپرست گرایش مهندسی و مدیریت منابع آب دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران شده است. او معتقد است وقتی زنان در میدان رقابت با همکاران مرد خود که معمولا عمده مسئولیتهای روزمرهاشان در فعالیت های شغلی محدود میشوند، عقب می مانند و آنهایی هم که عقب نمی مانند، فشار مضاعفی را تحمل می کنند.در نتیجه انتظار دستیابی به سمت های مدیریتی هم معمولا در خانم ها شکل نمیگیرد.
این استاد دانشگاه تهران میگوید: زنان تحصیلکرده در حوزه آب پروژههای تحقیقاتی برای پاسخ به مسائل وزارت نیرو و جهادکشاورزی را اجرا میکنند و از نظر دانشگاهی در این زمینه تعداد تحصیلکردهها پاسخگوی نیازها بودهاست.
انتقاد شهربانو امانی از تفکیک جنسیتی دوره مدیریتی قالیباف
شورا آنلاین- عضو شورای شهر تهران گفت: یک جریان فکری وجود دارد که معتقد است، زنان باید در خانه بمانند و فقط به وظیفه خانهداری و مادری بپردازند، اما وقتی بحث حضور فعالانه زنان در اجتماع مطرح میشود، معتقدند؛ فامیل و محارمشان باید در اجتماع حضور پیدا کنند و عده کثیری از جامعه را نادیده میگیرند و این نسخه را فقط برای خاندان خود میپیچند. شهربانو امانی؛ عضو شورای شهر تهران درباره حضور زنان در عرصههای مدیریت شهری گفت: در طول ۱۲ سال گذشته در بدنه شهرداری تیمی به عنوان مشاوران شهرداران تهران انتخاب شدند که مسئولیت اجرایی نداشتند و زیر نظر همسر شهردار سابق و مشاور او کار میکردند. یک بخش هم تحت عنوان اداره کل امور بانوان شهرداری تهران مشغول بودند، اما از آنجایی که نتوانستند؛ مشکلات به وجود آمده در داخل شهرداریها را حل و فصل کنند، در نتیجه تلاش شد با تفکیک مدیریتی جنسیتی زنان، آنها را از عرصه تصمیمسازی و تصمیمگیری دور کنند.
شکاف جنسیتی، واقعیتی که نادیده گرفته میشود
شرق- آذر منصوری- بار دیگر در کنکور دانشگاههای کشور تعداد قبولشدگان زن بیش از مردان بود؛ اتفاقى که بیش از یک دهه است تکرار می شود و ظرفیتی دیگر از استعداد و توانایی ٥٠ درصد جمعیت کشور به نمایش گذاشته میشود و پیشبینی محتمل این است که این پذیرفتهشدگان برای کسب تخصص، دانش و توانایی پس از چهار سال جزء کسانى باشند که به دنبال کار میگردند. علیالقاعده مسئولان باید فکرى برای استفاده و بهرهگیری از این سرمایههاى انسانى داشته باشند. حق تحصیل و کسب مدارج عالى علمی، «حقى برابر» برای آحاد جامعه اعم از زنان و مردان است و زنان ایران نیز از این حق برای ارتقای جایگاه و موقعیت خود به حدی استفاده کردهاند که بیش از یک دهه نزدیک به ٦٠ درصد از صندلیهاى دانشگاههای ایران را از آن خود کردهاند، حتی تفکیک جنسیتی رشتههاى دانشگاهی در دولت گذشته نیز تأثیری بر این روند نگذاشت.درواقع دولت گذشته، با این تفکیک به دنبال نقض این حق و پاککردن صورتمسئله بود که چون شغل برای زنان در برخی رشتهها نیست، راهحل آن است که مانع ورود آنها در رشتههای مورد اشاره باشند.
ایسنا،استاندار خراسان رضوی گفت: پارلمان بانوان به هیچ گروه یا جناحی وابسته نیست و میخواهد از ظرفیت بانوان برای حل مسائل و پیشبرد اهداف توسعهای استفاده کند. علیرضا رشیدیان در افتتاحیه پارلمان بانوان استان که در تالار اجتماعات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: نقش بانوان در عرصههای تعلیم و تربیت نقش بیبدیلی است و بهترین معلمان در ذهن ما معلمان خانم ابتدایی هستند و از طرف دیگر به برکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بیشترین دانشجویان دختران هستند که این نشاندهنده ظرفیت بالای علمی بانوان است.
چرا روحانی وعده حضور زنان در کابینه را مطرح کرد؟
تسنیم، دبیر مجمع نمایندگان ادوار مجلس گفت: دولت دوازدهم با حمایت جامعه مدنی روی کار آمد، آیا عمل نکردن به وعدههای انتخاباتی نمیتواند یک چالش برای دولت در آینده باشد؟ همایش چالشها و فرصتهای دولت دوازدهم به همت مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی امروز پنجشنبه (۳۰ شهریور) در مجموعه باغ دربند تهران برگزار شد. در این مراسم یدالله اسلامی دبیر مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری اخیر، تصریح کرد: دولت دوازدهم با پشتکار و حمایت جامعه مدنی روی کار آمد، آیا عمل نکردن به وعدههای انتخاباتی نمیتواند یک چالش برای دولت در آینده باشد؟
پیگیري وعدههای رئيسجمهوري به زنان و جوانان
شرق: نخستین همایش جوانان و توسعه و تعالی ایران با حضور جمعی از نمایندگان اصلاحطلب بهارستان و دولتمردان در مرکز همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد. بررسی راهکارهای جوانگرایی در سطوح مختلف مدیریتی از جمله اهداف برگزاری این همایش دوروزه بود، هرچند که اعتراض جوانان حاضر به عدم تحقق برخی وعدههای انتخاباتی حسن روحانی، مانند بهکارگیری زنان در سطوح ارشد مدیریتی و ورود زنان به استادیومهای ورزشی سبب تبدیلشدن این دو موضوع به محور سخنرانی مدعوين شد. اسحاق جهانگیری، معاوناول رئیسجمهور، محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، اشرف بروجردی، رئیس کتابخانه ملی، معصومه ابتکار، معاون امور زنان رئیسجمهوری و مرتضی بانک، دبير شورايعالي مناطق آزاد، از سخنرانان این همایش بودند. نقطه مشترک این سخنرانیها پیگیری حسن روحانی برای تحقق وعدههای انتخاباتیاش به زنان و جوانانبود
ایلنا نوشت: وزیر علوم دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه حضور زنان در هیات علمی و پستهای مدیریتی وزارت علوم کمرنگ است، گفت: احتمال معرفی وزیر زن برای وزارت علوم بسیار کم است. وزیر اسبق علوم درباره احتمال معرفی یک زن برای وزارت علوم گفت: احتمال انتخاب زن برای وزارت علوم بسیار کم است؛ زیرا در بین افرادی که این روزها در محافل مختلف برای وزارت علوم حرف زده میشود، خانمی وجود ندارد.
بازنشستگی پیش از موعد زنان، آنان را بیکارتر می کند
تابناک- معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، از کاهش سن بازنستگی زنان به ۲۵ سال خبر داد، ولی کاهش پنج ساله سن بازنشستگی زنان واکنش هایی به همراه داشته است. عده ای از کارشناسان بر این باورند، دیده نشدن بار مالی این طرح از مهم ترین مشکلات اجرایی این طرح است. همچنین این کار ممکن است، سرانجام به بیکاری بیشتر زنان منجر شود.
مجلس از بازنشستگی پیش از موعد بانوان حمایت میکند/ هیچ مانعی نیست
قدس آنلاین- رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با بیان اینکه مجلس از بازنشستگی پیش از موعد بانوان حمایت میکند، تاکید کرد: هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد. حمیدرضا حاجی بابایی اظهار داشت: از طرح بازنشستگی پیش از موعد بانوان که در هیات دولت مطرح شده است در مجلس حمایت می کنیم، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به مصوبه بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه کار در قانون برنامه ششم گفت: این موضوع در برنامه ششم توسعه کشور پیشنهاد و پیگیری شد.
طرح برگشتخورده مجلس در معاونت زنان
شرق: معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در کانال تلگرامش از کاهش سن بازنشستگی زنان به ۲۵ سال خدمت خبر داد. معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، در کانال تلگرامش نوشت: «در لایحه خدمات کشوری در دولت کاهش سن بازنشستگی زنان به ۲۵ سال و عضویت معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در شورایعالی اداری کشور به تصویب رسید».خبری که ابتکار در کانال تلگرامی خود نوشت، سابقه نسبتا مشخصی حداقل در یک سال گذشته دارد.
خبرهای تازه خوش یا ناخوش برای اشتغال زنان
شهروند- محمدباقرزاده| تغییر قوانین به نفع بازنشستگی زنان؛ موضوعی که مانند هر قانون متفاوت دیگری درباره زنان که با موج مخالفتها و حمایتها روبهرو میشود، بازهم میتواند چنین سرنوشتی پیدا کند. اینبار معاون جدید امور زنان و خانواده ریاستجمهوری از تصویب «سابقه ۲۵سال برای بازنشستگی زنان» در هیأت دولت و در قالب لایحه خدمات کشوری خبر داد. «معصومه ابتکار» دیروز و در کانال تلگرامی خود دراینباره نوشت: «در لایحه خدمات کشوری در دولت کاهش سن بازنشستگی زنان به ۲۵سال و عضویت معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده در شورایعالی اداری کشور به تصویب رسید.» بهنظر میآید منظور معاون زنان و خانواده رئیسجمهوری از سن بازنشستگی همان سابقه کار برای بازنشستگی باشد که پیش از این هم تلاشهایی برای کاهش آن از سوی فراکسیون زنان مجلس دهم شورای اسلامی انجام شد ولی هیچگاه به نتیجه نرسید.
فرارو- روزهای انتخاباتی بروشورها و تصاویر زیادی از زنان نامزد برای شورای شهر تهران و شهرهای دیگر به مخاطبانشان میرسید که در آنها زنانی عموما جوان، با پوششهایی متفاوت از آنچه برای زنان مسئول و مدیر معمول است و بیشتر به حجاب زنان عموم جامعه نزدیک است، حضور داشتند. تصور عام این است که این روند تنها برای تبلیغات انتخاباتی است و هرکدام از آنها که در انتخابات برنده شوند، خیلی زود همان فرم همیشگی زنان مدیر و مسئول را که تاکنون بوده، رعایت میکنند؛ اما اینبار اینگونه نشد. از میان شش زن شورای شهر تهران که بهنحوی الگویی برای شوراهای دیگر شهرها هستند، سه زن حجاب چادر ندارند و مانند بسیاری از زنانی که نمایندگیشان را در شورای شهر دارند، پوششان مانتو و روسری است.
اعظم طالقانی: فمینیست نیستم، طرفدار حقوق مظلومم
ایران آنلاین / اعظم طالقانی، از زنانی است که بیشتر از این که او را در سایه پدر و خانوادهاش بشناسند، توانسته شخصیت مستقلی داشته باشد و این نام خودش باشد که یادآور هویت خودش است. او اگرچه پیشینه فعالیت زیادی در حوزه زنان، چه پیش و چه پس از انقلاب اسلامی دارد، در مقاطعی نامش پررنگتر مطرح شده، مانند ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری، با این حال، در بقیه مراحل زندگیاش هم بیکار نبوده و دست از تلاش برای رسیدن به آرمانهایش برنداشته، حتی با وجود سختیها و داشتن فرزند بیمار.
برای اولین بار زنان عربستان در مراسم روز ملی این کشور شرکت میکنند
ایسنا- زنان عربستان به مناسبت روز ملی این کشور، روز شنبه و یکشنبه آینده برای اولین بار در تاریخ عربستان سعودی به همراه خانوادههایشان در یکی از استادیومهای این کشور در جشن روز ملی شرکت میکنند. ستاد کل امور رفاهی عربستان اعلام کرد، زنان میتوانند به همراه خانوادههایشان در جشنی که روز ۲۳ سپتامبر (اول مهر ) به مناسبت روز ملی عربستان در استادیوم ورزشی ملک فهد در ریاض برگزار میشود، حاضر شوند.
قانون- مهسا اکبری/ كارشناس ارشد حقوق جزا شکاف جنسیتی در اکثر جوامع سنتی یکی از پایدارترین و برجسته ترین شکافهای اجتماعی در طول تاریخ بوده است. فرهنگ های جوامع سنتی با احکام قطعی و تغییرناپذیر، زن و مرد را از يكدیگر جدا کرده و میان آنان تمایز و تبعیض قایل شده است. هرچند فعالان حقوق زن و جنبشهای اجتماعی مدافع حقوق زنان، در طول بیش از ۱۵۰ سال اخیر برای رفع این شکاف تبعیض آمیز تلاش کرده اند اما هنوز در بسیاری جوامع به ویژه جوامع سنتی، زنان قربانی بدترین شیوههای تبعیض، خشونت و محرومیت از حقوق اساسی می شوند. این محرومیت ها و تبعیض ها، به اشکال مختلف وجود دارد و حتی عرصه زندگی خصوصی زنان را نیز در امان نگذاشته است اما مهمترین نمود این محرومیتها در حوزه عمومی و در عرصه فعالیت های اجتماعی دیده می شود. بسیاری از موقعیت های اجتماعی برای آنان در حوزه ممنوعه قرار دارد و حضور و اشتراک در فعالیت های اجتماعی برای ایشان کاری خلاف اخلاق و هنجار و حتی جرم بهحساب آمده و حوزه سیاست و اداره امور اجتماعی، همیشه یک امر مردانه پنداشته شده است و زنان در این عرصه غایب بوده اند.
سد «رجل سیاسی» بر سر راه ریاستجمهوری زنان
رادیو فردا- فرین عاصمی- نزدیک به چهل سال است که واژه «رجل سیاسی» مانع از کاندیداتوری زنان برای پست ریاستجمهوری شده است. شورای نگهبان در انتخابات اخیر ریاستجمهوری اعلام کرده بود که زنان میتوانند برای کاندیداتوری ثبتنام کنند اما بررسی موضوع رجل سیاسی هنوز در شورای نگهبان به نتیجه نرسیده است. در تاریخ جمهوری اسلامی تاکنون هیچ کاندیدای زنی نتوانسته در دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری حضور داشته باشد و صلاحیت همه ثبتنام کنندگان زن بدون اشاره به زن بودنشان، توسط شورای نگهبان رد شده است.
تا زنده هستم در ریاستجمهوری ثبتنام میکنم
آفتاب یزد- اعظم طالقانی، فعال حوزه زنان و دختر مرحوم آیتالله طالقانی، درباره اصرارش برای برداشته شدن تفسیر مردانه از عبارت «رجل سیاسی» گفت: بعد از اولین ثبت نامی که برای انتخابات ریاست جمهوری کردم خیلیها به من انتقاد کردند. من این انتقادها را به چشم اتفاق مثبت میبینم و فکر میکنم آگاهیبخشی ارزش دارد و باعث میشود فضای بازتری برای بیان مطالبات مطرح شود. همانطور که در دورههای قبل که در انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کردم، با موافقتها و حمایتهای بیشتری از سوی زنان و حتی مردان مواجه شدم.
توانمندسازی زنان قربانی ترور ضرورتی برای آینده بشر
مهر، شرکت کنندگان در پنل انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در شورای حقوق بشر سازمان ملل بر توانمندسازی زنان قربانی ترور تاکید کردند. پنل توانمندسازی زنان قربانی ترور ضرورتی برای آینده بشر، با همکاری انجمن میراث مادران و انجمن نگهبان (Sentinel) در سی و ششمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو برگزارشد.
در این پنل شخصیتها و استاتیدی از اسپانیا، انگلیس، کامرون، ایران و همچنین چند تن از خانوادههای قربانیان ترور حضور داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند.
آنان به دنبال ازدواج بیمسؤولیتاند نه آسان!
تسنیم- این روزها مسئله ازدواج و همچنین بالا رفتن سن ازدواج در جوانان را به عنوان معضل در جامعه مطرح میکنند و رسانههای گروهی سعی در تشویق جوانان به ازدواج آسان دارند. در سالهای اخیر به کرات عبارت «ازدواج آسان» شنیده و حتی ستادهایی در این خصوص تشکیل شد که علاوه بر تبلیغ ازدواج آسان، مقدمات آشنایی زوجین را فراهم کرده و حتی تسهیلات اندکی نیز در اختیار آنها قرار میدادند. البته معنای اصلی «ازدواج آسان» این است که رسم و رسوم دست و پاگیر و هزینههای گزاف را حذف کرده و کاهش دهند. برای مثال مهمترین بخش همان مهریه و هزینههای برگزاری مراسم ازدواج بود. باز هم این امر چندان مورد استقبال خانوادههای سنتی واقع نشد که علاوه بر مهریه به رسوم منسوخی چون شیربها نیز اعتقاد داشتند. نکته دیگر مسئله تهیه جهیزیه برای دختران بود که باز هم خیریههایی در این خصوص تشکیل شد و تسهیلاتی فراهم شد اما چرا با تمام این تمهیدات هنوز معضل ازدواج در کشورمان حل نشده و چرا بسیاری از ازدواجها ناموفق بوده و به طلاق منجر میشود؟ این روزها آنچه بیش از آمار پایین ازدواج نگرانکننده است آمار بالای طلاق است! اینکه کجای کار اشکال دارد که ازدواجها به مسیر درستی منتهی نمیشوند؟
فمینیسم تهدیدی جدی برای جامعه بانوان بهویژه دختران جوان است
مهر- مسئول سازمان بسیج جامعه زنان گفت: جریان فمینیسم تهدید جدیای برای جامعه بانوان بهویژه دختران جوان است. دوره تخصصی هادیان سیاسی سراسر کشور به همت واحد خواهران بسیج طلاب، با حضور طلبههای سطح ۳ سراسر کشور و باهدف تربیت هادیان سیاسی در قم در حال برگزاری است. مینو اصلانی، مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور در اختتامیه این دوره در جمع ۴۰۰ طلبه شرکتکننده به سخنرانی با موضوع «نقشآفرینی مبلغان و هادیان سیاسی در جامعه» پرداخت.
رشته مطالعات زنان در دانشگاه های ایران ده ساله شد/اجماعی درباره سرفصل های این رشته نیست
ایرنا – مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس گفت: رشته مطالعات زنان مانند دیگر رشته ها چالش هایی دارد که سعی می کنیم این چالش ها را برطرف کنیم که از آن جمله می توان به عدم وجود اجماع درباره مفاهیم سرفصل های درسی این رشته بیش از یک دهه است راه اندازی شده، اشاره کرد.
منظمبودن قاعدگی زنان نشانه سلامت جسمی است
پویا- یک دکترای داروسازی سنتی با بیان اینکه منظمبودن قاعدگی زنان نشانه سلامت جسمی است، گفت: هرنوع لکهبینی قبل یا بعد از شروع عادت ماهیانه، دفع لخته و کم شدن یا زیاد شدن تعداد روزهای خونریزی همه نشانه بروز اختلال در رحم یا اعضای مشارک آن است.
کارکرد خانواده ایرانی در حال از بین رفتن است
ایران آنلاین / معصومه ابتکار، معـاون رییسجمهور در امـور زنان و خـانـواده به معضلات موجود در خانوادههای ایرانی اشاره کرد و گفت: مفهوم خانواده دارای یک تعریف معین است، در حقیقت یک خانواده سالم دارای کارکردهایی مشخص بوده و باید بتواند یک سری خدمات ارائه دهد، اما امروزه شاهد هستیم خانوادهها در ایران در حال از دست دادن کارکردهای خود هستند و آنها را یکی یکی از دست میدهند.
«تاثیر فیلمهای پورنو» بر افزایش طلاق در ایران
رادیو فردا- خبرگزاری رویترز روز دوشنبه با انتشار گزارشی از تاثیر فیلم «پنجاه سایه خاکستری» بر روابط زوجهای ایرانی خبر داد. گزارش رویترز، با توصیف خلوت اتاقخواب زوجی در ایران آغاز شده است که در آن مرد هنگام سکس، سینههای همسرش را با آتش سیگار میسوزاند در حالی که زن، که در این گزارش صباح نامیده شده، مجبور است تا صحنههایی از فیلم اروتیک پنجاه سایه خاکستری را بازسازی کند. در این گزارش با دو زن ایرانی گفت و گو شده است که به نوشته رویترز، از جمله تعداد روزافزون ایرانیانی هستند که درخواست طلاق از همسرانشان را دادهاند. رویترز به نقل از کارشناسان از افزایش اعتماد به نفس زنان ایرانی برای سخن گفتن در مورد روابط جنسی خشونتآمیز و تجاوز در زندگی زناشویی خبر داده است.
اعتماد- الهه اميني- از آنجايي كه زنان نيمي از جمعيت كشور را شامل مي شوند افزايش ميزان مشاركت اقتصادي و تسهيل ارتقاي سطح فعاليت آنان به عرصه هاي بين المللي مي تواند نقشي موثر در شكوفايي اقتصادي كشور ايفا كند. اما آمار و ارقام گوياي آن است كه با وجود دستيابي زنان به مدارج بالاي تحصيلي و در حالي كه امسال نزديك به ۷۰ درصد متقاضيان ورود به دانشگاه ها را زنان تشكيل مي دادند، اين تلاش هاي آنان منجر به افزايش مشاركت اقتصادي و اشتغال زايي براي آنها نشده است.
قانون-همایش «زنان معماران صلح» دیروز با حضور صاحبنظران و فعالان حوزه حقوق برگزار شد. این نشست با تلاش موسسه صیانت از حقوق زنان با همکاری دفتر سازمان ملل در تهران و کرسی حقوق بشر یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت روز بینالمللی صلح برگزار شد. در ابتدای این نشست «ماریا دوتسنکو» به موضوع صلح و اهمیت تلاش زنان برای برقراری صلح پرداخت. نماینده سازمان ملل متحد در این نشست به افزایش تعداد زنان صلحبان در یک دوره چند ساله اشاره کرد و گفت:« در اولین سال فعالیت زنان صلحبان، تنها یک درصد افراد صلحبان زنان بودند؛ در حالی که این تعداد امروز به بیش از ۲۹درصد رسیده است».
مهرخانه- یکی از گروهها هم بررسی کند که برای پیگیری راهاندازی دوره دکتری مطالعات خانواده چه اقداماتی باید انجام گیرد. مسأله ارتباطات بینالملل نیز اهمیت زیادی دارد و ما آمادگی دریافت و بررسی پیشنهادات شما را در این زمینه داریم. برای معرفی و شناساندن رشته مطالعات زنان به سازمانها و نهادهای مختلف نیز آمادگی کامل داریم و باید یکی از گروهها مسؤولیت پیگیری این موضوع را برعهده بگیرد. هر یک از گروهها مدت یک ماه فرصت دارند که مسؤولیت بخشی از این حوزه را بپذیرند تا بتوانیم به نتایج عملی و مشخص برسیم. معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: بسیاری از دانشگاهها در دنیا به سمت مطالعات جنسیت رفتند و ما نیز در کشورمان به نگاه متعادل جنسیتی نیاز داریم؛ به همین دلیل خوب است در کنار مطالعات زنان، مطالعات جنسیت نیز داشته باشیم.
مشکلات و چالشهای پیش روی رشته مطالعات زنان/ چه باید کرد؟
ایران زنان- در نشست “هماندیشی معاونت زنان و گروههای مطالعات زنان” مطرح شد: عملاً در این رشته استاد متخصص نداریم و فارغالتحصیل متخصص پرورش ندادیم و بعد هم میگوییم بازار کار وجود ندارد. حتی بسیاری از اساتید خوب هم حاضر نیستند سر کلاس مطالعات زنان بیایند. مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگر میخواهیم مطالعات زنان را از این وضعیت نجات دهیم باید گفتمانیشدن و سیاسیشدن این رشته را کنار بگذاریم تا هر یک از گفتمانها بهره خود را ببرند. رقبای گفتمانی این رشته باید یکدیگر را بهرسمیت بشناسند.
نقش زنان در اقتصاد کشور غیرقابل انکار است/ توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اقدام جامع و مثبتی است
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش تاریخی زنان در چرخه اقتصاد گفت: نقش زنان در اقتصاد کشور غیرقابل انکار بوده و بسیاری از شاخصه های اقتصادی ما توسط زنان رقم می خورد. سهیلا جلو دار زاده ضمن تاکید بر نقش زنان در تمام زمینه های اقتصادی اظهار کرد: اکثر فعالیت ها در زمینه تولید زعفران، فرش، پسته و صنایع دستی که شاخص ترین اقلام صادراتی کشور ما را تشکیل می دهند توسط زنان انجام می شود.
اضطراب و افسردگی عامل کیفیت پایین زندگی زنان نابارور
مهر- محققان پژوهشگاه رویان طی تحقیقات علمی در صدد آمدند تا کیفیت زندگی در زنان نابارور را مورد بررسی قرار دهند. ناباروری علاوه بر آنکه یک نقص در سلامت فرد است، بار اجتماعی سنگینی نیز برای زوج نابارور، به خصوص زنان نابارور دارد. این فشار روانی در کنار عوامل درونی باعث کاهش کیفیت زندگی (QoL) در زنان نابارور میشود. کیفیت زندگی، اصطلاحی است که برای ارزیابی عمومی افراد و جوامع استفاده شده و با شاخصهای ذهنی و عینی محاسبه میشود. چنین شاخصهایی، نشان دهنده شرایط کلی زندگی افراد و نحوه نگرش آنها به این شرایط است و با جمعآوری و تحلیل آماری این شاخصها، میتوان به ارزشهای طبقات مختلف اجتماعی پی برد.
تحصیل، اشتغال وخانه داری سه ضلع مثلث زندگی زنان
ایسکانیوز: اگرچه در سال های اخیر دختران در بسیاری از رشته ها ی تحصیلی گوی سبقت را ربوده اند ولی با وجود اینکه تعداد داوطلبان دختر در کنکور کارشناسی بیشتر از پسران است اما این تعداد در مقاطع تحصیلی بالاتر، رفته رفته کاهش پیدا می کند و در بازار کار نیز شاهد اشتغال کمتر بانوان هستیم، در همین راستا با دو جامعه شناس گفت و گو کردیم تا از علل کاهش علاقه زنان برای ادامه تجصیل در مقاطع عالی آگاه شویم؛ گفت و گوهایی که علل کاهش گرایش زنان به تحصیلات تکمیلی را ناشی از علل اجتماعی و بی میلی بازار کار به جذب آنان عنوان کرد.
زنان بیشترین قبولیهای کنکور ۹۶
ایسنا- مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از پذیرفته شدن بیش از ۳۷۸ هزار داوطلب در کنکور سراسری ۹۶ خبر داد و گفت: داوطلبان تا ۲۰ مهر ۹۶ فرصت دارند اعتراض خود را از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور درخصوص نتایج نهایی اعلام کنند. وی تاکید کرد: از تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر پذیرفتهشدگان نهایی آزمون سراسری، تعداد ۲۱۳ هزار و ۸۸۴ نفر زن و مابقی مرد هستند. همچنین از این تعداد پذیرفته شده کنکور ۹۶، تعداد ۲۰۳ هزار و ۲۴۸ نفر در کد رشته محلهای با آزمون و تعداد ۱۷۵ هزار و ۴۵۸ نفر در کد رشته محلهایی که براساس سوابق تحصیلی گزینش آنها انجام شده، پذیرفته شدهاند.
ابتکار: افزایش سطح تحصیلات زنان باید در مدیریت اجرایی کشور منعکس شود
ایرنا- معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به افزایش شمار پذیرفته شدگان آزمون سراسری گفت: ترجمان این امر باید در ابعاد مختلف اجتماع و مدیریت اجرایی کشور منعکس شود.
مجبور بودم خودم را به جامعه ثابت کنم
گفتوگوی «شهروند» با تنها زنی که در آزادراه تهران- شمال به عنوان معاون فنی پروژه مشغول به کار است
مائده امینی| اینجا تا چشم کار میکند، خاک است و تا گوش میشنود، صدای گوشخراش ماشینآلات ساختمانی میآید. میگویند «مغز» مجموعه در دستان اوست. «ایلناز رنجپور»، درحالی معاون فنی قطعه D در منطقه یکم آزادراه تاریخی تهران – – شمال است که بیشتر مهندسان عمران زن در ایران در بخش محاسبه به کار مشغولند و از حوزههای نظارت و اجرا، به بهانه جنسیت کنار گذاشته میشوند. او ١٠سال است که در کارگاههای مختلف کار میکند.
کودکبیوگی؛ پیامد تغییر ساختارهای اجتماعی جامعه
آرزو قادری- در ماورای این عبارت کوتاه حرفهای بسیاری نهفته است. دردلهای کودکانی که به جای کودکی کردن، قربانی مشکلات مالی خانوادههایشان میشوند و به ناچار باید بر سر سفره عقدهایی بنشینند که پایانش جز طلاق و در برخی موارد خیانت امر دیگری نیست. سفرههای عقدی که دیر یا زود جای خود را به دادگاه خانواده میدهند. آنطور که طیبه سیاووشی نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان میکند طی سال گذشته حدود ۲هزار کودک مطلقه در کشور داشتیم. پدیده نامبارک کودکهمسری، معضلی است که در صورت مغفول واقع شدن، به بحرانی تبدیل خواهد شد که دیگر نمیتوان کاری از پیش برد. ازاینرو ضروری است که مسؤولان هرچه سریعتر با اتخاذ تصمیماتی متناسب با شرایط موجود جامعه نسبت به رفع آن اقدام نمایند تا شاهد قربانیان بیشتری در این خصوص نباشیم.
اجرای طرح توان افزایی زنان سرپرست خانوار در کشور/ انتقاد از قطع بیمه زنان شاغل در بخش قالیبافی
ایلنا،معاون امور زنان رئیس جمهور از اجرای طرح توان افزایی زنان سرپرست خانوار برای اشتغال و کارآفرینی در سراسر کشور خبر داد. معصومه ابتکار در حاشیه مراسم تجلیل از نخبگان و چهره های برتر شهرستان ملارد گفت: در دولت یازدهم طرح تامین تسهیلات ویژه برای زنان کارآفرین اجرایی شد و صندوق کارآفرینی مهر به عنوان متولی در برخی از استانها اقدامات بسیار قابل قبولی انجام داد و در دولت دوازدهم هم معاونت امور زنان ریاست جمهوری پیگر انعقاد تفاهم نامه مجدد با این صندوق برای ارائه تسهیلات مناسب به زنان کارآفرین است.
وام کمیته امداد برای ازدواج با زنان سرپرست خانوار
باشگاه خبرنگاران جوان – پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد با صدور بخشنامهای سیاستهای اشتغالزایی مددجویان تحت حمایت را ابلاغ کرد. بر این اساس به طرحهای مربوط به اشتغال مردانی که با زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد ازدواج کنند، امتیاز ویژه اعطا میشود. همچنین باید با آموزش و اعطای وام، زمینه توانمندسازی، خوداتکایی، استقلال اقتصادی افراد و خانوارهای نیازمند فراهم شود. مناطق مرزی، محروم و روستایی در اولویت اجرای طرحهای اشتغال قرار دارند.
خبرآنلاین- علیخواه، فردین – این روزها رسیدن به اندامی جذاب برای برخی از مردان تبدیل به دغدغه شده است.
برخی از مردان تبدیل به دغدغه شده است. داشتن سیکس پک یا شکم شش تکهای برای اینان هدفی جدی در زندگی است. آنان میخواهند لباسهایی که میخرند به شکلی باشد که تناسباندامشان را آشکار کند. اگر پیراهنی میپوشند دگمههای بالای پیراهن را باز میگذارند تا خط وسط عضلات سینه معلوم شود. برخی از آنان موهای روی سینهشان را میتراشند تا شکیلتر جلوه کند. موقع عبور از مقابل فروشگاههای بزرگ، کمی مکث می کنند و تصویر اندام خود بر روی شیشه فروشگاه را چک می کنند. شاید جراحیِ بینی به نام زنان تمام شده باشد ولی یک مطالعه دقیق میتواند نشان دهد که مردان هم از قافله عقب نماندهاند.
پردرآمدترین شغلها برای زنان ایران
آنا- با وجود این که مردم از بیکاری گلایههایی دارند و شاید بازار کار برای زنان محدودتر هم باشد، اما زمینههای کاری وجود دارند که درصد زیادی از آنها در اشغال زنان است ، کارهایی که دستمزد و درآمد بسیار بالایی برای آنها به ارمغان میآورد. حدود ۳.۵ میلیون نفر از زنان ایرانی به عنوان یک کارمند رسمی اداری دارای حقوق و دستمزد هستند و البته گروه زیادی هم در زمینه های مختلف دیگر و بخش خصوصی و دیگر بنگاه های خدماتی و اقتصادی مشغول کار هستند.
بیدارزنی: بنفشه جمالی- تهمینه میلانی در «ملی و راههای نرفتهاش» همانند فیلمهای قبلی خود دو زن، واکنش پنجم و زن زیادی به خشونت خانگی پرداخته است. ملیحه دختر بیستساله است که برای فرار از محدودیتهای خانه پدریاش و به امید دست یافتن به آزادیهای بیشتر با سیامک ازدواج میکند. ازدواجی که چرخه جدیدی از خشونت خانگی را برای او به دنبال دارد.
تهمینه میلانی در فیلم آخرش سعی کرده است چرخه خشونت را به تصویر بکشد. اینکه چگونه کودکانی که خود در کودکی قربانی خشونت بودهاند در بزرگسالی تبدیل به افراد خشونتگر و آزارگر میشوند. کودکانی که در کودکی خشونت کلامی را تجربه کردهاند چگونه در بزرگسالی به تحقیر کردن و کوچک کردن افرادی که وارد زندگیشان میشوند دست میزنند. ملی و راههای نرفتهاش نشان میدهد چگونه قربانیان خشونت خانگی در نبود قوانین حمایتگرانه مدام مجبورند به چرخه خشونتی که در آن هستند باز گردند و با هر بازگشت، خشونتهای شدیدتری را تجربه کنند.
تسنیم- فیلم «نفس» در مقام نماینده سینمای ایران برای رقابت در رشته اسکار بهترین فیلم خارجی زبان انتخاب شد.امیر اسفندیاری – سخنگوی هیات معرفی فیلم ایرانی – اعلام کرد: «با انجام مباحثات نهایی و بررسیهای کلی در خصوص چهار فیلم فهرست نهایی، این هیات با اکثریت آراء، فیلم «نفس» ساخته نرگس آبیار را برای نمایندگی سینمای ایران در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی زبان انتخاب کرد. اعضاء هیات امید دارند فیلم برگزیده بتواند با پشتیبانی کلیه مراکز تاثیرگذار فرهنگی کشور، نمودی دیگر از ظرفیتهای سینمای نوین ایران را به طیفی گسترده تر از مخاطبین بینالمللی بشناساند.»
اولین واکنش کارگردان زن معرفیشده به اسکار/ «نفس» در ستایش صلح است
مهر- نرگس آبیار کارگردان «نفس» که به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شده است از اینکه به نقش زنان در سینمای ایران بیشتر توجه شده است ابراز خرسندی کرد. نرگس آبیار کارگردان فیلم سینمایی «نفس» که به عنوان نماینده سینمای ایران به نودمین دوره جایزه اسکار معرفی شده است گفت: از این موضوع بسیار خوشحال هستم البته اگر این اتفاق برای هر کارگردان دیگر کشورم هم رخ می داد خوشحال می شدم.
زمان آن است به تربیت نسوان بپردازند
شهروند- غلامرضا وطندوست در کتاب «زن ایرانی در نشریات مشروطه» عریضه یکی از «خواتین با علم» را به «آقای سیدمحمد مجتهد [طباطبایی]» یکی از روحانیان برجسته و آزادیخواه روزگار مشروطه آورده است که در «روزنامه مجلس» منتشر شده بود و خواستههای بخشی تاثیرگذار از زنان را در خود میگنجاند. وطندوست تاکید میکند هدف آن زن از نگارش نامه این بوده است که «او و چند نفر دیگر که تحصیل علم کردهاند، منتظرند که مدارس دخترانه باز شود تا آنها از بیهوده وقتگذراندن رها شوند».
تمایل به «زندگی مجردی» دلیل افزایش تعداد خانوارها
ایسنا- شهلا کاظمیپور، پژوهشگر حوزه جمعیت به روند روبهرشد خانوارهای ایرانی خبر داد و گفت: «براساس گزارشهای مرکز آمار ایران، تعداد خانوارهای کشور در سال ۹۰، ۲۱میلیون بوده است، درحالی که با افزایش ٣میلیونی این عدد در سال ۹۵، شاهد افزایش این میزان بودهایم.» کاظمیپور، اما تعداد خانوارها در کشور را تنها به دلیل افزایش جمعیت ندانست، با این توضیح که: «براساس جدیدترین آمارها، رشد تعداد خانوارها در ایران ۲.۷درصد است، این درحالیست که رشد جمعیت رقمی در حدود ۱.۲۴درصد را نشان میدهد. این به این معناست که با رسیدن متولدان دهه۶۰ به سن ازدواج، آمار مرتبط با تشکیل خانواده افزایش داشته است. از سوی دیگر، همزمان با افزایش سن ازدواج، بالارفتن سن و فوت همسر و همچنین افزایش تمایل به «زندگی تجردی» درمجموع تعداد خانوارهای کشور، با رشد روبهرو بودهایم.»
ممنوعیت اخراج مادران کارگر لغو شد
تسنیم- هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بخشنامه مدیرکل وزارت کار را که اخراج مادران کارگر را تا پایان دو سال شیردهی فرزندانشان را ممنوع کرده بود، خارج از صلاحیت مرجع تصویب و غیرقانونی دانست و ابطال کرد.مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخشنامهای بهشماره ۴۹۵۱۷ مورخ ۱۹ خرداد سال ۹۳ اعلام کرده بود «اخراج زنان کارگر در ایام مرخصی زایمان و دوران شیردهی (تا پایان دوسالگی کودک) به هر عنوان ممنوع است».
افشاگری درباره رفتار غیراخلاقی با زنان در محیط کار
صدا- در پیامی که توسط تایمز هم بازبینی شد، او خطاب به خانم دنت نوشته او «جادوگریه که طلسمی ساخته». در پیام دیگری درباره اینکه او در لباس آبی چطور به نظر می رسد نظر داده و اضافه کرده «میدونی دارم به چی فکر می کنم؟ اینکه چرا دارم این پیامو خصوصی برات می فرستم». هفته نامه صدا در گزارشی نوشت: داستان زندگی زنانی که در حوزه فناوری مشغول کار بودند اول به صورت نجواهای درگوشی و کمی با تردید تعریف می شد تا کم کم تبدیل به داستان اصلی این روزها شد. یک زن کارآفرین تعریف می کند که چطور وقتی که به دنبال کار با یک سرمایه دار بود به او پیشنهاد رابطه غیراخلاقی شد، اما پس از رد این پیشنهاد چطور توانسته کار خود را ادامه دهد. او پیام های دیگر پیشنهاد بی شماری که از یک سرمایه گذار استارت آپ دریافت کرده بود را نشان داد. یک مدیرعامل توضیح داد که وقتی دنبال جمع آوری پول برای وبسایت انجمن آنلاین خود بوده، چگونه از سوی یک سرمایه گذار با نظرات غیراخلاقی متعددی مواجه شده است.
شرق- هلیا آبادی: جوایز «امی» امسال با اتفاق خاصی همراه بود؛ مورد توجه قرارگرفتن سریالهای زنانه. دو سریال «دروغهای بزرگ کوچک» و «داستان ندیمه»، هر دو مسائلی را درباره دردها و رنجهای زنانه مطرح میکنند؛ دو سریال با تمی متفاوت؛ یکی فانتزی – داستان ندیمه – که مارگرت اتوود نوشته است و دیگر «دروغها…» کمدیدرامی رئال که با پنج جایزه در امی توانست توجه بسیاری را به زنان و جایگاهشان جلب کند. سریال مورد توجه «دروغها…» است که در یکی از پولدارترین و زیباترین مناطق رخ میدهد و با ورود زنی توانا از طبقه متوسط همهچیز به هم میریزد. بسیاری از رازها گشوده و اختلافات بیان میشود و رنجهایی که در زندگی عروسکی این افراد وجود دارد عیان میشود. پشت خانههای باشکوه و بزرگ و زنانی که در بالاترین مقامات اجرائی فعالیت میکنند یا به دلیل زیباییشان مورد احترام هستند، زنانی با خشمهای فروخورده، آسیبدیده و زخمخورده از کتکهای هرروزه وجود دارند؛ سریالی که دیدن آن برای هر زنی در این دنیا میتواند ضروری باشد؛ چه در پنتهاوسی در نیاوران خانه داشته باشد، چه در یکی از خانههای کوچک شهری با امکانات اندک. این سریال سریعترین راه آموزش در برابر خشونت خانگی است؛ آموزش اینکه چگونه باید در برابر آن چیزی که غیرمعمول و اذیتکننده است رفتار کرد.
آمار تکاندهنده بنیاد فیلم بریتانیا از وضعیت زنان بازیگر
خبرآنلاین – از یک قرن پیش تا کنون درصد زنانی که در فیلمهای انگلیسی جلوی دوربین میروند، تغییر نکرده است. بر اساس پژوهش تازه بنیاد فیلم بریتانیا در سال ۱۹۱۳ در انگلستان ۵۳ فیلم ساخته شد که ۲۶ درصد بازیگران آنها را زنان تشکیل میدادند. درصد بازیگران زن فیلمهای ساخته شده در سینمای بریتانیا بیش از ۱۰۰ سال بعد و در سال ۲۰۱۷ به ۲۸ درصد رسیده است.
راه دشوار ادغام زنان پناهجو در آلمان
دویچهوله- تقریبا یک سوم آوارگان در آلمان زنان هستند. با این حال، در بحث ادغام توجه اندکی به آنان می شود هرچند که در همرنگی با جامعه راه دشواری را پیش رو دارند. از هر سه آواره در آلمان، دو تن آن مرد هستند. در بیشتر موارد آنها زیر ۳۰ سال سن دارند و به تنهایی به آلمان آمده اند. اگر بخت با آن ها یار باشد و حق پناهندگی به دست آورند، آن وقت می توانند شامل کورس ادغام شوند که در آن زبان آلمانی و سبک زندگی در این کشور به آنها آموخته می شود. به عنوان مثال آنها یاد می گیرند که چطور کار پیدا کنند، چگونه تحصیل کنند و یا برای خود آپارتمان بیابند. در کل، این مردها اوقات فراغت زیادی برای این کارها دارند.
وضعیت دختر هندی که ‘توسط معلمین مورد تجاوز قرار گرفته’ وخیم است
بیبیسی- وضعیت یک دختر جوان در هند که گفته شده است توسط دو کارمند مدرسه طی سه ماه مورد تجاوز قرار گرفته است، پس از اینکه مجبور به سقط جنین شد در حالتی وخیم قرار گرفته است. پزشکان به بخش هندی بی بی سی گفتند که او دچار آسیبدیدگی مغزی شده است. پلیس راجستان، مدیر و یک استاد مدرسه را دستگیر کرده است. پلیس گفته است این نوجوان پس از آن که افراد متهم به تجاوز او را مجبور به سقط جنین در یک بیمارستان خصوصی کردند بیهوش شده است.
انتخاب- آیت الله علوی گرگانی در دیدار با مشاور حقوقی رئیس جمهوری با ورود زنان به ورزشگاه ها مخالفت کرد و گفت:حتما جلوی این کار گرفته شود.آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی از مراجع تقلید عصر یکشنبه در دیدار مشاور رئیس جمهوری در حقوق شهروندی گفت :اخیرا مطلع شدیم که مسئولان کشور یواش یواش زمزمه می کنند که در صورت امکان زمینه حضور خانم ها در مسابقه های کشتی و مسائلی که مربوط به ورزشگاه ها است فراهم شود.
ابتکار اعلام کرد: ادامه رایزنیها برای حضور بانوان در استادیومها
ایسنا- معاون زنان و امورخانواده رئیس جمهور از ادامه رایزنیها برای حضور بانوان در استادیومها خبر داد. معصومه ابتکار ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت این موضوع را بیان کرد.
وی در پاسخ به این سوال که نظرش درباره واکنشها نسبت به پیگیری حضور بانوان در استادیومها چیست؟ اظهار کرد: در مورد واکنشها اظهارنظری نمیکنم، اما روی آن کار میکنیم و رایزنیها ادامه دارد.
تشخیص اولویت های زنان ایرانی به رییس فدراسیون فوتبال مربوط نیست
ایران آنلاین /اینکه اولویت زنان و جامعه ایران چیست، ارتباطی به رئیس فدراسیون فوتبال ندارد. چه از نظر تخصصی و چه از نظر مسئولیت سازمانی، تعیین اولویتهای جامعه و زنان، کار دیگرانی مانند جامعهشناسان و حقوقدانان و فعالان حوزه زنان و امثال اینها و سازمانهایی مانند معاونت امور زنان ریاستجمهوری و برنامهریزان سازمان مدیریت است، نه فدراسیون فوتبال و رئیس آن و کسانی مانند ایشان؛ اما سروساماندادن به ورزشگاههای فوتبال و مهیاکردن آنها برای بهرهبرداری ورزشکاران و تماشاچیان، اعم از زن و مرد، حتما در حوزه تخصصی و مسئولیت فدراسیون فوتبال و رئیس و کارکنان دیگر آنجاست. تاج میگوید ساختار ورزشگاههای ما مناسب پذیرش بانوان نیست. مگر همه ورزشگاههای فوتبال کشور مناسب پذیرش مردان است؟ چند ورزشگاه فوتبال کشور دستشویی مناسب یا آبخوری برای مردان دارد؟ چه تعداد از آنها از نظر ایمنی تماشاچیان درست است؟ چه تعداد آنها از حیث جایگاه تماشاچیان سالم است؟
ماجرای حضور زنان در ورزشگاه و نظرات فراقانونی
ایران آنلاین /یکی از بدترین کاستیهای جامعه ما، فقدان ادبیات روشن حقوقی است. در پزشکی و مهندسی چنین مشکلاتی وجود ندارد یا کمتر است. مفاهیم تعریف شده و دقیق به کار برده میشوند. در حقوق که کلمات باید از همه حوزههای دیگر دقیقتر تعریف شوند، نوعی از شلختگی گفتاری را شاهدیم. درک روشنی از فرق متهم و محکوم یا مفهوم اصل قانونیبودن مجازات نداریم.
از همه مهمتر اینکه، درک واحدی از معنا و مصداق حقوق و قانون نداریم. آن را با عرف و سنت و حتی فقه و فتوا قاطی میکنیم، درحالی که همه اینها معانی خاص خودش را دارد. کارکرد قانون در جامعه یک چیز است و مفاهیم دیگر مثل عرف، اخلاق، سنت و تا حدی فقه از آن متفاوت است. اینکه عرف یک محل چیست؟ و در چه موضوعاتی بهتر است رعایت شود، ربطی به قانون و اجرای آن ندارد، چراکه ضمانت اجرای قانون از سوی قدرت حکومتی تضمین شده است. یک فقیه میتواند فتوایی دهد که برای مقلدین وی الزامآور است، ولی این هیچ ربطی به قانون ندارد.
جامعه زنان ایرانی اولویتهای خود را تعیین میکند نه سایرین
ایران- طیبه سیاوشی شاهعنایتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اظهارنظر جدید رئیس فدراسیون فوتبال مبنی بر اینکه ورود به ورزشگاه اولویت و دغدغه بانوان نیست، گفت: اولا باید تاکید کنم آقای تاج تعیینکننده اولویتهای بانوان نیست و ثانیا ورود بانوان به ورزشگاه یکی از مطالبات جامعه جوان کنونی محسوب میشود؛ این در حالی است که جوانان فرصت و نعمتهای جمهوری اسلامی ایران به شمار میآیند لذا ایجاد و حفظ نشاط آنها یکی از ضروریات جامه امروز محسوب میشود.
فارس- رئیس فدراسیون فوتبال بابیان اینکه ساختار ورزشگاههای ما مناسب پذیرش بانوان نیست، گفت: ضمن اینکه این امر در حال حاضر اولویت بانوان و جامعه هم نیست. «مهدی تاج» رئیس فدراسیون فوتبال عصر دوشنبه در جلسه کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی که هر هفته با حضور جمعی از فعالان و صاحبنظران ورزش کشور برگزار میشود، شرکت کرد.
چرا درهای استادیوم به روی زنان باز نمیشود؟
رادیو فردا- هانا کاویانی- بعد از بازی دو تیم ایران و سوریه در ایران، یک دختر جوان عکسی را منتشر کرد و نوشت بالاخره با وانمود کردن به اینکه تبعه سوریه است وارد استادیوم شد و از شدت هیجان دیدن زمین چمن استادیوم صد هزار نفری، خون دماغ شد. اگرچه این دختر جوان ایرانی به نام روناک و مادرش با هر دردسری که بود به آرزویشان رسیدند،اما صدها زن ایرانی دیگر، همچنان با درهای بسته استادیوم روبهرو هستند. چالشی که سالهاست جرقههایی برای حل آن زده میشود اما بعد اراده جدیای نشان داده نمیشود.
زنان شورای شهر را هم راه ندادند!
آفتاب یزد- گروه اجتماعی: ورزشگاه ۲۵ هزار نفری امام رضا (ع) که توسط آستان قدس رضوی و آن طور که گفته شده است با هزینه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان احداث شده است شب گذشته میزبان تیمهای منتخب کربلای معلی و منتخب مشهد مقدس بود تا بازی افتتاحیه را در مستطیل سبز این ورزشگاه برگزار کنند. استادیومی مدرن که در برهوت فقدان زیرساختهای ورزشی به روز کشور در اسفند ۹۵ آماده بهره برداری شد اما بنا بر سیاست گذاری های خاص مسئولین مربوطه تا به امروز مورد استفاده تیمهای شهر مشهد مقدس و یا تیم ملی فوتبال قرار نگرفته است تا با دیدار منتخب دو شهر مشهد مقدس و کربلای معلی افتتاح شود. دیدار فوتبالی که بحث های مربوط به آن در برنامه ۹۰ بسیار جدی دنبال شد و سرمربی تیم منتخب کربلا آن را از اهمیت بالای معنوی برخوردار دانسته است. سالم اوده روزهای گذشته در سخنانی گفت: «این بازی برای ما اهمیت معنوی بسیاری دارد و روابط معنوی بین کربلای معلی و مشهد مقدس برای همه خبرنگاران مشخص است. امیدواریم این بازی و افتتاحیه این استادیوم به صورتی باشد که لیاقت این بازی را داشته باشد.جمع کردن بازیکنان دشوار بود چراکه لیگ در حال حاضر تعطیل است و سعی کردیم با حداقل زمان ممکن بازیکنان را جمع کنیم.»
عربستان ورود زنان به ورزشگاهها را مجاز اعلام کرد
خبرآنلاین- در شرایطی که بانوان ایران اجازه حضور در استادیوم های ورزشی را ندارند و هر بار محدودیت های زیادی برای آنها وجود دارد خبر رسیده که فدراسیون فوتبال عربستان اجازه ورود زنان به ورزشگاه را صادر کرده است. در کشوری که بانوان محدودیت های زیادی دارند و حتی اجازه رانندگی به آنها به تازگی داده شده است قرار شده تا بانوان عربستانی یک تابوی دیگر را بشکنند و راهی ورزشگاه شوند.
کفاشیان: تیم فوتسال زنان ایران حتماً فینالیست میشود
مهر- سرپرست کمیته فوتسال میگوید تیم بانوان فوتسال ایران حتما به فینال بازیهای داخل سالن آسیا راه می یابد. علی کفاشیان بعد از شکست تیم ملی فوتسال زنان ایران برابر تایلند در بازی های داخل سالن آسیا، گفت: بازی خوبی بود. به هر حال تیم ما حریفش را شناخت. به نظرم تیم ایران با این ترکیب باید دقت بیشتری می کرد و کمتر روی خطا و پنالتی گل می خورد.
زنان تیرانداز معلول ایران حرف اول را در جهان میزنند
ایسنا- در آستانه اعزام تیم ملی تیراندازی معلولان به مسابقات جهانی کرواسی، سرمربی تیم ملی از آمادگی بالا این تیم برای شرکت در رقابتهای جهانی که از ۳۱ شهریور در کرواسی برگزار خواهد شد، خبر داد و گفت: تمام تلاشمان بر این است که علاوه بر رکوردشکنی، بهترین جایگاه را کسب کنیم. تیم ملی تیراندازی معلولان در حالی بامداد امروز (سهشنبه) عازم رقابت های جهانی کرواسی شد که سرمربی تیم ملی شرایط این تیم را از نظر رکوردی و آمادگی بدنی برای شرکت در مسابقات جهانی مثبت ارزیابی کرد و معتقد است؛ با وجود جوانگرایی در تیم بعد از بازی های پارالمپیک ریو و افزایش تعداد مادههای تیراندازی، سعیمان بر این است تا تعداد مدال های خود را افزایش و بهترین جایگاه را در جهانی کرواسی کسب کنیم.
این مدال متعلق به تمامی زنان ایرانی است/ از اهتزار پرچم کشورم خوشحالم
ایلنا،نفر سوم مسابقات جوجیتسو بانوان بازی های داخل سالن آسیا گفت: این مدال به تمامی زنان سرزمینم تعلق دارد.
” سوده کمندانی” پس از کسب مدال برنز بازیهای داخل سالن و هنرهای رزمی آسیا، در مورد این نشان تاریخی اظهار داشت: خوشحالم که نخستین مدال بانوان ایران را در تاریخ حضور خود در رقابت های برون مرزی کسب کردم و از این بابت بسیار خوشحالم.
انتخابی زنان جهان؛ ملیپوشان والیبال ایران مغلوب تایلند شدند
ایسنا- تیم ملی والیبال بانوان ایران در نخستین دیدار خود در رقابتهای انتخابی زنان جهان مغلوب تیم قدرتمند تایلند شد.
تیم ملی بانوان ایران در اولین مسابقه خود در رقابتهای انتخابی زنان جهان به مصاف تایلند میزبان این رقابتها رفت. این دیدار در سالن چهار هزار نفری ناخوم پاتوم در حالی برگزار شد که سالن مسابقه پر از تماشاگر بود و هیچ یک از صندلیها خالی نبود. پیش از آغاز مسابقه، مسئولان میزبان چند سرود از ایران هنگام گرم کردن بازیکنان پخش کردند.
کسب ۴ مدال توسط تیم کشتی با کمربند زنان ایران
مهر- تیم کشتی با کمربند بخش آزاد بانوان ایران با کسب چهار مدال رنگارنگ به کار خود در رقابتهای داخل سالن آسیا در ترکمنستان پایان داد. رقابتهای کشتی با کمربند بخش آزاد داخل سالن آسیا در بخش بانوان در شهر عشق آباد برگزار شد که در پایان زهرا یزدانی به مدال نقره رسید و زهرا محمودی، زهرا مجدی و سعیده رحیمی صاحب مدال برنز شدند.
شهریان: ورزش زنان رشد خوبی داشته است
ایسنا- نایب رییس کمیته ملی المپیک معتقد است ورزش بانوان رشد خوبی داشته است. رباب شهریان نایب، رییس اول کمیته ملی المپیک که به سالن موی تای آمده بود تا مسابقات بانوان کشورمان را نظاهره کند، برای حضور در نشست کمیسیون ورزش زنان آسیا و به عنوان عضوی از این کمیسیون به ترکمنستان آمده و با حضور در سالن هایی که ورزشکاران زن کشورعزیزمان مسابقه دارند ضمن دیدن رقابتهای آنها برایشان آرزووی موفقیت کنم.