در هفتهای که گذشت، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی بار دیگر بر حضور ۳۰ درصدی زنان در ردههای مدیریتی تاکید کرد و از ضرورت حضور زنان در سیاستگذاریهای پژوهشی سخن گفت. معصومه ابتکار تاکید کرد که تمام سطوح مدیریت عالی در همه زمینهها و وزارتخانهها را مورد رصد و پایش قرار داده و این کار را ادامه داده و گزارش کار و عملکرد آن را هم در کابینه دولت ارائه خواهد داد.
هفته گذشته بحث بر سر بودجه سال ۹۷ دولت حسن روحانی بالا گرفت، این هفته اما خبری منتشر شد مبنی بر این که اعتبارات بیمه زنان خانهدار در لایحه بودجه ۹۷ چهل درصد کاهش یافته است. عضو مجمع نمایندگان استان تهران کمبود منابع مالی دولت را عامل اصلی این میزان کاهش دانست.
به گفته فاطمه سعیدی، نماینده مجلس، طبق مصوبه مجلس، دولت مکلف شده بود که با پرداخت بیش از ۸۵ درصد حق بیمه زنان خانهدار، آنها را تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دهد، بنابراین قرار شد که ردیفی در بودجه ۹۷ برای تحقق این مهم اختصاص داده شود. اما براساس بودجه تعیین شده،این بخش، با کاهش ۴۰ درصدی نسبت به سال ۹۶ روبرو شده است.
در پی طرح اعتراضاتی در مورد ده برابر بودن بودجه حوزههای علمیه زنان نسبت به دفتر معاونت امور زنان و خانواده دولت، مدیر حوزههای علمیه خواهران به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: بیانصافی آنجاست که نهادی همچون حوزه علمیه خواهران که نهادی آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و … است را با یک نهاد حاکمیتی که چند کار انجام می دهد، مقایسه می کنند.
او گفت اگر در مقام مقایسه هستید، حوزه علمیه خواهران را با دانشگاه های کشور مقایسه کنید و متوجه خواهید شد که بودجه دریافتی این نهاد کم است!
به گفته حجت الاسلام جمشیدی حوزه علمیه خواهران در سراسر کشور دارای ۱۰ هزار نفر کادر، ۸۰ هزار دانش پژوه و ۵۰۰ مرکز آموزشی است که سهم اختصاصی دولت به این نهاد، بسیار ناچیز است.
روزنامه ایران در مطلبی به قلم حمیده امینیفرد حقوق شهروندی را راهگشای تحقق حقوق زنان دانسته و نوشته است
سهم زنان در یکصد روز اول دولت اعتدال، ۷ درصد اعلام شده است، یعنی از ۲هزار و ۷۱۲پست مدیریتی (معاون وزیر، مشاور وزیر، مدیرکل و معاون مدیرکل) در ۱۲وزارتخانه دولتی، سهم زنان ۱۷۱پست بوده است. این ۷ درصد درواقع عصارهای از انتخاب «۴ معاون وزیر زن»، «یک معاون رئیس جمهوری»، «چند کرسی مدیریتی ارشد، همچون قائم مقام وزیر نفت »و مدیرعامل سازمان هواپیمایی کشوری است. انتصاباتی که اگرچه در مقایسه با دورههای گذشته، یک اتفاق نو و منحصر به فرد تلقی میشود، اما تا رسیدن به وعده ۳۰ درصدی رئیس جمهوری همچنان راضیکننده نیست!
رسانههای بلژیکی میگویند بلژیک به اولین کشور دنیا تبدیل میشود که سفیر زن به عربستان سعودی میفرستد.
دومینیک مینور، سفیر فعلی بلژیک در امارات عربی متحده قرار است فعالیت خود را به عنوان سفیر در عربستان سعودی آغاز کند. طبق همین گزارشها، بلژیک همچنین قرار است به زودی برای ایران نیز یک سفیر زن تعیین و به تهران اعزام کند.
پیش از این در سال ۲۰۰۹ خانم اگوستی به عنوان اولین سفیر زن کار خود را در ایران آغاز کرده بود. او به عنوان سفیر کشور سوییس در ایران فعالیت میکرد.
شورای عالی فرهنگی اجتماعی زنان که پیش از این در مورد ضروری نبودن حضور زنان در ورزشگاهها اظهار نظر کرده بود، این بار مصوبهای را به تصویب رساند که براساس آن به جای بالابردن سن ازدواج و تغییر قانون، سایر قوانین حمایتی از زنان در خانواده پیگیری شود
در این جلسه که «بررسی سن ازدواج دختران» در دستور جلسه قرار داشت، پس از طرح نظرات و پیشنهادات اعضا و نمایندگان مجلس پیرامون موضوع سن ازدواج دختران مقرر شد که به جای بالا بردن سن ازدواج و تغییر قانون، سایر قوانین حمایتی از زنان در خانواده مورد تأکید و پیگیری قرار گیرد و با توجه به اینکه آمار دختران ازدواج نکرده رو به افزایش است، مجلس شورای اسلامی تمهیداتی را برای اجرای قانون تسهیل ازدواج فراهم آورد.
رئیس پلیس راهور ناجا گفته است« جریمه بیحجابان توسط دوبینهای جادهای صحت ندارد.» رئیس پلیس راهور ناجا جریمه بیحجابان توسط دوربینهای پلیس را تکذیب کرده و گفته است: دوربینهای جادهای پلیس تخلفات خاصی را ثبت میکنند که ثبت تخلف بدحجابی راننده و تخلفات اینچنینی جزو این موارد نیست.
کارشناسانی که در نشست چالشها و راهبردهای ارتقاء زنان در عرصه پژوهش حاضر بودند، مسأله زنان را یکی از سیاسیترین مسائل جامعه دانستند. در این سمینار که با حضور معصومه ابتکار برگزار شد، میلا علمی، عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه مازندران حضور زنان در دانشگاهها را یک شمشیر دولبه دانست و گفت:« از یک طرف مطالبات زنان را برای ورود به بازار کار بالا برده و از طرف دیگر باعث افزایش نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده شده است؛ بهطوری که آمار بیکاری زنان تحصیلکرده ۲۴ تا ۳۴ ساله نزدیک به ۴۰ درصد است.»
به گفته این استاد دامشگاه، دانشگاههای کشور زنانه شده است اما اشتغال مردانه مانده و بیکاری زنانه شده است و این مسئلهای است که باید چارهاندیشی شود.
روزنامه همدلی در گزارشی از شنیدن صدای کارگران از پشت هفت تپه نوشته و اینکه این اعتصاب را زنان آغاز کردند
یکی از کارگران زن کارخانه شکر هفت تپه به این روزنامه گفته است:« ما ۵ زن بودیم که توانستیم این اعتراض سازمان یافته را ایجاد کنیم تا صدایمان به گوش استانداری و بعد وزارتخانه برسد. »
اعتراض کارگران نیشکر از ۱۸ آذر۱۳۹۶ شروع شده و در آخرین نشست نمایندگان کارگری با مسئولین کارخانه وفرماندارشوش، قرار شد مطالبات کارگران مدنظر قرار گیرد.
وبسایت مهرخانه گزارشی از پژوهشی درباره آزارهای خیابانی منتشر کرده که براساس آن،۹۹ درصد پاسخدهندگان تجربه آزار خیابانی داشتند و “نگاههای آزاردهنده” با ۸۵ درصد، در صدر آزارها قرار داشت.
به گفته فائزه مسعودیان، عضو انجمن مطالعات زنان آفاق، تعداد زیادی از پاسخدهندگان دانشجوی شاغل و افراد بازنشسته و همچنین پژوهشگر، مددکار اجتماعی، روانشناس و مشاور، از دیگر پاسخدهندگان بودند. محل اقامت ۷۱ درصد پاسخگویان شهر تهران؛ ۲۳ درصد پاسخگویان مراکز استانها و ۶ درصد سایر شهرها بوده است.
منصوره شجاعی، فعال مسایل زنان ساکن هلند در مطلبی با عنوان از قهوه خانه باباتقی تا کافه استارباکس نگاهی داشته به کتاب «یخ، مهتاب، کافه» نوشته مهرانگیز کار. او در معرفی کتاب نوشته است: هرگز تصور نمی کردم که روزی کتابی در حجم ۱۷۸ صفحه به دستم برسد، که بخش اول آن ۱۷۶ صفحه و بخش دوم آن ۲ صفحه باشد. کتابی پراعجاب که بخش اول آن خواننده را به چنان کابوسی بکشاند که تا مدت ها از ترس دوباره دیدنش، روز به اضطراب شب کند.
در خبری دیگر رئیس کارگروه مطالعات زنان شورای تحول علوم انسانی از نهایی شدن دو رشته «حقوق خانواده» در مقطع دکتری و «فلسفه و جنسیت» در مقطع کارشناسی ارشد در این کارگروه خبر داد.
و خبر خوش دیگر این که سرپرست آموزش و پرورش عشایر خبر داد تعداد دانشآموزان دختر عشایر ۵ هزار نفر افزایش یافته است. این در حالی است که تعداد کل دانشآموزان عشایری ۱۲ هزار نفر افزایش یافته است.
توصیه اتحادیه ملی روزنامهنگاران افغانستان برای دست کردن حلقه ازدواج برای جلوگیری از آزار جنسی روزنامهنگاران زن به منظور جلوگیری از آزار جنسی زنان خبرساز شده است.
فهیم دشتی، رئیس این اتحادیه به بیبیسی گفت که این توصیه در رهنمود این نهاد مدافع حقوق روزنامهنگاران برای امنیت شخصی روزنامهنگاران آمده است. این توصیه بر این فرض استوار است که معمولاً خبرنگاران مجرد هدف آزار جنسی قرار میگیرند و پوشیدن حلقه ازدواج این تصور را به وجود میآورد که آنها مجرد نیستند.
بحث حضور زنان در استادیومهای ورزشی، این هفته از مباحث مهم حوزه زنان بود. محسن غرویان استاد حوزۀ علمیه قم و از فقهای نواندیش در گفتوگویی با وب سایت فرهنگستان فوتبال، گفت که ولی فقیه آخرین پناه ورزش زنان است. او تاکید کرد که پخش فوتبال زنان از تلویزیون منع شرعی ندارد.
و بالاخره ممنوعیت ورود گوشی به مسابقات کشتی زنان از دفتر محمدیان اعلام شد مریم منظمی نایب رییس کشتی بانوان پس از برگزاری نخستین دوره رقابتهای کشتی کلاسیک، درباره منع ورود خبرنگاران با گوشی موبایل به سالن مسابقات، اظهار کرد: از دفتر خانم محمدیان معاون وزیر تماس گرفتند و گفتند به دلیل اینکه مسابقهها برای نخستین بار برگزار میشود و نمیدانیم چه اتفاقاتی قرار است پیش بیاید موارد رعایت شود و حتی تماشاگران و خبرنگاران با گوشی وارد سالن نشوند.