خبرنامه هفتگی ماچولند از ۴ تا ۱۱ اسفند ماه ۹۶

خبرنامه هفتگی ماچولند از ۲۸ بهمن تا ۴ اسفند ماه ۹۶
23 فوریه 2018
ما فمینیست کوییر هستیم
5 مارس 2018

خبرنامه هفتگی ماچولند از ۴ تا ۱۱ اسفند ماه ۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته بهصفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

تأکید ابتکار بر گفت‌و‌گوی ملی و شنیده شدن مطالبات نسل جوان در مورد حجاب

ایران- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به وجود ۲۵ هزار سازمان مردم نهاد یادآور شد که تشکل‌های مردمی سرمایه‌های اجتماعی هستند و نباید اجازه داد برخی اتهامات به این سرمایه‌ها آسیب بزند. به گزارش «ایران»، «معصومه ابتکار» در نشست خبری معاونت زنان به مناسبت هفته زن نقش زنان در جامعه مدنی را بی‌بدیل و فوق العاده خواند. به گفته او زنان در حوزه محیط زیست الهام‌بخش هستند و جریان‌سازی اجتماعی می‌کنند.

ابتکار:ما برخوردهایی مانند گشت ارشاد را قبول نداریم

انتخاب- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تاکید بر ایجاد گفتگوی ملی و شنیده شدن مطالبات نسل جوان درمورد حجاب، گفت: باید زمینه برای شنیده شدن دیدگاه های مختلف فراهم شود و شیوه‌های را در پیش بگیریم که قانونمند و با حداقل برخوردهای انتظامی باشد.

معصومه ابتکار در نشست خبری معاونت زنان به مناسبت هفته زن با بیان اینکه تلاش ما این است که فضا برای نسل جوان و متولدین دهه ٧٠ طوری باشد که بتوانند نظراتشان را مطرح کنند، افزود: امیدواریم دیدگاه‌ها به سمت گفتگوی ملی و مفاهمه از سوی دیدگاه های مختلف حرکت کند.

طراحی شیوه‌نامه‌ای در چارچوب شرع برای ورود بانوان به ورزشگاه از سوی دولت

ایلنا- معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور تاکید کرد: در حال حاضر دولت آئین‌نامه و شیوه‌نامه‌ای در چارچوب شرع مقدس طراحی کرده است تا تدابیر لازم برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها فراهم شود. این تدابیر در مورد محل نشستن زنان در ورزشگاه‌ها، درهای ورودی و خروجی، سرویس‌های بهداشتی هستند.

معصومه ابتکار با اشاره به مسئله ورود زنان در ورزشگاه‌ها گفت: در گذشته زنان در برخی از رشته‌های ورزشی و در ورزشگاه‌های سرپوشیده حضور داشتند و مشکلی در این مورد وجود نداشت اما با ایجاد حساسیت‌هایی در دوره‌هایی خاص، مشکلاتی در این زمینه ایجاد شد.

ویژگی انقلاب دیجیتال عدم تبعیض و جنسیت گرایی است

صدا و سیما- معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اشاره به تحولات علمی و فناوری در جهان گفت: با تدوین شاخص میزان بهره مندی زنان از فناوری اطلاعات در عرصه آموزش، ارتقا مهارت های فکری ، آگاهی و اطلاع رسانی و شبکه سازی ارتباطات برای تبادل اطلاعات و جریان سازی اجتماعی به توان افزایی زنان کمک کنیم.

معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه یکی از ویژگی های انقلاب دیجیتال عدم تبعیض و جنسیت گرایی است ، خاطرنشان کرد: در کشور ما فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور وسیع در شهرها گسترش یافته و یکی از شاخص های ملی ما ضریب نفوذ تلفن همراه و اینترنت است که وضعیت خوبی در این زمینه داریم و این عدم تبعیض و دسترسی یکسان و عدالتی که با انقلاب دیجیتال برقرار می شود کمک بزرگی به هم افزایی زنان خواهد کرد.

ابتکار: ارتباطی با متهم جاسوسی دوتابعیتی نداشتم

تسنیم- معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در صفحه تلگرام خود نوشت: «رسانه‌های خاص در قضیه پرونده مربوط به نفوذ در میان سازمان‌های غیردولتی با زیر پا گذاشتن همه معیارهای اخلاقی و حرفه‌ای، از سکوت اینجانب برای احترام به دستگاه قضایی تا روشن شدن همه ابعاد این پرونده سوء‌استفاده کرده و هر روز اتهاماتی را مبنی‌بر ارتباط با متهم جاسوسی دو تابعیتی مطرح می‌کنند. در حالی که خودشان هم می‌دانند هیچ رابطه‌ای وجود نداشته، بلکه می‌خواهند از این آب گل آلود ماهی خود را بگیرند.

زنان دولت ؛ متن یا حاشیه

خانه ملت- عبدالکريم حسين‌زاده-نايب‌رئيس فراکسيون اميد مجلس- در پايان مراسم جشنواره فيلم فجر معصومه ابتکار، معاون امور زنان رياست‌جمهوري، توييتي در شرح يک عکس نوشتند «خدا‌ قوت به همه هنرمندان سينما! خصوصا بانوان، راستي چرا خانوم فرشته طائرپور روي صحنه از مردان با اين همه فاصله ايستاده بود؟ به‌راستي آيا رسانه ملي چهره خانم‌هاي بازيگر را هنگام دريافت جايزه نشان نمي‌داد؟ اين رفتار با هنرمندان زن چه توجيهي دارد؟». در تصوير به شکل عجيبي فاصله ميان انبوه آقايان حاضر بر صحنه و تنها خانم ايستاده روي سن ديده مي‌شود. همانطور که تعجب معاون امور زنان رياست‌جمهوري برانگيخته شده، مدتي است رويه‌هاي عجيب دولت در مباحث مرتبط به زنان تعجب منِ نماينده را برانگيخته که در اين نوشتار بنا دارم بخشي از آن را با شما در ميان بگذارم.تعداد زنان کابينه آقاي روحاني سه نفر هستند که اين عزيزان در جلسه‌هاي هيئت دولت فاقد ‌هر‌گونه حق رأي‌ هستند و با اين شرايط دور ‌ميز دولت ‌مي‌نشينند. بماند که در مدت شروع به کار دولت جديد آقاي روحاني وعده انتصاب وزير زن نه به جايي رسيد و نه شاهد حضور زنان استاندار بوديم. تعداد زنان و مردان کابينه از لحاظ عددي کمترين تناسبي با هم‌ ندارد…

طرح جامع توانمند سازی زنان به کجا انجامید؟

پژوهش خبری صدا وسیما: هيچ کس نمي داند شايد بسياري از زنان سرپرست خانوار ” فقيرترين فقرا ” باشند که بنا بر مَثَل معروف با سيلي صورت خود را سرخ نگهداشته‌اند. ذکر اين نکته چندان دور از واقعيت نيست که سهم زنان در تنها جايي که از مردان پيشي مي‌گيرد درمقوله” فقر” است. عوامل بسياري مي توانند بعنوان متغيرهاي موثر در زنانه شدن فقر مطرح شوند مانند نابرابري در حقوق و و نابرابري در قابليت ها و در نتيجه نابرابري در فرصت ها و آنچه زنان در مقام شهروند بايد استحقاق برخورداري از آن را داشته باشند. همه اينها در کنار دهها مورد ديگر دست به دست هم مي دهند تا بخش قابل توجهي از زنان سرپرست خانوار را به جمع “فقيرترين فقرا” پيوند دهند. در اين نوشتار که در گفتگو با « خانم دکتر زهرا ساعي،‌ نماينده مجلس و عضو کميسيون اجتماعي مجلس» به رشته تحرير درآمده است به بررسي موضوع “جايگاه زنان سرپرست خانوار در سبد حمايتي نهادهاي مختلف” خواهيم پرداخت.

زنان رجل سیاسی و مذهبی نیستند

ایران- محمد علی پور مختار معتقد است ارائه تفسیر شفاف، صریح و مکتوب از رجل سیاسی و مذهبی می تواند بسیاری از ابهامات در انتخابات ریاست جمهوری را از بین ببرد. محمد علی پور مختار در واکنش به اعلام سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی و معرفی آن تا پایان سال گفت: معنای رجل سیاسی و مذهبی طبق آنچه در قانون اساسی ذکر شده به نظر می رسد به معنای در برگیری مردان برای ریاست جمهوری باشد.

مخالفت‌هاي «زنانه» با حقوق زنان!

قانون– بیش از چهار دهه است که حق خروج از کشور زنان متاهل مورد مطالبه است و از آنجایی که قانون گذرنامه در سال ۵۱ و قبل از انقلاب تصویب شده است، به نظر می‌رسد؛ تسهیل خروج از کشور بانوان متاهل با حذف بند سوم ماده ١٨ قانون گذرنامه مصوب سال ٥١ و همچنین حذف بانوان از شمول ماده ١٩ قانون مذکور مبنی بر قابلیت ممنوع الخروج کردن زن توسط همسر حتی پس از اجازه رسمی او و صدور گذرنامه، جزو مطالبات اساسی جامعه زنان باشد اما در حالي كه اين مطالبه از سوي بسياري از زنان جامعه مطرح شده و در مراجعي چون مجلس شوراي اسلامي در حال پيگيري است، برخي مخالفت‌هاي «زنانه» با پيگيري اين حق طبيعي زن، چالش هايي را ايجاد كرده است.

طیبه‌ سیاوشی، عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در همين باره با اشاره به وجود تبعیض درزمينه خروج زنان از کشور افزود: این قانون در سال ۵۱ و پیش از انقلاب تصویب شده است. چهار دهه از تصویب این قانون می‌گذرد و در حال حاضر زنان بسیاری به خصوص برای خروج اضطراری با مشکل مواجه هستند. تا امروز هیچ موردی در خصوص مخالفت با این قانون طرح نشده بود.

‘ ۲۴ درصد’ ازدواج های ایران ازدواج نوجوانان است

بی‌بی‌سی- فرشید یزدانی، مدیرعامل و عضو هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، در ایران طی سخنانی در مراسم رونمایی پژوهشی با عنوان “خانه روی آب” با اشاره به عدم انتشار آخرین آمار ازدواج کودکان در ایران گفته است: “۲۴ درصد ازدواج های ایران مربوط به کودکان است.”

آقای یزدانی همچنین افزود: “در سال ۹۳ اعلام شد که ۱۵ هزار کودک مطلقه داریم که ۱۳ هزار نفر از آنها مربوط به کودکان [نوجوانان] ۱۵ تا ۱۸ سال و بقیه زیر ۱۵ سال هستند. متاسفانه نهادهای مرتبط مثل ثبت احوال در سالهای اخیر سعی در پنهان کاری آمارها دارند.”

براساس ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی عقد دختر قبل از رسیدن به ۱۳ سال تمام و پسر قبل از رسیدن به ۱۵ سال تمام شمسی منوط به اذن (اجازه) ولی به شرط رعایت مصلحت و با تشخیص دادگاه صالح است.

بیشترین دلیل گرایش به ازدواج موقت چیست؟ / تلاش برای اصلاح قانون ازدواج موقت

شهروند- یافته‌های این پژوهش که درباره ٢١٦ نفر انجام شده، نشان می‌دهد که ٨٤/٣٦‌درصد پاسخگویان زیر سن ۱۸ سالگی، ازدواج موقت را تجربه کرده‌اند بیشترین دلیل گرایش مردان به ازدواج موقت نیازهای جنسی با ۶۱‌درصد است و پس از آن نیازهای عاطفی با ۳۱/۱درصد و نیازهای مادی با ۸/۹ درصد، در اولویت دوم تا سوم نیازهای جامعه آماری مردان قرار دارند

فمنیست اصالت زن را خدشه‌دار می‌کند

دانا- کارشناس امور خانواده و زنان گفت: زن دارای ارزش و مقام والایی است، بدین جهت است که غرب و دیدگاه‌های غربی هویت زنانه و مادرانه ایرانی را برای رسیدن به اهداف پلید خود نشانه گرفته است.

فروغ نیلچی‌زاده ، کارشناس امور خانواده و زنان گفت: دیدگاه فمنیست چه آسیب‌هایی برای بانوان دارد؟ ، متاسفانه شاهد دیدگاه‌های غلط به شکل‌های مختلف هستیم که اصالت مرد به عنوان کالای تقلبی در بین زنان به نام فمنیست ترویج داده می‌شود و باید هویت زنانه حفظ شود، انواع چندگانه فمنیست در قالب‌های دروغین، اصالت زن را خدشه‌دار می‌کند و از بانوان یک مرد بدلی می‌سازد.

واکاوی زوایای ازدواج سفید

-ایرنا-تعارض و شکاف نسلی میان خانواده ها در کنار چالش های اقتصادی و اجتماعی برای امر ازدواج، باعث شده تا در سایه بزرگی کلان شهرها، برخی افراد چشم بر عرف و شرع گذاشته و اقدام به همباشی سیاه کنند. موضوعی که به باور کارشناسان، آسیب های روحی روانی و رفتارهای پرخطر بسیاری به دنبال دارد.

پدیده نامانوس عصر حاضر که موضوع نشست گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات اجتماعی هم بود. نشستی با حضور «زهره خسروی» روانشناس، «عالیه شکربیگی» جامعه شناس و «سید جواد میری مینق» عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محل این پژوهشکده برگزار شد.

معترضان به حجاب اجباری در معرض خطر احکام طولانی حبس

هرانا – سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌ای اعلام کرد قانون حجاب اجباری نقض آشکار تعدادی از مفاهیم کلیدی حقوق بشر و به شدت تبعیض‌آمیز است و تاکنون ده‌ها زن به خاطر اعتراض مسالمت‌آمیز به این قانون مورد خشونت قرار گرفته‌اند و اکنون در معرض خطر احکام طولانی حبس قرار دارند.

این نهاد مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است در بیانیه‌ خود گفت: “از ۶ دی ۱۳۹۶ تاکنون بیش از ۳۵ زن تنها در تهران به خاطر اعتراض مسالمت‌آمیز به حجاب اجباری مورد حملات خشونت‌آمیز و دستگیری و بازداشت قرار گرفته‌اند.

روایت دومین دختر خیابان انقلاب از زندان قرچک، حوادث روز بازداشت و دادگاه– گفت‌وگو با نرگس حسینی، دومین دختر خیابان انقلاب

کانون زنان ایرانی- «من نه آشوب کردم نه اغتشاش و نه شورش. من فقط نشان دادم که اعتراض به حجاب اجباری حق من است و من حقم را می‌خواهم. اعتراض هم حق شهروند است. من از حق شهروندی‌ام استفاده می‌کنم.» این‌ها را نرگس حسینی ۳۲ ساله، دومین دختر خیابان انقلاب به کانون زنان ایرانی می‌گوید و انتظار دارد حکمی را که دادگاه برای او صادر می‌کند در رابطه با دو اتهام «تظاهر به عمل حرام» و «عدم رعایت حجاب شرعی» باشد و به ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مربوط شود و سنگین نباشد. چرا که پیش‌ترها زمزمه تفهیم اتهامی همچون «تشویق به فساد» نیز علیه او مطرح بود که نرگس می‌گوید این حکم در دادگاهی که روز شنبه پنجم اسفند ماه برگزار شد؛ مورد بحث قرار نگرفت.

مکارم: مردم با کشف حجاب زنان برخورد کنند

ایران وایر- ناصر مکارم شیرازی از مردم خواسته با «کشف حجاب» زنان در «ملاء‌عام» برخورد کنند. این مرجع تقلید گفته برخی اجبار را اشتباه استفاده می‌کنند. بی‌حجابی در اسلام فقط ممنوع است. نباید وارد زندگی خصوصی مردم شد، اما اگر فردی در ملا عام کار ممنوعی بکند مردم و حکومت باید برخورد کنند.

شاپرک شجری‌زاده، یکی از “دختران خیابان انقلاب” آزاد شد

دویچه‌وله- بنابر گزارش‌ها شاپرک شجری‌زاده، یکی از زنانی که به خاطر اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده بود با قید وثیقه آزاد شد. نسرین ستوده وکیل شجری‌زاده گفته او از چند روز پیش از آزادی، دست به اعتصاب غذا زده بود.

نسرین ستوده:بازپرسی شبانه از موکلینم غیرقانونی بود

کلمه- نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی وکالت چهار نفر از دختران خیابان انقلاب را برعهده دارد. از چهار موکل او ویدا موحد و نرگس حسینی آزاد شده‌اند. اما شاپرک شجری زاده و مریم شریعتمداری در زندان به سر می‌برند. گفت‌وگو با نسرین ستوده در شرایطی انجام شد که او هنوز موفق به دیدار با موکلین خود و امضای وکالت‌نامه نشده و همچنین یکی از موکلین او یعنی شاپرک شجری کهن چهار روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

به جای شیبدار کردن مسیر حضور زنان در ورزشگاه‌ها، زمینه حضور امن خانواده‌ها در این محیط‌ها فراهم شود

ایلنا- دبیرکل حزب فرزندان ایران گفت: به جای شیبدار کردن مسیر حضور زنان در ورزشگاه‌ها، اقدامات مناسب در جهت حضور امن آنها در این محیط‌ها فراهم شود. جمشید ایرانی دبیرکل حزب فرزندان ایران در همایش فصلی خانه احزاب گفت: شیب‌دار کردن پست برق و مخابرات برای برخورد با دختران انقلاب شاید در نگاه اول حرکتی مضحک در مسیر جلوگیری از یک خواست اجتماعی باشد، ولی با یک نگاه شیبه‌سازی یا به قول ما مهندس‌ها و سیمولیشن کردن این گونه اعمال به تاریخچه اقدامات پیشگیرانه فرهنگی و اجتماعی در عمر جمهوری اسلامی نمایانگر آن است که این راه‌حل‌های مسبوق به سابقه شیب دادن کشور به سمت بحران است.

بعد از ۱۱ سال: فراخوان برای تجمع هشت مارس در ایران

دویچه‌وله- جمعی از فعالان حقوق زنان در ایران فراخوانی برای تجمع مقابل وزارت کار در روز ۸ مارس، روز جهانی زن منتشر کرده‌اند. آخرین تجمع خیابانی در این روز در سال ۱۳۸۵ برگزار شده بود.

کانالی در شبکه اجتماعی تلگرام، روز چهارشنبه ۹ اسفند (۲۸ فوریه) با نام “فراخوان تجمع ۸ مارس” آغاز به کار کرده است. در این کانال تلگرامی از زنان و مردان ایران خواسته شده تا “علیه نابرابری و برای دستیابی به شرایطی انسانی‌تر” در روز جهانی زن، پنج‌شنبه ۱۷ اسفند (۸ مارس)، مقابل وزارت کار در تهران تجمع کنند. این فراخوان در برخی سایت‌های زنان داخل ایران از جمله بیدارزنی نیز منتشر شده است. کانال‌تلگرامی کانون صنفی معلمان نیز این فراخوان را منتشر کرده است.

تو سرگرم می شوی من آزار می بینم

قانون- به‌طورتقریبي بخش زیادی از زنان ایرانی تجربه آزار و اذیت در خیابان ها یا فضاهای عمومی و شهری را دارند. از این تعداد زیاد شاید درصد کمی از آن‌ها نسبت به آزاری که می بینند، دهان به اعتراض باز کنند و از آزارگر بخواهند که به آزارش ادامه ندهد و این حق او هم هست که بدون آزار و اذیت در خیابان راه برود یا در تاکسی بنشیند. آزار و اذیت زنان در خیابان موضوعی جدید یا عجیبی نیست؛ شاید هر روز در خیابان و مجامع عمومی شاهد آن باشیم. راننده موتوری که ناگهان دختری را در خیابانی خلوت می بیند و سرعتش را زياد می کند و با فریاد به او دست می زند و از کنارش عبور می کند یا پسرانی که از کنار دختران عبور می کنند و با الفاظی که گاهی رکیک هم هست، آن‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می دهند و می روند. باید پای صحبت زنان و دختران پیر و جوان ایرانی بنشینی تا برایت کتابی از ماجراهای این آزار و اذیت ها را بگویند که شاید بعضی از آن‌ها را در صندوقچه اسرارشان نگه داشته اند و هیچ گاه به زبان نیاورده اند؛ آن هم به خاطر اینکه در جامعه سنتی ما همیشه زنان متهم بوده اند؛ حتی اگر قانون و ماده و تبصره رای به اتهام آزارگر بدهد.

آزاربس

شهروند- همین دو روز پیش بود که «معصومه ابتکار»، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری گفت که لایحه تأمین امنیت زنان در ایران به مراحل خوبی در مجلس رسیده و به ‌زودی بررسی خواهد شد؛ لایحه‌ای که قرار است درصورت تصویب نهایی، زنان را در برابر انواع خشونت خانگی و اجتماعی محافظت کند.

از همین دو روز پیش هم بود که شبکه‌های اجتماعی پر شد از پوسترهایی که درباره انواع آزارهای خیابانی به زنان طراحی شده‌اند؛ پوسترهایی که تعدادی از فعالان حقوق زنان در قالب «گروه هم‌اندیشی زنان» آنها را طراحی کرده‌اند و حالا با استقبال زیادی در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده است. این پوسترها تا به‌حال به بعضی از اعضای شورای شهر و مشاور امور زنان شهردار تهران هم ارایه شده و در روزهای گذشته تعدادی از این پوسترها در بعضی از دانشگاه‌ها نصب شده است. پوسترها با استقبال زیادی مواجه بوده‌اند و مینو مرتاضی‌‌لنگرودی که از اعضای گروه هم‌اندیشی زنان است، درباره طراحی آنها توضیح‌هایی به «شهروند» می‌دهد: «خشونت و آزارهای خیابانی علیه زنان پدیده نوظهوری نیست. این قبیل خشونت‌ها چنان عادی شده‌اند که به نظر نمی‌آیند.

نشست بررسی “پدافند زیستی، زنان و خانواده”

ایران زنان- در برابر این تهدید می‌خواهیم ساختاری دفاعی به‌عنوان پدافند زیستی شکل دهیم؛ پدافند زیستی لزوماً مساوی بهداشت و درمان نیست. حداقل در حوزه زیستی ۶ حوزه و عرصه جدی داریم؛ انسان که مربوط به وزارت بهداشت است؛ دام، طیور و آبزیان؛ نباتات؛ غذا؛ آب اشامیدنی و غیرآشامیدنی و محیط زیست.

قائم مقام گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: تلاش کردیم ابتدا یک چارچوب تئوریک در مورد سلامت زنان داشته باشیم و بر مبنای آن برای ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی زنان برنامه‌ریزی ‌کنیم. استفاده از این الگو و مدل را که ابعاد مختلف سلامت زنان و عوامل تأثیرگذار را در آن معین کردیم ادامه خواهیم داد تا بتوانیم یک برنامه راهبردی خوبی با توجه به اهمیت این موضوع بدون توجه به زمان و مکان طراحی و تدوین کنیم و آن را با کمک سازمان پدافند غیرعامل پیش ببریم.

‘به عنوان یک زن چاق حتی یک پیاده‌روی ساده در خیابان من را هدف آزار کلامی قرار می‌دهد’

بی‌بی‌سی- فرانک عمیدی-سازمان بهداشت جهانی می‌گوید بیش از ۳۲ درصد از زنان و ۱۹ درصد از مردان ایرانی دچار چاقی مفرط هستند. سازمان بهداشت جهانی چاقی مفرط را نوعی بیماری تعریف کرده است. مسائل مختلفی از جمله تغذیه، کم تحرکی ونداشتن فعالیت فیزیکی، سلامت و بهداشت روان و وضعیت اقتصادی در بیماری چاقی مفرط نقش دارند.

اما در بسیاری از کشورها و فرهنگ‌ها نگاه جامعه به افرادی که این بیماری را دارند مثل بیمارهای دیگر نیست. هنوز بسیاری از افراد بر این باورند که چاقی تنها ناشی از طمع برای خوردن است و کمتر به آن مثل یک بیماری نگاه می‌کنند. من با زنانی که با چاقی مفرط در زندگی خود دست و پنجه نرم کرده‌اند صحبت کردم و از آنها خواستم از زندگی و چالش‌های خود برایم بگویند تا شاید بتوانم بر نقطه‌ای از زندگی این افراد نور بتابانم که کمتر به آن پرداخته شده است.

از اهدای خانه‌ای در ولنجک به مداحان زن تا افزایش شکایت از خانم‌ جلسه‌ای‌ها

ایران اینترنشنال- انتشار بخشی از گفت‌وگوی توهین آمیز یک مداح زن با یک مخاطب در یک مراسم مذهبی، طی روزهای گذشته، موجی از واکنش به همراه داشت. بسیاری از کاربران اجتماعی با صداگذاری بر روی تصاویر خود، سعی دربازسازی حادثه پیش آمده داشتند. موج واکنش‌ها به این گفت‌وگو چنان بالا گرفت که در دو روزگذشته برخی از مسؤولان هیأت امنای خانه مداحان نسبت به اتفاق رخ داده واکنش نشان دادند و بعضی از زنان مداح را بی‌سواد و خرافاتی نامیدند.

فرزانه نیکوبرش، رئیس اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی، روز چهارشنبه نهم اسفند در گفت‌وگو با ایلنا گفت که بعضی از خانم جلسه‌ای‌ها مبالغ سنگینی از صاحبخانه دریافت می‌کنند، به‌طوری که در یکی از موارد یک خانه در ولنجک توسط صاحبخانه به «مبلغه» اهدا شده بود.

رقم تعیین شده از سوی سازمان تبلیغات برای هر جلسه‌ای که مداح برگزار می‌کند بین۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است، اما به گفته نیکوبرش افرادی که خارج از سازمان تبلیغات کار می‌کنند، قیمت‌های متفاوتی آن‌هم به صورت توافقی دریافت می‌کنند.

۷۲ درصد از زنان بعد از ازدواج علاقه دارند کار خود را ترک کنند/ اجرای طرح ملی کارآفرینی زنان بر محور ICT

مهرخانه- ما باید زیست‌بومی داشته باشیم که کارآفرینان و استارتاپ‌ها از آن بیرون بیایند. زیست‌بوم الان زیست‌بومی نیست که یک زن در آن کارآفرین شود و به همین دلیل باید آن را اصلاح کنیم. آمارهای جهانی نشان می‌دهند ۷۲ درصد از زنان بعد از ازدواج و ۸۲ درصد از آنها بعد از زایمان علاقه به کنار گذاشتن کار دارند.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور زنان گفت: در سال ۹۶ و در دولت دوازدهم طرح ملی کارآفرینی زنان بر محور ICT در ۵۰ نقطه کشور اجرا شد و در سال ۹۷ بنا داریم این برنامه را در ۲۷۰ نقطه کشور از جمله شهرها و روستاها ادامه دهیم. این طرح را امسال در روستای ابرکوه به‌صورت پایلوت اجرا کردیم که اجرای آن تاکنون موفقیت‌آمیز بوده است.

افسردگی ۱۲ درصدی مردان و ۱۶ درصدی زنان

ایرنا- معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر نقش مشارکت های مردمی و تعامل بین بخشی در حفظ سلامت روحی و روانی جامعه، گفت: ۱۲ درصد مردان و ۱۶ درصد زنان ایرانی به افسردگی مبتلا هستند.

ا محمدهادی ایازی روز پنجشنبه در نخستین مجمع خیران سلامت آذربایجان غربی در ارومیه افزود: صیانت از سلامت روحی و روانی مردم باید در تمامی سیاست های حاکمیتی مورد توجه قرار گیرد تا از رشد روزافزون آسیب های اجتماعی پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه پیوست سلامت تنها به یک منطقه یا شهرستان اختصاص ندارد، اظهار کرد: ۷۵ درصد از مدیریت سلامت کشور خارج از دستان مدیران این بخش بوده و همت جمعی برای صیانت از آن نیاز است.

یک نماینده مجلس: فروش کودکان دختر مانند یک بیماری شیوع پیدا کرده

رادیو زمانه- یک نماینده مجلس ایران در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، از ارائه گزارش‌هایی مبنی بر فروش کودکان دختر به دلیل فقر خبر داده و گفته فروش کودکان می‌تواند مانند یک بیماری مسری فراگیر شود.

مسعود رضایی فروش کودکان را یک اقدام قبیح خوانده و گفته است که هر فردی را در هر جایگاهی و به هر بهانه‌ای در معرض فروش قرار دهند و در این مورد نفس عمل ناپسند، نامشروع و نامعقول است.

به گفته این نماینده مجلس، این مساله ریشه در فقر و اعتیاد دارد و اغلب افرادی اقدام به فروش فرزند خود یا هر فردی که نگهدای از آنها در حیطه اختیارات آنها قرار دارد، می‌کنند که با مشکلات معیشتی جدی مواجه هستند.

نسبت زنان با توسعه یافتگی

همشهری- فریال مستوفی، ‌رئیس‌کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران: چرا سهم زنان از کیک اقتصاد تا این حد کوچک است؟ آیا این تبعیض ناشی از موانع قانونی است یا معلول مانع تراشی دولت‌هاست؟ یا اینکه برخی موانع فرهنگی و اجتماعی مانع از حضور فعال زنان در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و مدیریتی است؟

مطابق آمارها، از ۲۴میلیون نفر شاغلی که در کشور وجود دارد تنها ۵میلیون نفر از آنها زن هستند. در سطح جهان هم تقریبا این معادله برقرار است؛ یک دهم درآمد جهان و حدود یک صدم مالکیت اموال و دارایی‌ها به زنان تعلق دارد. اما در جوامع توسعه‌یافته، وضعیت کاملا متفاوتی قابل مشاهده است؛ به این معنی که در این کشورها به میزان توسعه‌یافتگی آنها شاهد حضور پررنگ‌تر و فعال‌تر زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و مدیریتی هستیم.

زنان اختلاس نمی‌کنند

همشهری- سلامت به ادارات ایران باز‌می‌گردد؛ به این شرط که دولت در بخش‌های مالی و اداری از ظرفیت زنان استفاده کند.

دولت حسن روحانی در آغاز فعالیت دور دوم خود سیاست افزایش مشارکت زنان در پست‌های مدیریتی را در اولویت قرار داده و تجربه انتخاب و انتصاب زنان در پست‌های کلیدی معاونت وزرا تا مدیریت ارشد وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی نشان می‌دهد که تابوی استفاده حداکثری از توان مدیریتی نیمی از جامعه ایران در حال شکسته شدن است،

هرچند انتظار می‌رود پست‌های مدیریتی بیشتری در اختیار زنان قرار گیرد. دیروز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه دو معاون حسن روحانی، رئیس‌جمهور با بیان مواضع خود درخصوص نحوه اجرای ماده ۱۰۱قانون برنامه ششم توسعه، چشم‌انداز آینده و نگاه دولت به استفاده از توانمندی‌های زنان را تشریح کردند.

مدیرعاملی ۳۵۰ استارتاپ ایرانی در اختیار زنان

مهر- معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: زنان مدیرعاملی ۳۵۰ کسب وکار نوپا و استارتاپ را در اختیار دارند که با عضویت در هیات مدیره، حدود ۱۲ درصد فعالان حوزه فناوری را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در سمینار نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی زنان با اشاره به اینکه ابتدای انقلاب حدود ۱۷۰ هزار دانشجو در داخل کشور و ۱۰۰ هزار نفر نیز در خارج از کشور داشتیم، افزود: از این تعداد دانشجو، ۲۲ درصد ورودی دانشگاهها مربوط به بانوان بود و در حال حاضر از ۴ میلیون و ۷۰۰ دانشجو، ۵۶ درصد ورودی دانشگاه ها را بانوان دراختیار دارند.

تا، زنی نامزد ریاست‌جمهوری مصر شود

صاد- فرناز سیفی- ماه آینده، انتخابات ریاست‌جمهوری در مصر برگزار خواهد شد. انتخاباتی که تا همین حالا روند تایید صلاحیت نامزدها با انتقادهای بسیاری همراه بوده است. عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور فعلی مصر که با کودتایی علیه محمد مرسی، قدرت را در دست گرفت، تنها یک رقیب در انتخابات پیش‌رو دارد که او خود حامی رئیس جمهور محسوب می‌شود! کمیته نظارت بر انتخابات در مصر، صلاحیت معدود نامزدها را تایید نکرد، نامزدهای دیگری به بهانه‌های واهی به دست دولت سیسی متهم به فساد و رشوه شده و با بازداشت و تهدید روبرو شدند، برخی هم نتوانستند شمار امضاهای لازم از شهروندان را کسب کنند تا برای نامزدی در انتخابات ثبت‌نام کنند.(بنا به قانون انتخابات ریاست‌جمهوری مصر، هرکس که می‌خواهد نامزد شود باید دست‌کم مجموع ۲۵هزار امضا تایید از شهروندان کشور جمع‌آوری کند.)

شهر نیویورک به سه زن برای برداشتن اجباری حجاب غرامت پرداخت کرد

ایسنا- شهر نیویورک باید به سه زنی که پلیس آن‌ها را در پاسگاه مجبور به برداشتن روسری کرد ۱۸۰ هزار دلار غرامت پرداخت کند. وکیل این سه زن اعلام کرد که پس از حکم دادگاه فدرال بروکلین هر کدام از این زنان حدود ۶۰ هزار دلار غرامت دریافت خواهند کرد.

وی با اشاره به تلاش‌های مشترکی که برای بهبود بخشیدن به دستورالعمل پلیس‌ صورت گرفته است، اظهار کرد که این یک قدم در مسیر درست بوده است.

عکس ‘شیر دادن’ روی جلد مجله هندی جنجالی شد

بی‌بی‌سی- عکس مدلی روی یک مجله هندی که در حال “شیر دادن” به یک کودک است، جنجالی شده و واکنش‌های فراوان و متفاوتی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

جلد مجله “گریهالاکشمی” که در ایالت کرالای هند منتشر می‌شود تصویر جیلو جوزف، مدل هندی را نشان می‌دهد که به دوربین نگاه می‌کند و کودکی را در آغوش دارد که ظاهرا دارد به او شیر می‌دهد. روی جلد مجله نوشته شده: “مادران، به (مردم) کرالا می‌گویند خیره نشو، می‌خواهیم شیر بدهیم.” گفته می‌شود این اولین بار است که یک مجله هندی عکس زنی را در حال “شیر دادن” منتشر می‌کند. اما این واقعیت که مدل روی جلد خودش مادر نیست و در عکس تظاهر به شیردادن می‌کند، باعث آزردگی بعضی مخاطبان و بحث در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی شده است.

چرا هنوز جایگاه شغلی زنان پایین‌تر است؟

تابناک- بر اساس گزارش‌های وزارت کار ایالات متحده آمریکا، مردان آمریکایی در مقایسه با زنان، اوقات فراغت بیشتری دارند و می‌توانند در این اوقات به افزایش مهارت‌های خود بپردازند. این در حالی است که زنان همین زمان را باید صرف انجام کارهایی کنند که هیچ‌ دستمزدی در قبال آن دریافت نمی‌کنند.

تجارت نیوز نوشت: گزارش جدید سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که زنان ۲٫۶ برابر بیشتر در مقایسه با مردان، مشاغل بدون دستمزد را انجام می‌دهند. این فعالیت‌ها شامل مراقبت از کودکان و سالمندان، پخت‌وپز و تمیز کردن منزل است که به شکلی ناعادلانه بر دوش زنان است.

۳۲۵ سال پیش نخستین مجله زنان منتشر شد

دویچه‌وله- فوریه سال ۱۶۹۳ میلادی یک ناشر جسور و نوگرا در لندن دست به انتشار هفته‌نامه‌ای زد که ویژه بانوان بود. هفته‌نامه‌ای برای جمع کوچکی از زنان تحصیل‌کرده بریتانیا با موضوعاتی جذاب مثل عشق، مد و مشاوره روانشناسی.

نخستین شماره مجله “The Ladies Mercury” ۲۷ فوریه ۱۶۹۳ میلادی منتشر شد. این مجله هفته‌نامه‌ای‌ ویژه زنان بود و به موضوعاتی می‌پرداخت که هنوز هم در مجله‌های زنان به چشم می‌خورند: اخباری از دنیای هنر و مد، داستان‌های عشقی و مشاوره‌های روانشناسی.

عربستان سعودی؛ برای اولین بار زنی به معاونت وزارت کار و توسعه رسید

یورونیوز-انتصاب «تماضر بنت یوسف الرماح» به عنوان معاون وزیر کار و توسعه اجتماعی به فرمان سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی از آخرین اصلاحات در عرصه فعالیت زنان در امور کشوری و اجتماعی این کشور است که جامه عمل می پوشد.

همزمان با عزل و نصب‌های مقامات بلندپایه نظامی در عربستان سعودی زنی به معاونت وزیر کار و توسعه رسید، که در نوع خود سابقه نداشته است.

عربستان سعودی بدنبال ولیعهدی محمد بن سلمان در زمینه اصلاحات و خصوصا آزادی‌های زنان، دست به اصلاحات بی‌سابقه زده است. اعطای حق ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی، اجازه ورود به آنان به ارتش و شرکت در فعالیت‌های نظامی از جمله این اصلاحات در این کشور است.

داربی پایتخت، این بار هم بدون حضور زنان در ورزشگاه

دویچه‌وله- حضور رئیس فیفا در تهران نیز نتوانست راه ورود بانوان به ورزشگاه‌ها را هموار کند. اخباری نیز در رابطه با دستگیری شماری از زنانی که قصد ورود به ورزشگاه آزادی را داشتند نیز منتشر شده است. داربی پایتخت بدون زنان برگزار شد.

فضایی برای زنان در شهرآورد فردا فراهم شود

ایرنا : عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر فراهم ساختن فضا و زیرساخت‌های لازم برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفت: دربی فردا می‌تواند فرصت خوبی برای شروع این حضور باشد. فاطمه ذوالقدر افزود: با توجه به اینکه رئیس فیفا برای این بازی در ورزشگاه حضور دارد عدم حضور زنان در ورزشگاه آزادی ممکن است مشکلاتی برای فوتبال ایران به همراه داشته باشد.

سخنگوی وزارت کشور: زنان بازداشت نشدند، در محل مناسبی نگهداری می‌شوند!

کلمه- پس از انتشار خبر بازداشت زنانی که به ورزشگاه آزادی رفته بودند و موج واکنش‌ها به این خبر، سخنگوی وزارت کشور در فرافکنی منحصربفردی گفته که بانوان بازداشت نشده‌اند و هم‌اکنون در محل مناسبی هستند که پس از اتمام بازی راهی منزل خواهند شد. او البته نگفته که محل مناسب مدنظرش وزراست.

او در توضیح گفته: حدود ۳۵ نفر از بانوان که امروز برای مشاهده مسابقه فوتبال امروز به ورزشگاه آزادی مراجعه کرده بودند توسط ماموران نیروی انتظامی به محل مناسبی هدایت شدند.

دربی تهران: بازداشت زنان پشت در ورزشگاه

بر اساس گزارش‌هایی از ایران، تعدادی از زنانی که تلاش کردند برای تماشای دربی استقلال و پرسپولیس وارد ورزشگاه شوند بازداشت شدند. همزمان پخش زنده مصاحبه وزیر ورزش پس از دیدار با اینفانتیتو، رییس فدراسیون جهانی فوتبال به دلیل سوال درباره ورود زنان به ورزشگاه از تلویزیون ایران قطع شد.

روحانی در دیدار رئیس فیفا:‌ زنان ایرانی با نشاط بیشتری در میادین ورزشی حضور دارند

تسنیم- رئیس‌جمهور گفت: خوشبختانه امروز زنان ایرانی با نشاط بیشتری در صحنه‌ها و میادین ورزشی حضور دارند.

به گزارش خبر فوری؛ حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز پنجشنبه در دیدار «جیانی اینفانتینو» رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) با اشاره به اینکه ورزش پیام‌آور سلامتی و نشاط بوده و همواره می‌تواند در نزدیک‌ کردن روابط ملت‌ها به یکدیگر تأثیرگذار باشد، گفت: با توجه به جذابیت فوق العاده فوتبال برای ملتها و بویژه جوانان، فدراسیون جهانی فوتبال می‌تواند نقش بسزایی در ارتباط هر چه بیشتر ملت‌ها با یکدیگر داشته باشد.

جشنواره فوتبال بانوان با حضور اینفانتینو

اینفانتینو: فوتبال بانوان را ارتقا ندهم ۴ دخترم اجازه نمی‌دهند به خانه برگردم!

جشنواره فوتبال بانوان امروز (پنج‌شنبه) با حضور رییس فیفا برگزار شد. اینفانتینو رییس جهانی فوتبال بعد از دیدار با خانواده فوتبال از جشنواره فوتبال ادختران بازدید کرد. مهدی تاج و کفاشیان نیز وی را در این برنامه همراهی کردند. لیلا صوفی زاده نائب رییس بانوان فدراسیون فوتبال گفت: از فیفا می‌خواهیم از زنان کشورهای مسلمان حمایت کند. اینفانتینو نیز اظهار داشت: مفتخرم امروز در بین شما هستم. افتخار حضور در ایران را دارم و از نزدیک شاهد فوتبال بانوان هستم. باید به دنیا بگویم فوتبال بانوان در ایران بسیار گسترده است.

موانع حضور زنان در ورزشگاه‌ها به مرور برطرف می‌شود

وزیر ورزش و جوانان در حاشیه نشست با سمن‌ها درباره سرانجام رفع موانع حضور زنان در ورزشگاه گفت: با همگرایی، هم افزایی و هماهنگی بین دستگاه های مختلف این مشکل به مرور برطرف خواهد شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، مسعود سلطانی فر در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا با حضور زنان در دیدار تیم بسکتبال تیم ملی ایران و عراق موانع حضور آنان در ورزشگاه برطرف شده است یا نه؟ گفت: با همگرایی، هم افزایی و هماهنگی بین دستگاه های مختلف این مشکل به مرور برطرف خواهد شد.

ابتکار: حضور زنان در سالن بسکتبال اولین گام بود

تابناک- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: با تلاش‌هایی که درحال انجام است مشکل حضور بانوان در ورزشگاه‌ها گام به گام حل می‌شود و ورود آن‌ها به تالار بسکتبال ورزشگاه آزادی در دیدار تیم‌های ملی ایران و عراق اولین گام در این زمینه بود. مسابقه تیم‌های ملی بسکتبال ایران و عراق در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۹ چین یکشنبه هفته جاری در تالار بسکتبال آزادی انجام شد که طی آن زنان بدون منع اجازه حضور در سالن برگزاری این مسابقه را یافته و بازی را از نزدیک مشاهده کردند.

دعوت کیمیا علیزاده به اردوی تیم ملی تکواندو

ایرنا- کیمیا علیزاده، تکواندو کار البرزی به اردوی تیم ملی تکواندو جمهوری اسلامی ایران دعوت شد. رقابت های انتخابی تیم ملی جوانان و بزرگسالان بانوان با حضور ۹۳ نفر در فدراسیون تکواندو برای حضور در مسابقات آسیایی ویتنام ۲۰۱۸ برگزار شد.

در این رقابت ها، کیمیا علیزاده توانست، با شکست رقیبان خود به اردوی تیم ملی تکواندو دعوت شود.

به اشتراک بگذارید