از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید روزنامهها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهوارهای توشه هم میتوانید پیدا کنید.
نگاههای سیاسی درباره سخنرانی زنان در نماز جمعه وجود دارد
ایران آنلاین – باید کسانی که مسئولیت دولتی دارند مخصوصا خانمها در این جایگاه قرار بگیرند و صحبت کنند
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور درباره سخنرانی زنان در نماز جمعه گفت: نگاه و سلیقه سیاسی درباره سخنرانی زنان در نماز جمعه وجود دارد، متاسفانه برخوردهای سیاسی صورت میگیرد باید کسانی که مسئولیت دولتی دارند مخصوصا خانمها در این جایگاه قرار بگیرند و صحبت کنند.
ابتکار: لایحه «تأمین امنیت اجتماعی زنان در مقابل خشونت» نهایی شد
ایسنا- معاون زنان و خانواده رییس جمهور گفت: لایحه تامین امنیت اجتماعی زنان در مقابل خشونت توسط دولت نهایی شده است و باید به سرعت پس از بررسی توسط قوهقضاییه به دولت و مجلس ابلاغ شود. معصومه ابتکار در شورای اداری استان مرکزی با اشاره به اینکه تحقق عدالت به معنای واقعی و عدالت جنسیتی یکی از اهداف مهم دکتر روحانی است، عنوان کرد: در این راستا سیاست های ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری به عنوان اسناد بالادستی و همچنین برنامه ششم توسعه کشور و مواد ۱۰۱، ۱۰۲ و ۸ این قانون پیش رو است و حتی نگاه به مسئله زنان و خانواده فراقوهای و فرابخشی است.
ضرورت اعطای وام اشتغال پایدار و فراگیر برای اشتغال بانوان
مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مورد حمایت دولت از زنان سرپرست خانوار گفت: قبل از اعطای تسهیلات مالی باید توانمندی لازم در زنان برای مدیریت بنگاه ها و کارآفرینی ایجاد شود. معصومه ابتکار با بیان اینکه دولت به طور مشخص در جهت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بسیار تلاش میکند، گفت: به همین منظور ستادی تشکیل شده و تمام دستگاههای دولتی مرتبط در آن عضو هستند.
ایجاد بانک اطلاعاتی زنان سرپرست خانوار
ایسنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بررسی وضعیت بانوان سرپرست خانوار و توانافزایی در حیطه مهارتهای مختلف آنها در دستور کار دولت قرار دارد و پیشبینیهای لازم نیز در این خصوص در حال انجام است.
معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسنا،ضمن یادآوری برگزاری اولین جلسه ستاد ملی زن و خانواده در دولت دوازدهم با حضور رئیسجمهور افزود: این ستاد وظایفی را دنبال خواهد کرد که از جمله آن میتوان به آموزشهای قبل از ازدواج، آموزش خانوادهها، نشاط و تندرستی دختران اشاره کرد.
خانواده به مطالبات جوانان پاسخ ندهد، کارکرد خود را از دست میدهد
مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: خانواده گسترده و سنتها فواید زیادی دارند اما اگر خانواده نتواند به نیازهای جوانان و مطالبات آنها پاسخ دهد کارکرد خود را از دست می دهد. معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران افزود: یکی از موثرترین هنرها در عصر حاضر سینما است و سینما می تواند ابعاد مختلف مسائل اجتماعی و فرهنگی را به خوبی به تصویر بکشد و پیامهای تاثیرگذاری را در موضوعات مرتبط با فرهنگ و سبک زندگی منتقل کند. وی ادامه داد: به نظر می رسد فیلم سینمایی اسرافیل هم در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی و همچنین وضعیت زنان و چالشهای متوجه آنان در نظر گرفته است. زنان فیلم هر کدام دغدغه های خودشان را دارند و از مشکلات عاطفی و خانوادگی گرفته تا محدودیتهای تصمیم گیری در موضوعات فردی و شخصی را به خوبی در فیلم به تصویر کشیده بود.
افزایش حدود ۳۰۰ درصدی مدیران زن در وزارت کشور
ایسنا- سخنگوی وزارت کشور از حضور ۳۶۰۵ نفر از بانوان در پستهای مدیریتی وزارت کشور خبر داد و گفت: حضور مدیران زن در وزارت کشور ۳۰۰ درصد افزایش داشته است. سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور از حضور پررنگ بانوان در رده های مدیریتی وزارت کشور در دولت تدبیر و امید خبر داد و اظهار کرد: وزارت کشور در دولت تدبیر و امید سعی و تلاش کرده است به منظور حضور بیشتر بانوان و جوانان در عرصه های مدیریتی کادرسازی و نیروسازی را در دستور کار خود قرار دهد.
شرق-زینب اسماعیلی: وزیر امور خارجه گفت دو گزینه زن برای تصدی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دو کشور، به ریاستجمهوری معرفی شدهاند. در پایان گفتوگوی «شرق» با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، وقتی به گلایه گفتم که سفیر زن جدید معرفی نکردید؟ گفت: «دو یا سه گزینه جدید برای کسب موافقت رئیسجمهور معرفی کرده است». اما او اسم و کشور مقصد را به این دلیل که کار هنوز نهایی نشده و مراحل زیادی مانده، معرفی نکرد. بااینحال محمدجواد ظریف گفت که «آقای رئیسجمهور مرحله اول موافقت خود را اعلام کردهاند. در مرحله دوم موافقت ایشان، دستگاههای نظارتی هم باید نظر بدهند و بعد آقای رئیسجمهور به صورت مکتوب موافقت و پیشنهاد ما را امضا کنند تا ما آن را برای دریافت اگرمان (تأیید کشور مقصد) بفرستیم، الان ما در این مرحله هستیم». بااینحال به نظر میرسد منظور او از «موافقت اولیه» موافقت شفاهی بوده است.
«فائزه ساداتی» معاون فرماندار همدان شد
مهر- فرماندار همدان گفت: فائزه ساداتی به سمت معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان منصوب شد. علی تعالی گفت: بر اساس چارت جدید سازمانی که از وزارت کشور به استانداری ها ابلاغ شد در برخی از فرمانداری ها معاونت برنامه ریزی و امور عمرانی به دو معاونت تقسیم شد. فرماندار شهرستان همدان با بیان اینکه دولت به استفاده از ظرفیت بانوان در سطوح مدیریتی توجه ویژه دارد، افزود: در همین راستا مدیریت ارشد استان نیز انتخاب مدیران میانی از بانوان را مد نظر قرار داده است.
سلحشوری: منشور حقوق شهروندی باور به منزلت زنان و مردان است
ایرنا- نماینده مجلس شورای اسلامی در نشست سازمان ملل متحد با برشمردن اقدامات ایران در توانمند سازی زنان گفت: منشور حقوق شهروندی نتیجه باور ایران به منزلت زنان و مردان در بهره گیری از حقوق بشر است.
پروانه سلحشور که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشست شصت و دومین کمیسیون مقام زن در مقر نیویورک سازمان ملل متحد حضور یافته بود، افزود: از آنجایی که اقدامات با صدای بلندتر از کلمات سخن می گویند به اقدامات مهم جمهوری اسلامی ایران در مشارکت زنان در امور سیاسی، اقتصادی، آموزشی و شاخص های بهداشتی، می پردازم.
ساختار احزاب ما غالبا مردانه است
ایلنا- یک فعال سیاسی اصلاح طللب با اشاره به خلا موجود در حوزه زنان، در جریان اصلاحات اظهارداشت: درجریان اصلاحات به رغم تاکیدی که به حضور زنان در انتخابات دارد و به رغم توجهی که به حضور زنان در لیست های انتخاباتی همواره داشته است،فقدان راهبرد در حوزه زنان ، در جریان اصلاحات کاملا احساس میشود. آذر منصوری با اشاره به اینکه یکی از الزامات توسعه همه جانبه متوازن وپایدار ، ایجاد فرصت های برابر برای احاد جامعه است و ۵۰% از این جامعه را هم زنان تشکیل میدهند، گفت: در وحله اول پذیرش نقش زنان در جامعه از سوی جریانات سیاسی برای حرکت به سوی از بین بردن خلا های موجود، لازم است.
نماینده مجلس ایران: بیشترین آسیب تغییرات اقلیمی متوجه زنان روستایی است
ایرنا- نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی معتقد است بیشترین آسیب از تغییرات آب و هوایی متوجه دختران و زنان روستایی است که سهم مهمی در اقتصاد و معیشت روستاها دارند. سمیه محمودی عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست ویژه نمایندگان مجالس کشورها با موضوع « کاهش اثرات تغییرات اقلیمی بر زنان و دختران روستایی » که در حاشیه اجلاس شصت و دوم کمیسیون مقام زن و در سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد. وی افزود: آنچه عیان است در دهه های اخیر، مساله تغییرات اقلیمی به یکی از مهمترین و پیچیده ترین چالش های بشر تبدیل شده است و کشورهایی که در مناطق خشک و نیمهخشک قرار گرفتهاند، نسبت به تغییرات اقلیمی حساس تر هستند.
منت مديريت ۳۰ درصدي زنان منتخبتان را بر سر جامعه زنان نگذاريد!
جوان آنلاین- نفيسه ابراهيمزاده انتظام- نمايندگان ۶۰ درصد نيروهاي دستگاه تعليم و تربيت حاضر در همایش «بانوي اميد» كه روز گذشته از سوي آموزشوپرورش در سالن حجاب كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد، معصومه ابتكار، معاون امور زنان و خانواده رئيسجمهور را نيز در جمع خود پذيرفتند. وي در اين مراسم كه به منظور بزرگداشت مقام زن ترتيب داده شده بود با بيان اينكه نگاهها نسبت به جايگاه زنان براي از بين بردن تبعيضها بسيار خوب است، عنوان كرد: مسئله مديريت ۳۰ درصدي زنان در دولت يك تكليف است و تا پايان دولت دوازدهم بايد محقق شود و اميدواريم آموزشوپرورش در اين حوزه پيشگام باشد.
اين قسمت از اظهارات معاون زنان رئيسجمهور حاوي نكات قابلتوجهي است. ابتدا اينكه حل مسئله مديريت ۳۰ درصدي زنان تكليف خودخواسته و داوطلبانهاي است كه دولت براي خود برگزيده و از سوي هيچ نهاد ياسند بالادستي و راهبردي به دولت تكليف نشده است؛ بنابراين ژست فداكارانه و متعهدي كه دولتيها در برابر اين مسئوليت و در ازاي احقاق حق زنان میگیرند بیشتر بوي نمايش و تبليغات ميدهد تا دغدغهمداري.
سیاستهای دولتها بر تعاملشان با جامعه مدنی تأثیرگذار است
مهرخانه-زمانی که نشستهای منطقهای را برگزار میکردیم از اداره کل امور اجتماعی استانداریها خواستیم از نمایندگان NGOهای فعال در حوزه زنان و خانواده برای حضور در نشستها دعوت کنند؛ یعنی معاونت رأسا وارد انتخاب سمنهای استانها نشد و تلاش کردیم با کمک ادارههای کل امور اجتماعی و ادارههای کل امور بانوان این کار را انجام دهیم.
معاون برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده گفت: نگاه حاکم بر دولت این است که وقتی دولت ظرفیت پذیرش و جذب نیروی جدید را ندارد، باید فضای مشارکت و کمک به کشور برای دستیابی به اهداف کلان را از طریق جامعه مدنی مهیا کند. این موضوع بسیار واضح و بدیهی است و نباید بر این مسأله پردهپوشی کنیم که به هر حال سیاستهای دولتها بر تعاملشان با جامعه مدنی تأثیرگذار است.
مادر آتنا دائمی: گاه فکر میکنم میخواهند دخترم را بکشند
هرانا- معصومه نعمتی به کمپین حقوق بشر در ایران گفت گارد انتظامی ندامتگاه شهرری (زندان قرچک) روز بیست و یکم اسفند آتنا دائمی و گلرخ ایرایی، دو فعال مدنی زندانی را با خشونت از بند قرنطینه به بند ویژه مادران این زندان منتقل کردهاند.
معصومه نعمتی مادر آتنا دائمی روز بیست و دو اسفند به کمپین گفت مسئولان زندان قرچک پیش از انتقال این دو فعال مدنی، تعدادی از زندانیان با جرائم خشن را تحریک کرده تا با آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی درگیر شوند. خانم نعمتی به کمپین گفت قطع ناگهانی تلفن در حین مکالمه تلفنی آتنا خانواده را نگران کرده است: «زمانی که آتنا از زندان تلفن زد و داشت خبر انتقالش را میداد صدای مردی آمد که تلفن را قطع کن و آتنا حتی فرصت پیدا نکرد خداحافظی کند و نمیدانیم بعدش چه شد، کل خانواده از دیشب نگرانیم و امروز هم پدر آتنا به زندان قرچک رفته بلکه بتواند خبری از زندان کسب کند، ما واقعا نمیدانیم چکار کنیم.»
مضروب کردن و انتقال گلرخ ایرایی و آتنا دائمی به محلی جدید
ما زنان- آتنا دائمی و گلرخ ایرایی دو کنشگر مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین که در حین تحمل دوران محکومیت خود به شکل تبعیدی هستند صبح امروز توسط نیروهای گارد ویژه زندان با ضرب و شتم از قرنطینه این زندان به بند دیگری در همان محل منتقل شدند. این دو زندانی با تاکید بر اینکه تبعید آنان به زندان قرچک غیرقانونی بوده و لازم است به زندان اوین بازگردند از رفتن به بندهای دیگر این زندان که محل نگهداری بلند مدت است خودداری کرده بودند. از سوی دیگر وضعیت گلرخ ایرایی که از تاریخ ۱۴ بهمنماه سال جاری در اعتراض به تبعید غیرقانونیاش دست به اعتصاب غذا زده بود نامناسب توصیف شده است.
«از اوین با عشق»؛ پلی از زندان تهران تا لاهه
ایران وایر- آیدا قجر- از نهم مارس، شهر لاهه هلند برای یکماه میزبان آثار دستساز زنان زندانی در اوین است. اتاقی نزدیک به ۴۰ متر که دورتادورش پر شده است از عروسک، تابلو، کیف و یک ضبطصوت مقوایی. پرندهای که از «جنگ» به «صلح» پر میکشد، کوسنها و رومیزیهایی که دستدوزی شدهاند. آثار زنان زندانی در نمایشگاهی با عنوان «از اوین با عشق» قرار است پیامآور «زنانگی» و «مادرانگی» آنها در تنهایی و سکوت حبس باشد.
«از اوین با عشق» بخشی از یک پروژه تحقیقاتی است که میخواهد تاریخ شفاهی جنبش زنان ایران را در قالب موزهای با همین عنوان به تصویر کشد. زندگینامهها، رویدادها، نهادها و تولیدات زنان ایران در حوزههای هنری، ادبی و اجتماعی. قرار است گستره تاریخی این تحقیق از اواخر دوران قاجار و ظهور «طاهره قرهالعین» شروع شود، به جنبش مشروطه، نقطه عطفی در جنبش زنان برسد، از دوران پهلوی عبور کند، انقلاب ۵۷ را در بربگیرد و به امروز زنان ایران برسد.
قانون-رامین جمالی/ کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی – این روزها کافی است تا روزنامهها را ورق بزنید وبهتماشای فیلمهای درحال اکران روی پرده سینما بنشینید یا در شبکههای اجتماعی مجازی فعالیت داشته باشید تامتوجه نگاه خصمانه جامعه، علیه مردان ایرانی شوید. نگاهی با این پیشفرض که مردان برخلاف زنان موجودات خشونتطلب، تجاوزگر، شهوتران، خیانتکار و بیوفایی هستند که تنها راه کنترل و مهار آنان، تشدید مجازاتهای کیفری است. یکی از بارزترین نمونههایی که میتواند به خوبی چنین نگاه خصومتآمیز و مردستیزی را به تصویر بکشد، لایحهای است که توسط معاونت امور زنان و خانواده براي تامین امنیت زنان ایرانی در برابر خشونت تهیه شده است. صرف نظر از اینکه به لحاظ حقوقی، خشونت علیه هرانسانی بدون در نظرگرفتن جنسیت او مستوجب تعقیب و مجازات است؛ این لایحه برمبنای یکباور عامیانه نادرست و غیرعلمی تدوین شده که رفتارهای پرخاشگرانه و خشونتآمیز را فقط مختص به مردان میداند. بنابراین در لایحه مذکور مردان به عنوان تنها عاملان خشونت و زنان به عنوان تنها قربانیان آن در نظر گرفته شدهاند. اما آیا به راستی، خشونت مسالهای جنسیتی است که فقط مردان مرتکب آن میشوند؟ برای پاسخ به این پرسش، ابتدا لازم است تا توضیح مختصری درباره پرخاشگری و ارتباط آن با خشونت ارائه شود.
سخنی درباره رسیدگی به پرونده زنان فاقد حجاب
تابناک- محمد منصوری بروجنی در یادداشتی نوشت: دادستان محترم تهران، جناب آقای جعفری دولتآبادی، خبر از محکومیت بدوی یکی از زنانی داده است که بدون حجاب شرعی در معابر این شهر رؤیت شده بود. البته حاضر شدن بدون حجاب شرعی در معابر، قانوناً جرم و موجب مجازات است. اصل محکومیت این زنان نادرست نیست، اما آنچه انگیزه مخلص از نوشتن این چند سطر شد، عنوان اتهامی است که به محکوم نسبت داده شده و بالتبع مجازاتی است که دادگاه برای وی نظر گرفته است. آن عنوان و این مجازات احتمالاً در پروندههای مشابه دیگرانی که بدون حجاب در معابر شهر تهران حاضر شده اند نیز در نظر گرفته خواهد شد.
مشرق-حجاب در قوانین متعددی مورد توجه قانونگذار بوده است. مدت زمانی است که پیرو برخی اقدامات در فضای اجتماعی کشور که با عناوینی چون «دختران خیابان انقلاب» در فضای مجازی شناخته میشود، در جامعه ما بحثهایی درباره قانون حجاب مطرح میشود؛ موضوعی که موافقان و مخالفانی دارد و هر کدام از منظر خود درصدد تحلیل این مهم برمیآیند. برخی نیز در این میان با گذاشتن برچسبی به نام «اجبار»، سعی در مذموم جلوه دادن قوانین جاری کشور دارند و برخی دیگر نیز با نگاه صفر و یکی در مورد یک قانون اجتماعی به قضاوت مینشینند.
تعيين مجازات براي بيحجابي مبتني بر قانون اساسي است
جوان آنلاین- فهيم مصطفيزاده- يكي از مسائل مطرح در مباحثات سياسي، اجتماعي، فرهنگي و حقوقي كه اين روزها از زواياي گوناگون مورد توجه كنشگران سياسي و اجتماعي قرار گرفته است، پديده موسوم به دختران خيابان انقلاب است؛ پديدهاي كه بر اساس آن زنان در ملأ عام «كشف حجاب» نموده و علاوه بر به چالش كشيدن ضابطان دادگستري و حقوق كيفري، يكي از ارزشهاي مهم و اساسي نظام را نشانه ميروند.
جوان آنلاین- علي تقينژاد – در دنياي امروز، خيلي موارد ميتواند با اندك تحرك و جنبشي، در هر زمان و مكاني، سريعاً منتشر شود و اثرگذاري آن در جامعه و بين مردم (عوام و خواص) پديدار گردد. امروزه يكي از مصاديقي كه جزو «آسيبهاي اجتماعي» برشمرده ميشود، «رعايت نكردن حجاب در ملأ عمومي» و «تشويق دختران جوان به بيحجابي» است. مقوله «حجاب»، موضوعي فقهي و حقوقي (شرعي) است كه در همان اوايل تشكيل جمهوري اسلامي، مسئولان نظام، به فكر سامانبخشيدنِ به اين مورد از ضروريات دين بودند و به تأسي از خواست عمومي قوانيني را در اين زمينه به تصويب رساندند.
در باب حقوق و تكاليف شهروندي، تعاريف زيادي شده است كه اختصاراً گفته شده «رعايت حقوق مردم و حفظ شئونات عموم ملت» همان حقوق شهروندي است؛ «شهروند خوب» هم مطابق تعاريف صورتگرفته كسي است كه به حقوق فردي و جمعي خود و ديگران آشنايي دارد، مدافع آن است، قانونشناس و قانونمدار است و در برابر نقض حقوق، مطالبهگري ميكند.
نهادهاي حاكميتي بر اساس فقه حكومتي در مقوله حجاب تكليف دارند
جوان آنلاین- فاطمهسادات نقوي- در خصوص نظارت حكومت بر نحوه پوشش افراد در جامعه، نظرات مختلفي وجود دارد. درك لزوم چنان نظارتي در گرو توجه به هدف حكومت از نظر اسلام است. مقدمه قانون اساسي در توضيح اين امر اعلام ميكند: حكومت در ديدگاه اسلام «تبلور آرمان سياسي ملتي همكيش و همفكر است كه به خود سامان ميدهد تا در روند تحول فكري و عقيدتي، راه خود را به سوي هدف نهايي(حركت به سوي الله) بگشايد. » كارويژه حكومت در اسلام ايجاد زمينه پيمايش همه افراد جامعه به سوي ارزشهاست. همين لزوم حركت به سوي كمال فردي و اجتماعي است كه مبين قاعدهاي همچون پوشش الزامي در محيطهاي عمومي ميباشد چراكه «هدف از حكومت رشد دادن انسان در حركت به سوي نظام الهي است(الي الله المصير) تا زمينه بروز و شكوفايي استعدادها به منظور تجلي ابعاد خداگونگي انسان فراهم آيد.»(مقدمه قانون اساسي) اين در حالي است كه نقش دولت در نظام ليبرال دموكراسي تنها تحقق اميال مردم در هر موقعيت زماني و مكاني است.
چگونه می توان جنبش زنان در ایران را فریب داد؟
عصر نو- پیمان نعمتی- چه گروهها و افرادی سعی در فریب کاری در جنبش زنان در ایران دارند؟ راست افراطی در خارج از کشور بدنبال فریب زنان در ایران نیست. آنها اهداف سیاسی خود را بطور روشن بدون فریب بیان می کنند. راست افراطی هدف سرنگونی حاکمیت را دارد و از هرگونه شیوه های موجود از جمله روش های قهر آمیز و حتی دخالت نظامی خارجی حمایت می کند. در برنامه آنها زنان و مردم بطور عمومی لشگر پیاده نطامی بیش نیستد.
چپ سنتی مانند حزب توده و چپ دموکرات مانند سازمان فدائیان اکثریت و گروههای مشابه نیز در تلاش فریب کاری از جنبش زنان ایران نیستد. این دسته بطور علنی و در اسناد رسمی خود برنامه سیاسی خود را بطور روشنی مطرح کرده اند.هدف سیاسی آنان بطور غالب بر اساس تغییر حاکمیت با روش های اصلاح طلبانه و رفرمیستی است. جنبش های زنان بخشی از جنبش های دموکراتیک برای این دسته هستند که بار اصلی تغییرات را بر دوش دارند.
روایتی از زندان قرچک: وضع مادران زندانی دردناک است
ایران وایر- شیما شهرابی- گلهایی را که برای استقبالشان آوردهاند، در دست گرفته، کنار هم ایستاده و رو به دوربین لبخند میزنند. پشت سرشان دیوار زندان است؛ زندان قرچک ورامین. همان جا با همراهی کسانی که به استقبال آن ها آمدهاند، سرود برابری میخوانند.آنها به جرم برابری خواهی بازداشت شده بودند. ۱۴ زنی که شب گذشته از زندان قرچک ورامین با قرار کفالت آزاد شدند، از دستگیر شدگان تجمع اعتراضی فعالان حقوق زنان مقابل وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی بودند.
محور در خانواده، مسؤول در جامعه
تسنیم- فاطمه حمزهلوی* : امروز گفتمان زنان گفتمانی غالب در سطح جوامع است و از آنجا که نیمی از هر جامعه را زنان تشکیل میدهند، مسائل مربوط به آنان حائز اهمیت است. در طول تاریخ اجحافهای زیادی در حق زنان صورت گرفته است. زمانی در یونان باستان زنان را همچون بردگان خرید و فروش و از کمترین حقوق انسانی محروم میکردند. بعدها با وقوع رنسانس و ورود به عصر روشنگری، جریانهای برابریطلبانه در نتیجه این ظلم تاریخی شکل گرفتند. در جامعه امروز۳ جریان عمده در قبال مسائل زنان وجود دارد. عدهای هرگونه حضور اجتماعی زن را رد کرده و حکم به خانهنشینی او میدهند. جریانهای برابریطلبانه زن را به حداکثر حضور اجتماعی برابر با مردان تشویق میکنند و گروه سوم نظری بینابین دارند. در این مقاله تلاش شده است به جایگاه و نقش اجتماعی زن در جامعه از دیدگاه مقام معظم رهبری پرداخته شود.
وطن امروز- نخستین برخورد نوگرایان ایرانی با آداب و رسوم غربی در کنار استفاده از صنعت و تکنولوژی پیشرفته غرب در ایران معاصر از دوران فتحعلیشاه قاجار آغاز شد. شکستهای نظامی ایران از روسیه و انعقاد قراردادهای گلستان (۱۲۲۸ ق) و ترکمانچای (۱۲۴۴ ق) دربار ایران را متوجه عقبماندگی کشور کرد و درصدد برآمد برخی شیوههای غربی را در امور نظامی و آنگاه سیستم اداری و آموزشی وارد کند. آمد و رفتهای هیأتهای غربی بویژه فرانسویان به دربار ایران راه این نفوذ را گشود و به دنبال آن ۲ محصل و بعد از آن یک هیأت ۵ نفره از جوانان ایرانی برای تحصیلات عالیه عازم دیار فرنگ شدند. اینان ضمن فراگرفتن علوم و تکنولوژی، تحت تأثیر آداب و رسوم غربی قرار گرفته و پس از بازگشت، مروج آن شدند. به دنبال تأسیس اولین سیستم آموزشی به سبک غربی در کشور یعنی دارالفنون، راه این نفوذ و تأثیرگذاری بیشتر فراهم شد.
آغاز شصت و دومین کمیسیون وضعیت زنان در سازمان ملل
ایرنا- شصت و دومین کمیسیون وضعیت زنان با حضور نمایندگان کشورهای عضو از جمله ایران، مقامات سازمان ملل متحد و سازمان های غیردولتی معتبر شورای اجتماعی اقتصادی این سازمان از همه مناطق جهان آغاز شد. این نشست از امروز تا ۲۳
مارس ۲۰۱۸ ادامه خواهد داشت
وقتي تناقضهاي فمنيسم بيرون ميزند!
جوان آنلاین- جواد محرمي- در حالي كه هشتم مارس روز جهاني زن در ايران بهانهاي براي تحقير وضعيت زن ايراني است، به مناسبت اين روز در پاريس كمپيني آغاز شده با پوسترهايي عظيم كه زنان را تنها و ترسيده در حالي كه در معرض حمله حيواناتي چون خرس، شغال و كوسه هستند به تصوير كشيده است. يورونيوز در اين باره گزارش ميدهد كه نيمي از زنان فرانسوي در مترو احساس ناامني ميكنند؛ ناامنيای كه به طور قطع تازگي ندارد و بايد آن را آسيبي قديمي قلمداد كرد. فرانسه، مهد مكاتبي چون فمنيسم و ادعاهايي چون برابري جنسيتي است اما در همين كشور به طور طبيعي تناقض شعارهاي برابريخواهي به اشكال مختلف خود را نشان ميدهد.
سوسن شریعتی- «آنها هم مرد بهدنیا نمیآیند، مرد میشوند.» مردان فرادست نیستند که هستند. بهچشم خویشتن میبینیم. هم ما زنان میبینیم و هم مردان احساس میکنند و مسجل میدانند و بر همان اساس، میفلسفند، مینویسند، میشوند خالق ادبیات و سازندۀ امر کلان و تعریفکنندۀ یونیورسل و… تاریخ مینویسند، پیروزی بهثبت میرسانند، قانون وضع میکنند، میشوند متولیان سیاست و صاحبان قدرت و نظریهپردازان نظمهای مسلط و مشروعیتهای مطمئن.
طبیعت میگوید مرد و زن دو وجه یک چهرهاند، چهرۀ موجود زنده. موجود انسانی زاییدۀ این تفاوت است و محصول یک تصادف هورمونی؛ کمی استروژن بیشتر اینجا «میشویم زن» و اندکی آندروژن بیشتر آنجا «میشویم مرد». تفاوت نمیتواند سرمنشأ و مشروعیتبخش سلسلهمراتبی باشد. بااینهمه قرنها است انسانها براساس همین تفاوت تصادفی، سیستمهای نمادین بسیاری ساختهاند و به این دوگانگی طبیعی بارهای معنایی متفاوتی دادهاند. طبیعت این تفاوت را امضا کرده است و اسطورهها، فلسفهها، ادیان، نظامهای اجتماعی و سیستمهای حقوقی برای فهم و توجیه آن سر به دنبال هم گذاشتهاند. پرسش این است که چگونه براساس تفاوتی آناتومیک به نوعی سلسلهمراتب ارزشی مذکر/مؤنث رسیدهایم؟
وطن امروز- امروز در حالی منشور حقوقبشر سازمان ملل همچون یک پتک تبلیغاتی بر سر کشورهای اسلامی کوبیده میشود که کشورهای غربی و نظام سرمایهداری، خود بزرگترین ناقضان حقوقبشر هستند. یکی از مصادیق نقض حقوقبشر توسط کشورهای غربی در مساله حقوق و شخصیت زنان است. نظام سرمایهداری با وضع هنجارها بر مبنای منویات خود در زمینه حقوق و وظایف زنان و نیز حمایت و ایجاد جنبشهای فمینیستی و دفاع از حقوق زنان به دنبال بیرون راندن زنان از خانه و کشاندن این نیروی کار ارزان به بازارهای کار و تولید است که این پدیده آبستن آسیبها و لطمات فراوان بر پیکر خانواده، جامعه و شخصیت زنان است. امروز زنان غربی که به مدد جنبشهای فمینیستی در ظاهر به حقوق و آزادیهای اجتماعی و سیاسی دست یافتهاند، زندگی خود را مواجه با تعارضات نقشی متعدد و آسیبهای فردی و اجتماعی زیادی میبینند، لذا این نوشتار بر آن است تا تناقضات نظام سرمایهداری در زمینه نقض حقوق زنان را تبیین کند.
زنان بازداشت شده در مراسم هشت مارس از زندان قرچک آزاد شدند بیبیسی- گزارش ها حاکی است ۱۴ زن که در جریان تجمع مقابل وزارت کار در روز زن بازداشت شده بودند روز دوشنبه آزاد شده اند.اما ۶ نفر از مردان بازداشت شده در این مراسم هنوز در زندان فشافویه نگهداری می شوند. معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران پیشتر اعلام کرده بودند که پیگیر وضعیت این گروه هستند. |
سرنوشت کشف حجاب تاریخ ایرانی: از دستور سید ضیاءالدین طباطبایی در سال ۱۳۰۰ درباره محجبه بودن زنان در معابر و جلب بیحجابها و شلاق زدن آنها تا فرمان رضاشاه پهلوی برای بازداشت زنان باحجاب، ۱۴ سال طی شد. مستند «روزگار رضاخانی» به کارگردانی مهدی فارسی ماجرای کشف حجاب در دوره رضاشاه را روایت کرده است. اعتراض به حجاب اجباری؛ آیا سخنان اخیر رهبر، فرمان “آتش به اختیار” بود؟ بیبیسی- در حالی که اعتراض به حجاب اجباری در ایران وارد فاز تازهای شده است و گزارشهای پراکندهای از بازداشت فعالان حقوق زنان و نیز شهروندان معمولی که روسری از سر برداشتند منتشر شده، مقامات نظام اسلامی در ایران، واکنشهای تندی علیه این اقدام زنان نشان دادند. در آخرین نمونه آن، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، این اعتراضات را حقیر خواند و معترضان را “چند دختر فریب خورده ” نامید که ” تحت تاثیر رسانههای غربی دست به اعتراض زدهاند و ممکن است پول گرفته باشند”. انتخاب- یکی از مراجع تقلید شیعیان با رد دیدگاه یکی از نویسندگان در مورد حجاب، تأکید کرد: برخورد با بیحجابی وظیفه حکومت اسلامی است. آیت الله جعفر سبحانی صبح چهارشنبه در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، اظهار داشت: اخیراً مسئلهای به نام حجاب اجباری مطرح شده و بنده نیز دیشب مقالهای را از یکی از حوزویان در این زمینه خواندم؛ نویسنده این مقاله که در قم هم منتشر شده گفته است که در اسلام، حجاب اجباری نداریم اگرچه ترک حجاب، حرام است. |
سرود برابری سه دختر، عصر آن روز و متروی حقانی
بیبیسی- امین بزرگیان نویسنده و پژوهشگر – در هشت مارس ویدیویی از سرودخواندن سه دختر در متروی تهران منتشر شد. امین بزرگیان نویسنده و پژوهشگر در مقاله ای که برای صفحه ناظران نوشته است به نشانه شناسی این رخداد و پیوندش با شرایط کنونی جامعه ایرانی و بخصوص زنان پرداخته است.
امین بزرگیان در این یادداشت نوشته است: دخترها بهعنوان نمایندگان آدمهای زیرزمینی شهرشان، به واگن مخصوص زنان در مترو رفتهاند. این انتخاب یادآوری میکند که آنها مخاطب خاص دارند: زنان. آنها به جنبشی صدا میدهند که از ابتدای امر در شناخت مخاطباش دقیق و پراتیک بوده است. جنبش زنان تنها جنبش اجتماعی در ایران بوده که به دلیل انتخاب مخاطب ویژهاش که زنان بودهاند، توانسته یک نظام گفتمانی درست کند. خطابش زنان بوده و دغدغه آنها را داشته است. این روشنایی و وضوح درپیوند زدن مسایل به یک بستر عمومی و گسترده بسیار کمک کرده است.
حجاب انتخاب فطری بانوان ایرانی است
روزنامه جام جم در یادداشتی به قلم سعید منتظرالمهدی سخنگوی نیروی انتظامی، نوشته است: به اذعان بسیاری از مورخان و بر اساس یافته های بسیاری از مردم شناسان فرهنگی، بانوان ایرانی از دیر باز پیوند و احساس بسیار خوبی با ‘ پو شش ‘ داشته اند .
آنان همواره بر این باور بوده اند که ‘پوشش نماد و جلوه ای فاخر از کرامت و پاکدامنی است’ و با ‘ پوشش کامل’ است که می توان گام در راه تمدن ، فضیلت جویی و تعالی گرایی نهاد.چنین باوری از پشتوانه مصداق فراوانی برخوردار است .
سكوت در برابر رقص زنان جفا بر اسلام است
شرق- آيتالله جعفر سبحاني: بيحجابي موجب تحريک شهوات است و اين بيماري سرايت کرده و اکثريت را ميگيرد. وقتي مسئولاني در مقابل رقص زنان در برج ميلاد سکوت ميکنند و برخي دختران ناآگاه روسري از سر برميدارند، جفا به انقلاب اسلامي است.
آیت الله جوادی آملی: جامعه امروز ما بسیار نیازمند عفاف و حجاب است
ایرنا- آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید گفت: جامعه امروز ما بسیار نیازمند عفاف و حجاب است، یک زن می تواند به مقامی برسد که برای برای همه افراد خوب جامعه الگو باشد. وی در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعه الزهرا قم افزود: قرآن می فرماید زن می تواند الگو و نمونه برای جامعه خوب باشد، در اینجا دیگر صحبت از زن و مرد نیست، می فرماید مریم(س) الگوی همه افراد خوب جامعه است.
واکنش نشریه دفتر رهبری به کمپین «نه به حجاب»/حجاب مسئله شخصی یا اجتماعی؟
گزارش هفته این شماره نشریه خط حزبالله با عنوان «وظیفه حکومت دینی در قبال حجاب» به ترفند دشمن برای زن مسلمان ایرانی میپردازد. زمستان ۹۶ در حالی آغاز شد که از مدتها قبل دشمنان انقلاب اسلامی، مرحلهای جدید از دشمنی و مخالفت با اصول اسلام را کلید زدهاند. رسانههای معاند از ماهها قبل با تبلیغ و اغراق در بازنمایی کمپینهای خود ساختهی #نه_به_حجاب، سعی در رواج بیحجابی و القای مخالفت با حجاب اسلامی و قانونی کشور داشتند. جریانی از داخل کشور نیز با این رسانهها همنوا میشود و تأویلها و نقلقولهایی را به بزرگان و اندیشمندان انقلاب نسبت میدهد تا برای تغییرات احتمالی، پیشینهی تاریخی و منطقی را در راستای اهداف دشمن تأمین کند و فضا را به گونهای ترسیم کند که گویی متفکران انقلاب، هدفی مغایر با اصول امروز جمهوری اسلامی داشتند.
تفهیم اتهام بازداشتی های ۸ مارس
ساد- علی سالم، خبرنگار روزنامه شرق، بعد از چهار روز بیخبری با خانوادهاش تماس گرفته و خبر داده که چهارشنبه برای تفهیم اتهام به دادسرای اوین منتقل و سپس به فشافویه بازگردانده شده است. پیشتر گفته شده بود چهارشنبه ۲۳ اسفند قرار بود پرونده مردان بازداشت شده درتجمع هشت مارس در دادسرای اوین بررسی شود.
اوضاع دستمزد و امنیت شغلی زنان بسیار بد است/قوانین حمایتکننده به زیان زنان است
زهرا کریمی میگوید: در شرایط کنونی هر نوع قانون حمایتی برای زنان شاغل به زیان اشتغال زنان تمام میشود چون کارفرما برای ترس از قوانین و محدودیتها زنان را استخدام نمیکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، زنان کارگر دوشادوش مردان کار میکنند ولی سهم بسیار ناچیزی از این مشارکت اجتماعی و اقتصادی خود میبرند. آنها غریبانه و فداکارانه در جبهه اقتصادی و تامین معاش برای چرخاندن چرخ راکد زندگیشان تلاش میکنند اما تلاش زنان کارگر که بخش عمدهای از آنان «سرپرست خانوار» هستند و تنها چشم امید سفره خالی و نگاههای منتظر، ثمره ناچیزی دارد. خستگیهای ساعتها کار فراتر از استاندارد قانونی به واسطه «زن» بودن و حاکمیت نگاه و رویکرد تبعیض آمیز، بر تن نحیفشان میماند.
تفاوت دستمزد زنان و مردان در کشورهای اروپایی +نمودار
تعادل- این روزها، به بهانه روز جهانی زن، گزارشهای بسیاری از بررسی وضعیت اجتماعی، سیاسی و آموزشی زنان در کشورهای مختلف منتشر شده است. در برخی از این گزارشها، گفته شده، در بسیاری از کشورها، حتی کشورهای توسعهیافته، نگاههای سنتی و مردسالارانه به زنها وجود دارد و همین موضوع، منجر به نادیده گرفتن مهارتهای آنها میشود. از طرفی، نگاههای سنتی و بیاعتمادی به توانایی زنان، تبعیضهایی در پرداخت دستمزد به زنان از سوی کارفرمایان شده است. به گفته بسیاری از تحلیلگران، از آنجا که مشاغلی که از سوی زنان انتخاب میشوند، در زمره مشاغل کمارزش از دید کارفرمایان قرار دارند، این تبعیض به وجود میآید. براین اساس، در سالهای اخیر، تلاشهای بسیاری شده که با اتخاذ سیاستهایی در جهت استفاده بهینه از تواناییهای تمامی افراد جامعه، نه تنها زنان، بلکه کارفرمایان و در نهایت دولتها نیز سود ببرند.
بهترین روش سرمایه گذاری برای زنان چیست؟
اقتصاد آنلاین- ما در دنیایی زندگی میکنیم که ویژگی بارز آن نابرابری جنسیتی است. این در حالی است که چنانچه به زن به عنوان نیروی فعال سازنده نگریسته شود، قطعا روند توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی جوامع، افزایش خواهد یافت. همچنین انبوهی از پژوهشها نشان میدهند سرمایهگذاری روی زنان نهتنها کار درستی است، بلکه از نظر اقتصادی-هم برای زنان هم برای مردان- کار هوشمندانهای به شمار میرود. به گفتهی سیگفیگ، بازده مالی سرمایه گذاری زنان نسبت به مردان بیشتر است تغییر نگرشها ضرورت اصلاح قوانین تبعیضآمیز
ایران- محمد رهبری کارشناس ارشد جامعهشناسی سیاسی- این روزها یکی از مهمترین مطالبات فعالان حوزه زنان و مخالفان تبعیض جنسیتی، اصلاح قوانین کار به نفع زنان است. آنها با استناد به نرخ پایین اشتغال زنان در ایران و نرخ بالای بیکاری در زنان تحصیلکرده به نسبت مردان، معتقدند که ساختار قوانین حاکم در ایران و مناسبات رسمی و غیررسمی در بازار کار، به علت آنکه مردان را در استخدام و میزان درآمد در اولویت قرار میدهد، تبعیضآمیز هستند و برای اصلاح این قوانین و مناسبات به نفع زنان سالهاست که مبارزه میکنند، اما آنطور که به نظر میرسد فعالان حقوق زنان در این زمینه در مقایسه با سایر حوزهها توفیق کمتری به دست آوردهاند و حتی به نسبت جلبنظر بسیاری از افکار عمومی در قوانین مربوط به حقوق زنان در خانواده، حمایت اجتماعی کمتری را در رابطه با قوانین مربوط به کار خود به دست آوردهاند، اما ریشه این ناکامی در کجاست؟
مهرخانه- چند تن از اعضای شورا در حاشیه اخبار به برنامه روز زن و گرامیداشت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها که شهرداری تهران برای زنان شاغل در برج میلاد برگزار کرده بود اعتراض کرده و این برنامه را مخالف شئونات دینی اعلام کردند و خواستار پیگیری این موضوع از طریق شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده شدند. همچنین نسبت به آمار ارائه شده توسط نماینده شورای شهر تهران در دومین نشست زنان موفق، مبنی بر ۱۵ هزار نفر زنان مطلقه و بیوه زیر ۱۵ سال در کشور اعتراض شد. زیرا که طبق آمار ارائه شده مرکز آمار ایران، در سال ۹۵ تعداد زنان بیوه و مطلقه زیر ۱۵ سال فقط ۸۲۴ نفر بوده و بر این نکته تأکید شد که ارائه آمار باید بر اساس منابع معتبر باشد و ذکر آمارهای بدون مأخذ تبعات بدی را در برنامهریزیهای کشور به وجود خواهد آورد.
افزایش خشونت در خانوادههای لرستانی/ رشد ۸.۳ درصدی همسر آزاری
مهر-مدیرکل پزشکی قانونی لرستان با اشاره به اینکه خشونت در خانوادهها رو به افزایش است، از رشد ۸.۳ درصدی مراجعات همسر آزاری خبر داد. حمیدرضا نظیفی از بررسی یک هزار و ۴۱۱ مورد پرونده همسر آزاری در لرستان خبر داد و اظهار داشت: طی ۱۱ ماهه نخست سالجاری تعداد یک هزار و ۴۱۱ نفر به دلیل وجود صدمات و ضرب و جرح حاصل ازهمسر آزاری به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کرده اند که شامل یک هزار و ۳۵۲ زن و ۵۹ مرد هستند که مورد آزار همسرانشان قرار گرفته اند.
دو مرکز شتابدهنده ویژه زنان ایجاد میشود
تهران- ایرنا- بر اساس تفاهمنامه بین معاونت علمی و فناوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دو مرکز شتابدهنده ویژه زنان ایجاد خواهد شد. شتابدهنده. ساختاری حمایتمحور است که برای رشد و توسعه استارتاپها (کسب و کارهای نوپا) و آمادگی آنها برای جذب سرمایهگذار و تشکیل شخصیت حقوقی مستقل فعالیت میکند. شتابدهندهها معمولاً دارای شخصیت حقوقی مستقل و خصوصی بوده و میتوانند مالک بخشی از سهام استارپها/شرکتهای مستقر در خود شوند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به اهمیت حضور و نقش بانوان فناور و خلاق در جامعه علمی و فناوری کشور و ضرورت بسترسازی توسعه و تعمیق نقش آنها در اقتصاد دانش بنیان و با توجه به اختیارات و ظرفیت های دو معاونت «علمی و فناوری» و «امور زنان و خانواده» ریاست جمهوری با هدف هم افزایی و استفاده از فرصت های موجود و بالقوه در دو معاونت مذکور، تفاهم نامه همکاری بین سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منعقد شد.
همسر ۲۰درصد زنان سرپرست خانوار در تصادف فوت شده اند
اقتصاد آنلاین- رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، گفت: ۲۰ درصد زنان سرپرست خانوار همسران خود را در تصادف از دست داده اند. مسعود حبیبی در همایش کمپین «نه به تصادفات» گفت: جمعیت هلال احمر به دلیل اهداف بشردوستانه اش همیشه در خدمت مردم و درجهت حفظ سلامت آنها گام برداشته است. وی افزود: طرح ایمنی و سلامت مسافرین نوروزی نیز از همین قبیل است.
خانهتکانی: مرا پناه دهید ای زنان ساده کامل
رادیو زمانه- ماهک نیکنهاد- نوروز نزدیک است و من یک ماهی است که درگیر خانهتکانیام. خانهتکانی سنت زیبایی است اما مثل خیلی سنتهای دیگر، زندگی در ایران مرا از آن بیزار کرده است. «بهار، آن وهم سبزرنگ»۱ از دریچه گذر میکند. من یک زنم و خانهتکانی مثل خیلی از چیزهای دیگر بر پیشانیام نوشته شده و وظیفه ازلی و ابدیام حساب میشود. ۱۰ سال از زندگی مشترکم میگذرد و هر سال این «وظیفه» مثل باری بر دوشم سنگینتر میشود. دخترم ۸ ساله و پسرم ۵ ساله است و از آنها توقعی نیست. یعنی شاید باید توقعی باشد اما آنها به بزرگترهایشان نگاه میکنند و در این عمر کوتاهشان فهمیدهاند که کارهای خانه وظیفه مادرشان است و بس. این را وقتی فهمیدهاند که دیدهاند پدرشان هربار پس از غذاخوردن از من تشکر میکند و بدون آنکه بشقابی را از سر میز بردارد، سراغ کارش میرود.
از سختی های آوازخواندن، جنسیت زدگی و مردسالاری برای زنان خواننده در ایران
ایران وایر- مهرنوش با ظاهر سادهاش کلیشه خوانندهی زن خارج از کشور را شکسته بود و طعمهی مناسبی بود برای حملههای برخی کاربران٬ از فحشهای جنسی و جنسیتزده تا مسخره کردن ظاهر و لباس او. «مهرنوش»٬ خوانندهای است که راه دشواری را برای شنیده شدن طی کرد و در مدتی کوتاه توانست میلیونها مخاطب پیدا کند
جلد دوم کتاب «شناخت هویت زن ایرانی» نوشته شهلا لاهیجی منتشر شد
ایسنا- «شناخت هویت زن ایرانی ۲» (در گستره مادها، هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان، ساسانیان) در ۳۹۵ صفحه با قیمت ۶۰ هزار تومان و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان به چاپ رسیده است. در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: پژوهش در راستای درک و دریافت موقعیت و چگونگی زندگی زنان در گذشته ملتها، بازگوینده حقایقی از روابط درونی جامعه است که به وقت خود تاریخساز بوده و به اعتلا یا اضمحلال ملت و دولتی انجامیده است، اما در نوشتههای هیچ یک از تاریخنویسان سنتی اثری از آن نیست. به همین اعتبار، پژوهش درباره وضعیت زنان در تایخ گذشته ایران نیز میتواند راهگشای درکی صحیحتر از روند تکامل اجتماعی و چگونگی مراودات درون مردمی و به عبارت دیگر، تاریخ راستین مردم ایران باشد.
چرا نام حتی یک شهید زن بر خیابانها نیست؟
ایسنا- یک فعال حوزه زنان خواستار نامگذاری خیابانها و کوچهها به نام زنان شهید دوران دفاع مقدس شد. شعارسال: الهه موالیزاده با اشاره به روز بزرگداشت مقام شهدا اظهار کرد: جایگاه شهدا در نزد خدا محفوظ است. امیدوارم به حق خون شهدا کارها در حد بزرگداشت مقام شهید نباشد و کمی از شهدا خجالت بکشیم و تلاش کنیم تا جامعه بهتری را بسازیم. وی با اشاره به حضور زنان در خطوط مقدم جنگ در دوران دفاع مقدس افزود: بزرگترین فداکاری زنان خوزستانی فرستادن همسرانشان به خط مقدم بود. طلایهداری حرکت رزمندگان در جنگ تحمیلی به دست زنان خوزستانی بود و در ایامی که جنگ در خطه دشتآزادگان، آبادان و خرمشهر آغاز شد تفاوتی در دفاع از وطن میان زنان و مردان مدافع وجود نداشت.
شهروند| وزیر بهداشت از حضور تکنیسینهای زن در اورژانس در سال ۹۷ خبر داد. حسن قاضیزاده هاشمی دیروز در مراسم افتتاح همزمان ۱۱۵ پروژه اورژانس پیش بیمارستانی با اعلام این خبر گفت: «امروز ۱۱۵ پروژه اورژانس پیش بیمارستانی افتتاح شد که عمده آنها در مناطق کمبرخوردار بوده است.» او ادامه داد: «امروز آقای دکتر کولیوند خبر خوشی را به ما داد که در سال آینده شاهد حضور زنان در اورژانس بهعنوان تکنیسین و با لباس اورژانس خواهیم بود و امیدوارم این موضوع هرچه زودتر انجام شود.»
زنان مدرن ایرانی و «هویت اضافی»
ما زنان- نخستین تعریفی که از زنان به ذهن متبادر میشود، تعریفی دو وجهی است. در وجه نخست، زن را در رابطه با «دیگری» تعریف میکنند. این «دیگری» ممکن است فرزند یا همسر یا پدر باشد. پس زن بهعنوان مادر یا همسر یا دختر فرد «دیگری» تعریف میشود. با این تعریف با شکلگیری تلاشهایی برای مدرنیزاسیون، وجود زن همچنان وابسته ماند: زن آقای دکتر، زن آقای رئیس، زن دانشجوی بینوا. وجه دوم تعریف زن خصوصاً در نقش «مادر» در رابطه با خانه و کاشانه است
حوزه علمیه خواهران در سراسر کشور
ایسنا- مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور با بیان اینکه خواهران نقش مهمی در ساخت تمدنی یک جامعه دارند، اظهار کرد: ۵۰۰ حوزه علمیه خواهران در سراسر کشور فعالیت میکنند.حجتالاسلام عبدالکریم بهجت پور در جمع مسئولان و طلبههای حوزه علمیه خواهران استان، اظهار کرد: اقدامات مدیر حوزه علمیه خواهران استان قابلتقدیر بوده و فعالیتهای انجام شده در راستای توسعه زیرساختهای حوزههای خواهران بسیار ارزشمند است.
تا چه اندازه زنان در سیاست گذاری های اروپایی نقش دارند؟
یورونیوز-در یک دهه اخیر زنان حضور ویژه ای در پست های مهم سیاسی در اروپا پیدا کرده اند این در حالی است که در بسیاری از کشورهای جهان زنان هیچ نقشی در نهاد های سیاست گذاری ندارند. سهم زنان در سیاست در یک دهه اخیر تبدیل به یکی از چالشهای جوامع پیشرفته شده است. در برخی از کشورها از جمله در عربستان زنان هیچ سهمی در سیاست ندارند. در ایران هم زنان هیچ گاه نقش مهمی در چهار دهه اخیر در صحنه سیاست نداشته اند. زنان حق نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را هم ندارند.
زنان سعودی حق حضانت مشروط فرزندان را دریافت کردند
بیبیسی- در ادامه اصلاحات اجتماعی اخیر در عربستان سعودی، حق حضانت اولاد در شرایطی به مادر داده شده است.خبرگزاری رسمی عربستان سعودی متن بخشنامه ولید بن محمد الصمعانی، وزیر دادگستری و رئیس شورایعالی قضایی آن کشور، را در مورد سپردن حضانت فرزندان به مادر منتشر کرده است. وزیر دادگستری عربستان در این بخشنامه که خطاب به دادگاهها و قضات سعودی صادر شده تایید کرده است که در مواردی که پس از طلاق، بین والدین اختلافی در مورد سرپرستی فرزندان بروز نکند، حق حضانت اختصاص به مادر دارد و برای این منظور نیازی نیست که مادر در دادگاه طرح دعوا کند. در این بخشنامه، شرط سنی برای فرزند مشخص نشده است.
موضوع حضور زنان در ورزشگاه در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفت
خانه ملت- سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اصرار جمعی از نمایندگان نسبت به طرح مطالبه حضور زنان در ورزشگاه در کمیسیون متبوعش، از در دستور کار قرار گرفتن این موضوع خبر داد. احد آزادیخواه با اشاره به اینکه بررسی مسائل و مشکلات حضور خبرنگاران زن و زنان در ورزشگاهها در دستور کار این هفته کمیسیون فرهنگی قرار دارد، گفت: از آنجا که برخی از بانوان فراکسیون زنان تاکید و اصرار بر طرح مطالبه حضور زنان در ورزشگاه با وزیر ورزش و جوانان دارند، کمیسیون فرهنگی به دنبال ورود به ماجرا با هدف جلوگیری از ایجاد حاشیه و جنجال پیرامون این موضوع است لذا بررسی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.
مطهري: يک بام و دو هوا نميشود
شرق، آمنه شيرافکن: نظرات متفاوت است. گزينه ورود زنان به ورزشگاهها هنوز با گذشت چهار دهه روي ميز است و تعيين تکليف نشده و حالا به موضوع يک جلسه رسمي در بهارستان بدل شده است. برخي با کنايه ميگويند مگر مملکت کم مشکل دارد که شما رفتهايد سراغ چنين سوژهاي و در ميانه جلسه صداي فريبا محمديان بالا ميرود که «من معاون امور زنان وزير ورزش هستم و هر وقت مسئوليت کاهش رکود کشور را برعهده داشتم، حتما در جاي خودش به آن خواهم پرداخت اما مسئوليت من حالا چيز ديگري است». با اين حال جلسه دو ساعت به طول ميانجامد و موافق و مخالف پاي حرف يکديگر مينشينند.
هنوز مقدمات و زمینههای ورود بانوان به ورزشگاهها فراهم نشده است
مهر- نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده به شدت با ورود زنان به ورزشگاهها مخالفت کردم زیرا هنوز بسترهای لازم برای ورود بانوان به ورزشگاه فراهم نشده است.
محمداسماعیل سعیدی اظهار کرد: روزی که بسیج میخواست به فضای مجازی ورود کند، درباره اینکه آیا خواهد توانست موفق واقع شود، تردیدهایی وجود داشت.
طاهریان: حس مادری نسبت به ورزش بانوان دارم/ تلاش کردیم نگاه منفی جامعه را مثبت کنیم
ایسنا- نایب رییس کمیته ملی المپیک با وجود اینکه سالها از حضورش در ورزش می گذرد اما همچنان دغدغه رشد و پیشرفت ورزش زنان ایران را دارد و گوش شنوایی برای شنیدن درد و دل بانوان ورزشکار شده است. هر زمان که حرف از ورزش بانوان شده ، طاهره طاهریان جزو اولین کسانی که بوده که به خوبی توانسته در مورد دغدغه ها و ریز و درشت مسائل مربوط به ورزش بانوان صحبت کند. سالها فعالیت برای راهاندازی و رشد ورزش بانوان او را در زمره کارشناسان خبره این حوزه قرار داده است.
دختران فوتبال ایران عازم تورنمنت بینالمللی سوچی شدند
ایسنا- تیم ملی فوتبال جوانان زنان، تهران را به مقصد سوچی روسیه جهت شرکت در تورنمنت بین المللی سوچی(کوبان اسپرینگ) ترک می کند. تورنمنت بین المللی سوچی(کوبان اسپرینگ) به میزبانی روسیه از ۲۵ اسفند ماه در حالی آغاز می شود که ملی پوشان ایران به مصاف تیم های روسیه، کره شمالی و رومانی می روند.
آناهیتا، دختر ایرانی در تیم ملی فوتبال زنان فرانسه
شرق: رقابتهای جام جهانی فوتبال زنان زیر ٢٠ سال دنیا، کمتر از پنج ماه دیگر قرار است در فرانسه برگزار شود و این کشور میزبان یکی از مهمترین تورنمنتهای فوتبالی در رده پایهای فوتبال خواهد بود. درست است که تیم ملی ایران با توجه به شرایطی که فعلا بر فضای فوتبال زنان در ایران حاکم است راهی به رقابتهای مهم و تورنمنتهای مطرح دنیا پیدا نمیکند، ولی معنیاش این نیست که ایران در جام جهانی زیر ٢٠ سال زنان دنیا نماینده ندارد! صحبت درباره آناهیتا زمانیان است؛ بازیکن ایرانی تیم زیر ٢٠سال فرانسه که قرار است در خط حمله این تیم در جامی که خود فرانسه میزبانیاش را به عهده دارد، به میدان برود. البته داستان آناهیتا و تیم ملی زنان زیر ٢٠ سال فرانسوی هم شبیه رمان پیچیدهای است چون هنوز هم برای بسیاری سؤال است که یک دختر ایرانی که متولد لندن است و در سوئد زندگی میکند چطور قرار است برای تیم ملی فرانسه به میدان برود؟ آناهیتا که این روزها مهاجم تیم دسته اولی گوتنبرگ سوئد است، در دو دیدار دوستانه اخیر تیم ملی زیر ٢٠ ساله فرانسه به میدان رفته است. یکی از بهترین تجربیاتی هم که او به دست آورده، تقابل با تیم ملی فوتبال زنان آمریکا در ترکیب تیم ملی فرانسه است.
ماریسول کاسادو: فعالیت زنان ورزشکار در ایران برایم جالب است
تسنیم- رئیس اتحادیه جهانی سهگانه گفت: فعالیت بانوان ورزشکار ایران و حضورشان در مسابقات برایم جالب بود. مارسیول کاسادو در حاشیه برگزاری مسابقات سهگانه قهرمانی کشور در مورد حضورش در ایران، گفت: حضور من در اینجا به عنوان رئیس اتحادیه جهانی سه گانه و عضو کمیته بینالمللی المپیک برای این است که خیلی از درها به روی این ورزش باز شود وبه اهدافی که میخواهیم برسیم. وی افزود: در مدت چند روز حضورم در ایران شاهد توسعه این رشته ورزشی بودم. برهمین اساس ما هم تلاش میکنیم تا مشکلات را حل کنیم. البته تلاشهای آقای صبور، رئیس فدراسیون ایران در طول این مدت نشان میدهد که گامهای خوبی برای این رشته ورزشی برداشته شده است.