خبرنامه هفتگی زنان از ۱۹ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۶
18 مارس 2018
خبرنامه هفتگی زنان- ۱۱ تا ۱۷ فروردین
6 آوریل 2018

خبرنامه هفتگی زنان- ۲۶ اسفند تا ۱۰ فروردین

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید.

ابتکار با معاون اول رئیس جمهوری آذربایجان دیدار کرد

ایرنا – معصومه ابتکار معاون امور زنان وخانواده رئیس جمهوری روز چهارشنبه با مهربان علی اوا معاون اول رئیس جمهوری آذربایجان در باکو دیدار کرد.

ابتکار که همراه با حسن روحانی روز چهارشنبه وارد باکو شده، اظهار امیدواری کرد که روابط ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه خانواده و امور بانوان نیز گسترش یابد.

ارتقاء وضعیت زنان روستایی در لیست برنامه‌های دولت دوازدهم

ایسنا- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از اقدام مشترک این معاونت و وزارت جهاد کشاورزی برای توانمندسازی زنان روستایی خبر داد. معصومه ابتکار در کانال تگرامی خود نوشت: «جلسه مشترک معصومه ابتکار با مسئولین وزارت جهاد کشاورزی در آخرین روز کاری سال ۹۶ و در پیگیری اقدامات قبلی با موضوع توانمندسازی زنان روستایی با تاکید بر تقویت صندوق‌های اعتباری روستایی تشکیل شد.

نوروز انگیزه ای برای تلاش در مقابله با بی عدالتی است

ایرنا -معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در پیام تبریک نوروزی خود نوشت: نوروز انگیزه ای برای تلاش در مقابله با بی عدالتی و تبعیض به نفع همه انسان ها اعم از زن و مرد است.

معصومه ابتکار در پیام نوروزی خود نوشت: همزمانی نوروز عید باستانی ایرانیان با اعتدال بهاری و تحولی که در جان عالم رخ می دهد، معنادار و بسیار الهام بخش است. وی افزود: نوروز می گوید، پس از شب های طولانی زمستان که بیم سردی دل ها می رفت، بهار با جلوه های امیدبخش و سرشار از زیبایی می رسد و طبیعت، نوید نور و نو شدن می دهد؛ چه در گیاه و درخت و چه در ذات انسان ها.

دخترانی که بار مسوولیت پسران را بر دوش می‌کشند

ایسنا- رییس کمیته زنان، خانواده و ورزش کمیسیون فرهنگی در آخرین روز هفته کاری قبل از تعصیلات نوروزی با حضور در ایسنا به صحبت درباره مسائل مربوط به فرهنگ عمومی جامعه، ضعف ساختارهای حاکمیتی در انجام درست وظایف آموزشی و تربیتی جوانان، علل تغییرات اساسی جوانان به مقوله رابطه با جنس مخالف، دلایل تجمع جمعی از زنان مقابل وزارت تعاون، رابطه بین تحصیلات بالا و سطح پایین تحصیلات با مجرد ماندن دختران، دلایل بی‌رغبتی پسرها به ازدواج، نقش سلبرتی‌ها در گسترش فرهنگ عمومی جامعه، دلایل به محاق رفتن اسطوره‌ها و قهرمانان ملی و مذهبی و ناشناخته ماندن آنان در نظام آموزشی کشور و موارد مختلف دیگری پرداخت.

رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: عده‌ای فکر می‌کنند مسلمانی به این است که در حوزه زنان حساسیت زیاد به خرج دهند.

اعتماد آنلاین- پروانه سلحشوری گفت: ما تلاش زیادی کردیم که مباحثی مانند سن ازدواج را تا پایان سال ۹۶ به یک نتیجه مطلوب برسانیم، خیلی هم سعی کردیم که قبل از تمام شدن سال این موضوع را به صحن علنی بیاوریم اما مباحث مربوط به بودجه و استیضاح به قدری از مجلس وقت گرفت که عملاً نهایی کردن این مسئله به سال جاری افتاد.

وی می‌گوید: «ما تلاش زیادی کردیم که مباحثی مانند سن ازدواج را تا پایان سال ۹۶ به یک نتیجه مطلوب برسانیم، خیلی هم سعی کردیم که قبل از تمام شدن سال این موضوع را به صحن علنی بیاوریم اما مباحث مربوط به بودجه و استیضاح به‌قدری از مجلس وقت گرفت که عملاً نهایی کردن این مسئله به سال جاری افتاد.»

او ادامه می‌دهد: «به سرانجام رساندن بحث گذرنامه و تابعیت هم دو مبحث دیگری هستند که تلاش می‌کنیم امثال به نتیجه برسند، اما متأسفانه سنگ‌اندازی‌های زیادی در این زمینه‌ها مواجه هستیم. این مانع‌تراشی‌ها، کار در حوزه زنان را دو برابر بقیه حوزه‌ها سخت می‌کند. عده‌ای فکر می‌کنند مسلمانی به این است که بر روی مسائل زنان حساسیت به خرج بدهند.»

سنت‌شکنی سعودی‌ها درباره زنان بازی سیاسی برای جلب توجه جوامع بین‌الملل

خانه ملت- عضو فراکسیون امید مجلس سنت‌شکنی سعودی‌ها درباره زنان را چراغ سبز عربستان به جوامع بین‌الملل به ویژه آمریکایی‌ها دانست و گفت: عربستان می‌خواهد با کنار زدن ایران به قدرت اول منطقه تبدیل شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه تغییرات در جامعه عربستان به دلیل وجود مطالبات جامعه زنان انجام نگرفته است، تصریح کرد: اصلاحات بر اساس زیرساخت‌های فرهنگی شکل نگرفته لذا امکان تغییر مجدد این شرایط وجود دارد.

بررسی موضوع دلایل پایین بودن تعداد کرسی های مجالس برای زنان در یکصد و سی و هشتمین اجلاس IPU

خانه ملت- عضو فراکسیون زنان به بررسی موضوع دلایل پایین بودن تعداد کرسی های مجالس برای زنان در یکصد و سی و هشتمین اجلاس IPU اشاره کرد و گفت:در مجلس شورای اسلامی نیز تلاش ها برای افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس برای ادوار آتی ادامه دارد و طرحی در این زمینه در حال پیگیری است.

سیده فاطمه حسینی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به برگزاری یکصد و سی و هشتمین اجلاس IPU گفت:یکصد و سی و هشتمین اجلاس IPU در شرایطی این روزها در حال برگزاری است که به طور همزمان اجلاسیه زنان آن، به بررسی دلایل پایین بودن تعداد کرسی های مجالس برای زنان می پردازد، موضوعی که سال گذشته به عنوان نماینده مجلس ایران در اجلاس اتحادیه بین المجالس از آن سخن گفتم

سلحشوری: در سازمان ملل تصویر درستی از زن ایرانی ارائه دادیم

ایران- نماینده مجلس شورای اسلامی حضور در نشست های بین المللی به خصوص در حوزه زنان را ضروری دانست و گفت: در نشست مقام زن که از ۱۳ تا ۲۳ مارس در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد تصویر درستی از زنان ایران ارائه دادیم و گفتیم که غالب مسایل مطرح شده، تبلیغات منفی است.

روانه سلحشوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سعی کردیم در مدت حضور در این نشست، تا حد ممکن سوء تفاهم را برطرف کنیم، بحث توانمندی های زنان به خصوص زنان روستایی را مطرح کردیم و فکر می کنم داشتن این گونه تجارب لازم است.این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره موضوعات مطرح شده در این نشست اظهار کرد: در این مباحث، کشورها فقط به بیان دستاوردها و نکات مثبت خود نمی پردازند و اتفاقا نقاط ضعف خود را مطرح می کنند تا بتوانند از تجارب و دستاوردهای دیگر کشورها در حل این مشکلات استفاده کنند.

جامعه در زمینه استفاده از توانمندی زنان از دولتمردان و حاکمیت جلوتر است

خانه ملت- عضو فراکسیون زنان مجلس معتقد است جامعه در زمینه استفاده از توانمندی زنان در مناصب مدیریت از دولتمردان و حاکمیت جلوتر است.

سیده حمیده زرآبادی با اشاره به لزوم مشارکت زنان در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، گفت: زنان توانایی‌های بسیاری برای مشارکت در عرصه‌های اجتماعی دارند مثال بارز آن را می‌توان موفقیت‌ تشکل‌های زنان در مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، دانست.

نقش آفرینی زنان در مجلس وفرآیند قانونگذاری

ایرنا-زنان مجلس دهم از ابتدای حضور در پارلمان با نقش آفرینی فعال ضمن انجام وظایف نمایندگی که شامل قانونگذاری و نظارت است با تشکیل فراکسیون های زنان و خانواده اقدامات موثری را برای پیگیری حقوق بانوان جامعه انجام داده اند.

رکورد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی با کسب ۱۷ کرسی توسط نمایندگان زن در مجلس دهم زده شد و مجلس دهم شاهد حضور بیشترین نمایندگان زن در طول ۱۰ دوره گذشته بوده است.

در ادوار ده‌گانه مجلس شورای اسلامی، میزان حضور زنان نماینده در خانه ملت همواره متغیر بوده است و در مجلس دهم شاهد افزایش شمار زنان در تاریخ مجلس شورای اسلامی هستیم.

آخرین وضعیت آتنا دائمی و گلرخ ایرایی در زندان قرچک

خبرگزاری هرانا – آتنا دائمی و گلرخ ایرایی دو کنشگر مدنی هستند که به دلیل انتقال غیرقانونی و ضرب و شتم شدنشان در تاریخ ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته دست به اعتصاب غذای اعتراضی زدند، خانم دائمی در تاریخ ۲۶ بهمن‌ماه سال گذشته به اعتصاب غذای خود پایان داد و خانم ایرایی نیز اعتصاب خشک خود را به تر تغییر داد اما پس از گذشت ۵۴ روز از آغاز اعتصاب دست‌کم ۲۰ کیلو کاهش وزن پیدا کرده و دیگر توان راه رفتن نیز ندارد. خانم دائمی نیز یک طرف صورتش دچار بی‌حسی شده و مسئولان بهداری زندان به وی گفته‌اند احتمالا در جریان انتقال آنها به بند مادران دچار شوک عصبی یا ضرب‌خوردگی شده و همین مسئله باعث از کار افتادن یکی از عصب‌های صورتش شده است. این دو کنشگر مدنی در تاریخ ۲۱ اسفندماه با ضرب و شتم از قرنطینه بند ۳ به بند مادران این زندان منتقل شدند، این انتقال در حالی صورت گرفت که این بند محل نگهداری مادران و کودکانی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وضعیت آتنا دائمی و گلرخ ایرایی دو کنشگر مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین که در تاریخ ۴ بهمن‌ماه سال ۹۶ به صورت غیر قانونی به این زندان منتقل شده‌اند به شدت نگران کننده است.

جلسه شورای راهبردی زنان

ایران زنان- اولین جلسه شورای راهبردی زنان و خانواده مرکز پژوهش‌های مجلس، در مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل و در رابطه با مسائل زیادی در امور زنان به خصوص بحث گذرنامه مطرح شده و مخالفت با آن از سوی حاضرین جلسه اعلام شد.

اولین جلسه شورای راهبردی زنان و خانواده مرکز پژوهش‌های مجلس، با حضور جمعی از نمایندگان مجلس نهم و نمایندگان ادوار و همچنین تعدادی از مدیران مراکز مرتبط با امور زنان در سازمان‌های دولتی و غیردولتی برگزار شد.

دشواری زن بودن در زندان

تابلو- زویا سرمد – تفاوت‌های فیزیکی و روانی زنان نسبت به مردان موضوع مهم و غیرقابل انکاری است. این ویژگی در هر موقعیتی، خصوصا در شرایط سخت و فشارهای جسمی و روانی می‌تواند میزان آسیب‌پذیری آنان را تغییر دهد؛ نه این‌که لزوما بکاهد. یکی از این موارد خاص، زندان است. از آن‌جا که در موقعیت‌هایی مثل بازداشت، زندان و بازجویی همه افراد تحت فشار هستند و احتمال برخورد فیزیکی وجود دارد؛ ناچاریم به ویژگی‌های جسمی و روانی زنان نیز توجه کنیم.

مریم شریعتمداری از «دختران خیابان انقلاب» به یک سال حبس محکوم شد

رادیو فردا- مریم شریعتمداری از معترضان به حجاب اجباری در ایران که به نام «دختران خیابان انقلاب» شهرت یافته‌اند، در دادگاه کیفری استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

خبر محکومیت خانم شریعتمداری را نسرین ستوده وکیل وی در گفت‌وگو با رادیو فردا اعلام کرده است. به گفته وی، اتهام مریم شریعتمداری «تشویق به فساد از طریق کشف حجاب» و «تشویق زنان و دختران به برداشتن روسری» عنوان شده است.

خانم ستوده با تاکید بر «ناعادلانه و فیرقانونی» بودن محکومیت مریم شریعتمداری اظهار داشت: «من دوست دارم که این حکم را با حکم سعید طوسی و پرونده‌ای که سال گذشته در خصوص ادعای کودکی مبنی بر سوءاستفاده پدر از او مطرح شد، مقایسه بکنم. اصولا این احکام سخت‌گیرانه برای زنان را در جوامع مردسالاری مثل ایران، افغانستان و پاکستان می‌شود سراغ گرفت».

علیخانی: درآوردن روسری یعنی اعتراض به وضع موجود

خبرآنلاین- قدرت‌الله علیخانی می گوید: وزرای دولت باید به این مسئله فکر کنند که با رأی ملت روی کار آمده‌اند و باید برای آن‌ها کار کنند نه برای ماشین و زن و بچه یا آوردن اقوام و دوستان بر سرکار مردم وقتی این نا ملایمتی‌ها را می‌بینند به دولت بی‌اعتماد می‌شوند

مشاور مرحوم ایت الله هاشمی در تشخیص مصلحت نظام با انتقاد به عدم انتخاب یک وزیر زن در دولت روحانی گفت : چطور زمان احمدی‌نژاد وزیر زن داشتیم اما دولت آقای روحانی حاضر نشد از وزیر زن در کابینه خود استفاده کند. مگر شرع و عرف دران زمان با امروز متفاوت است که ان زمان می‌شد اما امروز نمی‌شود؟ تا زمانی به دغدغه‌های زنان اهمیتی ندهیم باید منتظر ناهنجاری‌ها باشیم.

پول کثیف، دختران خیابان انقلاب و چند پرسش

رادیو زمانه- نسرین الماسی- دادگاه یکی از دختران انقلاب به نام مریم شریعتمداری روز ۲۶ اسفند برگزار شد و پس از دادگاه، دو روزنامه‌نگار نزدیک به اصلاح‌طلبان به دیدار او رفتند. ژیلا بنی‌یعقوب و شهرزاد همتی. چند ساعت بعد، حساب توییتری مریم شریعتمداری پیامی منتشر کرد با یک عکس از پاکت و چک پول و این مضمون: «امروز بعد از دادگاه این هدیه رو به عنوان یکی از دختران خیابان انقلاب گرفتم. حدس بزنید از طرف کیه. از طرف اشخاصیه که می‌خواستند ایرانیان رو به کرامت انسانی برسونن! #انقدر_وقیحانه»

خیلی زود از طریق بحث‌های کامنت‌ها این ادعا مطرح شد که این پول‌ها به عنوان هدیه‌ای از زهرا رهنورد به او داده شده، هرچند کمی بعد، ژیلا بنی‌یعقوب و شهرزاد همتی ماجرا را طور دیگری توضیح دادند. ژیلا بنی‌یعقوب نوشت:

«از آنجا که من با مریم ارتباط داشتم، دوستانی با من تماس گرفتند و گفتند که هدیه‌ای از طرف خانم رهنورد برای ایشان دارند و می‌خواهند هدیه رو به او برسانند. من از هدیه و محتوای آن اطلاعی نداشتم اما محل قرارم را با مریم اطلاع دادم که می‌توانید بیایید و او را ببینید.»

در امتداد حرکت بدن‌ها: اعتراض‌ها پس از خیزش دی‌ماه

رادیو زمانه- ساسان صدقی‌نیا- حرکت اعتراضی و خیزش سراسری دی ماه ۹۶ در چه موقعیتی قرار دارد؟ آیا باید آن را خاموش شده و به محاق رفته بدانیم یا اینکه می‌توان تداوم آن را در شکل‌های گوناگون و پراکنده اعتراضی در مدت اخیر مشاهده کرد؟

آلن بدیو، فیلسوف فرانسوی در تبیین ایده «رخداد» به این نکته اشاره می‌کند که رخداد وقایع را به قبل و بعد خود تقسیم می‌کند؛ یعنی ماوقع ماجرا در پرتو فضایی ست که رخداد گشوده است. وقایع دی ۹۶ گونه‌ای اعتراض خودانگیخته و از قبل تصمیم‌گرفته‌نشده، بدون فراخوان و برنامه‌ریزی بود که مهر خود را بر تحولات بعد از خود کوبیده است. در این یادداشت سعی می‌کنم نشان دهم عصاره اعتراضات سراسری دی‌ماه چگونه در کالبد جنبش‌های اجتماعی حال حاضر موجود است.

دختران خیابان انقلاب و بازتعریف شیوه های مبارزه

ماهنامه خط صلح – مهرک کمالی- زمستان ۱۳۹۶ در ایران فصل آزمایش شیوه های تازه اعتراض علیه وضع موجود در کنار شیوه های قدیمی بود. حرکت دختران خیابان انقلاب و تظاهرات دی ماه در نود شهر کشور، بیش تر با اتکا بر شیوه های تازه غیرمتمرکز و استفاده از شبکه های اجتماعی و روابط مجازی شکل گرفت. دختران خیابان انقلاب به شکلی فردی و نمایشی و در سکوت اعتراض خود را نشان می دادند و تظاهرکنندگان شهرهای مختلف به شکلی خودجوش و بدون سابقه و از دل فضای مجازی یکدیگر را می یافتند، به خیابان می رفتند و در کنار یکدیگر قرار می گرفتند. در مقابل، اعتراضات دراویش، کارگران، و ۸ مارس مقابل وزارت کار از الگوی فراخوان و تجمع و اعتراض سازماندهی شده مبتنی بر آشنایی قبلی تبعیت می کردند که پیشینه ای چند ده ساله در میان مبارزان دارد. اگرچه شیوه های قدیمی تر یا جدیدتر محتوای حرکت را تعیین نمی کردند اما هر چه حرکت رادیکال تر می شد، شیوه جدید غیرمتمرکز فردی خطر کم تری پیش می آورد؛ خطر برای دختران خیابان انقلاب که ساکت و نمایشی با حجاب ضروری و واجب شرعی در می افتادند کم تر از دراویش گنابادی بود که با تجمع اعتراضی و درگیری رودررو فقط خواستار آزادی فرد هم کیششان بودند.

“حجاب اجباری”، گسترده ترین تبعیض جنسی-جنسیتی/ الهه امانی

ماهنامه خط صلح –الهه امانی- بعد از قریب یک دهه آتشی که به ظاهر در خاکستر بی کنشی پنهان مانده بود، بار دیگر زبانه کشید. بعد از آخرین گردهمایی زنان به مناسبت ۸ مارس -۱۷ اسفند ۱۳۸۵-، بار دیگر زنان و مردان برابری طلب در برابر وزارت کار اجتماع کردند تا مطالبات خود را مبنی بر حقوق شهروندی خود در فضای عمومی بیان نموده و دولت را موظف به پاسخگویی قلمداد کنند.

خواست آزادی پوشش، خواستی است که زنان ایران بیش از ۱۵۰ سال پیش آن را مطرح نمودند و برای آن نیز هزینه داده اند. از طاهره قره العین متولد ۱۲۳۳ که یکی از نخستین زنانی بود که به خواست و اراده خود پوشش اسلامی را نپذیرفت، تا تاج السلطنه که در مجالس بی حجاب ظاهر می شد، تا پروین اعتصامی متولد ۱۲۸۵ که در اشعار خود پدر-مردسالاری را به انتقاد گرفته و حجاب را سمبل تحقیر و در درجه دوم قرار دادن زن ایرانی می دانست، تا خاله مادر ۹۷ ساله من که از اولین زنان پرستاری بود که با کلاه به کار پرستاری مشغول شد و هیچ گاه نیز ازدواج نکرد، تا زنانی که در اولین ۱۷ اسفند بعد از انقلاب به خیابان ها آمدند و پوشش اجباری را به چالش کشیدند، تا زنان جوان و شجاعی که امروزه به صورت فردی در فضای عمومی دست به اعتراض به حجاب اجباری می زنند. این مبارزه برای حق انسانی زنان برای انتخاب پوشش خود هیچ گاه تداوم خود را از دست نداده است.

معرفی کتابچه تاثیر سیاست های افزایـش جمعیت بـر زنان

بیدارزنی: در چند سال اخیر ابراز نگرانی از کاهش نرخ رشد جمعیت، مسئولان را به اتخاذ سیاست هایی برای مقابله با این روند وا داشته است. این سیاست های جدید جمعیتی که خود را در قالب طرح ها و دستورالعمل های مختلف نشان داده، دو برابر کردن جمعیت در مدتی کوتاه را هدف قرار داده است و برای رسیدن به این هدف بیش از هر چیز به ابزارهای تنبیهی متوسل شده است. در این کتابچه قصد داریم تا با نگاهی به تاریخچه سیاست های جمعیتی و تنظیم خانواده در ایران، چشم انداز نگران کننده اجرای سیاست های جدید جمعیتی را نیز به اختصار ترسیم کنیم.

هشدار یک جامعه‌شناس: خشونت، به چهاردیواری خانه‌ها رسیده

خبرآنلاین- یک جامعه‌شناس و یک حقوقدان، به بررسی قتل‌های خانوادگی پرداخته و اشاره می‌کنند که این خشونت‌ها در حال افزایش است.یکی از پربیننده‌ترین اخباری که روز گذشته در صفحه جامعه منتشر شد، خبر قتل یک زن به دست همسرش بود، آن هم در اولین روز سال جدید. این اتفاق در سال‌ گذشته هم نمونه‌های زیادی داشت؛ قتل همسر، قتل مادر و پدر و حتی فرزندکشی.

با توجه به این موضوع بود که در سال ۹۶ با حضور دکتر عالیه شکربیگی جامعه‌شناس و عبدالصمد خرمشاهی وکیل دادگستری، میزگردی برای بررسی قتل‌های خانوادگی برگزار کردیم.

افزایش ۴۰درصدی زنان سرپرست خانوار به فاصله ۱۰سال

اقتصادآنلاین- فائزه مومنی- زنانه‌شدن فقر در شهرهای بزرگ، واژه‌ای که اولین بار رییس کمیته امداد آن را به زبان آورد، هرچند که تا قبل از آن دستفروشی زنان در مترو و یا حضور آن‌ها به عنوان کارتن‌خواب و یا معتاد در کنار مردان خبر از افزایش آسیب‌های اجتماعی و فقر درمیان آن‌ها می‌داد. اما مسئله‌ای که دراین میان اهمیت دارد نقش مجموعه‌ای از نهادهای درگیر در این موضوع است که هرکدام چه وظیفه‌ای بر عهده دارند و تا چه اندازه به وظایف ذاتی خود در این رابطه عمل کرده‌اند. با زهرا نژاد بهرام، عضو شورای شهر تهران در ارتباط با نقش مدیریت شهری گفت‌وگو کردیم، او معتقد است که مدیریت شهری تکلیف حقوقی مستقیمی در خصوص توانمندسازی، حمایت و پشتیبانی از زنان سرپرست خانوار بر عهده ندارد و دستگاه های دیگری همچون سازمان بهزیستی، کمیته امداد و… مسئولیت خدمت رسانی دارند.

بیمه زنان خانه‌دار در سال ۹۷ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

خانه ملت- سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، با تاکیدبراینکه نمایندگان زن در حال پیگیری مطالبات زنان خود سرپرست هستند، از تامین اعتبارات برای اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار دارای سه فرزند خبر داد. زهرا ساعی در رابطه با وضعیت زنان سرپرست خانوار که باید از مزایای دولتی بهره‌مند شوند گفت: طبق تعریفی که در کتب علمی ارائه داده‌اند زنان سرپرست‌خانوار به سه گروه تقسیم می‌شوند که گروه اول را زنان بد سرپرستی تشکیل می‌دهند که همسرانشان معلول و بیمار هستند و در پی آن تامین معیشت بر عهده زن خانواده است.

بازگشت مهدیه گلرو به دانشگاه/ سردرگمی دیگر دانشجویان ستاره دار

خبرگزاری هرانا – مهدیه گلرو فعال دانشجویی و از فعالان حقوق زنان که به دلیل فعالیت‌های خود از تحصیل محروم و در شمار دانشجویان ستاره‌دار قرار گرفته بود، پس از پیگیری‌های مداوم پس از ده سال به دانشگاه بازگشت؛ با این حال دانشجویان ستاره‌دار دیگر از جمله مجید دری با وجود چند روز تحصن مقابل وزارت علوم، همچنان از ادامه تحصیل محروم هستند و نه‌تنها گره‌ای از مشکشان باز نشده بلکه تهدید نیز شده‌اند.

چرا جنبش «می‌تو» به ایران نرسید؟

یک وکیل دادگستری می‌گوید: در قوانین ما، تعریف مشخص و کاملی از خشونت علیه زنان و مصادیق مختلف خشونت وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جنبش «می‌تو» یا «من هم» که آزار جنسی را افشا می‌کند، بعد از این راه افتاد كه علیه یك تهیه‌كننده سرشناس هالیوود، اتهام آزار جنسی مطرح شد و بعد از آن، مانند یك گلوله برفی كوچك كه راه افتاده و در طول مسیر رفته‌رفته بزرگتر شود، اشخاص دیگری به این جنبش پیوستند و افشاگري‌هايي درباره تعرضي كه به آنها شده انجام دادند. این گلوله برفی حالا آنقدر بزرگ شده كه به استعفای خیلی‌ها منجر شده، شخصیت‌های سرشناس دیگری را هم هدف گرفته و حتی نوبت ترامپ و سایر شخصیت‌های سیاسی هم رسیده است.

زنان ۶۲ درصد از مراجعین مراکز تخصصی مشاوره ازدواج

ایسنا- براساس بررسی‌های صورت گرفته از وضعیت مراجعین به مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در سال گذشته، حدود ۴۹ درصد مراجعین به این مراکز در رده سنی ۲۵ تا ۳۵ سال قرار داشته و ۶۲ درصد از آنها زنان بوده‌اند. همچنین ۵۰ درصد از مراجعین به این مراکز تحصیلات لیسانس به بالا داشته‌اند. برنامه‌ها و فعالیت‌های مرتبط در قانون بودجه سال ۹۶ و همچنین لایحه بودجه سال ۹۷ دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر امور جوانان شامل حمایت از ایجاد مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده، برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها در امر ازدواج، حمایت از برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی جوانان در آستانه ازدواج و زوجین جوان و حمایت از برنامه مشاوره و تحکیم خانواده بوده است.

به‌کارگیری هوش مصنوعی در پیش‏بینی شایستگی ‏های زنان در محیط کار

امروزه میان صاحبنظران این توافق وجود دارد که نیروی انسانی از مهمترین و اساسی‏ترین سرمایه‏های اجتماعی است و نقش زنان متخصص و متعهد به‌عنوان بخشی از نیروی انسانی آموزش دیده، در توسعه همه‌جانبه جامعه امری انکارناپذیر است.

تأثیر رفتار اخلاقی زنان کارافرین با نقش میانجی‌گری هوشیاری کارافرینانه بر عملکرد کسب و کار

این پژوهش، که از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش جمع‌آوری داده‌ها توصیفی ـ همبستگی است به بررسی تأثیر رفتار اخلاقی زنان کارافرین با نقش میانجی‌گری هوشیاری کارافرینانه بر عملکرد کسب و کار پرداخته است.

نقش مهم زنان در حمایت از کالای ایرانی

مهر- زنان جامعه نقش مهمی در نهادینه کردن فرهنگ حمایت از کالای ایرانی و جلوگیری از مصرف بی رویه کالای خارجی به عهده دارند. الهه ایرج زاده، استاد دانشگاه و حقوقدان گفت: زنان در اقتصاد خانواده نقش کلیدی و مؤثری دارند و الگوی مصرف خانواده را مدیریت می‌کنند و بر اساس فرهنگ ارزشمند ما، زنان ایرانی نیز در اقتصاد خانواده و مدیریت اقتصادی نقش مهمی دارند. در توسعه پایدار اقتصادی و محقق شدن عدالت اجتماعی، چنانچه به زن به عنوان نیروی فعال و سازنده نگریسته شود، به طور قطع تأثیر بسیاری در افزایش کمّی و کیفی اهداف متعالی آن جامعه خواهد داشت و با توجه به این که نیمی از کل جمعیت جهان را زنان تشکیل می دهند و اغلب فعالیت های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در سطح جامعه به دست زنان صورت می پذیرد، بنابراین می توانند نقش مهم و تاثیر گذاری در اعتلای آن جامعه داشته باشند.

زوال جنبش مستقل زنان در دوران رضا شاه مریم حسین‌خواه

آسو- جنبش زنان چگونه در ایران شکل گرفت و توانست زنان را از کنج اندرونی‌ها به مدرسه و دانشگاه بفرستد؟ زنان ایرانی چطور حق رأی گرفتند، و چرا پس از پیروزی در تغییر دادن بخشی از قوانین نابرابر، همه‌ی دستاوردها را به یک‌باره از دست دادند؟ در این مجموعه مقاله، با مرور تاریخ جنبش زنان در ایران، به جست‌وجوی پاسخ‌هایی برای این پرسش‌ها می‌پردازیم

«زنانه شدن جهان»، بدیلی در برابر خشونت ایدئولوژیک فرهنگی – اقتصادی در نظم اجتماعی: گفتگو با ناصر فکوهی

۱خانه امن- رشد زنان چگونه سبب رشد جامعه می شود؟ در این پرسش ابتدا باید ببینیم منظور شما از واژه «رشد» چیست تا بتوانیم سپس به این برسیم که «رشد» زنان چه تاثیری در رشد جامعه دارد. آنچه معمولا در ادبیات علوم اجتماعی و اقتصادی در قرن بیستم با عنوان «رشد» (growth) یا «توسعه» مطرح شده است معادل مفهومی است که تا پیش از نیمه قرن نوزدهم در زبان اروپائیان به آن «تمدن» و «فرهنگ» می گفتند و منظور آنها از این واژه ها، اصل گرفتن نظام های سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی خود به مثابه «پیشرفته ترین» نظام ها ( بر اساس مفهوم «پیشرفت» در ایدئولوژی روشنگری و در انقلاب فرانسه) و سپس به وجود آوردن یک نظام ارزش گزاری و سلسله مراتبی جهان برای تقسیم بهتر آن بر اساس منافع و روابط استعماری بود. بنابراین، همه جوامعی که نظام های اجتماعی – اقتصادی- سیاسی آنها با اروپا خوانایی نداشت در رده های پایین تری در یک منحنی کاملا «بدیهی» و رو به «تکامل» قرار داده شدند: جوامع فاقد نوشتار و دولت و نظام های مبادله کالایی ، «جوامع بدوی» نامیده شدند و هر نوع رفتاری با آنها حتی نسل کشی های گسترده (از جمله در آمریکا و استرالیا) در آنها مجاز اعلام شد زیرا مردمانشان به دلیل «نبود» این نظام ها به نظر اروپائیان در حد «حیوانات» بودند.

زنان بالای ۳۰ سال هر ۵ سال یکبار آزمایش اچ پی وی انجام دهند

ایرنا- مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه شهید بهشتی گفت: به منظور تشخیص به موقع سرطان رحم، هر پنج سال یکبار انجام آزمایش پاپیلومای انسانی (HPV) توسط زنان طبق استانداردهای جهانی در سنین بالای ۳۰ سال ضروری است، اما در افراد پرخطر این آزمایش هر سه سال یک بار انجام شود.

دکتر مریم سادات حسینی اظهار کرد: ویروس اچ پی وی چند نوع دارد که برخی از آنها کم خطر و برخی دیگر پرخطر هستند؛ اگر ابتلا به نوع پرخطر این ویروس رخ دهد، در برخی موارد می تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. وی افزود: به همین دلیل این نوع سرطان یک بیماری قابل پیشگیری است و با مراقبت ها و تست هایی که انجام می شود، می توان از این بیماری پیشگیری کرد. درواقع این یک موفقیت است که بتوان از بروز یک سرطان پیشگیری کرد که در کشور ما نیز دانش و امکانات مورد نیاز آن وجود دارد.

یک اسیدپاشی دیگر بر دختری جوان در تبریز

خبرگزاری هرانا -معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی از اسید پاشی فردی به روی دختر ۲۴ ساله در اتوبان پاسداران شهر تبریز خبر داد.سرهنگ علی اسمعیل پور در رابطه با حادثه‌ی اسیدپاشی در اتوبان پاسداران تبریز اظهار کرد: “فرد اسیدپاش که پس از اقدام به اسید پاشی به صورت یک دختر جوان ۲۴ ساله در اتوبان پاسداران تبریز متواری شده بود، در کمتر از دو ساعت توسط نیروهای پلیس دستگیر شده و با تشکیل پرونده‌ی تحویل مقام قضایی داده شد”.

وی افزود: “قربانی اسیدپاشی که به سختی مجروح شده است، بلافاصله به بیمارستان منتقل شده و تحت مداوا قرار گرفته است”.

این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: “تحقیقات پلیسی توسط آگاهی استان در این رابطه در‌ حال انجام است”.

داستان یک اپلیکیشن موفق: همدم

جلال یعقوبی- سخن گفتن، تحقیق، آموزش و آگاهی بخشی در مورد بسیاری از مسایل مربوط به زنان در جامعه ایرانی تبدیل به مساله‌ای ممنوعه شده است. این ممنوعیت هم در زمینه حق و حقوق زنان و هم حتی در رابطه با سلامت و بهداشت آنان وجود دارد. داستان اپلیکیشن همدم، یکی از داستان‌های همکاری فعالین زن و متخصصین فن‌آوری برای شکستن این ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها است.

همدم شاید بیش از هر اپلیکیشن فارسی دیگری در حوزه سلامت و حقوق زنان مورد استفاده قرار گرفته شده باشد. از زمان معرفی، این اپ توسط حدود ۲۰۰ هزار نفر دانلود شده و صفحات و بخش‌های مختلف آن ۴.۴ میلیون بار دیده شده‌اند. ۶۷۵ نفر از کاربران در بازار گوگل درباره همدم نظر داده‌اند و میانگین نمره آن‌ها به همدم ۴.۴ از ۵ بوده است. اپلیکیشن همدم را می‌توانید با تایپ همدم در گوگل‌پلی دانلود کنید

دیدار ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه نوبل صلح از کشورش پاکستان

رتدیو زمانه- ملاله یوسف‌زی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح پس از شش سال دوری از زادگاهش پاکستان، بامداد پنج‌شنبه ۲۹ مارس / ۹ فروردین به کشورش بازگشت. ورود او به فرودگاه اسلام‌آباد با تدابیر شدید امنیتی همراه بود.

بر اساس تصاویری که از تلویزیون ملی پاکستان پخش شد، ورود ملاله به فرودگاه اسلام‌آباد با اسکورت شدید پلیس همراه بود.

ملاله یوسف‌زی در روز نخست این سفر به همراه والدین خود با شاهد خاقان عباسی، نخست‌وزیر و وزرای زن کابینه پاکستان در دفتر نخست وزیری دیدار کرد. او سپس در تلویزیون پاکستان سخنرانی کوتاهی کرد و در آن در حالی که اشک می‌ریخت گفت این روز شادترین روز زندگی اوست: «من تنها ۲۰ سال دارم اما در این ۲۰ سال تجربه‌های زیادی داشته‌ام.»

تفاوت ۱۰ برابری دستمزد گزارشگر زن و مرد بی‌بی‌سی

یورونیوز- مارتینا ناوراتیلووا، بازیکن بازنشسته تنیس چک-آمریکایی و گزارشگر ورزشی بی‌بی‌سی مدعی است که دستمزد همکار وی جان مک‌انرو، بازیکن بازنشسته تنیس آلمانی-آمریکایی و گزارشگر ورزشی بی‌بی‌سی، در جریان مسابقات تنیس ویمبلدون ۱۰ برابر او بوده است. آقای مک‌انرو در جریان گزارش این مسابقات مبلغی حدود ۱۵۰ هزار پوند (حدود ۲۱۰ هزار دلار)، دریافت کرده، در حالی که خانم ناوراتیلووا تنها ۱۵ هزار پوند (حدود ۲۱ هزار دلار) دستمزد گرفته است. مارتینا ناوراتیلووا در این باره گفت که وی شوکه و عصبانی است. وی در ادامه افزود: «گزارش مسابقات تنیس ویمبلدون کار تمام وقت من نیست و تنها دو هفته از وقتم را به آن اختصاص دادم. اما زنانی را در نظر بگیرید که در طول دوران کاری خود همواره کمتر از همتایان مرد خود دستمزد دریافت می‌کنند.»

دادگاه عالی آلمان: رانندگی زنان با روبنده ممنوع است

دویچه‌وله- دادگاه قانون اساسی آلمان شکایت یک زن محجبه را رد کرد. این زن علیه منع رانندگی با روبنده شکایت کرده بود. عالی‌ترین دادگاه آلمان گفته است که این زن ادله کافی برای شکایت خود ارائه نکرده است. قاضیان دادگاه قانون اساسی آلمان در کارلسروهه به شکایت زن محجبه‌ای که علیه منع رانندگی با روبنده به دادگاه مراجعه کرده بود، ترتیب اثر ندادند. این زن در حال حاضر کلاس آموزش رانندگی را می‌گذراند. قاضیان گفته‌اند که زن شاکی نتوانسته است این موضوع را مستدل کند که تا چه اندازه منع روبنده آزادی اعتقاد مذهبی او را پایمال می‌کند.

دستمزد زنان در کشور‌های اتحادیه اروپا کمتر از مردان است

میزان- گزارش دفتر اداره آمار اروپا (Evrostat) نشان می‌دهد که میانگین دستمزد زنان در کشور‌های اتحادیه اروپا ۱۶ درصد کمتر از مردان است. بیشترین تفاوت دریافتی دستمزد برای زنان و مردان در اتحادیه اروپا در استونی و بیشترین در رومانی است. همچنین بنا به داده های دفتر آمار اروپا؛ تفاوت دریافتی بازنشستگی بین مردان و زنان در کشورهای اتحادیه اروپا به ۳۹ درصد می‌رسد.

روحانی:پیگیر ورزش زنان هستم
مهر : رئیس جمهور دردیدار با سلطانی فر و معاونان وزارت ورزش و جوانان و جمعی از مقامات و مدیران اجرایی کشور به موفقیت های ورزش و فوتبال ایران اشاره کرد. رئیس جمهور امروز در دیدار نوروزی با دکتر سلطانی فر و معاونین وزارت ورزش و جوانان و جمعی از مقامات و مدیران اجرایی کشور با اشاره به موفقیت های ورزش و فوتبال ایران در سال گذشته گفت: مرتبا از طریق اقای سلطانی فر پیگیر مسایل ورزش، ورزش زنان و نتایج قهرمانان در رشته های مختلف و جوانان کشور هستم و امیدوارم همانطور که فوتبال ایران پنج ستاره شد، سایر بخش های کشور نیز چنین باشند

موضوعات مرتبط با زنان روند مناسب و توسعه‌‌یافته دارد/ اختصاص بودجه‌ای برای تکمیل جایگاه زنان ورزشگاه آزادی

خانه ملت- عضو هیئت رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه با بیان اینکه ایجاد استادیوم ورزشی بانوان فارغ از تبعیض‌های جنسیتی ایجاد شده است، از اختصاص بودجه‌ای برای تکمیل آن خبر داد.

فاطمه ذوالقدر درباره وضعیت استادیوم ۴۰ هزار نفره آزادی مخصوص بانوان، گفت: احداث و تکمیل جیگاه بانوان ورزشگاه آزادی از سال ١٣٨٥ در دستور کار بوده است و به مانند برخی از پروژه‌ها علی‌رغم کلنگ زنی، تأمین و تدارک زیرساخت‌های آن بنابه دلایلی تاکنون به سرانجام نرسیده و ابترمانده است.

آیا مشکل حضور زنان در ورزشگاه‌ها حل شده است؟

دویچه‌وله- به گفته سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، زنان در بسیاری از استادیوم‌های ورزشی می‌توانند حضور یابند، غیر از استادیوم فوتبال. او گفته است که پیش‌شرط رفع این محدودیت ایجاد فضای سالم و فرهنگ‌سازی در ورزشگاه‌های فوتبال است.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفته است “خوشبختانه” بخشی از مشکل حضور زنان در ورزشگاه‌ها حل شده و زنان می‌توانند در بسیاری از استادیوم‌ها حضور پیدا کنند. بهروز نعمتی، نماینده تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا می‌افزاید: «هم‌اکنون صرفاً این محدودیت در استادیوم‌های فوتبال وجود دارد که در این مورد نیز معتقدم باید فضای فرهنگی ورزشگاه‌ها اصلاح شود.»

عدم تصویب لایحه خروج زنان ورزشکار از کشور بدون اذن همسر چه تاثیری بر زندگی حرفه‌ای بانوان ورزشکار دارد؟

خانه ملت- معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان معتقد است زنان و مردان دو بال توسعه کشور هستند قوانین باید از هردو جنس حمایت کند اگر این حمایت صورت نگیرد توسعه به خطر می‌افتد.

فریبا محمدیان با اشاره به طرح خروج زنان از کشور بدون اذن همسر در شرایط خاص، گفت: در جلساتی که برای تدوین این لایحه برگزار شد نمایندگانی از وزارت ورزش نیز حضور داشتند و چالش‌هایی که در حوزه ورزش خانم‌ها وجود دارد را مطرح کردند.

تشریح نتایج نظرسنجی ایسپا درباره حضور زنان در ورزشگاه ها/از هر پنج ایرانی سه نفر موافق هستند

خانه ملت- نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) درباره موضوع اجازه ورود زنان به ورزشگاه، نشان میدهد از هر پنج ایرانی سه نفر موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستند. سیده فاطمه حسینی درباره حضور زنان در ورزشگاه ها گفت: نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) درباره موضوع اجازه ورود زنان به ورزشگاه، نشان میدهد از هر پنج ایرانی سه نفر موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستند.

تاریخ سازی اسکواش ایران در آسیا با حضور بازیکنان گلستانی

مهر- – سرپرست هیئت اسکواش گلستان از تاریخ سازی تیم‌های ملی اسکواش مردان و زنان ایران در آسیا با حضور بازیکنان گلستانی خبر داد.

احمد تجری اظهار کرد: تیم ملی اسکواش مردان ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا به مقام سوم دست یافت که سمیع الله قاصدآبادی از گلستان هم عضو تیم ملی بود که افتخاری برای جامعه ورزش استان به ویژه اسکواش است. وی افزود: قاصدآبادی از ملی پوشانی است که با حضور در چندین دوره اردوهای تیم ملی، شایستگی‌هایش را به اثبات رسانده و در این دوره یکی از پنج بازیکن تیم ملی اسکواش مردان کشورمان بود.

تمرینات تیم ملی فوتسال بانوان با حضور ۱۹ بازیکن آغاز شد

ایرنا – دور جدید تمرینات تیم ملی فوتسال زنان که خود را برای دفاع از عنوان قهرمانی در جام ملتهای آسیا آماده می کند، از امروز با حضور ۱۹ ملی پوش و هدایت شهرزاد مظفر سرمربی تیم آغاز شد.

تیم ملی فوتسال زنان کشورمان میزبان تیم ملی فوتسال زنان چین است تا بتواند خود را برای حضور در جام ملت های آسیا آماده کند.

 

به اشتراک بگذارید