خبرنامه هفتگی شماره ۶۱ ماچولند ۱۸ تا ۲۴ فروردین

خبرنامه هفتگی زنان- ۱۱ تا ۱۷ فروردین
6 آوریل 2018
خبرنامه هفتگی شماره ۶۲ ماچولند ۲۵ تا ۳۱ فروردین
20 آوریل 2018

خبرنامه هفتگی شماره ۶۱ ماچولند ۱۸ تا ۲۴ فروردین

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید.

معصومه ابتکار می‌گوید سکوت شورای نگهبان در تعیین جنسیت نامزدهای انتخابات، جای امیدواری دارد

رادیو فردا- در پی سکوت شورای نگهبان در خصوص تعیین جنسیت داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری و تعریفِ عبارت رجل سیاسی- مذهبی، معصومه ابتکار، مشاور رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، می‌گوید احتمالا این شورا بر سر این موضوع به توافق نرسیده و همین سکوت، جای امیدواری دارد. عباسعلی کدخدائی، سخنگوی شورای نگهبان، در ۲۶ اسفندماه و همزمان با اعلام شروط ۱۱ گانه برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، گفت که این شورا هنوز بر سر جنسیت داوطلبان به نتیجه نرسیده است.

رایزنی ابتکار با سران قوا درباره لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت

ایلنا- معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده از رایزنی خود با سران قوا درباره لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت خبر داد. معصومه ابتکار در توئیتر خود نوشت: با جدیت پیگیر لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت هستم، در این روزها با سران سه قوه و مقامات مسؤل برای تسریع در تصویب، رایزنی داشته‌ام.

زنان محروم از حق نامزدی ریاست جمهوری

ایران آنلاین-علی رضایی- تعریف معیارهای «رجل سیاسی»، همان موضوعی بود که محافل سیاسی و رسانه‌ای مدت‌ها انتظارش را داشتند؛ اما ارائه این تعریف از سوی شورای نگهبان، در هفته منتهی به تعطیلات طولانی نوروزی، باعث شد آن گونه که باید و شاید به این قرائت جدید توجه نشود. قرائتی که در پی ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفت و نهاد ناظر بر انتخابات، پس از یک سال و نیم نظرخواهی، نظر خود را در ۱۱ بند اعلام کرد. بر اساس سیاست‌های کلی انتخابات که ۲۴ مهرماه سال ۹۵ از سوی مقام معظم رهبری خطاب به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد، شورای نگهبان مأموریت یافت «معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» را تعیین و اعلام کند. تفسیر شورای نگهبان ابهام ها پیرامون « رجل سیاسی» را بر طرف نکرده است محسن غرویان مدرس حوزه و دانشگاه در گفت و گو با « ایران» معتقد است که ابهام در تفسیر قانون موضع تضییع حقوق می شود. حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصول گرا هم معتقد است که علما و مراجع، شورای نگهبان را در تعیین جنسیت « رجل سیاسی» یاری کنند.

چتر حمایتی دولت بر سر زنان بی سرپرست و بد سرپرست بسیار ضعیف است

ایران- بر اساس آمارها ۱۲ درصد سرپرست خانوارها زنان هستند و بیش از نیمی از این جمعیت هم فاقد شغل هستند که آسیب‌های اجتماعی زیادی را متوجه آنها کرده است. به گفته طیبه سیاوشی نایب رییس فراکسیون پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی، متأسفانه اجرای قوانین مربوط به حوزه زنان بسیار کند است و این مباحث را جدی نمی‌گیرند. متأسفانه این مسائل در سراسر کشور در حالت بحرانی وجود دارد و همه ما انفرادی عمل می‌کنیم.

جوادی آملی: کسانی که روسری بر چوب می‌کنند با قرآن مخالف نیستند، با شرایط کشور مخالف‌اند

رادیو زمانه- آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، از مراجع دینی شیعه بار دیگر از شرایط اقتصادی کشور و بانکداری در آن انتقاد کرد و مخالفت زنان با حجاب اجباری را به‌دلیل شرایط بد اقتصادی دانست. عبدالله جوادی آملی در دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این‌که اقتصاد اسلامی نه کاپیتالیستی است و نه سوسیالیستی از ربا و بانکداری ربوی انتقاد کرد و آن را «باعث آبروبری» جمهوری اسلامی خواند. او با بیان این‌که «اگر سهل‌انگاری در بخش‌های مدیریتی و اقتصادی کشور صورت بگیرد، آسیب دیدن دین مردم قطعی است»، به دختران خیابان انقلاب اشاره کرد و گفت: «آن که روسری خود را بر سر چوب می‌کند، با قرآن مخالف نیست بلکه با این شرایط کشور مخالف است.»

مراسم اعطای جایزه ساخارف انجمن فیزیک آمریکا به نرگس محمدی برگزار می شود

رادیوفردا- گزارش ها حاکی است که مراسم اعطای جایزه ساخارف انجمن فیزیک آمریکا به نرگس محمدی، زندانی عقیدتی، فعال حقوق بشر و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده برگزار می شود.

به گزارش وب سایت «آمریکن فیزیک سوسایتی» شامگاه یکشنبه نیره توحیدی، استاد دانشگاه دولتی کالیفرنیا،این جایزه را به نمایندگی از نرگس محمدی دریافت خواهد کرد. همچنین قرار است روز دوشنبه در مراسمی نیره توحیدی پیام نرگس محمدی را قرائت کند. جایزه ساخاروف انجمن فیزیک آمریکا، سال ۲۰۱۷ مشترکاً به نرگس محمدی و به انجمن راوی کوچیمانچی برای توسعه هند تعلق گرفته است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر خواستار آزادی فوری گلرخ ایرایی شد

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی در ایران شد.

در این بیانیه آمده که حال جسمانی خانم ایرایی خوب نیست و به دلیل مشکلات ناشی از اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شده است. به نوشته بیانیه سازمان دیده‌بان حقوق بشر، گلرخ ایرایی تنها به دلیل فعالیت‌های مسالمیت‌آمیزش در زندان به سر می‌برد و از حق محاکمه منصفانه نیز محروم بوده است.

ساعی: طرح تشدید مجازات اسیدپاشی در دستور کار مجلس است

ایسنا- یک عضو فراکسیون زنان مجلس در واکنش به اسیدپاشی اخیر در تبریز، گفت، طرح تشدید مجازات اسیدپاشی در دستور کار مجلس قرار گرفته است. زهرا ساعی در واکنش به اسیدپاشی اخیر به معصومه جلیل‌پور در تبریز در توییتر خود نوشت: تأثیر و شفافیت قانون در مورد جرم اسیدپاشی نباید از تأثیر اسید بر صورت قربانیان کمتر باشد تا امنیت روحی و جسمی دختران را تضمین کند و طرح تشدید قانون مجازات اسیدپاشی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

بررسی طرح افزایش سن ازدواج بعد از تعطیلات در مجلس

فارس- نماینده مردم شبستر در مجلس از بررسی طرح افزایش سن ازدواج بعد از تعطیلات در مجلس شورای اسلامی خبر داد.

معصومه آقاپور علیشاهی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی و فراکسیون زنان پیگیری‌های زیادی را برای افزایش سن دختران داشته است، اظهار داشت: امیدواریم طرح افزایش سن ازدواج در سال‌ جاری در صحن علنی بررسی و با تلاش نمایندگان به و شورای نگهبان به تصویب و سرانجام برسد. وی اضافه کرد: در قانون مدنی حداقل سن ازدواج در ایران ۱۳ سال ذکر شده و دختران پایین‌تر از این سن باید با اذن پدر ازدواج کنند، بنابراین به دنبال این هستیم که حداقل سن ازدواج را به ۱۵ سال افزایش دهیم تا ازدواج افراد زیر ۱۳ سال به طور کلی ممنوع شود.

نشست خبری زهرا آیت اللهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان

مهرخانه- زهرا آیت‌اللهی در نشست خبری خود با بیان این‌که شورای فرهنگی اجتماعی زنان، از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است که متکفل پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات زن و خانواده است، درخصوص وظایف این شورا گفت: دو وظیفه کلان برعهده این شورا قرار دارد؛ اول، تدوین سیاست‌های مربوط به زنان و خانواده و دوم، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها برای اجرایی‌شدن این سیاست‌ها.

رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان گفت: آن‌چه در قوه قضاییه آماده شده، نسخه خوبی است که البته هنوز هم اشکالاتی جزئی دارد که لازم است حتماً برطرف شود. ما سعی می‌کنیم تعاملات خودمان را ادامه دهیم. اگر معاونت امور زنان همکاری کند، به معاونت عرضه می‌کنیم، در غیر این صورت، حتماً با مجلس تعامل خواهیم داشت؛ تا زمانی‌که لایحه وارد مجلس شود و در کمیسیون‌های فرعی مجلس مورد بررسی قرار گیرد، این اشکالات جزئی نیز مرتفع شود.

طیبه سیاووشی: ما هنوز هم جزییات لایحه حمایت از زنان را ندیدیم/آذر منصوری: قوه قضاییه درباره چرایی حذف ۴۱ ماده شفاف سازی کند/فاطمه ذوالقدر: به هیچ وجه از موضع مطالبه گری برای زنان جامعه کوتاه نخواهیم آمد

حذف ۴۱ ماده از لایحه حمایت از زنان تعجب برانگیز است، فعالان حقوق زن و نمایندگان مجلس درباره چرایی این اتفاق به خبرفوری پاسخ می‌دهند. ۴ سال از زمان آغاز تدوین لایحه‌‌ی حمایت از زنان -که قرار بود خیلی زودتر به مجلس برسد- گذشته است اما سرنوشت آن همچنان در هاله‌ای از ابهام است، لایحه‌ای که دولت و نمایندگان مجلس در سال گذشته نوید می‌دادند که با تصویب آن بخش عمده‌ای از خشونت علیه زنان کنترل می‌شود. روز گذشته اما خبری مبنی بر حذف ۴۱ مورد از این لایحه بیشتر فعالان حقوق زنان را شوکه کرد، لایحه‌ای که هنوز هیچ فردی کلیات آن را نخوانده و از جزییات آن آگاه نیست.

هشت مارس و قدرت اراده جمعی/ فروغ سمیع نیا
بیدارزنی:‌یکی از گسترده‌ترین فعالیت‌هایی که فعالین جنبش زنان در سال‌های اخیر در داخل کشور داشتند کمپین یک میلیون امضا بود و پس از آن فعالیت‌های کوچک و بزرگ آنان نتوانست فضای رسانه‌ها و همچنین فضای جامعه را چون کمپین به خود جذب کند و شاید پس از کمپین انتظارها از جنبش زنان فراتر رفت و هر حرکتی با آن مقایسه شد. کاری جمعی و گروهی که فارغ از تمام نقدهایی که بر آن وارد است از قدرت سازماندهی جمعی بسیار خوبی برخوردار بود و توانست در آن دوران شوری در جامعه ایجاد کند. اما نکته‌ای که جنبش بیش از یک دهه از آن غافل مانده بود تجمعی خیابانی بود. در حقیقت جنبش زنان خیابان را که طی سال‌ها توانسته بود حداقل برای یک روز در سال از آن خود کند را به مدت یک دهه از دست داد. یکی از مهم‌ترین دلایل آن فضای امنیتی و سرکوب شدید حاکمیت بود و همین امر باعث شد تا فعالین علیرغم فعالیت‌های داخلی کمتر دیده شوند و تریبون‌های معترضین نیز فعالین داخل را حذف کنند.

از کودتا تا انقلاب: حذف طبقه‌ی متوسط از متن جنبش زنان

آسو- مریم حسین‌خواه- در فاصله کودتای ۱۳۳۲ تا انقلاب ۱۳۵۷، در شرایطی که حکومت شاه هرگونه حرکت مستقل اجتماعی و سیاسی را کنترل، محدود و سرکوب می‌کرد، جنبش زنان استراتژیِ جدیدی را برای پیشبرد خواسته‌هایش در پیش گرفت. در چهار مقاله‌ای که به بررسی این دوره می‌پردازد، نخست ساختار گروه‌های زنان در این دوره بررسی و به شبکه‌های همکاری و ارتباطی بین این گروه‌ها پرداخته شده است، و پس از آن تلاش‌های فعالان زن برای محقق کردن مطالبات‌شان، به‌ویژه در رابطه با کسب حق رأی و تغییر قوانین خانواده مرور شده است.

جنبش زنان ایران: از محافل زنانه تا دختران انقلاب و فراخوان تظاهرات

رادیو زمانه- فرزانه راجی- گرایش‌های نظری جنبش زنان از ابتدای «سازندگی» تا «دولت تدبیر و امید»

هدف اصلی این نوشته بیش از همه چیز بررسی گرایش‌های نظری موجود در جنبش زنان در روند کلی آن از ابتدای دولت «سازندگی» تا ابتدای دور دوم زمامداری دولت «تدبیر و امید» در بستر مشخص اقتصادی – اجتماعی- سیاسی است.

از آنجا که هدف صرفا بررسی گرایش‌های موجود در جنبش زنان است، بدیهی است که به گروه‌ها، جریانات یا افراد به طور مشخص پرداخته نخواهد شد و اشاره به آن‌ها صرفا جهت ذکر مثال از گرایش‌های نظری موجود در جنبش زنان است. به همین دلیل به عرصه‌هایی همچون ادبیات، سینما، مطبوعات و… که زنان از گرایش‌های مختلف در آن نقش مهمی در به چالش کشیدن تابوها و مسائل جنسیتی داشتند، پرداخته نمی‌شود.

حجاب چه ربطی به مشروعیت دارد؟
تابلو- حسین قاضیان- آیا‭ ‬موضوعی‭ ‬مثل‭ ‬پوشش‭ ‬زنان،‭ ‬یعنی‭ ‬موضعی‭ ‬که‭ ‬از‭ ‬نظر‭ ‬برخی‭ ‬چندان‭ ‬هم‭ ‬مهم‭ ‬یا‭ ‬اساسی‭ ‬قلمداد‭ ‬نمی‌شود،‭ ‬می‌تواند‭ ‬با‭ ‬موضوعی‭ ‬مهم‭ ‬و‭ ‬بنیادین‭ ‬چون‭ ‬‮«‬مشروعیت‭ ‬حکومت‮»‬‭ ‬ارتباط‭ ‬داشته‭ ‬باشد؟‭ ‬در‭ ‬نگاه‭ ‬نخست‭ ‬شاید‭ ‬این‭ ‬دو‭ ‬مقوله‭ ‬بسیار‭ ‬دور‭ ‬از‭ ‬هم‭ ‬و‭ ‬حتی‭ ‬نامربوط‭ ‬به‭ ‬نظر‭ ‬برسد‭. ‬این‭ ‬نوشته،‭ ‬تلاشی‭ ‬است‭ ‬برای‭ ‬این‭ ‬که‭ ‬نشان‭ ‬دهد‭ ‬این‭ ‬دو‭ ‬چه‭ ‬ارتباطی‭ ‬با‭ ‬هم‭ ‬دارند‭ ‬و‭ ‬چطور‭ ‬پوشش‭ ‬زنان‭ ‬و‭ ‬مساله‌ی‭ ‬حجاب‭ ‬می‌تواند‭ ‬پیامدهای‭ ‬سیاسی‭ ‬بنیادینی‭ ‬چون‭ ‬به‭ ‬چالش‭ ‬گرفتن‭ ‬مبنای‭ ‬مشروعیت‭ ‬نظام‭ ‬سیاسی‭ ‬کنونی‭ ‬داشته‭ ‬باشد‭.‬

افسانه‌ی نفرت پنهانی زنان از یکدیگر داستان درازی دارد

خانه امن- آلانا پایپر، پژوهشگر، موسسه‌ی جرم‌شناسی گریفیت، دانشگاه گریفیت

مالکوم ترن بال به‌عنوان نخست‌وزیر در اولین مصاحبه‌اش در «برنامه‌ی امروز» که روز دوشنبه اجرا شد، در پاسخ به سوال‌هایی درباره‌ی افزایش بودجه برای زنانی که به‌دلیل خشونت، خانواده‌ی خود را ترک می‌کنند، اعلام کرد: «مردان واقعی، زنان را کتک نمی‌زنند». با توجه به آمار اخیر شیوع خشونت علیه زنان در استرالیا، اغراق‌آمیز جلوه‌دادن اهمیت این پیام ممکن نیست.

اما همان‌طور که صحبت‌های نخست‌وزیر دارای اهمیت است، مسوولیت رهبران حمایت‌کننده در سیاست و رسانه‌ هم برای انعکاس این صحبت‌ها حیاتی است. تنها آن‌زمان است که می‌توانیم تغییر طرزفکر جامعه درباره‌ی روابط بین زنان و مردان در استرالیا را آغاز کنیم.

بررسی رابطه بین سبک زندگی اسلامی با رضایت شغلی زنان

فارس- علی سیف زاده، منصور حقیقتیان- تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک زندگی اسلامی با رضایت شغلی زنان شاغل در شهر آذرشهر انجام یافته است.

روش تحقیق مورد استفاده، توصیفی از نوع همبستگی می‌باشد. جامعه آماری زنان شاغل در سازمان‌های دولتی شهر آذرشهر به تعداد (۲۹۰ N=) می‌باشند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد ۱۶۵ نفر به‌عنوان نمونه تحقیق انتخاب و برای جلوگیری از افت آزمودنی با ۱۰ درصد افزایش حجم نمونه، تعداد ۱۸۱ کارمند زن برای تحقیق در نظر گرفته شد. ابزار تحقیق پرسشنامه می‌باشد و مقدار روایی بدست آمده برای پرسشنامه سبک زندگی اسلامی ضریب ۸۹/۰ و برای پرسشنامه رضایت شغلی ضریب ۸۴/۰ می‌باشد که نشان از سطح قابل‌قبول ابزار تحقیق دارد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که بین سبک زندگی اسلامی با رضایت شغلی زنان و همچنین بین شاخص‌های اجتماعی، عبادی، باور، خانواده، اخلاق، مالی، سلامت روان، تفکر و علم، امنیتی-دفاعی، زمان‌شناسی با رضایت شغلی زنان رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد.
اقتصاد ثانی و رهاشدگی زنان

میدان- فرنگیس بیات- به نظر می‌آید، در دهه های قبل، خانه‌نشینی زنان بیشتر می توانست در چارچوب خانواده پدرسالار، پیامدی از حاکمیت یک دولت ایدئولوژیک نفتی باشد و نه سرمایه‌سالاری مالی فعلی. از این رو، باید به دگرگونی ماهیت اقتصادی دولت در دهه اخیر و ظهور الیگارشی‌های مالی هم‌سود (یا همان اقتصاد ثانی) که مدتهاست دولت را از قطار سیاست‌گذاری اجتماعی بیرون انداخته است، توجه کافی کرد. در یکی از نشست‌های اخیر درباره اعتراضات دی ماه، فاطمه صادقی، پژوهشگر علوم سیاسی و فعال حقوق زنان، از نسبت نزدیک حاکمیت بازار با تشدید نابرابری‌های جنسیتی و بویژه رویه خانه‌نشینی زنان منتج از سیاست‌گذاری‌های اقتصادی/جنسیتی در سال‌های اخیر گفت. او این نکته را مطرح کرد که برغم تصور و تلاش فمینیست‌های برابری‌خواه برای بالابردن سهم زنان از اشتغال [بازیگری در بازار]، اتفاقا این بازار است که به خانه‌نشینی زنان منجر شده است.

تجربه نوبرانه وطنی از سرمایه‌سالاری، عایدی دیگری جز خانه نشینی زنان از سوی حاکمیت، بویژه در دهه اخیر و سال‌های دولت روحانی، نداشته است. در عین حالی که می‌توان نرخ بسیار پایین اشتغال زنان را یکی از عواقب گسترش سرمایه‌داری مالی سال‌های اخیر در ایران دانست، نمی‌توان با بحث خانه‌نشینی زنان که ذکر آن رفت، همدلی زیادی نشان داد. به نظر می‌آید، در دهه های قبل، خانه‌نشینی زنان بیشتر می توانست در چارچوب خانواده پدرسالار، پیامدی از حاکمیت یک دولت ایدئولوژیک نفتی باشد و نه سرمایه‌سالاری مالی فعلی.

مطالبات معیشتی زنان، ضرورتی که باید به آن پرداخت

بیدارزنی- زهره اسدپور- به‌طور خلاصه می‌توان اوضاع زنان در بازار کار را این‌گونه توصیف کرد: در حالی که شرایط اجتماعی و اقتصادی زنان را به‌شدت به سوی بازار کار سوق می‌دهد، زنان در بازار کار با رویکرد دوگانه‌ای مواجه‌اند، از یک سو موانع مختلفی بر سر راه حضور آنان در بازار کار رسمی موجود است و از سوی دیگر از حضور آنان در بازار کار غیررسمی استقبال می‌شود. درحالی‌که همه‌ی کارگران از دستمزدهای پایین‌تر از خط فقر رنج می‌برند، زنان کارگر تحت ظلم مضاعف ناشی از نابرابری شدید در دستمزد به سر می‌برند، این نابرابری در بازار کار غیررسمی به‌مراتب بیشتر است…

روزهای پایانی سال ۹۶ با اتفاق مهمی در جنبش زنان ایران همزمان بود. در روزهای ابتدایی اسفند، فراخوانی در فضای مجازی از سوی فعالان جنبش زنان در ایران دست به دست می‌شد که با تأکید بر حق خود بر خیابان‌های شهر، از زنان و مردان برابری‌خواه درخواست می‌کرد تا در کنار فعالان جنبش زنان در اعتراض به نابرابری و تبعیض علیه زنان به‌ویژه در بازار کار روبروی وزارت کار تجمع کنند. در این فراخوان پس از نگاهی گذرا به تبعیض و ستم علیه زنان در حوزه‌های مختلف بر وضعیت فرودست زنان در بازار کار تأکید شده و آن را محور تجمع اعلام کرده بود. این مطلب بر آن است تا بیش از هر چیز با نگاهی گذرا به وضعیت زنان در بازار کار به میزان انطباق این فراخوان و محورهای طرح‌شده در آن با وضعیت واقعی زنان در ایران بپردازد.

چگونه #من‌هم به جنبشی جهانی بدل شد

آسو- پردیس مهدوی- در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۷، آلیسا میلانو (هنرپیشه‌ی زن آمریکایی) توئیتی فرستاد که زنان را تشویق می‌کرد تا تجربیات‌شان را درباره‌ی توهین و آزار جنسی با عبارت «من‌هم»، رک و بی‌پرده، به گوش برسانند. یک شبه، رسانه‌های اجتماعی در گوشه و کنار جهان از هشتگ من‌هم لب‌ریز شد. در پایان روز، جنبش‌های مشابهی به زبان‌های مختلف، از جمله عربی، فارسی، فرانسه، هندو، و اسپانیایی به وقوع پیوسته بود.

انتخاب هویت، حجاب و بی حجابی حق زنان است

فاطمه حقیقت جو با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد در همراهی با دختران نعترض به حجاب اجباری، دیگر روسری بر سر نخواهد کرد. او در بیانیه‌اش نوشته: حق انتخاب پوشش حق مسلم زنان است. تحقیر٬ شلاق و زندان زنان ناباور به پوشش اسلامی محکوم به شکست است و نافرمانی مدنی و مسالمت آمیز زنان علیه حجاب اجباری بیش از پیش ضرورت تجدید نظر در قانون مجازات پوشش اجباری را نشان می دهد.

من٬ فاطمه حقیقت جو٬ اعلام می کنم در حمایت از حق انتخاب زنان و در محکومیت هر گونه خشونت و زندان علیه زنانی که مخالف حجاب اجباری هستند که با نا فرمانی مدنی و تحمل هزینه های سنگین درصدد رساندن صدای خود به مردم و مسوولان کشور هستند٬ روسری از سر خود بر می دارم. من مسلمانم و از سال ۱۳۸۴ که به آمریکا مهاجرت کرده ام به انتخاب شخصی خودم با روسری در محل کارم، میهمانی ها و گردهمایی ها حاضر شده ام٬ اما همواره مخالف اجبار حجاب می باشم. حق انتخاب پوشش٬ حق مسلم زنان است- خواه حجاب ضروری دین باشد٬ خواه نباشد. حتی اگر فرد مسلمان به این جمع بندی برسد که حجاب ضروری دین است٬ حق تحمیل باور خود را بر کسانی که با او هم نظر نیستند٬ ندارد.

رانت که حذف شود، فقرزدایی از زنان دشوار نیست

قانون- مدیرعامل یک نهاد مدنی حامی زنان فرودست می‌گوید: برخلاف الزامات و تسهیلاتی که روی کاغذ هست، در عمل در کشور ما ثبت و ایجاد یک تعاونی، سخت و زمان‌بر است و شاید به همین دلیل است که تاکنون، تعاونی‌ها فقط برای افراد و نهادهای خاصی درآمد داشته‌است و تعاونی‌های تولیدی برای اقشار آسیب‌پذیر هنوز پا نگرفته‌است. در شرایطی که نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است، فرصت اشتغال برای زنان حاشیه‌نشین و در معرض خطر که نه تحصیلات کافی دارند و نه از مهارت‌های شغلی بهره‌مندند، بسیار کمتر از زنان طبقات متوسط و بالاست. پرسش اصلی این است که درحالی‌که دولت، حمایت چندانی از توانمندسازی زنان نمی‌کند و اهتمامی هم برای ایجاد فرصت‌های شغلیِ شایسته ندارد، آیا نهادهای مدنی می‌توانند در این بین، نقش تسهیل‌گر داشته باشند؟ آیا تجربه‌ای عملی از ورود نهادهای مدنی به عرصه اشتغال زنان وجود دارد که بتوان از دل آن، مشکلات، کاستی‌ها و راهکارها را تبیین کرد. برای اینکه نقش نهادهای مدنی در این عرصه را دریابیم، به سراغ علی‌اکبر اسماعیل پور (مدیرعامل مرکز توانمندسازیِ آوای ماندگار دروازه‌غار) رفتیم. این فعال مدنی در گفتگوی زیر بر لزوم حمایت دولت از نهادهای حامیِ زنان و کارکرد مثبت و سازنده «تعاونی‌ها» تاکید دارد.

این خانه امن نیست

ایرنا – می گوید: خانه ام، امن نیست، از پدر و مادرم می ترسم، می خواهند مرا به زور شوهر دهند، احساس می کنم در اینجا جایی ندارم. «نمی توانم با پدر و مادرم زندگی کنم. شرایط خانواده ام خوب نیست، با من سر سازگاری ندارند، احساس می کنم تو خونه؛ جایی ندارم».

اینها جملات دختر ۱۴ یا ۱۵ ساله ای است که از ترس پدر و مادری که می خواستند او را به زور شوهر دهند، شنیده می شد؛ دخترکی که شاید مفهوم کانون گرم خانواده را نفهمد اما خوب می داند که تنها راه نجاتش از ازدواج اجباری، فرار از خانه است.

نگاه معصومانه اش چنان خیره به دستان گرم بازدیدکنندگان از مرکز (خانه امن) بود که گویا با چهره اش التماس می کرد که نگذارید خانواده ام به اینجا بیایند، ترسی در وجودش بود. هر بار که زبان می گشود فقط این جمله را می شنیدیم «این خانه دیگر جای من نیست». دستان گرمش را در میان دستانم گرفتم، در چشمانش برق شادی دیده می شد. انگار دخترک چیزی نمی خواهد جز اینکه در این خانه امن بماند تا پدر و مادرش نتوانند به زور او را شوهر دهند. خانه های امن، اماکنی هستند که برای حمایت از زنان و دختران خشونت دیده یا در معرض خشونت از جمله موارد همسرآزاری در سراسر کشور، ایجاد شده، زنان و دختران در معرض خشونت می توانند در این محیط های امن، اقامت کنند. اکنون حدود ۳۰ خانه امن در کشور فعالیت دارد.

با عکس‌هایم موفقیت زنان محجبه ایرانی را نشان می‌دهم

تسنیم- مهدیه کرمانی که در نمایشگاه عکس «نشان زندگی» عکسهایی از زندگی و فعالیتهای اجتماعی یک بانوی پزشک موفق و معتقد ایرانی را به‌تصویر کشیده است، معتقد است که زنان ایرانی می‌توانند با حفظ حجاب و اعتقادات خود به موفقیت دست پیدا کنند. نمایشگاه عکس «نشان زندگی» با عکسهایی از مهدیه کرمانی و سارا رجایی همزمان با آغاز هفته هنر انقلاب در گالری شماره یک خانه عکاسان برپا شده است. مهدیه کرمانی که فعالیتهای بانوی پزشک “دکتر لعبت گرانپایه” را سوژه عکاسی خود قرار داده است در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: در این نمایشگاه ۲۱ فریم عکس از آثار من درباره زندگی و فعالیتهای دکتر لعبت گرانپایه به‌معرض نمایش عموم گذاشته شده است.

پروانه مافی: مدیریت شهری تهران از حقوق زنان غافل نشود

نماینده مردم تهران ،ری،شمیرانات،اسلامشهر و پردیس درمجلس به حذف مشاوران اموربانوان از سطح مناطق ۲۲ گانه پایتخت اعتراض کرد و خواستار شفاف سازی و ارائه توضیحات کافی در این خصوص شد. خبرِ حذف سمت امور بانوان در مناطق ۲۲ گانه تهران موجب بروز نگرانی های روز افزون در میان افکار عمومی شده و این شبهه را بوجود آورده که مبادا مدیریت شهری جدید از موضوعاتی چون دفاع از حقوق زنان، برچیدن چهره مردانه از فضاهای عمومی شهری و حرکت به سمت شایسته سالاری که از دستاوردها و برنامه های مهمِ شان قلمداد میشود، غافل شده باشد.

چند پرسش درباره حذف گسترده زنان مدیر در ساختار شهرداری تهران

مهرخانه- این نخستین‌بار نیست که سیستم مدیریتی کشور در سال‌های اخیر شاهد حذف پست‌های مدیریت میانی زنان در بخش‌های مختلف با رویکرد و نگاه سیاسی است. برای نمونه ابتدای دولت یازدهم بود که بنا براعلام اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور پست مشاور امور زنان دستگاه‌ها کنار گذاشته شد؛ هرچند که این تصمیم، پس از اعتراض‌های فراوان فعالان حوزه زنان تغییر کرد و این پست‌ها مجدد در برخی دستگاه‌ها احیا شدند.۱۸ فروردین ماه، چند روز پس از پایان تعطیلات نوروزی و بازگشت شاغلان به محل کار، مشخص شد که براساس صورت‌جلسه ۲۳ اسفند ۹۶ شورای اداری شهرداری تهران، ۲۲ سمت مدیریتی رتبه ۵ مشاور شهرداران مناطق تهران در امور زنان حذف و به بانک پست اداره تشکیلات منتقل شده‌اند. همچنین پست‌های مدیریتی رتبه ۶ مشاور شهردار تهران در امور زنان و رییس ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیز به‌طور کامل حذف شده است.

صندوق خُرد زنان روستایی از تسهیلات اشتغالزایی سهمی ندارد

ایرنا – مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ صندوق خُرد زنان روستایی کشور از تسهیلات اشتغال پایدار و اشتغال روستایی هیچی سهمی ندارند.

فروغ السادات بنی هاشم اظهار کرد: انتظار می رفت دولت برای حمایت بیشتر از صندوق های خُرد زنان روستایی، سهم ویژه ای از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تسهیلات اشتغال پایدار و روستایی اختصاص دهد اما بدلیل اینکه این صندوق ها به عنوان نهادهای محلی شناخته می شوند از این تسهیلات دولتی محروم ماندند.

به گفته وی، دولت برای حمایت از این صندوق ها در سال جاری به هر صندوق پرداخت ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات در ۲ نوبت را تصویب کرده اما این میزان تسهیلات برای تحقق اهداف صندوق های زنان روستایی قابل توجه نیست.

وی افزود: تدوین راهکاری جدید برای حمایت مالی دولت از صندوق های خرد زنان روستایی و استفاده آنان از تسهیلات اشتغال پایدار و روستایی لازم است و با این اقدام می توان زنان روستایی را به نقش آفرینی بیشتر در توسعه اقتصادی و معیشت جامعه دعوت کرد.

سال ۹۶، رکورددار طلاق در تاریخ ثبت احوال ایران

دویچه‌وله- در سال ۹۶ به ازای هر سه ازدواج تقریبا یک مورد طلاق ثبت شده است. این میزان جدایی در تاریخ ثبت احوال ایران سابقه ندارد. از حدود یک دهه پیش آمار ازدواج سیری نزولی و آمار طلاق روندی صعودی داشته است.

بر اساس تازه‌ترین آماری که سازمان ثبت احوال ایران منتشر کرده، تعداد ازدواج‌های ثبت شده در این کشور در سال گذشته نزدیک به ۶۰۹ هزار مورد و حدود هشت درصد کمتر از سال ۹۵ بوده است. کمتر از یک دهه پیش که جمعیت ایران به مراتب کمتر از اکنون بود طی یک سال ۸۹۰ هزار ازدواج به ثبت رسیده بود. ازدواج‌های ثبت شده در سال گذشته ۵۱ هزار مورد کمتر از سال پیش از آن است. به رغم افزایش جمعیت، آمار ازدواج در ایران از اواخر دهه ۸۰ خورشیدی مدام کاهش داشته و تعداد جدایی‌های ثبت شده به طور مرتب بیشتر شده است.

خشونت‌های خانگی؛ ۷ درصد از پذیرش‌های اورژانس اجتماعی

ایسنا- رئیس اورژانس اجتماعی با اشاره به اینکه در نیمه اول سال گذشته، ۴۶ هزار و ۶۷۴ نفر از خدمات اورژانس اجتماعی استفاده کرده‌اند، گفت: موارد مربوط به خشونت‌های خانوادگی حدود ۷ درصد از کل پذیرش‌های اورژانس‌ اجتماعی را شامل می‌شود. رضا جعفری با اشاره به عملکرد اورژنس اجتماعی در سال ۹۵ و نیمه اول سال ۹۶ افزود: آمارها نشان می‌دهد که در سال ۹۵ ، ۸۶۴ هزار و ۶۰۲ نفر و در نیمه اول سال ۹۶ نیز ۴۶ هزار و ۶۷۴ نفر از طریق مراکز اورژانس اجتماعی در کشور شناسایی و از خدمات آن بهره‌مند شده‌اند. به گفته وی، آمارها گویای آن است که موارد مربوط به خشونت‌های خانوادگی حدود ۷ درصد از کل پذیرش‌های اورژانس‌های اجتماعی کشور را شامل می شود.

دولت حق عائله مندی دختران مجرد را قطع کرده است./ نامه جامعه فاطمیون به معصومه ابتکار

طاهره رحیمی دبیرکل جامعه فاطمیون به معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نامه ای در اعتراض به قطع حق عائله مندی دختران مجرد ارسال کرده. او در این نامه از ایشان خواسته است که پی گیری کرده و نتیجه پی گیری را گزارش کند.

سند سلامت زنان تدوین شد

ایسنا- سرپرست گروه علمی سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشکی از تدوین سند سلامت زنان و ارجاع آن به نهادهای دیگر برای اجرا و هماهنگی‌های بین بخشی خبر داد.

بتول احمدی، درباره جزییات سند سلامت زنان توضیح داد و گفت: این سند برنامه‌ای ملی و راهنمای تمام سازمان‌ها و ارگان‌هایی است که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر سلامت جامعه تاثیرگزار هستند. سند سلامت زنان تدوین شد که این ارگان‌ها بتوانند برنامه‌هایی عملیاتی در این زمینه تدوین کنند و تلاش‌هایی منسجم و یکپارچه برای ارتقای سلامت زنان صورت گیرد.

وی ادامه داد: تهیه این سند از طرف گروه علمی سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشکی انجام می‌شود و برای تدوین آن از صاحبنظران در رشته‌های مختلف دعوت شده است. شاخص‌های سلامت زنان در کشور ما طی سه دهه اخیر بهبود یافته است و روند رو به رشدی را طی کرده است. این موضوع تاحد زیادی نتیجه تغییر وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زنان است. مواردی همچون میزان تحصیلات و باسوادی زنان، مشارکت اجتماعی، اشتغال و … کمک کرد که شاخص‌های سلامت زنان بهبود یابد، با این وجود هنوز مشکلاتی وجود دارد که این برنامه درصدد برطرف کردن آنهاست.

تشکیل تیم‌های سیار برای شناسایی دختران دارای رفتار پرخطر

مشاور وزیر بهداشت ایران در امور زنان از اجرای طرح افزایش آگاهی دختران نوجوان درباره رفتارهای پرخطر و تشکیل تیم‌هایی برای شناسایی نوجوانان در معرض خطر و پرخطر خبر داد. ساره محمدی، با اشاره به یکی از بندهای تفاهم‌نامه معاونت زنان ریاست جمهوری و وزارت بهداشت درباره کاهش خشونت نسبت به زنان، اعلام کرده که یکی از برنامه‌های این حوزه افزایش آگاهی دختران نوجوان۱۰ تا ۱۹ ساله است. در این طرح بیشتر بر آموزش دخترانی که رفتارهای پرخطر دارند یا در معرض آسیب هستند، تمرکز می‌شود و علاوه بر آن افرادی که رفتار پرخطری ندارند نیز آموزش می‌بینند. به گفته مشاور وزیر بهداشت در امور زنان، فضایی امن ایجاد می‌شود تا این دختران مهارت‌هایی بیاموزند و میزان آسیب‌پذیری آنها کاهش پیدا کند.

محمدی درباره چگونگی اجرای این برنامه گفته تیم‌های سیاری برای شناسایی نوجوانان در معرض خطر و پرخطر تشکیل می‌شود. این نوجوانان در صورت لزوم به مراکزی ارجاع داده می‌شوند که بتوانند خدمات مورد نیاز خود را در این زمینه دریافت کنند. برخی استان‌‌ها مانند تهران و البرز برای اجرای آزمایشی این طرح انتخاب شده‌اند.

احتمال زوال عقل در زنان دارای آمادگی بدنی بالا ۹۰ درصد کمتر است

مهر- مطالعه جدید نشان می‌دهد زنان میانسال دارای آمادگی بدنی بالا در مقایسه با زنان با آمادگی بدنی متوسط، ۹۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل یا دمانس قرار دارند. محققان پی بردند زنان دارای آمادگی بدنی بالا مبتلا به زوال عقل می‌شوند، اما در مقایسه با زنان دارای آمادگی جسمی متوسط، به طور میانگین ۱۱ سال بعدتر خواهد بود. دکتر «هلنا هوردر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در این باره می‌گوید: «این یافته‌ها جالب هستند چرا که این امکان وجود دارد که بهبود آمادگی قلبی-عروقی در میانسالی بتواند ابتلا به زوال عقل را به تاخیر انداخته یا حتی از آن پیشگیری کرد.»

افسردگی جنسیتی‌شده

رادیو زمانه- مریم یاسمین- در دهه‌های اخیر در مقاله‌های علمی مختلف و به‌تبع آن رسانه‌های عمومی، بسیار با این موضوع مواجه می‌شویم که بعضی از بیماری‌های فیزیکی و روانی در زنان یا مردان به‌شکل چشمگیری بیشتر است. به‌عبارتی بعضی بیماری‌ها را بیشتر زنانه یا بیشتر مردانه معرفی می‌کنند. برای نمونه، مشکلات و اختلالات روانی چون افسردگی و آلزایمر را بیشتر زنانه می‌دانند و بیماری‌هایی چون اوتیسم و اسکیزوفرنی را مردانه. اما پرسشی که پیش می‌آید این است که: آیا جنس (sex) یا جنسیت (gender) می‌توانند به‌تنهایی تعیین‌کنندۀ نوع بیماری یا دلیل افزایش آن باشند؟ آیا زنانه‌کردن اختلالی چون افسردگی درست است؟ و به‌راستی چه عواملی در افزایش افسردگی در زنان دخالت دارد؟

پانزده نشانه احتمال ابتلا به سرطان در زنان که نباید نادیده گرفته شوند/ برگردان:‌بنفشه جمالی

بیدارزنی: بدن زنان مدام در حال تغییر است. بعضی از این تغییرات عادی هستند و برخی می‌توانند نشانه‌ی ابتلا به سرطان باشند. توجه و آگاهی به وضعیت بدن خود موجب می‌شود از تغییرات آن مطلع شویم. علائم جدید در بدن نشانگر آن است که چیزی در بدن تغییر کرده است. تغییری که شما باید دلیل آن را بدانید.

تاثیر مثبت شستن ظرف ها بر کیفیت روابط زناشویی

نتایج یک بررسی جدید نشان می دهد مشارکت زن و شوهر در انجام اموری همچون شستن ظرف ها منجر به ارتقای کیفیت روابط زناشویی و بهبود کیفیت زندگی می شود. اما در عوض اگر تنها زن یا همسر وی اموری همچون نظافت خانه و شستن ظروف را انجام بدهند و طرف مقابل در این کارها مشارکت نکند، نتیجه ای جز آزردگی خاطر، رنجش و حتی طلاق به دست نمی آید.این سازمان بر روی امور مختلف متداول در خانواده ها مانند خرید، لباس شستن و پاک کردن و نظافت خانه ها تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده که زنانی که خود به تنهایی به عنوان مثال اکثر ظرف ها را می شورند در روابط خود بیشتر احساس بحران می کنند و کمتر از آن رضایت دارند.

مردی با تبر جان همسرش را گرفت

فارس- رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به قتل زنی به دست همسرش با تیر گفت: زن مجروح شده از ناحیه گردن جان خود را از دست داد. باقر بهرامی در ارتباط با آخرین وضعیت زنی که به وسیله همسرش از ناحیه گردن با تبر دچار مصدومیت شده بود، اظهار کرد: این فرد به علت شدت صدمات وارده بعد از انجام اقدامات در اتاق عمل به ICU منتقل و در آنجا به علت شدت صدمات وارده جان خود را از دست داد. وی با اشاره به اینکه این زن پس از مجروح شدن از ناحیه گردن به همراه همسرش به بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه انتقال یافته بود، عنوان کرد: این زن در یکی از محله‌های ارومیه از ناحیه گردن به وسیله تبر مجروح شده بود که مسبب این اتفاق هم همسر متوفی بوده است.

رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌غربی عنوان کرد: این فرد پس از مجروح ساختن همسر خود با طناب اقدام به خودکشی می‌کند که با اقدام به موقع همسایه‌ها فرد از مرگ نجات یافته و پس از دستگیری به همراه زنش به بیمارستان منتقل می‌شود.

قربانیان اسیدپاشی چشم به راه لایحه حمایت از زنان خشونت‌دیده

دویچه‌وله- با آسیب دیدن یک زن دیگر در اثر اسیدپاشی، موضوع حمایت از این قربانیان و قوانین مجازات اسیدپاشان بار دیگر مطرح شده است. چشم‌ها به لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت دوخته شده که سالهاست در قوه قضائيه مانده است.

معصومه جلیل‌پور دختر ۲۶ ساله‌ای است که در شهر تبریز قربانی اسیدپاشی خواستگارش شد. صورت، چشمان و دستان معصومه آسیب جدی دیده است به طوری که او نیاز به پیوند قرنیه در هردو چشم دارد. این جدیدترین مورد اسیدپاشی در ایران است. با این که اسیدپاشی‌های سریالی در اصفهان در سال ۱۳۹۴ جنجال زیادی برانگیخت اما هنوز از مجازات عاملان این اسیدپاشی‌ها خبری نیست.

سریال پایتخت: زنان و تبلیغ ایدئولوژی جنگ در سوریه

رادیو زمانه- نعیمه دوستدار- سریال پایتخت ۵ در حالی به پایان رسید که عمده انتقادها به آن سیاسی و متمرکز بر نقش موسسه فرهنگی اوج وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در تولید آن و حجم بالای تبلیغات ایدئولوژیک حکومت ایران با کشاندن ماجراهای خانواده نقی معمولی به سوریه و رویارویی با داعش بود. اما این سریال پر مخاطب که چند سال است مخاطبان نوروزی تلویزیون ایران را به خود جلب کرده، مانند اغلب تولیدات این سازمان از یک بعد دیگر هم سیاسی است: شیوه بازنمایی زنان در این مجموعه و ترویج سکسیسم و نابرابری جنسیتی. با این حال در هیاهوی نبردهای مجازی در شبکه‌های اجتماعی که این روزها حجم اصلی انتقادات و بحث‌های اجتماعی در آنها مطرح می‌شود، موضوع زنان کمترین توجه را برانگیخته و یا اگر مطرح شده، از سوی گروه معدودی مطرح شده که همواره به این شیوه نمایش زن در تلویزیون دولتی ایران انتقاد دارند.

استعمارزدایی از جریان زنان/ برگردان: فائقه طباطبایی

بیدارزنی: رانونا کونانن پژوهش‌های خود را، بر مسائل بومی متمرکز کرده است. ایشان به صورت ویژه در مورد جریان‌های مبارزات زنان بومی تحقیق می‌کند. رانونا کونانن عضو پیوسته‌ی سازمان علوم سیاسی و مطالعات بومی در دانشگاه تورنتو و دانش آموخته‌ی دوره‌ی دکتری از دانشگاه کلمبیا است. وی نویسنده‌ی کتاب‌های «بازسازی دانشگاه» و «بازسازی ارتباطات: خودمختاری بومی و دولت کانادا، گرینلند و اسکاندیناوی» است که در آن سیاست‌های بومی را از دیدگاه فمینیسم ارزیابی و تحلیل می‌کند. مصاحبه‌ای که در ادامه می‌خوانید نقدی بر فمینیست‌های لیبرال سفیدپوست، سیطره‌ی هژمونی فمینیست‌های لیبرال و لازمه‌ی استعمارزدایی از جریان مبارزات زنان است. همچنین جهانی‌شدن و استعمار منابع توسط کشورهای اروپای شمالی در این مصاحبه مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

هزینه های زنان برای امنیت داشتن: چرا زنان کم تر از مردان پیاده روی می کنند؟ گاردین

یک مطالعه نشان می دهد که در بیشتر کشورها زنان به طور قابل ملاحظه ای نسبت به مردان قدم های کم تری برمیدارند. تالیا شادول می گوید که بر اساس آنچه از زنان نقاط مختلف دنیا شنیده است دلیل این کم تحرکی مشکل امنیت است نه تنبلی!

ویوی رستوویانی تلاش می کند تا شب ها در شهر محل سکونتش سیمارانگ واقع در اندونزی٬ تا جای ممکن خود را نامرئی کند. او می گوید اگر از پشت به من نگاه می کردید فکر می کردید که یک پسر هستم.

امارات حقوق زنان و مردان را یکسان کرد/ حاکم دبی: دیگر تبعیضی در حقوق بین مردان و زنان وجود ندارد

محمد بن راشد- حاکم دبی- در حساب توئیتر خود اعلام کرده که دیگر تبعیضی در حقوق پرداختی بین مردان و زنان وجود نخواهد داشت.به منظور اطمینان از برابری در محیط کار، از این پس طبق پیش‌نویس قانون جدید مردان و زنان در امارات از حقوق یکسان برخوردار خواهند شد.

مادر افغان که با فرزندش در امتحان دانشگاه شرکت کرده بود، در دانشگاه پذیرفته شد

بی‌بی‌سی- ماه گذشته عکسی از یک زن ۲۵ ساله در افغانستان، در فضای مجازی منتشر شد که در حال شیر دادن به کودک نوزادش، مشغول پاسخ دادن به سوالات امتحان کنکور دانشگاه بود. براساس این گزارش، انتشار این تصویر گواهی بود بر تلاش یک زن برای تحصیل و نشانی از مادرانگی او. جهانتاب احمدی برای تحصیل در رشته‌ اقتصاد در امتحان ورودی یک دانشگاه معتبر در کابل شرکت کرده بود. البته پس از پذیرفته شدن او در این امتحان، حالا پرداخت شهریه‌ دانشگاه برای او سنگین خواهد بود، با این همه چند مقام بلندپایه‌ سیاسی گفته‌اند که از او حمایت خواهند کرد . خانم احمدی در گفتگویی اظهار داشته که: در هوای گرم سعی داشتم بچه‌ام را زیر سایه‌ خودم نگه دارم و نگران این بودم که به خاطر تعجب و جلب توجه، من را از جلسه امتحان اخراج کنند. به گفته او با انتشار عکس در فضای مجازی نگران واکنش خانواده‌اش بوده، چون عکس، او را در حال شیردادن به دخترش نشان می‌داد و این می‌توانست آنها را عصبانی کند.
روستایی که جهانتاب احمدی در آن زندگی می کند ۷ ساعت با کابل فاصله دارد و وی گفته که هدفش از ادامه تحصیل خدمت به زنان روستایش است.

شرکت‌های انگلیسی از بزرگترین تفاوت پرداخت دستمزد بر مبنای جنسیت گزارش می‌دهند

گاردین- در آستانه روز جهانی دستمزد برابر، شرکت‌های انگلیسی که بیش از ۲۵۰ کارمند دارند، تا نیمه‌شب چهارشنبه گذشته مجبور شدند تا گزارشی از شرح تفاوت نرخ دستمزد بین کارمندان زن و مرد خود ارائه بدهند.

گاردین برخی از بزرگترین تفاوت‌های پرداختی را این‌گونه گزارش کرده است: باکس اونیو نشانگر این است که زنان به طور متوسط ۷۵،۷٪ برای هرساعت کمتر از مردان دستمزد دریافت می‌کنند. و کمپانی اپل می‌گوید ۷۱٪ از کارمندانِ دارای درآمد بالا مردان هستند. و گزارش رایان‌ایر نشانگر تفاوت پرداخت دستمزد ۷۲ درصدی است که این بدترین مورد در صنعت خطوط هوایی بوده‌است.

آیا فمینیسم اسلامی می‌تواند راه سومی بیابد؟

به گزارش نیویورک‌تایمز از مراکش، ماه گذشته در شهر رباط، اسما لامرابِت، فمینیست سرشناس مراکشی از سِمتِ خود در اتحادیه پژوهشی محمدیان استعفا داد. بنا به گفته این خبرگزاری خانم لامرابِت مجبور به استعفا شده‌بود. وی در بیانه‌ای توضیح داد که حمایت وی از تقاضای بحث‌برانگیزِ سهمِ برابرزن ومرد مسلمان، با واکنش تند رو‌به‌رو شد.

در کشورهای اسلامی قوانین مربوط به ارث بر مبنای آیات قرآن تنظیم می‌شوند و عموما مردان سهمی بیشتر و گاهی دوبرابر نسبت به زنان دارند.

قربانی«عقیم‌سازی اجباری» در ژاپن سکوتش را شکست

ساد- فرناز سیفی- بیست و دوسال بعد از این‌که قانون ظالمانه «عقیم‌سازی اجباری زنان» در ژاپن ممنوع شد، بالاخره زنی جرات کرد، پا پیش گذاشت، داستان تلخ خود را تعریف کرد و از دولت ژاپن به شکل رسمی شکایت کرد.

قانون «عقیم‌سازی اجباری زنان» در ژاپن در سال ۱۹۴۰ تصویب و اجرایی شد و تا دهه‌ها بعد (تا سال ۱۹۹۶) قربانی گرفت. قانون بی‌رحمانه‌ای که زنانی را که با ناتوانی جسمی و ذهنی مواجه‌اند بدون اطلاع و رضایت آن‌ها عقیم کرده و حق زایش را از آن‌ها سلب می‌کرد. هدف اصلی این قانون بود که از تولد کودکان مبتلا به «ژن بد» جلوگیری کند و از رواج بیماری در جامعه جلوگیری کند.

 

زهرا نعمتی: می‌توانم هم در بازی‌های آسیایی و هم در پاراآسیایی حضور داشته باشم

تسنیم- دارنده مدال طلای مسابقات پارالمپیک ریو گفت: اگر فدراسیون تیراندازی با کمان و جانبازان و معلولان به توافق برسند و شرایط فراهم باشد، می‌توانم هم در بازی‌های آسیایی و هم پاراآسیایی حضور داشته باشم. زهرا نعمتی در خصوص تمریناتش برای حضور در بازی‌های پاراآسیایی اندونزی اظهار داشت: در حال حاضر تمریناتم را به صورت انفرادی دنبال می‌کنم و در شرایط آمادگی خوبی قرار دارم. رکوردهای خوبی در تمرینات ثبت کردم و امیدوارم بتوانم بهترین نتیجه را در بازی‌های پاراآسیایی کسب کنم.

روستایی که با زنان تماشاچی‌اش معروف شد

چند فریم عکس ساده کافی بود تا نام «شاهیجان» بر سر زبان‌ها بیفتد. روستایی که در آن مسابقه فوتبال برگزار شد. خانم‌های روستا به تماشای مسابقه نشستند. یکی از بازیکنان پیراهنش را بالا زد و شعار «حضور در ورزشگاه‌ها حق زنان است» را به دوربین‌ها نشان داد و در پایان هم از چند بانوی روستایی تجلیل شد، اما کمتر کسی می‌داند این روستا کجاست و مردمش چه می‌کنند؟ در روز‌هایی که بحث بسیاری از شبکه‌های مجازی و مسوولان کشوری، حضور بانوان در استادیوم‌های ورزشی است و همین مسأله، بازخوردها، مخالفان و موافقان زیادی دارد، انتشار عکس‌هایی از مسابقه فوتبال در روستایی دورافتاده با حضور تماشاچیان زن و البته شعار زیر پیراهن ورزشی یکی از بازیکنان؛ بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت. سراغ اهالی این روستای کوچک رفتیم و از حال و روزشان پرسیدیم.روستای شاهیجان یکی از کوچک‌ترین روستا‌های استان بوشهر است. حدود ۲۰۹ نفر جمعیت دارد و عمده شغل اهالی ده، کشاورزی است. همه اهالی ده از یک طایفه و همه عمرانی هستند.این‌ها را آقای «ابوذر عمرانی‌نسب» می‌گوید. او دبیر برگزاری مسابقات پیشکسوتان فوتبال روستای شاهیجان بود و به «صبح نو» می‌گوید: «نمایش شعار بازیکن تیم ما خیلی خودجوش انجام شد و بدون هیچ‌گونه هماهنگی با ما شکل گرفت. کار و ایده خودش بود و ما هم اصلاً از این ماجرا خبر نداشتیم.»

دوئل خواهرانه

کری‌خوانی الهه و سهیلا منصوریان برای یکدیگر قبل از رویارویی در انتخابی تیم‌ملی ووشو

شهروند| در روزهای اخیر فدراسیون ووشو برای معرفی ملی‌پوشان شرکت‌کننده در بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ مسابقه انتخابی برگزار کرد که در بخش زنان اتفاق جالبی رخ داده و خواهران باید با هم برای رسیدن به پیراهن تیم‌ملی مبارزه کنند.

بازی‌های آسیایی که هر ٤‌سال یک‌بار برگزار می‌شود، از اهمیت بالایی برای رشته غیرفوتبالی به‌ویژه ووشوکاران که در المپیک هم حضور ندارند، برخوردار است. در بخش زنان این رقابت‌ها فقط در ٢ وزن برگزار می‌شود و این کار قهرمان این رشته را سخت می‌کند. بعد از برگزاری مرحله نخست انتخابی تیم‌ملی الهه، سهیلا و شهربانو منصوریان در کنار صدیقه دریایی به اردوی تیم‌ملی راه یافتند. الهه و سهیلا منصوریان باید برای رسیدن به پیراهن تیم‌ملی در وزن ٥٢کیلوگرم باید مقابل هم مبارزه کنند. همچنین شهربانو منصوریان و صدیقه دریایی در وزن ٦٠کیلوگرم در انتخابی نهایی که به صورت ٢ برد از ٣ مسابقه برگزار می‌شود، شرکت خواهند کرد.

بانوان ایرانی دیدار کره و ویتنام را قضاوت می کنند

ساعت ۲۴- کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد داوران زن ایرانی دیدار تیم های ملی فوتبال زنان کره جنوبی و ویتنام را قضاوت می کنند. به گزارش کنفدراسیون فوتبال آسیا، دیدار تیم های ملی فوتبال زنان کره جنوبی و ویتنام در چارچوب مرحله نهایی مسابقات فوتبال جام ملت های بانوان ۲۰۱۸آسیا، را «مهسا قربانی» و «انسیه خباز مافی نژاد» به ترتیب به عنوان داور وسط و کمک اول قضاوت می کنند.

مسابقه دوچرخه‌سواری زنان در عربستان

دوچرخه‌سواران زن در عربستان سعودی با شرکت در نخستین مسابقه دوچرخه‌سواری در این کشور بسیاری را شگفت زده کرده‌اند.این مسابقه روز سه‌شنبه دهم آوریل در جده برگزار شد. طول مسابقه ۱۰ کیلومتر بود و ۴۷ زن در آن شرکت کردند.برگزار کننده این مسابقه گروهی به نام “فعال باش” است که با هدف نزدیک کردن مقام‌های محلی و زنان دوچرخه‌سوار فعالیت می‌کند.

ندیمه ابوالعینین سازماندهنده این مسابقه به رسانه‌های محلی گفته است از تعداد بالای زنانی که در مسابقه شرکت کردند شگفت زده شده است.خانم ابولعینین گفته است استقبال دوچرخه‌سواران از این مسابقه کمیته برگزار کننده را واداشته تا تعداد شرکت کنندگان مجاز را از ۳۰ نفر به ۴۷ نفر افزایش دهد.

 

به اشتراک بگذارید