از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید روزنامهها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهوارهای توشه هم میتوانید پیدا کنید.
پادکست هفتگی ماچولند را بر روی ساوندکلاد بشنوید:
ابراز امیدواری برای به نتیجه رسیدن لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در سال ۹۷
ایلنا- نشست فراکسیون زنان مجلس و معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده برای همکاری در برنامههای سال ۹۷ برگزار شد. معصومه ابتکار در این نشست گفت: امیدواریم امسال در ادامه همکاریهای سال ۹۶ مباحث خوب و مفیدی را میان دولت و مجلس داشته باشیم. منظور از این جلسه همفکری برای تعیین مسیر حرکت در سال ۹۷ است تا در فعالیتها هم افزایی داشته باشیم و به نتیجه برسانیم. وی ابراز امیدواری کرد که در سال ۹۷ لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به نتیجه برسد و برای تکمیل آن باید مهارتهای زندگی و آموزشهای حقوقی در سطوح مختلف آموزش داده شود.
طرح مقابله با اسیدپاشی آماده شده است
مهر- نشست فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده برای همکاری در برنامههای سال ۹۷، برگزارشد. معصومه ابتکار در این نشست اظهار کرد: امیدواریم امسال در ادامه همکاریهای سال ۹۶ مباحث خوب و مفیدی را میان دولت و مجلس داشته باشیم. منظور از این جلسه همفکری برای تعیین مسیر حرکت در سال ۹۷ است تا در فعالیتها همافزایی داشته باشیم و به نتیجه برسانیم. وی ابراز امیدواری کرد که در سال ۹۷ لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به نتیجه برسد و برای تکمیل آن باید مهارتهای زندگی و آموزشهای حقوقی در سطوح مختلف آموزش داده شود.
در توییتر نوشتم که «منتسب به گشت ارشاد»، چون تا زمانی که از تمام ابعاد موضوع اطمینان نداشته باشیم نمیتوانیم به صراحت راجع به این موضوع اعلام نظر کنیم. اما در هر صورت اتفاقی که در ظاهر افتاده و موارد دیگری که شاهد آن بودیم، اینگونه نیست که بخواهیم آن را به کلی انکار کنیم و بگوییم اصلا چنین مسائلی در جامعه اتفاق نیفتاده است، اما در یک دورهای نسبت به این مساله فضای آرامی در جامعه ایجاد شد.
اعتماد- وقتی «معصومه ابتکار» معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده شد بیشتر فعالان حوزه زنان انتظار داشتند او نیز نظیر «شهیندخت مولاوردی» معاون روحانی در دولت یازدهم نسبت به هر موضوعی در حسابهای شخصی خود در شبکههای اجتماعی واکنش نشان دهد.
در گزیده ای از این گفت وگو آمده است: حالا ابتکار در پی منتشر و دست به دست شدن فیلمی که در آن دختری بهشدت از سوی یک زن مورد حمله قرار میگیرد و گفته میشود مامور گشت ارشاد است، نخستین واکنش در شبکههای اجتماعی را نشان داد. گفتوگو با سیاستمدار کارکشتهای که روزهای تولد، طفولیت و کمکم دوران بلوغ انقلاب اسلامی را دیده است فراتر از مساله چگونگی برخورد گشت ارشاد با زنان به بحث آسیبپذیری جامعه در روزهایی پس از اتفاقات دیماه ۱۳۹۶ پرداخته است. ابتکار با تاکید میگویدکه شخص رییسجمهور نسبت به این قبیل اتفاقات جامعه بیتفاوت نیست ولی صلاح هم نیست که همه مسائل اطلاعرسانی شود. او میگوید:
سلحشوری: حجاب با اجبار گشت ارشاد به مردم تحمیل نشود
ایسنا- رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت که نباید حجاب را با اجبار گشت ارشاد به مردم تحمیل کنیم بلکه باید آن را با منطق برای مردم تبیین کنیم. پروانه سلحشوری در نشست فراکسیون زنان مجلس با مشاوران زنان دستگاههای مختلف، اظهار کرد: چطور است در شرایطی که اجبار حجاب در ترکیه وجود ندارد اقبال به آن بیشتر شده، اما در کشور ما با این موضوع با لجبازی برخورد میشود. ما باید خود را بازخواست کنیم که در جذب زنان چگونه عمل کردیم و چرا به جای منطق، حجاب را با اجبار گشت ارشاد به مردم تحمیل میکنیم.
واکنش نماینده مجلس تهران به ضربو شتم یک زن جوان در یکی از پارک های تهران
طیبه سیاوشی: مأمور زن گشت ارشاد که ویدئویش خبرساز شده بود، تعلیق شد. به دنبال انتشار ویدیوی بدرفتاری یک مأمور گشت ارشاد با زن جوانی در یکی از پارکهای تهران، اکنون طیبه سیاوشی ، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی شنبه یکم اردیبهشب اعلام کرد این مأمور زن تعلیق شده است.
طیبه سیاوشی عضو فراکسیون امید روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هر چند درباره این ویدئو ان قلت های زیادی وجود دارد اما مشاهده آن، شوک شدیدی به جامعه از جمله خود من وارد کرد؛ در حدی که می توانم بگویم طی این چند سال نمایندگی مجلس از هیچ واقعه ای به اندازه این اتفاق، پیام مردمی دریافت نکرده ام. از پیامهای مردمی در اینستاگرام گرفته تا تلگرام و توئیتر.
عضو شورای شهر: خواستههای زنان را به رسمیت بشناسیم
دویچهوله- ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، با اشاره به ویدئوی ضرب و شتم زن جوانی توسط یکی از ماموران گشت ارشاد خواستار “به رسمیت شناخته شدن و بازنگری برخورد با زنان” شد. او گفت امید با ایجاد فضای امنیتی و نظامی شکل نمیگیرد. ناهید خداکرمی روز یکشنبه (۲ اردیبهشت/ ۲۲ آوریل) در جلسه شورای شهر تهران خواستار “تغییر نگاه به زنان در جامعه” شد. او گفت: «امروز شاهد هستیم زنان در عرصههای مختلف علمی حضور دارند. امروز زنان جزو اقشار فرهیخته جامعه هستند و مدیران کشور باید به این مساله توجه کنند.»
شاخصهای عدالت جنسیتی جای خود را به شاخصهای جهانی داده است.
ایران زنان- رئیس شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان با بیان اینکه درباره تسهیل ازدواج دختران دستگاههای متکفل امور زنان تابهحال اقدامی انجام ندادهاند، گفت: ما در تلاشیم این دستگاهها را متوجه کنیم که مطابق قانون در این زمینه وظایفی برعهده دارند.
زهرا آیتاللهی رئیس شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، در خصوص اقدام این شورا درباره قانون برنامه ششم توسعه گفت: از زمانی که مسائل زنان در بطن برنامه ششم توسعه هنوز قانونی نشده بود، ما در شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان در این زمینه شروع به کار کارشناسی کردیم. بند بند مسائلی که مربوط به زنان و کودکان میشد، موردبررسی قرار گرفته و برخی از نظرات پیشنهادی ما به مجلس ارائه و در برنامه ششم توسعه گنجانده شد.
آیتاللهی در خصوص پیگیری اجرای بندهایی از قانون ششم که مربوط به زنان و خانواده و کودکان میشد، اظهار داشت: در این زمینه ارتباطگیری با دستگاههای مرتبط آغاز شده، به عنوان مثال متوجه شدیم درباره تسهیل ازدواج دختران دستگاههای متکفل امور زنان اقدامی انجام نمیدهند.
مشاور وزیرکشور: حوزه زنان باید به دور از مسائل سیاسی باشد
ایرنا- مشاوروزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: کار در حوزه زنان و خانواده فرابخشی و غیرسیاسی است؛ نگاه سیاسی داشتن به این حوزه آسیب رسان است. فریبا نظری پورکیایی روز چهارشنبه در آیین افتتاح مجمع مشورتی زنان در خراسان شمالی اظهار کرد: برای نخستین بار در سطح کشور، پنج صدم از اعتبارات استانداری ها برای فعالیت خاص در حوزه بانوان و خانواده ها گذاشته شده است تا برای بخش هایی همچون آموزش و پژوهش هزینه شود. وی در باره مجمع مشورتی زنان در خانواده گفت: اینکه در یک موضوع تخصصی از قدرت مشورتی یک جمع نخبه و متخصص استفاده شود قابل تحسین است به علت اینکه پژوهش های اخیر نشان داده است که مردم کشور ما به انجام کار گروهی کمتر تمایل دارند. وی ادامه داد: براساس پژوهش های انجام شده، به طور متوسط خانواده های ایرانی کمتر از ۳۰ دقیقه برای باهم بودن وقت صرف می کنند و این یک زنگ خطر و هشدار است.
ارجاع پرونده تجمع کنندگان ۸ مارس به دادگاه عمومی
هرانا – سید علی مجتهدزاده وکیل دادگستری گفت “حسب شنیدهها از آنجا که اتهام دستگیرشدگان اخلال در نظم عمومی عنوان شده پروندهی تجمع کنندگان در مقابل وزارت کار به دادگاه عمومی ارسال خواهد شد و قرارهای کفالت سبک نیز برای دستگیرشدگان صادر شده است”.سید علی مجتهدزاده در گفت و گو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: “دخترانی که در ۸ مارس روزجهانی زنان در مقابل وزارت کار تجمع کردند، آزاد شدند و خوشبختانه حسب اطلاع پروندهشان به دادگاه انقلاب نرفته و قرارهای کفالت سبک برایشان صادر شده است و پروندهشان هم قرار شده به دادگاه عمومی فرستاده شود و مانند یک پروندهی عادی به آن رسیدگی میشود. به نظر من رویهی قضایی به خصوص در حوزهی زنان تغییر محسوسی داشته است”.
هیچ گاه امکان رئیس جمهور شدن زنان از سوی شورای نگهبان رد یا تایید نشده است
خانه ملت- عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس گفت: مجلس در جریان قانون نویسی برای تعیین مصادیق رجل سیاسی میتواند، زنان را در دایره شمول رجل سیاسی قرار دهد. شهاب الدین بی مقدار در خصوص تعیین مصادیق رجل سیاسی، اظهارداشت: بر اساس فرمایش امام خمینی (ره) زنان توانایی تصدی هر پستی را دارند، در جریان مذاکرات قانون اساسی، منظور از رجل سیاسی فقط مرد نبوده و زنان نیز میتوانند کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شوند.
بررسی موارد تبعیض علیه زنان قوانین موضوعه در معاونت امور زنان و خانواده
ششمین نشست شورای مشورتی فقهی حقوقی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با حضور معصومه ابتکار، خانم ها سیاوشی و سلحشوری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضا حقوقدان و دانشگاهی و حوزوی این شورا روز چهارشنبه تشکیل شد. معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه با اشاره به اولین نشست ستاد ملی زن و خانواده که با ریاست رییس جمهور در اسفند ماه گذشته تشکیل گفت: خوشبختانه کارگروه هاى تخصصى معاونت به عنوان زیر مجموعه ستاد ملی زن و خانواده به ریاست رییس جمهور مورد تصویب قرار گرفت و از این می توانند با قدرت بیشترى در حل مسائل و مشکلات بانوان فعالیت کنند.
زنان، اقلیتی به گستردگی نیمی از جمعیت کره زمین
تابلو- نسرین افضلی- اقلیت، طبق تعریف، یک دسته بندی اجتماعی است که توسط گروهی که جایگاه و قدرت اجتماعی بالاتری دارد تعریف میشود٬ تفاوتگذاری میشود و اغلب مورد تبعیض واقع میشود. با اینکه زنان از نظر آماری اقلیت نیستند و نیمی از جامعه را تشکیل میدهند ولی یک گروه اقلیت به حساب میآیند چرا که در مقایسه با مردان٬ از قدرت٬ مزایا٬ حقوق و فرصتهای کمتری برخوردارند. اما دسته بندی زنان به عنوان اقلیت چه اهمیت و فایدهای دارد و چه نتایجی در بردارد؟ نظریه فمنیسم سعی دارد به دو پرسش اصلی پاسخ دهد: ۱. دربارۀ زنان چه میدانیم؟ ۲. چرا وضعیت زنان به این صورت است؟
یک زن به دلیل اعتراض به کتک زدن دختر جوانی توسط «گشت ارشاد» بازداشت شد
رادیو فردا- نسرین ستوده وکیل دادگستری خبر داد که یک زن ۴۸ ساله به نام مینو حسنآبادی، به دلیل اعتراض به کتک زدن یک دختر جوان توسط ماموران «گشت ارشاد»، به طرز «خشونتآمیزی» بازداشت و برای او پرونده قضایی تشکیل شده است.
در ویدئوی منتشر شده از کتک زدن یک دختر توسط ماموران «گشت ارشاد» کشمکش لفظی یک دختر جوان با چند مأمور «گشت ارشاد» دیده و شنیده میشود که ناگهان دستکم یکی از مأموران زن به سوی دختر جوان حملهور میشود و این دختر بیحال روی زمین میافتد. در همین حال این وکیل دادگستری در مصاحبه با رادیو فردا گفت که این دختر و همراهانش همسن فرزندان این زن بودهاند و او در یک واکنش طبیعی مانند یک مادر به ماموران تذکر داده و از آنان خواسته که به خشونت علیه این دختران پایان دهند.
به گفته خانم ستوده، ماموران «گشت ارشاد» در واکنش به این تذکر، این زن را مورد «ضربوشتم» قرار داده و او را به بازداشتگاه نیروی انتظامی در خیابان وزرا منتقل کردند.
زیر سؤال بردن قانون «حجاب» با پرچم دفاع از حقوق شهروندی
دانشجو- پنج هزار زن فعال فرهنگی و اجتماعی با صدور بیانیهای ضمن قدردانی از زحمات پرسنل نیروی انتظامی و حمایت قاطع از پلیس امنیت اخلاقی، تمام کسانی را که قصد و برنامه اصلاح جامعه و ترویج خوبیها دارند را تحت هر شرایطی به تأسی از سیره اهل بیت (ع)، هوشمندی، ذکاوت و سعه صدر توصیه کرده و ابراز امیدواری کردند دستگاههای مسئول، ابعاد پنهان این ماجرا را بررسی کرده و گزارش کاملی را جهت تنویر افکار عمومی منتشر کنند تا باب هرگونه ذهنیت منفی به نیروهای خدوم انتظامی بسته شود.
ایسنا- «رفتار یک مأمور زن در برخورد با یک دختر جوان یا خانم که در فضای مجازی موجی از انزجار ایجاد کرده، جفا در حق پلیسهای زنی هم هست که دورههای دشوار تخصصی را میگذرانند و در این سلک نیستند.»
به گزارش ایسنا، مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: «ویدیوی برخورد خشونتبارِ یک مأمور پلیسِ زن با دخترکی به جُرم کمحجابی یا بدحجابی یا شُلحجابی را که دیدم، پنداشتم فیلم مربوط به قبل است و حتی فرستنده را سرزنش کردم که چرا نادانسته به هر ویدیو یا تصویری اعتماد و آن را بازنشر میکند اما اخبار تکذیبها و تقبیحها و ابراز انزجارها که پیاپی منتشر شد و مهمتر از آن پس از موضع رسمی نیروی انتظامی که به جای تکذیب توضیح داد، دانستم فیلم، قدیمی نیست و تازه است.
كشف حجاب زن خاطي هم بايد پيگيري شود
اعتماد- ناصر ايماني- ويديوي منتشر شده در مورد رفتار يك مامور گشت ارشاد در شبكههاي مجازي دست به دست شد اما بايد به اين نكته نيز توجه كرد كه اين رفتار يك شخص خاص بوده و نبايد آن را به كل گشت ارشاد تعميم داد.پذيريش اين رفتار به عنوان رفتار گشت ارشاد مثل اين است كه بگوييم ماموريت گشت ارشاد اين است كه هر جايي خانمهاي بدحجاب را ببيند، كتك بزند. در حالي كه كليت گشت ارشاد چنين رفتاري ندارد. اين فيلم تنها نشانگر يك مامور خاطي بوده و نبايد خطايش را به گونهاي تعميم داد كه خطاي خانم محترمي كه كشف حجاب كرده، تحتالشعاع قرار بگيرد. او نيز كار خلاف قانون و عرف انجام داده است. متاسفانه افرادي با بزرگنمايي اين مورد به دنبال اهداف ديگري هستند. از جمله برخي معاونين رييسجمهور. اين افراد با عادي جلوه دادن آن زن، به مامور خاطي اهانت كردند. اين مامور كار اشتباهي كرده و بايد با آن برخورد قانوني شود. توجه داشته باشيد كه اين تنها يك مورد بوده و ماموران اجراي دولتي در همه دستگاهها اشتباه ميكنند.
تاثير سياستهاي تاكنوني در مورد حجاب
آذر منصوري- اعتماد- انتشار گسترده ويديويي از برخورد خشن و تحقيرآميز مامورين گشت ارشاد با دختراني كه اصطلاحا بدحجاب ناميده ميشوند، با موجي از واكنشها همراه شد. اين اولينبار نيست كه فيلمهايي با اين مضمون در رسانهها منتشر ميشود و هر بار نيز با واكنشهايي همراه است. اين در حالي است كه در چند ماه گذشته شاهد اعتراضهاي ديگري كه به عنوان دختران خيابان انقلاب ناميده ميشد، بوديم. آنچه بيشتر دغدغه مندان كشور پس از اين اعتراضات روي آن تاكيد داشتند، تغيير رويكرد حكومت نسبت به امر پوشش زنان ايران است و پذيرش اين واقعيت كه رويكردهاي سلبي و قهري و پليسي كه در چهل سال گذشته به كار گرفته شده است، آزمون خود را پس داده و كارنامه اين رويكرد نمره قابل دفاعي براي جمهوري اسلامي به همراه نداشته است. زنان ايران در طي چهل سال گذشته با انواع مقاومتهاي مدني به چارچوبي از پوشش خود رسيدهاند كه منطبق با عرف و هنجارهاي جامعه ايراني بوده و بعد از چهار دهه بايد پذيرفت كه انتخاب نوع پوشش زنان را بايد به خود آنها واگذار كرد و سياستهاي دستوري و بعضا پليسي، سياستي شكست خورده در خصوص پوشش زنان است.
رجا نیوز- این گزاره مشهور این روزها متعدد تکرار می شود که وضعیت فعلی بی حجابی حاصل برخورد قهریه با این ناهنجاری اجتماعی است. بر خلاف این نظر، وضعیت فعلی نه حاصل الزام به حجاب بلکه حاصل دیدگاهی است که معتقد بوده است تسامح در امر فرهنگ از جمله در مسائلی مانند حجاب، سینما، تئاتر و ماهواره می تواند به ابزاری برای سرگرم کردن عامه و مغفول نگه داشتن آن ها از فشارها و مفاسد حاصل از سیاست های آزادسازی اقتصادی پس از جنگ باشد.
ذوالنور: نیروی انتظامی برای برخورد با ماموران متخلف حساسیت لازم را دارد
ایسنا- یک عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با تاکید بر اینکه باید با هنجارشکنان و مروجان بیحجابی برخورد شود، گفت: اگر ماموری در برخورد با بیحجابی تخلفی را انجام داده باید با آن مامور برخورد شود، یقینا نیروی انتظامی حساسیت لازم را دارد.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور در گفتوگو با ایسنا در واکنش به انتشار فیلمی از برخورد نامناسب نیروی انتظامی با یک خانم، گفت: موضوع حجاب یک امر دینی، اعتقادی و فرهنگی است که باید دستگاههای گوناگون برای ترویج حجاب، عفاف و تقویت اعتقاد باور به حجاب و پایبندی عملی به آن از روشهای ارشادی، هدایتی، معرفتی و آموزشی، ایجاد انگیزه، استفاده از مشوقهای مختلف استفاده کنند.
فرمانده نیروی انتظامی: با هوچیگری عقب نمینشینیم
زیتون– حسین اشتری، فرمانده ناجا٬ در واکنش به انتقادها از ضرب شتم یک زن توسط گشت ارشاد٬ گفت که پلیس تحت تاثیر «هوچیگریها» قرار نمیگیرد و از نیروهایی که وظیفه «قانونی» خود را انجام میدهند٬ حمایت میکند.
۳۰ فروردین ماه ویدئوی از ضرب و شتم یک زن توسط گشت ارشاد منتشر شد. انتشار این ویدئو واکنشهای بسیاری را برانگیخت.
حسین اشتری، فرمانده ناجا، در همایش «رؤسای پلیس امنیت عمومی» با تأکید بر اینکه «طرحهای امنیت اخلاقی» به جد دنبال میشود گفت: «در اجرای مأموریتها به واسطه فضاسازیها و “هوچیگریها کوتاه نمیآییم.»
حجاب یک ضرورت دینی است/ گشت امنیت محلات سپاه آغاز به کار میکند
مهرا- فرمانده سپاه عاشورا گفت: حجاب و پوشش مناسب برای بانوان ایرانی یک ضرورت دینی است و ما هم در موضوع تبیین حجاب و هم در ترویج فرهنگ آن کارهای اساسی انجام خواهیم داد.
سردار عابدین خرم ظهر امروز در نشست خبری با اهالی رسانه، با اشاره به فرا رسیدن هفته سپاه پاسداران، اظهار کرد: سپاه پاسداران خاستگاه آرمانهای مکتبی مردم مسلمان ایران و تجلیگاه اقتدار سیاسی و نظامی کشور میباشد.
وی در ادامه اظهار کرد: اصلیترین ماموریت سپاه حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی و صیانت از ارزشهای انقلاب و اصل رهبری است و در کنار اینها، حمایت از مظلومان جهان از وظایف مهم سپاه به شمار میآید.
انتصاب اولین مدیر زن در تاریخ آموزش و پرورش یزد
ایسنا- مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش اعلام کرد که در راستای اجرای سیاست به کارگیری زنان در پست های مدیریتی این وزارتخانه، اولین مدیر زن در تاریخ آموزش وپرورش یزد منصوب شد. در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید مبنی بر بهره گیری از ظرفیت های مدیریتی زنان،مدیر کل آموزش وپرورش یزد طی حکمی «خانم زهره امیرچقماقی» را به عنوان مدیر آموزش وپرورش ناحیه یک شهر یزد منصوب کرد.
انتخاب مدیران زن، گام دولت برای توزیع فرصتهای برابر
ایرنا- حسن حسین زاده*- رئیس جمهوری، بهمن ماه سال گذشته دستور اختصاص ۳۰ درصد پست های مدیریتی به بانوان را صادر کرد ولی در استان کردستان روند ایجاد فرصت برای زنان همگام با مردان با کُندی پیش می رود.
امروزه نمی توان نقش کاربردی زنان در جامعه را انکار کرد چرا که آنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه توانسته اند با فعالیت های موفق، نقش تاثیرگذاری در عرصه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی ایفا کنند بطوریکه در بسیاری از موارد چرخش این عرصه ها به حضور آنان بستگی دارد.
بدون شک حذف زنان در هر عرصه ای آسیب های جبران ناپذیری به جامعه می زند و دین مبین اسلام نیز از ابتدا بر این مهم واقف بود و با فرصت دهی به بانوان در بسیاری از رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این مساله را در آموزه های خود آورده و علاوه بر آن با تایید و تشویق زنان در این حوزه ها، به حضور آنان مشروعیت دو چندان بخشیده است.
تأسف یواشکی مقامات اصلاحات از عدم انتصاب «الهه کولایی» به جای نجفی/ زنان اصلاحطلب، مرد و مردانه سکوت کردهاند!
مشرق- ماجرای عدم انتخاب شهردار زن از سوی اصلاحطلبان شورای شهر، جریان سیاسی چپ را در مقابل یک تناقض بزرگ قرار داده است.
آنها یک عمر از این میگفتند که چرا یک زن نمیتواند رئیسجمهور ایران باشد، چرا شورای نگهبان، کلمه مصداق کلمه «رجال» را فقط مردان میداند، چرا شورای نگهبان زنان کاندیدای ریاستجمهوری را تأیید صلاحیت نمیکند و غیره… اما همین چهرهها اکنون که در یک بزنگاه مهم مثل شهرداری تهران قرار گرفتهاند و پای هیچ نهاد نظارتی مثل شورای نگهبان هم در میان نیست ولی از انتصاب شهردار زن امتناع میکنند و لام تا کام در این باره حرفی نمیزنند.
سیما رئيسی؛ دختر نابینایی که فعال محیط زیست شد
شیما شهرابی- سیما رییسی عضو «شورای مشاورین فرمانداری» و مدیرعامل «انجمن نابینایان چابهار» است: «من دو جامعه هدف دارم؛ جامعه زنان شهرم و جامعه نابینایان. میخواهم صدای آنها باشم. با لباس بلوچی و عصای سفید، پلاستیک در دست و لبخند به لب زبالهها را جمع میکند، لبخندی که حالا یک نماد شده است، نماد یک فعال مدنی نابینا که پیشگام شده است در حوزه محیط زیست.
سیما رئيسی در شرح عکسی که سه روز پیش به مناسبت روز جهانی زمین پاک در اینستاگرامش منتشر کرده، نوشته است: «برای حفظ محیط زیست و پاک کردن زمین همیشه سعی کنیم پیشقدم باشیم، قبل از اینکه دیگران به ما بیاموزند.» تصویر او حالا بارها در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شد، با تحسین و شوق.
سیما به «ایران وایر»میگوید: «من هر وقت به طبعیت میروم، زبالهها را جمعآوری میکنم. حتی اگر سطل آشغال آن اطراف نباشد، زبالهها را با خودم به خانه میآورم چون معتقدم در قبال لذتی که از طبیعت میبرم، باید نسبت به آن احساس مسوولیت هم داشته باشم.»
همدلی- رئیس اورژانس اجتماعی کشور:۱۶هزار مورد کودک آزاری در ۶ ماهه نخست سال قبل گزارش شده است
آنقدر دردناک است که کمتر وجدان بیداری به آن واکنش نشان نمیدهد؛ کتک خوردن و زندانی شدن کودکانی که جز التماس همسایهها هیچ فریادرسی ندارند؛ جهانی بیرحمی در برابر دنیایی از لطافت و مهربانی. «یکی از کودکان در حالی که دستهایش به میلهای بسته شده بود و قادر به حرکت نبود توسط همسایه کشف شد….» به تازگی خبر کشف شکنجه ۳کودک در شهرک طالقانی(کوره) ماهشهر در جنوب خوزستان منتشر شده است. براساس مشاهدات افرادی که متوجه این شکنجه شدهاند و در این حادثه سه کودک به نامهای فاطمه ۱۲ساله، امالبنین ۸ساله و علیاکبر ۵ساله توسط نامادری و پدر خود به وسیله چکش و میله داغ و دیگر وسایل مورد آزارهای جسمی و روحی قرار میگرفتند.
بازخوانی الگوهای جدیدی که برای اشتغال زنان پیشنهاد شده است
در زمینه اشتغال زنان و تأثیرات آن بر خانواده و اجتماع، پژوهشها و مقالات زیادی انجام شده است که در هر یک از آنان به یکی از ابعاد تأثیرگذاری اشتغال زنان اشاره شده و در آنها آثار مثبت و منفی اشتغال مطرح و راهکارهایی نیز پیشنهاد شده است.
در جهان امروز مفهوم توسعه اقتصادی تغییر کرده است. دیگر رشد سرمایه مالی کشورها به عنوان میزان و مقیاس توسعه اقتصادی کشورها سنجیده نمیشود و نقش سرمایه انسانی به عنوان باارزشترین ذخیره هر ملت در کنار معیارهای پولی و مالی دیده میشود. از این منظر، در جهتگیری و سیاستگذاری کلان اقتصادی، در نظرگرفتن قشرهای مختلف بهویژه زنان، توجه ویژهای میطلبد.
اشتغال زنان در خدمت گفتمانهای گروههای سیاسی
دولتها بنا بر گفتمان و دیدگاههای سیاسی که دارند به موضوع زنان به طور عمومی و اشتغال زنان به طور خاص توجه نشان دادهاند و با تدوین سیاستهای جدید و یا اجرای سیاستهایی که از گذشته در قوانین پیشبینی شده است، سعی در اعمال دیدگاههای خود در حوزه اشتغال زنان داشتهاند که همین امر سبب شده است با تغییر دولتها، سیاستها تغییر کند و ما شاهد روندی پایدار و مداوم در حوزه اشتغال زنان نباشیم.
اشتغال زنان افزون بر اینکه پدیدهای چندوجهی است، از ساختارهای روبنایی اجتماعی نیز بهشمار میآید. در نتیجه، پژوهش، مدیریت و برنامهریزی برای اشتغال زنان بدون توجه به سلسله علل و عوامل اثرگذار بر آن، امکانپذیر نیست.
فاطمه جلالی- داشتن یا نداشتن شغل میتواند به طور جدی بر امکان معیشت پایدار در جوامع تأثیرگذار باشد. از اینرو مفاهیم مختلف و مرتبط با آن در حوزههای گوناگون علوم مطرح و مورد توجه اندیشمندان و دولتها است؛ دولتهایی که به دنبال دوام و کارآمدی و خواستار زمینهسازی برای ایجاد فرصتهای شغلی مفید با فضای کاری مناسب برای اعضای جامعه هستند و این مفاهیم، و اطلاعاتی که بر اساس آنها جمعآوری خواهد شد، به آنها در وضوح شرایط موجود و تصمیمگیری درست کمک خواهد کرد. در این نوشته به برخی از این مفاهیم اشاره خواهد شد.
۵۰ درصد فارغ التحصیلان آی سی تی زنان هستند
ایران آنلاین- معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز بیش از ۵۰ درصد فارغ التحصیلان حوزه ICT را خانم ها تشکیل می دهند و این منبع انرژی باید بتواند برای کارآفرینی وارد بازار کار شود. نصراله جهانگرد در پنجمین مراسم روز دختران و ICT افزود: هدف این است زنان که به طور فیزیکی بیش از ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می دهند و اگر زنان به مهارت های ICT دست یابند نقش موثری را در افزایش بهره وری نهادها، رشد اشتغال ، بهبود درآمد و ثروت آفرینی در کشور خواهند داشت. جهانگرد در ادامه گفت:مقررات در سطح دولت و وزارتخانه ها برای حضور فارغ التحصیلان خانم دانشگاهی و غیردانشگاهی که مهارت لازم برای افزایش تولید، ارزش افزوده، ارایه خدمات و مبادل سرویس ها دارند تدوین شود، چرا که امروز سهم تحصیلی و سهم فارغ التحصیلان دختران به ویژه در رشته های ICT بالاست، بنابراین می توانیم با اعمال سیاست ها و مقررات مناسب زمینه بهره برداری از انرژی این بخش از جامعه را بیشتر کنیم.
سود ٤/٥ تریلیون دلاری زنان برای اقتصاد آسیا
مهر| موسسه مکنزی اعلام کرد که مشارکت بیشتر زنان در آسیا- اقیانوسیه میتواند ۴.۵تریلیون دلار بیشتر به اقتصاد این منطقه تاسال ۲۰۲۵ میلادی بیفزاید. موسسه مکنزی آمریکا در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که اگر زنان بیشتری در کشورهای آسیایی مشغول به کار شوند، رونق اقتصادی این منطقه با جهش قابل توجهی روبهرو میشود. مکنزی برآورد کرد اگر برابری جنسیت ارتقا پیدا کند، به تولید ناخالص داخلی منطقه آسیا- اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۵ میلادی ۴.۵تریلیون دلار افزوده میشود. این درحالی است که زنان در بسیاری از کشورهای این منطقه با رفتار نابرابرانه در حوزه اشتغال و اجتماعی در مقایسه با مردان روبهرو میشوند.
ایسنا- مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد بهزیستی کشور ضمن بیان اینکه طلاق ۶.۶ درصد رشد مثبت و ازدواج ۱۱ درصد رشد منفی داشته است گفت: درصد تغییرات ازدواج در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ ، ۱۱ درصد رشد منفی داشته است؛ به عبارت دیگر تعداد ازدواج ثبت شده در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، ۱۱ درصد کاهش یافته است.
دکتر سید حسن موسوی چلک در مراسم تجلیل از مددکاران و روانشناسان بهزیستی استان یزد، گفت: به ازای هر سه نفر یک نفر مبتلا به اختلال روانی داریم و از ۱۰ جرم بالای کشور، هشت مورد به «خشونت» بر میگردد.
چالش کوتاه شدن عمر زندگی مشترک/کابوس سونامی جدایی در کشور
مهر- همه ساله سازمان ثبت احوال با انتشار آماری از وضعیت ازدواج و طلاق در کشور، این هشدار را گوشزد می کند که سایه «سونامی» طلاق هر سال پر رنگ تر می شود.
با تغییر سبک زندگی و گرایش به زندگی مشابه کشورهای صنعتی، توقعات از داشتن زندگی مرفه در جامعه بالا رفته و در عین حال، تفاهم زوجین رنگ باخته است. در همین حال، علل دیگری برای بروز طلاق در کشور نام برده می شود که مهم ترین آن، اعتیاد است. معضلی که برخی خانواده ها را گرفتار ساخته و در نتیجه، منجر به جدایی زوجین از یکدیگر می شود. سخنگوی سازمان ثبت احوال، از ثبت ۱۷۴ هزار و ۵۹۷ واقعه طلاق در سال گذشته خبر می دهد.
الگوهای فرزندآوری در ایران چه تغییری کرده است؟
ایسنا- مطالعات نشان میدهند آمال و آرزوهای زوجین در مورد آینده فرزندانشان، به سرمایه گذاری بیشتر برای تحصیلات فرزندان منجر شده و بر تصمیم آنان برای فرزندآوری موثر بوده است. بنابراین بررسی الگوهای باروری و تحصیلات در شناخت عمیقتر سطح و روند آینده باروری اهمیت ویژهای دارد. مطالعات باروری در سالهای اخیر بر عوامل موثر بر کاهش باروری متمرکز بودهاند. عواملی مانند سیاستهای دولتی از نظر گسترش آموزش عمومی به ویژه برای دختران، ایجاد سیستم شبکه بهداشتی و خانههای بهداشت، افزایش دسترسی به تسهیلات توسعهای از جمله برق، آب لوله کشی، وسایل حمل و نقل و تکنولوژی ارتباطی تاثیر غیر مستقیم روی کاهش باروری داشتهاند. افزایش تحصیلات دختران نیز به تاخیر ازدواج و فرزندآوری آنان منجر شده است.
خدمات درمانی رایگان به زنان سرپرست خانوار و کودکان کار
مهر- سرپرست شهرداری تهران گفت: خدمات درمانی به زنان سرپرست خانوار و کودکان کار در درمانگاه های شهر سالم به صورت رایگان ارایه می شود. سمیع الله حسینی مکارم در بازدید از مرکز پرتو و کوره پز خانه جنوب تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۸ مرکز شهرسالم شهر تهران گفت: شهرداری تهران به صورت تجمیعی در کنار وزارت بهداشت و درمان در حوزه سلامت شهروندان تهرانی فعالیت می کند که طبیعتا این موضوع یکی از وظایف شهرداری تهران محسوب می شود. وی با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه کودکان کار و خیابان و همچنین زنان سرپرست خانوار اقداماتی را انجام می دهد، افزود: بودجه لازم در این باره در نظر گرفته شده است و این در حالی است که در درمانگاه های شهرسالم نیز خدمات به این افراد به صورت رایگان ارایه می شود.
حمایت سازمان ملل متحد از نامزد زن انتخابات عراق
بیبیسی- سازمان ملل متحد “خشونت و اتهامزنی” علیه زنان نامزد در انتخابات عراق را محکوم کرده است. پیشتر یکی از نامزدهای زن به دلیل انتشار یک ویدیوی ادعایی جنسی در شبکههای اجتماعی کنارهگیری کرد. دکتر انتظار احمد جاسم پس از آنکه ویدئویی از او در شبکههای اینترنتی منتشر شد، از رقابت در انتخابات کناره گرفت. بهگفته او این ویدئو ساختگی است. نامزدهای دیگر زن نیز مشابه چنین تعرضی را گزارش دادهاند. در بیانیه سازمان ملل آمده است که هدف قراردادن زنان نه تنها باعث “نگرانی” نامزدها میشود بلکه “تهدیدی برای سلامت روند انتخابات است.”
افشاگری بازیگر بالیوود در مورد سواستفاده جنسی
زنان در جهان- در پی هشتگ “من هم” یا metoo در هالیوود، بازیگران بالیوود هم به بیان ناامیدی و سرخوردگی از مشکل سواستفاده جنسی در صنعت سینمای هند میپردازند. در گفتگوی بیبیسی با رادهیکا آپته، این بازیگر بالیوود توضیح داد که: کسانی که جرأت کنند و درااین مورد شرم آور صحبت کنند، احتمال از دست دادن کارشون هست. صحبت از مردان بیشرمی که در سینمای هند محبوب و قابل احترامندو باید توجه داشت که اینها مایه افتخار ملی برای هندی ها هستند.
یک زن عضو کنگره آمریکا از آزارجنسی در دوران دبیرستان خود میگوید
زنان در جهان- مارتا مکسالی، عضو جمهوریخواه کنگره با اشتراک هشتگ metoo مربی خودش در دوران دبیرستان را متهم به آزار جنسی کرد. مکسالی در گفتگو با وال استرست ژورنال گفته که تصمیم داشته وارد نیروی هوایی بشود- جایی که او بعدها اولین خلبان زنِ جنگنده بود ـ و این با پیشرفت هایی که توسط مربی اش در آکادمی سنت ماری در Rhode Islandداشته امکان پذیر شده. وی میگوید: من مورد فشار فیزیکی قرار نگرفتم و دقیقا یک تحریک عاطفی بود. فقط لحظهای کشید تا به خودم بیام در چه موقعیتی هستم، ولی در آن زمان خیلی ترسیده بودم.
تسهیل برنامههای تحصیل زنان در ریاضیات
تلگراف- دانشگاه “کمبریج” به تازگی به این نتیجه رسیده است که برای فراهم کردن بستری برای تحصیل زنان در رشته “ریاضیات” باید شرایطی آسان تر را برای آنها فراهم آورد. دانشگاه “کمبریج” در حال معرفی پیشنهاداتی آسانتر برای دانشجویان رشته “ریاضیات” است. هدف از ارائه این پیشنهادات، افزایش تعداد متقاضیان زن است.
بیبیسی- یک مهندس ارشد سازمان فضایی آمریکا، ناسا گفته است اولین انسانی که روی سیاره مریخ پا میگذارد باید یک زن باشد.
الیسون مکاینتایر، مدیر شبیهسازی فضایی ناسا که در مرکز فضایی جانسون در تگزاس مسئولیت آموزش متقاضیان سفر به فضا را دارد میگوید همه ۱۲ نفری که این مرکز تا کنون به ماه فرستاده، مرد بودهاند. او معتقد است وقتی نوبت به مریخ برسد، زنان باید اول صف باشند.
دنبال اجرایی کردن توصیه اینفانتینو در مورد بانوان هستیم
مهر- رئیس فدراسیون فوتبال تاکید کرد این فدراسیون به دنبال اجرایی کردن توصیه ای است که رئیس فیفا در سفر به تهران داشته است. مراسم رونمایی از حامی تیم ملی فوتسال بانوان بعدازظهر امروز با حضور مهدی تاج، محمدرضا ساکت، علی کفاشیان و برخی مسئولان دیگر در سالن اجتماعات مرکز ملی فوتبال از ساعت ۱۴:۳۰ برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال گفت: با توجه به شرایط خاص لیگ بانوان، کمیته بازاریابی تلاش دارد تا از مشارکت شرکت های علاقه مند برای اسپانسری در این زمینه دعوت و با آنها همکاری کنیم. تیم ملی فوتسال زنان در روز دهم اردیبهشت ماه به منظور حضور در مسابقات قهرمانی آسیا راهی تایلند می شود.
نتایج انتخابی تیمهای ملی ووشو/ الهه، برنده جدال خواهران منصوریان
ایسنا- مرحله نخست رقابتهای انتخابی درون اردویی تیم ملی ووشو بزگسالان برگزار شد. از سهشنبه چهارم اردیبهشت ۱۳۹۷ مرحله نخست انتخابیهای درون اردویی تیمهای ملی ووشو جوانان و بزرگسالان در هردو بخش زنان و مردان برگزار شد. با اتمام رقابتهای انتخابی(دو برد از سه بازی) تکلیف ووشوکاران اعزامی در چند روز آینده مشخص میشود.
داورزنی: درصدد بسط قایقرانی برای مردان و زنان در خاورمیانه هستیم
ایران- در دیدار با نایب رئیس فدراسیون جهانی کانوئینگ و هیات همراه داورزنی: درصدد بسط قایقرانی برای مردان و زنان در خاورمیانه هستیم معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان گفت: با توجه به ظرفیت آب و هوایی ایران این امکان وجود دارد که در بیش از ۵ نقطه کشور پایگاه های مجهز دائمی قایقرانی را بنا کنیم. « توماس کونیتزکو نائب رئیس فدراسیون جهانی کانوئینگ و رئیس فدراسیون قایقرانی آلمان » به همراه « سیف پاتوا رئیس کنفدراسیون قایقرانی آفریقا »، « دیوید کاتساراوا رئیس فدراسیون قایقرانی گرجستان » ، « حیاتاله خان دورانی دبیرکل و کلثوم جعفر نائب رئیس بانوان فدراسیون قایقرانی پاکستان » و همچنین رئیس و نائب رییس فدراسیون قایقرانی ایران با حضور در وزارت ورزش و جوانان با محمد رضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای این وزارتخانه دیدار کردند.
چالش لباس و انتخاب سرمربي در واليبال زنان
اعتماد- تيم ملي واليبال بانوان ايران كه خود را براي مسابقههاي جام كنفدراسيون واليبال زنان آسيا آماده ميكند، مدتي است كه اردوي خود را زيرنظر جواد مهرگان آغاز كرده است. چندي پيش انتشار عكسهايي از تمرينهاي اين تيم با واكنشها و انتقادهايي مواجه بود زيرا در اين تصاوير بازيكنان با لباسهاي متفاوت متعلق به خودشان در حال تمرين بودند. اين عكسها به نوعي نشاندهنده اين موضوع بود كه فدراسيون واليبال بعد از آغاز تمرينات همچنان برنامهاي براي فراهم كردن امكانات مناسب از جمله لباس يكدست براي تيم بانوان است را ندارد. در حالي كه تيم ملي واليبال مردان از همان شروع تمرينات با لباسهاي يكدست در تمرينات حاضر شدند. البته صديقه كعبيزاده، نايبرييس بانوان فدراسيون واليبال دليل يكدست نبودن لباسها را حضور بازيكنان در اردوي انتخابي ذكر كرد و با بيان اين موضوع كه در هيچ جاي دنيا در اردوي انتخابي به بازيكنان لباس يكدست نميدهند، از سفارش لباس براي اردوي بعد تيم ملي كه همراه با بازيكنان منتخب برگزار ميشود، خبر داد.
تاکید سرمربی تیم ملی فوتسال زنان ایران به جوانگرایی
ایرنا- «شهرزاد مظفر» سرمربی تیم ملی فوتسال زنان ایران با تاکید بر جوانگرایی، گفت:بازیکنان تیمش از سن بالایی برخوردار نیستند و میانگین سن ۲۵ سال برای رقابت های قهرمانی فوتسال بانوان آسیا ایده آل است.
مظفر امروز (چهارشنبه) در حاشیه تمرین تیم ملی فوتسال زنان ایران در جمع خبرنگاران افزود: جوانگرایی در فاصله رقابت های مهم آسیایی و یا جهانی صورت نمی گیرد، بلکه برای رسیدن به این مهم باید زمان کافی در اختیارداشته باشیم.
وی گفت: با این حال ۱۴ نفر در اردوی تیم ملی حضور دارند که نسبت به سال ۲۰۱۵ که قهرمان آسیا شدیم، هفت بازیکن جدید هستند. البته برای جوانگرایی برنامه های زیادی در پیش داریم که برای رسیدن به آن مهم است برنامه ها در چه زمانی و به صورتی اجرایی شود.
تاج: فوتسال بانوان نیازمند حمایت جدی است
تهران- ایرنا- «مهدی تاج» رییس فدراسیون فوتبال، گفت: فوتسال بانوان نیاز به حمایت جدی دارد تا در کنار این مهم بتواند از عناوین خود دفاع کند. رییس فدراسیون فوتبال بعدازظهر چهارشنبه در مراسم رونمایی از لباس جدید تیم ملی فوتسال زنان گفت: یکی ازحرکات های درستی که باید انجام دهیم، حمایت جدی از فوتسال است؛ ما در جام جهانی سوم شدیم و در رنکینگ جهانی ششم هستیم و باید از عنوان قهرمانی خود دفاع کنیم. وی افزود: برای حفظ موفقیت های بانوان باید در رده هر رده سنی کار جدی صورت گیرد و کارخانه بازیکن سازی ما همینطور فعالیت کند. یکی از توصیه های «اینفانتینو» رییس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) توسعه فوتبال و فوتسال زنان بود که به دنبال اجرای آن هستیم. رییس فدراسیون فوتبال، گفت: امیدوارم تیم بانوان در تایلند از عنوان قهرمانی خود دفاع کند.