خبرنامه هفتگی شماره ۶۵ ماچولند ۱۴ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

خبرنامه هفتگی شماره ۶۴ ماچولند ۷ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷
3 می 2018
خبرنامه هفتگی شماره ۶۶ ماچولند ۲۱ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷
17 می 2018

خبرنامه هفتگی شماره ۶۵ ماچولند ۱۴ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید.

شاخص های عدالت جنسیتی با دستور رییس جمهوری درحال تدوین است

ایرنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تدوین شاخص های مربوط به عدالت جنسیتی با دستور دکتر حسن روحانی خبر داد و گفت: در حال تدوین اطلس وضعیت زنان در کشور به تفکیک استان ها و شهرستان ها هستیم.

معصومه ابتکار روز یکشنبه در نخستین نشست مدیران کل دفاتر امور بانوان و خانواده استانداری ها در دولت دوازدهم فلسفه انتظار را یک حرکت دائمی جامعه برای رسیدن به الگویی که منجی بشریت بشارت داده است، دانست و افزود: تلاش می کنیم در این مسیر خسته نشویم و امیدوار باشیم، همانگونه که شعار دولت یازدهم و دوازدهم بوده است.

واکنش « ابتکار» به خبر رفع حصر «زهرا رهنورد»

ایلنا- – معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در خصوص آخرین تحولات ورود زنان به ورزشگاه گفت: این موضوع در حال پیگیری است وزارت ورزش برنامه‌ریزی خیلی خوبی انجام داده و در دولت هم شیوه نامه داشتیم که در حال پیگیری و انجام است. معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری درباره خبر رفع حصر زهرا رهنورد در جمع خبرنگاران گفت: بسیار امیدوارم و فکر می‌کنم جامعه ما نیاز به امید و آرامش دارد. معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگر ایلنا در خصوص آخرین تحولات ورود زنان به ورزشگاه گفت: این موضوع در حال پیگیری است وزارت ورزش برنامه‌ریزی خیلی خوبی انجام داده و در دولت هم شیوه نامه داشتیم که در حال پیگیری و انجام است. وی در خصوص اینکه گفته می‌شد در مرحله اول خبرنگاران زن اجازه ورود پیدا خواهند کرد، گفت : بحث فعلا ورود بانوان است. کارهای خوبی صورت گرفته و زمینه‌ها هم فراهم شده است.

ابتکار: حضور بانوان در ورزشگاه‌ها در دستورکار دولت قرارگرفته است

آفتاب- معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه سامان‌دهی حضور بانوان در ورزشگاه‌ها در دستور کار دولت دوازدهم قرارگرفته است، گفت: متن لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در مرحله نهایی خود در قوه قضائیه است.

معصومه ابتکار در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه “در خصوص ورود زنان به ورزشگاه و حسن نظر فراکسیون زنان مجلس در این زمینه، نظر شما چیست؟” اظهار کرد: موضوع کلی ورزش بانوان از مسائل بسیار موردتوجه و پر اهمیت برای دولت دوازدهم است.

وی با بیان اینکه برای اینکه حضور زنان در عرصه‌های مختلف ورزشی امکان‌پذیر باشد در حال تلاش هستیم، افزود: سعی ما بر این است که از ورزش قهرمانی بانوان و همچنین توسعه اماکن ورزشی برای بانوان حمایت کنیم و این موضوع از اولویت‌های بالای دولت دوازدهم است.

رایزنی ابتکار با مجلس برای تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان

مهر- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با نایب رئیس دوم و رئیس فراکسیون زنان مجلس برای تسریع در تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان رایزنی کرد. معصومه ابتکار به دنبال پیگیری های گذشته در خصوص تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان امروز دوشنبه با علی مطهری نائب رییس دوم و پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی رایزنی داشت. پروانه سلحشوری نیز در این رابطه گفت: با تمام قوا پیگیر موضوع هستیم. همچنین علی مطهری با تاکید بر اهمیت این لایحه گفت که موضوع در دستور کار قرار دارد. لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که از تصویب کمسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گذر کرده، اکنون در دستور کار مجلس است.

لایحه تامین امنیت زنان در مراحل آخر تدوین قرار دارد

ایرنا – معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: لایحه تامین امنیت زنان مراحل آخر تدوین خود را در قوه قضاییه برای ارسال به دولت طی می کند. معصومه ابتکار روز سه شنبه پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای زنان هرمزگان و مرکز اورژانس اجتماعی استان هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از رییس قوه قضاییه می خواهیم که این لایحه را هرچه سریع تر به دولت ارسال کند تا برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود. وی یادآور شد: گفت و گوهای بسیار جدی برای حمایت از بانوان در برابر خشونت از ابتدای دولت دوازدهم با قوه قضاییه جهت توافق بر سر متن این لایحه برگزار شده است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اضافه کرد: نشست های یاد شده منتهی به متن قابل قبول و مورد توافق شده است.

ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت معرفی بیشتر اورژانس اجتماعی به جامعه پرداخت و گفت: همراه با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال مکاتبه با وزیر کشور برای معرفی بیشتر این اورژانس از طریق شهرداری ها و تابلوهای تبلیغاتی سطح شهرها هستیم.

انتقاد ابتکار؛ چرا یک سوم مواد غذایی دورریز می‌شود؟

مهر : معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اهمیت نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف آب گفت: به عنوان یک کشور اسلامی اتفاق خوبی نیست که یک سوم موادغذایی را دور می‌ریزیم. معصومه ابتکار در نشست با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران و مسئولان اجرایی طرح «رد پای آب» با اشاره به شکل‌گیری ایده طرح رد پای آب که با هدف آموزش و اصلاح الگوی مصرف آب شکل گرفته، افزود: یکی از راهبردهای معاونت امورزنان و خانواده که در طرح رد پای آب هم پیگیری می‌شود، توجه به نقش زنان و خانواده‌ها در حفظ منابع آب و محیط زیست است.وی ادامه داد: هدف ما این است که بتوانیم با مبنا قرار دادن استان تهران، این طرح را در سطح ملی اجرا کنیم و به این منظور باید یک الگوی کشوری و ساز و کار ملی در جهت ارائه آموزش‌ها و شبکه سازی به منظور کاهش مصرف آب از سوی خانواده‌ها تدوین کنیم.

۲۲ درصد تولید ناخالص ملی به کار خانگی زنان اختصاص دارد

ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: مشاغل خانگی زنان سهم مهمی در تولید کالای ایرانی و ایجاد اشتغال و کارآفرینی داشته و هم اکنون ۲۲ درصد از تولید ناخالص ملی کشور به کار خانگی زنان اختصاص دارد.

معصومه ابتکار روز سه شنبه در نشست با بانوان فعال اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استان هرمزگان افزود: طبق مطالعاتی که در سال های ۸۵ و ۹۵در ایران صورت گرفت، ارزش کار و فعالیت خانگی زنان در نگهداری و تولید مواد غذایی، بهداشت، مدیریت منزل، منابع آب، پسماند و غیره مثمر ثمر بوده است. وی بیان داشت: ۷۵ درصد از صنایع دستی ایران را زنان تولید می کنند که تلاش داریم از نظر کیفیت، استاندارد و بازار کار آن را ارتقا دهیم. معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، مهم ترین رویکرد دولت را کارآفرینی و اشتغال برشمرد و گفت: نباید ارزش کار خانگی زنان را نادیده گرفت چرا که زنان به طور یقین در کنار مردان نقش بسزایی در توسعه اقتصادی دارند. ابتکار با اشاره به این که مشاغل غیر رسمی آمار اشتغال در کشور را پایین آورده است، گفت: سعی داریم آمار کار خانگی و کارهای غیر رسمی را در آمار اشتغال رسمی بگنجانیم.

فراکسیون زنان طرح بازپژوهی حقوق زنان را تهیه می‌کند

ایسنا- یک عضو فراکسیون زنان مجلس از تهیه طرح بازپژوهی حقوق زنان در فراکسیون متبوعش خبر داد.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: در نشستی که با حضور اعضای فراکسیون زنان و خانم ملاوردی دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی برگزار شد، در خصوص موضوع شهروندی و مشکلات ناشی از بی‌توجهی به این مساله در حوزه زنان بحث و تبادل نظر شد. در این جلسه لایحه بازپژوهی حقوق زنان که در دولت آقای خاتمی با مطالعات دقیق کارشناسی تهیه شده بود مورد یادآوری قرار گرفت و قرار شد همین لایحه در قالب طرح فراکسیون زنان مجلس به جریان بیفتد.

سلحشوری: ریشه بسیاری از مشکلات در خود مجلس است

ایلنا : رئیس فراکسیون زنان گفت: مجلس باید با فساد مبارزه کند. اگر مجلس بتواند با فساد مبارزه کند و شفافیت ایجاد کند بسیاری از مشکلات کنونی مملکت حل می شود. به نظر من ریشه بسیاری از مشکلات در خود مجلس است.

«ما خوب نبودیم»؛ این توصیف پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس از عملکرد خودش و همکارانش در آستانه ورود مجلس دهم به سومین سالش است؛ او در حالی این جمله را در گلایه از به نتیجه نرسیدن طرح‌های تحقیق و تفحص می‌گوید که معتقد است ریشه بسیاری از مشکلات در خود مجلس است.

دولت سریع‌تر طرح اسیدپاشی را تعیین تکلیف کند

به گزارش شفاف، نشست مشترک فراکسیون زنان مجلس با بانوان استانداری‌های کشور برگزار شد که اعضا بر تعیین تکلیف طرح اسیدپاشی از سوی دولت تاکید کردند. در ابتدا پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان طی سخنانی لوایحی همچون افزایش سن ازدواج، طرح تابعیت، تأمین امنیت زنان را از جمله مواردی خواند که در دستور کار فراکسیون قرار دارد. وی افزود: اجرای موارد فوق مستلزم این است که شما نیز در دولت پیگیری آنها را در دستور کار قرار دهید. سلحشوری ادامه داد: مطالبه‌گری جامعه زنان باید افزایش یابد؛ طی این دو سال پیگیری‌های زیادی برای برگزاری این نشست انجام شد و انتظار می‌رود با تعامل مناسب میان نمایندگان مجلس و دولت مطالبات حوزه زنان پیگیری و رفع شود. در ادامه فاطمه سعیدی نماینده مردم تهران اظهار داشت: برخی آموزش‌ها باید در سطح مدارس و حتی پیش دبستانی شروع شود البته به دلیل کمبود امکانات با موانعی روبرو هستیم؛ باید این آموزش‌ها در کشور ارائه شود.

تاکید بر پیگیری مطالبات حوزه زنان و حضور آنها در ورزشگاه

ایسنا- پیگیری طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حقوق کودک در قانون حمایت از کودکان، حضور زنان در ورزشگاه‌ها و تمرکز بر پیگیری مطالبات حوزه زنان از جمله مواردی است که در نشست فراکسیون زنان با بانوان استانداری‌های سراسر کشور مطرح شد.

به گزارش ایسنا، نشست فراکسیون زنان با بانوان استانداری‌های سراسر کشور روز گذشته برگزار شد. در این نشست، پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان با بیان اینکه زنان حاضر در این نشست زحمات بسیار زیادی برای جامعه زنان کشیده اند، اظهار کرد: این دیدار یکی از پروژه‌های جدی فراکسیون زنان است که همزمان با نشست وزارت کشور شده است.

وی همچنین گفت: چانه زنی و رایزنی‌های زنان برای طرح‌های مربوط به آنها بسیار دارای اهمیت است. باید در اصلاح قوانین مربوط به زنان عملگرا وارد شویم. ما برای تحقق این طرحها نیازمند همراهی مردم هستیم به شرطی که جامعه زنان این موارد را از ما مطالبه کنند.

۳۷ هزار ازدواج زیر ۱۵ سال در کشور ثبت شد

ایرنا – رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: آمارها نشان می دهد که سال گذشته ۳۷ هزار ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در کشور ثبت و در این مدت ۲ هزار زن نیز طلاق گرفته یا بیوه شدند.

پروانه سلحشوری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ازدواج دختران در سن زیر ۱۵ سال مشکلات متعددی دارد و حتی جدایی و بیوه شدن معضلات را به مراتب افزایش می دهد. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اظهار کرد: بر این اساس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی بنا بر اهمیت وارد این موضوع شد، زیرا ازدواج دختران زیر ۱۵سال آسیب های مختلفی آنها را تهدید می کند. این نماینده مجلس ادامه داد: آمار بیانگر آن است که دو سوم ازدواج ها در سنین کودکی شانس ابتلا به بیماری های مختلف به ویژه سرطان دهانه رحم در بزرگسالی را به مراتب افزایش می دهد. وی بیان کرد: ازدواج دختران در سنین پایین موجب می شود به طور ناگهانی وارد زندگی بزرگسالی شده و در این میان از آموزش و مهارت های لازم زندگی نیز برخوردار نشوند.

شاپرک شجری‌زاده، از دختران خیابان انقلاب، بار دیگر بازداشت شد

رادیو فردا- گزارش‌های رسیده از ایران حاکی است که شاپرک شجری‌زاده، یکی از «دختران خیابان انقلاب»، شامگاه سه‌شنبه ۱۸ شهریور همراه با فرزند خردسالش در کاشان بازداشت شده و همزمان برای یکی دیگر از زنان معترض به حجاب اجباری حکم احضار صادر شده است. نسرین ستوده، وکیل دادگستری، به «کمپین حقوق بشر در ایران» گفته است خانم شجری‌زاده که همراه با پسر ۹ ساله‌اش به کاشان سفر کرده بود به دلیل «برداشتن حجاب از سر» توسط پلیس امنیت این شهر بازداشت شده است.

احضار صدیقه وسمقی به دادگاه تجدید نظر

زیتون– صدیقه وسمقی به دادگاه تجدید نظر احضار شد.صدیقه وسمقی، شاعر، نویسنده، اسلام پژوه و عضو دوره اول شورای شهر تهران که هنگام بازگشت به‌کشور در فرودگاه امام خمینی برای ساعاتی بازداشت شده بود٬ ۳۰ مهرماه به دادسرای شهید مقدس اوین احضار و بازداشت شده بود. او در دادگاهی ۱۲ دقیقه‌ای به ریاست قاضی مقیسه محاکمه و در ابتدا قرار وثیقه سه میلیاردی برای او صادر شد. پس از آن مبلغ قرار به یک میلیارد کاهش یافت؛ اما در نهایت با تغییر رای رییس دادگاه قرار بازداشت برای این نویسنده و اسلام پژوه صادر و او به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. وسمقی یک روز پس از بازگشت به ایران نیز به دادسرای اوین مراجعه کرده بود و ماموران دادسرای اوین به او گفته‌ بودند: «پرونده‌تان نیامده .بروید هر موقع آمد خبرتان می‌کنیم.»

فراکسیون زنان از بند نسوان اوین بازدید می کند

خبر آنلاین : فاطمه سعیدی گفت که از اژه‎ای خواسته است تا ضمن برگزاری جلسه‎ای با فراکسیون زنان مقدمات بازدید از بند زنان زندان‌ اوین و دیگر زندان‌ها فراهم شود و موافقت اولیه آن انجام و قرار شده پس از بررسی بیشتر این بازدیدها انجام شود.

دبیر جلسه فراکسیون امید جزئیاتی از دیدار صبح امروز این فراکسیون با محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه را بیان کرد و گفت: حضور سخنگوی قوه قضاییه در فراکسیون امید گام مهمی در راستای تعامل میان دو قوه بود. پرسش‌های صریحی درباره حصر و پرونده‌های مهم قضایی طرح شد که ما را به حل مشکلات امیدوار کرد.

افزایش سن ازدواج دختران و موانع فقهی آن

رادیو فردا- رویا کریمی مجد- مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی اجتماعی زنان هفته گذشته با استناد به آمارهای موجود، اعلام کرد که در کل کشور، حدود ۴۳ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند. شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران، نیز در روز جهانی زن در سال ۹۶ اعلام کرد که در ایران، ۱۵ هزار دختر با سن کمتر از ۱۵سال، بیوه محسوب می‌شوند. این در حالی است که در میان ازدواج‌های در سنین پایین، کودکان زیر ده سال هم دیده می‌شوند. آمار‌ها نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ سالانه بین ۱۷۶ تا ۲۲۰ کودک زیر ده سال در ایران تن به ازدواج داده‌اند. پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس، روز ‌۱۴ اردیبهشت خبر داد طرحی تهیه شده که در آن سن ازدواج دختران را ۱۶ سالگی تعیین کرده‌اند. به گفته وی، در این طرح آمده است که برای ازدواج دختران بین ۱۳ تا ۱۶ سال، اجازه ولی، حکم دادگاه و نظر پزشکی قانونی مبنی بر آمادگی جسمی دختر برای ورود به ازدواج لازم است.

توصیه آیت‌الله جوادی آملی، مرجع تقلید شیعه: زنان نسبت به فرد بی‌حجاب یا بدحجاب «انزجار جوارحی» نشان دهند، یعنی با دست و پا و سر و دهان و اعضای بدنشان نفرت خود را به نمایش بگذارند

رادیو زمانه- آیت‌الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید شیعه از زنان ایرانی خواسته است که اگر زنی را دیدند که حجاب از سر برداشته یا حجاب را به درستی رعایت نکرده، با دست و پا و دهان و سایر اعضای بدن خود نفرت‌شان را از زن معترض به پوشش اجباری نشان دهند. او در درس اخلاق خود موضوع را به این شکل بیان کرده است: «امر به معروف و نهی از منکر زیر مجموعه ولایت است. این ارزش دینی مراحلی دارد که نخستین آن انزجار قلبی و دومین آن انزجار جوارحی است. بر این اساس اگر زنان نسبت به فرد بی‌حجاب یا بدحجابی انزجار جوارحی نشان دهند، بی تردید آن فرد پس از مشاهده این که عموم مردم از رفتار او انزجار دارند، بی تردید تغییر رویه خواهد داد.» این مرجع تقلید شیعه دو هفته قبل در هشدار به بی‌عدالتی در ایران گفته بود اگر با وجود مشکلات اقتصادی ملت قیام کند «همه ما را به دریا خواهد ریخت.»

یاران نرگس محمدی از او می‌گویند، در سالگرد اسارتش

روز ۱۵ اردیبهشت سال۱۳۹۴ نرگس محمدی، فعال سرشناس حقوق بشر، در خانه‌اش در تهران دستگیر شد. نرگس در مجموع۲۲ سال حکم زندان در کارنامه‌اش دارد که ۱۶ سال آن لازم‌الاجراست. در این سال‌های دور از هم، هربار که نرگس از قفسش پیامی و نامه‌ای می‌دهد، حکایت طوطی و بازرگان از برابر چشممان رژه می‌رود. نرگس، و نه هیچ پرنده خوش‌الحانی‌ سزاوار قفس نیست، و ما هم پرندگانی نیستیم که زندگی را با نمایش مرگ به او نوید دهیم، که او سرشار از زندگی و عشق است حتی در گوشه قفس و اوست که با نامه‌هایش از گوشه زندان، با سخنان و نظرها و حتی با گلایه‌هایش هشدار می‌دهد که نمی‌توانیم و نباید خودمان را به مردن بزنیم. این نوشته‌ها پاسداشت یاد نرگس است از زبان تعدادی از دوستان‌اش.شیرین عبادی، خدیجه مقدم، آسیه امینی، مهناز پراکند، منصوره شجاعی، پروین اردلان

چرا مهریه در شرایط امروز ایران لازم است؟

رادیو زمانه- مرمر مشفقی معصومی- این روزها بسیار می‌شنویم که از زنان انتقاد می‌شود که چطور هم از برابری صحبت می‌کنند هم مهریه طلب می‌کنند. این یادداشت با نگاهی به قوانین سوئد در زمینه حقوق اقتصادی زنان، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا در شرایط فعلی ایران، وجود مهریه برای زنان ضروری است و چه باید کرد تا زمینه برای حذف مهریه فراهم شود. در سال‌های اخیر نوک حمله و انتقاد درباره فرهنگ مهریه به سمت زنان است و بسیاری با این ادعا که مهریه به منزله فروختن یا تحقیر کردن زن است، سعی دارند این تنها ابزار اقتصادی زنان را که به دلیل تبعیضات و نابرابری‌های ساختاری، خانه‌دار یا در شرایط اقتصادی نابرابر هستند، از آنها بگیرند. شروط ضمن عقد هم مثل یک بده بستان شده که مردها را باید با بخشیدن مهریه به امضای آنها راضی کرد.

حقوق زنان برابري يا نابرابري (شبهات مسائل زنان)

جوان- «برخي از شبهات پيرامون اسلام نسبت به زن، مستندات ديني دارد، ولي از مسلمات ديني نيست چراکه سند آن، گاه رواياتي مرسله، مرفوعه يا ضعيف است که نه قرآن آن را تأييد مي‌کند و نه روايات متواتر و نه دليل عقلي و گاه مستند آن فتواي فقهي است که در آن زمينه، مراجع عظام فتواهاي متفاوتي دارند.» «برخي از شبهات پيرامون اسلام نسبت به زن، مستندات ديني دارد، ولي از مسلمات ديني نيست چراکه سند آن، گاه رواياتي مرسله، مرفوعه يا ضعيف است که نه قرآن آن را تأييد مي‌کند و نه روايات متواتر و نه دليل عقلي و گاه مستند آن فتواي فقهي است که در آن زمينه، مراجع عظام فتواهاي متفاوتي دارند.» زهرا آيت‌اللهي در مقدمه کتاب «حقوق زنان برابري يا نابرابري» مي‌نويسد:«بسياري از تهمت‌هايي که امروزه به اسلام وارد مي‌شود بر اساس رواياتي است که سند معتبر ندارد و با ساير روايات و سيره معصومين عليهم‌السلام يا اصول کلي حاکم بر ادله ديني (مانند قاعده لاضرر يا نفي عسر و حرج) تعارض دارد، بنابراين به هيچ وجه نمي‌توان عنوان کرد که نظر اسلام در آن مسئله، مطابق آن نقل قول است و مردم ملل مختلف را به اين وسيله مخالف اسلام ساخت. در واقع برداشت از احاديث و تعيين معتبر بودن يا نبودن آنها را بايد به اهل فن سپرد و به ياد داشت که خداوند در قرآن کريم مي‌فرمايد: وَ لاَ تَقُفُ مَا لَيسَ لَکَ بِهِ عِلمٌ؛ بر آنچه به آن علم نداري، ايستادگي نکن». اين کتاب تلاشي است براي تمايز قائل شدن ميان آنچه اسلام حقيقتاًً گفته و مطالبه مي‌کند، با تصورات و ديدگاه‌هاي رايج غلط ميان مردم.

جمهوری حجاب، نظام اسلامی و جنبش کارگری

نویسنده: حبیب تبریزیان- در آغاز انقلاب که احساسات مذهبی بخش عمده جامعه را در بر گرفته بود اسلامیت نظام و نمایش‌های مذهبی ظاهری و نمادین؛ مانند داشتن ریش و حجاب، با محتوای نظام تازه مستقرشده تباین چندانی نداشت. می‌توان گفت در آن شرایط در نظام اسلامی فقط زنان خودخواسته محجبه نشده بودند؛ مردان هم به نوعی با ریش گذاشتن، انگشتر عقیق به انگشت کردن، تسبیح به دست گرفتن و حضور در مراسم عبادی و مذهبی، خود را با حجاب مذهبی پوشاندند؛ حجابی که تا حدودی بسیار زیاد با نیات درونی اکثر آن‌ها مطابقت داشت.

چرا این‌بار جنبش مبارزه با حجاب اجباری فراگیر شد؟

رادیو زمانه- ماندانا صبری- اخیرا ویدیویی منتشر شده که در آن زنان پلیس به بهانه بدحجابی، قصد دارند تعدادی دختر را به زور به داخل ون گشت ارشاد ببرد اما وقتی با مقاومت آنها مواجه می‌شود، دست به خشونتی باورنکردنی می‌زند. پخش این ویدیو در فضای مجازی افکار عمومی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. انتشار ویدئوی کتک زدن یک زن به دست مامور گشت ارشاد واکنش‌های زیادی را برانگیخت. اما این اولین بار نیست که چنین برخوردی صورت می‌گیرد و نیز اولین بار هم نیست که تصاویر آن در شبکه‌های مجازی پخش می‌شود. در ۴۰ سال گذشته، برخورد‌های خشن با شهروندان به بخشی از زندگی روزانه مردم ایران تبدیل شده و پیش از این نیز تصاویر به مراتب خشن‌تری از حمله به معترضان در سال ۸۸، بدن‌های شلاق‌خورده به دلیل شرکت در مهمانی‌های مختلط، و یا حتی برخوردهای تند با دستفروشان در شبکه‌های مجازی دیده شده است. پس دلیل این همه واکنش چیست؟ چرا این‌بار بخشی از مسئولان نیز، گرچه به قصد انکار یا دست‌کاری ماجرا، واکنش نشان داده‌اند؟

تشویق به حجاب با ترفیع درجه ممکن است؟

آفتاب یزد- چند روزی از پخش آن ویدئو می‌گذرد؛ ویدئویی جنجالی از درگیری یک مامور گشت ارشاد با چند خانم. ویدئویی که روز بعد از پخش شدن آن با واکنش‌های مختلف مسئولین همراه شد. از معاونت امور زنان رئیس جمهور و دستیار ویژه حسن روحانی در امور شهروندی بگیرید تا چهره‌های مختلف سیاسی همه و همه در خصوص برخورد مامور گشت ارشاد با آن خانم مرثیه‌ها در توئیت‌ها و نوشته‌ها و بعضا سخنرانی‌هایشان سر دادند و حتی کار به اظهارنظر نمایندگان مجلس هم رسید. وزیر کشور هم خواستار برخورد با مامور خاطی (احتمالی) شد. اما به فاصله یکی دو روز، رسانه‌های جریان راست، در خطی هماهنگ فیلمبرداری از آن اتفاق را یک نقشه طراحی شده توصیف کردند، از مامور به خاطر این برخورد تقدیر و آن را نشانی از وظیفه شناسی او دانستند و بالعکس دخترانی که مورد حمله قرار گرفتند را وابسته و فریب خورده خارج از کشور توصیف کردند.

آزادی حجاب داریم، آزادی بی حجابی نه

ایران زنان- طیبه میرزا اسکندری- آزادی حجاب در ایران یعنی تنوع حد و فرم و کیفیت پوشش زنان و دختران و زنان ایرانی که خیلی هم امر روشن و نمایانی است. با این حال مفهوم حجاب اجباری از کجا آمده است؟ مربوط به زن ایرانی و از داخل مرزهاست یا بساط شعبده ای است از بیرون مرزهای ایران؟ چرا متولیان امور زنان کشور نسبت به این مفهوم که در اصل جنگ با قانون حجاب است، نه موضعی مشخص دارند و نه رویه عملی روشن؟ بحث حجاب اجباری و مبارزه با آن مدتهاست در جامعه ما براه افتاده است، خیلی هم داغ و پردامنه، طوری که آدم فکر می کند در حال حاضر در امور معیشتی و اجتماعی و فرهنگی جامعه هیچ کار و مساله دیگری نیست و هیچ نقصان دیگری نمانده الا همین حجاب اجباری که باید فی الفور هم حلش کرد و خیال همه را راحت نمود!

جایگاه زنان در منظر امام خمینی

ایران زنان- مینا آونج- امروز بحث مهم محافل اجتماعی دنیا، بررسی اندیشه حضرت امام در مورد زن می باشد. بی تردید ایشان الگوی نوین نظام اجتماعی اسلام بودند و بحث توسعه جایگاه زنان را برای جمهوری اسلامی در اندیشه و عمل ترسیم کرده اند.

در این مقاله تلاش شده است دیدگاه حضرت امام در ارتباط با نقش و شأن بانوان در خانواده، حجاب و پوشش، جایگاه و حضور زن در ابعاد مختلف جامعه ازجمله حوزه های سیاسی و اجتماعی، علمی و فرهنگی و همچنین نقشی که در انقلاب داشتند، مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد. مساله ای که در این پژوهش در جهت پاسخ گویی به آن هستیم، این است که چرا امام تلاش می کرد شخصیت و هویت زن مسلمان را بنمایاند و زنان را از مقام و مرتبه خودشان آگاه سازد.

اشتغال زنان، ضرورت یا انتخاب؟

تسنیم- «اشتغال زن» مسئله‌ای است که به ویژه در دهه‌های اخیر، با وجهه‌ای جهانی و بدون مرز، به عرصه‌ نظریه‌پردازی فرهنگی و اجتماعی وارد شده است. افزایش روزافزون اشتغال زنان با مفهوم «انجام کارهای تمام‌وقت، دارای مزد و بیرون از خانه توسط زنان» در بسیاری از جوامع، آن را به پدیده‌ای با جوانب متعدد از جهت شرایط و چگونگی اشتغال زنان (ساعات کاری، دستمزدها و مهارت‌ها)، تأثیرگذاری چندوجهی بر نهاد خانواده و مؤلفه‌های اجتماعی مرتبط مانند بیکاری مردان و تغییر بنیادین روابط اجتماعی زن و مرد مبدل ساخته است. بر این اساس، پدیده‌ اشتغال زنان از زوایای متفاوتی قابل پژوهش و بررسی است؛ اما اولین سؤالی که در این باره مطرح است این است که «آیا اشتغال زنان در جامعه‌ امروز ما با مؤلفه‌های خاص آن، به ویژه پذیرش مذهب رسمی تشیع، نوعی ضرورت است یا صرفاً یک انتخاب یا اختیار برای زنان به شمار می‌رود؟» در این نوشتار، برآنیم به بررسی این موضوع بپردازیم.

حقوق زنان تا کجا و با چه روش‌هایی نقض می‌شود؟

بی‌بی‌سی- مجید محمدی تحلیگر سیاسی- مجید محمدی، تحلیلگر سیاسی در مقاله ای که برای صفحه ناظران نوشته است به موانع حضور زنان در جامعه پرداخته است: برخی از اعمالی که علیه زنان در ایران انجام می گیرد به روشنی برای زن ستیزان و طرفداران حقوق زنان آشکار است و مواضع افراد و گروه‌ها هم در این زمینه روشن است. به عنوان چند نمونه می توان به تحقیر نخست وزیر بریتانیا توسط وزیر خارجه‌ جمهوری اسلامی به خاطر زن بودن یا مسخره کردن برابری جنسیتی توسط شناخته شده ترین کمدین جمهوری اسلامی اشاره کرد. ظریف پس از انتقاد ترزا می از سیاست مداخله جویانه‌ی جمهوری اسلامی در منطقه می گوید: ” یک خانمی را می‌آورند به منطقه تا به آنها بگوید که ما امنیت شما را تأمین می‌کنیم.” (خبرگزاری تلویزین دولتی، ۲۱ آذر ۱۳۹۵)

لایحه منع خشونت علیه زنان کپی از جوامع غربی است

ایران زنان-ولی‌مراد با بیان ایرادات اساسی لایحه منع خشونت علیه زنان گفت: متن و مبنای این لایحه کپی از جوامع غربی است و ارزش‌های خانوادگی در آن نادیده گرفته شده است و مرزی بین نقش زن در خانواده و جامعه قائل نشده است. توران ولی‌مراد کارشناس حوزه زنان و خانواده درخصوص ارزیابی فعالیت معاونت امور زنان و خانواده گفت: قبل از سال ۸۴ که مرکز مشارکت زنان داشتیم و بعدش هم که به معاونت امور زنان و خانواده تبدیل شد اتفاق مثبتی در زمینه زنان رخ نداده است و رسما در حوزه خانواده سیاست گذاری تعطیل است. دو جریان سیاسی که وجود دارند در زمینه زنان اگر به طور کلان نگاه کنیم یک جریان سیاسی، مسائل خاص و عامی را مدام مطرح می ک که پشت پرده آن اهداف سیاسی است از سال ۹۲ به این طرف در حوزه زنان و خانواده فقط مطالبات مطرح می‌شود و اقدامی صورت نمی‌گیرد.

نگرانی از اجرای زیرپوستی «قرارداد معاونت امور زنان و صندوق جمعیت سازمان ملل» با سفر مسئولان به سوئد

فارس- مسئول سازمان بسیج زنان کشور گفت: در قرارداد معاونت امور زنان با صندوق جمعیت، کشورهای فنلاند و سوئد برای الگوگیری کشور ما مطرح شده‌اند؛ سفر مسئولان حوزه زنان ایران به این کشورها، نگرانی اجرای خاموش این قرارداد را ایجاد می‌کند. مینو اصلانی مسئول سازمان بسیج زنان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، با اشاره به اجرای خاموش قرارداد برنامه مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، اظهار داشت: این قرارداد باید به تصویب مجلس می‌رسید اما این اتفاق نیفتاد.

زنان و قلمروی خصوصی و عمومی

خانه ما- زهره دودانگه- نظریه پردازان فمنیستی همواره از دوگانگی قلمروی خصوصی و عمومی انتقاد کرده اند و بنیان های نظام موجود را در راستای محدود کردن زنان در خانه و انزوای آنان در حوزه خصوصی تلقی کرده اند. اما امروز زنان به طور روزافزونی وارد حوزه های عمومی شده اند و تلاش دارند تا سرمایه های فرهنگی قابل توجهی را که کسب کرده اند، در خدمت گرفته و نقش اجتماعی موثری را در جامعه ایفا کنند. اما نمی توان گفت که تبعیض میان جنس زن و مرد به کلی از میان رفته، بلکه کماکان در جوامع مختلف مشاهده می شود. این نابرابری در کشورهای در حال توسعه از قوت بیشتری برخوردار است و نگاهی به آمار اشتغال چنین نارسایی ای را نشان میدهد(۱). در این یادداشت تلاش بر آن است که پس از مروری نظری بر تقابل میان عرصه خصوصی و عمومی (با تاکید بر مفهوم جنسیت)، به چالش هایی پرداخته شود که بر سرراه حضور زنان در اجتماع، به ویژه در حوزۀ اشتغال، وجود دارد.

رئیس پلیس تهران با دفاع از مأمور زن گشت ارشاد: او بارها به دختران شهر گل داده بود

رادیو زمانه- حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران انتشار فیلم برخورد نامناسب مأمور زن گشت ارشاد با دو دختر جوان را فضاسازی خواند، دختران معترض را محکوم کرد و درباره مأمور زن نیروی انتظامی گفت او بارها به دختران جوان گل داده بود.

فرمانده نیروی انتظامی تهران همصدا با مقامات قضایی گفته تهیه فیلم از این حادثه برنامه‌ریزی شده بود و ادامه داد که «در این ماجرا دو خانم با کلماتی بسیار زشت و رکیک به مأمور ما که به آنها تذکر داده بود حمله‌ور شدند».

این مقام ارشد نظامی گفته «این مأمور زن، بارها به زنان و دختران این شهر گل هدیه داده بود و آنها اطلاع کامل داشتند که این خانم هر روز در آن نقطه از پارک طالقانی انجام وظیفه می‌کند لذا با نیت درگیری وارد صحنه شدند تا فیلمی تهیه کرده و به آن دختر معلوم الحال بدهند».

خراسان رضوی؛ رتبه اول کودک همسری

صاد- فرشته حسین زاده سلجوقی، مدیر کل بانوان استانداری خراسان رضوی گفته که این استان رتبه اول کودک همسری در کشور را دارا است.او همچنین افزوده که تعداد زنان زندانی خراسان رضوی، مرتبط با مواد مخدر دو برابر نرم کشور است.

زنان مدیران آب و غذا در خانه هستند/ آب مجازی را تعریف کنیم

مهر- مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه زنان مدیران آب و غذا در خانه هستند، گفت: بایدموضوع آب مجازی را برای جامعه تعریف کنیم. محمد فاضلی در نشست طرح رد پای آب که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران و فعالان این طرح در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد با تاکید بر اهمیت شبکه سازی در ارائه آموزشهای لازم برای اصلاح الگوی مصرف افزود: مهمترین ابزار شبکه سازی در کشور طی روزهای اخیر دچار اختلال شد و زمان زیادی طول می کشد تا دسترسی مجدد به مردم داشته باشیم. وی ادامه داد: در مساله مصرف بهینه آب باید راهکار عملی داشته باشیم و به مردم بگوییم چه کار می توانیم بکنیم. در حال حاضر جامعه پر است از اطلاعات غلط از میزان مصرف آب هندوانه تا تاثیرات لوازم کاهنده مصرف آب باورهای غلط به مردم تلقین شده است.

اهمیت حوزه‌ علمیه خواهران در ترویج استفاده بهینه آب در خانواده‌ها

مهر- معاون بررسی‌های راهبردی معاونت زنان و خانوده ریاست جمهوری بر ضرورت مداخله حوزه‌ علمیه خواهران در ترویج استفاده بهینه آب در میان زنان و خانواده‌ها تاکید کرد. سوسن باستانی در نشست طرح رد پای آب که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران و تعدادی از فعالان این طرح برگزار شد، با اشاره به لزوم مشاکت همه دستگاهها در پیشبرد اهداف این طرح گفت: آموزش و پرورش و حوزه های علمیه خواهران نقش مهمی در آموزش اصلاح الگوی مصرف آب در کشور به ویژه در خانواده ها دارند و در همین راستا جلستی را با مسئولان مربوطه برگزار کرده ایم.

وی افزود: باید گروههای هدف در این طرح مشخص شوند و به همین منظور قرار شده است یک شبکه مروجین برای آموزش روشهای اصلاح الگوی مصرف تشکیل شود.

مهم ترین مطالبات زنان کارگر

افکار- گلپور گفت: مهم ترین مطالبات زنان کارگر، ایجاد کارگروه اختصاصی در دل وزارت کار است که همین کارگروه می‌تواند بهترین محرک برای اشتغالزایی زنان باشد. سمیه گلپور، رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه قشر بانوان در حوزه کار مظلوم مانده‌اند، اظهار کرد: جامعه زنان کارگر در عرصه‌های مختلف نیازمند توجه هر چه بیشتر هستند. گلپور افزود: مهم ترین مطالبات زنان کارگر، ایجاد کارگروه اختصاصی در دل وزارت کار است که همین کارگروه می‌تواند بهترین محرک برای اشتغالزایی زنان باشد. وی با بیان اینکه این کارگروه باید شامل بخش‌های مختلفی همچون صنعت، کشاورزی و غیره باشد، تصریح کرد: افرادی که عضو این کارگروه می‌شوند، می‌توانند نقش بسزایی را در رفع خلأهای موجود ایفا کنند.

انسجام زنان کارگر مغفول مانده است

اخبار روز-وضعیت زنان کارگر در جامعه به چه صورتی است، امیدی به بهبود وضعیت معیشتی آنان هست؟ بخش اعظم کارگران ایران و به ویژه زنان کارگر در واحدهای تولیدی و کارگاه های کوچک کار می کنند، برای سازماندهی اینها چکار باید کرد، تلاش هایی که توسط فعالان جنبش کارگری و جنبش زنان انجام می گیرد تا چه اندازه در بازتاب مطالبات و بسیج این بخش از کارگران موفق بوده است؟ آیا همکاری هایی که بین تشکل های کارگری موجود صورت می گیرد، کافی است؟ می توان گام های بیشتری در این جهت و تقویت ارتقای نقش زنان در جنبش کارگری برداشت؟…این پرسش ها را در آستانه روز کارگر با جمعی از صاحب نظران چپ، فعالان حقوق کارکری و جنبش زنان مطرح کردیم. بخشی از این گفتگو ها در اخبارروز-ویژه نامه اول ماه مه منتشر شد. اینجا گفتگوی ما با خانم بنفشه جمالی از فعالان جنبش زنان را می خوانید.

بخشنامه بیمه‌پردازی فرزندان اناث مستمری‌بگیر در قالب زنان خانه‌دار و سرپرست خانوار

ایسنا- بخشنامه بیمه پردازی فرزندان اناث مستمری بگیر در قالب زنان خانه دار و سرپرست خانوار مشمول یارانه از سوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی صادر و به تمامی واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ شد.

در متن بخشنامه صادره از سوی دکتر سید تقی نوربخش آمده است: «نظر به اینکه بر اساس ماده “یک” آئین نامه اجرایی قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد مصوب ٢٩‏/٧‏/٦٦ هیأت وزیران، صاحبان حرف و مشاغل آزاد به افرادی اطلاق می شود که برای انجام حرفه و شغل مورد نظر با داشتن کارگر (کارفرما) یا خود به تنهائی (خویش فرما) به استناد مجوز اشتغال صادره از سوی مراجع ذی صلاح یا به تشخیص هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی به کار اشتغال داشته و مشمول مقررات حمایتی خاصی نباشند و از آنجائی که خانه داری به عنوان یک حرفه تلقی شده و فاقد درآمد مالی و رابطه مزدی برای زن خانه دار است، لذا معنای اصطلاحی و حقوقی شغل بر آن صدق نمی کند و انعقاد قرارداد با زنان خانه دار صرفاً در قالب قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و در راستای اصل تعمیم و گسترش پوشش بیمهای به این قبیل از افراد انجام می‌پذیرد.

قلم زنان نویسنده را نمی‌توان محدود کرد

ایبنا- دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی با تاکید بر تاثیرگذاری نویسندگان زن از تحولات جامعه ایران طی ۵۰ سال گذشته گفت: زنان باید در همه زمینه‌ها فرصت ابراز وجود پیدا کنند و استعداد‌های آن‌ها شکوفا و خلاقیت‌های خود را بروز دهند.

شهین‌دخت ملاوردی؛‌ دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی درباره عملکرد زنان نویسنده بعد از ۳۰ دوره بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور بیان کرد: طی ۳۰ دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و با توجه به نتایج رصد شخصی درباره فعالیت نویسندگان زن به نظر می‌رسد زنان نویسنده همگام و حتی پیشرو در زمینه نویسندگی و انعکاس واقعیت‌های جامعه در قالب اثر ماندگار بوده‌اند.

کلیات برنامه درسی دکتری “مطالعات زنان و حقوق خانواده” تصویب شد

ایلنا- رئیس کارگروه مطالعات زنان از تصویب کلیات برنامه درسی «مطالعات زنان و حقوق خانواده» در مقطع دکتری خبر داد.

جلسه ۱۵۲ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

دراین جلسه، برنامه درسی و سرفصل آموزشی رشته «مطالعات زنان و حقوق خانواده» در مقطع دکتری که در جلسه ۱۴۹ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی مورد بررسی قرارگرفته بود، با اعمال اصلاحات مطرح شده در دستور کار قرار گرفت و محمد اسحاقی، رئیس کارگروه مطالعات زنان، توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.

کاهش سن اعتیاد زنان به ۱۷ سالگی

جوان- عضو فراکسیون معلولان مجلس نبود آگاهی نسبت به موادمخدر صنعتی جدید همچون گل و ادعای کذب کاهش وزن، رفع اضطراب و افزایش حافظه را عامل اصلی کاهش سن اعتیاد زنان تا ۱۷ سالگی دانست.

معصومه آقاپورعلیشاهی، در واکنش به انتشار خبری از سوی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور مبنی بر اینکه «گل» پرمصرف‌ترین ماده مخدر در بین زنان است، اظهار داشت: مهم‌ترین عامل اعتیاد زنان به مواد مخدر صنعتی جدید عدم آگاهی آنها نسبت به این نوع مواد است.وی تصریح کرد: در پی رصد یک قشر خاص از زنان به این نتیجه رسیدیم که برخی از سالن‌های زیبایی به ارائه مواد مخدر صنعتی در قالب قرص‌های لاغری می‌پردازند یا از آنها تحت عنوان داروهای آرامبخش یاد کرده و زنان را به مصرف این مواد ترغیب می‌کنند.

دلایل وفور جراحی‌های زیبایی در ایران

ایسنا- در جامعه امروز ایران، مواردی متعدد از انجام جراحی‌های زیبایی بالأخص در بین زنان به چشم می‌خورد. اما دلیل این‌همه نارضایتی از بدن خود چیست؟ محققی از کشورمان در مطالعه‌ای پژوهشی، درصدد پاسخ به این سؤال برآمده است.

به گزارش ایسنا، تصور بدنی عبارت است از احساسات، ادراکات و افکاری که فرد از بدن خویش دارد و مواردی از قبیل ارزیابی جذابیت جسمی و عواطف مربوط به‌اندازه و شکل بدن را در برمی‌گیرد. این تصویر، از زمان تولد شکل‌گرفته و همان‌طور که فرد رشد می‌­کند، طی مراحل زندگی‌اش تغییر می‌­کند. در این رابطه، زنان، نسبت به بدن و تصویر ذهنی آن بسیار حساس‌تر هستند و آموخته‌­های دوران کودکی ممکن است در پیدایش تصور آن‌ها از بدنشان، عاملی تعیین­کننده باشد. تصور و چگونگی درک زنان از بدن خود، بر توانایی آن‌ها در برقراری ارتباط با دیگران و همچنین بر پاسخ­‌هایی که دیگران به آن‌ها می­‌دهند، تأثیر می­گذارد.

بازار نوظهور و ۵۰۰ میلیارد دلاری «پوشش موقر» زنان؛ سهم ایران چقدر است؟

تسنیم- بازار لباس های باوقار در بین زنان جهان که در سال های آینده به ۵۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید از دید مسئولان فرهنگ و صنعت کشور مغفول مانده است. گسترش پوشش باوقار(Modest Fashion) در بین زنان غربی در سال های اخیر شدت یافته، بازار بزرگی را ایجاد کرده و باعث ورود تولیدکنندگان زیادی به این بازار شده است.

آنجلا گونزالس در پایگاه اینترنتی انگلیسی فشن یونایتد(fashionunited) نوشت که بازار پوشش باوقار در بین زنان مسلمان از ۲۳۰ میلیارد دلار فعلی تا سال ۲۰۱۹ به ۳۲۷ میلیارد دلار خواهد رسید و با همین سرعت گسترش پیدا می کند.

ترامپ یک جنسیت‌گرا، متجاوز و نژادپرست است/ هنوز شاهد نابرابری‌ بین زنان و مردان هستیم

ایلنا- نامزد سابق انتخابات بریتانیا با بیان اینکه هنوز نابرابری‌های بسیاری در میان زنان و مردان در جهان وجود دارد، گفت: نمود این نگاه نابرابر در کشورهای غربی در حوزه سیاسی به شکست نامزد دموکرات ریاست‌جمهوری آمریکا، از رئیس‌جمهوری فعلی این کشور، در انتخابات ریاست‌جمهوری و این‌که بسیاری از مردم آمریکا نمی‌توانستند یک زن را به‌عنوان رئیس‌جمهور خود بپذیرند، برمی‌گردد.«بئاتریکس کمپبل» نویسنده، منتقد و فعال سیاسی بریتانیایی است. او از منتقدان سیاست‌های «مارگارت تاچر»، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، در دهه ۱۹۸۰ بود. او همچنین در سال ۲۰۰۹ برای فعالیت‌هایش در حوزه‌های گوناگون برنده نشان سلطنتی بریتانیا شده است. این نویسنده ۷۱ ساله در سال ۲۰۱۰ نامزد حزب سبز در انتخابات محلی لندن بود.

کمپبل در رابطه با نابرابری میزان دستمزد زنان و مردان در ازای کار برابر در بسیاری از کشورهای غربی گفت: در این رابطه ابتدا باید چندین عنصر را مورد نظر قرار داد. نخست آن‌که باید این نکته را درنظر گرفت که کشورهای حوزه اسکاندیوناوی- مانند نروژ، سوئد، ایسلند، فنلاند- و کشورهایی چون دانمارک از منظر رفاه اجتماعی در رتبه بالایی قرار دارند. نکته اول اینجاست که در تمام این کشورها دولت، چه محافظه‌کار باشد و چه سوسیالیست، از منظر ایدئولوژیک به سطحی بالا از دولت رفاه پایبند است. اهمیت این مقوله در دستمزد اجتماعی است.

میشل اوباما: منتظر نباشید یک معجزه‌گری بیاید

خبرگزاری فرانسه- همسر رییس جمهور پیشین آمریکا خطاب به جمعی از زنان اظهار کرد که انتظار نداشته باشند نامزدی معجزه‌گر بیاید و آمریکا را نجات دهد. او همچنین تصریح کرد که برنامه‌ای برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

میشل اوباما، همسر رییس جمهور پیشین آمریکا ضمن شرکت در کنفرانسی با عنوان ” اجلاس زنان ایالات متحده” با استقبال گسترده مردم مواجه شد. حدود ۵۰۰۰ نفر که تقریبا تمام آن‌ها زنان بودند، در این کنفرانس شرکت کردند.

بانوی اول سابق آمریکا از زنان در خواست کرد که هر کجا که می‌توانند به نفع قدرت خود تلاش کنند. وی در این اجلاس اظهار کرد: مهم نیست چه کسی در انتخابات شرکت می‌کند. ما برای آمدن یک فرد خاص که بیاید و ما را نجات دهد، صبر نمی‌کنیم. ما به اوباما رای دادیم و او به نژادپرستی پایان نداد.

دادستان کل نیویورک کناره گیری کرد

بی‌بی‌سی- پیشتر نشریه “نیویورکر” گزارشی به نقل از چهار زن که آقای اشنایدرمن را به زدن خود متهم می کنند منتشر کرده بود.

دو نفر آنها می گویند زمانی دوست دختر آقای اشنایدرمن بودند. آقای اشنایدرمن از حامیان صریح اللهجه حقوق زنان در جنبش “#من هم” علیه آزار جنسی بوده است. او در بیانیه ای که دوشنبه شب منتشر شد نوشت: “در چند ساعت اخیر ادعاهایی جدی علیه من مطرح شده که قویا آنها را رد می کنم .” او افزود: “هرچند این ادعاها به رفتار حرفه ای من یا عملکرد دفترم مربوط نیست، مانع خواهد شد به طور موثر امور دادستانی را در این مقطع حساس هدایت کنم.”

موضع هفتاد و یکمین جشنواره فیلم کن نسبت به مسئله زنان

ایران- نشست خبری هفتاد و یکمین جشنواره فیلم کن دیشب با حضور تیری فرمو در جمع خبرنگاران و اهالی رسانه برگزار شد. دبیر هنری جشنواره به محض ورود با تشویق ایستاده حاضران در نشست روبه‌رو شد. او به شوخی گفت: «انتظار داشتم مرا هو کنید!» فرمو درباره سرفصل‌های مناقشه‌برانگیز جشنواره امسال از جنبش مبارزه با آزار جنسی معروف به «من هم / Me Too» گرفته تا نتفلیکس، سلفی گرفتن روی فرش قرمز، نمایش‌های ویژه اهالی رسانه و حضور کمرنگ فیلم‌های امریکایی در بخش مسابقه گفت.به نوشته ورایتی، دبیر جشنواره کن به طور مفصل درباره موضع جشنواره نسبت به مسئله زنان صحبت کرد. فرمو تصدیق کرد راه تماس ویژه‌ای (شامل ایمیل و شماره تلفن) مختص بازدیدکنندگان جشنواره راه‌اندازی می‌شود تا در صورت تجربه شخصی یا مشاهده آزار و سوءاستفاده جنسی مرجعی برای رسیدگی داشته باشند. او همچنین به رسوایی هاروی واینستین نیز صریحا اشاره کرد. فرمو گفت: «از فردا شماره تلفن و آدرس ایمیل راه‌اندازی خواهد شد تا حاضران در جشنواره اعم از زنان و مردان از امکان تماس گرفتن برخوردار باشند. یک گروه ویژه دریافت اطلاعات در جشنواره حاضر خواهند بود.»

افزايش شمار زنان براي نامزدي انتخابات پارلماني در عراق

خبرگزاري صداوسيما-در شرايطي که با نزديک شدن به زمان برگزاري انتخابات پارلماني در عراق، در مناطق مختلف اين کشور شاهد افزايش تب رقابتها هستيم، کميسيون عالي انتخابات عراق آمار کل نامزدها براي اين رقابت انتخاباتي را شش هزار و نهصد و هشتاد و شش نفر عنوان کرد که به جريان ها، ائتلافها و احزاب مختلف کشور وابسته اند اما نکته قابل توجه در اين دوره از انتخابات حضور قابل ملاحظه زنان ميان نامزدهاي انتخاباتي است. شمار زنان بين نامزدهاي انتخابات پارلماني عراق، دو هزار و چهارده نفر اعلام شده است که بالاترين آمار حضور زنان ميان نامزدهاي انتخابات پارلماني در نظام سياسي جديد عراق به شمار مي آيد.

مظنون اصلی تجاوز و سوزاندن دختر هندی بازداشت شد

بی‌بی‌سی- پلیس هند می‌گوید مظنون اصلی قتل و تجاوز گروهی به یک دختر نوجوان را بازداشت کرده است.

دانو بویان و همدستانش متهم به زنده سوزاندن یک دختر ۱۶ ساله در روز جمعه (چهارم مه) در ایالت جارکند هند هستند.

پلیس می‌گوید این دختر نوجوانان پس از آن به قتل رسید که والدینش به بزرگان روستا شکایت کردند که او مورد تجاوز قرار گرفته است. پس از شکایت والدین، شورای روستا مجازات دو متهم به تجاوز را ۱۰۰ بار “بشین پاشو”و ۵۰ هزار روپیه (۷۵۰ دلار) تعیین کردند. گفته شده است این اتفاق باعث خشم این مردان شد، و آنها به حدی برآشفته شدند که دختر نوجوان را سوزاندند و والدینش را هم کتک زدند.

سوال از وزیر ورزش درباره منع ورود زنان به استادیوم

ایسنا- سوال فاطمه حسینی از مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش درباره منع ورود زنان به ورزشگاه، این هفته درکمیسیون فرهنگی مجلس مطرح می‌شود. این عضو فراکسیون زنان مجلس درباره سئوالش از وزیر ورزش و جوانان گفت: این سئوال از زمان رقابت تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوریه در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی که در ورزشگاه آزادی برگزار شد، کلید خورد که در این بازی زنان سوری بدون مقاومت و ممانعت عوامل اجرایى در استادیوم حاضر شده ولی از سوی دیگر اجازه ورود به بانوان ایرانى داده نشد.

حضور بانوان در ورزشگاه مبتنی بر تصمیم نیروی انتظامی است

خانه ملت- وزیر ورزش با اشاره به این نکته که سیاست وزارتخانه تحت نظرش، حمایت از حضور زنان در ورزشگاه‌ها است، اعلام کرد: تغییر وضعیت کنونی مبتنی بر تصمیمات نیروی انتظامی است. احد آزادی‌خواه با اشاره به جلسه امروز (۱۷ اردیبهشت ماه) کمیسیون فرهنگی با وزیر ورزش و جوانان به منظور پاسخگویی به سوال سیده فاطمه حسینی نماینده مردم تهران، توضیح داد: چرایی ادامه ممانعت از حضور بانوان در ورزشگاه‌ها در حالی که این اقدام خلاف قانون است و عدم اقدام نتیجه‌دار و مشخص ازسوی وزارت ورزش برای حل این مشکل محور سوال ملی این نماینده از آقای سلطانی‌فر بود. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح سوال این نماینده توضیح داد: به گفته خانم حسینی، وزیر ورزش و جوانان باید پاسخگوی رویکرد دوگانه دولت باشد چراکه در حالی از حضور بانوان به ورزشگاه‌ها جلوگیری به عمل می‌آید که تاکنون زنان کشورهای دیگر همچون زنان سوری این اجاره را یافته‌اند لذا باید شرایطی ایجاد شود که در چارچوب قوانین موجود رفع تبعیض‌‌ها صورت گیرد و محدودیت‌های زنان برای به ورزشگاه‌ها از بین برود.

آزاد شدن ورود زنان به سالن‌های والیبال، بسکتبال و …

خبرآنلاین- وزیر ورزش و جوانان در جمع نمایندگان مجلس از حل مشکل زنان برای ورود به سالن‌های ورزشی حرف زده است.

مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان که امروز به کمیسیون فرهنگی مجلس رفته بود تا درباره عدم حضور بانوان در سالن های ورزشی توضیحاتی را بدهد از آزاد شدن ورود بانوان به اماکن سرپوشیده و سالن های مسابقاتی همچون والیبال، بسکتتبال، دو میدانی و… خبر داده است.این را احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر به سایت خانه ملت گفته است. او خیلی شفاف از قول وزیر ورزش نقل قول کرده و گفته: « سلطانی فر از رایزنی‌های صورت گرفته برای حضور زنان در ورزشگاه‌های سرپوشیده و مسابقاتی همچون والیبال، بسکتبال، دو میدانی و… خبر داد، ضمن آنکه تاکنون نیز حضور آن‌ها در این بازی‌ها نتیجه و بازخورد منفی نداشته است.»

محمدیان: پوشش مورد قبول بانوان به فدراسیون‌ها اعلام شد

ایسنا- معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد: فدراسیون ها باید ۱۵ رشته ورزشی دارای اولویت در هر استان را اعلام کنند. فریبا محمدیان در گردهمایی مشترک معاونان و مدیران کل ستادی و استانی وزارت ورزش و جوانان که به میزبانی مازندران در حال برگزاری است، فریبا محمدیان محورهای موجود در برنامه استراتژیک ورزش بانوان را مبنای گزارش‌هایی اعلام کرد که به مجامع داخلی و خارجی به عنوان کارکرد جمهوری اسلامی ایران و نیز کارکرد دستگاه اجرایی ورزش و جوانان ارائه می شود.او ادامه داد: یکی از معضلاتی که در بازدیبدها مشهود بوده است، بسیاری از برنامه‌ها در کلان‌شهرها متمرکز است و تسری آن در شهرستان‌های کوچک‌تر و روستاها با برخی معضلات مواجه است و گاه شکوه‌هایی از مردم در این سطوح مطرح می‌شود که به آنان توجه نمی‌شود و لازم است برنامه‌های سال ۹۷ در کوچک‌ترین سطوح تقسیم‌بندی شهری و روستایی نیز تسری یابد.

حضور کفاشیان در جمع بازیکنان تیم ملی فوتسال زنان ایران

مهر- نایب رییس اول فدراسیون فوتبال در جمع بازیکنان و کادر فنی تیم فوتسال زنان ایران حاضر شد. در جریان دیدار دو تیم ملی فوتسال بحرین و لبنان در جام ملتهای آسیا (تایلند) علی کفاشیان سرپرست کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون فوتبال آسیا در سالن حضور یافت و به جمع بازیکنان ایران پیوست. وی دقایقی را با ملی پوشان و کادر فنی گفتگو و برای آنها در دیدار امروز برابر ازبکستان آرزوی موفقیت کرد.

احتمال حضور بانوان وزنه بردار ایران در بازی های آسیایی

ایرنا- «ریحانه طریقت» نایب رییس بانوان فدراسیون وزنه برداری با اشاره به احتمال حضور بانوان وزنه بردار در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا از شناسایی و مذاکره با چند مربی خانم خارجی برای سرمربیگری تیم های ملی ایران خبر داد.

به گزارش ایرنا، به طور حتم یکی از اتفاقات مهم ورزش ایران در سال جاری، حضور دختران وزنه بردار ایران در پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۱۸ آسیا در «اورگنج» ازبکستان بود.

جایی که «پارمیدا محمودیان»، «الناز باجلانی»، «مهدیه کلالی» و «سیده نرگس میرزکی» برای نخستین مرتبه در تاریخ ورزش ایران در یک میدان بین المللی به روی تخته رفتند و نخستین رکوردهای وزنه برداری زنان ایران را به نام خود ثبت کردند.

رقابت های وزنه برداری نوجوانان و جوانان آسیا روزهای ۳ تا ۱۰ اردیبهشت در شهر اورگنج ازبکستان برگزار شد.

زمین چمن ویژه بانوان در شیراز ایجاد می شود

مهر- شیراز- رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: یکی از زمین‌های چمن مصنوعی شهرداری شیراز برای استفاده بانوان مهیا می شود. دکتر ابراهیم گشتاسبی راد در آیین گشایش پنجمین جشنواره بازی های بومی و محلی بانوان شیراز ضمن تبریک روز و هفته شیراز و خیرمقدم به علاقمندان و ورزشکاران ورزش های بومی محلی سخنان خود را با طرح این پرسش که ورزش چرا در جامعه امروز ما اهمیت دارد آغاز و اظهارکرد: زندگی ماشینی امروزه باعث شده است که تحرک مردم به شدت در جامعه کاهش پیدا کند. وی افزود: این عدم تحرک به دلایل و شرایط ارثی و اجتماعی برای بانوان بیشتر بوده است.

پدر و دختر وزنه‌بردار و تعبیر یک رویا

ایسنا- الناز باجلانی زمانی به کمک پدرش وزنه‌برداری را آموخت که هنوز خبری از وزنه‌برداری بانوان در ایران نبود و اکنون که رویای آن‌ها به واقعیت تبدیل شده جدی‌تر از قبل کار می‌کنند تا الناز به یکی از ستارگان دنیای وزنه برداری تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، پس از این که وزنه‌برداری بانوان بالاخره در ایران مجوز گرفت، چهار دختر نوجوان خیلی زود اولین اعزام بین‌المللی خود را تجربه کردند و نام خود را به عنوان تیم نخستین بانوان اعزامی به مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در تاریخ ورزش ایران ثبت کردند. الناز باجلانی، مهدیه کلالی، نرگس میرزکی و پارمیدا محمودیان نفراتی بودند که در ازبکستان با جسارت مثال زدنی روی تخته مسابقات رفتند و نمایش خوبی از اولین حضور دختران ایرانی به اجرا گذاشتند.

لباس‌های استاندارد، پیش شرط حضور موفق بانوان بسکتبال در میادین بین المللی

ایسنا- مجوز صدور بازی با پوشش اسلامی برای بسکتبال بانوان ایران چندی قبل صادر شده ولی هنوز پرسش‌هایی درباره کیفیت این لباس‌ها مطرح است. موضوعی که مشکلاتی را در جریان مسابقات آسیایی برای دختران بسکتبالیست ایران به وجود آورد.

به گزارش ایسنا، دختران بسکتبال ایران بعد از نزدیک به ۴۰ سال با صدور مجوز بازی با پوشش اسلامی از طرف فیبا، شرکت در رقابت های بین المللی را تجربه کردند و در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری به مسابقات آسیایی اعزام شدند. این حضور نشان داد که بسکتبال بانوان ایران برای رسیدن به سطح بسکتبال جهان با موانع و مشکلات مختلفی روبه رو است.

سقوط بانوان در رنکینگ جهانی تنیس روی میز

وانا- در رده بندی بخش تیمی تنیس روی میز جهان، زنان ایران سقوط کردند و مردان بدون تغییر ماندند. رده بندی فدراسیون جهانی تنیس روی میز در بخش تیمی اعلام شد که در آن تیم ملی بانوان کشورمان با سقوط ۱۳ پله‌ای مواجه شد و به رده ۴۹ دنیا رسید.

در بخش مردان نیز تیم ملی کشورمان با وجود صعود به دسته یک جهانی، بدون تغییر در رده بیست و پنجم باقی ماند.

 

به اشتراک بگذارید