خبرنامه هفتگی شماره ۶۷ ماچولند ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۳۹۷

خبرنامه هفتگی شماره ۶۶ ماچولند ۲۱ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷
17 می 2018
خبرنامه شماره ۶۸ ماچولند از ۴ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
1 ژوئن 2018

خبرنامه هفتگی شماره ۶۷ ماچولند ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید.

روحانی: ۱۲ معاون وزیر و ۴۶ مدیرکل زن داریم

حسن روحانی به مناسبت سالگرد انتخابات ۹۶، آماری از حضور زنان در پست‌های ارشد دولتی ارائه کرد و گفت نمی‌توان همه بارها را به دوش دولتی گذاشت که با ده‌ها مشکل و فشار روبروست. او از جمله گفت عهد ما با هم این بود که به عقب باز نگردیم و تا حد ممکن با دنیا تعامل کنیم. روحانی افزود که بر سر این تصمیم باقی است که تا پایان دولت دوازدهم، ۳۰ درصد مدیریت کشور بر عهده زنان شایسته قرار گیرد. او گفت ۱۲ معاون وزیر و روسای سازمان، و ۴۶ مدیرکل از بانوان انتخاب شده‌اند.

ما می‌دانیم زنان در ورزشگاه‌ها حضور دارند

ایران- معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده روز یکشنبه در حاشیه نخستین نشست مدیران کل دفاتر امور بانوان و خانواده استانداری‌ها در دولت دوازدهم در جمع خبرنگاران، درباره آخرین تحولات ورود زنان به ورزشگاه‌ها چنین صحبت کرد: «این موضوع در حال پیگیری است، وزارت ورزش برنامه‌‌ریزی خیلی خوبی انجام داده و در دولت هم شیوه‌نامه تدوین شده که در حال پیگیری و انجام است.»

رایزنی‌های «ابتکار» با برادران لاریجانی درخصوص لوایح حمایت از کودکان و امنیت زنان

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور از پیگیری لوایح « حمایت از حقوق کودکان» و «تأمین امنیت زنان» از رؤسای قوه مقننه و قضائیه خبر داد. معصومه ابتکار ، با اشاره به پیگیری آخرین وضعیت لایحه «حمایت از حقوق کوکان» گفت: هفته گذشته در جلسه‌ای که به منظور ارائه گزارش دستگاه‌ها درباره آسیب‌های اجتماعی در حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، از آقای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان را پیگیری کردم.

با گذشت ۱۵ سال همچنان تبعيض هاي جنسيتي در كشور ما ادامه دارد

كرسي‌هاي دولتي از آن ِ مردهاست

جنگ زنان براي تصاحب حقوق شان ادامه دارد. در حالي كه معاونين زنان رييس جمهورهاي مختلف در ادوار گذشته كشور بارها و بارها شعاري قشنگي درباره لزوم افزايش سهم اشتغال زنان داده اند كه در تمامي اين سال ها تنها سالي ۰٫۶ درصد به سهم اشتغال دولتي زنان كشورمان اضافه شده است. مرکز آمار ایران امروز اعلام کرده كه در سال ۱۳۸۰، ٦٩ درصد کارمندان دولت مرد و ٣١ درصد زن بوده‌اند. حالا در حالي ۹۶ را پشت سر گذاشته ايم كه طبق آخرين آمار سهم زنان تنها با ۱۰ درصد افزايش در ۱۵ سال، به ۴۱ درصد رسيده است. همچنان مردان ايراني كرسي هاي بيشتري از اشتغال كشور را از آن خود كرده و ۵۹ درصد سهم دارند.

زنان فارغ از قضاوت‌های بیرونی می‌توانند ريیس شوند

قانون- زهرا سعیدی مبارکه/ عضو کمیسیون اقتصادی- برای انجام هر فعالیتی در مجلس در درجه اول باید نمایندگان از اتحاد لازم و کافی برخوردار باشند. اگر برای انتخاب اعضای هیات رييسه نگاه تبعیض‌آمیز وجود نداشته باشد و زنان و مردان با اتحاد کافی مشارکت داشته باشند، زنان نتیجه مطلوبی را کسب می‌کنند. به عقیده بنده مجلس هیچ گاه نگاه تبعیض آمیزی به زنان نداشته و در صورت لزوم از زنان فعال مجلس نیز برای فعالیت‌های مختلف استفاده کرده است. این موضوع در انتخاب اعضای هیات رییسه نیز وجود داشته است و هیچ‌گاه زنان از سوی مجلس برای کاندیدا شدن در هیأت رئیسه، منع نشده‌اند. واقعیت این است که زنان در دو سال گذشته به صورت متحد در کنار یکدیگر قرار گرفتند و در هر دوره انتخاب هیأت رئیسه، یکی از زنان را برای حضور فعال در ریاست مجلس معرفی کردند، ولی آن یک نفر هیچ‌گاه انتخاب نشده است. به‌نظر می‌رسد با اینکه قانونی برای منع زنان در ریاست مجلس وجود ندارد، اما در عمل مردان هیچ‌گاه به زنان فعال در مجلس اعتماد نکرده و رای نداده‌اند. شاید این عدم انتخاب به دلیل این باشد که بسیاری از اعضای مجلس را مردان تشکیل می‌دهند.

جای خالی زنان در هیأت رئیسه

پروانه مافی – ‌نماینده مردم تهران در مجلس- وقتی اکثریت مردم یک زن را فارغ از جنسیتش، بلکه با اعتماد به توانمندی‌اش به‌عنوان نماینده خود انتخاب می‌کنند، دیگر این رویه‌ای درست نیست که بخواهیم در رقابتی نابرابر از شانس و فرصت قرار گرفتن یک زن در نقاط تأثیر‌گذار حوزه قانونگذاری کاسته شود یا صرفا نقش زنان در فراکسیونی با همین عنوان و یا حداکثر در کمیسیون‌هایی خاص تنزل یابد؛ چرا که کلیت یکپارچه و توانمند همه نمایندگان ملت است که ما را به حرکت در مسیر تأثیر‌گذار نظارت بخشی برای توسعه کشور موفق می‌سازد. باید همه باور داشته باشیم که زنان نماینده نیز مانند سایرین قبل از آنکه بخواهند نماینده قشر همسان خود باشند، نماینده همه مردمی هستند که به او رأی اعتماد داده‌اند، لذا باید از دریچه دیگر به موضوع بنگریم.

مجلس با حضور زنان در هیات رييسه هیچ مشکلی ندارد

قانون-اصغر مسعودي/ نایب رئیس کمیسیون فرهنگی- زنان و مردانی که برای حضور در ترکیب هیات رييسه کاندیدا می‌شوند باید افق دیدی وسیع داشته و به موضوعات اساسی مجلس توجه بیشتری داشته باشند. هر نوع فعالیت و انتخابی در مجلس شورای اسلامی، بر اساس فراکسیون‌های مختلف مجلس انجام می‌شود. بر همین اساس زنان و مردان برای حضور و گسترده و فعال در فعالیت‌های مجلس و حتی برای کاندیدا شدن در هیات‌رييسه می‌توانند از طریق فراکسیون‌های خود منتخب شده و برای این مشارکت اقدام کنند. باید گفت که زنان نیز می‌توانند از طریق فراکسیونی که در آن فعال هستند برای مشارکت در انتخابات هیات‌رييسه و کاندیدا شدن اقدام کنند تا دیگر نمایندگان حاضر در مجلس به نمایندگان منتخب در فراکسیون‌ها رای بدهند.

دیوارکشی بین زنان و مردان در برجام

روزنامه جوان- در اقدامی عجیب برخی زنان مسئول در دولت و فعالان زن اصلاح‌طلب به زنان طرف‌های ایران در مذاکرات هسته‌ای نامه نوشتند و خواستار «سیاست ورزی زنانه» برای حفظ برجام شدند! در نامه‌ای که به امضای فاطمه راکعی، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، زهرا شجاعی دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب، ژاله فرامرزیان دبیر کل انجمن روزنامه‌نگاران زن و شهیندخت مولاوردی دبیرکل جمعیت دفاع از حقوق بشر زنان و دستیار ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور حقوق شهروندی رسیده، خطاب به فدریکا موگرینی، آنگلا مرکل و ترزا می‌به عنوان بانوان مسئول در برجام آمده است: «ما ضمن محکوم کردن اقدام دولت امریکا در پشت پا زدن به توافقی که در چارچوب اصول و مقاصد منشور ملل متحد منعقد شده است، از شما انتظار داریم به‌عنوان اعضای مؤثر اتحادیه اروپا با سیاست‌ورزی زنانه (؟!) از همه توان خود برای حفظ برجام و تحقق دستاورد‌های آن استفاده کنید، چرا که تحقق جامعه امن جهانی توأم با صلح و عدالت و عبور از بحران‌های کنونی که توسط برخی قدرتمندان جنگ‌طلب ایجاد شده است، بدون ایفای نقش مؤثر شخصیت‌های مخالف جنگ و مدافع صلح، به‌خصوص زنان صلح‌طلب (؟!) در همه کشور‌ها امکان‌پذیر نیست.»

لایحه منع خشونت علیه زنان ‘منتظر نظر رئیس قوه قضائیه است’

بی‌بی‌سی- یک نماینده مجلس ایران می‌گوید لایحه تامین امنیت زنان در ایران منتظر نظر صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران است. لایحه منع خشونت علیه زنان از مدت‌ها پیش در دولت حسن روحانی تدوین شده اما هنوز قوه قضائیه نظر خود را ارائه نکرده و گفته شده مخالفت‌هایی در این قوه نسبت به این لایحه وجود دارد. طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون زنان مجلس ایران گفته است لایحه منع خشونت علیه زنان در دستگاه قضایی در حال بررسی است. خانم سیاوشی از حذف ۴۱ ماده از این لایحه خبر داده و دلیل آن را “هم‌پوشانی” این مواد با قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری خوانده است.

درخواست از رئیس قوه قضائیه در خصوص لایحه تامین امنیت زنان

ایرنا- سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از درخواست نمایندگان از رئیس قوه قضائیه برای تسریع در روند ارجاع لایحه امنیت زنان به مجلس خبر داد. زهرا ساعی در تشریح دستور کار روز یکشنبه این کمیسیون گفت: امروز بعدازظهر نشستی با آیت‌الله آملی لاریجانی در محل قوه قضائیه داشتیم و موضوعات متعددی از جمله سپرده‌گذاران کاسپین و موسسات مالی و اعتباری مطرح شد که نمایندگان درخواست تسریع روند رسیدگی به این پرونده‌ها را داشتند، ضمن اینکه از پرداخت ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت به تعدادی از این سپرده‌گذاران خبر داد.

ارائه پیشنهادات مجازات‌های “غیرحبسی” به قوه قضاییه برای جلوگیری از خشونت‌ علیه زنان

ایسنا- رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه بیشتر پیشنهادات این شورا به قوه قضاییه درباره لایحه «تامین امنیت زنان» اعمال شده است، گفت: با وجود اینکه پیشگیری از جرم باید در قوه قضاییه دیده شود اما پیشگیری از جرم «خشونت علیه زنان» را در این لایحه به مجموعه‌ای واگذار کرده بودند که به قوه مجریه برمی‌گشت و این برخلاف قانون اساسی است.

زهرا آیت اللهی ضمن تشریح آخرین وضعیت لایحه « تأمین امنیت زنان» افزود: لایحه «تأمین امنیت زنان» در معاونت اموز زنان و خانواده ریاست جمهوری برسی شد، به هیات دولت آمد و وارد قوه قضاییه شد. بعد از بررسی هایی که انجام دادیم متوجه شدیم که این لایحه اشکالات متعددی دارد. برای مثال مواردی که افراد به صورت غیر عمد مرتکب رفتار خطا و خشونت‌آمیزی می‌شدند و حتی در صورتی که عمدی نبوده و در آن تکرار وجود نداشته باشد، برایشان مجازات‌های سخت پیش بینی شده بود. وی در ادامه اظهار کرد: ممکن است بگوییم شاید این رفتارها تبعات منفی بزرگی به دنبال دارند اما با بررسی هایی که انجام دادیم دیدیم مواردی وجود دارد که تبعات منفی بزرگی هم ندارد برای مثال اگر فردی دختر یا زنی را مسخره کند برایش مجازات پیش بینی شده بود. آنجا متوجه شدیم که میزان زیادی مجازات حبس برای جرائم مختلف پیش بینی شده که این جرائم ممکن است، جرائم خیلی سنگینی هم نباشد.

شناسنامه‌هاي سفید

قانون– نفیسه صباغی- بازهم پاك كردن صورت مساله به جاي حل مساله و نه ارائه راهكار براي از بين بردن ريشه مشكل! سال‌هاست به اين رويه عادت كرده‌ايم. برخي مسئولان يا نمايندگان به جاي تدبير در علل به‌وجودآمدن مشكل و تعقل براي از بين بردن ريشه‌‌هاي آن، فقط به دنبال تدوين طرح‌ها و لوايحي مقطعي و زودگذر هستند كه فقط به عنوان مُسكن، بخشي از درد را براي مدتي كوتاه التيام بخشد، نه اينكه درمان واقعي باشد براي مشكلاتي كه جامعه از آن‌ها رنج مي‌برد! طرح حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه را نيز بايد از همان درمان‌هاي مقطعي دانست كه فقط قرار است تسكيني موقت براي برخي از بانوان مطلقه باشد زيرا هرچند قرار است تصويب اين طرح براي بخشي از زنان مفيد باشد اما در نگاه كلي به هيچ وجه نمي‌تواند دردي را كه جامعه امروز به‌واسطه افزايش طلاق گرفتار آن شده است، مداوا كند.

ازدواج دختران بدون اذن پدر؛ وقتی فقهی است چرا قانونی نباشد

خبرآنلاین- طرحی که اخیرا درباره ازدواج زنان از سوی یکی از نمایندگان مجلس ارائه و رسانه‌ای شده،‌ با موافقت‌ها و مخالفت‌های زیادی رو به رو شده. بر اساس این طرح که سیده حمیده زرآبادی،‌ عضو فراکسیون زنان مجلس آن را ارائه داده، «دخترانی که بالای ۲۸ سال داشته باشند، پنج سال سابقه بیمه یا مدرک فوق لیسانس داشته باشند، می‌توانند بدون اجازه پدرشان ازدواج کنند.» این طرح را عده‌ای گامی رو به جلو برای استقلال زنان دانسته‌اند اما با انتقاداتی هم از سوی محافظه‌کاران حوزه خانواده و هم از سوی فعالان حوزه زنان مواجه شده است. منتقدان محافظه‌کار می‌گویند این طرح، قدرت پدر را در خانواده کاهش می‌دهد، عده دیگری می‌گویند چنین اقداماتی مخالف شرع و عرف است.

غرویان:مصداق‌های رشدیافتگی برای ازدواج زنان بدون اذن پدر واقع‌بینانه نیست

عتمادآنلاین- غرویان با اشاره به شروط اخیری که برای ازدواج دختران بدون اذن پدر در مجلس مطرح شده‌، گفت: اینکه عده‌ای از نماینده‌ها به فکر تعیین مصادیق رشدیافتگی هستند تا فرآیند دادرسی را کوتاه کنند، جای تشکر دارد اما معیارهای تعیین‌شده چندان با واقعیت جامعه مطابقت ندارد. محسن غرویان، استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از شرایط جدیدی که برخی از نماینده‌های مجلس برای ازدواج زنان بدون اذن پدر در نظر گرفته‌اند، گفت: «در فقه ما اینطور تعیین شده که اگر خانمی بتواند رشد یافتگی خودش را به دادگاه ثابت کند، دیگر برای ازدواج نیاز به اذن پدر ندارد. حالا اینکه عده‌ای از نماینده‌ها به فکر تعیین مصادیق رشد یافتگی هستند تا فرآیند دادرسی را در این مورد کوتاه کنند جای تشکر دارد اما به نظر می‌رسد که معیارهای تعیین شده چندان با واقعیت جامعه و عرف ما مطابقت ندارد.»

مجازات قانونی ازدواج سفید چیست؟

فارس – سعیده اسدیان: در سال‌های اخیر پدیده «ازدواج سفید» یا «هم‌باشی سیاه» به شکلی نمایان‌تر از گذشته در جامعه رواج یافته تا جایی که برخی از دختران یا پسران جوان برای این امر به انتشار آگهی روی آورده‌اند. آگهی‌هایی که در آن بی پروا و آزادانه درخواست خود را برای هم‌خانه شدن با جنس مخالف ارائه داده و شرایط حضور در این نوع رابطه را تمام و کمال قید می‌کنند. در این نوع از هم‌باشی که به ازدواج سفید معروف شده، دو طرف هیچ تعهدی برای کنار هم ماندن ندارند و در واقع به شکلی غیررسمی زندگی دو نفره خود را آغاز می‌کنند.

برخورد با بدحجابی، وظیفه پلیس هست یا نیست؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:یکی از مسائلی که این روزها پلیس را به‌شدت درگیر کرده است، مساله پوشش زنان است. پلیس از حیث وظایف ذاتی خود موظف است با جرم به ویژه جرایم مشهود برخورد کند. اگر پلیس بخواهد مطابق قانون موجود با پوشش زنان برخورد کند، به‌طور قطع دچار مشکلات بسیاری خواهد شد و موجب استهلاک این نیروی مهم می‌شود.

همانطور كه در قضيه ماهواره چنين شد والان بر خلاف وظايف ذاتي خود با آن برخورد نمي‌كنند ولي كسي هم قانون را تغيير نمي‌دهد. بنابراين بهتر است كه درباره اينگونه مسائل نظرات مشورتي خود را براساس تجربه عيني اعلام كند.

آقاپور: زنان ایرانی باید در سطوح مدیریتی دیده شوند

ایسنا- یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آیا زنان ایران شایسته این همه کم لطفی بخصوص در مجلس شورای اسلامی هستند؟ زنان ایرانی باید در سطوح مدیریتی دیده شوند، به عنوان مثال باید در هیات رییسه مجلس و هیات رییسه کمیسیون‌ها کرسی داشته باشند. معصومه آقاپور علیشاهی در نطق میان دستور امروز خود در صحن علنی مجلس بیان کرد: خالصانه سلامی بر دولت تدبیر و امید که دوستدار ملت است. کشور امروز دچار چهار انسداد است، انسداد ساختاری،‌ گفتمانی، رویکردی و عملکردی و تنها راه نجات امید است. چاره‌ای نداریم جز اینکه از منظر اصلاح‌طلبی چاره برون‌رفت را ارائه دهیم و به صورت نقطه‌ای و منطقه‌ای مسائل را بررسی کنیم نه به صورت پارتیزانی، بیاییم پاسخگو باشیم نه پاسخ‌ساز.

بی توجهی شرکت‌های خصوصی به قانون مرخصی زایمان

مهر: عضو فراکسیون زنان مجلس با انتقاد از بی‌توجهی به اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان، اعلام کرد: اغلب شرکت‌های خصوصی این قانون را اجرا نمی‌کنند. سکینه الماسی در واکنش به اخباری مبنی بر عدم اجرای مصوبه مجلس برای افزایش مرخصی زایمان تا ۹ ماه گفت: این مصوبه نتیجه تلاش نمایندگان مجلس نهم بود که در این دوره از مجلس پیگیری شده و در نهایت نیز در قالب قانون به تصویب رسید. نماینده مردم عسلویه و جم در مجلس شورای اسلامی، در بیان علل عدم اجرای این قانون ادامه داد: متاسفانه اغلب شرکت‌هایی که این قانون را اجرا نمی‌کنند، خصوصی هستند که در پی واگذاری اصل ۴۴ به این بخش برای چابک سازی بخش خصوصی فعال شده‌اند.

افزایش ۷ درصدی آمار زنان بیمه شده تأمین اجتماعی طی ۱۰ سال

مهر– بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی، طی این سالها برخی از انواع بیمه ها صرفاً برای زنان ایجاد شده است؛ در سالهای ١٣٨٨ بیمه زنان خانه دار و در سال١٣٩٠ بیمه های زنان سرپرست خانوار و مربیان مهدهای کودک تحت پوشش بیمه حرف و مشاغل آزاد قرار گرفت که در حال حاضر حدود ١٠ درصد از بیمه شدگان زن را تشکیل می دهند. تعداد بیمه شدگان اجباری سازمان تأمین اجتماعی نزدیک به ٩ میلیون و ٥٠٠ هزار نفر است که ١٩ درصد آنان را زنان تشکیل می دهند. همچنین تعداد بیمه شدگان خاص تحت پوشش این سازمان نیز بیش از ٤ میلیون نفر است که در این حوزه نیز ١٩ درصد بیمه شدگان را زنان تشکیل می دهند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: سالیانه ۹۵۰ زن ویژه در مراکز بهزیستی که تعداد آن ۲۴ مرکز است، پذیرش می‌شوند

ایلنا- معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: سالیانه ۹۵۰ زن ویژه در مراکز بهزیستی که تعداد آن ۲۴ مرکز است، پذیرش می‌شوند که عمدتا از طبقات فوق العاده پایین هستند و فقر و مشکلات شدید از جمله اعتیاد دارند.

حبیب‌الله فرید درباره «سکس ورکرها» گفت: به این افراد در کل دنیا سکس ورکر گفته می‌شود که ما معادل فارسی آن را بکار می‌بریم. پژوهش خاصی در رابطه با تعداد کارگران جنسی در کشور انجام نشده است و اگر هم آماری باشد، اعلام آن مربوط به قوه قضائیه و نیروی انتظامی است، چرا که این کار جرم محسوب می‌شود و در صورت بازداشت، تعداد این زنان یا مردان مشخص می‌شود. وی افزود: آخرین آمار در دهه ۸۰ اعلام شد که برآورد بوده است و برای این کار باید شیوع‌شناسی انجام شود. پدیده‌هایی که قبح دارد و مخفی است در بسیاری از مواقع بسیاری از افراد آن را اعلام نمی‌کنند و مطالعه و شیوع‌شناسی نمی‌شود. به همین خاطر آماری که اعلام می‌شود، ادله‌ای ندارد، اما موضوع مهم این است که باید در رابطه با پیشگیری از آن و مداخله به‌هنگام و بازتوانی افرادی که دچار این مشکل می‌شوند، فعالیت‌هایی انجام شود تا این افراد به روند طبیعی زندگی بازگردند. این اصلی است که باید پذیرفته و در رابطه با آن فعالیت انجام شود.

تکذیب تفکیک جنسیتی در آمبولانس‌ها/ارائه خدمات به زنان بیمار توسط پرستاران و متخصصان زن

ایلنا- سخنگوی اورژانس کشور هرگونه شایعه در خصوص تفکیک جنسیتی در آمبولانس‌ها را تکذیب و اعلام کرد: اورژانس کشور هرگز برنامه‌ای در این خصوص نداشته و ندارد. مجتبی خالدی (سخنگوی اورژانس کشور) در خصوص خبر تفکیک جنسیتی در آمبولانس‌ها و تصویر منتشر شده مبنی بر افتتاح آمبولانس بانوان به خبرنگار ایلنا گفت: این امر به هیچ وجه ارتباطی به جداسازی زنان و مردان در آمبولانس‌ها ندارد و اورژانس کشور چنین چیزی را در دستور کار خود ندارد. وی ادامه داد: آمبولانس بانوان صرفاٌ به منظور ارائه خدمات بهتر به بانوان راه‌اندازی شده است و هدف دیگری ندارد.

تجربه زنی که با لباس بندری به محل کارش رفت

ایسنا- بعد از موافقت استاندار هرمزگان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استفاده از لباس سنتی توسط زنان کارمند در اداره‌های این استان، سرپرست میراث فرهنگی شهرستان میناب به همراه جمعی از همکارانش، همزمان با هفته میراث فرهنگی با لباس بندری به محل کارشان رفتند؛ اقدامی که با تردید انجام شد. فاطمه باستانی، سرپرست میراث فرهنگی میناب، گفت: زمانی که وارد دانشگاه شدم و کتابِ خود را با عنوان «بادله پوشان» نوشتم، دغدغه‌های بسیاری برای پوشش سنتی زنان و مردان هرمزگان داشتم. چرا که حجم زیادی از پوشاک سنتی این استان، به دلایل مختلف، از بین رفته است.

بازی عروسی به وقت کودکی

آخرین آمارهای استخراج شده سازمان ثبت احوال در سال ۹۵ نشان می دهد، ۳۹ هزار و ۶۴۵ افراد زیر ۱۵ سال در کشور ثبت رسمی شده که سهم دختران از این ازدواج‌ ها ۳۹ هزار و ۲۷۹ و سهم پسران ۳۶۶ ازدواج بوده است. همچنین حدود ۳ هزار و ۱۳۵ ازدواج دختران زیر ۱۳ سال نیز ثبت شده که اگرچه بر اساس قانون امکان پذیر نیست اما با حکم دادگاه و اذن پدر در کشور صورت گرفته است. همچنین براساس اعلام این سازمان، خراسان رضوی با ثبت بیش از ۶ هزار مورد از ازدواج کودکان در رتبه اول قرار دارد و آذربایجان شرقی با نزدیک به ۴ هزار مورد، رتبه دوم و سیستان و بلوچستان نیز با ثبت حدود ۲ هزار مورد ازدواج کودکان رتبه سوم ازدواج کودکان در سنین ۱۰ تا ۱۴ سال را به خود اختصاص داده‌اند.

تجاوز جنسی به محارم در ایران

محسن مالجو- برآورد قابل‌اتکایی از روند و میزان شیوع تجاوز جنسی به محارم در ایران وجود ندارد اما، ازآن‌جا­که زمینه‌های مؤثر بر شکل‌گیری این آسیب اجتماعی در سال‌های اخیر گسترش یافته است، این فرضیه به‌هیچ‌وجه بی‌راه نیست که میزان شیوع تجاوز به محارم نیز در ایرانِ ­دهه‌ی اخیر رو به رشد بوده است. تجاوز جنسی به محارم گرچه پدیده‌ی تازه‌ای نیست اما صرفاً طی دهه‌های اخیر است که حمایت از آزار­دیدگان در بسیاری از کشورها مطرح شده است. در ایران اما تاکنون تحقیقی درباره‌ی این آسیب اجتماعی به عمل نیامده چندان که فقدان پژوهش در این زمینه گاه حتی انکار این معضل میان مسئولان و سیاست‌گذاران اجتماعی را نیز باعث شده است.

بازار داغ رحم اجاره‌ای از ٢٥ تا ٤٠ میلیون تومان

ایسنا- داشتن فرزند موضوعی است که برای بعضی از خانواده‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. خانواده‌ها حاضرند از انواع داروها استفاده کنند، به مدت طولانی زیر نظر پزشک باشند و… تا بتوانند کودکی را به دنیا بیاورند. گاهی تمام تلاش‌ها برای باردار شدن بی‌نتیجه می‌ماند. این زمانی است که اطرافیان راه‌های جایگزینی را برای این‌که خانواده بتواند ‌کودکی از آنِ خود داشته باشد، پیشنهاد می‌دهد؛ رحم جانشین یکی از روش‌ها برای رسیدن به این هدف است. بعضی از خانواده‌ها حاضر می‌شوند به کمک زن دیگر که ممکن است از افراد خانواده یا فردی که قبول می‌کند در مقابل دریافت وجهی ٩ ماه از جنین یک خانواده در رحم خود نگهداری کند، کودکی به دنیا آورند. پیمودن مسیر ٩ ماهه پیش ‌رو کار ساده‌ای نیست، هر چند که عشق به کودک زن و مردی را بی‌تاب کرده باشد.

آقای وزیر کنترل جمعیت را متوقف کنید/ افزایش سقط جنین با غربالگری
مهر- در روز ملی جمعیت تعدادی از پزشکان در نامه ای از دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درخواست کردند که کنترل جمعیت را متوقف کند چرا که غربالگری اجباری باعث افزایش آمار سقط جنین شده است. دراین نامه آمده است ؛ پس از گذشت ۴ سال از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، متاسفانه «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، همچنان برخلاف این سیاست ها عمل می کند و با صرف میلیاردها تومان از بیت المال به اقدامات گسترده خود در جهت کاهش فرزندآوری خانواده های ایرانی ادامه می دهد. روندی که با تغییر مدیریت دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، نیز تغییر نکرده؛ چنان که مشاهدات میدانی ما نشان می دهد که وزارت متبوع شما، مصرانه در شهر و روستا مشغول اقدامات ضدجمعیتی پیشین است.

پایان بخشیدن به خشونت و آزار در محیط‌های کار

ایسنا- در حالی که برخی کشورها تلاش کردند با کارشکنی و سنگ‌اندازی از راهیابی کشورمان به عضویت در هیات مدیره سازمان جهانی کار جلوگیری کنند، اما ایران توانست سه دوره متوالی به عنوان عضو اصلی هیات مدیره سازمان جهانی کار انتخاب شود.

به گزارش ایسنا، کنفرانس بین‌المللی کار (ILO)، پارلمان جهانی و مهم کار و کارگری به شمار می‌رود که همه ‌ساله با وضع استانداردهای بین‌المللی کار، معضلات اجتماعی و نیازهای مهم جهان را مدنظر قرار می‌دهد. ILO ، نخستین سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد با ساختاری سه‌جانبه مرکب از نمایندگان گروه کارگری، کارفرمایی و دولت است که با هدف تدوین مقررات و قوانین بین‌المللی در جهت بهینه‌سازی استانداردهای بین‌المللی کار و حصول اطمینان از به‌کارگیری آن‌ها متولد شد.

بازگشت زنان به شهر

شهروند- روی کاغذی سفید نوشته‌اند: ورود آقایان ممنوع و چسبانده‌اند پشت در. کوچه آن‌قدر خلوت است که حتما کسی باید با قصد قبلی پایش را در آن بگذارد و از در شیشه‌ای «شهربانو» رد شود. شهر زنان. فقط در لابی ورود، نیروی انتظامات که مرد مسنی است، نشسته. پشت در دنیای دیگری است، یک دنیای خلوت و کم‌رفت‌وآمد. ساختمانی نوساز، مطابق با مد روز ساختمان‌سازی. شهربانوها قرار است پاسخی باشند به شهری که بیشتر برای مردان ساخته شده تا زنان. پاسخی به نیازهای فراغتی و روزمره زنانی که شهر به آنها جایی نداده است.

در تنها زندان زنان ایران چه می‌گذرد؟

آفتاب‌‌نیوز- در «بهشت» بچه‌ها از مردها می‌ترسند چون معمولاً مرد نمی‌بینند؛ از صبح که چشم‌شان را باز می‌کنند تا شب که چشم روی هم می‌گذارند، هیچ مردی را نمی بینند؛ سروکارشان فقط با مادرشان است و چند زن دیگر؛ اینجا هیچ مردی حق ورود ندارد.بچه‌های بهشت نه تنها مردها را بلکه تاریکی شب و روی ماه و مهتاب را هم ندیده‌اند و اگر هم دیده باشند، به ندرت اتفاق افتاده است. اینجا همه چیز از جنس مادر و فرزندی است؛ چه مادرانی که بچه‌هایشان را در آغوش دارند و تر و خشک‌شان می‌کنند و شیر می‌دهند و چه زنانی که با شکم‌های برآمده روی تخت‌هایشان نشسته‌اند و روزها را در انتظار مادر شدن سپری می‌کند و برخی از آنها هم برای چندمین بار قرار است مادر شوند.

شماره ۷۷مجله حقوق ما: اشتغال زنان

در تمام خاورمیانه ایران کم‌ترین نرخ مشارکت اقتصادی زنان را دارد. آمار مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ نشان می‌دهد که میانگین مشارکت اقتصادی زنان در خاورمیانه ۲۲ درصد و در ایران ۱۲ درصد در شهرهاست. حتی افغانستان که سال‌ها درگیر مشکلات شدید اقتصادی و جنگ بوده مشارکت اقتصادی زنان در آن ۱۰ درصد بیشتر از ایران است. این در حالی است که جمعیت باسوادان و زنان تحصیل‌کرده در ایران از سال ۱۳۴۵ دو و نیم تا سه برابر شده اما آمار اشتغال زنان تغییر نکرده است.

این شماره از مجله حقوق ما به مساله اشتغال زنان و خلاءهای قانونی در این زمینه اختصاص دارد با این امید که وکلا و حقوقدانان کشور با توجه به این خلاءها برای تغییر قوانین به سمت قوانین برابر و بدون تبعیض گام بردارند.دانلود

استفاده از پتانسل‌های آموزشی‌ حوزه علمیه خواهران در اوقات فراغت دختران

ایسنا- معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان از استفاده از پتانسل‌های حوزه علمیه خواهران در بخش آموزش دختران در اوقات فراغت خبر داد. علی‌حسین حسین‌زاده در جلسه کارگروه زنان و خانواده خوزستان که امروز (یکم خردادماه) برگزار شد، با اشاره به مطرح شدن دو طرح در این کارگروه اظهار کرد: یکی از این طرح‌ها در خصوص فعالیت حوزه علمیه خواهران است. با توجه به نزدیکی فصل تابستان و لزوم بهره بردن از اوقات فراغت قرار شد که بخشی از فعالیت‌ها به آموزش‌ها اختصاص یابد. با توجه به طرح ملی که در سطح کشور اجرا می‌شود و پتانسل‌هایی که حوزه علمیه خواهران دارا است، می‌توان از این توانمندی در راستای ارائه آموزش مخصوصا در بخش دانش‌آموزی استفاده کرد.

پلیس زن یا مامور حذف زنانگی از خیابان‌های شهر

تابلو- سابقه‌ی پلیس زن در ایران به پیش از انقلاب اسلامی ۵۷ برمی‌گردد. بعد از انقلاب حضور زنان در پلیس و ازتش و شهربانی اول کم‌رنگ و پس از مدتی متوقف شد. مجلس ایران در سال ۱۳۶۶ حضور زنان را در مشاغل نظامی و انتظامی ممنوع کرد، اما هشت سال بعد این محدودیت قانونی، اول برای استخدام کارمند زن و کمی بعد برای استخدام پلیس زن برداشته شد. در تبصره‌ی ۲۰ قانون استخدام نیروی انتظامی مصوب سال ۱۳۷۴ به پلیس اجازه داده شد: «در مشاغلی که مستلزم به‌کارگیری زنان باشد مانند آزمون راهنمایی و رانندگی و بازرسی زنان و صدور گذرنامه برای بانوان و مبارزه با‌ مفاسد اجتماعی در خصوص جرایم زنان و اداره‌ی زندان نسوان» زنان را «در صورت لزوم به عنوان کارمند» استخدام کند. سه سال بعد این تبصره در مجلس باز هم اصلاح شد و با برداشتن محدودیت کارمندی، عملا فرایند آموزش و استخدام پلیس زن در ایران بعد از ۲۰ سال آغاز شد.

داستان موزه نخستین زن تاریخ نقاشی ایران

ایسنا- «امیدوارم بتوانم با دست‌های خودم، تابلوهایم را در موزه‌ام نصب کنم. قطعا زنان خوشحال خواهند شد که نخستین زن تاریخ نقاشی ایران، موزه شخصی‌اش را با هزینه خود بسازد و ۱۹۵ اثرش را که به ملت ایران اهدا کرده در آن به ‌نمایش بگذارد.»

به گزارش ايسنا؛ ایران درودی، نقاش بین‌المللی ایرانی که موفقیت‌های بزرگی را در کارنامه دارد بارها با گفتن این جملات، از آرزوی ساخت موزه‌اش سخن گفته است. شهریور ماه سال ۱۳۹۵ بود که کلنگ موزه ایران درودی در خیابان سید جمال‌الدین اسدآبادی زمین زده شد؛ اتفاقی که پس از شش سال پیگری و انتظار رقم خورد تا این بانوی هنرمند پول حاصل از فروش خانه‌اش در فرانسه را برای ساخت این موزه هزینه کند.

بیا بیرون و بخاطر خشونت برقص

ژیل فیلیپوویچ- ترجمه امین بزرگیان- یکی از نقل قول‌های فمینیستی مورد علاقه من – اگر نمی‌توانم برقصم، نمی‌خواهم سهمی در انقلاب شما داشته باشم- به صورت گسترده و احتمالا اشتباه به اِما گلدمن فمینیست آنارشیست نسبت داده شده است. این نقل قول چه صحت داشته باشد و چه نداشته باشد، یک نقطه اتکاء فمینیستی است که بر روی تی شرت‌ها و کیف‌ها نوشته شده و با تتوها و پروفایل‌های فیسبوک به یادگار مانده‌است. «ایو انسلر»،فعال زنان، با الهام از این جمله، رقص را به جنبشی به نام «خیزشی یک میلیاردی» تبدیل کرد که تمرکزش بر پایان دادن به خشونتی است که بیش از یک میلیارد زن را در سراسر جهان درگیر کرده است. کاری که باید انجام می‌گرفت ساده بود:«بیرون برو و برقص.«

«قتل ناموسی» مختص کشورهای مسلمان نیست

فیلیس چسلر- پروانه حسینی- مطالعه‌ی خشونت علیه زنان در دهه‌ی ۱۹۶۰ با پیشگامی من و همکارانم شروع شد. تحقیقات من در مورد زنانی بود که در آمریکای شمالی و اروپا زندگی می‌کردند و از نظر روانی در حال درمان بوده و بستری شده بودند؛ آن‌ها قربانیان تجاوز، آزار جنسی، زنای با محارم، خشونت‌های مستمر شریک زندگی، هرزه‌نگاری، و روسپیگری بودند.

هزاران زن در شیلی خواستار پایان آزار جنسی در کشورشان شدند

از چند هفته پیش زنان شیلی با تظاهرات بزرگ خود به مخالفت با خشونت‌های جنسی و آموزش‌های سکسیستی در این کشور برخاسته‌اند. تظاهرات زنان پس از آن آغاز شد که چندین مورد آزار جنسی در شیلی جامعه را با بحران روبرو کرد. سازمان‌های دانشجویی گزارش داده‌اند که در تظاهرات شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی، ۱۵۰ هزار نفر شرکت کردند. شعار تظاهرکنندگان در مخالفت با خشونت‌های جنسی و آموزش‌های سکسیستی (تبعیض جنسیتی) در این کشور بود. این تظاهرات در شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی، برگزار شد، اما خبرگزاری فرانسه گزارش داد که در شهرهای دیگر شیلی نیز زنان در تجمع‌های فراوانی شرکت کردند.

جریمه سنگین برای متلک‌ گفتن‌ به زنان

در فرانسه قانونی به تصویب رسیده که طبق آن افرادی که به جنس مخالف متلک بگویند به پرداخت تا ۷۵۰ یورو جریمه محکوم خواهند شد.امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت قانون مصوبه علیه متلک‌گویی در راستای آن قرار دارد که بانوان احساس امنیت کنند. طبق آن هرکس که به دنبال جنس مخالف سوت کشیده، جملات دارای محتوای جنسی گفته یا باعث مزاحمت جنسی شود به پرداخت ۹۰ تا ۷۵۰ دلار جریمه محکوم خواهد شد. منتقدان قانون جدید بر آن هستند به این ترتیب فرانسوی ها مجبور خواهند شد جلوی ابراز احساسات خود نسبت به زنان را که خصلت ملی آنها است بگیرند.

چگونه این شش اعتراضِ زنان تاریخ را تغییر داد؟

زنان با مبارزه علیه بی‌عدالتی، تغییراتی عظیم را رقم زده‌‌‌‌اند. از میان خیل بسیار، شش نمونۀ دیگر از تظاهرات پیشین در دنیا و تاثیری که بر سیاست گذاشته‌‌‌‌اند، ارائه می‌‌‌شود. راه‌پیمایی زنان در ورسای،راه‌‌‌‌پیمایی حق رأی در واشنگتن‌دی‌‌‌سی، راه‌‌‌‌پیمایی زنان در پرتوریا:اعتصاب زنان ایسلندی،اعتراضات علیه ممنوعیت سقط جنین در لهستان،زنان آرژانتین علیه خشونت

افزایش فشارها به فعالان حقوق زنان در عربستان

بی‌بی‌سی- منال شریف، از فعالان حقوق زنان در عربستان، از افزایش فعالیت‌ها علیه فعالان حقوق زنان این کشور خبر داده است.

خانم شریف از جمله کنشگران حامی حقوق زنان است که در شروع کمپین حق رانندگی برای زنان عربستان نقش داشت.

این فعال حقوق زنان گفته که پس از بازداشت چندین فعال حقوق زنان، در شبکه‌های اجتماعی پیام‌های تهدید به مرگ دریافت کرده است. روز شنبه ۱۹ اردیبهشت خبرها از بازداشت ۷ کنشگر حامی حقوق زنان توسط مقام های عربستانی حکایت داشت.

فعالان حقوقی عربستانی در صورت محکومیت با حکم اعدام مواجه می‌شوند

روزنامه عکاظ- برخی کارشناسان سعودی پیش بینی کرده اند بازداشت فعالان سعودی حقوق زنان به ۷ نفر محدود نشود و احتمالا افراد بیشتری بعد از بازجویی بازداشت خواهند شد. روزنامه سعودی به نقل از کارشناسان خود گزارش داده است که این ۷ متهم که ۴ نفر از آنها مرد و ۳ تن دیگر زن بوده اند در صورت اثبات اتهامات وارد شده ممکن است از ۳ تا ۲۰ سال به زندان محکوم شوند.

یک منبع آگاه هم تأکید کرده است که اگر اتهام خیانت به وطن یا تبانی به این افراد وارد شود و دادستانی بتواند این اتهام را ثابت کند این متهمان به مرگ محکوم خواهند شد.

نامه ستاره‌های سینما و تلویزیون به رهبران جهان در حمایت از برابری جنسیتی

آی ‌سینما: بیش از صد چهره سرشناس از جمله مریل استریپ، اپرا وینفری و رایان رینولدز به تازگی نامه‌ای را خطاب به «رهبران دنیا» در حمایت از برابری جنسیتی امضا کرده‌اند. این لیست ۱۴۰ نفری به جمع امضاکنندگان نامه‌ای پیوسته‌اند که مارس گذشته مصادف با روز جهانی زنان منتشر شد. هدف از انتشار این نامه افزایش توجه رهبران دنیا به ۱۳۰ میلیون دختر بی‌سواد و یک میلیارد زنی است که حساب بانکی ندارند. از دیگر اهداف انتشار این نامه، حمایت از زنانی است که در هر نقطه دنیا برای انجام کاری مشابه نسبت به همتایان مردشان دستمزد کم‌تری دریافت می‌کنند.

یک زن سیاه‌پوست برای اولین بار نامزد فرمانداری در آمریکا شد

بی‌بی‌سی- استیسی آبرامز، قانونگذار سابق ایالت جورجیای آمریکا قدم‌ بزرگی در راه تبدیل شدن به اولین فرماندار زن آمریکایی آفریقایی تبار بودن برداشته است. خانم آبرامز در رقابت‌های مقدماتی حزب دموکرات آمریکا برنده شده است. البته پیروزی در ایالتی که دونالد ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ پیروز شد، کار راحتی نخواهد بود. اهالی جورجیا اغلب موارد به جمهوریخواهان رای می‌دهند و از سال ۲۰۰۳ به این سو هیچ دموکراتی نتوانسته فرماندار این ایالت شود. استیسی آبرامز از حمایت برنی سندرز و هیلاری کلینتون برخوردار است.

بدو خواهر کوچک؛ زنان، آزادی و ميراث می ۶۸

بی‌بی‌سی- شهلا شفیق- هر انقلاب و شورش براندازانه، در جهش برای فروپاشی نظم مستقر، لاجرم وجهی ضد قدرت می یابد. اما در دهه شصت میلادی، که از شرق تا غرب، بسیاری کشورها صحنه مبارزه علیه جنگ و استبداد و استعمار و توتالیتاریسم و راسیسم بودند، جنبشی که نام “می ۶۸” را در تاریخ ثبت کرد، ماهیت و جهتی آشکارا ضد اقتدار یافت .چند و چون در این باب از محورهای مهم بحث‌های امروزین درباره میراث این جنبش از جمله در زمینه روابط جنسیتی است.

“می ۶۸”، که با همگامی اعتراض‌های دانشجویی و کارگری، در فرانسه و نیزدر آلمان وایتالیا، نظم مسلط را به چالشی جدی کشید، شعارها وشیوه‌های مبارزاتی را به میدان آورد که نه تنها اتوریته دولت، کلیسا، مدرسه و خانواده را هدف قرار می‌داد، بلکه اقتدارسندیکاها و احزاب جا افتاده چپ و روشنفکران شناخته شده راهم تهدید می‌کرد.

پاپ فرانسیس خطا به کروز (همجنسگرا) : خدا تورا اینطور آفریده

به نقل از گاردین، خوان کارلوس کروز، که قبلا مورد آزار جنسی قرار گرفته بوده می‌گوید پاپ به او گفته که خداوند مشکلی با همجنسگرا بودن وی نداشته. این قربانی آزار جنسیِ روحانیت گفت: پاپ فرانسیس می‌گوید که خداوند او را همجنسگرا آفریده و او را دوست دارد. قدر مسلم با این اظهارات همجنسگرایی از سوی رهبر کلیسای کاتولیک پذیرفته شده تلقی می‌شود

رابطه جنسی بدون رضایت زن در سوئد تجاوز تلقی می‌شود

به گزارش نیویورک‌تایمز، ازین‌ پس قانون کشور سوئد، رابطه‌ جنسی بدون رضایت را تجاوز قلمداد می‌کند.

“رابطه جنسی باید داوطلبانه باشد، وگرنه خلاف قانون است”. این جمله بیانی ساده از تغییر در قانون سوئد است، در تعریف اینکه تجاوز و جنایت جنسی پیگرد قانونی خواهد داشت.

روحانی: اگر مردان ما در ورزشگاه‌ها چیزی بگویند که زیبا نباشد، باید زنان تاوان آن را پرداخت کنند؟ / واقعاً چه اشکالی دارد که تلویزیون هم مسابقات زنان و دختران ما را پخش کند / نمی‌دانم چرا می گویند زن‌ها باید در جامعه کمتر حضور داشته باشند

روحانی با ابراز خوشحالی از حضور بانوان کشور در صحنه‌های ورزشی بیان کرد: البته نمی‌دانم چرا بعضی‌ها از این زاویه به قضیه نگاه می‌کنند که زن‌ها هر چه در جامعه، خیابان، دانشگاه، عرصه معلمی، بیمارستان‌ها و در ورزش کمتر حضور داشته باشند، ایمان مردم بهتر و بیشتر حفظ می‌شود. رئیس‌‌جمهور افزود: همه افتخارات ما بدون استثناء مرهون تلاش‌های بی‌وقفه مادرانی است که ما را تربیت و کمک کردند تا مسیر درست را در زندگی انتخاب کنیم. روحانی اضافه کرد: اگر بخواهیم اسلام را به دنیا معرفی کنیم، بهتر این است که بگوییم دختران ما اجازه حضور در رقابت‌های ورزشی را ندارند یا بهتر این است که بگوییم، زنان و دختران ما با رعایت همه احکام و اصول دینی در رشته‌های مختلف ورزشی حضور یافته و موفقیت به دست می‌آورند. اگر به دنیا نشان دهیم که دختران ما با حجاب و عفاف کامل در میدان‌های ورزشی حضور می‌یابند، این تبلیغ اسلام است یا ضد تبلیغ؟ رئیس‌‌‌جمهور ادامه داد: تبلیغ اسلام این است که به دنیا نشان دهیم اسلام مانع نقش‌آفرینی اجتماعی برای زنان نیست. اسلام به هیچ وجه نگفته است که زن خانه‌نشین شود، بلکه گفته که زنان نیز به عنوان انسان‌هایی شرافتمند با عفاف و حجاب در همه عرصه‌های اجتماعی حضور داشته باشند.

آقای روحانی، چه کسی باید زنان را به ورزشگاه راه دهد؟ ما یا شما؟

کلمه- مصطفی داننده- ورزشکارها دیروز مهمان رئیس جمهور روحانی بودند. حسن روحانی در این مراسم از رفتن خانم‌ها به استادیوم گفت. «می‌گویند در ورزشگاه‌های فوتبال حرف‌های زشتی زده می‌شود و صحیح نیست که زنان در آنجا حضور داشته باشند. آیا اگر مردهای ما در ورزشگاه‌ها چیزی بگویند که زیبا نباشد، باید زنان تاوان آن را پرداخت کنند؟» حرف‌های رییس جمهور روحانی به شدت خوب بود. او حرف‌ دل زن‌هایی را زد که دوست دارند پا به پای مردان به ورزشگاه بروند و تیم مورد علاقه خود را تشویق کنند. ورزشکاران زن به ویژه ورزش‌های توپی دوست دارند مسابقات آنها را از تلویزیون پخش کنند و خانواده‌هایشان ذوق کنند که چنین دسته گل‌هایی دارند.

کمیسیون فرهنگی از زنان فوتسالیست تقدیر کرد/ هدیه ۱۰۰میلیونی به تیم فوتسال

خانه ملت- نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس امروز(سه شنبه، ۱ خرداد ماه) با دعوت از بانوان فوتسالیست قهرمان در آسیا از آن‌ها تقدیر و قدردانی کردند. همچنین در این نشست علاوه بر بانوان فوتسالیست امیررضا خادم معاون امور استان‌ها، پارلمانی و حقوقی وزارت ورزش و جوانان، لیلا صوفی‌زاده نایب رئیس سوم فدراسیون فوتبال و رئیس کمیته بانوان و کادر فنی و پزشکی این تیم نیز حضور داشتند. در ابتدای این نشست خادم با قدردانی از بانوان کمیسیون فرهنگی به دلیل حمایت‌های از بانوان ورزشکار در مجلس و تلاش برای تصویب قوانینی در راستای حمایت از ورزش بانوان، گفت: اقداماتی همچون اختصاص سهمی از ۲۷ صدم درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده به ورزش بانوان و افزایش بودجه ورزش بانوان به انحای مختلف قدم‌های بزرگی برای ورزش بانوان به شمار می‌آیند.

واکاوی «پست تشریفاتی» زنان در امور فدراسیون‌ها

ایرنا – نایب رئیس اول کمیته ملی المپیک با بیان اینکه جایگاه مدیریتی پست نایب رئیسی شماری از فدراسیون های ورزشی امروز جنبه تشریفاتی به خود گرفته است، علت آن را علاوه بر ضعف «مدیریت فدراسیون ها»، خود بانوانی می داند که این مسئولیت را بدون قدرت اجرایی می پذیرند. «طاهره طاهریان» در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود روند رو به رشد زنان در عرصه ورزش، جایگاه مدیریتی پست نایب رئیسی شماری از فدراسیون های ورزشی امروز جنبه تشریفاتی به خود گرفته است، می گوید: بخشی از این ضعف از مدیریت فدراسیون ها ناشی می شود که به زنان در این جایگاه فقط مسئولیت داده، اما اختیار نداده اند.

چرا فوتبال و فوتسال باید در تسخیر مردان باشد؟/دوست ندارم الگو باشم

فارس- سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان گفت: ورزش فوتبال و فوتسال به خاطر اینکه صرفا مردان شروع کننده بودند نباید در تسخیر مردان باشد. پس نباید کسی در آن پا بگذارد چون مردان شروع‌کننده بودند؟ لبخند از روی لب‌هایش جدا نمی‌شد. آرام، با اقتدار و نمونه یک زن موفق ایرانی. در این یک سال درگیر تیم ملی فوتسال بوده، اما عاشق آشپزی است. به گفته شاگردانش دستپخت خوبی هم دارد، اما اعتقاد دارد نمی‌تواند یک الگو برای زنان باشد چرا که این الگو شدن مسئولیت دارد. تکرار عنوان قهرمانی آسیا با شهرزاد مظفر کار خیلی سختی نبود، آن هم با آن همه دیدارهای دوستانه با بهترین‌های جهان و همین‌طور اردوهای طولانی مدت که نتیجه برنامه‌ریزی وی، همکارانش و فدراسیون فوتبال بود. قهرمانی هم برای دومین بار در جام ملت‌های آسیا کسب شد تا قهرمانی بانوان بیش از گذشته در رسانه‌های جهان بازتاب داشته باشد.

بانوی تیرانداز پارالمپیکی: پرچمداری عین قهرمانی است

تهران – ایرنا – «سمیرا اِرم» یکی از دو پرچمدار کاروان ورزشی ایران در بازی های پاراآسیایی ۲۰۱۸ که برای نخستین بار در تپانچه بادی ۵۰ متر زنان دومین سهمیه مستقیم توکیو را شکار کرد گفت: پرچمداری عین قهرمانی است زیرا این مسئولیت و افتخار در اخلاق معنا می‌دهد.

محدودیت‎‎های بانوان یزدی برای فعالیت در ورزش موتورسواری و اتومبیلرانی

ایسنا- نائب رییس هیات موتورسواری و اتومبیل‌رانی استان یزد عواملی مانند به روز نبودن تجهیزات و فراهم نشدن شرایط لازم برای بالا رفتن سطح علمی بانوان ورزشکار این رشته را علت خستگی و دلزدگی ورزشکاران این رشته در یزد خواند.

«رویا فیاض» در گفت ‎‎ و ‎‎ گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مشکلات زنان علاقه ‎‎ مند به رشته ‎‎ های ورزشی مانند موتورسواری و اتومبیل‌‌رانی، اظهار کرد: عمده ‎‎ ترین مشکل زنان در جامعه، مشکلات فرهنگی و محدودیت ‎‎ های جامعه زنان در موتورسواری حتی به عنوان شرکت ‎‎ کننده در مسابقات است هر چند که این نگاه تنها به استان یزد محدود نمی ‎ شود بلکه هنوز در سطح کشور این موضوع نیازمند فرهنگ ‎ سازی است.

رواج باشگاه های ورزشی نشانه تغییر در ارزش های زنانگی است

شهروند- دختران جوان بیشتر از کدام فضاهای شهری در اوقات فراغت‌شان استفاده می‌کنند و چگونه از آنها هویت‌یابی می‌کنند. همه فضاهای شهری آغوش بازی برای زنان و دختران ندارند. آنها در بعضی فضاها محدود‌ند و در بعضی‌ فضاها حذف می‌شوند و بعضی فضاها را هم از آن خود کرده‌اند. محمد سعید ذکایی، عضو هیأت‌ علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پژوهش «فضاهای فراغتی شهری و زنانگی جدید» تصویری از انواع فراغت‌هایی داده است که زنان جوان روزگارشان را با آن سر می‌کنند؛ تلاش‌هایی برای از آن خود کردن فضاهایی که سهم کمتری از آن دارند. این مقاله به تلقی‌ها و مصارف مختلف دختران جوان شهری از فضاهای فراغتی پرداخته است.

روزی که زنان ایرانی ورزشگاه را پر کردند

تاریخ ایرانی: بعدازظهر ۲۹ اردیبهشت ۱۳۴۷ یکی از پرهیجان‌ترین روزهای ورزش ایران بود؛ ورزشگاه امجدیه کمتر هیجان و ازدحامی چون آن روز را به خود دیده بود. مردم فوتبال‌دوست تهران حتی در روزهایی که بازی فوق‌العاده‌ای در امجدیه نبود، سکوی تماشاچیان را خالی نمی‌گذاشتند. اما سکوهای امجدیه تا آن روز کمتر این تعداد تماشاچی زن به خود دیده بود. خبرنگار روزنامه اطلاعات فردای آن روز نوشت: «خانم‌ها در کشور ما آنقدر که به ورزش‌های والیبال و پینگ‌پنگ و بسکتبال علاقه نشان می‌دهند کمتر به رشته‌های دیگر توجه دارند خصوصا که در فوتبال خانم‌ها فعالیتی ندارند ولی تعداد قلیلی از دختران ورزش‌دوست که خودشان هم اهل ورزش هستند اغلب برای تماشای بازی تمام ناراحتی‌ها را تحمل می‌کنند و به امجدیه می‌روند ولی دیروز زنان تماشاچی امجدیه جز آن گروه همیشگی بودند. زنان زیادی دیروز در تریبون‌های امجدیه به چشم می‌خوردند و این استقبال زنان از مسابقه دیروز واقعا بی‌سابقه بود. زنان حتی با چادر و بچه به بغل از تماشای مسابقه دیروز صرف‌نظر نکرده و غالبا نشستن سه ساعت زیر آفتاب را برای تماشای مسابقه فوتبال تحمل کرده بودند و مدت‌ها قبل از شروع مسابقه در امجدیه حاضر شدند.»

عزت الله ضرغامی: مشکل شرعی ورود زنان به ورزشگاه ها قابل حل است

جماران- عزت الله ضرغامی با انتشار این تصویر در اینستاگرام خود نوشت: استاد! خسته نباشید! وقتی دانشجویان می‌گویند: «استاد، خسته نباشید»، یعنی خودمان خسته شده‌ایم! کلاس رو تعطیل کن! در بیشتر مواقع، من هم می‌گویم «سلامت باشید»! و درس را ادامه می‌دهم. عکس مربوط به کلاس «اصول و مبانی سازمان و مدیریت» امروز من است.

دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بانوان: فکر نکنم وزیر ورزش من را بشناسد!

خبرآنلاین- شاید اگر درخشش او نبود، قهرمانی زنان فوتسال ایران در تایلند تکرار نمی شد. فرزانه توسلی کسی است که خود را در کسب عنوان نایب قهرمانی تیم ملی فوتسال در بازی‌های آسیایی اینچئون مقصر می‌داند اما در تایلند و در مقابل ژاپن کاری کرد کارستان تا مردم سرزمینش را برای دومین بار خشنود کند. او می گوید: مردم چندان ما را نمی شناسند. وزیر ورزش قبلی من را می شناخت اما درباره وزیر جدید مطمئن نیستم! صحبت های فرزانه توسلی را در ویدئوی زیر ببینید و بشنوید.

من اولین گزارشگر زن فوتبال ایران هستم/ یکباره گفتند بنشین و بقیه بازی را گزارش کن

فارس- گزارشگری ورزشی زنان، حالا چند روزی می شود که سوژه فضای مجازی شده و واکنش هایی را هم در پی داشته. ماجرایی که «مهناز افشار» را هم با عنوان فعال حقوق زنان، پشت خود می بیند و او در ویدیوی کوتاهی مقابل ورودی اصلی استادیوم آزادی، از خط شکنی زنان می گوید و «آزاده نامداری» هم در گفت و گو با یکی از روزنامه ها، می گوید که با این کمپین می خواهند کاری را آغاز کنند که در خاورمیانه سابقه نداشته است. اما واقعیت ماجرا این است که حدود ۱۴ سال پیش، وقتی هنوز خبری از کمپین سازی و ویدیو پرکردن و صحبت کردن از خط شکنی نبود، گزارش یکی از مسابقه های لیگ برتر فوتبال ایران، در رادیو جوان به یک زن سپرده شد.

کتایون خسرویار نامزد عنوان بهترین مربی زن فوتبال آمریکا

ایلنا- مربی زن ایرانی که در ایالات متحده آمریکا حضور دارد، به عنوان یکی از نامزدهای بهترین مربی سال زنان فوتبال این کشور انتخاب شد. با اعلام سایت Womens Soccer United، کتایون خسرویار نامزد عنوان بهترین مربی زن فوتبال آمریکا شد. سه نامزد نهایی عنوان بهترین مربی زن فوتبال ایالت متحده آمریکا انتخاب شدند که نام کتایون خسرویار، سرمربی تیم ملی فوتبال جوانان ایران در رده های پایه در کنار “آنوک برویل” سرمربی هیرنفین و “لیگا پاتوپا” سرمربی ریگا یونایتد به چشم می خورد.

مرجان سلحشوری به نشان نقره دست یافت

مهر- عضو تیم بانوان پومسه ایران در نخست روز از مسابقات قهرمانی آسیا موفق به کسب نشان نقره این مسابقات شد.

پنجمین دوره مسابقات پومسه (اجرای فرم) قهرمانی آسیا با حضور ۳۰۹ پومسه روز از ۳۳ کشور به میزبان ویتنام در سالن «پوتوا» شهر هوشمینه آغاز شد که تیم اعزامی ایران در بخش بانوان به اولین نشان خود دست پیدا کرد.

 

به اشتراک بگذارید