از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید روزنامهها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهوارهای توشه هم میتوانید پیدا کنید
ابتکار: تحقق عدالت در جامعه مهمترین برنامه دولت است
ایرنا – معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور گفت : یکی از محور های مهم کارآمدی نظام که در اولویت برنامه های دولت قرار دارد ، تحقق عدالت در جامعه است و یکی از ابعاد این عدالت ، توجه به عدالت بین زنان و مردان است. معصومه ابتکار روز سه شنبه در جلسه شورای اداری پاکدشت که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: حفظ عدالت بین زنان و مردان ، حراست از حقوق زنان و خانواده یکی از ابعاد مهم و تکلیف اصلی دولت است و تمامی کارگزاران نظام باید به آن توجه کنند. وی افزود : شاید در حوزه زنان و خانواده یک نفر به عنوان معاون رئیس جمهور متولی آن باشد ولی در اصل تمامی دستگاه های اجرایی از جمله آموزش و پرورش ، آموزش عالی موظفند که به این امر توجه ویژه داشته باشند.
حمایت از اورژانس اجتماعی سیاست مهم معاونت زنان ریاست جمهوری است
مهر- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: حمایت از اورژانس اجتماعی سیاست مهم معاونت زنان ریاست جمهوری است. معصومه ابتکاربا بیان این که اورژانس اجتماعی یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده برای خشونت علیه کودکان و زنان در جامعه است، گفت: یکی از سیاست های مهم ما حمایت از اورژانس اجتماعی است، که یک مداخله کاملا تخصصی و علمی است، باید با آگاهی در بین اقشار مختلف جامعه طوری اقدام کنیم، که اگر کسی در جامعه با مصادیقی از کودک آزاری یا خشونت مواجه شد، به اورژانس اجتماعی اطلاع دهد، تا از آزار یک کودک، همسر و یا انسان جلوگیری کنیم.
واکنش “ابتکار” به ماجرای مدرسه غرب تهران
ایسنا- معاون زنان و خانواده ریاستجمهوری با بیان اینکه مجلس باید هر چه زودتر قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را در صحن علنی بررسی کند، گفت: علاوه بر قانون، به آموزش کودکان و نوجوانان در زمینه آسیبهای اجتماعی نیازمندیم.
معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه موضوع تعرض به دانشآموزان در یکی از مدارس غرب تهران در جلسه امروز دولت مطرح شد که دولت و وزیر آموزش و پرورش موضع خیلی محکمی در این زمینه داشتند، اظهار کرد: من هم در این باره صحبت کرده و دو راهکار معرفی کردم.
افراد باید داوطلبانه به سمت پوشیدن لباسهای قومی در مدارس و دانشگاهها حرکت کنند
ایلنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: امیدواریم در کتب درسی، لباس سنتی و اقوام مختلف معرفی و تدریس شود و اساتید و دانشجویان بتوانند با این لباس در دانشگاه حاضر شوند. معصومه ابتکار با اشاره به برگزاری جشنواره مد و لباس افزود: ما از یک فرهنگ بسیار غنی و همچنین تنوع فرهنگی برخوردار هستیم واقعیت این است که تنوع فرهنگی برای ایران یک مزیت به حساب میآید و یکی از ابعاد فرهنگی و قومیت ما هم بحث لباسهای محلی است که در نوع خود بسیار متنوع و متکثر است.
وی در این باره اضافه کرد: پوشش کامل و حجاب در لباسهای سنتی و محلی دیده میشود و از همه مهمتر اینکه چنین لباسهایی باعث هویت بخشی شده است. تنوع رنگ و تطبیق این رنگها و طرحها با طبیعت و عناصر طبیعت استانها ارتباط مستقیمی دارد.
پیش نویس طرح اشتغال و معیشت بانوان تهیه شده است
معاون رئیس جمهور گفت:بحث اشتغال بانوان قهرمان در کارگروه ورزشی معاونت زنان مطرح شده، تا جایی که پیش نویس آن نیز تهیه شده است. معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست امروز ۵ خرداد با بانوان فوتسالیست کشورمان که در بازیهای آسیایی موفق به کسب عنوان قهرمانی شده بودند، اظهار کرد: حس و حال خوب امروز شما حاصل تلاش و زحمات مدیران و همه کسانی است که شبانه روز از شما عزیزان حمایت و پشتیبانی کردند، لذا این پیروزی را که با حمایت و صبر شما بانوان قهرمان به دست آمده تبریک می گویم.
تشکیل وزارت زنان و خانواده چالش اصلی نیست/ سیاستها باید عوض شود
مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه ساختارها در حوزه زنان و خانواده مشکل اصلی این حوزه نیست گفت: نیازمند تغییر در سیاستهای حاکم در موضوع زنان و خانواده هستیم. معصومه ابتکار در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برخی چالشها در حوزه قوانین و همچنین در زمینه ضمانت اجرایی قوانین حاضر افزود: در حال حاضر قوانین خوبی در حوزه زنان در کشور وجود دارد و البته در برخی موارد لزوم اصلاح قوانین احساس می شود. وی در مورد ارتقای جایگاه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به یک وزارتخانه مستقل گفت: مشکلات در حوزه زنان و خانواده منحصر به ساختارهای موجود نیست بلکه نیازمند اصلاح در رویه و سیاستها هستیم، بنابراین تا زمانی که سیاستها اصلاح نشود، تغییر ساختارها نمی تواند چندان راهگشا باشد.
برای حضور پررنگ زنان در مجلس در حال رایزنی هستیم
قانون-فاطمه ذوالقدر/ دبیر دوم کمیسیون فرهنگی- مجلس دهم شورای اسلامی لقب پارلمان رکورددار در انتخاب زنان برای کرسی نمایندگی جامعه را یدک میکشد که این زنان نماینده علاوه بر اینکه وظیفه و رسالتی همسنگ مردان در کرسیهای مجلس را دارا بوده بلکه وظیفه بس خطیرتری نیز در قبال جامعه زنان کشورمتقبل هستند و بر این اساس همواره در فراکسیون زنان درصدد بودیم ضمن آسیب شناسی مسائل و مصائب جامعه زنان راهکارهای تقنینی و نظارتی برای برون رفت ازآنها وضع کنیم. تحقق این مطالبات و خواست های جامعه زنان کشور، نیازمند نقشآفرینی پررنگتر زنان در خانه ملت است که نمایندگان زن در حال رایزنی و پیگیری برای حضور در جایگاه هیات ريیسه و کسب کرسی در صدر مجلس با هدف پیگیری هرچه بیشتر مطالبات جامعه زنان است.
«مافی» و «سلحشوری» گزینه فراکسیون زنان برای هیأت رئیسه مجلس
پروانه سلحشوری و پروانه مافی گزینههای زنان از سوی فراکسیون زنان برای هیأت رئیسه مجلس انتخاب شدند.
به گزارش افکارنیوز، انتخابات هیأت رئیسه اجلاسیه سوم مجلس دهم شورای اسلامی چهارشنبه هفته جاری (۹ خرداد ۹۷) در صحن علنی خانه ملت برگزار میشود. گفته میشود تاکنون مذاکرات کمیتههای سه فراکسیون نتیجه نداده و بر اساس مذاکرات فراکسیونی هر فراکسیون سیاسی مجلس یک لیست جداگانهای برای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامیارائه دهد.
با اعتراض و گلایههای بانوان نماینده طی جلسات ویژهای که برای تصمیمگیری درباره هیأت رئیسه مجلس برگزار شد مقرر شد از سوی فراکسیون زنان دو گزینه از نمایندگان زن برای هیأت رئیسه مجلس انتخاب شوند.
تاكتيك غلط، مانع راهيابي زنان به هيات رييسه
فائزه هاشمي- انتخابات هيات رييسه مجلس اگرچه به پيروزي عارف نينجاميد اما وزن فراكسيون اميد را به خوبي مشخص كرد. ارايه فهرست مستقل و كانديداتوري عارف نشان داد كه اين فراكسيون با وجود انتقاداتي كه تا امروز به آن وارد بود، توان خود را بازيافته و با اعتماد به نفس بيشتري عمل ميكند. قطعا اعضاي فراكسيون اميد ميدانستند كه احتمالا موفق به تصاحب كرسي رياست نميشوند چون در مجلس اكثريت نيستند اما وارد رقابت شدند و اين خود ارزشمند است.
برکناری چراغ خاموش مدیران زن در سیستان و بلوچستان
استانوایر- چند نفر از مدیران زن در سیستان و بلوچستان از سمت خود برکنار شده یا استعفا کردهاند. چند روز پیش آذر منصوری، فعال امور زنان نخستینبار خبر تغییر مدیران زن در این استان را اعلام کرده بود. سکینه اشرفی معاونت اقتصادی استانداری و فریبا برنایی مدیرکل حوزه استاندار از جمله مدیرانی هستند که از سمت خود برکنار شدهاند. نرگس محمدی معاون سیاسی فرمانداری نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان از دیگر مدیرانی است که از سمت خود کنار گذاشته شده است.
زن و خانواده، موسسات اعتباری و دستگیرشدگان محور دیدار فراکسیون زنان با اژهای
ایسنا- یک عضو فراکسیون زنان مجلس از دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با معاون اول رییس قوه قضاییه در سکوت خبری سخن گفت و ابراز امیدواری کرد این دیدارها ادامه یابد. طیبه سیاوشی گفت: در دیداری اخیر فراکسیون زنان مجلس با آقای محسنی اژهای معاون اول رییس قوه قضاییه موضوعات متنوعی مطرح شد از جمله موضوع منع خشونت علیه زنان که در قالب لایحه حمایت از زنان مطرح است، مباحثی به صورت مفصل مطرح شد. از معاون اول قوه خواستیم با توجه به اهمیت موضوع برای جامعه زنان، این مسئله به گوش رییس قوه قضاییه رسانده شود. وی افزود: لایحه مذکور در دست تهیه رییس قوه قضاییه است که امیدوارم با مساعدت ویژه و نظر مثبت ایشان این لایحه قضایی تهیه و به مجلس فرستاده شود.
تفکیک جنسیتی در سازمان محیط زیست ایران
ایران وایر- «کریم شافعی»، معاون سازمان حفاظت محیط زیست دستور داده قانون تفکیک جنسیتی اجرا شود. درست یک سال پس از این که «حسن روحانی»، رییس دولت «تدبیر و امید» طرح تفکیک جنسیتی «محمدباقر قالیباف»، شهردار سابق تهران را «تفکر قرن قجری» خواند و آن را متوقف کرد، «کریم شافعی»، معاون حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست دستور اجرای این طرح را در معاونت خود صادر کرده است.
سرنوشت پرونده «آزار جنسی» چند نماینده مجلس
ایران وایر- سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با دو اتهام «تجاوز» و «آزار جنسی» در قوه قضاییه تبرئه شده است محمد حسن جمشیدی،نماینده بهشهر به دلیل «فساد اخلاقی» بازداشت شده بود. تهام «تجاوز» و «آزار جنسی» که در قوه قضاییه تبرئه شده اما برخی نمایندگان اصول گرا همچنان بر مقصر بودن او دراین پرونده ها تاکید کرده اند.
سلمان خدادادی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران در میان طرفدارانش به «حاج سلمان» مشهور است و هنگام بررسی اعتبارنامه اش درمجلس هشتم، مدافعانش درمقابل مجلس تجمع می کردند و او را با همین اسم می خواندند.
مدیرکل اداره اطلاعات اردبیل و فرمانده سپاه ملکان از جمله سمت های او پیش از نمایندگی بوده است. در ماه های پایانی مجلس هفتم خبربازداشت یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به اتهام موضوعات «اخلاقی» در وب سایت عصر ایران منتشر شد. برای خبرنگاران پارلمانی این خبر چندان غافلگیر کننده نبود،چرا که آنان دراین مجلس حداقل دو نمونه فاش شده دیگر از بازداشت نمایندگان به دلیل پرونده های «فساد اخلاقی» را شاهد بودند. محمد حسن جمشیدی،نماینده بهشهر و حسن سیدآبادی نماینده سبزوار، دو نماینده ای پیش از آن به دلیل «فساد اخلاقی» بازداشت شده بودند.
تصویب بودجه برای پرداخت دیه زنان معسر در مجلس
مهر- فاطمه ذوالقدر بعد از ظهر سه شنبه گفت: در بودجه ۹۷ مبلغی برای پرداخت دیه زنان معسر در نظر گرفته شده است. : فاطمه ذوالقدر بعد از ظهر سه شنبه با حضور در مراسم گلریزان آزادسازی زندانیان غیر عمد اسلامشهر که به همت فرمانداری این شهرستان برگزار شد، طی سخنانی گفت: در مجلس شورای اسلامی کارهای خوبی را برای بودجه ۹۷ و ستاد دیه انجام داده ایم، مخصوصا مسئله دیه زنان معسر که گامهای موثری در این زمینه برداشته شده است.
چهار درصد زندانیان جرائم غیرعمد کشور را زنان تشکیل میدهند
ایسنا- نائب رئیس ستاد دیه کشور گفت: دو تا چهار درصد زندانیان جرائم غیرعمد در کشور را زنان تشکیل میدهند. علی اکبر یساقی در حاشیه جشن گلریزان رشت در جمع خبرنگاران، با اشاره به جرائم غیرعمد و محکومین مالی در زندان های کشور،گفت: بالغ بر هشت هزار زندانی کشور در انتظار آزادی هستند. وی مقدار محکومیت زندانیان جرائم غیرعمد و محکومین را یکهزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: دو تا چهار درصد زندانیان جرائم غیر عمد در کشور را زنان تشکیل میدهند.
سلحشوری: معضل طلاق با حذف یک کلمه از شناسنامه زنان حل نمیشود
اعتماد آنلاین : پروانه سلحشوری در مورد مطرح شدن دوباره موضوع حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه، در قالب یک طرح، میگوید: «باید توجه داشت که معضل طلاق و آنچه زنان مطلقه از آن رنج میبرند با حذف یک کلمه از شناسنامه آنها حل نمیشود. اگر طلاق یک انگ اجتماعی است که به غلط به وجود آمده است باید تلاش کنیم که از آن انگزدایی کنیم نه اینکه با اقداماتی مثل حذف نام طلاق از شناسنامه زنان مطلقه به صورت رسمی انگ بودن این موضوع را بپذیریم و سعی کنیم که مسئله را پاک کنیم.»
عضو حزب کارگزاران: حجاب اختیاری مطالبه پنجم زنان است
عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت : رفع تبعیض، اشتغال، آزادی حق انتخاب، فقر زدایی و حجاب اختیاری از مطالبات اولویت بندی شده زنان کشور است.
مدرس زاده که در هشتمین جلسه کانون زنان این حزب با محوریت موضوع « نابرابری های جنسیتی» و بررسی کنش ها و واکنش های فعالان این حوزه سخن می گفت، افزود: بررسیها نشان می دهد که «حجاب اختیاری» مطالبه پنجم زنان کشور است و در واقع رفع تبعیض و نابرابری، اشتغال، آزادی حق انتخاب و فقر زدایی چهار مطالبه پیش از آن را تشکیل می دهد.
به گفته وی، محققان به تحلیل موضوع دختران انقلاب پرداختند و اظهار داشتند این حرکت یک «جنبش بدون خشونت» است که در آن زنان خواهان آن هستند که به آنها به عنوان یک انسان عاری از لطافت زنانه نگاه شود.
برپایه این گزارش، خدیجه توفیقیان نیز به بررسی موضوع حجاب از منظر قرآنی پرداخت و گفت : در آیه ۳۱ سوره نور و آیات ۳۳ و ۵۹ سوره احزاب نیز به موضوع حجاب پرداخته شده است و در قانون مجازات اسلامی نیز ماده ۶۳۸ به موضوع حجاب اشاره شد که به موجب آن هر کس آشکارا در انظارعمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می گردد.
به گزارش خبرآنلاین، وی افزود : همچنین در صورتی که فرد آشکارا مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست، ولی عفت عمومی را جریحه دار می کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ایرنا- بحث کودکهمسری مدتهاست که به عنوان یکی از بزرگترین آسیبهای اجتماعی در کشور مطرح است؛ دخترانی که به دلایل مختلفی به جای بازیهای کودکانه درگیر سختیهای زندگی بزرگسالی میشوند.
بعضی آنها قربانی ضعف فرهنگی خانوادههایشان میشوند که با این اعتقاد که دختر نباید در خانه بماند وگرنه حرف پشتسرش درمیآید یا به راه نادرست کشانده میشود، برخی به دلیل اوضاع خراب مالی در واقع مثل یک کالا مبادله میشوند، برخی هم به قول «معصومه آقاپورعلیشاهی»، نماینده مجلس برای بوالهوسی و استفاده از آنان در مسیرهای غیراخلاقی مانند قاچاق مواد مخدر مجبور به ازدواج میشوند.
اما هیچ کدام از این دلایل تاثیری در نتیجه و آسیبهایی که این نوع ازدواج به این کودکان میرساند، نمیگذارد. آنقدر آسیبهای این نوع ازدواج بالا است که حال آقاپور علیشاهی خبر از ٢٤ هزار کودک بیوه زیر ١٨ سال میدهد. معلوم نیست سرنوشت این تعداد کودک که حالا هم کودکیشان را باختهاند و برای بزرگسالیشان هم چشمانداز روشنی وجود ندارد، چه میشود.
التزام به شاخصهای بینالمللی و انتقاد به مفاهیم حوزه زنان: ممکن یا محال؟!
ایران زنان- سمیرا فرشادی- چندی پیش حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی ریسجمهور و سرپرست مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در «پیشپنل سیاستگذاری عدالت جنسیتی و توسعه پایدار» گفت: بهبود مستمر شاخصهای بینالمللی حوزه زنان ایران میتواند هدف معاونت امور زنان و خانواده باشد و بر مبنای آن اختیارات، امکانات و قدرت لازم به این معاونت داده شود. کوتاهی ایران در بهبود شاخصهای بینالمللی حوزه زنان، مانع حرکت دیگران نخواهد شد. همچنین شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان خانواده ریاست جمهوری نیز در همان نشست، با اشاره به امضاء سند بینالمللی توسعه پایدار پس از ۲۰۱۵ که از آن با عنوان SDG یاد میشود توسط ایران، گفت: ما نمیتوانیم به این سند و بهویژه بند پنجم آن بیتفاوت باشیم، البته تلاشهایی برای جایگزینی مفاهیم انجام دادهایم نظیر مفهوم عدالت جنسیتی به عنوان شاخهای از عدالت اجتماعی به جای مفهوم برابری جنسیتی که اولینبار توسط ایران در اجلاس پکن (۱۹۹۵) مطرح شده است. جهان با زبان شاخص و آمار سخن میگوید و نیازمند این هستیم که هدفگذاری مشخصی برای حل مسائل این حوزه با تمام ظرفیتهایمان داشته باشیم.
شاخصهای عدالت جنسیتی یا برابری جنسیتی؟!
تصویب شاخصهای برابری جنسیتی تحت لفظ عدالت جنسیتی در ستاد ملی زن و خانواده، یک گام دیگر برای تزلزل خانواده و ادامه سیر آسیب پذیری آن در کشور است. چرا که در شاخصهای برابری جنسیتی هدف اصلی اشتغال زنان و ایجاد استقلال مالی است و مسائل دیگر از جمله نهاد خانواده نادیده گرفته شده است. معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهور در دولت یازدهم با انتخاب شعار عدالت جنسیتی به دنبال اجرای اهداف خود در حوزه ی زنان بود. اعمال رویکرد عدالت جنسیتی بر اساس اصول اسلامی در سیاستها و برنامهها از مهمترین وظایف دولت در حوزه زنان در برنامه ششم توسعه است.در ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه کلیه دستگاههای اجرایی موظفند برای تحقق اهداف اسناد بالادستی کشور در حوزه زنان، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاستها، برنامهها و طرحهای خود و ارزیابی آثار و تصمیمات براساس شاخصهای ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام کنند.
MeToo# در ایران متولد شد؟ / ۱۱ روایت از مردان و زنانی که در کودکی قربانی آزار جنسی شدند
خبرآنلاین- اهمیت تولد MeToo# در ایران از آن آنجایی است که ابراز کردن آزار جنسی در جامعه ایران، میتواند راه برای آن دسته از کسانی که در معرض آزار و تعرض قرار دارند و پیگیری نمیکنند، باز کند.
محمدحسین نجاتی: ماجرای تعرض به دانش آموزان دبیرستانی در تهران موج بزرگی از واکنشهای متفاوت را برانگیخت. از یکطرف گروهی معتقدند این فضای ایجاد شده ممکن است، با واکنشهای قهری بالایی علیه معترض همراه شود. از سوی دیگر برخی میگویند این جریان باید به مطالبهگری در جامعه ایران بدل شود که در ابتدا تابوی صحبت کردن از این آزار ها بشکند و از سوی دیگر بتواند زمینهساز ارائه آموزشهای رسمی به کودکان، والدین و کادر آموزشی مدارس شود.
اما خیزشی آرام از شب گذشته در شبکههای اجتماعی روی داده و مردان و زنانی که در کودکی مورد آزار یا تعرض جنسی قرار گرفتهاند، از آن روزها و حادثهها روایت میکنند. روایتی از سال گذشته با هشتگ MeToo# دنیا را تکان داد و تبدیل به یکی از فراگیر ترین موجهای جهانی علیه آزار و تعرض جنسی شد.
کودکیهای فراموششده؛ ۲۴هزار کودکبیوه در ایران
دویچهوله- معصومه آقاپور علیشاهی، نماینده مجلس از وجود ۲۴ هزار کودکبیوه زیر ۱۸ سال در ایران خبر داده است. سعید پیوندی، جامعهشناس مقیم فرانسه، ازدواج کودکان در ایران را مصداق خشونتورزی جامعه علیه این گروه سنی میداند. سن ازدواج قانونی در ایران برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال در نظر گرفته شده است. طبق قانون مدنی در صورت اجازه سرپرست و تشخیص دادگاه، عقد دختران قبل از ۱۳ سالگی و پسران قبل از ۱۵ سالگی مجاز شمرده میشود. اما فقر اقتصادی و فقر فرهنگی به ویژه در روستاهای محروم بسیار زودتر از آنچه باید، خط بطلانی بر دنیای کودکی کشیده و هزاران کودک را که هنوز در دنیای کودکیشان سر میکنند، به اجبار به پای سفرههای عقد مینشاند.
آذربایجان شرقی؛ افزایش ازدواج کودکان زیر ۱۵ سال به بیش از ۳ هزار نفر در سال گذشته
ایلنا – مدیرکل ثبت احوال آذربایجان شرقی گفت که در سال ۹۶ ازدواج های زیر ۱۵ سال (۱۰ الی ۱۵سال) در شهرستان های آذرشهر، بناب، ملکان، هشترود بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر بود که از این تعداد ۸ ازدواج زیر ۱۰ سال بودند.
احد جودی با اشاره به ثبت ازدواج های زیر ۱۵ سال در آذربایجان شرقی گفت: “در سال ۹۶ ازدواج های زیر ۱۵ سال( ۱۰ الی۱۵سال) در شهرستان های آذرشهر، بناب، ملکان و هشترود به ۳ هزار و ۶۳۵ رسید که در این میان ۸ازدواج مربوط به زیر ۱۰ سال بود”.
اطلس وضعیت زنان و خانواده به تفکیک استان ها تهیه شد
ایرنا- معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: اطلس وضعیت زنان و خانواده با هدف شناسایی آسیب های اجتماعی، به تفکیک استان های مختلف کشور تهیه شده است.
اطهره نژادی اظهار داشت: آمار موجود در اطلس وضعیت زنان و خانواده کشور که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ در سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ آماده شده بود، در سال ۱۳۹۵ به روزرسانی شد؛ به طوری که اکنون این آمار به تفکیک استان ها و به صورت کامل تر نسبت به اطلس قبلی در دسترس است. وی با بیان اینکه درحال حاضر اطلس زنان و خانواده در مرحله نقشه سازی قرار دارد، افزود: گزارش های مربوط به وضعیت این حوزه تهیه شده است که در صورت نهایی شدن، روی پورتال معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای بهره برداری قرار می گیرد. نژادی ادامه داد: در اطلس زنان و خانواده موضوعات و آسیب های اجتماعی حوزه زنان ازجمله فرار دختران از منزل، خودسوزی زنان، اقدام به خودکشی و آسیب هایی همچون اعتیاد در میان بانوان و تعداد افراد دستگیر شده در این زمینه، وجود دارد که به تفکیک آمارهای محرمانه که از دستگاه های مختلف دریافت شده، در این اطلس آمده است.
زنان کارگر؛ نادیده در قوانین کار
حقوق بشر ایران-معین خزائلی- اشتغال به عنوان یکی از اصلیترین فعالیتهای روزانه انسان و منبع اصلی درآمدی جدای از نقش اساسیاش در توسعه اقتصادی، تاثیر به سزایی در میزان رضایت فردی انسانها داشته و به همین دلیل به عنوان حقی غیرقابل انکار و حتی در راستای حقوق اولیه بشر محسوب میشود. اهمیت این حق تاحدی است که اعلامیه جهانی حقوق بشر در ماده ۲۳ خود با اشاره به آن حق «کار کردن و انتخاب آزادانه شغل» را برای افراد فارغ از هر گونه جنسیت، نژاد یا دیگر مسائل به رسمیت شناخته است. در این میان برابری در دستیابی به شغل به صورت آزادانه یکی از ملزومات بنیادی این حق محسوب شده و هرگونه عاملی که به سبب آن صلاحیتهای کاری فرد در درجه دوم اهمیت قرار گرفته و سبب قضاوت در مورد او مبنی بر عاملی خارجی شود، تبعیض شغلی خواهد بود.
زایمان و بازنشستگی: در چهره از تبعیض در اشتغال زنان ایران
حقوق بشر ایران- اگرچه زنان بخشی از مشارکت در فعالیتهای اقتصادی را در سراسر جهان و البته ایران به عهده دارند اما با وجود تمایل زنان برای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی، شرایط کار و بهرهمندی از حقوق و مزایای فعالیتهای اقتصادی بسیار محدود کننده هستند.در چند دهه گذشته زنان ایرانی توانستهاند جایگاه خود را ارتقا دهند. آمار بالای زنان تحصیلکرده و افزایش آگاهیها نسبت به حقوق زنان باعث افزایش تقاضا برای ورود به بازار کار شده است. علیرغم اینکه بیش از نیمی از افراد تحصیلکرده در دانشگاهها را زنان تشکیل میدهند فقط ۱۷ درصد از زنان فرصت و امکان اشتغال را پیدا میکنند. در آخرین گزارش سال ۲۰۱۷ مجمع جهانی اقتصاد درباره شکاف جنسیتی، ایران از میان ۱۴۴ کشور در جهان رتبه ۱۴۰ را کسب کرده است. بر این اساس ایران فقط بالاتر از کشورهای چاد، سوریه، پاکستان و یمن قرار دارد. این به معنای آن است که بر اساس شاخصهای اقتصادی و سلامت که در این گزارشها به آن توجه میشود ۲۱۷ سال طول میکشد تا برابری در حوزه اقتصاد میان زنان و مردان حاصل شود.
مرجان سیادتی- پرداختن به قوانین مدنی ایران در حوزه اشتغال زنان از جنبههای متفاوت و مهمی قابل بررسی و تامل است. از یک سو زنان مانند مردان نیاز به شغل دارند و تقاضا برای یک شغل نه فقط برای تامین معیشت و نیازهای اقتصادی است بلکه یک زن حق دارد صرفا به خاطر یک نیاز روحی و تمایل برای حضور در جامعه کار کند. از سوی دیگر جامعه نیازمند کار زنان است در غیر این صورت نیمی از نیروی کار را از دست میدهد. همچنین مساله اشتغال زنان اساسا به اصل برابری جنسیتی مربوط است. اگر جامعهای خواهان رسیدن به توازن میان مردان و زنان است باید قوانین کار را به طور کلی بازنگری کند و قوانین متعارض با اصل برابری جنسیتی را کنار بگذارد و جایگزینهای مناسب را پیشنهاد بدهد.
اصل ۲۰ قانون اساسی ایران میگوید: «همه افراد ملت اعم از زن و مرد، یكسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.». همچنین در اصل ٢٨ قانون اساسی آمده است: «هر كس حق دارد شغلی را كه بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست، برگزیند. دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امكان اشتغال به كار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید».
هشدار درباره تجرد دختران۳۰ تا۵۰ ساله
ایسنا- زهرا آیتالهی در خلال این هشدار گفته که در سال ۹۵، حدود یک میلیون و سیصد هزار دختر ٣۰ تا ۵۰ ساله هرگز ازدواج نکرده داشتهایم. در حالی که میل انسان به تشکیل خانواده و زندگی متاهلی، ریشه در فطرت دارد، باید پرسید چرا آمار دختران ازدواج نکرده چنین بالاست؟ ربط فطری نیاز به ازدواج ربطی به گونهگونی زندگی و تحولات اجتماعی ندارد و چنین نیست که فکر کنیم در دوران مدرنی قرار گرفتهایم و این میل کم شده است. رابطه ازدواج نکردن دختران و پسران با افزایش بیکاری روشن و معنادار است. شرایط زندگی، لامحاله در این مهم نقش اصلی دارد. دشواری زندگی به خانوادهها و حتی خود دختران اضطرابی را القا میکند که برای آغاز زندگی مشترک با احتیاط تصمیم بگیرند و اگر شریک زندگی از تمکن کافی برخوردار نیست، در پاسخ مثبت بیشتر فکر کنند. جالب این است که همان خانوادههایی که در مقدمات تشکیل زندگی مشترک برای فرزند دختر سخت میگیرند، در وجهی دیگر تایید میکنند که شروع زندگی بهخاطر سختگیری خانوادهها به تعویق میافتد و در مواردی ناممکن میشود.
ازدواج در ایران به معامله گری تبدیل شده!
آرمان- بر اساس آمار سازمان ملل متحد سن ازدواج در دنیا بالا رفته است و از حدود ۲۳ سال برای زنان در سال ۱۹۷۰ به بالای ۲۵ سال و از حدود ۲۷ سال برای مردان در ۱۹۷۰ به بالای ۳۱ سال در سالهای اخیر رسیده است. این آمار در کشورهای مختلف تا ۱۰سال هم اختلاف دارد.در برخی کشورهای آفریقایی جوانان، اغلب قبل از ۲۰ سالگی ازدواج میکنند. در حالی که در کشورهای اسکاندیناوی اغلب تا ۳۰ سالگی هم ازدواج نمیکنند. در کشور ما هم وقایع حیاتی همچون موالید، ازدواج و طلاق با تغییرات متعدد همراه بوده است. برای مثال در سالهای اخیر روند افزایشی تجرد قطعی در زنان خیلی بیشتر از مردان بوده بهطوری که طی سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۵ این شاخص برای مردان حدود دو برابر شده است، اما برای زنان بیش از سه برابر بوده است.در این میان هر از چند گاهی از سوی مسئولان و پژوهشگران تجرد قطعی در دختران و آمار آنها مطرح میشود. این در حالی است که تاکنون از سوی نهادهای مربوطه اقدامی برای رفع چالشهای این افراد در جامعه انجام نشده است. آنچه در ادامه میخوانید نظرات ‘شهلا کاظمی پور’، جمعیتشناس و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار «آرمان» درباره پدیده تجرد قطعی در جامعه است.
وسواس و افسردگی؛ نمود اختلالات روانپزشکی در جمعیت دختران
ایسنا- مشاور امور زنان و خانواده ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بسیاری از دختران از اختلالات روانپزشکی و سلامت روان رنج میبرند و افسردگی، وسواس، اختلالات جنسی، نمودی از مشکلات روانپزشکی شایع در جمعیت دختران کشور است. دکتر فیروزه جعفری با اشاره به این که در حال حاضر حدود بیش از ۱۵۶ هزار نفر معتاد زن در کشور زندگی می کنند، گفت: افرادی که در طول عمر خود فقط یک بار مواد مخدر مصرف کردهاند به عنوان مصرف کننده مواد شناخته می شوند؛ در حالی که افراد معتاد کسانی هستند که در صورت عدم مصرف دچار عوارض ناشی از عدم مصرف می شوند.
سریعترین کاهش نرخ باروری در تاریخ بشریت، مربوط به زنان ایران است
دانا- در ایران روند کاهش رشد جمعیت بیش از سایر کشورها بود به طوری که در سه دوره متوالی به عنوان برترین کشور در کاهش رشد جمعیت شناخته شد. طبق آمار جهانی ایران بیشترین کاهش نرخ باروری را در طول تاریخ به خود اختصاص داده است.
تمامی کارشناسان جمعیت دنیا اعتقاد دارند که جمعیت اولین و مهمترین رکن در نشان دادن قدرت یک کشور است. شاید بحث نظامی و دفاعی کشور سابقا به عنوان اولویت قدرت یک کشور محسوب میشد اما اکنون به نظر تحلیلگران سیاسی قدرت جمعیت بالاترین قدرت در نشان دادن بزرگی یک کشور میباشد.
رشته زنان و زایمان بیشترین قصور پزشکی را دارد
ایرنا- رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: رشته زنان، زایمان و نازایی بالاترین میزان قصور پزشکی را به خود اختصاص داده است و دندانپزشکی، جراحی عمومی، جراحی ارتوپدی و پزشکی عمومی در رتبه های بعدی قرار دارند. یکی از موارد مهم در حوزه سلامت مقوله حقوق، تخلف ها و جرایم احتمالی کارکنان این بخش است که گاه به دلایل مختلف از جمله جان انسان و تاثیر بر افکار عمومی مورد توجه ویژه قرار می گیرد. گاهی پیش می آید پزشک آن گونه که باید در انجام وظایف خود عمل نمی کند و به صورت اتفاقی و غیرعادی نتیجه ای متفاوت از نتیجه معمول حاصل می شود در این موارد مساله خطا، تخلف، قصور یا تقصیر پزشک مطرح می شود که پیامد حقوقی آن برای پزشک و بیمار متفاوت است.
جدال شرم و آگاهی برای این ۷ روز
ایسنا- مثلا یک روز در محل کارتان هستید و دلدرد امانتان را میبرد. مجبورید ظاهر را حفظ کنید و اجازه ندهید عمق این درد را کسی حس کند. سراغ همکاران خانم میروید و در گوشی دنبال «ژلوفن» یا هر چیزی شبیه آن میگردید. ۱۵ دقیقهای منتظر میمانید تا قرص، درد را تسکین دهد. دوباره پشت میز مینشینید و به کارتان ادامه میدهید، بدون اینکه اجازه دهید این درد عمیق که در جانتان میپیچد خللی در زندگی روزانهتان ایجاد کند. هفتم خردادماه، روز جهانی «بهداشت قاعدگی» است؛ همان چیزی که خیلی از زنها به نشانه شرم و حیا پنهانش میکنند اما بسیاری از کشورهای دنیا در چنین روزی همایشها و سمینارهای مهمی درباره آن برگزار و از موضوع مهم بهداشت قاعدگی صحبت میکنند.
فرایند طبیعیای که هنوز تابو به شمار میرود
ایسنا- قاعدگی، سیکل طبیعی بدن هر زن است؛ دورهای که از اهمیت بسیاری برخوردار است، زنان و مردان باید درباره این سیکل طبیعی اطلاعات کافی داشته باشند؛ حال آنکه گاه شاهد هستیم متاسفانه این اطلاعات به درستی و آن گونه که باید به افراد داده نمیشود. ممکن است این نقص ریشه در فرهنگ نادرست یک خانواده داشته باشد اما به هر علتی این نا آگاهی عواقب خوبی نخواهد داشت. به گزارش ایسنا، رعایت بهداشت در دوران قاعدگی (عادت ماهانه یا پریود) و غلبه بر یک سری باورهای غلط بیشک جزء مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه شود همچنین درباره این سیکل طبیعی باید خانواده، مدرسه، مراکز مربوطه و… با دادن آگاهیهای لازم به جامعه مانع رشد باورهای غلط و فرهنگ نادرستی شوند که باعث لطمه خوردن به سلامت روان زنان میگردد.
توزیع بستههای بهداشتی بین دانشآموزان دختر
شفاف- مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش از اجرای دو طرح «بشری» و «آموزش حقوق به دختران» از اول مهر خبر داد. فرحناز مینایی پور در گفتوگویی درباره برنامههای وزارت آموزش و پرورش برای ارتقای بهداشت دختران در سال تحصیلی پیش رو اظهار کرد: طرح «بشری» سالهاست که در حوزه بهداشت دختران اجرا میشود. این طرح در سالهای گذشته با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اجرا میشد اما از سال گذشته وزارت آموزش و پرورش به تنهایی اجرای آن را برعهده گرفته و ادامه میدهد. وی افزود: تلاش میکنیم امسال دختران بیشتری تحت پوشش طرح بشری قرار بگیرند و بتوانیم به صورت ویژه آن را اجرا کنیم.
بنا بر گزارش انجمن زنان دانشگاهی امریکا میزان اعتمادبهنفس در میان دختران در دوران راهنمایی و دبیرستان سه و نیم برابر کمتر از پسران است. حال چه باید کرد؟ با تشویق شخصیت و فردیت دختر جوانتان شما سکوهای قدرتمند عاطفی را در وجودش پایه گزاری میکنید تا زمانی که به سن نوجوانی میرسد بتواند با پیچیدگیهای آن سن بهخوبی کنار بیاید. تربیت دختران کمی پیچیده است همهجا شما با تبلیغات دختران قوی و تأثیرگذار و دستاوردهای چشمگیر آنها روبرو میشوید اما افسردگی و اضطراب تهدیدی بسیار واقعی برای دختران است. ما در اینجا به شما راهکارهایی ارائه میدهیم تا بهرغم همه مشکلات دخترتان بهترین و کاملترین خودش باشد.درست است که دختران روی کاغذ خیلی خوب عمل میکنند اما زمانی که دقیقتر نگاه میکنیم این داستان موفقیت، کمی رنگ میبازد. درحالیکه دستاوردهای دختران در سطح دانشگاهی در حال رشد است و آنها همواره عملکرد بهتری نسبت به پسرها داشتهاند، به همان نسبت میزان استرس، اضطراب و افسردگی آنها نیز در حال رشد است. مطالعات اخیر نشان میدهد که میزان افسردگی در بین دختران تقریباً سه برابر پسران است.
زنان، محرکهای قدرتمند مهاجرت به تهران!
شفاف، به گفته محققان، شواهد و قرائن نشان میدهد که مهاجرت، در حال زنانهشدن است، بهطوریکه امروزه حدود نیمی از مهاجران را زنان تشکیل میدهند. این موضوع توسط محققان کشورمان مورد موشکافی قرار گرفته است. این موضوع که زنان در طول تاریخ در جریان مهاجرتها و تصمیمگیریهای مربوط به آن حضور داشتهاند، واقعیتی است که اغلب مغفول مانده است. در برخی موارد، هرچند زنان ظاهراً حضور ندارند و ما زنان را رسماً در جایگاه تصمیمگیرنده نمیبینیم، اما درواقع رهبران پشت پرده، آنان هستند. بنابراین، تصویر عمیقاً شکلگرفته در باب زنان بهعنوان افرادی بیتحرک و تابع خانه و خانواده، مطلقاً تصویر درستی بالاخص در بحث مهاجرت نیست!
تغییر قیافه زنان برای ورود به ورزشگاه، نوعی اعتراض است/حضور زنان در تجمعات اعتراضی، هنر مشارکت است
خبرآنلاین- مشارکت و حضور زنان در عرصه سیاسی در نشست “سیاست حضور و چالش های جنسیتی در فعالیت های سیاسی” بررسی شد. در این نشست تاثیر دولت رانتی بر مسائل زنان، تلاش آنها برای ورود به ورزشگاه، علل مخالفت با حجاب اجباری، مشارکت سیاسی زنان در جریان انتخابات و … مورد بررسی قرار گرفت. نشست علمی تخصصی “سیاست حضور و چالش های جنسیتی در فعالیت های سیاسی”، در سالن اجتماعات انجمن جامعه شناسی ایران، توسط حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان این انجمن، برگزار شد. تحلیل گران این جلسه، وحید میره بیگی (مولف و پژوهشگر) و سارا پارساخو (مدرس دانشگاه، مولف و از اعضا حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان) بودند که مباحث خود را درباره چالش هایی که براساس جنسیت بر سر راه افراد در ارتقاء سیاسی یا کنشگری سیاسی موجود است از زوایای مختلف ارائه کردند.
پشتیبانی نهاد آلمانی «زنان در علوم طبیعی و تکنیک» از جنبش زنان ایران
(FiNuT) چهل و چهارمین نشست زنان در علوم طبیعی و تکنیک ٢٠١٨ تشکیل شده در شهر دارمشتات آلمان، از مردم آلمان دعوت میکند از جنبش حقوق بشری زنان ایران برای لغو تبعیض ها علیه آنان و علیه مصادره حقوق اجتماعیشان و نیز جلوگیری ازانتخاب آزاد آنان حمایت کنند اعضای این نشست با انتشار این قطعنامه از جنبش زنان ایران حمایت می کنند. آنها خواستار لغو همه اشکال تبعیض علیه زنان در ایران و فرودست نگاه داشتن آنان می باشند. به ویژه آنها خواهان پایان دادن فوری به قوانین و مقررات تبعیض آمیز در رابطه با پوشش زنان و حجاب اجباری و نیز خواهان از بین بردن تبعیض قانونی و آشکار علیه زنان در خانواده، جامعه و کسب و کار هستند. امری که برای تغییرات اجتماعی در ایران ضروری است و همزمان به آزادی زنان در پهنه بین المللی
خدمت می کند.
هدف غیراخلاقی اصرار بر آموزشهای جنسی فراگیر
فارس- مهری طالبی، کارشناس زن و خانواده در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار زنان و جوانان خبرگزاری فارس به تحلیل علل ارائه انتشار آمار غلط در حوزه ایدز پرداخت. کارشناس زن و خانواده گفت: اعتیاد تزریقی ۶۶ درصد، روابط جنسی کنترل نشده ۱۹ درصد، انتقال مادر به کودک ۵/۱ درصد و انتقال از طرق نامشخص مثل دندانپزشکی و یا ابزار آرایشگاهی بقیه آمار عوامل انتقال ایدز در ایران را تشکیل میدهند.
لغو اجرای ناشنوایان به دلیل شباهت به رقص!
ایسنا- روز شنبه پنج خرداد در مصلای تهران از اجرای گروهی از زنان و دختران ناشنوا به زبان اشاره جلوگیری شده است.
به گفته مسئول گروه ناشنوایان، دلیل جلوگیری از اجرای این برنامه شباهت آن به اجرای رقص عنوان شده است. مسئول این گروه گفت که بعد از اجرای دو برنامه به زبان اشاره درباره امام هشتم شیعیان و ماه رمضان، به این گروه گفته شده است که اجراهای خود را متوقف کنند چون اجرای آنها «شبیه حرکات موزون است». به گفته مسئول گروه، درخواست توقف اجرا در حالی مطرح شده که برنامه آنها جنبه «معنوی» داشته و مخاطبان از آن استقبال کرده بودند. او گفت: متاسفانه مردمی که ناشنوا را نمیشناسند خیلی راحت آمدند و اعلام کردند که نباید اجرا کنند. من برای همه کسانی که میگویند از معلولین حمایت میکنیم اما در چنین مواقعی حق و حقوق ناشنوایان را پایمال میکنند، متاسفم.
گزارش نشست هم اندیشی آسیب شناسی هویت جنسیتی در ایران
نشست هم اندیشی آسیب شناسی هویت جنسیتی در ایران روز چهارشنبه ۹ خرداد ماه ۹۷ در محل اندیشکده کتابخانه ملی با حضور جمعی از اندیشمندان تاریخ و مطالعات زنان و خانم دکتر بروجردی طی برگزاری مراسم ضیافت افطاری ماه مبارک رمضان با مشارکت انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و همکاری پژوهشکده اسناد و اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار گردید. در این گردهمایی ابتدا دکتر فخرالسادات محتشمی پور مدیر انجمن زنان کارآفرین، صاحب نظر و پژوهشگر تاریخ و عضو انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و موسسه راز به اهمیت برگزاری نشست های دوره ای تحت عنوان سلسله مباحث هم اندیشی پژوهشگران انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و معرفی آثار محققان این حوزه پرداخته و به اهمیت تاریخی و جامعه شناختی بررسی هویت زنان اشاره نمودند.
ستاد ملی زن و خانواده یک جلسه در ۵ سال بدون حضور اعضای اصلی/ مسائل اصلی حوزه زنان گم شده است
فارس- کارشناس حوزه زن و خانواده با بیان اینکه ستاد ملی زن و خانواده اعضای ثابت و مشخصی دارد که با حضور آنها این ستاد رسمیت پیدا میکند، گفت: در طول این پنج سال دولت یازدهم و دوازدهم تنها یک جلسه در اسفند ماه سال گذشته تشکیل داد که تمام اعضای اصلی ستاد در آن حضور نداشتند.توران ولیمراد کارشناس حوزه زن و خانواده در گفتوگو با خبرنگار زنان و جوانان خبرگزاری فارس، با بیان اینکه مسائل اصلی حوزه زنان گم شده است، گفت: اطلاعرسانی مناسبی از کارهای انجام شده در حوزه زنان انجام نشده و به ذکر کلیات از اقدامات بسنده میشود در حالی که موضوعات مهمی در حوزه زن و خانواده وجود دارد که مغفول مانده است.وی افزود: شاخصهای اصلی عدالت جنسیتی اسفند ماه سال گذشته منتشر شد اما هنوز عموم مردم به متن آن دسترسی ندارند و در فهرست منابع این شاخصها اهداف توسعه هزاره به عنوان منبع ذکر شده است در حالی که ادعا میشود به طور کلی سیاستهای ابلاغی و اسناد بالادستی حوزه زن و خانواده منبع سیاستگذاری در این حوزه است.
زمان به رسمیت شناختن جنس سوم رسیده
به گزارش خبرگزاری هلندی NOS، دادگاه استان لیمبورخ در کشور هلند، اجازه میدهد برای کسی که موقع تولد جنسیت مشخص ندارد، بدون ذکر جنسیت، شناسنامه صادر شود. به گفته NOS دادگاه این تشخیص را میدهد که جنسیت مشخص نیست و دقیقا همین جمله در شناسنامه ثبت خواهد شد.
طبق آمار سال منتشر شده توسط سازمان ملل، کشورهای ویتنام، آفریقای جنوبی، برزیل، آمریکا و گینه نو بیشترین تعداد آزار جنسی فیزیکی را در بین زنان و کودکان دارند. پس از حوادث ناراحت کننده اخیر در دبیرستانی در تهران که طی آن یکی از مسئولان مدرسه به آزار جنسی جمعی دانش آموزان پرداخته بود، بار دیگر بحثها درباره آمار آزار جنسی در ایران و دنیا مطرح شد.
بر همین مبنا، ما بر اساس گزارش پایگاه خبری CNN که در نوامبر سال۲۰۱۷ منتشر شد، توضیحات و اطلاعاتی را درباره میزان آزار جنسی کودکان و زنان در کشورهای مختلف جمع آوری کرده ایم. بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان ملل، به طور کلی حدود ۳۸ درصد از زنان دنیا حتما در طول زندگی خود نوعی آزار جنسی را تجربه کرده اند. این آزار جنسی تنوع بسیاری دارد و فقط شامل تجاوز جنسی درجه اول نمی شود. به طور مثال، بنا به اطلاعات منتشر شده، حدود ۷۵۰ میلیون زن در سراسر دنیا قبل از ۱۷ سالگی ازدواج کرده اند. طبق معیارهای سازمان ملل، ازدواج دختران زیر ۱۷ سال نوعی آزار جنسی است و به همین دلیل، در آمار منتشر شده مد نظر گرفته می شود.
«تو مرد میشوی پسرم»: کارزار مبارزه علیه رفتارهای جنسیتزده در فرانسه
یورونیوز- بنیاد زنان در فرانسه از روز چهارشنبه کارزار جلوگیری از رفتارهای جنسیتزده در پسران را آغاز کرد.
این بنیاد که به پشتیبانی مالی از انجمن های حمایت از زنان قربانی خشونت می پردازد قصد دارد در کارزار جدید خود بر روی آموزش کودکان پسر تمرکز کند. در کارزار «تو مرد میشوی پسرم» قرار است با الگوهای آموزشی رایج که در آنها از پسران خواسته می شود رفتاری «مردانه» داشته باشند مبارزه شود. نتایج یک تحقیق که در ماه مه برای بنیاد زنان انجام شده است نشان می دهد از نظر ۲۰ درصد پاسخ دهندگان «یک مرد گریه نمی کند». بنا به نتیجه همین تحقیق از نظر ۹۳ درصد پاسخ دهندگان یک مرد باید «شجاع» باشد. علاوه بر این ۸۰ درصد پاسخ دهندگان معتقدند که یک مرد باید «قوی» باشد.
افزایش فشارها بر ایرلند شمالی برای اصلاح قانون سقطجنین
ایرنا – همزمان با رای اکثر مردم جمهوری ایرلند به تغییر قانون منع سقطجنین در این کشور، فشارها روی ایرلند شمالی که بخشی از قلمرو بریتانیا بهحساب میرود برای اصلاح قانون یادشده افزایشیافته است. شماری از نمایندگان مجلس انگلیس و اعضای پیشین کابینه از «ترزا می» نخستوزیر این کشور خواستهاند تا در خلا دولت ثابت ایرلند شمالی، رهبری این بحث را برعهدهگرفته و زمینه اصلاح قانون سقطجنین را در این منطقه فراهم سازد. «می» جمعه گذشته با انتشار پیامی در توییتر از رای مردم جمهوری ایرلند به آزاد شدن سقطجنین استقبال کرد و آن را نشانه دمکراسی دانست. بااینحال آرلین فوستر رهبر حزب دمکراتیک وحدت طلب ایرلند اعلام کرده است که تصمیمگیری دراینباره به قانونگذاران این منطقه بستگی دارد. وی افزود که نتیجه رای مردم ایرلند شمالی تاثیری بر قوانین این کشور ندارد اما این مساله را بهعنوان رویدادی مهم در همسایگی خود لحاظ میکند.
‘سازمان بین المللی کار’ به دنبال پایان خشونت در محیط کار است
ایرنا- دیده بان حقوق بشر اعلام کرد سازمان بین المللی کار با هدف پایان دادن به اعمال خشونت و آزار و اذیت های جنسی در محیط کار، توافقنامه ای جهانی را در دست بررسی دارد که احتمالا سال آینده نهایی و آماده اجرا خواهد بود. این سازمان حقوق بشری در آستانه کنفرانس سازمان بین المللی کار که قرار است ۸ ژوئن (۱۸ خرداد) در ژنو برگزار شود، با انتشار گزارشی به ذکر مصادیق خشونت ها و آزار و اذیت کارگران و کارمندان در محل کار پرداخت. طبق گزارش بانک جهانی درباره ‘زنان، مشاغل و قانون ۲۰۱۸’، در ۵۹ کشور از ۱۸۹ کشور بررسی شده، هیچ ماده قانونی ویژه آزار و اذیت جنسی در محل کار وجود ندارند.
گرانترین آثار هنری زنان ارزانتر از مردان
بیبیسی- بنا به تحلیل و تجزیه اطلاعات فروش آثار هنری در سال ۲۰۱۷، از میان صد هنرمندی که آثارشان با بالاترین مبلغ به فروش رسیده است، تنها سیزده نفر زن بودهاند. حراجی میوچولآرت ( MutualArt ( گرانترین آثار هنرمندان زن را کار یایویی کوساما، هنرمند ژاپنی اعلام کرده که به مبلغ ۶۰.۶ میلیون دلار به فروش رسید و جایگاه سیزدهم را بین صد نفر کسب کرده است.
سیزده هنرمند زنی که در بین صد هنرمند پرفروش هستند در مجموع ۲۶۳ میلیون دلار کارهایشان به فروش رفته که فقط ۷.۴ درصد کل آثار فروختهشده (۳.۵ میلیارد دلار) میشود.
بخشی، اولین و آخرین طلایی تکواندوی ایران در آسیا/ کیمیا علیزاده برنز گرفت
ایسنا- در پایان بیست و سومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا، تیمملی تکواندوی مردان ایران با یک طلا، یک نقره و سه برنز پس از کره جنوبی نایب قهرمان آسیا شد. بیست و سومین دوره مسابقات تکواندوی قهرمانی آسیا ۲۰۱۸ ویتنام پس از ۳ روز جدال ۲۶۷ تکواندوکار از ۳۴ کشور در سالن «پوتوا» هوشیمینه به پایان رسید و تیمملی تکواندوی مردان ایران با کسب یک مدال طلا، یک نقره، ۳ برنز و ۳۷ امتیاز نایب قهرمان آسیا شد. همچنین تیم مردان کرهجنوبی با دو طلا، سه برنز و ۴۲ امتیاز قهرمان شد و ازبکستان با یک طلا، یک نقره، دو برنز و ۳۲ امتیاز در مکان سوم قرار گرفت. قزاقستان نیز با یک طلا، یک نقره، یک برنز و ۳۱ امتیاز عنوان چهارمی را به خود اختصاص داد.
انتخاب- معاون وزارت ورزش و جوانان در امور زنان گفت: ما به حضور خانواده ها در ورزشگاه ها اعتقاد داریم و زمینههای آن را فراهم کرده ایم. فازهای مختلف اجرایی آن را در سالنهای سرپوشیده و سایر ورزشها دیدیم. این به بخشهای مختلف دیگر که در برگزار کردن مسابقات دخیل هستند اطمینان خاطر می دهد تا نگرانی آنها کمتر شود.
ديدگاه سياوشي درباره عدم پخش مسابقات بانوان در رسانه ملي
قانون-عضو کمیسیون فرهنگی مجلس علت پخش نشدن مسابقات بانوان از رسانه ملی را فقط مسائل مذهبی ندانست و در این باره توضیحاتی ارائه داد. طیبه سیاوشی شاهعنایتی با اشاره به پیگیریهای کمیته زنان، خانواده، تربیت بدنی و جوانان کمیسیون فرهنگی برای پخش مسابقات بانوان از طریق صدا و سیما، عنوان کرد: پخش زنده این مسابقات با توجه به توجیهات و دلایلی که مسئولان سازمان صدا و سیما به آن استناد میکند بعید به نظر میرسد؛ مسئولان صدا و سیما نحوه پوشش تیمهای مقابل را علت عدم پخش زنده رقابتهای بانوان میدانند.
دختران قهرمان فوتسال: شغل می خواهیم
ایرنا – دختران قرمز پوش قهرمان مسابقات فوتسال آسیا یکی یکی وارد معاونت امور زنان ریاست جمهوری می شوند، با چهره های پر نشاط و امیدوار آمده اند تا با معاون رئیس جمهوری دیدار کنند و از خواسته هایشان بگویند، یک خواسته مشترک است. «شغل می خواهیم».
سرخی لباس برخی با سرخی گونه هایشان یکی شده بود. احساس کردم برخی از این دختران قهرمان با وجود اینکه افتخار کسب سکوی اول قهرمانی آسیا را داشته اند اما برای ورود به محیطی این گونه و رسمی خجالت می کشند، از یکی پرسیدم برای دیدار با خانم ابتکار آمده اید، در پاسخ با لحنی شیرین پاسخ داد، بله. امروز قرار دیدار داریم، به سمت در ورودی رفت و از متصدی پرسید باید کدام طبقه بروم.
پس از راهنمایی این دختر قهرمان، راهی سالن جلسات شدیم، چهره های بشاش و خندان دخترانی را دیدم که هر کدام از استان های مختلفی آمده بودند. دخترانی که شادی را به ملت ایران تقدیم کردند، اولین چیزی بود که نگاه همه را به خود جلب می کرد، اما در میان این همه، گلدان هایی که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با برچسبی تحت عنوان «به مناسبت قهرمانی تیم فوتسال دخترانی ایرانی در آسیا» روی آن حک شده بود نیز چشم همه را به خود خیره می کرد.
واریز سی میلیارد به حساب فدراسیون های ورزشی/ پاداش دختران تیم ملی فوتسال پرداخت شد
ایسنا- ژاله فرامرزیان گفت:خوشبختانه تمام مطالبات فدراسیونها مطابق برنامه تامین و پرداخت شده است و کمک های وزارتخانه تحت عنوان فرایند توزیع کمک های وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون ها در راستای بودجه ریزی عملیاتی صورت می گیرد.
به گزارش ایسنا، معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: در دو ماه فروردین و اردیبهشت در دو نوبت و مجموعا سی میلیارد تومان به حساب فدراسیون های ورزشی برای آماده سازی تیم ها و برگزاری اردوها جهت بازیهای آسیایی واریز شده است.
فرامرزیان همچنین از بودجه اختصاصی ورزش زنان و نظارت بر نحوه تخصیص آن در فدراسیون ها توسط معاونت امور بانوان و معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان خبر داد و گفت: سهم بودجه ورزش زنان در فدراسیون ها مشخص و نحوه هزینه کرد آن کاملا روشن و مطابق دستور العمل است
اسامی بازیکنان دعوت شده به تیم ملی والیبال بانوان اعلام شد
مهر- پنجمین اردوی تیم ملی بزرگسالان بانوان از یازده خردادماه جاری در کمپ بانوان برگزار می گردد. اسامی بازیکنان دعوت شده به اردو به شرح زیر است:
شبنم علیخانی، ندا چملانیان، مائده برهانی، فرزانه زارعی، فاطمه حسنی، فاطمه امینی، فرزانه مرادیان، هاله متقیان، الهام فلاح، سارا اخلاقی، مهتاب رحمانی، مهسا کدخدا، مهسا صابری، حانیه محتشمی پور، زهرا بخشی، نگار کیانی، شکوفه صفری، مونا دریس محمودی، نگین شیرتری و سودابه باقرپور.
حضور بانوان هندبالیست گچسارانی در جام باشگاههای آسیا
تیم هندبال بانوان نفت و گاز گچساران در سومین دوره رقابتهای جام باشگاههای زنان آسیا حضور خواهد داشت.
دو تیم نفت وگاز گچساران و شهید چمران لارستان در سومین دوره مسابقات هندبال باشگاههای زنان آسیا سال ۲۰۱۸ حضور خواهند داشت.سومین دوره مسابقات هندبال جام باشگاههای زنان آسیا روزهای اول تا ۱۰ اکتبر ۲۰۱۸ (۹ تا ۱۸ مهر ۹۷) در شهر آستانه کشور قزاقزستان برگزار میشود. در سومین دوره رقابتهای هندبال باشگاههای زنان آسیا تیم نفت وگاز گچساران برای نخستین بار وتیم شهید چمران لارستان برای دومین بار است که حضور دارند.