از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید روزنامهها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهوارهای توشه هم میتوانید پیدا کنید
امضای تفاهمنامه در حوزه توانمندسازی زنان بین ایران و اندونزی
ایلنا- تفاهمنامه همکاری در رابطه با توانمندسازی زنان بین ایران و اندونزی امضا شد.تفاهمنامه همکاری توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزیر توانمندسازی زنان و حمایت از کودکان اندونزی در رابطه با حمایت از کودکان و تابآوری خانواده براساس احترام، نفع متقابل و برابری منعقد شد.
این تفاهمنامه با هدف گسترش همکاریها در زمینه زنان و کودکان بین دو کشور و در ۹ بند به امضا رسیده است. گسترش و توسعه مشارکت زنان در سیاستها، حمایت از زنان و کودکان در بر ابر هر نوع خشونت، تبادل تجربیات و عملکردها در موضوعات زنان و کودکان و همچنین گسترش و توسعه نقش مشارکت زنان در تجارت و توسعه فناوری از اهداف این تفاهمنامه است که به مدت دو سال اجرایی خواهد شد و با همین مدت نیز قابل تمدید است.
ابتکار خواستار آزادی دو زن ایرانی زندانی در اندونزی شد
ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، با بیان اینکه دو زن ایرانی در اندونزی زندانی هستند؛ افزود: در مذاکرات انجام شده با مقامات اندونزی درخواست کردم که این دو نفر آزاد شوند و به آغوش خانواده خود بازگردند.
به گزارش ایرنا از اعلام روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معصومه ابتکار در دیدار با مقامات و هیات اندونزیایی که به ایران سفر کرده اند، افزود: رایزنی با مقامات اندونزی در خصوص آزادی دو زن ایرانی از زندان های این کشور انجام شده است.
کاهش ۴ درصدی «شکاف جنسیتی» در حوزه دیجیتالی
خبرگزاری صدا و سیما- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: براساس اعلام وزارت ارتباطات شاهد کاهش ۴ درصدی شکاف جنسیتی در حوزه دیجیتال هستیم.
معصومه ابتکارمعاون امورزنان و خانواده رییس جمهور در سمینار بین المللى نقش ارتباطات و فناورى اطلاعات در توانمندسازى زنان با اشاره به ایجاد شبکه ملی در حوزه توانمند سازی زنان در کشور، گفت: در طرحهای تامین تسهیلات پایدار برای شهرها و روستاها و همچنین اجرای طرح تکاپو، توان افزایی زنان در حوزه ICT بسیار کلیدی است و در ارتقای سطح توانمندی زنان، نوآوریها و افزایش سطح بهره وری و افزایش سطح آموزشهای مربوط به کارآفرینی در این حوزه موثر است.
وی افزود: در حال حاضر که دولت برای توانمند سازی زنان برنامه ریزی کرده است، امیدواریم بتوانیم با همکاری گروههای مردم نهاد و بخش خصوصی فناوریهای لازم را در این حوزه بکار بگیریم.
۴۵درصد استفادهکنندگان از تلفن همراه زنان هستند
ایسنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه حضور بانوان در عرصههای اجتماعی را باید یک فرصت دانست و نه یک تهدید، گفت: زنان ۴۵درصد استفادهکنندگان تلفن همراه و ۴٨ درصد از کاربران اینترنت هستند. محمدجواد آذری جهرمی امروز در سمینار بینالمللی نقش ارتباطات وفناوری اطلاعات در توانمندسازی زنان افزود: شاید کمتر تحولی را میتوان در طول تاریخ یافت که زنان در آن نقش محوری نداشته باشند؛ زنان همواره کلید مسائل بشری بودهاند.
وی با بیان اینکه طیف وسیعی از کارآفرینان، متخصصان، هنرمندان و سیاستمداران از بانوان هستند، اظهار کرد: زنان رهبران دلسوز جامعه هستند، آنها ۵٠ درصد جمعیت کشور را دربرگرفتهاند؛ مگر میشود آنها را نادیده گرفت و با یک موتور از جامعه انتظار پیشرفت داشت؟
مولاوردی: هرجا زنان آمدند کار را تمام کردند
اعتماد سینا قنبرپور- «شهیندخت مولاوردی»حقوقدان است و دستیار ویژه حقوق شهروندی رییسجمهور. در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان با جایگزینی بومگردی به جای کولبری شاخصهای حقوق شهروندی مرزنشینان بهویژه در محدوده آذربایجان غربی و کردستان را ارتقا بخشید؟ مولاوردی میگوید: هنوز ما این سرمایهگذاری را برای جذب گردشگر داخلی انجام ندادهایم و خیلی از ایرانیها شاید هیچ شناختی از مختصات سایر مناطق که استعداد مقصد شدن را دارند، نداشته باشند و بیشتر ترجیح میدهند به شمال کشور بروند که شناختهشدهتر است.
مطالبات زنان بايد بدون نگاه سياسي دنبال و اجر ا شود
قانون- زنان بيش از نيمي از جمعيت ايران را تشكيل ميدهند و هميشه زماني كه به حضور آنها نياز است، مسئولان اين قشر را به ميدان فراميخوانند ولي در مباحث مديريتي و زماني كه سخن از حقوق آنها به ميان ميآيد برخي مخالفتها صورت ميگيرد كه جاي تامل دارد. در مجلس دهم شوراي اسلامي عدهاي از زنان اين مرز و بوم به بهارستان راه پيدا كردند كه در مسير فعاليتهاي خود نيز موفق بودند. يكي از اين افراد فاطمهذوالقدر است كه در كنار پروانه سلحشوري و طيبهسياوشي خوش درخشيدند. در همين راستا به سراغ او رفتيم و با وي به گفتوگو نشستيم. او ميگويد بايد همگي، اعم از مسئولان و مردم شريف، بزرگوار و صبور كشورمان با اتحاد و وحدت به يكديگر كمك كنيم. در بحرانها وسختي هاي كشور، همراه و همكار باشيم. در ادامه مشروح گفتوگوي «قانون» با اين نماينده مجلس را ميخوانيد.
آمار زنان عضو هیات علمی دانشگاهها پایین است
آنا- نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است زمانی که میزان فارغالتحصیلان دانشگاهی در بانوان نسبت به آقایان بیشتر است، باید در جذب هیات علمی نیز این شرایط لحاظ شود.
سیده فاطمه ذوالقدر درباره روند بررسی افزایش جذب هیات علمی بانوان در مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم گفت: افزایش جذب هیات علمی بانوان اقدامی قابل تحسین از جانب وزارت علوم است که باید این تصمیم زودتر اتخاذ میشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: بسیاری از افراد تحصیلکرده در کشور را بانوان تشکیل میدهد ولی طبق آمار اعضای هیات علمی بانوان در دانشگاهها بسیار پایین است که زیبنده سیستم آموزشی کشور نیست.
مقاومتی در اختصاص پست های مدیریتی به زنان وجود دارد/ وزارت اقتصاد دارای ضعیفترین عملکرد
خانه ملت- عضو فراکسیون زنان مجلس از به کار نگرفتن و انتصاب زنان در بخشهای کلان مدیریتی انتقاد و تصریح کرد: به نظر میرسد مقاومتی در این رابطه وجود دارد. طیبه سیاوشی شاهعنایتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه بر اساس مصوبه آخرین جلسه شورای اداری دولت یازدهم ۳۰ درصد از مدیران کشور در دستگاههای اجرایی باید از میان زنان انتخاب شوند، گفت: هر چند بیش از یک سال از تصویب این مصوبه گذشته اما متاسفانه شاهد پیشرفت مناسبی در بکارگیری زنان نبودهایم البته در فراکسیون زنان تلاش زیادی برای پیگیری این موضوع انجام شده و جلسات متعددی را با وزرا برای بررسی وضعیت اجرای آن که مطالبه جدی زنان است، برگزار کردیم.
هشت بانو در دولت تدبیر صاحب منصب حوزه سیاسی مازندران شدند
ایرنا – با آغاز فعالیت یک زن دیگر در حوزه معاونت اداره کل امور اجتماعی استانداری مازندران ، تعداد بانوان صاحب منصب حوزه سیاسی در مازندران به هشت نفر رسید. سعدیه سهرابی بتازگی به عنوان معاون تشکیلات و مشارکت های اجتماعی اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران منصوب و معارفه شد.
این بانوی مازندرانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی است ، پیش از این به عنوان مسئول رصد اجتماعی استان در استانداری فعالیت داشت .
سهرابی همچنین دارای سابقه فعالیت به عنوان کارشناس مسئول سیاسی ، اجتماعی و انتخابات در فرمانداری گلوگاه است .
وی مولف کتاب ‘ جامعه شناسی دین با بوردیو علیه بوردیو ‘ و کتاب ‘ سبک زندگی و دینداری ‘ است و تاکنون ۱۹ مقاله هم در نشریات آی اس آی منتشر کرده است .
زنان تأثیر بیشتری در دیپلماسی عمومی دارند
ایرنا- انتخاب پروین فرشچی برای مسئولیت سفارت ایران در فنلاند به معنای آن بود که حضور زنان در مناصب عالی دیپلماتیک که با سفیری مرضیه افخم در مالزی آغاز شده بود، یک استثنا نیست.
گزینش او به عنوان دومین سفیر زن نشان داد که پررنگ شدن نقش زنان در دستگاه دیپلماسی کشور یک رویکرد مستمر است. اگر چه در این مقطع برخی از زنان با حضور در سطوح پایینتر دیپلماتیک همچون کارداری سفارتخانهها خود را برای نقشهای اصلیتر سفارت آماده میکنند، اما انتخاب از میان زنانی که در دیگر نهادهای دولت تجربههایی در سطوح بینالمللی اندوختهاند به یاری وزارت امور خارجه آمده است. راهکاری که البته با انتقاداتی همراه بود و حتی به طرح شایعاتی مبتنی بر دوتابعیتی بودن فرشچی منجر شد. در همین حال و هوا با سفیر ایران در فنلاند که احتمالاً در هفتههای آینده عازم محل مأموریت خود خواهد شد، گفتوگو کردیم. گفتوگوی کوتاهی که در آن به روند انتخاب او برای این مسئولیت و توانمندی زنان در پیشبرد اهداف دیپلماتیک کشور پرداخته شد.
تمدید قرار بازداشت نسرین ستوده برای یک ماه دیگر: پرونده او همچنان در دادسرا باقی مانده است
حقوق بشر- رضا خندان همسر نسرین ستوده در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا از تمدید مجدد قرار بازداشت موقت این وکیل دادگستری به مدت یک ماه داده است. آقای خندان گفته است: «بعد از اینکه یک ماه بازداشت موقت همسرم تمام شد، با ده روز تاخیر مجددا بازداشت موقت وی تمدید شد.» این وکیل دادگستری روز ۲۳ خرداد ۹۷ در منزلش بازداشت و به زندان منتقل شد.
در حالی قرار بازداشت موقت خانم ستوده مجددا تمدید میشود که هنوز به گفته رضا خندان پرونده او به دادگاه ارسال نشده و در شعبه دوم دادسرای زندان اوین باقی مانده است.
شکوفه یداللهی، درویش گنابادی زندانی به بیمارستان اعزام شد
خبرگزاری هرانا – شکوفه یداللهی، درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین روز یکشنبه ۷ مرداد پس از ۵ ماه پیگیریهای مستمر برای دومین بار به بیمارستان سینا منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، شکوفه یداللهی درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین، روز یکشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۷ برای دومین بار از زندان زنان قرچک به بیمارستان سینا منتقل شد.
خانم یداللهی در حادثهی موسوم به گلستان هفتم در اثر اصابت جسم سنگین به ناحیه جمجمه دچار اختلال در بویایی و بینایی و شنوایی شده بود که سرانجام پس از ۵ ماه تحمل درد و عوارض ناشی از جراحات وارده روز یکشنبه برای دومین بار جهت معاینه به بیمارستان اعزام شده است.
لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان؛ ویترین شیک یا نقطه عطف؟
ایران وایر- با پیگیری فراکسیون زنان، کلیات «لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان» در جلسه علنی صبح روز دوم مردادماه مجلس شورای اسلامی، با ۱۵۸ رای موافق، ۱۸ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع به تصویب رسید.
پس از ١٠ سال کش و واکش و با پیگیری فراکسیون زنان، کلیات «لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان» در جلسه علنی صبح روز دوم مردادماه مجلس شورای اسلامی، با ١٥٨ رای موافق، ١٨ رای مخالف و ١٠ رای ممتنع به تصویب رسید.
سنگ بنای تدوین این لایحه در سال ١٣٨٣ گذاشته شد اما تا امروز با موانع بسیاری مواجه بود. حالا هم با این که فعالان حقوق کودک تصویب این لایحه را یک قدم دلگرم کننده برای حمایت از کودکان بیدفاع و در معرض آسیب میدانند و برای تصویب آن سالهای سال تلاش کردهاند اما بسیاری از حقوقدانها به ضمانت اجرای قوانین مرتبط با حقوق کودکان خوشبین نیستند. آنها می گویند تصویب این قوانین تا زمانی که ضمانت کافی برای اجرایشان وجود نداشته باشد، الزاما منجر به بهبود شرایط کودکان آسیب دیده نخواهد شد.
“حق عائلهمندی”، نمونه حمایت مالی قانونگذار از زنان ایرانی
میزان- یکی از موارد حمایتهای قانونی از زنان، در حمایت قانونگذار از ایشان در پرداخت “حق عائلهمندی” تبلور یافته است. قانون در این زمینه، در مقایسه با مردان، حمایت مبسوط تری از زنان کرده است.
نقش، اهمیت و جایگاه زنان در جامعه بر کسی پوشیده نیست. از همین روی این قشر مهم از جامعه همواره مورد حمایت قانونگذار قرار گرفته است. از جمله حمایتهای صورت گرفته از زنان، محافظت از آنان در برابر فشارهای مالی و اقتصادی جامعه و زندگی میباشد. این قوانین که در سالهای اخیر وضع گردیده همگی در راستای کاهش تبعیض میان زن و مرد و حمایت از زنان در برابر آسیبهای اجتماع صورت گرفته است. به طوریکه مقنن شرایطی را فراهم نموده است تا زنان مطلقه، بیوه و یا حتی زنانی که همسر از کار افتاده دارند، بتوانند از حقی به نام حق عائلهمندی بهرهمند گردند.
مرکز پژوهشهای مجلس: ۷۰درصد زنان، با تعریف شرعی بدحجابند
خبرآنلاین- مرکز پژوهشهای مجلس با بررسی تحقیقاتی که در سالهای اخیر درباره حجاب و بدحجابی در کشور انجام شده، به این نتیجه رسیده که ۷۰ درصد جامعه، دارای بدحجابی شرعی هستند و محتملترین سناریویی که در وضعیت فعلی جواب میدهد “تغافل” است، چون سناریوهایی دیگری مانند جرمزدایی یا سختگیری بیشتر درباره حجاب، هر دو به افزایش بدحجابی ممکن است منجر شود.
دستاورد ۴۰ سال تبلیغ و تلاش، فقط ۳۵ درصد؟
ایسنا- دامنه ۶۰ تا ۷۰ درصدی از زنان جامعه در گروه محجبههای عرفی (بدحجاب با تعریف شرعی) قرار دارند که از این میان ۱۰ – ۱۵ درصد بدحجاب هنجارشکن بوده و سایر افراد در گروهی هستند که میتوان آنها را دارای حجاب عرفی و یا بدحجاب معمولی تلقی کرد. ۳۰ تا ۴۰ درصد از زنان نیز در گروه باحجابها قرار دارند.
آنچه خواندید، یافتههای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی است که اخیراً گزارش آن را منتشر کرده است. این گزارش نشان میدهد که فقط حدود یکسوم از زنان ایرانی حجاب اسلامی را رعایت میکنند و دو سوم آنها اصطلاحا «بدحجاب» هستند.
در این گزارش دو پارامترِ نگرش مردم نسبت به موضوع «حجاب» و «رفتار پوششی» آنها بررسی شده و وضعیت نگرش جامعه به موضوع حجاب در ۵ محور اساسی شامل ارزشمندی حجاب، ضرورت حجاب برای زن مسلمان، حدود حجاب، پیامدهای حجاب و بیحجابی، مداخله دولت در موضوع حجاب ارزیابی شده است.
جوابیه یا آسمان ریسمان بافتن برای پوشاندن بیتوجهی به مساله حجاب از سوی معاونت زنان و خانواده
فارس: معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با ارسال جوابیهای در خصوص گزارش متنشر شدهای تحت عنوان «بایکوت عفاف و حجاب در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» در خبرگزاری فارس که به بیاعتنایی و بایکوت برنامههای هفته عفاف و حجاب از سوی این دستگاه انتقاد کرده و به واکنش غیر منطقی معصومه ابتکار به عنوان متولی اصلی حوزه زنان در کشور در روز عفاف و حجاب که نه تنها توجهی به موضوع عفاف و حجاب نداشته بلکه نقطه مقابل آن یعنی دفاع از رقاص اینستاگرامی را با ریتوییت خود پررنگ کرد، پرداخته بود، نوشت:
« رویکرد دولت دوازدهم با توجه به شرایط موجود اجتماعی و فرهنگی در بحث حجاب و عفاف، تلاش برای یافتن راهها و روشهای جدید عملی در حوزه فرهنگی است. این معاونت ضمن اینکه به مفاد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی (مندرج در همین جوابیه) اقدام میکند، تشویق و ترویج استفاده از لباسهای سنتی و بومی ایرانی را همچنین در همافزایی با رونق تولید در کشور مدنظر قرار داده و آغاز کرده است.
اسیر شانتاژهای سیاسی در زمینه حجاب نشویم
میزان- محقق ارشد حوزه زنان و خانواده گفت: «حجاب اجباری» دروغی بزرگ و یک عبارت بازسازی شده برای منفور نشان دادن حریم دین خدا است؛ حجاب، حجاب زهرایی و زینبی است نه اجباری. حجاب اسلامی و مدنظر دین مبین اسلام تنها به پوشش ظاهری خلاصه نمیشود؛ بلکه لایههای پنهان رفتاری و عفت و پاکدامنی را شامل میشود و همواره به آن عنوان دژی محکم برای حفاظت از حریم و شخصیت زنان در جامعه و حفظ کیان خانواده محسوب میشود.
اما همواره عدهای در جوامع مختلف اعم از اسلامی یا غربی ویا سایر کشورهای جهان در طول زمان به بهانههای مختلف سعی در کم رنگ کردن این مقوله مهم و بنیادین جوامع اسلامی کردند و به بهانه آزادی زنان برده داری نوینی را در قالب تبلیغات گسترده به مردم جهان عرضه کردند.
اعترافی دیگر به شکست سیاست «ون و سرباز»
زیتون- مریم تاوار:مرکز پژوهشهای مجلس ایران گزارشی درباره وضعیت حجاب منتشر کرده که در آن به شکست سیاستهای جمهوری اسلامی دراینباره اذعان شده است. این گزارش از آنجا اهمیت ویژهای پیدا میکند که در ماههای اخیر، اعتراضات به حجاب اجباری دامنه گستردهای یافت و برخی از معترضان به حجاب اجباری به زندان محکوم شدند.
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با عنوان «عوامل مؤثر بر اجرایی شدن سیاستهای حجاب و راهکارهای پیشرو» روند سیاستگذاری درباره حجاب را از نظرگاه «نگرش مردم نسبت به موضوع» و «رفتار پوششی» آنها و همچنین، علل ناکامی سیاستهای برخورد با «بیحجابی یا بدحجابی» ارزیابی شده است.
نتیجه برخوردهایقهری باحجاب چه شد؟ روایت موافقانومخالفان
خبرآنلاین- فاطیما فردوس: ارزشمندی در میزان پوشش و حجاب تا چه اندازه تغییر کرده است؟ جدا از اعتراضهای اخیر به حجاب اجباری مانند دختران خیابان انقلاب و مقاومت در برابر برخوردهای قهری گشت ارشاد، آخرین آمارها از مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که ۶۰ تا ۷۰ درصد از زنان جامعه در گروه محجبههای عرفی بدحجاب با تعریف شرعی قرار دارند و تنها ۳۵-۴۵ درصد از افراد، موافق مداخله و ورود دولت به شكل گشت ارشاد در این موضوع هستند. همین آمار نشان میدهد که حجاب نسبت به گذشته ارزشمندی خود را از دست داده و تغییر شکل پیدا کرده است؛ این در حالی است که هنوز عدهای برای ترویج حجاب کامل دست و پا میزنند و به هر طریقی اعم از برخوردهای قهری و .. میخواهند آن را به مردم حقنه کنند. چیزی که واضح است اما این است که نوع پوشش و میزان ارزشمندی آن هم مانند هر پدیده دیگری در طول زمان و با توجه به مناسبات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تغییر میکند و مقاومت در برابر ثابت نگهداشتن آن بیفایده است.
اطلس زنان استان های کشور در دست تدوین است
مهر- مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: اطلس زنان استان های کشور در دست تدوین است و هنوز هیچ استانی این سند را به پایان نرسانده است. فریبا نظری پور کیائی اظهار کرد: در حال حاضر اطلس جامع زنان استان های کشور در دست تدوین است و چون جمع آوری همه آمارها و مطالب مربوط به حوزه زنان نیازمند همکاری دستگاه های اجرائی در هر استان است، این سند همچنان در مسیر جمع بندی اطلاعاتی است. وی با بیان اینکه برخی آسیب های حوزه زنان و کودکان نیازمند توجه جدی است، گفت: تدوین اطلس کودکان و زنان یکی از موثر ترین راه های پیگیری مسائل مربوط به این قشر است که می تواند با در اختیار قرار دادان آمار کلی از وضعیت زنان و کودکان هر استان زمینه های مساعدتر ی برای برنامه ریزی بلند مدت در این حوزه به مسئولان ارائه دهد.
حذف حق عائلهمندی در فیش حقوقی زنان معلم مجرد
خبر آنلاین : بر اساس گزارشها نیمی از یک میلیون کارمند زن دولت در وزارت آموزش و پرورش مشغول به کار هستند و آنچنان که فعالان صنفی میگویند، جمع زیادی از این معلمان را زنان معلم مجرد تشکیل میدهند و وجود تفسیرهای متفاوت از این قوانین ، آنان را در وضعیت بیم و امید قرار میدهد.
چند روز پیش بود که چالش نه به فیش حقوقی و احکام جدید حقوقی معلمان خبرساز شد. فعالان صنفی با راه اندازی گروههای مجازی، به احکامی اعتراض کردند که در آنها نه تنها از افزایش متناسب حقوق نسبت به سایر ارگانهای دولتی خبری نبود، بلکه حذف و تعدیل برخی مزایا، به نگرانیها در خصوص آینده شغلی بسیاری از معلمان دامن زد. در یکی از پرسروصداترین اعتراضها، زنان معلم مجرد به حذف حق عائلهمندی از احکام جدید حقوقی معترض شدند.
سکوت در برابر تجاوز نابخشودنی است
الهه امانی- «تجاوز جنسی»، «تعرض جنسی» و «آزار جنسی» سه مفهمومی هستند که در ادبیات جنبش زنان به مثابه اشکال خشونت جنسی محسوب می شوند و معانی حقوقی متفاوتی دارند. فصل مشترک تمام اشکال خشونت جنسی آن است که تماس جنسی بدون رضایت کامل و آگاه طرفین صورت می گیرد. تعاریف قانونی و پاسخگویی در برابر آن در کشورهای مختلف، متفاوت است. در برخی از کشورهای جهان، تعرض جنسی به کلیه رفتارهای جنسی گفته می شود که رضایت طرفین در بین نبوده، در حالی که تجاوز صرفاً به نوع شدید تعرض جنسی و زمانی که بدن فرد مورد تعرض و تجاوز قرار می گیرد، اطلاق می شود. در دنیای امروز که به دلایل جامعه شناختی مختلف (که بحث جداگانه دارد)، انواع خشونت های جنسی افزایش یافته، چه بسا قربانیان این خشونت ها می تواند هر فردی از جنسیت، سن، رنگ پوست، نوع پوشش و گروه اجتماعی باشد.
تجاوز جنسی ابزار “پاکسازی” جنسیتی فضای عمومی/ ساقی لقایی
ماهنامه خط صلح – خواستن یا نخواستن در جهان برابر، مرز تفکیک سکس و تجاوز را در روابط جنسی تعیین می کند و بر همین اساس است که گاه مشاهده آمار تجاوز در کشورهایی با قوانین پیشرو خیره کننده به نظر می رسد. در واقع در موارد بسیاری، آن چه مطابق قانون در برخی کشورها تجاوز محسوب میشود، در برخی کشورهای دیگر چیزی در حد شوخی است.
بر اساس یک دسته بندی کلی از انواع تجاوز می توان به تجاوز به آشنایان (گسترده ترین نوع تجاوز)، تجاوز در قرار، تجاوز خاکستری، تجاوز زناشویی، تجاوز قانونی (یکی از طرفین زیر سن قانونی باشد)، تجاوز به مردان (متجاوز ممکن است زن یا مرد باشد)، تجاوز در زندان، تجاوز گروهی، تجاوز اصلاحی (اغلب با هماهنگی خانواده قربانی و با هدف “اصلاح” زن همجنس گرا صورت می گیرد) و تجاوز با اغفال اشاره کرد.
۵۹٫۶۸ درصد زنان در کنکور ۹۷ مجاز به انتخاب رشته شدند
ایرنا- براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور زنان در کنکور سال ۹۷ نیز حدود ۲۰ درصد بیشتر از مردان در این آزمون پذیرفته شده اند. از مجموع ۹۱۰ هزار و ۵۶۳ نفر مجاز به انتخاب رشته در کنکور سراسری ، ۵۴۳ هزار و ۴۱۴ نفر را زنان و ۳۶۷ هزار و ۱۴۹ نفر را مردان تشکیل می دهند که ۵۹٫۶۸ درصد سهم زنان و ۴۰٫۳۲ درصد سهم مردان است.
براین اساس از تعداد ۹۱۰ هزار و ۷۱۳ داوطلب حاضر در کنکور سال ۹۷، ۹۱۰ هزار و ۵۶۳ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند که از این تعداد در گروه علوم ریاضی و فنی، از مجموع ۱۳۴ هزار و ۱۶۶ نفر مجاز به انتخاب رشته، ۴۸ هزار و ۵۹۷ نفر زن و ۸۵ هزار و ۵۶۹ نفر مرد هستند که بر این اساس ۳۶٫۲۲ درصد را زنان و ۶۳٫۷۸ درصد را مردان تشکیل می دهند.
در رشته علوم تجربی نیز از مجموع ۵۶۹ هزار و ۹۰۲ نفر مجاز به انتخاب رشته، ۳۲۶ هزار و ۱۷۷ زن و ۲۰۷ هزار و ۷۲۵ مرد هستند که بر این اساس ۶۳٫۵۵ درصد سهم زنان و ۳۶٫۴۵ درصد سهم مردان است.
۷۰ درصد دانش آموزان ترک تحصیل کرده گلستان دختر هستند
ایرنا – مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با یادآوری شانس کم دختران این خطه شمالی برای تحصیل در مدارج بالای علمی؛ گفت: ۷۰ درصد دانش آموزان ترک تحصیل کرده استان در مقاطع مختلف تحصیلی؛ دختر هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا احسان گوهری راد سه شنبه در کارگروه تخصصی بانوان و خانواده گلستان با حضور مشاور وزیر کشور در امور زنان اظهار داشت: بیشتر این دانش آموزان در مناطق محروم و مرزی استان زندگی می کنند و دلیل اصلی ترک تحصیل آنها مشکل مالی است.
وی بیان کرد: افزون بر ۱۸ هزار دانش آموز دختر و پسر؛ مدارس گلستان را به دلیل مشکلات مالی ترک کرده اند و تلاش می کنیم با همراهی دستگاه های مرتبط مانند کمیته امداد و بهزیستی و رفع نیازها مالی آن ها حضور مجددشان در مدارس را شاهد باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان افزود: هرچند تعداد کمی از دانش آموزان ترک تحصیل کرده با کمک نهادهای حمایتی به مدارس بازگشتند اما هنوز ۸ هزار دختر در سنین اولیه تحصیلی امیدی به تحصیل ندارند.
مصیبتهای ناتمام برای زنان «اینفلوئنسر»
الناز محمدی روزنامهنگار- «ما را مثل عقرب بار آوردهاند؛ مثل عقرب. ما مردم صبح که سر از بالین ورمیداریم تا شب که سر مرگمان را میگذاریم، مدام همدیگر را میگزیم. بخیلیم، بخیل، خوشمان میآید که دیگران را خوار و فلج ببینیم. اگر دیگری یک لقمه نان داشته باشد که سق بزند، مثل این است که گوشت تن ما را میجود. تنگنظریم، ما مردم. تنگنظر و بخیل. بخیل و بدخواه. وقتی میبینیم دیگری سر گرسنه زمین میگذارد، انگار خیال ما راحتتر است. وقتی میبینیم کسی محتاج است، اگر هم به او کمک کنیم، باز هم مایه خاطرجمعی ماست. انگار که از سر پا بودنِ همدیگر بیم داریم.»
۷۰درصد تماس گیرندگان با مراکز مشاوره، بانوان هستند
ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام شماره تلفن های مشاوره اعتیاد، اورژانس اجتماعی و مشاوره اورژانس اجتماعی گفت: ۷۰درصد تماس گیرندگان با مراکز مشاوره، بانوان هستند.
انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه در دیدار با یوحنا سوزانا یامباسه وزیر توانمندسازی زنان و کودکان کشور اندونزی بهزیستی گفت: خط ملی ۰۹۶۲۸ ویژه مشاوره رایگان اعتیاد برای خانواده ها، خط تماس تلفنی ۱۲۳ اورژانس اجتماعی در راستای توانمندسازی اقشار در معرض آسیب و آسیب دیدگان اجتماعی و مشاوره اورژانسی با خط ۱۴۸۰، سه خط تماس تلفنی برای ارائه خدمات توسط مراکز بهزیستی است.
وجود سه میلیون زن سرپرست خانوار در کشور
مهر- معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه در کشور بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار هستند، گفت:ده درصد زنان سرپرست خانوار تحت حمایت امداد کمتر از ۲۵ سال هستند.
فاطمه رهبر با اشاره به اینکه در کشور بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار هستند،گفت: از این تعداد حدود یکمیلیون نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند که بر این اساس ۶۱ درصد از سرپرست خانوارهای تحت حمایت این نهاد، زن هستند.
وی ادامه داد: همچنین در بیش از ۵۰۰ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد، زنان به دلیل از کار افتادگی مرد خانواده، وظایف سرپرستی را بر عهدهدارند.
رهبر اعلام کرد: زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد شامل زنان همسر فوتشده، مطلقه، همسر متارکه، همسر زندانی و متواری، دختران خود سرپرست، زنان دارای سرپرست فاقد صلاحیت و همسر سرباز میشوند. همچنین ده درصد زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد کمتر از ۲۵ سال سن دارند.
راهاندازی خانه امن برای زنان تحت خشونت خانگی
افکار- معاون توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی، گفت: در حال حاضر ۱۲۶ مرکز درمان اعتیاد برای زنان، ۶ مرکز مخصوص کودکان و ۲ مرکز مادر و کودک در کشور دایر است.
فاطمه عباسی با اشاره به شیوع طلاق درجهان و متقابلا ایران، افزود: حمایت های اجتماعی، روانشناختی، بهداشتی و توانمندسازی افراد در معرض آسیب طلاق را بر عهده گرفته ایم.
موج- مدیر کل امور زنان وزارت آموزش و پرورش از ارائه آموزش هایی درباره ازدواج به دخترانِ پایه یازدهم و دوازدهم برای اولین بار در سیستم آموزشی خبر داد.
فرحناز مینایی پور مدیر کل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرگزاری موج، به اجرای طرح سواد زندگی برای دختران پایه یازدهم و دوازدهم اشاره کرد و افزود: در همین رابطه ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم، تکلیف هایی را برای تحکیم بنیان خانواده بر عهده دستگاه ها از جمله آموزش و پرورش قرار داده است که برنامه دفتر زنان در این زمینه، ارائه آگاهی های لازم در رابطه با شرایط ازدواج و شناخت طرف مقابل به دانش آموزان است.
زنان روستایی در صدر آمار بیسوادان استان کردستان قرار دارند
ایرنا – سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به وجود ۲۶۵ هزار و ۱۰۴ بیسواد در جمعیت ۶ سال به بالای این استان گفت: براساس این آمار زنان روستایی در صدر قرار دارند.
صدیقه عبداللهی اظهار داشت: براساس سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۱۶۹ هزار نفر معادل ۸۱٫۵ درصد از جمعیت ۶ سال به بالای استان باسواد و ۲۶۵ هزار و ۱۰۴ نفر معادل ۱۵٫۵ درصد نیز بیسواد هستند.
سن سقط جنین به ده سال کاهش یافته است/ افزایش آمار ایدز میان زنان حاشیه شهر تهران
برنا- حجت پناه گفت: «باید به تن فروشی و خودفروشی نگاهی جداگانه داشت چرا که خودفروشی به زنان منحرف و مایل به این قضیه بازمیگردد اما تن فروش شامل زنانی است که به علت شرایط قرار گیری و اجبار با تن فروشی مواجه میشوند و در حاشیه شهرهای کشور تن فروشی افزایش یافته است .»
فعال حقوق زنان در مورد مشکلات زنان حاشیه نشین گفت: «در میان زنان ساکن حاشیه شهرها؛ بیماری ایدز بیداد میکند و همچنین بیماریهای مقاربتی بسیاری هم تحت عناوینی دیگر بسیار شایع شده است.»
لذتی که بیدلیل پدران از آن محروم میشوند
ایسنا- مدیر نظارت و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردان میتوانند همراه همسران باردارشان در اتاقهای سونوگرافی حضور داشته باشند و جنین را ببینند، این اقدام منعی قانونی ندارد و با مراکز خاطی برخورد میشود.
علیاصغر انجیدنی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با منع حضور چند نفری بیماران در اتاقهای سونوگرافی و برخورد با مراکز متخلف، اظهار کرد: حضور چند نفره بیماران در اتاق سونوگرافی، اقدامی غیرقانونی است، دانشگاه علوم پزشکی نیز تذکرات لازم را در این زمینه به مراکز سونوگرافی داده است. باید توجه داشت که عدم رعایت این قانون توسط مراکز، از سوی بیماران قابل شکایت و بررسی است و حتی تا بسته شدن مرکز سونوگرافی نیز پیش خواهد رفت. در واقع حضور بیماران در اتاق سونوگرافی بایستی بهصورت جداگانه و یکنفره باشد.
بانوان ۹ درصد مشاغل مدیریتی خراسان رضوی را در اختیار دارند
ایرنا- مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: بانوان ۹ درصد مشاغل مدیریتی این استان را در اختیار دارند که تعداد اندکی است.
فرشته سلجوقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود پنج هزار پست مدیریتی در خراسان رضوی وجود دارد که ۴۵۰ نفر از بانوان در این پست ها فعالیت دارند.
وی اظهار کرد: این تعداد براساس پستهای سازمانی استخراج شده است بدین معنا که هر بانویی که در حکم کارگزینی فوق العاده شغل مدیریتی در مدیریت میانی یا مشاغل صف اعم از کارشناس مسئول، رئیس اداره و مدیر مسئول داشته است در این آمار به عنوان مدیر محسوب شده در حالی که کسی که به طور مثال پست مدیر مسئول را در یک اداره در اختیار دارد الزاما مدیر نیست.
جراحی زیبایی؛ احتمال ابتلا به سرطان با لیزرهای زاید
تهران-ایرنا- میل به ایجاد تنوع و زیبایی در برخی از افراد به نوعی خودنمایی خودآزارگونه تبدیل شده به طوری که حتی بدون نیاز به انجام جراحی زیبایی، تلاش می کنند با صرف هزینه های بالا از قافله مُد عقب نمانند. بینی های عمل کرده، چهره های پروتز شده و پیکرهای تراشیده، حکایت از رواج جراحی هایی در بین بعضی از مردان و زنانی دارد که برای عقب نماندن از قافله مد و دوستان، خود را به تیغ جراحان و لیزر درمان ها می سپارند. اپیدمی که سن، جنس، جایگاه اجتماعی و شغل در آن بی معنا است و از تغییر شکل بینی عبور کرده و به جراحی های عجیب و غریبی همچون زاویه دار کردن صورت، چال گونه و لب، لیفت چانه و بینی با نخ، مزوتراپی (مجموعه ای جراحی با هدف کشیدن پوست)، لیپوماتیک(خارج کردن چربی های بدن )، کوتاه کردن فاصله پشت لب و بینی، کوچک کردن گوش ها، پیکرتراشی، یک دست سازی دندان ها، سوراخ کردن لب و لثه، بالا کشیدن ابرو و پلک، کاشت ابرو و ده ها نوع دیگر از جراحی های غیرضروری رسیده است.
“تا آزادی” داستان ایران و داستان زندگی شیرین عبادی
بخشی از زندگینامه شیرین عبادی از مقطع دریافت جایزه نوبل صلح تا خروجش از ایران برای اولین بار به زبان فارسی منتشر شده است. “تا آزادی” روایتی جسورانه و خواندنی از مقطعی در تاریخ مبارزات دموکراسیخواهانه در ایران است.
“داستان ایران، داستان زندگی من است” این جمله شاید وصف حال بسیاری از مهاجران اجباری از ایران باشد اما شاید کمتر کسی از این میان تمامی آنچه را که نویسنده کتاب “تا آزادی” در ایران دیده و در حقیقت تحمل کرده، تجربه کرده باشد.
“شیرین عبادی” سرگذشتش از آغاز فعالیتهای اجتماعی در ایران تا زمان خروجش از ایران در سال ۱۳۸۸ و اقامت اجباریاش در اروپا را در کتابی با نام “تا آزادی” بازگو کرده است.
زبان او در این کتاب زبانی روایی و جذاب است. شاید اگر اشکالات تایپی و برخی اشکالات نوشتاری که ظاهرا از چشم ویراستار نشر باران پنهان مانده، نبود، میتوانستم کتاب را یک نفس و بدون وقفه بخوانم. اما این اشتباهات روند سریع خواندن داستان جذاب آن را کمی کند میکرد.
سهمیهبندی جنسیتی؛ راهکار نهادی افزایش نمایندگی زنان
سیمین حاجیپور ساردویی – پژوهشگر ارشد جامعهشناسی سیاسی ایران و مطالعات زنان هر جامعهای برمبنای فرهنگ و عرف اجتماعی خود از مشکلات و معضلات خاصی رنج میبرد، اما برخی مشکلات میان فرهنگها و جوامع مختلف مشترک است. مسائل زنان از آن جمله دغدغههایی است که در جوامع غربی و شرقی، توسعهیافته و توسعهنیافته و شمال و جنوب، با هر قرائتی که بخوانید، با شدت و ضعفهای متفاوت وجود دارد. در حقیقت، تاریخ تمدن بشر بیانگر جایگاه نامتوازن زن در بسترهای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. حضور کمرنگ زنان در مجالس قانونگذاری نیز یکی از همان مسائل زنان است که تقریبا در تمام کشورهای جهان دیده میشود. گزارش زیر تلاشی است برای روشن شدن چنین مساله مهمی.
عربستان دو مدافع سرشناس حقوق زنان را بازداشت کرد
یورونیوز- سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید دو مدافع دیگر حقوق زنان در عربستان بازداشت شدند. به گزارش این نهاد حقوق بشری ثمر بداوی و نسیمه الساده طی دو روز گذشته از سوی مقامات عربستان دستگیر شدند. از ماه مه تاکنون دهها تن از فعالان مدنی مدافع حقوق زنان در عربستان بازداشت شده اند. اکثر آنها برای کسب حق رانندگی زنان و حقوق برابر آنها با مردان مبارزه می کردند.
تظاهرات زنان آفریقای جنوبی علیه خشونتهای جنسیتی
آفتاب- با نزدیک شدن روز ملی زنان در آفریقای جنوبی در نهم اوت ماه و گرامی داشت ماه زنان در این کشور، بسیاری از زنان تصمیم گرفته اند از این فرصت استفاده کرده و آگاهیها را نسبت به خشونت علیه زنان و کودکان افزایش دهند.
آمارهای رسمی نشان میدهد نرخ کشتارهای جنسیتی زنان در آفریقای جنوبی پنج برابر بیشتر از نرخ جهانی است به طوری که نرخ جهانی این کشتارها در سال ۲۰۱۵ ۲.۴ زن به ازای هر ۱۰۰ هزار زن بوده اما همین آمار در آفریقای جنوبی حدود چهار برابر بیشتر یعنی ۹.۶ زن به ثبت رسیده بود. زنان در این راهپیماییها که در خیابانهای سراسر آفریقای جنوبی صورت گرفته است با سر دادن فریاد “بدن من، نه صحنه جرم شما” خواستار حمایت مردان از زنان نه فقط از طریق حمایتهای مالی و اقتصادی، بلکه از طریق کمک به زنان در کارها و وظایف خانگی و مهمتر از همه توقف خشونت و سوءاستفاده از زنان و کودکان شدهاند.
دختر هفت ساله افغان توسط شوهرش کشته شد
بی بی سی- مقامهای محلی ولایت بادغیس در شمالغرب افغانستان از قتل یک دختر خوردسال توسط شوهرش خبر دادند.
نقیب الله امینی، سخنگوی فرماندهی پلیس بادغیس امروز دوشنبه هشتم اسد/مرداد به بیبیسی گفت این دختر هفت ساله که “حامیه” نام داشته شب گذشته توسط شوهرش خفه شده است.
او میگوید حدود ده سال پیش بین دو خانواده برای قتلی که صورت گرفته، توافقی برای بد دادن یک دختر از خانواده قاتل به خانواده مقتول، صورت گرفته بوده و حامیه دو سال پیش به اساس همان توافق به نکاح شرف الدین درآمده است.
بد دادن، از رسوم خلاف قانون در بعضی مناطق افغانستان است که بر اساس آن خانواده قاتل برای پایان انتقام جویی، دختری را از خانوادهشان به خانواده مقتول میدهند.
دختر فلسطینی که به سرباز اسرائیلی سیلی زده بود، آزاد شد
دویچهوله- عهد تمیمی، دختر فلسطینی که به یک سرباز اسرائیلی سیلی زده بود، از زندان آزاد شد. مقامات اسرائیلی مادر این دختر ۱۷ ساله را نیز که همزمان با او بازداشت شده بود، آزاد کردند. تمیمی گفته آرزو دارد در رشته حقوق ادامه تحصیل دهد.
شکایت سناتور استرالیایی علیه سناتوری دیگر به دلیل ‘افتراهای جنسیتی’
بیبیسی- سارا هسنن یونگ، سناتور استرالیایی دادخواستی را علیه یکی از سیاستمداران در حزب رقیب به دلیل “افتراهای جنسیتی” ارائه کرده است. خانم هنسن یونگ ۳۶ ساله از حزب سبزها، اولین سیاستمدار استرالیایی است که به دلیل هتک حرمت از سیاستمداری دیگر شکایت میکند. او مدعی شده که سناتور دیوید لاینهلم درباره زندگی شخصی او در پارلمان و در رسانههای استرالیایی “اظهاراتی افتراآمیز” بیان کرده است. آقای لاینهلم ۶۶ ساله گفته که به شدت دراین مورد از خود دفاع میکند. این سناتور لیبرال دموکرات در ماه ژوئن به خاطر استفاده از کلماتی نامناسب درباره خانم هنسن یونگ با انتقاداتی گسترده روبرو شد. او این عبارات را در جریان بحثی که در سنای این کشور درباره مقابله با خشونت زنان در جریان بود علیه خانم هنسن یونگ به کار برد.
اشرفغنی نامزد زن رد شده برای دادگاه عالی را دوباره معرفی کرد
بیبیسی- یک زن که سه سال پیش برای نخستین بار در افغانستان نامزد عضویت در دادگاه عالی این کشور شده و از پارلمان رای نیاورده بود، دوباره از سوی رئیس جمهوری به مجلس نمایندگان معرفی شده است.
اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، امروز یکشنبه ۷ اسد/مرداد طی دو حکم جداگانه انیسه رسولی و عبدالشکور مهجور را برای عضویت در دادگاه عالی به پارلمان معرفی کرده است.
شیوهنامه «ورود زنان به ورزشگاه» در دولت تصویب شد
تسنیم- معصومه ابتکار گفت: موضوع ورود زنان به استادیوم درست و یا غلط تبدیل به مطالبه جوانان شده است.
معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در برنامه رادیویی پارک شهر درباره موضوع حضور زنان در ورزشگاهها اظهار داشت: این موضوع درست و یا غلط تبدیل به مطالبه جوانان شده است، شئونات را همه رعایت میکنند اما بعضا اتفاقاتی رخ داد که حساسیتهایی را در جامعه ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه دولت ایجاد زمینه سالم و مناسب برای ایجاد نشاط در جامعه است، یادآور شد: چه ایرادی وجود دارد که جوانان ما در فضای سالمی مانند ورزشگاه برای دیدن بازی مورد علاقهشان حضور پیدا کنند. مکانهای ورزشی سالمترین فضا برای نشاط به شمار میروند البته رفتارها هم باید در چارچوب باشد.هیچکس نمیگوید، بیقانونی و هنجارشکنی به وجود آید.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: دولت شیوهنامهای را در این زمینه تصویب کرد تا فضاهای استادیومهایی که مشکل دارند، اصلاح شود. البته بانوان برای دیدن برخی ورزشها مطالبهای ندارند. مثل کشتی، اما برای برخی ورزشها مانند والیبال مطالبات زیادی وجود دارد. به نظر ما هم باید یک مقداری تحملمان را بالا ببریم.
خبرفوری- عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه وزیر ورزش دستور رئیس جمهور مبنی بر ورود زنان به ورزشگاه ها را اجرایی نمی کند.
پروانه سلحشوری عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری درباره دلایل عدم اجازه زنان برای ورود به ورزشگاه ها با توجه به اینکه دستور این موضوع از سوی رئیس جمهور صادر شده است اظهارکرد: متاسفانه این دستور و در واقع حکم رئیس جمهور باید از سوی وزیر ورزش اجرایی شود که وی تا به امروز در این راستا اقدامی انجام نداده است.
وی افزود: نمایندگان مجلس نیز از اینکه چرا دستور رئیس جمهور از سوی وزیر ورزش اجرایی نمی شود اطلاع دقیقی ندارند از این رو قرار شده است جلسه ای مشترک میان نمایندگان مجلس و وزیر ورزش به منظور بررسی این موضوع برگزار شود.
برای ورود بانوان به ورزشگاه تابع دستورات حاکمیت هستیم
ایرنا – رییس فدراسیون فوتبال با اشاره به حضور بانوان در ورزشگاه ها گفت: در خصوص ورود بانوان به ورزشگاه ها ، فدراسیون فوتبال تابع بحث های ملی بوده و نظر حاکمیت را دستور کار قرار می دهد.
مهدی تاج روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ۲ دیدار جام جهانی شورای تامین استان تهران اجازه ورود بانوان به ورزشگاه را صادر کرد اما در خصوص حضور بانوان و ورود به ورزشگاه در لیگ برتر فدراسیون فوتبال تابع قانون است و در صورت ابلاغ آنرا اجرا خواهیم کرد.
منابع مالی “زنان” تنها مخصوص بانوان است
خبرگزاری صدا و سیما- معاون وزیر ورزش گفت: منابعی که با قید “زنان” بین فدراسیونها توزیع میشود، فقط مخصوص ورزش بانوان است. نشست نواب رییس بانوان فدراسیونهای ورزشی عصر امروز با حضور فریبا محمدیان معاون توسعه ورزش بانوان و ژاله فرامرزیان معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر ورزش و جوانان برگزار شد.
ژاله فرامرزیان در این نشست گفت: هر مبلغی که در منابع فدراسیونها توزیع میکنیم برای هر ۲ بخش مردان و بانوان است و آن منابعی که با قید “زنان” بین فدراسیونها توزیع میشود، فقط مخصوص ورزش بانوان برای رسیدن به نقطه مطلوب و جبران عقب ماندگی این حوزه است و نباید در امور دیگر مصرف شود.
وی افزود: فدراسیونها باید برای این منابع گزارشی به معاونت توسعه ورزش بانوان ارائه دهند تا منابع مالی در قالب برنامهها جذب شود و این یک حرکت دوسویه بین فدراسیونها و این معاونت است. بازخورد مثبت و تلاش فدراسیونها موجب میشود که ما هم با دقت بیشتری به توزیع منابع بپردازیم.
کاهش هشت ورزشکار زن در ترکیب نهایی اعزامی به جاکارتا
ایرنا- ورزشکاران اعزامی ایران به بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی که بر اساس آخرین مصوبه ستاد عالی بازی های در خرداد ماه امسال ۲۷۵ ورزشکار مرد و ۱۰۵ ورزشکار زن اعلام شده بود در فهرست نهایی شمار ورزشکاران زن به ۹۷ نفر کاهش یافت.
به گزارش ایرنا؛ در آخرین نشست ستاد عالی بازی ها که دوشنبه هفته جاری برگزار شده بود، از اضافه شدن تیم ملی شمشیربازی اسحله سابر زنان با ترکیب کیانا باقرزاده، پریماه برزگر، نجمه سازنچیان و فائزه رفیعی به دلیل عملکرد قابل قبول در مسابقات قهرمانی آسیا و کسب عنوان ششمی در فهرست ورزشکاران زن اعزامی به جاکارتا خبر دادند.
اما با احتساب ۱۰۵ ورزشکار زن اعزامی در ستاد عالی بازی های در خرداد ماه امسال، احتمال می رفت که با اضافه شدن این چهار بانوی شمشیرباز به ۱۰۹ ورزشکار زن افزایش یابد که با اعلام سه شنبه شب سید نصرالله سجادی سرپرست کاروان ورزشی ایران در آئین بدرقه کاروان به جاکارتا این تعداد به ۹۷ ورزشکار زن کاهش یافت.
تکواندوکار سقزی بر سکوی دوم مسابقات جهانی کرهجنوبی تکیه زد
مهر- سنندج – نیان شاه محمدی تکواندوکار با سابقه سقزی نشان نقره بیست و ششمین دوره رقابتهای جهانی تکواندو هانمادانگ ۲۰۱۸ کرهجنوبی در رده سنی ۱۹ تا ۳۹ سال در بخش “سوننال سرعتی” را بر گردن آویخت.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان، بیست و ششمین دوره رقابتهای جهانی هانمادانگ ۲۰۱۸ در شهر «ججو» کرهجنوبی با درخشش ورزشکاران ایرانی به پایان رسید.
این رقابت ها با حضور تکواندوکارانی از ۶۲ کشور جهان در رده های مختلف سنی در دو گروه مردان و زنان برگزار شد.
“نیان شاه محمدی” تکواندوکار با سابقه سقزی که کاروان تیم ملی کشورمان را در این مسابقات همراهی می کرد توانست در بخش “سوننال سرعتی” نشان نقره رده سنی ۱۹ تا ۳۹ سال را کسب کند.
در ناامیدکنندهترین نقطه ممکن هستیم/تلویزیون تیم ها را فراری داده
مهر- سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان بر این باور است که پس از ۱۵ سال حضور در لیگ در سختترین، پیچیدهترین و ناامیدکنندهترین نقطه ممکن قرار دارد.انتظار می رفت پس از دوبار قهرمانی تیم ملی فوتسال بانوان در آسیا شرایط برای تیم داری در لیگ برتر بهتر شود اما هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و اسپانسرها علی رغم تمایل به تیم داری در فوتسال بانوان به دلیل عدم پخش تلویزیونی مسابقات کنار می کشند.
شهرزاد مظفر در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره وضعیتش در لیگ برتر فوتسال بانوان گفت: تا به امروز چیزی مشخص نیست، تیم دانشگاه آزاد که از تیمداری در لیگ برتر انصراف داد و به دسته یک سقوط کرد. من نیز در حال حاضر به توافق نهایی با تیمی نرسیدهام و چیزی معلوم نیست.
مخالف نامگذاری سالن به اسم یک زن بودند/ یکسال منتظر جلسه با وزیرم
مهر – گروه ورزش: فرشته کریمی حال دیگر پا را فراتر از فوتسال ایران گذاشته است و به عنوان کسی که در بین ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان قرار گرفته و دو بار عنوان برترین بازیکن آسیا را کسب کرده است به دنبال لژیونر شدن است.
پیشنهاداتی نیز از باشگاههای ایتالیا و اسپانیا داشته است که اگر همه شرایط مهیا شود به دنبال کسب تجربههای جدید خواهد رفت. کریمی در خبرگزاری مهر حاضر شد و با او درباره، مشکلات لیگ برتر فوتسال بانوان، بیمه ورزشی ورزشکاران، مخالفتها با نام گذاری سالن ورزشی به نام یک زن، توجه کمِ رسانه ملی به ورزش بانوان، وعده های محقق نشده از جمله دیدار با وزیر ورزش و عدم پرداخت پاداشها تا این لحظه و سایر مسائل به گفتگو نشستیم .