در دنیای زنان چه خبر؟ ۲۶ فروردین تا ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶
22 آوریل 2017
نامه‌ای به تو، همکار عزیزم، که مادر هم هستی
1 می 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ ۲ تا ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶

در دنیای زنان چه خبر؟ دوم تا هشتم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶

 

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

 

 

اخبار سیاسی

گام‌هایی برای حضور زنان در مدیریت کلان

مدیریت رنگ زنانه می گیرد

شهروند- فروغ فکری- آن ظهر بهاری که اعظم طالقانی عزمش را جمع کرد تا با واکر مقابل پله‌های وزارت کشور بایستد، نگاه‌ها و حرف‌ها به اصل١١٥ قانون اساسی متوجه شد. تعریف از رجل سیاسی و حضور زنان در مدیریت‌های کلان. اعظم طالقانی از پله‌ها پایین آمد و نامش در فهرست نهایی نامزدهای ریاست‌جمهوری نیامد، اما این حضور برای خیلی‌ها نشانه‌ خوبی تلقی شد. در سال‌های اخیر زنان در پست‌های کلیدی‌تری دیده شدند. چهار معاون وزیر، دو معاون استاندار، سه فرماندار و ٢٤نفر بخشدار. اینها آماری است که شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با «شهروند» ارایه می‌دهد. آماری که قرار است به‌زودی با عنوان بانک اطلاعات زنان مدیر منتشر شده و مشخص شود که هر استان چه سهمی از مدیران زن دارد. پست‌های بسیاری که هرگز رنگ زن به خود ندیده، پست‌هایی که سالیان‌سال است در تسخیر مردانند.

 

تقدیر از ایستادگی یک زن

شرق- زهرا شجاعی-رئيس مركز مشاركت‌زنان دولت اصلاحات در یادداشتی نوشته است: اقدام شجاعانه و مدبرانه اعظم طالقانی، خواهر انقلابی و پیش‌کسوت ما، بسیار قابل تقدیر است. حرکت ایشان یادآور لزوم تفسیر واژه رجل از سوی فقهای شورای نگهبان است. در این مورد یادآوری نکاتی را درخور اهمیت می‌دانم؛ نخست اینکه کلمه رجل به معنای موجودی است که روی دوپا راه می‌رود. راجل به معنای پیاده است. به‌تدریج این واژه به مردان اختصاص پیدا کرد و برای زن کلمه مرأة وضع شد. وقتی که به متون دینی خودمان که واژه رجل در آن به کار رفته مراجعه می‌کنیم شاهد تفاوتی در تفسیر از واژه رجل هستیم.

 

«علمای قم نمی‌گذارند خانم‌ها به ریاست جمهوری برسند»

رادیو زمانه- اعظم طالقانی، فرزند آیت‌الله محمود طالقانی، از بنیانگذاران جمهوری اسلامی که برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ ثبت‌نام کرد و شورای نگهبان صلاحیت او را تأیید نکرد، گفته است که «علمای قم» با رییس جمهوری شدن خانم‌ها مخالفند و گفته‌اند که نمی‌گذارند خانم‌ها به ریاست جمهوری برسند.

خانم طالقانی که به انگیزه تعیین تکلیف در مورد تعریف «رجل سیاسی» برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده بود، در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است: «ما یک روز در قم به خدمت علما رسیدیم تا موصوع حضور زنان در انتخابات ریاست‌ جمهوری را حل کنیم ولی به جز یکی از علما که در این مورد سکوت کردند باقی علما با این امر مخالفت کردند.»

 

چرا شورای نگهبان معنی رجل سیاسی را تفسیر نمی‌کند؟

بی‌بی‌سی- آزاده دواچی فعال حقوق زنان در سادداشتی نوشته است: هفته گذشته شورای نگهبان شش نامزد نهایی ریاست جمهوری را اعلام کرد، عدم تایید صلاحیت رئیس جمهور پیشین ایران، محمود احمدی نژاد و مشاورش حمید بقایی واکنش های زیادی را در برداشت. اما این واکنش ها بسیار کمتر از رد صلاحیت تمامی ۱۳۷ زنی بود که برای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند. این درحالی است که پیشتر سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده بود که زنان می توانند در انتخابات آینده ریاست جمهوری به عنوان نامزد ثبت نام کنند ولی موضوع رجل سیاسی در شورای نگهبان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.

 

چرا زنان در جایگاهی که باید نیستند؟

شهروند- رفعت بیات، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی- زنان به همان میزانی که در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تثبیت حکومت در رأی دادن و حمایت از ارزش‌های آن خصوصا در دفاع مقدس نقش و سهم داشته‌اند و در بحران‌های مختلف سنگ زیرین اسیاب و نمونه صبر بوده‌اند، می‌توانستند در مدیریت کلان و خرد از ریاست جمهوری، وزارت، استانداری و بالاخره در مدیریت شهری هم مشارکت کنند و به دلیل ویژگی‌های روانشناختی و خصلتی که دارند، عملکرد بهتر و موثرتری داشته باشند. حداقل اگر وضع بهتر از وضع موجود ایجاد نمی‌کردند، بدتر از این نمی‌شد.

پاکدستی زنان از همان ویژگی‌ها و خصلت‌هایی است که درحال حاضر جامعه از عدم وجود صددرصدی آن در بین عده‌ای از دولتمردان در رنج است. دقت کرده‌اید که تاکنون در پرونده‌های فساد اقتصادی جای پایی از خانم‌ها نیست؟

 

مسير درست

شرق-پردیس عامری در یادداشتی نوشته است: در آخرین سال فعالیت دولت حسن روحانی، گرچه با مروری بر وعده‌های انتخاباتی سال ٩٢ نمی‌توان انکار کرد که بسیاری انتظارات فعالان زنان براساس وعده‌های دولت برآورده نشده و همچنین رئيس‌جمهور در این روزهای باقی‌مانده تا انتخابات هنوز برنامه‌ای جدی برای دوره آینده خود در این حوزه یا جواب‌گویی به آنچه در این مدت تحقق نیافته، ارائه نداده است؛ اما برای فهم بهتر فضا و اقدامات انجام‌شده که بسیاری را شاید به‌دليل ضعف اطلاع‌رسانی نشنیده باشیم، مروری بر اقدامات مثبت دولت یازدهم و در حقیقت امتداد امید با دولت روحانی در حوزه زنان به منزله اجرائی‌شدن برخی برنامه‌های این دوره یا پیشنهاداتی که در حال پیگیری هستند، ضروری است.

 

بیمه زنان خانه‌دار و ممنوعیت ازدواج با «فرزندخوانده» همچنان در حال پیگیری

ایسنا- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به لوایح حوزه زنان و خانواده گفت: لایحه «تامین امنیت زنان» را پایان سال ۹۵ به کمیسیون لوایح دولت ارسال کردیم و کارهای تخصصی آن در حال انجام است که پس از تصویب دولت به مجلس ارائه می‌شود؛ البته چندین لایحه در کمیسیون اجتماعی قرار دارد و یا از این کمیسیون خارج شده و در دستور کار دولت است.

شهین‌دخت مولاوردی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: سال گذشته از همه دستگاه‌های اجرایی و اعضای کابینه خواسته شد که لوایح در دست اقدام خود که دارای فوریت است را اعلام کنند بنابراین فهرستی از لوایح در دست اقدام در حوزه زنان و خانواده را تهیه و به دبیرخانه هیات دولت اعلام کردیم. یکی از این لوایح، بیمه زنان خانه‌دار است که در دو قالب در حال پیگیری است. در این زمینه یک لایحه جداگانه‌ای دادیم. علاوه بر آن سازمان تأمین اجتماعی نیز آئین نامه اجرایی ماده ۲۷ قانون برنامه پنجم توسعه را به دولت ارائه کرده که در چارچوب نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و بیمه فراگیر اجتماعی(بیمه های چند لایه) است که زنان خانه دار جزو لایه دوم (بیمه پایه اجتماعی) هستند.

 

درباره ۳۶ توییت معاون امور زنان دولت یازدهم

مهرخانه- این رسانه در مطلبی به بررسی توئیت‌های شهیندخت مولاوردی پرداخته و نوشته است: شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، یکشنبه شب ضمن ۳۶ توییت، با هشتگ کارنامه_روحانی_در_حوزه_زنان، به فعالیت‌های معاونت متبوع خود در دوران چهارساله دولت یازدهم اشاره کرد؛ فعالیت‌هایی که برخی از آنها را پیش از این در سه گزارش عملکرد خود در این چهار سال ارائه داده بود و همان زمان هم مورد نقد و بررسی کارشناسان و مسؤولان قرار گرفت. مهرخانه نیز در آن زمان و پس از ارائه گزارش‌های معاونت، ضمن مروری بر این گزارش‌ها، آنها را از لحاظ محتوا و فرم مورد نقد قرار داد. نقدهایی که به بهانه سیاسی‌کاری، مورد توجه این معاونت قرار نگرفت و همین امر نیز سبب شد در تمام این چهار سال، خطاهای عملکردی معاون امور زنان تداوم داشته باشد.

اعظم طالقانی، ۲۰ سال اعتراض در چارچوب قانون

رادیو فردا- رویا کریمی مجد در مطلبی نوشته است: تا پیش از فروردین ۱۳۷۶ او هم زنی بود چون سایر زنان مسلمان سیاستمدار. در دوره اول مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده تهران فعالیت کرده بود و از سال ۷۱ با تاسیس جامعه زنان انقلاب اسلامی به فعالیت‌هایش در حوزه زنان نظم بخشیده بود. مجله پیام هاجر را با دایره مشخص مخاطبانش منتشر می‌کرد و مسئولیت آموزش گروهی از زنان سرپرست خانوار را هم بر عهده گرفته بود. سال ۷۶ اما زمانی که آرام و بی‌هیاهو پا به ساختمان وزارت کشور گذاشت تصویر مردم ایران از سیاسی‌ترین فرزند آیت‌الله طالقانی عوض شد. او حالا خود را رجلی سیاسی مذهبی می‌دانست که می‌تواند تکلیف ماده ۱۱۵ قانون اساسی و کلمه «رجال» را روشن کند. کلمه‌ای که تا پیش از آن به مردان اطلاق می‌شد.

 

سیستان و بلوچستان «رکورددار انتصاب زنان» در پست‌های مدیریتی ایران

روزنامه جام‌جم٬ استان سیستان و بلوچستان را «رکورد‌دار» انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی در ایران معرفی کرد و از اشتغال بیش از ۷۰ زن در سطح این استان در این سمت‌ها خبر داد. استان سیستان و بلوچستان٬ از نظر تعداد زنان نامزد در انتخابات اخیر شوراهای اسلامی در رده دوم و از نظر تعداد زنان شاغل در پست‌های مدیریتی در رده اول کشور قرار دارد.

علی‌اصغر جمشیدنژاد، معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان به این روزنامه گفته که در حال حاضر بیش از ۷۰ زن در پست‌هایی چون فرمانداری٬ معاون فرماندار و استاندار٬ بخشدار٬ شهردار٬ مدیرکل و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در این استان مشغول به کار هستند.

 

مانع عملیاتی شدن اجرای سازوکار حضور زنان در ورزشگاه‌ها شدند / مطالبه استفاده از «وزرای زن» در دولت دوم روحانی

آفتاب- معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با تاکید بر این‌که دولت یازدهم در مقابل فشارها کوتاه نیامده، اهداف برخی از برنامه‌های این دولت را که به‌دلیل فشارها محقق نشد، تشریح کرد و با اشاره به مسئله حضور زنان به‌عنوان یکی از این موارد، گفت: به‌دنبال طراحی سازوکاری برای حضور سالم زنان در ورزشگاه‌ها بودیم که محقق نشد!

شهیندخت مولاوردی با اشاره به برنامه‌های معاونت زنان و امور خانواده ریاست‌جمهوری و به‌طور کلی اقدامات دولت یازدهم درخصوص مسائل و مشکلات زنان اعلام کرد: در چارچوب رویکرد کلی دولت اعتدال و اسناد بالادستی و همچنین برنامه تقدیمی آقای روحانی در جریان انتخابات سال ۹۲ که همان زمان مورد توجه اکثریت جامعه و رای‌دهندگان قرار گرفت، صرفاً طی این چهارسال در حوزه زنان و خانواده ریل‌گذاری کنیم که از سویی در برنامه ششم توسعه نمایان شد و از دیگر سو نیز از طریق راهبرد توانمندسازی گروه‌های مختلف زنان که با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود شناسایی و مدیریت شد.

 

زنانه شدن چهره فقر از چالش‌های خانواده معاصر است

بولتن نیوز- شهیندخت مولاوردی، صبح امروز در نشست تخصصی وزرای امور زنان کشورهای اسلامی اظهار کرد: شناخت مسائل و اولویت بندی چالش ها به منظور تدوین برنامه های مبتنی بر نیازهای واقعی و اتخاذ رویکردهای مبتنی بر عدالت جنسیتی نیز از الزامات تحقق اهداف حوزه رفاه و عدالت اجتماعی است.

شهیندخت مولاوردی، صبح امروز در نشست تخصصی وزرای امور زنان کشورهای اسلامی اظهار کرد: شناخت مسائل و اولویت بندی چالش ها به منظور تدوین برنامه های مبتنی بر نیازهای واقعی و اتخاذ رویکردهای مبتنی بر عدالت جنسیتی نیز از الزامات تحقق اهداف حوزه رفاه و عدالت اجتماعی است.

وی افزود: توسعه سیاست‌های اجتماعی متضمن تحقق اهداف بلند مدت دولت‌ها در حوزه رفاه اجتماعی و به منظور تحقق عدالت اجتماعی است و در این مسیر طراحی و توسعه برنامه‌ها، پایش و سنجش و بررسی تاثیرات از ضروریات اصلی محسوب می شود.

 

نقش دهیاران زن در توسعه مدیریت روستایی

تهران – ایرنا – یکی از شرایط لازم برای دستیابی به توسعه پایدار روستایی، مشارکت زنان روستایی در سطح مدیریت روستاهاست، زنان روستایی با حضور در نقش‌های مدیریتی همچون دهیاری و شورای اسلامی روستا، می‌توانند در توسعه جامعه محلی نقش بسزایی داشته باشند.

در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در جامعه، شاهد هستیم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره زنان ایران اسلامی توانسته‌اند با پیشرفت در عرصه تحصیل و کسب مدارج علمی و دانشگاهی، حضوری فعال و گسترده در جامعه داشته‌ باشند.

این مشارکت در تمامی سطوح مدیریتی (ملی، منطقه ای، ناحیه‌ای و محلی) قابل ملاحظه و چشمگیر است و نظام جمهوری اسلامی، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در کشور را با بهره‌گیری از ساختارهای قانونی و فرادستی و بهره‌گیری هر چه بیشتر از این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کشور فراهم کرده و بر همین اساس بستر لازم برای مشارکت و حضور بیش از پیش زنان در جامعه ایجاد شده است.

از مینو خالقی تا شیوا امینی، حذف به خاطر «حجاب»

رادیو فردا- رویا کریمی مجد در مطلبی نوشته است: به نظر می‌رسد از حضور در تیم ملی فوتسال ایران در سال ۲۰۰۹ تا حضور در بازی‌های لیگ برتر فوتسال ایران در قامت بازیکن و مربی تا محرومیت از شرکت در تمامی مسابقات، فاصله‌اش تنها یک عکس است، عکسی که شیوا امینی در صفحه شخصی اینستاگرامش منتشر کرد.

محدودیت و حذف زنان ایرانی به دلیل رعایت نکردن حجاب مختص به زمین‌های ورزشی نیست. سال گذشته مینو خالقی، فعال محیط زیست و حقوق زنان نیز توانست آرای لازم در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را کسب کند اما شورای نگهبان، صلاحیت او را پس از برگزاری انتخابات و اعلام نتایج، رد کرد. شورای نگهبان دلیل رد صلاحیت و ابطال آرای او را، انتشار تصاویری از خانم خالقی بدون حجاب در فضای عمومی اعلام کرد.

 

چگونه زنان مساله شدند؟

اعتماد- عاطفه شمس- «زنان همچون مساله»، موضوع نخستين نشست مطالعات زنان بود كه طي روزهاي اخير با سخنراني سوسن شريعتي، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاريخ، به همت انجمن اسلامي دانشجويان پيشرو دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد. شريعتي در ابتداي بحث خود تاكيد كرد اينكه براي بحث درباره مساله زنان هميشه از يك زن دعوت كنند شايد ديگر بديهي نباشد و همچنين ديگر بديهي نيست كه به صرف زن بودن بتوان در اين باره صحبت كرد زيرا مساله زنان و زن همچون سوژه سياسي، فرهنگي، اجتماعي و تاريخي، موضوع مطالعات تخصصي‌تري قرار گرفته و شاخه‌اي از مطالعات دانشگاهي شده است. وي ادامه داد البته فعالان زنان مي‌توانند و بايد در اين باب صحبت كنند زيرا آنها بودند كه مساله زنان را به يك سوژه مهم اجتماعي، سياسي، فرهنگي و در نتيجه، مطالعات دانشگاهي تبديل كردند. شريعتي با اشاره به رشته تحصيلي خود گفت: من در اينجا نه به عنوان فعال در اين عرصه بلكه به عنوان كسي كه در رشته تاريخ تحصيل كرده‌ام، قصد دارم با رويكردي تاريخي- به عنوان يكي از رويكردهاي ممكن- درباره پيدايش مساله‌اي به نام زنان صحبت كنم. در اين ميان، شايد براي صحبت كردن در اين باب، فرزند شريعتي بودن نيز جالب باشد زيرا شريعتي، يكي از دست اندركاران فراهم آوردن فضا يا جريان اجتماعي است كه سوژه به يمن او سر زده و زنان نيز همچون سوژه در ذيل اين ميراث نقشي داشته‌اند. در نتيجه، شايد اين موقعيت و نام و همچنين ادعاي وفاداري به اين ميراث كه من ادعاي آن را دارم بتواند مهم باشد. از همه مهم‌تر اينكه، چنين پيدا است كه امروزه مساله زنان سوژه‌اي است كه همه ساحت‌ها را درگير كرده و مدام دست موضوعات زيادي را رو مي‌كند. لازم به ذكر است در ادامه اين بحث، هر هفته سلسله نشست‌هايي با سخنراني سوسن شريعتي در اين دانشگاه برگزار خواهد شد.

 

انتقاد رییس جمهوری اتریش از «رفتار خصومت آمیز» با زنان محجبه

یورونیوز- سخنان اخیر الکساندر فان دربلن، رییس جمهوری اتریش درباره حجاب واکنش های مختلفی را در این کشور برانگیخته است. او روز دوشنبه در دیدار با جمعی از دانشجویان با بیان اینکه هر زنی حق استفاده از حجاب را دارد به تبعیض علیه زنان با پوشش اسلامی اشاره کرد و گفت:‌ «اگر اسلام هراسی با همین شدت ادامه پیدا کند روزی خواهد رسید که از همه زنان می خواهیم در همبستگی با کسانی که به دلایل مذهبی این پوشش را دارند حجاب بر سر کنند.»

این سخنان موجب واکنش کاربران شبکه های مجازی شد. صدها نفر با استفاده از هشتگ #Kopftuch (حجاب) به بحث درباره این موضوع پرداختند. بسیاری از آقای فان دربلن حمایت کردند و در مقابل تعدادی خواستار کناره گیری وی از ریاست جمهوری اتریش شدند.

 

تاکید وزرای امور زنان کشورهای اسلامی بر ارتباط بیشتر با ایران

مشهد- ایرنا- چند تن از شرکت کنندگان در نشست تخصصی وزرای امور زنان کشور های اسلامی در مشهد بر اهمیت وحدت جهان اسلام و نیز ارتباط بیشتر با جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند.

وزیر امور اجتماعی سوریه روز پنجشنبه در حاشیه اختتامیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همکاری نزدیک کشورهای دوست و برادر به ویژه زمانی که بعضی کشورهای اسلامی و از جمله سوریه درگیر جنگ با گروههای تروریستی و تکفیری هستند، بسیار مهم است.

ریما قادری با بیان اینکه ایران و سوریه دارای تاریخ طولانی همکاری های استراتژیک هستند، افزود: این همایشها نقش مهمی در تقویت همکاری ها دارند و فرصتی برای تبادل تجربیات است.

 

توجه به مسائل زنان و خانواده باید در عالی ترین سطوح سیاستگذاری جوامع اسلامی دنبال شود

ایرنا – معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در دیدار میمونه محمدالتقی وزیر امور زنان و خانواده موریتانی گفت: توجه به نهاد خانواده و مسایل اجتماعی آن باید در عالی ترین سطوح سیاستگذاری در کشورها و جوامع اسلامی مطرح و دنبال شود.

شهیندخت مولاوردی در این دیدار که عصر پنجشنبه در حاشیه برگزاری نشست تخصصی وزرای امور زنان کشورهای اسلامی برگزار شد، گفت: هر چند این نشست در فرصت محدودی برگزار شد، اما به اتکای نظرات و راهکارهای ارائه شده در آن می توان نقشه راهی برای آینده ترسیم و چارچوب مشخصی برای سیاستگذاری های اجتماعی خانواده ایجاد کرد.

 

نخست وزیر بلژیک از رای این کشور به عضویت عربستان درکمیسیون امورزنان سازمان ملل ابراز تاسف کرد

ایرنا – تارنمای راشا تودی خبر داد که نخست وزیر بلژیک از رای به عضویت عربستان سعودی در کمیسیون حقوق زنان سازنان ملل پشیمان شده است و بابت این ‘اشتباه’ دیپلماتیک اظهار تاسف کرد.

در پی اعتراض شدید نهادهای حقوق بشری و افکار عمومی، شارل میشل نخست وزیر بلزیک در پارلمان این کشور گفت: ‘اگر امکان رای گیری مجدد وجود داشت و فرصت این را داشتیم که در سطح دولت در این مورد رایزنی کنیم، چنین چیزی را تائید نمی کردیم.’ وی افزود: ‘از این رای متاسفم.’

 

فمینیسم هرگز جنگی به‌راه نینداخته است

فرناز سیفی در صفحه فیس بوک خود نوشته است: «فمینیسم هرگز جنگی به‌راه نینداخته است، هرگز مخالفی را نکشته است. فمینیسم کمپ‌های کار اجباری تاسیس نکرده، هیچ دشمنی را گرسنگی نداده، هرگز خشونت نکرده است. مبارزه‌ی فمینیسم برای حق تحصیل بوده، حق رای زنان، برای شرایط بهتر و برابر کار…فمینیسم برای خیابان‌های امنی که زنان مورد خشونت قرار نگیرند،مبارزه کرده است؛ برای حق حمایت دولت از بچه‌ها و تاسیس مهدکودک‌های دولتی، برای خدمات اجتماعی مبارزه کرده است. فمینیسم برای تاسیس مراکز دفاع از قربانیان تجاوز، خانه‌های امن زنان و اصلاحات در قوانین مبارزه می‌کند. اگر کسی بگوید «اوه! نه! من فمینیست نیستم.» من می‌پرسم:«برای چی نیستی؟ مشکلت چیست؟» (دیل اسپندر)

تا حالا دیده بودید مرکل برای جواب به سوالی این‌طور جان بکند، عرق بریزد، نفس‌های بلند بکشد، آسمان‌وریسمان به‌هم ببافد و انقدر سختش باشد که یک جواب روشن بدهد؟

جمله‌های درخشان دیل اسپندر درباره‌ی ایوانکا ترامپ (جرثومه سرتاپا دروغ و جعل و تقلب) صدق نمی‌کند و ما نه‌تنها هیچ خوشحال و راضی نیستیم ایشان با شک‌‌وتردید و لرزان بالاخره دستش را بالا می‌برد که بگوید من هم بازی، بلکه واقعا شما برو به افتضاح خودت، در خونه خودت و ددی جون «پوسی گربر» برس.

 

یکه‌تـازی ایوانکا در کـاخ سفیـد

دنیای اقتصاد- همه‌کاره پدر شده است و غیررسمی بانوی اول آمریکا. به او دختر اول آمریکا هم می‌گویند. او حالا جای ملانی ترامپ راه اجلاس زنان گروه ۲۰ را در پیش می‌گیرد و با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و کریستینا لاگارد، رئیس صندوق بی‌المللی پول دیدار می‌کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، ایوانکا ترامپ که در این اجلاس به دفاع از پدرش پرداخته، مورد استهزای تماشاچیان قرار گرفته و وی را «هو» کرده‌اند. او در این سخنرانی گفته است که هیچ‌کس مانند پدرش احترام زنان را نگه نمی‌دارد اما این سخن برای ایوانکا ترامپ عاقبت خوشی نداشت و در این اجلاس «هو» شد. ایوانکا ترامپ در شرایطی از پدر خود دفاع می‌کند که ترامپ در دیدار با آنگلا مرکل با او دست نداد و برای چند روز این موضوع سوژه رسانه‌ها شده بود.

 

مشاركت سياسي زنان ‌امري گريزناپذير

اعتماد- غزل حضرتي در گزارشی نوشته است: نياز به افزايش مشاركت سياسي زنان، روز به روز و سال به سال بيشتر از قبل احساس مي‌شود. تعادل‌بخشي جنسيتي در اداره امور و تصميم‌گيري‌هاي كلان مديريتي، ‌از مسائلي است كه ديگر جنسيت نمي‌شناسد و زنان نخبه و تحصيلكرده، ‌آماده رويارويي با آن شده‌اند. ديگر نمي‌توان شاهد روي كار آمدن دولت يا مجلسي بود كه زنان در آن سهمي نداشته باشند يا به امور جزيي مشغول شده‌باشند. دولت يازدهم، ‌با وجود اينكه با شعار اقتصادي و بحث برجام سركار آمده بود، ‌اما توانست در انتصابات خود، ‌زنان را در سطح وسيع‌تري نسبت به گذشته، ‌به امور مديريتي بگمارد، چه كه در دولت قبل از آن، ‌شايد شاهد تمايل دولتمردان و دولت‌زنان به خانه‌نشيني زنان بوديم.

 

ممنوعیت برقع و روبند در ادارات دولتی آلمان

رادیو زمانه- از مدت‌ها پیش سیاستمداران آلمانی درباره منع پوشش چهره بحث می‌کنند. بوندستاگ، پارلمان آلمان سرانجام این ممنوعیت را به تصویب رساند. با این حال این ممنوعیت در بخش‌های معینی از جمله ادارات دولتی اعمال خواهد شد.

کارمندان، قضات و سربازان آلمان در آینده به‌هنگام انجام وظایف دولتی خود اجازه نخواهند داشت که چهره خود را بپوشانند.

بوندستاگ پنج‌شنبه شب ۲۷ آوریل / ۷ اردیبهشت این قانون را به تصویب رساند. این ممنوعیت شامل فعالیت‌های مربوط به خدمات مستقیم عمومی نیز می شود. استثناء در قانون جدید مربوط به شرایط ویژه سلامت افراد به‌دلیل خطر عفونت و یا برای حفاظت از خود، و اهداف شغلی رسمی، می‌شود.

 

زنان سعودی با موبایل‌هایشان قیمومیت مردان را به چالش می‌کشند

رادیو زمانه- اخیرا زنان زیادی در عربستان سعودی آشکارا علیه کنترل مردان بر زندگی‌شان سخن گفته‌اند اما همچنان این مردان هستند که حرف آخر را می‌زنند.

هفته گذشته، یک زن ۲۴ ساله سعودی به نام دینا علی لسلومی تلاش کرد از خانه‌اش بگریزد و به استرالیا برود. اعضای خانواد‌ه‌اش به مانیل پرواز کردند -جایی که او برای ترانزیت به استرالیا در آن توقف کرده بود- و او را وادار کردند که به عربستان سعودی برگردد. پیش از آن، او در ویدئویی که با گوشی موبایل ضبط کرده بود، گفته بود که اگر برگردد خانواده‌اش او را خواهند کشت و در آن تقاضای کمک کرده‌ بود.

 

اخبار انتخابات

 

زنان تاییدصلاحیت‌شده برای شورای شهر پنجم تهران کدامند؟

خبرآنلاین- شنبه دوم اردیبهشت ۱۳۹۶، صفحه دیگری از پرونده انتخابات شورای شهر پنجم، با اعلام نامزدهای تایید و رد صلاحیت شده، تکمیل شد.

در بین اسامی تایید صلاحیت ‌شده، اعضایی با تخصص‌ها و گروه‌بندی‌های مشترك دیده می‌شود؛ یكی از این گروه‌ها، زنان هستند. توجه به حضور زنان در مجلس شورای اسلامی از آنجا اهمیت دارد كه شورای شهر پایتخت ۴ دوره را پشت سر گذاشته و در هر دوره تنها ۳ کرسی سهم زنان شده‌ است.

اما این بار، آمارها از افزایش مشاركت زنان برای ورود به این عرصه حكایت داشتند به طوری كه فقط در تهران ۵۲۳ زن برای ورود به این پارلمان تصمیم‌گیری شهری ثبت‌نام کردند.

 

ماجرای سهمیه زنان و جوانان در لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شورای شهر به کجا رسید؟

خبرآنلاین – سینا قنبرپور: تنها ۲۲ روز دیگر تا انتخابات شوراهای شهر و روستا باقیست و درحالی که قرار است ۱۵اردیبهشت فهرست نامزد شوراها توسط شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اعلام شود زمزمه‌هایی مبنی بر قرارگرفتن تنها ۴ زن در این فهرست نگرانی‌هایی را رقم زده و این پرسش را پیش رو قرار داده که آیا اصلاح‌طلبان که وعده داده بودند ۳۰درصد از فهرست را به زنان اختصاص می‌دهند زیر قول خود زده‌اند؟

الهه کولایی درپایخ به این پرسش به خبرآنلاین می‌گوید: با درنظر گرفتن ضرورت حضور زنان در مدیریت شهری در جهت رفع نیازهای گوناگون شهروندان و اعتماد عمومی نسبت به تعهد و مسئولیت‌پذیری زنان و به ویژه پاکدستی و اصلاح‌طلبی آنان، شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با وفای به عهد بر حضور ۳۰درصدی زنان و ۲۰درصدی جوانان در لیست‌ها اقدام کند.

 

زنان متخصص و آگاه به امور شهری وارد شوراها شوند

ایرنا – مدیرکل دفتر بررسی‌های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: باید به گونه ای تلاش شود که فقط زنان متخصص و آگاه به امور شهری و روستایی وارد شوراهای اسلامی شهر و روستا شوند.

اشرف گرامی زادگان روز جمعه افزود: تاکنون حضور فعال زنان در فعالیت های اجتماعی مشخص کرده که آنها در زمینه مسئولیت پذیری توجه بیشتری به مسائل دارند و به طور یقین به حقوق و تکالیف خود نیز آگاهی بالاتری دارند و می توانند اقدامات مناسب تری در عرصه های اجتماعی انجام دهند.

وی تصریح کرد: اما مساله مهم این است که حضور زنان در شوراها با چه کیفیتی باید باشد، معتقدم کسانی باید در این عرصه وارد شوند که تخصص مربوطه و آگاهی لازم را داشته باشند.

 

با دستان خالی بانوان، کارهای بزرگی انجام دادیم

وب سایت معاونت زنان- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: باید تلاش شود تا زنانی توانمند، متخصص و کارآمد در حوزه مدیریت شهری و روستایی وارد شوراهای اسلامی شهر و روستا شوند.

شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در گردهمایی مشاوران وزرا و دستگاههای اجرایی در امور بانوان در محل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: شوراها به عنوان پارلمان شهری به شمار می آیند و باید زنان متخصص با انتخاب درست هموطنان وارد شوراها شوند.

وی ادامه داد: همچنین باید تلاش شود که مردان معتمدی که قائل به عدالت جنسیتی هستند نیز به شوراهای اسلامی شهر و روستا راه یابند.

 

سهم زنان از کرسی‌های بهشت

شهروند- کسانی که در یک شهر زندگی می‌کنند، از تمام چیزهایی که وجود دارد، سهمی دارند. این افراد همیشه ترکیبی از زنان و مردان هستند، بنابراین ایجاد فرصت‌های برابر برای هر دو قشر سال‌هاست که تبدیل به یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه شده است. مدیریت شهری یکی از همین بخش‌هایی است که زنان بخصوص در سال‌های اخیر به دنبال گرفتن سهمشان از آن هستند. شورای شهر یکی از نهادهای اجتماعی است که سهم زنان از کرسی‌های آن در هر دوره نسبت به دوره قبل بیشتر می‌شود. با این حال فعالان حقوق زنان معتقدند که هنوز راه زیادی تا گرفتن کامل سهم زنان از این حوزه باقی مانده است. تا زمانی که زنان در مسند قانون‌گذاری و تصمیم‌گیری قرار نگیرند، قطعا معضلات و مشکلاتی که برایشان وجود دارد، هم حل نمی‌شوند و سهمی که در حال حاضر از این امر دارند، بسیار کمتر از آن چیزی است که باید باشد و به همین دلیل در بسیاری موارد به راحتی حق و حقوقشان نادیده گرفته می‌شود.

 

اصلاح‌طلبان چگونه اعتماد مردم به ویژه زنان را جلب مي‌کنند؟

کلید ملی- سینا قنبرپور در گزارشی نوشته است: شمارش معکوس برای روز موعد این روزهای ما آغاز شده‌ و پرسش اصلی پس از آنکه برخلاف رویه سال ۱۳۹۲ نامزدهای انتخابات شوراها به تیغ بررسی صلاحیت حذف نشدند این است که فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای شوراها به ویژه در تهران چگونه تدوین و معرفی خواهد شد؟

حساسیت‌های بسیاری این‌باره پنجمین دوره انتخابات شوراها در پایتخت را سنگین کرده‌است. تجربه شورای اول تهران و انحلال آنکه موجب دلسردی مردم شد و در ۷اسفند۱۳۸۱ موجب شد فهرستی در پایتخت رأی بیاورد که نقطه آغازی بر تجربه‌های تلخ ما در ۱۴ سال گذشته بوده است. فهرست «آبادگران» با کمتر از ۵۰۰هزاررای شورای شهر تهران را به دست گرفت و در نخستین گام «محمود احمدی‌نژاد» را به پایتخت‌نشینان هدیه کرد. مردی که به واسطه حضور در شهرداری تهران توانست به سرعت سودای پاستور در سربپروراند و چنان سکان اداره کشور را با شعارهای پوپولیستی و مدیریت فاقد منطق به دست گرفت که هنوز آثار سوءمدیریت او و یارانش برای ما ملموس است.

دیگر هدیه «آبادگران» به مردم ایران «محمدباقر قالیباف» بود که پس از «محمود احمدی‌نژاد» توسط «مهدی چمران» و یارانش به خیابان بهشت فرستاده شده و سه دوره شهردار بود. حالا با حرف‌های و حدیث‌های بسیار پرسش این است که آیا اجازه می‌دهیم باز هم به چنین شیوه‌ای پایتخت کشورمان اداره شود؟آیا باز هم قرار است امثال «محمود احمدی‌نژاد» و «محمدباقر قالیباف» به شهر تهران تحمیل شوند؟

 

سهميه ٣٠ درصدي زنان در شورا

اعتماد- ثبت نام گسترده زنان در انتخابات شوراي شهر در شهرهاي مختلف، ‌خبر از حضور جدي‌تر آنان در عرصه پست‌هاي مديريتي سطوح بالاتر است. مديريت شهري، ‌اين‌بار انگار قرار است نسبت به قبل‌، ‌زنانه‌تر شود و به تعادل جنسيتي نزديك‌تر شود. نشستي با موضوعيت زنان و مديريت شهري، ‌در كتابخانه ملي برگزار شد كه در آن به چرايي حضور زنان در مديريت شهري پرداخته شد، اشرف بروجردي و آذر منصوري دو مهمان از چهار مهمان اين نشست بودند. سلحشوري نماينده فعلي و كولايي، ‌نماينده سابق مجلس مهمانان غايب اين نشست بودند.

برودجردي، ‌رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي بر ضرورت حضور زنان در اداره و مديريت شهري تاكيد داشت. او ضمن اشاره به اين ضرورت، ‌گفت: زنان كشور در سال‌هاي اخير به مردانه بودن مديريت جامعه اعتراضات زيادي داشته‌اند. يكي از چالش‌هاي بزرگ در حوزه مديريت شهري بحث مديريت واحد شهري است، مديريت واحد شهري به اين معناست كه دستگاه‌هاي مختلف مانند مدارس، دانشگاه‌ها و تمام ظرفيت‌هايي كه احتياج به مديريت دارند تجميع شده و يك جا عرضه شود تا شوراي شهر بتواند مشكلات زيستي را با هم حل كند.

 

زنان در انتظار بهشت

ويژگي‌ها و كارآمدي، ملاك گزينش افراد براي مديريت شهري باشد

قانون-سال ۹۲ همزمان با تغيير دولت،گامي برداشته شد كه در آن، رويكردهاي مختلفي در بدنه جامعه و نيز تفكر حاكميت ايجاد شد. توجه بيش از اندازه جريان‌ها و جناح‌‌هاي سياسي به موضوع زنان و حضور اين قشر از جامعه در فعاليت‌هاي سياسي و اجتماعي، از اين‌گونه توجهات بود. زناني كه سال‌ها در كنار مردان مشغول فعاليت‌بودند ولي به تصور خودشان و جريان‌هاي منتقد، آن‌گونه كه بايد سهمي از مناصب كشوري نداشتند.

در گام بعدي و سال ۹۴، ليستي به انتخابات مجلس‌شوراي اسلامي ارائه شد كه در آن، وعده‌۳۰ درصدي حضور زنان به حقيقت نزديك‌ترشد. با تدبير بزرگان نظام و جريان اصلاح‌طلب، ليست معروف به اميد، وارد مجلس شد و با اين روند، پرده‌هاي ناتواني برداشته و به شعار‌هاي ما مي‌توانيم تغيير شكل داد.اين روند سبب شد تا اذهان زنان ايراني بازتر شده و گام بعدي را براي اعلام حضور در انتخابات رياست‌جمهوري و شوراهاي اسلامي شهر بردارند. زناني كه به خوبي مي‌دانستند با تفسير به راي رجل سياسي، جايي در انتخابات رياست‌جمهوري ندارند، ركورد را شكانده و وارد ميدان شده ولي در نهايت از رقابت كنار گذاشته شدند.تنها اميد آن‌ها در اين دوره، رقابت‌هاي شوراي شهر است. رقابتي كه به راحتي مي‌تواند در آن عيار سخنان برخي افراد را كه از انتخاب‌هاي ۳۰ درصدي زنان سخن مي‌گويند، سنجيد. در ميان شخصيت‌هاي شاخص تاييد صلاحيت شده براي انتخابات شوراي شهر، ۱۸ زن حضور دارند كه بيشتر آن‌ها در سابقه خود، فعاليت‌هاي اجتماعي و سياسي را يدك مي‌كشند.

 

اختصاص سهميه يعني باور به زنان

قانون-اشرف بروجردي/ رييس‌ سازمان اسناد وكتابخانه ملي در یادداشتی نوشته است: اصل حضور بانوان در بخش هاي مختلف جامعه و تلاش براي دستيابي به كرسي هاي شوراي شهر، مثبت و قابل دفاع است. اعلام آمادگي تعداد قابل توجهي از بانوان براي حضور در انتخابات شوراي شهر به طور حتم، نقش مهمي در افزايش مشاركت مردم در انتخابات خواهد داشت. اعلام آمادگي براي حضور فعال در عرصه سياست نكته قابل تاملي است اما در كنار آن بايد ظرفيت نهاد‌ها و بخش هاي مختلف، از جمله شوراي شهر براي حضور بانوان مورد توجه قرار گيرد.

گفتني است حضور زنان در سطح كلان مي تواند رويكرد مديريت شهري را فراهم كند. براي آنكه مسائل و مشكلات شهر حل و فصل شود، بدون شك نيازمند به حضور زنان هستيم. زنان مي‌توانند در موضوع مشكلات اجتماعي، زيست محيطي و همچنين بحث هاي مربوط به مبلمان شهري به گونه ويژه اي به مسئولان مربوط كمك كنند.

 

گفتمان برتر در شوراي شهر مردانه است

قانون- فاطمه سعيدي/ نماينده مردم تهران در مجلس در یادداشتی نوشته است: يك جامعه انساني از زن و مرد تشكيل شده و به صورت طبيعي مديريت آن نيز بايد به‌وسيله اين دو گروه انجام شود. حضور خانم ها در مسائل اجتماعي و اقتصادي مي تواند موجب شكوفايي در بخش‌هاي مختلف اين حوزه ها باشد. نكته اي كه امروزه در تمام دنيا به اثبات رسيده اين است كه بانوان، منظم‌تر، پاكدست‌تر و ويژگي‌هاي مديريتي خاص خود را دارند. اميد است فرهنگ‌سازي و روش برخورد در جامعه نسبت به بانوان به سويي ميل كند كه آن ها بتوانند حضور پررنگ تري در بخش هاي مختلف داشته باشند.

گفتني است خوشبختانه با توجه به رفتارها و برخوردهايي كه صورت گرفته، استقبال خوب و پرشوري توسط بانوان براي انتخابات شوراي شهر به‌عمل آمده است. نبايد فراموش كرد بانوان حاضر در مجلس سهم ويژه اي در دعوت از بانوان نخبه از گروه هاي مختلف براي حضور در عرصه‌هاي مديريتي به ويژه در انتخابات شوراي شهر داشتند و از حضور چشمگير زنان براي انتخابات شوراي شهر بسيار خوشحال هستند.

 

در بسیاری از امور نیازمند نگاه زنانه‌ایم

شهروند- مهنوش آذرمعتمدی، عضو سابق شورای شهر تهران- سهم زنان در مدیریت شهری نه‌تنها به حضور آنان در شورای شهر ختم نمی‌شود، بلکه زنان باید در تمام عرصه‌ها ازجمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و عرصه‌های دیگر نیز حضور داشته باشند. زنان باید فعالیت چشمگیری در حوزه‌های معطوف به زنان داشته باشند و آن را به سایر بخش‌ها نیز منعکس و پراکنده کنند. چرا که مردان هر چقدر در امور زنان کارشناس باشند، نمی‌توانند احساس، عواطف و نیاز‌های یک زن در شهر را شناسایی کنند؛ این شناسایی از ریشه‌یابی آغاز می‌شود.

 

خاطره رئیسی از رئیس‌ جمهوری که خیلی شعار «حقوق زنان» می‌داد!

فارس- شماری از نمایندگان مجلس با حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی دیدار و در فضایی صریح و صمیمی سؤالات و دغدغه‌های خود را با وی مطرح کردند.

، مجلس در این ساعات پر رفت و آمدتر از ساعت مشابه در روزهای قبل است؛ نمایندگان فعلی و ادوار مجلس در لابی با یکدیگر خوش و بش می کنند و راهی کمیسیون تلفیق می شوند تا به محل دیدار برسند؛ قرار است نمایندگان با حجت الاسلام رئیسی دیدار کنند.

یکی از نمایندگان زن مجلس هم قرار است صحبت کند؛ مساله زنان و اهمیت به زن دغدغه طبیعی است که مطرح می کند؛ رئیسی هم چند جمله ای از نگاهش به جایگاه زن می گوید ولی در ادامه خاطره جالبی از نمایشی بودن برخی اقدامات دولت ها درباره زنان نقل می کند: «یکی از آقایان رئیس جمهور که خیلی درباره مساله زنان حرف می زد روزی به من گفت که فلانی من خیلی از زنان حرف زدم ولی یک وزیر زن هم نتوانستم انتخاب کنم؛ تو برای من کاری کن و با آیت الله یزدی (که آن زمان رئیس قوه قضائیه بود)، صحبت کن تا اجازه دهد دخترش را به عنوان وزیر دادگستری معرفی کنم؛ اینطوری هم مشکل من حله، هم مشکل تو حله، هم مشکل آیت الله یزدی!» این خاطره رئیسی و کنایه اش به رئیس جمهوری که حالا حضار اسمش را زمزمه می کنند، چند ثانیه کل حاضرین را می خنداند.

 

نقش همسران کاندیداهای ریاست‌جمهوری در انتخابات

فرارو- سال ۸۸ حضور همسران برخی کاندیداها در انتخابات ریاست جمهوری آغازگر مسیری بود که در دوره‌های دیگر نیز مورد استقبال نامزدهای انتخابات قرار گرفت. اما تفاوت‌های جدی در این میان وجود داشت. که می توانست تاثیرات متفاوتی هم به همراه داشته باشد.

زمانی که در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زهرا رهنورد در کنار میرحسین موسوی حضور پیدا کرد و فاطمه کروبی در کنار مهدی کروبی در آن رقابت‌های سیاسی رئیس ستاد وی شد، توجه بسیاری را به خود جلب کرد و موجب شد سیاستمداران دیگری هم زمینه را برای حضور همسران خود فراهم ببیند. این نخستین بار بود که در ایران زنان کنار مردان در فرآیند انتخابات نامزد ریاست جمهوری را همراهی می‌کردند. البته در کشورهای غربی معمولا همسران سیاستمداران در کنار آنها حضور دارند و این به انتخابات ریاست جمهوری هم محدود نمی‌شود. ولی میرحسین موسوی و مهدی کروبی نخستین کسانی بودند که این ایده را در داخل کشور عملی کردند. البته در آن دوره (سال ۸۸) محسن رضایی نیز با همسر خود برای نام نویسی در انتخابات به وزارت کشور رفته بود اما حضور وی در همین مسئله خلاصه شد.

 

نخستین حضور تبلیغاتی همسر ابراهیم رئیسی: مصاحبه‌ای که تکذیب شد

رادیو زمانه- مصاحبه‌ای که دو روز قبل از جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی در سایتی به نام «سمعک‌نیوز»، منتشر شده بود، «مخدوش و غیرقابل استناد اعلام شد و حتی گفته شد که او اساسا مصاحبه‌ای با این سایت نداشته است.

سایت سمعک‌نیوز این توضیح را روی خروجی خود نوشته است: «در پی اعتراض ستاد حجت‌الاسلام رئیسی و پس از بررسی خبر متن منتشر شده در این سایت درباره مصاحبه دکتر علم‌الهدی، متاسفانه مشخص شد که مصاحبه‌ای در کار نبوده و متن مذکور مخدوش و غیرقابل استناد است.»

در متن این مصاحبه نسبتا مفصل اطلاعات زیادی درباره سوابق کاری و اجرایی رییسی و نقش او در برخی از پرونده‌ها از جمله پرونده اختلاس آستان قدس رضوی وجود دارد و از اطلاعات آن به نظر می‌رسد که مصاحبه احتمالا انجام شده اما ابراهیم رئیسی و ستاد او به دلایلی این مصاحبه را مناسب تشخیص نداده‌اند. خود جمیله علم الهدی این مصاحبه را تکذیب نکرده است.

 

به دنبال افزایش سهم زنان در جامعه هستیم

ایسنا- عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت: در این انتخابات تلاش کرده‌ایم تا با در نظر گرفتن جایگاه‌هایی برای زنان در ستاد های انتخاباتی به افزایش حضور آن‌ها در عرصه های مختلف کشور کمک کنیم.

الهه کولایی در سمینار آموزشی و توجیهی مدیران و عوامل اجرایی ستادهای انتخاباتی ائتلاف اصلاح‌طلبان ،‌مناطق ۲۲ گانه شهر تهران اظهار کرد: زنان باید در تمام تحولات جامعه نقش ایفا کنند.متاسفانه هنوز در تمام جهان با این رویکرد مواجه هستیم که آن استفاده ابزاری از زنان است. با این مقدمه می خواهم به دین خودمان اشاره کنم که تا چه اندازه به حضور زنان در عرصه های مختلف توجه نشان داده است.

وی ادامه داد: برای پیشرفت در یک امری باید از دانش و تجربه های موفق استفاده کرد . ما هم ملزم شدیم تا از دانش جوامع موفق استفاده کنیم. جوامع توسعه یافته در تمام امور توسعه سهم زنان را همواره لحاظ می‌کند.

 

استاندار زن یا وزیر زن

ساد نیوز- احسان مهرابی در یادداشتی نوشته است: فاطمه سعیدی،نماینده تهران درمجلس، خواستار حضور یک وزیر زن در کابینه حسن روحانی شده است.خواسته ای که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری،برخی از فعالان حقوق زنان نیز احتمالا تکرار خواهند کرد.حسن روحانی،شاید به دلیل رعایت نظر مراجع تقلید در کابینه اول خود وزیر زن معرفی نکرد. در دور دوم شاید معرفی وزیر زن برای او ساده تر باشد و حساسیت کمتری را برانگیزد،چرا که معمولا حساسیتها درباره کابینه دوم رئیس جمهور کمتر است.

مطالبه کنندگان دو راه پیش رو دارند.یا تنها بر خواسته معرفی وزیر زن اصرار کنند و یا درکنار آن مطالبات دیگری را مطرح کنند که از جمله آنها افزایش سهم زنان در سمتهای مدیریتی است.

 

امور زنان به قایقی برای موج سواری نامزدها تبدیل شده است

فارس- یک فعال حقوق زنان با بیان اینکه پرداختن به امور زنان در زمان انتخابات تنها برای رأی آوری بیشتر است، اظهار کرد: مطالبه زنان پایان دادن به استفاده ابزاری از مسائل زنان است؛ اینکه دولت ها با واحدی به اسم معاونت امور زنان، نان امور زنان را می‌خورند دیگر بس است.

فرشته ولی پور فعال حقوق زنان با اشاره به اینکه عملکرد ۳۰ ساله در حوزه امور زنان و خانواده و عملکرد ۴۴ ساله گذشته معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به طور مشخص نشان می دهد که تا به حال امور زنان و خانواده در مسیری که باید کار نکرده است، گفت: امور زنان در مجلس شورای اسلامی، دولت و دستگاه های دیگر هم به قایقی برای موج سواری نامزدها تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه پرداختن به امور زنان در زمان انتخابات تنها برای رای آوری بیشتر است اظهار کرد: مطالبه زنان پایان دادن به استفاده ابزاری از مسائل زنان است؛ اینکه دولت ها با واحدی به اسم معاونت امور زنان، نان امور زنان را می خورند دیگر بس است.

 

در هر جايي، حضور خود را نشان دهید

شرق- شهلا لاهیجی در یادداشتی نوشته است: «جنسیت و فلسفه‌ سیاسی انتخابات» اثر دکتر عباس محمدی‌اصل یکی از ده‌ها کتابی است که این پژوهشگرِ خستگی‌ناپذیرِ کتاب‌هایی با محوریت وضعیت زنان، قلم زده است. درباره جنسیت، دکتر محمدی‌اصل ٧٥ اثر منتشرشده دارد و چندین کتاب دیگر در دست انتشار. اما آنچه این کتاب را از میان آثار او به همراه دو اثر دیگر از همین نویسنده با موضوعی مشابه، متمایز می‌کند، اهمیتی است که دکتر محمدی‌اصل برای مشارکت زنان در امور سیاسی و اجتماعی قائل است. او حتی در اولین کتاب خود به نام «جنسیت و مشارکت» که سال‌ها پیش از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد، این واقعیت را حتی به صورت گلایه از خودِ زنان درباره عدم علاقه آنها به مشارکت سیاسی اعلام کرد. او در آن کتاب اشاره کرد زنان نباید در فضایی که برای آنان از پیش چیده شده و وجود آنها را تنها در فضای خانه و به‌صورت خدمتکار خانگی یا تنها به «مادرِ بچه‌هابودن» محدود می‌کند، تن دهند زیرا در حقوق مدنی و قانون اساسی برای این «مادرِ بچه‌ها» هیچ‌گونه حقی محاسبه نشده است.

 

زنان به شعارهای عملگرایانه برای حفظ زیست روزمره رأی می‌دهند/ رأی زنان برای تقویت زمان حال و رأی مردان برای موفقیت در آینده

صبح‌نو– رأی زنان با رأی مردان متفاوت است، چون برداشت‌ها، خواسته‌ها و نگاه زنان به زندگی روزمره و حتی آینده متفاوت از آن چیزی است که مردان می‌خواهند و درک می‌کنند. در این میان، نگاه خیره اجتماعی نیز بر تغییر خواست‌ها و نگرش زنان نسبت به اهداف، آرمان‌‌ها و خواست‌هایشان تأثیرگذار خواهد بود. نتیجه این اثرگذاری را می‌توان در مراحل مختلف انتخابات در کشورمان یافت، نگاهی که مناسبات زنان و دنیای سیاست را در هردوره‌ای به کلی تغییر داده و متفاوت می‌کند. به همین منظور در گفت‌وگو با دکتر سیدمجید حسینی، عضو هیأت علمی علوم سیاسی دانشگاه تهران به بررسی نگاه متفاوت زنان به انتخابات و عوامل اثرگذار بر نگاه متفاوت آنها طی چهاردهه انقلاب اسلامی پرداختیم.

 

اخبار حقوقی

 

اردن قانون ازدواج متجاوز با قربانی را لغو کرد

بی‌بی‌سی- دولت اردن قانونی جنجالی را لغو کرده که براساس آن متجاوزان به عنف در صورت ازدواج با قربانی، از مجازات عفو می‌شوند.

بسیاری از فعالان حقوق بشر، روشنفکران، روزنامه‌نگاران، وکلا، مسلمانان و مسیحیان برای حذف این قانون از قانون مجازات اردن، فعالیت کرده بودند.

حامیان این قانون اما می‌گویند این اقدام برای حفظ کرامت قربانیان تجاوز است.

 

اعتراض در لبنان به قانون تجاوز جنسی

رادیو زمانه- فعالان مدنی در لبنان کارزاری برای اعتراض به قانونی جنجالی که فرد متجاوز را در صورت ازدواج با قربانی آزاد می‌کند راه انداخته‌اند. روز شنبه نمایشگاهی در ساحل آفتابی بیروت برای اعتراض به این قانون برگزار شد؛ نمایشگاهی از لباس‌های عروس به دار آویخته.

قانون ۵۲۲ مجازات در لبنان که مربوط به تجاوز، توهین و آدم‌ربایی و ازدواج اجباری است، سال گذشته تهیه شد و در ماه فوریه به تصویب اولیه رسید. روز ۱۵ می این قانون به پارلمان لبنان خواهد رفت و فعالان مدنی امیدوارند که این قانون تصویب نشود.

نمایشگاهی که در ساحل بیروت به همین بهانه برپا شده، می‌خواهد توجه افکار عمومی را به مساله جلب کند. ۳۱ لباس عروسی که از کاغذهای سفید درست شده را دار زده‌اند و آنها را بین چهار درخت نخل آویزان کرده‌اند. هر ماه ۳۱ روز دارد و هر لباس نماد یک روز است. عالیه عواضه مدیر بخش وکالت سازمان غیردولتی ABAAD می‌گوید که هر روز ممکن است یک زن مورد تجاوز قرار بگیرد و به ازدواج اجباری واداشته شود.

 

شورای بین‌المللی زنان

شهروند- شورای بین‌المللی زنان (ICW) تشکیلاتی برای زنان است که در برابر مرزهای ملی برای علل شایع دفاع از حقوق بشر زنان فعالیت می‌کند.

در مارس و آوریل ١٨٨٨، رهبران زنان به همراه ٩٠ سخنگو، ٤٩ هیأت همراه و ٥٣ نماینده از سازمان زنان از ٩ کشور مختلف کانادا، ایالات متحده آمریکا، ایرلند، هند، انگلیس، فنلاند، دانمارک، فرانسه و نروژ در واشینگتن گرد هم آمدند. همچنین گروهی از زنان از سازمان‌های حرفه‌ای، اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های هنری و جوامع خیرخواه در این نشست شرکت داشتند.

شوراهای ملی به شورای بین‌المللی زنان وابسته‌اند و در نتیجه در سطح بین‌المللی تقاضا و اقدامات آنها شنیده می‌شود.

شورای بین‌المللی زنان از مشاوره با سازمان ملل متحد و نماینده‌های دایمی آن ازجمله یونسکو، یونیسف، سازمان غذا، شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد، سازمان بهداشت جهانی، سازمان بین‌المللی کار، برنامه توسعه سازمان ملل متحد، محیط ‌زیست سازمان ملل متحد و سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد برخوردار است.

 

اخبار اجتماعی

 

متاهلان برای چه در سایت های همسریابی پرسه می زنند؟

سلامت آنلاین- در بسیاری موارد چه بسا بسیاری از مجردها به دلیل انگ اجتماعی کمتر حاضر به ازدواج اینترنتی و حتی دوست یابی مجازی و حضور در این گونه سایت ها هستند، ولی حضور متاهلین در این گونه سایت ها نیاز به بررسی دارد. افراد در فضای مجازی به دنبال آمال و خواسته هایی هستند که دسترسی به آنها در دنیای واقعیت، امری محال و دور از ذهن است، اگر چه این مساله، مانند دیگر مسائل دنیای فضای مجازی، به خودیِ خود نامطلوب و منفی نیست، اما متاسفانه برخی از کاربران ایرانی راه را گم کرده اند.

در جهان سایت های دوست یابی متعددی وجود دارد که ایجاد روابط سالم بین زنان و مردان مجرد از جمله اهداف مهم آنهاست، معمولا در این سایتها افراد چندین مرحله ارزیابی و گزینش را می گذرانند و پس از آن مجوز ورود به سایت را دریافت می کنند، این در حالی است که سیستم ورود به سایت‌های در اصطلاح همسریابی در ایران آنقدر ساده‌ و با عدم نظارت مواجه است که هر فردی می تواند به آن وارد شود و بی تردید همین عدم نظارت متعهدانه و مسئولانه است که باعث می شود مخاطبان نهایت سواستفاده را از این موضع داشته باشند و بسیار دردناک و اسفناک تر می شود وقتی بدانیم مخاطبان اصلی چنین سایت هایی، افراد متاهلی هستند که پا فراتر از حدود چارچوب اجتماعی و خانوادگی گذاشته اند و در سایت های همسریابی به دنبال دوستی و یا ازدواج موقت هستند، اما به راستی چرا باید، متاهلان یکی از گشت و گذارهای اینترنتی شان را فضای مسموم و ناسالم سایت های همسریابی قرار دهند؟

 

من زن خط شکنم نخستین فرماندار

شهروند- الناز محمدی- تا قبل از این کسی فکرش را هم نمی‌کرد؛ یک زن فرماندار شود؟ برای شهری چسبیده به اهواز، با آن همه عشیره و حرف و حدیث و نَقل‌های بسیار برای «عروسان آتشِ» سر در خانه پنهان کرده؟

تا قبل از او کسی فکرش را هم نمی‌کرد؛ که برای اولین بار در استان خوزستان یک زن را از بخشداری بخش مرکزی یک شهر بردارند و بگذارند در بالاترین مسندی که در شهرهای کوچک وجود دارد: فرماندار.

«معصومه خنفریِ» ٤٢ ساله همین سه ماه پیش فرماندار «کارون» شد؛ نخستین فرماندار زن در استان خوزستان در تاریخ بعد از انقلاب.

 

تمام زنان کشور دفترچه بیمه درمانی دارند

اقتصاد آن‌لاین- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز هیچ زنی در کشور نیست که دفترچه درمان رایگان نداشته باشد، گفت: اعطای بیمه بازنشستگی ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانوار و پیگیری برخورداری زنان از بیمه اجتماعی بخش دیگری از اقدامات دولت است.

علی ربیعی در نشست تخصصی وزرای امور زنان کشورهای اسلامی در هتل پارس مشهد اظهار کرد: تاکنون زنان سرپرست خانوار در ۲۶۰۰ شرکت تعاونی ساماندهی شده‌اند. همچنین مسکن حمایتی و اجتماعی برای زنان از دیگر برنامه‌های آینده این وزارتخانه است.

 

ایجاد مهدکودک در زندان۱۳استان کشور

«در حال حاضر بیش از ۲۰۰ زن در سراسر ایران به دلیل جرایم در زندانند که عمدی نبوده است. این در حالی است که ۹۰ درصد از آنها هیچ سابقه کیفری قبلی نداشتند. جرم بیشتر آنها به صدور چک مربوط است که ضامن آن شدند.» این بخشی از سخنان شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده بود که روز گذشته در مراسم «جشن پویش ارمغان و آیین گلریزان تأمین هزینه آزادی زنان زندانی جرایم غیر‌عمد» عنوان کرد و گفت: گاهی برخی از زنان با مبالغ ناچیزی روانه زندان شدند که باورکردنی نیست اما همین ارقام، حبس و سوء سابقه را برای آنها به ثبت رسانده است. زنانی که نبودشان موجب ویرانگری از آسیب‌های روانی و عمومی می‌شود.

 

آخرین اقدامات برای اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان

تابناک- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور درباره وضعیت قانون افزایش مرخصی زایمان از ۶ماه به ۹ماه اظهار کرد: با وجود تمام پیگیری هایی که برای اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان از ۶ماه به ۹ ماه داشتیم، در عمل مشکلات مالی و اعتباری را دیدیم که مانع شد در ادارات و سازمان ها این قانون را به اجرا در بیاوریم اما اخیرا با پیشنهادهایی که دریافت کردیم، جلسه ای برای رفع مشکلات این قانون داشتیم که نماینده ای از سازمان برنامه و بودجه، وزارت کار و معاونت زنان حضور داشتند.

 

شناسایی عوامل انحرافات و ماهيت جرم زنان در جامعه

باشگاه خبرنگاران جوان- اداره برآورد اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران اعلام کرد، با توجه به آسيب پذيری بيشتر زنان و نيز اهميت آنان در تربيت نسل آينده جامعه ، ضرورت پرداختن به مسائل و مشكلات زنان مخصوصاَ بررسی روند تحولی ميزان و ماهيت جرم آنان روشن می شود.

به نوشته این خبرگزاری، انحرافات و كجروی های زنان از جمله مسائلی هستند كه در تمام سطوح خرد ، شخصيت فرد ، ميانه خانواده و مدرسه در سطح كلان عرصه اجتماعی ، سياسی ، اقتصادی دارای پيامد های انكار ناپذيری هستند.

 

خانه امن به روی زن های خشونت دیده فارس گشوده شد

«خبرجنوب» نوشت: معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس از ساماندهی زنان دچار بحران و در معرض همسر آزاری در خانه امن بهزیستی خبر داد.

معصومه فروتن گفت: اين خانه امن براي زناني است كه دچار مشكل و بحران بوده و يا مورد خشونت هاي خانگي قرار گرفته اند و هدف ما كمك به آنها به نحو موثر و به منظور پيشگيري از عوارض جبران ناپذير است.

وي افزود: با توجه به اين كه هر زني ممكن است به دليل بروز فشارهاي رواني در خانواده خانه را در شرايط سخت ترك كند و بازگشت سريع براي او از نظر روحي امكان پذير نباشد، خانه امن محل مناسبي براي سكونت او در مدت كوتاهي است كه در شرايط نامطلوبي قرار گرفته است.

 

خدمات رایگان سلامت برای میانسالان و زنان در پایگاههای سلامت

ایسنا- مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از ارائه رایگان خدمات بهداشتی و پیشگیری به سالمندان و زنان در پایگاههای سلامت خبر داد.

دکتر محمداسماعیل مطلق گفت: در این مشاوره‌ها درباره نحوه استفاده از غذاها و مواد غذایی سوال می‌شود و عادات نامناسب غذایی نیز پیگیری شده و مشاوره لازم برای بهبود وضعیت غذایی آنها ارائه می‌شود. قرص‌های ویتامین “دی” نیز به دلیل شیوع کمبود این ویتامین در کشور به صورت رایگان در اختیار زنان و مردان ۳۰ تا ۵۹ ساله قرار داده می‌شود.

 

اعتراف مرد ۴۰ ساله به قتل سریالی هفت زن در گیلان

دویچه‌وله- راز قتل مشکوک هفت زن در گیلان مشخص شد. با دستگیری و اعترافات تکان‌دهنده عامل این هفت قتل بار دیگر پرونده “خفاش شب” که در دهه هفتاد مشهور شده بود، یادآوری شد. این مرد ۴۰ ساله با همدستی همسر سابقش مرتکب قتل‌ها شده است.

پلیس گیلان تنها یک عکس از قاتل هفت زن را منتشر کرده است، اطلاعات منتشر شده از این مرد بسیار محدود است

این مرد ۴۰ ساله با عنوان مسافرکش و به شیوه قاتل سریالی زنان تهرانی در دهه هفتاد زنان را سوار خودرو می‌کرد و پس از جلب اعتمادشان، نقشه قتل آنها را طراحی و اجرا کرده بود.

 

جلوگیری از ثبت ازدواج کودکان بدون اذن دادگاه

خانه ملت-رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: ازدواج افراد با سن پایین‌تر از سن قانونی، تنها با اجازه نامه دادگاه امکان‌پذیر است. احمد تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره ازدواج غیررسمی کودکان، طی سخنانی اظهار داشت: دفاتر ثبت ازدواج از لحاظ اسناد هویتی و تعیین سن به شکل برخط به سیستم ثبت احوال متصل هستند بنابراین نمی‌توانند سن غیرواقعی را در درجه اول برای ثبت ازدواج درج کنند.

وی افزود: از سوی دیگر دفاتر ثبت ازدواج مجاز به ثبت وقایع در سن قانونی هستند و برای غیر از این موارد، افراد متقاضی در دادگاه باید طرح دعوا کرده و به موجب حکم دادگاه متقاضی ثبت ازدواج باشند در حقیقت دفترخانه‌ها موظف به اجرای حکم دادگاه هستند.

 

رج به رج نقش محرومیت

شهروند- مهتاب جودکی- ردیف نخ‌های سیاه رج به رج روی پارچه نارنجی پیراهن بلند «زبیده» نقش زده و آینه‌های دایره‌ای میان نقش‌ها زیر آفتاب چشمک می‌زنند. حصیرِ رج‌های پیراهن روی شلوار و شال هم تکرار شده. زبیده می‌گوید ٦ ماه طول کشیده تا این لباس، لباس شود. «این که شما دخترتهرانی‌ها می‌پوشید خیلی ساده است. ٥ دقیقه می‌روید یک مغازه و لباس مال شماست، اما ما زحمت می‌کشیم، چشم‌مان را می‌گذاریم، ماه‌ها وقت صرف می‌کنیم، کمردرد و گردن‌درد می‌گیریم و مچمان کم‌کم قوت از دست می‌دهد. حالا این لباس را ببین.» نه فقط زبیده که هم خودش و هم چهار دختر قد و نیم‌قدش لباس بلوچی رنگ به رنگ به تن کرده‌اند، که تمام دختران بلوچ رسم سوزن‌دوزی را از بَرَند. کلاس و آموزشگاه نرفته‌اند اما بالاخره یا چشم به دست مادر و مادربزرگ دوخته‌اند یا خاله و عمه. همین است که کودکان کپرنشین هم سوزن و پارچه دست می‌گیرند و با نقش‌ها آشنا هستند و از هر زنی که بپرسید، نقش لباسی که بر تن کرده هنر دستان خود اوست.

 

جمع‌آوری زنان خیابانی با مقابله ممکن نیست

مهر- دادستان تهران در دومین جلسه دادستانی با موضوع آسیب‌های اجتماعی گفته است: «جمع‌آوری زنان خیابانی از طریق سیاست مقابله به‌تنهایی ممکن نیست، بلکه دستگاه‌های اجرائی باید به گونه‌ای عمل کنند که این افراد از چرخه این جرم خارج شوند». در جلسه برگزار‌شده جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران با اشاره به جلسات برگزار شده در سال گذشته درباره آسیب‌های اجتماعی، از جنبه‌ عفاف و حجاب اظهار كرد: مفاسد اجتماعی جزء پنج اولویت اول تعیین‌شده مقام معظم رهبری برای بررسی و تدبیر از سوی مسئولان است. در سال‌های گذشته توجه مسئولان به آسیب‌های اجتماعی شکل دیگری به خود گرفته و جزء بدنه اصلی تصمیم‌سازی اجتماعی است. جلسات متعدد با مقام معظم رهبری و توجه مسئولان در حوزه آسیب‌های اجتماعی باعث شده رویکردها نیز در این حوزه تغییر کند، تا جایی که دادستان تهران نیز از بی‌فایده‌بودن صرف مقابله با زنان خیابانی صحبت می‌کند.

 

همراهی ١٨ هزار نفر در پویش آزادی زنان زندانی جرایم غیر عمد

ایرنا- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهورگفت: تاکنون ١٨ هزارنفر با واریز بیش از٢٥٠ میلیون تومان یاری گر پویش خیرخواهانه آزادی زنان زندانی جرایم غیر عمد بوده اند.

شهیندخت مولاوردی عصرچهارشنبه درجشن پویش ارمغان و آئین گلریزان تامین هزینه آزادی زنان زندانی جرایم غیرعمد درمجموعه فرهنگی تلاش، افزود: ازابتدای سال ٩٦ کمپین ارمغان تدارک دیده شد و دعوتی عمومی برای واریز وجوه نقدی به درگاه الکترونیکی اعلام شده از سوی ستاد دیه انجام شد و همچنین پیشنهاد شد تا همه زنان و مردان کارمند، پنج رقم آخر فیش حقوقی خود را به این عمل نیک اختصاص دهند.

 

راه طولانی زنان در بازار کار فناوری

دنیای اقتصاد: صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات با نرخ فزاینده در حال رشد و توسعه است و این نوید را برای سیاست‌گذاران دارد که فرصت‌های شغلی بسیاری را به ارمغان خواهد آورد.

اتحادیه اروپا پیش‌بینی کرده تا پایان سال ۲۰۲۰ بیش از ۸۰۰هزار فرصت شغلی در بازار کار ICT به‌وجود خواهد آمد که نیروی کار مربوطه برای استخدام را پیدا نخواهد کرد. در همین مدت مشابه، برآورد وزارت کار آمریکا حاکی از ایجاد ۴/ ۱میلیون شغل IT در این کشور خواهد بود و انتظار می‌رود این رقم در کانادا به ۲۱۸هزار فرصت شغلی برسد. به این ترتیب، این صنعت نیازمند استخدام طیف گسترده‌ای از استعدادهای جدید در این زمینه است.

 

اخبار ورزشی

 

حضور زنان در استادیوم‌های والیبال

شرق- داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال با اشاره به حضور بانوان و خانواده‌ها در استادیوم‌های ورزشی؛ موضوعی که در چند سال اخیر با جنجال همراه بود و بیشتر از همه حساسیت فدراسیون جهانی والیبال را به دنبال داشته است، گفت: «نهایت سعی ما این است که شرایطی را به لحاظ کلی فراهم کنیم تا زنان بیشتری در سالن مسابقات والیبال باشند و به راحتی از طریق اینترنت بلیت تهیه کنند و شرایط مدنظر فدراسیون جهانی هم فراهم شود. ضمن اینکه در تلاش هستیم ورودی و خروجی و سرویس بهداشتی سالن ١٢‌هزار‌نفری را هم مجزا کنیم. بعضا اتفاقاتی می‌افتد که نه در حوزه اختیارات وزارت ورزش است و نه فدراسیون ولی تعامل بین ما و نیروی انتظامی وجود داشته تا شرایط برای حضور خانواده‌های بیشتری فراهم باشد».

 

ماجرای حذف شیوا امینی از تیم ملی فوتسال زنان ایران به بهانه “بازی بدون حجاب”

​​​​​​​دویچه وله- موضوع خط خوردن شیوا امینی از تیم ملی فوتسال زنان ایران به ادعای حضور وی بدون حجاب در بازی فوتبال با مردان، توجه محافل ورزش ایران را به خود جلب کرده است. فدراسیون فوتبال ایران این ادعا را رد کرد.

شیوا امینی، ملی پوش سابق فوتسال زنان ایران، مدعی است که عدم رعایت حجاب اسلامی از سوی وی در هنگام حضور در بازی‌های فوتبال نمایشی با مردان در خارج از کشور، مانع ادامه دعوت از او به تیم ملی فوتسال زنان ایران شده است. شیوا امینی تاکید می‌کند، انتشار چندین عکس از او در شبکه‌های اجتماعی در عرصه مجازی که او را با لباس ورزشی و بدون حجاب در زمین فوتبال نشان می‌دهد، در نهایت گریبان‌گیر وی در فوتبال ملی ایران شده است.

 

وقتی بازیکن پیشین تیم ملی فوتسال بانوان راه بازیگران درجه‌‌چندم را می‌رود/ کشف حجاب برای چه‌کاری؟

تسنیم- اتفاقی که در چند روز اخیر درباره بازیکن پیشین تیم ملی فوتسال بانوان رخ داد تداعی‌کننده حرکت چند بازیگر درجه‌چندم بود که بعدها سر از خارج از کشور و شبکه‌های ماهواره‌ای درآوردند.

مشکلات در ورزش همانند حوزه‌های دیگر وجود دارد و این موضوع غیرقابل کتمان است، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که از این مشکلات، برای استفاده شخصی سوء استفاده نشود. قبل از اینکه وارد بحث اصلی شویم باید بگوییم که ورزش بانوان در سال‌های اخیر در ایران رشد خوبی داشته و تیم‌های مختلف در رده‌های سنی مختلف در مسابقات بین‌المللی حاضر می‌شوند، با این حال در این حوزه همانند حوزه‌های دیگر کارهایی انجام می‌شود که اهداف دیگری در پس آن وجود دارد.

 

پرواز با یک سبد آرزو

قانون- پرتو جغتايي – اولين‌ها، هميشه شيريني خاص خودش را دارند. اين اولين‌ها از هر جنسي كه باشند، خاطره‌انگيز مي‌شوند و اگر با افتخارآفريني و تاريخ‌سازي نيز همراه شوند، نام‌شان را ماندگار كرده‌اند. ورزش بانوان ايران نيز در چند سال اخير كم از اين اولين‌ها به خود نديده است، مانند اين بار كه دختران بسكتباليست ايران كه به دليل نوع پوشش، سال‌ها پشت مرز ميدان‌هاي بين‌المللي منتظر مانده بودند، با رايزني‌هاي فدراسيون بسكتبال، بالاخره توانستند در يك تورنمنت بين‌المللي حاضر شوند. بعد از سال‌ها و براي اولين بار، تيم ملي بسكتبال سه نفره ايران با چهار بازيكن راهي تورنمنت بين‌المللي قزاقستان شد. سعیده علی، مژگان خدادادی، معصومه اسماعیل‌‌زاده و سارا اعتماد، چهار بسكتباليست ايران بودند كه توانستند به مقام سوم اين مسابقات دست پيدا كنند و با عملكرد درخشان‌شان توجه ديگر بسكتباليست‌هاي حاضر در اين تورنمنت را به خود جلب كنند. پاي صحبت چهار نماينده دختر ايران در نخستين حضور بين‌المللي و رسمي بسكتبال زنان ايران نشستيم. دختران بلندقامت ايران‌زمين كه از احساس‌شان در اين تجربه و اميدهاي‌شان براي آينده گفتند.

 

زنان در یک قدمی ورود به ورزشگاه‌ها

شهروند- حسین قهار- معاون وزارت ورزش اعلام کرد ورودی‌ها و سرویس‌های بهداشتی سالن ١٢‌هزار نفری آزادی مجزا شد لیگ جهانی والیبال می‌تواند نخستین رقابتی باشد که تابوی ورود بانوان به ورزشگاه‌ها در آن شکسته می‌شود

ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه سال‌هاست که به یکی از پرتنش‌ترین بحث‌های اجتماعی در ورزش ایران تبدیل شده است. ماجرایی که هیچ قانون مشخصی درباره آن تدوین نشده و معمولا درتمام سال‌های اخیر با قوانین نانوشته درباره آن تصمیم گرفته شده است. چیزی که مشخص است، بانوان در ورزش ایران همچنان حق حضور در ورزشگاه‌ها را ندارند. حالا اما اخباری خوشحال‌کننده دراین خصوص شنیده می‌شود؛ اخباری که از برداشته‌شدن گام‌های اولیه برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها حکایت دارد. معاون وزارت ورزش از مجزاشدن ورودی‌ها و سرویس‌های بهداشتی سالن ١٢‌هزار نفری آزادی سخن گفته و این یعنی احتمالا در لیگ جهانی والیبال زنان می‌توانند با حضور روی سکوها به تماشای ورزش مورد علاقه‌شان بنشینند.

 

به اشتراک بگذارید