در دنیای زنان چه خبر؟ نهم تا پانزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶

نامه‌ای به تو، همکار عزیزم، که مادر هم هستی
1 می 2017
برابری جنسیتی، ماکرون و لوپن
8 می 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ نهم تا پانزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

اخبار سیاسی

مسیر طولانی به سوی برابری

میدان- اینفوگرافیک مهران بوالحسنی در تشریح مسید طولانی زنان در جهان به سوی برابری را ببینید.

 

سخنرانی فاطمه صادقی درباره دوگانه کاذب اصلاح‌طلبی و اصول‌گرایی

از آریِ مشروط به جمهوریت نامشروط

فاطمه صادقی، پژوهشگر علوم سیاسی معتقد است، فضای سیاسی جامعه ایران با وجود دوگانه کاذب اصلاح‌طلبی و اصول‌گرایی دچار یک استیصال و بن‌بست شده؛ دوگانه‌یی که امروز از سویی به شکل یک فاشیسم مبتذل و از سوی دیگر برداشت هرچه بیشتر از سفره انقلاب ظهور کرده است. این فعال حقوق زنان در سخنرانی خود پیرامون هم‌اندیشی زنان در یکی از ستادهای انتخاباتی حسن روحانی، چهار راه‌حل برای برون‌رفت از استیصال سیاسی جامعه تشریح کرد: آری غیرمشروط و آری مشروط، نه از سر ضعف و نه قدرتمندانه. او آری غیرمشروط را استراتژی جریان اصلاح‌طلب معرفی کرد؛ راه‌حلی که می‌گوید به مرگی تن دهیم که با شکنجه کمتری همراه باشد. صادقی معتقد است در جامعه له‌شده و ترس‌خورده امروز باید از سیاست آری مشروط آغاز کنیم تا به یک نه قدرتمندانه دست پیدا کنیم. در ادامه متن کامل سخنرانی فاطمه صادقی را بخوانید.

 

مولاوردی: پیگیر لوایح حوزه زنان هستیم

ایسنا- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تا پایان عمر دولت و تا آخرین لحظات پیگیر لوایح هستیم. کمپین دستبند سفید ادامه پیدا می‌کند.

شهیندخت مولاوردی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در ارتباط با آخرین فعالیت‌های حوزه معاونت زنان اظهار کرد: کارها پیش می‌رود و تا پایان عمر دولت و تا آخرین لحظات پیگیر لوایحی هستیم که پیش از این برایشان برنامه ریزی کرده بودیم.

معاونت زنان ریاست جمهوری تنها به دنبال حواشی و تامین مطالبات سازمان‌های بین‌المللی است

کیهان- نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: معاونت زنان کنونی ریاست جمهوری تنها به دنبال حواشی و تامین مطالبات سازمان‌های بین‌المللی است و توجهی به وضعیت زنان داخل کشور ندارد.

فاطمه آلیا با بیان اینکه سیاست‌های دولت آینده باید به گونه‌ای باشد که وضعیت معیشتی مردم رونق پیدا کند، گفت: با بهبود وضعیت معیشتی خانواده ها، زنان به عنوان نیمی از جامعه آرامش پیدا خواهند کرد.

آلیا افزود: وضع اقتصادی نامناسب و بیکاری موجب افتادن سنگینی بار معیشتی خانواده بر دوش زنان می‌شود.

عارف: به زنان نمی‌توان وعده سر خرمن داد

ایلنا: محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، در همایش ستاد زنان انتخابات روحانی با عنوان کمپین بانوی اردیبهشت گفت: ما افتخار می‌کنیم که با ابتکار زنان عزیزمان که در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی در مواقع لزوم افتخارآفرینی می‌کنند، حضور داریم. از همه شما خواهران عزیز تشکر صمیمانه دارم فرصت نیست که نگاه خودم و جریان اصلاحات را در ارتباط با جایگاه شما بیان کنم.

او ادامه داد: مگر می‌شود از رویدادهای ملی نام برد و نقش ممتاز و برجسته زنان را که مستقیم و غیرمستقیم در آن حضور داشتند انکار کرد.

دولت یازدهم از ظرفیت و توانمندی زنان استفاده نكرد

رسالت- ریكا حسامی- به گفته یكی از اعضای شورای مركزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب ، از جمله مسائلی كه در دولت آینده باید اصلاح شود ، استفاده از توانمندی زنان در حوزه‌های مدیریتی در سطح كلان است كه در دولت یازدهم به آن توجه نشد.

دكتر زهره الهیان در گفتگو با رسالت گفت : متاسفانه در دولت یازدهم از ظرفیت و توانمندی بانوان استفاده نشد و این مسئله باید در دولت آینده اصلاح شود.

وی خاطرنشان ساخت كه این اعتقاد در بین كاندیداهای جبهه مردمی وجود دارد كه باید از ظرفیت بانوان در جهت اداره هر چه بهتر كشور استفاده كرد.

اشتغال زنان یکی از علل امروزی طلاق است

دانا- امام جمعه بندرعباس در بررسی آسیب های اجتماعی به مسئله طلاق اشاره کرد و گفت: یکی از علل امروزی طلاق اشتغال زنان است.

آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در نشست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان در جمع اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طلاق یکی از مهمترین معضلات جامعه و هر استان است که ریشه در دلایل مختلف دارد که لازم است همه این علل بررسی و به صورت علمی به آن پرداخته شود.

وی یکی از علل امروزی طلاق را اشتغال زنان دانست و بیان داشت: این مسأله باعث شده حضور بانوان در خانه کمرنگ و کانون گرم خانواده به سردی بگراید و در تربیت فرزندان وقفه ایجاد شود.

ضرورت ارائه پاسخ روشن درباره رد صلاحیت زنان در انتخابات ریاست جمهوری

ایسنا- یک فعال حوزه زنان گفت: حدود ۴۰ سال از مطرح شدن مفهوم رجل سیاسی می‌گذرد و هنوز زنان نتوانستند به عنوان رئیس جمهور انتخاب شوند. باید مشخص شود که به چه دلیلی زنان رد صلاحیت می‌شوند و چرا هیچ کدام دارای صلاحیت لازم تشخیص داده نشدند.

فاطمه راکعی در نشست زنان و مسئله رجل سیاسی که امروز در معاونت امور زنان و خانواده برگزار شد با اشاره به ثبت نام اعظم طالقانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: آیا او نیز که دارای سوابق زیادی در عرصه مدیریتی است جزء رجل سیاسی محسوب نمی‌شود! این در حالیست که مردان با هر شکل و شمایلی خود را کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری می‌کنند.

بحث مرد یا زن بودن در هزاره سوم در تعریف رجل سیاسی خوب نیست

ایسنا- دبیر کارگروه مشارکت سیاسی اجتماعی زنان معاونت امور زنان گفت: رجل سیاسی یعنی کسی که توانمندی‌هایی در حوزه‌های سیاسی یا دینی دارد و دیگر بحث مرد یا زن بودن در هزاره سوم در جمهوری اسلامی خوب نیست.

کبری روشنفکر در نشست تخصصی زنان و مسئله رجل سیاسی که ظهر امروز در معاونت امور زنان برگزار شد با بیان اینکه خداوند به تغییر و تحول معتقد است اما این تغییرات باید با دانش و آگاهی انجام شود اظهار کرد: بحث رجل سیاسی از دو منظر زبان شناسی و اسنادی قابل بررسی است.

وی ادامه داد: در قرآن کلماتی چون ذکر و رجل وجود دارد. ذکر برای احکام مادی و رجل برای حوزه‌های معنوی است که این مفسرین این تفکیک را انجام داده‌اند. در آیاتی رجال به معنای افراد و واحد انسانی در نظر گرفته می‌شود و به معنای مردان نیست.

اعظم طالقانی: زنان هم باید بتوانند رییس جمهور شوند

ایرنا- اعظم طالقانی امروز چهارشنبه با تاکید بر لزوم تفسیر واژه «رجل» از سوی شورای نگهبان گفت: زنانهم باید بتوانند در ایران رئیس جمهور شوند زیرا در اسلام، از نظر حقوق انسانی هیچ تفاوتی بین زنان و مردان نیست و همه با هم برابر هستند.

اعظم اعلایی طالقانی که در نشست تخصصی احزاب زنان با عنوان «مساله رجل سیاسی » درمحل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری سخن می گفت، افزود: وقتی دیه برای زن و مرد برابر است چرا در مساله تعیین رییس جمهوری، مردان و زنان را جدا می کنیم.

مفهوم «رجال سیاسی»؛ ممنوعیت یا حق قانونی زنان برای نامزدی در انتخابات؟

رادیو فردا- مهتاب وحیدی راد- اعظم طالقانی، از نامزدهای رد صلاحیت شده انتخابات ریاست‌جمهوری، در بیانیه‌ای به تفسیر به گفته‌ وی تبعیض‌آمیز کلمه «رجل سیاسی» انتقاد کرد.

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، روز چهارشنبه با انتقاد از واژه «رجل سیاسی» این مسئله را دغدغه‌ای اساسی دانست که به گفته او باید به آن پاسخی مناسب داده شود. او گفت: «با پاک کردن صورت مسئله نباید گمان کرد که این مسئله حل شده است.

زنان به تناسبت ظرفیتی که دارند در جایگاه خود نیستند

بولتن نیوز، زهرا ساعی در نشستی که با زنان فعال در حوزه اقتصادی و اجتماعی استان تهران در محل مجلس داشت، گفت: زنان به تناسب ظرفیتی که دارند در جایگاه خود نیستند. البته در دولت جدید اقدامات خوبی برای ارتقاء جایگاه زنان انجام شد ولی کافی نیست. مجلس هم در برنامه ششم بحث عدالت جنسیتی را به خوبی لحاظ کرد.

وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی و اشتغال در مجلس کمیته ای امسال شکل گرفته است که موانع اشتغال در کشور را بررسی کند. بعضی از مشکلات اقتصادی و اشتغال به این برمی گردد که زیر ساخت های ما در صنایع فرسوده است و نیازمند ورود تکنولوژی جدید هستیم. با ورود تکنولوژی جدید به همان نسبت هم ظرفیت برای جذب نیروی انسانی جدید فراهم می شود.

مولاوردی: رد صلاحیت زنان در هیاهوی رد صلاحیت مردان گم شد

رادیو زمانه- شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور ایران در امور زنان و خانواده می‌گوید مسئله “رجل سیاسی” حل نشده و باید به آن پاسخ داده شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهیندخت مولاوردی چهار‌شنبه ۱۳ اردیبهشت در نشست “زنان و رجل سیاسی” گفت: “رجل سیاسی یک دغدغه سیاسی است که سالیان سال وجود داشته است و به دنبال پاسخ مناسب برای آن هستیم.”

مولاوردی افزود: “۱۳۷ زن برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کردند که همه آن‌ها احراز صلاحیت نشدند اما این خبر در هیاهوی ردصلاحیت مردان صاحب‌نام گم شد و شورای نگهبان نیز تاکنون نفیاً و اثباتاً درباره کاندیداتوری زنان درباره انتخابات ریاست جمهوری اظهارنظر نکرده است.”

باید با شدت بیشتری برای از بین رفتن شکاف جنسیتی در کشور تلاش کرد

مهر- مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور بانوان و خانواده گفت: باید با قوت و شدت بیشتری در راستای از بین رفتن شکاف جنسیتی در کشور تلاش شود.

فاطمه عباسی امروز چهارشنبه در گردهمایی مشاوران مدیران کل بهزیستی استان ها در امور بانوان که با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور، در محل در مجتمع فرهنگی- آموزشی بهزیستی کرمانشاه برگزار شد، گفت: سال گذشته شاخص توسعه انسانی را به عنوان استراتژی و دو شاخص سلامت و آموزش را نیز به عنوان دو هدف کلی به استان‌ا ابلاغ کردیم که استان‌ها هم با توجه به نیازهای بومی و خلاقیت هاو ابتکاراتی که داشتند، برنامه‌های خیلی خوبی را در زیرمجموعه آن انجام دادند.

دستگیری یک دختر سنندجی به جرم فعالیت در شبکه های مجازی

سازمان حقوق بشر کوردستان- روژهلات (مروفایتی): روز یکشنبه ۱۰اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶ شمسی، یک دختر کورد اهل شهرستان سنندج به دلیل انتشار مطالب سیاسی در نرم‌افزارهای پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی از سوی نیروهای وزارت اطلاعات در این شهرستان در منزل شخصی پدرش بازداشت و دستگیر شده است. خبرگزاری کوردپا، هویت این شهروند کورد را “سارا کمانگر”؛ اهل سنندج عنوان کرده است.

تمجید دیده‌بان اسلام‌هراسی از موضع رئیس‌جمهور اتریش درباره حجاب

اینا- دیده‌بان اسلام‌هراسی وابسته به دارالفتوای مصر از اقدام «الکساندر فن در بلن»، رئیس‌جمهور اتریش در دعوت زنان به پوشش حجاب برای مقابله با پدیده اسلام‌هراسی تمجید کرد.

دیده‌بان اسلام‌هراسی با صدور بیانیه‌ای ضمن تمجید از این دعوت رئیس‌جمهور اتریش اعلام کرد: پدیده اسلام‌هراسی و انزجار از اسلام تحت تأثیر بحران پناهندگان و تروریسم اروپا را درنوردیده و این دعوت، گامی در مسیر صحیح برای مقابله با افزایش مظاهر دشمنی با مسلمانان در اروپا است.

در این بیانیه آمده است: این دعوت، آگاهی واقعی از خطر اسلام‌هراسی برای بافت اجتماعی جوامع اروپایی و روابط میان پیروان ادیان در داخل یک کشور را نشان می‌دهد.

همه زنان برای مقابله با اسلام هراسی روسری سر کنند

مهر- رئیس جمهوری اتریش در سخنانی در جمع دانشجویان در راستای مقابله با اسلام هراسی اظهار داشت که همه زنان می توانند از پوشش روسری استفاده کنند.

به نقل از روزنامه استاندارد، «الکساندر فون در بلن» رئیس جمهوری اتریش در سخنرانی خود در جمع دانشجویان در مقر اتحادیه اروپا با بیان اینکه زنان حق دارند تا از پوشش روسری استفاده کنند، گفت: همه زنان می توانند در راستای مقابله با اسلام هراسی از

پوشش روسری استفاده کنند.

مرکل و چالش حجاب اجباری: آیا او قهرمان است؟

رادیو زمانه- آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در سفر به عربستان نپذیرفت که روسری بر سر کند. او در سفر دو روزه خود به عربستان سعودی درباره حقوق زنان هم با شاه سلمان گفت و گو کرد. آیا عمل زنانی مانند مرکل در کشوری مانند عربستان قهرمانانه و چالشی جدی در مقابل حجاب اجباری است؟

سفر مرکل به عربستان در اصل برای گفت و گو درباره مساله بحران پناهجویی، برگزیت و روابط اقتصادی میان دو کشور بود. مرکل در این سفر علاوه بر پادشاه عربستان با ولیعهد و زنان تاجر سعودی هم دیدار کرد.

 

وقتی زنان، زنی را رئیس‌جمهور کردند

سامانه انتخابات و دمکراسی- فرناز سیفی- دوازده سال پیش زنان کشور لیبریا که تازه می‌خواست از جنگ ویران‌گر ۱۵ ساله کمر صاف کند و زیر آوار کمبودها و مشکلات دست‌وپا می‌زد، در خیابان‌ها راه می‌رفتند، در خانه‌ها را می‌کوبیدند، در رادیوهای محلی حاضر می‌شدند، با عابران چانه می‌زدند و یک شعار را تکرار می‌کردند:«به زن رای بدهید. به زن رای بدهید.»

این‌طرف خرواری «مردان سیاست» بودند که همه‌ی این ۱۵ سال جنگ در بدبختی و دربدری و بیچارگی مردم لیبریا، کم‌وزیاد سهمی داشتند و یک «ستاره ورزشی» هم بود که دستش در دربدری و فلاکت مردم نبود، اما همان‌اندازه بی‌کفایت بود. ژوژ وه‌آ، فوتبالیست معروف لیبریا که مردسال فوتبال آفریقا و اروپا و جهان شده بود و «سلبریتی» معروف کشور بود. تجربه سیاسی واقعی نداشت، سواد چندانی نداشت. یک مدرک لیسانس رو کرده بود که خیلی زود معلوم شد تقلبی است و دانشگاهی که مدرک را صادر کرده است، یک دانشگاه آنلاین به‌دردنخور است که نه کلاسی دارد، نه استادان واقعی و دروغی بیش نیست.

 

اخبار انتخابات

 

پاسخ به ادعای قالیباف درباره سهم ۱۳درصدی زنان در شهرداری

اقتصاد آن‌لاین- یکی از اعضای شورای شهر تهران گفت: سهم زنان از پست های ارشد مدیریتی شهرداری تهران کمتر از یک درصد است، از مجموع ۱۲۰ مدیر ارشد شهرداری تهران، فقط یکی از شهرداران مناطق که چند ماه قبل منصوب گردید، از بین بانوان انتخاب شده است.

زنان از دولت دوازدهم چه می‌خواهند

شرق- الهه کولایی در یادداشتی نوشته است: مطالبات زنان از دولت در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم موضوع گسترده‌ای است که بخشی از آن شامل مطالبات تاریخی و انکارشده زنان و بخش دیگر، شامل مطالبات آنان در راستای توسعه همه‌جانبه کشور است. برای تشریح این مطالبات لازم است ابتدا نگاهی به عملکرد دولت یازدهم در حوزه زنان داشت. آقای دکتر روحانی و همراهان ایشان، به‌ویژه در حوزه معاونت زنان، در دوره چهارساله تصدی خود تکالیف دشواری برای انجام داشتند که ناشی از برنامه‌های به‌جامانده از دو دوره ریاست‌جمهوری پیش از آن بود؛ برنامه‌هایی که به بسیاری از دستاوردهای زنان ایرانی در سال‌های پس از انقلاب آسیب جدی رسانده بود. در این شرایط، کار دشوار دولت ترمیم و بهبود بخشی از آسیب‌های ناشی از روند اجرای برنامه‌های سیستماتیک و سامان‌یافته دولت قبل برای بازگرداندن زنان به خانه‌ها و نادیده‌گرفتن ضرورت حضور آنان در عرصه‌های عمومی در حوزه سیاست و اقتصاد بود.

مطالبات زنان در مسیر «تداوم»

شرق- آذر منصوری در یادداشتی نوشته است: همان‌طور که بینندگان محترم اولین مناظره انتخاباتی به خاطر دارند، متأسفانه تنها موضوعی که حول محور زنان در این نشست مطرح شد، اشاره‌ای به بحث اشتغال زنان داشت و کمتر به ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی این حوزه مهم پرداخته شد. از بعد اشتغال زنان، به نظرم کارنامه دولت یازدهم، کارنامه‌ای پذیرفتنی است؛ همان‌گونه که دولت توانسته نرخ بی‌کاری را نسبت به سال ٨٤، کاهش دهد و تعداد زنان بیشتری به جمعیت شاغل کشور پیوسته‌اند. گزارش مرکز آمار ایران حکایت از آن دارد که این آمار اشتغال در کشور از ٨٤ تا امروز بیش از هفت درصد افزایش پیدا کرده و این مهم نشان‌دهنده این واقعیت است که زنان به‌عنوان ٥٠ درصد از جمعیت کشور از این روند افزایشی بی‌بهره نبوده‌اند.

زنان پرسشگرترند و به ‌مبارزه با فساد مدیریت‌ شهر‌ی‌ كمك‌ می‌كنند

خبرآنلاین- میزگردی در آستانه انتخابات شورای شهر با حضور سه كاندیدای زن شورا برگزار شد، ‌كاندیداهایی جوان كه شاید عضویت در شورا، ‌نخستین تجربه مدیریتی جدی‌شان شود. زهرا بهروزآذر، نسرین وزیری و هانیه گراییلی فعالیت‌های اجتماعی سیاسی داشته‌اند. آنها معتقدند زنان پرسشگرترند و می‌توانند با این روحیه به جریان آزاد اطلاعات در مبارزه با فساد در مدیریت شهری كمك كنند و از این‌رو از افزایش سهم زنان در شورای شهر تهران دفاع می‌كنند.

به اعتقاد آنها، باید زنان و جوانان در شوراها و مدیریت شهری حضور پیدا كنند زیرا بدون حضور زنان بخشی از مطالبات جامعه از نحوه تردد در پیاده‌رو تا حمل‌و‌نقل عمومی بدون پاسخ مانده یا ناقص پرداخته شده است.

زنان در مستندهای انتخاباتی کاندیداها

آرمان زنان- حضور زنان در این برنامه‌ها عمدتاً تبلیغاتی است و این حضور تبلیغاتی بیش از همه در مستندهای هاشمی، موسوی و عارف به چشم می‌خورد و درعین‌‌حال برخی مانند جلیلی وقالیباف تأکیدی بر این استفاده تبلیغی و ابزاری از زنان نداشتند.

در سال‌های اخیر، یکی از تبلیغات هنری و تأثیرگذاری که کاندیداها فرصت استفاده از آن را دارند، تهیه مستندهای تبلیغاتی است. سیمای جمهوری اسلامی ایران به ایشان این فرصت را می‌دهد تا علاوه بر استفاده از شبکه‌های مجازی و فرصت‌های مختلف دیگر، از امکان دیده‌شدن در شبکه‌ای سراسری نیز برخوردار باشند. کاندیداها با شرایط برابر و به صورت قرعه‌کشی می‌توانند دو مستند نیم‌ساعته با ضوابط و چارچوب‌های صدا و سیما داشته باشند. مسلماً این یکی از بهترین فرصت‌ها برای نشان دادن آن چیزی است که در حرف و کلام و صحبت و مناظره اثربخشی لازم را ندارد.

از کنایه به قالیباف تا هشدار به زنانی که می‌خواهند به رییسی رای دهند

خبرآن‌لاین- فاطمه هاشمی، عفت مرعشی، محسن هاشمی، مرتضی بانک، حمیدرضا جلایی‌پور، مجید تخت‎روانچی و علی شکوری‎راد از چهره‌های اصلاح‌طلبی بودند که امروز در همایش تغییرات ملموس که از سوی ستاد جوانان حسن روحانی برگزار شد، شرکت و سخنرانی کردند.

این همایش در سالن حجاب در حالی با حضور جوانان حامی این نامزد ریاست جمهوری برگزار شد که چهره های اصلاح طلب و اعتدالی هم در این همایش حضور داشتند. فاطمه هاشمی به همراه مادرش عفت مرعشی و محسن هاشمی به این همایش آمده بود. چهره‎های دیگری همچون آذر منصوری، رضا فرجی‌دانا، عبدالله رمضان‌زاده، حمیدرضا جلایی‎پور و …نیز از افرادی بودند که برای حمایت از حسن روحانی به این همایش رفته و سخنرانی کردند.

همایش زنان حامی روحانی برگزار شد

اعتماد- تنور انتخابات در حال گرم شدن است و نامزدها و حامیان‌شان با برگزاری متینگ‌ها و سخنرانی‌ها كم كم شور و حال انتخاباتی را به روزهای اردیبهشتی تزریق می‌كنند. دیروز كمپین حسن روحانی روز شلوغی را پشت سر گذاشت. رییس‌جمهور خودش دیروز دو سخنرانی مهم در شهر كرمان و یزد داشت و حامیانش هم در تهران دو گردهمایی برگزار كردند. اریكه ایرانیان دیروز شاهد سخنرانی پرشور اصلاح‌طلبان حامی حسن روحانی بود و در سوی دیگر هم همایش سراسری ستاد انتخاباتی زنان حامی حسن روحانی كه نام آوای اردیبهشت را برای خود برگزیده است، برگزار شد.

مطالبات زنان از رییس جمهور آینده

دانا- آنچه مهم است نحوه برخورد یک دولت با مسائل زنان است و نه صرفاً انتخاب زنان در پست های مختلف ،توجه به چالش‌های حقوقی زنان و خانواده چرا که تا تحقق کامل نگاه اسلام ما مسیر طولانی در پیش داریم و باید قوانین ما در این راستا اصلاح شود.

زنان به عنوان نیمی از افراد جامعه و به دلیل فعالیتهای مختلف در اجتماع در کنار رسیدگی به امور خانه و خانواده و به دلیل تاثیر بسیار زیادی که بر کل افراد جامعه دارند و بدیهی است که با توجه به نقش کلیدی زنان در جامعه امروز مطالباتی داشته باشند. برای آگاهی از این مطالبات بر آن شدیم تا در گفت‌وگو با تعدادی از زنان جامعه مان از انتظارات آنها از رییس جمهور آینده آگاه شویم.

تعریف کردن فعالیت‌های اجتماعی زنان در قالب کسب قدرت و ثروت انحراف است

فارس- همسر ابراهیم رئیسی، کاندیدای ریاست جمهوری گفت: تعریف کردن فعالیت‌های اجتماعی زنان در قالب های کسب قدرت و ثروت اشتباه و اینها انحراف است؛ برای یک زن مسلمان انقلابی خانه و جامعه فرقی نمی کند و همه جا برای او محل عبادت است.

جمیله علم الهدی در مراسم بانوان منتظر که عصر امروز در مسجد جامع رجائی شهر کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام و اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: همه امیدوارند که یک منجی برسد و از وضعیت موجود راضی نیستند.

هاشمی‌طبا: ورزش زنان ضروری‌تر از مردان است

تابناک- نامزد انتخابات ریاست جمهوری ورزش برای زنان را مهم‌تر از ورزش برای مردان دانست و گفت: خانم‌ها در سنین بعد از تحصیل بعضا خانه‌نشین و کم تحرک می‌شوند. در خانه ماندن برای خانم‌ها مساوی با زایمان و بزرگ کردن بچه‌ها است که فشار زندگی می‌تواند بر روی عضلات و اندام تاثیر بگذارد.

نماینده مجلس: دولت روحانی درپی احیای کرامت انسانی و شرایط مطلوب برای بانوان است

ایرنا- نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت دکتر روحانی به دنبال احیای کرامت انسانی و ایجاد شرایط مطلوب برای بانوان در کشور بوده و بر خلاف دوره های پیشین زمینه استفاده از ظرفیت های بالقوه زنان را فراهم کرده است.

سهیلا جلودارزاده روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه ستاد تبلیغاتی مرکزی بانوان مربوط به حسن روحانی در آذربایجان غربی افزود: وجود بانوانی نظیر انوشه انصاری به عنوان یکی از اولین فضانوردان جهان نشان می دهد که بانوان ایرانی ظرفیت زیادی برای پیمودن مسیر پیشرفت در دنیا دارند اما این امر در برخی دوره های خاص با اجبار، دورکاری و زورکاری نادیده گرفته شده است و برخی افراد نیز پیش از دولت تدبیر و امید به دنبال خانه نشین کردن بانوان بودند.

رئیس جمهور آینده زمینه‌های حضور جدی زنان در عرصه اشتغال را فراهم کند

فارس- رئیس بسیج جامعه زنان در خصوص مطالبه موجود زنان از رئیس جمهور آینده اظهار داشت: زنان جامعه ما انتظار دارند که شان و کرامتشان در جامعه حفظ شود اما در حال حاضر شرایط اشتغال زنان به گونه‌ای است که به شأن آنها توجهی نمی‌شود.

مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان با بیان اینکه یکی از خطاهای عمده حوزه معاونت زنان در ۴۴ سال گذشته نگاه حداقلی به زن بوده است، گفت: زنان ظرفیت گسترده و توانمندی‌های خاصی دارند که در این ۴ سال به آن توجه لازم نشده است.

وی اظهار داشت:‌ معاونت امور زنان در این دوران تنها به کلیشه‌های غربی تاریخ مصرف گذشته از زن توجه کرده در حالی که امروزه در نظام غرب هم این کلیشه‌ها منسوخ شده است.

صیانت دولت از «زنان و خانواده» در حد شعار باقی ماند/ چهار سال بدون هیچ برنامه‌ای سپری شد

دانا- لغو یک قانون در مورد اشتغال و بعد ژست گرفتن که اشتغال زنان را افزایش دادیم در برابر پیچیدگی‌های جامعه امروز کار بسیار ساده‌ای است که هرکسی قادر به انجام آن است.

مناظره های انتخاباتی یکی از کاربردی‌ترین راه‌ها برای شناخت نامزدهای ریاست جمهوری و در عین‌ حال یکی از هیجان‌انگیزترین قسمت‌های رقابت‌های انتخاباتی است. از مواردی که می‌تواند مشوق مردم برای حضور حداکثری باشد همین مناظره ها است و در این‌ بین هرکس به فراخور حال خود قسمت‌هایی از سخنان نامزدها را با دقت گوش می‌کند و یا ازز کنار آن عبور می‌کند.

موضوع خانواده و نقش زن در آن نیز موضوع مبتلا به همه زنان است که نمی‌توانند از کنار آن به‌ سادگی عبور کنند و به این قسمت که می‌رسند همه وجودشان گوش می‌شود تا بدانند فردی که خود را داوطلب سمت ریاست جمهوری مردم ایران کرده است در این زمینه چه نظری دارد.

ارتباط همدلانه دولت با نهادهای مدنی زنان

ستاد انتخابات روحانی- در دولت یازدهم نسبت به دولت قبلی و دوره های پیش ما شاهد اتفاقات بهتری از جانب زنان بودیم. به عبارتی در این دولت گوش های شنوایی برای آسیب های زنان و کودکان وجود داشت که آسیب های زنان و کودکان را می شنوند و آماده مذاکره برای حل این آسیب ها هستند

لیلا ارشد،موسس خانه خورشید:اگر بخواهیم در رابطه با تغییر نقش زنان در دولت یازدهم صحبت کنیم، باید در ابتدا این را در نظر داشت که در جوامعی مثل ما که در مرحله سنتی و در حال گذار هستیم، تغییرات به کندی اتفاق می افتد، اما واقعیت این است که در این دوره نسبت به دوره های قبلی درمشارکت سیاسی-اجتماعی زنان تفاوت هایی وجود داشت. در وهله اول من بخش اعظم این مشارکت را از تفکر زنان می بینم. در واقع عشق به جامعه و تمایل برای حضور در جامعه بیشتر از جانب زنان دیده می شود.

امیدواری برای ریاست جمهوری زنان در ۱۴۰۰

ایسنا- یک فعال حوزه زنان گفت: امیدواریم در انتخابات ۱۴۰۰ با تفسیر و تعبیر درست از اصل ۱۱۵ قانون اساسی شاهد حضور زنان در منصب ریاست جمهوری باشیم.

زهرا شجاعی در نشست تخصصی “زنان و مسئله رجل سیاسی” که ظهر چهارشنبه در معاونت امور زنان برگزار شد با اشاره به اصل ۱۱۵ قانون اساسی در خصوص رجل سیاسی اظهار کرد: اگرچه تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است اما تفسیر اصل ۱۱۵ قانون اساسی که بحث رجال سیاسی در آن قید شده با تدبیر شهید آیت الله بهشتی به عنوان یک واژه به کار برده شد تا جامعه به رشد سیاسی برسد و عنوان شد که شرط جنسیت برای اداره مدیریت کلان کشور در نظر گرفته نشود و شایستگی، تقوا، حسن سابقه، امانت و …ملاک قرار گیرد.

 

پروشات یگانه در تلگرام نوشته است:

‌وقتی قالیباف #فمنیست می شود!

قالیباف که شهرداری تهران را همانند یک شرکت خصوصی اداره می کند و چون کارفرمایی خاطی از قوانین جهانی و ملی کار هم سر باز می زند و بی عرف و آداب، سنگ دین بر سینه می ساید در اقدامات و سخنانی متناقض دیگر بار در آستانه انتخابات مدافع حقوق زنان شده است و اگر او فراموش کند ما فراموش نکرده ایم.

همین جناب شهردار که مرداد ۹۳ طرح تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران را نه به منزله طرحی کوتاه مدت و تکریمی که طرحی با نیات مشخص و به منزله حذف زنان از تشکیلات شهرداری در دستور کار قرار داد چگونه می تواند به چشمان ما زل بزند و از عدالت جنسی سخن بگوید؟ چگونه می توان به سردارِ شهرداری اعتماد کرد که طرحش برای کنار گذاشتن زنان از مشاغلی چون منشی گری و حروف چینی به بهانه کاهش تماسشان با مردانِ نامحرم، نیرنگ رنگینی بود و به طریق اولی راه را بر ارتقاء شغلی زنان در این نهاد عمومی می بست و سهم مدیریت آنان را هم در آینده حذف شده می خواست؟؟؟!!!

این روزها که هیاهوی دروغ و فریب از دهان برخی مدعیان ریاست جمهوری نفَس انسانیت را بریده قالیباف با کدام ترفند بر این ستم کاری که در حق زنان روا می دانست سرپوش گذاشته است؟

گویا رگ غیرت دینی قالیباف این روزها برنمی آید؟؟!

زنان ایران فریب این تردستی و دین به بازار بردن ها را نمی خورند و با حضوری برابر در عرصه مدنی چهره دیگر کردن ناقضان حقوق زن را برنمی تابند.

سهم زنان از یک مناظره سه ساعته: یک جواب دو دقیقه‌ای

نعیمه دوستدار- رادیو زمانه – نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حالی در یک مناظره سه ساعته با عنوان «مناظره فرهنگی و اجتماعی» شرکت کردند که حتی یکی از شش سؤال اصلی این مناظره درباره زنان نبود.

سهم زنان از سه ساعت و نیم مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری دوره دوازدهم، یک جواب دو دقیقه‌ای بود.

انتخابات ریاست جمهوری در ایران در حالی برگزار می‌شود که زنان نه تنها هیچ سهمی در میان کاندیداها ریاست جمهوری ندارند بلکه مطالبات آنها نیز در میان وعده‌های کاندیداهای ریاست جمهوری شنیده نمی‌شود و هیچ گروه فعالی در میان فعالان زنان پیگیری این مطالبات را به عهده ندارد.

غفلت از زنان

شهروند| ایرانی ها دو روز پیش، عصر جمعه متفاوتی را گذراندند؛ عصری با طعم مناظره و حرف و حدیث های بسیار. حالا و با گذشت دو روز از نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم که با محورهای اجتماعی و فرهنگی برگزار شد، هنوز واکنش ها درباره سخنان نامزدها ادامه دارد؛ واکنش هایی که در آنها هم می شود تعریف و تمجید را پیدا کرد و البته بیشتر انتقاد؛ انتقاد به اینکه این نامزدها به گفتن کلیاتی درباره مسائل اجتماعی بسنده کردند و غیر از یکی دو نفر، صحبت‌ها درباره مسائل اجتماعی کلی بود و غیرتخصصی.

مناظرۀ مردانه!

خبرآن‌لاین- پردیس عامری- بعد از تمام هیاهوها تا شروع رسمی تبلیغات انتخاباتی ریاست دولت دوازدهم، ردصلاحیت بی چون و چرای زنانی که بعضا برای تابوشکنی کاندیدای رایست جمهوری شده بودند و البته سکوت نسبی جامعه زنان که تلاش کرد طبق معمول به این عبارت منسوخ “موقعیت حساس کنونی” اعتبار بخشد، در نهایت مناظره اول کاندیداهای ریاست جمهوری با محوریت اجتماعی درحالی انجام شد و به پایان رسید که بصورت یکصدا، زنان از جانب تمامی کاندیداها نادیده گرفته شدند و مطالبات جدی زنان به عنوان قشری که بدلایل متعدد تاریخی و فرهنگی همواره دسترسی کمتری به منابع و امکانات مختلف داشته اند، در دعواهای سیاسی و افشاگری های “رجل سیاسی” محترم گم شد!

زنان و انتخابات در جمهوری اسلامی

بی‌بی‌سی- آوا همانویسنده و روزنامه نگار- یکی از حوزه‌هایی که در دوران کارزارهای انتخاباتی، به ویژه انتخابات ریاست جمهوری، دچار بیشترین تغییرات می‌گردد حضور زنان در عرصه عمومی و انعکاس این حضور در رسانه‌های رسمی و نیمه‌رسمی است.

هر چهار سال یکبار در دوره چند هفته‌ای تبلیغات انتخاباتی فشار برای رعایت پوشش اسلامی ایرانیان، به ویژه زنان، کمتر میشود. زنان می توانند آزادانه‌تر در خیابان‌ها حضور یایند و با مردان اختلاط کنند بدون آنکه به اندازه اوقات دیگر مورد تنبیه و سرکوبهای معمول نیروهای امنیتی واقع شوند.در عین حال گشایش ناگهانی نسبی در فضای به طور معمول متصلب سیاسی ایران در چند هفته کارزارهای انتخاباتی به مردم شور و امیدی گذرا می‌بخشد و باورشان به امکان تاثیرگذاری در زندگی سیاسی کشور را قوت می‌بخشد.

در این مدت تصویر زنان “بد حجاب” در کنار نامزدهای انتخاباتی در رسانه‌های رسمی و فضای مجازی به وفور ظاهر میشود. زنانی که بر اساسی هنجارهای رسمی جمهوری اسلامی “پایبند الگوهای اسلامی-انقلابی” تلقی نمی‌شوند ناگهان در رسانه‌ها و عرصه عمومی آشکار و تحمل می‌شوند.

دیدگاه فعالان سیاسی زن درباره رجل سیاسی؛ منظور از رجال مرد نیست

ایرنا- نشست تخصصی خانه احزاب زنان با حضورجمعی از فعالان سیاسی زن با عنوان بررسی دیدگاهها درباره رجل سیاسی برگزار شد که در این نشست بر حقوق سیاسی زنان و اینکه منظور از رجل سیاسی فقط مرد نیست تاکید کردند.

«کبری روشنفکر» رئیس کارگروه مدیریت و مشارکت سیاسی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دراین نشست گفت: در پیش نویس قانون اساسی دراصل ١١٥آمده است کسانی باید در انتخابات ریاست جمهوری کاندید شوند که مرد باشند که این موضوع رای نیاورد. وی تصریح کرد: ما نباید مرد بودن را در رجل سیاسی تعریف کنیم و اکنون شاهد هستیم که تغییر پیش نویس قانون را داریم.

زنان پرسشگرترند و به مبارزه با فساد مدیریت‌شهری کمک می‌کنند

کلیدملی – سه زن جوانی که تجربه‌های متفاوتی از فعالیت اجتماعی – سیاسی دارند معتقدند زنان پرسشگرترند و می‌توانند با این روحیه به جریان آزاد اطلاعات درمباره با فساد در مدیریت شهری کمک کنند و از این رو از افزایش سهم زنان در شورای شهر تهران دفاع می‌کنند.

شورای شهر تهران در چهاردوره عمر فعالیت خود فقط سه کرسی داشته که زنان برای آن تکیه زده‌اند. در دوره پنجم انتخابات شوراها سخن از در نظرگرفته شدن سهم زنان در فهرستی شده که طلسم حضور سه‌زن دردوره‌های قبلی را بشکند اما پرسش این است که چرا باید از افزایش سهم زنان در شوراها به ویژه شورای شهر تهران دفاع کنیم؟ آیا زنانی که در این چهاردوره عضو شورای شهر بوده‌اند کارنامه قابل قبولی داشته‌اند؟

زنان می‌پرسند: ما ۴۹ درصدیم؛ سهم ما کجاست؟

انتخابات ریاست جمهوری در ایران با کمترین میزان طرح مطالبات جامعه زنان کشور از زبان کاندیداها در حال برگزاری است با این حال، همین فرصت هم بهانه‌ای برای طرح مطالبات زنان در فضای جامعه و شبکه‌های اجتماعی شده است.

در بین سالهای ۸۳ تا ۹۳ حدود ۶۷۰ هزار نفر از زنان ما از کار بیکار شدند

نامزد دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم ما همین قدر باید بدانند که در بین سالهای ۸۳ تا ۹۳ حدود ۶۷۰ هزار نفر از زنان ما از کار بیکار شدند و به عکس در این دولت و در طول سه سال و نیم گذشته و مخصوصا در دو سال اخیر ۷۵۰ هزار نفر از زنان ما مشغول به کار شده اند.

روحانی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینكه در صورت پیروزی در انتخابات چه برنامه های در حوزه زنان خواهید داشت ، گفت : به مسئله زنان به عنوان قشر مهم جامعه در گذشته کم توجهی شد.

یک جواب دو دقیقه‌ای، سهم زنان از مناظره انتخاباتی مردان

بی‌بی‌سی- آزاده دواچی- اولین مناظره گروهی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تمام حواشی اش جمعه گذشته برگزارشد. محورهای اولین مناظره، مسائل اجتماعی و فرهنگی بود که با بحث ها عموما کلی و بدون مطرح کردن برنامه های مشخص و تخصصی از سوی کاندیداها پایان یافت.

اما در تمام طول مناظره ها، که می توان آن را یک جنگ مردانه نامید، تنها صحبت از زنان، یک جواب دو دقیقه ای بود تا بار دیگر چهره مردانه سیاسی حاکم بر انتخابات را پررنگ تر کند. نادیده گرفته شدن مسائل مختص به زنان در این مناظره ها، واکنش هایی هم از سوی زنان در مجلس ایران در پی داشته است.

حمایت حزب زنان جمهوری اسلامی از حجت‌الاسلام رئیسی

افکار نیوز- حزب زنان جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌ای حمایت قاطع خود را از حجت‌الاسلام رئیسی به عنوان نامزد اصلح اعلام کرد.

حزب زنان جمهوری اسلامی به مناسبت دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیانیه‌ای صادر و تاکید کرد: اکنون که قریب به چهل سال از عمر پربرکت جمهوری اسلامی ایران می گذرد، نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی بر گرفته از مکتب فکری سیاسی ـ اجتماعی از اسلام ناب محمدی امام راحل،انتخابات را به مجرای ارتباط مستحکم نظام با مردم تبدیل کرده است.

این بیانیه می‌افزاید: وعده الهی در پیروزی مستضعفین بر ستمگران و مستکبرین در این منظومه سیاسی – مدنی، مشروط به قیام و مبارزه و استقامت شده است و انتخابات یکی از همان عرصه های نصرت دین و استحقاق دریافت یاری خداوند است.

دستاوردهای دولت یازدهم به روایت یک نماینده زن مجلس

ایسنا- نماینده مردم تهران در مجلس مهم‌ترین اقدامات انجام شده توسط دولت یازدهم در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی، سیاسی، محیط زیست، زنان و خانواده و بهداشت و درمان را تشریح کرد.

فریده اولاد قباد با تشریح دستاوردهای دولت در حوزه های مختلف اظهار کرد: دولت یازدهم در شرایطی آغاز به کار کرد که اقتصاد کشور درگیر یک بحران تمام عیار اقتصادی بود، رکود تورمی بی سابقه ای بر اقتصاد ایران حاکم بود و دولت تلاش کرد علیرغم تنگناهای ناشی از تحریم های اقتصادی و کاهش قیمت نفت، با ارائه مجموعه هماهنگی از سیاست مالی، پولی، تجاری و ارزی، اقتصاد را از وضعیت وخیم رکود تورمی خارج سازد.

عملکرد شورای چهارم در حوزه زنان رضایت‌بخش نبوده است

ایسنا- مشاور سابق وزیرراه و شهرسازی درامور زنان وخانواده گفت: عملکرد چهارمین دوره شورای شهر تهران در حوزه زنان رضایت‌بخش نبوده و عملا کار خاصی در این حوزه انجام نشده است.

سودابه احسانی در گفت‌و گو با ایسنا اظهارکرد: زنان کاندیدای شوراهای شهر و روستا بهتر است برای حضورشان در شورا برنامه داشته باشند زیرا صرف حضور در شورا مشکلات مردم را رفع نمی‌کند.در حقیقت به خاطر خدمت به مردم و نه مسائل سیاسی وارد عرصه کار شوند.

وی با بیان اینکه رای آوردن وصرف حضور در شورای شهر مشکلات مردم را رفع نمی کند، گفت: افراد با عضویت در شورای شهر به فکر ایجاد یک کارنامه خوب برای استفاده‌های بعدی نباشند.

تحقق عدالت جنسیتی در آزمون استخدامی

امتداد:‌ آزمون استخدامی سال گذشته در حالی با تعویق برگزار شد که به دستور رییس جمهور تبعیض جنسیتی آن برطرف شد و آنطور که روحانی در نخستین مناظره انتخابات گفت: بیش از ۵۳ درصد پذیرفته شدگان این آزمون «زن» بودند.

به گزارش امتداد به نقل از ایسنا، قراربود سومین آزمون استخدامی مشترک فراگیر، شهریورماه سال گذشته برگزار شود ولی با پیگیری‌های شهیندخت مولاوردی – معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده – برای رفع تبعیض جنسیتی ،دکتر روحانی ۱۰ مرداد ماه دستور داد تا هنگام اطمینان از تأمین حقوق زنان در فرصت‌های شغلی، آزمون استخدامی به تعویق بیفتد و سهمیه‌های جنسیتی در جهت رعایت عدالت اصلاح شود.

خانواده و ازدواج دستاویزی برای تبلیغات در انتخابات- یادداشت دکتر آزادارمکی

ایرنا- در روزهای اخیر و در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، تمرکز اصلی رسانه های جمعی بر سلسله مناظرات نامزدهای انتخاباتی است؛ آنچه در فضای رقابتی حاضر حائز اهمیت است، توجه کانونی نامزدهای انتخاباتی بر موضوع خانواده و ازدواج جوانان است.

در این موقعیت و با وجود اختلاف نظرهای موجود، اراده مشترکی بر تقلیل گرایی در امور مربوط به خانواده در منظر اکثر کاندیدها قابل مشاهده است به نحوی که برخی مناظره کنندگان با نگاه کاملا غیرعلمی و تقلیل گرایانه، جوانان و به شکل خاص، جوانان در سن ازدواج را به عنوان مسأله، مشکل و حتی منشاء اصلی آسیب های اجتماعی معرفی می کنند؛ در حالی که هیچ مبنای مشخص و قابل اطمینانی برای اثبات وجود همبستگی در بین قشر جوان در سن ازدواج و آسیب های اجتماعی ارائه نکردند و در پی آن طرح کننده دعوی به تجویز نسخه ساده انگارانه و ارائه راهکار در رابطه با موضوع می پردازد که کمتر مبتنی بر امر واقع و تحلیل علمی است.

اخبار حقوقی

 

گفت‌وگو با دومین زنی که در ایران رئیس کانون وکلا شد

می‌گفتند با آقای «نوال» کار داریم

شرق- آمنه شیرافکن- نوال نزاری سادات است و اصالتا عرب. تحصیلاتش را در خرمشهر و آبادان به پایان رساند. دوره متوسطه که تمام شد، کنکور داد و سال ٥٠ در رشته حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد. در آن شرایط دشوار ادامه تحصیل دخترها خیلی باب نبود. پدرش تمام‌قد به دفاع از دختر برخاست که باید درس بخواند و ایرادی ندارد. فامیل اما شکوه سر دادند که چه معنا دارد دختر برود راه دور.‌ هزار بلا هست در مسیر این رفت‌و‌آمدها. نوال جوان راهی تهران شد. در خوابگاه خیلی چیزها یاد گرفت؛ صبوری، بردباری، زیست ‌مشترک با آدم‌های متفاوت. اعتمادبه‌نفسش بالا رفت. درسش که تمام شد، برگشت به خوزستان. پروانه وکالتش را سال ٥٨ گرفت. بحبوبه انقلاب بود. ازدواج کرد. سال ٦٤ دوباره کار وکالت را از سر گرفت. بالاخان مغازه‌ای دفتر وکالت گرفته بود. روی تابلوی وکالتش هم نوشته بود: «نوال نزاری، وکیل دادگستری». تابلوی نوال خیلی‌ها را به غلط می‌انداخت. فکر می‌کردند نوال اسم مرد است. می‌آمدند داخل دفتر. خطاب به نوال جوان می‌گفتند «آقای نوال کجاست». خبری از آقای نوال نبود. برخی تا می‌فهمیدند نوال نه مرد که یک زن جوان است که از قضای روزگار وکیل شده، راهشان را می‌گرفتند و می‌رفتند.

فتوای زنان روحانی مسلمان اندونزی برای افزایش سن ازدواج دختران

ایرنا- زنان روحانی مسلمان اندونزی در اقدامی کم سابقه از نظر نقش مذهبی زنان در این کشور اسلامی، مجموعه ای فتوا صادر کردند که در بین آن یک مورد مربوط به ازدواج کودکان است.

این فتواها پس از سه کنگره سه روزه روحانیون زن در اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی جهان صادر شدند.

همه منع‌های زنان در عربستان، کشوری که عضو جدید کمیسیون مقام زن شده‌است!

خبرآنلاین- زنان در عربستان نه حق رانندگی دارند، نه می‌توانند به قبرستان بروند، نه حق پرو لباس دارند، نه می‌توانند بدون یک مرد از خانه خارج شوند، اما این کشور عضو جدید کمیسیون مقام زن شده‌ است!

“آیا واقعا کسی نیاز دارد از عربستان سعودی چیزی درباره حقوق زنان بشنود؟” این تیتر گاردین چند روز پیش در واکنش به خبر عضویت عربستان سعودی در کمیسیون مقام زن از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲۲ در سازمان ملل متحد بود. البته واکنش‌های اینچنینی نسبت به کشوری که مقام و حقوق زنان شاید بی‌اهمیت‌ترین موضوع ممکن در آن تلقی شود طی روزهای گذشته کم نبوده‌است.

 

عربستان چگونه به عضویت کمیسیون امور زنان سازمان ملل در آمد؟

میزان- ایمیل‌های افشا شده از سوی دیده‌بان سازمان ملل نشان می‌دهند که به هیئت دیپلماتیک بلژیک در سازمان ملل دستور داده شده تا در کمیسیون امور زنان سازمان ملل به نفع عربستان سعودی رأی دهند.

ایمیل‌های افشا شده به وسیله دیده‌بان سازمان ملل و نیز شبکه خبری « ۷sur7» نشان می‌دهند که پیش از رأی‌گیری محرمانه در سازمان ملل برای عضویت عربستان در کمیسیون امور زنان سازمان ملل، به هیئت دیپلماتیک بلژیک، حمایت از عربستان دیکته شده است.

۴۷ کشور رای موافق به عضویت عربستان در کمیسیون حقوق زنان داده بودند

ایرنا – «مارگوت والستروم» وزیر امور خارجه سوئد درباره رای گیری محرمانه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای عضویت عربستان در کمیسیون حقوق زنان این سازمان گفت: ۴۷ کشور از ۵۴۴ عضو تصمیم گیرنده، رای موافق به این موضوع داده بودند. تنها هفت عضو این شورا در رای گیری ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) رای ممتنع به صندوق انداختند و این در شرایطی است که امکان ثبت رای منفی وجود نداشته است.

وزیر امور خارجه سوئد که روز سه شنبه با رسانه های محلی صحبت می کرد، با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه خود درباره نامزدها تصمیم گیری می کنند و از منطقه آسیا تنها کشورهای عراق، کره جنوبی، ژاپن، ترکمنستان و عربستان سعودی برای تصدی پنج کرسی خالی این منطقه نامزد شده بودند، گفت: این موضوع گاه موجب نامزدی کشورهایی می شود که برای این کار مناسب نیستند.

واشنگتن پست: عضویت عربستان در کمیسیون زنان، سیلی به زنان بود

فارس- روزنامه آمریکایی با انتقاد از عضویت عربستان سعودی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با توجه به اینکه بانوان این کشور حتی حق رانندگی هم ندارند، این اقدام را «سیلی زدن به صورت حقوق زنان» خوانده است.

عضویت عربستان سعودی در کمیسیون مقام زن در سازمان ملل، صدای رسانه‌های غربی را هم درآورده است. سی‌ام فروردین بود که در اقدامی جنجالی، عربستان سعودی به عضویت ۴ ساله کمیسیون مقام زن سازمان ملل درآمد.

کمیسیون مقام زن، زیر مجموعه شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل است و در این رای‌گیری ۱۲ عضو جدید آن انتخاب شدند تا عضویت ۴ ساله آنها از سال ۲۰۱۸ آغاز شود. عربستان سعودی در این رای‌گیری ۴۷ رای مثبت از کل مجموع ۵۴ رای را به دست آورد.

گاردین: عربستان با پول رئیس کمیته حقوق زنان سازمان ملل شد!

کیهان- یک روزنامه انگلیسی فاش کرد آل‌سعود با استفاده از پول و سودی که از محل خرید سلاح از کشورهای غربی به جیب اداره‌کنندگان سازمان ملل ریخته توانست عضو کمیته حقوق زنان این سازمان بشود!

سازمان ملل مدت ها است که اعتبار و جایگاه خود را از دست داده است و اکنون تنها به عنوان بنگاهی اجاره‌ای شناخته می‌شود. بنگاهی که کشورهای مختلف با توجه به میزان دلارهایی که به آن می‌دهند به اهداف مورد نظر از طریق این سازمان می‌رسند. هر روز نیز یکی از رسوایی‌های این سازمان منتشر می‌شود. در همین ارتباط راز ریاست عربستان بر کمیسیون زنان در این سازمان نیز فاش شده است.

وقتی ناقض حقوق زنان مدعی حقوق‌شان می‌شود

اعتماد- یسرا بخاخ- اخیرا سازمان ملل در یك رأی‌گیری محرمانه با حضور كشورهای عضو شورای اقتصادی و اجتماعی این سازمان، عربستان را به عنوان رییس كمیته حقوق زنان سازمان ملل متحد انتخاب كرد. به این ترتیب عربستان ریاست این كمیته را كه ٤٥ عضو دارد برعهده دارد و به ریاض این قدرت داده شده تا در طول سال‌های ٢٠١٨ تا ٢٠٢٢ بر ساز و كارها و تصمیماتی كه در خصوص حقوق زنان در سطح جهان گرفته می‌شود، حق رای و نظارت داشته باشد. انتخاب یك كشور برای ریاست بر كمیته حقوق زنان در سازمان ملل به خودی خود مساله چندان جنجال‌بر‌انگیزی نیست، موضوعی كه در چند روز اخیر نگاه‌ها را به سوی این كمیته كشانده مساله انتخاب عربستان كه كارنامه بدی در زمینه حقوق زنان دارد به عنوان رییس كمیته‌ای است كه قرار است حقوق زنان را در سراسر جهان محقق كند. پیش‌تر نیز انتخاب عربستان به ریاست پنل شورای حقوق بشر سازمان ملل هم جنجال‌برانگیز شده بود، ریاض كه خود از ناقضان بزرگ حقوق بشر چه در داخل این كشور و چه در خارج از این كشور به عنوان مثال در یمن است، چگونه می‌تواند ریاست پنل‌های حقوق بشری و كمیته حقوق زنان را در سازمان ملل برعهده بگیرد؟

 

اخبار اجتماعی

 

تبعیض مثبت به سود زنان توانمند در جامعه مدنی

شرق- مهدی بهلولی . عضو کانون صنفی معلمان

توانمندی، جنسیت‌بردار نیست؛ یعنی این‌گونه نیست که مردان نسبت به زنان، روی‌هم‌رفته انسان‌هایی توانمندتر باشند. همه ما در زندگی، مردان ناتوان بسیار دیده‌ایم و در برابرش زنانی که در زمینه‌های گوناگون، بسی شایسته و توانا هستند. یکی از جاهایی که توانمندی‌های زنان، نمود آشکارتری می‌یابد، جامعه مدنی است.

توانمندسازی اقتصادی زنان با حمایت از زنان کارگر

شرق- مهزاد صفاری‌نیا.مدرس دانشگاه و عضو مؤسسه راز (رسانه، اندیشه، زن)

از سال ٢٠١٠ با تصویب مجمع عمومی ملل متحد این سازمان با استفاده از واژه‌هایی مانند توانمند‌سازی اقتصادی زنان سعی در بالابردن و توسعه زنان در حق بهره‌مندی از حقوقی نظیر کنترل و بهره‌برداری از منابع، دارایی، اموال، مالکیت و رفاه و به‌دست‌آوردن جایگاه اقتصادی دارد. بررسی اسناد سازمان ملل متحد با موضوع و محوریت حقوق زنان نشان داده است که قبلا هرگز در این اسناد از واژه توانمندسازی اقتصادی زنان استفاده نشده است. کنوانسیون منع هرگونه اشکال تبعیض علیه زنان، برنامه عمل پکن و مقاوله‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار (مقاوله‌نامه‌های مربوط به برابری جنسیتی، تساوی در مزد و موارد دیگر) تنها به موضوعاتی مانند دسترسی برابر زنان و مردان به منابع، حق اشتغال، هماهنگی بین مسئولیت‌های خانوادگی زن و مرد، تقویت ظرفیت‌های اقتصادی زنان، آموزش و عدم تبعیض اشاره داشته است.

یازدهمین نمایشگاه عفاف و حجاب در کنار نمایشگاه کتاب

مهرخانه- یازدهمین نمایشگاه عفاف و حجاب در کنار سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در شهر آفتاب برگزار می‌شود.

به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس، یازدهمین نمایشگاه عفاف و حجاب با همکاری ستاد برگزاری سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در شهر آفتاب برگزار می‌شود.

این نمایشگاه در سالن اختصاصی با عنوان «گوهر زیبایی» میزبان بازدیدکنندگان از این رویداد فرهنگی است.

آیا خبرنگاران حوادث از زنان متنفرند؟

رادیو زمانه- نعیمه دوستدار- تصویر زنان در اخبار حوادث، اغلب بازتولید نگاه ضدزن جامعه و جهت‌دار است. آیا نویسندگان این متن‌ها، از زنان متنفرند؟

اخبار حوادث همواره از اخبار پرمحاطب هر رسانه‌ای هستند. چاپی یا آنلاین، هرگاه خبر قتل، سرقت مسلحانه یا حتی سقوط و سیل و زلزله در رسانه‌ای منتشر می‌شود، آن خبر به سرعت در میان اخبار پرخواننده قرار می‌گیرد. دلیل آن ساده است: اخبار حوادث، دراماتیک، پرکشش، جذاب و معمایی هستند و اغلب در آنها داستانی وجود دارد با محویت یک انسان که مخاطب با آن همذات‌پنداری می‌کند. علاوه بر اینها این نوع اخبار معمولا پرده از آنچه در لایه‌های مختلف جامعه می‌گذرد بر می‌دارند چون به شکل غیرمستقیم آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد، تن فروشی، فقر، خودکشی، تجاوز، فساد اقتصادی، قاچاق و خلاهای امنیتی و .. را پوشش می‌دهند.

تبعات کاهش ۱۱ روزه مرخصی مردان در زمان تولد فرزند

کیهان- معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با گلایه از عملکرد نمایندگان مجلس از جمله رئیس‌مجلس و زنان نماینده نسبت به کاهش ۱۱ روزه مرخصی مردان در زمان تولد فرزند انتقاد کرد.

به گزارش تسنیم، حدود دو ماه قبل؛ مصوبه‌ای در مجلس به تصویب رسید که به زعم کارشناسان امر، بسیار حیرت آور و تاسف‌بار بود، ولی متاسفانه با مصادف شدن ایام نوروز و همچنین در ادامه آن نزدیک شدن به انتخابات، گرد فراموشی و بی‌اهمیتی به این مصوبه عجیب پاشیده شد؛ و آن مصوبه چیزی نبود جز کاهش مرخصی برای مردان در زمان تولد فرزندانشان، بطوریکه به گفته فرشته روح افزا – معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده قرار بود مرخصی مردان در زمان تولد فرزند دو هفته تعیین شود ولی در اقدامی غیرکارشناسی به سه روز کاهش یافت!

حمایت وحید تاج و کیوان ساکت از زنان سرپرست خانوار

ایلنا- کیوان ساکت هنرمند شناخته‌شده موسیقی ایرانی بعد از مدت‌ها دوری ازصحنه حالا درحالی دوباره در تالار وحدت به روی صحنه می‌رود که درهمراهی با وحید تاج و ارکستر وزیری تصمیم گرفته این اجرا حمایتی باشد از زنان سرپرست خانوار.این کنسرت با همت بنیاد خیریه فیروزنیا ساعت ٢١:٣٠ روز ۱۰ خردادماه ‌سال‌جاری در تالار وحدت به خوانندگی وحید تاج برگزار می‌شود.

وقتی زنان به جمع کارگران ساختمانی می پیوندند

در صحن ـ ارسلان بیرانوند: تابستان سال گذشته، انتشار چند عکس در سایت های خبری شهرستان نورآباد دلفان فضای شهر را در بهت و اندوه فرو برد. این عکس ها تعدادی از زنان نورآبادی را نشان می داد که صبح زود و به امید پیدا کردن کار به میدان امام خمینی شهر که محل تجمع کارگران فصلی و ساختمانی است رفته بودند.

انتشار تصاویر این زنان که با سرهای پایین و صورت های استخوانی در گوشه ای از میدان شهر نشسته بودند واکنش های بسیاری را در میان مردم نورآباد ایجاد کرد. بعضی ها بنا به عادت قدیمی به افکار سنتی خود پناه برده و این اتفاق را نشانه از دست رفتن غیرت مردم تلقی کردند.

زنان ترکیه در سکوت می‌میرند

دیپلماسی ایرانی- دست‌کم ۴۱۴ زن در طی سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶، بیش از ۲۹۴ تن در سال ۲۰۱۴ و ۲۳۷ نفر در سال ۲۰۱۳ در ترکیه کشته‌اند – اغلب توسط آشنایان و اعضای فامیل.

عصری آرام در نوامبر ۲۰۱۴، ادا اکوتچن، آپارتمان خود در شهر ساحلی ازمیر را ترک کرد و برای حفظ جان خود گریخت. چندان نتوانست دور شود.

شوهر سابق او، اوگور بویناک، پیش از آن چاقوی آشپزخانه را در پای او فرو کرده بود. همچنان که مرد رد خون او را در پله ها تعقیب می کرد، این زن، مادری ۳۸ ساله و تاجری موفق، فریاد می کشید و طلب کمک می کرد. جیغ های او بیهوده بود، زمانی که بویناک با چاقو ضربه ای مرگ آور به زن سابق خود وارد می کرد همسایه ها در خانه هایشان را قفل کردند. خون وی در راه پله جاری شد، قتل وی توسط دوربین مداربسته ضبط شد و بارها و بارها از تلویزیون ترکیه پخش شد.

نازلی اکوتچن خواهر بزرگتر وی اشک هایش را پاک می کند و می گوید:” او برای این دنیا زیادی خوب بود.”

کاهش ۶ درصدی سزارین در کشور

ایسنا- معاون فنی معاونت درمان وزارت بهداشت اقدامات این وزارتخانه را در راستای تحقق برنامه ترویج زایمان طبیعی در کشور تشریح کرد.

علی ماهر در مراسم روزجهانی ماما که صبح امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزارشد، گفت:در برنامه ترویج زایمان بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زایمان رایگان تحت پوشش این بسته انجام شد. همچنین در این دوره شاهد کاهش شش درصدی سزارین طبیعی و رسیدن نرخ آن از ۵۶ به ۵۰ درصد بوده‌ایم. در راستای توانمندسازی گیرندگان خدمت و در قالب برنامه ترویج زایمان طبیعی ۵۰۰ هزار نفر در کلاس‌های آمادگی زایمان که به صورت رایگان برگزار می‌شود، شرکت کردند. دوره‌های ارزیابی جنین، فوریت‌های مامایی و مدیریت شوک نیز برای توانمندسازی ارائه دهنگان خدمت در گروه‌های مامایی و مهارت آموزی بالینی اعضای هیئت علمی گروه زنان در بیشتر دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار شده‌ است.

زنان کارگر؛ شرایطی که تغییر نمی‌کند

رادیو فردا- رویا کریمی مجد- از سال گذشته تاکنون کمترین تغییری در وضعیت زنان کارگر ایجاد نشده است. آمار بیکاری که سال گذشته علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر ایران اعلام کرده بود که در زنان کارگر دوبرابر شده،‌ همچنان به قوت خود باقی‌است. علی ربیعی، وزیر کار دولت حسن روحانی می‌گوید که از ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده، «بخش اعظمی» به زنان اختصاص داشته اما هیچ آماری در مورد آن ارائه نکرده است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده هم همچنان معتقد است اشتغال زنان ناپایدارتر از مردان است. وضعیت قانونی کارگران و کارگاه‌های کوچک نیز کمترین تغییری نکرده است.

نرخ بیکاری نیز براساس آخرین آمار سال گذشته ، ۱۲.۴درصد اعلام شده بود که براساس همین خبر نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.

جدلی: چتر حمایتی ارشاد برای زنان ناشر باز نشده بسته شد

فارس- مریم جدلی گفت: چتر حمایتی ارشاد در راستای غرفه جمعی به زنان ناشر تعلق نگرفت.

مریم جدلی مدیر انجمن فرهنگی زنان ناشر پیرامون حضور زنان ناشر در نمایشگاه کتاب اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران امسال بهتر از سال گذشته برگزار شد، هر چند در متن برنامه‌ها نقص‌هایی دیده می‌شود، اما درحالت کلی وضعیت خوب است.

تجلیل آکادمی علوم آمریکا از پردیس ثابتی دانشمند ایرانی‌تبار

رادیو فردا- آکادمی ملی علوم آمریکا روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت در مراسمی در واشینگتن، از پردیس ثابتی استاد و سرپرست گروه پژوهش زیست‌شناسی دانشگاه هاروارد تجلیل کرد.

این تجلیل که با اهدای جایزه معتبر «ریچارد لونزبری» همراه بود در تالار بزرگ آکادمی، با حضور صدها تن از شخصیت‌های علمی و دانشگاهی اروپا و آمریکا انجام شد.

جایزه «ریچارد لونزبری» برای گرامیداشت این شخصیت فرهنگدوست آمریکایی نامگذاری شده و هر دو سال یکبار با مشارکت آکادمی علوم فرانسه، به دانشمندان آمریکایی و فرانسوی اعطا می‌شود.

با سیمین خانم بهبهانی در پرواز «ایران ایر» به ایران

رادیو زمانه- ناصر زراعتی – این نوشته را در فایل‌هایم پیدا کردم. دستی به سر و گوشش کشیدم. فکر کردم صبر کنم زمانی به‌مناسبتِ سالروز توّلد (۲۸ تیر) یا درگذشتِ (۲۸ مرداد) سیمین خانم عزیز، منتشرش کنم. بعد، فکر کردم اشکالی ندارد زودتر هم دربیاید.

چند عکسِ همراه کارِ دوستم حمید ذکاوت است که متأسفانه زود از دنیایِ ما رفت. حمید مجموعۀ خوب و باارزشی از عکس‌هایِ شاعران و نویسندگانن و هنرمندانِ ایرانی فراهم کرده بود. در دو دهۀ گذشته، هرگاه دوستی به شهرِ ما میآمد، او را خبر می‌کردم. سریع خودش را می‌رساند و از او عکس می‌گرفت. در چند سفر به ایران نیز از هر نویسنده و شاعر و اهلِ هنر و فرهنگ و فعّال سیاسی/ اجتماعی که توانست عکس گرفت. امیدوارم زمانی مجموعه عکس‌هایش گردآوری و منتشر شود.

ممنوعیت استفاده از تلفن همراه برای زنان در هند!

استفاده از تلفن همراه برای زنان در خارج از خانه در روستای «ماندورا » در ناحیه «ماتهورا» در ایالت «اوتار پرادش» هند ممنوع شد .

روزنامه «هندو » نوشت تصمیم ممنوعیت استفاده از تلفن همراه برای زنان را شورای روستای ماندورای هند برای جلوگیری از فرار دختران از منزل و دیگر آسیب های اجتماعی اتخاذ کرده است.

نقش موثر زنان در استحکام بخشی خانواده به عنوان اولین رکن جامعه

دانا- استاندار قزوین در دیدار با جمعیت بانوان فرهیخته، بر نقش موثر و بی بدلیل زنان در استحکام بخشی خانواده به عنوان اولین و مهمترین رکن جامعه تاکید کرد.

هیس دخترها نمی خندند! مروری بر لزوم توجه به نشاط دختران

جام جم- آرایش غلیظ، سرگردانی میان صفحات دنیای مجازی، آپلود عکس‌های آنچنانی، ولع مصرف کالاهای لوکس و در نهایت درگیر شدن در روزمرگی و رسیدن به بن‌بست. این خوشبینانه‌ترین سرنوشتی است که می‌توان برای طیفی از جوانان و نوجوانانی که در دهکده جهانی گیر افتاده‌اند و معنای واقعی شاد بودن را نمی‌دانند، متصور شد. دنیایی که پر می‌شود از موضوعات مجازی و کاذب که این روزها با نگاهی به چهره شهرهایمان به‌وفور آنها را می‌بینیم. از طرفی هم هر روزه در رادیو، تلویزیون، روزنامه، اینترنت و… از افزایش آمار افسردگی می‌شنویم و می‌خوانیم، اما هیچ‌کس نمی‌پرسد با این اوضاع چگونه می‌توان واقعا شاد بود؟

در مورد نرم‌افزارها و تراجنسیتی‌ها

کیهان لندن- مانی گیلانی – تمام کسانی که با کامپیوتر یا موبایل کار کرده‌اند حداقل یک‌بار مجبور به ثبت نام در یک نرم‌افزار بوده‌اند.

هنگام ثبت نام اکثر نرم‌افزارها از شما می‌خواهند تا جنسیت خود را وارد کنید. در تقریباً تمام نرم‌افزارها برای این گزینه دوانتخاب بیشتر وجود ندارد (مرد یا زن). این موضوع احتمالاً بدیهی به نظر می‌رسد اما برای عده اندکی نه تنها بدیهی نیست بلکه ممکن است نوعی توهین تلقی شود. گویی وجود آنان انکار شده و نادیده گرفته شده‌اند.

اکثر انسان‌ها جنس، جنسیت و رفتار جنسیتی مطابق با همدیگر دارند اما افرادی هستند که این‌گونه نیستند و به عنوانتراجنسیتی شناخته می‌شوند. تراجنسیتی به دلیل حالت‌های مختلف و زیادی که دارد به گروه‌های زیادی تقسیم می‌شود مانندزنانه‌پوشی، دوجنسیتی، تراجنسی، بی جنسیتی، مبدل‌پوشی و… که هر کدام تعریف مشخص خود را دارد.

ترویج زایمان طبیعی به‌همت ماماها

رجا نیوز- معاون وزیر بهداشت با تشریح عضویت ۲۰میلیون ایرانی به‌عنوان سفیر سلامت به جزئیات تدابیر کاهش مرگ ناگهانی ایرانی‌ها پرداخت و گفت: هیچ ایرانی‌ای نیست که وارد واحدهای بهداشتی کشور شود و بسته تعریف‌شده‌ای در زمینه پیشگیری و بهداشت برای او وجود نداشته باشد.

مناقشه سر «ساخت شهرك بازتوانی زنان آسیب‌دیده»

ایسنا- احمد خاكی؛ معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران طرح «ساخت شهرك بازتوانی زنان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب» توسط استانداری تهران را فاقد مبانی علمی و عملی دانست.

نسبت زنان و مردان مصرف‌كننده مواد مخدر در ایران یك به ٩ است

ایرنا- احمد حاجبی؛ مدیركل دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت تعداد معتادان كشور را یك میلیون و ٣٢٥ هزار نفر اعلام كرد و گفت: «نسبت مصرف‌كنندگان مرد به زن ٩ به یك است.

۱۶ درصد زنان و ۱۰ درصد مردان در کشور دچار افسردگی هستند

کیهان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اعلام کرد: ۱۶ درصد از زنان و ۱۰ درصد از مردان در کشور از افسردگی رنج می‌برند.

حبیب‌الله موسوی بهار در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت گفت: ظهور پدیده شهرنشینی، تغییر شیوه زندگی را به دنبال داشته است.

مردان ایرانی بیشتر از زنان دچار مشکل ناباروری هستند

مهرخانه- رئیس انجمن جنین‌شناسی با اشاره به اینکه بیش از۵۰ درصد ناباروری درایران به دلیل مشکلات مردان است، گفت: از۲۴ میلیون و۲۰۰ هزارزوج، ۳/۵ میلیون زوج مشکل ناباروری دارند.

افزایش چاقی در میان زنان جامعه نگران کننده است

قدس آنلاین- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رییس مرکز بهداشت استان اصفهان از افزایش چاقی در میان زنان جامعه ابراز نگرانی کرد.

دکتر رضا خدیوی ضمن اشاره به معضل چاقی که تعداد زیادی از خانواده های ایرانی را درگیر خود کرده است، افزود: طبق آمار به دست آمده از هر ۲ مرد ایرانی یک نفر به چاقی مبتلا هستند و در میان خانم ها نیز از هر ۳ زن ۲ نفر اضافه وزن و چاقی دارند که این آمار خوشایند نیست.

از جنبش زنان در امریكا تا جنگ‌های پونیك

مجموعه تاریخ جهان می‌كوشد چشم‌انداز گسترده و ژرفی از سیر تاریخ عرضه كند. این مجموعه كه توسط انتشارات ققنوس منتشر می‌شود با ارایه زمینه‌های فرهنگی رخدادهای تاریخی خواننده را مجذوب می‌سازد. مجموعه تاریخ جهان اندیشه‌های سیاسی، فرهنگی و فلسفی تاثیرگذار را در گذر مشعل تمدن از بین النهرین و مصر باستان به یونان، روم، اروپای قرون وسطی و دیگر تمدن‌های جهانی تا روزگار ما پی می‌گیرد.

این مجموعه نه تنها برای آشنایی خوانندگان با مبانی تاریخ تدوین شده است بلكه همچنین در پی آگاه ساختن آنها از این واقعیت است كه زندگی‌شان بخشی از سرگذشت كلی انسان‌ها است. هر جلد این مجموعه برداشتی جامع و روشن از یك دوره مهم تاریخی را به خواننده ارایه می‌دهد.

انتشارات ققنوس طی سال‌های گذشته تاكنون ٦٨ جلد از این مجموعه را منتشر كرده بود كه به تازگی پنج جلد دیگر نیز به آن اضافه كرده است. عناوین این مجلدات پنج‌گانه اخیر كه از شماره ٦٩ تا ٧٣ را شامل می‌شود به ترتیب عبارتند از؛ جنبش زنان امریكا، ساخت بمب اتمی، تاریخ پرستاری، پیدایش هند نوین و جنگ‌های پونیك.

معرفی بیش از ۴۰ جلد کتاب در موضوع برابری و زنان

نجمه واحدی در صغحه فیس‌بوکش لیستی از ۴۰ کتاب در حوزه زنان را که می‌توان از نمایشگاه کتاب خرید، تهیه کرده است.

اخبار ورزشی

تاج: ورزشگاه‌های ایران آماده حضور زنان نیست

ایسنا- رئیس فدراسیون فوتبال می‌گوید ورزشگاه‌های ایران به‌لحاظ زیرساخت و فنی آماده حضور زنان نیست. به گزارش ایسنا، مهدی تاج پس از برگزاری انتخابات هیئت فوتبال استان خراسان جنوبی، در نشست خبری درباره احتمال حضور زنان در ورزشگاه‌های فوتبال گفت: «حضور بانوان در استادیوم‌ها مستلزم یک‌سری اتفاق‌هاست. همه می‌دانیم که ورزشگاه‌های ما به‌لحاظ زیرساخت و فنی آمادگی این کار را ندارند. درحال‌حاضر ورزشگاه آزادی بهترین ورزشگاه ماست، ولی امکان ورود و خروج برای بانوان در این ورزشگاه وجود ندارد

گزارش فدراسیون جهانی بسکتبال از تصویب حجاب برای زنان

ایسنا- فدراسیون جهانی بسکتبال در گزارشی به تصویب قانون حجاب برای بسکتبالیست های زن مسلمان پرداخت.

کنگره فیبا با حضور نمایندگان ۱۳۹ کشور جهان برگزار شد و در یکی از این تصمیمات تصمیم این نهاد برای حجاب بسکتبالیست های زن مسلمان در مسابقات مورد تایید قرار گرفت.

این لباس از اول اکتبر ۲۰۱۷ می تواند مورد استفاده قرار گیرد و طوری طراحی شده است که خطر مصدومیت بازیکنان را کاهش و رنگ خود را در طول بازی حفظ کند.

این روسری ها با این قید و شرط مورد استفاده قرار خواهند گرفت که به رنگ سیاه یا سفید یا دیگر رنگ های غالب باشد.

خواب زمستانی شورا و انحلال تیم زنان ملوان انزلی

رادیو زمانه- سمیه تالشی- هفته گذشته، خبر حذف فوتبالیست زن ایرانی، شیوا امینی، از تیم ملی فوتبال زنان دوباره مساله چالش ها و مشکلات ورزش زنان در ایران را به صدر اخبار رسانه ها آورد. بنابه گفته شیوا امینی، حذف او از تیم ملی فوتبال به دلیل انتشار عکس های بی حجاب در صفحه اینستاگرامش بوده است.

محمود مشحون: زنان بسکتبالیست به جایگاه واقعی شان می رسند

مهر-رئیس فدراسیون بسکتبال با اشاره به مصوبه فیبا برای حضور محجبه بانوان در میادین بین المللی گفت: خوشحالم که زنان مسلمان بسکتبالیست هم به جایگاه واقعی دست پیدا می کنند.

پیگیری مطالبه زنان

از نامه سلطانی‌فر به رییس فدراسیون بین‌المللی بسكتبال تا حضور زنان در ورزشگاه‌ها

اعتماد- زنان نیمی از جامعه ایران را تشكیل می‌دهند، پس نباید به آنها تنها به عنوان مادر، خواهر، همسر، فرزند و… نگاه كرد و توجه لازم را به نیازها و خواسته‌های آنها داشت. به جرات می‌توان گفت هیچ زمان به اندازه امروز شاهد تاثیر زنان بر سرنوشت كشور نبوده‌ایم. امروزه حضور گستره بانوان در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف پررنگ‌تر از هر دوره‌ای است و هیچ كس نمی‌تواند منكر تاثیری كه آنها بر جامعه داشته و می‌گذارند، شود. به نظر می‌رسد حالا زمان آن فرا رسیده كه نگاه‌های تبعیض آمیز گروهی خاص نسبت به این تشكیل‌دهندگان نیمی از جامعه از میان برداشته شود تا بیشتر و بیشتر بتوان از این نیروی انسانی عظیم در موفقیت كشور بهره ببریم. تردیدی نیست كه با همكاری و همراهی زنان جامعه ایران زودتر و بهتر می‌تواند به اهداف خود برسد، از همین رو نباید موانع تازه‌ای پیش روی شهروندان زن گذاشت و موانع موجود را نیز از سر راه آنها برداشت. واقعا حضور زنان در ورزشگاه‌ها یا رقابت‌های ورزشی چه ضرر و زیانی دارد كه این اندازه وقت و انرژی برای جلو‌گیری از آن صرف می‌شود؟

به اشتراک بگذارید