انتخابات به پایان رسید، زنان به کجا رسیدند؟
19 می 2017
یادداشتی بر رمان «این خیابان سرعت گیر ندارد»
29 می 2017

یک هفته با خبر، یک هفته با زنان

در دنیای زنان چه خبر؟ ۳۰ اردیبهشت تا پنجم خرداد ۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید (bit.ly/machonews ) تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید

 

اخبار سیاسی

اولادقباد؛ گزینه نهایی فراکسیون زنان برای ورود به هیات رئیسه شد/زنان وارد سازوکار اداره مجلس می‌شوند؟
خبرآنلاین- عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: در جلسه امروز فراکسیون زنان با رای گیری که صورت گرفت خانم اولاد قباد انتخاب شد تا در انتخابات هییت ریسه مجلس شرکت کند با روی کار آمدن مجلس دهم و رکورددار شدنش در تعداد حضور زنان این انتظار شکل گرفت که حداقل یک زن در هیئت رئیسه حضور داشته باشد. روز گذشته زمزمه هایی از کاندیداتوری فاطمه سعیدی، پروانه مافی و فریده اولاد قباد برای انتخابات هیأت رئیسه مجلس به گوش می رسید زمزمه هایی که امروز شکل رسمی تری به خود گرفت.

دیدبان حقوق بشر از شرایط نابرابر برای زنان ایرانی انتقاد کرد
رادیو فردا- دیدبان حقوق بشر از تبعیض‌ها و موانع موجود پیش راه زنان ایران در جامعه و بازار کار انتقاد کرد. این سازمان بین‌المللی و غیردولتی مدافع حقوق بشر از جمهوری اسلامی خواست تا برای رفع این موانع، قوانین و شرایط اجتماعی خود را اصلاح کند. گزارش جامع دیدبان حقوق بشر روز چهارشنبه، سوم خرداد، با عنوان «این جمع مردانه است» منتشر شد.

تعدادی از زنان قمی در اعتراض به سند ۲۰۳۰ همزمان با سفر رئیس‌جمهور به قم تجمع کردند
تسنیم- تعدادی از زنان قمی همزمان با سفر رئیس‌جمهور به قم به اجرای سند ۲۰۳۰ اعتراض کردند.تجمع اعتراضی جمعی از زنان قمی نسبت به تلاش دولت برای اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو و استحاله نظام آموزش‌وپرورش کشور، همزمان با سفر رئیس‌جمهور به قم در مقابل مدرسه امام موسی کاظم (ع) برگزار شد.

سند ذلت‌بار ۲۰۳۰ ، از ادعای دولتمردان تا واقعیت
کیهان- این روزها بحث و گفت‌وگو در‌باره سند ۲۰۳۰ و ماهیت آن فراوان است. دولتمردان طبق معمول با انکار و پنهانکاری،می‌کوشند همه چیز را عادی جلوه بدهند و حاضر نیستند درباره آن سرسوزنی روشنگری کنند و با منتقدان گفت‌وگو کنند. سال قبل کیهان در این‌باره مفصلا نوشت و زنگ خطر را به صدا در‌آورد اما دستگاه‌های مسئول همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و دستگاه قضایی، به نحو شایسته و بازدارنده به موضوع ورود نکردند! نتیجه آن شد که رهبر عزیز انقلاب خود وارد میدان شده و هشدار دادند. با این حال، رئیس‌جمهور همچنان از در انکار و ادعای شرط گذاری و … وارد می‌شود و حاضر به توقف اجرای این طرح خیانت بار نیست!

زنان در حال شکستن حصارهای شیشه ای
درصحن-شوراها: افزایش مشارکت زنان در انتخابات شورای پنجم از سوی معاون امور زنان رئیس جمهور به «آغاز ترک برداشتن سقف ها و حصارهای شیشه ای» تعبیر شد. مولاوردی با بیان اینکه رشد مشارکت زنان نشانه تقویت و ارتقای اعتماد به نفس و خودباروری زنان است گفته: اراده ای که از پایین به بالا شکل گرفته و در حال پیش روی است، می رود تا گوی سبقت را از تصمیم گیرانی که هنوز در واگذاری مسئولیت ها به زنان و جوانان دست و دلشان می لرزد، برباید. واگذاری سمت های کلان اجرایی به زنان در ایران کماکان با چالش روبروست. اگرچه تابوی حضور زنان در هیات وزیران در دولت احمدی نژاد شکست ولی در دولت روحانی باز زنی به سمت وزارت گماشته نشد. احتمال می رود در کابینه دوم روحانی وزیری از میان زنان انتخاب شود.

چرا تعداد زنان در شوراهای سیستان و بلوچستان بیش از دو برابر شد؟
بی‌بی‌سی- نیکی محجوب-حضور پررنگ زنان در پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و افزایش چشمگیر تعداد زنان منتخب نسبت به دوره‌های گذشته توجه بسیاری را جلب کرده است. تنها در استان سیستان و بلوچستان ۴۱۵ زن در این دوره وارد شوراها شدند، در حالی که در دوره گذشته ۱۸۵ زن در شوراهای شهر و روستای این استان عضو بودند. چه شد که زنان در این استان که در زمره استان‌های محروم ایران به حساب می‌آید، پا به عرصه فعالیت‌های اجرایی و مدیریتی گذاشتند؟

مشروعیت‌بخشی به نظام در برابر کدام امتیاز برای زنان؟
رادیو زمانه- آوا هما- با توجه به شریط خاص ایران که در آن ساختار سیاسی نظام شهروندان را مدام در مقابل انتخاب بین و بد بدتر قرار می‌دهد زنان و دیگر شهروندان درجه دو نظیر اعضای اقلیت‌های زبانی و مذهبی، اگر هم تصمیم می‌گیرند پای صندوق‌های رای بروند، شایسته است که چند مسئله را مد نظر قرار دهند.

انتخابات شوراها، آیا سیاست مردانه ایران دگرگون شده است؟
بی‌بی‌سی- آزاده دواچی فعال حقوق زنان- انتشار نتایج انتخابات شوراها که روز بیست و پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد، حاکی از راه یابی تعدادی از زنان از شهرهای مختلف به شوراهای شهر و روستاها است. لیست اصلاح طلبان که زنان هم بخشی از آن بودند در شهرهای تهران، مشهد و زاهدان تمام کرسی ها را از آن خود کرد. نام هایی از زنان راه یافته به شوراهای شهر و روستا منتشر شده است.

زنان و روسای جمهوری ایران

رادیو فردا- از بنی‌صدر تا روحانی،‌ از هاشمی تا احمدی نژاد، بر زنان ایرانی چه گذشت؟ آیا تغییر روسای جمهور بر وضعیت زنان ایرانی تاثیری گذاشته است؟ رویا کریمی مجد در گزارش ویژه انتخابات ۹۶ نگاهی داشته به فراز و فرود زنان در دوران روسای جمهور ایران،‌از ابوالحسن بی‌صدر تا حسن روحانی، روسای جمهوری که هر کدام نگاه و برنامه‌ای خاص برای زنان داشتند. برنامه‌هایی که با موفقیت اجرا شد و برنامه‌هایی که ناکام ماند.

مطالبات زنان در انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با مهدیه گلرو: داشتن وزیر زن قابل دسترس است
عصرنو- مهدیه گلرو، فعال حقوق زنان و عضو کانون شهروندی زنان در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران گفت که موضع‌‌گیری و وعده‌های کاندیداهای ریاست جمهوری درباره مسائل زنان، نشان می‌دهد که علیرغم همه فشارها و همه سرکوب ها جنبش زنان دارد نتیجه ۴۰ سال تلاش خود را می‌بیند.خانم گلرو به کمپین گفت که همه کاندیداها مجبور شده‌اند در مورد زنان در سخنرانی‌ها و توییت‌های‌شان حرف بزنند و این نشان می‌دهد که می‌بینند جامعه زنان مطالباتی دارند و نمی‌توانند درباره این خواسته‌ها سکوت کنند.

مولاوردی: در بهار فعالیت های مدنی تعجب می کنم که صدای مطالبات زنان را نمی شنوم
عصر ایران؛ مهسا صفایی- اصلاح قانون خروج زنان از کشور، شبکه سازی مدیران زن سراسر کشور، تأکید بر برابری دیه زنان و مردان، ورود زنان به ورزشگاه ها و اصلاح قانون فرهنگ حجاب و … از جمله مواردی بوده است که مولاوردی معاون رئیس‌جمهور ایران در امور زنان و خانواده در طول ۴ سال نخست دولت یازدهم تاکید و تلاش داشت. مسلما یکی از نشانه ها و دلایل مستندی که ادامه دولت روحانی را در وضعیت کنونی عقلایی و بخردانه می کند مشاهده و مقایسه آمار مشارکت زنان در دولت یازدهم با سایر دولت هاست که خیلی از این آمار با همت شهیندخت مولاوردی و امثال او انجام شد.

هیچ کاندیدایی زنان و مشکلات شان را ندید
ایران وایر- ماهرخ غلامحسین پور-«نجمه واحدی»، دانش آموخته جامعه شناسی و فعال حقوق زنان ساکن ایران است. او می گوید با وجود تلاش های زیادی که برای پررنگ کردن مطالبات زنان انجام داده اند اما کاندیداهای ریاست جمهوری در سخنان، برنامه ها و وعده های اصلی خود به مطالبات زنان به عنوان نیمی از جامعه توجهی نشان نداده اند. او زنان را عنصر غایب و مغفول مانده در اغلب دوره های انتخابات می داند.

سهم زنان مدبر از دولت دوازدهم چه خواهد بود؟
کلید ملی- سپیده سعیدی- بی شک سهم زنان در کابینه دولت دوازدهم و البته مشارکت سی درصدی زنان در دولت یکی از مهمترین مباحثی است که این روزها می‌توان مطرح و آن را از رییس دولت دوازدهم مطالبه کرد. گرچه دکتر «حسن روحانی» در دولت یازدهم ثابت کرد که به مدیریت و حضور زنان در عرصه های سیاسی، اجتماعی و بین الملل معتقد بوده و در این راستا گام‌های موثری نیز برداشته است. می‌توان به جرات اظهار کرد که دولت یازدهم در بکارگیری زنان در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی ساختار شکنی کرد.

فعالان حوزه زن: آقای روحانی، زنان بیشتری به کابینه راه بدهید
خبرآنلاین- فهیمه حسن‌میری: با تمام شدن روزهای پرهیاهوی انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، بعد از این كه مردم پای صندوق‌های رای حاضر شدند و ایستادن‌های طولانی زیر آفتاب در صف‌ها را برای نوشتن نام كاندیدای مورد نظرشان تاب آوردند، حالا نوبت امیدواری است؛ امیدواری برای تحقق وعده‌هایی كه به آنها داده شده و شعارهایی كه شنیده‌اند. حالا قشرهای مختلف منتظرند وعده «نیمه راهیم، برنمی‌گردیم» محقق شود و مسیری كه دولت یازدهم شروع كرده، در چهار سالی كه پیش رو دارد، برای رسیدن به شرایط بهتر ادامه پیدا كند. زنان هم یكی از اقشاری هستند كه با پایان انتخابات، حالا منتظر تدبیر و امید دولت جدید برای رسیدن به مطالبات‌شانند.

زنان ایرانی و دور دوم ریاست جمهوری حسن روحانی
رادیو فردا- در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، وعده‌های مختلفی به زنان ایرانی داده شد، از برقراری عدالت جنسیتی تا اختصاص کرسی های وزارت به زنان، از تلاش برای مشارکت زنان نخبه در سیاست تا توجه به وضعیت تحصیلی دختران روستایی، از تغییر قوانین مدنی تا تامین شغل برای زنان تحصیل‌کرده. و حالا حسن روحانی، با کسب ۵۷ درصد آرا به عنوان دوزدهمین رئیس‌جمهور ایران برگزیده شده است.

حسن روحانی و «شنیده شدن صدای جوانان، زنان و همه اقلیت‌ها در انتخابات»
رادیو فردا- دربارهٔ گفته‌های روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت رئیس جمهوری ایران دربارهٔ «شنیده شدن صدای جوانان، زنان و همه اقلیت‌های قومی ومذهبی» امیرمصدق کاتوزیان در گزارشی با فاطمه گوارایی فعال مدافع حقوق زنان در تهران و سوما صفاری تحلیل‌گر «آژانس خبری موکریان» در سنندج گفت‌وگو کرده است.

پشت پرده ریاست زنانه در سازمان میراث
ایسنا- کاریزماتیک یا قلدر؟! در ابتدای انتصاب دهمین رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این ذهنیت حاکم بود که این حوزه به مردی توانمند و کاریزماتیک یا شاید هم قلدر با نفوذی بالا نیاز دارد تا ماموریت این سازمان را که به عقیده رؤسای پیشین آن، مخروبه‌ای بازمانده از دولت قبل بود، به سرانجام برساند. برای این تفکر دو استدلال وجود داشت؛ نخست آنکه این حوزه به حدی فراخ است که باید شخصیتی چالشگر، پیگیر، محکم و کاریزماتیک با نفوذی بالا انتخاب شود تا بین دستگاهی رفتار کند. دیگر آن‌که این سه حوزه به قدری فراخ است که هر چه کار در آن انجام شود در نهایت فاصله‌ای زیاد وجود دارد که با سر و صدا می‌توان روی آن سرپوش گذاشت، تجربه تلخی که این سازمان بارها پشت سر گذاشته است.

شهرهای جنوب شرق در دست زنان
شهروند- نيره خادمي- امسال ‌سال حيرت است. از همان روزي كه انتخابات همزمان رياست‌جمهوري و شوراي شهر برگزار شد، خبرها هم جالب شد. از موفقيت ليست‌هاي اميد در شوراهاي كلانشهرهاي كشور تا رأي‌آوري بعضي چهره‌هاي معمولي مثل دستفروش، پاكبان يا يك فرد نابينا مواردي بود كه به‌عنوان پديده‌هاي انتخابات از آنها ياد شد و حالا هم حرف درباره پديده حضور زنان است آن هم در شوراهاي سيستان‌وبلوچستان. ديروز علی اوسط‌هاشمی، استاندار سیستان‌وبلوچستان خبر را اعلام كرد: «٤١٥ زن به شوراهای شهر این استان راه یافته‌اند و بالاترین میزان زنان راه‌یافته به شوراهای اسلامی سیستان‌وبلوچستان به خاش با ١٣١ نفر اختصاص دارد.»

زنانی که حق زنان را گرفتند

دوات: «ما ۴۹ درصدیم؛ سهم ما از کابینه چند درصد است؟» این شعاری بود که در روزهای منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر، در دست برخی از زنانی که برای حمایت از حسن روحانی به استقبال او رفته بودند دیده می‌شد. دولت در چهار سال گذشته چند فرماندار و بخشدار زن در شهرهای مختلف منصوب کرد. اتفاقی که به گفته روحانی، واکنش‌هایی را هم از طرف افرادی سنتی به همراه داشت. گرچه در این چهار سال، هیچ زنی بین وزرای دولت یازدهم دیده نشد، اما انتخابات شوراهای شهر، نشان داد که زنان می‌خواهند در نهادهای تصمیم‌گیری و مدیریتی حضور داشته باشند. ۲۸ درصد منتخبان شورای شهر تهران زن هستند و این اتفاق برای نخستین بار در تاریخ شوراهای شهر تهران رخ داده است.

زنان آمدند، انتخاب کردند و انتخاب شدند
شرق- آذر منصوري- انتخابات به پایان رسید و جامعه شاهد حضور پرشور زنان؛ چه در پای صندوق‌های رأی و چه در نتایج انتخابات شوراهای شهر و روستا بود؛ به‌طوری‌که براساس اخبار، برای اولین‌بار در تاریخ شورای شهر تهران، شاهدیم که به شش زن جواز ورود را داده‌اند در حالي كه در استان‌هايي مانند سيستان و بلوچستان، بيش از ٤٥٠ نفر از زنان در فهرست منتخبان شهر و روستا شگفتي آفريدند و انتخاب شدند. از سوي ديگر، حضور زنان در پاي صندوق‌هاي رأي ركوردي تاريخي از خود به جا گذاشت به‌طوري كه آمارها از حضور ٦٠ درصدي رأي زنان خبر مي‌دهد.

رکورد حضور زنان در شورای شهر تهران شکسته شد
خبرآنلاین- براساس آمار اعلام شده از منتخبان مردم در شورای شهر پنجم، ۶ زن به جمع اعضای شورای شهر تهران آمدند. طلسم حضور زنان در شورای شهر تهران شکسته شد. طی ۴ دوره گذشته در شورای شهر تهران از دوره اول تا دوره چهارم این شورا بیش از ۳ عضو زن در صندلی‌های شورا را به خود ندیده‌ بود.

تغییر سیمای مردانه شوراهای شهر و روستا در شرق کشور ، ناظران را غافلگیر کرد
روزنامه ایران- ۱۸ هزار زن در برابر ۲۶۹ هزار مرد، به میدان رقابت شوراهای شهر و روستا وارد شدند تا در یک مبارزه سخت و نفس گیر، چندین کرسی شهرو روستا را از آن خود کنند. از این ۱۸ هزار زن، بیش از ۶ هزار زن در شهرها و مابقی یعنی حدود ۱۱ هزار زن هم در روستاها به مصاف رقیبان خود رفتند. در حقیقت زنان روستایی با افزایش آمار قابل توجه خود در ثبت‌نام‌ها، از پیش از اعلام نتایج نهایی، نوید دستیابی به موفقیت بیشتری را می‌دادند. این درحالی بود که در دوره چهارم ۱۲ هزار زن کاندیدا شده بودند. هم اکنون نیز ۳ هزار زن فقط به عنوان عضو اصلی و یک هزار و ۵۴۴ زن نیز به عنوان دهیار در شهر و روستاها مشغول بکارند. با این همه آماربالای مشارکت‌ها بویژه در روستاها، حاکی از افزایش حضور زنان در دوره پنجم شوراهای شهر و روستاست. اگرچه هنوز آمار رسمی از سوی وزارت کشور درباره درصد زنان منتخب شوراهای شهر و روستا منتشر نشده، اما حضور میانگین ۲ زن در اغلب مراکز استان‌های کشور، نشان می‌دهد که شورای پنجم، قاعده مردانه شوراها را بیش از گذشته برهم زده است!

افزایش ۴۰ درصدی حضور زنان روستایی در شوراهای مازندران
ایرنا- رئیس ستاد انتخابات مازندران گفت که آمار زنان عضو شورا در مناطق روستایی این استان در دوره پنجم ۴۰ درصد در مقایسه با از دوره چهارم بیشتر شده است . علیرضا یونسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در دوره پنجم ۲۰۵ زن به عضویت شوراهای اسلامی روستاهای مازندران در آمدند.

اتفاق مبارک حضور زنان در شوراها را نباید دستکم گرفت
ایرنا – معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده نوشت: نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات شوراهای شهر و روستا از ورود شایان توجه زنان به این پارلمان های محلی در اقصی نقاط کشور حکایت دارد، این اتفاق مبارک را نباید دستکم گرفت و راحت از کنار آن عبور کرد.

شهرهای جنوب شرق در دست زنان
شهروند- نيره خادمي- امسال ‌سال حيرت است. از همان روزي كه انتخابات همزمان رياست‌جمهوري و شوراي شهر برگزار شد، خبرها هم جالب شد. از موفقيت ليست‌هاي اميد در شوراهاي كلانشهرهاي كشور تا رأي‌آوري بعضي چهره‌هاي معمولي مثل دستفروش، پاكبان يا يك فرد نابينا مواردي بود كه به‌عنوان پديده‌هاي انتخابات از آنها ياد شد و حالا هم حرف درباره پديده حضور زنان است آن هم در شوراهاي سيستان‌وبلوچستان. ديروز علی اوسط‌هاشمی، استاندار سیستان‌وبلوچستان خبر را اعلام كرد: «٤١٥ زن به شوراهای شهر این استان راه یافته‌اند و بالاترین میزان زنان راه‌یافته به شوراهای اسلامی سیستان‌وبلوچستان به خاش با ١٣١ نفر اختصاص دارد.»

پرسش‌هایی درباره ۷ مرکز استانی که زنان به شورای آن راه نیافتند
کلید ملی- ۷مرکز استان اینک شورایی مردانه و بدون حضور زنان یافته‌اند. در حالی که در دوره چهارم فقط ۲ شورا ترکیبی مردانه داشت. اینک باید این پرسش پاسخ داده شود که آیا شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان که قرار بود با تعیین سهمیه ۳۰درصدی برای زنان موجب تبعیض مثبت در میان زنان شود اساساً هوشمندانه به ارائه فهرست پرداخته است و آیا در ۷شهرو مرکزاستانی که اینک هیچ زنی به آن راه نیافته‌است اقدام موثری از سوی «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان» صورت گرفته بوده است؟ کلیدملی : گرچه ۳۰/۹درصد از کرسی‌‌های شورای مراکز استان‌ها به سبب قانونی که مجلس نهم تصویب کرد نسبت به دوره چهارم کاسته شد اما تغییرچندانی در نسبت اشغال کرسی‌ این شوراها توسط زنان به ‌چود نیامده‌است.

چرا تعداد زنان در شوراهای سیستان و بلوچستان بیش از دو برابر شد؟

حق نشر عکسFARSImage captionحمیرا ریگی، نخستین فرماندار زن در سیستان و بلوچستان

بی‌بی‌سی- نیکی محجوب- حضور پررنگ زنان در پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و افزایش چشمگیر تعداد زنان منتخب نسبت به دوره‌های گذشته توجه بسیاری را جلب کرده است. تنها در استان سیستان و بلوچستان ۴۱۵ زن در این دوره وارد شوراها شدند، در حالی که در دوره گذشته ۱۸۵ زن در شوراهای شهر و روستای این استان عضو بودند. چه شد که زنان در این استان که در زمره استان‌های محروم ایران به حساب می‌آید، پا به عرصه فعالیت‌های اجرایی و مدیریتی گذاشتند؟

پول تبلیغات نداشتم، اعتماد زنان و مردان را داشتم
ایران آنلاین- ترانه بنی یعقوب- گزمه هفت فرزند دارد.مجبور است دائم به کودکانش تذکر دهد تا آرام باشند تا او حرفهایش را بزند. فرزند کوچکش را در آغوش می‌گیرد: «من این بار ۸۹۹ رأی آوردم دو نفر دیگر مرد هستند. جواد حاج احمد رئیس شورا شد.من تا حالا سه بار عضو شورا بوده‌ام، هر بار هم رأی آوردم این بار اما بیشتر.خانواده‌ای نبوده که در این سالها مشکل داشته و من بی‌توجه از کنارش گذشته باشم اگر زنی سرپرست خانوار بود یا بچه یتیم داشت همیشه کمکش کرده ام.»

شوراها، سکوی رسیدن زنان به فرصت های برابر
ایرنا- نتایج انتخابات شورای شهرو روستا، از حضور پررنگ زنانی حکایت دارد که عرصه های محدودیت و محرومیت را کنار زده و در کنار توانمندی مادری، همسری و زنانگی خود، برای توسعه کیفی شهر و روستا به صحنه حضور سیاسی و اجتماعی پا نهاده است.

شهر دار زن می‌خواهیم
شرق- نيره خادمی- تكليف اعضاي شوراي جديد شهرتهران كه مشخص شد، افكار عمومي امان نداد و گمانه‌زني‌ها شروع شد براي پنجاه‌وهشتمين شهردارتهران. محمدباقر قاليباف با تمام نقاط تاريك و روشني كه در كارنامه یک ساله خود داشت، رفتني است و حالا درميان كساني كه احتمالا به جاي او به بهشت خواهند رفت، جز مردان سياسي نام زنان هم برده مي‌شود؛ مثل زهرا صدراعظم نوري، معصومه ابتكار و کمی هم فائزه‌ هاشمی.

یک کارشناس :حضور زنان در عرصه کارآفرینی یک الزام است
ایرنا ـ به گفته یک کارشناس و استاد دانشگاه حضور زنان در عرضه کارآفرینی کشور در بهبود شاخص های اقتصادی و در نتیجه کارآمد شدن سرمایه انسانی جامعه نه بعنوان یک گزینه بلکه به یک الزام و مطالبه اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است. «پوراندخت نیرومند» گفت: کسب و کار، خود اشتغالی و کارآفرینی را باید از یکدیگر متمایز کرد ، کارآفرین فردی است که فرصت ها را شناخته و براساس این شناخت خدمات و کالاهایی با ارزش عرضه کند و در نتیجه توسعه فناوری، جذب سرمایه را موجب شود.

تابوي استفاده از زنان در كابينه شكسته شود
ايلنا: غلامرضا تاجگردون عضو فراکسيون اميد مجلس در تشريح اينکه دولت چگونه مي‌تواند به مطالبه‌هاي فراوان جامعه در مباحث مختلف مربوط به توسعه سياسي که در جريان تبليغات انتخاباتي از سوي شهروندان سراسر کشور مطرح شد، جامه عمل بپوشاند، گفت: «واقعيت اين است که هر دو کانديداي انتخابات، هم آقاي روحاني و هم رئيسي جسارت بالايي از خود نشان داده و هر دو نفر درخصوص مسائل مختلف سياسي اعم از موضوعات داخلي و خارجي ورود داشتند».

زنان در این دوره از انتخابات از فریب‌کاری و استفاده از دین احساس خطر کردند
ایلنا- مشاور زنان در دولت اصلاحات گفت: زنان ما پایبند به ارزش‌های دینی و اخلاقی هستند و امنیت را با آزادی می خواهند و مشارکت اجتماعی با حفظ کیان خانواده را می‌طلبند. زهرا شجاعی در مراسم تقدیر از فعالان ستادهای انتخاباتی روحانی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم گفت: مادامی که جریان اصلاحی طلبی در جامعه رواج داشته باشد خداوند آن جامعه را نابود نخواهد کرد.

هيچ فرقي بين زن و مرد به‌عنوان شهروند وجود ندارد
قانون-مريم‌چهاردولي- بنیان‌گذار دفتر امور زنان و خانواده در سپاه، مدیر مسئولي چندین فصل‌نامه‌ مطالعاتی و تحقیقاتی و نشریاتی چون شمیم ‌، نساء و چندین سایت مانند تارنماي خانوادگی شمیم، نونهال و تدريس دانشگاه از نمونه فعاليت‌هاي اجتماعي و سياسي اوست؛ ولي وقتي بنا به معرفي باشد، خود را همسر سرلشگر رحيم‌صفوي مي‌خواند و او را عصاره انقلاب مي‌داند. خانم مهرشاد شبابي، از پاسداراني است كه سال‌هاي جواني خود را براي انقلاب اسلامي و تعالي بنيان خانواده در نظام هزينه كرده و دستاوردهاي فراواني نيز در اين زمينه به دست آورده است. اگر كسي از دور به او نگاه كند تصور دارد كه زني با تفكرات محافظه‌كارانه و بسته است ولي پاي صحبت با او كه مي‌نشينيم، نگاه‌مان كامل عوض مي‌شود.

دژ دفاعی اروپا، در دست زنان
ایسنا- انتصاب یک زن در مقام وزارت دفاع فرانسه نشان می‌دهد که عناصر دفاعی در چهار مورد از پنج مورد اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا، در دست زنان قرار دارد.زمانی که وزرای دفاع اروپا اخیرا در بروکسل تشکیل جلسه دادند، تمام چشم‌ها روی یک تازه‌وارد خیره مانده بود؛ خانم “سیلوی گولار” از قانونگذاران سابق لیبرال است که کمتر از ۲۴ ساعت پیش از نشست بروکسل به عنوان وزیر دفاع فرانسه منصوب شد.

ایوانکا ترامپ زنان سعودی را به آزادی ترغیب کرد
ایوانکا ترامپ دختر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از زنان سعودی خواست که به تلاش خود برای به دست آوردن آزادی های بیشتر تلاش کنند.ایوانکا ترامپ در دیدار با گروهی از زنان سعودی در ریاض گفت: تحولات سال های گذشته برای زنان سعودی دلگرم کننده است، ولی همچنان باید تلاش کنند و برای به دست آوردن آزادی مبارزه کنند.

حراج حقوق زنان توسط ایوانکا و ملانیا
وطن امروز- ابعاد تهوع‌آور تملق‌گویی‌های کاسبکارانه آمریکایی‌ها از نظام مرتجع سعودی تنها به سخنرانی‌های ترامپ در نشست سران اسلامی و عربی محدود نمی‌شد بلکه اعضای خانواده او را هم شامل می‌شد. ملانیا ترامپ، همسر رئیس‌جمهور آمریکا، در تلاشی ناشیانه برای سرپوش گذاشتن بر رفتار تبعیض‌آمیز و ناعادلانه آل‌سعود و وهابیون با زنان عربستان، از موضوعی موهوم تحت عنوان قدرت گرفتن و توانمندسازی بانوان در این کشور تمجید کرد. او پس از دیدار از مرکز خدمات پس از فروش شرکت جنرال الکتریک در ریاض که تمام کارمندان آن زن هستند، قدرتمند شدن زنان را در این کشور تحسین کرد.

اخبار اجتماعی

افزایش مرخصی زایمان برای مردان تنها با ارایه لایحه از سوی دولت
خانه ملت- سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در صورت عدم اجرای قانون مرخصی زایمان زنان و مردان از طریق کمیسیون اصل نود می توان این مسائل را پیگیری کرد. محمدنعیم امینی‌فرد در خصوص عدم اجرای کامل قانون مرخصی زایمان زنان و انتقاد وزارت بهداشت و درمان به مرخصی سه روزه مردان پس از زایمان همسر، گفت: مرخصی مردان پس از زایمان همسرانشان در بسیاری از کشورها مانند اسکاندیناوی بین دو هفته تا یک ماه اجرا می‌شود، البته ما نیز قائل به مرخصی حداقلی برای مردان هستیم.

قانون مهریه و دست باز مردان برای دور زدن قانون
مهرخانه-تعیین مقدار مهریه یکی از مهم‌ترین مسائل پیرامون خواستگاری و ازدواج به‌شمار می‌آید که در صورت عدم آگاهی افراد از قانون آن و نیز عدم توجه به تمکن مالی مرد، بحث‌های بسیاری را هم در ابتدای فرآیند ازدواج و هم در هنگام طلاق می‌آفریند. به همین دلیل قانون‌گذار در سال‌های اخیر تغییراتی را در نحوه وصول مهریه ایجاد کرده است؛ تغییراتی که تاحدودی از زندانیان مهریه کاسته، اما همچنان دست مردان را برای دور زدن قانون باز گذاشته است. از سویی باید دید اما چرا با تغییرات قانونی صورت گرفته، همچنان شاهد زندانیان مهریه هستیم؟

شرایط ازدواج مجدد برای مردان
تسنیم- خداوند متعال در آیه سوم سوره شریفه نساء اگرچه اجازه داده است که مردان تا چهار همسر را با ازدواج دائم به عقد خود در بیاورند اما در ادامه می‌فرماید: «اما اگر مى‌ترسید عدالت را رعایت نکنید تنها به یک همسر اکتفا کنید.» این حکم الهی در متون شرعی و حقوقی اسلام هم آمده است و چند همسری اگرچه مجاز شناخته شده، ولی شرایطی برای آن در نظر گرفته شده است.

شمشیر دولبه قانون عدم قطع مستمری زنان بیوه ازدواج‌کرده
مهرخانه- یکی از مهم‌ترین مفاد قانون حمایت خانواده، دفاع از حقوق زنانی است که همسرشان را از دست داده‌اند. بر اساس آیین‌نامه این قانون، مستمری همسر فوت‌شده در صورت ازدواج مجدد هم به زوجه تعلق می‌گیرد و آن دسته از زنانی که مستمری‌شان به همین دلیل قطع شده است، بر اساس قانون باید مستمری آنها دوباره برقرار شود و حتی در قانون آمده است که اگر همسر دوم هم فوت کرد، مستمری آن شوهر فوت‌شده‌ای باید به همسر برسد که مبلغش بیشتر باشد. این ماده‌قانونی اثرات مثبت بسیاری برای زنان دارد، اما گاهی نیز تبعات منفی داشته است.

«مهریه»؛ ابزاری برای حمایت زن در دوران بعد از طلاق
ایسنا- مدیرکل دفتر ازدواج وزارت ورزش و جوانان در خصوص آموزش‌های قبل از ازدواج، عنوان کرد: بسیاری از جوانان امروزی در هنگام ازدواج از مباحث شرعی، عرفی و حقوقی ازدواج اطلاعات کافی ندارند. دکتر ناصر صبحی قراملکی با اشاره به قانون مدنی ایران، گفت: مهریه یکی از حقوق زنان در جاری شدن عقد نکاح است به طوری که ازدواج همواره بر اساس تعیین مهریه و با توافق قبلی سندیت پیدا می کند.

آموزش و جنسیت در ایران
ام البنین چابکی- عوامل بسیاری در ایجاد نابرابری آموزشی دخالت دارد که از جمله ی آن ها می توان به جنگ، فقر،نژادپرستی، کش مکش های داخلی و سیاست های غلط آموزشی اشاره کرد. محرومیت از آموزش، هنگامی که دختران به طور خاص مورد توجه قرار می گیرند، وضع اسفناکی به خود می گیرد، زیرا عامل بازدارنده ی دیگری به نام جنسیت مطرح می شود که تحت تأثیر عوامل فرهنگی و باورهای منفی درباره ی دختران، تبعیض آموزشی مضاعفی را علیه آنان رقم می زند.

تحول جامعه‌ پذيری جنسيتي
الهام هومين فر- جامعه پذيري جنسيتي فرايند باز توليد نابرابري هاي جنسيتي است. گذار جوامع از وضعيت سنتي به مدرن و ضرورت تغيير ساختارها و ارزش هاي کهن و بازتعريف هويت انساني زنان و مردان، نيازمند بررسي هاي جامعه شناسان و صاحب نظران علوم اجتماعي است. هدف اين پژوهش بررسي تحول الگوي جامعه پذيري جنسيتي در يک جامعه روستايي است که با روش کيفي و با استفاده از تکنيک مصاحبه گروهي متمرکز و مشاهده مشارکتي انجام شده است.
سند ۲۰۳۰ در تعارض با هویت فرهنگی کشور است
مهر- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه سند ۲۰۳۰ یونسکو در تعارض با هویت فرهنگی کشور است، گفت: تبعیض جنسیتی که در این سند مطرح‌شده عین ظلم به زن است. آیت الله محسن اراکی در نشست علمی بررسی ابعاد تهاجم اسناد بین المللی و استحاله هویت اسلامی ایرانی با محوریت سند ۲۰۳۰۰ که در سالن همایش‌های دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: ما در جامعه اسلامی ایران از فرهنگ و اندیشه ژرفی برخوردار بوده و در عرصه‌های گوناگون دینی و فرهنگی حرف فراوانی داریم که این حرف‌ها را بگوییم و بگذارند که بگوییم تا به گوش دنیا برسد، قطعاً کسانی که کمترین انصافی داشته باشند در برابر آن تعظیم می‌کنند.

اجرای طرح نذر حجاب به‌صورت گسترده در نمایشگاه قرآن
تسنیم- دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از اجرای گسترده‌تر طرح نذر حجاب در نمایشگاه قرآن بخش عفاف و حجاب خبر داد. حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اینکه در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بخش عفاف و حجاب طرح «نذر چادر» اجرا می‌شود، گفت: این طرح به‌صورت گسترده و کاملاً هدفمند برای اولین بار هم برای چادر نماز و هم برای چادر مشکی (هم در قواره و هم به‌صورت دوخته‌شده) اجرا می‌شود.

چه خبر از تاکسی بیسیم بانوان؟
مهرخانه- تاکسی بیسیم بانوان در آذرماه ۱۳۸۵، با ۱۰ دستگاه خودرو پراید سبز رنگ وارد سیستم حمل و نقل شهری شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت شهرداری انجام گرفت. راننده‌های این تاکسی‌ها ابتدا با داشتن لباس فرم سبزرنگ از سایر زنان متمایز می‌شدند و هم‌اکنون علاوه بر این‌که بخشی از حمل و نقل عمومی را برعهده دارند، به عنوان سرویس مدارس دخترانه، دانشجویان، کارمندان خانم و نیز در فرودگاه‌ها، پایانه‌های مسافربری و… فعالیت می‌کنند.

برگزاری کارگاه آموزش روسری در وولسک

مهرخانه- کارگاه آموزشی روش صحیح پوشیدن روسری و لباس‌ها و پوشش مذهبی متناسب با شرایط و موقعیت‌های گوناگون زندگی در وولسک برگزار خواهد شد. کارگاه آموزش نحوه ی صحیح پوشش روسری در آستانه‌ی ماه رمضان در وولسک برگزار می‌شود. این مراسم به مناسبت بیستمین سال تاسیس مسجد جامع منطقه برگزار خواهد گردید.

ارائه خدمات سولاریوم در ایران «جرم» شد
رادیو فردا- یک مسئول سازمان غذا و دارو در ایران٬ واردات٬ مصرف و کاربری دستگاه‌های سولاریوم را «جرم» اعلام کرد و از اینکه «برنزه کردن به یکی از ملاک‌های زیبایی» زنان در کشور تبدیل شده٬ ابراز تأسف کرد. خبرگزاری تسنیم روز جمعه پنجم خرداد، به نقل از جمال تولی گزارش کرد که بر اساس دستور اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، «استفاده از دستگاه‌های سولاریوم ممنوع است».

حراج کودکان در خیابان‎های شهر، تجارت پرسود دلالان
خانه ملت- نمایندگان مردم در مجلس با تاکید بر اینکه خرید و فروش کودکان جرم تلقی می‌شود، اعلام کردند که تشدید مجازات کودک فروشی مورد نظر نمایندگان است. اخبار متعددی از کودک فروشی در برخی محلات و حتی بیمارستان‌ها مطرح شده است، چندی پیش نیز علی مویدی قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از خرید و فروش نوزادان زنان معتاد خبر داده بود، هم‌اکنون نیز یکی از معاونان سازمان بهزیستی گفته است که خرید و فروش نوزادان در بیمارستان‌ها گزارش شده است.

شیوع سرطان پستان در زنان ایرانی ۲۷ در صدهزار نفر است
ایرنا- دانشیار رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس تحقیقات انجام شده شیوع سرطان پستان در زنان ایرانی ۲۷۷ نفر به ازای صد هزار نفر جمعیت است.دکتر سودابه شهید ثالث افزود: سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در ایران و جهان شناخته شده است.

انتقاد نیکول کیدمن از نقش کمرنگ زنان پشت دوربین

خبرآنلاین- نیکول کیدمن از کم بودن حضور زنان در نقش‌های کلیدی پشت دوربین در سینما انتقاد کرد. نیکول کیدمن، بازیگر سرشناس استرالیایی سینمای جهان در هفتادمین دوره جشنواره کن با چهار فیلم از جمله «فریب‌خورده» به کارگردانی سوفیا کاپولا حاضر است. او هنگام صحبت درباره فیلم «فریب‌خورده» که اثر یک فیلمساز زن است درباره حضور کمرنگ زنان در نقش‌های کلیدی فیلمسازی در پشت دوربین انتقاد کرد و بازیگران زن را به حمایت از کارگردانان زن فراخواند.

مهم‌ترین علل مرگ زنان ایرانی
ایسنا- سلامت زنان ایرانی در معرض تهدید دو عامل خطر بسیار ساده قرار دارد؛ کم تحرکی و تغذیه نامناسب. طرح این موضوع تازگی ندارد، اما همچنان آمارهای چاقی و تغذیه زنان تغییری را نشان نمی‌دهد. زنان به دلیل گذراندن دوره‌های خاص از جمله بارداری، زایمان، شیردهی و یائسگی، گروه آسیب پذیری هستند که آنها را نیازمند خدمات ویژه پیشگیری، سلامت و درمان می‌کند. بنابر اعلام کارشناسان نظام سلامت، نتیجه اضافه شدن تغذیه نامناسب و کم تحرکی به زندگی زنان، ناتوانی و افزایش خطر مرگ است. با توجه به این وضعیت تصحیح شیوه زندگی آنها باید در اولویت برنامه‌های سلامت این گروه قرار گیرد.

عدم آگاهی از مهارت‌های زندگی مهمترین علل بروز خشونت‌های خانوادگی است
مهرخانه- معاون اجتماعی بهزیستی استان اردبیل گفت: عدم آگاهی از مهارتهای زندگی مهمترین علل بروز نزاع و خشونت علیه زنان در خانواده‌ها است.خسرو امیدوار، معاون اجتماعی بهزیستی استان اردبیل نزاع و خشونت در خانواده، به ویژه خشونت علیه زنان را مسئله جهانی عنوان کرد و گفت: بازتاب آزار زنان در جامعۀ بین المللی نیز وسیع بوده است بطوریکه در چهارمین کنفرانس حقوق بشر در وین خشونت علیه زنان، یکی از سوژههای دارای اولویت برای بررسی در کنفرانس تشخیص داده شد و این نکتۀ مهم مورد تأکید قرار گرفت که خشونت جسم و روان زنان را تهدید می‌کند زیرا مردان در اعمال خشونت نقش اصلی را دارند.

سهم ٨درصدی زنان در صنعت بازی‌های رایانه‌ای
شرق- صنعت بازی‌سازی در ایران قدمت چندانی ندارد، اما در همین مدت کم، فرازونشیب‌های زیادی را به خود دیده است. به گزارش زومیت، طبق اطلاعاتی که هرساله از طرف تیم‌ها و استودیو‌های بازی‌سازی برای انتشار در کتاب صنعت گیم ایران به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای ارسال می‌شود، در سال ۱۳۹۵ حدود ‌۴۴ تیم و استودیوی بازی‌سازی درون کشور داشته‌ایم که غالب آنها را تیم‌های کوچک چندنفره تشکیل داده است. طبق اطلاعات ارسالی از سوی این ۴۴ تیم و استودیوی بازی‌سازی، از مجموع ۱۱۲ عضو کلیدی موجود در این گروه‌ها، فقط ۹ نفر از آنان را زنان تشکیل داده‌اند و این بیانگر سهم هشت‌درصدی زنان در این جامعه آماری است.

کارفرمای زن ترک در لیست زنان ثروتمند آمریکا
ارن اوزمن کارفرمی زن ترک در لیست ثروتمندترین زنان در ایالات متحد آمریکا جای گرفت.

ارن اوزمن کارفرمی زن ترک در لیست ثروتمندترین زنان در ایالات متحد آمریکا جای گرفت. وی که از صاحبین شرکت دفاعی و فضایی آمریکا می باشد، با ثروت یک میلیارد و صد میلیون دلار در لیست ” ۵۰ زن کار آفرین جهان ” در مجله فوربس آمریکا در رده ۱۶ ام جای گرفت.

دنياي ادبيات سرشار از زنان بااستعداد است
اعتماد- رمان «نامه» اثر كاترين هيوز به‌تازگي از سوي نشر آموت و با ترجمه سودابه قيصري منتشر شده است. «نامه» داستان زندگي دو زن را بازگو مي‌كند كه در دهه‌هاي مختلفي به دنيا آمده‌اند ولي سرنوشت، آن دو را به هم پيوند مي‌دهد و نشان مي‌دهد كه چگونه تباهي و نابودي يكي از آنها به رهايي ديگري ختم مي‌شود. «ينا كريگه» قهرمان اين رمان، براي خودش در زندگي ماموريتي تعريف كرده است؛ فرار از همسر دايم‌الخمر و خشن‌اش. تينا تمام روز را براي پس‌انداز كردن كار مي‌كند تا بتواند همسرش را ترك كند. او تعطيلات آخر هفته را هم در فروشگاه خيريه‌اي سپري مي‌كند. روزي هنگام جست‌وجوي جيبِ كت دست‌دوم اهدايي به خيريه، نامه‌ بازنشده‌اي پيدا مي‌كند. تينا نمي‌تواند جلوي كنجكاوي‌اش را بگيرد. او نامه را باز مي‌كند و آن را مي‌خواند؛ نامه‌اي كه زندگي‌اش را كاملا تغيير مي‌دهد. «كاترين هيوز» نويسنده اين رمان در سال ۱۹۶۴ در آتري نِم، چِشر، حدود چندمايلي جنوب منچستر به دنيا آمد. «نامه» نخستين رمان او در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است كه در همين سال پرفروش‌ترين كتاب Ebook و نامزد جايزه بهترين رمان بر اساس تاريخ شد.

قصه تلخ تعطیلی کمپ های اعتیاد زنان
ایران آنلاین- شهرزاد همتی: قصه‌ای که زن‌هایی شبیه به مینا را دچار مشکلات بزرگی می‌کند. داستان مینا را پیش‌ازاین در «شرق» خوانده‌ایم؛ زنی که برای تأمین مواد مورد نیازش، در یک چرخه طولانی آزار و اذیت جنسی قرار می‌گیرد، مینا مبتلا به اچ.آی.وی بود و احتمالا با هر بار آزار و اذیتی که برایش اتفاق می‌افتاد کسی دیگر را هم مبتلا می‌کرد. حالا مینا دوباره کارتن‌خواب است، دوباره مصرف‌کننده است و این‌بار از کوره‌پزخانه‌های اصفهان با مددکار خود تماس می‌گیرد.

زنان، چهره متعالی فرهنگ‌ها
ایران آنلاین- شکوه مقیمی- /پیرزنی که مرواریدی را قورت داده و از سربازی که وظیفه کشتن او را دارد وقت قضای حاجت می‌گیرد اما سرباز به او مهلت نمی‌دهد و پس از کشتنش، شکم او را می‌درد و مروارید را بیرون می‌کشد. قطب‌الدین صادقی این قصه را ورز داده و مرواریدی از آن بیرون کشیده است که هم می‌تواند نماد ثروت مادی کشوری چون ایران باشد، هم ارزش‌های اخلاقی آن؛ هم نماد زنانی که در تاریخ قربانی خشم جنگ شده‌اند، هم انسان‌هایی که تن به ذلت نسپردند.

از ساخت فیلم جدید تهمینه میلانی درباره جنگ جلوگیری شد
رادیو زمانه- ماجرای جلوگیری از ساخت فیلم جدید تهمینه میلانی درباره نقش زنان در جنگ ایران و عراق همان نشانه‌های آشنا را دارد: موافقت نهادهای سینمایی دولتی و مخالفت نهادهای نظامی و تندروها، و سرانجام تمکین دولتی‌ها و فشار روحی و مالی بر هنرمندان.

 

اخبار ورزشی

برنامه کامل مسابقات والیبال باشگاه‌های زنان آسیا

پارس نیوز- مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه‌های زنان آسیا از فردا چهارم تا دهم خردادماه در شهر «اوسکمن گورسک» کشور قزاقستان انجام خواهد شد. تیم والیبال بانوان بانک سرمایه ایران (قهرمان لیگ برتر سال ۹۵) در گروه نخست این رقابت‌ها با نمایندگانی از قزاقستان (میزبان)، تایلند و چین تایپه همگروه است. در گروه دوم نیز نمایندگان کشورهای ژاپن، چین، ویتنام و فیلیپین با یکدیگر رقابت می‌کنند.

زورآزمایی زنان شهرکردی در مسابقه مچ‌اندازی!
خبرآنلاین- برای نخستین بار مسابقات مچ اندازی بانوان در ورزشگاه شهرداری شهرکرد برگزار شد. بخش هایی از این رقابت و گفتگو با زنان ورزشکار این مسابقه را دریک ویدئو ببینید.

دستگیری دختری که با لباس پسرانه به ورزشگاه آزادی رفته بود
دویچه‌وله- نیروهای امنیتی در جریان بازی تیم‌های استقلال و العین در ورزشگاه آزادی، دختری را که با پوشیدن لباس پسرانه به استادیوم راه یافته بود، دستگیر کردند. تلاش زنان ایرانی برای ورود به ورزشگاه‌ها همچنان بی‌نتیجه مانده است.

به اشتراک بگذارید