در دنیای زنان چه خبر؟ بیست و هشتم خرداد تا دوم تیر ماه ۹۶

مادرانی از سرزمين آتش گرفته
17 ژوئن 2017
اولین هفته تیرماه و خبرهای زنان- خبرنامه هفتگی دوم تا نهم تیر ماه ۱۳۹۶
30 ژوئن 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ بیست و هشتم خرداد تا دوم تیر ماه ۹۶

 

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

 

اخبار سیاسی

تكميل مشخصات زنان توانمند‌ براي ارايه به جهانگيري

اعتماد – مريم وحيد‌يان- پس از د‌و انتخابات مجلس د‌هم و شوراي شهر و روستاي پنجم كه زنان اصلاح‌طلب توانستند‌ از طريق سهميه‌بند‌ي كرسي‌هايي را كسب كنند‌، امروز تلاش مي‌كنند‌ تا د‌ر كابينه د‌ولت د‌وازد‌هم سهمي از زنان را بگنجانند‌. همين هم بود‌ كه به گفته الهه كولايي، عضو هيات رييسه شوراي عالي سياستگذاري فعالان زن اصلاح‌طلب د‌يد‌اري با اسحاق جهانگيري، معاون اول د‌ولت د‌اشتند‌ تا زنان توانمند‌ي را براي قرار‌گيري د‌ر سمت وزارت د‌ولت د‌وازد‌هم معرفي كنند‌. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب بيان مي‌كند‌ كه نتيجه اين د‌يد‌ار مثبت ارزيابي شد‌ه و به زود‌ي مشخصات زنان توانمند‌ براي ارايه به جهانگيري تكميل خواهد‌ شد‌.

احتمال تصدی یک زن بر وزارت دادگستری در کابینه دوازدهم

رادیو زمانه- در رسانه‌های داخلی گمانه‌زنی‌ها درباره اعضای کابینه دولت دوازدهم و میزان مشارکت زنان در دولت بعدی درگرفته است. یکی از نزدیکان رئیس جمهوری اسلامی گفته است بعد از ماه رمضان اعضای کابینه تعیین می‌شوند. احتمال اینکه تصدی وزارت دادگستری را یک وزیر زن به عهده بگیرد وجود دارد.

هدف پشت پرده پروژه «ترسیب کربن» برای زنان ایرانی چیست؟

فارس- آیا توانمندسازی جنسیتی در قالب پروژه ترسیب کربن که از سوی سازمان‌های بین المللی و در قالب برنامه‌های توسعه پایدار دنبال می‌شود با اهداف نظام اسلامی ایران همخوانی دارد؟ عصمت به عنوان یک زن از روستای نازدشت از توابع شهرستان بیرجند، توضیح داده که پروژه ترسیب کربن به او احساس قوت داده است. شغل عصمت، اداره مهدکودک است.

واکنش «امین‌زاده» و «مولاوردی» به احتمال وزارتشان

دنیای اقتصاد -به دنبال طرح احتمال حضور «الهام امین‌زاده» و «شهیندخت مولاوردی» در کابینه دوازدهم، الهام امین‌زاده در گفت‌وگو با «ایسنا» در پاسخ به اینکه احتمال معرفی‌اش به مجلس به‌عنوان وزیر آموزش و پرورش تا چه اندازه جدی است، اظهار کرد: نه کم، نه زیاد؛ این موضوع به‌طور تلویحی مطرح شده است. وی افزود: رئیس‌جمهوری اعلام کرده است چینش کابینه را بعد از ماه مبارک رمضان انجام می‌دهند. دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور شهروندی درباره حضور زنان در کابینه اظهار کرد: در دولت دوازدهم این تصمیم وجود دارد که گزینه‌های زن را برای وزارتخانه‌ها برای رای اعتماد به مجلس معرفی کنند که برای وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم و دادگستری محتمل‌تر است. شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان رئیس‌جمهور نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» درباره معرفی‌اش به‌عنوان وزیر آموزش و پرورش گفت: درباره تعداد زنان کابینه دولت دوازدهم و حضور بنده در وزارت آموزش و پرورش هم هنوز چیزی معلوم نیست.

ورود زنان به استادیوم امر فرهنگی است

آرمان- حمید نظری: فرهنگ چیست و چه مشکلاتی در کشور به آن مربوط می‌شود؟ این پرسشی است که دولت و دستگاه‌های فرهنگی هرکدام به یک معنا به آن پاسخ می‌دهند، اما در مجموع شاهد اقدامات موثری در این زمینه نبوده‌ایم. گاهی اقداماتی از سوی دستگاه‌های دولتی یا با مخالفت ضمنی مواجه شد و موانعی در مقابل آن پدید آمد، یا به‌صراحت و با شدت جلو این اقدامات را گرفتند. حضور بانوان در ورزشگاه‌ها یکی از این موارد است. برای بررسی این موضوع پروانه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم با «آرمان»‌گفت‌وگو کرده.

بيمه زنان خانه‌دار، دردولت يازدهم برزمين ماند

فارس- نماينده مجلس نهم با اشاره به اينکه معاونت امورزنان وخانواده رياست‌جمهوري وعده داده بود لايحه‌اي براي اجراي بيمه زنان خانه‌دارارائه مي‌دهد،اظهارداشت: ما همچنان منتظرارائه لايحه بيمه زنان خانه‌دارازسوي دولت هستيم.لاله افتخاري درگفتگوبا فارس، برزمين ماندن بيمه زنان خانه‌داررا ازجمله مطالبات برزمين مانده زنان خانه دار عنوان کرد.وي با بيان اينکه موضوع بيمه زنان خانه‌داردربرنامه پنج توسعه ديده شده بود ودرسال۹۲ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد، گفت: بيمه زنان خانه دارلايحه گره گشايي براي زنان وخانواده بود که دردولت يازدهم به آن توجهي نشد.

دولت تصمیم دارد از ظرفیت‌های زنان توان‌مند استفاده کند

قانون- فاطمه راکعی، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش در نشست هم‌اندیشی با موضوع «آینده پیش روی زنان ایران»گفت: دولت تصمیم دارد از ظرفیت‌های زنان توان‌مند استفاده کند. نشست هم‌اندیشی جمعیت زنان مسلمان نواندیش با موضوع «آینده پیش روی زنان ایران» با حضور شهین‌دخت مولاوردی معاون زنان رییس جمهور، جمعی از نمایندگان مجلس و شورای شهر و بسیاری از فعالان زن در روز ۲۷ خرداد برگزار شد.

ساختار مردانه وزارتخانه‌ها باید اصلاح شود

ایسنا- نایب‌رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم گفت:‌ ساختار مردانه وزارت امورخارجه چنان است که هنوز از نظر تقسیم پست‌های مدیریتی در این وزارتخانه به حداقل‌هایی که در زمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بوده نرسیده‌ایم.

توان‌افزایی زنان و دختران با الهام از منشور حقوق شهروندی

خبرنگار مهر،معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: توان‌افزایی زنان و دختران جامعه در دولت دوازدهم یکی از برنامه‌هایی است که پایه آن در دولت یازدهم با الهام از منشور حقوق شهروندی گذاشته شد. شهیندخت مولاوردی در نشست زنان مسلمان نواندیش، آینده پژوهی را بحثی اساسی دانست و گفت: آنچه در آینده نزدیک، دور یا میان‌مدت، پیش‌روی زنان است، نباید دور از ‌چیزی باشد که پیش‌روی جامعه ایرانی است. ما نمی‌توانیم زنان را منفک از جامعه ایرانی در نظر بگیریم؛ چراکه حوزه زنان و خانواده از سیاست‌های کلی حاکم بر جامعه متأثر است.

«واپس‌گرایی نمی‌تواند زنان را متوقف کند»

رادیو زمانه- کبری قاسمی-بیست و هشتمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران، امسال به خاطر محل برگزاری آن، شهر فلورانس در ایتالیا که زادگاه رنسانس است، با انتخاب موضوع «قرن بیست و یکم، رنسانس زنانه یا واپسگرایی»، شرایط زنان و شیوه های مبارزات آنها را برای دستیابی به حقوق برابر، مورد بررسی قرار داد. پژوهشهای ارائه شده به کنفرانس در قالب سخنرانی‌ یا میزگرد ارائه شدند که به دنبال آن‌ها شرکت کنندگان با پرسش و پاسخ و بحث، به گسترش موضوع کمک کردند.

«فقیر» اما «مستقل»، بنیاد پژوهش‌های زنان ایران

رادیو فردا- رویا کریمی مجد- رماه گذشته سینمایی در قلب منطقه توسکانی در شهر فلورانس ایتالیا، شهری که رنسانس در آن سربرآورد، میعادگاه زنان ایرانی‌ای بود که از دور و نزدیک گرد هم آمده بودند تا در قرن بیست و یکم باردیگر به رنسانس زنانه بپردازند.بیش از ۳۰۰ تن از کنش‌گران و فعالان حوزه برابری جنسیتی از ۱۹ تا ۲۱ خرداد ماه گرد هم آمدند تا بیست و هشتمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان را شکل دهند.کنفرانسی که گلناز امین، یکی از بنیان‌گذاران این بنیاد شرکت کنندگان در آن را اعضای یک خانواده می‌داند:«بنیاد امروز یک خانواده بزرگ است که ساختار آن با افرادی که اینجا می‌بینید شکل گرفته است. هر کدام از این زنان را که می‌بینم، می‌گویم که هریک پایه‌ای برای بنیاد بوده و هستند.من هیچ گاه فکر نکردم که من این کار را پیش‌برده‌ام. این کاری است که با همکاری همه زنان و مردان همراه در طول۲۸ سال پیش رفته است.

پایان تفاوت و تبعیض نسبت به زنان در وزارت نفت

ایران آنلاین- به گفته تندگویان، مشاور وزیر در امور زنان و خانواده صنعت نفت، زنان تحصیلکرده و با تجربه در صنعت نفت تنها ٧٧ درصد از مناصب مدیریتی این صنعت را به خود اختصاص داده‌اند و از کل زنان شاغل در صنعت نفت، سه نفر در مناصب بسیار بالا (گرید over D) و هشت نفر در مناصب بالا (گرید دی) و ٣٥٠ نفر در حوزه سرپرستی و ریاست حضور دارند؛ این موضوع در شرایطی اتفاق افتاده که رویکردهای دولت یازدهم، امیدها برای دستیابی زنان به حقوق و جایگاه شایسته خود را افزایش داد و شخص وزیر نفت در عمل نیز با انتصاب چند زن در سمت‌های مهم مدیریتی و فنی توجه ویژه خود به زنان را به مرحله عمل رسانید، اما به نظر می‌رسد هنوز تا دستیابی کامل زنان به جایگاه واقعی خود فاصله زیادی وجود دارد و این موضوع نیازمند حضور گسترده زنان در منصب‌های مدیریتی در همه زیرمجموعه‌های این صنعت است.»

نهادی زنانه در شورای پنجم شهر

ایران آنلاین – زهرا نژاد بهرام عضو شورای پنجم شهر تهران با اشاره به تشکیل فراکسیون زنان در شورای پنجم شهر تهران اظهار داشت: ۵۰۰ درصد جمعیت شهر تهران را زنان تشکیل می هند، در نتیجه ایجاد فراکسیون زنان در شورا قطعا به نفع شهر خواهد بود. وی با اشاره به اینکه فراکسیون زنان که قرار است در شورای پنجم شکل بگیرد متشکل از ۶ زن حاضر در شورا و مردانی که علاقه مندند در این فراکسیون همکاری داشته باشند تشکیل می شود، گفت: این فراکسیون با اموری که مرتبط با حوزه زنان است ارتباط دارد و در واقع بر روی مطالبات ۵۰ درصد شهروندان که در گذشته زیاد به آن توجه نمی شد، تمرکز می کنند و تأثیر تشکیل این فراکسیون در تصمیم گیری های شهرداری بسیار مهم خواهد بود.

ویکتوریا طهماسبی: شهرهای ایران باید زن‌دوست شوند

ایران وایر- آیدا قجر- در ماه‌های آینده قرار است شهردارهای شهرهای ایران توسط اعضای جدید شوراهای اسلامی انتخاب شوند. شوراهای شهرها مشغول به کار شده‌اند و یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آن‌ها در این روزها، انتخاب شهردارهای جدید یا ارایه فرصتی دوباره به شهردارهای پیشین است. در این پروسه، آن‌چه هرگز به آن توجهی نشده، اهمیت رویکرد شهرداران و مسوولان مدیریت شهری در توجه به ایجاد شهری است که با زنان دوست باشد. «ایران‌وایر» در این خصوص با «ویکتوریا طهماسبی»، استاد مطالعات زنان در دانشگاه تورنتو گفت و گو کرده است.

زهرا نژادبهرام و پرش از روی موانع مشارکت سیاسی زنان

درصحن-شوراها: «برخی از قوانین منجر به تقویت مبانی نابرابری (جنسیتی) در عرصه قدرت (در ایران) شده است و زمینه را برای ممانعت از دستیابی زنان به مدیریت سیاسی کشور فراهم می کند. وجود قواعدی چون نقش های بی تغییر از پیش ساخته برای زنان در حوزه خصوصی و کمرنگ بودن نگاه مثبت و پیشرو در عبور از این قواعد بخشی از تصویر حقوقی است که جامعه ایرانی را در دوران پیش و پس از انقلاب از آن متاثر ساخته است.» این نتیجه تحقیق زهرا نژاد بهرام است که در کتابی تحت عنوان «موانع مشارکت سیاسی زنان در ایران» به رشته تحریر در آمده است. او معتقد است: «در حوزه قدرت سیاسی بخش بزرگی از توان و انرژی منابع انسانی به کار گرفته نمی شود یا اگر هم آثاری از به کارگیری آنان وجود دارد، بسیار محدود است، آن گونه که شاید بتوان آن را با اصطلاح نادیده انگاشتن همراه ساخت.» نویسنده این کتاب حالا عضو شورای شهر تهران است و این یعنی اینکه او موانع را پشت سرگذاشته و پا به اریکه قدرت نهاده است.

غيرقانوني و غير شرعي است

شرق، مهسا جزینی: باز هم پای حسین الله‌کرم در میان است. حالا مشخص شد که تهیه و انتشار طومار اعتراض به حضور زنان در ورزشگاه، کار انصار حزب‌الله بوده است. درحالی‌که روزهای گذشته جریان‌های اصولگرا در حال تبری‌جستن از این طومار بودند، اما حسین‌ الله‌کرم با انتشار متنی در صفحهه اینستاگرام خود آب پاکی را روی دست همه آنها ریخت. هم مسئولیت طومار را برعهده گرفت و هم به‌شدت از آن دفاع کرد. پس از مشخص‌شدن نقش حزب‌الله در تهیه این طومار، کانالی موسوم به «سوپر انقلابی» در تلگرام به الله‌کرم از رهبران انصار حزب‌الله حمله کرد و نوشت: «جناح انقلابی تا کی باید تاوان رفتارهای سخیف و جاهلانه عده‌ای را که به دروغ نشان حزب‌الله را مصادره کرده‌اند، بپردازد».

بركشوري تمركز كنيد كه زنان در آن حق رانندگي ندارند

اعتماد- سارا معصومي- همه براي سخن گفتن از صلح به اسلو آمده بودند. هرسال در همين حوالي زماني پايتخت نروژ براي حداقل ٤٨ ساعت ميزبان نخبگان و چهره‌هاي سياسي بين‌المللي در كنار ديپلمات‌هاي سابق و مقام‌هاي مستقري مي‌شود كه آمده‌اند تا از بحران‌هاي امنيتي – سياسي جهان در يك سال جاري بگويند و شايد در پيچ و تاب‌هاي تحليل و نگاه‌هاي متفاوت راهي براي حداقل يكي از پرونده‌هاي پيچيده بيابند. محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان امسال براي دومين بار متوالي مهمان انديشكده‌اي بود كه بيشترين تمركز بحث‌هاي خود را در مجمع سال ٢٠١٧ بر پرونده‌هاي منطقه خاورميانه گذاشته بود و البته از اين منطقه هم ديپلمات دعوت شده نه از عربستان سعودي يا هر كشور عربي – اسلامي كه از جمهوري اسلامي ايران بود.

اصل‌حضور زنان در ورزشگاه‌را پذيرفته‌ايم

اعتماد- مهشيد ستوده- «آتش به اختيار عليه مسوولانيم، نه زنان» اين توضيح حسين‌الله‌كرم، دبيركل انصار حزب‌الله است در مورد بيانيه‌اي كه روز گذشته از سوي شوراي هماهنگي انصار حزب‌الله منتشر شده است. در روزهايي كه انصار حزب‌الله در حال جمع‌آوري نزديك به ٤٠ هزار امضا يعني همان ميزان رايي كه حسين ‌الله‌كرم در انتخابات شوراي شهر پايتخت آورده هستند بسياري در فكر بند آخر نامه آنها خطاب به رييس قوه قضاييه هستند. آنجايي كه خطاب به رييس قوه قضاييه اعلام كرده بودند اگر اقدام عملي در راستاي جلوگيري از حضور زنان در ورزشگاه‌ها نشود خودشان«آتش به اختيار» اقدام خواهند كرد. او اما در گفت‌وگويي كه با «اعتماد» دارد، تاكيد مي‌كند كه اين آتش به اختيار جنبه عملياتي نخواهد داشت. نه حالا بلكه هيچ زمان ديگري در جمهوري اسلامي افسران جنگ نرم به دنبال آتش به اختيار نبودند و نيستند.

سیستان‌و‌بلوچستان، رنج دوران و مسئله زنان

شرق- آناهيتا اصلاح‌پذير، سميرا‌ميس شاه‌اسماعيلي- ورود بیش از ٤٠٠ زن به شوراهای شهر سیستان‌وبلوچستان در انتخابات سال جاری، خبر تکان‌دهنده و دور از باوری بود! از یک منطقه محروم چطور می‌شود این‌همه زن وارد میدان رقابت سیاسی شوند و بعد هم چنین نتایج درخشانی را به بار آورند؟ در فضای رقابتی این انتخابات خانم محسنی یکی از کاندیداهای شورای شهر در چابهار بود؛ او در مورد فضای رقابتی پیش از انتخابات می‌گفت: « فضای رقابت واقعا ناعادلانه بود؛ کاندیداهای زن حتی حق تبلیغ هم نداشتند، کاندیداهای مرد جلو ما را می‌گرفتند و به هر بهانه‌ای می‌گفتند تبلیغتان غیرقانونی است؛ در شرایطی که شهر پر از پوسترهای کاندیداهای مرد بود، ما دهان‌به‌دهان از طریق زنان دیگر تبلیغ می‌کردیم و امیدمان هم به همین زنان بود و بس…». در این شهرستان با فضای این‌چنین، ورود زنان با این حجم در شورای شهر عجیب‌وغریب است؛ چطور در اینها انگیزه کنشگری سیاسی ایجاد شده و چطور در این سطح و این فضای سخت وارد عرصه رقابت شده‌اند؟ چه کسانی به این زنان اعتماد کرده و رأیشان را به آنها داده‌اند؛ در اینجا که به باور برخي از دست مردانش هم کاری برنیامده، اعتماد به زنان با آن نگاه‌های غالبی رایج در یک جامعه محرومیت‌کشیده، قدری عجیب است.

حضور مشتاقانه یا رنسانس زنان بلوچ

شرق- نلی محجوب-اگر در فرهنگ بلوچستان زنی «میاردار» شود جان فرد خاطی نجات پیدا می‌کند و این‌بار زنان با حضور گسترده خود انگار میاردار افراد خطاکرده و نکرده شهر و روستاهای خود شده‌اند. محمد بلوچ‌زهی تحلیلگر مسائل بلوچستان است و سمت بخشدار مرکزی نیک‌شهر را برعهده دارد. به منظور بررسی شرایط زنان در اجتماع کنونی و نحوه فعالیت آنان و آشنایی بیشتر با این جامعه با او به گفت‌وگو نشستیم.

نگاهی به چند و چون ورود بی‌سابقه زنان استان سیستان و بلوچستان به شوراها

مهرخانه- افزایش تعداد نمایندگان زن شوراهای شهر و روستا در استان سیستان و بلوچستان در نگاه اول اتفاقی عجیب به نظر می‌رسد؛ چراکه این استان در اذهان عمومی به‌عنوان استانی محروم و به لحاظ بافت فرهنگی و اجتماعی استانی سنتی شناخته می‌شود و طبیعتاً در چنین بستری، امکان رشد زنان به حداقل می‌رسد. اما راه یافتن بی‌سابقه زنان سیستانی و بلوچستانی به شوراهای این استان، نشان داد تغییراتی در بافت فرهنگی و اجتماعی این استان صورت گرفته که نیاز به تحلیل و واکاوی دارد. نکته‌ای که برخی از پاسخ‌دهندگان به آن اشاره کردند و برای ما که جو حاکم بر استان را درک نکردیم، جالب به نظر می‌رسد؛ اینان این مسأله را چندهمسری بسیاری از مردان استان می‌دانند. برای مثال خوش‌سیما شهرکی، معتقد است به دلیل چندهمسری مردان، زنان آنها وقت بیشتری برای رسیدگی به کارهای دیگر دارند و این مسأله باعث شده فراغت زنان برای حضور در شوراها بیشتر باشد.

ترکیب اعضای شورای شهر پنجم تهران نویدبخش مصوبات مناسب برای زنان

خانه ملت- عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه ترکیب اعضای شورای شهر پنجم تهران نویدبخش مصوبات مناسب برای زنان است خواستار آن شد که فراکسیون زنان شورای شهر تهران کاهش فقر و بیکاری زنان را در اولویت قرار دهند. سهیلا جلودارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به انتشار برخی اخبار درخصوص تشکیل فراکسیون زنان در صورت آغاز به کار پنجمین شورای شهر تهران، از این ایده استقبال و قدردانی کرد و گفت: تشکیل چنین فراکسیونی نگاه کامل و ویژه تری را به زنان در پی خواهد داشت هرچند ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار پناهگاه خوبی برای این زنان محسوب می‌شود اما مشکلات زنان عمیق‌تر و پیچیده‌تر است در شورای شهر باید عمیق و گسترده‌تر به موضوع نگاه شود.

آتنا فرقدانی و معاون رئیس جمهور در امو زنان

روایت آتنا فرقدانی (کارتونیست و فعال حقوق بشر) از روزی که معاون امور زنان حسن روحانی از زندان زنان در قرچک بازدید کرد:«اینجا هپاتیت و ایدز فراگیر است چون خودارضایی با شیلنگ توالت و هم‌جنس‌گرایی بی‌داد می‌کند… اینجا آب شوری دارد و خرید آب معدنی در توان بسیاری از زندانیان نیست… اینجا برای آنکه از اعتراضات به وضعیت موجود جلوگیری شود، زندانیان را تهدید می‌کنند که به سلول انفرادی انتقال داده می‌شوند؛ سلولی که همه‌ی ما می‌دانیم در آن زنی نگهداری می‌شود که در همان‌جا با دسته‌ی تی زمین‌شوی به دختری تجاوز کرده و دختر فوت شده

آینده سه‌زن دولت یازدهم

آفتاب‌یزد – گروه‌اجتماعی: سه زن در دولت یازدهم به سمت و کسوت معاونت ریاست‌جمهوری رسیدند. ابتکار در سازمان حفاظت محیط‌زیست، احمدی‌پور در سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و مولاوردی در معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری به امور زنان بر صندلی ریاست تکیه زدند. اما عملکرد هرکدام‌شان چطور بوده و آیا در دولت یازدهم هم بر مسند ریاست باقی ‌خواهند ماند یا خیر؟

جامعه بسیج زنان تمام قد از سپاه حمایت می کند

ایران آنلاین- مینو اصلانی، رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور با اشاره به اینکه سپاه پاسداران با اقتدار کامل از نظام، حاکمیت جمهوری اسلامی و سرزمین ایران اسلامی دفاع خواهد کرد از اعلام آمادگی ۳۰۰ گردان کوثر و هزاران گردان الزهرا (س) ویژه بانوان، برای دفاع از کشور خبر داد. مینو اصلانی اظهار کرد: در زمان حاضر این تعداد گردان کوثر و هزاران گردان الزهرا (س) در سراسر کشور راه اندازی شده است، البته سابقه حضور زنان در دفاع از ایران اسلامی به جنگ تحمیلی و به ویژه در شهر خرمشهر باز می گردد. وی اظهار داشت: البته اکنون حمایت تمام قد همسران و مادران مدافع حرم از انقلاب اسلامی ادامه همان مسیر است و ثمره این اقدامات باعث شده است که هر روز شاهد گسترش هرچه بیشتر نیروهای خودجوش مردمی در کشورهای مقاومت اسلامی هستیم.

بر زمین ماندن بیمه زنان خانه‌دار در دولت یازدهم

فارس- نماینده مجلس نهم با اشاره به اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری وعده داده بود لایحه‌ای برای اجرای بیمه زنان خانه‌دار ارائه می‌دهد، اظهار داشت: ما همچنان منتظر ارائه لایحه بیمه زنان خانه‌دار از سوی دولت هستیم. لاله افتخاری، نماینده سابق مجلس بر زمین ماندن بیمه زنان خانه‌دار را از جمله مطالبات بر زمین مانده زنان خانه‌دار عنوان کرد.

سیاوشی: باید در وزارت امور خارجه ساختار شکنی شود

ایران آنلاین- طیبه سیاوشی، نایب‌ رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم گفت:‌ ساختار مردانه وزارت امورخارجه چنان است که هنوز از نظر تقسیم پست‌های مدیریتی در این وزارتخانه به حداقل‌هایی که در زمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بوده رسیده‌ایم. طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران، با تاکید به اینکه جزییات، آمار و ارقام مربوط به وضعیت زنان در وزارت امور خارجه را دارم به مفهوم «عدالت جنسیتی» در قانون برنامه ششم اشاره کرد و توضیح داد: من امیدوارم دولت جدید آقای روحانی یک دولت جوان‌تر و منصفانه‌تری در حوزه زنان باشد. به شکلی در این دولت عمل کند که نمادی از عدالت اجتماعی که جمهوری اسلامی وعده داده باشد. نکته‌ای که به عنوان زنان فعال در جامعه برآن تأکید داریم این است که زنان و حضورشان در عرصه قدرت صرفا برای سهم‌خواهی نیست. ما زنان به دنبال این هستیم که به برخی اهداف جامه عمل بپوشانیم.

توانمندسازی زنان در اقتصاد ایران

آفتاب- توانمندسازی زنان در اقتصاد ایران, یکی از مباحث نه چندان قدیمی است بحثی که در سال های طولانی جدی گرفته نشد و در سال های اخیر, کم کم اقدامات عملی را به خود دیده است . هر چند دیر, اما این اقدام ضروری نتوانسته شرایط را تغییر دهد و آمارها حکایت از رشد زنان سرپرست خانوار دارد ادعایی که با آمارها خود نمایی می کند و ضرورت کارهای جدی تر و همه جانبه را از سوی دولت, سازمان های مردم نهاد و حتی بخش های مختلف تجاری کشور در قالب مسئولیت های اجتماعی شرکت ها , تاکید می کند

زنگ هشدار: ۱۷/۸میلیون زن باسواد از نظر اقتصادی غیرفعال هستند

ایران وایر- «باید جمعیت ۵۰درصدی زنان را مورد توجه قرار دهیم. حتی باید امروز در برخی مشاغل مدیریتی، سهمی برای زنان قائل شویم. با یک عقب ماندگی تاریخی مزمن در این زمینه مواجه ایم.» این بخشی از شعارهای انتخاباتی سال ۹۲ حسن روحانی است که در سال ۹۶ هم با لحن دیگری تکرار شده که نشان دهنده توجه دولت او به موضوع اشتغال زنان است. در مقابل این دیدگاه اما آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد که می گوید اولویت اول سلامت خانواده است نه اشتغال زنان. اما فارغ از این مناقشات سیاسی، پرسش مهم تر این است که اساسا وضعیت اشتغال زنان و یا پتانسیل زنان برای حضور در بازار کار چگونه است؟‌ و آیا اساسا در دولت تمایل جدی برای اجرایی کردن شعار و سیاست های دولت وجود دارد؟

پریچهر سلطانی : باید ۳۰درصد از پروژه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی به زنان سپرده شود

کلیدملی- پریچهر سلطانی، مشاور مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی می‌گوید: تا امروز ۷۰۰۰ زن فعال در شهرک‌های صنعتی را شناسایی کرده‌ایم.به نظر می‌رسد همانطور که ما می‌خواهیم ۳۰درصد ازکرسی‌های مجلس یا ۳۰درصد از مدیریت شهری یا همین‌طور ۳۰درصد از مدیریت‌های دولت به زنان اختصاص یابد باید ۳۰درصد از پروژه‌هایی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی تعریف می‌کنیم را نیز به زنان بسپاریم.

چهارشنبه‌های زنانی که سر باز می‌زنند

رادیو فردا- نیوشا بقراطی- تکلیف آن‌هایی را که می گویند «مگر مساله فقط همین دو تار موست»، آیت الله روح الله خمینی همان اول انقلاب روشن کرده بود؛ وقتی هنوز صفحه‌ای تحت نام «جمهوری اسلامی» در تاریخ ایران باز نشده بود، هنگامی که خون انقلاب تفته بود و تنها ۲۴ روز از سقوط حکومت پهلوی می گذشت، در شانزدهم اسفند ۱۳۵۷ که گفت: «زنان اسلامی باید با حجاب اسلامی بیرون بیایند. نه این‌که خودشان را بزک کنند. زن‌ها هنوز در ادارات با وضع پیشین کار می‌کنند. زن‌ها باید وضع خودشان را عوض کنند.» با این کلمات، حجاب اجباری به عنوان نخستین محدودیتی ثبت شد که در پی انقلاب ۵۷ بر ایران سایه انداخت و تجمع بزرگ زنان در واکنش به همین محدودیت، به عنوان اولین تجمع اعتراضی بعد از انقلاب.

چهارشنبه‌های سفیدی که چهار هفته هم دوام نداشت!

آرمان زنان – نزدیک به چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گذرد. در این مدت دشمنان کوردل، بدطینت و خبیث ایران اسلامی از هیچ کوششی برای ضربه زدن و سست کردن پایه های این نظام مقدس فروگذار نکردند. یک روز مستکبران عالم و در راس آن ها آمریکا با اجیر کردن عراق به ایران حمله کرده و زمانی که در این نبرد سرد شکست می خورند در دیگر روز جنگ نرم پیش گرفته و به تهاجم فرهنگی روی می آوردند و گمان می کنند که تنها راه مقابله با ایران اسلامی همین است و از این رو در اندیشه پوشالی خود هر روز طرحی نو بر می انگیزند و نقشه ای جدید می کشند. در این جنگ نرم، دشمن که در می یابد بهترین راه برای سلطه بر ایران اسلامی زدودن حجاب از قاموس زنان است، با تمام قوا به میدان می آید و سعی می کند تا زنان عفیف، نجیب و با حیای ایرانی را از عقاید و آرمان های خود دور کرده و برهنگی کثیف غربی را به آن ها هدیه دهد.

آیا فمینیسم موج چهارمی وجود دارد؟ آیا مهم است؟

تا قانون خانواده برابر- جنیفر گاردنر ترجمه: لیلا اسدی- مقاله زیر خلاصه ای ازکتاب “لعنت: گوگو گاگا، و برخی تفکرات در مورد موج ها” به قلم خانم جنیفر گاردنر است، که توصیفی درباره موج های فمینیستی است. اما نویسنده بیشتر از موج چهارم می گوید که در آن فمینیست ها سوار بر رسانه ها و ابزار دیجیتال تلاش می کنند تا تفسیر دیگری از فمینیسم را ارائه دهند. فمینیستی که برداشت خود را از زندگی در دنیای مدرن و روابط انسانی آن و نیز تعامل با مردها، ترنس جندرها، سقط جنین، حقوق باروری و.. دارد بدون این که مانیفستی از پیش تعیین شده داشته باشد یا تماما دیدگاه های فعالان زن پیش از خود را دربست بپذیرد. برای من و زنانی که در بسترهای اجتماعی چنان پدرسالار به سر می بریم که هنوز در تحقق حقوق اولیه مان که شاید در خواست های فمینیسم موج دوم می توان جست، مانده ایم، شاید هنوز همذات پنداری با فمینیسم موج سوم و بیشتر از آن موج چهارمی ها بسیار دشوار باشد. اما این نوشته مختصر تلاش می کند تا تصویری از آنچه در جهان پیرامون ما به وقوع می پیوندد به دست دهد. تصویری که نه اکنون بلکه شاید بعدها در آینده ای دور یا نزدیک ما هم با چالش ها و خواست هایمان بخشی از آن شویم.

سه دلیل برای شک کردن به افسانه‌های مبنای بیولوژیکی جنسیت

فمینیسم روزمره – معصومه ساجدی- هنگامی که یک رفتار در ما، به صورت یک عادت همیشگی درآمده، تصور اینکه ممکن است آن‌را یاد گرفته باشیم، دشوار است. خیلی‌ها احساس می‌کنند نقش‌های جنیستی بیولوژیکی است و به نظر می‌رسد هر روز مطالعه‌ای جدید برای تأیید این موضوع انجام می‌گیرد. اما این شواهد تا چه اندازه قطعی‌ است؟ خیلی از تمایلاتی که به نظر ذاتی می‌آیند، در واقع یاد گرفته شده‌اند. این تمایلات، به دلیل اینکه از بدو تولد، عمیقا با ما عجین شده‌اند، بر شکل‌گیری ساختار فکری ما تأثیر می‌گذارند و به نظر می‌رسد که ما با این طرز فکرها به دنیا آمده‌ایم.

آلمان: بنیانگذاران نخستین مسجد مختلط در برلین تهدید به مرگ شدند

رادیو فرانسه – به دنبال بهره برداری از نخستین مسجد مختلط جهان در برلین، مسئولان آن از سوی گروه های ناشناس مورد تهدید قرار گرفتند. در این مسجد زنان ملزم به رعایت حجاب نیستند و دوشادوش مردان عبادت می کنند. به گزارش خبرگزاری آلمان در نخستین روزهای پس از گشایش نخستین مسجد مختلط جهان در شهر برلین، “سیران آتش” و “ارکان کاراکایون” دو تن از موسسان ترک تبار آن از سوی مسلمانان افراطی تهدید به مرگ شدند. «سیران آتش» مدافع حقوق زنان و «ارکان کاراکایون» رئیس بنیاد دیالوگ و آموزش ترکیه است که از سوی فتح الله گولن واعظ ترک ساکن آمریکا تامین مالی می شود.

چرا روس‌های جوان حجاب‌ستیز نیستند؟

تسنیم- نگرش و ارتباط روس ها به ادیان و مذاهب مختلف، ربع قرن پس از برچیده شدن دیوارهای آهنین به طرز چشمگیری تغییر کرده و تغییر رویکرد به مذهب به ویژه اسلام در نسل جدید بارزتر است. هر کس که به روسیه سفر کرده باشد محال است با تصویر آشنای خانم‌هایی جا‌افتاده که روسری یا شال به سر دارند مواجه نشده باشد، زنانی که نه تنها مسلمان نیستند بلکه اغلب در عصر ظاهرا دین‌ستیزانه کمونیسم شوروی بالیده‌اند، با این حال به شکلی از حجاب پایبند هستند که ریشه در تاریخ و فرهنگ اسلاوها دارد. امسال با فرا رسیدن ماه رمضان، انتشار نتایج یک نظرسنجی مسئله حجاب را باز در کانون توجهات روس‌ها قرار داد. طبق این نظرسنجی رسمی نزدیک به نیمی از جامعه فدراسیون روسیه و از آن مهمتر تقریبا سه چهارم جمعیت جوان این کشور با پوشش حجاب در مدارس مشکلی ندارند.

هواپیمایی اسرائیلی مجاز نیست از زنان بخواهد جای خود را عوض کنند

بی بی سی- دادگاهی در اسرائیل حکمی صادر کرد که براساس آن خطوط هواپیمایی ال عال، نمی‌تواند از زنان بخواهد جای خود را عوض کنند. پیش از این هنگامی که مردان یهودی ارتودکس از نشستن کنار زنان ناراحت می‌شدند، از خدمه هواپیما می‌خواستند که جای زنان را عوض کنند. این حکم پس از آن صادر شد که رنه رابینوویتس، زنی ۸۰ ساله از این شرکت هواپیمایی به خاطر آنکه پس از درخواست یک مرد یهودی جایش را عوض کردند، شکایت کرد.

 

 

اخبار حقوقی

ابتكارات جديد ایران در حمايت از زنان خشونت‌ديده

شهروند- شوراي عالي توسعه قضائي با هدف اصلاح قوانين مربوط به حوزه زنان در كميته «حمايت از بزه‌ديدگان» به شناسايي مشكلات زنان بزه‌ديده، به‌ويژه بزه‌ديدگان جرايم جنسي در فرآيند كيفري و تهيه و تدوين قانون حمايت از بزه‌ديدگان (كه در آن حمايت از زنان بزه‌ديده به‌عنوان يك گروه از بزه‌ديدگان خاص موردتوجه قرار گرفته است) مي‏پردازد. به‌علاوه كميته «پيشگيري از جرم» هم درحال تهيه و تدوين برنامه‌هاي پيشگيري از جرم است كه يكي از بحث‌هاي مهم آن پيشگيري از جرايم عليه اطفال و زنان و برنامه‌هايي در جهت افزايش آگاهي‌هاي زنان نسبت به اتخاذ تدابير پيش‌گيرنده از جرم و بزه‌ديدگي است.

جايگاه زنان بزه‌ديده در نظام قضائي- تقنيني ايران

شهروند- طبق بند «د» ماده ١٣٠ فصل ١١ برنامه توسعه چهارم (١٣٨٣) قوه قضائيه موظف بوده است لايحه حمايت از بزه‌ديدگان اجتماعي را تهيه کند و به تصويب برساند. در توجيه اين لايحه آمده است: هنگام وقوع بزه و جرم، فرد، افراد يا يك ساختار اجتماعي مورد تظلم واقع شده و نهادهاي دولتي و حاكميتي بايد افزون بر تحليل علمي بزهكاري و مجرميت، مجرم يا بزهكار را شناسايي كرده و با وي برخورد قانوني كنند. اقدام مهم ديگر در اين خصوص حمايت از بزه‌ديدگان است.

بررسی زمینه‌های شکل‌گیری ازدواج موقت زنان، چرا موقت؟!

مهرخانه- بدون یک نگاه سیستمی ‌به ازدواج موقت، بررسی فلسفه وجودی و توجه به کارکردهای آن‌ها، احتمال خطا در تحلیل و شکل‌گیری رویکردهای دوگانه که یکی ازدواج موقت را طرد می‌کند و دیگری به صورت تام و تمام مورد پذیرش قرار می‌دهد، بسیار خواهد بود. به همین دلیل و با این رویکرد، آقای دکتر عبدالحسین کلانتری، خانم دکتر سهیلا صادقی‌فسایی و صدیقه رضانیا، در پژوهشی با عنوان “مطالعه کیفی شرایط و زمینه‌های شکل‌گیری ازدواج موقت زنان” که سال ۱۳۹۳ در فصل‌نامه علمی- پژوهشی زن در توسعه و سیاست منتشر شد، به بررسی این مهم پرداخته‌اند. در این پژوهش همچنین تلاش شده است به ازدواج موقت به منزله یک سنت اجتماعی و قرائت عرفی‌شده یک حکم دینی توجه شود تا فهم بسترها و زمینه‌های جامعه‌شناختی موضوع بسیار جدلی “ازدواج موقت” امکان‌پذیر شود.

زنان و مردان چه نگاهی به ازدواج موقت دارند

آفتاب-پژوهشی با عنوان «نگرش مردم به ازدواج موقت» توسط دکتر خدابخش احمدی دکترای مشاوره و مدرس دانشگاه علوم پزشکی بقیه اللّه(عج) انجام شده که در سال ۱۳۹۰ در فصل نامه علمی- پژوهشی رفاه اجتماعی منتشر شده است. در این پژوهش، محقق تلاش کرده است تا نگاه جامعه به مقوله ازدواج موقت را مورد بررسی قرار دهد.

قانون حمایت خانواده، فرزندان حاصل از ازدواج موقت را می‌بیند؟

مهرخانه- قانون‌گذار از سال ۱۳۰۰ تاکنون در خصوص ثبت یا عدم ثبت ازدواج موقت، قانون متعه را جرح و تعدیل کرده است. یکی از دلایل عمده این تغییرات به حقوق فرزندان حاصل از این ازدواج برمی‌گردد؛ چراکه اگر این ازدواج ثبت نشود، حقوق فرزند حاصل از آن پایمال می‌شود و در صورت غیبت پدر بعد از بارداری، مادر نمی‌تواند نسب را به‌سادگی اثبات کند. بسیاری از زنان در این موقعیت، در سختی اثبات زوجیت خود با مردی قرار می‌گیرند که اکنون در دسترس نیست و برای اثبات زوجیت می‌بایست مسیر پیچیده حقوقی- قضایی را طی کنند تا فرزندشان فاقد هویت نشود.

تقسیم دارایی میان زوجین

شهروند- تقسیم دارایی میان زن و شوهر یکی از شروط ضمن عقدی است که در سند ازدواج ثبت شده است. حقی برای زنان که بسیاری از آن بی‌خبر هستند و حتی مردان نیز بی‌اطلاع از آنچه که روز عقد تعهد کرده‌اند تمامی بند‌های سند ازدواج را امضا می‌کنند. البته تنصیف دارایی به معنای تقسیم هر آن چیزی است که در طول زندگی مشترک مرد به دست آورده و شامل دارایی‌های دوران قبل از ازدواج زوج نمی‌شود. همچنین برای تقسیم دارایی نیز شرایط خاصی حاکم است که تحقق همه شرایط برای تنصیف دارایی کمی سخت است و در حقیقت قانون‌گذار با شرایطی خاص این حق را برای زنان به رسمیت شناخته است.

«مجرم به دنیا آمده و مجرم از دنیا خواهند رفت»

میدان- غنچه قوامی- هر از گاهی به بهانه انتقال زندانیان سیاسی به ندامتگاه شهر ری، صدای حقوق بشر در اعتراض به وضع اسفناک بهداشتی-رفاهی این زندان بلند می‌شود. گفتمان حقوق بشری دست و پا شکسته‌ای که گاه تنها بر حقوق زندانیان سیاسی تاکید کرده و متهمان و محکومان جرائم اجتماعی را افرادی خطرناک معرفی می‌کند. اخبار و بیانیه‌هایی که گاه به طور ضمنی زندانی غیرسیاسی را فاقد «حقوق اولیه انسانی و جهانشمول» می‌پندارد. به دور از نگاه احساسی- خیریه‌ای بالادستی طبقه متوسط به زنان آسیب‌دیده، سه هفته از دوران بازداشتم را با زنان قاتل، سارق، قاچاقچی و غیره هم‌زیست شده‌ام.

اخبار اجتماعی

تمام حقایق و موانع مشترکی که سرراه زنان برای اشتغال وجود دارد/ این ۱۲ مورد را بخوانید

خبرآنلاین- فهیمه حسن‌میری: در كنار تبعیضاتی كه به بسیاری از زنان اجازه نمي‌دهد تحصیلاتشان را ادامه دهند، آنها وقتی هم كه وارد محیط كاری می‌شوند،‌ با تبعیضات شغلی روبه‌رو هستند؛ مواردی مانند كمتر بودن دستمزد، وجود كلیشه‌های جنسیتی، دسترسی نداشتن به منابع مالی و زمین‌های كشاورزی و بسیاری از موانع دیگر كه باعث می‌شوند زنان با سختی‌های بیشتری برای قدم گذاشتن در عرصه كار همراه باشند. با این كه بعضی كشورها تلاش كرده‌اند این موانع را تا حدودی برطرف كنند، این روند چندان رضایت‌بخش نیست به طوری كه تنها ۶۷ كشور، قوانین ضد تبعیض جنسیتی در مشاغل را به تصویب رسانده‌اند و در ۱۸ كشور، شوهران می‌توانند مانع كار كردن همسرانشان شوند.

راهکاری برای رفع ایراد وارد بر «ازدواج فرزندخوانده با سرپرست»

ایسنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره ایرادات مطرح شده پیرامون ازدواج فرزندخوانده با سرپرست گفت: لایحه‌ای در دولت برای حذف تبصره ماده ۲۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست در دست اقدام است و به مراحل نهایی رسیده است. با حذف تبصره مذکور، این مشکل هم با توجه به انتقادات جدی که به آن مطرح بود، حل می‌شود.

اشتغال یکی از دغدغه های اصلی حوزه زنان است

قدس- مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خرسان جنوبی از اجرای طرح ملی توان افزایی و تاب آوری اجتمای زنان در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: اشتغال یکی از دغدغه های اصلی حوزه زنان است. نفیسه نخعی ظهر سه شنبه در کارگروه امور بانوان و خانواده استان بیان کرد: اشتغال یکی از دغدغه های اصلی حوزه زنان و کشور است. وی یادآور شد: در حال حاضر تعداد زیادی فارغ التحصیل دانشگاهی در حوزه زنان وجود دارد که همه این ها چشم به کارهای دولتی دوخته اند.

 

حجاب فرهنگ است یا قانون

ایران‌وایر-لیلا نقدی‌پری طراح صحنه ولباس است. چهل و سه‌ سال سن دارد و طراحى صحنه و لباس فیلم‌هایی مانند «پرویز»، «والدراما»، «پریدن از ارتقاع کم» و « یک شهروند کاملا معمولی» را برعهده داشته است. خانم نقدی‌پری در تعریف خود‌سانسوری می‌گوید: ـ خودسانسوری یعنی موضوعاتی که فرد به آنها باور ندارد اما به خاطر عدم پذیرش عرف و اجتماع به آن موضوع و یا موارد اهمیت می‌د‌هد. مثلا زنی دوست دارد یک واژه را استفاده کند اما به آن خاطر که جامعه آن واژه را برای یک خانم نمی‌پسندد از آن واژه استفاده نمی‌کند و یا برفرض من دوست دارم لباسی را بپوشم، اما به این خاطر که اخلاق عمومی جامعه، پوشیدن آن لباس را برای یک زن درست نمی‌داند، من از پوشیدن آن لباس امتناع می‌کنم. در کل می‌شود گفت که خودسانسوری یعنی چیزهایی که فرد به آنها باور یا میل دارد اما به خاطر شخص و یا اخلاق عمومی جامعه به میل و باور خود پشت می‌کند.

نمایش «مشاغل مردانه» در گالری گلستان

ایسنا-نمایشگاه «مشاغل مردانه» که دربرگیرنده مجموعه آثار فیگوراتیو مریم درویش است نهم تیرماه در گالری گلستان افتتاح می‌شود. «مشاغل مردانه» به موضوع زنان نوازنده می‌پردازد و نقاش با توجه به رویدادهای اجتماعی سال‌های اخیر، به خلق این آثار پرداخته است.

لزوم توجه و ارزش گذاري به ازدواج مجدد زنان سالمند

خبرگزاري آريا- عضو فراکسيون زنان مجلس گفت: ازدواج مجدد سالمندان به ويژه زنانِ سالمند تنها، مي تواند به حفظ کرامت و ارزش آن ها و جلوگيري از انزوا و تنهايي بيشتر آن ها کمک کند.

به گزارش خبرگزاري آريا، زهرا ساعي با اشاره به لزوم حضور سالمندان با نشاط در جامعه گفت: حفظ کرامت و ارزش سالمندان در دين اسلام بسيار مهم است، بنابراين ساز و کار مناسب براي جلوگيري از انزواي زنان يا مردان سالمند پس از فوت همسرانشان بايد فراهم شود.

بررسی ادعاها درباره افزایش خیانت

ایرنا- مشخص نیست که آیا واقعا خیانت در جامعه ایرانی افزایش پیدا کرده یا نه. در حالی که برخی کارشناسان معتقدند خیانت در ایران رو به افزایش دارد، برخی نیز این ادعا را بی‌اساس می‌دانند و بر وجود نداشتن آمار روشن در این‌باره اشاره می‌کنند.

آمارهای جسته و گریخته تا حدی ماجرا را روشن کرده‌اند. در نخستین همایش علوم اجتماعی ایران که در سال ۹۴ برگزار شد، جامعه‌شناسان درباره خیانت به عنوان یکی از عوامل اصلی طلاق هشدار دادند.

زنان پنهان زخم‌های پنهان

تهمینه انصاری- شهروند| داستان انگار تازه شروع می‌شود. شروعی که بوی مرگ می‌دهد. مرگ مرد و سرپرست خانواده که علاوه بر تمام مشکلات پیش، پس از آن عنوانی به نام «بیوگی» را بر زن خانواده جا می‌گذارد و این‌جا نقطه شروعی می‌شود بر پیدایش مشکلات جدید. در قوانین بشردوستانه در بسیاری از موارد ازجمله مداخلات نظامی و جنگ‌ها به حقوق انسانی بیوگان و فرزندان آنها اشاره شده است. آنها مشکلات فراوانی در پیش‌رو دارند؛ مشکلاتی که نیاز است احتمالا در بخشی از آموزش‌ها برای جامعه‌ای تاب‌آور، به جای گذشتن از کنارشان به آنها توجه بیشتری کرد. در آماری که محققان توجه زیادی به آن ندارند، مقامات ملی و محلی از آن غافل‌اند و در جوامع مدنی هم اغلب نادیده گرفته می‌شوند. وضع و شرایط زندگی زنان بیوه، اسفناک، نامعلوم و پنهان است.

 

مهلت ارسال آثار جشنواره ملی «بانوی کرامت» تمدید شد

تسنیم- عضو کمیته دانشگاهیان ستاد دهه کرامت از تمدید مهلت دریافت آثار دومین جشنواره ملی «بانوی کرامت» خبر داد.

اقبال اصلانی، عضو کمیته دانشگاهیان ستاد دهه کرامت و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا درباره تمدید مهلت دریافت آثار دومین جشنواره ملی بانوی کرامت گفت: به دلیل استقبال و نیز درخواست شرکت‌کنندگان این جشنواره تا ۲۰ مردادماه سال جاری تمدید شد. وی با اشاره به هدف برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره ملی بانوی کرامت با هدف معرفی شخصیت و سیره بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه(س)، به عنوان الگوی زن مسلمان در قالب آثار علمی، ادبی و هنری همراه با کارویژه کرسی‌های آزاداندیشی درباره مسائل سیاسی، اجتماعی و حقوق بانوان برگزار می‌شود.

بردسکن در حسرت پزشک متخصص زنان، رادیولوژی و کودکان

قدس آن لاین- در نشست مشترک نماینده مردم بردسکن با رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور فرماندار و مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن موضوع ضرورت حضور پزشک متخصص در این شهرستان بررسی شد. بهروز بنیادی با اشاره به ضرورت ارایه خدمات پزشکی در سطح تخصصی به مردم منطقه گفت: با توجه به فاصله زیاد شهرستان به مرکز استان و همچنین نسبت زیاد جمعیتی لازم است تا تدبیری برای تامین این متخصصان اندیشیده شود.

 

دانشجویان متأهل چه تسهیلات ویژه‌ای دارند؟

مهرخانه- سال‌هاست که وزارت علوم تسهیلات ویژه‌ای برای رفاه حال دانشجویان در نظر می‌گیرد اما گاهی این تسهیلات با قید “تأهل” و برای تشویق دانشجویان به ازدواج و تسهیل زندگی مشترک در کنار ادامه تحصیل ارائه می‌شوند.ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان دارای بخش‌های مختلفی است. این خدمات عموماً به‌عنوان وام‌های دانشجویی شناخته می‌شود که صندوق رفاه دانشجویی پیگیر آن می‌شود. اعطای مرخصی‌های ویژه و خوابگاه به دانشجویان نیز بخش دیگری از خدماتی است که براساس شرایط دانشجو در اختیار او قرار می‌گیرد. هرچند این تسهیلات برای عموم دانشجویان ارائه می‌شود اما دانشجویان متأهل به‌طور ویژه‌تری می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. در ادامه خدمات مرتبط با متأهلین را معرفی می‌کنیم.

آیین سنتی مذهبی “كیسه دوزان” زنان و دختران در مسجد تاریخانه دامغان

ابنا- آیین سنتی مذهبی “كیسه دوزان” که قدمتی بیش از ۵۰۰ سال دارد، امسال نز مطابق هر سال در بیست و هفتم ماه مبارک رمضان در مسجد تاریخانه دامغان برگزار می‌شود.آیین سنتی مذهبی “کیسه دوزان” زنان و دختران، امسال نیز در مسجد تاریخانه دامغان برگزار می‌شود. در این آیین سنتی، زنان و دختران ، برای برآورده شدن حاجات و آرزوهایشان قبل و یا بین نماز ظهر و عصر روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان، اقدام به کیسه دوزی و انداختن سکه یا پول در داخل کیسه دست دوزشان می‌کنند.

همه زنان فضا نورد ناسا از یاسمین مقبلی تا انوشه انصاری

ایران آنلاین فاطمه کاظمی- در اخبار آمده بود ناسا فهرست تازه فضانوردان را منتشر کرده است که در آن نام «یاسمین مقبلی»، نیز دیده می‌شود. انتشار این فهرست و نام «یاسمین مقبلی»، بار دیگر موضوع حضور زنان در عرصه به‌شدت مردانه فضا و فضانوردی را مطرح کرد. واقعیت این است که تاکنون بیش از ٥٣٠ نفر به فضا رفته‌اند که از میان آنها ٥٦٦ نفر زن بوده‌اند. این آمار به‌وضوح کم‌بودن نسبت زنان به مردان را نشان می‌دهد. از میان آنها، از کشورهای چین، هند، فرانسه، بریتانیا، کره‌جنوبی و ایران فقط یک زن، از کشورهای کانادا و ژاپن دو زن و از روسیه (شوروی) سه زن به فضا رفته‌اند و بقیه فضانوردان زن، آمریکایی بوده‌اند (البته انوشه انصاری هم که ایرانی است، از سوی ایالات متحده به فضا سفر کرده است).

ارتباط رنگ مو و یک نوع سرطان زنانه

ایران آنلاین / تحقیق جدید نشان می دهد زنان سیاه پوستی که از رنگ موهای تیره استفاده می کنند در معرض ریسک بالای سرطان سینه قرار دارند. در این مطالعه محققان موسسه سرطان راتجرز نیوجرزی بیش از ۴۰۰۰ زن را مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند استفاده از رنگ تیره توسط زنان سیاهپوست ریسک سرطان سینه را ۵۱۱ درصد افزایش می دهد.

همچنین محققان دریافتند ریلکسرها و صاف کننده های شیمیایی مو ریسک سرطان را در زنان سفیدپوست افزایش می دهد و این احتمال در آنان ۷۴ درصد بالاتر است.

مهمترین قربانیان اسیدپاشی

شهرونذ- پرونده‌های اسیدپاشی در ایران با جنجال‌های بسیاری روبه‌رو بوده است. البته که تنها برخی از این فاجعه‌ها خبری شده و بسیاری از آنها که ممکن است در مناطق دورافتاده رخ داده باشد، رسانه‌ای نشده‌اند و برخی از خانواده‌ها نیز از خبری‌شدن اسیدپاشی روی فرزندان‌شان ممانعت به عمل آورده‌اند. همچنین مواردی که شدت و وسعت جراحت کم است و مواردی که به دلایل مختلف به درستی گزارش نمی‌شوند. بسیاری از قربانیان اسیدپاشی با وجود این‌که می‌توانستند مجرم را به همان شیوه قصاص کنند، از این کار گذشتند. در این‌جا چند پرونده مطرح اسیدپاشی را مرور می‌کنیم.

 

اخبار ورزشی

 

کیمیا، پرچمدار فدراسیون جهانی تکواندو

ایسنا- در حالی که مسابقات تکواندوی قهرمانی جهان از شنبه هفته آینده در کره‌جنوبی آغاز می‌شود و ایران نیز با نمایندگان پرتعداد در بخش مردان و زنان وارد این رقابت‌ها می‌شود، پیش از شروع مسابقات دختر تاریخ‌ساز تکواندوی ایران به یک افتخار دیگر رسید. با تصمیم فدراسیون جهانی در مراسم افتتاحیه این رقابت‌ها که در سالن «تی‌وان آرنا» شهر موجو کره‌جنوبی برگزار می‌شود، کیمیا علیزاده به‌عنوان پرچمدار فدراسیون جهانی انتخاب شده است. حمل پرچم فدراسیون جهانی همزمان با رونمایی از لوگوی جدید WTF است و علیزاده لباس مخصوص فدراسیون جهانی تکواندو را با لوگوی جدید به تن خواهد داشت.

معجونی از گلایه، تقدیر و لبخند

شهروند| شامگاه یکشنبه اهالی ورزش در ضیافت افطاری رئیس‌جمهوری ایران شرکت کردند و در فضایی صمیمی به طرح دیدگاه‌های خود برای پیشرفت ورزش پرداختند. حضور چهره‌های مطرح ورزشی در این مراسم که در طول ماه‌های اخیر به تمجید از سیاست‌های دولت یازدهم در حوزه ورزش پرداخته بودند، از نکات جالب و جذاب بود؛ تا جایی که حتی تعدادی از ورزشکاران بانوی ایران لوح تقدیری را به دکتر روحانی به خاطر بهبود فضای ورزش در بخش بانوان اهدا کردند.

روحاني‌درباره حضور زنان در ورزشگاه مصمم است

شرق- سجاد فيروزي- مراسم افطاري حسن روحاني، رئيس‌جمهور ايران، با ورزشکاران واکنش‌هاي متفاوتي را به دنبال داشته؛ از بحث اخلاق در ورزش گرفته تا حمايت از ورزش زنان. رئيس‌جمهور در اين مراسم در بخش مهمي از صحبت‌هايشان به اهميت و پيشرفت ورزش زنان پرداخت و در مقايسه با سال‌هاي گذشته، به روند رو به رشد اين عرصه اشاره‌ای ويژه‌ کرد. البته حضور زنان ورزشکار در اين مراسم هم، در نوع خود جالب بود؛ ورزشکاران زن ايراني که حمايتشان از روحاني را به شيوه‌هاي مختلف پيش از انتخابات اعلام کرده بودند، در اين مراسم به نمايندگي، لوح سپاسي را هم به رئيس‌جمهور دادند؛ لوحي که سارا اعتماد، يکي از اعضاي تيم ملي بسکتبال ايران، به همراه فرشته کريمي، بازيکن تيم ملي فوتسال زنان ايران، به رئيس‌جمهوري اهدا کردند.

رتبه ۵۵ دنیا برای فوتبال زنان ایران

ایرن- تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان با صعود ۶۱ پله‌ای به رنکینگ فیفا بازگشت. در آخرین رنکینگ اعلام شده فیفا تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان با ۶۱ پله صعود و با هزار و ۴۱۸ امتیاز در جایگاه پنجاه‌وپنجم دنیا قرار گرفت. این در حالی است که تیم ملی فوتبال بانوان ایران پیش از این با ۷۳۳ پله سقوط از رنکینگ فیفا خارج شده بود. با توجه به برگزاری اردوهای تیم ملی و حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا تیم بانوان دوباره توانست به رنکینگ فیفا بازگردد.

زنان بايد در صحنه‌هاي ورزشي حضور فعال داشته باشند

پايگاه اطلاع‌رساني رياست جمهوري: رئيس‌جمهوري شامگاه يکشنبه در ضيافت افطار با ورزشکاران، همگان را به اتحاد و تلاش در مسير توسعه و رونق ايران اسلامي فراخواند و تأکيد کرد: «اکنون ديگر انتخابات به پايان رسيده و رقابت‌هاي انتخاباتي که مثل رقابت ليگ‌هاي داخلي بود و هر دسته‌اي طرفدار تيم خودشان بودند،‌ جاي خود را به رقابت‌هاي جهاني داده است و ديگر بايد همه طرفدار و پشتيبان تيم ملي باشيم که مي‌خواهد در رقابت‌هاي جهاني افتخار بيافريند».

انصراف تیم لیگ برتری هندبال زنان ایران از حضور در جام باشگاه‌های آسیا

ایران آنلاین -تیم شهید چمران لارستان، قهرمان لیگ برتر هندبال زنان کشور که نماینده ایران در جام باشگاه‌های آسیا است به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت مسئولین این تیم از حضور در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا انصراف داد. / برنا

مانا حسینی بای: خوشحالم که بعد از ۱۲ سال اردوهای تیم ملی شنا بانوان از سر گرفته شد

ایسنا- ملی پوش شنای زنان آغاز اردوهای تیم ملی شنا را باعث بالا رفتن انگیزه در شناگران ایرانی دانست‌.

“مانا حسینی بای” ۱۲ سال است که شنا را به صورت حرفه ای دنبال می‌کند. او در این مدت توانسته است شش بار رکورد ملی ایران را جابه جا کند. این شناگر ایرانی تعداد زیاد مقام اولی را در رشته‌های مختلف قهرمانی کشور کسب کرده است. وی همچنین در مسابقات پایتخت کشورهای اسلامی به مقام چهارمی دست یافته است.

آغاز رسمی فعالیت وزنه‌برداری زنان

شرق- سارا گودرزي: قدم‌های مثبت فدراسیون وزنه‌برداری برای فعالیت بانوان ایرانی در این رشته، بالاخره به ثمر نشست. مسئولان این فدراسیون در حالی از دو سال پیش تاکنون تلاش‌های خود را برای راه‌اندازی وزنه‌برداری زنان آغاز کردند که حالا خبر می‌رسد وزارت ورزش‌و‌جوانان، با این موضوع موافقت کرده است؛ موافقتی که البته هنوز به طور کامل نهایی نشده؛ اما اجازه شروع کار را به کمیته بانوان فدراسیون وزنه‌برداری داده است. معاونت قهرمانی و بانوان این وزارتخانه، مجوز اولیه را به زنان وزنه‌بردار داده تا فعلا فعالیت خود را در سطح کشوری زیر نظر فدراسیون وزنه‌برداری انجام بدهند. ممانعت از فعالیت بانوان وزنه‌بردار در ورزش ایران، مانند بسیاری از رشته‌ها (جودو، کاراته، بسکتبال، کشتی و…)، در موضوع حجاب خلاصه شده که با گذشت زمان دیرتری نسبت به سایر ورزش‌ها و ایجاد فرهنگ‌سازی لازم، اکنون به مرحله اجرا رسیده است.

تکذیب فعالیت زنان وزنه‌بردار در ایران

شهروند- بعد از کشتی و بسکتبال به نظر می‌رسد حالا رایزنی‌هایی برای حضور بانوان در رشته وزنه‌برداری با پوشش اسلامی آغاز شده است اما این‌که پوشش اسلامی تأیید شده باشد را فدراسیون تکذیب می‌کند.

تاکنون فدراسیون وزنه‌برداری به دلیل ممنوعیت‌های موجود هیچ فعالیتی در بخش زنان نداشته و به همین دلیل خبری که توسط یک مسئول نه‌چندان مرتبط با بحث بانوان اعلام شد، جای تعجب داشت. دقایقی بعد از اعلام این خبر رضا عباسپور، مدیرروابط عمومی فدراسیون وزنه برداری با تکذیب این اتفاق به «شهروند» می‌گوید: «نمی‌دانم شاهرخی چه ارتباطی به بخش زنان دارد که چنین مصاحبه‌ای انجام داده است. به نظرم این صحبت‌ها یک شیطنت است که باعث متشنج‌شدن فضا می‌شود. ما هیچ مکاتبه‌ای با فدراسیون جهانی درباره پوشش بانوان نداشتیم و فقط به وزارت ورزش طرحی دادیم که درحال بررسی است. باید با توجه به مسائل شرعی تصمیم درستی در این‌ خصوص گرفته شود.»

آيا همه مسائل زنان ، حضور آنها در ورزشگاه‌هاست ؟!

رسالت- ريكا حسامي- چندي است كه موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها آنچنان داغ شده كه گويي زنان ، هيچ مشكل ديگري جز حضور در ورزشگاه‌ها ندارند! اين موضوعي است كه رئيس بسيج جامعه زنان كشور هم به آن نقد جدي دارد و معتقد است كه با وجود مشكلات عديده‌اي كه زنان دارند ، تسرّي دادن آن به مطالبه كل جامعه زنان چه جايي دارد؟! وي با طرح اين پرسش كه چقدر به دغدغه‌هاي زنان در كشور توجه شده است ، گفت : آيا امروز ، شأن و شخصيت زن اين است كه كارت آژانس پخش كند؟! و كارهايي كه در شأن و تراز يك زن نيست انجام دهد؟! مينو اصلاني كه به عنوان مديري توانمند و صاحب انديشه در حوزه فرهنگي و بسيج جامعه زنان شناخته مي شود و سابقه طولاني در اداره بسيج جامعه زنان دارد در گفتگو با «رسالت» انتقاداتي را به عملكرد مسئولين فرهنگي و امور زنان و خانواد مطرح كرد و خاطرنشان ساخت كه موضوعات بعضي از فيلم‌هاي سينمايي توهين به شعور مردم است. وي «آتش به اختيار بودن» را يكي از پايه‌هاي مردم سالاري ديني و جلوه‌اي از آن دانست و تصريح كرد كه حضرت امام (ره) در بند ششم وصيتنامه به همين مسئله اشاره داشته اند.

نایب رئیس فدراسیون والیبال: حتی خبرنگاران از ما خواستند آنها را محروم کنیم

ایران وایر-پدرام قائمی، شهروند خبرنگار=- امضا و مهر حکم فدراسیون والیبال برای سه دختر والیبالیست هم خشک شد و هم اجرایی؛ اما هنوز خبری از ادله ای برای این محرومیت های سنگین وجود ندارد. روزهای اول، بازار شایعات داغ بود؛ از دعوا و درگیری فیزیکی تا تمارض به مصدومیت و بیماری برای بازی نکردن در ترکیب ایران.

براساس حکم فدراسیون والیبال در خردادماه سال ۹۶، «شقایق شفیع» به مدت سه سال، «نگین شیرتری» به مدت دو سال و «مونا رمضانی» به مدت یک سال از کلیه فعالیت‌های رشته ورزشی والیبال محروم شدند. اما واکنش ها در قبال چنین احکامی از سوی این سه والیبالیست تیم زیر ۲۳ سال ایران متفاوت بود.

 

 

 

 

به اشتراک بگذارید