– خبرنامه هفتگی ماچولند دوم تا نهم تیر ماه
از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
فهرست نامزدهای زن برای وزارت به حسن روحانی ارائه شد
رادیو فردا- رئیس سازمان محیط زیست خبر داد که شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران، فهرست نامزدهای زن برای وزارت را به حسن روحانی ارائه کرده است و معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز اعلام کرد که آقای روحانی برای حضور زنان در سمتهای مدیریتی «ارشد» برنامه دارد. معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، در مصاحبه با شماره روز پنجشنبه هشتم تیرروزنامه «اعتماد»، با اشاره به عملکرد «بسیار خوب» معاونان زن وزرای دولت یازدهم گفت که ممکن است برخی از آنان به عنوان وزیر انتخاب شوند.
آل حبیب: ایران مصمم است زنان را به عنوان شرکائی برابر و ذینفع در توسعه ببیند
صدا و سیما- سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در نشست سالانه مرتبط با توانمندی زنان با ارائه آمار مشارکت بالای زنان در جامعه ایرانی گفت: کشور ما مصمم است زنان را به عنوان شرکائی برابر و ذینفع در توسعه ببیند. اسحاق آل حبیب سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در نشست سالانه مرتبط با توانمندی زنان با ارائه آمار مشارکت بالای زنان در جامعه ایرانی گفت: کشور ما مصمم است زنان را به عنوان شرکائی برابر و ذینفع در توسعه ببیند.
با چهره مردانه احزاب سیاسی چه کنیم؟
صاد- فرناز سیفی- آذر منصوری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هفتهی گذشته چند عکس از یکی از جلسات اخیر اتاق فکر اصلاحطلبان را در صفحهی توئیتر خود منتشر کرد. عدهای مرد( پیر و جوان) دورتادور حیاطی باصفا نشستند، گل میگویند و گل میشنفند، بحث میکنند و پیشنهاد میدهند، هرچقدر هم چشم بگردانی در هیچ عکسی تا دورترها هم زنی مشاهده نمیشود!
آذر منصوری که خود یکی از زنان با منصب سیاسی مهم در حزب اتحاد ملت (که از دل جبهه مشارکت بیرون آمده) است، زبان به انتقاد گشوده و می گوید:«نمیشود جلسات اتاق فکر اصلاحطلبان را دید اما به ترکیب کاملا مردانه آن انتقاد نکرد. راه درازی در پیش داریم…»
توانمند سازی زنان تلاش مشترک دولت و مردم
قانون- زهرا نژاد بهرام/ منتخب شوراي پنجم- ضرورت توانمند سازی زنان در جامعه و افزایش نقش زنان سرپرست خانوار در اقتصاد خانواده، مساله مهمی است که نمیتوان تلاش در راستای آن را تنها از مردم و نهادهای مدنی یا فقط از دولت انتظار داشت. این موضوع به یک تلاش مشترک از سوی دولت و مردم احتیاج دارد و البته لازم است که دولتها برای کمک به نهادهای مدنی و سمنها سرمایه گذاری کنند؛ چرا که اینگونه موسسات نیز در راستای هدفی که دارند، نیازمند حمایت و توانمندسازی هستند. زنان سرپرست خانوار با مسائل متعددی مواجه هستند و نه تنها به هموار شدن راه برای تامین معیشت خانواده بلکه به کسب مهارتهای اجتماعی و روشهای زندگی نیز، نیاز دارند.
سازمان هایی که باید برای توانمند سازی زنان پیشقدم شوند
ایران آنلاین / ادعایی که با آمارها خودنمایی میکند و ضرورت کارهای جدی تر و همه جانبه از سوی دولت، سازمانهای مردم نهاد و حتی بخشهای مختلف تجاری کشور (در قالب مسئولیتهای اجتماعی شرکتها) را تأکید میکند.
در این حوزه نگاهی به آمارها حقایق را روشن تر میکند. بر اساس آمارهای رسمی و در آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال ۵۹،۹۳ میلیون و ۴۲۷ هزار نفر از کل جمعیت ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار نفری ایران زن هستند؛ سهم ۴۹ درصدی از کل جمعیت کشور.حال اگر بدانیم ۶۴٫۳ درصد زنان ایرانی دارای همسر هستند و حدود ۹٫۵ درصد زنان به دلیل فوت همسر یا طلاق، بدون همسر زندگی میکنند، آمارها هشدار برانگیز میشوند، زیرا از این میزان، ۷٫۳ درصد همسر خود را به علت فوت از دست داده و ۲٫۲ درصد نیز از همسر خود طلاق گرفتند.
آيا يك زن، وزير آموزش و پرورش خواهد شد؟
اعتماد- پس از پيروزي حسن روحاني در ٢٩ ارديبهشت و قطعي شدن دو دورهاي رياستجمهوري او فرهنگيان نيز به گمانهزني و بحث و گفتوگو پيرامون تثبيت يا تغيير وزير آموزش و پرورش پرداختند و به حدي اين مساله در فضاي رسانهاي و شبكههاي اجتماعي گسترده شد كه به نظر ميرسد كمتر وزارتخانهاي به اين زودي و با اين گستردگي موضوع وزير دولت دوازدهم آن در افكار عمومي مطرح شده باشد. يكي از دلايل اين امر علاوه بر حضور فعال و گسترده فرهنگيان در كمپين انتخاباتي آقاي روحاني، طرح سهم سه زن در كابينه دوم دولت روحاني است؛ طرح موضوعي كه آموزش و پرورش را در كنار آموزش عالي و وزارت بهداشت بهعنوان يكي از سه وزارتخانههايي قرار داد كه ممكن است كرسي آنها به زنان تعلق گيرد، لذا بر آن شديم تا در صفحه مدرسه گزارشي در اين زمينه تهيه كنيم و آن را در معرض نقد و نظر مخاطبان اين صفحه قرار دهيم تا گفتماني را كه به بهانه تثبيت يا تغيير وزير مطرح شده است تقويت كنيم و به بهانه موضوع وزير، مساله تعليم و تربيت را به سپهر عمومي بكشانيم تا تربيت نيز همانند امنيت و سلامت در اولويت مسوولان و مردم قرار گيرد.
مردسالاری تفکری سنتی ولی غیردینی است/ دولت به فراهم کردن فرصت برابر برای زنان و مردان پایبند است
ایلنا- رییس جمهور با بیان اینکه مردسالاری تفکری سنتی ولی غیردینی است، تاکید کرد: در تفکر اسلامی مردها هیچ امتیازی نسبت به خانمها ندارند و باید تفکر سنتی را کنار بگذاریم. حجتالاسلام حسن روحانی در بخشی از سخنان خود در دیدار و ضیافت افطار با فعالان حوزه زنان و خانواده گفت: خداوند به بندگانش در این ماه میگوید از او بخواهیم اگر خطا و گناهی در زندگی ما هست از آن بگذرد که این بدان معنا است که اولا هر خطایی در زندگی قابل جبران است و هیچکس نیست که اگر مسیر خطا و اشتباهی را انتخاب کرد، راه بازگشت برای او نباشد.
مسائل حوزه زنان نیازمند برجامی دیگر است
ایلنا- رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان فارس در خصوص حضور زنان در ردههای بالای مدیریتی گفت: رئیسجمهور محترم باید با برجامی دیگر، این بار در حوزه زنان این گره کور را هم بگشاید و به این پیش داوریها و نگاههای محدودکننده پایان بخشد . جمیله کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره حضور زنان در کابینه دوازدهم گفت: در جامعه ما زنان بیشماری وجود دارند که هم بهلحاظ دانش و هم از نظر توانمندی و شخصیت اجتماعی در جایگاهی هستند که مورد وثوق مردم بوده و در آزمونهای سخت سیاسی و کاری در کنار مردان جامعه ایستادند و شایستگی خود را اثبات کردهاند.
علمالهدی: نباید در برابر آزادی فضای مجازی و گسترش بیحجابی بیتفاوت بود
رادیو زمانه- احمد علمالهدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در خراسان رضوی در نماز عید فطر مشهد به فضای دنیای مجازی و رعایت حجاب اعتراض کرد. علمالهدی دوشنبه ۵ تیر گفت: «با این وضع ماهوارهها، اینترنت و ارتباطات فضای مجازی، ذخیره برای پیغمبر تربیت کردن کار آسانی نیست.» او از بیتفاوتی مسئولان نظام در اینباره انتقاد کرد و فضای مجازی را عین فضای حقیقی دانست و گفت: «اگر بنا شد در کوچه و خیابان ما بیناموسی آزادانه باشد، ناموس مردم امنیت نداشته باشد، جان و خانواده مردم امنیت نداشته باشد، آیا مسئولان نظام میتوانند بگویند ما مسئول نیستیم، هر بلایی میخواهد به سر مردم بیاید؟»
انتخاب شهرداران زن در گفت و گو با صدیقه وسمقی سخنگوی شورای شهر اول
صاد- درانتخابات ۲۹ اردیبهشت شش زن،یعنی دوبرابر دوره های گذشته، عضو شورای شهر تهران شدند و اینک نیز پس از انتخابات، موضوع شهردار شدن زنان مطرح شده و حتی برخی از زنان عضو کابینه دولت حسن روحانی،جزو گزینه های پیشنهادی در رسانه ها هستند. در دوره های گذشته اما زنان حتی به ندرت شهردار مناطق تهران بوده اند و فرصتی نیافته اند تاخود را در این سمتها معرفی کنند. صدیقه وسمقی،سخنگوی شورای اول شهر تهران، اما می گوید، شهردار شدن زنان در شورای اول تهران نیز مطرح بوده و حتی سهیلا جلودارزاده به شورا دعوت شده و برنامه های خود را نیز ارائه کرده است. هر چند این دعوت درشرایط آن زمان بیشتر سمبولیک بود.
نمایندگان زن شوراهای سیستان و بلوچستان و دغدغههایی که برای زنان دارند
مهرخانه- ما تنها یک مدرسه داریم و دخترها و پسرها تنها میتوانند تا پنج کلاس درس بخوانند و بعد از آن باید ترک تحصیل کنند. معلم هم نداریم و معلمهایی که میآیند برایشان چندان اهمیتی ندارد که بچهها باسواد میشوند یا خیر. ما از بهداشت، آب و برق و محل بازی برای بچهها محروم هستیم. مردها اصلاً کار ندارند؛ آنها یا معتاد میشوند یا مجبورند شش تا هفت ماه بیرون از منطقه کار کنند. زنان هم با خانهداری و کارهایی مثل گلدوزی زندگی خود را سپری میکنند.
آفتابنیوز – مجله “زنان امروز” با این مقدمه در گزارشی به بررسی نتایج انتخابات شوراها و میزان ورود زنان به شوراهای شهر و روستاهای کشور پرداخته است. این مجله مینویسد: “در دورۀ چهارم شوراها فقط دو مرکز استان نمایندۀ زن نداشتند. پس چرا تعداد زنان نماینده در مراکز استان، در مقایسه با دور قبل، ۳۵.۸ درصد کاهش یافته است؟ برای پاسخ به این پرسش، فرضیههای مختلفی مطرح میشود که به سیاستگذاریهای کلان و کاهش کلی کرسیهای شورا، تعداد زنان نامزد، فهرستهای اصلاحطلبان و شبکه رأی مستقل زنان مربوط میشود.
انتخاب وزیر زن در دولت احمدینژاد تابوشکنی اما بیثمر بود
خبرآنلاین- فهیمه حسنمیری- بعد از اعتمادی كه مردم به حسن روحانی برای دوره جدید ریاست جمهوری داشتند، حالا همه منتظر معرفی اعضای كابینه هستند تا ببینید چه افرادی با چه تخصصها و توانمندیهایی قرار است وزارتخانهها را اداره كنند. در این میان، زمزمههایی از اعتماد به زنان هم به گوش میرسد؛ موضوعی كه خواسته فعالان زنان در دورههای مختلف بوده و این بار پررنگتر از گذشته شده است. پروانه مافی، نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی معتقد است: معرفی وزرای زن در دولت دوازدهم، نمود عینی دغدغهمندی و اعتماد دولت به انتظارات جامعه زنان خواهد بود.
بهشتی به روایت فرزندان: مخالف اعدامهای اول انقلاب بود/ روسری و مانتو را حجاب کامل میدانست
خبرآنلاین- در سالگرد شهادت آیتالله بهشتی، میزگردی با حضور سه نفر از فرزندان او برگزار کرده است. علیرضا بهشتی، محمدرضا بهشتی و ملوکالسادات بهشتی درباره زندگی پدر گفتهاند. بخشهای مهم این نشست به انتخاب روزنامه «شرق» در ادامه میآید: محمدرضا بهشتی: ترسیم مرحوم شهید آیتالله بهشتی به عنوان یک رهبر سیاسی یک ترسیم کاملا یکجانبه است. شهید بهشتی در وهله اول یک اندیشهورز است که بخش عمدهای از زندگیاش را در عرصه اندیشههای اسلامی به سر برده است و در آن میدان تلاش کرده که خودش را به یک شناخت خوب برساند.
ضرورت رعایت حجاب کامل در ادارات/ پیشنهاد تشکیل دبیرخانه حجاب و عفاف
آرمان زنان- استاندار اصفهان گفت: حجاب بانوان در ادارات چادر است و مراجعهکنندگان نیز حتیالمقدور حجاب برتر و در غیر این صورت باید حجاب عرفی را در نظر بگیرند. رسول زرگرپور در جلسه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان استان اظهار داشت: در رابطه با حجاب و عفاف برخی از دستگاهها وظیفه درونسازمانی و برخی وظیفه برونسازمانی دارند.
وی با بیان اینکه دستگاههایی که وظیفه درونسازمانی دارند ملزم به نظارت بر حجاب و عفاف در داخل سازمان خود هستند، افزود: وظیفه اصلی برخی ادارات، برونسازمانی است و باید مبلغ، مروج و مبشر حجاب و عفاف در سطح جامعه باشند.
طرح«امنیت اخلاقی»، یا نقض شدید امنیت فردی و روانی؟
سازمان حقوق بشر ایران- مژگان غفاری شیروان- در اردیبهشتماه ۱۳۹۶، ویدئویی در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشد، از برخورد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با یک زن جوان؛ زن پس از مدتی بحث و کشمکش٬ در نهایت به منظور اعتراض، مقابل خودروی ون نیروی انتظامی میایستد؛ اما راننده٬ خودرو را متوقف نمیکند و بدون توجه به زن، به حرکت ادامه میدهد و او را تا نیمتنه زیر میگیرد. در پی انتشار این ویدئو، بار دیگر بحثها در رابطه با «گشت ارشاد» یا آنچه که امروزه به نام «پلیس امنیت اخلاقی» خوانده میشود، بالا گرفت.
مهرانگیز کار: به بهانهی امنیت نمیتوان آزادیهای مشروع را محدود کرد
سازمان حقوق بشر ایران-مهرانگیز کار، حقوقدان برجستهی ایرانی، معتقد است که مطالبهی امنیت ریشهای تاریخی دارد و در بسیاری از ادوار تاریخ میتوانیم نشانههای این مطالبه را پیدا کنیم. او میگوید در برهههایی از زمان در تاریخ ایران، مسئلهی امنیت به قدری اولویت یافت که حتی خواستههای آزادیخواهانهی مردم تحتالشعاع آن قرار گرفت. مهرانگیز کار ورود رضا خان را به عرصهی سیاست ایران در مقطع خاصی پس از مشروطه، بر مبنای همین خواست میداند. او پس از اشاره به ریشههای تاریخی حق امنیتخواهی، به قوانین فعلی ایران اشاره میکند و میگوید: «اگر قانون اساسی جمهوری اسلامی را مطالعه کنیم، متوجه میشویم که اصل ۹ در این قانون اساسی مترقی است. به جز دوران اصلاحات کمتر میبینیم که به اصل استناد بشود. در این اصل تأکید میشود که به بهانهی امنیت هیچکس حق ندارد آزادیهای مشروع را محدود کند. خب این اصل بسیار مترقی است. باید همه روی آن کار کنند.»
گزارش نقض حقوق زنان در خرداد ماه ۱۳۹۶
کانون دفاع از حقوق بشر- : بابک میری- این گزارش به صورت کوتاه و فشرده قسمتهایی از نقض حقوق زنان در خرداد ۱۳۹۶ را به اطلاع میرساند. علیرغم سانسور خبری حاکم درایران، تلاش شده است اخبار و اطلاعات از خبرگزاریهای مورد تایید گردآوری گردد. عفو بین الملل روز گذشته در بیانیه ای خواستار اقدام فوری براى آزادی مریم اکبرى منفرد شد. خانم اکبرى منفرد به علت نامه هاى سرگشاده اش در مورد کشتار سال ۶۷ تهدید به سه سال دیگر زندان و تبعید به زندانی در سیستان و بلوچستان شده است.(هرانا، ۲ خرداد ۱۳۹۶) در جریان دیدار ديشب تیمهای استقلال و العین در مرحله یکهشتمنهایی لیگقهرمانان، یک دختر که با ظاهری پسرانه در آزادی حاضر شده بود، توسط ماموران دستگیر شد! (بهارنیوز، ۲ خرداد ۱۳۹۳)
صبا شعردوست، فعال زنان: ورود زنان به استادیوم تبدیل به مطالبهای عمومی و جدی شده است
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران- صبا شعردوست، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان در ایران در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران گفت که ورود زنان به استادیومهای ورزشی تبدیل به مطالبهای عمومی و جدی شده و همه زنان از دولت فعلی این مطالبه جدی را دارند. خانم شعردوست به کمپین گفت که با جدی تر شدن مطالبه ورود زنان به استادیومها، حساسیتها هم بیشتر شده ولی جامعه زنان به تلاشهایشان برای رفع این محرومیت ادامه میدهند. در هیچ یک از قوانین ایران ممانعتی برای حضور زنان در استادیومهای ورزشی وجود ندارد اما بعد از روی کار امدن حکومت جمهوری اسلامی، از ورود زنان به استادیومهای فوتبال جلوگیری شده است. درحالی که فعالان زن در ایران خواستار رفع ممنوعیت زنان برای ورود به استادیومهای فوتبال بودند، در سال ۱۳۹۲ ورود زنان به سالنهای والیبال هم ممنوع شد.
«فقیر» اما «مستقل»، بنیاد پژوهشهای زنان ایران
رادیو فردا- رویا کریمی مجد- ماه گذشته سینمایی در قلب منطقه توسکانی در شهر فلورانس ایتالیا، شهری که رنسانس در آن سربرآورد، میعادگاه زنان ایرانیای بود که از دور و نزدیک گرد هم آمده بودند تا در قرن بیست و یکم باردیگر به رنسانس زنانه بپردازند. بیش از ۳۰۰ تن از کنشگران و فعالان حوزه برابری جنسیتی از ۱۹ تا ۲۱ خرداد ماه گرد هم آمدند تا بیست و هشتمین کنفرانس بنیاد پژوهشهای زنان را شکل دهند
سرنوشت جنبش زنان ایران چه خواهد بود: مستقل یا حکومتی؟
رادیو فردا- رویا کریمی مجد- سال ۱۳۶۸ زمانی که اولین دفتر امور زنان در نهاد ریاست جمهوری در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی تشکیل شد، بسیاری آن را گامی مثبت در نگاه «جمهوری اسلامی» به مسایل زنان دانستند. تحلیلی که تا به امروز همچنان اختلافنظرهای زیادی در مورد آن وجود دارد. در کنفرانس بنیاد پژوهشهای زنان ایران که ماه گذشته در شهر فلورانس برگزار شد نیز یکی از سخنرانیها به موضوع «بررسی نقش جامعه زنان در مبارزه با بنیادگرایی، با تاکید بر تعامل با دفاتر امور زنان دولتها» اختصاص داشت.
نسرین پرواز؛ روایت شکنجه و زندان دهه ۶۰
ایران وایر- «مبارزات زنان در ایران؛ خاطرات زندان» عنوان کتابی به قلم «نسرین پرواز»، فعال حقوق بشر و کارگران است که قرار است سال آینده منتشر شود. این کتاب مملو از روایتهای زندان، شکنجه ها و آنچه طی هشت سال حبس در زندان «اوین» در دهه ۶۰ بر او و بسیاری از کنشگران سیاسی و به ویژه زنان زندانی گذشته، است.
گزارش وزارت خارجه آمریکا: ایران در سطح سوم قاچاق انسان قرار دارد
صدای آمریکا- همزمان با مراسمی در وزارت خارجه آمریکا با حضور رکس تیلرسون و ایوانکا ترامپ دختر و مشاور رئیس جمهوری آمریکا، گزارش یکساله قاچاق انسان از سوی این وزارت خانه منتشر شد که ایران را همچنان در «سطح سوم» این معضل در جهان قرار می دهد. در گزارش وزارت خارجه چند «سطح» اعلام شده است. سطح اول کشورهایی هستند که وجود مشکل قاچاق انسان را پذیرفته اند و برای رفع آن تلاش می کنند. سطح دوم و سوم این مشکل را به رسمیت شناخته اند و تلاشی ندارند یا به رسمیت نمی شناسند که ایران در این سطح قرار دارد.
حمله توییتری ترامپ به دو مجری خبری تلویزیون واکنشبرانگیز شد
بیبیسی- دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در دو توییت به دو مجری یکی از برنامههای خبری صبحگاهی پربیننده حمله کرد و آنها را ‘خل’ و ‘خنگ’ خواند. او همچنین مجری زن برنامه را بابت ‘خونریزی بعد عمل جراحی صورت’ دست انداخت.
رئیسجمهوری ایالات متحده درباره دو مجری برنامه صبحگاهی تلویزیون اماسانبیسی نوشت: “شنیدم جو [اسکاربارو] که برنامهاش خیلی ناموفق است، بد درباره من حرف میزند. (برنامهاش را دیگر نمیبینم.) ولی چهطور بود که میکای خل آیکیو پایین، همراه جو دیوانه، سه شب پشت سر هم نزدیک شب سال نو به [عمارت من در] مارالاگو [در فلوریدا] آمدند و اصرار کردند که پیش من باشند؟ میکا خونریزی خیلی بدی داشت از عمل جراحی زیبایی صورت. گفتم نه!
نظر جنجالیترین نخستوزیر تاریخ ایتالیا درباره «زن ترامپ»
ایران آنلاین- سیلیو برلوسکونی، نخست وزیر پیشین ایتالیا، که همواره خود را به عنوان کسی معرفی می کند که زنان عاشق او هستند، گفت جذاب ترین ویژگی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، همسرش ملانیا ترامپ است.
فارس- مقاله حاضر ضمن پرداختن به پیشینه تاریخی و عناصر و گروه های این جریان و مبانی فکری و شاخصه های آن، به نقدهای واردشده بر آن می پردازد. فمینیسم اسلامی مفهوم و جریانی است که متأثر از جریان غربی فمینیسم در دهه های اخیر در کشورهای اسلامی، ازجمله ایران رواج یافته است؛ به گونه ای که بیشتر مدافعان حقوق زنان در این کشورها خود را فمینیست مسلمان معرفی می کنند و تلاش می نمایند با نگاهی جدید به آموزه های دینی و سنت های رایج، تفسیری خاص از آن را ترویج نمایند.
تفرجگاه ساحلی فرانسه ورود زنان محجبه را ممنوع کرد
یورونیوز-شهرداری شهر کوچک لورت در جنوب غربی لیون در شرق فرانسه بتازگی یک تفرجگاه ساحلی در کناره رودخانه این شهر احداث کرده است.علاوه بر ممنوعیت ورود سگ و یا عدم امکان ورود با سیگار و نوشابه های الکلی، زنان محجبه هم از ورود به این مکان عمومی محروم شده اند. در تابلویی که موارد ممنوعه بر روی آن درج شده، تصویر زن محجبه با یک خط قرمز مشخص شده است. پیش تر هم شهردار لورت خواسته بود تا مراسم عید فطر مسلمانان در «سکوت» برگزار شود البته ژرار تاردی تاکنون به تصمیم مسئولان این تفرجگاه عمومی واکنش نشان نداده است.
فرانسه: سیمون وی، سیاستمدار و مدافع حقوق زنان و آزادی سقط جنین درگذشت
سیمون وی*، وکیل و سیاستمدار فرانسوی و از چهرههای مدافع حقوق زنان و بازمانده اردوگاه آشویتس، روز جمعه سی ژوئن، در سن ۸۹ سالگی در پاریس درگذشت. سیمون وی، از مدافعان آزادی حق سقط جنین در فرانسه بود.
سیمون وی، در روز ۱۳ ژوئیه ۱۹۲۷، در شهر نیس در جنوب فرانسه و در خانوادهای یهودی متولد شد. سیمون وی به همراه خانوادهاش در سال ۱۹۴۴ به اردوگاه آشویتس برده شد. او پدر و برادرش را در اردوگاه آشویتش از دست داد. سیمون وی، در سال ۱۹۴۵، در سن ۱۶ سالگی آزاد شد اما کمی پس از آزادی، مادر خود را نیز از دست داد.
برگزاری کلاس آموزشی برای متهمان «بدحجابی» و «نوشیدن مسکرات» در استان فارس
رادیو فردا- یک روز پس از آن که دادستان ساری اعلام کرد خودروی زنانی که «کشف حجاب» کنند توقیف میشود، یک مقام قضایی در استان فارس از برگزاری کلاسهای آموزشی برای بازداشت شدگان به اتهام «بدحجابی» و نوشیدن مشروبات الکلی خبر داد. اسماعیل اکبری، مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس روز چهارشنبه هفتم تیرماه گفت کسانی که به «اتهام بدحجابی» بازداشت شوند بهجای معرفی به دادگاهها، «به معاونت پیشگیری از جرم معرفی شده و در یک کلاس ۸ ساعته آموزشی شرکت میکنند».
دادستان: وسیله نقلیه کسانی که «کشف حجاب» میکنند توقیف میشود
رادیو فردا- دادستان ساری خبر داد که از این پس وسیله نقلیه افرادی که به کشف حجاب اقدام میکنند، توقیف شده و برای زنانی که «کشف حجاب کنند» پرونده قضایی تشکیل میشود. خبرگزاری میزان روز سهشنبه ششم تیرماه به نقل از اسدالله، جعفری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران، از «برخورد جدی و قانونی دستگاه قضایی با معضل کشف حجاب در جامعه» خبر داد.
به گفته آقای جعفری «در اجرای ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، توسط دادستانها و روسای حوزههای قضایی، برای افرادی که مبادرت به کشف حجاب میکنند به عنوان ارتکاب فعل حرام در انظار عمومی، پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.»
آیا نفقه به زنان شاغل تعلق میگیرد؟
خبرگزاری میزان- برخی بر این باورند که در جامعه کنونی و به جهت اشتغال طیف گستردهای از بانوان این سرزمین، مقررات مربوط به نفقه نیز دستخوش تغییر شده و عرف زنان شاغل را مستحق نفقه نمیداند. در این خصوص توضیحاتی ارائه میشود.
جریمه میلیونی برای عدم ثبت رسمی ازدواج
قدس-،حجت السلام حقی با حضور در برنامه امروز خانواده یک با تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و سایر شهدای هفتم تیر با اشاره به نقش و وظیفه دادسراها در رسیدگی های کیفری گفت: دادستان یا مدعی العموم سابقه ای دیرینه در نظام قضاییی ما دارد ودر قوانین اسلامی و ایرانی مابوده و بعدها به اروپا رفته است بر همین اساس شاید برخی ها گمان می کنند که این جایگاه قضایی بر گرفته از قوانین نظام حقوقی غرب است که در واقع چنین نیست .
طرح تعالي خانواده چالشي براي اشتغال زنان
اعتماد-٢٢ خرداد ماه كليات طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده در مجلس تصويب شد. طرحي كه ٥ سال از ارايه آن توسط اعضاي كميسيون فرهنگي و كميسيون بهداشت و درمان مجلس، با هدف اصلاح سياستهاي جمعيتي كشور و جلوگيري از پيري جمعيت ميگذرد. طرحي كه پس از بحث و بررسيهاي مكرر و اصلاحات چند باره، توانست تاييد كميسيون اجتماعي مجلس را بگيرد. اين طرح كه در جهت افزايش جمعيت و تشويق جوانان به ازدواج و فرزندآوري، ارايه شده بود، از ابتدا با انتقاداتي همراه بود.
کمپ ترک اعتیاد زنان در کرمانشاه راهاندازی میشود
ایسنا- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از راه اندازی کمپ ترک اعتیاد بانوان در هفته بهزیستی (۲۵ تا ۳۱ تیرماه) در استان خبر داد. امید قادری در نشست خبری مشترک شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اداره کل بهزیستی و رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر که امروز (۸ تیرماه) در محل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برگزار شد، با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته اعتیاد اولین و مهمترین معضل اجتماعی کشور است، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته پنج معضل اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، خودکشی و ایدز به عنوان پنج معضل اولویتدار کشور شناخته شدهاند و در این بین اعتیاد در اولویت اول است.
تجاوز زناشویی و لزوم بازنگری در قوانین
خانه امن- موسی برزین – پژوهشگر حقوق- اجبار به رابطه زناشویی یکی از موضوعاتی است که در چند سال اخیر مورد توجه کنشگران حوزه خشونت خانگی قرار گرفته است. این کنشگران معتقدند شوهر به هیچ وجه نمیتواند همسر خود را مجبور به همخوابگی با خود کند، زیرا اجبار به رابطه جنسی حتی از سوی شوهر برخلاف آزادی بدن زن بوده و این نوعی تجاوز است. در برخی از کشورهای توسعهیافته غربی این اجبار جرمانگاری شده و با ضمانت اجراهای کیفری و مدنی همراه است.
چشمانداز اشتغال زنان در بازار کار ایران
تعادل- گرچه امسال مساله اشتغال در راس دغدغههای دولت قرار گرفته اما باوجود افزایش روزافزون آمار فارغالتحصیلان و جویندگان کار زن، کمتر سازوکاری در رابطه با بهبود وضعیت اشتغال زنان مطرح شده است. محورهایی هم که اخیرا در باب اشتغال مطرح شده اغلب به بخش تولید و صنعت محدود میشود که در آن سهم زنان بسیار جزئی است.
کاهش سهم زنان در بازار کار ایران
بیبیسی- سیاوش نوروزی – این تصور عمومی وجود دارد که سهم زنان در بازار کار ایران در سالهای اخیر بیشتر شده، اما گزارشها نشان میدهد که سهم زنان در بازار کار در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ حدود ۵۰۰ هزار نفر کم شده است. یعنی به طور متوسط سالانه ۵۰ هزار زن شغل خود را از دست دادهاند. گزارشهای مرکز آمار ایران نشان میدهد که در سال ۱۳۹۴ از مجموع ۲۲ میلیون شاغل در ایران تنها نزدیک به سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفرشان زن هستند. مقایسه این آمار با ده سال پیشتر یعنی سال ۱۳۸۴ واقعیت دیگری را آشکار میکند و آن این که با گذشت ۱۰ سال، نه تنها به تعداد شاعلان زن افزوده نشده که در این مدت ۵۰۰ هزار نفر از تعداد شاغلان زن کاسته شده است. بنابر آمارهای مرکز آمار ایران، در سال ۱۳۸۴ تعداد شاغلان زن نزدیک به چهار میلیون نفر بود.
توجه به تعاونیهای بومیگردی، فارغالتحصیلان دانشگاهی و زنان
تسنیم – محمد سنجری عصرامروز درکارگروه اشتغال شهرستان درمیان حرکت دولت بر محور خردورزی و تقویت روحیه امیدو نشاط در جامعه را موجب کسب دستاورهای بزرگی در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: دولت براساس شناخت، درک عمیق و نگاه کارشناسی به ظرفیت ها، پتانسیل ها و منابع درآمدی،برنامه های اجرایی کشور را تهیه و تدوین کرده و همه مسئولان و کارگزاران نظام وظیفه اجرای آن و حرکت در مسیر تعیین شده را به عهده دارند.
انتقاد غسالههای بهشت زهرا از حکم تعجببرانگیز یک دادگاه
ایران آنلاین- غسالههای بهشت زهرا به حکمی که اخیرا یک دادگاه برای یک زن گناهکار صادر کرده، انتقاد کردند.
از قرار معلوم در روزهای گذشته، یک زن به جرم خیانت به همسر و برقراری رابطه نامشروع به دو سال کار در غسالخانه (در حکم دادگاه آمده مردهشوری) و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده و این حکم توسط رسانه ها و روزنامه های مختلف منتشر شده است .
وجود یک میلیون زن بیوه در کشور
الف- مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه همزمان با روزجهانی زنان بیوه گزارشی از وضعیت زنان بیوه در ایران و جهان ارائه کرد. روزبه کردونی با اشاره به اینکه منطقه آسیای غربی و اقیانوسیه با حدود ۸۲ میلیون نفر بالاترین تعداد زنان بیوه در دنیا را دارد تاکید کرد: در حالیکه میزان رشد زنان بیوه در بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ در دنیا ۹ درصد بوده است، اما بالاترین درصد رشد زنان بیوه در جهان متعلق به خاورمیانه و افریقای شمالی با ۲۴.۳ درصد است. وی افزود:برخی تحولات بویژه افزایش درگیریهای مسلحانه و جنگ های داخلی در خاورمیانه نقش به سزایی در افزایش شمار این زنان به ویژه زنان جوان با کودکان خردسال داشته است .
ایران آنلاین- علی ربیعی به مناسبت روز جهانی زنان بیوه در کانال تلگرامیاش نوشت: «روز ٢٣ ژوئن هر سال به نام روز جهانی زنان بیوه (Widowss) نامگذاری شده است. منظور از زنان بیوه زنانی هستند که شریک زندگی آنها فوت کرده است. هماکنون بیش از ٢٥٦ میلیون زن بیوه و ٥٨٤ میلیون کودک این زنان در جهان زندگی میکنند. واقعیت آن است که در جوامع مختلف، زنان بیوه با چالشهای متعددی مواجه هستند. یکی از مهمترین مسائلی که زندگی این زنان را تحت تاثیر قرار میدهد و به سبب آن خشونتهای دیگر را علیه آنها روانه میکند، فقر و محرومیت آنهاست. تخمین خوشبینانه این است که حدود ١٥ درصد از این زنان در فقر مطلق به سر میبرند.
بررسی آماری میزان فاصله سنی زوجین در بروز طلاق
آرمان زنان- در مقایسه ازدواج و طلاق در گروههای سنی مختلف میبینیم، با وجود اینکه آمار طلاق در زوجین همسن بالاتر است اما آمار ازدواجشان بالاتر از آمار طلاق آنهاست؛ بهطوریکه عموماً حدود ۱۰ درصد طلاقها در زوجین همسن اتفاق میافتد اما حدود ۱۲ درصد ازدواجها در این گروه انجام میشود. هرساله شاهد ارایه آماری کلی از وضعیت طلاق در کشور هستیم. این آمارها در نگاه اولیه بیانگر افزایش طلاق در کشور است. اما اینکه دلایل طلاق چیست و در چه سالهایی از ازدواج بیشتر رخ میدهد، در کنار نگاهی به آمار گروههای سنی که دارای بیشترین میزان ازدواج و طلاق هستند، میتواند جهت پیشگیری از ادامه یافتن روند افزایشی طلاق مؤثر باشد.
شهروند- ٥ جوان آبادانی در یک سناریوی هولناک از بالای دیوار وارد خانهای شدند و دختر نوجوان را در برابر دیدگان نامزدش مورد آزار و اذیت قرار دادند. نقشه اصلی این ماجرای سیاه را دایی یکی از متهمان که مرد متأهلی است، طراحی کرده و تحت تعقیب ماموران قرار دارد. سحرگاه دوشنبه ٢٢ خردادماه امسال دختر نوجوانی در خانه مادربزرگش در آبادان سرگرم درسخواندن بود و هنوز لحظاتی از ورود نامزدش نگذشته بود که صدای مرموزی از حیاط خانه به گوش رسید. ناگهان چند مرد که چاقو و قمه به دست بودند از بالای دیوار خانه وارد حیاط شده و خودشان را به داخل خانه رساندند. نامزد نسرین با دیدن این صحنه شوکه شده بود که مردان خشن او را هدف ضربات چاقو قرار داده و در ادامه مردان جوان در اقدامی سیاه دختر نوجوان را در برابر دیدگان نامزدش مورد تجاوز قرار دادند.
سرگذشت یک کنشگر مدنی و فعال آگاهیرسانی دربارهی سوءاستفاده جنسی از کودکان
شهروندیار- مادرم نمیدانست که پسرها هم ممکن است قربانی تجاوز شوند. وقتی هفتساله بودم، عمویم مرا به حمام میبرد و مرا وادار میکرد که دهانم را باز کنم. پس از آن، هر بار به من تجاوز میکرد. من آن قدر کوچک بودم که نمیدانستم چه اتفاقی میافتد و اصلا آیا این کار عادی و نرمال است یا نه. وقتی ۱۲ساله شدم، مرا در اختیار رفقایش میگذاشت که دستهجمعی از من سوء استفاده کنند و من درد میکشیدم و خونریزی داشتم ولی من مرد بودم و باید درد را تحمل میکردم. وقتی هفده ساله شدم تازه فهمیدم که در این دهسال چه اتفاقی میافتاده و به تلخی گریستم. فهمیدم که رنج مردها نادیده گرفته میشود و مردها خودشان اولین قربانیان «مردانگی»اند. قربانیِ سیستمی هستند که فقط آنها را به عنوان حمایتگر میپذیرد و بر روی رنجهایشان چشم میبندد. برای اولین بار وقتی عمویم خواست کار همیشگی را تکرار کند، بلند «نه» گفتم و روبرویش ایستادم و بعد قضایا را رک و پوستکنده به مادرم گفتم.
وقایع اتفاقیه- نرگس ملکزاده-عضو کانون صنفي معلمان- گاهي وجود يک تجربه مشترک سبب بروز حرکت و تلاشي هماهنگ براي هدفي مشترک خواهد شد و همه توان و انرژي افراد صرف برهمزدن معادلههايي ميشود که هم صورتمسئله آسان دارد، هم حلکردن آن زياد وقتگير نيست اما اينکه چرا در حد معادله مانده و بايد حل شود! ميتواند بهدليل عدم فراگيرشدن آن در سطحي وسيع باشد و يا اينکه بعضي از مسائل آنقدر بديع و روشن است که ضرورت بيان و طرحکردن آن را دور از ذهن ميکند. حضور کمپينها در فضاي مجازي مدتي است که چشمنوازتر از گذشته شده و يک هماهنگي و کار دستهجمعي براي رسيدن به اهداف گوناگون اجتماعي، سياسي، فرهنگي و … صورت گرفته است
کلید ملی- آرزو فاطمی – خبر یک سطر بود؛ «تجاوز پی در پی به یک زن در مسیر بازگشت از محل کار به خانه!» چند روز پیش زنی از میدان آزادی به سمت شهریار تهران، سوار ماشین سواری شخصی شد که یک مسافر قبلی هم داشت. کمی بعد از میدان آزادی و پس از پیاده شدن مسافر، زن متوجه میشود که راننده به سمت خارج از شهر تغییر مسیر داده است. هر چه به راننده التماس و اصرار ميکند که پیادهاش کند، بیفایده است. راننده او را به خارج از شهر ميبرد، به او تعرض ميکند و پول و مدارک و هرچه به همراه دارد، ربوده و سپس در بیابان رهایش ميکند. زن به سختی خود را به جاده ميرساند و به خودرویی با دو سرنشین جوان پناه ميآورد. شرایط را به آن دو تن توضیح داده و از آنها کمک ميخواهد. دو جوان هم که وانمود ميکنند به او کمک خواهند کرد، سوارش ميکنند و با رفتن به مسیری نامعلوم، در عین خشونت زن بی پناه را مورد تجاوز قرار ميدهند!
لیلا حاتمی و گلشیفته فراهانی عضو آکادمی اسکار شدند
بیبیسی- آکادمی علوم و هنرهای سینما (اسکار) از ۷۷۴ نفر برای عضویت در این آکادمی دعوت کرده که در میان آنها نام چند ایرانی به چشم میخورد. ۳۹ درصد اعضای این فهرست زن و ۳۰ درصد رنگینپوست هستند. لیلا حاتمی، گلشیفته فراهانی، نازنین بنیادی (بازیگر)، رخشان بنی اعتماد، محمد رسول اف (فیلمنامهنویس و کارگردان)، هایده صفی یاری( تدوینگر)، محمد رضا دلپاک (صدابردار)، هنگامه پناهی (تهیه کننده)، محسن موسوی (جلوههای ویژه) از جمله افراد دعوت شده به این دوره از آکادمی هستند.
پرتره زنان قدرتمند در کنار زنان شکننده در یک نمایشگاه
ایسنا- آثار میترا بابایی در نمایشگاهی انفرادی با عنوان «زنان و زمان» روی دیوار خواهد رفت. این گالری در نمایشگاهی که جمعه پیش رو افتتاح خواهد شد، آثار میترا بابایی را بهنمایش درخواهد آورد. در این نمایشگاه حدود ۳۵ اثر برای عرضه و نمایش انتخاب شده است.بابایی در استیمنت و توضیح نمایشگاهش آورده است: از آنجا که در طول تاریخ، زنان در اجتماع جایگاه متفاوتی داشتهاند سعی کردهام در نقاشیهایم به چهره زنان بیشتر بپردازم. در گذشته زن جنس دوم تلقی میشده و دچار محدودیتهایی در اجتماع بوده، به همین دلیل در ابتدا نقاشیهایم تنها حول زنان و مشکلات و آسیبهای اجتماعی بر آنان بوده، زنانی با چهرههای مات و چشمانی مغموم با گردنهایی کشیده که حاکی از بلندپروازی و آرزوهای بزرگی بود که این زنان در پس مشکلات و محدودیتها در دلشان نهان بوده است.
چطور پسرمان را یک فمینیست بار بیاوریم؟
بیدار زنی: احتمال اینکه به دخترانمان بگوییم که میتوانند به هر چیزی که دلشان میخواهند تبدیل بشوند –مثلاً ستارهشناس و مادر، یک بچهی شیطان و یک دخترِحسابی دخترانه- بیشتر است. اما برای پسرانمان همین کار را نمیکنیم. دانشمندان علوم اجتماعی میگویند با وجود این که به دخترانمان برای بازی کردن نقشهای بیشتری حق انتخاب دادهایم تا نقشهایی را که میتوانند بازی کنند، دنیاهای پسرها همچنان محدود باقی ماندهاند. به پسرها جرأت داشتن علایقی موسوم به علایق زنانه ، داده نشده است. به آنها گفته میشود به هر قیمتی سرسخت باشند وگرنه قید آن به اصطلاح انرژی پسرانهشان را بزنند.
مهمترین شهرهای جهان را زنان مدیریت میکنند
ایران آنلاین /محدثه طالبی- از روزی که نتایج انتخابات شوراها اعلام شد، گمانه زنیها برای انتخاب شهردار تهران بالا گرفت. در این بین و پس از اینکه مشخص شد زنان بیشتر از ۴ دوره قبل به شورای شهر تهران راه یافتهاند، کم و بیش اظهار نظرهایی از حضور حداقلی یک زن در بین گزینههای احتمالی شنیده میشود. به بهانه این موضوع به سراغ شهرداران زن جهان رفتهایم. شاید برایتان جالب باشد که پایتخت بزرگترین و قدرتمندترین کشورهای جهان از شرق آسیا گرفته تا قلب اروپا، استرالیا، آفریقا و همین کنار دست خودمان در خاورمیانه در حال حاضر به دست زنان اداره میشود. با تأثیرگذارترین شهرداران زن جهان آشنا شوید.
مدل ایتالیایی قربانی اسید پاشی کارش را از سرگرفت
بیبیسی- جسیکا نوتارو با چاپ این عکس در فیسبوک گفت که شیرهای دریایی پس از این حادثه به او قدرت میدهند
جسیکا نوتارو، مدل سابق ایتالیایی پنج ماه پس ازاسید پاشی به صورتش کارش را به عنوان مربی شیر دریایی آغاز کرد.
خانم نوتارو ۲۸ ساله گفته که با این کار میخواهد به زنانی همانند خودش بگوید که باید در مقابل این قبیل اقدامات ایستاد.
محاکمه زن فرانسوی به خاطر کمک به چند پناهجوی ایرانی؛ داستان عشق به «مختار» کتاب شد
صدای آمیکا- بیتریس اوره، زنی که به چند پناهجوی ایرانی کمک کرد تا از کاله فرانسه به بریتانیا برسند به اتهام قاچاق انسان در دادگاه محاکمه شد. خانم اوره، روز سه شنبه ۶ خرداد در دادگاه گفت از کرده اش پشیمان نیست، این کار را از روی عشق انجام داده و دلش نمی خواهد با افرادی که از بیچارگی و مصیبت پناهندگان، چیبهای خود را پرپول کرده اند در یک طبقه بندی قرار بگیرد.
او گفت نگرانی اش نه از زندانی شدن، بلکه از ندیدن معشوق در دورانی است که پشت میله ها به سر می برد.
بیتریس اوره گناهکار شناخته شد اما حکم زندان نگرفت.
بیبیسی- پروژه یک عکاس در هند که زنان را در موقعیتهای مختلف با نقاب گاو به تصویر کشیده، سر و صدای زیادی به پا کرده و خشم هندوهای ملیگرا را برانگیخته است. عکاس این پروژه این سوال بسیار جنجالی را مطرح کرده که آیا ارزش زنان در هند از گاو هم کمتر است. سوجاترو گوش، عکاس ۲۳ مقیم دهلی به بیبیسی گفت: “این واقعیت که در کشور ما به گاوها بیش از زنان اهمیت میهند، مرا آشفته و نگران میکند. اگر به زنی تجاوز یا تعرض شود و بخواهد پی آن را بگیرد بیش از آن طول میکشد که به مشکل مربوط به یک گاو رسیدگی شود که برای خیلی از هندوها حیوانی مقدس است.”
زنی دوستپسر خود را برای ‘مشهور شدن’ در یوتیوب کشت
بیبیسی- مقامهای آمریکایی میگویند زنی در ایالت مینهسوتا دوست پسر خود را هنگام شیرینکاری در مقابل دوربین به منظور جلب هواداران بیشتر در یوتیوب به کشتن داد. مونالیزا پرز، ۱۹ ساله کتابی ضخیم را جلوی سینه دوست پسرش قرار داد و در مقابل دوربین و تماشاگران محله به سمت آن شلیک کرد تا ثابت کند که قطر کتاب مانع از عبور گلوله میشود. کودک سه ساله این زوج و حدود ۳۰ نفر از همسایهها که برای تماشا جمع شده بودند، کشته شدن آقای روییز را از نزدیک مشاهده کردند.
کیمیا علیزاده نخستین مدال نقره جهانی زنان ایران در تکواندو را کسب کرد
دویچه وله- در بیست و سومین دوره مسابقات قهرمانی جهان در رشته تکواندو، کیمیا علیزاده موفق شد که نخستین مدال نقره را از آن خود کند. علیزاده در دیدار پایانی به دلیل مصدومیت نتوانست تواناییهای خود را نشان دهد. در بیست و سومین دوره مسابقات قهرمانی تکواندوی جهان که در شهر موجو در کره جنوبی برگزار شد ۹۷۳ ورزشکار از ۱۸۳ کشور حضور داشتند. کیمیا علیزاده در وزن ۶۲ کیلوگرم در دیدار پایانی مغلوب تکواندوکار آفریقایی از ساحل عاج شد و به مدال نقره دست یافت. علیزاده که از مصدومیت رنج میبرد نتوانست تواناییهای خود را در رویارویی نشان دهد و در پایان با نتیجه ۱۹ بر ۹ ازرقیب خود شکست خورد.
گفتوگو با مائده برهانی اولین لژیونر زن تاریخ والیبال ایران
شرق- سجاد فیروزی- مصاحبه تقریبا طولانی شد ولی یک چیز از قلم افتاد: «نگفتید بالاخره چندسالتان است؟ البته اصراری هم نیست فقط چون فکر کردیم فراموش کردید، دوباره پرسیدیم». لبخندی میزند و میگوید: «فراموش کردم؛ من متولد اول تیرماه ١٣٦٧ هستم». غیرمنتظره بود ولی درست در روز تولد مائده برهانی، بازیکن تیم ملی والیبال زنان ایران، این گفتوگو انجام شد. با وجود اینکه عناوین زیادی دارد و از همه مهمتر اینکه «اولین زن لژیونر تاریخ والیبال ایران» است، در صحبتهایش کمتر از «من» میگوید و بیشتر دغدغه «ما» دارد. نزدیک به ١١ سال است به طور تقریبا حرفهای والیبال بازی میکند؛ کارش را از اصفهان و در تیم سپاهان شروع کرده و آخرین باشگاهی هم که برایش به میدان رفته «شومنکلاب» بلغارستان بوده. در این ١١ سال فقط یک سال جام نبرده.
تیم فوتبال زنان ایران دوازدهم آسیا شد
شرق- فوتبال زنان ایران همچنان سیر صعودیاش را طی میکند؛ این تیم که اواخر سال گذشته بعد از دو سال بیفعالیتی دوباره سروشکل گرفت، خیلی سریع توانست خودش را در میان تیمهای درجه دو آسیا مطرح كند و جواز ورود به مرحله انتخابی رقابتهای قهرمانی آسیا را به دست آورد. البته تعطیلی دوساله تیم ملی فوتبال زنان ایران حسابی اثر منفی روی فوتبال زنان داشت؛ در واقع حضور بازیکنان زن در تیمهای باشگاهی بدون امید به اینکه پیراهن تیم ملی را به تن کنند، نوعی بیانگیزگی را به وجود آورده بود.
فعالیت ورزشی زنان در رشته وزنه برداری بلامانع می شود
خبرگزاری صدا و سیما: رئیس هیات وزنه برداری خراسان رضوی گفت: حضور زنان با پوشش اسلامی مورد تایید فدارسیون قرار گرفته است و از ابتدای مرداد امسال فعالیت ورزشی این قشر در رشته وزنه برداری بلامانع خواهد شد. احسان قاسمیان افزود: این موضوع از سه سال پیش در سطح فدراسیونوزنه برداری مورد پیگیری بود و در نهایت مهر پارسال فدراسیون مجاب به فعالیت ورزشی زنان در رقابتهای وزنه برداری شد. او گفت: هم اکنون ورزشکار و مربی زن وزنه برداری در خراسان رضوی نداریم اما از ابتدای مرداد آتی فراخوان برای حضور زنان علاقه مند در این رشته ورزشی اعلام می شود تا برای گذراندن دوره های آموزشی شرکت کنند.
دعوت از ۲فوتسالیست مازندرانی برای انتخابی مسابقات زنان آسیا
موج،نائب رییس هیات فوتبال مازندران در امور بانوان گفت که از سوی سرمربی تیم ملی فوتسال زنان ایران، ۲ بانوی فوتسالیست مازندرانی به مرحله نهایی اردوی آماده سازی تیم ملی برای انتخاب ترکیب نهایی تیم ملی برای مسابقات قهرمانی آسیا دعوت شدند.
فاطمه بوداغی افزود: ‘ نسترن مقیمی ‘ و ‘ نسیم نوازنده ‘ ۲ فوتسالیست مازندرانی هستند که از سوی’ فروزان سلیمانی’ ، سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان به همراه چهارده بازیکن دیگر به این مرحله از اردو دعوت شدند.
فدراسیون ژیمناستیک آمریکا از ورزشکاران زن در برابر سوءاستفاده جنسی دفاع کند
یورونیوز- یک کمیته تحقیق درباره رسوایی سوءاستفاده جنسی از ورزشکاران زن در تیمهای ژیمناستیک آمریکا خواستار تغییر جدی رویکرد فدراسیون ٰژیمناستیک ایالات متحده در موضوع دفاع از زنان شد.
حضور در آزادی، تراژدی زنان ایرانی!
همدلی- خدیجه پاک ضمیر - پنج دست لباس برروی هم پوشیده است. با استرس به در ورودی ورزشگاه نزدیک میشود . شانس یارش میشود و به سلامت از مقابل دیدگان ماموران رد میشود. وارد ورزشگاه میشود. خود را در میان خیل تماشاچیان جای میدهد و به تماشای بازی و تشویق تیم مورد علاقهاش میپردازد. میگوید در حین تماشای بازی آنهایی که متوجه شدند من دختر هستم خیلی مراعات کردند و… این تنها هانیه نیست که برای حضور در ورزشگاه و تماشای بازی تیم فوتبال مورد علاقهاش اینگونه ریسک میکند. پنج روز بعد زینب هم در اهواز برای تشویق تیم موردعلاقهاش و تماشای بازی از نزدیک به ورزشگاه غدیر میرود. مخالفت با حضور زنان در ورزشگاهها در حالی صورت میگیرد که مشخصا هیچگونه ممنوعیتی در قوانین برای حضور آنان در ورزشگاهها وجود ندارد . اوج این تراژدی آنجایی است که در هنگامه برگزاری رقابت های بین المللی در ایران ، زنان ایرانی در حالی از ورود به ورزشگاهها منع می شوند که زنان دیگر کشورهای شرکتکننده اجازه ورود مییابند.
ابراز خشنودی دختران شناگر ایران از آغاز اردوهای تیم ملی
ایسنا- ملیپوشان حاضر در اردوی تیم ملی شنای زنان جزیره کیش، از آغاز دوباره تمرینات تیم ملی پس از وقفه ۱۲ ساله ابراز خشنودی کردند. با پایان اردوی تیم ملی شنای زنان که در طی یک هفته و به میزبانی جزیره کیش برگزار شد، ملیپوشان حاضر در این اردو با ابراز رضایت از آغاز اردوهای تیم ملی شنای زنان، در مورد شرایط اردوها و برگزاری رقابت های بین المللی کشورهای اسلامی سخن گفتند.