خبرهای زنان ایران و جهان – دهم تا هفدهم تیر ماه ۹۶

اولین هفته تیرماه و خبرهای زنان- خبرنامه هفتگی دوم تا نهم تیر ماه ۱۳۹۶
30 ژوئن 2017
راهنمای کار با اسلک، فضای کار مجازی امن و آسان برای کنشگران
8 جولای 2017

خبرهای زنان ایران و جهان – دهم تا هفدهم تیر ماه ۹۶

سیمون وی، وزیر سابق بهداشت فرانسه که در سال ۱۹۷۴ لایحه آزادی پایان دادن داوطلبانه به بارداری را به مجلس این کشور برد و از آن دفاع کرد، درگذشت. قانون پایان دادن داوطلبانه به بارداری در حالی تصویب شد که پیش از آن سقط جنین غیرقانونی بود و افرادی که دست به این کار می‌زدند و یا در انجام آن مشارکت می‌کردند مجرم شناخته می‌شدند. سیمون وی به عنوان یکی از معدود زنان سیاستمدار مورد توهین و تهدیدهای فراوانی از سوی راست افراطی و مخالفان سقط جنین قرار گرفت.

سیمون وی از بازماندگان و جان بدربردگان هولوکاست بود و در ۱۹۷۹ اولین رئیس زن پارلمان اروپا شد. در مراسم بزرگداشت ملی او امانوئل ماکرون و سیاستمداران و شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی فرانسوی و بین‌المللی و عموم مردم حضور داشتند. پیکر سیمون وی و همسرش در پانتئون، جایی که مشاهیر فرانسه پس از مرگ جای می‌گیرند، به پاس خدماتش به بشر و فرانسه به خاک سپرده شد.

 

دهم تا هفدهم تیر ماه ۱۳۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

اخبار سیاسی

نشست مشترک فراکسیون زنان مجلس و مجمع زنان اصلاح‌طلب/لزوم تعیین مکانیسم برای ارتباط شبکه‌ای زنان

ایسنا- نشست مشترک فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با مجمع زنان اصلاح‌طلب ظهر امروز (سه‌شنبه) در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در این نشست بر ضرروت تعیین مکانیسم ارتباط شبکه‌ای بین زنان NGOها، احزاب، شورای شهر و مجلس تأکید شد. پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان در این نشست با اشاره به فعالیت‌های فراکسیون زنان در مجلس دهم و یک سال گذشته اظهار کرد: ما در ابتدای کار امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زیادی نداشتیم و در واقع تقریباً هیچ چیز از فراکسیون زنان مجلس نهم برای ما به جا نمانده است اما سعی کردیم فعالیت‌ها را سامان دهیم و ارتباطاتی با گروه‌های مختلف زنان برقرار کنیم.

جوانگرایی و سهم زنان در مدیریت کلان اجرایی را با روحانی مطرح می‌کنیم

ایسنا- رییس فراکسیون امید مجلس گفت: مطالبات مردم روشن است و روحانی هم تعهد کرده و ما هم برای عمل به تعهدات و به خصوص جوانگرایی در خدمت وی هستیم. محمدرضا عارف در حاشیه مراسم ترحیم سیدرضا نیری در جمع خبرنگاران با اشاره به خصوصیات اخلاقی آن مرحوم اظهار داشت: آقای نیری چهره‌ای برجسته و خدوم بود که همه عمر خود را در راه آرمان‌های انقلاب گذاشت.

یکی از نشانه‌های توسعه‌یافتگی کشورها، میزان مشارکت زنان در فعالیت‌های سیاسی است

ایسنا- نماینده مردم شبستر در مجلس‌ شورای اسلامی گفت: روستاهایی در فاصله ۴۰ کیلومتری از تبریز وجود دارند که از لحاظ محرومیت، هنوز در قرن ۱۸ زندگی می‌کنند! معصومه‌ آقاپور طی دیدار بانوان فرهیخته‌ی دستگاه‌های اجرایی با نماینده‌ ولی فقیه در استان، با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در نهضت عاشورا، اظهار کرد: زن در زیر مجموعه‌ی مرد تعریف نمی‌شود بلکه در کنار او تعریف می‌شود، زن متفاوت است اما در احقاق حق مساوی است، دل‌نازک‌تر است اما کوچکتر نیست، نه زن و نه مرد هیچ‌یک به خودی خود بر دیگری برتری ندارند؛ زنان ما به حق، مجسمه و تندیسی از ایثار و فداکاری هستند.

زنان در همه کمیسیون‌های شورای پنجم حضور دارند

شهروند-گروه گزارش| افزایش تعداد زنان نماینده در شوراها-نتیجه‌ای که در انتخابات اخیر به دست آمد، چشم‌اندازی متفاوت از همیشه را پیش‌روی شوراها گذاشته است. تعداد نمایندگان زن در شوراهای شهر و روستا در کشور نسبت به دوره‌های پیشین آنچنان معنادار است که به‌نظر می‌رسد آنچه در این دوره از انتخابات به دست آمده، نتیجه بیش از یک دهه مطالبه‌گری برای ارتقای جایگاه زنان در نظام مدیریتی و برنامه‌ریزی کشور بوده که حالا نمود عینی‌تری یافته است. نمایندگان زن در شورای پنجم از همان نخستین روزهای پس از اعلام نتایج، نشست‌ها و دیدارهای‌شان را آغاز کرده‌اند. آنچه تاکنون از جلسات غیررسمی اعضای شورای پنجم منتشر شده، بیشتر حول محور این بوده که چه کسی قرار است شهردار تهران شود، اما در این میان خبرهایی چون تشکیل فراکسیون زنان پیش از آغاز به کار شورا نشان‌دهنده تحرک سیاسی و تشکیلاتی زنانی است که این دوره به شورای پایتخت راه پیدا کرده‌اند. این نخستین بار است که فراکسیون زنان در شورای شهر تهران تشکیل می‌شود. فراکسیونی که به گفته «زهرا نژادبهرام»، عضو شورا، تنها مختص زنان شورا نیست و مردان نماینده‌ای که برای زنان دغدغه دارند، می‎توانند یکی از اعضای آن باشند.

«سازمان زنان و خانواده» در دولت دوازدهم؟

شرق- ژاله شادی‌طلب . جامعه‌شناس- اگرچه هنوز دولت دوازدهم تشکیل نشده و گرچه به نظر می‌رسد هنوز برای مطالبه تحقق وعده‌ای بسیار زود است؛ اما چه کنیم که تجربه به ما زنان ثابت کرده، اگر زودتر یادآوری نکنیم؛ به کلی فراموش می‌شویم و بعد ممکن است که خیلی دیر شده باشد. حتی احتمال دارد با گذشت زمان اصلا دادن وعده‌ای را به‌ خاطر نیاورند که اثبات آن نیز عملا ممکن نخواهد بود. با توجه به تغییرات آخرین روزهای دولت دهم و ارتقای ناگهانی سمت رئیس مرکز امور زنان و خانواده به «معاونت ریاست‌جمهور» و ایجاد دفتری که کارکردهای لازم را نداشت، نیمی از جمعیت کشور در چهار سال دور اول دولت آقای روحانی همواره با این پرسش کلیدی مواجه بوده است که بالاخره جایگاه زنان و خانواده در ساختار دولت کجاست؟.مجادله درباره بازو‌های اجرائی امور زنان در نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرائی دولت، اختیارات و مسئولیت‌های آنها و اینکه درباره هر مسئله مربوط به زنان چه کسی سیاست‌گذار است؟ چه کسی باید پاسخ‌گو باشد؟ و… و پرسش‌های دیگری از این دست و طبیعتا بدون پاسخ، سبب ابهام در تفکیک مسئولیت‌ها و وظایف و در نتیجه نامکشوف‌ماندن مسائل زنان شد. تلاش جامعه زنان برای طرح موضوع، ضمن برخورد با روش انکار هرگونه وعده‌ای، متهم به سهم‌خواهی شد.

عدالت جنسيتي؛ نخستين درخواست زنان از دولت دوازدهم

ایرنا- طيبه سياوشي- نايب‌رئيس فراکسيون زنان مجلس دهم- توسعه پايدار و رسيدن به چشم‌انداز توسعه ۱۴۰۴ زماني قابل حصول و دستيابي است که بسترهاي مناسب براي رشد و آگاهي انسان‌ها اعم از زن و مرد فراهم باشد و آنان بتوانند بر اساس توانمندي، استعداد و قابليت‌هاي خود در رشد و توسعه کشور در زمينه‌هاي گوناگون مشارکت فعال داشته باشند. امروزه نه‌تنها کشورهاي در حال توسعه بلکه در کشورهاي پيشرفته با دهه‌ها تجربه دموکراسي هنوز بحث مشارکت زنان در عرصه‌هاي مختلف سياسي و اجتماعي و اقتصادي و برابري‌هاي جنسيتي آنان يکي از چالش‌هاي پيش‌روي سياست‌مداران و برنامه‌ريزان کشورهاست.

نگاه به شهر از چشم زنان

شهروند-حدود یک‌ماه دیگر، نمایندگان دوره پنجم وارد شورای شهر می‌شوند. ترکیبی که در آن نام زنان بیشتر از همیشه به چشم می‌خورد. در تهران ٦ زن به شورا راه پیدا کردند. تجربه دوره‌های پیشین دست‌کم در مجلس شورای اسلامی نشان داد که لزوما زنان حامی و مدافع حقوق زنان نخواهند بود، اما همچنان آنچه بیشتر از همه با نام زنان در شورا گره می‌خورد، توجه به نیازها و خواسته‌های زنان شهر است که در این سال‌ها نادیده گرفته شده است. اگر قرار است پلی احداث شود، بخشی از شهر تغییر کند یا برنامه‌های فرهنگی در نظر گرفته شود، به این سوال هم پاسخ داده شود که آیا برای زنان هم مناسب است و آیا آنها هم می‌توانند از این برنامه‌ها و طرح‌ها استفاده کنند؟ از آن مهمتر این‌که چه مطالباتی می‌توان از نمایندگان زن در شورای شهر تهران داشت؟

 

طرح افزایش حداقل سن ازدواج در مرحله پژوهش قرار دارد/ از نظرات مراکز پژوهشی وابسته به حوزه‌های علمیه استفاده می‌کنیم

مهرخانه- عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: در صحبتی که با برخی از حقوق‌دانان و فقها داشتیم مطرح شد که نزدیک‌ترین سن به قول مشهور برای دختران ۱۵ سال است که این سن قبلاً هم در قانون مدنی ایران وجود داشته است. برای پسران نیز سن ۱۸ سال را مطرح کردیم اما هنوز روی سن ازدواج پسران کار کارشناسی دقیقی انجام نداده‌ایم.

اولویت‌ها و راهبردهای تقنینی زنان و خانواده باید براساس نیازهای این حوزه تعیین شوند

ایسنا- رییس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه باید مسئله شناسی در حوزه زنان صورت بگیرد که چه مشکلاتی داریم، گفت: باید براساس نیازها، اولویت‌ها و راهبردهای تقنینی زنان و خانواده تعیین شوند. جلالی در این نشست با اشاره به توجه نیازهای تقنینی بانوان در جامعه، گفت: در ابتدای کار فعالیت مجلس دهم به دنبال این بودیم که با تشکیل مجموعه‌ای به عنوان اتاق فکر کارهای موثری در حوزه بانوان و خانواده به اجرا برسانیم.

۱۵ درصد زنان کشور اشتغال صنعتی دارند

تسنیم-دبیر اجرایی اتاق‌های فکر استانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: بدترین وضعیت ما در بخش اقتصادی است که بر پایه آمار تنها توانستیم ۱۵ درصد از اشتغال زنان را فعال کنیم با توجه به اینکه نیمی از جمعیت بانوان هستند این آمار بسیار پایینی است. مسعود درودی در همایش زن‌، اشتغال‌، اقتصاد، توسعه با رویکرد رویکرد روابط بین‌الملل با اشاره به وضعیت فعلی اشتغال زنان اظهار داشت: با اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند نیازمند یک آسیب‌شناسی بزرگ هستیم که نیازمند تغییرات هستیم.

 

تخصص اعضای شورا بر وابستگی سیاسی‌شان غالب است

شرق- صدرا محقق- الهام فخاری، یکی از ٢١ منتخب شورای شهر تهران در دوره پنجم است که از لیست امید رأی آورده. برخی از او با عنوان یکی از چهره‌های کمتر شناخته‌شده این لیست یاد می‌کنند. خانم فخاری متولد اصفهان است و دکترای روان‌شناسی تربیتی دارد. چندی پیش عکس‌هایی از او منتشر شد که گربه خانگی را در بغل گرفته است که بازتاب‌های متفاوتی را در افکار عمومی و شبکه‌های اجتماعی داشت. در این گفت‌وگو با او هم درباره تحصیلات و زندگی شخصی‌اش و هم درباره آن عکس‌ها و همچنین دیدگاه‎‌هایش پیرامون مسائل شهری و اجتماعی صحبت کرده‌ایم. مشروح آن در ادامه آمده است.

فاطمه شیرزاد؛ تنها زن شورای پنجم رشت

درصحن- شوراها: سفر سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به رشت در ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۵ برای دیدار با خانواده کشته شدگان جنگ با داعش در سوریه که دولت ایران آنها را مدافع حرم می خواند، با حاشیه ای همراه شد که نگاهها را متوجه «فاطمه شیرزاد» کرد. او انگشتر فیروزه ای خود را در مقابل دوربین رسانه ها به خانم شیرزاد عضو شورای شهر رشت اهداء کرد. روشن نشد چرا سردار قاسم سلیمانی انگشتر خود را به جای اهدا به همسر یا مادر یکی از شهدای حرم به فاطمه شیرزاد اهداء کرد ولی هر دلیلی پشت این اقدام بود، به مطرح شدن نام این عضو شورای شهر رشت در سطح ملی منجر شد. هدیه ای که فاطمه شیرزاد آن را متبرک و بزرگترین افتخار زندگی اش دانست.

تشکیل اتاق فکر برای اصلاح قوانین مربوط به زنان و خانواده

ایران آنلاین- نشست فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با رییس مرکز با حضور کاظم جلالی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس و نماینده مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌ اسلامشهر و پردیس در مجلس،‌ سکینه الماسی نماینده مردم دیر، کنگان،‌ جم و عسلویه در مجلس، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌اسلامشهر و پردیس در مجلس،‌ فریده اولادقباد نماینده مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌ اسلامشهر و پردیس در مجلس،‌ طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی نماینده مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌ اسلامشهر و پردیس در مجلس و پروانه مافی نماینده مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌ اسلامشهر و پردیس در مجلس و جمعی از فعالان حوزه زنان و خانواده و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها برگزار شد.

 

«مردانه شدن» بازار اشتغال/خروج سالانه ۶۰۰هزار زن از بازار کار

مهر- با افزایش ۱۱.۱ درصدی شاغلان مرد در سال۹۴ نسبت به سال۸۴، تعداد شاغلان زن با کاهش ۱۲.۶ درصدی مواجه بوده؛ بدین ترتیب می‌توان گفت با پدیده مردانه شدن اشتغال و زنانه شدن بیکاری مواجه هستیم. طبق نتایج آمارگیری نیروی کار، نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ بیکاری زنان به ترتیب از ۱۷ درصد و ۱۷.۱ درصد در سال ۱۳۸۴ به ۱۳.۳ درصد و ۱۹.۴ درصد در سال ۱۳۹۴ رسیده است که نشان از افزایش شکاف جنسیتی و کاهش شانس زنان برای حضور در بازار کار ایران طی سالهای اخیر دارد. از طرفی نتایج بیانگر این نکته است که علیرغم کاهش میزان مشارکت اقتصادی زنان، مشاغل زنان به ویژه زنان دارای تحصیلات عالی کیفی تر و تخصصی تر شده است.

“نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران ۱۲ درصد است”

دویچه‌وله- معاون دفتر امور اقتصادی استانداری استان مرکزی گفته نرخ مشارکت اقتصادی زنان در این استان بین ۶ تا ۷ درصد و در کل کشور ۱۲ درصد است. به گفته این مقام مسئول در اشتغال بیشتر مردان در اولویت قرار می‌گیرند. همایش “زن، اقتصاد، اشتغال و توسعه” به همت کانون زنان بازرگان استان مرکزی در اراک برگزار شده است. به گزارش خبرگزاری ایسنا، معاون دفتر امور اقتصادی استانداری استان مرکزی در این همایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در این استان را پایین دانسته و خواستار توجه به این موضوع شده است. جعفری درباره اشتغال زنان گفته است: «به دلیل بیکاری و نبود اشتغال برای جمعیت بیکار، زنان بعد از مدتی که در پی شغل مناسب جست‌وجو می‌کنند ناامید می شوند و این راه را ادامه نمی‌دهند و در واقع از چرخه تقاضای شغل خارج می‌شوند.»

نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان مرکزی ۶ درصد است

ایسنا- معاون دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در کشور حدود ۱۲ درصد و این نرخ در استان مرکزی بین ۶ تا هفت درصد است و این در شرایطی است که زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. نعمتی در همایش زن، اقتصاد، اشتغال و توسعه که به همت کانون زنان بازرگان استان مرکزی در ساختمان کسب و کار اراک برگزار شد، گفت: در بخش اشتغال معمولا مردان در اولویت قرار می‌گیرند و حتی زنان نیز این اجازه و فرصت را در اختیار مردان قرار می‌دهند که یکی از دلایل این موضوع نرخ بالای بیکاری است.

توسعه کشور بدون نقش‌آفرینی زنان ممکن نیست

آفتاب‌‌نیوز :مشاور امور بانوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توسعه پایدار کشور بدون حضور و نقش‌آفرینی بانوان ممکن نیست و زنان کارآفرین باید با کسب آگاهی از شرایط روز در بخش اشتغال و اقتصاد کشور فعال‌تر حضور داشته باشند. پریچهر سلطانی در همایش زن، اقتصاد، اشتغال و توسعه که به همت کانون زنان بازرگان استان مرکزی در ساختمان کسب و کار اراک برگزار شد، گفت: بدون زنان دستیابی به توسعه پایدار در کشور امکان‌پذیر نیست. وی با بیان اینکه برای حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماع خلاء‌های قانونی بسیاری وجود دارد، عنوان کرد: این خلاء‌ها شامل بخش اشتغال نیز می‌شود و باید براساس بررسی جامع این خلاء‌ها برطرف و زمینه حضور گسترده‌تر بانوان در این بخش مهیا باشد.

فعالیت ۲۱۶۷ دهیار زن در کشور

مهرخانه- معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: در حال حاضر دو هزار و ۱۶۷ دهیار زن در کشور فعالیت می کنند. سعیدرضا جندقیان، ضمن ارائه گزارش عملکرد امور دهیاری‌ها در دولت یازدهم به مناسبت ۱۴ تیر روز شهرداری و دهیاری گفت: حدود ۷۲ درصد کل اعتبارات توزیع شده بین دهیاری‌ها در طول دولت یازدهم تخصیص یافته است. وی در خصوص حمایت مالی از نهاد دهیاری گفت: از مجموع اعتبارات واریزی در دولت یازدهم ۳۰ درصد اعتبارات به صورت ملی و ۷۰ درصد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده از طریق استانی بین دهیاری‌ها توزیع شده است.

«آتش به اختیار» گفتمان امربه‌معروف و نهی ازمنکر است/ تعلل و کم‌کاری متولیان در حوزه عفاف و حجاب

آرمان زنان- دبیر ستاد احیاء امربه‌معروف و نهی از منکر استان اصفهان گفت: آتش به اختیار را شاید بتوان به‌عنوان گفتمان امربه‌معروف و نهی از منکر در نظر داشت، یعنی هر فرد مسلمان شیعه و انقلابی هرکجا تخلفی دید بی‌تفاوت از آن عبور نکرده و تذکر دهد. دبیر ستاد احیاء امربه‌معروف و نهی از منکر استان اصفهان در گفتگو با صاحب‌نیوز، با اشاره به برگزاری اجتماع بزرگ مردمی در روز ملی عفاف و حجاب در اصفهان اظهار کرد: تمامی ائمه جمعه سراسر استان اصفهان در خطبه‌های این هفته نمازهای جمعه در خصوص هفته عفاف و حجاب و برنامه‌های در نظر گرفته‌شده اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

نماز خواندن مختلط مردها با زن‌های بی‌حجاب در مسجد!

مسجد لیبرال آلمان به نام «ابن‌رشد-گوته» هیچ شباهتی به مسجد ندارد.

مسجد لیبرال «ابن‌رشد-گوته» ، اهداف بزرگی مثل پراکندن عشق و صلح به جای نفرت و کشتار، وحدت میان همۀ مسلمانان، تغییر تصویر اسلام در اذهان عمومی جامعۀ آلمان، اهمیت به حقوق زنان و… را به عنوان پروژۀ آیندۀ خود تعریف کرده است. بنیان‌گذاران آن از مدت‌ها قبل، به تدریج و به تفصیل از طریق کلیۀ منابع خبری اطلاع‌رسانی کرده بودند که آغوششان برای خوشآمدگویی، استقبال و پذیرش مسلمانان و غیرمسلمانان از هر مذهب و مکتب و مرامی باز است. از همجنسگرایان، سکولارها و آتئیست‌ها (بی‌خدایان) دعوت اختصاصی به عمل آمده بود.

 

میدل ایست آی: بازتاب رسانه ای فعالیتهای زنان تروریست، «جنسیتی» است

ایرنا- پایگاه خبری آمریکایی «میدل ایست آی» در تحلیلی نوشت: تمرکز رسانه ها بر حاشیه های جنسیتیزنان تروریست، انگیزه و اتهامات آن ها را تحت الشعاع قرار داده است. این پایگاه آمریکایی ادامه داد: اطلاعات محدودی از زنان مبارز در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در اختیار است و رسانه ها در برخورد با گزارشاتی که در مورد فعالیت های تروریستی زنان در این مناطق منتشر می شود، اغلب با پرداختن به حاشیه ها از بازتاب موضوع اصلی در مورد محرک ها و شیوه های پیوستن این افراد به این دست از سازمان های تندرو، خودداری می کنند. همان طور که در پوشش خبری فعالیت های لیلا خالد، وفا ادریس و ساجده ریشوی، تنها به روابط شخصی و ویژگی های ظاهری این زنان پرداخته شد. زنانی که بررسی پیشینه فعالیت های تروریستی شان می توانست از روانشناسی زنان تروریست رمزگشایی کند.

زنان موثر در تغییر نظام سیاسی جهان را بشناسید + تصاویر

باشگاه خبرنگاران- زنان در سده اخیر در مسند قدرت نقش های مهمی ایفا کرده اند و در بسیاری موارد معادلات سیاسی جهان را تغییر داده اند. طی دهه های اخیر زنان در توسعه سیاسی و اخذ مسئولیت های مختلف تلاش زیادی کرده اند. هنوز هم آمارهای منتشر شده حاکی از این مسئله است که تعداد نمایندگان زن پارلمان در کشور های غربی هم از تعداد مردان با اختلاف قابل توجهی پایین تر است. در اخذ پست های اجرایی نیز تعداد مردان و زنان قابل مقایسه نیست. اما همیشه بوده اند زنانی که در عرصه سیاست در مقاطعی خاص پست های حساس و مهمی را به خود اختصاص داده اند.

به مناسبت سالمرگ کلارا زتکین: دوست بزرگ جنبش زنان

مدرسه فمینیستی: سیمین کاظمی- تاریخ جنبش زنان را زنانی از نقاط مختلف جهان و با گرایش های فکری گوناگون ساخته اند. اما در متون مختلف که توسط تاریخ نگاران جنبش زنان به ثبت می رسد، کمتر نامی از زنان بزرگ چپ گرا آمده است. شاید آن طور که واترز می گوید، “مشکل ناشی از این حقیقت است که اغلب دست اندرکاران تاریخ زنان، ضدمارکسیست هستند. آنان نه به کشف اینکه زنان سوسیالیست چه نقشی ایفاء کردند علاقه دارند و نه به ایجاد تصویر صحیحی از مواضع ای که مارکسیست ها اتخاذ کرده اند.”(واترز(۱۳۸۴: ۱۵) مروری منصفانه و بی طرفانه بر تاریخ جنبش زنان نشان می دهد که بسیاری از دستاوردهای این جنبش مرهون فعالیت ها و مبارزات زنان مارکسیست است که تلاش کردند ریشه های ستم دیدگی زنان را مشخص نموده و راه رهایی از فرودستی زنان را فرا روی آنها قرار دهند.

روبات دختران هراتی به آمریکا رفت، اما سازندگانش اجازه نیافتند

بی‌بی‌سی- نخستین گروه دختران از افغانستان که موفق به ساخت یک روبات شده بودند، به دلیل خوداری سفارت آمریکا در کابل از دادن ویزا به آنان از حضور در رقابت بین‌المللی روبات در “واشنگتن” باز ماندند. تیم شش نفری دانش آموزان مدارس دخترانه هرات، در غرب افغانستان در دو هفته روباتی ساختند که در بازی‌های روباتیک نقش جمع کننده توپ را بازی می‌کند. روبات آنان در مسابقه بین‌المللی روبات که از ۱۶ تا ۱۸ ژانویه در واشنگتن برگزار می‌شود، همراه با۱۶۰ تیم از نقاط مختلف جهان شرکت خواهد کرد اما به سازندگانش اجازه سفر به آمریکا داده نشد.

انتقاد پارلمان اروپا از عضویت عربستان در کمیسیون زنان سازمان ملل

یویرونیوز- نمایندگان پارلمان اروپا دیروز سه‌شنبه در بحث و گفت‌وگو با فدریکا موگرینی، رئیس سیاست‌گذاری خارجی اتحادیه اروپا از انتخاب چالش‌برانگیز عربستان سعودی بعنوان عضو کمیسیون مقام زنان سازمان ملل متحد انتقاد کردند.

عربستان سعودی ۱۹ آوریل برابر با سی‌ فروردین امسال با ۴۷ رای مثبت از مجموع ۵۴ عضو شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل به عضویت چهار ساله این کمیسیون درآمد.

زنان بی‌واسطه سخن می‌گویند

شرق- شیده لالمی| اگر تا همین یک دهه پیش رسانه‌ها با برخوردهای جنسیتی عمدتا زنان سیاستمدار را در جایگاه دوم برجسته‌سازی خبری قرار می‌دادند، حالا شبکه‌های اجتماعی فرصت‌های تازه‌ای پیش روی زنان گذاشته‌ که دروازه‌بانی خبری و جنسیتی رسانه‌ها را کنار بزنند و خودشان باشند، بی‌واسطه و رودررو با مردم. آنها در شبکه‌های اجتماعی، مرزها و قاعده‌های خبری را شکسته‌اند. به کلیشه‌های جنسیتی اعتراض و حقوق‌شان را مطالبه می‌کنند. واقعیت این است که امروز صدای آنها بلندتر از گذشته شنیده می‌شود.

 

اخبار حقوقی

 

بررسی حقوق زنان در کنگره بین المللی حقوق ایران

ایسنا-معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بنا بر اصل بیستم قانون اساسی زن و مرد به‌طور یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. همچنین اصل بیست و یکم قانون اساسی معطوف به حقوق زن است. زهرا اربابی گفت: برای نخستین بار با حمایت دانشگاه ها و وزارت خانه ها و دستگاه های اجرایی کشور، رویدادی باشکوه با حضور حقوقدانان برجسته کشور و مهمانان تراز اول از مراجع حقوقی بین المللی و با دعوت از وزرا و مقامات ملی از جمله ریاست محترم جمهور در تهران برگزار می‌شود. همچنین ابلاغ حقوق شهروندی توسط دولت محترم و بررسی آن و تاکید بر آن، ضرورت برگزاری این رویداد برای کشور را در سال جاری دوچندان کرده اس

این گروه از زنان بیشترین درخواست طلاق را می‌دهند

وکیل ملت: یک روانپزشک گفت: «درصد زیادی از طلاق‌ها، از سوی‌ زنانی درخواست می‌‌شود که فکر می‌‌کنند شوهرانشان به احساسات آنها توجهی ندارند. دکتر مهدی قاسمی گفت: «به‌ندرت مردانی‌ را دیده‌ایم که جز در مواقع خشم و ناراحتی‌ به احساسات زنانشان بی‌‌توجه باشند. در واقع، اغلب مردان می‌‌خواهند توجه خود را به همسرانشان نشان دهند، اما مهارت لازم را در این زمینه ندارند.»

من فقط حقم با همسرم برابر شده و نه بیشتر!

همسری- من و پیمان از اول دربارهٔ شروط ضمن عقد با هم صحبت کرده بودیم و تصمیم گرفته بودیم به جای مسائل مرسوم در عقد، حقوق برابر را به صورت جدی جزء شروط قرار بدیم و خوشبختانه خانواده‌هامون هم بیشتر از اینکه بخوان دخالتی بکنن، موضوع براشون جالب بود.

مهریه؛ نشانه صداقت یا ابزار ضمانت؟!

کیهان- احمد اولیایی – موضوع شخصیت و نظام حقوق زنان در اسلام یکی از مهم‌ترین مباحث چالشی در گذشته و حال بوده و هست. باورمندان به اسلام و آموزه‌های آن با تجزیه‌ و تحلیل تاریخی، جامعه‌شناختی، روان‌شناختی و عقلی کوشش فراوان کرده‌اند تا اثبات کنند که زن در نظام فکری، حقوقی و اخلاقی اسلام جایگاه والا و ارزشمندی دارد و همه‌ احکام، حقوق و حدودی که در اسلام برای زنان در عرصه‌های گوناگون فردی، خانوادگی و اجتماعی آنها در نظر گرفته شده است منطبق بر فطرت زن و با هدف تکریم و تأمین امنیت و پویایی و حفظ نشاط و طراوت اوست.

 

اخبار اجتماعی

بدون فعال‌سازي جامعه مدنی، انتظار بهبود وضع زنان خطاست

شرق- غنچه قوامی: سعید مدنی‌قهفرخی، متولد ۱۳۴۱، جامعه‌شناس، نویسنده و فعال مدنی است. دکتر مدنی نویسنده کتاب‌هایی در زمینه مسائل و آسیب‌های اجتماعی ازجمله کودک‌آزاری در ایران (نشر اکنون)، خشونت علیه کودکان در ایران (نشر آشیان)، اعتیاد در ایران، (نشر ثالث)، ‌آسیب‌شناسی حقوق کودکان در ایران (با تأکید بر کودک‌آزاری، نشر میزان)، جامعه‌شناسی روسپی‌گری (نشر کتاب پارسه)،‌ ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران (نشر آگه) است. وی همچنین در حوزه تغییرات اجتماعی نیز کتاب‌هایی را به تألیف درآورده یا ترجمه کرده است؛ ازجمله جماعت‌گرایی و برنامه‌های جماعت‌محور (نشر یادآوران)، روان‌شناسی و تغییرات اجتماعی (نشر دانژه)، جنبش‌های اجتماعی و دموکراتیزاسیون و زنان در جهان و ایران (نشر روزنه). به دلیل تحقیقات و نوشتار ایشان در زمینه آسیب‌ها و مسائل اجتماعی از یک سو و کنشگری و تغییر اجتماعی از سوی دیگر، با وی درباره استراتژی‌های مقابله با خشونت خانوادگی، نقش قانون و وظیفه دولت و جامعه مدنی برای کاهش خشونت به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

زنان هنوز حق اقامت در هتل‌ها و مسافرخانه‌ها را ندارند

ایران آنلاین / هنوز هفتاد و دو ساعت هم از بازی کردن نقش پرنس و پرنسسشان نگذشته بود. در تمام روز عروسی، او بازی پرنسس بودن را شروع کرده بود و امیر هم دل به بازی داده بود. خنده‌اش گرفت که او همیشه موافق هرگونه دیوانه بازیست! لباس عروسش را حتی داخل جعبه‌اش نگذاشته بود. هول هولکی به اصرار امیر چمدان بسته بود. با یادآوری اصرار تلفنی امیر به خانواده‌اش که نمی‌خواهد بفهمند کجا می‌روند، عصبانی شد. دلش می‌خواست برگردد طبقه بالا و تا می‌تواند سر امیر غر بزند. یاد چهره خون آلود امیر افتاد. لرزش گرفت. سرش را به میله‌‌های سرد پله‌ها تکیه داد. نفسش حبس شد. مثل همان لحظه که شانه امیر را تکان داد و صورت خونی‌اش با تکیه به صندلی مشخص شد.

 

تجربه موفق از ورود زنان به هسته سخت مدیریت شهری!

 

اقتصاد ایران: از پاریس تا رم و از بیت‌لحم تا بغداد، موجی از انتخاب زنان برای شهرداری و برانگیخته شدن فرضیات قدیمی در ارتباط با اینکه چه چیز برای شهرها حائز اهمیت است، را شاهد هستیم. بنابراین، اینکه آنها تا اکنون چه تاثیری گذاشته‌اند نیز مهم شمرده می‌شود.

مگان بری، شهردار نشویل و شهرک دیویدسون در ایالات متحده امریکا، می‌گوید: وقتی از دفتر خود خارج می‌شوم، مردم انتظار رویارویی با یک زن را ندارند. وقتی از او در مورد تبعیض جنسیتی از زمانی که به سمت شهردار نشویل واقع در ایالت تنسی درآمده پرسیده شد، او در جواب به حیرتی که در چشم مردم به دلیل مرد نبودنش دیده می‌شد، اشاره کرد.

مدرسه باید زیبایی ارزش‌ها و عفاف را به دختران منتقل کند

کیهان-مسئول سازمان بسیج زنان کشور گفت: مدرسه باید زیبایی ارزش‌ها و عفاف را به دختران منتقل کند و با مباحث اقناعی این مسئله را برای آنها جا بیندازد که البته مقدمه آن آموزش به معلمان است. مینو اصلانی با بیان اینکه دلایل زیادی برای فاصله گرفتن برخی دختران از حجاب و عفاف وجود دارد، به فارس گفت: اگر به مجموع دلایل پرداخته نشود در پیدا کردن راهکار دچار مشکل خواهیم شد. اصلانی افزود:‌ یکی از عوامل دخیل در تربیت دینی و تمایل دختران به حجاب، خانواده است و متأسفانه اکنون برخی از خانواده‌ها از سر غفلت به ماهواره رو آورده‌اند.

مردها هنوز رئیس خانواده‌اند، و زن‌ها همچنان مبارزه می‌کنند

آسو- مریم حسین‌خواه- «گذشت اون دوره زمونه‌ای که حرف اول و آخر رو مرد خانواده می‌زد و زن‌ها از شوهر و پدرشون حرف‌شنوی داشتند، الان دیگه دور دستِ زن‌هاست و هرکاری که دلشون می‌خواد می‌کنن.» این حرف‌ها را شاید از مرد میان‌سالی شنیده باشید که با دلخوری از «نافرمانی» زنان خانواده‌اش شکایت می‌کند، یا شاید از دخترک جوانی که در برابر درشت‌گویی کسی که می‌خواسته اراده و قدرتش را نادیده بگیرد رجزخوانی می‌کند. اما فراتر از این شکایت‌ها و رجزخوانی‌ها، ساختار قدرت در خانواده، طی چند نسل گذشته چقدر تغییر کرده؟ و تا چه حد می‌توان از توازن جنسیتی در ساختار قدرت در خانواده‌های ایرانی سخن گفت؟ قدرت در خانواده بر اساسِ شیوه‌ی تصمیم‌گیری در رابطه با امور مشترکِ مربوط به همه‌ی اعضای خانواده و تأثیرگزاری در تصمیم‌گیری‌های شخصی اعضای خانواده تعریف می‌شود. هر خانواده‌ای می‌تواند، بنا بر تعریف نقش‌های جنسیتی و نوع نگرشِ جنسیتی اعضای آن و تأثیرات محیط اطراف، ساختار قدرتِ متفاوتی داشته باشد. با این حال، نگاهی به تجربه‌ی زنانی از سنین و طبقات اجتماعی مختلف و مروری بر نتایج تحقیقات دانشگاهی انجام‌شده درباره‌ی این موضوع می‌تواند تصویری از سیر تغییرات این ساختار قدرت در بین خانواده‌های ایرانی ارائه دهد.

مجردها خوشبخت‌ترند؟

صاد- امین بزرگیان- گزارش فريبنده‌اى چندی پیش دست به دست شد درباره زندگى مجردى و متأهلى. اينكه مجردها خوشبخت‌ترند. نتيجه تحقيق اين بود كه مجردها احساس خوشبختى بيشترى مى‌كنند- اينكه مى توان اين تحقيق را در جاى ديگرى انجام داد و به نتايج متفاوتى رسيد را البته اين دست تحقيقات بازارىِ جامعه شناختى نمى‌گويند.

اعطای جایزه زنان در علم اولین جایزه زنان پژوهشگر در سال ۹۶

ایسنا- جایزه زنان در علم “اولین جایزه زنان پژوهشگر” درسال ۱۳۹۶ از طرف دفتر مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده و با همکاری تعدادی از نهادها و موسسات علمی و فرهنگی ملی و بین‌المللی، اهدا می‌شود. اولین جایزه زنان در علم به زنانی اعطا می‌شود که سهم به‌سزایی در پیشبرد علم در حوزه تخصصی فعالیت خود داشته باشند.

لیلا ارشد : مهم‌ترین عامل اعتیاد زنان،‌ معتادان غیرهمجنس است

 

کلیدملی : چند روز پیش لیلا ارشد، مدیرعامل خانه خورشید، جایزه اخلاق و نیایش در آینه پژوهش را در هشتمین دوره این مسابقات دریافت کرد. خانه خورشید، در انتهای پارک «هرندی» در شوش قرار دارد. از سال ۱۳۸۵ در ناحیه چهار منطقه ۱۲ شهرداری تهران در «دروازه غار-شوش» تاسیس شد و تا سال ۱۳۹۳ به عنوان نخستین مرکز‌ حمایت از زنان معتاد و آسیب دیده، به صورت روزانه، پذیرای ۱۰۰ زن و حدود ۲۵ کودک بود اما از سال ۹۳ به دليل مشكلات متعدد از جمله بازداشت زنان معتاد، مسائل مالی و مانند اینها، هدف خود را تغییر داد و از آن پس به زنانی که ترک کرده‌اند و سالم زندگی می کنند اما از حمایت اجتماعی محروم هستند خدمات رسانی می‌کند.

 

نشان درجه یک هنری برای لالایی‌خوان قشقایی

فرارو- یک لالایی‌خوان پیشکسوت قشقایی و پژوهشگر حوزه موسیقی اقوام و نواحی، نشان درجه یک هنری برای «آواز» گرفت.

پروین بهمنی – لالایی‌خوان پیشکسوت قشقایی و پژوهشگر – در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سرانجام نشان درجه یک هنری را به من دادند. این هنرمند پیش از این، نشان درجه دو هنری را در بخش «پژوهش» گرفته بود و این‌بار نشان درجه یک را که معادل دکتری است، برای آواز دریافت کرده است.

زبان بدن: خشونت علیه زنان

شهروند- سامان محمودی -پژوهشگر اجتماعی- بررسی علل و عوامل موثر بر پدیده خشونت نسبت به زنان، ما را به این باور می‌رساند که به لحاظ نظری، علل خشونت علیه زنان نیازمند بررسی تاریخی، تبارشناسی، مطالعات مردم‌شناسی، جامعه‌شناسی، الهیات‌شناسی، اسطوره‌شناسی و شناخت جنبه‌های حقوقی و جرم‌شناسی موضوع است و لازم است از یک سو با تحلیل سرگذشت و بررسی‌های تاریخی‌-‌جغرافیایی به آن دسته عوامل اولیه محیطی همچون مناسبات ایلی، حوادث تاریخی، جنگ‌ها و منازعات و… و از سوی دیگر با تحلیل ساختارهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به تبیین نقش متغیرهای موثر بر بروز خشونت نسبت به زنان توجه كرد؛ یعنی هر یک از جوامع دارای ساختاری مختص به مناسبات خود است که شبکه‌های رفتاری خشونت را به نسبت زنان یا به نسبت اقلیت‌های خود شکل می‌دهد؛ اما بررسی تمام این موارد به زمان بیشتری نیاز دارد. به همین سبب نوشته حاضر به یکی از عوامل بسیار مهم که بخشی از مشترکات جوامع مختلف است، می‌پردازد. «زور جسمانی» در جایگاه قدرت مهمترین مولفه مشترکی است که در نظام جهانشمول سرمایه بر اساس مناسبات جهانی سرمایه‌داری بستری همگانی را پدید آورده که تبدیل به گفتمان و زبانی بسیار قدرتمند در رأس قانون شده است.

کاهش ريسک سکته قلبي در زنان با افزايش سال هاي باروري

رسالت- مطالعه جديد نشان مي دهد به ازاي هر يک سال افزايش سن باروري زنان، ۳ درصد از خطر آنژين يا سکته قلبي کاهش مي يابد.به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان دانشگاه فلوريدا اين نتايج در زنان ۶۰ سال و بالاتر به اثبات رسيده است و از نقش حفاظتي استروژن حمايت مي کند.

دولت دوازدهم و آسیب‌های اجتماعی

آفتاب یزد- مجید ابهری- نقارن آغاز به کار دولت دوازدهم و شورای شهر پنجم رخداد فرخنده‌ای است که باید آن را به فال نیک گرفت و امیدوارانه دعا کرد تا انبوه مشکلات و چالش‌های پیش رو به دست این عزیزان حل و فصل شده یا کاهش یابد. بسیاری از اتفاقات و تلخکامی‌های موجود هیچ ارتباطی با یک یا چند دوره از دولت‌ها نداشته و محصول یک یا چند سال نیست، چرا که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی فرزند حوادثی هستند که در طول بیش از چند دهه به دنیا آمده و اکنون تبدیل به یک قلدر قدرتمند شده که مغلوب نمودن آن قدرت، اراده، سیاست و برنامه ویژه‌ای را می‌طلبد.

شکست شورای شورای شهر قبلی در عرصه آسیب های اجتماعی

ایران آنلاین / لیلا ارشد، مدیرعامل مؤسسه زنان سرزمین خورشید که سال‌ها در زمینه آسیب‌های اجتماعی زنان کار کرده است درباه عملکرد کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای چهارم و انتظاراتش از شورای پنجم گفت: اگرچه کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در شورا هست، اما در شهری با چنین سطحی از آسیب‌های اجتماعی که سه میلیون حاشیه‌نشین دارد و آمار اعتیاد کودکان و زنان روز به روز بیشتر می‌شود، این کمیسیون تاکنون کاری از پیش نبرده و نخواهد برد. او با تاکید بر آنکه تهران در زمینه آسیب‌های اجتماعی در شرایط خطرناکی قرار دارد، ادامه داد: دخترانی که به علت شرایط ناامن خانه خود را ترک می‌کنند و زنانی که مجبور به طلاق می‌شوند؛ روز به روز بر تعدادشان افزوده می‌شود، اما هیچ سرپناهی ندارند.

کودکان بیوه معضل روستا‌های محروم

آرمان- زهرا سلیمانی: ازدواج زودهنگام عبارت است از هر ازدواجی که در سنین زیر ١٨سالگی صورت گرفته، در صورتی که دختر از نظر جسمی، فیزیولوژیکی و روانی برای ازدواج و فرزندآوری آماده نیست. در ایران بنابر آمار موجود از سال ۱۳۸۵ تا نیمه اول سال ۱۳۹۴ تعداد ۸۹۰‌هزار دختر زیر ۱۸سال ازدواج کرده‌اند که در این بین دخترانی نیز بوده‌اند که زمان ازدواجشان زیر ۱۰ سال بوده است. براساس گفته‌های کارشناسان امر، تعداد ازدواج‌های زودرس دختران طی چند سال اخیر افزایش یافته است. همچنین گفته می‌شود ۱۷درصد دختران ایرانی زیر ۱۸سال ازدواج می‌کنند. این در حالی است که در بهمن سال گذشته شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، در این زمینه گفت: «در دو سال اخیر آمار نگران‌کننده‌ای از ازدواج دختران، پیش از رسیدن به سن قانونی و ثبت آنها به دست ما رسیده و حتی شاهد ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال نیز بوده‌ایم.» آنچه در ادامه می‌خوانید نظرات معصومه آقاپور علیشاهی، عضو فراکسیون زنان مجلس، درباره تبعات ازدواج زودهنگام کودکان در گفت‌و‌گو با «آرمان» است.

سن شروع اعتیاد در زنان به کمتر از ۳۰ سال رسید/مصرف تفننی “شیشه” همچنان بالاست

ایسنا- معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس آخرین شیوع شناسی اعتیاد به طور کلی ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور یک بار تجربه مصرف مواد مخدر را داشته‌اند که از این تعداد ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد هستند و این اعداد با واقعیت فاصله زیادی ندارد.

امروز حجاب و عفاف یک مسئله فرا جنسیتی و فراتر از یک رفتاردینی است

آرمان زنان- امروز حجاب و عفاف یک مسئله صد درصد اجتماعی و فرا جنسیتی و فراتر از یک رفتاردینی است که نیاز به عزم دو طرفه از سوی مسئولان و از سوی مردم دارد.

٤٥‌هزار زن سالمند تحت پوشش بهزیستی قرار دارند

شهروند- آمار سالمندان در ایران به ۹.۳‌درصد جمعیت رسیده است. انوشیروان محسنی‌بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام این خبر گفت: «۴۵‌هزار زن سالمند را با همکاری معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست‌جمهوری تحت پوشش قرار دادیم تا ارتقای کیفیت خدمات ارایه‌شده به سالمندان را شاهد باشیم.» او ادامه داد: «کشور ایران در‌سال ٩٠، ٨,٢‌درصد جمعیت بالای ٦٠‌سال داشت که در‌سال ٩٥ به ٩.٣‌درصد رسید. بنابراین باید با تدوین قوانین، سیاست‌گذاری مناسب انجام شود تا سالمندان زیر چتر حمایتی قرار گیرند.»

 

بازمانده در کلاس ششم

شهروند-فروغ فکری| پای هیچ‌کدام از بغل‌دستی‌های کلاس هفتم فاطمه به کلاس هشتم باز نشد. همه آنها راهی خانه بخت شدند و فاطمه تنها کلاس هشتمی مدرسه راهنمایی ملک‌آباد شد. با همکلاسی‌های پسر و معلم مرد در روستایی کنار جاده. در مسیر تربت‌حیدریه به خواف. اول مهر هنوز در ذهنش زنده است. یادش می‌آید روزی را که در کلاس را باز کرد و خبری از رقیه و ساجده در کلاس نبود. حالا رقیه با دختری هفت‌ماهه کنار فاطمه ایستاده و نگاهش به فاطمه است که می‌گوید می‌خواهد درس بخواند و لیسانس بگیرد. «حتی بیشتر از لیسانس. می‌خوام کاری کنم برای آینده این‌جا. وقتی خانواده‌ام اجازه‌دادن درس بخونم خیلی حس خوبی داشتم».

 

زنان با شکل‌گیری مدرسه‌های نوین از پرده‌نشینی درآمدند

شهروند- ماهرخ ابراهیم‌پور/ خبرنگار حوزه تاریخ| زندگی زنان در دوره قاجار با دگرگونی‌های برآمده از جنبش مشروطه به تغییرهایی بسیار دچار شد و آنان توانستند رفته‌رفته از اندرونی برون آمده، از حقوقی چون تحصیل سخن گویند. حضور زنان البته تنها در شهرهای بزرگ نمود داشت؛ آنان اما در شهرهای کوچک فعالیتی چندان در گستره اجتماع نداشتند. جنبش‌ها و کنش‌های زنان در شهرهای بزرگ اما نوید می‌بخشید که سرانجام پس از سده‌ها و ده‌ها از سیر همیشگی زندگی زنان در جامعه ایران، توانسته‌اند از پرده‌نشینی بیرون آمده، حقوق فردی و اجتماعی خود را حتی در یک گستره کلی هرچند محدود بجویند و بخواهند. پایه‌گذاری انجمن‌های زنانه و انتشار نشریات در این میانه در پیگیری حقوق نسوان بسیار تاثیرگذار بود. دادن حق تحصیل به کودکان بر اساس قانون اساسی مشروطه دگرگونی‌هایی بسیار در روند زیست اجتماعی زنان پدید آورد. گرچه در همان قانون اساسی، در بخش آموزش و تحصیل، از زنان سخن به میان نیامده بود اما همان نص صریح قانون اساسی به برخورداری کودکان از حق تحصیل موجب شد زنان نیز به فراگیری دانش‌های نوین زمانه روی آورند و رفته‌رفته در اجتماع بروز و نمود یابند. این دگرگونی‌ها جامعه ایران را از آن شیوه سنتی بیرون آورد و با گسترش آموزش زمینه‌ای فراهم آورد تا به سوی نوسازی حرکت کند. دکتر پریسا کدیور، استاد علوم سیاسی دانشگاه کرمان، از پژوهشگرانی به شمار می‌آید که به تازگی با انتشار کتاب «پرده‌نشینان عصر ناصری»، کوشیده است با رویکردی تازه به زیست اجتماعی زنان ایرانی در عصر قاجار بنگرد. انتشارات گل‌آذین این کتاب را به چاپ رسانده است.

کاهش سقط جنین در ایران / علت: سواد و مدیریت بیشتر روابط جنسی

دوات:بنابر اظهارات یک جمعیت شناس، درحال حاضر نرخ باروری کشور ۱٫۹ کودک به ازای هر زن است، این درحالیست که چنانچه سقط‌های «غیرعمد» در کشور کنترل شوند، نرخ باروری از ۱٫۹ به ۲٫۲ خواهد رسید.

شهلا کاظمی پور ، در مورد نرخ باروری و همچنین مقایسه آن با نرخ سقط‌ جنین‌های عمد و غیرعمدی در کشور گفت: در حال حاضر نرخ باروری در ایران حدودا ۱٫۹ کودک بوده و این رقم میانگین باروری در کل کشور است. او اظهار کرد: حداقل نرخ باروری کشور متعلق به استان‌های گیلان و مازندران با ۱٫۴ و تهران با ۱٫۵ و حداکثر آن نیز مربوط به سیستان و بلوچستان با رقم ۳٫۵ و پس از آن استان هرمزگان با ۲٫۵ کودک است. این جمعیت شناس در ادامه با بیان آنکه رشد جمعیت در استان‌های مختلف کشور کاملا متفاوت است گفت: میزان توسعه یافتگی با نرخ کل باروری در هر استان ارتباط مستقیم دارد به طوریکه معمولا هر چه توسعه یافتگی استان بیشتر می‌شود باروری آن کمتر و در استان‌های مرزی و جنوبی کشور که توسعه نیافته‌ترهستند نیز نرخ باروری آنها بیش از سایر استان‌هاست.

افزایش مصرف مواد مخدر در بین زنان جوان ایرانی

رادیو زمانه- بر اساس آخرین تحقیقات رسمی سازمان بهزیستی ایران سن شروع اعتیاد در زنان به کمتر از ۳۰ سال رسیده و الگوی غالب مصرف مواد مخدر در کشور چند مصرفی شده است.

محسن روشن‌پژوه، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ایران در یک نشست خبری از پژوهش تازه این سازمان در زمینه اعتیاد در کشور خبر داد.

این طرح پژوهشی با عنوان «پیمایش ملی خانوار» توسط سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در طی سال‌های ۹۴ تا ۹۵ انجام شده است.

بیان تجربیات زنان مبتلا به ویروس ایدز از طرد اجتماعی

شهروند- می‌ترسم اخراج شوم! زنان مبتلا به ایدز مجبورند ساعت‌های زیادی را باوجود ضعف بدنی کار کنند بیماری ایدز از دامنه کالبد انسان فراتر رفته و روح و روان و روابط اجتماعی بیمار را نشانه می‌گیرد زنان مبتلا به ایدز باوجود بیماری، فقر، بیوگی، سرپرست خانوار بودن و نداشتن حامی، مستحق دانسته نمی‌شوند

پای درد دل بانوان مشاغل کاذب

قدس آنلاین-طیبه قاسمی: سحر زنی هفده ساله است مدتی است کنار پاساژ کارون دست فروشی می کند خیلی سخت پذیرفت با او صحبت کنم… از کارش راضی نیست اما می گوید: یک اتفاق تلخ زندگی ام را به اینجا رساند آدمهای پولداری نبودیم اما زندگی آرامی داشتیم شوهرم بچگی کرد یا نادانی نمی دانم سر یک دعوای الکی دیه افتاد گردنش و رفت زندان من ماندم و کار کردن، کار که نه جوراب فروشی. از سه تا مغازه بالاترقسطی جوراب می گیرم بعد که فروختم پولش را می دهم بر حسب وطیفه خبرنگاری ام دخالتی نمی کنم در دادن راه حل هایی که به ذهنم می رسد.

 

دل اگر بدهي بازم به فلک رسد آوازم

وقایع اتفاقیه- زهرا پورجعفريان: خبرهاي خوب از راه رسيدند. بعد از سال‌ها ارکستر ملي ايران به اصفهان آمد. بعد از سال‌ها استاد علي‌اصغر شاه‌زيدي در کاخ زيباي چهلستون به روي صحنه رفت و بعد از سال‌ها براي اولين‌بار در اصفهان، خانم‌هاي نوازنده با سازهايشان به اجراي موسيقي پرداختند در عصرِ دلپذيرِ دهمين روز از تابستان، عمارت زيباي چهلستون و موسيقي اصيل ايراني. اعضای ارکستر با سازهايشان از راه رسيدند. رهبر ارکستر استاد فريدون شهبازيان با همسر هنرمندش ماهور موسائيان آمد. اهالي موسيقي اصفهان و مسئولان شهر آمدند. چهره‌هايي همچون نعمت‌الله ستوده، تقي سعيدي و بسياري ديگر از هنرمندان اصفهان در جمع شرکت‌کنندگان در برنامه حضور داشتند.

ده شرکت که بنیانگذار آنان خانم هستند

فمینیسم روزمره – وقتى که شما در قالب هاى موجود نمیگنجید، وقتش رسیده که چارچوب خاص خودتان را پدید بیاورید. این ده زن هم دقیقا همین کار را کردند. تاسیس کمپانى هاى جدید٬ به خصوص در دنیاى تکنولوژى٬ سالهاست که کارى مردانه تلقى شده است.

به گزارش “تک کرانچ” در سال ٢٠١٧ تنها ١٧ درصد شرکت ها موسس زن دارند. به علاوه، شرکت هایى که موسس زن دارند در مقایسه با شرکت هایى که موسس آنها مرد ست، با مشکل بیشترى در رشد سرمایه مواجه هستند. سوزان لین، از موسسان شرکت بى.بى.جى ونچرز، در گفتگوى خود با تک کرانچ مى گوید: بزرگترین مشکل اما تعداد زنان موسس نیست٬ بلکه دسترسى به سرمایه است. براى تعدیل این شرایط، کرانچ بیس، بانک اطلاعاتى تهیه کرد از سرمایه اى که شرکت ها براى موسساتى که توسط زنان تاسیس شده بود صرف کرده بودند.

زنی که نویسنده‌ای مبارز است

ایسنا- «آرونداتی روی» نویسنده‌ای مبارز است که می‌نویسد حتی اگر جانش در خطر باشد. او بعد از ۲۰ سال دومین رمانش را روانه بازار کرده و باز هم در کشور خودش مورد هجمه مخالفان قرار گرفته است. «آیریش تایمز» نوشت: «‌آرونداتی روی» ‌نویسنده برنده بوکری است که بعد از ۲۰ سال، اخیرا دومین رمانش را روانه بازار کرده. «‌وزارت منتهای خوشبختی» نام این کتاب است که انتشار آن از جمله اخبار فرهنگی مورد توجه سال ۲۰۱۷ بوده است.

اعترافات باشکوه یک زن حقیر… / نگاهی به فیلم “رگ خواب” ساخته حمید نعمت‌الله

هنرآنلاین- نزهت بادی: “رگ خواب” تک‌نگاری درخشانی است درباره زیبایی‌شناسی زوال و تباهی و ایستادن بر قله تابناک اضمحلال. روایت خودبیانگرانه مینا در فیلم “رگ خواب” ساخته حمید نعمت‌الله، مجموعه‌ای از اعترافات تکان‌دهنده زنی است که با بی‌رحمی به نحو عجیبی خود را تحقیر می‌کند و ضعف‌ها و نقص‌ها و ناکامی‌هایش را فاش می‌سازد. سوزان سانتاگ می‌گوید که “تمامی آثار اعتراف گونه از دل عشق به خویشتن برآمده‌اند و غایت آشکار آن‌ها دفاع از خود و توجیه نفس است” اما برخلاف این رویکرد رایج، مینا آگاهانه نفرت و کراهت و شرم از خودش را بیان می‌کند و چیزهای رقت‌آور و دافعه برانگیزی را درباره خود می‌گوید و نریشن‌ها از رهگذر همین نفی عشق و احترام به خود از کارکرد عادی خارج می‌شود و مسئولیت خطیری را در نمایش استحاله شخصیت بر عهده می‌گیرد و به متفاوت‌ترین نریشنی تبدیل می‌شود که تا به حال از زبان کاراکتری در توصیف احوالاتش شنیده‌ایم.

فمینیسم و جنبش هیپ‌هاپ

رادیو زمانه- هیپ هاپ جنبش فرهنگی است که در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی به اوج شهرت خود رسید. با وجود اینکه اغلب مردم هیپ هاپ را با موسیقی رپ یکی می‌دانند، اما جنبش هیپ هاپ به غیر از موسیقی رپ شامل گرافیتی، رقص هیپ هاپ و دی جینگ نیز می‌شود. این جنبش طی دهه‌های گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفت و موسیقی رپ به دلیل لحن اعتراضی‌اش تبدیل به یکی از محبوب‌ترین ژانرهای موسیقی مخصوصاً در میان جوانان شد.

مردان از زنان باهوش‌تر هستند!

خبرآن لاین- بک تحقیق جدید که ادعا می‌کند ضریب هوشی خانم‌ها از آقایان کمتر است به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که میانگین IQ مردان چهار درجه از زنان بیشتر است زيرا مردان مغز به مراتب بزرگتری نسبت به زنان دارند. اگرچه IQ عمدتا یک منطق نمادین است که ملاکی بحث برانگیز درباره سنجیدن هوش به حساب می‌آید. برای همین تعمیم آن به زندگی روزمره کمی سخت به نظر می‌رسد.

 

اخبار ورزشی

 

هدفم حضور در مسابقات پارالمپیک است/ با ورزش کردن به بهبودی کامل رسیده‌ام

فارس- ملی‌پوش اصفهانی تیم ملی بدمینتون پیوند اعضای بانوان گفت: با توجه به اینکه در مسابقات جانبازان و معلولان نیز فعالیت دارم، حضور در رقابت‌های پارالمپیک مهم‌ترین هدف ورزشی‌ام است. مریم رحمانی امروز در گفت‌وگویی اظهار کرد: با حضور در مسابقات جهانی پیوند اعضا که تیر ماه جاری در مالاگای اسپانیا برگزار شد، توانستم در رشته بدمینتون در ۲ بخش انفرادی و دوبل مدال طلا را از آن خود کنم.

کمرانی: کیمیا بیمارستان است و از لحاظ روحی به استراحت نیاز دارد/ بچه‌های ما حرفه‌ای نبودند

تسنیم- سرمربی تیم ملی تکواندو بانوان گفت: اتفاقاتی که در تهران افتاد و انتقادات نادرستی که از علیزاده کردند، واقعا ما را ناراحت کرد. مهرو کمرانی در نشست خبری فدراسیون تکواندو اظهار داشت: بچه‌های ما واقعا بچه‌های حرفه‌ای نبودند و به همین دلیل کار سنگین بود و واقعا برخی از شب‌ها تا ساعت ۲۲ مشغول تمرین بودیم و‌ واقعا کار سخت بود. تنها ۵ ماه در اردو بودیم و در این مدت بصورت شبانه روزی تمرین کردیم.

نایب‌رییس شمشیربازی بانوان: نیاز به اردوهای مشترک خارج از کشور داریم

ایسنا- شهناز کرود بر این باور است که برای پیشرفت شمشیربازی بانوان نیاز به اردوهای مشترک خارج از کشور است. نایب رییس شمشیربازی بانوان درباره پیشرفت ملی‌پوشان، بیان‌ کرد: رییس فدراسیون بر این باور است، ملی‌پوشان بانوان باید در مسابقات بیشتری حضور داشته باشند و راه برای آنها باز باشد. نیاز به اردوهای مشترک خارج از کشور برای شمشیربازی بانوان، با کشورهای هم جوار که در آسیا صاحب نام هستند، احساس می‌شود و اگر شرایط فراهم شود حتما این اردوها را برگزار خواهیم کرد.

مربی آلیش بانوان: مسابقات داخل سالن آسیا مهم‌تر از جهانی است

ایسنا- فراست مبتدی مهم ترین هدف تیم ملی آلیش بانوان را مسابقات داخل سالن آسیا می داند. مربی ارشد آلیش بانوان درباره شرایط تیم ملی کشتی بانوان بیان کرد: در حال حاضر شرایط اردوها خوب است، در حال پیگیری تمرینات استقامتی هستیم و سپس وارد فاز تمرینات قدرت و سرعت خواهیم شد. مهم ترین هدف و برنامه‌ریزی ما مسابقات داخل سالن آسیا است، این مسابقات از رقابت‌های جهانی برای ما مهم‌تر است.

داورزنی: والیبال بانوان انتظارات را برآورده نکرده است

ایسنا- سرپرست فدراسیون والیبال با بیان اینکه در چند سال گذشته تفاوتی در برنامه ریزی برای مردان و زنان نبوده است، گفت: والیبال بانوان انتظارات افکار عمومی را برآورده نکرده است و باید دلایل این موضوع به صورت دقیق بررسی شود. محمدرضا داورزنی در نشست مشترک نواب رئیس بانوان هیات های استانی با نمایندگان استعدادیابی والیبال افزود: در چند ساله گذشته تلاش های زیادی برای رشد و توسعه والیبال در حوزه بانوان داشته ایم اما انتظارات تحقق نیافته است.

مانند كيميا بسيار در كاراته زنان داريم

ایسنا-مسعود سلطاني‌فر در بازديد خود از اردوي تيم ملي كاراته مردان و زنان ايران بيان كرد: رشته كاراته از ظرفيت خوبي برخوردار است و يكي از رشته‌هايي است كه من بسيار به آن اميدوارم و حساب ويژه‌اي روي آن در المپيك ۲۰۲۰ باز كرده‌ام. شهرام هروي سرمربي تيم ملي مردان در اين ديدار بيان كرد: با اينكه كاراته المپيكي شده اما هنوز ديدي المپيكي نسبت به اين رشته به وجود نيامده است. اميدوار هستم ساخت خانه كاراته براي جامعه كاراته محقق شود تا كاراته بدون دغدغه به مسير خود ادامه دهد.

۱۱ روز دیگر تعلیق می‌شویم؛ امیدوارم از آبروریزی جلوگیری شود

کیهان- رئیس فدراسیون شطرنج از تعلیق این رشته از سوی فدراسیون جهانی تا ۱۱ روز دیگر در صورت عدم پرداخت بدهی ۱۸۰ هزار دلاری خبر داد. مهرداد پهلوان‌زاده پهلوان‌زاده درباره بدهی فدراسیون شطرنج به فیده (فداسیون جهانی) گفت: سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان به مسئله ورود کرده و قصد دارد آن را در اولین فرصت حل کند. ما تا الان هرچه توانسته‌ایم، زمان خریدیم و امیدواریم وزارت ورزش کمک کند و از آبروریزی جلوگیری شود. فقط ۱۱ روز از مهلت آخر فیده برای پرداخت بدهی باقیمانده است و اگر این پول را نپردازیم، تعلیق می‌شود. البته این تعلیق موقت و تا زمان صاف کردن این بدهی است، اما بهتر است تعلیق هم نشویم.

 

به اشتراک بگذارید