در دنیای زنان چه خبر؟ هجدهم تا ۲۳ تیر ماه ۹۶

راهنمای کار با اسلک، فضای کار مجازی امن و آسان برای کنشگران
8 جولای 2017
زنان در برنامه پنج‌ساله ششم توسعه
17 جولای 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ هجدهم تا ۲۳ تیر ماه ۹۶

 

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

اخبار سیاسی

وزیر زن، آری یا نه؟

دویچه‌وله-کمتر از یک ماه به مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران و معرفی کابینه دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی باقی مانده است. صحبت از معرفی سه یا چهار وزیر زن است. آیا بالاخره این طلسم خواهد شکست؟

زمانی که محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۸ برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی مرضیه وحید دستجردی را به سمت وزارت بهداشت و آموزش پزشکی منصوب کرد، از هر دو سوی موافقان و مخالفان غوغا برپا شد. علاوه بر کسانی که به طور سنتی مخالف وزارت زنان بوده و هستند، حتی برخی از فعالان جنبش زنان نیز این انتصاب را به فال نیک نگرفتند چرا که معتقد بودند تنها زن بودن برای داشتن نگاه و حساسیت‌های جنسیتی کافی نیست و شاید زنانی که این نگاه و حساسیت را ندارند، در پست‌های بالای مدیریتی حتی ضربه‌زننده به روند برابری‌خواهی نیز باشند.

وجود وزیر زن در کابینه یک ضرورت است

آحاد- فخرالسادات محتشمی پور- حضور زنان در قدرت و در مراکز تصمیم‎گیری، علاوه بر اینکه سهم و نقش زنان توانا و شایسته را برای قرار گرفتن در این مناصب فراهم می‎کند، جامعه را از توان و قابلیت‎های آن‎ها بهره‌مند می‎سازد که این موضوع، زمینه ساز رشد و بروز استعداد زنان در جامعه می شود. لازم است اشاره کنم در جوامع مختلف، سطوح و مناصبی که زنان می توانند به آن دسترسی پیدا می کنند متفاوت است. زمانی، زنان فقط در مدیریت های میانی به رسمیت شناخته می شدند، اما در دوره ای دیدیم که یک زن به عنوان وزیر به کار گرفته شد و هیچ مشکلی نیز به لحاظ نگرش جامعه و برخوردهایی که با او صورت گرفت برای وی پیش نیامد. گفتنی است که مطالبه حضور زنان در کابینه و هیات دولت از دوره اصلاحات وجود داشت، اما در آن دوره زمانی، شرایط برای تحقق این مطالبه مناسب نبود و از سوی دیگر، ممانعت و مزاحمت هایی وجود داشت. تاریخ فراموش نمی‎کند که برخی از مراجع در آن ایام برای رییس دولت پیغام فرستادند که اگر زنی وزیر شود ما مالیات را بر دولت، حرام اعلام می کنیم.

كدام زنان وزير مي‌شوند؟

شرق-اکنون که زمان زیادی تا تحویل‌ گرفتن دولت دوازدهم باقی نمانده، جریان اصلاح‌طلب و همچنین فعالان مدنی اصرار دارند تا حسن روحانی به عقبه رأی خود بی‌توجهی نکند؛ پشتوانه‌ای که بخش بزرگی از آن را زنان و جوانان تشکیل می‌دادند. رایزنی‌ها در همین راستا آغاز شده و گمانه‌ها از حضور بیش از یک زن – به‌ عنوان وزیر – در کابینه دوازدهم خبر می‌دهند. در میان گزینه‌هایی که به چشم می‌خورند، اسامی زنان نام‌آشنایی وجود دارد؛ از شهیندخت مولاوردی گرفته تا زهرا شجاعی و…

احتمال حضور زنان در کابینه دوازدهم قوت گرفته است. بعد از آن که حسینعلی امیری، معاونت امور مجلس ریاست‌جمهوری از احتمال حضور زنان در کابینه دوم روحانی سخن گفت، برخی گمانه‌ها از حضور پرتعداد زنان در کابینه حکایت ‌می‌کند. امیری درباره حضور زنان در کابینه جدید به ایرنا گفته است: «این یک مطالبه عمومی است و رئیس‌جمهور به توانمندی بانوان اعتقاد دارند و معتقدند نیمی از جامعه، بانوان هستند. بنابراین سه عضو کابینه از بانوان هستند که به‌ عنوان معاون رئیس‌جمهور در دولت یازدهم حضور دارند.»

همسر مرحوم سیداحمدخمینی وزیر می شود؟

خبرآنلاین- در میان چهره‌های نام‌آشنای زن، یکی از گزینه‌ها که خبر آن قطعی به نظر می‌رسد، انتخاب شهیندخت مولاوردی برای وزارت آموزش‌وپرورش است. مولاوردی از همان ابتدا هم جزء گزینه‌هایی بود که نامش برای این وزارتخانه مطرح شده بود. عملکرد مثبت او در معاونت زنان همچنین یکی از برگ‌های برنده روحانی در معرفی او برای وزارتخانه آموزش‌وپرورش است؛ به‌ویژه آنکه جدایی دانش‌آشتیانی از دولت دوازدهم قطعی شده است.

زنان برای پست‌های وزارتی تربیت شده‌اند؟/ آذر منصوری: مگر مرد‌ها تربیت شده بودند؟

شرق- آذر منصوری- میهمان آخرین افطاری نهاد ریاست‌جمهوری، فعالان حوزه زنان بودند. در سرتاسر سالن، از نمایندگان مردم در مجلس و شورا تا فعالان جوان و استخوان‌خردکرده‌ای حضور داشتند که برای رسیدن به راهی برای حضور زنان تلاش کرده بودند. روحاني، بعد از حضور پشت تريبون و اشاره به فعاليت‌هاي زنان و توانمندي‌هاي زنان در عرصه‌هاي مختلف جمله‌اي را گفت که در روزهاي اخير، آنهايي که مخالف حضور زنان در پست‌هاي مديريت کلان هستند، روي آن تأکيد مي‌کنند، او گفت: «امروز زنان نسبت به سرنوشت خود، حساس هستند و به‌خوبي تلاش مي‌کنند، اما ‏براي حضور در رده‌هاي مديريتي، بايد تلاش بيشتري کرد. مشخص است خانمي را که در رده‌هاي ‏مديريتي نبوده، نمي‌توان يک مرتبه در رده بالايي از مديريت قرار داد، بلکه بايد قدم‌به‌قدم گام ‏برداشت‏».

خواست اصلی فراکسیون امید: استانداران و فرمانداران ناهماهنگ تغییر کنند

ایران آنلاین – طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی، در واکنش به مسائلی که طی روزهای اخیر درباره احتمال عدم تحقق خواست و مطالبه‌های مردم و رای‌دهندگان درخصوص چگونگی چینش کابینه مطرح شده است، گفت: احتمالاً این رویای تغییرات اساسی در کابینه به وقوع نخواهد پیوست؛ چراکه اصلاح‌طلبان و فراکسیون امید بر تعامل تاکید دارند و واقعیت این است که نتیجه حاصل از تعامل آن‌چه به‌ رویا تعبیر می‌کنیم، نخواهد بود.

تحقق وعده به زنان در بزنگاه انتخاب وزير

شرق- عبدالجليل کريم‌پور- اين روزها درباره حضور زنان در کابينه حسن روحاني سخنان مختلفي به ميان مي‌آيد و بالطبع اين صحبت‌ها موافقان و مخالفان زيادي دارد. هر طيف به شيوه‌اي در رد يا قبول اين قضيه مطالب زيادي ارائه کرده‌ است. نکته درخورتوجهي که در اين رابطه وجود دارد مخالفت عده‌اي با حضور زنان در مناصب مختلف است که به نوعي نشئت‌گرفته از انحصارگرايي و خودبرتربيني است. جالب است كه اين رفتار حتي درباره بهره‌مندي از توانمندان و صاحب‌نظران مذهبي و سياسي نيز به چشم مي‌خورد. اينکه جناب آقاي روحاني نگرشي جامع‌نگر داشته و براي رسيدن به آن تلاش جدي دارد، منطقي و قابل‌تقدير است.

دوران سهميه‎بندي و نگاه جنسيتي به پايان رسيده است

قانون-براي اطلاع از چرايي حضور زنان در سطح وزارت و پرس‎وجو از چگونگي وضعيت حضور زنان در كابينه دولت جديد و معضلات پيش روي آن، به سراغ زهرا اشراقي، نوه بنيان‌گذار جمهوري اسلامي ايران رفتيم كه در ادامه، مشروح گفت‎وگو «قانون» با يكي از نزديكان امام خميني(س) را در اين زمينه مي‎خوانيد: باتوجه به گذشت نزديك به چهل سال از عمر انقلاب اسلامي، تا چه ميزان توانستيم مديران مياني قوي تربيت كنيم كه در زمان تشكيل كابينه، سخن از حضور زنان در هيات دولت به ميان مي آيد؟

من موافق اين نظر كه وزير يك سازمان بايد پيش از وزارت مدير همان مجموعه باشد، نيستم. مديريت يك مساله متفاوت از وزارت است، يك وزير بايد توانايي و تخصص مجموعه‎اي كه قرار است در آن كاركند را داشته باشد و اين موضوع دليل نمي‎شود كه وزير به طور پلكاني از كارمندي به مديريت و از مديريت به وزارت برسد.

هشتگ «زن مشکل نیست» در اینستاگرام روحانی /فکر می‌کنند درب خانه باید دو قفله باشد

خبرآنلاین- رئیس‌جمهور در پیامی اینستاگرامی نوشت: برخی فکر می‌کنند امنیت و اخلاق زن فقط در داخل خانه تأمین می‌شود؛ خانه‌ای که درب آن حتما بسته و دوقفله باشد! بعد از ۳۹ سال انقلاب اسلامی اگر هنوز یک همچنین تفکری وجود دارد، نقص از ماست. زنان و بانوان ما مشکل نیستند.

طرح دوفوریت خروج زنان بدون اذن شوهر

جام جم- عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: فراکسیون زنان با نگاهی آسیب شناسانه موضوعات زنان را بررسی می کند و تلاش دارد در راستای توانمند سازی آنها از مجاری قانونی و رایزنی با نهادهای مدنی بر ارتقا سطح حقوقی و معیشتی بانوان جامعه بی افزاید. یک سال از زمان تشکیل فراکسیون زنان در مجلس دهم گذشت و به همین بهانه جام جم آنلاین در گفت و گویی با طیبه سیاوشی شاه عنایتی به کارنامه کاری زنان در مجلس و فعالیتهای فراکسیون بانوان در خانه ملت پرداخت.

یک میلیون رأی هم بیاوری نیاز به اجازه همسر داری!

شرق- آمنه شیرافکن- یک نماینده مجلس گفت: «زماني که من با پاسپورت سياسي يا خدمت بخواهم از کشور خارج شوم، مشکلي ندارم، البته براي همين پاسپورت هم مجوز همسر لازم است. وقتي بخواهم با پاسپورت خودم از کشور خارج شوم قطعا همسرم بايد بيايد و اين اجازه را به من بدهد. زماني که شما در شرايط زندگي سالم خانوادگي به ‌سر مي‌بريد، براي همسرم هم عذاب‌آور است که مجبور است زماني را بگذارد و بيايد اين اجازه را بدهد.» فعالیت زنان در مجلس دهم امیدوارکننده است. با وجود محدودیت‌های همیشگی پیش‌روی زنان نماینده برای طرح برخی مسائل حقوقی و قانونی، آنها از ابتدای کار، روی چند موضوع تمرکز کرده‌اند و مسائلی را دنبال می‌کنند. از تلاش برای جلوگیری از ازدواج دختربچه‌ها گرفته تا اقداماتی برای تغییر وضعیت کنونی قانون گذرنامه و خروج زنان از کشور. اما ماجرا زمانی عجیب می‌شود که بفهمی حتی خانم نماینده‌ای که بیش از یک میلیون رأی از مردم تهران گرفته هم برای خروج از کشور نیازمند مجوز همسر است.

توانمند سازی همه زنان و دختران از برنامه های دولت دوازدهم است

ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: اجرای برنامه « توانمند سازی همه زنان و دختران در جامعه دوستدار خانواده» یکی از برنامه های رئیس جمهوری در دولت دوازدهم است.

شهیندوخت مولاوردی روز پنجشنبه در نشست بانوان برگزیده خراسان جنوبی در بیرجند با بیان اینکه امیدواریم زمینه تحقق این برنامه در دولت دوازدهم فراهم شود، افزود: با توجه به مقدماتی که در برنامه ششم توسعه و در منشور حقوق شهروندی رئیس جمهوری آمده است، خوش بینی ما برای بهتر شدن آینده زنان نسبت به گذشته، دو چندان می شود.

با شعار دادن نمی‌توان به آمال و آرزوها رسید

ایسنا- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تلاش دولت این است که با شفاف سازی بخش‌های مختلف بتواند با پیشگیری از آسیب‌های اقتصادی، برنامه‌هایش را پیش ببرد.شهیندخت مولاوردی در شورای اداری استان اظهارکرد: انتخابات را عامل انسجام و همبستگی اجتماعی می‌دانیم که باحضور و مشارکت بی‌نظیر مردم رو به رو بود و تداوم این همبستگی و انسجام نیاز به عزم دارد. وی افزود: باتوجه به انواع شکاف‌های ایجاد شده در سالهای گذشته در سطح جامعه، شکاف اجتماعی و اقتصادی، مجموعه سیاست‌ها، تحریم‌های ناعادلانه و سوء مدیریت شکاف‌ها را بیشتر کرده است.

 

پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان شد

 

ایلنا- پروانه سلحشوری برای سال دوم رییس فراکسیون زنان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد.

‌پروانه سلحشوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا،‌ با اشاره به برگزاری جلسه ظهر امروز فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از انتخاب هیات رییسه این فراکسیون خبر داد و گفت: جلسه فراکسیون زنان با حضور اکثریت اعضا برگزار شد که بر این اساس بنده برای سال دوم نیز به عنوان رییس این فراکسیون انتخاب شدم.

اختصاص سهميه براي زنان نوعي فرهنگ‌سازي است

امتداد- ساجده کیانوش راد- حضور افرادي كه دغدغه‎هاي زنان را دنبال مي‎‏كنند در عرصه‎هاي تصميم‌گيري مي‎تواند تاثير بسزايي در اجرايي شدن قوانين و مصوبات اين حوزه داشته باشد. حضور زنان در مراكز تصميم‌گيري و در رأس قدرت ،چند ويژگي مثبت براي بانوان جامعه به همراه دارد. به هر حال زناني كه دغدغه جامعه و همنوعان خود را دارند و خودشان را ملزم مي‎دانند كه گامي در جهت بهبود امور بردارند، بسيارموثرتر نسبت به سايرين عمل خواهند كرد. اين دغدغه‎ها در نوع تصميم‌گيري‎ها و شكل مصوبات و قوانين مي‎تواند خود را نشان دهد. از طرف ديگر، حضور زنان در جامعه موجب خواهد شد كه توانمندسازي و تلاش براي ورود و پيشرفت زنان در بخش‎هاي مختلف صورت گيرد.

۶۰ درصد از فرصت‌های اشتغال جدید در تصرف بانوان/ نرخ مشارکت بانوان در کسب و کار به سرعت بالا رفته است

آرمان زنان- استاندار اصفهان گفت: در سال ۹۵، ۶۰ درصد از فرصت‌های اشتغال جدید را بانوان به خود اختصاص داده‌اند. رسول زرگرپور در جلسه بررسی اشتغال و یکسان‌سازی نرخ بیکاری در استان اصفهان، با انتقاد از ارائهٔ آمارهای متعدد در خصوص نرخ بیکاری در استان، اظهار داشت: باید در ارائه اطلاعات اقتصادی وحدت رویه وجود داشته باشد و هرچه آمار و اطلاعات دقیق‌تری ارائه گردد در برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر عمل خواهیم کرد.

انتشار مجموعه گزارش‌های سیاستی حوزه زنان در حیطه بازار کار

ایلنا- مجموعه چهار جلدی گزارش های سیاستی زنان در حوزه بازار کار منتشر شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مجموعه چهار جلدی گزارش های سیاستی حوزه زنان با هدف آسیب شناسی وضعیت موجود زنان در بازار کار و ارائه راهکارهای سیاستی جهت بهبود وضعیت اشتغال زنان در بازارکار به همت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منتشر شد.

دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترای مطالعات زنان در پژوهشگاه علوم انسانی راه‌اندازی می‌شود

مهرخانه- ما با معاونت امور زنان و خانواده تفاهم‌نامه‌ داریم که براساس این تفاهم‌نامه قرار است در پروژه‌های تحقیقاتی و اجرایی مانند برنامه‌ها و نشست‌ها با آن‌ها تعاملاتی داشته باشیم. تفاهم‌نامه دیگر ما نیز با دانشگاه ادیان و مذاهب است که رابطه و تعامل آموزشی با این دانشگاه داریم. همکاری‌های مختلفی نیز با NGOهای مختلف در زمینه برگزاری برنامه‌ها، میزگردها و نشست‌های تخصصی داریم. مدیر گروه مطالعات زنان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: به دلیل اهمیت بحث رسانه در جهان امروز، یکی از حلقه‌های فعال ما حلقه رسانه است که به پژوهش‌های مربوط به رسانه زن و خانواده می‌پردازد. همچنین، حلقه مطالعات تاریخی را طراحی خواهیم کرد چون نویسندگان و گویندگان تاریخ همیشه مردان بودند و متأسفانه صدای زنان در تاریخ یا شنیده نشده یا اگر شنیده شده از زبان خودشان نبوده است. به‌طور کلی، با استفاده از همه این حلقه‌ها درصدد یک نوع نظریه‌پردازی برای مطالعات زنان به لحاظ بومی هستیم.

زنان در فلسفه اخلاق چه چیزی را می‌جویند؟

تابناک – دکتر مریم نصر اصفهانی- افلاطون در رساله «فایدروس»، داستانی تعریف می‌کند و معتقد است که نفس انسان سه جزئی است و به ارابه‌ای می‌ماند که دو اسب آن را می‌کشند که ارابه‌ران «عقل» است که هدایت اسب سفید «عواطف مثبت» و اسب سیاه «عواطف منفی» را در دست دارد. او در این رساله، تأکید می‌کند که ممکن است آن اسب سیاه در میلش به معشوق از کنترل عقل خارج شود در این حالت ارابه‌ران که «عقل» باشد باید چنان دهانه اسب را بکشد که خون و کف از دهانش بیرون بریزد.

فمینیسم و جنبش هیپ هاپ

کانون زنان ایرانی- هلیا عسگری- هیپ هاپ جنبش فرهنگی است که در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی به اوج شهرت خود رسید. با وجود اینکه اغلب مردم هیپ هاپ را با موسیقی رپ یکی می‌دانند، اما جنبش هیپ هاپ به غیر از موسیقی رپ شامل گرافیتی، رقص هیپ هاپ و دی جینگ نیز می‌شود.

اخبار حقوقی

فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی می‌توانند تابعیت ایران بگیرند

ایسنا- سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از مصوبه امروز این کمیسیون خبر داد كه بر اساس آن، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی می‌توانند تابعیت ایران را دریافت کنند.

احد آزادیخواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار كرد: در جلسه امروز كمیسیون فرهنگی مجلس طرح «اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» بررسی و به تصویب اعضای کمیسیون رسید.

مجوز فرزندخواندگی برای خانواده‌های بچه‌دار

آرمان – آرزو ضیایی: آن‌طور که رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرده است خانواده‌هایی که دارای فرزند هستند نیز می‌توانند فرزندان بهزیستی را به فرزندخواندگی بپذیرند. براساس اعلام سازمان بهزیستی، این سازمان سرپرستی ۲۵‌هزار کودک بدسرپرست و بی‌سرپرست را برعهده دارد. از طرف دیگر، عنوان می‌شود برای هر فرزند بهزیستی هفت متقاضی فرزندخواندگی وجود دارد. مساله مهم در این زمینه این است که متقاضیان تمایل به پذیرش کودکان در سنین بسیار پایین را دارند و وقتی سن کودکان بهزیستی بالا می‌رود تعداد کمتری متقاضی پذیرش فرزندخواندگی آنها هستند. در سال‌های اخیر قوانینی برای تسهیل فرزندخواندگی به تصویب رسیده است. براساس مصوبات جدید، زنان مجرد نیز قادر به پذیرش فرزندخوانده هستند. همچنین آن‌طور که رئیس سازمان بهزیستی می‌گوید خانواده‌های دارای فرزند نیز می‌توانند کودکان بهزیستی را به فرزندخواندگی بپذیرند.

دادگاه اروپا ممنوعیت استفاده از روبنده در بلژیک را تأئید کرد

شفقنا- دادگاه حقوق بشر اروپا ممنوعیت استفاده از روبنده برای زنان مسلمان در بلژیک را تائید کرد. دادگاه اروپا امروز سه شنبه اعلام کرد اقدام بلژیک در ممنوعیت استفاده زنان مسلمان از روبنده و برقع، در راستای حفظ نظم و امنیت جامعه است. بلژیک در سال ۲۰۱۱ استفاده از روبنده در مجامع عمومی را ممنوع کرده بود اما با شکایت دو زن مراکشی به نام سمیه بلقاسمی و یمنیه اوسر این پرونده به دادگاه حقوق بشر اروپا ارجاع شده بود. پیش از بلژیک، فرانسه بعنوان اولین کشور اروپایی، نقاب را ممنوع کرده بود.

قوانین در حوزه کودکان و زنان کافی نیست

شهروند- حسن کیا، وکیل پایه یک دادگستری و استاد دانشگاه| قتل دلخراش آتنا اصلاني دختر خردسال پارس‌آبادي و جريحه‌دارشدن احساسات و افكار عمومي بار ديگر لزوم توجه و كاربست اقدامات پيشگيرانه دراين خصوص را هويدا ساخت. آتنا نخستین مورد از خشونت عليه كودكان نبوده و اگر اقداماتي عاجل صورت نپذيرد، متاسفانه بايد گفت، آخرین نيز نخواهد بود. زمان زيادي از تجاوز به دخترك مظلوم افغان‌تبار يعني ستايش قريشي و همينطور قتل ستايش خردسال ديگري در شيراز نگذشته است كه ربوده‌شدن، اذيت و آزار جنسي و قتل فجيع آتنای کوچک باز هم دل‌ها را آزرد و وجدان‌هاي بيدار را به درد آورد

 

هفته حجاب و عفاف

آیت‌الله سبحانی: حجاب مانع از دستبرد دزدان به عفت و پاکی زن می‌شود

تسنیم- مرجع تقلید شیعیان گفت: زن گوهر گران‌بهایی است که حرامی‌ها درصدد ربودن سرمایه عفت و پاکی او هستند و حجاب، مانع از دستبرد دزدان عفت و پاکی او است. آیت‌الله جعفر سبحانی در پیامی به همایش عفاف و حجاب در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که در تهران برگزار شد، بر ضرورت رعایت عفاف و حجاب در جامعه تأکید کرد.

امین زاده: حجاب و عفاف زنان محدودیت نیست

اطلاعات- دستیار رئیس جمهوری در حقوق شهروندی گفت: حجاب و عفاف زنان در جامعه یک محدودیت نیست بلکه بالندگی، رشد و نشاط برای بانوان است. الهام امین زاده دیروز در همایش عفاف و حجاب در تجمع هزاران نفری بسیجیان در سالن شهید افراسیابی با اشاره به این که در آستانه هفته کرامت و ولادت حضرت فاطمه معصومه قرار داریم، اظهار داشت: اگر در جامعه ای بدون عفاف قرار بگیریم طبیعتا آن جامعه افسرده و عقب مانده خواهد بود.

حجاب باعث تکریم زنان در جامعه می شود/ترویج حجاب به عنوان عاملی برای محدودیت، تهاجم فرهنگی است

دانا- بانوان شاغل در ادارات شهرستان بهمئی معتقدند که حجاب و عفاف نه تنها محدودیتی برای ورود آنها به جامعه ایجاد نمی کند، بلکه باعث ایجاد حس احترام و امنیت بیشتر آنها در ادارات می شود. بمناسبت گرامیداشت هفته حجاب و عفاف خبرنگار ما سراغ بانوان شاغل در ادارات شهرستان رفت تا در مورد تاثیر حجاب و عفاف در محل کار با آنها گفت و گو کند. بانوان شاغل در ادارات شهرستان بهمئی معتقدند که حجاب و عفاف نه تنها محدودیتی برای ورود آنها به جامعه ایجاد نمی کند، بلکه باعث ایجاد حس احترام و امنیت بیشتر آنها در ادارات می شود.

کمپین‌های اعتراض به حجاب اجباری کی به اولویت فعالان تبدیل می‌شود؟

رادیو زمانه- منیره کاظمی- یک روز پیش از برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی زن در سال ۱۳۵۷، روح‌الله خمینی در سخنرانی مدرسه رفاه اعلام کرد زنان کارمند اداره‌های دولتی باید حجاب اسلامی را برای حفظ آبرویشان رعایت کنند.

سخنان ۱۶ اسفند ۱۳۵۷ (و همچنین در ماه‌های بعد و به‌خصوص در دوران جنگ ایران و عراق) آیت الله خمینی، به عنوان رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی، حجاب را از محدوده شخصی، اعتقادی، فرهنگی و … خارج ساخته و به محدوده سیاسی وارد کرد. همین سیاسی شدن حجاب ویترینی شد برای نشان دادن چهره اسلامی رژیم در اذهان عمومی داخل و خارج از ایران. اینگونه شد که مخالفت با حجاب اجباری خط قرمز نانوشته جمهوری اسلامی تعیین شد و مخالفت با آن یک اکت سیاسی شمرده شد. مهر «عامل بیگانه» «برهم زننده نظم وثبات جامعه» و «امنیتی» بر هر کسی (حتی روحانیون) زده خواهد شد که حجاب اجباری را مورد سؤال قرار دهد.

 

توصیه صافی‌گلپایگانی به پلیس: مساله حجاب و عفاف را زیر نظر داشته باشید

رادیو زمانه- لطف الله صافی گلپایگانی، روحانی شیعه در دیدار فرمانده انتظامی استان قم گفته موضوع حجاب و عفاف باید در دستور کار نیروی انتظامی قرار گیرد. این مرجع تقلید شیعه گفته پلیس در کنار زیر نظر داشتن موضوع حجاب و عفاف باید مردم را متوجه اهمیت این موضوع کند تا این مقوله مهم بهتر پیاده‌سازی شود. چند روز پیش هم، دادستان عمومی و انقلاب قم اعلام کرد که نظارت بر عفاف و حجاب با هماهنگی و حضور عوامل بسیج و نیروی انتظامی در قم تشدید شده است.

چادر به چه صورت هویت زنان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد؟

مهرخانه- آن‌چه در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته حجاب (چادر) به عنوان نوع خاصی از پوشش زنانه است، که متأثر از نوعی آگاهی- که زنان کسب کرده‌اند- گونه خاصی از حجاب را به نمایش می‌گذارند که به فراخور آن، هویت‌‌های متفضاتی را بازنمود می‌کنند. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سؤال است که چادر، چه اشکال و قالب‌هایی پیدا کرده و به چه صورت هویت زنان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و چه تأثیری بر تعریف زنان از خود دارد؟

همایش بزرگ حجاب و عفاف در کرج برگزار شد

خبر آنلاین- همزمان با روز عفاف و حجاب، تالار شهیدان نژادفلاح شهرداری کرج میزبان جمعی از حامیان و دوستداران این ارزش والای دینی و اجتماعی بود تا پای سخنان مفهومی و صریح یکی از سخنرانان نامدار این عرصه بنشینند. آیین روز عفاف و حجاب روز گذشته با حضور فرمانده سپاه استان البرز، حجت الاسلام والمسلمین علی سرلک و حامد زمانی در تالار شهیدان نژادفلاح برگزار شد و ضمن آن فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) به بیان سخنانی در خصوص اهمیت و حساسیت حفظ حجاب و عفاف در سرزمین اسلامی ایران و بخصوص دفاع مقدس پرداخت. سردار مولایی، در این همایش یکی از اساسی ترین و مهمترین تاکیدات شهدا را حفظ حجاب عنوان کرد و اظهار داشت: امنیت امروز ما مرهون خون شهداست و نباید از کنار تاکیدات و سفارشات ایشان به سادگی عبور کنیم.

حجاب به عنوان یک کالای فرهنگی باید با معیارهای شرعی و ملی هم‌خوانی داشته باشد

خبرآنلاین- عضو شورای اسلامی شهر کرج و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اشاره به نامگذاری هفته حجاب ،حجاب اسلامی را نماد عفت و حیای زن مسلمان دانست و گفت: امروزه ضرورت توجه به حفظ این فرهنگ ضرورتی اجتناب ناپذیر است و حجاب به عنوان یک کالای فرهنگی باید با معیارهای شرعی و ملی ما همخوانی داشته باشد. میر ابراهیم صدیق عفاف و حجاب را میراث ماندگار انبیاء الهی ذکر کرد و اظهار داشت: حجاب در همه ادیان دنیا از جمله در فرهنگ ملی ما ایرانیان مورد توجه بوده است.

چادر و خودتعريفی اجتماعی زنان

مهرخانه- خودتعریفی اجتماعی زنان به تصوری که زنان از پوشش خود و تصوری که دیگران از پوشش آنان دارند و همچنین تصور از پوشش دیگران برمی‌گردد که مجموع این تصورات، به فرد آگاهی می‌دهد و این آگاهی با بازنمایی هویت خویش در قالب تعریفی که فرد در این روند (تصور از پوشش خود، تصور دیگران از پوشش خود و تصور از پوشش دیگران) از خود کسب ‌می‌کند، شکل می‌گیرد. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سؤال است که چادر، چه اشکال و قالب‌هایی پیدا کرده و به چه صورت هویت زنان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و چه تأثیری بر تعریف زنان از خود دارد؟

زنان باحجاب میراث داران معرفت زهرایی (س) هستند

مهر- مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران، زنان باحجاب و باعفت را میراث داران معرفت زهرایی (س) و زینبی (س) دانست. حجت‌الاسلام ناصر شکریان امیری پیش از ظهر پنجشنبه در کارگاه تخصصی جمعیت بانوان فرهیخته در سالن شهید آوینی بابل ضمن تقدیر از مردم ولایتمدار مازندران در راهپیمایی پرشور روز عفاف و حجاب در سراسر شهرهای استان اظهار داشت: مسئله حجاب و عفاف مهم‌ترین مسئله در کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه اسلامی است و باید در خصوص این چالش بزرگ امروز جوامع اسلامی برنامه‌ریزی منسجم و هدفمند صورت دهند و ضمن پرهیز از طرح‌های کوتاه‌مدت و غیرضروری، طرح‌های بلندمدت می‌تواند اثرات قابل‌توجهی در باب مسئله عفاف و حجاب ایجاد کند.

حجاب، حافظ جایگاه و نقش اساسی منزلت زن در جامعه است

دانا- مسئول بسیج جامعه زنان سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر در آئین گردهمایی «صیانت از حریم خانواده» عنوان کرد: حجاب در حفظ و ارتقای جایگاه و منزلت زن نقش بسیار مهم و اساسی را ایفا می‌کند. گردهمایی «صیانت از حریم خانواده» از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری بندر بوشهر و با همکاری ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان بوشهر و سپاه مالک اشتر ناحیه شهرستان بوشهر، شامگاه (۲۱ تیرماه) در محل پارکه تفریحی جفره علی باش واقع در خیابان شهید نسترن مرکز استان برگزار شد.

چادری که بر سر داریم بهای خون هزاران شهید است/خاموشی غیرت مردان بی حجابی زنان را در پی دارد

دانا- مسؤول بسیج جامعه زنان چهارمحال و بختیاری گفت: چادری که ما بر سر داریم یادگاری حضرت زهرا(س) و بهای خون هزاران شهید است. فرزانه احمدپور مسؤول بسیج جامعه زنان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار بام ایران خبر با اشاره به اینکه ما باید مراقب باشیم که شرمنده شهدا نباشیم اظهار کرد: ما این چادر را به بهای خون هزاران شهید داریم که این مرز و بوم را حفظ کرده اند و نگذاشتند به دست نااهلان بیفتد. وی تصریح کرد: مراقب باشیم که عفت و پاکدامنی خودمان که زیر این چادرها است حفظ شود.احمدپور اجرای گردهمایی و راهپیمایی عفاف و حجاب را در جامعه تاثیرگذار دانست و گفت: این قبیل برنامه ها شاید تاثیرش مدت کوتاهی باشد ولی بی تاثیر نیست.

حیا و غیرت، زیربنای حجاب و عفاف در جامعه است/چادر بیش‌ از بمب پشت دشمن را می‌لرزاند

دانا- معاون فرهنگی دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان گفت: چادر بیش‌ از بمب پشت دشمن را می‌لرزاند چراکه عفاف و پوشش اسلامى زنان و دختران امروز کشور در سلامت و استمرار پیوند خانوادگى نقش بسیار مهمی دارد. حجاب و عفاف، به عنوان دو فرهنگ ارزشی در میان زنان و مردان هر جامعه رواج دارد که خود باعث پیش گیری از بسیاری آسیب ها و مشکلات اجتماعی و خانوادگی نیز می شود. و در این مقوله در گذشته و تاریخ معاصر کشور ما با خیانتی بزرگ به نام کشف حجاب از سوی دشمنان با هدف نابودی آموزه های دینی و جایگزینی ارزش های ایرانی اسلامی با فرهنگ لیبرالی مواجه بوده ایم که این توطعه بزرگ نیز با عفت پیشه کردن زنان ایرانی به سرانجام نرسید.

عملیات بزرگ فرهنگی حجاب و عفاف دشمن را مایوس کرد

قدس آنلاین- دبیر ستاد احیای امربه معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری با صدور پیامی تاکید کرد: عملیات بزرگ فرهنگی مردمی حجاب و عفاف باعث مایوس شدن دوباره دشمن در میدان مبارزه جنگ نرم شد. علی‌محمد اکبری، دبیر ستاد احیای امربه معروف و نهی از منکر استان چهارمحال و بختیاری در پیامی از حضور پرشور و باشکوه مردان و زنان ولایت‌مدار و شهیدپرور چهارمحال و بختیاری در راهپیمایی و تجمع صیانت از حریم خانواده قدردانی کرد.

حجاب و عفاف تنها مختص زنان نیست

مهر- مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: حجاب و عفاف تنها مختص زنان نیست. سید شهاب الدین حسینی ظهر پنج شنبه در جمع مردم چاروایماق گفت: جاب و عفاف مختص زن نیست بلکه مردان نیز باید عفیف باشند.

وی سپس با بیان اینکه دشمن اعتقادات جوانان ایران اسلامی را نشانه رفته است، گفت: باید بنیان خانواده حفظ شود، باید خانواده ها بیشتر در خصوص حجاب و عفاف آگاهی پیدا کنند

انتقاد از عملکرد مسئولان در حوزه عفاف و حجاب/ هیچ گاه شعار «مرگ بر آمریکا» فراموش نمی‌شود

تسنیم- مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه روح‌الله استان مرکزی با انتقاد از عملکرد مسئولان در حوزه عفاف و حجاب گفت: مسئولین باید توجه داشته باشند که در سطح ادارات و دستگاه‌های حریم ارتباط میان مرد و زن نامحرم حفظ شود.حجت‌الاسلام محمدولی رضوی‌راد ‌چهارشنبه شب در مراسم پایانی راهپیمایی “صیانت از حریم خانواده”با اشاره به اینکه حضور بانوان امروز در این راهپیمایی تجلی زیبای عفاف و حجاب بود، اظهار داشت: استان مرکزی زادگاه حضرت امام خمینی(ره) است بزرگمردی که افتخار ملت ما و مردم ما است و حضور شما در این راهپیمایی در حقیقت تجدید پیمان با آرمان‌های شهدا است، این حرکت شما حرکتی انقلابی و مصداق فرمان «آتش به اختیار» مقام معظم رهبری است.

دشمن با جنگ نرم به دنبال از بین بردن قداست و پاکدامنی زنان است

دانا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان گفت: شهدای جنگ تحمیلی و مدافعان حرم در دامان مادارن پاک تربیت شدند که در مقابل دشمنان ایستادگی کردند و ایران را سربلند و سرافراز نگه داشتند. آیت الله شیخ علی خاتمی شامگاه روز گذشته در تجمع ملی صیانت از حریم خانواده (گرد همایی خانوادگی عفاف و حجاب) که در امام زاده سید ابراهیم (ع) برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه تجمع یک ریشه تاریخی دارد و این ریشه اعتقادی و فرهنگی است. وی با بیان اینکه سابقه تاریخی تجمع به سالها قبل به توطئه استبدادی انگلیس برای اسلام زدایی باز می گردد، تصریح کرد:حدود نود سال قبل انگلیس احساس کرد کشورهای اسلامی به خاطر دین در مقابل توطئه های آنها تسلیم نیستند.

دشمنان در ظاهر حجاب و در باطن آگاهی زنان را هدف قرار داده اند

 

دانا- دشمنان در ظاهر حجاب و در باطن آگاهی انسان ها و بخصوص زنان را مورد هدف قرار داده اند و هم به طور مستقیم و عملیاتی با تبلیغات گسترده و هم به طور غیر مستقیم و نفوذ مستمر و قطره چکانی برای این مقاصد خود برنامه ریزی کرده و هزینه های سنگینی می کنند. هر انسانی که پا بر کره زمین می نهد با نیازهای بی شماری روبروست که برای بقای حیات خود باید برای رفع آن اقدام کند و چون در طول حیات خود نیازمند تربیت درست برای سعادت ابدی است وجوب یک سلسله قوانین و دستورات در قالب دین که برپایه فطرت وی باشند بسیار ضرورت دارد. از آنجا که فطرت انسان براساس تکامل است لذا قوانین تربیتی نیز باید موجب ضمان این تکامل گردد.

اشتغال زنان بایستی متناسب با شأن و جایگاه آنان باشد

دانا- استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اشتغال زنان بایستی متناسب با شأن و جایگاه آنان باشد، گفت: در زمینه اشتغال بانوان در جامعه فرهنگ‌سازی غلطی انجام شده است و برخی گمان می‌کنند، مدیریت برای یک زن افتخار است. حجت‌الاسلام حسینی قمی، استاد حوزه و دانشگاه در همایش مدافعان حریم خانواده در آشتیان گفت: همه ما وظیفه داریم ارزشهای دینی را به نسل جوان منتقل، و نسل جوان را در تقویت ایمان یاری کنیم. وی افزود: رعایت عفاف و حجاب اسلامی یکی از ارزش‌های والای دین به شمار می‌رود و نقش خانواده در القای این ارزش و نهادینه ساختن آن دو چندان است.

بی اهتمامی دولت به امر به معروف در جامعه، وضعیت حجاب را نابسامان کرده است

دانا- مسئول بسیج جامعه زنان سپاه امام علی بن‌ابیطالب(ع) استان قم گفت: وضعیت حجاب در کشور روند مطلوبی ندارد به طوری که باید گفت بی اهتمامی دولت به اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر ، باعث شده که شاهد نابسامانی در مساله حجاب و عفاف در جامعه باشیم. همایش و راهپیمایی بزرگ حجاب و عفاف عصر چهارشنبه ۲۱ تیرماه به همت بسیج جامعه زنان سپاه امام علی بن ابی طالب(ع)،امور فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س)، ستاد امر به معروف، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای دولتی با حضور شمار زیادی از بانوان و دختران و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در استان قم برگزار شد.

گردهمایی بزرگ عفاف و حجاب در شیراز

دانا- هم زمان با روز ملی عفاف و حجاب، دختران و زنان محجبه این شهر در اقدامی قابل تقدیر، در اعتراض به روند بدحجابی و در راستای مطالبه اجرای قانون عفاف و حجاب در بلوار ارم شیراز به راهپیمایی و تجمع پرداختند. هم زمان با روز ملی عفاف و حجاب، دختران و زنان محجبه این شهر در اقدامی قابل تقدیر، در اعتراض به روند بدحجابی و در راستای مطالبه اجرای قانون عفاف و حجاب در بلوار ارم شیراز به راهپیمایی و تجمع پرداختند.

غرب می خواهد با تبلیغ برهنگی آرامش زنان را سلب کند

دانا- یکی از اساتید حوزه و دانشگاه در اجتماع بیش از ۳۰۰۰نفری بانوان محجبه گرگانی در اجتماع عظیم «مدافعان حریم خانواده»، گفت: تعریف محدوده معینی از حجاب به معنای توجه و محبت بسیار خداوند به زنان است. حجت الاسلام عبدالله صیادی، استاد حوزه و دانشگاه و از روانشناسان و روان درمان های مراکز درمانی در اجتماع بیش از ۳۰۰۰نفری بانوان محجبه گرگانی در روز ملی عفاف و حجاب گفت: قرآن کریم در آیات بسیاری یکی از راه های دستیابی به آرامش را در نظام «خانواده» تعریف می کند.

حیا، حجاب و عفاف در کتاب‌های درسی

تسنیم- ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، حجاب و عفاف یکی از وظایف دستگاه تعلیم و تربیت مطابق با راهکارهای سند تحول بنیادین است و این مباحث در کتاب‌های درسی نیز مورد توجه قرار گرفته است. ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، عفاف و حجاب متناسب با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های نظام تعلیم و تربیت یکی از راهکارهای ذکر شده در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است. مطابق این راهکار بازنگری و بازتولید برنامه‌ها، محتوای آموزشی و روش‌های تربیتی برای درونی‌سازی و تعمیق و ترویج فرهنگ حیا، عفاف و حجاب.

تنها زنان می‌توانند فرهنگ حجاب را حفظ کرده و توسعه دهند/

فارس- نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه حجاب تابلوی دین اسلام است، زنان را بنیان‌گذار عفاف و حجاب و عامل حفظ و توسعه فرهنگ آن دانست. سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در گردهمایی بانوان فعال در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب که در حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه در زمان پیامبر اکرم(ص)، حجاب زنان خمار بوده است، گفت: طبق روایات در زمان پیامبر اکرم(ص) لباس مشکی و چادر به‌عنوان پوششی از زنان تأیید می‌شود.

وی با بیان اینکه حجاب جریان عملی هر انسانی برحسب فرهنگ خانوادگی و اعتقاداتش است، افزود: تنها چیزی که برای زنان اجبار پذیر نیست، حجاب است همان‌طوری که بی‌حجابی برای زن با فشارهای دیکتاتور مابانه رضاخانی اجباری نشد. نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: حجاب فرهنگ احساسی هر خانمی نسبت به خود و عادت اعتقادی خود نسبت به مردان است و با اینکه حدی از آن واجب شرعی است، پوشش آن بر اساس مسئله سنتی،عادتی و اخلاقی هر خانمی نسبت به احساس باطنی خود نسبت به جنس مخالف است.

هر نوع ارتباط با نامحرم به هر سبکی خطر دین و اخلاق دارد/ حجاب برای زنان اجبارپذیر نیست

ایلنا- نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید براینکه محدود کردن و تحمیل کیفیت حجاب، جواب نمی‌دهد و اصرار بر آن غلط است، گفت: یکی از مسائلی که در جامعه امروز با آن روبرو هستیم، دخالت بیش‌ازحد زنان در مسائل اقتصادی و فعالیت‌های اقتصادی همسر است که از نظر اسلام مذموم است. حجت‌الاسلام علم‌الهدی ظهر امروز در گردهمایی بانوان فعال در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با اشاره به نوع پوشش در زمان پیامبر اکرم (صلوات‌الله علیه)، اظهار کرد: طبق روایات، در زمان پیامبر اکرم (صلوات‌الله علیه) حجاب زنان خمار بوده که لباسی مشکی و چادر به‌عنوان پوششی از زنان تأیید شده بود.

افزایش امنیت اجتماعی، اولین تاثیر حجاب است/ کم کاری دستگاه‌های اجرای در ترویج حجاب، مشهود است

دانا- مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه سبزوار گفت: اولین فلسفه حجاب برای زنان در جامعه، ایجاد امنیت روانی و اجتماعی است. حجت الاسلام حسین علیپور با بیان اینکه اولین نکته مثبتی که برای زنان در حجاب نهفته امنیت اجتماعی حاصل از آن است، اظهار کرد: زن در پناه حجاب از بسیاری از لغزش ها دور شده همچنین زمینه لغزش رابرای دیگران نیز کاهش خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار، کمترین آزار و اذیت ها متوجه زنان با حجاب در جامعه است، تاکید کرد: عدم رعایت حجاب در جامعه به نوعی به تباهی کشاندن خود و دیگران است.

حجاب حافظ اسرار زیبایی های زن است/اعتلا و پیشرفت زن در جامعه با رعایت پوشش

دانا- دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان حجاب را حافظ اسرار زیبایی های زن دانست. طوبی کرمانی دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان درتجمع هزار نفری صیانت از حریم خانواده که صبح امروز در مجتمع امام خمینی سنندج برگزار شد اظهار کرد: بین همه ی ما در هر دین و مسلک و جامعه ای، واژه هایی گر چه مترادف ولی مورد استفاده قرار می گیرند و همه ی ما اصلاح هایی را که فراوان بکار بده شده را فراوان می شنویم، مثلا کنترل چشم و یاعفت چشم و این به این معناست که چشم هر چیزی را نباید ببیند و گوش هر چیزی را نباید بشنود پس همه ی ما این را می دانیم که این کنترل از جایی صورت می گیرد لذا اگر خود، کنترل شده باشد می توان اعضا و جوارح دیگر را در کنترل خود داشته باشید .

حجاب زنان آرامش بخش خانواده ها و جامعه است

دانا- جانشین سپاه بانه با بیان اینکه مسئاله حجاب و عفاف یک موضوع دینی است گفت: رعایت حجاب و عفاف به خانواده ها نشاط و آرامش می دهد. سرهنگ احمد فرجی، پیش از ظهر امروز در همایش عفاف و حجاب شهرستان بانه که بمناسبت هفته عفاف و حجاب برگزار شد؛ موضوع حجاب و عفاف یک مسئاله دینی است که حضرت زهرا(س) بهترین الگوی زنان مسلمان در این زمینه می باشند. وی با اشاره به نقش بانوان عفیف و محجبه در تربیت فرزندان افزود: مادرانی که به موضوع حجاب و عفاف توجه بیشتری دارند فرزندان موفق تری تربیت و تحویل جامعه می دهند.

دشمن، زنان را پاشنه آشیل سقوط نظام قرار داده است

دانا- یک کارشناس سیاسی گفت: دشمن، زنان کشور را پاشنه آشیل سقوط نظام جمهوری اسلامی ایران قرار داده است. حجت الاسلام محمدرضا رایجی در اجتماع مدافعان حریم خانواده که به مناسبت روز حجاب و عفاف در مهدیشهر برگزار شد، اظهار کرد: حجاب و عفاف جایگاه مهمی در اسلام و قبل از آن داشته و دارد برای همین هم استعمار برای مبارزه با این ارزش مقدس بشریت، سرمایه گذاری کرده است. وی تصریح کرد: هر کجا دین وارد اداره صحنه شد استکبار و استعمار در برابر دین سه موضع جنگ سخت، جنگ نیمه سخت و جنگ نرم گرفتند که خطرناکترین آن جنگ نرم است.

اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش راهکار حل مسأله عفاف و حجاب است

فارس-معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: با کنکور محوری، تربیت محوری از دستور کار خارج شده است و حتی مربیان پرورشی هم در این مسئله به درستی ایفای نقش نمی‌کنند. ابراهیم سحرخیز معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تغییرات مثبتی در حوزه عفاف و حجاب در دانش‌آموزان ایجاد نشده است، اظهار داشت: انتظاراتی که داشتیم برآورده نشده و به‌ خصوص در شهر تهران و برخی مدارس غیردولتی، شاهد رشد بی‌حجابی هستیم.

تاثیر عفاف و حجاب در آرامش روانی مردان و زنان

دانا- حجاب به عنوان موضوعی است که به صراحت در اسلام از آن نام برده شد و تنها به این نیز محدود نمی‌شود، بلکه حجاب مربوط به تمامی ادیان بوده و در آن مذاهب نیز به رعایت آن تاکید شده است. موضوع بسیار مهمی که در مقوله حجاب وجود دارد و امروز کمتر به آن توجه می‌شود این است که این امر تنها مربوط به زنان نیست و مردان نیز باید آن را به بهترین و درست ترین شکل ممکن رعایت کنند. رعایت عفاف و حجاب که از دستورات الهی است برای تمامی افراد بشر دارای آثار مهم و مثبتی است که سلامتی روان جامعه تنها بخشی از آن است. محمدحسین فرجی دانش‌آموخته روانشناسی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: دستورات الهی تنها برای آرامش و آسایش انسان‌ها از سوی خداوند نازل می‌شود و اگر از موضوعی به نام حجاب سخن به میان می‌آید، آرامش روانی یکی از رهاوردهای آن است.

چرا قوانین و سیاست‌های حجاب و عفاف اثرگذار نیستند؟/ بایسته‌های سیاست‌گذاری در این حوزه

مهرخانه- با وجود قوانینی که در حوزه حجاب و عفاف وضع شده اما وضعیت رعایت حجاب در سال‌های اخیر نه تنها بهتر نشده، بلکه روز به روز افول کرده است. همین مسأله ضرورت بررسی چرایی اثرگذار نبودن این قوانین را نشان می‌دهد. از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون حجاب یکی از مهم‌ترین قواعد و هنجارهایی بوده که جمهوری اسلامی ایران در سطح عمومی وضع کرده و از آن زمان تاکنون، قوانین مختلفی برای رعایت آن به مورد تصویب رسیده است. اما مواردی مانند معطل ماندن حجم بالایی از قوانین و مصوبات و عدم اجرا یا عدم اجرای صحیح آن‌ها، انتقادات شدید دستگاه‌ها و فعالان مختلف این عرصه به یکدیگر، عملکردهای متعارض و با آثار متعارض توسط دستگاه‌های مختلف، این فرضیه را برای پژوهشگران به‌وجود می‌آورد که حکومت، تدبیر و مواجهه درستی با بدحجابی نداشته و ندارد.

۱۲ سال بی توجهی دستگاه های فرهنگی به عفاف و حجاب

قدس آن لاین- مریم احمدی شیروان- ۱۲ سال از تصویب قانون عفاف و حجاب در شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گذرد.قانونی که امید آن می‌رفت با تصویب آن دولتمردان نیز عزم خود را برای توجه جدی به یکی از اساسی‌ترین موضوعات جامعه اسلامی جزم کنند.

اجتماع ۳ هزار نفری عفاف و حجاب در ورزشگاه شهید شیرودی

مهر- مسئول سازمان بسیج ادارات و وزارتخانه ها گفت: مراسم جشن بزرگ عفاف و حجاب با شعار «من خانواده ام را دوست دارم» در تاریخ چهارشنبه ۲۱ تیرماه در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار می شود. مراسم جشن بزرگ عفاف و حجاب با شعار «من خانواده ام را دوست دارم» به مناسبت هفته عفاف و حجاب و با حضور کارمندان و بسیجیان وزارتخانه ها، سازمان ها و ادارات در تاریخ چهارشنبه ۲۱ تیرماه در ورزشگاه شهید شیرودی و با سخنرانی الهام امین زاده برگزار می شود.

 

اخبار اجتماعی

زنان؛ نیمه‌پنهان توسعه

یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی هر کشور، میزان مشارکت و نقشی است که زنان در آن کشور دارند

روشنک مشتاق| یازده ژوئیه مصادف با بیستم تیرماه در‌ سال ١٩٨٩ میلادی، از سوی سازمان ملل به‌عنوان روز «جهانی جمعیت» نام‌گذاری شد که تعیین این روز با نام «روز جمعیت» با ٥میلیاردی‌شدن جمعیت در‌ سال ١٩٨٧ مصادف بوده است. جمعیت، یکی از کلیدی‌ترین بحث‌های روز در سال‌های اخیر بوده است. عده‌ای تصور می‌کنند مطالعات جمعیتی فقط‌وفقط به زیادوکم شدن جمعیت مربوط می‌شود، اما از آن‌جایی که جمعیت‌شناسی ازجمله علومی است که به مطالعه موضوعات میان‌رشته‌ای نیز می‌پردازد علاوه بر موضوعات مرگ‌ومیر، باروری و مهاجرت که موجب کاهش و افزایش جمعیت می‌شود، به موضوعاتی ازجمله ازدواج، طلاق، سلامت جمعیت، سالخوردگی، محیط‌زیست و توسعه علاقه‌مند است. یکی از مهمترین این موضوعات که ارتباط تنگاتنگی با رشد جمعیت دارد، موضوع توسعه به‌ویژه توسعه پایدار است که با وجود اهمیت آن کمتر مورد بررسی و موشکافی قرار گرفته است. در این شماره «شهروند» به نقش زنان در فرآیند توسعه از نگاه جمعیت‌شناسان می‌پردازد.

به مطالبات زنان کارگر بی‌توجه بوده‌ایم

 

تابلو- سپیده جدیری- مریم رحمانی از چهره‌های فعال در حوزه‌ی زنان است که به رغم تمام موانع برای فعالیت در این حوزه در ایران، همچنان ثابت قدم به کار خود ادامه می‌دهد. او را از زمان فعالیتش در وب‌سایت «مدرسه‌ی فمینیستی» می‌شناسیم و بعدها با فعالیت هایی که در بخش زنان روزنامه‌های مختلف و وب‌سایت خبری «تا قانون خانواده‌ی برابر» که در سال‌های اخیر به «بیدارزنی» تغییر نام داده است. با او درباره‌ی دلایل بی‌توجهی جنبش زنان ایران به مطالبات زنان طبقه‌ی کارگر در مورد دستمزد برابر در برابر کار برابر و برخورداری از کلیه‌ی حقوق در محل کار مانند مردان کارگر به گفت‌وگو نشسته‌ایم. او معتقد است که جنبش زنان ایران به این دست مطالبات کم اعتنا بوده و علت آن را در شکل‌گیری متفاوت جنبش زنان در ایران و جهان و شرایط متفاوت ایران می‌بیند.

خشونت علیه دختران ۲ برابر پسران است

ایسنا- مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: بر اساس آمار بهزیستی خشونت علیه کودکان دختر، دو برابر کودکان پسر است. فرشته سلجوقی امروز، ۲۲ تیرماه، در سمینار تخصصی «آسیب‌شناسی ازدواج کودکان در مشهد»، با اشاره به اینکه آمارهای ارائه شده در کودک‌آزاری بسیار غیر واقعی است، عنوان کرد: بر اساس آمار بهزیستی میزان کودک‌آزاری در سال گذشته ۹۴ مورد است، اما آیا ۹۴ مورد کودک‌آزاری در یک سال بیانگر واقعیت‌های حوزه کودکان است؟ قطعا نیست البته در همین آمار خشونت علیه دختران، دو برابر پسران است.

بیشترین نرخ مشارکت زنان در روستاهای خراسان‌جنوبی است

تسنیم- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه در حال‌حاضر بیشترین نرخ مشارکت زنان در روستاهای استان است گفت: در این راستا باید برنامه‌ریزی های لازم انجام و به آن توجه ویژه شود.محمد سنجری ظهر امروز در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر راهکار اساسی درحوزه زنان توجه به صنایع دستی است. وی با بیان اینکه مشکل اساسی در صنایع دستی بحث فروش محصولات است افزود: باید در این زمینه نیز پیگیری های لازم انجام شود.

قتل آتنا اصلانی؛ روایت مجازی آنها که بی‌اختیار لمس می‌شوند

دویچه‌وله- فضای مجازی گام به گام با آتنا اصلانی حرکت کرد؛ از روزی که گم شد تا روزی که به خاک سپرده شد. در لابه‌لای ناله‌ها و همدردی‌ها مثل همیشه پرسش‌ها و انتقادها هم مطرح می‌شوند: تا کی آتناها و ستایش‌ها؟ تا کی کم‌کاری و چشم‌پوشی؟

 

ناپدیدشدن آتنا اصلانی، تجاوز به او و قتل این دختر ۷ ساله در پارس آباد مغان (استان اردبیل) موج گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است. موجی شبیه به آن‌چه در زمان قتل ستایش قریشی در خیرآباد ورامین تهران به راه افتاده بود. این واقعیت که قربانی در هر دو مورد کودک بوده است بر واکنش‌های احساسی هم نزد مردم و هم در دنیای مجازی افزوده است. شکور پورحسین، نماینده‌ی پارس آباد در مجلس شورای اسلامی، گفته است که «این حادثه [قتل آتنا] امنیت روانی منطقه را زیر سوال برده است».

ماهیانه ۲۰ هزار عمل جراحی زیبایی بینی در تهران انجام می‌شود

ایلنا- رییس انجمن جراحان پلاستیک با بیان اینکه روزانه حدود ۳۰۰ عمل جراحی زیبایی بینی در تهران انجام می‌شود، گفت: متاسفانه به طور متوسط ۲۰ هزار عمل جراحی بینی در تهران صورت می‌گیرد. سیدابوالحسن امامی، رییس انجمن جراحان پلاستیک درباره عمل جراحی زیبایی زاویه‌دار کردن فک صورت اظهار کرد: این عمل جراحی متقاضیان معدودی دارد که شاید در ماه به دو عدد هم نرسند، حتی آمار این جراحی در دنیا نیز کم است. او با بیان اینکه افرادی که دست به چنین جراحی‌هایی می‌زنند مبتلا به اختلال بادی دیسمورفیک هستند، تصریح کرد: این افراد به دلیل مسائل شخصیتی که دارند؛ تصمیم به انجام این اعمال جراحی می‌زنند. برخی از آنها به تقلید از یک چهره یک بازیگر گمان می‌کنند که زاویه فک‌شان کوچک است و قصد دارند آن را بزرگ کنند.

قتل آتنا اصلانی: آیا آموزش می‌تواند مانع فاجعه شود؟

رادیو زمانه- نعیمه دوستدار-یک دختر هفت ساله قربانی خشونت جنسی و آزار شد تا بار دیگر توجه افکار عمومی به موضوع آزار جنسی کودکان، ضرورت آموزش مسائل جنسی به کودکان و آگاهی خانواده‌ها، شکستن تابوهای عرفی در برخورد با آزار جنسی کودکان و …، جلب شود. آتنا اصلانی، اهل پارس آباد مغان، تنها یکی از قربانیانی است که هر روز در ایران و جهان، قربانی سوء رفتار با کودکان می‌شوند.

«سه روایت از آزار تا تجاوز جنسی»

بیدارزنی- ایمن جلیلی- سال هاى اول پزشكى بودم و اندك سوادى از پزشكى داشتم. خواهر كوچكم سال هاى اول دبيرستان بود. روزى به دليلى بايد با او به مدرسه مى رفتم. مدرسه بسيار به خانه نزديك و سرراست بود. به نزديكى مدرسه كه رسيديم، خواهر، راه خود را از مسير مستقيم به كوچه‌ی دیگری تغییر داد. وقتی علتش را پرسیدم گفت در این کوچه پسر نوجوانی هست که همیشه نزدیک درب ورودی مدرسه خودش را جلوی دخترها لخت کرده و سعی در دیده شدن اندام جنسی خودش توسط دختران را دارد. با همان خورده سواد پزشکی فهمیدم که او یک بیمار است و ای کاش کسی بتواند برای درمانش خانواده‌ی او را راهنمایی کند. ذهنم درگیر ماجرای پسرک و دبیرستان دخترانه بود و به همین دلیل مدتی بعد سراغش را از خواهر گرفتم. گفت که پدر و مادرهای زیادی به مدیر مدرسه شکایت کرده‌اند و یک روز پلیس! آنقدر او را کتک زده که فکر کنم دیگر جرات از خانه بیرون آمدن نداشته باشد.

روایتی از تأثیر کشف حجاب رضاخانی در سبک زندگی ایرانی

قدس- صبا کریمی- سریال «از یادها رفته» به کارگردانی بهرام بهرامیان که تصویربرداری آن به‌تازگی آغاز شده، یکی از پروژه‌های قابل توجه و بزرگ تلویزیون است که روایتگر یک داستان ملودرام در بستری تاریخی است. سریال مذکور که در ۵۰ قسمت برای پخش از شبکه ۵ سیما ساخته می‌شود، به داستان زندگی دختری جوان در سال‌های دهه نخست این قرن شمسی می‌پردازد که به دلیل عدم شناخت از وضعیت کشور و آداب رسوم دچار بحران می‌شود اما با کشف حقیقتِ سنت‌ها و رفتارها به آرامش می‌رسد. سعید راد، بیتا فرهی، رضا یزدانی، مائده طهماسبی، رسول نجفیان، کامران تفتی، سیما تیرانداز، علیرام نورایی و مهرداد ضیایی از جملة بازیگرانی هستند که در این مجموعه تاریخی نقش‌آفرینی می کنند.

زنان سیگاری زودتر یائسه می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز- یک متخصص زنان و زایمان گفت: زنان سیگاری زودتر یائسه می‌شوند. مریم جوادیان با بیان اینکه یائسگی قطع دائمی قاعدگی است که به دنبال توقف عملکرد تخمدان‌ها به وجود می‌آید، افزود: سن متوسط یائسگی، ۵۱ سالگی است و با وجود افزایش طول عمر زنان، سن یائسگی ثابت می‌ماند. وی تصریح کرد: سن یائسگی به طور ژنتیکی تعیین می‌شود و فاکتورهایی مانند نژاد، وضعیت اقتصادی – اجتماعی، سن نخستین قاعدگی یا تعداد تخمک‌گذاری‌های قبلی تاثیری در آن ندارند، اما اشعه شیمی درمانی با تاثیر بر تخمدان می‌تواند موجب یائسگی زودرس شود.

اخبار ورزشی

یک زن رئیس فدراسیون ژیمناستیک ایران شد

صدای آمریکا- «زهرا اینچه درگاهی» از سوی مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک ایران به ریاست این فدراسیون انتخاب شد.

خانم «اینچه درگاهی» در انتخاباتی که روز دوشنبه ۱۹ تیر با حضور ۴۴ نفر از اعضای مجمع برگزار شد، در میان چهار نامزد ریاست فدراسیون بیشترین آرا را به خود اختصاص داد.

به گزارش خبرگزاری های داخلی ایران، خانم اینچه درگاهی در این رای گیری که با حضور معاون وزیر ورزش و نماینده کمیته ملی المپیک برگزار شد، با ۲۴ رای به ریاست فدراسیون ژیمناستیک انتخاب شد آن هم در حالیکه نفر دوم نصف او رای به دست آورد.

اعلام موافقت علی مطهری با حضور زنان در ورزشگاه‌ها با حفظ موازین شرعی

ایسنا- علی مطهری نایب رییس دوم مجلس به همراه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک با وزیر ورزش و جوانان با اشاره به صعود تیم ملی فوتبال کشورمان به رقابت‌های جام جهانی خطاب به وزیر ورزش و جوانان گفت: از شما انتظار دارم که دیدارهای خوبی با تیم‌های صاحب‌نام جهان مانند برزیل، اسپانیا و آلمان برای تیم ملی فوتبال ایران تدارک ببینید و امیدوارم که تیم ایران در جام جهانی به مرحله دوم صعود کند.

اعزام تیم ملی تنیس زنان ایران به مسابقات گروه دو آسیا و اقیانوسیه

خبرگزاری صدا و سیما- تیم ملی تنیس فدکاپ ایران برای حضور در مسابقات گروه دو آسیا و اقیانوسیه امروز عازم کشور تاجیکستان محل برگزاری این مسابقات شد. نایب رییس فدراسیون تنیس درامور بانوان گفت: تیم ملی تنیس فدکاپ ایران با ترکیب صدف صادق، غزل پاک باطن و سارا امیری با هدایت فرناز فصیحی امروز به این مسابقات اعزام شدند.

گزارش واشنگتن‌پست درباره درخواست ستارگان فوتبال از روحانی برای لغو ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها

آفتاب‌‌نیوز- «واشنگتن پست» در گزارشی اشاره می‌کند که ستارگان فوتبال ایران از دولت خواسته‌اند تا ممنوعیت ورود زنان به استادیوم را لغو کند. این روزنامه می‌نویسد: «سال‌هاست که حضور زنان در مسابقات فوتبال در ایران غیرقانونی بوده است. دو تن از سرشناس‌ترین چهره‌های ورزش ایران اما می گویند که زمان آن رسیده که این وضعیت تغییر کند. علی کریمی یکی از بازیکنان پیشین بایرن مونیخ و مربی فعلی یکی از محبوب‌ترین تیم های ایران در پاسخ به درخواست میلیون ها نفر از طرفداران زن فوتبال که مایل به تمشای مسابقات فوتبال هستند گفت که تحقق رویای حضور زنان در استادیوم مسئله مهمی است و ناممکن نیست».

انحلال تیم فوتسال بانوان سپاهان/ باشگاه‌ها متولی ورزش استان نیستند

آرمان زنان- مدیر ورزش قهرمانی آقایان و بانوان باشگاه سپاهان گفت: امسال در بخش بانوان فوتسال را نخواهیم داشت و بسکتبال نوجوانان فعالیت خواهد کرد؛ سایر رشته‌ها نیز در این بخش به کارشان ادامه می‌دهند و همچنان فعال هستند.

پوشش اسلامی، ضامن سلامتی زنان کشتی‌گیر

شهروند| طرح فدراسیون کشتی ایران به اتحادیه جهانی برای ورود بانوان مسلمان به تشک باعث شد تا سبک جدیدی از کشتی توسط اتحادیه جهانی تأیید شده و از این پس در دستورکار قرار بگیرد. پوشش اسلامی کامل و مناسب برای بانوان کشتی‌گیر مورد تأیید نهادهای داخلی و بین‌المللی قرار گرفته و از این پس بانوان در چارچوب کشتی کلاسیک روی تشک حاضر شده و با یکدیگر رقابت می‌کنند تا اتفاق جدیدی در تاریخ ورزش ایران رخ دهد. در ادامه برای آگاهی از قوانین کشتی کلاسیک و تفاوت آن با کشتی آزاد مردان با نایب‌رئیس بانوان فدراسیون کشتی همکلام شدیم.

ملی‌پوش والیبال بانوان: ما را با تیم ملی مردان مقایسه نکنید

ایسنا- ملی پوش والیبال بانوان از مردم تقاضا کرد والیبال مردان و زنان باهم مقایسه نشوند چرا که شرایط متفاوت است. مهسا صابری درباره روند آماده سازی تیم‌ ‌ملی والیبال برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا، اظهار کرد: تقریبا ۸۰ درصد تیم‌ ‌ملی به همراه تیم بانک سرمایه در اردوهای جام باشگاه‌های آسیا حضور داشت. پس از بازگشت تیم بانک سرمایه به فاصله دو هفته‌ بعد اردوهای تیم ملی برگزار شد به همین دلیل بازیکنان از آمادگی نسبی برخوردارند اما به دلیل این که فرصت کمی تا اعزام به رقابت های قهرمانی آسیا داریم فشار بیشتری روی ملی پوشان است.

 

به اشتراک بگذارید