خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی ۳ تا ۹ شهریور ۱۳۹۶

خبرنامه زنان، ۲۸ مرداد ماه تا ۲ شهریورماه ۱۳۹۶
24 آگوست 2017
خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی ۱۰ تا ۱۶ شهریور۱۳۹۶
7 سپتامبر 2017

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی ۳ تا ۹ شهریور ۱۳۹۶

خبرهای سیاسی

منشور حقوق شهروندی زنان با هدف ایجاد فرصتهای برابر تهیه می‌شود

مهر- مدیر کل دفتر امور خانواده و بانوان استانداری کرمانشاه گفت: منشور حقوق شهروندی زنان با همکاری معاونت زنان و دستیار ویژه ریاست جمهوری با هدف ایجاد فرصتهای برابر تهیه می‌شود.آذر خسروی امروز شنبه در همایش «زن و دولت تدبیر و امید» که در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: در دولت‌های بعد از انقلاب اسلامی به مبحث زنان به صورت شعاری بسیار پرداخته شده و هنوز عملکرد ما با خواسته‌ها و اسناد بالادستی متاسفانه فاصله دارد هرچند سپاسگذار تغییرات مثبت در فرهنگ عمومی که نسبت به زنان ایجاد شده، هستیم اما هنوز بررسی بیشتر برای جدّی دیدن ورود زنان به عرصه‌های مختلف را نیاز داریم.

ادامه سیاست های اشتغال زایی بانوان در دولت دوازدهم

مهر-معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده از ادامه سیاست های اشتغال زایی بانوان در دولت دوازدهم خبر داد.معصومه ابتکار بعد از ظهر شنبه در حاشیه سفر به ورامین در جمع خبرنگاران گفت: در دولت یازدهم تسهیلات ویژه ای برای توانمند سازی بانوان در نظر گرفته شد. وی افزود: امیدواریم بتوانم در دولت دوازدهم در ادامه اقدامات دولت یازدهم، زمینه لازم برای اشتغال بانوان، به خصوص بانوان تحصیلکرده ایجاد کنیم.

نقش زنان وخانواده در برنامه ریزی های کلان کشور مورد توجه قرارگیرد

مهر- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: نقش زنان وخانواده باید در برنامه ریزی های کلان کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرد. وی عنوان کرد: یکی از سیاست هایی که در دولت یازدهم دنبال شد توجه به حوزه زنان و خانواده بود که در دولت دوازدهم نیز این مهم استمرار خواهد داشت.

دور پنجم شوراها؛ چه زنانی به ریاست رسیدند؟

بی بی سی- با آغاز به کار تدریجی پنجمین شوراهای شهر و روستا در ایران، تغییرات مدیریتی هم آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی به این موضوع حساس هستند که از میان زنان منتخب شوراها چه تعداد به مناصب بالاتر راه پیدا می‌کنند.

تاکنون نام بیش از هشت زن به عنوان شهردار و روسای شوراهای شهر اعلام شده که فعلا از نظر آماری تغییر چشمگیری نسبت به دوره چهارم به شمار نمی‌رود. در آخرین سال دوره چهارم شوراها، دست‌کم هشت زن ریاست شوراهای شهر را به عهده داشتند.

نرخ بیکاری بانوان تحصیلکرده از آقایان بیشتر است

مهر- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: نرخ بیکاری بانوان تحصیلکرده از آقایان بیشتر است.معصومه ابتکار بعد از ظهر شنبه در دومین همایش زنان نقش آفرین شهرستان ورامین، طی سخنانی گفت: هفته دولت یادآور فداکاری و ایثار است، یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می داریم. وی اضافه کرد: در این هفته باید از فرصت استفاده کرده و اهداف و برنامه های دولت تدبیر و امید که با رای مردم به سر کار آمده را تبیین کنیم.

ابتکار: ستاد ملی زنان و خانواده در آینده‌ نزدیک تشکیل می‌شود/ ساختار معاونت زنان نیازمند اصلاحات جدی است

ایلنا- معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: ساختار معاونت زنان و امور خانواده نیازمند اصلاحاتی جدی است و در این باره اقداماتی را برای فعال‌تر این معاونت و موثرتر شدن اقداماتش انجام خواهیم داد. معصومه ابتکار، در رابطه با مهمترین اولویت‌های کاری خود در معاونت زنان و خانواده گفت: من برنامه دولت دوازدهم را به زودی و به صورت مبسوط درخصوص ارتقا، بهبود شرایط و افزایش توان در حوزه زنان و خانواده را ارائه خواهم داد.

۴ زن برگزیده شوراهای شهر

ایران-حمیده امینی‌ فرد- از اواخر هفته گذشته، شوراهای اسلامی شهر و روستا به‌طور همزمان، کار خود را رسماً آغاز کردند. اما بیش از همه این بحث انتخاب شهردار و رؤسای شورای شهر هم بود که پارلمان‌ها و مدیریت شهری را مورد توجه قرار داد! در این بین اخبار و گزارش‌ها نشان می‌دهد که در این دوره، اقبال خوبی نسبت به حضور زنان در پست‌های مدیریت حوزه‌های شهری وجود داشته است.

نابرابری در مدیریت شهری باید با حضور زنان اصلاح شود

ایران- حسین ایمانی جاجرمی- جامعه شناس شهری- زنان به‌عنوان نیمی از جامعه انسانی سهمی برابر با مردان در بهره‌مندی از منابع قدرت و ثروت ندارند. نگاهی به‌موقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی عالی در سطوح مختلف مانند مدیریت شرکت‌های بزرگ خصوصی و دولتی، عضویت در شوراهای محلی و سمت‌های عالیرتبه حکومتی حکایت از فزونی مردان نسبت به زنان دارد.

سهم ۱۶درصدی زنان از هیات علمی دانشگاهها

اقتصاد آنلاین- به گفته مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بانوان در سال ۹۵، در حالی که ۴۰‌درصد فارغ‌التحصیلان دکتری زنان هستند، اما آنها تنها ۱۶‌درصد از اعضای هیات‌علمی دانشگا‌ه‌ها را تشکیل می‌دهند.

این در حالی است که در برخی از کشورهای دنیا زنان نقش بسیار پررنگ‌تری در زمینه پژوهشگری و عضویت در هیات‌های علمی دارند. برای مثال، در کره‌جنوبی ۱۸درصد پژوهشگران زن هستند، یا در اتحادیه اروپا ۳۳‌درصد پژوهشگران را زنان تشکیل می‌دهند و میزان مدیریت زنان در جهان نیز بین ۱۴ تا ۲۵‌درصد است. البته وضعیت زنان در ایران از برخی کشورها، مثلا کشورهای همسایه، بهتر است. برای مثال در کشور عربستان سعودی تنها حدود دو‌درصد از پژوهشگران را زنان جامعه تشکیل می‌دهند.

ابتكار نيامده از مولاوردی تندتر شد

جوان آنلاین- کبری فرشچی -ماحصل تمام وعده‌هاي انتخاباتي دولت يازدهم به زنان دو معاونت و يك دستياري شد؛ معاونت زنان و خانواده تازه از راه رسيده رئيس‌جمهور كه تاكنون بيشتر به عنوان يك فعال زيست‌محيطي شناخته مي‌شد و سوابق مديريتي‌اش همه محيط‌زيستي است تا فعاليت‌هاي مدني، شرايط حوزه زنان و كودكان را به‌گونه‌اي توصيف مي‌كند كه بيش از آنكه خوراك داخلي داشته باشد، خوراك فعاليت‌هاي حقوق بشري ضد‌انقلاب و سازمان‌هاي بين‌المللي را فراهم مي‌كند. معصومه ابتكار در حالي لزوم ارتقای ساختار مربوط به زنان و تشكيل وزارت امور زنان را مطرح مي‌كند كه طي چهار ساله دولت يازدهم حتي يك‌بار هم جلسه ستاد ملي زن و خانواده را براي رسيدگي به مصوبات حوزه زنان و خانواده تشكيل نشد و تمام شعارهاي دولت دوازدهم براي داشتن سه وزير زن در كابينه با بهانه‌هايي همچون آماده نبودن فضاي اجتماعي و نگراني‌هاي دلواپسانه! به آساني كنار گذاشته شد.

زنان كليددارشهر

اعتماد- در روزهاي اخير اخبار مربوط به تركيب شهرداري‌ها و شوراهاي شهر و روستا از مناطق مختلف كشور منتشر مي‌شود. پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا يك تفاوت عمده با تمام دوره‌هاي قبل دارد و آن هم حضور پر رنگ زنان در تركيب شوراها به عنوان رييس، نايب‌رييس و عضو شورا و همچنين انتخاب شهرداران زن در شهرهاي مختلف است. نمايندگاني كه با راي مردم به شورا راه پيدا كرده‌اند، با راي خود رييس يا شهرداران زن را به عنوان مديران شهري انتخاب كرده‌اند؛ همچنان كه خواسته مردم در تمام روزهاي پيش از انتخابات از رييس‌جمهور حضور زنان در پست‌هاي مديريتي بود. هر چند وعده‌ها به هر دليل محقق نشد و شاهد حضور زنان در جايگاه وزارت در كابينه نبوديم و با انتخاب معاونان رييس‌جمهور حتي از تعداد زنان كابينه كم هم شد، اما اين نكته كه زنان در نقاط مختلف كشور در مناصب تصميم‌سازي و تصميم‌گيري قرار گرفته‌اند و به عنوان مديران شهري مي‌توانند توانايي خود را نشان دهند هم اتفاق خوبي است كه مي‌تواند مقدمه‌اي باشد براي حضور بيشتر زنان در مناصب بالاتر و آماده شدن شرايط براي انتخاب وزير زن در دوره‌هاي بعد.

تقويت حضور زنان در عرصه سياست

اعتماد- حضور زنان در سطوح مختلف مديريتي از جمله در شهرداري‌ها و وزارتخانه‌ها در دستور كار قرار گرفته است كه مي‌تواند گامي به پيش در جهت تقويت حضور زنان در عرصه سياست باشد. اين حضور در حوزه‌هاي مختلف مديريت فرهنگي، سياسي و اقتصادي بايد مورد توجه قرار بگيرد. آنچه اهميت دارد اين است كه زنان بتوانند تصميم‌گير اصلي در عرصه مديريتي باشند. به عبارت ديگر زمينه و فرصت براي بروز توانايي‌هاي خود با ملاك قانون در كشور را بيابند. قرار گرفتن در صدر يا راس يك مجموعه مي‌تواند به اعتماد جامعه به زنان، بروز توانايي‌هاي آنها و باور عمومي جامعه به قدرت مديريتي‌شان كمك كند.

گفتمان سازی به نفع مدیریت زنان

شهروند- الهه محمدی- شاید در هیچ دوره‌ای به اندازه ریاست‌جمهوری حسن روحانی، بحث حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی ارشد نظام به میان نیامده و از سوی نخبگان، تحلیلگران و مسئولان نظام مورد بحث قرار نگرفته باشد. اگرچه به اعتقاد بسیاری از فعالان حقوق زنان، حتی کارنامه حسن روحانی نیز درخصوص به کارگرفتن زنان در عرصه‌های ارشد مدیریتی، چندان رضایت‌بخش نیست اما آنچه که بسیار حایز اهمیت است، این است که بحث کارآمدی مدیریتی زنان، برای نخستین‌بار در این دولت به مدد شبکه‌های اجتماعی در رسانه‌ها و عرصه‌های مختلف مباحثه و مجادله، به بحثی داغ بدل شده است. مباحثی که تا پیش از این چندان مجال و فرصتی برای مطرح‌شدنشان نبود.

حمایت رئیس‌جمهور از حضور زنان در سطوح عالی مدیریتی

فرهیختگان- شهیندخت مولاوردی با بیان اینکه در دولت یازدهم زمینه برای حضور هرچه بیشتر زنان در سطوح میانی و عالی فراهم شد، گفت: «الزامات لازم به وجود آمده که زنان در سطوح مناسبی از مدیریت قرار بگیرند.» دستیار ویژه رئیس‌جمهور افزود: «تلاش‌های زیادی برای ایجاد زمینه‌های لازم درخصوص حضور زنان در سطوح میانی و عالی صورت گرفته و رئیس‌جمهور هم از این حضور حمایت می‌کند.»

نوبت ریاست زنان

شهروند- نيره خادمي‌- آنها از محروميت‌ها حرف مي‌زنند؛ محروميت در مناطقي محروم كه زنان را بيشتر تحت‌تاثير قرار مي‌دهد. زنان در ادامه روندي كه از چند ‌سال قبل در شوراهاي شهر و روستاها شروع شد، آمده‌اند تا در رأس مديريت شهري تصوير خودشان را پررنگ كنند و مي‌گويند: «مردم به ما اعتماد كرده‌اند، ما هم تمام تلاشمان را مي‌كنيم.» سيستان‌وبلوچستان، سردشت، بم، سهند، گرگان و كنگاور مناطقي است كه امسال زنان در آنها ریاست شوراها یا شهرداری را به عهده گرفته‌اند.

پیگیری مطالبات زنان کارگر رسما آغاز شد

ایسنا- کمیته زنان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران به منظور پیگیری مطالبات و صیانت از حقوق زنان کارگر فعالیت خود را آغاز کرد. سمیه گلپور در نشست تبیین برنامه‌های کمیته بانوان اظهار کرد: به دلیل مظلومیتی که در حوزه زنان کارگر وجود داشت و به جهت عدم اجرای صحیح قانون و اجرا نشدن برخی مواد قانونی کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با هدف رسیدگی به مطالبات صنفی کارگران و احقاق حقوق آنها تشکیل شد.

ورود زنان به عرصه‌های مختلف را باید جدی‌تر بگیریم

ایسن-مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه گفت: باید ورود زنان در عرصه‌های مختلف را جدی‌تر بگیریم. آذر خسروی در همایش زن و دولت تدبیر و امید که در کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه به مباحث زنان به صورت شعاری زیاد پرداخته شده، اظهار کرد: هنوز میزان حضور زنان در اجتماع با خواسته‌های آنها و آنچه در اسناد بالادستی به آن تاکید شده فاصله زیادی دارد. خسروی خواستار بکار گیری بیشتر زنان در حوزه های مدیریتی و اجرایی در استان شد و تاکید کرد: باید ورود زنان در عرصه های مختلف را جدی‌تر بگیریم.

قوه‌ قضاییه با لایحه منع خشونت علیه زنان مخالفت نکرده است

ایرنا- معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه این قوه با لایحه پیشنهادی دولت مبنی بر منع خشونت علیه زنان مخالفت نکرده است، گفت: این لایحه به صورت فوق العاده در حال بررسی است. لایحه منع خشونت علیه زنان یا همان لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت در دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت و شهیندخت مولاوردی معاون وقت امور زنان و خانوده ریاست جمهوری برای کاهش خشونت ها، تدوین و تهیه این لایحه را از اولویت های خود عنوان کرده بود. این لایحه در ۵ فصل و ۱۰۰ ماده به منظور جلوگیری از بی عدالتی در روابط خانوادگی و ضرورت رفع ظلم و تعدی نسبت به زنان در عرصه خانواده، و نیز پیش بینی راهکارها و ضمانت های قانونی و جلوگیری از افراط و تفریط در این زمینه از طرف مرکز امور زنان و خانواده دولت دهم تدوین شد.

حضور زنان در مناصب اجرایی یک فرصت در نظر گرفته شود

تسنیم- امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه نباید نقش زنان را تنها حضور فیزیکی آنان دانست و گفت: مهمترین بخش جامعه خانواده است که استمرار آن به نقش مادر ارتباط دارد بنابراین حضور زن در مناصب اجرایی باید فرصتی باشد که نقش وی را در خانواده تقویت کند.

الهام امین‌زاده به وزارت دادگستری می‌رود

مشرق،براساس شنیده ها و اطلاعات موجود الهام امین زاده به زودی از سوی سید علیرضا آوایی به عنوان یکی از معاون وزیر دادگستری معرفی خواهد شد. امین زاده که ۵۳ سال از سن خود را پشت سر گذاشته است و با تشکیل دولت دوازدهم جایی در کابینه نداشت حالا قرار است به وزارت دادگستری برود و در آنجا به عنوان یکی از معاونین وزیر دادگستری ایفای نقش کند.

فرصت حضور زنان در تصمیم گیریهای کلان را فراهم کنیم

ایرنا-اشرف بروجردی- حضور زنان در سطوح مختلف مدیریتی از جمله در شهرداری‌ها و وزارتخانه‌ها در دستور کار قرار گرفته است که می‌تواند گامی به پیش در جهت تقویت حضور زنان در عرصه سیاست باشد. این حضور در حوزه‌های مختلف مدیریت فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باید مورد توجه قرار بگیرد. آنچه اهمیت دارد این است که زنان بتوانند تصمیم‌گیر اصلی در عرصه مدیریتی باشند.

مطالبات فعالان اجتماعی از دولت دوازدهم/ بخش سوم

مهرخانه- ضرورت توجه به پیشگیری سطح اول و دوم از دوران کودکی/ مددکاران اجتماعی در مدارس حضور داشته باشند

خواسته دیگری که حدود ۲۰ سال است راجع به آن صحبت می‌کنیم، اجرای پیشگیری سطح اول و دوم به‌طور گسترده از دوران کودکی است. پیشگیری سطح اول توجه به آموزش‌ها و مهارت‌هایی است که در مقاطع مختلف سنی و تحصیلی چندین‌بار تکرار می‌شود. این مهارت‌آموزی کمک می‌کند کودکان که بزرگسالان آینده هستند و قرار است کشور را اداره کنند، ابزاری برای حل و مقابله با مسایل داشته باشند.

چرا زنان خودشان را کارآفرین تصور نمی‌کنند؟

تابناک- برای بسیاری از آمریکایی‌ها، شروع کسب‌و‌کار خود یعنی «ریسک‌ کردن، سخت کار کردن و پولدار شدن». اما چرا اکثر زنان اینکار را انجام نمی‌دهند؟ زنان باوجود اینکه نیمی از نیروی کار را تشکیل می‌دهند، تنها مالک ۳۶ درصد از شرکت‌ها در ایالات متحده هستند. طبق مقاله جدیدی که از سوی محققان دانشگاه هاروارد ارائه شده است، زنان در بخش تکنولوژی، مالک کمتر از ۱۰ درصد استارت‌آپ‌ها هستند. طبق این تحقیق، دلیل این امر این است که افراد با تجربه به افرادی مانند خودشان پول و مشاوره می‌دهند؛ درحالی‌که کسانی که تازه کارشان را شروع می‌کنند کاری را انجام می‌دهند که از افرادی مانند خودشان می‌بینند. به عبارت دیگر، همه ما در حباب زندگی می‌کنیم- نه فقط در سیاست‌ یا دوستی‌هایمان، بلکه در مشاغل‌مان نیز چنین هستیم- و اینها ایده‌هایی که می‌سازیم را شکل می‌دهند. دانشمندان حوزه اجتماعی این پدیده را هوموفیلی (homophily) یا دوست داشتن افراد مشابه می‌نامند.

سهیم شدن زنان در مدیریت تهران

ایران- پنجشنبه گذشته، محمدعلی نجفی، شهردار تهران، با جمعی از فعالان حوزه زنان دیدار و گفت‌وگو کرد. دیداری با حضور شش نماینده زن عضو شورای شهر تهران، نمایندگان فراکسیون زنان مجلس و همچنین زنان شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان. آنها در این دیدار با شهردار منتخب تهران ضمن طرح دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود درباره تهران، خواهان به‌کارگیری زنان توانمند و شایسته در مدیریت‌های میانی و ارشد شهرداری تهران شدند.

ابتکار: اصلاح‌طلبان در جوانگرایی پیشروتر از اصولگرایان بوده‌اند

خبرآنلاین- معصومه ابتکار می گوید: اصلاح‌طلبان در میدان دادن به جوانان پیشروتر از اصولگرایان بودند، البته در دوره دولت نهم و دهم آنها هم این کار را کردند ولی خیلی موفق نبودند چون براساس شایستگی‌ها این کار انجام نشد.

امید کرمانی‌ها: چرخش نیروها و شخصیت ها در عرصه سیاسی ایران محل نقد و نظر است. از حوزه های تقنینی، اجرایی و نظارتی که اموری حاکمیتی هستند بگذریم، در سطح احزاب و تشکل ها نیز یک ثبات و رکودی را شاهد هستیم. اگر هم افراد جوانی در شورای مرکزی احزاب وارد شدند بیشتر زینت المجالس بودند و در موضع گیری ها و تصمیم گیری های کلان و مهم بیشتر نقش سیاه لشکر را ایفا کردند تا آنکه محور کار قرار گیرند.

برنامه دولت برای اشتغال دختران تحصیل کرده

شفاف- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: دولت دوازدهم به منظور ایجاد فرصت های شغلی برای دختران تحصیل کرده در مراکز دانشگاهی برنامه ویژه ای طراحی کرده و به زودی آن را اجرایی می کند. معصومه ابتکار شامگاه شنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای دولت در ورامین در جمع خبرنگاران گفت: دولت بر اساس قانون اساسی و اعتقاد عملی به برخورداری بانوان از امکانات برابر جامعه ، برنامه های ویژه ای طراحی کرده که در این طرح ، دختران تحصیل کرده در اولویت توجه قرار دارند.

پرونده شکایت از “مولاوردی” در انتظار صدور حکم/ انتشار اسناد محرمانه به قصد تشویش اذهان عمومی جرم است

دانا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: پرونده شکایت از معاون سابق امور زنان و خانواده رئیس جمهور در انتظار صدور حکم می باشد. محمد علی حمیدیان با حضور در دفتر این پایگاه خبری و ابراز خرسندی ار همکاری رسانه ها به خصوص پایگاه خبری عصرهامون با این معاونت، در پاسخ به سوالی در زمینه آخرین وضعیت پرونده شکایت از شهیندخت مولاوردی معاون سابق امور زنان و خانواده رئیس جمهور، افزود: پس از سخنان این مقام مسئول، اعلام شکایت ها از یک به چند شکایت افزایش پیدا کرد.

الهام امین‌زاده: حوزه زنان اقدام عملی می‌طلبد/ مطالبات کاذب ایجاد نکنیم

ایران زنان- در زمان فعالیت خود در حوزه حقوق شهروندی، برنامه‌ای را در مورد آسیب‌شناسی قوانین زنان شروع کرده بودیم تا دریابیم خلأ قانون داریم یا عدم اجرای قانون. تقریباً به این نتیجه رسیدیم که به‌صورت حداقلی با خلأ قانون روبه‌رو هستیم و بیشتر نیازمند اجرای قانون هستیم. البته اگر بتوانیم در زمینه حقوق زنان در حوزه طلاق و حضانت، تاحدودی زنان را در شرایط بهتری قرار دهیم که از حق و حقوق بهتری برخوردار باشند و بعد از رسیدگی به پرونده‌های آن‌ها در محاکم با دشواری‌های زیادی در جامعه روبه‌رو نشوند، مفید خواهد بود. تغییر دولت‌ها بهانه‌ای است تا بار دیگر فعالان حوزه زنان خواسته‌های فراجناحی خود را در حوزه زنان مطرح کنند؛ خواسته‌هایی که گاهی در دوره‌های مختلف تکرار شده و جامعه زنان همواره در انتظار به انجام رسیدن آن‌هاست.

پیام‌های انتخاب بانوان ایرانی سفیر در عرصه بین الملل

خانه ملت – عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با حضور بانوان در سفارتخانه ظرفیت زنان در سیاست خارجی بالفعل می شود.اردشیر نوریان ، با اشاره به اینکه وزیر امور خارجه تصمیم دارد ۲ سفیر زن برای سفارتخانه های ایران در خارج از کشور معرفی کند، اظهار داشت: توجه به ظرفیت و توانمندی بانوان ظرفیتی است که تاکنون مغفول مانده است که می توانیم آن را بالفعل کنیم و راهی برای استفاده از ظرفیت بانوان در عرصه سیاست و دیپلماسی ایجاد کنیم.

مطالبات فعالان اجتماعی از دولت دوازدهم/ بخش چهارم

ایران زنان- نظام آموزشی و تربیتی، زنان را توانمند نمی‌کند/ توجه به ضعف خودباوری و اعتماد به نفس در زنان

نباید فقط در چارچوب واژه‌ها و اصطلاحات برای تکمیل فرآیندهای شعاری از زنان بهره‌کشی کنیم. بلکه امروز زنان نیازمند حضور جدی در عرصه‌ها هستند، کمااین‌که تجربه ثابت کرده در همین چند سال اخیر هرجا از زنان در مدیریت‌ها و جایگاه‌های کلیدی استفاده کردیم، به میزانی که اعتماد کردیم، موفقیت و رشد دیدیم. تغییر دولت‌ها بهانه‌ای است تا بار دیگر فعالان حوزه زنان خواسته‌های فراجناحی خود را در حوزه زنان مطرح کنند؛ خواسته‌هایی که گاهی در دوره‌های مختلف تکرار شده و جامعه زنان همواره در انتظار به انجام رسیدن آن‌هاست.

خاستگاه فکری ما فمینیسم نیست/ لزوم اصلاح باورهای غلط در حوزه زنان

مهر- ناصر جعفرزاده: معاون امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه خاستگاه فکری ما در حوزه زنان فمینیسم نیست، افزود: بسیاری از مشکلات ناشی از نگرش‌ها، باورهای غلط و پیرایه‌های نادرستی است که به دین زده می‌شود.معصومه ابتکار از نخستین روزهای تصدی خود به عنوان معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بر اتخاذ نگاه ملی در حوزه زنان و تعامل با همه جناح‌ها و طیف‌های سیاسی و اجتماعی تاکید داشته است. برای تشریح این نگاه و همچنین به منظور روشن شدن زمینه فکری معاون جدید امور زنان و خانواده در حوزه زنان با وی به گفتگو پرداختیم.

ابتکار:‌ اقداماتی برای بحث اجازه خروج زنان از کشور درحال انجام است

ایرنا – معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره مشکل حوزه زنان و بحث خروج زنان از کشور با اجازه همسر یا پدر گفت:‌ در این زمینه برای موارد خاص یعنی بانوان فرهنگی، سیاسی و ورزشی اقداماتی در حال انجام است تا این مساله حل شود، البته راه حل های میانی را می توان پیدا کرد تا بحران ها حل شود تا به سمت مباحث کلان تر برویم.

مرکز پژوهش‌ها با اعمال رویکرد سلیقه‌‌ای، طرح‌های فراکسیون زنان را خنثی می‌کند

ایلنا- رییس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به تلاش برای اعمال تبعیض مثبت برای حضور بیشتر زنان در مجلس شورای اسلامی به تشریح نظر مرکز پژوهش‌ها پرداخت و در عین حال تاکید کرد که سعی خواهیم کرد برای تحقق این مهم، از نظرات تمامی صاحب‌نظران و کارشناسان خارج از مجلس نیز استفاده کنیم.

حضور بانوان در رشته‌های پزشکی واجب کفایی است/ اولویت بسیاری از مشاغل با مردان است

آرمان زنان- امام جمعه اصفهان گفت: حضور بانوان در رشته‌های پزشکی و سایر رشته‌هایی که در آن‌ها نیاز به بانوان وجود دارد، برای آنان واجب کفایی است. آیت‌الله سید یوسف طباطبایی ‌نژاد در دیدار با رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان ضمن ابراز عدم مخالفت با مشاغل تخصصی بانوان اظهار کرد: حضور بانوان در تمامی رشته‌های پزشکی برای آنان واجب کفایی است و لازم است تا وزارت علوم تدبیری بیاندیشد تا در رشته‌هایی همچون سونوگرافی که نیاز به متخصص زن وجود دارد، دانشجوی مورد نیاز را تربیت کند.

دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با “ابتکار”

ایسنا- یک عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از دیدار عصر امروز این فراکسیون با معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور خبر داد. سیده فاطمه حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در جلسه امروز (دوشنبه) فراکسیون زنان با خانم دکتر ابتکار که در محل معاونت زنان و خانواده برگزار شد، بر ضرورت کاهش شکاف جنسیتی خصوصاً در زمینه اقتصادی تاکید شد.

در حاشیه چادر پوشیدن یک معاون رئیس جمهور/ پروتکل کابینه را به بدنه دولت ابلاغ کنید

آرمان زنان؛ خانم جنیدی که به تازگی به معاونت ریاست جمهوری منصوب شده‌اند علت استفاده (با اختیار و نه از روی اجبار) از پوشش چادر در جلسات هیأت دولت را خواست رئیس جمهور بر اساس پروتکل کابینه عنوان کرده‌اند. ضمن تقدیر از این اقدام جناب آقای روحانی که ان شاء الله با دغدغه دینی ایشان همراه بوده و ابراز خرسندی از اینکه دولت خود را در قبال بهشت رفتن مردم مسئول دانسته است، انتظار می‌رود مشابه این پروتکل به بدنه دولت هم ابلاغ گردد.

البته اصراری بر چادری شدن همه بانوان شاغل در دولت نیست (که اگر این پوشش حداکثری را انتخاب کنند فضیلت بالاتری کسب نموده‌اند) ولی رعایت حداقل حجاب شرعی و عدم خودنمایی خواسته‌ای منطقی و ضروری است.

چهار سال انتظار برای تشکیل جلسه ستاد ملی زن و خانواده

مهرخانه- براساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی تمام مصوبات این ستاد طبق مجوز هیأت وزیران، لازم‌الاجرا است و تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که به موضوع زنان و خانواده می‌پردازند موظف هستند براساس مصوبات ستاد اقدام کنند و نتایج اقدامات خود را به این ستاد گزارش دهند. دولت یازدهم در حالی به کار خود پایان داد که جلسه ستاد ملی زن و خانواده هیچ‌گاه در این دولت تشکیل نشد.

ستاد ملی زن و خانواده قرار بود موازی‌کاری‌هایی را که در حوزه‌های مختلف در زمینه فعالیت‌های امور زنان وجود داشت، از بین ببرد و تمام فعالیت‌های مختص زنان را از روی کاغذ به میدان عمل بیاورد؛ چراکه براساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی تمام مصوبات این ستاد طبق مجوز هیأت وزیران، لازم‌الاجرا است و تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که به موضوع زنان و خانواده می‌پردازند موظف هستند براساس مصوبات ستاد اقدام کنند و نتایج اقدامات خود را به این ستاد گزارش دهند.

وزارت کار دستورالعمل اخراج مادران کارگر شیرده را لغو کند

تابناک یک عضو فراکسیون زنان در تذکری خواستار بازنگری جدی در دستورالعمل اخراج مادران کارگر شیرده تا پایان دو سالگی فرزندانشان شد. سیده‌فاطمه ذوالقدر در پایان جلسه علنی امروز مجلس در تذکری، گفت: بر اساس اصل ۲۱ قانون اساسی، دولت موظف به حفظ حقوق زنان با رعایت موازین اسلامی و احیای حقوق مادی و معنوی آنها و همچنین حمایت از مادران و کودکان بی‌سرپرست است.

رویکرد من استفاده از ظرفیت زنان در سمت‌های مدیریتی کتابخانه ملی است/ فعلاً یک مدیر زن داریم

مهرخانه- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: رویکرد من این است که از ظرفیت زنان در سمت‌های مدیریتی استفاده کنم اما فعلاً یک مدیر زن در مجموعه داریم و امیدواریم این تعداد افزایش پیدا کند. در حوزه مشاوران نیز در گذشته مشاور زن نداشتیم اما در حال حاضر مشاور زن داریم. در حوزه استانی هم حکم انتصاب یکی از مدیران استانی زن ما خورده است.

کتاب «بررسی فقهی مدیریت زنان در مناصب سیاسی» منتشر شد

فارس- این کتاب نوشته حجت‌الاسلام علی آقاپیروز است که در آن به مباحث مربوط به تصدی زنان بر مدیریت مناصب سیاسی و اجتماعی پرداخته شده است. کتاب «بررسی فقهی مدیریت زنان در مناصب سیاسی» سومین کتاب گروه مدیریت اسلامی پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه است که توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ‌آقاپیروز به چاپ رسید.

نقش زنان؛ از پاستور تا بهشت

فرهیختگان- سمیرا کریم‌شاهی – بعد از انقلاب اسلامی با سیاه‌نمایی‌ای که همیشه معاندان در مورد حقوق زن در اسلام و جمهوری اسلامی ایجاد کرده‌اند و بعضا نگاه‌های غلطی که در مورد جایگاه زنان در جامعه وجود داشته است، همیشه حساسیت‌های خاصی نسبت به قشر بانوان کشور وجود داشته است و با وجود اینکه نه در قانون اساسی کشورمان و نه حتی در شریعت، با رعایت یک‌سری حدود، هیچ مانعی برای حضور زنان در جامعه و سیاست وجود ندارد، باز هم اکثر مسئولان در انتخاب زن برای منصب‌های مهم ملاحظاتی دارند و چنین انتخابی را دارای ریسک‌ می‌دانند.

با طناب سازمان‌های بین‌المللی به چاه نرویم

کیهان- امیرحسین فداکاری- فراکسیون زنان مجلس برای عمل به سیاست‌های صندوق جمعیت سازمان ملل که دختران و پسران زیر ۱۸ سال را کودک می‌شمارد ازدواج‌ زوجین زیر ۱۸ سال را امری نادرست و غیرانسانی می‌داند و درتلاش است تا در قالب طرحی در مجلس حداقل سن‌ازدواج را به ۱۸ سال برساند.

روحانی: به وزرا دستور داده ام جوانان و زنان را در مدیریت ها به کار گیرند

بی بی سی – حسن روحانی گفت کاندیدای مورد نظر او برای پست وزارت علوم “درست حدود ۲۴ ساعت قبل از معرفی وزرا انصراف داده” و در نتیجه نتوانسته او را به مجلس معرفی کند حسن روحانی رئیس جمهور ایران گفت: “به همه وزرای دولت دوازدهم دستور دادم که هر وزیری حداقل باید دو نفر از جوان‌ها را در سمت معاون وزیر یا مشاور وزیر و یا دستیار وزیر به کار گیرند و حتماً از خانم‌ها در یکی از این سمت‌های مشابه بهره ببرند.”

هنگامه شهیدی از زندان اوین آزاد شد

دویچه وله- هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی با قرار تامین وثیقه از زندان آزاد شد. شهیدی در زندان اوین دست به اعتصاب غذای خشک زده بود. به گفته بستگانش او بیش از ۵ ماه را در سلول انفرادی سپری کرده است.

ابتکار: نباید لفظ برابری جنسیتی را به کار ببریم

اطلاعات- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این که برای بهتر کردن قوانین مدنی تلاش خواهیم کرد، اظهار داشت: اما این که از چه زاویه ای و با چه رویکردی و استراتژی می‌خواهیم پیش برویم باید مورد به مورد روی آنها کار کرد.

ابتکار در گفتگو با ایرنا، درباره این که نباید الفاظ برابری خواهی، تعادل و برابری جنسیتی برای زنان را به کار ببریم، اظهار داشت: در هویت انسانی هیچ تفاوتی بین این دو نیست اما در نقش‌های اجتماعی و مسئولیت‌ها و حقوق به صورت دو جنس خلق شده اند و در این موضوع تفاوت‌هایی وجوددارد. وی به برخی از مشکلات در حوزه زنان مانند مساله افزایش مرخصی زایمان بانوان شاغل از ۶ به ۹ ماه اشاره کرد و گفت: این مساله به دلیل شرایط دشوار بانوان و این که یک خانواده را حمایت و پشتیبانی می‌کنند، نیازمند حمایت است.

ابتکار: فرصت اشتغال برابر زنان را پیگیری می کنیم

ایرنا- معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در دولت دوازدهم فرصت اشتغال برابر برای زنان نسبت به مردان را پیگیری می کنیم، گفت: امیدواریم بتوانیم محیط کسب و کار مطلوب را برای زنان کارآفرین و تحصیل کرده ایجاد کنیم. معصومه ابتکار در مراسم رونمایی از سایت حامی بانو که با حضور زنان کار آفرین، مشاوران وزیران، دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری‌های سراسر کشور که در استانداری تهران برگزار شد، افزود: اهمیت مسئله کارآفرینی و اشتغال بر هیچ کس پوشیده نیست چرا که ظرفیت‌های بسیار خوبی در این حوزه وجود دارند ولی شاخص‌های حضور زنان در حوزه اشتغال و کارآفرینی در کشور رو به بهبود است.

چرا زنان کمترین سهم ریاست را دارند؟

آفتاب‌‌نیوز :عضو حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی ایران گفت: با وجود گسترش روز افزون شهرها و ایجاد جایگاه‌های جدید مدیریتی، باز هم زنان کمترین سهم ریاست را در مقامات کشوری دارند و تنها حدود ۱۰ درصد از پست‌های ریاست یا معاونت، به آنها واگذار شده است. سارا پارساخو در نشست علمی «حضور نمایندگان جامعه مدنی در شوراها و آثار آن بر زندگی روزمره زنان» که در محل انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه جایگاه زنان در دنیای معاصر در عرصه مدیریت شهری، از نشانه های بلوغ علمی و توسعه یافتگی است گفت: مشارکت مدیریتی این قشر یکی از شاخص‌های توانمندی مدنی است.

دختران در «دفتر تحکیم» چه می‌کنند؟ / از تسخیر سفارت تا تسخیر تشکیلات

تسنیم- داستان دختران «دفتر تحکیم وحدت» از قضیه تسخیر سفارت آمریکا شروع شد. از آنجایی که دختران پابه‌پای پسران برای انقلاب دوم تلاش می‌کردند. ۴۴۴ روز، مبارزه در سفارت، روایت دختران و پسرانی بود که جنسیت مانع مبارزه‌شان نمی‌شد. البته آن موقع با عنوان دانشجویان خط امام شناخته می‌شدند و چند وقت بعد در دیدار با امام نام «تحکیم وحدت» بر آن‌ها قرار گرفت. اما دانشجویان انجمن‌های اسلامیِ آن زمان هسته اصلی اتحادیه تحکیم را شکل دادند. در بین اتفاقات ریز و درشتِ قدیمی‌ترین تشکل، پرونده بانوان اتحادیه را ورق زدیم تا تکرار تاریخ را بازخوانی کنیم.

افزایش مشارکت زنان در پست‌های مدیریتی با تدوین سند ارتقای مشارکت زنان

ایسنا- نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزراء و دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداریهای سراسر کشور در دولت دوازدهم در باشگاه نهاد ریاست جمهوری در حال برگزاری است. فاطمه تندگویان، مشاور امور زنان وزیر نفت در این مراسم گفت: فضای مشارکت بانوان در این وزارتخانه فراهم است به طوری که اکنون مشاوران امور بانوان در این وزارتخانه به ۷۶ شرکت نفت رسیده است.

خشونت خانگی علیه زنان و کودکان بسیار زیاد است

ایلنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: خشونت خانگی علیه زنان و کودکان بسیار زیاد است و این مناسبات خانواده را به هم می‌زند. معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در اولین نشست این معاونت با مشاوران وزرا و دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری‌های سراسر کشور در دولت دوازدهم گفت: امید دارم در این نشست با همکاری شما راه‌های مشترکی برای ارتقای وضعیت زنان و خانواده پیدا کنیم.

ابتکار و همه میراث مولاوردی

رادیو فردا- رویا کریمی مجد- با پایان کار شهیندخت مولاوردی در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وی صندلی خود را به معصومه ابتکار سپرد؛ زنی که جزومعدود زنان سیاستمدار ایرانیبه‌شمار می‌رود و بعد از ۲۰ سال فعالیت در عرصه محیط زیست، به دفتر امور زنان ریاست جمهوری بازگشته است. این در حالی است که با انتقال شهیندخت مولاوردی به دفتر امور حقوق شهروندی، انتقادات از عملکرد او در معاونت امور زنان بالا گرفته؛ انتقاداتی که گاهی نه به او، بلکه به روند فعالیت سازمان، و فراز و نشیب سیاستگذاری‌های حاکم بر آن باز می‌گردد.

معاونت امور زنان و دو پارادایم فکری

قدس آنلاین-سید مصطفی حسینی راد- جایگزینی معصومه ابتکار به جای شهیندخت مولاوردی در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری شاید تحرک بیشتر و حرکت منطقی‌تری را به این حوزه بدهد. پس از گذراندن یک دوره چهارساله با مسئولیت مولاوردی در حوزه امور زنان و خانواده ریاست جمهوری که همراه با نگاه‌های تند و گاه روشن فمینیستی به حوزه زنان بود، انتظار می‌رود که انتساب ابتکار در این حوزه، با تعادل و عملگرایی بیشتری همراه باشد.

ابطال دستورالعمل ممنوعیت اخراج زنان کارگر باردار، خلاف اصل ۲۱ قانون اساسی

ایلنا- رییس کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید ابطال دستورالعمل وزارت کار درخصوص جلوگیری از اخراج زنان کارگر باردار، توسط دیوان عدالت اداری برخلاف اصل ۲۱ قانون اساسی است. وی افزود: اصل ۲۱ قانون اساسی دولت را موظف نموده است که حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید و بر این اساس خواستار حمایت مادران، به خصوص در دوران بارداری و حضانت از فرزندان وجود دارد.

ارتقای جایگاه زنان در وزارت نفت

ایلنا- مشاور بانوان وزیر نفت گفت: برای افزایش مشارکت زنان در این وزارتخانه هفته گذشته در شورای معاونان وزارت نفت مصوب شد که صنعت نفت باید زمینه ارتقای جایگاه زنان را فراهم کند. نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزرا و دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری‌های سراسر کشور در دولت دوازدهم در باشگاه نهاد ریاست جمهوری در حال برگزاری است.

مشاوران امور بانوان دستگاه های اجرایی اختیارات یکسان ندارند/ تشکیل ستاد ملی زن و خانواده

ایرنا – معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: امروز مشاوران امور بانوان دستگاه های اجرایی کشور سطوح مدیریتی و اختیارات یکسانی ندارند. اطهره نژادی روز سه شنبه در نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزرا و دستگاه های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری های سراسر کشور در دولت دوازدهم افزود: اکنون برخی از بانوان به عنوان مدیرکل امور بانوان هستند و تنها در دو وزارتخانه کشور و نفت بانوان همتراز معاون وزیر هستند و سطوح دیگر مشاوران متفاوت است.

معاون زن از وزارت آموزش و پرورش رفت

وزیر آموزش و پرورش در ادامه انتصابات و با صدور احکام جداگانه، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی و رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش را منصوب کرد. سید محمد بطحائی در حکمی «مجتبی زینی وند» را به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده و در حکم دیگری «شاپور محمدزاده» را به سمت مشاور وزیر و مدیر کل دفتر وزارتی منصوب کرد.

زنانی که بر صندلی شهرداری و ریاست شوراها نشستند

خبر آنلاین- فهیمه حسن‌میری: همزمان با آغاز ثبت نام برای پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا، در شبكه‌های اجتماعی موجی به راه افتاد كه از سهم‌خواهی زنان در اداره شهر خبر می‌داد. كاربران فضاهای مجازی با هشتگ #سهم_زنان_از_شورا از مطالبات زنان می‌نوشتند، از لزوم ثبت نام بیشتر زنان برای در معرض انتخاب قرار گرفتن، از درخواست افزایش سهم زنان در صندلی‌های شورای شهر و روستا و قرار گرفتن آنها در لیست‌های مختلف انتخاباتی، از آنچه زنان در شهر به آن نیاز دارند مثل تامین امنیت، افزایش وسایل حمل و نقل عمومی و بهره‌مندی بیشتر از امكانات رفاهی و ورزشی، از سپردن مسئولیت‌های كلان در شهرداری‌ها به زنان و بسیاری خواسته‌های دیگر كه نه تنها از سوی زنان، بلكه از سوی مردان هم دنبال می‌شد.

عبور نامرئی زنان از دیوارهای ستبر مردسالاری

ایرنا- روزنامه ایران با اشاره به حضور زنان در سیاست در گفت‌و‌گو با تقی آزاد ارمکی جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران نوشت: باوجود تلاش‌های دولت یازدهم، هنوز سهم و جایگاه زنان در مدیریت اجرایی کشور مطلوب نیست. به همین دلیل زنان با پویش‌ها و کوشش‌های بسیار تلاش می‌کنند نقش بیشتری در اداره کشور به دست بیاورند، اما این تلاش‌ها فاقد نگاه تاریخی به مسأله زنان است.

کلیت برنامه‌های معاونت امور زنان بررسی شد/ لزوم توجه ویژه به حقوق بانوان

فارس- سخنگوی فراکسیون زنان مجلس گفت: در این جلسه برنامه‌های اولویت‌دار در طول دوره مدیریتی ابتکار مطرح و همچنین بر حمایت از حقوق بانوان همچنین مسائل بودجه‌ای آنها و خانواده‌ها تأکید شد. زهرا سعیدی‌مبارکه نماینده مردم مبارکه سخنگوی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی،‌ در تشریح نشست فراکسیون متبوعش اظهار داشت:‌ فراکسیون زنان نشستی با معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار کرد.

رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور:حدف برخی از قوانین مربوط خانواده بسیار نگران کننده است

ایرنا – رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: در حال حاضر مشاهده می شود که برخی از قوانینی که خانواده را مستحکم می کند از قوانین جاری کشور حذف می شود و این برای خانواده ها بسیار نگران کننده است. مینو اصلانی روز سه شنبه در نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزرا و دستگاه های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری های سراسر کشور در دولت دوازدهم همچنین گفت:انتظار داریم هر چه زودتر شاهد تشکیل ستاد ملی زن و خانواده باشیم و انتظار داریم رئیس جمهوری به این ستاد توجه کند.

۲۲ زن در بخش مرکزی خاش به عنوان رئیس شوراهای روستایی انتخاب شدند

ایرنا – فرماندار شهرستان خاش سیستان و بلوچستان گفت: برای نخستین بار در تاریخ استان و کشور از مجموع ۷۹ زن عضو منتخب شوراهای اسلامی دوره پنجم در بخش مرکزی خاش ۲۲ نفر آنان بعنوان رئیس شورا انتخاب شدند.

فائزه عبدالهی؛ اولین زن رئیس شورای شهر گرگان

درصحن- شوراها: اعضای شورای پنجم شهر گرگان، با انتخاب یک زن به ریاست شورا، نوید بخش ارتقای جایگاه زنان در مدیریت شهری شدند. گرگان مرکز استان گلستان، تنها کلانشهری است که ریاست شورایش به یک زن به نام «فائزه عبدالهی» رسیده است. اما اولین حکم صادره از سوی شورای شهر گرگان به ریاست خانم عبدالهی با رضایت عمومی همراه نبوده و شهر را متشنج کرده است. اعضای شورای پنجم گرگان پس از انتخاب هیات رئیسه، حکم به برکناری صادقلو شهردار گرگان دادند اما این حکم به مزاق مردم گرگان خوش نیامد تا با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر، خواستار بازپس گیری رای خود شوند. تصمیم شورای پنجم گرگان، برای جمعی از مردم این شهر شوک آور بود، چراکه عبدالهی و اکثریت منتخبان گرگان با لیست حامیان صادقلو وارد شورا شده بودند بهمین دلیل نیز معترضان آنها را منافق خواندند.

چرا زنان داعشی از مردان خطرناک‌تر هستند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اینکه تعداد زنان با مردهاقابل‌مقایسه نیست، اما “باوئر” می‌گوید تابه‌حال حضور این تعداد از زنان در یک گروه تروریستی سابقه نداشته است. مثلاً درست یک سال پیش در فرانسه، توطئه‌ای برملا شد که تمام اعضای آن زن بودند و نقشه داشتند یک ماشین را در نزدیکیِ کلیسای نوتردام پاریس منفجر کنند؛ یکی از مقاصد اصلی توریست‌ها که اهمیت مذهبی نیز دارد.

ظهور و سقوط بانوی جنجالی‌ تایلند

الف- در حالی که یک روز از حاضر نشدن نخست وزیر سابق تایلند در جلسه دادگاه رسیدگی به قصور حاکمیتی اش می گذرد، اعضا ارشد حزب “یینگلاک شیناواترا” امروز عنوان کردند او به دوبی گریخته است. منابع نزدیک به “ینگلاک شیناواترا”، نخست‌وزیر برکنارشده تایلند می‌گویند وی پیش از محاکمه‌اش در دادگاه به‌جرم سوءاستفاده از قدرت از کشور گریخته است. “شیناواترا” ۵۰ساله که خانواده‌اش برای بیش از ۱۵ سال بر سیاست تایلند سایه افکنده در جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش درباره سهل‌انگاری مجرمانه در زمان تصدی سمت نخست‌وزیری و وارد کردن زیان ۱۸میلیارد دلاری به دولت به‌خاطر یارانه برنج حاضر نشد. او نخستین زنی است که در تاریخ کشور تایلند به مقام نخست‌ وزیری رسیده است. این زن سیاستمدار، دانش آموخته داتشگاه “چیانگ‌ مای”، همینطور دانشگاه ایالتی کنتاکی آمریکا و پیرو دین بودایی است.

یک معاون زن در هر وزارتخانه

تعادل- معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری دیروز و در نخستین نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری که با حضور مشاوران وزراء و دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری‌های سراسر کشور در دولت دوازدهم برگزار شد، گفت: فعالیت‌های خوبی طی چهار سال گذشته در این معاونت صورت گرفته است و بابت آنها، از مولاوردی ممنونم. حتما بخشی از برنامه‌های ایشان را ادامه خواهیم داد و برخی را اصلاح می‌کنیم. حتما برنامه‌های جدید خواهیم داشت. تلاش ما آن است که توسعه فعالیت‌های دولت یازدهم را در دوره جدید شاهد باشیم.

تحصیلات بالا، اشتغال پایین؛ زنان در اقتصاد ایران به حاشیه کشانده شده‌اند

رادیو فردا- اوایل سال ۹۶، زن جوانی در نطقی پرشور از فقدان فرصت‌های اقتصادی برای زنان تحصیل‌کرده در ایران انتقاد کرد. در این سخنرانی عمومی، او سوالات سختی را پیش روی آیت‌الله خامنه ای قرار داد:

«امروز ما شاهدیم که فارغ‌التحصیلان هیچ امیدی به یافتن شغل ندارند… هیچ حمایت مناسبی از آنها نمی‌شود. و این افراد یا وارد بازار مشاغل غیرتخصصی می‌شوند، یا اساسا بیکار می‌مانند… انباشت متخصصان بیکار باعث از دست رفتن نیروهای مولد و شکل‌گیری غده‌های سرطانی در جامعه ما می‌شود.»

مشاور امور پارلمانی و حقوقی معاونت امور زنان و خانواده منصوب شد

مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طی حکمی اشرف گرامی زادگان را به سمت مشاور امور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده منصوب کرد.معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طی حکمی اشرف گرامی زادگان را به سمت مشاور امور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده منصوب کردند.

معجزه سیاسی زنان بلوچ

شرق- زنان باز هم شگفتی آفریدند؛ این‌بار در بخش مرکزی خاش. ٢٢ زن از فردا رئیس شورای روستای خود خواهند بود. بخش مرکزی خاش ٦٠٠ آبادی دارد و ١٩١ شورا؛ به‌این‌ترتیب، سهم ریاست زنان بر شوراهای این بخش، تا اینجای کار، ١٥ درصد است. سهمی که برای مشارکت زنان در ساختار قدرت، شبیه یک معجزه سیاسی است. در روستاهای مختلفی در بخش مرکزی خاش، زنان تنها نامزدهای انتخابات شورا بودند. ١٥٠ زن نیز عضو علی‌البدل شوراها در بخش مرکزی خاش شده‌اند.

تعامل میان قوای مققنه و مجریه برای رفع چالش های حوزه زنان

قدس آنلاین- معاون رئیس جمهور گفت: تعامل میان قوای مققنه و مجریه برای رفع چالش های حوزه زنان و خانواده به ویژه در مباحثی همچون آسیب های اجتماعی و اشتغال ضروری است. معصومه ابتکار در نشست با نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی که با هدف افزایش همکاری و تعامل میان قوای مقننه و مجریه برای حل مشکلات زنان و خانواده برگزار شد، گفت: این نشست ها و هم اندیشی ها باید به شناسایی نیروها، ظرفیت سازی و توان افزایی در حوزه زنان و خانواده بینجامد.

مطالبات فعالان زن از دولت دوازدهم/ بخش نهم فیاض: میدان عمل برای زنان فراهم شود

مهرخانه- دولت باید تعارض بین نقش اجتماعی زنان (مشتمل بر نقش سیاسی و اجتماعی) با نقش اداره امور زندگی داخلی را با ارایه تسهیلاتی برای زنان حل کند.تغییر دولت‌ها بهانه‌ای است تا بار دیگر فعالان حوزه زنان خواسته‌های فراجناحی خود را در حوزه زنان مطرح کنند؛ خواسته‌هایی که گاهی در دوره‌های مختلف تکرار شده و جامعه زنان همواره در انتظار به انجام رسیدن آن‌هاست.

تجربه شکست‌خورده زنان در احزاب

شرق: دوشنبه‌ای که گذشت، ساختمان انجمن جامعه‌شناسی، میزبان نشست علمی‌-تخصصی حضور نمایندگان جامعه مدنی در شوراها و تأثیر این حضور بر زندگی روزمره زنان بود. در این برنامه فاطمه صادقی، پژوهشگر حوزه سیاسی و زنان، در سخنان خود به سابقه حضور زنان در احزاب اشاره کرد و گفت: «از ابتدای انقلاب تا به امروز به دلایل تسلط وضعیت پدرسالار، حضور زنان در احزاب، تجربه‌ای شکست‌خورده بوده است. این موضوع در احزاب چپ و مذهبی هم آشکار است؛ ولی زنان مستقل، همواره حرف‌ها و دغدغه‌های جامعه مدنی زنان را مطرح کرده‌اند».

راه‌حل‌های سانسوری در حوزه زنان جوابگو نیست

فرهیختگان- علیرضا حاتمی – نشست تخصصی بررسی جایگاه زن در غرب با حضور صاحب‌نظران داخلی و خارجی و دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور در حاشیه نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد. این برنامه در قالب میزگردی همراه با پرسش و پاسخ‌های دانشجویی با حضور کارشناسانی چون ورونیکا فاضلی، از اسلام‌آورندگان آلمانی و محمدرضا اراکی، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان لندن و سخنرانی حجت‌الاسلام گمار، کارشناس مسائل خانواده برگزار شد.

جابجایی نقش زنان و مردان در جامعه لطمات زیادی وارد کرده است

ایسنا، نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: امروزه متأسفانه جابجایی نقش‌های زنان و مردان در جامعه مشاهده می‌شود که لطمات زیادی به جامعه وارد می‌کند.حجت الاسلام «سیدمحمد حسینی شاهرودی» امروز پنج‌شنبه(۹ شهریور) در جلسه شورای اداری استان کردستان که با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: چنان که اسلام هم تأکید کرده، زنان باید جایگاه و ارزش خود را حفظ کنند و گوهر وجودی خود را ارزان نفروشند.

وی افزود: در سال‌های اخیر بانوان نخبه کردستانی گام‌های موثری برداشته‌اند و پژوهش‌های خوبی انجام داده‌اند که باید ادامه داشته باشد.

خبرهای حقوقی

تعريف رجل سياسي پاياني بر بهانه‌جويي معاندان

جوان آنلاین- ستاره ایوبی -سخنگوي شوراي نگهبان در آخرين اظهارنظر خود درمورد پيشرفت بررسي مفهوم رجل سياسي بيان داشت: بررسي‌ها ادامه دارد و به محض رسيدن به نتيجه، موضوع اعلام خواهد شد. لزوم اهميت تبيين شاخصه‌هاي نامزدهاي رياست جمهوري، خاصه عبارت رجل سياسي- مذهبي از اين جهت است كه واژه رجل را صرفاً بايد درمعناي لغوي و جنس مذكر معناكرد يا اطلاق آن شامل کساني است كه به لحاظ توانمندي‌هاي خود از همترازان پيشي گرفته و داراي مقبوليت‌هاي عمومي نيز هستند. روشن شدن اين موضوع علاوه بر تعيين تكليف امكان رياست جمهوري زنان، اين مورد را هم تبيين مي‌كند كه اولاً باتوجه به مراد قانونگذار اثبات توانمندي‌هاي نامزدها ضروري است؟ثانياً چه توانمندي‌هايي از نظر قانون مطلوب است؟

تلاش برای حبس‌زدایی زنان

آفتاب یزد- مشاور حقوقی معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با بیان اینکه بخش مجازات‌های لایحه منع خشونت علیه زنان با کمک اساتید حقوق جزا نوشته شده است، هدف از تدوین این لایحه را کاهش مسائل و مشکلات اجتماعی به‌ویژه حذف خشونت علیه زنان عنوان کرد.لایحه منع خشونت علیه زنان یا همان لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت که در دولت نهم بحث آن مطرح شده بود، در دولت یازدهم در دستورکار قرارگرفت؛ شهیندخت مولاوردی، معاون وقت امور زنان و خانوده ریاست‌جمهوری برای کاهش خشونت‌ها، تدوین و تهیه این لایحه را از اولویت‌های خود عنوان کرده بود. این لایحه در ۵ فصل و ۱۰۰ ماده به‌منظور جلوگیری از بی‌عدالتی در روابط خانوادگی و ضرورت رفع ظلم و تعدی نسبت به زنان در عرصه خانواده و نیز پیش‌بینی راهکارها و ضمانت‌های قانونی و جلوگیری از افراط و تفریط در این زمینه از طرف مرکز امور زنان و خانواده دولت دهم تدوین شد.

تعیین حبس برای تنش‌های زناشویی در لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان

آفتاب یزد- معاون حقوقی قوه قضائیه با انتقاد از لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان گفت:این لایحه که صد ماده را در خود جای داده، هفتاد ماده آن وصف کیفری دارد حتی برای کوچک‌ترین تنش میان زوجین حبس مقرر کرده است. دکتر خداییان معاون حقوقی قوه قضاییه یکی از آثار سوء زندان بر زندانی را برچسب زنی دانست و با انتقاد از لایحه‌ای که اخیراً دولت تحت عنوان مبارزه با خشونت علیه زنان تدوین نموده است، اظهار داشت: ما نباید به هر فردی از اجتماع، برچسب زندان و مجرم را بزنیم. این در حالی است که لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان که قریب به یکصد ماده را در خود جای داده، هفتاد ماده آن وصف کیفری دارد حتی برای کوچک‌ترین تنش میان زوجین نیز حبس مقرر نموده است.

حذف ثبت طلاق از شناسنامه باعث فریبکاری در ازدواج می‌شود؟

تابناک- یک فعال حقوق زنان با اشاره به حذف ثبت طلاق از شناسنامه زنان، یکی از مشکلات سر راه این طرح را مساله نام فرزندان در شناسنامه افراد دانست و گفت: این طرح نمی‌تواند تمام زنان مطلقه را شامل شود. در عین حال حذف این عنوان نه تنها توهین به زنان مطلقه، بلکه تشدید کننده محرومیت‌های ناشی از طلاق نیز خواهد بود، چراکه قانون اجازه می‌دهد این نام پاک شود ولی بعدا ممکن است طرف مقابل تحت عنوان «فریبکاری در ازدواج» از زن شکایت کند.

شرایط واگذاری فرزندخوانده به «دختران مجرد»

ایسنا-بر اساس قانون این دختران در رتبه دوم اولویت اخذ فرزندخواندگی قرار دارند به طوریکه زوجین بدون فرزند در رتبه اول اولویت، دختران مجرد بالای ۳۰ سال در رتبه دوم و زوجین دارای فرزند نیز در رتبه سوم اولویت قرار می‌گیرند.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان آنکه دختران مجرد بالای ۳۰ سال می‌توانند متقاضی دریافت فرزندخواندگی از مراکز سازمان بهزیستی باشند گفت: بر اساس قانون این دختران در رتبه دوم اولویت اخذ فرزندخواندگی قرار دارند به طوریکه زوجین بدون فرزند در رتبه اول اولویت، دختران مجرد بالای ۳۰ سال در رتبه دوم و زوجین دارای فرزند نیز در رتبه سوم اولویت قرار می‌گیرند.

نافرمانی مدنی علیه حجاب اجباری

زیتون- ابراهیم نبوی- انقلاب ایران به چهل سالگی خودش می‌رسد و قانون حجاب اجباری گسترده‌ترین محدودیت این انقلاب برای مردم و بیشتر برای زنان است. موضوع حجاب اجباری مانند بسیاری از محدودیت‌های مدنی در کشورهای گوناگونی است که مردم با فقدان آزادی مدنی مبارزه کردند. به گمانم بهترین راه برای مبارزه با حجاب اجباری نپوشیدن حجاب است. اینکه زنان حجاب نپوشند و مردان و زنانی که به حجاب اجباری معتقد نیستند از آنان حمایت کنند. ممکن است گفته شود که «به این سادگی‌ها هم نیست». اما مگر جنبش‌های مدنی در نقاط مختلف دنیا به سادگی به حقوق مدنی دست پیدا کردند؟ طبیعی است که ساده نیست. ولی برای افرادی که به حجاب اجباری باور ندارند، این راه در دسترس‌ترین راه است.

پدر، مادر، من ایرانی‌ام

شرق، آمنه شیرافکن: خراسان با این پدیده خو گرفته است که در مرزهای منتهی به افغانستان، در خواف و تایباد و تربت جام تا روستای منتهی به تربت حیدریه، ازدواج زنان ایرانی با مرد افغان چندان تابو نیست. افغان‌ها بخشی از زندگی اهالی خراسان شده‌اند. با آنها کار و کشاورزی می‌کنند و در آخر این هم‏نشینی‌ها به ازدواج‌هایی هم ختم می‌شود. ازدواج زنان ایرانی با مردان افغان اغلب به ثبت قانونی نمی‌رسد و در حد همان عقد شرعی باقی می‌ماند. مشکل هم از همین‌جا شروع می‌شود.

هزارتوی حق تابعیت

این یادداشت نگاه و تحلیلی است کوتاه- بر ماده ١٠٦٠ قانون مدنی، مواد مرتبط با این ماده و ضمانت اجرای موجود. «ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجه در مواردی هم که منع قانونی ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است».

عباس عبدی: در صورت برابری حقوق زن و مرد کسی به سلاح مهریه متوسل نخواهد شد

اعتماد- هفته گذشته خبری به نقل از رییس ستاد دیه کشور منتشر شد مبنی بر اینکه: «طبق آخرین اطلاعات ارایه شده از استان‌ها ۲۴۵۰ مرد ایرانی به خاطر ناتوانی در پرداخت مهریه در زندان هستند… این تنها تعداد افرادی است که کارشان به دادخواست مهریه و زندان کشیده شده است. و الا وضعیت دادگاه و موضوع طلاق‌کشی تلخ‌تر از این آمار جزیی است.» طبیعی است که اینگونه اخبار تا حدی تاثرآور باشد نه فقط به علت زندان بودن عده‌ای از افراد به دلیل نپرداختن مهریه یا بدهی به زن، بلکه مهم‌تر از آن این است که اگر به گذشته‌های نه چندان دور برگردیم متوجه می‌شویم که رخ دادن چنین اتفاقاتی در گذشته بی‌معنا می‌نمود.

حذف مٌهر طلاق از شناسنامه آری یا خیر؟

ایسنا -مشکلات اجتماعی زنان مطلقه حکایت از آن دارند که «مهر طلاق» در اذهان عمومی تنها نشان دهنده پایان نافرجام یک زندگی مشترک نیست. زنان مطلقه معمولا در یافتن شغل و یا خانه نیز زیر نگاه‌های سنگینی سر خم می‌کنند که نمی خواهد این زنان را در میان خود بپذیرد. بار سنگین اداره خانواده تک سرپرست از یک سو و فشارهای اجتماعی که به دنبال این نگاه بر زنان آوار می شود نیز مشکلات آنها را افزایش می‌دهد.

حذف واژه طلاق از شناسنامه غیراخلاقی است

خانه‌ملت- رئیس فراکسیون زنان مجلس با انتقاد از پیشنهاد حذف واژه طلاق از شناسنامه، گفت: این اقدام غیراخلاقی و عرفی است زیرا مشکل معضل طلاق ثبت یا عدم ثبت آن در شناسنامه نیست. پروانه سلحشوری در خصوص حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه، گفت: گفته شده با حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان، برای شناسایی اینکه فرد ازدواج کرده یا خیر از سازمان ثبت احوال استعلام می‌شود؛ این اقدام زشت و ناپسند نباید عملیاتی شود زیرا استعلام ازدواج به نوعی توهین به زنان محسوب می‌شود. حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان سیاست‌ غلطی که نباید اجازه قانونی شدن به آن داد.

حذف واژه طلاق از شناسنامه با مناسبات اجتماعی در تضاد است/ تلاش دولت برای افزایش مرخصی زایمان

آنا- معاون حقوقی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در زمینه مرخصی زایمان زنان، لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت و حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان توضیحاتی ارائه کرد. اشرف گرامی‌زادگان، معاون حقوقی معاونت زنان خانواده ریاست جمهوری در نشست خبری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در آستانه هفته دولت در زمینه اجرای سلیقه‌ای مرخصی زایمان زنان که علی رغم ‌۹ ماهه بودن در برخی از دستگاه‌ها به صورت ۶ ماهه اجرا می‌شود، گفت: طبق قانون مصوب مجلس، مرخصی زایمان ۹ ماه است، اما چون از واژه «می‌تواند» در این مصوبه استفاده شده است، بسیاری معتقدند الزام‌آور نیست.

آخرین وضعیت بررسی لایحه حمایت از زنان در مجلس

افکار- پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس در رابطه با آخرین وضعیت بررسی لایحه حمایت از زنان در مجلس اظهار داشت: در زمان فعالیت مولاوردی در معاونت امور زنان ریاست جمهوری این لایحه تکمیل و به دولت ارسال شد و در حال حاضر در نوبت ارسال به مجلس قرار دارد.

مردان با کوچکترین خشونت علیه همسر زندانی می‌شوند

باشگاه خبرنگاران جوان: اگر نگاهی به لغت نامه دهخدا بیاندازیم، واژه خشونت به معنای درشتی و زبری، سخت رویی و خشم و غضب معنی شده است، اگر با دقت به معنای واژه خشونت توجه کنیم، متوجه می شویم که خشونت تنها معنای فیزیکی ندارد و آزارهای کلامی و روحی هم شامل آن می شود. در تمام جوامع خشونت مورد نکوهش افراد جامعه است، حال اگر این خشونت علیه زنان و دختران اعمال شود از انزجار بیشتری در بین اقشار جامعه برخوردار است، زیرا در تمام مجامع، زن را به عنوان فردی با جنس لطیف و روحیاتی حساس می‌شناسند.

فریده غیرت: درخواست طلاق عسر و حرج قابل تکرار است

ایسنا- یک وکیل دادگستری گفت: اثبات عسر و حرج مشکل است، اما غیرممکن نیست؛ زیرا در این صورت اصلا در قانون پیش‌بینی نمی‌شد.فریده غیرت با بیان اینکه طلاق به تقاضای زن طبق قانون شامل طلاق عسر و حرج و اثبات کراهت می شود، گفت: منظور از عسر و حرج آن است که به صورت متداول محاکم آن را می پذیرند و مردم عادی هم با آن سر و کار دارند. در مسائل زوجیت منظور از عسر و حرج شرایطی است که بواسطه رابطه زوجیت بودن زن با همسرش را با خطر رو برو کند و یا او را در مضیقه و فشار قرار دهد که بیم و نگرانی وقوع حوادث را داشته باشد.

مراکز مشاوره خانواده کنار دادگاه‌ها چه اموری را بر عهده دارند؟

میزان- ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده بیان می‌کند: به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش،قوه قضائیه موظف است ظرف سه سال از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون مراکز مشاوره خانواده را در کنار دادگاه‌های خانواده ایجاد کند.

لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» در قوه قضائیه در حال بررسی است

ایسنا- مشاور امور زنان و خانواده وزارت دادگستری گفت: حتی اگر ۲۰ درصد اصول قانون اساسی در حوزه زنان و خانواده را اجرایی کنیم، بسیاری از مشکلات این حوزه حل خواهد شد، این درحالیست که مشکلات در این حوزه زیاد است و با وجود آنکه قوانین زیادی داریم اما به آنها عمل نمی شود.وران ولویون در اولین نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزراء و دستگاه های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداریهای سراسر کشور گفت: همه باید بدانیم وظیفه اصلی ما سیاستگذاری است و اینکه از ظرفیتهای ما استفاده نشود فایده‌ای ندارد و نباید جزیره‌ای عمل و کار کرد.

ذوالقدر: انواع خشونت علیه زنان مورد توجه جامعه بین‌الملل قرار گیرد

ایسنا- رئیس هیات بین المجالس آسیایی ایران گفت: انواع خشونت علیه زنان مورد توجه جامعه بین الملل قرار گیرد و در این زمینه از رویکرد گزینشی پرهیز شود. سیده فاطمه ذوالقدر در نشست نمایندگان زن کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی در بوتان اظهار کرد: در ابتدا مایلم از میزبانی مجلس محترم بوتان در برگزاری این نشست مهم قدردانی نمایم. نشست حاضر فرصت مغتنمی برای نمایندگان زن مجالس آسیایی است تا تجربیات مثبت خود را در حوزه زنان به اشتراک گذاشته و راهکارهای رسیدگی و غلبه بر چالش های پیش رو را مورد بررسی قرار دهند.

شوهر می‌تواند زن خود را ازحرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد، منع کند

میزان- بر اساس ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی شوهر می‌تواند زن خود را ازحرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد، منع کند. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

لایحه تامین امنیت زنان در راه مجلس

ساد- یک عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس از بررسی لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» در کمیسیون قضایی دولت خبر داد. فاطمه ذوالقدر درباره مفاد این لایحه گفت که «بخش مهمی از آن موضوعات حقوقی و کیفری است» و از اینکه هم اکنون «برای برخی خشونت‌های هیچ تعریف قانونی وجود ندارد»، انتقاد کرد.

حذف طلاق از شناسنامه زنان مطلقه؛ خوب با بد؟

فردا: ماه گذشته بود که رییس سازمان ثبت احوال از تهیه پیش نویس حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه خبر داد و گفت: در حال حاضر فقط واژه طلاق از شناسنامه خانم هایی که عقد کرده اند اما دوشیزه هستند حذف می شود. به اعتقاد یک حقوقدان، طرح حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه اگرچه برای صیانت از حقوق زنان تدوین شده است ولی ممکن است موجب کتمان حقیقت به هنگام ازدواج دوم شود.

«طلاق» از شناسنامه زنان حذف می‌شود؟

تسنیم- معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به حذف واژه طلاق از شناسنامه خانم‌ها واکنش نشان داد. حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور امروز چهار شنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در باره لایحه تفکیک وزارتخانه‌ها اظهار داشت: این مسئله برای دولت خیلی مهم بود و آقای دکتر روحانی هم علاقه مند بود که اسامی وزیران دولت دوازدهم را با ساختار تفکیک وزارت‌خانه‌ها به مجلس بفرستد برای همین آن را دو فرویتی به مجلس تقدیم کردیم که رای نیاورد و اکنون در کمیسیون‌ها است و دولتتا این لحظه هم تصمیمی برای استرداد این لایحه ازمجلس ندارد.

مخفی کردن سابقه ازدواج، تبلیغ طلاق آسان است

اقتصادآنلاین- حمایت از زنان مطلقه با پنهان کردن واقعیت؛ این خلاصه طرح حذف واژه طلاق از شناسنامه است؛ طرح پرچالشی که در نگاه اول موجی از تعجب را به راه می‌اندازد و از طرفی قصد دارد که از زنان مطلقه حمایت کند.

هدف از تدوین لایحه منع خشونت علیه زنان، کاهش مشکلات اجتماعی است

ایرنا- مشاور حقوقی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه بخش مجازات های لایحه منع خشونت علیه زنان با کمک اساتید حقوق جزا نوشته شده است، هدف از تدوین این لایحه را کاهش مسائل و مشکلات اجتماعی بویژه حذف خشونت علیه زنان عنوان کرد.

اعطای کارت هویت بلند مدت به فرزندان زنان دارای همسر غیر ایرانی

صداوسیما- با اجرای طرح جدید تعاون کار و رفاه اجتماعی فرزندان زنان دارای همسر غیر ایرانی کارت هویت بلند مدت دریافت می‌کنند. مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: پیش تر بر اساس قانون مدنی، فرزندان زنان ایرانی از همسر غیر ایرانی نمی توانستند هویت رسمی دریافت کنند اما با لایحه جدید هیات دولت این مشکل مرتفع شده است.

خبرهای اجتماعی

برگزاری اردوی جهادی ویژه بانون آرایشگر بسیجی/ نقش زنان در بازار بررسی می‌شود

دانا- یکی از برنامه‌های کشوری معاونت خواهران اصناف در حوزه صنف آرایشگران بسیجی است و همزمان با روز «بسیج اصناف و نقش خواهران در بازار» بانوان آرایشگر در قالب اردوهای جهادی به مناطق محروم رفته و به خدمت رسانی رایگان به آنان می پردازند.

افزایش موج اسلام‌گرایی در غرب/ زنی که ارزش و کرامتش را بداند زن غربی را الگو نمی‌کند

فارس،نشست « بررسی جایگاه زن در غرب» همزمان با هجدهمین نشست سراسری اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. محمدرضا اراکی دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان بریتانیا در ابتدای این نشست گفت: تفاوت جامعه غرب با جامعه ما خیلی روشن است، در غرب همه چیز بر مبنای مادی گرایی است، در آنجا معنویت و ارزش‌ها معیار سنجش شخصیت افراد جامعه نیست و شخصیت افراد با پول و تجمل گرایی سنجیده می‌شود.

برخی بی حجابی و بدحجابی را لاکچری می دانند!

آرمان زنان- داشتن حجاب برای زنان و مردان باید از کودکی آموزش داده شود، همانگونه که به فرزندان غذا خوردن را یاد می دهیم در کنار آن باید حجاب گیری را هم آموزش بدهیم. باز پنج شنبه ای دیگر از راه رسید و دلتنگ برادرانم در گلستان شهدا شدم. هر طرف که می نگرم جوانی مرا به سوی خود می کشاند. قطعه های شهدا هر کدام برای من خاطره ای دارد. مادری عصا زنان با ظرفی پر از آب خودش را می رساند به مزار فرزندش و پدری با پاهای خسته و ناتوان گام های یکی در میانش را تند تر می کند تا زودتر بتواند ساعاتی را با پسرش خلوت کند.

زنان بهترین جامعه هدف برای پروژه براندازی‌ هستند

دانا- کارگردان مستند «بی‌مرز با حجاب» گفت: «مایکل لدین»، یکی از بزرگترین طراحان انقلاب‌های مخملی و براندازی‌های نرم راه‌حلی که برای شکست انقلاب ما قرار داده این است که باید توده‌های مردم را در مقابل این نظام قرار داد و از میان مردم، زنان را به عنوان بهترین قشر هدف معرفی می‌کند. شیدا نیکوروین شب گذشته در سلسله‌نشست‌های برهان با موضوع «رسانه های بین‌المللی و تغییر سبک زندگی خانواده» که در دانشگاه امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، با بیان اینکه آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی راهی جز جنگ با ایران نداشت عنوان کرد: بعد از شکست در هشت سال دفاع مقدس مایکل لدین، یکی از بزرگترین طراحان انقلاب‌های مخملی و براندازی‌های نرم راه حلی که ارائه می دهد و قرار دادن همین توده‌ها در مقابل این نظام را مطرح می کند.

گفتند جای تدریس بچه‌داری کن!

آفتاب‌‌نیوز :به گفته مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بانوان در سال ۹۵، در حالی که ۴۰‌درصد فارغ‌التحصیلان دکتری زنان هستند، اما آنها تنها ۱۶‌درصد از اعضای هیات‌علمی دانشگا‌ه‌ها را تشکیل می‌دهند. این در حالی است که در برخی از کشورهای دنیا زنان نقش بسیار پررنگ‌تری در زمینه پژوهشگری و عضویت در هیات‌های علمی دارند.

سقز؛ قتل یک زن از سوی برادرش به دلایل «ناموسی»

حقوق بشر در ایران، زن میانسالی در یکی از روستاهای توابع شهرستان سقز، به دلایل ناموسی، از سوی برادرش به قتل رسید. طی هفته گذشته، جسد یک زن ۴۵ ساله به نام «کورته» در روستای «بوبکتان» از توابع سقز که از سوی برادرش به قتل رسیده بود، کشف شد.

پلیس عربستان در جستجوی زن راننده

یورونیوز- پلیس عربستان سعودی تحقیق درباره ویدئویی که رانندگی یک زن را در خیابان‌های این کشور نشان می‌دهد آغاز کرد.

این ویدئو بر روی شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته و نشان می دهد زنی سوار خودرو شاسی بلند می‌شوند و در خیابان‌های شهر الخفجی در شمال عربستان رانندگی می‌کند. این زن برای اینکه شناسایی نشود به طور کامل چهره خود را پوشانده و عینک آفتابی به چشم دارد.

اعتراض به تبعیض عیان میان درآمد زنان و مردان

قانون – اختلاف فاحش درآمد پردرآمدترین بازیگران زن و مرد با واکنش جودی دنچ بازیگر سرشناس بریتانیایی مواجه شد.جودی دنچ بازیگر ۸۲ ساله سینما باور دارد که شکاف درآمد میان زنان و مردان بازیگر در هالیوود علیرغم تمام اعتراضات هیچگاه پر نخواهد شد.

دستمزدهای نابرابر

شهروند- ساليان‌سال است كه زنان دوشادوش مردان در جامعه نقشي پررنگ برعهده دارند و توانسته‌اند در دنيای شغل و فعاليت با تاثيرگذاري بر رشد و توسعه اقتصادي جايگاه مطمئني در سراسر دنيا براي خود ايجاد كنند، هرچند از نظر ميزان درآمد و مزاياي شغلي همچنان چندين قدم از مردان عقب‌تر مانده و شرايط برابري با مردان ندارند. زنان نه‌تنها از محدودیت‌های فضای کاری رنج می‌برند، بلکه نابرابری حقوق و مزایا با وجود کار یکسان دردی است که برای آنان بسیار آزاردهنده است. هرچند زنان نيز براي ورود به عرصه كار و رفع نيازهاي مادي خود مجبور به تن دادن به نابرابري‌هاي شغلي چون دریافت دستمزد پايين‌تر بودند و همين امر با گذشت زمان به رويه‌اي عادي تبديل شده است.

کسب و کار زنانه در اقتصاد مردانه

شهروند- در شرایطی که بخش عمده‌ای از قبولی‌های آزمون سراسری را زنان تشکیل می‌دهند، اما آنها نصف مردان فرصت‌های شغلی را به دست می‌آورند و ما بقی در پشت درهای بسته اشتغال می‌مانند. حالا نه تنها زنان ایرانی سهم ناچیزی از اقتصاد کشور دارند بلکه در به دست آوردن پست‌های مدیریتی هم وضع چندان تعریفی ندارند گرچه آمارها حاکی از بهبود این وضعیت در دولت یازدهم است. با وجود این آمارها از روند رو به رشد مشارکت اقتصادی زنان در دولت یازدهم خبر می‌دهد. آن‌گونه که محمد علی پارسا، رئیس مرکز آمار اعلام کرده نرخ مشارکت اقتصادی زنان در پایان‌ سال ٩٥ به شکل محسوسی افزایش یافته است و از ۱۳.۳ در سال ۱۳۹۴ به ۱۴.۹‌درصد در ‌سال ۱۳۹۵ رسیده است.

سنگ قبرهایی که برای زنان ساخته نمی‌شود

تسنیم- شیرهای سنگی که به‌روی سنگ قبر افراد شجاع و دلاور به کار گرفته می‌شود و دارای نماد و نشانه‌های متعددی از فرد متوفی است، امروزه فقط در برخی قبرستانهای کشور استفاده می‌شود، سنگ قبرهایی بسیار سنگین که هرگز برای زنان ساخته نمی‌شود. شیرهای سنگی که نماد شجاعت و دلاوری اهالی بختیاری چهارمحال و بختیاری است به‌روی سنگ قبر بزرگان آنها کار گذاشته می‌شود، شیرهای سنگی از رشته‌های سنگ‌تراشی است که قدمت بسیار طولانی دارد.

برون از خانه؛ یک زندگی سرخوشانه!

شهروند- «زنان ايراني كه در شهر مي‌روند مانند پرنده‌اي به چشم مي‌آيند. … گاه مي‌بينيم كه گروهي از زنها كه در كوي و بازار مي‌روند همه چادر سياه پوشيده و روبنده و پيچه يا نقاب سياهي، كه مانند لبه كلاه آفتاب‌گردان تنيس است؛ به‌صورت زده‌اند و فقط چشم‌هايشان پيداست». این روایت كازاما نخستين وزير مختار ژاپن در ايران، تنها یک گوشه از حضور زنان را بیرون از خانه و درون جامعه نشان می‌دهد. این حضور، گوشه‌ها و جلوه‌هایی دیگر نیز دارد که از گونه‌ای آزادی بیشتر نسبت به درون خانه حکایت می‌کند.

تهران و خراسان رضوی در صدر آمار سقط جنین

صدای آلمان-بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی تقاضای مجوز سقط جنین در سال ۹۵ به نسبت سال قبل بیش از ۲۳ درصد افزایش داشته است. این آمار تنها مربوط به مواردی است که به صورت رسمی در پزشکی قانونی ثبت شده است.

در جمهوری اسلامی سقط جنین پیش از ۴ ماهگی به تشخیص پزشک معالج و به شرط تائید از سوی پزشکی قانونی مجاز است. مجوز این کار، از جمله در شرایطی صادر می‌شود که ادامه بارداری برای مادر خطر جانی در برداشته باشد. سقط کردن جنینی که خطر عقب‌افتادگی یا ناقص‌الخلقه بودن او را تهدید کند نیز با تشخیص سه پزشک و تائید پزشکی قانونی مجاز محسوب می‌شود.

استقبال اقشار فرهیخته در فرانسه از جداسازی مدارس دختران و پسران(خبر ویژه)

کیهان- یک روزنامه فرانسوی در گزارشی نوشت؛ علاقه به جداسازی جنسیتی در اماکن عمومی افزایش یافته است. روزنامه لوبس نوشت: گرایش‌های مدنی در جوامع شهری فرانسه، برای جداسازی جنسی در اماکن عمومی افزایش یافته است. این روزنامه می‌نویسد: در نگاه به بدنه جامعه فرانسه دیده می‌شود که اماکن ویژه و خصوصی زنانه در کشور در حال افزایش است؛ از مدارس بگیرید تا کلوپ‌های ورزشی و فضاهای حرفه‌ای. شمار اماکن ویژه بانوان، روز به روز افزایش می‌یابد. پرسش این است که آیا این پدیده، جریانی گذراست و یا امری عمیق به صورت یک جنبش واقعی اجتماعی ماندگار و تداوم داشته و گسترده‌تر خواهد شد؟

مکاتبه وزارت کار برای جلوگیری از اخراج مادران در دوره شیردهی

افکار- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آخرین مصوبه دیوان عدالت اداری که به تازگی دستورالعملی درباره برداشته شدن ممنوعیت اخراج مادران نوزادان شیرخوار صادر کرده است، گفت: مکاتباتی را در این زمینه خواهیم داشت، معتقدیم زنان نباید موقع شیر دادن اخراج شوند.علی ربیعی درباره سامان‌دهی صندوق‌ها که در برنامه‌اش برای دولت دوازدهم به آن اشاره شده گفت: صندوق‌ها باید اصلاحات پارامتریک و سیستماتیک و ساختاری داشته باشند.

پرداخت نیمی از حقوق قانونی به زنان شاغل در بازار کار غیررسمی

میدان- عضو فراکسیون زنان مجلس با انتقاد از اینکه زنان شاغل در بازار کار غیررسمی با نیمی از حقوق قانونی در کارگاه‌ها مشغول به کارند. با وجود اینکه نظارت بر پرداخت حداقل حقوق کار از طرف کارفرما به کارگران برعهده دولت و وزارت کار است با این حال طیبه سیاوشی از خانه کارگر و انجمن‌های صنفی خواسته مانع تضییع حقوق زنان کارگر شوند.

سیاوشی همچنین گفته در این بحران بیکاری و وضعیت نامناسب اشتغال «قانونی که بتوانند این زنان را به‌طور کامل حمایت نکند وجود ندارد» و باید در این‌باره «با کارفرمایان مذاکره و به نتیجه رسید.»

پاهایت را جمع کن!

ایسنا، سهیلا صدیقی: «آزار جنسی» محدوده وسیعی از رفتارها را در بر می‌گیرد. از مزاحمت‌های خیابانی گرفته تا سو استفاده و تجاوز جنسی. آزار می‌تواند در شرایط مختلفی اتفاق بیفتد. مثلا در مدرسه، دانشگاه، محل کار و یا حتی در تاکسی و اتومبیل‌های مسافربر. بله؛ حتی در تاکسی!

بانوی شهرداری که نیامده رفت!

دانا-سمانه شاد دل که با انتخابش رسانه‌‌ها ورود زنان به چرخه مدیریت شهری را به فال نیک می‌‌گرفتند، در عرض چند روز برکنار شد. انتخابات شورای شهر زنجان پس از کش و قوس‌‌های فراوان و اعتراضات گسترده کاندیداها به نحوه عملکرد هیئت عالی نظارت شهرستان، استان و هیئت اجرائی که دامنه این اعتراضات تا مجلس هم کشیده شد، تائید گردید و شاید امروز به‌‌ خوبی می‌شود نظرات کسانی که به ترکیب شورا نقد داشته و معتقد بودند که برخی از اعضای آن به دنبال منافع شخصی خود هستند را به خوبی درک کرد.

نحوه بیمه پردازی بیمه های اختیاری، مشاغل آزاد و زنان خانه دار

مهر-مدیرکل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، شرایط و نحوه بیمه پردازی برای متقاضیان بیمه های اختیاری، صاحبان حرف و مشاغل آزاد و زنان خانه دار را تشریح کرد. منصور آتشی اظهار داشت: در قانون تامین اجتماعی برای پوشش بیمه ای افرادی که مدتی به واسطه اشتغال تحت پوشش بیمه اجتماعی بوده اما به دلیل عدم اشتغال، از پوشش این بیمه خارج شده اند، تدابیری اندیشیده شده است به نحوی که این گونه اشخاص با دارا بودن حداقل ٣٠ روز سابقه پرداخت حق بیمه، بتوانند بیمه خود را به طور اختیاری ادامه دهند.

اجرای طرح «ثبت الکترونیکی طلاق» با هدف جلوگیری از طلاق در کشور

رادیو فردا- رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که «طرح ثبت الکترونیکی طلاق» با هدف جلوگیری از طلاق در مشهد اجرا شده و این سازمان قصد دارد این طرح را در کل کشور اجرا کند. به گزارش خبرگزاری ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی روز یکشنبه پنجم شهریور، در یک نشست خبری گفت که این سازمان «طرح ثبت الکترونیکی طلاق» را به صورت آزمایشی در مشهد اجرا کرده و پس از اجرای آن به میزان ۸.۱ درصد از میزان طلاق‌ها و به میزان ۳۰ درصد از مراجعات به دادگاه‌ها کاهش پیدا کرده است.

فرنگیس یگانگی، مادر صنایع دستی ایران

ایران وایر- طاهره تسليمى، شهروند خبرنگار- با آن که برای پا گرفتن «شورای عالی زنان ایران» و حق رای آن ها تلاش زیادی کرد اما تلاش برای حفظ و معرفی صنایع‌دستی و هنرهای ایرانی، نام «فرنگیس یگانگی»(شاهرخ) را در تاریخ ثبت کرده است. بی‌دلیل نیست که بنیان‏گذار «سازمان زنان زرتشتی» را به عنوان مادر صنایع دستی وهنرهای ملی ایران می‌شناسند.فرنگیس یگانگی در خانواده‌ای سیاسی و فرهنگی به دنیا آمد. مادرش، «فیروزه فرهی» بود و پدرش، «ارباب کیخسرو شاهرخ»، مشروطه‌خواهی آزادی‌خواه و نماینده تاثیرگذار ۱۰ دوره از مجلس شورای ملی.

واگن ویژه بانوان در قطارهای انگلستان؟

فردا- یک مقام بریتانیایی خواستار جدایی زنان از مردان در واگن قطارهای حمل و نقل عمومی در این کشور شد.روزنامه تلگراف انگلستان به نقل از کریس ویلیامسون نماینده پارلمان انگلیس نوشت: چنین پیشنهادی به خاطر تامین امنیت برای زنان به ویژه با توجه به افزایش تعدی جنسی به بانوان در قطارهای انگلستان در پنج سال گذشته مطرح شده است. پلیس انگلستان می گوید در سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ میلادی ۱۴۴۸ تجاوز جنسی به وقوع پیوسته که در مقایسه با سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ که فقط ۶۵۰ مورد تجاوز بود، افزایش چشمگیر داشته است.

انتخاب زن ایرانی در پروژه ناسا

ایلنا- یاسمین مقبلی شهروند ایرانی امریکایی ساکن آمریکا به عنوان یکی از اعضای گروه فضانوردی برای پروژه سفر به مریخ انتخاب شده است. به نقل از نشریه آمریکایی «نیویورکر»، یک زن ایرانی‌الاصل ساکن آمریکا به نام «یاسمین مقبلی» یکی از آخرین کاندیداهای سفر به مریخ ناساست. مقبلی که از پدر و مادری ایرانی در آلمان در دهه ۱۹۷۰ متولد شده فارغ التحصیل‌ ام آی تی آمریکاست. او یکی از اولین کاندیدا‌های ناسا برای پروژه سفر به مریخ است که ریشه خاورمیانه‌ای دارد و یکی از معدود مهاجرانی است که در این برنامه ناسا حضور پیدا کرده است.

سَرَک‌کشیدنِ زنان از اندرونی؟ از «یا روسری یا توسری» تا «چادر اجباری» نویسندگان: مهسا اسدالله‌نژاد، یگانه خویی

جهان زنان- نظم پساانقلابی بعد از آنچه که به «انقلاب اداری» موسوم است، تثبیت شد. به نظر می‌رسد این نظم با کنترلِ بدن‌هایِ مخالفانِ نظم مطلوب از یک‌سو و زنان از سوی دیگر سازوکار مداخله‌گری خود در اداره‌ی امور جامعه را پیش بُرد. در واقع از همان ابتدایِ انقلاب این مسئله که زنان باید در جامعه چگونه حاضر شوند، محل مناقشه‌ی نیروهایِ اسلام‌گرا و چپ‌گرای هنوز موجود بود.[۱]در این میان لیبرال‌هایِ دولتی و غیردولتی کم‌‌وبیش با حضورِ «اسلامیِ» زنان در ادارات و ارگان‌هایِ رسمی کنار آمده بودند.

اخلاق متفاوت فمنیست‌ها

الف- دکتر علی غزالی‌فر-سابقات اسب‌سواری داربی سال ۱۹۱۳ انگلستان است. خانمی به اسم امیلی دیکسون این‌بار دست به کار هولناکی زد. پیش از این هم، او و سایر خانم‌های هم‌فکرش برای آن‌که، در انگلستان، زنان حق رأی به‌دست آورند، از راه‌های قانونی ناامید شده بودند و به مرحله عمل رسیده بودند. در انواع سخنرانی‌ها و گردهمایی‌های سیاستمداران شرکت می‌کردند و جیغ می‌زدند و نعره می‌کشیدند. با پتک شیشه‌های مغازه‌ها را می‌شکستند. اعتصاب غذا می‌کردند. با پلیس درگیر می‌شدند. به وزیران دولت حمله می‌کردند و به آنها لگد می‌زدند. گاهی لگدشان بقدری خوب و محکم بود که وزیر را بر زمین می‌انداختند و بسیاری کارهای دیگر از این نوع. اما آن روز امیلی دیکسون یک‌باره از جایگاه تماشگران بیرون جست و به میدان مسابقه رفت و، در برابر چشم همگان، خود را به زیر اسب‌های قوی مسابقه انداخت که سخت می‌تاختند. او را زیر گرفتند و رفتند. سم‌های قدرتمند اسب‌ها بدن او را درهم‌کوبیدند و خرد کردند. امیلی مرد.

الهیات فمینیستی از نگاه مارگارت فارلی

ایران زن- سیدمحمدحسین چاوشیان- در معیارها و ارزیابی‌های الهیاتی مسیحی، طبیعت زنان بر مبنای دوگانگی اساسی در نگاه به انسانیت بوده است. زنان و مردان به‌عنوان دو قطب متضاد با یکدیگر قلمداد می‌شدند، نمایش بدن و ذهن؛ احساس و عقل؛ فعال و منفعل؛ وابسته یا مستقل…که در همه این‌ها زن به‌عنوان قطب مادون و تحت سیطره مردان شناسانده می‌شد. علاوه بر این، زنان نماد اغواگری، فریب، ذات پلید و شیطانی قلمداد می‌شدند.

بنت‌الهدی صدر، مبتکر حضور روحانی زن در کاروان‌های حج

خبر آنلاین- حسام‌الدین حقیقیان-یکی از نوآوری‌های شهیده بنت‌الهدی صدر حضور در کاروان‌های حج به عنوان عالم ویژه بانوان بود. او در سال‌هایی که امکان برایش فراهم می‌شد در این سفر نورانی حضور می‌یافت و علاوه بر آموزش احکام و پاسخگویی به سؤالات شرعی خاص زنان از فرصت کم‌نظیر حج برای تعلیم، تربیت و ارشاد بانوان مسلمان نیز بهره می‌گرفت.

زنان از فعالیت‌های فیزیکی طولانی، کمتر خسته می‌شوند

میزان- یک مطالعه منتشر شده در مجله “فیزیولوژی، تغذیه و متابولیسم کاربردی” نشان می‌دهد که عضلات زنان می‌تواند فعالیت عضلانی طولانی تر را تحمل کند و باعث شود تا خستگی کمتری را نسبت به مردان با توانایی‌های ورزشی مشابه تجربه کنند.مردان ممکن است سریع‌تر و قوی‌تر باشند اما علم می‌گوید عضلات زنان می‌تواند فعالیت‌های طولانی‌تر را تحمل کند و زنان از فعالیت‌های فیزیکی طولانی، کمتر خسته می‌شوند.

هیچ اداره‌ای احوال زینب را ثبت نمی‌کند

شهروند-ویدا ربانی| این گزارش می‌توانست خاطره یک سفر شیرین به چابهار باشد. اگر هنگامی‌که سفر داشت با تصویر زیبای «دریابزرگ» که آن روز سخت مواج بود و پسربچه‌های بلوچی که شادمانه آب‌تنی می‌کردند، پایان می‌یافت. آن‌جا که تصمیم گرفتیم حالا که به مناطق محروم چابهار بسیار نزدیک شده‌ایم، نزدیک‌ و نزدیک‌تر شویم و با آنها گفت‌وگو کنیم. تصویر چابهار زیبا شکست. خودرو که پیچید، توی کوچه‌های خاکی «پشت دادگستری» دیگر خبری از ویلاهای طرح رومی کنار دریا نبود. زاغه بود و خانه‌هایی با بلوک‌های سیمانی که نامنظم و گاه بی‌ملاط روی‌ هم چیده شده بودند با سقف‌هایی از الوار، پتوهای کهنه و مشما. «پشت دادگستری» کنایه نیست نام یکی از محروم‌ترین محله‌های ایران است.

افزایش حداقل سن ازدواج؛ طرحی برای تشدید بحران پیری ایران

کیهان- از مهمترین عواقب افزایش حداقل سن ازدواج بالا رفتن سن ازدواج و درنتیجه تشدید بحران پیری جمعیت کشور است؛ آن‌هم در شرایطی که اسناد بالادستی نظام به کاهش سن ازدواج جوانان تاکید بسیار می‌کند. ازدواج پیوندی است که زمینه ساز تشکیل مهمترین نهاد زندگی اجتماعی یعنی خانواده می‌شود؛ پیوندی که در شریعت اسلام بر آن تأکید بسیار شده تا جایی که حفظ نیمی از دین به ازدواج پیوند خورده است.

جایگاه تعریف شده‌ای برای امنیت زنان در مدیریت شهرها نداریم

قدس آنلاین- «لازمه مدیریت شهری تأمین امنیت شهروندان است، اما جایگاهی برای امنیت زنان در برنامه‌های مدیریت شهرها دیده نمی‌شود.» رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: گرچه کشور ما برای زنان امن محسوب شده و شاهد خشونت‌های جدی علیه آن‌ها نیستیم، اما باید توجه داشت وقتی صحبت از امن بودن شهرها می‌شود بحث این نیست که زنان در تاریکی شب مورد تعرض قرار نگیرند، بلکه توجه به مقوله نبود امنیت برای زنان یعنی این گروه در برخی موارد در فضاهای عادی جامعه و در کنار مردان احساس امنیت نمی‌کنند.

خطر مرگ هنگام زایمان در دختران زیر ۱۵سال ۵برابر است

میدان- عضو انجمن زنان و مامایی کشور می‌گوید خطر مرگ در دختران زیر ۱۵ سال هنگام زایمان ۵ برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲ برابر زنانی است که بعد از ۲۰ سالگی زایمان می‌کنند. فرشته سربازی در رابطه با ازدواج دختران در سنین پایین گفته از نظر طب مامایی، بارداری در سنین زیر۱۹ سال و بالای ۳۴ سال به عنوان حاملگی‌های پرخطر تلقی می‌شوند. عوارض بارداری و زایمان دومین علت مرگ دختران زیر ۱۹ سال در جهان است؛ همچنین فرزندان مادران زیر ۱۹ سال در مقایسه با مادران ۲۰ تا ۲۴ سال با خطر بالاتری از مرگ مواجه‌اند.

نخستین شهردار زن استان آذربایجان شرقی: باور مردانه را در شهرداری تغییر دادم

رسانه- اندیشه- زن- نجمه جمشیدی- نظام مردسالارانه حاکم بر کشور سهم اندکی به زنان در مدیریت شهری داده است. تعداد انگشت‌شمار شهرداران زن در ایران گواه روشنی بر این مساله است. به‌گفته روحانی« مگر می‌شود کشوری پیشرفت کند و نیمی از مردم در خانه بمانند. این چه تفکری است که اخلاق و امنیت زن در داخل خانه تامین می شود، آن هم خانه ای که درش دو قفله باشد. زن، قومیت و جنسیت مشکل نیست».

آرایشگاه یا آزمایشگاه؛ طبابت یا آرایشگری/ حیازدایی زیر سایه آرایشگاه های زنانه و غفلت مسئولان

آرمان زنان- درست در سال گذشته بود که چند زن به دلیل خونریزی های زیاد و استفاده از وسایل غیر استریل در آرایشگاه ها سر از بیمارستان درآوردند و گاهی تا مرگ جانشان به خطر افتاد. مادربزرگم می گفت در زمان های قدیم وسایل آرایشگرها یک بالش بود با یک قیچی و چاقوی کوچک. زنان آن روزها ابروها را با وسمه رنگ می کردند و موها را با حنا؛ اما صدای مدرنتیه که در همه جا پیچید و آرایشگاه ها و آرایشگران را هم به تسخیر کشید.

زنان از وضعیت گذران اوقات فراغت خود رضایت ندارند/ اهمیت تشکیل شبکه‌های زنانه

مهرخانه- در همه دنیا و از جمله کشور ما محیط‌های خرید به‌تدریج تبدیل به محیط‌های زنانه می‌شوند. مخصوصاً در شهرهای بزرگ که مراکز خرید و پاساژها زیاد هستند زنان نه تنها برای خرید بلکه برای پرسه‌زنی و گشت‌زنی از این فضاها استفاده می‌کنند. البته، این اقدام محاسنی دارد؛ از این جهت که فرد می‌تواند از فضای آزاد استفاده می‌کند اما برخی از مواقع ممکن است این کار با برخی حرکات و رفتارهای آسیب‌زا همراه باشد. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: بهترین راه کاهش آسیب‌های ناشی از این اتفاق، تشکیل شبکه زنان از طریق مساجد، هیأت‌ها و گردهمایی‌های زنان است تا زنان بتوانند اوقات خود را با هم بگذرانند و دور هم باشند.

اجرای الگوی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور

همشهری- ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران که از سال۸۶ فعالیت خودش را آغاز کرده امروز به‌عنوان الگویی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در دیگر شهرها شناخته شده است. از دو‌سه سال قبل برخي استان‌ها ازجمله اصفهان و خراسان جنوبي خواستار دريافت شيوه و الگوي كار ستاد براي اجرا در استان خود شدند و اين ارتباط هم‌اكنون شكل گرفته است. عبدالرضا رحماني فضلي، وزير كشور نيز‌ ماه گذشته در جلسه‌اي كه با حضور زنان كارآفرين شناخته شده كشور و مديران كل بانوان استانداري‌ها برگزار شد ضمن لزوم توجه و حمايت بيشتر از زنان كارآفرين، بر بهره‌مندي ديگر استان‌ها از الگوي ستاد توانمندسازي زنان سرپرست خانوار شهرداري تهران نيز تأكيد كرد.

خشونت خانگی و سکوت دربرابر آن

بیدار زنی- غزال مرادی- در چند روز گذشته وقتی در خبرها ماجرای حمید صفت را خواندم یک مسئله بیش از هر چیز دیگری ذهنم را به خود مشغول کرد اگر قربانیان خشونت خانگی می‌دانستند که با سکوت خود چه فجایع دیگری را باعث می‌شوند آیا بازهم سکوت می‌کردند؟ خشونت خانگی یکی از شایع‌ترین نوع خشونت علیه زنان است که در بیشتر موارد توسط شریک زندگی صورت می‌گیرد.[۱] بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته خشونت خانگی بیش از بیماری‌هایی نظیر سرطان و تصادف سبب از بین رفتن زنان می‌شود [۲] خشونت علیه زنان به هر شکل محصول فرهنگ مردسالار است که در آن مردان هم برنهادهای اجتماعی و هم بر جسم زنان کنترل دارند.

پیگیری پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار بدون وثیقه و ضمانت بانکی

ایسنا- مشاور امور زنان سازمان بهزیستی کشور گفت: تامین مالی خرد ویژه زنان سرپرست خانوار را با کمک بانک کشاورزی در سازمان بهزیستی پیگیری می‌کنیم تا این زنان بتوانند بدون وثیقه و ضمانت بانکی از طریق تجمیع با یکدیگر، مشاغل خرد را راه اندازی کنند.

سایت «حامی بانو» راه اندازی شد

شفاف، سایت «حامی بانو» با حضور استاندار تهران و ابتکار معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور عصر امروز در استانداری تهران رونمایی شد. هاشمی استاندار تهران در همایش صمیمی فعالان اقتصادی و رونمایی سایت «حامی بانو» با اشاره به آنکه ایران دارای منابع طبیعی بسیار گسترده‌ای است گفت: هر چند کشورمان دارای منابع طبیعی بسیار گسترده‌ای است اما مهمتر از همه آنها وفور نیروی انسانی در کشور است که این عامل به عنوان عامل توسعه کشورها در نظر گرفته می‌شود

شبکه‌های اجتماعی بزرگ‌ترین دلیل طلاق‌های عاطفی

آرمان زنان- ک نخستین جشنواره رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی در باغ غدیر اصفهان برگزار شد.مجید شریفی‌فر، جامعه‌شناس طلاق عاطفی را مشکل بزرگ جامعه امروز دانست و بیان کرد: در جامعه امروز برخی خانواده‌ها با هم زندگی می‌کنند اما با یکدیگر ارتباط عاطفی ندارد و شبکه‌های اجتماعی بزرگ‌ترین دلیل این طلاق‌های عاطفی است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی نیاز به قانون‌گذاری دارد، گفت: هنگامی‌که قانون برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی گذاشته می‌شود همه خانواده باید به آن اهمیت دهند، نمی‌شود پدر قانونی وضع کند اما خودش آن را رعایت نکند.

سهم ۹ درصدی بانوان در شوراهای اسلامی استان تهران + اسامی اعضای شوراهای اسلامی شهرستان‌های تهران

دانا- با نگاهی کلی به لیست اسامی ۱۷۶ عضو شورای شهر به حضور ۹ درصدی بانوان پی می‌بریم و با ۲۷ سرپرست شهرداری شهرستان‌های استان تهران آشنا می‌شویم.شوراهای اسلامی شهر و روستا شوراهایی هستند که در شهرها و روستاهای ایران به‌طور جداگانه با رای مردم همان حوزه انتخاب می‌شوند. شورای هر استان از نمایندگان منتخب شوراهای شهرستان‌های تابعه هر استان تشکیل می‌شود.

سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان اردبیل: ۷ درصد!

درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان اردبیل نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۷ درصد است. استان اردبیل با ۲۶ شهر، جمعا ۱۴۰ کرسی در شورای شهرها دارد که ۱۳۱ کرسی آن به مردان و تنها ۹ کرسی آن به زنان تعلق گرفته است.

آیا زنانی که عهد‌ه‌د‌ار ریاست شورای شهر شد‌ند‌، عملکرد‌ موفقی را پیش‌رو د‌ارند‌؟

شرق- فاطمه صفری- اگرچه زنان د‌ر کابینه د‌ولت د‌وازد‌هم سهم چند‌انی را به خود‌ اختصاص ند‌اد‌ند‌ اما د‌ر شورای شهر توانستند‌ عرض اند‌امی کرد‌ه و جایگاه خود‌ را تثبیت کنند‌. تثبیتی که این‌روزها با د‌نبال کرد‌ن نام رؤسای شورای شهر‌ها متوجه این مهم می‌شویم، چراکه تاکنون نام هفت زنی که ریاست شورای شهرشان را به د‌ست گرفته‌اند‌، به چشم می‌خورد‌. اما مقوله‌ای که بر جاذبه این موضوع می‌افزاید‌ ریاست زنان د‌ر شهر‌هایی نظیر زنجان و سیستان‌وبلوچستان است، شهر‌هایی که حضور زنان د‌ر عرصه و مناصب مختلف کمتر به چشم می‌خورد‌ که می‌توان به‌عنوان شهر‌های سنتی از آنان یاد‌ کرد‌ و اکنون ریاست د‌ر عرصه شهری به بانوان سپرد‌ه شد‌ه، بانوانی که سن‌و‌سال بالایی هم ند‌ارند‌. اکنون ممکن است این سوال برای هرکسی پیش‌ آید‌ که آیا این د‌سته از بانوانی که بر مسند‌ ریاست تکیه زد‌ند‌ می‌توانند‌ عملکرد‌ خوبی را از خود‌ به نمایش بگذارند‌؟

تفاوت سهم زنان ایران از مدیریت شهری از حرف تا عمل

شهروند- نشست علمی-‌تخصصی حضور نمایندگان جامعه مدنی در شوراها و تأثیر اين حضور بر زندگی روزمره زنان، دوشنبه گذشته در انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار شد. سخنرانان و تحلیلگران حاضر در این جلسه دکتر فاطمه صادقی (پژوهشگر حوزه سیاسی و زنان)، امیر یعقوبعلی (فعال اجتماعی) و ساراپارساخو (استاد دانشگاه و کاندیدای مستقل شورای شهر و عضو حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان) بودند.

تلاش دولت افغانستان برای آشنایی دختران با دوران قاعدگی

بی‌بی‌سی- دولت افغانستان تلاش‌های جدیدی را آغاز کرده تا دختران افغان را با دوران قاعدگی (پریود) آشنا ساخته و به آنان در این زمینه در مدرسه/مکتب و خانه آموزش‌های لازم دهد. این برنامه زیر نام “تجلیل و حمایت از حفظ الصحه (بهداشت فردی) دختران مکاتب” توسط وزارت آموزش و پرورش (معارف) آغاز شده و قرار است که این موضوع وارد متون درسی دختران شده تا به آنها آموزش داده شود که این روند یک پدیده طبیعی است.

جزئیات رسیدگی به پرونده قاتل سریالی زنان در بندرعباس
مهر: معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان جزئیات قتل و قطعه قطعه کردن دو زن را توسط قاتل سریالی تشریح کرد به گزارش دادگستری هرمزگان، جاوید امانی اظهار داشت: به دستور مقام قضایی کارآگاهان پلیس جنایی در پی اعلام مفقودی دو زن در شهرستان بندرعباس ، رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار داده و پس از انجام تحقیقات فنی و پلیسی پرده از راز این جنایت ها برداشته شد.وی در ادامه افزود: خانواده زنی ۳۵ ساله که مدیر یکی از رستوران های واقع در مجتمع تجاری ستاره جنوب بندرعباس بوده است با مراجعه به مأمورین انتظامی از مفقود شدن او خبر داده اند که پس از بررسی های به عمل آمده مشخص گردید این زن ۲ روز پیش از مفقود شدن با مردی جوان به نام محمدرضا مکالمات تلفنی داشته است.
چرا نرخ ثبت‌نام پسران در آزمون سراسری نسبت به دختران پایین است؟

فارس- سیدمحمد سیدعلوی دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی دانشگاه ارومیه در یادداشتی به بررسی و تحلیل علت بیشتر بودن دخترها نسبت به پسرها در کنکور پرداخت.

بهره‌برداری از خوابگاه ویژه زنان راننده اتوبوس‌ برون‌شهری

مهر- نخستین خوابگاه ویژه بانوان راننده اتوبوس در پایانه جنوب تهران راه‌اندازی شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت. علیرضا صادقی، مدیرعامل سازمان پایانه‌ها با اعلام این خبر گفت:با وجود این‌که ساخت خوابگاه رانندگان در پایانه‌های مسافری تهران، از سال‌ها پیش موردتوجه بوده و خوابگاه‌های مجهزی در اختیار آقایان قرار گرفته، اما متاسفانه برای شش راننده خانم امکاناتی برای استراحت مهیا نشده بود و تاکنون استراحتگاه مناسب و درخور شأنی نداشتند.

سَرَک‌کشیدنِ زنان از اندرونی؟

ما زنان- فشار دربرابر تغییر فرمِ پوشش اسلامی در جامعه رفته‌رفته از «یا روسری یا توسری» به «گشتِ ارشاد» تغییر کرد و ماجرای «پاک‌سازی» جامعه از زنانِ غیرمحجبه صورتِ «ارشادی» و «تبلیغی» جهتِ سربه‌راه‌کردنِ ایشان را پیدا کرد، اما حضور زنان در نهادهای رسمی عملاً هیچ شکلی از تساهل و تسامح را تجربه نکرد و رعایتِ «حجابِ برتر» یا همان چادر چنان با قدرت ادامه یافت…/

خیز زنان برای تحصیلات تکمیلی

وکیل ملت: امروزه زنان به‌عنوان بخش عمده‌ای از جمعیت دانشجویی کشور نقش مهمی را در آموزش عالی، توسعه توانمندی و مهارت‌های ویژه در آن ایفا می‌کنند. مشارکت زنان در این حوزه طی دو دهه اخیر از رشد چشمگیری برخوردار بوده است. در حال حاضر ۵۶‌درصد از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی کشور را زنان تشکیل می‌دهند. از این میان، سهم دختران از کل دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی به ۵۳‌درصد، در رشته‌های علوم انسانی به ۵۸‌درصد و در گروه‌های علوم پایه به ۶۹‌درصد رسیده است. در حالی که آمارهای سال ۱۹۷۷ تنها ۴/۳۵ درصد حضور دختران را در مدارس نشان می‌دادند، اما این آمار با رشد ۱۳‌درصدی تا سال ۲۰۱۳ به ۴/۸۴ در مقطع متوسطه رسیده است.

مبلّغ سعودی برای زنان تاریخ انقضا تعیین کرد!

افکارنیوز، “ماجد الفهد” مبلغ وهابی سعودی و استاد جنجالی دانشگاه “اسلامی” معتقد است که زنان بر خلاف مردان دارای تاریخ انقضا هستند و مدت اعتبار آنها پایان می یابد! وی که دارای چهار همسر است، تاکید کرد که تصمیم دارد بار دیگرازدواج کند. الفهد در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: شکر خدا من از ۲۰ سال پیش دین خود را با ازدواج با چهار زن کامل کردم و اگر خدا بخواهد، در فکر تجدید فراش هستم، چون زنان برعکس مردان، دارای تاریخ انقضا هستند!

اعتراض به نادیده گرفتن زنان فیلم‌ساز در ونیز

قانون- حضور کمرنگ زنان در جشنواره فیلم ونیز با اعتراضاتی همراه شده است که از دیدگاه مدیر جشنواره وارد نیست. در سالی که پتی جنکینز با فیلم «زن شگفت‌انگیز» به انحصار مردان پشت دوربین فیلم‌های موفق ابرقهرمانی پایان داد، ایلدیکو انیدی با فیلم «درباره روح و تن» خرس طلایی جشنواره برلین را از آن خود کرد و سوفیا کاپولا با فیلم «فریب‌خورده»‌ در جشنواره کن درخشید و بهترین کارگردان شد، جشنواره ونیز هنوز باشگاهی مردانه است.

تفاوت بیولوژیک زن و مرد” یا تبعیض ریشه‌دار؟”

ساد- فرناز سیفی- و جنسیت‌زده‌ای که یکی از کارکنان مرد «گوگل» منتشر کرد، پایان نگرفته است. جیمز دامور، در نامه‌ ۱۰صفحه‌ای که به گروه پرشماری از مدیران و مسئولان گوگل ایمیل کرد، مدعی شد که تفاوت دستمزد و موانعی که از پیشرفت کاری زنان در فن‌آوری جلوگیری می‌کند«طبیعی» و ناشی از «تفاوت‌های بیولوژیک مرد و زن» است. بعضی از کارمندان گوگل این همکار را به جنسیت‌زدگی متهم کردند و مدیران گوگل بالاخره تصمیم به اخراج او گرفتند.

تغییر قانون هنوز به خانه‌ها نرسیده است

جهان زن- نعیمه دوستدار- روزنامه‌ها نوشتند که زنی اهل کراچی و مادر ۹ فرزند از شدت ضربه‌های تازیانه به سختی مجروح شده است. او یک بار از برادر همسرش به بهانه بی‌احترامی کتک خورده بود. بار دوم همسرش به بهانه آماده نشدن غذا سر موقع او را تنبیه کرده بود. در لاهور مادری دختر ۱۸ساله‌اش را به علت خشم خانواده از ازدواج با مردی که خودش انتخاب کرده بود، کشت. در موری پنجاب اعضای خانواده دخترشان را که یک معلم مدرسه ۱۹ساله بود، برای رد کردن ازدواج اجباری به قتل رساندند. خبر قتل قندیل بلوچ، مدل مشهور پاکستانی، به دست برادرش در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب گسترده‌ای داشت.

آموزش دفاع شخصی به زنان جوان هندی توسط راهبه‌های کونگ‌فوکار

باشگاه خبرنگاران جوان- با افزایش آمار خشونت جنسی علیه زنان هندی، راهبه‌های بودایی این کشور هنر‌های رزمی خود را به زنان جوان آموزش می‌دهند. جمعی از راهبه‌های بودایی شهر «لِه» از توابع استان «لداخ» در ایالت جامو و کشمیر، به آموزش تکنیک‌های دفاع شخصی و کونگ فو به زنان جوان روی آورده‌اند.

خبرهای ورزشی

خزانی: برای مردان ولاسکو می‌آورند برای زنان مایدا!

ایسنا- مربی پیشین تیم های ملی پایه با تغییرات و کنار گذاشته شدند بازیکنان قدیمی موافق است اما مدعی است از افرادی در والیبال زنان استفاده می شود که هیچ جایی در والیبال مردان ندارند. نسرین خزانی درباره تغییرات به وجود آمده در تیم‌ ‌ملی والیبال بانوان، بیان‌ کرد: بازیکنانی که برای مسابقات انتخابی قهرمانی زنان جهان به تیم‌ ‌ملی دعوت شده‌اند کم تجربه نیستند و هر یک در مسابقات امید و جوانان در اردوهای ملی حضور داشته‌اند. تغییرات به وجود آمده در تیم‌ ‌ملی به موقع بود و این اتفاق باید رخ می داد.

سلطانی فر: پرهیز از جنجال در موضوع حضور بانوان در ورزشگاه ها امری ضروری است

انتخاب- وزیر ورزش و جوانان معتقد است برای حضور بانوان در ورزشگاه ها به صبر، حوصله و گذر زمان نیاز است ضمن این که باید از جنجال پرهیز کرد. مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در گفت و گو با رادیو ورزش در ارزیابی عملکرد دولت یازدهم در حوزه ورزش اظهار داشت: بنده به عنوان اولین وزیر دولت یازدهم معرفی شدم اما از مجلس نهم رای نیاوردم. بالاخره خداوند به بنده عنایت کرد تا فرصت خدمت در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را پیدا کردم و ۳ سال با این سازمان همکاری داشتم. با صلاحدید رئیس جمهور در ۹ ماه پایانی دولت یازدهم مجدداً به عنوان وزیر ورزش و جوانان به مجلس معرفی شدم.

مربی آلیش زنان: امید زیادی به کسب مدال در بازی‌های داخل سالن داریم

ایسنا-ملیحه فضلی با توجه به عنوان نایب قهرمانی جهان آلیش بانوان عنوان کرد: امید زیادی برای کسب مدال در بازی‌های داخل سالن آسیا وجود دارد. مربی آلیش درباره آمادگی ملی‌پوشان برای حضور در بازی‌های داخل سالن آسیا، بیان‌ کرد: ملی‌پوشان نسبت به سالهای گذشته از نظر آمادگی جسمانی و تکنیکی در شرایط بهتری قرار دارند و ان‌شاء‌الله برای کسب مدال طلا خواهیم رفت. نفرات اعزامی به مسابقات در اردوی بعد که ۱۳ تا ۲۳ شهریور ماه برگزار و متصل به اعزام بازی‌های داخل سالن است اعلام خواهند شد.

زنان زيادي!

قانون- به گوش رسيدن زمزمه‌هايي مبني بر انحلال تيم فوتبال بانوان «آينده‌سازان ميهن نجف آباد»، جامعه ورزش بانوان را چندان متعجب نكرد زيرا اين اولين بار نبود كه حرف از منحل شدن تيم‌هاي ورزشي بانوان به ويژه تيم‌هاي فوتبال به ميان مي‌آمد. رشته‌اي كه هرچقدر در بخش مردان از ليگ مدون و برنامه‌ريزي‌شده‌اي بهره‌مند است، در بخش بانوان هر روز با يك معضل جديد مواجه مي‌شود. كمي به عقب كه برگرديم، مي‌بينيم كم نبودند تيم‌هاي فوتبال زناني كه بعد از مدتي فعاليت و حضور در ليگ برتر ، عطاي تيم‌داري را به لقايش بخشيدند و ديگر اثري از آن‌ها باقي نماند. كوتاه بودن عمر تيم‌داري باشگاه‌ها در فوتبال بانوان را شايد بتوان بزرگ‌ترين دغدغه اين روزهاي فوتبال دانست. دغدغه‌اي كه در صورت سروسامان نگرفتن، چرخه بازيكن‌سازي را مختل خواهد كرد و تاثيرات مخرب ِ مستقيم روي روند رشد تيم ملي فوتبال خواهد گذاشت.

«الهام فرهمند»؛ دیوید بکهام فوتبال زنان ایران

همشهری- «الهام فرهمند» یکی از بازیکنان برجسته تیم ملی فوتبال زنان‌ که در تیم آینده‌سازان میهن نجف‌آباد توپ می‌زند، نمونه‌ای از هزاران استعدادی است که با مشکلات این رشته دست و پنجه نرم می‌کند‌ اما هیچگاه از مسیری که در پیش گرفته دست بر‌نمی‌دارد.خیلی از زنان و دختران کشور ما هستند که به فوتبال به‌عنوان یکی از علایق ورزشی خود نگاه می‌کنند و حتی برخی از آنها در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی هم رسیده‌اند‌ اما وقتی پای صحبت آنها می‌نشینیم از امکانات کم و محدودیت‌های فوتبال بانوان می‌گویند.

سلیمانی: به دنبال مطرح کردن تیم ملی والیبال نشسته زنان در جهان هستیم

ایسنا- سرمربی تیم ملی والیبال نشسته زنان گفت: با اعمال یک‌سری تغییرات و جوان‌گرایی در تیم ملی والیبال نشسته بانوان به دنبال کسب بهترین نتیجه در مسابقات جهانی هلند هستیم.

ورود به ورزشگاه‌ها در اولویت مسائل زنان نیست/ مشکل زنان کشور گم‌شدن زنانگی در دنیای امروز است

آنا- دکتر ابراهیم فیاض ،عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اولویت‌های پیگیری معاونت امور زنان و خانواده را مورد بررسی قرار داد و گفت: زنان امروز نقش‌های اجتماعی و زنانگی خود را فراموش کرده‌اند و معاونت امور زنان ریاست جمهوری باید به دنبال احیای این نقش‌ها باشد.

فدراسیون وعده حضور زنان در بازی‌های بین‌المللی را اجرایی کند

ایسنا- فریده هادوی بر این باور است، فدراسیون بسکتبال با برنامه‌ریزی برای حضور تیم ملی در مسابقات به هیاهوی حاصل از کسب مجوز حجاب جامه عمل بپوشاند. سرمربی بسکتبال بانوان پس از پایان دومین مرحله اردوی تیم ملی بسکتبال بانوان پس از کسب مجوز حجاب بیان کرد: مرحله دوم اردو نیز خوب برگزار شد و انگیزه بازیکنان نسبت به گذشته بالاتر رفته است چرا که پس از کسب مجوز حجاب امید دارند که از مهرماه بتوانند در میادین بین‌المللی حضور رسمی داشته باشند و فدراسیون باید تلاش کند تا این وعده اجرایی شود.

دروازه بان مازندرانی بهترین دروازه بان زنان آسیا

خبرگزاری صدا و سیما،دروازه بان مازندرانی عنوان بهترین دروازه بان مسابقات فوتبال دختران زیر ۱۵ سال کافا آسیا را به خود اختصاص داد. مدیر روابط عمومی هیئت فوتبال مازندران گفت: رقابت‌های فوتبال دختران زیر ۱۵ سال کافا آسیا از ۵ شهریور با حضور تیم های ازبکستان ، ایران ، قرقیزستان و تاجیکستان برگزار شد که ملی پوشان کشورمان با تساوی برابر قرقیزستان ، برد برابر تاجیکستان و شکست برابر ازبکستان به عنوان نایب قهرمانی این دوره از بازی‌ها دست یافتند.

محدودیت عجیب زنان برای شرکت در لیگ بازی‌های رایانه‌ای

میدان- دوره سوم «لیگ بازی‌های رایانه ای ایران» در حالی قرار است به زودی برگزار شود که از پنج رشته این بازی‌ها زنان فقط مجاز به شرکت در دو رشته‌اند. لیگ بازی‌های رایانه ای ایران در پنج رشته کانتر استرایک: گلوبال آفنسیو، فیفا ۱۷، کلش رویال، کوییز آو کینگز و PES 17 برگزار می‌شود و ظاهرا زنان تنها مجاز به به شرکت در دو رشته کلش رویال و کوییز آو کینگزند.

بنابر آمارهای بین‌المللی، زنان بیش از ۴۰ درصد جامعه گیمری کشورهای توسعه‌یافته را تشکیل می‌دهند یعنی برخلاف آنچه اکثر گیمرهای مرد تصور می‌کنند، زنان تمایل مضاعفی به بازی‌های ویدیویی روی هر پلتفرمی و نه صرفا موبایل نشان می‌دهند.

نایب رییس بانوان دوومیدانی: کمیته ملی دو سهمیه برای زنان دوومیدانی کار در نظر گرفته است

ایسنا- با نزدیک شدن به آغاز بازی های داخل سالن آسیا نایب رئیس فدراسیون دو و میدانی از نحوه انتخاب دختران حاضر در لیستتیم ملی می گوید. تیم ملی دو و میدانی جمهوری اسلامی ایران اواخر ماه جاری راهی عشق آباد خواهد شد تا نمایندگان ایران در بازی های داخل سالن آسیا به میدان بروند. پس از جلسه سازمان تیم های ملی بنا بر این شد تا حسن تفتیان، رضا قاسمی، علی خدیور، حسین کیهانی، امیر مرادی، مسلم نیادوست، کیوان قنبرزاده، علی ثمری، سپیده توکلی و الهام کاکلی اردوی تیم ملی را برای حضور هر چه پر قدرت تر در این رقابت ها تشکیل دهند.

به اشتراک بگذارید