خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی ۱۰ تا ۱۶ شهریور۱۳۹۶

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی ۳ تا ۹ شهریور ۱۳۹۶
31 آگوست 2017
در دنیای زنان چه خبر؟ ۱۷ تا ۲۳ شهریور ماه ۹۶
14 سپتامبر 2017

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی ۱۰ تا ۱۶ شهریور۱۳۹۶

خبرهای سیاسی

مدیر کل بانوان استانداری تهران: زنان باید در مدیریت کشور مشارکت کنند

ایرنا- مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه زنان باید در مدیریت کشور نقش ایفا کنند گفت: مدیریت کشور تا زمانی که ترکیبی از دو جنس نباشد موفق نخواهد بود و باید تغییری ایجاد کرد و برای موفقیت مدیریت باید ترکیب دو جنس داشته باشیم.

فوت اولین زن عضو کابینه در جمهوری اسلامی

ساد- شهلا حبیبی اولین زنی که پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران به سمت مشاور رئیس جمهور منصوب شد، درگذشت. آیت الله هاشمی در سال ۱۳۷۰ برای خانم حبیبی، حکم مشاور ریاست جمهوری در امور زنان را صادر کرد. او اولین زنی بود که پس از انقلاب ایران به عنوان مشاور رئیس‌جمهوری وارد ساختار سیاسی شد و حکم گرفت. شهلا حبیبی به عنوان رئیس دفتر امور زنان هم فعالیت می‌کرد.

زني گريزان از مصاحبه

شرق- آمنه شيرافکن: شهلا حبيبي اهل مصاحبه نبود. چندباري براي گفت‌وگو پيگير بودم، يکي دو باري هم براي احوالپرسي به دفترش که روبه‌روي پارک ملت بود رفتيم؛ آخرين بارش با فريبا ابتهاج بود. قرار بود بار ديگر براي احوالپرسي روانه دفترش شويم که خبر آمد کوله‌بار از اين دنيا بربست و رفت. خبر درگذشت او ساعات پاياني روز گذشته در شبکه‌هاي مجازي پر شد. با شهلا حبيبي هر بار تا پاي انجام مصاحبه پيش مي‌رفتيم و سرآخر بازي را به‌هم مي‌زد و مي‌گفت: «هميشه سکوت کرده‌ام و حالا هم بهتر است ساکت باشم. حرف‌ها گاهي بدفهمي پيش مي‌آورد».

ابتکارخبرداد: تشکیل پارلمان زنان

آفتاب‌‌نیوز – معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به عرصه‌های حضور زنان که در تصمیم‌گیری‌ها بسیار مؤثر است گفت: دراین راستا، شکل‌گیری پارلمان زنان، اتفاقی ارزنده است که استان خراسان رضوی نخستین استانی است، که این کار در آن انجام می‌شود. معصومه ابتکار در نشست با اعضای سمن‌های خراسان رضوی اظهار کرد: خوشبختیم که در انتخابات اخیر، در شوراهای استان خراسان رضوی، ۲۰۹ نفر از بانوان در شوراهای شهرها و روستاها انتخاب و عضو شدند که این تعداد، نسبت به سال‌های گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است. این امر، نشان‌دهنده‌ حضور بانوان در عرصه‌ مدیریت شهری و روستایی است؛ عرصه‌هایی که حضور زنان برای تصمیم‌گیری در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و زیست‌محیطی بسیار مؤثر است.

کدخدایی: بررسی‌ها درباره موضوع رجل سیاسی ادامه دارد/ هنوز به جمع‌بندی نرسیدیم

ایسنا- سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه بررسی‌های اعضای شورای نگهبان در موضوع رجل سیاسی هنوز ادامه دارد گفت: هنوز به جمع بندی نرسیدیم. عباسعلی کدخدایی درباره آخرین وضعیت بررسی‌ها در موضوع رجل سیاسی گفت: بررسی‌های ما ادامه دارد، هنوز به جمع بندی نرسیدیم، چند جلسه‌ای دیگر نیاز است تا برای یررسی این موضوع داشته باشیم، ان‌شاءالله به نتیجه برسیم اعلام خواهیم کرد.

بررسی برنامه دولت دوازدهم در حوزه زنان و خانواده

ایران زنان- در بند ۲ برنامه جدید معاونت زنان، بر تشکیل بانک اطلاعات وضعیت زنان و خانواده در سطح ملی مبتنی بر شاخص های نوین و ایجاد نظام ملی داده‌کاوی اطلاعات زنان و تدوین گزارش‌های رسمی سالانه ارزیابی وضعیت شاخص‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان و خانواده در ایران اشاره شده است. آن‌چه که باید از سوی معاونت تببین شود آن است که این بانک اطلاعاتی مبتنی بر شاخص‌های نوین چه تفاوتی با بانک اطلاعاتی جامع زنان که در دولت یازدهم تأسیس شد، دارد؟ و چه اطلاعاتی در آن ذخیره خواهد شد که در بانک اطلاعاتی قبلی وجود ندارد؟

کدخدایی: عده‌ای از فقها معتقدند ریاست جمهوری و وزارت جزئی از ولایت است و زن نمی‌تواند وزیر و رییس‌جمهور شود

مهرخانه- بررسی مغایرت مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات، شورای نگهبان را به یکی از مهمترین نهادهای حکومتی در جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است. در این حال عملکرد شورای نگهبان بیش از هر زمان در ایام انتخابات مورد بحث عمومی و سیاسی قرار می گیرد و عمده مباحث نیز بر سر نحوه بررسی صلاحیت کاندیداها و نظارت بر انتخابات است؛ طی انتخابات مختلف معمولا یک جناح در کشور بیشترین رضایت و یک جناح بیشترین شکایت را از نظارت شورای نگهبان داشته است. برخی منتقدان نظارت شورا را سختگیرانه و دارای گرایش دانسته و نتیجه نحوه نظارت شورا را تنزل نخبگی در نهادهای مدنی می دانند؛ موضوعی که وقتی با دکتر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهان در میان می گذاریم، بر اصلاح قانون تاکید می کند و می گوید: اگر خروجی ضوابط قانونی، منجر به انتخاب افرادی شود که کارآمدی کمتری دارند، باید این قانون را اصلاح کنیم.

توهم‌آفرینی درمورد پست‌های مدیریتی برای زنان

ما زنان- روزنامه اعتماد، ۴ شهریورماه، گفت‌وگویی با شهین‌دخت مولاوردی دارد. مولاوردی در دُور دوم ریاست جمهوری روحانی، مقام رسمی‌اش تنزل یافت و دستیارِ رئیس‌جمهور در امور شهروندی شد، سمتی که مشخص نیست تشکیلات و وظایفش بر چه اساسی تدوین‌شده و قرار است چه چیزی به‌وسیلهٔ آن به‌اجرا درآید. به‌نظر می‌رسد این پست دولتی، با محتوایی توخالی، بدان منظور راه‌اندازی شده که انتقادهای فزاینده به روحانی مبنی بر بی‌توجهی به خواست‌های زنان را شاید کاهش دهد.

نامه فاطمه رهبر به رئیس‌جمهور

فارس- رئیس فراکسیون زنان و خانواده در مجلس نهم در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور بر اجرای قوانین معطل مانده در حوزه زنان تأکید کرد.فاطمه رهبر، نماینده ادوار هفتم،هشتم و نهم و رئیس فراکسیون زنان و خانواده در نامه‌ای به رئیس جمهور بر تدوین،تصویب و اجرای احکام مربوط به سیاست های جمعیت و خانواده از طریق رفع موانع ازدواج ، کاهش سن ازدواج ، گسترش پوشش بیمه ای و اجرای مرخصی ۹ ماهه زنان که به رغم تکلیف قانونگذار هنوز معطل مانده تاکید کرد.

زنان ایرانی ناامید از روحانی سرسخت تر از همیشه هستند

صدای آمریکا- برخی رسانه های انگلیسی زبان در گزارش های خود از دلسردی برخی زنان ایرانی نسبت به انتخاب های حسن روحانی برای کابینه و دولتش خبر داده اند. نرگس باجقلی در وبسایت المانیتور نوشت: لیلا فعال ۳۴ ساله حقوق زنان در ایران پس از این که روشن شد حسن روحانی هیچ زنی را برای کابینه دور دوم ریاست جمهوری اش معرفی نکرده، در پیامی از روی عصبانیت در تلگرام نوشت: «زنان از حمایت از روحانی هیچ چیز نصیب شان نشد. اگر آن ها در این انتخابات رای نمی دادند، آیا روحانی فکر می کرد با این تعداد حامی دوباره انتخاب می شد؟»

پارلمان مشورتی زنان و گامی دیگر

خبرآنلاین- زهره آشتیانی – پارلمان مشورتي زنان تجربه اي مدرن براي حضور روشمند و هدفمند زنان ايران در عرصه اجتماعي است ، كه بايد ان را به فال نيك بگيريم و نقطه عطفي براي حركت جهت تحقق عدالت جنسيتي خواهد بود . طبق ماده ٣١ سند چشم انداز ششم توسعه، تقويت ساختار حوزه زنان و خانواده با رویکرد تحقق عدالت جنسیتی در سیاست‌ها و برنامه ها بايد محقق گردد و تشكيل پارلمان مشورتي زنان مي تواند يك گام براي حركت در راستاي تحقق اين سند باشد.

سهمیه بندی جنسیتی مدیریتی!*

اطلاعات- علیرضا خانی- رئیس جمهوری در گفتگوی تلویزیونی هفته گذشته گفت: مصوب کرده‌ایم ۳۰ درصد مدیران ما را زنان تشکیل دهند. همچنین جوانان باید سهم حائز توجهی در مدیریت کشور داشته باشند. این سخنان رئیس جمهوری که توسط خانم دکتر ابتکار ـ معاون امور زنان رئیس جمهوری ـ تکرار و تداوم یافت، از دو منظر قابل ارزیابی است:

اول ـ در کشوری که طی ۴ دهه اخیر، تنها در یک مقطع و یک بار، یک زن به مقام وزارت رسید و سهم زنان در مدیریت سطوح پائین‌ نیز کمتر از ۱۰ درصد است، این یک گام بلند به جلو است. زنان سالهاست، نشان داده‌اند در همه عرصه‌ها توانایی کامل دارند و نه تنها با مردان قابل رقابتند، بلکه در برخی حوزه‌ها، مردان با آنها قابل رقابت نیستند.

چرا زنان کمترین سهم ریاست را دارند؟

ما زنان- سارا پارساخو در نشست علمی «حضور نمایندگان جامعه مدنی در شوراها و آثار آن بر زندگی روزمره زنان» که در محل انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه جایگاه زنان در دنیای معاصر در عرصه مدیریت شهری، از نشانه های بلوغ علمی و توسعه یافتگی است گفت: مشارکت مدیریتی این قشر یکی از شاخص‌های توانمندی مدنی است

حق زنان مانتويي را در مناصب نگيريم!

تابناک- «پروتكل چادر» عنواني بود كه در هفته هاي گذشته بعد از پوشش معاون حقوقي رييس جمهور در ميان مردم و رسانه ها بسيار چرخيد. آنجا كه لعيا جنيدي، جانشين الهام امين زاده در معاونت حقوقي رييس جمهوري شد، با پوششي متفاوت از آنچه تاكنون ديده شده، در هيات دولت حضور يافت و پوشش تازه او در قياس با گذشته خبرساز شد. جنيدي كه همواره با پوششي غير از چادر در محافل ديده شده بود بعد از نخستين حضور در هيات دولت با پوشش چادر، سخني را به ميان آورد كه حواشي زيادي را حداقل در فضاي مجازي و رسانه ها به همراه داشت. او در بيان علت چادري شدن خود گفت: «آقای روحانی به دلیل پروتکل کابینه از من خواستند چادری شوم و من هم به خواست ايشان احترام گذاشتم».

عضو حزب کار : دولت به جوانان و زنان فرصت دهد

ایسنا- یک عضو حزب کار گفت: باید به زنان و جوانان فرصت حضور در عرصه های مختلف مدیریتی داده شود تا دولت هم بتواند با استفاده از توان آن‌ها به مطالبات مردمی پاسخ دهد. پیام مجرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه دوازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران با حمایت قاطع مردم در انتخابات امسال و با حمایت قاطع نمایندگان مردم در مجلس از وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور تشکیل شده است باید به مطالبات مردمی توجه ویژه‌ای کرد.

منشور حقوق شهروندی زنان را پیگیری خواهم کرد و باید همه روی آن کار کنیم

ایران زنان- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: یکی از اهداف ما این است که تجربه های موفق را مستندسازی و علمی کنیم تا در سطح وزارتخانه‌ها و استان‌ها موضوع لحاظ شدن ٣٠ درصد مدیریت‌ها در اختیار بانوان را اجرایی کنیم. معصومه ابتکار در نشست تخصصی اقشار مختلف بانوان استان کردستان در سنندج، با قدردانی از اقدامات شهیندخت مولاوردی و فعالیت‌هایی که در چهار سال گذشته در این معاونت انجام گرفت، اظهار کرد: بی تردید بخشی از این برنامه‌ها تداوم یافته، برخی اصلاح و برنامه‌های جدیدی نیز پیگیری خواهد شد و در مجموع برنامه ما در دولت دوازدهم در ادامه برنامه های دولت یازدهم است.

ابتکار: زنان نمی دانند چگونه از حق خود دفاع کنند

ایرنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر یکی از کاستی ها این است که زنان در حقوق شهروندی، اطلاع کافی از حقوق خودشان ندارند؛ نمی دانند چطور وقتی وارد مشکلی می شوند از حق خودشان دفاع کنند. معصومه ابتکار در گفت و گو با این پایگاه اطلاع رسانی، به این سوال که برخی تحرکاتی از سوی جریان های فمینیسم به خصوص در خارج از کشور شاهد هستیم؛ چقدر این تحرکات جای نگرانی دارد؟ اینگونه پاسخ داد و گفت: تاثیر چندانی ندارد، برخی گروه ها برای خود نظراتی دارند و در داخل نیز بعضا مورد توجه قرار می گیرد و طرفدارانی دارند؛ اما نکته مهم این است که بانوان ایرانی رویکردشان به داخل است و انتظار دارند دولت بتواند در این زمینه گام های موثری بردارد.

عدالت جنسیتی سفره ای برای میزهای سیاسی

آرمان زنان- «عدالت جنسیتی در سیاست‌های کلان محقق شود.» این خبری است که معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به فارس گفته است. به اعتقاد او میزان دسترسی برابر برای زنان در بسیاری از زمینه‌ها یکسان نیست و باید عدالت جنسیتی در سیاست‌های کلان محقق شود. حالا گفته خانم ابتکار اگر به منصه ظهور بنشیند چه اتفاقی می افتد. ما منکر برابری زن و مرد در همه رده های سیاسی و مسئولیت های کلان کشوری نیستیم اما به نظر می رسد که وارد شدن زنان به این عرصه به زنانگی شدن سیاست کمک می کند و اینجاست که پای عاطفه و مهربانی به سیاست باز می شود و در کنار آن زنان می شوند رییس و زیر دستان خود را از مردان انتخاب می کنند. در سالهای گذشته حرف شنوی مردان از زنان کم بوده است و این موضوع تا حدی به اثبات رسیده است اگر همین گونه پیش رود این اتفاق خواهد افتاد و زمام امور کشور به دست زنان می افتد نه اینکه زنان صلاحیت و شایستگی نداشته باشند با این اتفاق ممکن است در اغلب مواقع از نقش مادری و همسری خود دور بیفتد و بیشتر توجهشان به موضوعات سیاسی جلب شود.

حضور زنان را دیگر نمی‌توان نادیده گرفت

رسانه- زن- اندیشه- فرشته طوسی: مینو مرتاضی لنگرودی، فعال حوزه زنان، سال‌هاست که در این راه تلاش کرده و فراز و نشیب‌های زیادی را هم پشت سر گذاشته است، اما همچنان برای تحقق مطالبات و خواسته‌های زنان تلاش می‌کند و همه را هم به بردباری تشویق می‌کند. موضوع گفت‌وگو با مرتاضی عدم حضور زنان در کابینه است که فعالان حوزه زنان و افکار عمومی را درگیر کرده است. بدوا از کارکردهای معاونت زنان در دوره پیش و مطالبات زنان از دولت دوازدهم در حوزه‌ زنان سوال کردیم

رئیس فراکسیون زنان مجلس: وضع ایران در مساله شکاف جنسیتی از پاکستان وعربستان هم بدتر است

ایسنا- رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زنان نیز مانند مردان درگیر بحران اشتغال هستند، تاکید کرد که به دنبال سهم حداقل ۵۰ درصدی زنان در اشتغال هستیم. پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایسنا درباره اولویت‌های دولت دوازدهم در حوزه زنان، اظهار داشت: چهار موضوع بهداشت، آموزش، مدیریت سیاسی و اقتصاد شاخص‌های شکاف جنسیتی هستند که بر این اساس ایران کشور ۱۳۹ از ۱۴۴ کشور است و کشورهایی مثل مالی، سودان و چاد بعد از ما قرار دارند یعنی حتی وضع ما از عربستان و پاکستان هم در این شاخص‌ها بدتر است، بنابراین اگر ما بر اساس همین چهار شاخص جلو برویم و وضع را بهبود ببخشیم قطعا دولت هم می‌تواند کار را به درستی به پیش ببرد.

ابتکار: قطعا زنان ما نسبت به کشورهای منطقه وضعیت بهتری دارند

ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: قطعا وضعیت بانوان کشور ما در مقایسه با خیلی از کشورهای منطقه بهتر است ولی مشکلات زیادی نیز وجود دارد که با برنامه ریزی و سیاستگذاری درست و با سرمایه عظیم اجتماعی موجود برطرف می شود. معصومه ابتکار دوشنبه شب در حاشیه مراسم افتتاح نخستین خانه تشکلهای اجتماعی غیردولتی خراسان رضوی در مشهد افزود: بسیاری از زنان ایرانی در شوراهای شهر و سطوح مدیریتی کلان جامعه حضور دارند و نمی توان از این نظر وضعیت آنان را با کشورهای اطراف مقایسه کرد.

اعتراض فمن‌ها در بازی ترکیه- اوکراین: «اردوغان قاتل»

رادیو زمانه- پیش از آغاز بازی ترکیه- اوکراین یکی از اعضای «فمن‌ها» با بالا تنه برهنه وارد زمین شد. بر روی سینه او نوشته شده بود: «اردوغان قاتل». جنبش «فمن» در اوکراین بنیان گذاشته شد و مرکز آن در حال حاضر پاریس است. اعضای این جنبش در سال‌های اخیر اعتراضات بسیاری را با بدن‌های برهنه در کشورهای مختلف جهان برگزار کرده‌اند که هدف از آن‌ها به‌ویژه اعتراض به تبعیض‌ جنسیتی و تبعیض علیه زنان بوده است.

 

خبرهای حقوقی

حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه غیراخلاقی است؟/ این لایحه توهین به شأن زنان است

اقتصادآنلاین- اکثر آدم‌ها بعد از این‌که در زندگی‌شان ضربه‌ای می‌خورند از این‌که نمی‌توانند گذشته را از ذهن‌شان پاک کنند، عذاب می‌کشند. اما واقعیت این است که هنوز هیچ دستگاه و علم قابل‌استفاده و کاربردی برای پاک‌کردن بخش‌هایی از ذهن انسان به بازار عرضه نشده و همین هم شده که در ذهن ما، خاطرات خوب و بد درهم است. با همه اینها اما انگار همان‌قدر که علم روز‌به‌روز پیشرفت می‌کند، قوانین هم بی‌نصیب نمانده و مدام به‌روز می‌شوند. تا جایی که حتی اگر علم هم راه علاجی برای درمان پیدا نکند، قوانین دست به کار شده و راه چاره‌ای پیدا می‌کنند! درست مثل لایحه‌ای که به مجلس رفته تا در صورت تصویبش مثل ثبت اختراع، واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه پاک شود؛ تا به این ترتیب اثبات شود که اگر هنوز دستگاه خاطره‌پاک‌کنی ساخته نشده، پاک‌کن که اختراع شده است.

عدم تاثیر حذف طلاق در کاهش فشارهای اجتماعی

جوان- سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه حذف واژه «طلاق» از شناسنامه زنان تاثیری در کاهش فشارهای اجتماعی ندارد، گفت: این اقدام تنها پاک کردن صورت مسئله است. زهرا ساعی در خصوص حذف واژه «طلاق» از شناسنامه زنان مطلقه اظهار داشت: نگاه و فرهنگ «طلاق» در کشور ما مذموم است، در گذشته به هیچ عنوان خانواده‌ها حاضر به «طلاق» فرزندان خود نمی‌شدند اما هم‌اکنون به راحتی اتفاق می‌افتد در واقع در سال‌های اخیر قباحت این کار نسبت به گذشته کمتر شده است. نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با این حال پدیده «طلاق» هنوز به لحاظ پذیرش اجتماعی با مشکلاتی روبه روست، حذف واژه «طلاق» از شناسنامه هم جهت رفع نگاه‌های متفاوت و کاهش فشارهای اجتماعی مطرح شده در حالی که این اقدام خود آسیب‌زاست.

مشکل تصویب لایحه حمایت از زنان کجاست؟

تسنیم- خشونت علیه زنان درکشور ما رشد قابل تأمل و البته نگران‌کننده‌ای داشته؛ رشدی که شاید مهم‌ترین علت آن هم، بازدارنده نبودن قوانین مجازات اسلامی برای متهمان این واقعه تلخ است. نگاه به آمارهایی که خشونت علیه زنان را نشان می‌دهند، تأسف آورند. لایحه حمایت از زنان مدت‌هاست که در سایه بی توجهی برخی از مسوولان خاک می‌خورد و تصویب آن به امروز و فردا موکول می‌شود. هر روز درباره مزایای تصویب و اجرای آن می‌شنویم اما هنوز عزمی جدی برای این اتفاق مبارک در وجود نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به‌ویژه فراکسیون زنان شکل نگرفته است.

ابتکار:‌ لایحه تامین امنیت زنان توسط قوه قضائیه در حال بررسی است

تسنیم- معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: لایحه تامین امنیت زنان توسط قوه فضائیه در حال بررسی است. معصومه ابتکار صبح امروز در مراسم افتتاح سامانه الکترونیکی طلاق با اشاره به کاهش نرخ طلاق در خراسان‌رضوی اظهار داشت: یکی از اعیادی که باید جشن و سرور برگزار کنیم کاهش آلام و دردها و آسیب‌های جامعه است. دین برای انسان‌ها آمده تا رنج‌های مردم را کم کند و اگر می‌خواهیم حکومت دینی داشته باشیم باید دردهای مردم را براساس آموزه‌های دینی کم کنیم.

چرا زنان خشونت را می پذیرند

ما زنان- تعداد قابل توجهی از جمعیت جهان به صرف اینکه زن هستند به شکل روزمره در معرض شکنجه، گرسنگی، تروریسم، تحقیر، ضرب و شتم و حتی قتل قرار می‌گیرند. چنین جنایاتی اگر علیه هر گروه دیگری روی می‌داد به عنوان وضعیت فوق‌العاده مدنی و سیاسی شناخته می‌شد. شاید کمتر زنی در جهان باشد که حتی برای یک بار مورد خشونت قرار نگرفته باشد. خشونت خانگی فراگیرترین عنصر ثابت خشونت در زندگی سراسر جهان است… عمدتاً هیچ کشوری نیست که در آن خشونت خانگی رخ ندهد و زنان هیچ نژاد و طبقه یا رده سنی از شر آن در امان نیستند. نتایج بررسی‌ها و پژوهش‌ها در نقاط مختلف جهان بیانگر آن است که خشونت، مخصوصاً خشونت خانگی در همه جوامع گسترده هستند و در همه فرهنگ‌ها و طبقات اجتماعی و اقتصادی مشاهده می‌شوند. اما آیا این تنها به خشونت‌های فیزیکی محدود شده و در معرض آسیب قرار دارد یا ابعاد خشونت از دایره شمول گسترده‌تری برخوردار است؟

خبرهای اجتماعی

زنان از مرتب کردن خانه چقدر ثواب می برند؟

باشگاه خبرنگاران جوان- سخنان پیامبر(ص) درباره میزان ثواب زنی که در خانه شوهرش چیزی را برای سامان دادن وضع خانه جابجا کند، را بخوانید.بر پایه آنچه در آیات قرآن و روایات اهل‌بیت(ع) وارد شده، خداوند محیط خانواده را عرصه رشد معنوی قرار داده است طوری که افراد با کوچک‌ترین عمل نسبت به اعضای خانواده به بیشترین ثواب‌ها و ثمرات معنوی و به دنبال آن ثمرات مادی دست می‌یابند. این ثمرات در حیطه ارتباط بین همسران به شکل ویژه‌تر و مضاعف‌تری وجود دارد طوری که وقتی برخی ثواب‌های رفتار مناسب در قبال همسر را در روایات می‌بینیم، به سادگی نمی‌توانیم آن‌ها را درک کنیم که این مسأله به دلیل قوانین خاصی است که خداوند در عرصه روابط همسری قرار داده است.

توسعه «خانه‌های امن» ویژه زنان تحت خشونت خانگی

ایران آنلاین -فاطمه عباسی- مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده از تخصیص اعتبار ویژه جهت انجام غربالگری بیماری‌های شایع زنان تحت پوشش طی سال ۹۶ برای کلیه استان‌های کشور خبرداد.وی با بیان آنکه دفتر امور زنان و خانواده بهزیستی مسئولیت برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌ها و برنامه‌های امور بانوان این سازمان را بر عهده دارد، گفت: گروه‌های هدف تحت پوشش این مرکز تمامی زنان تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی و همچنین زنان شاغل در این سازمان هستند.

به گفته مشاور مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده، ۶۲ درصد از منابع انسانی سازمان بهزیستی و ۵۰ درصد از جامع هدف این سازمان را زنان تشکیل می‌دهند.

کلیشه‌ برعکس؛ هشتگی چالش‌برانگیز در مورد تبعیض علیه زنان

یورونیوز- سمیه رستمیان، پژوهشگر- کمپین «کلیشه برعکس» یک پروژه برابری‌خواهانه است که در فضای مجازی با هشتگی با همین نام از روز دوشنبه ۱۳ شهریور در توییتر فارسی کلید خورده‌است. این کمپین که از سوی فمینیست‌ها و فعالان حقوق زنان از توییتر آغاز شده بود، به سرعت در میان کاربران این شبکه مجازی فراگیر شد. درهمین راستا کاربران توییتر، بدون توجه به جنسیتشان درمورد این موضوع نوشتند تا نشان دهند برعکس شدن کلیشه‌ها و پدید آمدن دنیای خیالی وارانه‌ای که در آن افکار زن‌سالارانه جای رفتارهای مردسالارانه را می‌گیرد چگونه دنیایی است.

بررسی ارتباط هویت جنسیتی زنان متأهل با نگرش آن‌ها به حقوق زوجین

فارس- تحقیق حاضر ارتباط میان هویت جنسیتی زنان متأهل با نگرش آنان به حقوق زوجین را بررسی کرده است. چهارچوب نظری پژوهش مبتنی بر دیدگاه فمینیسم لیبرال دربارة نابرابری‌های حقوقی زنان و اجتماعی شدن آنان از طریق باورهای جنسیتی قالبی است که ساختة جامعه در عرصه‌های خانواده، اشتغال، و تحصیل است. هم‌چنین برای بررسی هویت جنسیتی با تکیه بر آرای ریچارد جنکینز و آنتونی گیدنز به بررسی این شاخص پرداخته‌ شده است. نگرش به حقوق زوجین نیز در سه بعد آگاهی، احساس و رفتار بررسی شده است. روش تحقیق پیمایشی بوده و پرسش‌نامه‌ها به شیوة مصاحبه تکمیل شده‌اند و با استفاده از رگرسیون و ضریب هم‌بستگی پیرسون به بررسی آماری و هم‌بستگی داده‌ها پرداخته‌ شده است. نتایج داده‌ها حاکی از این مسئله است که مدرن شدن هویت باعث افزایش آگاهی از قوانین، افزایش نارضایتی از قوانین و هم‌چنین تمایل به رفتارهای مقاومتی در برابر قوانین شده است.

بهزیستی در صورت اطلاع جلوی ازدواج کودکان را می‌گیرد/ کارتن‌خواب‌ها غربالگری می‌شوند

ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی در صورت اطلاع از ازدواج کودکان با کمک قوه قضائیه از انجام این کار جلوگیری می کند یا اینکه آن فرد یا خانواده او را مجاب خواهد کرد که این کار انجام نگیرد. انوشیروان محسنی بندپی افزود: آمار دقیقی از کودک همسری در دست نیست اما اگر جایی در این زمینه به ما اطلاع داده شود با توجه به لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، می توانیم جلوی این کار را بگیریم. وی تصریح کرد: شنیده ایم در برخی مناطق اصلا از کودک درباره تمایل به ازدواج، سئوال نمی کنند و برخی افراد، خواهر یا دختر خود را به خانه شخص دیگری می برد و می گوید که باید با این فرد زندگی کنی؛ متاسفانه کسی نمی تواند پدیده ازدواج کودکان را کتمان کند اما اگر به ما خبر دهند، مداخله خواهیم کرد و پیگیری می کنیم که جلوی این کار گرفته شود.

سیل مردانی که به دنبال زنان «هم خانه» می‌گردند و یک ابهام بزرگ!

تابناک- «اسکان رایگان»؛ شاید این عبارت به ظاهر بسیار انسان‌دوستانه و از سر خیرخواهی به نظر برسد، ولی کافی است کمی پیرامون آن تحقیق کنیم تا دریابیم اسم رمز اتفاقی نامبارک است؛ اتفاقی نامبارک که به شدت در حال گسترش است و خدا می‌داند با رسیدن به گوش مسئولان چه واکنش‌های نامبارک تری رقم خواهد زد. از جمله نتایج توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در کشورمان، افزایش شمار کسب و کارهای آنلاین و روز افزون شدن اقبال مردم به آنهاست، آنقدر که کمتر کسی را می‌توان یافت که از کاربران برخی از این کسب و کارها نباشد و به واسطه نصب اپلیکیشن‌های مختلف روی گوشی هوشمندش، بهره ای از این جهان جدید نبرد.

ربیعی: فقر و بیکاری علت اصلی «طلاق» نیست

ایسنا- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های نیروهای مسلح در زمینه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: باید با همه توان به ویژه توان نیروهای مسلح به سمت غلبه بر مشکلات پیش برویم. علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز (دوشنبه) در همایش مهارت آموزی سربازان، موضوع تامین مالی و سرمایه گذاری را یکی از چالش‌های پیش روی دولت عنوان کرد و گفت: یکی از چالشهای دولت تامین سرمایه گذاری مورد نیاز است که بخشی از آن از طریق مهارت آموزی جبران می شود.

بررسی وضعیت مدیریتی زنان در آموزش‌وپرورش: اکثریت زنان، مدیران مردان

شهرزاد همتی: در وزارتخانه آموزش‌وپرورش بیشتر از ۵٢ درصد کارکنان و معلمان زنان هستند. از این لحاظ احتمالا این وزارتخانه تنها دستگاهی در دولت است که تعداد زنان استخدامی در آن بیشتر از مردان است. براساس آمارها تعداد کل معلمان و کارکنان این وزارتخانه یک‌‌میلیون‌و ١٣‌ هزار نفر است که از این تعداد ۴٨١‌ هزار نفر را معلمان و کارکنان مرد و ۵٣٢‌ هزار نفر را کارکنان و معلمان زن تشکیل می‌دهند؛ اما چینش جنسیتی در ساختار مدیریتی این وزارتخانه کاملا برعکس است، به‌گونه‌ای که بین معاونان این وزارتخانه فقط یک معاون زن دیده می‌شود و هیچ‌یک از مدیران کل آموزش‌وپرورش در استان‌های کشور از بین زنان انتخاب نشده‌اند.

آیا زنان باید در مشاغل سخت ورود پیدا کنند؟/ ورود زنان به مشاغل سخت اقتضای جامعه است

شهروند- بیش از نیمی از جامعه در دست زنان است، زنانی که به‌عنوان نیروی کار در مشاغل مختلف ایفای نقش می‌کنند، اما موضوعی که زنان را از ورود به مشاغل سخت باز می‌دارد قوای جسمی است، چراکه به نظر می‌رسد مردان از قدرت بدنی بالاتری نسبت به زنان برخوردارند. اما صدای زنان همواره بلند است؛ صدایی که از نابرابری زن و مرد خبر می‌دهد، اما فارغ از این‌که بسیاری از مشاغل سخت و زیان‌بار نمی‌تواند پذیرای زنان باشد اما بسیاری از این زنان به اجبار و از سر ناچاری به چنین مشاغلی روی می‌آورند؛ مشاغلی که در قانون اساسی زنان را از اشتغال در مشاغل سخت و زیان‌بار منع کرده است.

افزایش خودکشی‌های موفق در زنان

آرمان- همزمان با روز جهانی «مبارزه با خودکشی»، آسیب‌شناسان اجتماعی به این مقوله پرداختند. خودکشی در ایران از میانگین جهانی پایین‌تر است، اما از آنجا که در آموزه‌های دینی و فرهنگ ملی ایران، این امر مذموم شناخته می‌شود، بروز حتی یک مورد خودکشی در کشور نیز حساسیت‌زاست. آمار‌ها نشان می‌دهد سالانه حدود پنج‌هزار ایرانی بر اثر خودکشی جان خود را از دست می‌دهند. هرچند عوامل روانی و اجتماعی در این آسیب دخیل است، اما مشکلات اقتصادی نیز می‌تواند مزید بر علت شود تا فرد به اصطلاح خود را ته خط ببیند و دست به خودکشی بزند. در یکی دو سال اخیر که مواردی از خودکشی رسانه‌ای شده و حساسیت‌هایی در این زمینه به وجود آمده است، آسیب‌شناسان نسبت به در دسترس بودن ادوات خودکشی هشدار داده‌اند. روز گذشته علاوه بر اینکه رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران و رئیس اورژانس اجتماعی کشور وضعیت خودکشی در ایران را تشریح کردند، یک روانشناس با ابراز نگرانی از رشد آمار خودکشی موفق زنان از سهولت دسترسی به وسایل خودکشی انتقاد کرد.

نهاد دیده‌بان مدنی عدالت جنسیتی تشکیل شود/ آمارهایی از سمت‌های مدیریتی زنان در شهرداری/ تفاوت چندانی میان عدالت جنسیتی و برابری جنسیتی وجود ندارد

مهرخانه- استاد دانشگاه الزهرا(س) گفت: پیشنهاد من این است که نهاد دیده‌بان مدنی عدالت جنسیتی تشکیل شود و تبعیض در اشتغال را در نهادها رصد و گزارش کند تا فشار اجتماعی بر تصمیم‌گیرندگان و مدیران کشور به‌وجود آید. تعدادی از شهرداران مناطق یا مدیران عالی شهرداری می‌توانند از میان زنانی انتخاب شوند که صلاحیت‌های لازم را دارند اما دیده نمی‌شوند.

چند درصد زنان ایرانی به حجاب اعتقاد دارند؟

مهر- معاون اجتماعی ناجا و دبیر برگزاری دومین جشنواره چادرهای آسمانی در آیین اختتامیه این جشنواره گفت: ۷۰ درصد از زنان ایرانی به حجاب اعتقاد دارند. سردار سعید منتظر المهدی معاون در اختتامیه دومین جشنواره چادرهای آسمانی که در باغ موزه دفاع مقدس برگزارشد گفت: همه بر این واقعیت اذعان داریم قوام هر جامعه ای به رعایت هنجارهای آن جامعه بستگی دارد غرض از هنجار قوانینی است که برای دوام یک جامعه در نظر گرفته شده است.

عفاف و حجاب متولی ندارد/ فرهنگسازی با دولت است نه تولیدکننده

مهر- یک تولیدکننده محصولات عفاف و حجاب معتقد است: این حوزه در کشور ما متولی ندارد و فرهنگسازی در زمینه حجاب بر عهده دولت و صداوسیماست که کار خاصی انجام نمی‌دهد. میثم نژاد رمضانی فرهنگسازی در زمینه حجاب و عفاف را وظیفه سازمان‌های دولتی دانست و افزود: انجمنی وجود دارد به نام انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و عفاف که خود من یکی از اعضای آن هستم اما ما یک انجمن صنفی هستیم که تولید محصولات حجاب را برعهده داریم و کار شاخص‌سازی برعهده ماست اما فرهنگسازی در این زمینه برعهده دولت است نه تولیدکننده. گرچه برای بسیاری از بخش‌های فرهنگی این سرزمین، به واسطه وجود دستگاه‌های موازی، متولی خاصی وجود ندارد.

ارزیابی انتقادی فمینیسم از منظر اخلاقی

فارس- بسیاری از فمینیست‌ها قائل هستند نقش‌ها و اشکال رفتاری ملازم با «جنسیت» زن بودن را جوامع مختلف بطور تاریخی تولید کرده‌اند. اخلاق فمینیستی تلاشی است برای بازنگری و بازسازی تفکر دوباره درباره جنبه‌های اخلاق سنتی غرب که تجربیات اخلاق زنان را بی ارزش و کم بها تلقی کرده است. و معتقدند در تاریخ دوهزار ساله اخلاق غرب صدای اخلاق زنانه غایب بوده لذا برای پایان دادن به این نابرابری و عدم تعادل می‌گویند: جنسیت نه تنها در اصل انسانیت، و نه در مسائل اخلاقی و رفتارهای اخلاقی تأثیرگذار نیست. فمینیسم با قائل شدن به تشابه زنان و مردان در حوزه رفتارهای اخلاقی نقش‌های جنسیتی اخلاقی که نظام آفرینش برعهده هر یک از زن و مرد نهاده را فراموش کرده و با طرح مشابهت و همسانی زنان و مردان به اخلاق «زن مرد Androgyny» رو آورده است که این گونه نگرش‌ها پیامدهای غیراخلاقی همچون نفی خانواده، همجنس گرایی و امحاء تفاوت‌های فطری زنان و مردان را در پی داشته است. این نوشتار ضمن جریان شناسی نحله‌های مختلف فمینیستی، در راستای نقد تأثیرگذاری آن ها روی اخلاق، به پیامدهای اخلاقی دیدگاه‌های فمینیستی پرداخته است.

تجربه زنانِ حاشیه و فمینیسم پسااستعماری

ایران زنان- فمینیسم پسااستعماری نوع نسبتاً جدیدی از فمینیسم است که در واکنش به فمینیسم موج‌های قبلی و نظریه پسااستعماری به‌وجود آمد. این جریان در پی آن است تا به تأثیرات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نامطلوب استعمار بر زنان نژادهای غیرغربی در کشورهای در حال توسعه و خصوصاً استعمارزده بپردازد؛ مسایلی که نوعاً با موضوعات فمینیسم جریان اصلی در تعارض جدی قرار دارد. فمینیسم پسااستعماری از طریق دست‌گذاردن بر مسایل و تجربه زنان جوامع حاشیه، قصد دارد ادعای جهان‌شمول بودن نظریه فمینیسم غربی را زیر سؤال برده و تأکید کند که زنان سایر جوامع در این نظریه به‌درستی و به‌طور کامل بازنمایی نشده‌اند. این‌ها تأکید دارند که برخلاف فمینیسم سنتی، تنها دغدغه‌شان «زن‌بودگی» نیست؛ چراکه صرف این دغدغه باعث می‌شود مسایل پیچیده‌تر و لایه‌های عمیق‌تری مانند طبقه، نژاد، قومیت و گرایشات جنسی فراموش شوند.

فمینیسم، سازمان آفرینش الهی را به هم می ریزد/ محرومیت زنان در غرب

مهر- آیت الله اراکی با بیان اینکه فمینیسم اساساً خلق الهی و سازمان آفرینش الهی در جامعه به هم می‌ریزد، گفت: محروم ترین موجود در جامعه امروز غربی، زنان هستند. ما هنوز علم انسانی اسلامی نداریم، یعنی علم باید استنباط و استخراج شود و به یک شکلی از منابع دینی اکتشاف شود. لکن این علوم انسانیِ اسلامی، پیش‌نیازهایی دارد. نخستین پیش‌نیازها همین چیزی است که ما از آن به فقه نظام اجتماعی تعبیر می‌کنیم. البته اگر بخواهیم پیش‌زمینه علوم انسانی اسلامی را در عرصه فقهی بررسی کنیم، حوزه آن فراتر از حوزه فقه نظام است، یعنی حتی شامل فقه فردی و فقه خُرد هم می‌شود. یعنی ما فقه را به فقه خرد و کلان تقسیم کرده‌ایم.

ازدواج مجدد تهدیدهای اجتماعی زنان را کاهش می‌دهد

مهرخانه- یک روانشناس اجتماعی گفت: ازدواج مجدد برای برخی زنان می‌توانند موجب کاهش تهدیدهای اجتماعی شود زیرا امکان آسیب و یا سو استفاده از زنان مطلقه در جامعه ما بسیار بیشتر از زنان متاهل یا زنانی است که تاکنون ازدواج نکرده‌اند. حسین علی مهرابی در خصوص نقش مباحث فرهنگی در عدم ازدواج مجدد زنان، اظهار کرد: به لحاظ شرعی دین ما معتقد است که با ازدواج نصف دین کامل می‌شود، پس قرار بر این است که ازدواج مفید باشد. از لحاظ آماری و بنابر توضیحات روانشناسی و از نظر بسیاری از مولفه ها سلامت روان متاهل ها بهتر از مجردها است.

آمار کودک آزاری و خشونت علیه زنان در حال افزایش است

مهر- – مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به آمار رو به افزایش کودک آزاری و خشونت علیه زنان در جامعه گفت: برای مداخلات منطقی و خارج شدن از تنش های خانوادگی سازمان ها نیازمند برنامه هستند. عباس صادق زاده با بیان اینکه جامعه نیاز به آموزش دارد، گفت: جهل اجتماعی باعث به وجود آمدن بسیاری از رخدادها و آسیب های اجتماعی در خانواده ها می شود.

وی با تاکید بر آموزش خانواده ها و افراد جامعه بیان کرد: همه سازمان ها به ویژه سازمان های متولی مسائل اجتماعی باید در زمینه آموزش زندگی سالم، با نشاط و همچنین مدیریت کنترل خشم که زمینه ساز بسیاری از مشکلات جامعه است برنامه داشته باشند.

۳ استان؛ رکورددار ازدواج دختران ایرانی با مردان خارجی

ایران آنلاین- بر اساس آمارهای منتشر شده درحال حاضر بیش از ۳۰ هزار زن ایرانی با مردان افغان ازدواج کرده‌اند که اگر به این تعداد آمارهای غیررسمی را هم بیفزاییم تعداد ازدواج‌ زنان ایرانی با مردان خارجی بیشتر خواهد شد هر چند این آمارها رسمی و دقیق نیست. چرا که بسیاری از ازدواج‌ها به صورت عرفی صورت گرفته و درهیچ محضری ثبت نشده است. این در حالی است که طبق قانون، ازدواج زنان ایرانی با تبعه خارجی بدون رعایت ماده ١٠٦٠ قانون‌ مدنی و گرفتن پروانه‌ زناشویی ممنوع است. به هرحال این آمار‌ها در حالی بیان می‌شود که هفته گذشته احمد میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب صدور کارت هویت، شناسنامه و همچنین کارت سلامت برای کودکانی که دارای مادر ایرانی پدر افغان هستند در کمیسیون لوایح دولت خبر داد.

خالکوبی دختران جوان کابل؛ پدیده‌ای رو به گسترش

بی‌بی‌سی- دختران جوان در افغانستان با خالکوبی یا تتو روی بدن خود پدیده‌ای تازه‌ای را تجربه و راه آن را در میان جامعه‌ای سختگیر سنتی باز می‌کنند. حالا خالکوبی روی بدن در میان دختران کابلی آنقدر طرفدار پیدا کرده که آرایشگاه‌هایی ارائه خدمات به مشتریان را در این زمینه در کنار ارائه خدمات آرایشگری در دستور کار خود قرار دهند. آتنا که در آرایشگاهش در شهر نو کابل خدمات خالکوبی ارائه می‌کند، می‌گوید که در دو سال گذشته روی بدن بیش از ۵۰۰ دختر و زن تتو کشیده است.

سایه اقتصاد مردانه بر سر اشتغال زنان

قانون- در دو دهه اخیر، زمینه بالا بردن سطح ارتقای تحصیلی زنان افزایش داشته و ورود زنان به بازار کار را باید یک فرصت تلقی کرد. در سال‌های گذشته نرخ مشارکت زنان در عرصه‌های متعدد افزایش چشمگیری داشته و یکی از این عرصه‌ها، بازار کار و مساله اشتغال زنان است که این موضوع را از مناظر مختلفی می‌توان مورد بررسی قرار دارد. شاید یکی از دلایل عمده گسترش چشمگیر ورود زنان به بازار کار، مشکلات و بحران‌های مالی است که خانواده‌ها در سال‌های اخیر به دلیل شرایط نابسامان اقتصادی با آن مواجه شده‌اند. البته این نکته را نمی‌توان به عنوان دلیل اصلی این مساله قلمداد کرد. به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل حضور گسترده زنان در بازار کار پی بردن به توانمندی و استعدادهای ‌آنان در حوزه‌های مختلف است.

مشاور وزیر کار: زنان شاغل ۷۷ درصد دستمزد مردان را دریافت می‌کنند

رادیو فردا- مشاور بازار کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ زنان شاغل٬ «۷۷ درصد دستمزد» مردان را دریافت می‌کنند و از این نظر٬ ۱۰ سال از همکاران مرد خود «عقب‌تر» هستند. حسن طایی با اعلام این مطلب در کارگاه بین‌المللی مطالعات بازار کار در روز شنبه ۱۱ شهریور، اضافه کرد که در حال حاضر در «هیچ» کشوری٬ به مردان و زنان در ازای کار برابر٬ دستمزد یکسان پرداخت نمی‌شود. به گفته این استاد دانشگاه٬ وقتی «شکاف جنسیتی با بهره‌وری یکسان و دستمزدهای متفاوت بین زن و مرد وجود دارد٬ یعنی با تبعیض جنسیتی مواجه هستیم».

این روایت واقعی است

بیدارزنی: ده ساله بودم که کتایون با پدربزرگم ازدواج کرد. عاشق این بودم که بروم روستایمان و با کتایون بازی کنم. آخر کتایون همه‌اش سه سال از من بزرگتر بود. اوایل نمی‌فهمیدم چی به چیست. هر روز صبح می‌رفتم در اتاق کتا را می‌زدم و می‌گفتم کتا بیا بریم دیگه! همه کتایون را کتا صدا می‌زدند.

ماموران پلیس زن در مترو چه می‌کنند؟

برنا- مدیرارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه گفت: ایجاد پلیس بانوان در مترو تهران کار ارزشمندی است. نخستین ایستگاه انتظامی بانوان در ایستگاه مترو امام خمینی تهران (ره) افتتاح شد. محمد احمدی بافنده روز چهارشنبه در مراسم افتتاح ایستگاه انتظامی بانوان در ایستگاه مترو امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون از مسافران مترو را زنان تشکیل می‌دهند افزود: ایجاد پلیس بانوان در مترو تهران کار ارزشمندی است.

زنان نسل‌های مختلف چه تصوری از بدن و زنانگی خود دارند؟

مهرخانه – هفتمین نشست از سلسله نشست‌های “رسانه‌های علوم انسانی و نیازهای جامعه” از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، روز دوشنبه ۱۳ شهریور ماه برگزار شد. عنوان این نشست “چالش جنسیت در روایت‌های زنان ایرانی” بود که چکیده‌ای از مطالعات و تحقیقات نفیسه شریفی، که در قالب تز دکترای او انجام شده بود، ارائه شد. نفیسه شریفی پژوهشگر مطالعات زنان و جنسیت و نیز سیاست‌گذاری‌های جنسیتی در کشورهای اسلامی است که دکتری خود را در سال ۲۰۱۶ در رشته مطالعات جنسیت از مرکز مطالعات شرقی، آفریقایی دانشگاه لندن دریافت کرده و هم‌اکنون به عنوان پژوهش‌گر و استاد مدعو در برخی دانشگاه‌های کشور مشغول به فعالیت است.

سرشماری از زنان ایرانی که همسران غیر ایرانی دارند

باشگاه خبرنگاران جوان- معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سرشماری زنان ایرانی که با مردان غیر ایرانی ازدواج کرده اند آغاز شده و در حال تکمیل اطلاعات آن ها هستیم. احمد میدری، معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت:‌ از هفته گذشته سرشماری زنان ایرانی که همسر غیر ایرانی دارند آغاز شده و تا هفته آینده ادامه دارد. وی افزود: دولت لایحه حمایت از زنانی که همسر غیر ایرانی دارند و فرزندانشان امکان تحصیل یا کارت هویت ندارند را نهایی و به مجلس ارسال کرده است و منتظر تصمیم گیری مجلس هستیم.

تغییر کارکنان یک مرکز بهزیستی تهران در پی گزارش ‘تجاوز به دختر معلول’

بی‌بی‌سی- روزنامه های ایران می گویند مدیر و کارکنان یک مرکز بهزیستی در تهران به دنبال گزارش تجاوز یکی از کارکنان به یک دختر معلول٬ تغییر کرده اند. روزنامه شرق از قول معاون سازمان بهزیستی وجود آزار و اذیت سازمان یافته در مراکز این سازمان را رد کرده و روزنامه آرمان امروز می گوید مقام های سازمان بهزیستی وعده پیگیری قضایی در صورت اثبات این اتفاق را داده اند.

شب مه‌لقا ملاح

الف- به منظور بزرگداشت از یک عمر پربار و خدمت و ایجاد انگیزه به حفظ محیط زیست سرزمین ما ایران در بیش از هشت دهه از زندگی خانم ملاح شبی به افتخار او با همکاری مجله بخارا و چند موسسه و مجله صنوبر در ساعت پنج بعد از ظهر چهارشنبه بیست و دوم شهریور در کانون زبان فارسی برگزار می‌شود. در این مراسم نوش‌افرین انصاری، دکتر شیوا دولت‌ابادی، رخشان بنی‌اعتماد، اسماعیل کهرم و مجتبی میر طهماسب سخنرانی خواهند کرد و همچنین فیلم مستند ” همه درختان من ” به کارگردانی رخشان بنی اعتماد به نمایش در می‌اید.

بررسی میزان طلاق کودکان در بازه زمانی ۱۰ ساله+ جدول

مهرخانه- در بازه زمانی سال‌های ۸۵ تا ۹۵ در مجموع ۴۲۰ هزار و ۵۳۲ مورد ازدواج زیر ۱۵ سال در زنان رخ داده است که نسبت آن با تعداد طلاق‌هایی که در همین بازه زمانی و در همین گروه سنی است، تقریباً ۴۰٫۶ است؛ یعنی به ازای هر چهل ازدواج در این گروه سنی زنان، تنها یک مورد به طلاق منجر شده است. با وجود مسائل و چالش‌هایی که در بررسی شاخص درصد طلاق‌ها بر اساس سن ازدواج وجود دارد اما این شاخص در ازدواج کودکان آسان‌تر خواهد بود؛ چراکه مشخص است که طلاق‌هایی که در سنین پایین اتفاق می‌افتد، مربوط به ازدواج‌هایی است که در همین محدوده سنی صورت گرفته است. این گزارش سعی کرده‌ است میزان طلاق زنان زیر ۱۵ سال و وضعیت آن را در قیاس با آمار کلی طلاق در کشور مطابق با آمار رسمی سازمان ثبت احوال کشور نشان دهد.

اعطای دومین جایزه ادبی آلمان به یک نویسنده زن ایرانی

جهان زنان- رمان شیدا بازیار با عنوان «شب‌های آرام تهران» برای دومین بار در آلمان یک جایزه ادبی می‌گیرد. رمان بازیار بازتاب زندگی نسل‌های بعد از انقلاب ۵۷ است. این نویسنده جوان زندگی ۴ نسل از خانواده خود را در کتابش توصیف می‌کند. خبرگزاری آلمان روز جمعه (اول سپتامبر/ ۱۰ شهریور) گزارش داده است که جایزه ادبی «اووه یونسون» ۲۰۱۷ به رمان شب‌های آرام تهران شیدا بازیار، نویسنده جوان ایرانی- آلمانی تعلق گرفت. این جایزه ادبی ۵ هزار یورویی از طرف بنیاد ادبیات «مکلنبورگ» به خانم بازیار اهدا می‌شود. این نویسنده جوان در رمان خود موفق شده است سرنوشت خانواده مهاجر خود را به قلم بکشد. خانواده او در آستانه انقلاب در سال ۱۹۷۸ از ایران فرار کردند.

عکس برهنه کیم کارداشیان؛ خود-شی‌انگاری عامدانه یا فمنیسم؟

یورونیوز- کیم کارداشیان، مدل و بازیگر برنامه های تلویزیون واقع‌نما (شو تلویزیونی که بخش هایی از زندگی واقعی آدم های مطرح را دنبال می کند) با انتشار تصویر برهنه خود بر روی یک درخت در حساب اینستاگرامش در شبکه های اجتماعی خبرساز شد. وی چندی پس از انتشار این تصویر اعلام کرد که منتظر فرزند سوم خود است.

استفاده از مانکن‌های زیر ۱۶ سال در فرانسه محدود می‌شود

بی‌بی‌سی- دو شرکت فرانسوی عمده در صنعت مُد اعلام کرده‌اند که برای حفظ کرامت زنان فعال در این صنعت، معیارهای جدیدی را برای استفاده از مانکن‌ها برقرار می‌کنند. شرکت‌های کرینگ و ال‌وی‌ام‌اچ، که صاحب بسیاری از مارک‌های معروف پوشاک چون گوچی و کریستین دیور هستند، می‌گویند یکی از معیارهای جدیدشان این است که دیگر از دخترهای زیر ۱۶ سال برای تبلیغ لباس‌های بزرگسالان استفاده نمی‌کنند. آنتوان آرنو، یکی از مدیران ال‌وی‌ام‌اچ، به خبرگزاری فرانسه گفته است: “یک دختر جوان ۱۵ ساله قوای لازم برای کار دشوار صنعت مُد و مدلینگ را ندارد.”

نگاهی کوتاه به تاریخچه نقد فمینیستی فیلم در سال‌های اخیر

بیدارزنی- بنفشه جمالی- بیست و پنج سال پیش پاتریشیا ارنز در مقدمه مقاله خود با عنوان نقد فمینیستی فیلم نوشت:«نقد فمینیستی فیلم ماحصل جنبش زنانی است که در آمریکا در اواخر دهه ۱۹۶۰ آغاز شد و بورس تحصیلی فمینیستی در رشته‌های مختلف و فیلمسازی زنان را به دنبال داشت.» در سال ۱۹۷۴ مالی هاسکل[۱] نویسنده، نظریه‌پرداز و منتقد فمینیست سینما، کتاب «تکریم تا تجاوز: تلقی از زنان در فیلم‌ها» را منتشر کرد. کتابی که در آن هاسکل به تاریخچه تصویرسازی زنان در فیلم‌ها پرداخت. هاسکل در ارتباط با تصویری که از زنان در اکثر فیلم‌ها نشان داده می‌شود می‌گوید: «زنان در فیلم‌ها اغلب مادرانی هستند که برای فرزندانشان ایثار و فداکاری می‌کنند. زنانی که عاشقانه ازدواج می‌کنند و مرد عاشق برای رفاه او و فرزندانش تلاش می‌کند.» این منتقد سینمایی در بخش زنان فیلمساز کتاب خود می‌نویسد: «زنان با فیلم‌سازی‌شان در حقیقت به جبران بخش حذف شده از جهان فیلمسازی می‌پردازند که پر شده است از فیلم‌های وسترن، جنگی و پرخشونت و تصویر واقعی‌تری از زنان و مشکلاتشان را نشان می‌دهند.»

رویاهای دختران شایسته آمریکا پیش از رقابت؛ از مرزعه‌داری تا فرمانداری

صدای آمریکا- نود و یکمین مسابقات انتخاب دختر شایسته آمریکا روز یکشنبه دهم ماه سپتامبر در آتلانتیک سیتی ایالت نیوجرسی برگزار خواهد شد. ۵۱ نفر از ایالتهای مختلف آمریکا در این مسابقه با هم رقابت می کنند.

هر کدام از این دخترها، رویایی دارد که از شخصیت آنها شکل گرفته است. این فهرست برخی از رویاهای آنهاست: از مدیریت مزرعه پرورش آلپاکا (گونه ای از لاما) تا مأمور تجسس پلیس فدرال آمریکا به شیوه فیلم «دختر شایسته» با بازی ساندرا بولاک.

روزی که زنان به آزادی راه نیافتند

میراث زنان سوری

ایسنا- با اتفاقاتی که روز سه‌شنبه در ورزشگاه آزادی رخ داد، حالا تلاش‌ها برای گرفتن مجوز حضور بانوان ایرانی در ورزشگاه شکلی جدی‌تر به خود گرفته است.شهروند نوشت: موضوع حضور زنان در ورزشگاه به یک پرونده اجتماعی بسیار مهم تبدیل شد که حرف‌زدن درباره آن از توییت و پست‌های اینستاگرامی فاصله گرفت! بحرا‌ن‌های به وجود آمده به خاطر این تبعیض به قدری جدی شد که حالا چهره‌های سرشناس درهمه حوزه درباره موضوع آزادی حضور زنان در ورزشگاه حرف می‌زنند که در این گزارش به آن اشاره شده است.

ایران و سوریه؛ واکنش‌ها به ماندن زنان ایرانی پشت در آزادی

بی‌بی‌سی- دو عضو کابینه و تعدادی از نمایندگان زن در مجلس ایران به وقایع روز گذشته در ورزشگاه آزادی واکنش نشان داده و از منع حضور زنان ایرانی در ورزشگاه انتقاد کرده اند. شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در امور حقوق شهروندی ماده ای از منشور حقوق شهروندی را توییت کرده و گفته “حق همه شهروندان به ویژه زنان است که به امکانات ورزشی و آموزشی و تفریحات سالم دسترسی داشته باشند”.

واکنش طیبه سیاوشی به انتقادها از حضورش در ورزشگاه: منتقدانم راهکار بهتری نداشتند

خبرآنلاین- عدم حضور زنان و جلوگیری از آنها در ورود به استادیوم یکی از حواشی دیدار ایران و سوریه بود که طیبه سیاووشی نماینده مردم تهران نسبت به آن واکنش نشان داد. طیبه سیاووشی نماینده مردم تهران یکی از چهره‌های شاخص بازی ایران و سوریه بود. او با حضور در ورزشگاه سبب شد تا بحث های زیادی راه بیفتد. گروهی از بانوان به شدت از او انتقاد کردند اما خودش می گوید نمی توانسته در خانه بنشیند. او می گوید دوره اعتراض خاموش گذشته و حل مشکل بانوان برای ورود به ورزشگاه ها نیاز به یک سدشکن دارد. نیاز به اقدام عملی.

شب شرمساری در آزادی/به زنان ایرانی گفتند با پرچم سوريه برو داخل!

آفتاب‌‌نیوز -درست در همان دقايقي كه بسياري از هواداران تيم‌ملي فوتبال كشورمان راهي ورزشگاه شده بودند تا ديدار ايران و سوريه را از نزديك تماشا كنند، عده‌اي ديگر از هواداران با نگراني در حال تماشاي ورود مردان به ورزشگاه بودند. بانوان ايراني كه بليت بازي را در دست داشتند تا نزديكي درب اصلي ورزشگاه نيز رفتند اما هرگز اجازه حضور روي سكوها را پيدا نكردند. همان‌هايي كه از روز گذشته به سوژه شبكه‌هاي مجازي تبديل شدند و تصوير آن‌ها دست به دست مي‌چرخيد. بانوان هوادار فوتبال ايران، شب سختي را پشت سر گذاشتند، آن‌ها مجبور بودند نظاره‌گر حضور بانوان سوري در ورزشگاه باشند اما اجازه نداشتند در ورزشگاه كشورشان حاضر شوند و تيم‌ملي را تشويق كنند.

کمی آن‌طرف‌تر به نظارۀ آزادی نشستیم

بیدارزنی- سیمین فروهر- بعدازظهر شنبه ۱۱ شهریور است. روی مبل دراز کشیده‌ام و چشم‌هایم تازه گرم شده‌اند که با صدای پیغام تلگرام بیدار می‌شوم. ساناز نوشته است که عده‌ای توییت کرده‌اند که امکان خرید بلیت مسابقه ایران و سوریه وجود دارد. در سایت جنسیت تعریف شده. بلند می‌شوم و می‌نشینم. باورکردنی نیست. صدیقه می‌گوید حتماً برای زنان سوری است. من می‌گویم احتمالاً فرمالیته است؛ مثل مسابقات والیبال. همه داریم با بدبینی حرف‌های یکدیگر را تأیید می‌کنیم و مدتی می‌گذرد که بنفشه می‌نویسد «خریدم بچه‌هاااا»! گوشی را به کناری می‌گذارم و با شتاب می‌روم می‌نشینم پای لپ­تاپ. حالا شهاب هم آمده و کنارم نشسته. همه‌اش می‌گوید «محال است، مگر می‌شود»؟

مسئولان در یکی از دربی‌ها امکان حضور آزمایشی بانوان را فراهم کنند

ایلنا- یک عضو اصلاح‌طلب کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی می‌گوید تا زمانی که امکان حضور برای تمامی زنان علاقمند به ورزشگاه‌ها مهیا نشود، ترجیح می‌دهد از امکان حضور در ورزشگاه به‌عنوان نماینده مردم استفاده نکند و در عین حال پیشنهاد می‌کند در یکی از دربی‌های پایتخت به‌صورت آزمایشی به زنان اجازه ورود داده شود تا ابعاد موضوع روشن شود. پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به عدم حضور خود ورزشگاه آزادی برای تماشای دیدار روز گذشته تیم ملی فوتبال ایران و سوریه گفت: با وجود آن‌که درپی هماهنگی‌های صورت گرفته از طریق کمیته زن، ورزش، جوانان و خانواده کمیسیون فرهنگی مجلس، مجوز حضور بنده و دو نماینده زن دیگر این کمیته صادر شده بود، آن‌چنان که پیش از این نیز در جریان بازی‌های تیم ملی والیبال و موارد مشابه دیگر اعلام کرده بودم تا زمانی که همه زنان ایرانی امکان حضور در ورزشگاه‌ها را داشته باشند، در ورزشگاه حاضر نخواهم شد، دیروز هم از حضور در ورزشگاه آزادی خودداری کردم.

چرا به عنوان نماینده زن تصمیم گرفتم به ورزشگاه آزادی نروم!

خبرآنلاین- پروانه سلحشوری در یادداشتی برای تماشاگران امروز درباره دلایلش برای نرفتن به ورزشگاه آزادی نوشته است.

پروانه سلحشوری/ هم من و هم همکارم خانم سیاوشی، هر دو یک هدف داریم و به دنبال احقاق حقوق زنان هستیم. اما ایشان با رفتن به ورزشگاه این حق را دنبال می کنند و من با نرفتن به ورزشگاه به دنبال این حق هستم. ایشان می گویند شاید من با حضورم بتوانم راهی را برای حضور زنان باز کنم. اما من می گویم نمی روم و به این شکل اعتراض می کنم تا زمانی که اعتراضم به نتیجه برسد. ممکن است روش های متفاوت به نتایج مشابهی بینجامد. رویکرد من نوعی اعتراض و همراهی با کسانی است که نمی توانند از این حق برخوردار باشند. اگر من هم نماینده مجلس نبودم، نمی توانستم درخواست مجوز کنم و به ورزشگاه بروم.

طیبه سیاووشی:به ناحق پشت در ماندن دخترها باعث وهن کشور است

خبرآنلاین- – طیبه سیاووشی نماینده مردم تهران می‌گوید تصمیمش برای رفتن به ورزشگاه آزادی ، تصمیم درستی بوده است. طیبه سیاووشی نماینده مردم تهران و عضو لیست امید در روز بازی ایران و سوریه حسابی خبرساز شد. او با رفتن به استادیوم آزادی از یک سو سعی کرد سد شکن باشد اما از سویی دیگر به شدت با انتقاد روبرو شد. در فضای مجازی مردم به اینکه چرا از رانت برای تماشای فوتبال استفاده کرده انتقاد کردند و همکارانش هم گفتند تا زمانی که این حق به همه خانم ها داده نشده ، نباید نماینده شان به ورزشگاه برود.

بانوان ما و بانوان آنها

خبرآنلاین- حاج محمود عطار، مهدی – رفتارهای تبعیض آمیز اینبار هم فقط گریبان زنان ایران را گرفت آنهم در کشور خودمان و اتفاقا در جلوی چشم دیگران!!! هرچند بواسطه ی مرگ دلخراش دانش آموزان عزیز این مملکت و البته حادثه کشته شدن کول بران زحمت کش ذهن و روحمان تلخ و آزرده هست، اما بواسطه ی ورود زود هنگام مسئولین مرتبط با هر دو ماجرای پیش گفته سعی کردیم کمی از شدت تاثر هر دو حادثه بکاهیم، اما این مطلب را برای اعتراض به تبعیض علنی برای بانوان کشورمان می نویسیم:

سوال اینجاست که اگر حضور در استادیوم های ورزشی علی الخصوص فوتبال برای بانوان، به هر دلیل موجه یا غیر موجهی و بنا به هر سیاست و تدبیری ممنوع است، دیگر صدور مجوز برای بانوان نماینده و … معنی ندارد، و البته مهم تر از آن دیگر ایرانی و بیگانه ندارد.

روزنامه سپاه: قاطبه زنان به ورزشگاه رفتن فکرهم نمی‌کنند

فردا- ماجراي بازي اخير ايران سوريه موجب شده تا يكبار ديگر اين موضوع به مدد رسانه‌هاي همسو با دولت به صدر اخبار بيايد. روزنامه جوان در بخشی از گزارش خود درباره جنجال ورزشگاه رفتن زنان نوشت: حکایت حضور زنان در ورزشگاه‌ها و تماشای مسابقات ورزشی دیگر به موضوعی لوث تبدیل شده است. این ماجرا که تا چند سال پیش حتی به ذهن بسیاری از خانم‌ها هم خطور نمی‌کرد و در عمل به عنوان یکی از موضوعات دسته چندم اجتماعی است به مدد یک پروپاگاندای تمام‌عیار رسانه‌ای به مطالبه قشر خاصی از زنان تبدیل شده است؛ زنانی که نداشتن دغدغه‌هایی همچون دغدغه معاش، بیمه و آینده یا مسئولیت‌های اجتماعی و خانوادگی آنقدر برایشان فرصت باقی گذاشته تا متوجه شوند مجوزی برای حضور زنان برای تماشای بازی‌های ملی در ورزشگاه‌ها وجود ندارد.

حمایت روزنامه اصولگرا از موضع معصومه ابتکار در برابر حضور زنان در ورزشگاهها

خبرآنلاین – روزنامه جوان ضمن انتقاد از طرح مباحث مربوط به حضورزنان در ورزشگاهها نوشت:در این میان معصومه ابتکار، معاون تازه‌نفس رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، به عنوان بالاترین مقام مسئول حوزه زنان در دولت به مسئله حضور زنان و خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها نگاه واقع‌بینانه‌تری دارد. وي اين مسئله را از اولويت‌هاي اصلي مطالبات زنان نمي‌داند و مي‌گويد: فكر نمي‌كنم ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلي بانوان ايراني باشد. يكي از مطالبات اصلي خانم‌هاي ايراني اين است كه دختران همگام با پسران بتوانند از امكانات ورزشي مناسبي برخوردار باشند. دختران ايراني به دليل فقدان امكان ورزش و محروميت‌هايي كه در نقاط مختلف كشور دارند، از مشكلات اسكلتي رنج مي‌برند».

مطالبه چند درصد از زنان ایرانی حضور در استادیوم است؟

مشرق- ماجرای بازی ایران- سوریه و دادن مجوز حضور زنان سوری برای نمایش این بازی و در مقابل باطل کردن بلیت زنان ایرانی برای حضور در استادیوم آزادی و تماشای این بازی انگار معجزه‌ای برای دولت دوازدهم بود تا یک بار دیگر با طرح مسئله ورود زنان به ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات ورزشی، افکار عمومی و به طور ویژه اذهان زنان اصلاح‌طلب حامی دولت را از خلف وعده‌های انتخاباتی همچون سه وزیر زن در کابینه یا سهم ۳۰ درصدی زنان از پست‌های مدیریتی به حواشی مرتبط با این مسئله منحرف کند و تا یافتن دستمایه‌های بعدی نفس راحتی بکشد.

واکنش‌ها به حضور زنان سوری در ورزشگاه‌ آزادی

دنیای اقتصاد: ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها و حضور زنان سوری در ورزشگاه آزادی همزمان با بازی فوتبال ایران و سوریه با واکنش‌هایی روبه‌رو شد. سیده فاطمه حسینی، نماینده تهران از طرح سوالش از مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش دراین باره خبر داد و گفت که پس از تعطیلات مجلس آن را تقدیم هیات‌رئیسه خواهد کرد. حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر، عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با «انتخاب» تاکید کرد که اگر ورود زنان به ورزشگاه‌ها ممنوع است، در مورد ملیت‌های دیگر نیز باید آن را اعمال کنید

روایت بانوان ایرانی که پشت درهای آزادی ماندند/تساوی در زمین چمن، شکست روی سکوها!

خبرآنلاین- عرفان حاج‌بابايي- پشت درهاي استاديوم آزادي پر است از بانوان و خانواده‌هايي كه تشخيصشان از اينكه كدام ايراني هستند و كدام سوريه‌اي سخت است. با اين حال آنچه سوريه‌اي‌ها را متمايز مي‌كرد پرچم دو ستاره‌اي بود كه در دست داشتند. پرچمي كه اگر دست دختران ايراني هم بود مي‌توانستند داخل ورزشگاه شوند و از جايگاهي كه براي هواداران اين تيم تدارك ديده بودند بازي تيم ملي ايران را تماشا كنند. بازي‌اي كه در خانه بود؛ در آزادي! اما بانوان ايراني حتي اجازه نداشتند از گيت‌ها عبور كنند.

سیاست، عرف یا شرع؛ مانع اصلی ورود زنان ‘ایرانی’ به ورزشگاه ها چیست؟

بی‌بی‌سی- در بازی فوتبال دیروز بین ایران وسوریه در استادیوم آزادی زنان همراه مردان بازی را تماشا کردند. تعجب نکنید، واقعا راهشان دادند، البته زنان سوری؛ یا احیانا ایرانی که با پرچم سوریه و به عنوان سوری، قصد ورود به ورزشگاه را داشتند! اتفاقاتی از این دست، یعنی راه ندادن زنان ایرانی اما، راه دادن زنان خارجی/ همواره موضوع انتقاد بوده.

شوک بازی ایران- سوریه به جامعه و سیاست ایران

بی بی سی- حسین باستانی – بازی دیروز تیم های فوتبال ایران و سوریه، موضوع ورود زنان ایرانی به استادیوم های فوتبال را به میزانی در سطح افکار عمومی برجسته کرد که کم سابقه -و در ابعادی بی سابقه- بود. ممنوعیت ورود زنان ایران به ورزشگاه ها، البته موضوع جدیدی نبود. اعتراض به این ممنوعیت هم، تازگی نداشت. اما مسابقه دیروز، به دلایل گوناگون خبرساز تر از اغلب بازی های قبلی شد. به ویژه چون توام با خلق “تصاویر” ویژه ای بود که از نظر رسانه ای، قدرت بالایی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی داشتند.

ميزبان پشت در، مهمان داخل ورزشگاه!

آی سینما: شب گذشته مسابقه تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوریه در چارچوب انتخابی جام جهانی در ورزشگاه آزادی برگزار شد. در حالی که زنان ایرانی پشت درهای بسته ماندند و از حضور آنها برای تماشای بازی تیم ملی، جلوگیری به عمل آمد، زنان سوریه‌ای توانستند به راحتی به ورزشگاه آزادی بروند. پس از انتشار عکس‌های بی‌حجاب زنان سوریه‌ای در ورزشگاه آزادی، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به این موضوع اعتراض کردند و برخی از سینماگران با انتشار عکس‌ها و نوشته‌هایی خواستار حضور زنان در ورزشگاه‌های کشور شدند.

زنان ایرانی مقابل ورزشگاه آزادی: لااقل پول بلیت را پس بدهید

رادیو زمانه- تیم ملی ایران و سوریه دو – دو مساوی کردند. تیم ملی ایران در صدر جدول با ۲۲ امتیاز به جام جهانی می‌رود.

در فیلمی که می‌بینید زنان می‌گویند بلیت خریده‌ایم و پولش را هم پس نداده‌اند، پس چرا اجازه ورود به ورزشگاه را نمی‌دهید؟

دستیار رئیس‌جمهور: حضور زنان در ورزشگاه حق آنان است

ایرنا- دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی در واکنش به عدم حضور زنان در ورزشگاه، با استناد به ماده‌ای از منشور حقوق شهروندی، این مساله را حق زنان دانست. در مسابقه فوتبال بین دو تیم ملی ایران و سوریه، زنان ایرانی از حضور در ورزشگاه آزادی منع شدند این در حالی بود که زنان سوریه توانستند برای تماشای بازی به ورزشگاه آزادی بروند که این اتفاق با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد.

مشکل حضور زنان در استادیوم قابل حل است

شفاف- آیت الله محسن غرویان بر این باور است که حضور زنان در استادیوم های فوتبال به لحاظ فقهی و شرعی مشکلی ندارد.استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حضور زنان در استادیوم های فوتبال به لحاظ شرعی و فقهی مشکلی ندارد، اما برخی فقها آن را به به خاطر مفسده ای که احتمالا بر آن مترتب می شود، مورد اشکال می دانند.

بازتاب مخالفت با ورود زنان ایرانی به ورزشگاه آزادی همزمان با حضور سوری‌ها

صدای آمریکا- جلوگیری از حضور زنان ایرانی در ورزشگاه هنگام بازی تیم‌های ملی ایران و سوریه در حالیکه زنان سوری اجازه حضور یافته بودند، واکنش‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی داشته است. روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور، همزمان با آغاز بازی تیم‌های ملی ایران و سوریه کاربران شبکه‌های اجتماعی پست‌ها و تصاویری از ورود بدون مشکل زنان سوری به ورزشگاه آزادی تهران برای تشویق تیم ملی خود و جلوگیری از زنان ایرانی برای تماشای همان مسابقه، منتشر کردند. این واکنش ها در روز چهارشنبه نیز ادامه داشته است.

حق ورود زنان به ورزشگاه یا نگاه جنسیتی به آنها؟!

تسنیم- اکبر محمدی‌خانی، جامعه‌شناس : گروهی از مسئولین یک کشور در حال توسعه (شما بخوانید جهان سومی) برای اینکه روستای مجاور یک پروژه توسعه ای هم، مزه توسعه را بچشند تصمیم گرفتند در ورودی روستا یک پل چوبی بسازند تا به هنگام سیلاب، مردم بتوانند از آنجا عبور کنند. اعتبار لازم تخصیص داده شد، مهندسان و معماران دست به کار شدند و پل تمام چوب و شکیلی ساخته شد. قرار بر این شد فردا روزی، مقام مسئولی، برای افتتاح به اتفاق هیات همراه، پل را افتتاح کنند. روز موعود که هیات همراه و آن مقام مسئول برای افتتاح آمدند همه چیز بود غیر از پل. پرس و جوها به اینجا ختم شد که شب گذشته هوا سرد بوده و مردم روستا پل را تخریب کردند و چوب های آن را در خانه ها سوزاندند تا از سرما در امان بمانند و این یعنی نیاز مردم چیزی بود اما مسئولین تصور می کردند نیاز آنها پل ورودی روستاست و با ساخت آن، رضایت مندی مردم از مسئولان بهبود پیدا می کند و این رضایت مندی تبدیل به سرمایه اجتماعی آنها در اعتماد و مشارکت روستاییان در دیگر پروژه های توسعه ای می شود.

ما متهمیم

جهان زنان- بنفشه جمالی- حدود ساعت شش رسیدیم دم ورزشگاه. با بلیت‌هایی که در دست داشتیم و فکر می‌کردیم این بار اوضاع با قبل فرق دارد. ما قانونی و بر اساس جنسیت مان بلیت بازی ایران و سوریه را خریده بودیم و فکر می‌کردیم این بار لااقل از توهین و تحقیر خبری نیست. مادر و دختری برای دیدن بازی به دم در ورزشگاه آمده بودند. دختری با صورتی که پرچم ایران را رویش نقاشی کرده بود از اصفهان به تهران آمده بود. تعدادمان زیاد بود. زیادتر از آنچه فکر می‌کردیم. باهم و در کنار هم به سمت ورزشگاه رفتیم. هرچه نزدیک‌تر می‌شدیم خوشحالی‌مان بیشتر می‌شد «انگار این بار قرار نیست جلوی‌مان را بگیرند».

به غیرتِ مردان و نجابتِ زنان اعتماد کنید

خبرآنلاین- محمدرضا یزدان‌پرست – فقط باید جای زنان ایرانی -خصوصا جوان‌ترها و «عشقِ فوتبال»هاشان- بود تا فهمید سه‌شنبه‌شب آنها چه کشیدند؛ با دیدن حضور دخترانِ سوری در ورزشگاه و خبرهای تلخِ منتشره از اینکه می‌توانستند هویت خود را بفروشند و پرچمِ سوریه را دست بگیرند و دروغکی خود را سوری جا بزنند تا به یک صندلی در استادیوم آزادی برسند. آنها خونِ دل خوردند و تصاویر را دیدند و خبرها را شنیدند و پشت در ماندند،اما سَرِ سوزنی از هویت و غیرت ایرانی خویش پا پس نکشیدند.

سه‌شنبه‌شب که تمام شد، اما فوتبال که تمام نمی‌شود. تا قیامِ قیامت، هست. وقتش نرسیده، خِرَدِ جمعی کارگر افتد و دولت امید، ناامید نکند و حلّ این مسئله آغاز شود؟! ولو قدم به قدم… ولو ذره‌ذره… ولو آهسته‌آهسته؟!

بلیط سوخته زنان برای ورزشگاه آزادی

آفتاب‌‌نیوز : درحالیکه زنان و خانواده‌های سوری توانسته بودند برای تشویق تیم ملی شان به ورزشگاه آزادی بروند، بانوان و خانواده‌های ایرانی با پیامکی که خبر از لغو خرید بلیط آنها می داد از حضور در ورزشگاه آزادی بازماندند؛ تصمیم مسئولان این بار نیز تغییر کرده بود. موضوع حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها از آن دست موضوعاتی است که هر چند وقت یک بار با برگزاری بازی‌های ملی یا تصمیم بعضی از مسئولان خبرساز می شود اما هر بار بدون نتیجه و سرانجامی مشخص به فراموشی سپرده می شود تا شاید همزمان با بازی ملی دیگر و یا صحبت فعالان حقوق زنان باز مطرح شود.

بهانه‌های واهی برای ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه می‌آورند/ فحاشان را از حضور منع کنند نه زنان را

خانه ملت- عضو کمیته حقوق شهروندی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از اینکه برای ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها بهانه‌های واهی آورده می‌شود، انتقاد کرد. فاطمه سعیدی عدم اجازه به زنان ایرانی برای حضور در ورزشگاه‌ها را قانونی ندانست و گفت: همواره در قوانین کشور ما از برابری حقوق زن و مرد گفته شده است و ممنوعیت ورود بانوان ایرانی به ورزشگاه‌ها بر خلاف منشور حقوق شهروندی است.

طرح سوال از وزیر ورزش و جوانان در مورد عدم حضور زنان در ورزشگاه‌ها

ایلنا- عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تهیه طرح سوال از وزیر ورزش و جوانان خواستار ارائه توضیحات درمورد اقدامات این وزارتخانه درخصوص فراهم کردن شرایط حضور زنان در ورزشگاه‌ها شد.سیده فاطمه حسینی در واکنش به ادامه محدودیت‌ها در مسیر ورود زنان به ورزشگاه، از تهیه طرح سوال از وزیر ورزش و جوانان خبر داد و در ادامه در توییتی خواستار پاسخگویی مسعود سلطانی‌فر درمورد اقدامات وزارت ورزش و جوانان برای رفع این تبعیض شد.

قول ورود زنان به استادیوم با «توجیه» همه مسئولان

ساد- وزیر ورزش و جوانان از تلاش برای ایجاد همفکری و هماهنگی برای فراهم شدن زمینه حضور خانواده‌ها و زنان در ورزشگاه‌ها خبر داد. مسعود سلطانی‌فر گفت: در گذشته هم که خانواده‌ها به استادیوم می‌رفتند ما هرگز مشکلاتی را دراین باره نداشتیم. ان‌شاءالله به مرور تلاش می‌کنیم با زمینه‌سازی، توجیه کردن و هماهنگی بین همه عناصر دست‌اندرکار بتوانیم شاهد حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها باشیم.

زنان، ژن خوب و استادیوم آزادی

عصر ایران؛ حسن محدث زاده – در سالیان اخیر هرگاه بحث میزبانی ایران در مسابقات ورزشی به ویژه در رشته های والیبال و فوتبال مطرح شده موضوع حضور زنان و دختران ایرانی در ورزشگاه ها هم بر سر زبان ها افتاده و پررنگ تر از قبل از سوی افکار عمومی دنبال شده است. به نظر می رسد این موضوع آهسته و پیوسته، جز لاینفک “میزبانی ایران برای مسابقات بین المللی” می شود. با گسترش شبکه های اجتماعی این حساسیت، کنش اجتماعی و خواست عمومی به مراتب بیش از گذشته مطرح می شود.

خبرهای ورزشی

۱۲ کشتی گیر زن ایرانی در مسابقات داخل سالن آسیا – ترکمنستان

ایرنا- «مریم منظمی» نایب رئیس زنان فدراسیون کشتی، با بیان اینکه ۱۲ کشتی گیر زن به بازی های داخل سالن آسیا در ترکمنستان اعزامی می شوند، گفت: کشتی گیران ما به طور حتم روی سکو می روند، اما پیش بینی رنگ و تعداد مدال ها سخت است. منظمی افزود: کشتی گیران زن ما برای نخستین بار در رشته کشتی سنتی در مسابقاتی با این سطح شرکت می کنند و با توجه به میزان آمادگی این کشتی گیران امیدوارم بتوانیم نتایج بسیار خوبی کسب کنیم.

رکورد ملی دوی ۱۰ هزار متر زنان شکست

ایسنا- دونده استقامتی ایران توانست در مرحله دوم رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی باشگاه‌های کشور زنان رکورد ملی را جا به جا کند. پریسا عرب در مرحله دوم رقابت های دو و میدانی قهرمانی باشگاه های کشور زنان توانست با رکورد ۳۶:۱۲٫۹۱ رکورد ملی دوی ۱۰ هزار متر را جا به جا کند.

مجوز فدراسیون جهانی اسکی روی آب برای حجاب زنان ایرانی

ایسنا- فدراسیون جهانی اسکی روی آب (IWWF) موافقت خود را برای حضور بانوان اسکی روی آب ایران با پوشش اسلامی در رقابت‌های آسیایی و جهانی را اعلام کرد. روابط عمومی فدراسیون انجمن‌های ورزشی، با رایزنی انجمن اسکی روی آب ایران و مکاتباتی که با فدراسیون جهانی صورت گرفت، فدراسیون جهانی رسما مجوز حضور بانوان کشورمان با حجاب اسلامی را در رقابت‌های بین‌المللی صادر کرد و از این پس ملی پوشان اسکی روی آب ایران در بخش بانوان با لباسی که از سوی وزارت ورزش و جوانان مورد تایید قرار گرفته حضور خواهند یافت.

به اشتراک بگذارید