از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
راحله راحمیپور، مدافع حقوق بشر عصر دیروز در منزل خود توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. ماموران با حکم قضایی صادر شده توسط شعبه شش دادسرای اوین، وارد خانه راحمی پور شده و پس از تفتیش منزل، وی را به همراه کامپیوتر، تلفن همراه و برخی از اسناد و مدارک شخصیاش با خود بردند. راحله راحمیپور سالهاست پیگیر سرنوشت نوزاد برادر و برادرش است که در دهه ۶۰ در زندان اوین بودهاند.
سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان سیستان و بلوچستان: ۳ درصد!
درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان سیستان و بلوچستان نشان می دهد، سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۳ درصد است. حال آنکه استاندار سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه در این استان ۴۱۵ زن به شوراهای شهر و روستا راه یافته اند، تمام رسانه ها و ناظران سیاسی را شگفت زده کرد، ولی بررسی های «درصحن» نشان می دهد این خبر یا صحیح نیست یا درصد زنان راه یافته به شورای روستاها در قیاس با تعداد مردان کاندیدا در روستاها، حیرت انگیز بوده است.
سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان فارس: ۵ درصد!
درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان فارس نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۵ درصد است. استان فارس با ۱۰۲ شهر، جمعا ۵۴۴ کرسی در شورای شهرها دارد که ۵۱۱ کرسی آن به مردان و تنها ۲۹ کرسی آن به زنان تعلق گرفته است. شهر شیراز بعنوان مرکز استان و بزرگترین شهر استان فارس تنها دو کرسی از ۱۳ کرسی اش به زنان اختصاص یافته است و با احتساب یک زنی که در این شهر بعنوان عضو علی البدل انتخاب شده، تنها شهر استان است که در میان برگزیدگان آن نام سه زن به نام های لیلا دودمان، سولماز دهقانی و زهرا یقطین (علی البدل) به چشم می خورد.
امینزاده: یکی از گزینههای وزارت علوم هستم
الهام امین زاده، معاون سابق رییسجمهور تایید کرد که به عنوان یکی از گزینه های وزارت علوم مطرح است. دکتر الهام امین زاده در رابطه با احتمال وزیر شدنش گفت: چند نفر به عنوان گزینه وزیر علوم مطرح شده اند که من هم یکی از گزینه ها هستم اما تصمیم نهایی را رییس جمهور می گیرد.
درخواست محمد یزدی برای تعیین تکلیف نامزدی زنان برای ریاست جمهوری
رادیو فردا- سخنگوی شورای نگهبان از درخواست محمد یزدی، دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای تفسیر واژه «رجل سیاسی مذهبی» در این شورا خبر داد. عباسعلی کدخدایی سهشنبه (۲۱ شهریور) این موضوع را در گفتوگو با خبرگزاری مهر بیان کردهاست. آقای کدخدایی ۱۹ مردادماه نیز از بررسی شاخصهای «رجل سیاسی مذهبی» که یکی از ملاکها و ویژگیهای رئیس جمهور در ایران است، خبر داده بود.
ابراهیمیان: پذیرش خانمها بهعنوان رجل سیاسی مشکل است
ایلنا: نجاتالله ابراهیمیان، عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره آخرین تصمیمات شورای نگهبان درباره شناخته شدن زنان بهعنوان رجل سیاسی با بیان اینکه هنوز این مباحث در شورای نگهبان ادامه دارد، گفت: در حال حاضر مباحث شورای نگهبان درباره سیاستهای کلی و تفسیر پیرامون شناخته شدن زنان بهعنوان رجل سیاسی به جمعبندی نرسیده است.
امتداد-گروه اجتماعی: حالا که پس از مدتها شهرداری به اصلاحطلبان رسیده و مطالبه عمومی محقق شده، انتظارات نیز در حوزههایی که در همه این سالها در بهشت به محاق رفته بود بالاتر میرود. در این مدت ۲۵ روزه که از شهرداری نجفی میگذزذ او بخش عمدهای از معاونان خود را انتخاب کرده،مدیرکلهایش مشخص شده اندهاند و از قضا مدیران همشهری را نیز انتخاب کرده و در میان این همه انتصاب خبری از زنان نیست.
پشتيبان سياسي براي شهردارشدن نداشتم
اعتماد- حضور زنان در كابينه، در دولت دوازدهم تنها در حد مطالبه فعالان حوزه زن باقي نماند و تبديل به خواستي عمومي شد. درخواستها براي حضور وزير زن در كابينه، هر چند بيپاسخ ماند، اما خبرهاي مربوط به زناني كه مديريتهاي كلانشهري را در شهرها و استانهاي مختلف بهعهده ميگرفتند، زير ذرهبين رسانهها رفت و در ميان اخبار نااميدكنندهاي كه از انتصاب وزراي زن ميرسيد، تا حدودي موجب اميدواري شد؛ زناني كه به انتخاب مردم به شوراها راه يافتند و با راي اعضاي شورا بر مسند رياست شورا تكيه زدند. اما در ميان تمام اين خبرها، نام الهه كولايي در كنار نام هفت نامزدي كه براي پست شهرداري تهران اعلام آمادگي كرده بودند، خبري بود كه تحليلهاي بسياري را به دنبال داشت.
توضیحات دولت روحانی دربارۀ ناتوانی زنان برای رسیدن به مقام استانداری
رادیو فرانسه- حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نشست هیئت دولت گفت که فضای جامعه باید امن باشد نه امنیتی و امنیتی شدن فضای جامعه منجر به فرار سرمایه و فرار مغزها و عدم توسعۀ کشور می شود. روحانی در جای دیگری از سخنانش افزود که “با بگیر و ببند فرهنگ و اخلاق اصلاح نمی شود.” روحانی همچنین گفت که امنیت اجتماعی منوط به رعایت حقوق شهروندی است و همۀ دستگاه های کشوری ملزم به رعایت این حقوق هستند.
قائم مقام وزیر کشور: استاندار زن نداریم
اشگاه خبرنگاران- قائم مقام وزیر کشور گفت: احتمال حضور زنان در سمت استاندار وجود ندارد. محمدحسین مقیمی قائم مقام وزیر کشور با اشاره به تغییر و انتصاب استانداران کشور اظهار کرد: وزارت کشور برای تغییر، جابه جایی و انتصاب استانداران به دولت پیشنهادهای خود را مطرح میکند و زمانی که در دولت به تصویب رسید، اطلاع رسانی می شود. وی با بیان اینکه دولت، تغییر استانداران را اعلام می کند، افزود: تا زمانی که دولت انتصاب استانداران را تصویب نکند در این باره اطلاع رسانی نمی شود.
وزیر کشور: تلاش میکنیم استاندار زن داشته باشیم
دویچه وله- در حالی که هفت استاندار معرفی شده از سوی هیات دولت همگی مرد هستند، عبدالرضا رحمانی فضلی از تلاش وزارت کشور برای تعیین استاندار زن خبر داد. رئیس دفتر رئيسجمهور نیز از بررسی استاندار شدن زنان خبر داده است. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران در حاشیه نشست هیأت دولت درباره تغییر و انتخاب استانداران با اشاره به تغییر هفت استاندار و تعیین تکلیف بقیه استانداران در آیندهای نزدیک گفت: «درباره استاندار زن هم تلاش میکنیم، اگر بشود این کار صورت گیرد.»
مولاوردی: زنان باید نسبت به حقوق خود آگاهی داشته باشند
ایسنا- دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: زنان باید نسبت به حقوق شهروندی خود آگاهی داشته باشند. شهیندخت مولاوردی امروز پنج شنبه در نشست تخصصی جایگاه زن در حقوق شهروندی که در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: پیش شرط تحقق حقوق شهروندی، حاکم بودن فضای آرام بر اقتصاد و امنیت در کشور است. وی در ادامه گفت: میراث بر جای مانده از دولتهای پیشین این دولت را به این امر واداشت که به حوزههای اقتصاد معیشتی و سیاست خارجه متمرکز شود و عملا ورود بر عرصه های فرهنگی و اجتماعی بر دولت تنگ شد.
معصومه ابتکار: زنان ایرانی در فوتبال ایران و سوریه مورد تبعیض واقع شدند
رادیو فردا- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده میگوید در جریان بازی فوتبال میان تیمهای ایران و سوریه، زنان ایرانی در مقایسه با زنان سوری مورد «تبعیض» قرار گرفتند. وبسایت خبرآنلاین روز جمعه (۱۷ شهریور) گزارش کرده که معصومه ابتکار این موضوع را در کانال تلگرامی خود منتشر کرده است.
تساوی جنسیتی و سهم خواهی زیر سؤال بردن ارزش زن است
فارس- مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: ضرر سهم خواهی هم به مردان و هم به خود زنان میرسد و کاری غیرعقلانی است و در عمل زیر سؤال بردن حقوق مردم است، زیرا در این شرایط مردم ملزم میشوند که تنها به یک تعداد مشخص بهطور مثال ۳۰ درصد از کل کاندیداها رأی دهند. مینو اصلانی مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور ضمن انتقاد از صحبتهای اخیر معاونت امور زن و خانواده ریاست جمهوری، درزمینهٔ سهم خواهی زنان در پستهای مدیریتی گفت: زنان ایرانی همواره در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حضور دارند و این حضور کیفی و اثرگذار است و به لحاظ توانمندی و خلاقیتی که از خود نشان دادهاند، زمینه بروز و ظهور حضور زنان را فراهم کرده و عملی ستودنی است، اما زمانی که این روند با بحث تساوی جنسیتی و سهم خواهی به حاشیه کشیده میشود، ارزش خود را از دست میدهد و کرامت زن را زیر سؤال میبرد.
نجفی: ۳۰ درصد از مدیران شهرداری، زنان خواهند بود
خبرآنلاین- محمدعلى نجفى شهردار تهران گفت: تلاش ما این خواهد بود که حداقل ۳۰ درصد از مدیران سطوح مختلف شهرداری تهران در مدت چهار سال آینده زنان باشند که به این قول پایبند هستیم.
زنان غایب بهشت/ شهردار تهران در انتصابات جدیدش برای هیچ زنی حکم نزد
شرق نوشت: شهردار تهران برای ٩ مرد دیگر حکم صادر کرد.٢٠ روز از شهردارشدن محمدعلی نجفی در تهران میگذرد و او در این مدت برای پنج معاون، یک مدیرکل، شش شهردار منطقه و همچنین مدیرعامل و سردبیر مؤسسه مطبوعاتی همشهری حکم صادر کرد. وجه اشتراک همه ١٣نفری که در این مدت از شهردار جدید تهران حکم مسئولیت گرفتهاند، مردبودن آنهاست و هیچ زنی تا این لحظه به حکم شهردار مسئولیتی در شهر نگرفته است.
ایرنا – نشست تخصصی زنان استان کردستان روز پنجشنبه با حضور شهیندخت مولاوردی دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی برگزار شد و در این نشست از وی خواسته شد مطالبات مردم و زنان کردستان را به اطلاع دولتمردان برسانند.
جای خالی بانوان در پستهای مدیریتی وزارتخانهها/ پیشرفت زنان در عرصههای علمی قابل تحسین است
فارس- معاون امور زنان ریاست جمهوری گفت: طبق گفته رئیس جمهور ۳۰ درصد پستهای مدیریتی باید به زنان واگذار شود که در حال حاضر جای خالی زنان در این پستها حفظ میشود. «معصومه ابتکار» معاون امور زنان ریاست جمهوری در همایش بینالمللی تازههای قلب و عروق ایران، اظهار داشت: رشته قلب و عروق مانند تمام رشتههای علوم پزشکی در حال تبدیل شدن به یک تخصص میان رشتهای است. وی افزود: با پیشرفت علم مشاهده شد که در بروز برخی از بیماریها با پدیدهای ایمونولوژیک مواجه هستیم که این موضوع نشان دهنده تحولات در عرصه قلب و عروق است.
ابتکار: رایزنی با وزیر ورزش درخصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها/ تفاوت دیدگاه وجود دارد
ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، از رایزنی با وزیر ورزش و جوانان در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها خبر داد و گفت: در این زمینه با وزیر ورزش و جوانان رایزنی و صحبت کردم. هماهنگی ها برای این که واقعا بتوانیم یک سیاست درستی را در این زمینه اتخاذ کنیم در حال انجام است.
مولاوردی: حضور زنان در ورزشگاه طبق منشور حقوق شهروندی، حق آنان است
ایرنا – دستیار ویژه رییس جمهوری در امور حقوق شهروندی در واکنش به عدم حضور زنان در ورزشگاه، با استناد به ماده ای از منشور حقوق شهروندی، این مساله را حق زنان دانست. روز گذشته در پی برگزاری مسابقه فوتبال بین دو تیم ملی ایران و سوریه، زنان ایرانی از حضور در ورزشگاه آزادی منع شدند این در حالی بود که زنان سوریه توانستند برای تماشای بازی به ورزشگاه آزادی بروند که این اتفاق با واکنشهای زیادی روبهرو شد.
جهانگیری: بدنه مدیریتی کشور باید اصلاح شود
مشرق- معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه بدنه مدیریتی کشور باید اصلاح شود، گفت: رئیسجمهور به وعدههای انتخاباتی خود متعهد است. اسحاق جهانگیری معاون اول دولت ظهر امروز (پنجشنبه) در نخستین همایش جوانان، توسعه و تعالی ایران اسلامی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، یکی از دستاوردهای مهم و بیبدیل انتخابات را ایجاد امید و اعتماد در مردم دانست و اظهار داشت: حضور گسترده مردم در انتخابات منجر به افزایش سرمایه اجتماعی کشور که مهمترین سرمایه در اختیار مدیران است، شد و امیدوارم مدیران کشور با اتکا به این سرمایه عظیم بتوانند به مطالبات مردم پاسخگو باشند.
برخی جلوی ورود زنان به استادیوم را گرفتند/ مدیریت کشور مسن شده است
ایلنا- معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: آقای روحانی پیگیر وعدههای خود در طول دوران انتخابات به مردم، زنان و جوانان هستند که حتما محقق شود.اسحاق جهانگیری در نخستین همایش جوانان توسعه و تعالی ایران با اشاره به اینکه ستادهای انتخاباتی نقش آگاهیبخشی به مردم کشور را در زمان انتخابات داشتند، گفت: یکی از دستاوردهای بیبدلیل انتخابات امید و افزایش آن بود که ارتقا پیدا کرد و باعث شد سرمایه اجتماعی که مردم هستند، افزایش پیدا کند. وی تاکید کرد: آقای روحانی پیگیر وعدههای خود در طول دوران انتخابات به مردم، زنان و جوانان هستند که حتما محقق شود.
روزنامه جوان: برخی مراجع تقلید در دولت احمدی نژاد هم با وزارت زنان مخالف بودند
روزنامه جوان – فاطمه راکعی فعال سیاسی اصلاح طلب از اعتراضاتی به روحانی میگوید که باعث شده او نتواند وزیر زن داشته باشد و بعد گله میکند که چرا برای احمدینژاد چنین اعتراضاتی نبوده است. اين در حالي است كه وقتي محمود احمدينژاد وزير زن معرفي كرد، برخي علما و مراجع معترض شدند و از قضا بحث ولايت مرد بر زن را مطرح كردند و … اينكه دولت وقت به اين اعتراضات چه واكنشي نشان داد، بحث ديگري است.
نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده ۳برابر مردان است
اقتصاد آنلاین- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بخش خصوصی سازمانهای مردمنهاد و شهرداریها برای رسیدگی به مسائل زنان سرپرست خانوار باید با هم همکاری و تعامل داشته باشند و امیدواریم با حضور دکتر نجفی شهردار تهران بتوانیم تعامل بیشتری را با بخشهای دولتی داشته باشیم تا جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.
در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه زنان و تولید ملی که با حضور شهردار تهران، معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیر ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در محل دائمی نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران برگزار شد، گفت: اشتغال و کارآفرینی باید با هماهنگی دستگاهها و ستاد ملی زن و خانواده که در این زمینه مسوولیت جدی دارند، انجام شود و ما در دولت دوازدهم به طور ویژه در این موضوع پیش میرویم.
سهم زنان در احزاب سیاسی کشور؛ جمنا و کارگزاران صدرنشین و پایداریها در قعر جدول
نامهنیوز نوشت: برگزاری سومین کنگره حزب اتحاد ملت ایران که یکی از احزاب مهم اصلاح طلبان است موجب شد تا مساله میزان حضور زنان در احزاب مورد توجه قرار بگیرد. اصلاح طلبان که در میان نیروهای سیاسی خواهان مشارکت بیشتر زنان هستند، در معرض این سئوال قرار گرفتند که تاچه اندازه در تشکیلات درونی خود از زنان به عنوان اعضای اصلی استفاده میکنند؟ به این بهانه اعضای اصلی شورای مرکزی احزاب اصلاح طلب و اصولگرا که فعالیت بيشتري دارند را بررسی کردهایم
رویکرد صداوسیما درباره آسیبهای اجتماعی روشنگری باشد نه سرپوش گذاشتن
خانه ملت- عضو فراکسیون زنان مجلس نبود راهکار و راهحل برای آسیبهای اجتماعی از سوی صداوسیما را به معنای کم اهمیتی آنها ندانست بلکه ناشی از عدم درک صحیح از وضعیت فعلی جامعه و مخاطرات پیرامون توصیف کرد.
فاطمه سعیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از سرپوش گذاشتن رسانه ملی بر بسیاری از آسیبهای اجتماعی، گفت: از آنجا که رسانه ملی باید رسانهای مردمی و ملی باشد نباید تنها دیدگاههای گروه و تفکری خاص را بازگو کنند؛ اما متاسفانه این رسانه با رفتار جناحی، هنوز هم تریبون گروهی محدود است لذا توصیه میشود مدیران صدا و سیما با تغییر رویکرد به سمت مردمی بودن حرکت کنند.
تا چه اندازه حضور زنان در پستهای کلیدی را مفید میدانید؟
فردا: با آغاز دور دوم از دولت حسن روحانی با توجه به وعده های انتخاباتی وی همه منتظر بودند حداقل چند وزیر در کابینه به زنان اختصاص یابد اما بعد از مراسم تحلیف و انتشار اسامی اعضای کابینه خبری از حضور زنان نبود. آن طرف تر در موضوع انتخاب شهردار تهران نیز همین انتظار وجود داشت تا جایی که الهه کولایی به عنوان یکی از گزینه های شهردار تهران مطرح شد و پیش بینی می شود محمد علی نجفی به عنوان شهردار در روزهای آینده چند تن از مدیران شهرداری را از میان زنان برگزیند.
اصلاحطلبان احیای کدام «بانوی اول» را میخواهند؟
مشرق- روز یکشنبه ۱۹ شهریور، روزنامه اصلاح طلب «آفتاب یزد» که حسب ظاهر در تسخیر فمینیست های افراطی و اصلاح طلبان رادیکال است، در اقدامی عجیب تیتر یک خود را به پیشنهادی عجیب به رییس جمهور اختصاص داد: احیای بانوی اول
نگاه جنسیتی و دکوری اصلاحات به زنان
افکارنیوز– اصلاحطلبان که در شعار قائل به سهم ۳۰ درصدیزنان در مدیریت و جایگاههای مهم سیاسی بودند حالا در مقام عمل وقعی به این موضوع نمینهند و برای آن ارزشی قائل نیستند.
در انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی بود که شعار سهم ۳۰ درصدی زنان در قدرت در این جریان به طور متعدد مطرح شد. در انتخابات ریاستجمهوری نیز اصلاحطلبان با همین رویکرد تبلیغاتی پیش رفتند. در تحت فشار قرار دادن دولت برای انتخاب وزیر زن و حضور حداقل یک زن در کابینه جدید روحانی این مطالبات کماکان ادامه داشت.
آینده بشریت در دستان توانای زنان است / طرح پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک زنان ایران و روس
خانه ملت- پروانه مافی در اولین نشست در چهارچوب گفتگوی روسیه و ایران در حوزه های خانواده، مادر و کودک و نقش زنان در زمینه های اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی حضور پیدا کرد. پروانه مافی در اولین نشست در چهارچوب گفتگوی روسیه و ایران در حوزه های خانواده، مادر و کودک و نقش زنان در زمینه های اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی حضور پیدا کرد.
شهلا حبیبی ؛ اصولگرای اصلاح طلب- فاطمه اشرفی*
ایرنا – جامعه زنان کشور در این روزها در سوگ بزرگ زنی نشسته است که در سالهای دور ؛ سالهای غربت زنان ؛ اولین پرچم دار حقوق انسانی زنان در کشور شد تا در فقر مطلق محتوا و توجه به زنان ؛ موانع را از جای برکند و نظام اداری و سیاسی کشور را به سمت نهادینه نمودن جایگاه و حقوق زنان در چارچوب قانون اساسی و ارزش های والای متاثر از بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ؛ امام راحل در کشور هدایت کند.
زنی تنها برای یک فصل / فخرالسادات محتشمیپور
«شهلا حبیبی» نامش با «دفتر امور زنان ریاست جمهوری» زندهیاد «آیتالله هاشمیرفسنجانی»پیوند دارد و راهاندازی دفتر امور زنان در بیش از دو دهه پیش بهعنوان مکانیسمی نهادین برای رفع تبعیض علیه زنان بارقه امیدی در دلهای زنانی تاباند که جایگاه واقعی و سهم و نقششان را در مدیریت کشورشان جستوجو میکردند. شهلا حبیبی نامآشناست؛ زیرا نامش با «امور زنان» پیوند خورده؛ زنانی که بهعنوان نیمی از جمعیت، کشور عزیزمان «ایران» برای رسیدن به توسعه نیازمند نقشآفرینی آنان است.
عدالت جنسیتی سفره ای برای میزهای سیاسی!
عدالت جنسیتی به معنای برنامههای یکسان و مشابه برای زنان و مردان نیست، بلکه آنچه مدنظر است، رفتار منصفانه با زنان و مردان بر اساس نیازها و علایق آنان است.«عدالت جنسیتی در سیاستهای کلان محقق شود»؛ این خبری است که معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به خبرگزاری فارس گفته است. به اعتقاد او میزان دسترسی برابر برای زنان در بسیاری از زمینهها یکسان نیست و باید عدالت جنسیتی در سیاستهای کلان محقق شود. حالا گفته خانم ابتکار اگر به منصه ظهور بنشیند چه اتفاقی می افتد.
شایسته سالاری تناقضی با استفاده از زنان در پستهای ارشد مدیریتی ندارد
به گزارش افکارنیوز،نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس استفاده نکردن از زنان در پستهای ارشد مدیریتی را به معنای عدم اعمال شایسته سالاری در کشور دانست. فاطمه ذوالقدر با بیان اینکه انتخاب زنان در ردهای بالای مدیریتی یک ضرورت اجتماعی است و نه صرفا اصرار و مطالبهای سیاسی، گفت: اگرچه باید انتخاب مدیران ارشد نظام بر مبنای شایستهسالاری و فارغ از جنسیت باشد اما متاسفانه تاکنون در انتخابها، شایستهسالاری به معنای واقعی صورت نگرفته است چراکه زنان توانمند بسیاری هستند که سالها همپای مردان تلاش کردهاند اما هنوز از آنها در پستهای ارشد مدیریتی استفاده نشده است.
چرا کُردستان نماینده زن ندارد ؟!
دانا- حضور و مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان طی سال های گذشته آن قدر بالا رفته که انتظار می رود از آن ها در پست های مهم مدیریتی و اجرایی بیشتر از قبل استفاده شود. این اتفاق طی سال های اخیر روند صعودی داشته اما با این حال، محاسبه ریاضی نشان می دهد که زنان در این زمینه درصد مشارکت ناچیزی را به خود اختصاص داده اند. حضور و مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان طی سال های گذشته آن قدر بالا رفته که انتظار می رود از آن ها در پست های مهم مدیریتی و اجرایی بیشتر از قبل استفاده شود. این اتفاق طی سال های اخیر روند صعودی داشته اما با این حال، محاسبه ریاضی نشان می دهد که زنان در این زمینه درصد مشارکت ناچیزی را به خود اختصاص داده اند. تعداد خانم ها در ۹ دوره قبلی مجلس شورای اسلامی با نوساناتی همراه بوده اما هرگز رقم بالا و چشمگیری پیدا نکرده است.
نفاق پدرخواندههای اصلاحات درباره زنان
افکار نیوز- یک زن اصلاحطلب، دورویی پدرخواندههای حزبی جبهه اصلاحات درباره سپردن امور به زنان را به چالش کشید. اخیرا کنگره حزب اتحاد ملت (بدل حزب مشارکت) برگزار شد که طبق تصاویر منتشره و در جمع چند صد نفره، جز یکی دو نفر خانم دیده نمیشود. سمیه توحیدلو (از بازداشتیهای فتنه ۸۸) با انتشار یکی از این تصاویر نوشت: «این تصویر کنگره حزبی است که به دنبال سی درصد سهم زنان در مناصب هستند. دقیقا مشکل راه نیافتن زنان به مشاغل کلیدی از همینجاهاست.»
بازخوانی وعده و عمل دولت دوازدهم در حوزه زنان؛ تعبیر وارونه یک رؤیا
ایران زنان- کابینه دوازدهم در حالی آغاز به کار کرده که حداقل در حوزه پاسخ به مطالبات حامیان و قشر زنان با خلفوعده وارد دوره دوم خود شده و در اینکه آیا این دولت میتواند افزایش ۳۰ درصدی سهم زنان در امور اجرایی کشور را نیز دنبال کند، تردیدهای جدیای وجود دارد. با پیروزی حسن روحانی، حامیان وی در برهه تشکیل کابینه از تلاشها برای تصاحب سه وزارتخانه از سوی زنان خبر دادند و تأکید کردند که به زودی در دولت دوازدهم زنان در رأس وزارتخانهها به مدیریت عالی خواهند پرداخت. این خواست و مطالبه اما چندان رنگی از واقعیت به خود نگرفت و با اعلام رسمی کابینه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی، نه تنها حضور زنان در رأس وزارتخانهها عملی نشد که سهم زنان در کابینه دوازدهم از چهار نفر به سه نفر نیز تقلیل یافت.
انصراف نرگس محمدی از پیگیری درمان بیماریاش به دلیل برخورد مأموران
گزارشگران حقوق بشر- نرگس محمدی در پی برخوردهای سختگیرانه و توهینآمیز مأموران زندان به هنگام اعزام به مطب پزشک در دهم مرداد ماه ۱۳۹۶، در نامهای به دادیار زندان اوین اعلام کرد که تا زمان اصلاح رفتار مأموران از پیگیری درمانش انصراف میدهد. نرگس محمدی این تصمیم را پس از آن گرفته است که نامهنگاریها و اعتراضهایش بیپاسخ مانده است؛ بهخصوص که مأموران زندان اعلام کردهاند که براساس دستور مقامات مافوق عمل میکنند.
صدور کارت هویت برای فرزندان زنان ایرانی دارای همسر غیرایرانی
ایسنا- معاون رفاه اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان از صدور کارت هویت برای فرزندان زنان ایرانی دارای همسر غیرایرانی خبر داد. حمیدرضا درویشپور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح سرشماری زنان ایرانی دارای همسر غیرایرانی را در دستورکار خود قرار داده است، اظهار کرد: براساس قانون مدنی ایران، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی نمیتوانند شناسنامه ایرانی داشته باشند.
لزوم وضع قوانین عادلانه درباره زنان
ایرنا نوشت: آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید گفت: بانوان مبلغ با ترسیم برنامه جامع برای کاهش آسیبهای فضای مجازی که بانوان را تهدید میکند، اهتمام ویژه داشته باشند. او دیروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه خواهران با اشاره به اینکه جایگاه و حقوق زن باید از نگاه قرآن مورد بررسی قرار گیرد، گفت: بین کرامت زن و مرد از نظر خداوند فرقی وجود ندارد و اعمال این ۲ قشر بهصورت مستقل مورد ارزیابی قرار میگیرد. آیتالله سبحانی ادامه داد: اسلام برای حقوق زن و مرد، عدالت را بیان کرده است، در همین راستا نباید نگاه تک جنسیتی ایجاد شود بلکه باید قوانین در خصوص زنان براساس عدالت صورت بگیرد.
استادیوم برای زنان، زندان مهریه برای مردان!
تابناک- یک- «حتی اگر فقط یک زن در سراسر ایران دوست داشته باشد برای تماشای فوتبال راهی ورزشگاه شود، باید حق او را بدهیم و زمینهای فراهم کنیم که او بتواند به این فعالیت سالم و عاری از زیان بپردازد»؛ این مطلب استثنائا از نتیجهگیری شروع میشود. پس از دیدگاه نویسنده مشکلی با اصل حضور زنان در استادیومها وجود ندارد، اما در جزییات بحثهای فراوانی قابل طرح است که نمیتوان بیتفاوت از کنار آنها عبور کرد.
حضور زنان در ورزشگاهها اشکال شرعی ندارد
اعتماد- ممانعت از ورود زنان به استادیوم آزادی در بازی ایران و سوریه، بار دیگر این بحث را مطرح کرد که مبنای شرعی این ممانعت چیست؟ پیشتر زنان کرهای به راحتی توانسته بودند تماشاگر بازی ایران و کره باشند ولی اینبار ورود زنان مسلمان سوری به ورزشگاه، در حالی که زنان مسلمان ایرانی پشت درهای استادیوم آزادی باقی ماندند، وضعیتی غریب را رقم زد که جای تامل و بازاندیشی دارد. گفتوگوی زیر با محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم، با انگیزه واکاوی مبانی شرعی مخالفت با حضور زنان در ورزشگاهها انجام شده است.
خشونت علیه مردان برای منع خشونت علیه زنان!
جوان- سیدحبیب حسینی- لايحه منع خشونت عليه زنان يا همان لايحه تأمين امنيت زنان عليه خشونت در دولت يازدهم در دستور كار قرار گرفت و شهيندخت مولاوردي، معاون وقت امور زنان و خانواده رياست جمهوري با نگاه كاهش خشونتها و رفع آسيبهاي اجتماعي به اولويت قرار دادن اين لايحه مبادرت ورزيد؛ لايحهاي كه سرانجام از دولت به قوه قضائيه ارائه شد. به رغم تأكيدات چند باره مسئولان قوه قضائيه مبني بر بررسي فوري اين لايحه اما همچنان مورد سؤال و نقد در راستاي طولاني شدن بررسي قرار گرفته است و ادعايي هم مبني بر مخالفت اين نهاد با لايحه مذكور مطرح شد. هفته گذشته سخنگوي دستگاه قضا توضيحات كاملي در اينباره ارائه و تأكيد كرد اين لايحه در معاونت حقوقي همچنان در حال بررسي است.
حذف واژه طلاق از شناسنامه باعث بدبینی به دختران میشود/ زنان را به دلیل مطلقهبودن طرد نکنیم
ایلنا- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف واژه طلاق باعث بدبینی نسبت به زنان و دختران میشود، گفت: باید فرهنگسازی کنیم و به زنان این شانس را بدهیم تا بعد از طلاق دوباره ازدواج کنند و به دلیل مطلقهبودن طرد نشوند.
زهرا ساعی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه گفت: در جامعه ما اگرچه نگرش به طلاق نسبت به دهه ۶۰ و ۷۰ بهتر شده اما همچنان نگاه منفی به طلاق وجود دارد و این طرح میتواند؛ تبعات منفی داشته و موجب سلب اعتماد عمومی از جامعه شود.
بررسی فقهی و حقوقی «رجل سیاسی»/ چرا باید رییس جمهور «مرد» باشد
رسانه، اندیشه، زن- کرسی تبیین «رجل سیاسی در فقه سیاسی» از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با همکاری پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل در تالار شیخ طبرسی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برگزار شد. ارائه دهنده بحث در این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد ارسطا استاد درس خارج و عضو هیأت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران بود و حجت الاسلام والمسلمین سید سجاد ایزدهی عضو هیأت علمی و مدیر گروه فقه سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و حجت الاسلام روح الله شریعتی عضو هیأت علمی پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقادی بحث وی پرداختند. دبیری علمی نشست را نیز ابوالحسن حسنی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر عهده داشت که وی در ابتدا به بیان موضوع و طرح مسأله پرداخت.
مجالی برای تفسیر روشن مفهوم «رجل سیاسی»
مهرخانه- کافیست کوچکترین خبری در رابطه با اصطلاح «رجل سیاسی» در فضای رسانهای کشور منتشر شود تا تلنگری به دوباره مطرحشدن این بحث بزند و این گره کوری که حدس و گمانهای جستهگریخته راهحلی برای باز کردنش ندارد را بر سر زبانها آورد. اصل ۱۱۵ قانون اساسی یکی از اصول پرحاشیهای است که هر ۴ سال یکبار سیاستمداران را به صحبت درباره آن وادار میکند. تعریف رجل سیاسی و مذهبی از جمله شرایطی است که رییسجمهور باید مشمول آن باشد. اما اینکه چه تعابیری درباره آن وجود دارد و چگونه میتوان آن را تفسیر کرد، و آیا “رجل” شامل زنان هم میشود یا خیر، همیشه جای سؤال بوده است.
نقش بانوان در زمینه صادرات باید افزایش یابد
صدا و سیما- رئیس هیات مدیره زنان کارآفرین ایران گفت: بانوان نقش ارزندهای در زمینه تولید دارند که این نقش باید به بخش صادرات هم تسری پیدا کند. فخر السادات محتشمی پور در دومین نشست هم اندیشی زنان کارآفرین کردستانی در حوزه صادارات کالا و خدمات با بیان این مطلب گفت: حجم ۹۳ درصدی مبادلات تجاری کردستان از سال ۹۲ تاکنون به کشور عراق نشان از مهیا بودن ظرفیتهای تجاری در این استان دارد که باید به آن توجه ویژه شود.
ابراز امیدواری ابتکار از تعامل با شهرداری برای رسیدگی به مسائل زنان سرپرست خانوار
ایسنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بخش خصوصی سازمانهای مردمنهاد و شهرداریها برای رسیدگی به مسائل زنان سرپرست خانوار باید با هم همکاری و تعامل داشته باشند و امیدواریم با حضور دکتر نجفی شهردار تهران بتوانیم تعامل بیشتری را با بخشهای دولتی داشته باشیم تا جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.
خبرگزاری صداوسیما- محصولات کارخانه ای که از نگهبان تا مدیر عامل آن زن هستند علاوه برکشورهای همسایه در راه رسیدن به بازارهای اروپایی است. بیش از شش سال است که کارخانه تولید لامپ های کم وفوق کم مصرف در روستای صالح آباد قرچک مشغول فعالیت است. مدیر عامل کارخانه با بیان اینکه تمام محصولات الکترونیکی دراین واحد تولیدی ساخته می شود گفت: مابه نوعی یک فروشگاه بزرگ الکترونیکی راه اندازی کرده ایم که متناسب با نیاز روز جامعه و همراه با پیشرفت های جهانی آنها را به بازار عرضه می کنیم. پردییس بختیاری افزود: شاغلان این کارخانه همگی زنان بد و بی سرپرست خانوارهستند که با فراگیری آموزش های لازم به یک نیروی فنی ماهر تبدیل شده اند. وی گفت: هم اکنون ۳۵ نفر در داخل کارخانه و ۲۵ فرد دیگر در منازل مشغول تولید و بسته بندی انواع محصولات الکترونیکی هستند.
بازماندگی ۵۰ درصد دختران در استانهای مرزی از تحصیل/ یکی از دلایل: ازدواج زودهنگام
ایلنا- معاون امور ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دلایل فرهنگی که موجب بازماندن کودکان از تحصیل میشود، گفت: ۴۰ تا ۵۰ درصد دانشآموزان مقطع متوسطه در استانهای مرزی به دلایل مختلف ترک تحصیل میکنند که یکی از این دلایل ازدواج زودهنگام است. رضوان حکیمزاده، معاون امور ابتدایی آموزش و پرورش درباره عوامل بازماندن کودکان از تحصیل در مناطق کم برخوردار کشور گفت: در برخی خانوادهها به خصوص در شهرهای کوچک کودکان بازوی کار خانواده محسوب میشوند، به طور مثال در فصل برداشت محصول این کودکان باید در کنار خانوادهها باشند که شاید انعطافپذیری در زمان و مکان آموزش بتواند این مسئله را حل کند یا در برخی استانها به دلیل تعصباتی که وجود دارد، ممکن است دخترانشان را به مدارس مختلط یا جایی که معلم خانم ندارد، نفرستند.
گزارشی از پدیده اجاره دختران برای جشن های خانوادگی؛ دختر دکوری!
قانون- دختربچه ای در پیراهن یکی از پرنسسهای کارتونی با موهای درست شده، تاجی بر سر و گریمی شبیه به همان شخصیت، جایی در مرکز توجه یک جشن تولد ایستاده و آهسته با ریتم موزیک تکان می خورد. پیراهنی که به تن دارد، بخشی از آرزوهای کودکانه اوست که محقق شده و از نگاه تحسین آمیز بقیه غرق در لذت است. لبخند به لب دارد و برف شادی را که توی هوا پخش میکنند، با لذت به مادرش که کمی دورتر ایستاده نگاه می کند. مادرش به او گفته که زیباست و قرار است عکسهای او در این لباسها در فضای مجازی قرار بگیرد و به زودی همه او را خواهند شناخت. دختربچههای دیگری مانند او نیز در لباسهای متفاوت کارتونی حضور دارند. مراسم مربوط به جشن تولد دخترکی است که والدینش به تمامی سعی کرده اند هر آنچه را که دیگران نمی توانند داشته باشند، برای این بچه مهیا کنند. دخترک شمعهای تولدش را فوت میکند و پرنسسها برایش دست می زنند. پدیده «پرنسسهای دکوری» جدیدترین ارمغان شبکه های مجازی است.
نظارتی بر اجرای قانون عفاف و حجاب وجود ندارد
تسنیم- رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: تاکنون حدود ۱۴۰ گردان الکوثر بانوان بسیج تشکیل شده است که در آینده به ۵۰۰ گردان افزایش خواهد یافت.سازمان بسیج مستضعفین که پرداختن به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی از مهمترین رویکردهای آن محسوب میشود، دارای اقشار مختلفی است که از آن جمله میتوان به سازمان بسیج جامعه زنان اشاره کرد. سازمانی که فعالیتهای متعددی در حوزههای اجتماعی و فرهنگی به ویژه در بخش عفاف و حجاب انجام میدهد؛ لذا به منظور آشنایی بیشتر با مجموعه فعالیتهای این سازمان، با دعوتی که از «مینو اصلانی» رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور صورت گرفت، وی در گفتوگو با خبرنگار ما به سوالات مطرح شده پاسخ داد که ماحصل آن در ادامه آمده است.
آیا مشارکت اقتصادی زنان در افزایش نرخ طلاق در ایران موثر است؟
رادیو فردا- طی سالهای اخیر میزان طلاق در ایران افزایش قابلتوجهی پیدا کرده و تحلیلهای مختلفی دراینباره بیان شده است. بهخصوص از طرف حکومت ایران و بخشهای مذهبی افراطی و سنتگرای آن، مشارکت اقتصادی زنان و استقلال مالی آنها همواره یکی از دلایل اصلی افزایش طلاق فرض میشود. در سالهای گذشته این بخشها سعی کردهاند زنان ایرانی را هرچه بیشتر برای حفظ بنیان خانواده خانهنشین و به فرزندآوری و صرفا پرورش آنها تشویق کنند. در این مقاله با نگاهی کلی به آمار رسمی نرخ طلاق در ۱۰ سال گشته، این آمار را با شاخصهایی همچون نرخ مشارکت اقتصادی زنان و هزینه سرانه خانوار مقایسه میکنیم تا بتوانیم چگونگی این ارتباطها را بررسی کنیم.
پارس جنوبی؛ مقصدی نامطمئن برای اشتغالِ زنان
ایلنا- مشکل اشتغال زنان در پروژههای نفتی و به تبع آن در پارس جنوبی فقط با دستکاریِ لیست افراد جویای کار و الزام شرکتهای پیمانکاری به جذبِ برابر حل نمیشود؛ گرچه خودِ همین ابلاغ هم گام مثبتی است اما تا کجا میشود این ابلاغیه را منتج به نتیجه دانست و تا چه میزان میتوان انتظار داشت با این کلیگوییها، از میزان تبعیض جنسیتی در فضاهایی که به طور سنتی مردانه هستند، کاسته شود؟
تحولات کمی و کیفی اشتغال بانوان
مهر:تحولات کمی و کیفی اشتغال بانوان حاکی از آن است که سهم زنان شاغل در بخشهای اقتصادی با تغییر مواجه بود ضمن اینکه تعداد زنان شاغل دارای تحصیلات عالی در ۱۰سال اخیر رشد ۶۷درصدی داشته است. مقایسه نتایج نیروی کار طی ۱۰ سال گذشته حاکی از آن است که تعداد شاغلان با رشد ۶.۶ درصدی از ۲۰ میلیون نفر در سال ۸۴ به حدود ۲۲ میلیون نفر رسید اما در بین بانوان تعداد شاغلان با کاهش ۱۲.۶ درصدی مواجه بوده است به طوریکه از حدود ۴ میلیون نفر از در سال ۸۴ به حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در سال ۹۴ رسید به عبارتی به طور میانگین سالانه حدود ۵۰ هزار زن از بازار کار خارج شدند.
با وجود مشکلات حوزه زنان، پرداختن به موضوعات حاشیهای آسیب جدی محسوب میشود
خبرگزاری میزان- عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: در صورتی که امروزه مشکلات زیادی در حوزه زنان وجود دارد پرداختن به بحثهای حاشیهای یک آسیب جدی برای این قشر پررنگ اجتماعی محسوب میشود. زهره الهیان بیان کرد: اگر بناست در رسیدگی و پیگیری مسائل اساسی جامعه زنان موفق ترباشیم باید با تحلیل عمیق اجتماعی و فرهنگی از جامعه زنان به رفع آسیبهای موجود در این عرصه بپردازیم.
نایب رئیس کانون زنان بازرگان ایران: برخی قوانین مانع فعالیت و رشد اقتصادی هستند
ایرنا- نایب رئیس کانون زنان بازرگان ایران گفت:فعالان اقتصادی باید زمان زیادی صرف طی کردن مراحل اداری برای راه اندازی کسب و کار کنند،برخی از قوانین در بخش اقتصادی مانع از فعالیت و رشد افراد و بنگاه های اقتصادی و در نهایت بهبود فضای کسب و کار و اقتصاد کشور می شوند.
ازدواج سفید به همباشی سیاه رسید +عکس
مشرق- دنبال همخونه خانم مطیع و حرف گوش کن هستم نه پول پیش میخوام نه کرایه خانه، ترجیحا از ١٧سال تا۲۵ سال. اسکان رایگان خانم در قبال امور جزیی منزل، ترجیحا کارمند یا دانشجو، تماس فقط از طریق تلگرام.
اینها آگهی هایی است که این روزها در فضای مجازی بسیار به چشم می خورد .شاید در وهله اول به شوخی بیشتر شباهت داشته باشد اما نه واقعی است.واقعیتی که شوک آور است.چگونه یک خانم ویا دختر دانشجو به چنین شرایطی تن می دهد. تا به حال اگر ازدواج سفید برای ما تابو بود وتصورش مشکل اما اکنون پا را از آن فراتر نیز گذاشته ایم و با آگهی هایی مواجه می شویم که افراد برای خود دنبال “همخونه” هستند.
حجابِ غفلتِ مسئولین بر موضوع حجاب!/ سیاسی کردن مسئله حجاب، ترفند خطرناک دشمن است
دانا- طی سالهای گذشته موضوع “حجاب و عفاف” به موضوعی داغ و بحث برانگیز در جامعه تبدیل و واکنشهای بسیاری از سوی مردم، دغدغهمندان و مسئولان نسبت به وضعیت کنونی حجاب در جامعه مطرح شده استT برنامه ریزی و اقدام در این موضوع منشا تضارب آراء بسیاری از کارشناسان مسائل زنان و خانواده شده است.
تربیت جنسی که باشد، آتناها و ستایشها قربانی نمیشوند
خبر آنلاین. فهیمه حسنمیری: وقتی خبر تلخ قتل ستایش در ورامین به گوش رسید، خیلیها از این که چطور یک پسر نوجوان میتواند چنین جنایتی انجام دهد اظهار تعجب کردند، اما همزمان، کارشناسها گفتند وقتی کودکان و نوجوانان را به حال خودشان و بدون آموزشهای لازم رها کرده باشیم، نتیجههای ناخوشایندی مثل این مورد دور از انتظار نیست. با این حال، کسی صدای کارشناسها را نشنید تا این که خبر قتل آتنا در اردبیل، دوباره بحث لزوم خودمراقبتی به کودکان را پررنگ کرد. این ماجرا باعث شد خیلیها انتقاد کنند که چرا به خانوادهها درباره نگهداری از فرزندان، آموزشهای صحیح داده نمیشود. حتی مسئولان هم به این مورد اشاره کردند، بعضی صریحتر و بعضی پنهانتر.
جوان- نیره ساری- مرد درست نیست بلند بلند بخنده؛ اون زنه که مغروره و نمیتونه بگه اشتباه کردم تو باید کوتاه بیای به خاطر بچههات؛ تو این ترافیک وحشتناک، افتادم پشت سر یه راننده مرد! آخه کی به این مردا گواهینامه میده!؟، خُبه خُبه، مادر و پسر خوب خلوت کردین؛ از مرد کمترم اگه دروغ بگم! جملات سادهای که برای هشتگگذاری کلیشه بر عکس شروع شد و در نهایت به جملاتی چون حقه زنه که دست رو مردش بلند کنه، طلاق حق زنه چون مرد ممکنه عصبانی شه و نتونه درست تصمیم بگیره، ما خانومها رفتن به استادیوم رو تحریم میکنیم تا وقتی آقایون رو هم راه بدن رسید.
« مرد زدایی» از پراید – میترا مهرپرست *
ایرنا – باورش سخت است اما انتشار این خبر که «خودرو پراید با راننده مرد از سرویس مدارس تهران حذف شد» آن هم در آستانه بازگشایی مدارس جای درنگ دارد. گویا این بار «زنانه» و «مردانه» کردن موضوعات، دامن پراید را گرفته با اینکه ردپای تفکیک جنسیتی به خودرو نرسیده بود اما از این پس، باید منتظر خبرهایی نظیر اینکه مردها فقط میتوانند سمند سوار شوند و زنان فقط پراید باشیم.
دانا- چندی پیش خبری خواندم با موضوع غیرت مردانه، همراه با عکس خانم جوانی که راننده یک کامیون هجده چرخ بود. در آن خبر او را بسیار ستوده بودند و از غیرت و مردانگیاش گفته بودند.بسیار افسوس خوردم، چون او یک زن بود و غیرت مثال زدنیاش زنانه بود نه مردانه. با خود فکر کردم که چه پیش میآید که یک زن ظرافت زنانگی و لطافت روح خود را له کند و دست به کارهای مردانه میزند؟ موضوع بحث من نیاز مالی و تامین معاش یک خانواده نیست هرچند اینها هم مسائل پر اهمیتی است و فقط روح بلند یک زن میتواند او را وادار کند که این چنین خود را نادیده بگیرد و فدای عزیزان خود شود، بلکه بحث من فرهنگ غلطی است که در آن اگر زنی کارمردانه انجام دهد ستودنی است ولی اگر مردی کار زنانه (به تعریف خوشان) انجام دهد هرچند کار مشخص خودش باشد، باعث شرمساری او است.
#ازمابپرس؛ نکاتی که باید درباره پرده بکارت بدانید
بیبیسی- در روزهای گذشته گزارشی درباره آزمایش بکارت در افغانستان داشتیم؛ این که با وجود مخالفت مدافعان حقوق بشر، آزمایش بکارت هنوز به گستردگی در افغانستان انجام میشود. این آزمایش زمانی در بیمارستانها انجام میشود که پلیس به داشتن رابطه میان دختران و پسران شک کند.
قیمت رحم اجارهای در اصفهان به ۱۹ میلیون تومان می رسد
مهر- مسئول آموزش مرکز باروری و ناباروری اصفهان گفت: قیمت رحم اجارهای در اصفهان توافقی است اما تا ۱۹ میلیون تومان با پرداخت ماهانه ۲۰۰ هزار تومان هم انجام شده است. مهرانگیز جعفرزاده اظهار داشت: در حال حاضر افراد زیادی در اصفهان در لیست انتظار برای دریافت تخمک اهدایی، رحم اجارهای و اهدای جنین هستند اما دهنده کم داریم.
زنان در حوزه علمیه پردهنشین هستند؟
مهرخانه- تربیت محققان، پژوهشگران و مدرسین مبرز در هر ساختار علمی، پس از طی دورههای تکمیلی محقق خواهد شد. این در حالیست که با توجه به نوپابودن ساختار حوزه زنان، سابقه مراکز تحصیلات تکمیلی حوزه زنان در کشور به جز جامعهالزهرا سلاماللهعلیها یا برخی حوزههای قدیمیتر که این دروس را ارائه میدادند، به ۵- ۶ سال هم نمیرسد. چند روزی است مطلبی با عنوان “اندرونی حوزه علمیه، جایگاه زنان” و با نام مستعار “طلبه پردهنشین” در شبکههای مجازی منتشر شده و بازتابهایی نیز از سوی زنان طلبه داشته است. این مطلب و بازتابهای مرتبط با آن که هر کدام از زاویهای نوشته شده، گویای مسائلی در حوزه علمیه است که موجب میشود علیرغم رشد کمی زنان طلبه در سالهای اخیر، کیفیت این رشد فاصلهای با افزایش کمی داشته باشد. اما آیا این بازنمایی، بازنمایی درستی از حوزه زنان است و اگر پاسخ مثبت است، دلایل آن چیست؟
تبادل تجربه و چالشهای زنان فارسیزبان
رادیو زمانه- شهزاده سمرقندی- زنان فعال و پیشگام سه کشور فارسیزبان که با مشکلات و چالشهای نسبتا متفاوتی در جوامع خود روبهرو هستند، اخیرا در بروکسل در نشستی پشت درهای بسته شرکت کردند. زنان منطقه بارها تلاش کردهاند که در گردهماییهایی از تجربیات و چالشهای خود با همدیگر گفتوگو کنند و از دستاوردهای هر کدام در جامعه خود استفاده کنند. این گردهماییها هر بار با ابتکار و تلاش سازمانهای مختلفی برگزارشده است.
زنان مسلمان اندونزی حجاب را نشانه استقلال خود می دانند
ایرنا – نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که زنان مسلمان در اندونزی حجاب را نشانه استقلال خود می دانند. نتایج بررسی ملی که موسسه ‘ایسیاس یوسف اسحاق’ اخیرا در اندونزی انجام داده است، نشان می دهد که بیش از ۸۲ درصد از پاسخ دهندگان موافق هستند که زنان حجاب داشته باشند . طبق نتایج این نظرسنجی بیش از ۸۰ درصد از زنان مسلمان می گویند حجاب یک تحمیل از سوی مردان نیست. در واقع ۷۸٫۲ درصد از زنان مسلمان اندونزیایی که در این نظرسنجی شرکت کردند ابراز داشتند که از پوشش حجاب استفاده می کنند.
آیا اپل با معرفی آیفون ایکس به دنبال مبارزه با روبنده است؟
یورونیوز- یکی از ویژگی های آیفون ایکس که روز سه شنبه توسط شرکت اپل رونمایی شد، بحث فراوانی بین کاربران عربستانی شبکه های اجتماعی برانگیخته است. آیفون ایکس برای حصول اطمینان از هویت صاحب خود می تواند چهره مالکش را تشخیص دهد. به این ترتیب از آنجا که حالت و مشخصات چهره دارنده در حافظه تلفن همراه ثبت می شود، صاحب آیفون ایکس با قرار دادن صورتش در برابر این تلفن همراه و نگاه به آن، امکان استفاده از آیفون خود را می یابد. بسیاری از کاربران در عربستان سعودی با استفاده از هشتگ «ابل_تحارب_نقاب» شرکت آمریکایی مستقر در ایالت کالیفرنیای آمریکا را به مبارزه با پوشش روبنده زنان متهم کردند.
عربستان تعیین مفتیهای زن را بررسی میکند
انتخاب- روزنامه سعودی الحیات نوشت: مجلس شورای این کشور امروز دوشنبه، پیشنهاد کمیته امور اسلامی وقضایی عربستان را به ریاست کل تحقیقات و صدور فتوا، برای مشارکت دادن فقیهان زن در صدور فتوا، بررسی می کند. الحیات، چاپ لندن افزود: در این پیشنهاد که از سوی دکتر سامیه بخاری از اعضای مجلس شورای سعودی مطرح و توسط کمیته امور اسلامی وقضایی پیگیری می شود، آمده است: برخی فتواها، به امور صرفا زنانه همچون حیض وعده مربوط می شود و فقهای زن بیش از فقهای مرد اعلم به این امور هستند.
شکست طرح ممنوعیت برقع در کنفرانس حزب ملی گرایان استرالیا
ایرنا – عضو ملی گرای پارلمان استرالیا که طرح ممنوع کردن برقع را پیگیری می کرد پس از اینکه کنفرانس این حزب با تبدیل طرح به یک سیاست رسمی رای نداد، اعلام کرد به تلاش هایش ادامه می دهد. ‘جورج کریستنسن’ عضو پارلمان استرالیا از منطقه فدرال ‘کوئینزلند شمالی’ روز دوشنبه گفت که ممنویت برقع و دیگر روش های پوشش دهنده صورت در ساختمان های دولتی و امکان عمومی برای رعایت مسائل امنیتی ضرورت دارد به نوشته تارنمای ‘اسکای نیوز’، تلاش های این فرد روز گذشته با ۵۵ رای مخالف در مقابل ۵۱ رای موافق در کنفرانس ملی گرایان که در کانبرا برگزار شد، شکست خورد.
«کیت میلت» در سن ۸۲ سالگی از دنیا رفت
خبرگزاری کتاب- «کیت میلت»، نویسنده و فعال حقوق زنان در سن ۸۲ سالگی دار فانی را وداع گفت. «کیت میلت» هنرمند، متفکر، و فعال حقوق زنان که با کتاب «سیاست جنسی» نقش مهمی در ایجاد موج دوم حمایت از حقوق زنان و فمینیسم ایفا کرد در سن ۸۲ سالگی درگذشت. وی در سال ۱۹۳۴ در «مینستوتا» از پدری دائمالخمر و مادری معلم به دنیا آمد. مادرش علاوه بر شغل معلمی فروشنده بیمه در شرکتی کوچک بود تا بتواند زندگی سه دختر خود را تأمین کند. «میلت» در آغاز در دانشگاه «مینستوتا» تحصیل کرد اما سپس خالهاش هزینه تحصیل او را در آکسفورد پرداخت کرد و او اولین زن آمریکایی شد که مدرکی با معدل ممتاز از کالج «هیلدا» دریافت کرده بود.
به مناسبت درگذشت کیت میلت فمینیست آمریکایی راوی اعتراضات زنان ایرانی
بیدار زنی- ساناز محسن پور- کیلت میلت نویسنده، مجسمهساز و فیلمساز فمینیست آمریکایی متولد ۱۴ سپتامبر ۱۹۳۴ در ایالت سنت پال امریکا ۶ سپتامبر ۲۰۱۷ درگذشت. کتاب سیاست جنسی[۱] (۱۹۷۰) وی از کتابهای مهم فمینیستی است. میلت در این کتاب مفهوم سیاست را وسعت داد تا به ساختاردهی قدرت در کل بپردازد و نشان دهد قدرت مردسالاری جامعهای جنسگرا میآفریند. او استدلال کرد سیاست جنسی مبتنی بر زنستیزی هم به طور نهادی و هم به طور خصوص منجر به سرکوب زنان میشود. او تحلیلی همهجانبه و تاثیرگذار از شیوههای عمل مردسالاری-زیست شناسی، خشونت جنسی، طبقه و آموزش ارائه داد و تفکر معاصر درباره نقشهای زنان را دگرگون کرد.
ترویج نرم و پنهان خشونت علیه زنان در رسانههای افغانستان
بیبیسی- زهرا سپهرفعال حقوق زن- در خانه مادرم همه جمع شدیم. تلویزیون روشن است و در یکی از تلویزیونهای مذهبی افغانستان در زیرنویس یک برنامه دینی چنین نوشته است: شوهر من با خاله ام دوست شده است و میگوید او را دوست دارد، اگر او مرا طلاق بدهد، میتواند با خالهام ازدواج کند؟ در پاسخ نوشته بودند: بله این ازدواج جایز است. من ساعتها به تاثیرات نشر این سوال و پاسخ آن فکر کردم، رسانههایی که چهره مذهبی تندتری دارند و سایر رسانهها را به گسترش فحشا و از بین بردن بنیان خانواده ها متهم میکنند، بسیار راحت و ساده با بی پروایی به خشونتی نامحسوس اما تاثیرگذار دامن میزنند.
هشت حق و امتیازی که مردان دارند، اما زنان ندارند
فمینیسم روزمره- زنها همیشه به دنبال این هستند که به صورت انسان برابر تلقی شوند، نه به عنوان جنس درجهی دو. هنوز تعدادی حقوق و امتیاز وجود دارد که مردان دارند، اما زنان ندارند. که بسیاری از آنها پشتوانه قانون دارند و بسیاری دیگر پشتوانه فرهنگی با این تفکر که ما «نمیتوانیم» پابهپای مردان حرکت کنیم و شایستگی آن را هم نداریم. چطور ممکن است که فردی ادعا کند که دیگر تبعیض جنس و جنسیتی وجود ندارد. همهی کاری که باید انجام دهید این است که به همهی چیزهایی نگاه کنید که مردان میتوانند انجام دهند، اما زنان نمیتوانند؛ و اگر واقعاً به آن فکر کنید، میبینید که متأسفانه هنوز چنین مواردی وجود دارند.
منصف باشیم؛ پیشرفتهایی هم داشتهایم. زنان بیشتر از گذشته علیه این نابرابریها را فریاد میزنند و برای تغییر مبارزه میکنند؛ احتمالن تا حد زیادی به دلیل دولت فعلی (منظور دولت ترامپ است) که تشکیل شده از یک عده سفیدپوست ناهمجنسگرا (استریت)؛ که اگر صادق باشیم، این اشخاص احتمالن علاقمند به بازی در همین زمین نابرابر هستند.
آنچه زنان و مردان می خواهند: تحلیل جامعه شناختی تفاوت های جنسیتی در ترجیحات همسریابی اینترنتی
فارس-مقالۀ حاضر به یکی از جنبه های مهم همسریابی اینترنتی در ایران، یعنی تأثیر تفاوتهای جنسیتی بر ترجیحات همسرگزینی در فضای مجازی، می پردازد. جنسیت و تفاوتهای جنسیتی در همسریابی اینترنتی همواره محور بحثها بوده است، اما در ایران این مطالعات سابقهای طولانی ندارند. مطالعۀ حاضر با رویکردی کمّی انجام گرفته و یافته های آن از سایت همسریابی طوبی، که یک پایگاه اطلاعاتی بزرگ آنلاین است، استخراج شده است.
امیرعلی متولی- اکنون با گذشت چهار دهه، حکومتِ ایران بفکر محدودیت زنان از راه قانون افتاده است و در مجلس هم قانون مجازات های مختلف در این باب بررسی و تصویب می کنند و یا خواهند کرد. این رویه به این دلیل نیست که تاکنون چنین فکرهای شیطانی به ذهنشان نمی رسیده بلکه به این دلیل ِ قطعیِ است که تا کنون موازنۀ قوای زنان مدرن و سنتی بنفع سنت بود و احساس خطر برای حکومت نمی کردند بهمین جهت کجدار و مریض یا گاهی بگیر گاهی نگیر سپری می شد. اما حالا دریافته اند که در سال های اخیر موازنه قوایِ زنانِ مدرن و سنتی بنفع مدرن ها در حال تغییر است لذا تصمیم گرفته اند که با وضع قانون و خشونت و اجبارِ بیشتر، این تغییرِ موازنه قوایِ بینِ زنان را متوقف کنند زیرا از دست رفتن رشته محدود نمودن ِ زنان همان است و شاید سقوط آزاد شریعت عبوس نیز همان باشد، چون زن زندگی است و دین مردگی! و بهمین دلیل است که مبارزه با بدحجابی را از حالت ایجابی ِ نسبی بصورت ِ سلبی ِ مطلق میرانند که در قالب ِ بند و ماده و تبصره نمود پیدا کرده و اهرم در دستشان باقی ماند!
مقایسة سبکهای هویتی در میان زنان متعهد و غیرمتعهد شهر تهران
فارس- با توجه به اینکه تعهد زنان به زندگی زناشویی تأثیر بهسزایی در تداوم خانواده دارد، پژوهش حاضر به مقایسة سبکهای هویتی در دو گروه از زنان متعهد و غیرمتعهد پرداخته است. بدین منظور ده نفر از زنان غیرمتعهد بازداشتشده در ندامتگاه فردیس و ده نفر از زنان متعهد مراجعهکننده به مرکز مشاورة آوین بهصورت هدفمند انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از مصاحبة نیمهساختاریافته و در تحلیل دادهها از تحلیل محتوای مطالب یادداشتشده استفاده شد. بر اساس یافتههای پژوهش دربارة شاخصهای تعیینکنندة سبک هویت، یعنی نگرشهای مذهبی، سیاسی، شغلی و نیز توصیف خود، روش تصمیمگیری، هدف و برنامه و نگاه به آینده، احساس در تصمیمگیریهای مهم، انتخاب دوستان و نگاه به جنسیت، میان دو گروه زنان متعهد و غیرمتعهد تفاوتهایی مشاهده شد. با توجه به خصوصیات مذکور و فراوانی آنها نتیجه گرفته میشود که سبک هویت غالب در زنان غیرمتعهد در این پژوهش، سبک اجتنابی/ سردرگم و در زنان متعهد، سبک هویتی اطلاعاتی است.
فارس- حرکتهای دفاع از حقوق زن مسلمان، که تحت تأثیر جنبش فمینیسم غربی در جهان اسلام شکل گرفته بود، در اواخر قرن بیستم قرائت زنگرایانه از قرآن را پدید آورد. این قرائت با اعتقاد به اینکه رسول خدا (ص) در پانزده قرن پیش با توجه به آیات قرآنی ارزش و شخصیت ویژهای به زن داد، بر آن است که پس از رسول خدا، قرآن دستخوش تمایلات مردسالارانة مفسران شده است. قرائت زنگرایانه از قرآن با توجه به برابر بودن زن و مرد در آفرینش ایدة برابری حقوقی زن و مرد را مطرح میکند. این قرائت رویکرد هرمنوتیک و موضوعی در تفسیر آیات قرآن را در حکم مبنای روششناختی خود مطرح میکند و توجه به ماهیت جنسیتی و قواعد زبان عربی در تفسیر از قرآن را ضروری میداند. طرفداران این قرائت معتقدند بر این اساس میتوان بسیاری از آموزهها و احکام قرآنی مربوط به زن، همچون تعدد زوجات، حجاب و دیگر مسائل حقوقی زنان را به گونهای دیگر تبیین کرد.
جنگِ موقعیتِ زنان در ایران بعد از انقلاب
لوموند دیپلماتیک- فاطمه صادقی- شاید برای بسیاری از زنانی که در انقلاب ۵٧ شرکت کردند و نقش مهمی در پیروزی آن داشتند، برخی از روندهای پساانقلابی باورکردنی نبود. یکی از آنها که فعالانه در انقلاب شرکت داشته و امروز هم یکی از مهمترین فعالان حقوق زنان است، یک بار به من گفت: «آن زمان من فکرش را هم نمی کردم که روزی زنان در راهروهای دادگاه های خانواده چنین تحقیرآمیز دنبال حقوق اولیۀ خود باشند.» می گفت تصور دیگری داشته و گمان می کرده با انقلاب، زنان از حقوق بیشتری برخوردار بشوند…/
معرفی کتاب/ زنان در عرصه قانونگذاری ایران
ما زنان- مبارزات زنان ایران برای حق رأی؛ در این کتاب با سیر و روند تاریخی مبارزات زنان از دورهی قاجار برای به دست آوردن حق رأی و انتخاب شدن زنان آشنا میشویم و نویسنده در ادامه سوابق و فعالیت زنان نماینده در دوره پهلوی دوم و جمهوری اسلامی را معرفی میکند. نویسنده در مقدمه این دیدگاه را بیان میکند که افزایش تعداد زنان در مناصب اجرایی نهتنها موجب تجربهاندوزی و شناخته شدن زنان و افزایش اعتماد مردم به آنها در انتخابات میشود بلکه ارتقای کمی و سطح کیفی کاندیداهای زن و در نتیجه تقویت بعد تقنینی و نظارتی مجلس را به دنبال دارد که باعث افزایش حس خودباوری و اعتماد به نفس در همه زنان جامعه میشود. فرهنگ مردسالاری و جامعهی سنتی ایران زنان را محروم و محدود از تحصیل و حضور در اجتماع میکرد. در دوره قاجار ازدواج کودکان و ازدواج اجباری رواج بسیاری داشت.
مساله حضور زنان در ورزشگاهها تا حدی حل شده و دولت به دنبال حل مابقی آن است
ایلنا- مشاور رئیسجمهور درباره اقدامات دولت برای حضور زنان در ورزشگاهها گفت: حضور زنان در ورزشگاهها تا حدی حل شده است و دولت به دنبال حل بقیه آن است. یک بده بستانهایی صورت گرفته است نمیخواهم بگویم جنگ، اما گامهایی برداشته شده و گامهای بیشتری برداشته میشود.
بخشی از آزادی برای زنان مسقف میشود
ایلنا- با اعلام معاون وزارت ورزش و جوانان بخشی از ورزشگاه آزادی برای زنان مسقف خواهد شد. در روزهایی که بحث حضور زنان در ورزشگاه آزادی داغ شده است، محمدرضا داورزنی معاون قهرمانی وزارت ورزش از یک گام رو به جلو برای تحقق این امر صحبت کرد.
فیلم/ مانع بزرگ ورود زنان به ورزشگاه ها چیست؟
انتخاب- محسن صفایی فراهانی از یک استعلام غیرضروری می گوید که مانعی بزرگ بر راه ورود بانوان به ورزشگاه ها درست کرد.
حضور زنان و دختران ایرانی در ورزشگاه ها؛ آری یا نه؟!
دانا- هدف این نوشتار این است که برای ارائه پاسخ منفی یا مثبت به پرسش درباره حضور یا عدم حضور بانوان و دختران در ورزشگاه ها، چشم و گوش بسته، مقلّدانه و منفعلانه عمل نشود بلکه سزاوار آن است که با لحاظ اصول علمی، عقلی و اعتقادی و با اتخاذ رویه ای خلاّقانه و نامنفعل، پاسخی درخور را برای این ابهام فراهم شود.
وقتی کافه گلاسه را در کافی شاپ سرو میکنند تا میل کنیم، در چشم به هم زدنی کلاسمان بالا میرود، آن قدر بالا که به کمتر از پنت هاوس راضی نمیشویم! بر ماشین های میلیاردی وارداتی جلوس میکنیم و لباسهای جِر خورده! می پوشیم. سیگار و قلیان البته با طعم میوه دود میکنیم. آب معدنی چند ده هزارتومانی!
هشدار فدراسیون به تشکیل غیرقانونی تیم پاورلیفتینگ زنان
ایرنا – رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و پاورلیفتینگ روز سه شنبه اعلام کرد: این فدراسیون علیه افرادی که به صورت غیرقانونی و خارج از ضوابط «تیم ملی زنان پاورلیفتینگ» را تشکیل داده اند، اقدام قضایی می کند.
آغاز تلاش تیم تیراندازی بانوان قم در لیگ دسته اول کشور
مهر- تیم تیراندازی بانوان قم با ترکیبی بومی از امروز کار خود را در لیگ دسته اول تیراندازی زنان کشور آغاز میکند.
فصل جدید لیگ دسته اول تیراندازی زنان کشور از امروز پنج شنبه در مجموعه ورزشی آزادی تهران آغاز میشود و تیم هیئت تیراندازی استان قم که طی ۲ سال اخیر در لیگ دسته اول کشور حاضر بوده برای سومین سال وارد این مسابقات میشود.
نابغه کشتی زنان جهان: بانوان کشتی گیر ایران ضعف جسمانی دارند
ایرنا – «کائوری ایچو» بانوی ژاپنی و یکی از نوابع کشتی زنان جهان روز دوشنبه گفت: زنان کشتی گیر ایران از نظر جسمانی ضعیف هستند و باید برای موفقیت و افزایش قوای بدنی خود تلاش بسیاری داشته باشند.
بانوان هندبالیست در فکر ارتقا جایگاه ایران در باشگاههای آسیا
ایسنا- سرمربی تیم هندبال شهید چمران لارستان امیدوار است که در رقابتهای جام باشگاههای زنان آسیا بتوانند در میان چهار تیم صعود کننده باشند و رتبه ششمی ایران در دوره گذشته را ارتقا دهند. شافعیان در گفتوگو با ایسنا، در مورد حضور تیم هندبال شهید چمران لارستان در مسابقات زنان جام باشگاههای آسیا، اظهار کرد: در این رقابتها شش تیم حضور دارند و ما سعی میکنیم که جزو چهار تیم صعود کننده باشیم، اما نمی توانیم قول حتمی بدهیم. من سال گذشته با تیم سنندج در این رقابتها حاضر شدم. امیدوارم امسال بتوانیم ششمی خود را ارتقا بدهیم.
بهزادی: تعداد باشگاههای دوومیدانی زنان کم است/ کاکلی در صورت اعزام موفق خواهد شد
ایسنا- نایب رییس دوومیدانی زنان میگوید که مشکل اصلی لیگ دوومیدانی دختران کم بودن تعداد باشگاه ها است. پریسا بهزادی در گفتوگو با ایسنا، در مورد لیگ دوومیدانی زنان، اظهار کرد: دختران در این دوره از رقابتهای لیگ بسیار با انگیزه شرکت کردند. آنها بسیار تلاش میکنند و توانستند چندین رکوردشکنی ملی و باشگاهی داشته باشند. او نبود باشگاههای کافی در لیگ دوومیدانی زنان را بزرگترین مشکلات دانست و گفت: مشکل این است که تعداد باشگاههای ما کم است و ما تنها دو باشگاه داریم. دانشگاه پیام نور امسال در کنار دانشگاه آزاد کار خود را آغاز کرد. اگر تعداد باشگاههای ما بیشتر باشد حمایت بیشتر میشود. به جز این دو باشگاه هیاتها و تیمها حمایت مالی برای ورزشکاران ندارند و مبلغی پرداخت نمیکنند.
بانوی فوتسالیست هرمزگانی بهترین بازیکن فوتسال کشور شد
ایرنا- دبیر کمیته بانوان هیات فوتبال هرمزگان گفت: فهیمه زارعی ، فوتسالیست پرافتخار این استان، در جمع برترین های فوتسال کشورمان در سال ۹۵ قرار گرفت. لوئیزا بصیریان یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مراسم برترین های فوتسال ایران در سال ۹۵ با حضور محمد رضا داورزنی ، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان ، کیومرث هاشمی، رییس کمیته ملی المپیک، شاهرخ شهنازی ، دبیرکل کمیته ملی المپیک، مهدی تاج و علی کفاشیان ، رئیس و نایب رییس فدراسیون فوتبال عصر شنبه در مجموعه انقلاب تهران برگزار شد و برترین های فوتبال در سال ۹۵ معرفی و مور تقدیر قرار گرفتند.