از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان تهران: ۸ درصد!
درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان تهران نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۸ درصد است. استان تهران با ۴۲ شهر، جمعا ۲۸۲ کرسی در شورای شهرها دارد که ۲۵۹ کرسی آن به مردان و ۲۳ کرسی آن به زنان تعلق گرفته است. شهر تهران بعنوان پایتخت ایران و مرکز استان تهران و بزرگترین شهر استان، بیشترین تعداد زن را در کل شهرهای ایران به خود اختصاص داده است. اعضای شورای شهر تهران در دوره پنجم که جملگی با حمایت ائتلاف امید به شورا راه یافتند شامل ۱۵ مرد و ۶ زن هستند. در میان اعضای علی البدل شورای تهران نیز نام دو زن دیده می شود. اصلاح طلبان تهران ۳۰ درصد لیست انتخاباتی خود را به زنان اختصاص دادند.
ابتکار: فمینیسیم نیستم
شرق- معاون امور زنان و خانواده با تأکید بر اینکه خاستگاه فکری ما در حوزه زنان فمینیسم نیست، افزود: بسیاری از مشکلات ناشی از نگرشها، باورهای غلط و پیرایههای نادرستی است که به دین زده میشود. ابتکار گفت: معتقدم در حوزه زنان برای پیشبرد امور نباید وارد تقابل شویم، حتما باید وارد تعامل شویم. تا امروز همه پیشرفتهایی که در حوزه زنان اتفاق افتاده با استدلال، با منطق و با تلاشهای خود زنان محقق شده است. ما امروز یک قشر تحصیلکرده بزرگ از زنان توانمند داریم که مطالبات روشنی دارند. بهطور طبیعی هیچ دولتی نمیتواند این جریان اجتماعی را نادیده بگیرد. ما باید در این زمینهها تلاش کنیم و مسائل را با تعامل با مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراجع تقلید پیش ببریم. نگاه تعاملی با تشکلهای غیردولتی هم بسیار مهم است که باید مورد توجه همه کسانی باشد که میخواهند قدمی در حوزه زنان بردارند.
شهروند- الناز محمدی| دومین دختر اکبر هاشمیرفسنجانی، فائزه است؛ یکی از نامآشناترین فرزندان او که در همه سالهایی که از ورودش به عرصه سیاست گذشته، او را بهعنوان یکی از پرسروصداترین و البته پرحاشیهترین فرزندان آیتالله هاشمی میشناسند. فائزه هاشمیرفسنجانی در آن دو ساعتی که در دفترش روبهروی ما نشست برای مصاحبهای مفصل درباره زندگی و خانواده و دغدغه همیشگیاش مسائل زنان، با قبل از فوت پدرش کمی فرق کرده بود؛ برای همین تفاوتهای کوچک در زندگیاش در ٦ ماه گذشته هم بود که همان اول گفتوگو گفت دختر آقای هاشمی بودن قبل از فوت او سخت نبود و حالا کمی هست؛ دلیلش هم برای این حرف، بسیار بود: «یکی محبت زیاد مردم که پاسخ دادنش سخت است و یکی محدودیتهایی که در چندماه گذشته برای خانواده او ایجاد شده است.»
لوایح اجتماعی در مجلس خاک میخورند
شهروند- الهه محمدی- ٨سال میگذرد از زمانی که قوهقضائیه لایحهای با عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان را در ٢٢ اردیبهشتماه سال ٨٨ در قالب ٥٤ ماده تقدیم دولت کرد تا شاید خلأهای قانونی موجود در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان رفع شود. این لایحه پس از تصویب در دولت بالاخره در سال ٩٠ به مجلس رفت و پس از تصویب موادی از آن در کمیسیون قضائی مجلس همچنان در صحن علنی به رأی گذاشته نشده است. شاید به خاطر همین تعللها در تصویب این لایحه و همچنین اتفاقات اخیر و آمارهای موجود در مورد کودکآزاریها باشد که سه زن کابینه دوازدهم تصمیم گرفتند نامهای به رئیس مجلس بنویسند و خواهان تسریع در روند تصویب این لایحه شوند. شهیندخت مولاوردی یکی از این سه زن کابینه است؛ از او درباره چرایی نگارش این نامه و علت تعلل در تصویب لوایح اجتماعی پرسیدیم؛ از لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان گرفته تا لایحه منع خشونت علیه زنان و منع استفاده از سلاح سرد که همچنان در پیچوخم بهارستان گیر کردهاند.
خانم ابتکار عزیز کمک لازم ندارید؟
مینو مرتاضیلنگرودی- چهار دهه از انقلاب میگذرد و جمعیت زنان ایرانی تحولات و تغییرات ژرفی را از سر گذراندهاند و دیگر نمیتوان با یک سوت آنها را برای دادن رأی و انتخابات قوه مقننه و قوه مجریه بهطور موقت به متن سیاست فرا خواند و با دو سوت مجددا آنها را به حاشیه و به اندرونی راند. واقعیت این است که با توجه به افزایش سطح آگاهیها و حساسیتهای جنسیتی و توانمندیهای تحصیلی و تخصصی زنان، حنای مصلحتاندیشیها رنگ و لعابش را در جامعه از دست داده است. در بررسی شکافهای جنسیتی موجود در سطح آموزش عالی در ایران به ازای هر صد مرد بزرگسال باسواد در سطح کشور، ٩١ زن باسواد بزرگسال داریم و به ازای هر صد مرد دانشجو ١٣٠ دختر دانشجو داریم. یعنی شکاف جنسیتی در امر آموزش ترمیم شده است.
مشارکت بانوان سیستان و بلوچستان در عرصه سیاسی و اجتماعی چشمگیر بوده است
ایسنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: مشارکت بانوان سیستان و بلوچستان در عرصه سیاسی و اجتماعی به ویژه در شوراهای اسلامی شهر و روستا بسیار چشمگیر است. معصومه ابتکار در گردهمایی بانوان منتخب سیستان و بلوچستان در تالار فردوسی زاهدان افزود: باید از این فرصت علاوه بر توسعه پایه ای هر منطقه برای بهبود وضعیت زنان استان استفاده شود.
معاون رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: امروز شاهد اشتعال زنان در پست های مدیریتی خوبی در استان هستیم.
ابتکار اظهار کرد: انتصاب بانوان در پست های مدیریتی ارشد، فرمانداری ها، معاون استاندار و غیره نشان از اعتماد استاندار سیستان و بلوچستان به حضور این قشر در عرصه مدیریتی دارد. وی تصریح کرد: استمرار سیاست های دولت یازدهم و پیگیری مطالبات به حق مردم در همه بخش ها از جمله عدالت اجتماعی اولویت دولت دوازدهم و دکتر روحانی است.
پیگیریهای لازم را برای طرح کودکان و زنان انجام میدهم
ایلنا- دستیار ویژه رئیسجمهور در امور حقوق شهروندی تاکید کرد: قول میدهم پیگیریهای لازم را برای طرح کودکان و زنان انجام دهم. نامهای را با امضا ابتکار و جنیدی به مجلس فرستادیم تا زودتر طرحهای مربوطه انجام شود. شهیندخت مولاوردی در نشست بررسی طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: من همیشه پیگر دغدغهها کودکان کار و خیابان بودم؛ متوجهام که در سمنهایی که برای مشکلات کودکان تشکیل میشود تلاش دارید صدای کسانی باشید که صدایشان به جایی نمیرسد. وی ادامه داد: کارتان بسیار ارجمند است. رابط و حلقه واسط دولت و مردم هستید و سعی مىکنید رابطه میان آن ها را حفظ کنید.
دولت نگاه ویژهای برای افزایش سهم مدیریت جوانان و زنان در دستگاههای اداری دارد
ایلنا- رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: دولت نگاه ویژهای برای افزایش سهم مدیریت جوانان و زنان در دستگاههای اداری دارد. جمشید انصاری عصر امروز در نشست شورای اداری استان ایلام اظهار کرد: کاهش نیروی انسانی در بدنه دستگاههای دولتی به میزان ۱۵ درصد و توسعه برنامه دولت الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری و تشکیل میز خدمت در ادارات برای ارائه خدمات به مردم از برنامههای دولت بهمنظور کاهش هزینههای دولت و تسریع در خدمات رسانی به مردم است.
انصاری افزود: کاهش تفاوت پرداختها تا میزان ۲۰ درصد در مشاغل مشابه در دستور کار دولت قرار دارد و نیز دولت نگاه ویژهای برای افزایش سهم مدیریت جوانان و زنان در دستگاه های اداری دارد.
ابتکار: علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از «ازدواج کودکان» پیشقدم شدهاند
ایسنا- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: گزارشهایی ارائه شده مبنی بر اینکه دریافت برخی هزینههای درمان از مادران باردار در سیستان و بلوچستان آنها را دچار مشکل کرده است که این موضوع را از طریق وزارت بهداشت پیگیری و مشکل مادران باردار استان را برطرف خواهیم کرد. معصومه ابتکار در نشستی خبری بیان کرد: در زمینه ارائه خدمات اولیه بهداشتی به ویژه به مادران و زنان باردار در سیستان و بلوچستان پیشرفتهای زیادی در دولت یازدهم انجام شده است. معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: در بحث خدمات درمانی و امکانات بهداشتی حتی در شهرهای فاقد بیمارستان شاهد پیشرفتهای زیادی هستیم به ویژه خدمات درمانی که با کیفیت بالا در اختیار مادران و زنان قرار گرفته است.
ایرنا- هفته نامه فروردین امروز در شماره جدید خود در گزارشی با تیتر سد باورهای مردانه موانع حضور زنان در حوزه های مدیریتی ارشد را بررسی کرده است.در ابتدای این گزارش آمده است، جامعه با انتخاب بانوان استان به عنوان اعضای شورای شهر و نماینده مجلس، باور خود را نسبت به توانمندی بانوان برای ایفای نقش های تعیین کننده سیاسی و اجتماعی نشان داده اما نظام مدیریتی مردسالار هنوز در زمینه برطرف کردن تبعیض های جنسی برای به کار گماردن زنان شایسته و با تجربه در پست های مدیریتی قدمی برنداشته است.
درباره صحبتهای اخیر یکی از نمایندگان زن درخصوص عدم اجرای بیمه زنان خانهدار
مهرخانه- دیروز طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی توییتر، ضمن انتشار تصویر گفتوگوی منتشرشده خود در یکی از روزنامهها درخصوص زنان خانهدار نوشت: “تاکنون برای اجرای قانون برنامه ششم، (بیمه زنان خانهدار با بیش از ۳ فرزند) حتی قدمی برداشته نشده؛ حال طرح افزایش باروری را در دست کار دارند!” زنان خانهدار در کشور ما علیرغم پرشمار بودن و نسبت ۸۰ درصدی که به خود اختصاص دادهاند، در سیاستگذاریها و برنامهریزیها، اغلب مورد غفلت قرار میگیرند؛ به طوریکه در حال حاضر تنها سیاست حمایتی موجود برای این قشر از زنان، بیمه زنان خانهدار است؛ طرحی که از سال ۱۳۸۱ اجرای آن در دستور کار دولتها قرار داشته اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
رفرماسیون عربستان/ انتصاب سخنگوی زن همزمان با اعطای حق رانندگی به زنان
ایرنا – در راستای اقدامات رفرمیستی و اصلاح گرایانه سیاسی- اجتماعی پادشاهی عربستان سعودی، ریاض همزمان با اعطای حق رانندگی به زنان سعودی یک زن را نیزبرای نخستین باربه عنوان سخنگوی سفارت این کشور در واشنگتن منصوب کرد. پایگاه خبری الوفد روز چهارشنبه اعلام کرد: وزارت خارجه عربستان فاطمه سالم باعشن را به عنوان سخنگوی سفارت عربستان در واشنگتن منصوب کرد و وی اولین زن سعودی است که در این مقام تعیین شده است. باعشن دارای لیسانس از دانشگاه شیگاکو آمریکاست.
واکنشها به لغو ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان
دبیرکل سازمان ملل، رئیس جمهور آمریکا و شماری از کشورها و نهادهای مختلف جهان از تصمیم پادشاه عربستان در لغو ممنوعیت رانندگی زنان استقبال کرده و آن را گامی مهم در مسیر درست توصیف کردند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با استقبال از این اقدام ریاض آن را گام مهمی در مسیری درست خواند. همزمان کاخ سفید در بیانیهای به نقل از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از تصمیم عربستان برای لغو ممنوعیت رانندگی برای زنان این کشور استقبال کرده و با تاکید بر حق زنان برای رانندگی در عربستان، آن را گامی مثبت در راستای تقویت حقوق زنان در این کشور خواند. ترامپ تاکید کرد: واشنگتن به حمایتهایش از اقدامات ریاض در راستای تقویت جامعه عربستانی و اقتصاد آن با اصلاحاتی از این دست و نیز اجرای چشم انداز سال ۲۰۳۰ ادامه خواهد داد.
استقبال جهانی از حق رانندگی زنان عربستان: این تنها یک گام مثبت است
رادیو زمانه- ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی اجازه رانندگی زنان را صادر کرد. عربستان تنها کشوری بود که زنان در آن حق رانندگی نداشتند. تاکنون تنها مردان میتوانستند گواهینامه رانندگی بگیرند و زنانی که در ملاءعام رانندگی میکردند، با خطر دستگیری و جریمه مواجه بودند.صدور این فرمان موجی از شادی را در داخل و خارج عربستان ایجاد کرده است. سحر نسیف، از فعالان حق رانندگی زنان عربستان گفته که بسیار خوشحال است: بالا و پایین میپرد و می خندد. او گفته که میخواهد ماشین رویاهایش را بخرد: یک ماشین زرد و سیاه.
واکنش مفتیهای سعودی به اجازه رانندگی به زنان
ایرنا- مفتی های سعودی نسبت به اجازه رانندگی به زنان عربستانی از سوی مقامات این کشور واکنش نشان دادند. شبکه خبری سعودی العربیه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: هیات علما که بزرگترین هیات دینی در عربستان است، نظر خود را درباره حکمی که از سوی ‘سلمان بن عبدالعزیز’ پادشاه عربستان درباره رانندگی زنان عربستانی صادر شد، بیان کرد. این هیات در صفحه خود در توییتر اعلام کرد: پادشاه عربستان که بر اساس منافع و مصلحت! کشور و مردمش عمل می کند، این تصمیم را بر اساس شریعت اسلام گرفته است.
پشت پرده طرح آزادی رانندگی برای زنان در عربستان چیست؟
تسنیم- رسانه های آلمانی تحریف اذهان از سرکوبگری های داخلی و جلب حمایت های بین المللی برای سیاست های جنگ طلبانه علیه یمن، ایران و قطر را از جمله دلایل لغو ممنوعیت رانندگی زنان از طرف پادشاه سعودی عنوان کردند. روزنامه اتریشی “دی پرسه” در مطلبی به بررسی اهداف پشت پرده آزادی رانندگی برای زنان در عربستان پرداخته و نوشت: پادشاهی عربستان سعودی می خواهد از طریق اصلاحات داخلی توجهات بین المللی را جلب کرده و حمایت بین المللی برای استراتژی سختگیرانه و افراطی منطقهای خود علیه ایران، قطر و یمن را بدست آورد. حالا بعد از سالها، طرح ممنوعیت رانندگی برای زنان در عربستان به تاریخ پیوسته است. سه شنبه شب ملک سلمان ، پادشاه عربستان سعودی اعلام کرد که این ممنوعیت را با دستوری لغو کرده است. حالا زنان عربستانی می توانند گواهینامه بگیرند و در خیابانهای عربستان رانندگی کنند.
رانندگی زنان در عربستان؛ تلاشی برای انحراف افکار عمومی
خبرگزاری صدا و سیما- رابرت فیسک، اعطای حق رانندگی زنان در عربستان سعودی را تلاش مذبوحانه برای انحراف افکار از بحران های این کشور دانست. «رابرت فیسک» روزنامه نگار مشهور انگلیسی در روزنامه ایندیپندنت نوشت: تبلیغات رژیم عربستان سعودی درباره اعطای حق رانندگی به زنان این کشور، تلاشی اندک برای انحراف افکار عمومی از بحران های ژئوپولیتیک مداوم این کشور است. این روزنامه نگار کهنه کار نوشت: اگرچه شاه عربستان سعودی، «سلمان» است اما همگان می دانند که «محمد بن سلمان»، ولیعهد وی در پشت این قبیل طرح هاست. به نوشته «رابرت فیسک» در ایندیپندنت، پیش از این «محمد بن سلمان» که در تبلیغات رسانه ای نیز فعال است، طرحی بلندپروازنه برای کاهش وابستگی عربستان به نفت داده بود که مسوولان این رژیم، در سکوت آن را کنار گذاشتند.
بررسی مصادیق “عسر و حرج” در طلاق
مهرخانه- نرگس نخجوانی- «عسر در مقابل يسر به معناي تنگي و دشواري (سياح، ۱۳۷۳، ج ۲، ص ۱۰۴۹)، تنگدستي، فقر و تهيدستي (معين، ۱۳۷۹، ج ۲، ص ۲۳۰۰) و «حرج» نيز در معنايي مشابه عسر يعني تنگدستي و سختي (سياح، ۱۳۷۳، ج ۱، ص ۲۸۴)، تنگدل شدن و به كار در ماندن (معين، ۱۳۷۹، ج ۱، ص ۱۳۴۷) قرار گرفته است. موجود بودنِ سببِ عسر و حرج در زمان درخواست طلاق، تشخیص و احراز عسر و حرج زوجه توسط دادگاه و دائم بودن رابطه زوجیت، از جمله شرایط اعمال ماده مذکور است». طبق قانون مدنی امکان پذیرش درخواست طلاق از سوی زوجه در دادگاه محدود به موارد مشخصی است که برشمرده شده است. در قانون مدنی پیش از انقلاب اسلامی مواردی از سختی برشمرده شده بود که به استناد آن امکان تقاضای طلاق برای زوجه وجود داشت اما به «عسر و حرج» اشارهای نشده بود.
۲۱۰ میلیون تومان و شش سال زندان ‘برای اینکه به او تجاوز نکنند’
ندا سانیج بیبیسی- در یکی از شبهای مهرماه ۱۳۹۰ وقتی ملوک، از کارگاه قالیبافی به خانهاش در حومه قوچان باز میگشت، چهار جوان را سر راه خود دید. آنان به “قصد تعرض” پیش آمدند. مانتو و چادرش پاره شد. “برای دفاع” چاقوی قالیبافی را در آورد. یکی از مردان زخمی شد و در بیمارستان جان داد. در این شش سال زندان در خراسان، ملوک همیشه تاکید کرده که “برای دفاع از ناموسش” مجبور به دفاع شده است. اولین قاضی ادعای او را نپذیرفت و به جرم قتل عمد، حکم به قصاص و اعدام داد.
مهرخانه- بر اساس فقه اسلامی و حقوق مدنی ایران، نفقه زن به عهده شوهر است. به نقل از میزان، بر اساس فقه اسلامی و حقوق مدنی ایران، نفقه زن به عهده شوهر است، اما در اینجا سوالی مطرح میشود که آیا امر الزام به نفقه جزء قواعد غیر قابل تغییر است یا از قواعد تکمیلی قابل تغییر میباشد که طرفین عقد میتوانند توافق دیگری درباره آن داشته باشند؟ برخی از حقوق دانان اعتقاد دارند سرپرستی شوهر بر خانواده تکلیف است؛ لذا الزام به پرداخت نفقه، حکمی شرعی است که شارع در روابط زوجین به شوهر تکلیف کرده است و نمیتوان حکم شرعی را با توافق تغییر داد؛ اما اگر الزام به پرداخت نفقه از حقوق زن و تعهد شوهر باشد، از این رو توافق زوجین در میزا و اصل نفقه با مشکلی مواجه نمیشود. باید توجه داشت که در نفقه اقارب، الزام به پرداخت نفقه از باب وجود مواسات و تکلیف شرعی محض است و نفقه برای نفقه گیرنده، حق نیست تا بتواند این حق را ساقط کند.
سازمان جهانی بهداشت: تقریباً نیمی از سقط جنینها امن نیستند
رادیو زمانه- سازمان جهانی بهداشت (WHO) میگوید تقریباً نیمی از حدود ۵۶ میلیون سقط جنینی که هر سال در جهان انجام میشوند با روشهای ناامن صورت میگیرند. هفتهنامه پزشکی لنست مطالعات مشترک سازمان جهانی بهداشت و مؤسسه گاتمچر آمریکا را منتشر کرده که در آن آمده است در ۲۵,۵ میلیون مورد سقط جنین در جهان، زنان با شیوههایی که مشکوک و خطرناک هستند مواجه میشوند. بر اساس این مطالعات تقریباً تمام سقط جنینهای ناامن در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین انجام میشوند. زنان بهویژه در کشورهایی که سقط جنین در آنها ممنوع است با خطرات بسیاری روبهرو هستند. در این کشورها سهچهارم تمام سقط جنینها مطابق با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت انجام نگرفته است. در کشورهایی که قوانین آزادتری دارند این تعداد یکدهم است.
هشدار به آرایشگران؛ آرایش محرمی ممنوع!
ایسنا: شهربانو عابدی با اشاره به اینکه آرایشگران زنان از انجام هرگونه خدمات به عنوان آرایش محرم در کلیه سالنهای آرایشی منع شدند، گفت: انجام اموری نظیر آرایش محرم مغایر با عرف و شئونات اسلامی و ملی است و انجام این امور در کلیه سالنهای آرایشی استان تهران ممنوع و با متخلفان برخورد میشود.
وضعیت زنان دستفروش در مترو تهران
ایسنا- وقتی وارد مترو میشوی تا گپوگفتی با زنان فروشنده در مترو داشته باشی، کمتر ایستگاهی را خالی از حضور آنها میبینی. تقریبا در همه ایستگاهها، در داخل یا خارج از قطارهایی که به سرعت میآیند و به کندی میروند، زنان دستفروش مشغول فروش خردهریزهایی هستند برای چرخیدن چرخ زندگیشان. اعتماد نوشت: با این حال بعضی ایستگاههای مترو، مشتری و رونق بیشتری دارند. ایستگاه امام خمینی، یکی از همین ایستگاههاست. در قسمت پرجمعیتتر شهر قرار دارد و احتمالا شلوغترین ایستگاه خط ١ مترو است و شاید هم شلوغترین ایستگاه مترو تهران باشد.
تشریح مهمترین اقدامات جامعه زنان نواندیش/ازمشاوره ازدواج تااشتغال
مهر- مدیرعامل موسسه جامعه زنان نواندیش ضمن تشریح اقدامات این سازمان مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده گفت: پنج هزار زن در این سمن فعالیت می کنند. فاطمه قنبری با بیان اینکه «جامعه زنان نواندیش» با هدف ارتقای توانمندی فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی بانوان از سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: تاکنون حدود پنج هزار نفر از بانوان در این مجموعه جذب شده اند. وی با تاکید بر نقش پررنگ زن در خانواده و جامعه، توجه ویژه به این قشر را از برنامه های موسسه جامعه زنان دانست و تاکید کرد: در حوزه خانواده برگزاری کلاسهای آموزشی آیین زندگی، آیین همسرداری، بررسی مسائل زناشویی، فرزند پروری، بلوغ جنسی فرزندان و بالا بردن ضریب هوشی کودکان از جمله فعالیت این سمن در حوزه خانواده است.
جنسیت در شهر
لیندا پیک، مترجم :آتنا کامل, ساینا مقصودی- از همان آغاز، جنسیت در شهر یکی از مباحث میانرشتهایی بود که هم دانشگاهیان و هم متخصصان را به خود جذب کرد. اولین کنفرانس هبیتات سازمان ملل در سال ۱۹۷۶ در ونکوور به تأسیس مجلهی «زنان و محیط زیست» منجر شد که اخیراً سیامین سالگردش را جشن گرفتند. در رشتهی جغرافیا، جنسیت در شهر حوزهای است که بیش از همه مورد علاقهی جغرافیدانان فمینیست قرار گرفته است. اگرچه پژوهش دربارهی جنسیت و شهر میتواند صرفاً بر زنان متمرکز نباشد (برای مثال میتوان بر ساختار گفتمانهای مادی و قدرت که در ایجاد نابرابری میان زنان و مردان موثرند، تمرکز کرد)، اما غلبهی فمینیستّها در این حوزه سهم بسزایی در توضیح اینکه چرا بیشترین تحقیقات با محوریت زنان انجام شده، دارد. اکنون اما با توجه به پیشرفت مطالعات مردانگی و [LGBTTQ[۱ این روند شروع به تغییر کرده است. غلبه فمینیستهای سفیدپوست و هژمونی جغرافیای انگلیسی-آمریکایی تاحدودی میتواند تمرکز تحقیقات بر زنان سفیدپوست در شهرهای غربی را توضیح دهد. در هر صورت این روند نیز در حال تغییر است. بنابراین در قرن ۲۱ در حالی که منافع جغرافیدانان فمینیست و دیگر محققان فمینیست همچون مورخان، اندیشمندان علوم سیاسی، جامعهشناسان، برنامهریزان و معماران به روشنی گذشته نیست، نمیتوان به برداشتی ساده و سطحی از جنسیت در شهر اکتفا کرد.
عملیات ویژه برای بازداشت دختر ۱۸ ساله به دلیل تبلیغ کلاس رقص
ایرنا- رئیس پلیس فتای هرمزگان از دستگیری مبلغ اینستاگرامی و مربی کلاس های رقص در بندرعباس خبر داد. او گفت: کارآگاهان پلیس فتا با هماهنگی مقام قضایی متهم را در یک عملیات غافلگیرانه در مخفیگاه خود دستگیر و به همراه ادله جرم به پلیس فتا منتقل کردند که متهم در ابتدا منکر بزه انتسابی بود ولی پس از رو به رو شدن با مدارک و مستندات پلیس به جرم خود اعتراف و انگیزه خود از برگزاری کلاس رقص را را پر کردن اوقات فراغت و همچنین کسب درآمد اعلام کرد
آمار تکاندهنده از کودکآزاری در کشور/ ۸۶ درصد کودک آزاریها توسط والدین انجام شدهاست
ایلنا- رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۸۶ درصد کودک آزاریها توسط والدین صورت گرفتهاست، گفت: در مراکز مداخله در بحران، ۱۶۴۲ مورد کودک آزاریها یعنی ۶۰ درصد آن توسط پدر اتفاق افتاده است. حسین اسدبیگی (رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با وضعیت کودک آزاری بخصوص در خانوادهها بیان داشت: در سال گذشته ۸۶ درصد کودک آزاریها توسط پدر و مادر صورت گرفته است، اما نکته اصلی آمار کودکآزاری از جانب پدر است. وی افزود: طبق آمار اورژانس اجتماعی در سال گذشته در مراکز مداخله در بحران ۱۶۴۲ مورد کودک آزاریها یعنی ۶۰ درصد آن توسط پدر صورت گرفته است.
سن ازدواج در ایران ۶ سال افزایش یافته است
ایرنا- رئیس مرکز سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سن ازدواج در ایران در یک دهه گذشته بین ۴ تا ۶ سال در استان های مختلف افزایش یافته و بیشترین رشد در تهران بوده است. محمد اسماعیل مطلق افزود: گزارش هایی که در برخی رسانه های معاند درباره کاهش سن ازدواج در ایران منتشر شده صحت ندارد، افرادی مغرض می روند و مثلا در یک روستای دورافتاده یک استان محروم آماری از کاهش سن ازدواج به دست می آورند و بعد آن را به کل کشور تعمیم می دهند در حالی که چنین مسئله ای در کشور موضوعیت ندارد. وی گفت: مسئله ای که امروز در کشور با آن مواجه هستیم، افزایش سن ازدواج است که در اکثر استان ها با آن مواجه هستیم. به طور کلی سن ازدواج در هر استان هر میزان که بوده، بین ۴ تا ۶ سال در یک دهه گذشته افزایش یافته که بیشترین آن در استان تهران بوده و میانگین سن ازدواج در این استان ۶ سال بیشتر شده است.
از مدیریت زنان در رسانههای کشور حمایت میشود
ایرنا- معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بانوان صاحب رسانه در توسعه فرهنگ عمومی پیشگام هستند و رفع دغدغه های صنفی آنها در اولویت است، گفت: دولت دوازدهم از مدیریت بانوان در رسانههای کشور حمایت میکند.حسین انتظامی در نشست هماندیشی با بانوان مدیر مسئول رسانه های کشور با اشاره به تسهیل روند اعطای مجوز و رویکرد دولت در حمایت از بانوان در مدیریت رسانه ها، از رشد معنادار تعداد خانمهای مدیر مسئول طی چهار سال گذشته خبر داد. وی به برخی مشکلات خاص بانوان در حوزه مدیریت و فعالیت در رسانهها اشاره و تصریح کرد: وظیفه مسئولان و بطور ویژه مسئولان فرهنگی کشور این است که در سیاستگذاری های خود توجه ویژه ای به این تفاوت ها داشته باشند.
تحصیل ۷ هزار طلبه خواهر در ۵۸ حوزه علمیه استان اصفهان
فارس- مدیر حوزههای علمیه خواهران استان اصفهان تحصیل ۷ هزار طلبه خواهر در ۵۸ حوزه علمیه استان اصفهان خبر داد.
بحجتالاسلام سید مهدی ابطحی در حاشیه مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه خواهران شهرستان نجفآباد در گفتوگو با فارس در نجفآباد اظهار کرد: هماکنون در کل کشور حدود ۵۰۰ حوزه علمیه خواهران در حال فعالیت است. وی درباره وضعیت حوزههای علمیه در استان اصفهان نیز افزود: در استان اصفهان که جز پیشگامان در حوزههای علمیه خواهران در سطح کشور است، حدود ۵۸ حوزه در حال فعالیت هستند که از این تعداد ۶ حوزه در سطح ۳ و ۲ حوزه نیز در سطح چهار طلاب خواهر را پذیرش میکنند. مدیر حوزههای علمیه خواهران استان اصفهان گفت: در استان اصفهان حدود ۷ هزار طلبه در حال تحصیل هستند و در شهرستان نجفآباد بالغ بر هزار طلبه در ۶ حوزه که یکی از این حوزه در سطح سه و در رشته تفسیر مشغول هستند.
بسیاری از دانشآموزان دختر در شاوور خوزستان ترک تحصیل میکنند!
ایسنا- مدیر آموزش و پرورش شاوور با اشاره به افتتاح یک مدرسه ششکلاسه در این شهر، گفت: تعداد مدارس ما در شاوور برای دانشآموزان کافی نیست و برای حل این مشکل به ۱۸ مدرسه نیاز داریم. سید جلال نژادفاضل اظهار کرد: کلنگ ساخت دبیرستان دخترانه طوبی در سال ۹۰ در شاوور زده شد. این مدرسه ششکلاسه با اعتباری حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان ساخته شده است و اخیرا به بهرهبرداری رسید. در این مدرسه دانشآموزان دختر مقاطع ابتدایی و متوسطه اول به تحصیل خواهند پرداخت.
سخنرانی یک میلیون از زنان کشور در محرم و صفر با موضوع حجاب/ باید برای اربعین برنامه داشت
تسنیم- رئیس سازمان بسیج اساتید و طلاب کشور با اشاره به سخنرانی یک میلیون از بانوان کشور با موضوع حجاب و عفاف در ماه محرم و صفر گفت: اگر با این کار بتوانیم حتی یک نفر را به سوی اسلام و ارزشهای اسلامی و انقلاب سوق دهیم، این اثرگذار است. حجتالاسلام عبدالعلی گواهی رئیس سازمان بسیج اساتید و طلاب کشور در جلسه شواری هیئت اندیشهورز سازمان بسیج طلاب که در مؤسسه فرهنگی هنری مشعر برگزار شد، گفت: امیرالمومنین در روایتی میفرماید: اگر دنبال علم و کار هستید، دنبال کار نو و بدیع و جدید باشید، از کارهایی که تکراری است پرهیز کنید، مسیری که دیگران رفتند شما دوباره تکرار نکنید، این فضا را تغییر بدهید.
هزار مبلغه به سراسر کشور
ایرنا- معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: امسال بیش از ۳۰ هزار بانوی مبلغ برای ترویج سبک زندگی اسلامی با الگوگیری از شخصیتهای واقعه عاشور به مراکز مختلف سراسر کشور اعزام می شوند. حجت الاسلام رضا اسکندری اظهار داشت: با آغاز ماه محرم تعدادی از بانوان مبلغ اعزام شده اند و تعدادی دیگر از بانوان برای تبلیغ آموزه های دین اسلام و تحکیم بنیان های خانواده در مناسبت های مختلف اعزام خواهند شد. وی افزود: پیش بینی می شود این تعداد بانوی مبلغ در ۷۰ هزار نقطه از کشور به اجرای برنامه های فرهنگی و تبلیغی، سخنرانی، عزاداری و برگزاری جلسه ها در منازل، مراکز آموزشی، بقاع متبرک و مساجد بپردازند.
تغییر در سبک عزاداری زنان/ عزاداری های زنانه به خانه ها آمده است
آرمان زنان- قبل و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی زنان به همراه مردان در دسته های عزاداری شرکت می کردند؛ اما در سال های اخیر عزاداری زن ها به گونه ای دیگر شده است. حضور زنان از عرصه های دور در تاریخ اسلام وجود داشته است و اهداف گوناگونی داشته است در برخی از کتب آمده است که مجالس عزاداری سالار شهیدان کارکردهای گوناگونی همچون تعلیمی، شورآفرینی و سوگواری داشته است. ابتدا کارکرد تعلیمی مجالس محرم و صفر چندان وسیع نبوده یعنی نوحه سرایان، شاعران و مدیحهگران معمولا به اطلاع رسانی در مورد حادثه کربلا و حداکثر حوادث کوفه و شام و مدینه اکتفا میکردند و تلاش در زنده کردن و زنده نگه داشتن اصل مراسم عزاداری محرم و صفر بود، به گونهای که از سال ۳۳۴ هـ. ق در روز «عاشورا» زنها از خانه بیرون میآمدند، سیلی به صورتشان میزدند و بر امام حسین (علیه السلام) نوحه سرایی میکردند و این عادت هر سال در این روز (تا اواسط قرن ششم) استمرار داشت.
زنانگی یک فرهنگ است/ نسبت احراز پست سیاسی توسط زنان با توسعه
مهر- نعمت الله فاضلی گفت: زنانگی فیزیولوژیک نیست و یک شیوۀ زندگی و یک فرهنگ است. یک معناست؛ بودن است و شکلی از سازمان دادن زندگی است.زاویه در برنامۀ این هفتۀ خود نیز به موضوع هفتۀ پیش دربارۀ بررسی احراز پستهای سیاسی توسط زنان پرداخت. مهمانان زاویه نعمتالله فاضلی (دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) و ایراندخت فیاض (دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی) بودند. صلواتی مجری و سردبیر برنامه بعنوان اولین سوال از فاضلی پرسید: بحث احراز پست سیاسی توسط زنان در دنیا مطرح است و استدلال برخی این است که برای اینکه زنان بتوانند مشکلاتشان را خودشان حل کنند باید زنان پست های مدیریتی داشته باشند یا چون پست های مدیریتی زنان در دنیا تجربۀ موفقی بوده خوب است به لحاظ کمّی باید مشارکت زنان در ایران افزایش یابد. اما برخی هم با استناد به آمارها نشان میدهند که مشارکت زنان در سیاست در کشورهای توسعه نیافته مثلاً جامائیکا از کشورهای پیشرفتهای مثل آمریکا و روسیه بیشتر است و بنابراین جای تردید است که آیا احراز پست سیاسی توسط زنان نشانۀ توسعه است یا اینکه توسعه باعث افزایش مشارکت زنان است و یا اینکه ارتباطی با هم ندارند؟
چرا برخی زنان سزارین را انتخاب میکنند؟/ بررسی تجربه زیسته زنان باردار
مهرخانه- در سالهای اخير، گرايش زنان ايرانی به وضع حمل از طريق سزارين به اندازهای عموميت يافته که اين پديده از سطح يک رفتار شخصی فراتر رفته و توجه پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی را به خود جلب کرده است. در اين پژوهش برخی زمينههای مرتبط با شکلگيری گرايش زنان باردار به انجام سزارین غیردرمانی و تجربه زیسته آنها در این خصوص تحلیل شده است. زایمان یکی از پرچالشترین رخدادهای زندگی یک زن متأهل است. این واقعه از جهت زیستی، روانی، ذهنی و اجتماعی دربردارنده پیامدهای مهمی است. در نتیجه رشد دانش بشر این امکان فراهم آمده که در کنار زایمان طبیعی از روش سزارین- که یک نوع جراحی است- استفاده شود. ابداع روش سزارین تاکنون جان مادران و نوزادان زیادی را نجات داده و از عوارضی مانند تنگی لگن، چندقلویی، دیابت شیرین، ناهنجاریهای جنینی، نارسایی مزمن رحمی- جنینی چارهجویی کرده است. مادامی که سزارین راهحلی برای حفظ سلامت مادر یا فرزند باشد، انجام آن ضروری است، اما افزایش چشمگیر گرایش به سزارینهای غیردرمانی، آن را از الزام برای بقا خارج و به یک ارزش مرجح تبدیل کرده است.
مردان بیشتر از زنان خودشیفته هستند
باشگاه خبرنگاران جوان- یک متخصص اعصاب و روان گفت: خودشیفتگی شیوعی بین یک تا ۶ درصد در جامعه دارد و مردان بیش از زنان به این بیماری دچار میشوند. لیلا رازقیان جهرمی متخصص اعصاب و روان با بیان این که اختلال شخصیتخودشیفته شیوعی بین یک تا ۶ درصد درجامعه دارد، گفت: شیوع آن در مردان بیش از زنان است و افراد دچار اختلال شخصیت خودشیفته مدام نیاز به تحسین از جانب دیگران دارند.
وی افزود: این افراد دارای صفاتی مانند خود بزرگ بینی بوده و خود را فردی مهم میپندارند و قادر به درک دیگران و همدلی با آنها نیستند.
سوء ظن؛ آسیبزاترین موضوع در روابط همسران
آرمان زنان- یکى از رایجترین تفاوتها در زمینه ارتباط، به جنسیت برمىگردد، براى مثال، بسیارى از زوجها نمى دانند و متوجه نیستند که زن و مرد از دو شیوه ارتباطى متفاوت استفاده مىکنند لذا سوء ظن یکی از آسیب زاترین موضوعات در روابط همسران است. با توجه به اهمیت ذهن خوانی همسران، پنجمین شماره از مجله صوتی «زیر یک سقف» توسط کمیته فرهنگ روابط اجتماعی و خانواده سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان تدوین و در اختیار علاقهمندان قرار داده شد. اغلب مردها بر این باورند که وقتى کسى مسئلهاى را با آنها در میان مىگذارد، انتظار دارد که آن مسئله حل شود و به همین دلیل، بىدرنگ راه حل ارائه مىدهند.
از سوى دیگر، اغلب زنها معتقدند که در میان گذاشتن مسائل خود با دیگران راهى براى پیوند و رسیدن به احساس حمایت است، حتى اگر مسئله آنها لاینحل باشد. بىتوجهى به این موضوع، اغلب ایجاد ناراحتى مىکند، زن از مسائلش شکایت مىکند و مرد راه حل نشان مىدهد. در این شرایط، هرگز عجیب نیست اگر زن احساس کند که همسرش به صحبتهاى او گوش نمىدهد، مرد هم به این نتیجه برسد که زن تنها قصد شکایت دارد، زیرا هرگز به راه حلهاى پیشنهادى او توجه نمىکند.
افزایش میزان خشونت خانگی در طبقات پایین و زحمتکش جامعه
ایلنا- یک جامعهشناس گفت: طبق مطالعات انجام شده هرچقدر از طبقات مرفه اقتصادی به سمت طبقات پایین و زحمتکشان جامعه برویم، میزان خشونت خانوادگی افزایش پیدا میکند که بخشی از این خشونتها قطعاً ناشی از شرایط بد اقتصادی است. سید حسین حسینی (جامعه شناس) در رابطه با آخرین آمار خشونت علیه کودکان که طی آن اعلام شده در سال گذشته ۸۶ درصد کودک آزاریها توسط والدین و ۶۰ درصد آن توسط پدر صورت گرفته است، بیان داشت: خشونت در یک جامعه اشکال مختلفی دارد و در مکانهای متفاوتی نیز صورت میگیرد. یکی از این اشکال خانگی است. در خشونت خانگی معمولاً اعضای ضعیفتر خانواده مثل کودکان و زنان در معرض آسیب هستند؛ به خصوص در جوامعی که زنان و کودکان از حقوق کمتری برخوردار هستند؛ این افراد چه به صورت کلامی و چه به صورت فیزیکی مورد خشونت واقع میشوند.
بچههای «پیرسهراب» هم به دانشگاه میرسند اگر…
ایران- مریم طالشی- بچهها ذوق مدرسه جدیدشان را دارند. ذوق دیوارهای آبی روشن و حیاطی که دیگر پاهای عریانشان در چاله چولههایش گیر نمیکند. ذوق آبسردکن نو که زیر آفتاب اول مهر برق میزند. گرچه پاییز سیستان و بلوچستان تا آخر آبان هنوز تابستانی است و شرجی تبدار، پنکههای سقفی بیرمق را ریشخند میکند، اما مهر در سرزمین آفتاب هم مهر است؛ شروع ماه مدرسه.
فرزندآوری مانعی برای اشتغال زنان؟
وحدتی هلان، نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با مرخصی زایمان و دوران شیردهی اظهار کرد: زنانی که بچهدار میشوند، نباید اضطراب اخراج شدن از محل کار خود را داشته باشند. نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فرزند آوری برای زنانی که در مرحلۀ بارداری و شیردهی هستند، نباید منجر به اخراج آنها از محل کارشان شود.
وی افزود: به همین منظور مجلس وظیفه دارد تا از طریق قانون اقداماتی را در رابطه با وضعیت کاری زنانی که بچهدار میشوند، انجام دهد. نمایندۀ مردم بستان آباد اظهار داشت: اگر در این رابطه خلأ قانونی وجود داشته باشد، وظیفۀ مجلس و قوۀ قضاییه است تا با رایزنی این خلأ را جبران کنند.
زنان مطلقه ای که بی شغل میمانند/ افزایش گرایش بانوان به اعتیاد
مهر- – بررسی ها نشان می دهد افزایش طلاق در گلستان باعث ایجاد معضلی به نام بانوان مطلقه بیکار شده که به دلیل مشکلات مالی، نیازمند حمایت دستگاه های بهزیستی و کمیته امداد هستند.به گفته برخی مسئولان، آمار رسمی از تعداد زنان مطلقه گلستانی در دست نیست، اما وضعیت مراجعه این زنان به دستگاههای حمایتی به گونهای است که برخی مدیران استانی، به صراحت نسبت به وضعیت زندگی آنان ابراز نگرانی کردهاند. این در حالی است که چند روز پیش محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که نزدیک به۸۰ درصد زنان مطلقه کشور که تعدادی زیادی از آنان سرپرست خانوار هستند، شغل مناسبی ندارند و در وضعیت اقتصادی مطلوبی بسر نمیبرند.
پروین محمدی: روز به روز چهره ی سرکوب و تحمیل فقر بر میلیونها کارگر عریان تر میشود
ما زنان- سالهاست مهر اخراج و بیکاری و ورشکستگی و تعطیلی کارخانه جات بزرگ و کوچک، عدم پرداخت حقوق های ماهیانه، عدم واریز حق بیمه کارگران و بلاتکلیف ماندن بازنشستگی آنان بر پیشانی طبقه کارگر ایران نقش بسته است و تلاش و مبارزه هر روزه آنان از نامه نگاری تا تجمع و بستن جاده ها برای تحقق زندگی برباد رفته شان جاری است.
تاکنون تمامی دستگاههای مربوطه با دادن وعده و وعید توانسته اند برای بقای عمرشان زمان بخرند، بدون آنکه کوچکترین کاری برای حل معضل میلیونها خانواده کارگری گرفتار در این گرداب کرده باشند.
درد مشترک/ سعیده احمدی
بیدار زنی- یکی از ویژگیهای مردسالاری، تقسیم مشاغل به زنانه و مردانه است. به عبارت دیگر مردسالاری مشاغلی را که عمدتاً در راستای نقش خانوادگی زنان به شمار می رود، زنانه تلقی می کند؛ مشاغلی همچون معلمی، مربیگری مهد کودک… که زنان را موظف میسازد، همچون خانه و نقشهای خانوادگی مشغول مراقبت و یا آموزش به کودکان باشند… یا منشیگری که از زنان میخواهد همانند خانه، وظیفهٔ تنظیم برنامههای دیگری (در خانواده، همسر و فرزندان و در محل کار، رئیس) را بر عهده بگیرند.
از ویژگیهای این مشاغل زنانه در بازار کار، میتوان به کم بودن دستمزد علیرغم سنگین بودن مسئولیت، فقدان امنیت شغلی و… نام برد.
لزوم تاسیس انجمن اقتصاد زنان جهان اسلام/ اهمیت ظرفیتسنجی حضور زنان در عرصه تجارت بینالملل
خبرگزاری دانشجو- هشتمین نمایشگاه تجارت و سرمایهگذاری جهان اسلام امروز در مرکز تجارت جهانی پوترا (PWTC) در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی با حضور ایران برگزار شد. «مریم سلطانی» مشاور امور بانوان اتاق اصناف ایران در هشتمین نمایشگاه تجارت و سرمایهگذاری جهان اسلام که امروز در مرکز تجارت جهانی پوترا (PWTC) در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار شد با اشاره به نقش زنان کشورهای مسلمان در اقتصاد و سرمایهگذاری، عنوان کرد: امروز در سطوح بینالمللی بیشترین تمرکز بر چگونگی دستیابی به اهداف توسعه همه جانبه یعنی توسعه پایدار و توسعه انسانی است؛ چراکه توسعه نیازمند انسان توسعه یافته است تا بتواند با بهرهبرداری از ظرفیتها زمینههای رشد و تعالی در تمامی عرصهها را فراهم سازد.
گفتوگو با نخستین زن دریافتکننده مدرک دوره حفاظت شخصی
ایسنا- فرشته عبداللهی نخستین زنی است که در اصفهان مدرک دوره اسکورت و حفاظت شخصی را دریافت کرده است. این بانوی رزمیکار اصفهانی معتقد است که شاید جامعه در ابتدا محافظان خانم را نپذیرد، اما این رشته در حال پیشرفت است. وی با اشاره به گذراندن دوره اسکورت و حفاظت شخصی، اظهار کرد: از قبل به رشتههای رزمی علاقه داشتم و به صورت حرفهای دنبال میکردم. در رشتههای ژیمناستیک، کاراته و نیوفول کنتاکت فعالیت میکردم و مدالهای آسیایی و بینالمللی نیز در کارنامه دارم. وی افزود: به پیشنهاد پسرخالهام تشویق به گذراندن دوره اسکورت و حفاظت شخصی شدم و به خاطر جذابیت و علاقه خودم به این رشتهها آن را ادامه دادم. ۵ روز است که مدرک را دریافت کردهام به همین دلیل هنوز در هیچ برنامهای حفاظت از کسی را به عهده نداشتهام.
۲۵ درصد جوانان «بیکار» هستند/ افزایش شیب سن ازدواج
ایسنا- یک جمعیت شناس با استناد به آمار سالهای ۸۵ تا ۹۵ گفت که حدود ۲۵ درصد از جوانان «بیکار» هستند، این در حالیست که این آمار بین زنان به ۴۲ درصد میرسد. محمد جلال عباسی شوازی که در نشست « بررسی مفهوم جوانی» صحبت می کرد، با تاکید بر اهمیت تحصیلات در ساختار جمعیت گفت: مقوله جمعیت، مقولهای پویاست و تنها میزان کمی جمعیت نیست که باعث رشد اقتصادی میشود، بلکه تحصیلات به عنوان یکی از مهم ترین مقولات جمعیتشناختی در رشد اقتصادی، تاثیر بسزایی دارد.
آیا تیغ سانسور و محدودیت برای زنان فیلمساز برندهتر است؟
رادیو فردا- رویا کریمی مجد- برای اولین بار فیلمی از یک کارگردان زن، نفس، دومین ساخته سینمایی نرگس آبیار به عنوان نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار معرفی شد. هیات معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی، از میان چهار فیلم “رگ خواب” ساخته حمید نعمتالله، “مالاریا” ساخته پرویز شهبازی، “نفس” ساخته نرگس آبیار و “ویلاییها” ساخته منیر قیدی ، فیلم نفس را برای معرفی به این اکادمی برگزیدند.
فاشیسم و فمینیسم دست از سر خالق «ملی و راههای نرفتهاش» برنخواهد داشت!
خبرگزاری تسنیم ــ ایمان هادی- هر تفکر، مکتب و «ایسمی» به ستیزهجویی منجر شود، مصداق عینیت یافتن فاشیسم است. نظریه پردازان سیاسی بر این باورند که فاشیسم معنا و ترجمانی محدود به حوزه سیاست ندارد و میتواند در سایر حوزههای اجتماعی، اقتصادی و هنری بر اساس عدم نژادباوری، فردباوری، تفکرباوری، مذهبباوری، جامعهباوری، حتی در مقیاسهای کوچک اجتماعی، مصداق و معنا پیدا کند. فاشسیم در اقسام مختلف به نژادستیزی، ملیتستیزی، قومستیزی، مردمستیزی، فردستیزی، تفکرستیزی، سنتستیزی، مدرنستیزی، زنستیزی و ستیزی و هر ستیز دیگری میانجامد و فاشیسم اجتماعی متفکرنمای امروزی، با ستیزهجویی رابطه مستقیمی دارد. در امتداد تعاریف پیشین، با توجه به اینکه، هسته دراماتیک آثار سینمایی تهمینه میلانی را مردستیزی در بر میگیرد، اغلب آثارش، مصداقی از توسعه نوعی فاشیسم ستیزهجوی اجتماعی است.
شکاف دستمزد زنان و مردان در انگلیس افزایش یافت
بیبیسی- آمارهای جدیدی نشان میدهد در سطوح مدیریتی حقوق مردان در انگلیس ۲۵ درصد بیشتر از حقوق زنان است. بنا به مطالعات انجام شده از سوی دو موسسه« اکسپرت اچ آر» و موسسه مدیریت «چترد» دستمزد مردان در انگلیس در سطوح مدیریتی ۲۶٫۸ درصد بیشتر از زنان در این کشور است. این رقم نشان میدهد که اختلاف حقوق مردان و زنان در سطوح مدیریتی بسیار بیشتر از متوسط آن در کل بازار اشتغال انگلیس است. این آمار از طریق مطالعه دستمزد ۱۱۸ هزار مدیر در ۴۲۳ سازمان در انگلیس بدست آمده است. به طور کلی اختلاف پرداخت بین زنان و مردان در میان افراد شاغل در انگلیس ۱۸٫۱ درصد است، بدین معنا که در قبل کار برابر و در سطوح کاری برابر مردان انگلیسی ۱۸٫۱ درصد حقوق بیشتری نسبت به زنان دریافت می کنند.
خرافات در مورد عادت ماهانه ؛ تابوها در ماداگاسکار شکسته میشوند
بیبیسی- صحبت درباره عادت ماهانه زنان در خیلی از کشورها تابوست. حتی در بعضی فرهنگها افسانهها و خرافات زیادی هم دراین باره ساخته شده. از جمله در ماداگاسکار، جزیرهای در سواحل جنوب شرق آفریقا. در زبان محلی این مردم، کلمه پریود یا عادت ماهانه، خود به معنای تابوست. اما حالا هزاران پیشاهنگ در تلاشند تا این فرهنگ را تغییر دهند. گزارش “تولانانا بوهلا” را ببینیم.
بهخاطر یک توییت تاج ‘دختر شایسته’ ترکیه را پس گرفتند
بیبیسی- ایتریس اسن ۱۸ ساله در توییتر قاعدگی خود را با خون “شهدای” کودتای نافرجام ترکیه مقایسه کرده بود.
مسئولان برگزاری مسابقه دختر نمونه، توییت او را “غیر قابل قبول” خواندند. و تنها ساعاتی بعد از اعلام نام او به عنوان دختر شایسته ترکیه، این لقب را پس گرفتند. خانم اسن بعد از این اتفاقات در اینستاگرامش نوشت که توییتش اصلا سیاسی نبوده است.
پلیبوی؛ مجلهای هرزه نگار برای استثمار زنان یا مروج آزادیهای اجتماعی؟
یورونیوز- هیو هفنر، موسس مجله بزرگسالان پلیبوی در سن ۹۱ سالگی در عمارت ۱۰۰ میلیون دلاری خود در بورلی هیلز در آمریکا درگذشت. پلیبوی مجلهای است برای بزرگسالان بخصوص مردان که تصاویر مدلهای تمام برهنه و نیمه برهنه زنان را بر روی جلد و همین طور صفحاتش چاپ میکند. این مجله موافقان و مخالفان خود را دارد. از سویی بسیاری معتقدند که پلیبوی اثرات مثبتی بر جامعه مدرن امروزی گذاشته و از سوی دیگر برخی مدعی هستند که این مجموعه با شیءانگاری زنان کسب شهرت و درآمد کرده است.
‘عروسی افسانهای’ زن ایتالیایی با خودش
بیبیسی- زنی ایتالیایی در مراسمی با لباس سفید عروس، کیک سه طبقه، چند ساقدوش و ۷۰ مهمان، با خودش ازدواج کرده است.
لائورا مسی، که مربی ورزش و ۴۰ ساله است، میگوید: “من معتقدم که هر کدام از ما باید اول خودمان را دوست داشته باشیم. شما میتوانید بدون آن که شاهزادهای بر اسب سفید بیاید، یک عروسی افسانهای داشته باشید. مراسم این چنینی وجهه قانونی ندارد. خانم مسی بخشی از روند رو به افزایش ازدواج با خود است که در جهان به “خود-ازدواجی” شهرت یافته است.
فدراسیون فوتبال برای حضور زنان در ورزشگاهها منتظرجمعبندی نظام است
رادیو زمانه- رئیس فدراسیون فوتبال ایران گفته که اگر نظام درباره حضور زنان و خانوادهها در ورزشگاهها به جمعبندی برسد، فدراسیون فوتبال آماده اجرای این تصمیم است. نایب رییس زنان فدراسیون فوتبال هم گفته تلاش برای ایجاد زیرساختها برای ورود زنان به ورزشگاهها آغاز شده است. مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران گفته است: «شخصاً به عنوان رییس فدراسیون فوتبال مخالفتی با حضور بانوان در ورزشگاهها ندارم، اما این مهم نیازمند تصمیمگیری کلان و تدبیری ویژه دارد که باید پیش از اجرایی شدن به آنها فکر شود.» تاج دوشنبه ۲۷ شهریور در جلسه کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی گفته بود حضور در ورزشگاهها در حال حاضر «اولویت بانوان و جامعه» نیست.
بازیهای آسیایی داخل سالن؛ طلای کشتی زنان و شکستن رکورد جهانی وزنهبرداری
رادیو فردا- در ادامه رقابتهای بازیهای آسیایی داخل سالن و هنرهای رزمی به میزبانی ترکمنستان، کاروان ایران ۱۹ طلایی شد.
زهرا یزدانی اولین طلای کشتی آلیش زنان ایران را نصیب خود کرد و در مسابقات آلیش کلاسیک، روی سکوی نخست ایستاد.
یزدانی پیش از این در مسابقات کشتی با کمربند نیز صاحب مدال نقره شده بود و این دومین مدال او در این رقابتها به حساب میآید.
در فینال وزن ۵۵ کیلوگرم آلیش کلاسیک بانوان، زهرا یزدانی موفق شد مودیانووا از ازبکستان را شکست دهد و روی سکوی نخست بایستد.
قهرمانی شهناز میرحیدری در کیک بوکسینگ آسیا
رادیو فردا- تیم ملی کیک بوکسینگ زنان ایران با درخشش شهناز میرحیدری در وزن ۵۵ کیلوگرم به یک نشان طلا در بازیهای آسیایی داخل سالن و هنرهای رزمی دست یافت. میرحیدری مهمترین مدال ایران در نهمین روز رقابتها را نصیب خود کرد. فاطمه علیزاده در همین رشته ورزشی نقره گرفت و در بخش مردان ایرج مرادی در رده سوم قرار گرفت. صداوسیما با وجود پوشش زنده مسابقات، از پخش رقابتهای زنان خودداری میکند و صرفاً فیلم توزیع مدالها با مشارکت مدیران ورزش جمهوری اسلامی ایران را به نمایش میگذارد.۳ مدال طلا، ۳ نقره و ۶ برنز حاصل کار ورزشکاران ایران در نهمین روز بازیهای داخل سالن و هنرهای رزمی آسیا بود.
جعفری: به مشکل زنان در ورزشهای بومی و روستایی توجه ویژه میکنیم
ایسنا- رییس فدراسیون ورزش روستایی و بومی گفت: برای توسعه ورزش روستایی و معرفی استعدادها با برخی فدراسیونها از جمله وزنهبرداری تفاهمنامه امضا کردهایم و به بخش بانوان توجه میکنیم.غلامرضا جعفری پس از ابقاء شدن به عنوان رییس جدید فدراسیون ورزش روستایی و محلی، اظهار کرد: هدف ما توسعه ورزشهای روستایی و بومی است و در این مسیر تا حد توان کوتاهی نمیکنیم. او ادامه داد: در راستای توسعه ورزشهای محلی نمیتوانیم تمامی فدراسیونهای ورزشی را در بحث معرفی استعدادها حمایت کنیم، اما در برخی رشتههای ورزشی مثل دوومیدانی، وزنهبرداری و و رشتههای قدرتی نیروهای مستعدی را میتوانیم معرفی کنیم.
اعزام تیم ملی اسکی زنان ایران به اردوی تدارکاتی اتریش
مهرخانه- بانوان ملی پوش اسکی آلپاین ایران راهی اردوی تدارکاتی اتریش شدند. ملی پوشان بانوان اسکی آلپاین ایران برای برگزاری اردوی تمرینی یک ماهه راهی کمپ هینترتوکس در کشور اتریش شدند. ملی پوشان اسکی آلپاین بانوان ایران به سرمربیگری سمیرا زرگری برای برپایی این اردوی یک ماهه راهی اتریش شدند.
وکیل گیلانی: هر فردی برای رشد ورزش کار می کند، کنار گذاشته می شود
ایرنا – رئیس برکنار شده فدراسیون چوگان ساعاتی پس از انتخاب سرپرست برای این فدراسیون انگشت اتهام را به سمت وزارت ورزش و جوانان نشانه گرفت و گفت: در ایران هر فردی برای رشد و توسعه ورزش گام برمی دارد، کنار گذاشته می شود. گلنار وکیل گیلانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دلیل برکناری اش از مسئولیت ریاست فدراسیون چوگان را مخالفت وزارت ورزش و جوانان با سیاست های توسعه ای در این رشته ورزشی ذکر کرد و گفت: برخی مسئولان این وزارتخانه مخالف شکل گیری هیات های استانی و توسعه ورزش ملی چوگان در کشور هستند.
برکناری رئیس فدراسیون چوگان به بهانه انتشار «عکسهای خصوصی»
رادیو فردا- وزارت ورزش و جوانان ایران ضمن برکناری رئیس فدراسیون چوگان، ابتدا احمد گواری و سپس به فاصله چند ساعت، حمیرا اسدی را به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب کرد. برکناری خانم گلنار وکیل گیلانی بر خلاف آییننامه انتخاباتی و بدون تشکیل مجمع صورت گرفته است. خود خانم وکیل گیلانی میگوید هنوز حکم برکناریاش را دریافت نکرده. او به خبرگزاری ایسنا گفت برای استعفا تحت فشار قرار گرفته بودم. خبرگزاری تسنیم، به دست آوردن عکسهای خصوصی را دلیل برکناری خانم وکیلی عنوان کرده است. این خبرگزاری با اشاره به نقش «پدرخوانده و مافیای چوگان» نوشت: «این فرد با حمایت یک مقام ورزشی، رئیس فدراسیون را برای استعفا تحت فشار قرار داد. به عکسهای شخصی و خانوادگی رئیس فدراسیون دست پیدا کرد و از طریق برخی نهادها به دنبال هدفش بود».
آرزوهای دختر کشتیگیر؛”یزدانی سوم”
ایسنا- نام یزدانی که می آید شاید نخستین تصویری که در ذهن علاقه مندان به کشتی به وجود می آید یک کشتیگیر مرد باشد اما این بار دختری کشتیگیر از خطه جویبار با طلای بازی های داخل سالن آسیا نشان داد، در قهرمان پروری خطه جویبار دختر و پسر فرقی ندارند. پس از رضا یزدانی و حسن یزدانی حالا نام یک یزدانی دیگر در کشتی ایران بر سر زبانها افتاده اما “یزدانی سوم” یک دختر است. زهرا یزدانی همان دختر ۱۸ ساله مازندران است که اشک های او پس از نادواری ترکمن ها بر سکوی دومی بازی ها همه را تحت تاثیر قرار داد اما با اراده ای مثال زدنی در مسابقات آلیش دیگر اجازه حق خوری نداد و قهرمان شد تا کاری که مردان آلیش کار و کشتی های سنتی ایران نتوانستند انجام دهند را با قدرت به سرانجام برساند. زهرا یزدانی تنها ورزشکار ایران در بخش کشتی با کمربند و آلیش بازی های داخل سالن آسیا بود که توانست به مدال طلا برسد.
تیم ملی فوتسال زنان ایران به عنوان سوم رسید
مهر- تیم ملی فوتسال زنان ایران با پیروزی مقابل چین به عنوان سومی بازی های داخل سالن آسیا رسید. در دیدار رده بندی فوتسال زنان بازی های داخل سالن آسیا، امروز دوشنبه تیم فوتسال زنان ایران به مصاف چین رفت که در نهایت ایران موفق شد با نتیجه ۵ بر یک حریفش را شکست بدهد و به عنوان سومی این بازی ها برسد.
دختران در آسیا میدرخشند/ پس از آسیایی از تیم ملی میروم
ایسنا- سونیا نوریزاد با اشاره به شرایط ملیپوشان قایقرانی بانوان گفت: دختران شرایط خوبی دارند و میدانم که در قهرمانی آسیا نیز عملکرد خوبی خواهند داشت. سرمربی تیم ملی قایقرانی آبهای آرام بانوان درباره شرایط ملیپوشان پیش از قهرمانی آسیا اظهار کرد: پاروزنان چند روز استراحت داشتند و از امروز وارد اردو شدهاند. شرایط بچهها هم خوب است و سعی داریم تا برای قهرمانی آسیا ارنج قایقهای گروهی را درست کنیم و با بهترین شرایط به چین برویم. رقابتها اهمیت زیادی دارد و باید با تمام توان آماده شویم.