خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی،۱۵ تا ۲۱ مهرماه ۱۳۹۶

به محض اینکه زنان فرمان را در دست بگیرند، عربستان سعودی دیگر مثل گذشته نخواهد بود
9 اکتبر 2017
خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی، ۲۳ تا ۲۸ مهرماه ۱۳۹۶
19 اکتبر 2017

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی،۱۵ تا ۲۱ مهرماه ۱۳۹۶


انتصاب مدیران ارشد زن در وزارت بهداشت دولت دوازدهم

خبرآنلاین- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی امروز در احکامی سه زن را در پستهای مهم این وزارتخانه منصوب کرد. هاشمی در این احکام دکتر مریم حضرتی را به عنوان معاون پرستاری، دکتر ساره محمدی را به عنوان مشاور وزیر بهداشت در امور زنان و دکتر شهلا خسروی را به عنوان مشاور وزیر در امور مامایی منصوب کرد. وزیر بهداشت پیش تر نیز خانم دکتر طاهره چنگیز را نیز به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منصوب کرده بود. انتصاب مدیر ارشد خانم در دولت دوازدهم در وزارت بهداشت با رویکرد استفاده از ظرفیت، تواناییها و توانمندیهای زنان فرهیخته در جایگاه های حساس بوده است.

سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان سمنان: ۹ درصد!

درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان سمنان نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۹ درصد است. استان سمنان با ۲۰ شهر، جمعا ۱۰۶ کرسی در شورای شهرها دارد که ۹۷ کرسی آن به مردان و تنها ۹ کرسی آن به زنان تعلق گرفته است. شهر سمنان بعنوان بزرگترین شهر و مرکز استان سمنان، هیچ زنی در شورای شهر ندارد تا شورای این شهر کاملا مردانه اداره شود. در این شهر تنها دو زن به عنوان عضو علی البدل انتخاب شده است.

سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان زنجان: ۱۰ درصد!

درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان زنجان نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۱۰ درصد است. استان زنجان با ۲۱ شهر، جمعا ۱۱۳ کرسی در شورای شهرها دارد که ۱۰۱ کرسی آن به مردان و تنها ۱۲ کرسی آن به زنان تعلق گرفته است.

شهر زنجان بعنوان مرکز استان و بزرگترین شهر استان زنجان، هیچ زنی در شورای شهر ندارد تا شورای این شهر کاملا مردانه اداره شود. این در حالی است که در شورای چهارم این شهر چهار زن حضور داشت.

همکاری‌های دو جانبه ایران و مکزیک در حوزه زنان

ایسنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با سفیر مکزیک با اشاره به اهداف مشترک دو کشور از جمله ارتقاء سطح شاخص های ملی، پیشنهاد توسعه گفتگو بین زنان ایران و مکزیک و تبادل تجربیات در سطوح آکادمیک را ارائه کرد.

آلفونسو زگبه سفیر مکزیک با اشاره به سابقه همکاری با معصومه ابتکار درکمسیون های تخصصی سازمان مللUN ،EU و OECD، در حوزه محیط زیست، برای توسعه همکاری در حوزه جدید کاری با وی ابراز علاقمندی کرد.

تعهد همسر و پدر شرط بانک ها برای پرداخت وام / آیا از پس به زنان فقط با تعهد همسر و پدر وام می دهند؟

خبرفوری- یکی از نمایندگان زن مجلس بابت گرفتن تعهد همسر و پدر جهت دریافت وام در سیستم بانکی این موضوع را پیگیری می کند. طبق گزارشاتی برخی بانک ها از زنان ، بابت باز پرداخت اقساط وام دریافتی تعهد همسر یا پدر دریافت می کنند. بنابراین زنان درصورتی امکان دریافت وام دارند که تعهد همسر و پدر داشته باشند در غیر این صورت وامی به آنها پرداخت نمی شود. پیرو داغ شدن این موضوع فاطمه حسینی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درحال پیگیری این موضوع از مراجع شده است.

سلحشوری: محدودیت‌زدایی از زنان قبل از قانون‌گذاری به فرهنگ‌سازی نیاز دارد/ هدف عربستان از رفع محدودیت‌های زنان جذب گردشگر است

خانه ملت- رئیس فراکسیون زنان مجلس تحولات عربستان در حوزه مسائل زنان را در راستای سیاست سعودی‌ها به منظور افزایش جذب گردشگر مذهبی دانست. پروانه سلحشوری ارزیابی خود را از تحولات عربستان در حوزه زنان مطرح کرد و گفت: محدودیت‌زدایی از زنان مسئله‌ای است که قبل از قانون‌گذاری نیاز به فرهنگ‌سازی دارد به همین دلیل عربستان با وجود آنکه به لحاظ قانونی از این محدودیت‌ها کاسته اما هنوز فرهنگ احترام و پذیرش زن در این جامعه رشد نکرده است.

سیاوشی: تعامل مجلس و دولت برگ برنده تصویب لایحه تأمین امنیت زنان/ زنان مجلس در انتظار دریافت لایحه‌ای سرگردان

خانه ملت- عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: با توجه به تأخیر یک سال و نیم دولتی‌ها در ارائه لایحه تامین امنیت زنان، امیدوارم این لایحه هر چه سریع تر به مجلس تقدیم شود. طیبه سیاوشی شاه عنایتی در اشاره به روند بررسی لایحه «تامین امنیت زنان» گفت: ما از ابتدای مجلس دهم تاکنون در انتظار دریافت این لایحه هستیم، و این در حالی است که دولت به دلیل اعمال اصلاحیه های متعدد توسط کارشناسان هنوز آن را به مجلس ارسال نکرده است.

ممنوع الخروجی ۸ زن ملی پوش / زن حتی برای شرکت در نماز جمعه نیز به اذن مرد نیاز دارد و این تغییر خلاف فقه و شرع است

جهان زنان- طیبه سیاوشی طرح خروج زنان این هفته در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و البته با مخالفت برخی نمایندگان مواجه شد. احمد سالک در این جلسه خطاب به سیاوشی گفته زن حتی برای شرکت در نماز جمعه نیز به اذن مرد نیاز دارد و این تغییر خلاف فقه و شرع است. سیاوشی نیز توضیح داده که تلاش زنان مجلس در مسیر همراهی با زنان و حفظ بنیاد خانواده است. در عین حال باید از زنان توانمند که سرمایه ملی کشور هستند، در ابعاد حقوقی حمایت شود.به گفته او «علاوه بر مخالفت برخی نمایندگان مجلس تا اینجای کار، مخالفت هایی از سوی دستگاه های اجرائی مختلف صورت گرفته، از جمله بخش گذرنامه وزارت خارجه، وزارت اطلاعات و اداره گذرنامه ناجا».

ازدواج ۳۷هزار کودک زیر ۱۳سال در سال گذشته

جهان زن- ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران در توییتی مدعی شده سال گذشته ۳۷هزار کودک زیر ۱۳سال ازدواج کرده‌اند و این موضع را فاجعه‌بار خوانده است. او همچنین نوشده از این تعداد ۱۷۹ دختر زیر ۱۰سال بوده‌اند.

او همچنین گفته ازدواج کودکان آسیب‌های جسمی و روحی بسیاری ایجاد کرده و نرخ سرطان دهانه رحم، مرگ مادران و ناباروری اولیه و ثانویه را در آن‌ها بالاتر می‌برد. ازدواج کودکان در ایران به موضوع نگران‌کننده‌ای تبدیل شده است چراکه علاوه بر اینکه سن قانونی ازدواج در ایران بسیار پایین و برای دختران ۱۳ سال است، به گفته معاون سابق امور زنان رئیس دولت حتی ازدواج‌های کمتر از ۱۳سال هم به صورت رسمی ثبت می‌شوند.

آیت‌الله سبحانی: فکری برای بدحجابی‌ها کنیم

فارس- یکی از مراجع تقلید با تأکید بر اینکه باید نسبت به موضوع حجاب تدابیری اندیشیده شود، گفت: نتوانسته‌ایم در سال‌های اخیر با وجود تأکیدات مختلف درباره بدحجابی به نتیجه برسیم به همین علت باید برای بدحجابی‌ها فکری کنیم. آیت‌الله جعفر سبحانی ظهر امروز در دیدار سردار حسین اشتری، فرمانده ناجا که در دفتر این مرجع تقلید انجام شد، با اشاره به اینکه امنیت اجتماعی و دینی در قرآن کریم مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار کرد: امنیت نعمت بزرگ است که به خوبی در جامعه قابل احساس است.

درد تبعیض در خروج «اضطراری» زنان متاهل بدون اجازه همسر

حبرآنلاین- یک فعال حقوق زنان با تاکید بر اینکه اجازه همسر برای خروج از کشور زنان اغلب در مواقع اختلاف مورد سوء استفاده برخی شوهران قرار می‌گیرد، گفت: این قانون عمدتاً به عنوان اهرم فشار و بهانه ای برای اجبار زن به بخشیدن مهریه به شوهر و یا هر گونه باج‌گیری دیگر از سوی همسران به کار گرفته می شود.

طرح اصلاح قانون تسهیل ازدواج در صحن علنی بررسی شود/ مطهری: بعد از چاپ در نوبت بررسی قرار می‌گیرد

خانه ملت- نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار رسیدگی به وضعیت سپرده گذاران پردیسبان، کاسپین و سایر موسسات مالی شد. نصرالله پژمانفر در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۱۹ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر آئین نامه ای خطاب به هیات رئیسه با استناد به ماده ۲۰۶ آن گفت: طرح اصلاح قانون تسهیل ازدواج علیرغم ارجاع به هیات رئیسه در نوبت بررسی صحن قرار نگرفته است. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لایحه حمایت از حقوق معلولان از سال ۹۴ به مجلس آمده اما تاکنون اقدامی نشده است لذا با توجه به قرار گرفتن در آستانه ۲۳ مهر روز عصای سفید لازم است سه درصد آن ها در ادارات دولتی استخدام شوند که اجرایی نمی شود.

آیا لایحه تامین امنیت زنان به سرانجام می رسد ؟

بولتن نیوز- از هر سه زن در جهان یک زن مورد انواع خشونت و تبعیض قرار می گیرد. خشونت به طبقه یا جایگاه ویژه ای منحصر نیست. تلاش زنان مجلس، بانوان مسئول در دولت، فعالان حقوق زن و سازمان های مردم نهاد در سال های اخیر اگرچه دلگرمی های زنان را برای حمایت در برابر خشونت افزایش داده است اما هنوز بسیاری از زنان ایرانی به دلیل خلاء های ناشی از حمایت های قانونی مورد انواع خشونت قرار می گیرندبل. «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به تازگی از ارسال لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به مجلس تا یک ماه آینده خبر داده است. این لایحه اکنون در پیچ قوه قضاییه به سر می برد تا تکمیل احکام قضایی آن صورت گیرد. ابتکار وعده داده که با جدیت این لایحه را پیگیری را خواهد کرد.

بازخواني قوانين منع خشونت عليه زنان و كودكان

شرق- هوشنگ پوربابايي. حقوق‌دان- به مناسبت هفته ملي کودک و همچنین تبلیغات اخیر عده‌ای ناشناس پیرامون ضدیت با منع خشونت علیه زنان که اسباب تعجب نوع‌دوستان را فراهم ‌كرده، نگارنده بر آن شد که با بررسی قوانین و مقررات نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و حقوق این دسته از افراد جامعه را بازخواني كنيم. یقین داریم آموزه‌های اخلاقی، دینی و حقوقی ما به سمت‌وسوی حمایت از افراد صدرالذکر حرکت می‌کند. عرف جامعه نیز کودکان را به این وسیله که اقشاری ضعیف و نیازمند حمایت می‌داند و زنان را محتاج پشتیبانی تلقی می‌کند، به کمک آموزه‌های مذکور آمده و همراه آن به تقویت این حمایت می‌کوشد، اما واقعا برای نگارنده تبلیغاتی این‌چنینی در جهت ضدیت با منع خشونت اسف‌بار بوده و نیت مبلغان هم مجهول است اما هرچه باشد هر دو اینها محکوم به ردند.

نگاه تطبیقی به ازدواج کودکان و فرایندهای آن در نقض حقوق انسانی کودکان

عصر نو- الهه امانی-۶۹ سال پیش اعلامیه جهانی حقوق بشر قید نمود که همه انسان ها آزاد به دنیا آمده و در حقوق و کرامت انسانی برابر هستند. در خلال ۶۹ سال گذشته، پیمان نامه های گوناگون در عرصه جهانی و منطقه ای بر مواردی که اعلامیه جهانی حقوق بشر نیاز به تدقیق داشت، توجه مبذول داشته تا حقوق و کرامت یکسان همه انسان ها را تضمین نماید. کنوانسیون رفع هرگونه تبعیضی از زنان (CEDAW) در سال ۱۹۷۹ و برنامه عمل چهارمین کنفرانس جهانی سازمان ملل در مورد زنان در پکن در سال ۱۹۹۵ که به امضای ۱۸۹ کشور رسید (برخی کشورها از جمله ایران، واتیکان و چند کشور دیگر متن این پلاتفرم را در زمینه حقوق زنان در زمینه مسئولیت و اختیار بر بدن خود و سقط جنین مورد تایید قرار ندادند)، استراتژی های دقیقی برای فائق آمدن بر چالش های احقاق حقوق برابر زنان و دختران ارائه می دهد. در حقیقت برای نخستین بار واژه “کودکان دختر” به مثابه یکی از ۱۲ مورد چالش های جهانی برای حقوق بشر زنان و دختران به کار برده شد. در برنامه عمل پکن، دولت ها متعهد شدند تا با تنظیم و اجرای قوانینی در مورد حداقل سن قانونی برای ازدواج اقدام کرده و از حقوق کودکان دختر در مورد امنیت، سلامت جسمی، جنسی و روحی حمایت کنند.

سولوگامی یا «ازدواج با خود» چیست؟/ عروس‌های تنهایی از راه می‌رسند +تصاویر

مشرق – یکی از اشکال جدید ازدواج در دنیای مدرن ازدواج با خود است امری که بسیاری اعتقاد دارند فلسفه ازدواج را زیر سوال برده است. در دهه‌های اخیر نرخ ازدواج در غرب به نسبت قابل توجهی کاهش یافته است و فقط نیمی از بزرگ‌سالان آمریکا ازدواج‌کرده‌اند. در سال ۱۹۶۰، ۷۲ درصد بزرگ‌سالان ۱۸ سال به بالا ازدواج‌ کرده بودند، در حالی که امروزه تنها ۵۱ درصد افراد این گروه سنی ازدواج کرده‌اند. سن متوسط ازدواج برای زنان به ۲۶.۵ و برای مردان به ۲۸.۷ رسیده است. آمارهای اتحادیه اروپا نیز نشان می‌دهد که از سال ۱۹۸۵، تعداد زنان متأهل ۳۰ تا ۴۰ ساله در بیشتر کشورها (به ‌جز چین و هند) به ‌شدت در حال کاهش است. با این حال در طول قرن‌ها همواره یک الگوی ثابت برای ازدواج در همه جای دنیا وجود داشته اما امروزه الگوهای جدید و بعضا عجیبی از زندگی در غرب رواج یافته است. سولوگامی(SOLOGAMY) یکی از الگوهای جدیدی است که در آن فرد با خود ازدواج می‌کند. این روند در حال رشد، بیشتر در کشورهای ژاپن، استرالیا، تایوان، انگلیس و ایالات‌متحده مشاهده ‌شده است.

ازدواج عرفی در ترازوی اخلاق

زیتون- سروش دباغ- اشاره. نگارش و نهایی کردنِ مقالۀ پیش رو دو ماه و نیم به درازا انجامید. می دانم که خلاف آمد عادت کرده و در حوزۀ خطرخیز و درشتناکی پای نهاده ام. ویراست های اول و دوم و سوم مقاله را برای طیف های مختلف و متنوعی از همکاران، دوستان و آشنایانِ داخل و خارج کشور فرستادم. واکنش های متنوعی دریافت کردم، چند نکته در آنها موج می زد. اول اذعان به اینکه « ازدواج عرفی» و « ازدواج سفید» در شهرهای مختلف ایران، از تهران و مشهد و اصفهان و تبریز و شیراز گرفته تا بابلسر و آمل و اراک و همدان و سنندج، بدل به خرده فرهنگی شده، خرده فرهنگی که به رغم میل والدین و سنت های ستبر بازدارنده، در میان بخشی از جوانان طبقۀ متوسط شهری جا افتاده است. دو دیگر آنکه، در مسئلۀ «هم باشی» به لحاظ حقوقی در ابتدای راهیم و « هزار باده ناخورده در رگ تاک است» و مشکلاتی عدیده بر سر راه است. به علاوه، با طرح این مقوله، با نگرانی و دلشورۀ خانواده ها، خصوصاً خانواده هایی که دختر دارند، چه باید کرد؟

جنسیت و جنسیت‌زدگی از نگاه ایریگاری

مدنیت- مارینا دلوچیو، برگردان: ماری موسوی- لوس ایریگاری (متولد ۱۹۳۲)، فیلسوف، جامعه‌شناس و زبان‌شناس است. او آثار متعددی در زمینه‌های مختلف از قبیل فلسفه، نقد ادبی، نقد فلم و نقد هنر دارد. همچنین او یکی از چهره‌های برجسته فمینیسم است. هرچند خودش باوری به برچسپ فمینیست و در کل تقابل دوتایی بین انسان‌ها یا اجسام ندارد، او هدف خود را از حمایت از زنان در نهایت رهایی نوع بشر عنوان می‌کند. ایریگاری در کتابش با نام آیینه زن دیگر فلسفه‌ی لاکانی را که اساس فلسفه‌ی غرب است به نقد می‌گیرد که همین باعث اخراجش از تدریس در سوربن و مشکلات بی‌شمار دیگری برای او می‌شود.

 

صد زن ۲۰۱۷؛ ‘موهایم را رنگ کردم که سرکار من را جدی بگیرند’

بی‌بی‌سی- سارا باکلی و آملیا باترلی- یک مدیر ارشد در سیلیکون ولی می‌گوید راز پیشرفت او در محیط کار این بوده که موی بلوندش را قهوه‎ای کرده و کفش پاشنه بلند و لنز چشم را کنار گذاشته است. سیلیکون ولی نام منطقه‌ای در نزدیکی سانفرانسیسکوی آمریکاست،که بسیاری از شرکت‌های معتبر تکنولوژی در آن قرار دارند.

ایلین کری یک مدیرعامل موفق سی و چند ساله با موهای قهوه‌ای و عینکی است. ولی ظاهر او همیشه اینطور نبود.

او می گوید: “اولین بار به خاطر نصیحت زنی در بخش سرمایه گذاری مالی موهایم را رنگ کردم.”

صدزن ۲۰۱۷؛ تجربه اولین پریود

بی‌بی‌سی- نیکی محجوب- موضوع پریود در ایران و برخی از کشورهای دنیا مسئله‌ای است که خیلی از افراد در سطوح مختلف ترجیح می‌دهند درباره آن سکوت کنند، چون صحبت کردن در مورد آن نوعی تابو است.

کلاس دوم راهنمایی معلم پرورشی وارد کلاس شد و در حالیکه چادرش را روی میز می گذاشت گفت: “ممکن است خیلی از شماها تاکنون پریود شده باشید و بعضی‌ها هم هنوز نشده باشند. اما هر کدام پریود شدید بدون اینکه پدر یا برادر شما متوجه بشوند سراغ مادر یا خواهر بزرگتر بروید و از آنها بخواهید تا به شما دو سیلی بزنند. هیچ وقت هم جلوی مردهای خانواده از پریود صحبت نکنید. قبیح است. شما در مدت پریود ناپاک هستید و نباید به قرآن و سجاده دست بزنید.”

به پسرها هم ‘باید درباره پریود در مدرسه آموزش داد’

بی‌بی‌سی- یک نهاد خیریه بریتانیایی می‌گوید باید در مدارس در مورد پریود (قاعدگی) هم به دختران و هم به پسران آموزش داد.

برنامه بین‌المللی (پلن اینترنشنال) که از هشتاد سال پیش در زمینه بهبود سلامت، آموزش و امنیت کودکان بویژه دختربچه ها فعالیت می‌کند معتقد است که مطرح نشدن این مباحث در مدرسه می‌تواند زیانبار باشد. در تحقیقی که این نهاد انجام داده، از هزار دختر ۱۴ تا ۲۱ ساله تقریبا نیمی گفته‌اند که پریود باعث شرمساری آنها است و فقط یک چهارم آنها راحت بودند که درباره پریود در کلاس درس یا با دوستان خود صحبت کنند. به گفته این نهاد پریود هنوز “تابو و اسباب شرمساری” است و “به دخترها و پسرها به اندازه کافی در مدرسه آموزش داده نمی‌شود.”

آزار جنسی در محل کار در ایران؛ چه می‌دانیم؟

آزار جنسی در تمام دنیا پدیده شایعی است، چه در خانه، چه در مدرسه و محیط‌های اجتماعی چه در محل کار. اکثر قربانیان زنان هستند و اکثر قریب به اتفاق آزاردهندگان مرد. اما آزار جنسی در محیط کار چگونه است؟ آیا ما هم کسی را در محل کار آزار جنسی داده‌ایم؟ آیا در محل کار قربانی آزار جنسی شده‌ایم؟ آیا شاهد آزار جنسی بوده‌ایم؟

قربانیان آزار جنسی ممکن است خود ندانند قربانی آزار جنسی شده‌اند. بنابراین ابتدا لازم است با مفاهیم و مصادیق آزار جنسی بیشتر آشنا شویم و بعد آزار جنسی در محیط کار را در ایران بررسی کنیم.

۲۲ خانه امن برای زنان تحت خشونت خانگی در کشور

ایران آنلاین- مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی گفت: هم اکنون ۲۲ خانه امن ویژه زنان تحت خشونت خانگی در استان های مختلف کشور فعال هستند. فریبا درخشان نیا روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت افتتاح اولین خانه امن در گیلان در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی در بهزیستی استان در رشت اظهار داشت: از این تعداد، ۱۵ مرکز غیردولتی و هفت مرکز دولتی در استان هایی از جمله مرکزی، قم، گلستان، اصفهان، چهار محال و بختیاری، ایلام، سیستان و بلوچستان ارائه خدمات می کنند.

با ازدواج جسم و روح آن دختر نوجوان برای همیشه راهی قبرستان رنج و درد می‌شود

بیدارزنی- صدیقه پاک ضمیر- برای اطلاع از جزئیات ازدواج دختران در مدارس برآن شدیم با تعدادی از معلمان مدارس که از نزدیک شاهد ازدواج دانش آموزان خود بوده اند به گفت و گو بنشینیم. گفتگوی حاضر با شهرزاد قدیری کارشناس ارشد مشاوره انجام گرفته است. قدیری دارای بیست و چهارسال سابقه کار در مناطق مختلف تهران است. مصاحبه پیشرو بر اساس مشاهدات او در این مناطق انجام شده است.

نظام پدرسالاری یک نظام جنسیتی نیست/ هنوز نظام اقتدار دارای مراقبت در خانواده شکل نگرفته است/ با زنانی مواجه هستیم که علیه مردان بسیج شده‌اند

مهرخانه- نویسنده کتاب “زوال پدرسالاری” گفت : نظام پدرسالاری یک نظام جنسیتی نیست و با مردسالاری متفاوت است. مردسالاری یک پدیده متأخر است و با جنسیت مرد در ارتباط است. اما پدرسالاری به گونه‌ای بود که در خانواده گسترده حتی مردان خانواده در کنار بقیه اعضاء خانواده، همه مقهور هیبت و تسلط پدر بودند. ولی به‌تدریج که با فرآیند زوال پدرسالاری مواجه هستیم، می‌بینیم مقوله‌ای سر بر می‌آورد به نام “مردسالاری” و قرینه آن هم زن‌سالاری و فرزندسالاری ظهور می‌کند.

زن‌ها نیست

ساد- فرناز سیفی- از کودکی عاشق پیاده‌روی بودم و راه رفتن، همیشه گزینه محبوب من برای رفت‌وآمدهای درون‌شهری بود. آخرین سال‌های زندگی در ایران اما دیگر هر روز بیشتر و بیشتر سراغ تاکسی خطی، مترو، اتوبوس و تاکسی تلفنی می‌رفتم و کمتر و کمتر راه می‌رفتم. دلیل‌اش یک چیز بیشتر نبود: خیابان‌های تهران، امن نبود. هیچ روزی و مطلقا هیچ چهارقدمی بدون شنیدن متلک، ترمز ماشین و موتور جلو پا، دست‌های هرزه‌ای که ناگهان تن‌ات را لمس می‌کرد یا کسی که دنبالت راه می‌افتاد و تمام امنیت روانی‌ات را بهم می‌ریخت، ممکن نبود. هر روز خسته‌تر و هراسان‌تر یک قدم عقب می‌کشیدم و کمتر در کوچه و خیابان‌های شهر راه می‌رفتم. لذت هرروزه پیاده‌روی فقط با مهاجرت دوباره ممکن شد.
سیر بررسی لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در قوه قضاییه از سرعت مطلوبی برخوردار است
معاون حقوقی قوه قضائیه با ابراز رضایت از روند بررسی لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در دستگاه قضایی تاکید کرد: تلاش قوه قضاییه این است تا در بررسی تخصصی و توجه همه‌جانبه به ابعاد مختلف این لایحه، دقت، سرعت و حزم‌اندیشی را توامان مد نظر قرار دهد. به گزارش ایلنا، ذبیح‌الله خدائیان با اشاره به اینکه پیش‌نویس اولیه لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تهیه شده است، گفت: با وجود تهیه این لایحه در مرجع مذکور این لایحه از ماهیتی کاملا قضایی برخوردار بوده، لذا به قوه قضاییه ارجاع شده است؛ بنابراین توجه و مطمح نظر قرار دادن سیاست‌های کلی دستگاه قضا در بررسی و تدوین نهایی این لایحه امری بایسته و الزامی است.

برگزاری آموزش‌های حین عقد به منظور کاهش آمار طلاق در جامعه

مهر- رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده از برگزاری آموزش‌های حین عقد به منظور کاهش آمار طلاق در جامعه خبر داد. زهرا آیت‌اللهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده،با اشاره به افزایش روزافزون طلاق گفت: برای کاهش آسیب‌های طلاق کارگروه ملی کنترل و کاهش طلاق تشکیل شده است، این کارگروه در گذشته خروجی مطلوبی نداشت اما از سال گذشته با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در سطح سیاست‌گذاری‌های کلان و شورای اجتماعی کشور در سطح برنامه‌ریزی کلان آغاز به کار کرده است.

پریود که شدم، گفتند وقت ازدواجت شده

ایران وایر- ده ساله نشده بوده که برایش شال و انگشتر ‌آوردند و به رسم خودشان بله بران برگزار کردند: «اولین بار بود که پریود شده بودم. مادرم تا فهمید بالغ شده‌ام، با پدرم پچ پچ کرد و بعد هم دو سه روز بعد، خانواده عمه‌ام با انگشتر آمدند و گفتند تو دیگر بزرگ شدی و عروس عمه هستی.» طاهره حالا بیست و دو ساله است و از پسر عمه‌اش رحمان، سه بچه دارد. می‌گوید: «اصلا کسی از من نه نظری پرسید و نه چیزی خواست. خودشان حرف‌ها را زده بودند. واقعیتش من هم اصلا متوجه ماجرا نبودم. بیشتر به فکر این که لباس عروس می‌پوشم و این کارها بودم و از این که قرار است دقیقا چه اتفاقی بیفتد خبر نداشتم.» آن‌ها در یکی از روستاهای اردبیل زندگی می‌کنند. مادر طاهره می‌گوید: «توی روستای ما آن وقت‌ها همین سن و سال دختر شوهر می‌دادند. می‌گفتند دختر که بالغ می‌شود، اگر زیاد در خانه بماند، چشم و گوشش باز می‌شود.»

بروز ۸۰ درصدی سردرد‌های گردنی در زنان

خبرگزاری صدا و سیما- متخصص طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سردرد‌های گردنی در ۸۰ درصد موارد زنان را درگیر می‌کند. محدثه آزادواری افزود: شایع‌ترین سردرد در کشور سردرد‌های تنشی و میگرنی است در کنار این‌ها سردردی به نام سردرد گردنی داریم. وی گفت: سردرد گردنی نوعی از سردرد است که به علت نوعی عارضه در گردن اتفاق می‌افتد برای مثال بیمار یک دیسک خفیف در گردن دارد یا بر اثر آسیب و ضربه به گردن دچار سردرد می‌شود.

کوچه نشینی/ عادتی که هنوز رد پایش در کوچه ها مانده *محمدحسین فلاح

ایرنا – کوچه نشینی از عادات زنان در برخی از مناطق کشور بوده که با وجود کمرنگ شدن آن نسبت به گذشته هنوز هم ردپای آن را می توان در برخی کوچه پس کوچه های شهرها و بویژه بافت های قدیمی شهری مشاهده کرد.

این عادت ناهنجار در گذشته های نه چندان دور، بسیار شایع و رفتاری بهنجار تلقی می شد و برخی زنان خانه دار، ساعاتی از وقت صبح یا بعد از ظهر را با همسایگان در محلی خاص در کوچه، سپری می کردند.

در استان یزد، این عادت در سال های گذشته رنگ باخته اما هنوز هم در کوچه پس کوچه های شهر و بویژه محله های قدیمی، شاهد دورهمی های زنانه در برخی از محله های شهر هستیم.

تنوع‌طلبی جنسی زن و مرد از عوامل مهم طلاق

ایران زنان- تعداد مردانی که با وجود داشتن همسر اول تن به ازدواج دوم می‌دهند یا با دختران و زنان مجرد و متاهل وارد رابطه می‌شوند کم نیستند و اغلب آن‌ها نداشتن رابطه جنسی لذت بخش و رضایتمند را دلیل قانع کننده‌ای برای این کارشان می‌دانند. در مبحث تنوع طلبی جنسی، زنانی هم هستند که پا از دایره خانواده فرا می‌نهند و… دلایل این تنوع طلبی چیست و سرانجام آن چه نمودی دارد؟ بتازگی کار‌شناسان به این نتیجه رسیده‌اند که مهم‌ترین عامل طلاق در جامعه کنونی ما دخالت خانواده‌ها در زندگی زوجهاست که منجر به متارکه می‌شود، اما جوانان مجرد و زوج‌ها نظر دیگری دارند: آن‌ها معتقدند مشکلات اقتصادی عامل اصلی تاخیر در ازدواج یا اصل اساسی از هم پاشیدگی خانواده‌هاست. غافل از اینکه اختلافات خانوادگی و مشکلات اقتصادی در گذشته بد‌تر از این‌ها بوده است، اما در آن زمان زندگی‌ها پابرجا تربود و قداست و استحکام بیشتری داشت، اما تنها چیزی که در گذشته نبود و در این دوران به چشم می‌خورد حضور ماهوار‌ها واینترنت است که به آهستگی و با ملایمت با دلبری‌های خلاقانه بر روی یکی از نیازهای حساس انسان‌ها سایه افکنده و منجر به ایجاد حس پرشوری به نام تنوع طلبی جنسی در هر دو جنس زن و مرد شده است. اما این تنوع طلبی جنسی چیست و چه عللی دارد که بر آمار طلاق، خیانت، فحشا و مشکلات جنسی افزوده است؟

شعار امسال روز جهانی کودک دختر و تناقض‌هایی که باید به آنها توجه کرد

مهرخانه- روز جهانی کودک دختر از سال ۲۰۱۲ توسط سازمان ملل متحد به‌عنوان یک مناسبت جهانی معرفی شد و طی این سال‌ها شاهد بزرگداشت این روز با شعارهای مختلفی در کشورهای مختلف و از سوی سازمان‌های بین‌المللی بوده‌ایم. در سال ۲۰۱۳ در این روز بیش از ۲ هزار مراسم بزرگداشت برگزار شده است. شعار ۲۰۱۷ این روز «توانمندسازی دختران:‌ اقدامات فوریتی و افزایش استقامت» است. یک میلیارد و یک میلیون دختر در سرتاسر جهان وجود دارد و به‌عنوان بخش قابل توجهی از جمعیت زنان که در سال‌های اخیر توجه سازمان‌های بین‌المللی و جامعه مدنی را به خود مشغول داشته، این دختران نیز می‌توانند سوژه مهمی در رویه‌ها و سازوکارهای این سازمان‌ها باشند.

وضعیت سلامت روان زنان ایرانی/ لایحه سلامت روان کشور به زنان توجه دارد؟

ایران زنان- هر از گاهی می‌بینیم که در رسانه‌های کشور آماری جدید از وضعیت سلامت روان به‌ویژه در حوزه زنان منتشر می‌شود که گاهی این اعداد و ارقام با یکدیگر متناقض هستند. نتایج بررسی سال ۱۳۸۴ وزارت بهداشت درباره بار بیماری‌ها نشان می‌دهد که رتبه اول بار بیماری‌ها در زنان ایرانی مربوط به اختلالات روانی- رفتاری و در مردان مربوط به حوادث عمدی و غیرعمدی از جمله تصادفات است و اختلالات روانی رفتاری رتبه دوم بار بیماری را در مردان ایران دارد.

اکتبر؛ ماهی برای مبارزه با سرطان پستان

مهرخانه- آمار سرطان پستان روز به روز افزایش پیدا می‌کند و آمار سالیانه‌ای که مرکز تحقیقات سرطان پستان منتشر کرده، حدود ۱۰ هزار مورد در سال است که از این تعداد یک‌سوم زنان فوت می‌کنند. سرطان پستان در زنان آسیب‌پذیر به مراتب بیشتر است و ۷۰ درصد زنان مبتلا به این سرطان در ایران بالای ۵ سال عمر می‌کنند.

ماه اکتبر هرساله یادآور روبان صورتی است. روبانی که به ما می‌گوید با سرطان پستان مبارزه کنید. برای مبارزه با یک بیماری لازم است وضعیت، علل و راه‌های پیشگیری و درمان آن را بدانیم. سرطان با نرخ ۱۳ درصدی سومین عامل مرگ‌ومیر در ایران است و سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر در اثر سرطان، جان خود را از دست می‌دهند. تخمین زده می‌شود که هرسال در کشور حدود ۹۰ هزار مورد جدید سرطان اتفاق می‌افتد. همچنین پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱۵ میلیون نفر از مردم جهان بر اثر ابتلا به سرطان فوت کنند. این آمارها در حالی است که سرطان پستان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در ایران است. همچنین متخصصان معتقدند ۹۸ درصد از موارد ابتلا به سرطان پستان در بین زنان است. به گفته متخصصان سن شایع این سرطان بین ۴۰ تا ۴۹ است.

برگزاری اولین دوره “طرح ملی آموزش‌های هنگام ازدواج”

مهرخانه- اولین دوره “طرح ملی آموزش های هنگام ازدواج” ویژه مربیان استان های تهران و البرز در روزهای ۲۲ ،۲۴ و ۲۵ مهرماه در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود. افزایش بی سابقه طلاق در سال های اخیر به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی، از ابتدای سال جاری در دستورکار کارگروه ملی کاهش و کنترل طلاق به ریاست دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت. یکی از برنامه های مصوب این کارگروه، آموزش های زوجین هنگام ازدواج است که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراکز بهداشت اجرا خواهد شد. طی این برنامه ملی، زوجین ضمن آشنایی با اهمیت و جایگاه خانواده، از دانش های ضروری و اولیه جهت تشکیل یک خانواده پایدار و صمیمی و وظایف اصلی خویش در این حریم مقدس مطلع خواهند شد.

زنان سمنانی در صدر، زنان سیستان و بلوچستانی در قعر جدول دسترسی به اینترنت

ایسنا – میزان دسترسی ایرانیان به اینترنت طبق آمارهای دفتر توسعه انسانی سازمان ملل متحد بیش از ۴۴ درصد است؛ درصدی که گرچه با سرعت زیادی روبه رشد است اما دراین میان زنان همچنان سهم کمتری را به خود اختصاص داده‌اند. سمنان بالاترین میزان استفاده از اینترنت در میان زنان ۱۵ تا ۵۴ ساله را با ۳۸.۵۴ درصد به خود اختصاص داده است. استان‌های تهران با ۳۱.۹۳، اصفهان با ۲۵.۸۴ ، البرز با ۲۴.۱۶ و گیلان با ۲۳.۱۷ درصد در رتبه‌های بعدی دسترسی زنان به اینترنت در کشور قرار دارند. در مقابل این آمار، استان سیستان و بلوچستان تنها با ۴.۴۷ درصد در انتهای این جدول قرار گرفته است.

زنان کدام استانها از زندگی خانوادگی رضایت دارند؟

ایسنا- رضایت از زندگی با خانواده همچنان درصد بالایی در میان ایرانیان دارد و به عبارتی دیگر اکثر جوانان ایرانی و اعضای یک خانواده همچنان ترجیح می‌دهند که تا پیش از ازدواج در کنار خانواده خود زندگی کرده و پس از آن هم درمیان اعضای خانواده جدید خود باشند. بر اساس پژوهش هایی که از سوی معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری در این زمینه انجام شده، شاخص «رضایت از زندگی با خانواده» در همه استانها در سطح بالایی قرار دارد. نتایج پژوهش‌ها میان زنان و دختران ۱۵ تا ۲۴ ساله نشان می‌دهد که ساکنان استان قزوین با ۹۵/۹۹ درصد بالاترین رضایت از زندگی درکنار خانواده را دارند و در مقابل زنان همدانی در همین بازه سنی نیز با ۸۵/۲۴ درصد در پایین‌ترین رتبه قرار گرفته‌اند؛ رتبه‌ای که البته شاخص آن همچنان بالاست و از علاقه مندی و رضایت زنان ایرانی به زندگی در کنار خانواده حکایت می‌کند.

عدم به کارگیری زنان در مناصب مدیریتی خوزستان بیشتر از دیگر نقاط بوده است

ایسنا- عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با انتقاد از عدم استفاده از زنان توانمند خوزستانی در مناصب و پست‌های مدیریتی سطح استان گفت: عدم به کارگیری زنان در مناصب و پست‌ها به بهانه عشایری ‌بودن خوزستان، مکانیزم منفی دفاعی استاندار است‌.

الهه موالی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص بهره‌گیری از ظرفیت زنان توانمند در مدیریت‌ها و منافع و پست‌های اجرایی و سازمانی در سطح استان، اظهار کرد: در این زمینه صحبت‌های زیادی از سوی فعالان زن در استان شده است اما متأسفانه این صحبت‌ها هیچ تأثیر و کارکرد مثبتی در افکار آقایان مدیر در خوزستان نداشته است.

چطور ٣٠٠‌ هزار زن سرپرست خانوار ٣‌ میلیون شد؟ درد‌های «زیادی»

رسانه- اندیشه- زن- معصومه اصغری: «زیادی پورامیر، ۴۵‌ساله به همراه دو فرزند پسرش زندگی می‌کند و از توان مالی ضعیفی برخوردار است. همسرش چهار سال قبل در ٨۵‌سالگی بر اثر سکته قلبی فوت کرده است». «گلشن زمان، ۴٠‌ساله، هفت فرزند دارد و همسرش مشکل بینایی دارد و توانایی کارکردن ندارد و مسئولیت فرزندان برعهده او است». «کبری بیدارخو، ٢٩‌ساله، همسرش سه سال قبل به علت مشکلات عصبی ناشی از فقر خودکشی کرده و کبری با سه فرزندش زندگی می‌کند و تنها درآمد آنها از طریق کمیته امداد و یارانه است». «افسانه قبادیان، ٢٨‌ساله همسرش چهار سال قبل در درگیری‌های قومی به قتل رسیده. او به همراه دو فرزند دخترش در کنار پدر و مادر همسرش زندگی می‌کند».

درخشش هنر بانوان ایرانی در دانشگاه دولتی فیلیپین

ایرنا- نمایشگاه لباس های سنتی زنان ایرانی همراه با آثار خوشنویسی نستعلیق در محل دانشگاه مطالعات آسیایی دانشگاهی فیلیپین برگزار شد که فرصتی برای درخشش هنر بانوان ایرانی است.

برگزاری نشست تخصصی «بررسی اشتغال زنان» در اواخر مهرماه/ جزئیات نشریه دانشجویی «ندا»

فارس- مسئول دفتر خواهران تشکیلات دفتر تحکیم وحدت گفت: نشست تخصصی با موضوع بررسی اشتغال زنان و چالش‌های پیش روی آن از منظر خانواده و اجتماع تا اواخر مهرماه توسط دفتر خواهران دفتر تحکیم وحدت برگزار خواهد شد. معصومه زورمند مسئول دفتر خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در مورد انتشار نشریه دخترانه با نام « ندا» توسط این دفتر گفت: ندا (ندای دختران ایران) نشریه دانشجویی دخترانه‌ای است که در دانشگاه های سراسر کشور از طریق انجمن های اسلامی عضو این اتحادیه پخش می‌شود.

عملکرد کلانتری‌های زنان در ایران و جهان/ خدمات ارایه‌شده در تنها کلانتری زنان ایران

مهرخانه- سابقه تأسیس کلانتری‌ زنان در ایران به سال ۸۲ برمی‌گردد که در این سال اولین کلانتری ویژه زنان در شهر مشهد و در محدوده حرم امام رضا (ع) به دلیل نوع گردشگران خارجی و حجم حضور زنان تأسیس شد. اسفندماه سال ۸۷ سردار احمدی‌مقدم؛ فرمانده نیروی انتظامی از آمادگی پلیس برای راه‌اندازی شعب ویژه زنان در کلانتری‌ها خبر داد و یکی از اهداف پلیس را در برنامه پنجم توسعه، افزایش تعداد و توانمندی‌های مأموران زن در کشور عنوان کرد.

اشتغال زنان و ضرورت‌های اجتماعی

اعظم ملازم- مشارکت زنان در فعالیت اجتماعی و شغلی، نماد تجلی رونق بازار کار و توسعه اقتصادی در بسیاری از کشورهای صنعتی و در حال توسعه گردیده و دنیای جدیدی را در بهره‌وری و کارآیی اقتصادی شکوفا ساخت حضور روزافزون‌ این قشر در عرصه انجام امور خارج از خانه علاوه بر تقویت حس اعتماد به نفس، استقلال، قدرت رویاروئی با مشکلات و تصمیم گیری و برخورد مناسب با رویدادها و حوادث موجبات پایبندی و استحکام آنان در حفظ و حراست از کیان خانواده را بوجود آورده است بطوری که امروزه‌ این مشارکت یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه و نوسازی اقتصاد ملی کشورها می‌‌باشد، به گونه‌ای که زنان با کار و فعالیت اجتماعی و دریافت مزد در قبال کار ضمن استقلال اجتماعی و آگاهی و تبادل اطلاعات علمی‌‌توانسته اند در برنامه ریزی و حل مسائل و مشکلات خانه و محیط کار مشارکت و تصمیم‌گیری نمایند.‌ لیکن تبعیض و بی‌عدالتی در تحقق حقوق شغلی زنان و عدم توجه به تجربه‌ها‌ی نا آشکار آنان موجب شده تا این قشر علیرغم توانائی‌های والای خود بواسطه دیدگاه‌های غیرمنطقی همواره در معرض بروز و ابتلا به آسیب‌های مختلف اجتماعی قرار گیرند.‌

آنجلینا جولی قربانی آزار جنسی هاروی واینستین

یورونیوز- ظاهرا ایراد اتهام آزار جنسی به هاروی واینستین، تهیه کننده هالیوود تمامی ندارد. پس از اینکه نشریه آمریکایی نیویورک تایمز اتهاماتی علیه این تهیه کننده مشهور مطرح کرد نشریه نیویورکر نیز اظهارات چند هنرپیشه هالیوودی را درباره آزار و اذیت جنسی وی منتشر کرد.

در پی این اظهارت جورجینا چاپمن، همسر آقای واینستین رفتار شوهرش را «غیر قابل بخشش» خواند و گفت که وی را ترک می‌کند.

همسر واینستین در پی بالا گرفتن اتهامات آزار جنسی او را ترک کرد

بی‌بی‌سی- در پی بالا گرفتن ادعاهای آزار جنسی علیه هاروی واینستین، تهیه‌کننده سرشناس هالیوود، همسرش جورجینا چپمن اعلام کرد که او را ترک می‌کند. خانم چپمن ۴۱ ساله با اعلام این خبر گفت که رفتار همسرش “غیر قابل بخشش” است. پیشتر آنجلینا جولی و گوئینت پالترو به جمع هنرپیشه‌هایی پیوستند که می‌گویند آقای واینستین آنها را آزار جنسی داده است. این دو ستاره هالیوود گفتند که این آزار در ابتدای دوران فعالیت آنها در هالیوود اتفاق افتاده است. باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا و همسرش میشل هم روز سه‌شنبه گفتند که از شنیدن این اخبار “مشمئز” شده‌اند.

پایان سکوت درباره سوءاستفاده جنسی تهیه‌کننده هالیوود از زنان

دویچه‌ وله- بحث درباره سوء استفاده جنسی هاروی واینستاین، تهیه کننده مقتدر فیلم‌های هالیوود، از هنرپیشگان زن در رسانه‌های آمریکا بالا گرفته است. هم سکوت رسانه‌ها و هم سکوت زنان برای سالیان دراز دو موضوع اصلی بحث را تشکیل می‌دهند.

برای حفظ قیدها، دیوارهای خشونت علیه زنان بالاتر می‌رود

ایلنا- مریم منصوری؛ نمایشنامه‌نویس و کارگردان گفت: آنچه برای من در «تور عروسی مامان» در اشاره به واقعه مصر مهم بود این است که آنچه بر زنان مصر می‌گذرد فقط متعلق به زنان این کشور نیست بلکه به همه زنان سرزمین‌های کهن این منطقه تعلق دارد؛ مصر را من به عنوان نماینده خاورمیانه انتخاب کردم و اتفاقی که من به آن پرداختم اتفاق مستندی در جامعه مصر بود. معمولا در جوامعی نظیر مصر یا افغانستان یا در بعضی از قسمت‌های کشور خودمان که قومیت‌گرایی در آن قوی‌تر است، همپای سنت‌ها و زن‌های جامعه که همیشه حامل قیدها و سنت‌ها هستند، برای حفظ این قیدها، دیوارهای خشونت بالا و بالاتر می‌رود.

غیبت تن زنانه در هنر مدرن ایرانی

وبلاگ سه پنج- برهنگی و بی‌پردگی تن، اما در تاریخ هنر ایرانی داستانی دیگر دارد: تاریخی مستقل و زاد و رودی دیگرگون در تولید و ارائه و تبدیل آن به تابو. روشن است که در این مقاله نه قصد قیاس و نه مجال آن فراهم است اما، تاریخ هنر ایران – برخلاف نمونه‌ی غربی‌اش – به دلایل بسیار، قابل صورت‌بندی و شناسایی در همه‌ی زوایایش نیست؛ با این حال، با همان اسنادی که به جای مانده شاید بتوان حضور جسم و تن انسانی و به ویژه تن زنانه را در طول تاریخی‌اش ردیابی کرد.

وزارت ارشاد نگذاشت درباره زنان فیلم بسازم

ایلنا- تهمینه میلانی نویسنده وکارگردان سینما: «الویت من، ساخت فیلم درباره‌ی زنان است. به دلایل بسیار و در دوره‌های متفاوت، مسئولین وزارت ارشاد مانع از ساخت فیلم‌هایی با محوریت زنان شدند و راه مرا سد کردند. چندین فیلمنامه نوشتم که به آنها پروانه ساخت ندادند. حقوقی که قانونگدار برای زن در ازدواج در نظر گرفته است همچون مهریه، نفقه، مسکن و … به شکلی است که موجب می‌شود مرد همیشه در موقعیت فرادست قرار بگیرد. این نگرش به صورت اتوماتیک به مرد قدرت مالکیت زن را می‌دهد، چون به‌نوعی زن را می‌خرد…» تهمینه میلانی کارگردان سینمای ایران بعد از چهار سال با یک اثر جدید به سینما بازگشته است. میلانی در تازه‌ترین ساخته خود “ملی و راه‌های نرفته‌اش” بازهم به مشکلات اجتماعی با تاکید بر رفتارهای که با زنان می‌شود، پرداخته است. موضوع اصلی آخرین ساخته تهمینه میلانی خشونت خانوادگی است همزمان با اکران این فیلم ایلنا با میلانی مصاحبه کرده است.

با این ویژگی‌ها برترین و قوی‌ترین زن شوید

اقتصادآنلاین- زیبایی ظاهر تنها خصوصیت بارز یک زن نیست، آنچه یک زن را زیبا و جذاب می کند، خصوصیات اخلاقی اوست. اما این خصوصیات کدامند؟ ما با زنان بسیاری در تماس ایم، اکثر آنها مهربان، دلسوز، احساساتی و مهمان نوازند اما آیا اینها برای کمال یک زن کافی است؟ اگر شما هم دوست دارید بدانید که بهترین و قویترین زنان چه ویژگی های بارزی دارند، با ما همراه باشید.

جذب زنان در پلیس راهنمایی و رانندگی در دستور کار دولت عربستان

ایسنا- یک روزنامه عربستانی از تلاش کمیته وزارتی که به دستور پادشاه از وزاتخانه‌های کشور، دارایی، کار و توسعه اجتماعی تشکیل شده برای بررسی امکان جذب زنان در اداره راهنمایی و رانندگی خبر داد. روزنامه عکاظ چاپ عربستان نوشت، این طرح پس از اعطای مجوز از سوی سلمان بن عبد العزیز، پادشاه عربستان برای صدور گواهی‌نامه برای زنان مطرح شد.

واشنگتن پست: تعیین مفتی زن، نقشی در احقاق حقوق زنان سعودی ندارد

ایرنا – تهران- ریچارد نیلسون نویسنده روزنامه واشنگتن پست با اشاره به تصمیمات جدید دولت سعودی برای اجازه صدور فتوا به زنان ، چنین اقداماتی را در احقاق حقوق زنان عربستاتی ناکارآمد ارزیابی کرد وآن را مانعی برای رسیدن زنان به حقوقشان دانست.

واشنگتن پست تاکید کرد: سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر در عربستان با بها دادن به زنان

خبرگزاری میزان- ولیعهد عربستان که برای رسیدن به تخت پادشاهی هنوز با مخالفت­‌های زیادی مواجه است، از دو ابزار برای کنترل مخالفان داخلی خودش استفاده کرده است. محمد بن سلمان از زمانی که به عنوان ولیعهد عربستان انتخاب شد با مخالفت­‌های مختلفی مواجه شد. چرا که بر اساس تمام اصول حاکم بر پادشاهی عربستان وی نباید و نمی­توانست به این مقام برسد. اما او با کودتایی علیه محمد بن نایف ولیعهد وقت تمام این اصول نقض شد و پادشاهی در خانواده سلمان بن عبدالعزیز باقی ماند.

اما بن سلمان برای رسیدن به تخت پادشاهی هنوز با مخالفت­‌های زیادی مواجه است به همین دلیل وی برای کنترل این مخالفت­‌ها روی به اصلاحاتی در عربستان آورده است که برخی­‌ها آن را تاریخی و برخی دیگر آن را صرفا نوعی نمایش می­‌خوانند.

هشدار دیده‌بان حقوق بشر درباره نقض حقوق زنان در پی دستور اخیر ترامپ

ایسنا- دیده‌بان حقوق بشر نسبت به نقض حقوق زنان باردار در دستور جدید رئیس جمهور آمریکا به شرکت های بیمه‌گر هشدار داد.

به گزاش ایسنا به نقل از وب سایت دیده بان حقوق بشر، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با صدور دو دستور جداگانه دسترسی بسیاری از زنان به اقدامات مراقبتی بارداری را به خطر انداخته است. بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت آمریکا تمامی کارفرمایان و شرکت های بیمه گر را از ارائه خدمات بارداری و پیشگیری که مرتبط با اعتقادات مذهبی و همچنین مسائل اخلاقی است، منع کرده است.

دختر ترامپ در کنفرانس زنان قدرتمند

انتخاب- ایوانکا ترامپ در کنفرانس زنان برجسته ای که در کسب و کار، دولت، بشردوستی، آموزش و پرورش، هنر و … دستاوردهای ویژه ای داشتند شرکت کرد. ایوانکا ترامپ دختر دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در کنفرانس زنان برجسته ای که در کسب و کار، دولت، بشردوستی، آموزش و پرورش، هنر و … دستاوردهای ویژه ای داشتند شرکت کرد. در این کنفرانس که با عنوان زنان قدرتمند و خوشبخت در واشنگتن برگزار شد جاستین ترودو نخست وزیر کانادا و همسرش سوفی گرگوار نیز حضور داشتند.

دیوان عالی هند: رابطه جنسی شوهر با همسر زیر سن قانونی، تجاوز است

بی‌بی‌سی- حکم دیوان عالی هند در جرم شناختن ارتباط جنسی شوهر با همسر زیر سن قانونی، اختلاف بین قوانین ازدواج و کیفری در این زمینه را نیز از میان برداشته است. دیوان عالی هند رابطه مرد با زن زیر سن قانونی او را تجاوز دانسته است. روز چهارشنبه، ۱۹ مهر (۱۱ اکتبر) قضات دیوان عالی هند در تصمیمی که رسانه‌های آن کشور “تاریخ ساز” دانسته‌‌اند حکم کردند که در صورتی که مردی با همسر خود که زیر سن قانونی است رابطه جنسی برقرار کند، مرتکب تجاوز جنسی شده و به عنوان مجرم، قابل پیگرد کیفری است مشروط به اینکه زن علیه شوهر به مراجع قانونی شکایت کند.

 

سپاهان، دختران اصفهان را به لیگ برگرداند

ایران وایر- باشگاه سپاهان اصفهان رسماً اعلام کرد ازاین‌پس متولی تیم فوتبال دختران «آینده‌سازان» خواهد بود. تیم فوتبال دختران «آینده‌سازان» فصل گذشته قهرمان لیگ فوتبال بانوان ایران شد. اما پس از کش‌وقوس فراوان، روز هجدهم مهرماه امسال، «سعید موحدی» مدیرعامل این باشگاه به‌صورت رسمی خبر انحلال این باشگاه را اعلام کرده بود.

فصل جدید لیگ برتر ووشوی زنان فردا آغاز می‌شود

تسنیم- فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر ووشوی باشگاه‌های ایران در بخش بانوان (ستارگان برتر) از فردا پنجشنبه آغاز به کار می‌کند. در فصل جاری این مسابقات، هفت تیم (دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور ایذه، فولاد مبارکه اصفهان، هیات ووشوی شبستر، هیات البرز، هیات کردستان و کمیته شینگ یی چوان) حضور دارند و در یک گروه به صورت رفت و برگشت به مصاف هم می روند.

کیمیا علیزاده، ایرانی دارنده مدال المپیک با نابرابری مبارزه می‌کند

صدای آمریکا- روزنامه فاینشنال تایمز در گزارشی نوشت: کیمیا علیزاده تکواندو کاری که در هیجده سالگی مدال برنز المپیک را کسب کرد، تابستان گذشته به فینال مسابقات جهانی تکواندو در کره جنوبی رسیده بود؛ افتخاری که برای اولین بار برای یک زن ورزشکار ایرانی رخ می داد.

بررسی حضور زنان در ورزشگاه‌ها در شورای فرهنگی اجتماعی زنان

مهر- موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها در شورای فرهنگی اجتماعی زنان بررسی شد. جلسه ۸۰۴ شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده به ریاست زهرا آیت­ اللهی و با حضور اعضا برگزار شد. بحث و بررسی درخصوص سیاست حضور زنان در ورزشگاه­ ها با طرح نظرات موافقین و مخالفین آغاز شد و سپس اعضا نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند و مقرر شد ادامه بحث و بررسی این موضوع در کمیته­ ای با حضور کارشناسان ذیربط و برخی از اعضای شورا پیگیری و سیاست حضور زنان در ورزشگاه­ ها در جلسه آینده شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده نهایی شود.

معرفی نفرات برتر تیم ملی تیراندازی زنان در مرحله دوم

ایسنا- با برگزاری مرحله دوم انتخابی تیم ملی تیراندازی تفنگ بانوان، برترین های این مرحله معرفی شدند. دومین مرحله از رقابتهای انتخابی تیم ملی تیراندازی امروز در بخش زنان با حضور ورزشکارانی از سراسر کشور در محل سالن ۸۰ خط مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد که در نهایت این رقابت ها با معرفی نفرات برتر به پایان رسید.

مرور تاریخ ورزش زنان ایران در یک کتاب

مهر- کتاب «تاریخچه ورزش بانوان ایران» نوشته هیلدا سادات حسینی خواه، از سوی انتشارات رامان سخن منتشر شد. این کتاب تاریخچه ورزش بانوان ایران را در رشته‌های مختلف مورد بررسی می‌دهد و افتخارات مهم ورزشی ۵۰ سال اخیر را بازگو می‌کند. معرفی مفاخر، افتخارآفرینان و چهره‌های تاریخ ورزش بانوان بخش دیگری از این کتاب است.

چهار پیشنهاد عضو ایرانی فدراسیون جهانی شطرنج برای کمیسیون زنان

مهر- استاد بزرگ شطرنج ایران در اولین حضور در نشست کمیسیون زنان فدراسیون جهان چهار پیشنهاد در راستای فعالیت‌های این کمیسیون مطرح کرد. شادی پریدر که روز گذشته به عنوان عضو جدید کمیسیون زنان فدراسیون جهانی شطرنج انتخاب شد، با بیان اینکه این کمیسیون صرفاً در امور مربوط به شطرنج زنان در دو بُعد قهرمانی و همگانی و مورد بحث قرار دادن مسائل مختلف پیرامون این ابعاد فعالیت دارد، د ر رابطه با چگونگی عضویت در این کمیسیون و برنامه های پیشنهادی اش برای آن توضیح داد.

انحلال تیمی از زنان در سکوت فدراسیون فوتبال

تسنیم- تیم قهرمان فصل گذشته لیگ برتر فوتبال بانوان در حالی منحل شد که مسئولان فدراسیون هیچ واکنشی در این خصوص از خود نشان ندادند. بگذارید تاریخ را ورق بزنیم. «مهدی تاج» رئیس فدراسیون فوتبال در روز قرعه‌کشی لیگ برتر بانوان در فصل گذشته مقابل حضار ایستاد و گفت: «مصوب شد که همه باشگاه‌های فوتبال یک تیم بانوان در فوتسال یا فوتبال بدهند و ما نیز به‌جای ۵درصدی که می‌خواهیم از محل قرارداد بازیکنان‌شان بگیریم، ۳ درصد دریافت می‌کنیم و هر باشگاهی باید ۳۰۰، ۴۰۰ میلیون تومان را به بخش بانوان اختصاص دهد».

گزارش خبرگزاری فرانسه از حضور زنان افغان در ورزشگاه‌ها

ایسنا- خبرگزاری فرانسه در گزارشی درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها نوشته است. رقابت‌های لیگ مردان در افغانستان چندی است که از سر گرفته شده و در این بین حضور تماشاگران زن افغان نیز جلب توجه می‌کند. دانشجویان زن افغان از افرادی هستند که در قسمت مربوط به زنان در ورزشگاه مرکزی کابل نشسته‌اند و از فرصت اندکی برای شادی در اجتماع استفاده می‌کنند.

یکی از تماشاگران زن افغان در جریان دیدار توفان و سیمرغ از لیگ فوتبال افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت: این‌جا زنان هیچ آزار و اذیتی نمی‌بینند و مکان خوبی برای ما است که در کنار خانواده باشیم.

فدراسیون فوتبال نروژ: ازین پس بازیکنان تیم زنان و مردان این کشور دستمزد برابر دریافت می کنند.

فدراسیون فوتبال نروژ روز جمعه اعلام کرد که از این پس بازیکنان زن و مرد تیم‌های ملی دستمزد برابری دریافت می کنند. اینگونه حقوق دریافتی بازیکنان زن در بازی‌های ملی دو برابر خواهد شد. درخواست افزایش حقوق بازیکنان زن از سوی فعالین برابری خواه جامعه نروژ و حمایت فوتبالیستهای تیم ملی مردان به فدراسیون فوتبال نروژ پیشنهاد شده است.

به اشتراک بگذارید