خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی، ۲۳ تا ۲۸ مهرماه ۱۳۹۶

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی،۱۵ تا ۲۱ مهرماه ۱۳۹۶
12 اکتبر 2017
از شئ‌انگاری جنسی تا زن واقعی: سیر تحول زنان در عکس‌های آرشیوی
22 اکتبر 2017

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی، ۲۳ تا ۲۸ مهرماه ۱۳۹۶

خبرهای سیاسی

معاون رئیس جمهور: اختصاص ۳۰ درصد پست مدیریت به زنان

خبرگزاری صدا و سیما- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از تصویب شورای عالی اداری برای در اختیار قرار دادن ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی به زنان خبر داد. معصومه ابتکار صبح امروز در نشست هم اندیشی بانوان فرهیخته فارس در شیراز به مصوبه اخیر شورای عالی اداری اشاره کرد و افزود: براساس این مصوبه در پایان دولت دوازدهم باید ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی در اختیار بانوان توانمند قرار گیرد و این موضوع در لایه‌های استانی هم باید محقق شود.

نگاهی به نخستین اقدامات دولت در مشارکت سیاسی زنان؛ آیا رتبه شکاف جنسیتی در ایران توسط دولت دوازدهم بهبود می‌یابد؟

سینا قنبرپور روزنامه‌نگار- ۶٨ روز از شروع به کار دولت دوازدهم سپری شده‌ و این پرسش که آیا در دولت دوازدهم رتبه ایران در شاخص شکاف جنسیتی بهبود می‌یابد، پررنگ‌تر شده ‌است. مهم‌ترین مساله این است که اگر قرار است بهبودی در این عرصه حاصل شود با چه سیاست‌ و برنامه‌ای اتفاق می‌افتد. از سوی دیگر ۶٨ روز از آغاز به کار رسمی دولت دوازدهم سپری شد تا بالاخره یک وزیر دولت دوازدهم حکم معاونت برای یک زن صادر کرد. «سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی» که در دولت یازدهم مشاور امور زنان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب نکرده بود، ۶٨ روز بعد از رای اعتماد و درحالی که رییس‌جمهور دستور داده بود که وزرا معاون زن منصوب کنند نخستین حکم معاونت برای یک زن در دولت دوازدهم را صادر کرد. این درحالی بود که از دولت یازدهم دو زن در جایگاه معاون وزیری فعالیت می‌کردند ولی در دولت دوازدهم این «مریم حضرتی» بود که نخستین حکم معاون وزیری را دریافت کرد. «مرضیه شاهدایی» و «رضوان حکیم‌زاده» دو زنی بودند که از دولت یازدهم حکم معاون وزیری گرفتند و همچنان نیز در همین پست فعال‌اند.

مشارکت خانواده ها در حل مسایل آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد

ایرنا- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اعتلای وضعیت پرورش و ایجاد فضای سالم برای گفت و گو بین مدرسه و خانواده گفت: در این زمینه باید مشارکت خانواده ها در حل مسایل آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد. معصومه ابتکار روز سه شنبه در آیین بزرگداشت هفته پیوند انجمن اولیا و مربیان در تالار فرهنگ اظهار کرد: پیوند انجمن اولیا و مربیان نباید در حرف و شعار باقی بماند بلکه انجمن اولیا و مربیان باید زمینه ای را برای مشارکت خانواده، اظهار نظر آنان در حل مسایل آموزش و پرورش و فضایی سالم را برای گفت و گو میان مدرسه و خانواده ایجاد کند.

اجرای طرحی مشترک با سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده

ایلنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: به زودی طرحی با سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده دنبال خواهیم کرد که برای توان‌افزایی آنها در مقابله با آسیب‌ها زمینه بهتری را فراهم خواهد کرد. معصومه ابتکار؛ معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مراسم افتتاح نخستین مرکز درمانی و بازتوانی مادر و کودک، اظهار داشت: اگر بخواهیم با توجه به گستردگی آسیب‌های کودکان و زنان، یک مواجه درستی داشته باشیم، نگاه و رویکرد باید علمی و با مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد باشد.

انتقاد امام جمعه شبستر از حضور غیرمتعارف نماینده زن در مجالس عزاداری+ عکس

فارس- حضور نامتعارف نماینده مردم شبستر در مجالسی که غالب آن مردانه بوده، باعث انتقاد امام جمعه و رسانه‌های این شهر نسبت به چنین رفتاری شده است. حضور نماینده زن شبستر در مجالسی که غالب حضار آن آقایان هستند و مجالسی مردانه محسوب می‌شوند، سبب انتقاد و تذکر حجت‌الاسلام سیفعلی محمدزاده، امام جمعه شبستر شده است. اخیراً تصاویری از معصومه آقاپور، نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی منتشر شده است که نشان می‌دهد او در ایام عزاداری به‌جای حضور در مجالس زنانه، در بین آقایان حضور چشمگیرتری داشته و در میان تعداد کثیری از آقایان به‌عنوان تنها زن حاضر شده است.

راکعی، مشاور شهردار تهران در امور زنان شد

ایسنا- محمدعلی نجفی در حکمی فاطمه راکعی را به سمت مشاور شهردار در امور بانوان منصوب کرد. در حکم شهردار تهران آمده است: “خواهر گرامی سرکار خانم دکتر فاطمه راکعی؛ نظر به سوابق و تجارب درخشان و ارزشمند سرکار عالی در راستای جلب مشارکت حداکثری بانوان در توسعه همه‌جانبه ایران اسلامی و حضور موثر بانوان در عرصه مدیریت شهری که نیاز به تشریک مساعی و استفاده از توان متخصصان دارد، شما را به عنوان «مشاور شهردار در امور بانوان» منصوب می‌کنم.

چرا شهردار تهران مشاور زن شاعر می خواهد؟

خبرآنلاین- فائزه جمالی‌عالم- تهران نه زنانه است نه شاعرانه! فقط کافی است مادر یک کودک چندماهه باشی و بخواهی او را با کالسکه در شهر بچرخانی تا بفهمی تهران کودکان را دوست ندارد. نه پیاده روهای تنگی که حتی به چرخ‌های یک کالسکه کوچک فرصت تردد نمی‌دهند نه اتوبان‌ها و بزرگراه‌های شلوغی که با پله‌های خوفناک پل‌های عابر پیاده‌شان مادر و کودک را می‌ترسانند و به او اجازه عبور نمی‌دهند.

ماجرای جنجالی‎ترین دعوای هفته؛ حمله یک نماینده زن به معاون استاندار

خبرآنلاین- ” قسم بخورد و بگوید غلط کردم …” ” هنوز یک ماه از سخنانش نگذشته که الان تازه آمده و عذرخواهی می‌کند. در حالی که دو ماه فرصت داشت از مردم نیشابور معذرت‌خواهی کند.” اینها جمله هایی است که نماینده مردم نیشابور یکشنبه (۲۳ مهر) در اعتراض به معاون استاندار خراسان رضوی به زبان آورد و فیلم آن در فضای مجازی دست به دست ‌شد.

هاجر چناراني عذرخواهي نمي‌كند

شرق- هاجر چنارانی، نماینده نیشابور، نه‌تنها عذرخواهی نمی‌کند؛ بلکه سعی در توجیه رفتارش هم دارد! او که در فیلمی که در فضای مجازی منتشر شده، سعی دارد در یک همایش با پایه میکروفون به معاون استاندار خراسان رضوی حمله کند، صبح دیروز در یک برنامه تلویزیونی درباره این اقدامش توضیح داد. این نماینده عضو فراکسیون ولایی مجلس دهم در برنامه صبحگاهی تلویزیون سعی می‌کرد متکلم وحده باشد و به مجری برنامه که از چرایی حمله می‌پرسید پاسخ روشنی نمی‌داد تا جایی که مجری را به خنده وامی‌داشت. مجری چندین بار از او خواست تا به سؤالش پاسخ دهد؛ ولی چنارانی پاسخ‌هایی می‌داد که ارتباطی با سؤالات نداشت. این پاسخ‌های غیرمرتبط چنارانی در حدی بود که «رضا رشیدپور»، مجری برنامه، از او انتقاد کرد که چرا به پرسش من پاسخ نمی‌دهید و نهایتا به چنارانی گفت «من جای شما بودم از رفتارم عذر می‌خواستم». نهایتا هم پس از ١٥ دقیقه صحبت نماینده نیشابور در تلویزیون، مجری با او خداحافظی کرد و تنها واکنش به صحبت‌های چنارانی می‌شود نگاه به دوربین!

نماینده زن حمله کننده به معاون استاندار: به هیچ عنوان اشتباه نکردم

خبرآنلاین – هاجر چنارانی با بیان اینکه اجازه نمی‌دهم کسی آبروی ۶ هزار ساله این شهرستان را به سخره بگیرد گفت: همه مردم باهم متحد باشیم می توانیم هر مسئولی از شهرستان را که دلسوز نیشابور نباشد مانند حسینی را وادار کنیم از شهرستانمان بیرون برود. هاجر چنارانی نماینده مردم شهرستان های نیشابور و فیروزه که چندی پیش ویدئویی از جدال او با معاون استاندار خراسان رضوی در فضای مجازی منتشر شده بود در رابطه با حواشی به وجود آمده در همایش ملی زن، خانواده ، سلامت بیان داشت:به هیچ عنوان از کوچکترین اهانتی که به شهرم و مردمم بشود نخواهم گذشت. وی در جمع خبرنگاران گفت: جناب آقای حسینی معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی با توجه به نگاه کاملا منطقه ای که نسبت به شهرهای استان داشته و در همایش پارلمان زنان که ماه گذشته در نیشابور برگزار شده بود اهانتی به مردمان شهرستان کردند که بایستی در طول این یک ماه در وهله اول از مردم، و پس از آن از مسئولین شهر عذرخواهی کتبی خود را ارائه می‌نمود.

نگاه بانوی‌ اصلاح‌ طلب به‌ ماجرای‌ حمله‌ نماینده زن

نامه نیوز- فعال سیاسی اصلاح‎طلب گفت: انتظار ما از نمایندگان زن در مجلس، شوراها و مدیریت‌های کشور این است که با ارائه طرح‌های تسهیل کننده حضور زنان در فرآیند توسعه در کنار ایفای وظیفه‌های دیگر نمایندگی و مسئولیت‌ها، راه ایجاد فرصت‌های برابر برای زنان را هموارتر کنند. آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح طلب و از موافقان سهم سی درصدی زنان در پارلمان، اگرچه از اقدام اخیر هاجر چنارانی نماینده نیشابور دفاع نمی‌کند اما معتقد است که اگر تفاوتی بین سیاستمداران زن و مرد نباشد، بحث در مورد درگیری اخیر خیلی موضوعیت ندارد. او گفت: «خانم چنارانی به عنوان نماینده شهرش و البته نماینده جریان اصولگرایی وظایفی بر عهده دارد که باید از همه توان و اختیارات خود برای ایفای آن استفاده کند. به نظرم مساله قابل توجه این است که رفتار مشابه این در خیلی از حوزه های انتخابیه و بین مدیران مرد مشاهده می‌شود اما تا این حد مورد توجه قرار نمی گیرد».

فراکسیون زنان: زنان و مردان در صفی واحد مقابل دشمن می‌ایستند

ایسنا- فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پیامی با محکوم کردن اظهارات ضد ایرانی ترامپ بر لزوم رعایت انسجام و وحدت ملی تاکید و اعلام کردند که هرگاه، پای منافع ملی و تمامیت ایران و اسلامیت نظام در میان باشد، زنان و مردان این مرز و بوم در کنار یکدیگر و در صفی واحد در مقابل دشمن خواهند ایستاد.

داداندیش درسمت مشاور وزیرارشاد دراموراجتماعی ابقا شد

ایرنا – سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهارشنبه در حکمی «پروین داداندیش» را در سمت مشاور وزیر در امور اجتماعی ابقا کرد. داداندیش از سال ۱۳۹۲مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و همچنین از سال ۹۳ نیز نماینده این وزارتخانه در شورای اجتماعی کشور را برعهده داشته است.

چهره مردانه تهران را تغییر می‌دهیم

شهروند- الناز محمدی | آن زمان به محمدباقر قالیباف نوشت که همه زنان آسیب دیده را به یک چشم نبیند که: «قیصریه را با یک دستمال به آتش نمی کشند.» فاطمه راکعیِ همیشه منتقد به سیاست‌ها درباره زنان ایرانی، بعد از مدت‌ها دوباره به یک سمت رسمی برگشته است: مشاور امور زنان شهردار تهران. دو روز پیش بود که محمدعلی نجفی، شهردار جدید تهران در حکمی، فاطمه راکعی را به عنوان مشاور امور زنانش منصوب کرد و او حالا و بعد از آخرین سمت رسمی اش که در مجلس ششم بود، دوباره فعالیت رسمی اش را آغاز می‌کند.

سهم زنان از شورای پنجم شهرهای استان چهارمحال و بختیاری: ۵ درصد!

درصحن-شوراها: بررسی نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر در استان چهارمحال و بختیاری نشان می دهد که سهم زنان از کرسی شوراهای شهر، حدود ۵ درصد است. استان چهارمحال و بختیاری با ۴۵ شهر، جمعا ۲۲۹ کرسی در شورای شهرها دارد که ۲۱۷ کرسی آن به مردان و تنها ۱۲ کرسی آن به زنان تعلق گرفته است. شهرکرد بعنوان بزرگترین شهر و مرکز استان چهارمحال و بختیاری، تنها ۲ کرسی از ۷ کرسی اش به زنان تعلق گرفته است. شهرکرد تنها شهر استان است که در شورای شهرآن دو زن عضویت دارد. مرجان دادایی و طیبه شریفی راه یافتگان به شورای اسلامی شهرکرد هستند.

از ١٢ رييس تاييد شده دانشگاه‌هاي علوم پزشكي فقط يك سهم به زنان رسيد

اعتماد- از شروع به كار دولت دوازدهم، تغييرات در بدنه وزارت بهداشت هم آغاز شد، تغيير در برخي از معاونان سيد حسن قاضي‌زاده هاشمي و جابه‌جايي‌ها در حوزه بهداشت و درمان سبب شد تا دامنه اين تغييرات به دانشگاه‌هاي علوم پزشكي هم برسد. در آخرين روز مرداد خبر رسيد كه طاهره چنگيز به سرپرستي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان برگزيده شده است. سه‌شنبه شب او و يازده سرپرست ديگري كه بر دانشگاه‌هاي علوم پزشكي منصوب شده بودند، از شوراي عالي انقلاب فرهنگي مهر تاييد گرفتند و حالا در سمت رياست به كار خود ادامه مي‌دهند.

خبرهای حقوقی

سیاوشی: به دنبال افزایش سن قانونی ازدواج دختران هستیم/ افزایش سن قانونی ازدواج مانع ثبت‌های غیرقانونی نیست

فارس- عضو فراکسیون زنان مجلس در خصوص طرح اصلاح قانون ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال گفت: با توجه به اولین قانون مدنی کشور و صدماتی که به دختران در سن ۱۳ سالگی وارد می‌شود، پیشنهاد افزایش حداقل سن ازدواج به ۱۵ سال را داده‌ایم. فاطمه سیاوشی رئیس کمیته ورزش و جوانان، زن و خانواده در خصوص طرح اصلاح قانون ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال، عنوان کرد: طی جلسه‌ای که روز یکشنبه با حضور مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز تحقیقات اسلامی قم و دیگر دستگاه‌های مرتبط داشتیم، موضوع سن ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال مطرح شد. در این جلسه پیرامون مشکلات این قانون که در آینده پیش خواهد آمد و نیاز به حمایت دولت دارد، بحث شد.

ما و حجاب و غربی‌ها

رادیو زمانه- شهلا شفيق- مدتی پیش به دعوت یکی از کانال های تلویزیون فرانسه، در مباحثه‌ای پیرامون فیلمی مستند درباره ایران شرکت کردم. گفت گویی با مسیح علی نژاد در باره حجاب اجباری و کمپین «آزادی‌های یواشکی» آغاز گر فیلم بود. یکی از مباحثه گران با اشاره به این بخش اعتراض کرد که زن‌های ایرانی سال‌هاست علیه حجاب اجباری مبارزه می‌کنند و نیاز به اینجور اقدام ها در آمریکا ندارند. این سخن دو پهلو می‌توانست از یک طرف اینطور شنیده شود که این کمپین مبارزه ‌ی دور از کشور است و پس اصالتی ندارد؛ و از سوی دیگر می‌توانست چنین معنا شود که سرنخ کمپین آزادی‌های یواشکی در دست آمریکایی‌هاست؛ حرفی که حاکمان جمهوری اسلامی با فحش و تهمت مدام تکرار می‌کنند.

رضاشاه چه مقدماتی را برای کشف حجاب فراهم کرد؟

مشرق نیوز- تأثیر سفر به ترکیه در رضاشاه به حدی است که بعدها خطاب به محمود جم اظهار می‌دارد: «…از وقتی که به ترکیه رفتم و زن‌های آن‌ها رادیدم که حجاب را دورانداخته‌اند… دیگر از هرچه زن چادری است بدم آمده است. از زمان آغاز رویارویی و آشنایی ایرانیان با فرهنگ غرب، همواره دفاع از حقوق زنان از جمله شعارهای جامعه‌ی روشن‌فکری ایران بوده است. برای نمونه، فتحعلی آخوندزاده درباره‌ی لزوم تساوی حقوق زن و مرد گفته است: «…خردمندان جهان، زنان را در جمیع حقوق بشریت و آزادیت با مردان شریک شمرده‌اند.»[۱] آخوندزاده و دیگران به بهانه‌های گوناگون، به مقایسه‌ی نقش زنان در جوامع اروپایی-آمریکایی و جامعه‌ی سنتی ایرانی پرداخته و برای ایجاد هماهنگی میان این دو فرهنگ، نسخه‌های متفاوتی پیچیده‌اند که همه‌ی این نسخ در یک اصل مشترک‌اند: «برهنگی فرهنگی زنان ایرانی»

طرح ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال بی‌تأثیر است/ پرداختن به مسئله دختران مجرد مهم‌تر است

فارس- رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده طرح ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال را بی‌تأثیر خواند و پرداختن به مسئله دختران مجرد بالای ۳۰ سال را مهمتر عنوان کرد. زهرا آیت‌اللهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگراری فارس، در خصوص تأثیر طرح ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال گفت: طبق قانون سن قانونی ازدواج ۱۳ است و اینکه افزایش این سن به ۱۵ سال به صلاح دختران است یا خیر، بحثی کلی است. آیت‌اللهی با بیان اینکه در خصوص ازدواج دختران باید به مسائل الویت‌دارتر بپردازیم،‌ افزود: طبق آمار شمار دختران مجردی که سن آنها حدود ۴۰ سال است بالاتر از آمار دخترانی است که زیر ۱۳ سال ازدواج می‌کنند، به عقیده بنده این مسئله از اولویت بیشتری برخوردار است و باید بیشتر به این موضوع پرداخته و برای آن برنامه‌های اساسی طرح کنیم.

بررسی شرایط زمینه‌ساز طلاق

شهروند- یوسف کریمی، سکینه الماسی، رزگار محمدی و حسن فاضلی- بازنویسی: حسین شیرازی| براساس آمار ثبت احوال کشور نرخ رشد طلاق در کشور با گذشت زمان افزایش یافته و نگران‌کننده است. طلاق پیامدهای منفی فراوانی از قبیل خطر فزاینده آسیب‌های روانی، شیوع بیماری‌های جسمی، خودکشی، خشونت، قتل، افسردگی، انزوا و عملکرد تحصیلی پایین برای فرزندان دارد. از این‌رو شناخت بسترهای طلاق نخستین گام در چاره‌اندیشی برای آنها در سطح خرد و کلان است. این تحقیق می‌خواهد بسترهای زمینه‌ساز طلاق را با توجه به تجربه افراد مطلقه شناسایی و معرفی کند. برای این منظور با ٢٥ نفر از افراد مطلقه مصاحبه عمیق صورت گرفته و براساس آن شرایط زمینه‌ساز طلاق استخراج شدند. نتیجه مصاحبه‌ها، شناخت ٩ بستر اصلی برای طلاق بوده است

صد زن؛ دلایل بی‌میلی به سکس چیست؟

بی‌بی‌سی- نتایج یک پژوهش در مورد رفتار و تمایلات جنسی مردم بریتانیا نشان می‌دهد که احتمال بی‌علاقگی زنان به سکس در شرایطی که با همسر یا دوست خود زندگی می کنند، دو برابر مردان است.

در این پژوهش مشخص شد که با گذشت زمان و بالا رفتن سن، میل جنسی، هم در زنان و هم در مردان کاهش می یابد ولی طولانی بودن رابطه معمولا باعث بی‌علاقگی بیشتر در میان زنان می‌شود. در مجموع کاهش سلامت و فقدان نزدیکی عاطفی، هم روی علاقه مردان و هم علاقه زنان به سکس تاثیر می‌گذارد. این پژوهش برمبنای تجارب شخصی حدود ۵۰۰۰ هزار مرد و ۶۷۰۰ زن تهیه شده است. پژوهشگران بریتانیایی می‌گویند در مورد کاهش تمایل جنسی صرفا به جای تجویز دارو باید با در تمام جنبه‌های زندگی یک فرد را در نظر گرفت.

صد زن؛ می‌ترسم ازدواج مانع فعالیت سیاسی و اجتماعی‌ام شود

بی‌بی‌سی- نرگس نهان از جمله مدیران ارشد حکومت وحدت ملی افغانستان است. او که اکنون سرپرست وزارت معدن افغانستان است، می‌گوید در صورتی‌که از مجلس نمایندگان رای اعتماد بگیرد “مدیریت جدی و همه جانبه‌ای” را در وزارت معدن به وجود خواهد آورد. خانم نهان می‌گوید زنان در جامعه افغانستان با چالش‌های زیادی روبرو هستند و بر توانایی‌های زنانی که در پست‌های بزرگ هستند، چندان باوری وجود ندارد. حکومت افغانستان اعلام کرده که دادن نقش‌های بیشتر به زنان افغان از اولویت‌هایش است، اما زنان افغان می‌گویند که میزان مشارکت زنان در حکومت رضایت‌بخش نیست. حکومت وحدت ملی افغانستان تاکنون سه وزیر، شش سفیر، ۹ معاون وزیر، یک ولسوال زن و دو والی زن برای ولایت غور و دایکندی معرفی کرده، که هردو والی زن اکنون برکنار شده‌اند. علاوه بر خانم نهان، دلبر نظری، وزیر امور زنان و سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر است.

صد زن؛ ۹ چیزی که نمی دانستید مخترع آنها زنان هستند

بی‌بی‌سی- اگر اسم مخترعان مهم را بپرسند ممکن است از توماس ادیسون، الکساندر گراهام بل و لئوناردو داوینچی شروع کنید. ولی آیا مری اندرسون و یا آن تسوکاموتو را می شناسید؟ شاید این اسمها را نشناسید ولی آنها فقط دو تن از زنان مخترع وسایل و خدماتی هستند که هر روزه از آنها استفاده می کنید. امسال بخش جهانی بی‌بی‌سی به مناسبت مجموعه برنامه‌های سالانهصدزن، فهرستی را تهیه کرده از ۹ وسیله و خدماتی که آنها را مدیون اختراعات زنان پیشرو هستیم.

«آمار دقیقی از آزار جنسی در محیط کار نداریم»

ایلنا- مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت« یکی از مسائلی که در محیط کار دنبال می‌کنیم، آزار جنسی است، اما آمار دقیقی در این باره وجود نداردو معمولا اگر این مسائل به وجود بیاید به مراجع قضائی ارجاع داده می‌شود» . بسیاری از افرادی که در محیط کار با آزار جنسی مواجه می‌شوند از بیم ازدست‌دادن شغلشان یا حفظ آبرو به این آزارها اعتراض و یا از آزاردهنده شکایت نمی‌کنند.

ابتکار: لایحه امنیت اجتماعی زنان در حال بررسی است

ایسنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه انجمن اولیاء و مربیان باید از جایگاهی برخوردار باشد که بتواند اولیاء را پای کار بیاورد گفت: باید اولیاء در تحقق اهداف مدرسه، اعتلای وضعیت پرورشی، ایجاد یک فضای سالم برای گفت وگو و طرح مشکلات کمک کنند.

بیورک و تجربه آزار جنسی: من هم!

رادیو زمانه- بیورک خواننده مشهور ایسلندی، در پستی فیس‌بوکی تجربه خود را از آزار جنسی به اشتراک گذاشته است. او گفته زنانی که در اینترنت از تجربه‌های خود از آزار جنسی می‌گویند، انگیزه او برای این فاش‌سازی بوده‌اند. در حالی که شبکه‌های اجتماعی پر شده از زنانی که با هشتگ می‌تو #metoo درباره تجربه خود از آزار جنسی حرف می‌زنند، اکنون بیورک نوشته که از سوی یک کارگردان مورد آزار قرار گرفته است. این نوشته بیورک همزمان با آن منتشر شده که هاروی وینستین، تهیه کننده آمریکایی به دنبال اتهاماتی که در زمینه آزار جنسی زنان بازیگر هالیوودی به او وارد شد، از آکادمی اسکار اخراج شد.

بیورک در فیس بوک خود نوشته که متوجه شده آزار جنسی یک موضوع جهانی است و یک کارگردان می‌تواند بازیگر خود را لمس کند و آزار دهد و صنعت فیلمسازی این اجازه را به او می‌دهد.

خشونت علیه دختران

خانه امن- نعیمه دوستدار- دختربچه‌ها هنوز در جهان به روزی اضافه بر روز جهانی کودکان نیاز دارند. مشکلات آن‌ها به مشکلات عمومی کودکان جهان خلاصه نمی‌شود، بلکه شکل شدیدتر همان‌هاست، به اضافه خشونت‌های وابسته به جنسیت که استمرار آن‌ها تا سال‌های بزرگسالی به مشکلات جهان نابرابر برای زنان پیوند می‌خورد. آن‌ها نه تنها در محیط خانواده با تبعیض جنسیتی، خشونت خانگی و ضرب و شتم مواجه‌اند، که از آنها توقع می‌رود درس و تحصیل را ترک کنند، ازدواج کنند و باردار شوند. کار خانگی، کار در مزرعه و کار برای کمک به مخارج زندگی، شرایط روزمره زندگی آنهاست.

احساس ناامنی زنان را منزوی نکرده است

وقتی پای صحبت خیلی از زنان می‌نشینیم، به عمق بدبینی آن‌ها به تمامی آنچه در فضای شهری برای خودشان خطرناک می‌دانند پی می‌بریم. بخش زیادی از این بدبینی به احساس ترس و ناامنی آن‌ها از حضور در محیط‌های شهری بازمی‌گردد. اینکه بسیاری از زنان تاکید می‌کنند رفتار اغلب راننده‌ها در شب برایشان مشکوک و وحشت‌آفرین است یا اینکه ترجیح می‌دهند قبل از تاریک‌شدن هوا از محیط‌های خلوت شهری دور شوند، خود، نشانه‌ای بر این ادعاست. آیا این احساس ناامنی در نزدیک‌بودن خطرات و وفور عوامل خطر ریشه دارد یا بیشتر به نوع نگاه زنان ایرانی و همین‌طور آموزش‌های اجتماعی بازمی‌گردد؟ گیتی خزاعی عوامل مختلفی را بر نبود احساس امنیت زنان موثر می‌داند.

ستاره سریال ‘بازی تاج و تخت’ واینستین را به آزار جنسی متهم کرد

بی‌بی‌سی- لینا هیدی، هنرپیشه بریتانیایی نقش سرسی لنیستر در سریال ‘بازی تاج و تخت ‘ به جمع زنانی پیوسته که هاروی واینستین، تهیه‌کننده هالیوود را به آزار جنسی متهم کرده‌اند. خانم هیدی در یک رشته توییت گفت که این تهیه‌کننده مشهور از مقاومت او در برابر آزار جنسی خشمگین شده است. تا کنون بیش از ۴۰ زن از جمله مشهورترین ستارگان هالیوود آقای واینستین، یکی از بزرگ‌ترین تهیه‌کنندگان سینمای آمریکا را به آزار و اذیت جنسی یا تجاوز متهم کرده‌اند.

خاطرات تلخ «جنیفر لارنس» در هالیوود: از برهنگی تا شوخی جنسی و اضافه وزن

صدای آمریکا- «جنیفر لارنس» بازیگر مشهور آمریکایی در مراسمی هنری در لس آنجلس به بیان خاطرات تلخ و ناخوشایند خود بعنوان یک زن در هالیوود پرداخت، تجربیاتی که به گفته او نمونه های متداولی از رفتارهای ناشایست تهیه کنندگان سینما است.

مراسم اهدای جوایز سالانه مجله «ال» هر سال در شهر هالیوود و برای قدردانی از فعالیتهای هنری زنان و تجلیل از دستاوردهای حرفه ای آنها در شاخه های گوناگون برگزار می شود. جنیفر لارنس همراه با هشت زن موفق دیگر از دریافت کنندگان جوایز امسال این مجله بودند، این برنامه با حمایت شرکتهای «کلوین کلاین» و «لورال» ترتیب یافت.

خبرهای اجتماعی

روز زنان روستایی، بر حاشیه تقویم‌های کهنه

جهان زن- امروز روز جهانی زنان روستایی است. سازمان ملل با طرح این نام برای روز پانزدهم اکتبر، تلاش می­کند توجه دولت­ها را به سهم نابرابر و ظالمانه زنان روستایی از منابع آموزشی، بهداشتی و اقتصادی جهان جلب کند. در ایران بین ده تا یازده میلیون زن روستایی وجود دارد. آن‌ها نزدیک به ۴۵ درصد نیروی کار در بخش کشاوری را تشکیل می­دهند. کارگرانی فامیلی یا فصلی که با تبعیض آشکار اقتصادی، مالک فقط یک درصد از زمین­­های کشاورزی در سراسر کشورند. زن روستایی به طور سیستماتیک با قوانین فلج‌کننده عرفی که بر فضای عمومی عشیره یا روستا حاکم است، به شکل یک ماشین فرزند‌آوری و یک کارگر بی‌دستمزد است، که دسترسی­ او به آموزش و بهداشت به شکل حیرت­آوری محدود و ناچیز است.

طلاق ۳۰ درصد از زوجین در سال نخست زندگی/ افزایش دوام ازدواج با ایجاد واحد آموزشی همسرداری در مدارس

خانه ملت- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بر ضرورت ایجاد واحد درسی نحوه همسرداری در مدارس به منظور تحکیم خانواده‌ها تاکید کرد. احمد بیگدلی پیشنهاد طرح آموزش‌های اجباری پیش از ازدواج در دانشگاه‌ها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کنونی کشور طلاق بوده، که در پی غفلت مسئولان بخش‌های مختلف آموزشی، برای لحاظ کردن واحدهای درسی، به منظور ارتقای جایگاه خانواده، در سطوح مختلف تحصیلی، از مدرسه تا دانشگاه ایجاد شده است.

تلاش برنامه ریزان دولت برای کاهش طلاق در جامعه

ایرنا- مدیرکل بهزیستی استان البرزبا بیان اینکه بخشی از مراجعه کنندگان به مراکز آسیب های اجتماعی البرز متقاضی جدایی و طلاق هستند، گفت: تلاش برنامه ریزان دولت تدبیر و امید بر کاهش آسیب ها و پیشگیری از معضلات اجتماعی و کاهش طلاق زوج ها معطوف شده است. داریوش بیات نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون درمجموع یکهزارو ۸۸۰ نفر به مراکز آسیب دیدگان اجتماعی زیر پوشش بهزیستی مراجعه کرده اند که یکهزار و ۷۵۰ نفر آنان متقاضی جدایی بوده اند. وی ادامه داد: در این مدت ۱۱۴ کودک کار به مراکز آسیب دیدگان اجتماعی البرز مراجعه کردند.

ریشه مشکلات جامعه دور شدن زنان از خانواده است
ایسنا-رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعتقاد دارد که ریشه‌ی مشکلات جامعه را باید در دور شدن زنان از خانواده جست و جو و برای حل این مشکل راهکارهایی تدبیر و اجرا کرد. محمدهادی ایمانیه چهارشنبه ۲۶ مهر در حاشیه ششمین سمینار بین‌المللی سلامت زنان، در جمع خبرنگاران گفت: یکی از راهکارهای قابل اجرا، تدوین و اجرای طرح کاهش ساعت کار زنان کارمند است.

یک تب جدید/ درخواست دخترهای جوان برای تغییر جنسیت و مهاجرت به کره‌جنوبی

ایران- نازنین دختر ۱۹ ساله‌ای است که تمام زندگیش عشق به کره جنوبی است. او روی کوله‌پشتی و پولیوری که پوشیده برچسب‌هایی به زبان کره‌‌ای زده. او حالا دو سال است که تصمیم گرفته از ایران برود و در سئول زندگی کند. هفته‌ای سه بار با مادرش به کلاس خصوصی زبان کره‌ای می‌رود و هر روز با گوش کردن به آهنگ‌ها و دیدن سریال‌ها تمرین می‌کند. او دلباخته خواننده‌ها و بازیگران کره‌ای است و اتاقش پر از عکس‌های آنها. اما این داستان تنها داستان نازنین نیست. به گفته روانشناسانی که با آنها صحبت کرده‌ام دختران و پسران جوان زیادی در ایران عاشق کره جنوبی هستند. دختران و پسرانی که تمام آرزویشان دیدن هنرمندان کره‌ای است و شاید بهتر باشد بگویم؛ کره‌ای شدن. این روانشناسان تأیید می‌کنند که با تب کره‌ای شدن مواجه هستیم تا جایی که حتی بعضی‌ها می‌خواهند عمل تغییر جنسیت بدهند تا شاید از این طریق بیشتر شبیه کره‌ای‌ها شوند. در این مرحله است که پدران و مادران ناچار از مراجعه به روانشناسان هستند. در این جلسات بزودی مشخص می‌شود که ادعای مطابق نبودن روح و جسم درست نیست و نیازی هم به عمل تغییر جنسیت نیست، بلکه ریشه قضیه خیلی ساده در هیجان کره‌ای شدن است. کره‌ای شدن؟ چرا و به چه دلیل؟

گزارشی از فعالیت‌های مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران

حوزه- مرکز تحقیقات زن و خانواده، مجموعه ای است پژوهشی-حوزوی که به مطالعات بنیادی و کاربردی در حوزه مسائل زن و خانواده با اولویت نظریه پردازی و الگوسازی دین مدارانه می پردازد. مرکز تحقیقات زن و خانواده از سال ۱۳۷۷ از سوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران راه اندازی شده است. این مرکز، مجموعه ای است پژوهشی-حوزوی که به مطالعات بنیادی و کاربردی در حوزه مسائل زن و خانواده با اولویت نظریه پردازی و الگوسازی دین مدارانه می پردازد.

امکان تحصیل دختران متاهل، کودکان کار، معلولان و زنان خانه دار در مدارس آموزش از راه دور

ایلنا- مدیر آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به امکان تحصیل دختران متاهل، کودکان کار، معلولان و زنان خانه دار در مدارس آموزش از راه دور از آموزش ۲۵۰ زندانی در ۴ استان خبر داد. مدیر آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه رسالت اصلی آموزش از راه دور پوشش دانش آموزان بازمانده از تحصیل بوده، به شرایط خاص این افراد اشاره کرد و گفت: زمان ثبت نام دانش آموزان معمولاً تابستان است و با توجه به اعلام آموزش و پرورش، افراد واجد شرایط ثبت نام می کنند. البته در مهر ماه مشخص می شود که چه کسانی واجد شرایط حضور در مدارس روزانه نیستند و این دسته عمدتاً دانش آموزانی هستند که تازه در مهر ماه برای ثبت نام مراجعه می کنند. به این دلیل، یک ماه مهر را نیز این فرصت و مهلت را قائل شدیم تا بازماندگان از تحصیل بتوانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند. حتی به استانها این اختیار را داده ایم که چند صباحی بعد از آبان نیز، با تشخیض خود امکان ثبت نام را فراهم کنند.

طلاق ۳۰ درصد از زوجین در سال نخست زندگی/ افزایش دوام ازدواج با ایجاد واحد آموزشی همسرداری در مدارس

خانه ملت- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بر ضرورت ایجاد واحد درسی نحوه همسرداری در مدارس به منظور تحکیم خانواده‌ها تاکید کرد. احمد بیگدلی پیشنهاد طرح آموزش‌های اجباری پیش از ازدواج در دانشگاه‌ها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کنونی کشور طلاق بوده، که در پی غفلت مسئولان بخش‌های مختلف آموزشی، برای لحاظ کردن واحدهای درسی، به منظور ارتقای جایگاه خانواده، در سطوح مختلف تحصیلی، از مدرسه تا دانشگاه ایجاد شده است.

تغییراتی که به سراغ آموزش‌های پیش از ازدواج آمد

مهرخانه- براساس مصوبه، این آموزش‌ها در موضوعات مختلف مانند مشاوره و روان‌شناسی، اخلاق و تربیت، حقوق زوجین و بهداشت و سلامت ارایه می‌شود. وزارت بهداشت نیز پذیرفت که زمان آموزش‌ها را تا ۶ ساعت ارتقا دهد. زوجین وقتی به دفاتر بهداشت مراجعه می‌کنند، آموزش می‌بینند و سپس برگه تأییدیه آزمایش را دریافت می‌کنند. کارگروه ملی کنترل و کاهش طلاق تصمیم گرفته است آموزش‌های ۲ ساعته حین عقد را با انجام تغییراتی تبدیل به آموزشی ۶ ساعته کند. در روزهای گذشته زهرا آیت‌اللهی، رییس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده از اجرای طرح جدید کارگروه ملی کنترل و کاهش طلاق تحت عنوان «آموزش‌های حین عقد» خبر داد. در واقع این آموزش‌ها دنباله همان آموزشی است که طی سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب کلاسی ۲ ساعته برای زوجین برگزار می‌شد. اما به گفته آیت‌اللهی در سال‌های گذشته انتقاداتی به کمیت و کیفیت آموزش‌های پیش از ازدواج از طرف مراجعه‌کنندگان مطرح می‌شد.

زنان شاغل ۱۰ درصد بیشتر از مردان شاغل افسردگی دارند

ایلنا- معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: ۱۰ درصد افراد شاغل در محیط کار به دلیل افسردگی به مرخصی استعلاجی می ‌وند و زنان شاغل ۱۰ درصد بیشتر از مردان شاغل افسردگی دارند. علیرضا رئیسی؛ معاون بهداشتی وزارت بهداشت در نشست خبری پیش از ظهر هفته سلامت روان با اشاره به طرح تحول سلامت و تاثیر آن در حوزه سلامت روان گفت: از آغاز طرح تحول سلامت، بیش از ۱۳۰۰ نفر کارشناس بهداشت روان به نظام شبکه در سراسر کشور اضافه شده‌اند، این افزایش نیروی انسانی تاثیر زیادی در ارتقای سلامت روان جامعه گذاشته است. در همه دنیا نیز مهم‌ترین استراتژی مسئله سلامت، سلامت روان جامعه است که از همین رو وزارت بهداشت این موضوع را به جد پیگیری می‌کند.

زنان همچنان برای حضور در بازار کار با موانع روبروهستند/ نرخ مشارکت اقتصادی نیروی کار در ایران بسیار پایین است

ایرنا- گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وضعیت اشتغال زنان نشان می دهد این قشر همچنان با موانع متعددی برای حضور در بازار کار و دسترسی به مشاغل شایسته روبرو هستند. کار شایسته به عنوان فرصت دستیابی به کار مولد در شرایط آزادی امنیت، برابری و شرافت انسانی تعریف شده است.بر اساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در مردادماه امسال تهیه شده و به تازگی در اختیار رسانه ها قرار گرفته است، زنان در مقایسه با مردان، با طیفی از چالش ها اعم از دسترسی فرصت های شغلی، انتخاب شغل، شرایط کاری، امنیت شغلی، تفاوت دستمزد، تبعیض و ایجاد تعادل میان مسئولیت های شغلی و خانوادگی روبرو هستند.

درخواست جراحان سهمیه زنان از وزیر/تبعیض ها را بردارید

مهر-یک جراح عمومی گفت: مشکلات جراحان سهمیه زنان و تعهد آنان در مناطق دور افتاده و محروم کشور، نیازمند توجه مسئولان وزارت بهداشت است، دکتر نسیم سوداگری افزود: جراحان سهمیه زنان از شخص وزیر بهداشت، معاون آموزشی و درمانی انتظار دارند تا کاهش مدت تعهد برای تمامی جراحانی که از این سهمیه استفاده کردند یکسان شود.

وی با توجه به خواسته جمعی از دانشجویان سهمیه زنان مبنی بر کاهش مدت تعهد، گفت: در دهه ۸۰ برخی از پزشکان خانم در آزمون تخصصی از «سهمیه زنان» استفاده کردند. طبق مصوبه وزارت بهداشت اگر پزشکی با استفاده از سهمیه در رشته و منطقه‌ای قبول می‌شد، باید پس از اتمام تحصیل به جای ۲ سال گذراندن طرح، به مدت ۱۲ سال در مناطق محروم به ارائه بپردازد.

طرح پیشنهاد کاهش ۵۰ درصدی ساعت کاری زنان متاهل در سمینار سلامت زنان

ایرنا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیشنهاد داد: برای تحکیم بنیان خانواده و گذران وقت بیشتری در خانواده از سوی زنان و مادران ۵۰ درصد از ساعت کاری بانوان متاهل کسر شود و حقوق و مزایای کامل به آنها پرداخت شود. دکتر محمد هادی ایمانیه شامگاه چهارشنبه در ششمین سمینار بین المللی سلامت زنان در شیراز افزود:در صورتی که این اجازه به دانشگاه علوم پزشکی شیراز داده شود ما حاضریم در اجرای آن پیشقدم باشیم. وی اظهار کرد: با اجرایی شدن این پیشنهاد ضمن حفظ کامل حقوق و مزایای بانوان آنها می توانند ، ۵۰ درصد ساعت کاری خود را به خانواده اختصاص دهند.

اشتغال زنان نقش موثری در اقتصاد مقاومتی دارد

مهر- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز گفت: توجه به اشتغال زنان در بخش عرضه و تقاضا به طور حتم نقش موثر در اقتصاد مقاومتی خواهد داشت. یلدا راهدار صبح پنجشنبه در نشست بانوان فرهیخته فارس با معاون رئیس جمهور، گفت: اشتغال زنان در کشور با مشکلات فراوان مواجه است علاوه بر موانع معمولی موجود در جامعه در راه اشتغال زنان موانع بیشتر است.

وی ادامه داد: اشتغال زنان در فضای روستایی راحت تر از شهر است و دلیل اصلی آن نیز نبود فرهنگ اشتغال و کار آفرینی است و هنوز نمی دانیم که زن نقشی در اقتصاد دارد یا خیر.

«سینه‌ام را بردارم، شوهرم طلاقم می‌دهد»!

ایران وایر- جواب آزمایش «بیوپسی» (Biopsy) را تکه تکه می‌کند و خرده کاغذها را می‌ریزد توی سطل آشغال بیمارستان. همین دو ساعت پیش دکتر جواب را دیده و گفته بود:«متاسفانه توده، خوش خیم نیست؛ باید جراحی شود و بعد مراحل شیمی‌درمانی را شروع کنیم.» او اما تصمیم گرفته به هیچ‌کس چیزی نگوید و اصلا دنبال بیماری‌خود را نگیرد. وقتی پرستار به او گفت باید هر چه زودتر درمان را شروع کند، پاسخ داد:«درمان را شروع کنم که چه؟ سینه‌ام را بردارم که شوهرم طلاقم دهد؟» «پریسا» پرستار بخش انکولوژی بیمارستان امام خمینی است. او نمونه‌های زیادی از زنانی را دیده که بعد از گرفتن نتیجه آزمایش و تایید سرطان پستان، حاضر به ادامه درمان نیستند:«آن ها از طلاق می‌ترسند.» پریسا ماه گذشته بیماری داشته که بعد از گرفتن جواب آزمایش، پروسه درمان را به دلیل طلاق متوقف کرده است: «اسمش “زینت” بود؛ ۳۷ ساله. دو فرزند داشت. وقتی دکتر برایش توضیح داد که توده‌اش بدخیم است و باید جراحی کند، پرسید راه دیگری ندارد؟ دکتر جواب منفی داد و او خیلی راحت گفت حاضر است بمیرد اما سینه‌اش را از دست ندهد.»

فاطمه ذوالقدر: سطح امید به زندگی در زنان در مقایسه با مردان بیشتر است

ایسنا- عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی در یادداشتی نوشت: موضوع سلامت زنان یکی از محورهای اساسی در سلامت خانواده و متعاقباً، جامعه محسوب می‌شود که به دلیل شرایط فیزیولوژی آنان، اگرچه در معرض بیماری‌ها و آسیب‌های جسمی و روحی بیشتری قرار دارند ، اما با توجه به روحیه تعهد و مسئولیت‌پذیری، که نسبت به خانواده دارند ، سطح امید به زندگی در آن‌ها در مقایسه با مردان بیشتر است.

سالانه ۲۰۰ هزار سقط جنین قانونی و غیرقانونی در کشور انجام می‌شود

مهر- رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طی بررسی های انجام شده سالانه ۲۰۰ هزار سقط جنین قانونی و غیر قانونی در کشور انجام می شود. کامران باقری لنکرانی صبح چهارشنبه در ششمین سمینار سلامت زنان افزود: امروز در خصوص سقط جنین غیر قانونی با واقعیت تلخی در عرصه سلامت باروری مواجه هستیم. وی ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده ۲۰۰ هزار نفر در سال نسبت به سقط جنین غیر قانونی و قانونی اقدام می کنند که البته در مباحث قانونی نیز باید دقت بیشتری شود. رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: افزایش تعداد مبتلایان به بیماری های آمیزشی از دیگر مشکلات است که قربانیان آن افراد زیر ۲۰ سال هستند.

وضعیت زنان ایرانی از «سلامت» تا «زایمان‌های زیر ۱۸ سال»

ایسنا- «سلامت زنان» به عنوان یکی از محورهای اصلی تحکیم بنیان خانواده همواره باید مورد توجه سیاست گذاران کلان کشوری قرارگیرد؛ این در حالیست که بیماری‌های زنان و مجموعه اقدامات خاصی که لازم است در راستای بهبود وضعیت سلامتی آنان صورت بگیرد، جز با شناخت وضعیت آنان در شاخص‌های مختلفی که به این منظور طراحی شده‌ امکان پذیر نیست.

به گزارش ایسنا، نگاهی به آمارهای وضعیت بهداشتی زنان کشور حاکی است سرطان پستان با ۲۳٫۸ درصد در رتبه اول سرطان‌های زنان قرار دارد. سرطان پوست با ۹٫۵ و سرطان روده با ۷٫۸ درصد نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

فاصله بارداری کمتر از ۱۸ ماه ممنوع!

آرمان زنان-مطالعات اخیر نشان می‌دهد که بارداری مجدد کمتر از ۱۸ ماه بعد از زایمان می‌تواند منجر به بالا رفتن خطر زایمان زودهنگام گردد. دکتر امیلی دی فرانکو محقق و استاد دانشگاه سینسیناتی در این خصوص می‌گوید بارزترین خطرات زایمان رابطه مستقیمی دارند با بارداری‌های پیاپی بافاصله زمانی کم. طی تحقیقی که دکتر دی فرانکو در دپارتمان سلامت کودک ایالت اوهایو انجام داد با بررسی سوابق ۴۵۴۷۱۶ مورد زایمان مادرانی که حداقل دو زایمان در طی شش سال داشتند به این نتیجه رسید زنانی که اقدام به تلاش مجدد برای بارداری در همان سال تولد می‌کنند دو برابر بیشتر در معرض زایمان پیش از موعد (قبل از هفته ۳۹ بارداری) قرار دارند. نتیجه مطالعات دکتر دی فرانکو که در ژورنال بین‌المللی زنان و زایمان منتشر گشت به این نکته اشاره دارد که یک وقفه ۱۸ ماهه از زایمان تا بارداری مجدد، خطر زایمان زودهنگام را کاهش می‌دهد.

توزیع ۱۱ هزار سبد غذایی میان زنان باردار سیستان

مهرخانه- از ابتدای سال جاری تاکنون و به همت بنیاد علوی، ۱۱ هزار و ۷۰۰ سبد غذایی میان ۳ هزار و ۹۰۰ زن باردار و شیرده در منطقه سیستان توزیع شده است. از ابتدای سال جاری تاکنون و به همت بنیاد علوی، ۱۱ هزار و ۷۰۰ سبد غذایی میان ۳ هزار و ۹۰۰ زن باردار و شیرده در منطقه سیستان توزیع شده است. جواد اکبری زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در این خصوص بیان کرد: این سبدهای غذایی شامل برنج، مرغ، پنیر، ماکارونی، حبوبات، روغن و خشکبار به ارزش ریالی هر سبد حدود سه میلیون ریال است.

افزایش ۲ برابری سقط جنین و تولد نوزاد نارس در اثر بیماری های لثه

ایرنا- دبیر هفدهمین کنگره انجمن پریودنتولوژی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به شیوع ۸۰ درصدی بیماری های لثه (پریودنتال) در ایران و جهان گفت: ابتلا به این بیماری ها میزان سقط جنین را در زنان باردار بین ۲ تا ۲ و نیم برابر افزایش می دهد. دکتر محمدرضا طالبی امروز چهارشنبه در حاشیه هفدهمین کنگره انجمن پریودنتولوژی ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: شایع ترین بیماری های دهان و دندان ابتدا پوسیدگی ها و بعد بیماری های لثه است؛ پوسیدگی ها معمولا به علت مصرف زیاد شیرینی ها، میکروب های موجود در دهان و میزبان مستعد ایجاد می شود.

ابتلای ۳۳ زن در هر ۱۰۰ هزار زن به سرطان سینه

خبرگزاری صدا و سیما- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ابتلای زنان به سرطان سینه ۳۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. دکتر رضا ملک زاده در حاشیه کنگره سه گانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی افزود: تمرکز این کنگره بر سرطان سینه است، زیرا شایع‌ترین سرطان در کشور است و سالانه ۳۳ نفر در ۱۰۰ هزار نفر به این سرطان مبتلا می‌شوند.

وی گفت: البته این سرطان قابل شناسایی و درمان است به شرط انکه در مراحل اولیه تشخیص داده شود.

بیشترین سرمایه گذاری جهاد دانشگاهی در حوزه سرطان سینه در زنان

خبرگزاری صدا و سیما–کار در حوزه سرطان سینه در خانم‌ها به علت شیوع بالا در حوزه فعالیت‌های پزشکی جهاد دانشگاهی قرار گرفته است. حمیدرضا طیبی در حاشیه همایش سه گانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر رشد سرطان در ایران بسیار بالا بوده و با توجه به نقش زنان در خانواده، تلاش ما توسعه فعالیت‌ها در این حوزه است و بزرگترین سرمایه گذاری‌های مالی را نیز در این حوزه انجام داده ایم. طیبی افزود: پژوهشکده معتمد فعالیت‌های خوبی دارد که در قالب کنفرانس‌های بین المللی به منظور آشنایی با دستاورد‌های جهانی و همگام سازی دانش در این زمینه برگزار می‌کند.

علل مرگ و میر زنان ایرانی/اضطراب در زنان ۳ تا ۵برابر مردان

ایسنا، مطهره علامه – رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت در کارگاه آموزشی ارتقاء سلامت و خودمراقبتی که در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به اهمیت نگاه جنسیت محور در حوزه سلامت زنان، گفت: زنان اصلی‌ترین استفاده کنندگان از خدمات سلامت در کشور هستند و نوع مواجهه متفاوتی با مسئله سلامت نسبت به مردان دارند. برای مثال زنان با خطرات شغلی کمتری نسبت به مردان دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالیست که کم تحرکی و چاقی شیوع بیشتری در زنان دارد.

نبود معلم ورزش درمقطع دبستان تهدید کننده سلامت کودکان/اهمیت توجه به «بهداشت باروری»درسلامت زنان

ایسنا-معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت توجه به «بهداشت باروری» در سلامت زنان، گفت: مسئله آگاهی یکی از مهمترین زمینه‌هایی است که باید در این زمینه روی آن سرمایه گذاری صورت بگیرد. این در حالیست که در حال حاضر نتوانسته‌ایم با رعایت شاخص عزت نفس در جوانان در این مسئله موفق ظاهر شویم. معصومه ابتکار که در کارگاه آموزشی ارتقاء سلامت و خودمراقبتی در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری صحبت می‌کرد با بیان اینکه در گذشته محدودیت‌هایی که تحت عنوان حفظ حرمت‌ها وجود داشتند باعث شدند جوانان از آگاهی کافی در زمینه بهداشت باروری برخوردار نباشند، تصریح کرد: باید به جوانان آموزش‌های دقیقی داده شود تا بتوانند تصمیمات درستی برای خود و زندگی‌شان بگیرند.

اینجا”ام القرای” جراحی بینی است!

ایلنا- خبرگزاری آلمان در گزارشی به افزایش علاقه زنان ایرانی به انجام جراحی پلاستیک پرداخته است. زنان منتظر در کلینیکی در تهران که با هدف انجام جراحی پلاستیک به این‌جا آمده‌اند. رییس انجمن جراحان پلاستیک اعلام کرد روزانه حدود ۳۰۰ عمل جراحی زیبایی بینی در تهران انجام می‌شود. اخیرا ابوالحسن امامی رییس “انجمن جراحان پلاستیک” گفته: «روزانه حدود ۳۰۰ عمل جراحی زیبایی بینی در تهران انجام می‌شود. به طور متوسط ۲۰ هزار عمل جراحی بینی در تهران صورت می‌گیرد.»

پرسشگری؛ از چپ تا مذهبی – گفت‌وگوی فرانک آرتا با تهمینه میلانی، ‌به مناسبت اکران «مَلی و راه‌های نرفته‌اش»

فرانک ارتا- تهمینه میلانی با فیلم «مَلی و راه‌های نرفته‌اش» به موضوع خشونت خانگی می‌پردازد. تمی که در فیلم‌های قبلی‌اش هم وجود داشته. منتها جدا از شکل ساخت این فیلم‌ها، چرایی و چگونگی ساخت هر کدام نیز شنیدنی است. به بهانه اکران فیلم «مَلی و راه‌های نرفته‌اش» با او به گفت‌وگو نشستیم

واقعا زنان در مرز انفجارند

آرمان- تهمینه میلانی از جمله کارگردان‌های جریان ساز سینمای ایران است که همواره تلاش کرده مشکلات ناخودآگاه اجتماعی را به خود آگاه جامعه منتقل کند تا در خودآگاه جامعه مورد تجزیه و تحلیل کارشناسان صورت بگیرد. با این وجود سینمای میلانی بیش از آنکه مبتنی بر فمینیسم باشد مبتنی بر نوعی اعتراض اجتماعی است که در دل محتوای فیلم‌های این فیلسماز تأثیرگذار نهفته است. به همین دلیل و برای بررسی اندیشه‌ای که فیلم‌های خانم میلانی بر آن بنا شده است، در یک عصر پاییزی در دفتر کارش مهمان ایشان شدیم. خانم میلانی در حین مصاحبه با انرژی و پرشور بود و با سعه صدر به سوالات ما درباره دغدغه مهم زنان جامعه و راه حل‌های آن پاسخ داد.

جنگ امر زنانه نیست

شهروند- مطهره میرشکاری| ابراهیم زاهدی‌مطلق، نویسنده، منتقد، روزنامه‌نگار و یکی از فعالان در عرصه ادبیات دفاع مقدس است. «نسل باروت»، «رضای زهرا»، «تسبیح و بولدوزر»، «یک جعبه پر از دروغ»، «ترکش حرف‌شنو» و «آقای اسدی» ازجمله آثار او در این حوزه است. به بهانه «شلیک به آسمان» که به‌تازگی روانه کتابفروشی‌ها شده است، پای صحبت‌های ابراهیم زاهدی‌مطلق نشسته‌ایم…

حضور ۸۶ مستندساز زن، خبری امید بخش

ایران آنلاین /حالا کمابیش همه اذعان دارند که زنان در عرصه سینمای مستند بسیار فعال هستند. نگاه تیزبین و کاونده آنان که الفبای اولیه ساخت مستند است، بخوبی در آثارشان دیده می‌شود و هویت موشکافانه‌اش به مؤلفه‌ای تأثیرگذار تبدیل شده است. از سوی دیگر باید توجه داشت که در سینمای مستند به نسبت سینمای داستانی، بودجه کمتری برای ساخت فیلم نیاز است و گاهی مستندسازان، توانایی این را دارند که خودشان فیلم‌های‌شان را تهیه کنند پس چون پای پول کمتری در میان است استقلال بیشتری وجود دارد. همین خصیصه باعث می‌شود که مستندسازان دست بازتری برای انتخاب سوژه داشته باشند و میدان را برای بروز خلاقیت بازتر بیابند. قاعدتاً مستندسازان زن نیز از این قاعده مستثنی نیستند و از این خصوصیت یا امکان بخوبی استفاده می‌کنند.

جاسیندا آردرن جوان‌ترین نخست‌وزیر نیوزیلند در بیش از یکصد سال گذشته ‌شد

بی‌بی‌سی- جاسیندا آردرن، رهبر ۳۷ حزب کارگر نیوزیلند جوان‌ترین نخست‌وزیر این کشور از سال ۱۸۵۶ خواهد بود. قرار است او دولت ائتلافی چپ میانه را در این کشور تشکیل دهد. حزب کارگر در انتخابات ماه سپتامبر در مکان دوم قرار گرفت، در این انتخابات هیچ یک از احزاب نتوانستند اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند. حزب ملی‌گرای “نخست نیوزیلند” موافقت کرده که در دولت ائتلافی حضور داشته باشند. حزب سبزها حمایت خود را از این ائتلاف جدید اعلام کرده است.

ناامن‌ترین بزرگ‌شهرهای جهان برای زنان کدام اند؟

اسپوتنیک- سازمان خیریۀ توماس رویترز فهرستی از خطرناک‌ترین بزرگ‌شهرهای جهان برای زنان را منتشر کرده است.

قاهره پایتخت مصر در جایگاه اول این فهرست قرار دارد، جایگاه دوم به شهر کراچی پاکستان داده شده و کینشاسا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو، سومین بزرگ‌شهر در این فهرست است. دهلی نو پایتخت هندوستان و لیما، پایتخت پرو نیز جز پنج بزرگ‌شهر خطرناک جهان برای زنان استند. مسکو، پایتخت روسیه در جایگاه شانزدهم این فهرست قرار دارد، درست پیش از پاریس، لندن و توکیو که به عنوان امن‌ترین بزرگ‌شهرهای جهان برای زنان شناخته شده اند.

زنان در مدیرت کلیسا نقش بیشتری داشته باشند

حوزه- معاون رئیس شورای اساقفه استرالیا گفت: پایه های کلیسای استرالیا به خاطر رسوایی سوء استفاده‌های جنسی لرزیده و زمان آن فرارسیده است تا با اجرای روشی نو غیرروحانیون و به خصوص زنان مسئولیت بیشتری در کلیسا داشته باشند. به دنبال مذاکرات هفته گذشته مقامات کلیسای استرالیا با مقامات واتیکان، یک سراسقف برجسته اعلام کرد: استرالیا در حال روبرو شدن با بزرگ‌ترین بحران در تاریخ کلیسای این کشور است.”مارک کولریج “سر اسقف شهر بریزبِن و معاون رئیس شورای اساقفه استرالیا در مصاحبه ای با هفته نامه “د تابلت” افزود: پایه های کلیسای استرالیا به خاطر رسوایی سوء استفاده‌های جنسی روحانیونش لرزیده و زمان آن فرارسیده است تا با اجرای روشی نو، غیرروحانیون و به خصوص زنان مسئولیت بیشتری در کلیسا داشته باشند.

تب تند بن سلمان، در پروژه آزادی زنان

هفته نامه صدا- موج اصلاحات اجتماعی از بالا عربستان سعودی را مرکز توجهات بین المللی قرار داده است. به خصوصی که این تغییرات، از جنس حقوق زنان آن هم در جامعه ای باشد که قدرت نهاد وهابیت و تفاسیر سختگیرانه آن از عرصه اجتماعی، سرعت تحولات و دگرگونی را کم و بی رمق کرده است. در این فضا، اعطای حق رانندگی به زنان سعودی از سوی پادشاه عربستان سعودی را باید در رهگذر تغییرات هرم قدرت، روند اجتناب ناپذیر اصلاحات اقتصادی و گشایش های اجتماعی در این کشور درک کرد. لغو ممنوعیت رانندگی زنان سعودی که در سال های اخیر به یک مسئله مهم اجتماعی تبدیل شده است، در ادامه اعطای دیگر حقوق زنان از جمله حضور در ورزشگاه و مراسم عمومی، حق رای، حق عضویت در مجلس شورای مشورتی و حق نامزدی در انتخابات محلی صورت گرفته است. تغییراتی که نقش بسیار مهمی در موفقیت یا عدم موفقیت اصلاحات شتابان و از بالا در عربستان دارد.

این تغییرات که در چارچوب سند چشم انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی صورت می گیرد تا حد زیادی هسته سخت نهاد وهابیت را نشانه گرفته است و به تعبیر مضاوی الرشید، نویسنده و معارض سرشناس سعودی، عرصه اجتماعی وهابی شده را در مقابل سیاست سعودی قرار داده است.

سـکولاریسـم نسخه محمدبن سلمان برای نجات

کیهان- محمدرضا کلهر- عربستان که دهه‌ها با اصلاحات اجتماعی مخالفت و کوچکترین صداها در این مورد را خفه کرده است، به ناگاه به سمت سراشیبی اصلاحات رفته و افراط این کشور در انجام اصلاحات به ویژه در زمینه حقوق زنان باعث شده است بسیاری از کارشناسان با دیده شک و تردید به این اصلاحات نگاه کنند و برخی دیگر نیز این اصلاحات را تلاشی در جهت نجات آل‌سعود دانسته‌اند. اما ریشه این اصلاحات کجاست و چه اهدافی در ورای آن نهفته است؟ در مقاله حاضر، چند و چون این مسئله، مورد کنکاش قرار می‌گیرد.وهابیت حاکم بر عربستان باعث شده است تا این کشور با هرگونه نمادهای دنیای مدرن مخالفت کند. در واقع یکی از خطرات ناشی از تفکر خشک و منجمد وهابیت، جلوگیری از پیشرفت مسلمین در عرصه‌های مختلف زندگی است، زیرا این گروه متحجر هرگونه مظاهر زندگی جدید و مشارکت زنان در عرصه اجتماعی و لو برای تحصیل دانش، و خدمت به نیازمندان را، بدعت و خلاف شرع می‌داند. دلیل زنده و گویای این خطر، کارنامه طالبان است؛ نمایندگان این جریان فکری وقتی که در افغانستان به قدرت رسیده بودند، مدارس دخترانه را تعطیل و کار کردن زنان در خارج از خانه را ممنوع کرده بودند و علاوه بر آن، تلویزیون‌ها را شکستند و دوربین‌های عکاسی را چشم شیطان می‌دانسته و آنها را به زمین کوبیدند و زیر پا خرد کردند. این نوع نگاه وهابیت در عربستان به مقوله اصلاحات و مدرنیته، باعث شده بود که نزدیک به ۹ دهه این کشور با اصلاحات مخالفت کند. اما گویا برخی عوامل و دلایل باعث شده است تا «محمد بن سلمان» ولیعهد جوان، جاه‌طلب و ماجراجوی سعودی بدون توجه به مخالفت‌های احتمالی برخی علمای وهابی، دست به انجام یکسری اصلاحات اجتماعی بزند.

اختلاف فاحش مزد زن و مرد در انگلیس/زنان دو ماه مجانی کار می‌کنند!

مهر- انگلیس در تبعیض دستمزد زن و مرد دارای رتبه پنجم در اروپاست؛ این تبعیض و فاصله حتی از فاصله دستمزد زن و مرد در اسلواکی، پرتقال و سوئیس هم بالاتر است. به نقل از ایندیپندنت، طبق آمار یورواستات، فاصله بین دستمزد مرد و زن در انگلیس ۲۰ درصد است. این فاصله به این معناست که تا ۱۶ اکتبر مردان به اندازه دستمزد کامل یک سال زنان برای یک کار مشابه حقوق دریافت کرده‌اند.

آمار جدید درباره تفاوت زندگی مردان و زنان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا

رادیو زمانه- «یوروستات»، اداره آمار اتحادیه اروپا در تازه‌ترین آمار خود نشان می‌دهد که در ۲۸ کشور عضو این اتحادیه همچنان کار خانگی و آشپزی بیشتر توسط زنان انجام می‌شود و زنان همچنان دستمزد کمتری نسبت به مردان دریافت می‌کنند. «یوروستات» در بررسی جدید خود که چهارشنبه ۱۸ اکتبر / ۲۶ مهر آن را در لوکزامبورگ منتشر کرده گفته است که در سال گذشته میلادی ۷۹ درصد زنان در کشورهای اروپایی کار خانگی، رسیدگی به فرزندان و آشپزی روزانه را انجام داده‌اند در حالی که این میزان در میان مردان ۳۴ درصد بوده است.

نیوزویک: میزان خودکشی زنان کهنه سرباز آمریکایی دو برابر زنان عادی است
میزان خودکشی در میان زنانی که در ارتش آمریکا خدمت کرده‌اند دو برابر زنان بالغ غیرنظامی است. در گزارشی میزان خودکشی در میان زنان کهنه سرباز آمریکایی دو برابر زنان عادی است. بر اساس آمار جدید اداره امور «سربازان بازگشته از جنگ»، میزان خودکشی در میان زنانی که در ارتش آمریکا خدمت کرده اند دو برابر زنان بالغ غیرنظامی است.

سوئیس، پوشش زنان مسلمان را به رفراندوم می‌گذارد

دنیای اقتصاد- رای دهندگان در رفراندومی در سوئیس درباره ممنوعیت پوشش صورت زنان مسلمان از جمله پوشش برقع تصمیم خواهند گرفت. انتظار می‌رود این رفراندوم در سال آینده میلادی در سوئیس، کشوری که تنها کمتر از پنج درصد از جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند، برگزار شود. چندی قبل شورای ملی سوئیس (مجلس سفلی در مجلس فدرال سوئیس) با اکثریت نسبی از ممنوعیت پوشش برقع حمایت کرد.

خبرهای ورزشی

ممنوعیت ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی: نمودی از مشکلی بزرگ‌تر

بی‌بی‌سی- فرهاد گوهردانی -پژوهشگر توسعه ایرانزهرا تیزرو – پژوهشگر مطالعات زنان- چندی است که مسئله ورود زنان به ورزشگاهها به طور کلی و استادیوم های فوتبال به طور خاص در محافل سیاستگزاری، رسانه های گروهی، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مجدداً به بحث و بررسی گذاشته شده است. نحوه و نوع ورود زنان سوری به ورزشگاه آزادی در مسابقه تیم ملی فوتبال ایران و سوریه برای بسیاری شوک آور تلقی شد و بر شدت و حدت موضوع افزود و به آن اولویتی ویژه بخشید. بدیهی است که این مسئله خود زیر مجموعه ای از مسئله نقش و جایگاه زن در ایران معاصر است. مسئله زن معضل تاریخ معاصر ماست. مواجهه توام با تاخیر و دردناک با مدرنیته در بعد تمدنی و فرهنگی همه ارکان حیات اجتماعی از جمله تقسیم کار جنسی را به زیر سئوال برد و جایگاه ونقش زن در حیات اجتماعی را به یکی از مسئله های حاد تاریخی ما بدل کرد. مسئله حضور زنان در استادیوم های فوتبال یکی از مظاهر این بحران تاریخی است.

از کاندیدا شدن نعمتی به عنوان یکی از ۵ ورزشکار زن برتر جهان تا لقب دختران طلایی ایران

ایرنا – برای شرکت در نشستی با عنوان دیدار معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تعدادی از ورزشکان زن قهرمان مسابقات پاراالمپیک رفتم، هنگامی که بانوان ورزشکار آمدند، برقی در چشمانشان وجود داشت که امروز دیدار با معاون رئیس جمهوری را دارند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با قهرمانان پارالمپیک دیدار کرد

مهر- معصومه ابتکار در دیدار با تعدادی از بانوان قهرمان پارالمپیکی تاکید کرد که توسعه و مناسب سازی فضای شهری یک تکلیف است. به نقل از روابط عمومی فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان، معصومه ابتکار در دیدار با تعدادی از بانوان قهرمان پاراالمپیکی ابراز امیدواری کرد با کمک دولت مشکلات این ورزشکاران به ویژه از نظر مالی رفع شود تا همچنان قهرمانی و موفقیت این افراد را شاهد باشیم.

پوشش مورد تأیید فدراسیون جهانی برای زنان ما غیر قابل استفاده است

میزان- رئیس فدراسیون ژیمناستیک گفت: نمی‌دانم چه اتفاقی برای وکیل‌گیلانی رخ داد اما من کارم را انجام می‌دهم و تلاشم را می‌کنم تا برای ژیمناستیک ایران مفید واقع شوم. زهرا اینچه درگاهی در خصوص دیدارش با رئیس کنفدراسیون ژیمناستیک آسیا اظهار داشت: این دیدار به دعوت عبدالرحمان الشطری، رئیس کنفدراسیون ژیمناستیک آسیا صورت گرفت و کلیه هزینه‌های سفر ما به قطر نیز توسط این کنفدراسیون پرداخت شد. نکته‌ای که الشطری در این دیدار به آن اشاره کرد تغییرات مکرری بود که در طول سال‌های گذشته در فدراسیون ژیمناستیک ایران صورت گرفته بود. شطری اظهار امیدواری کرد که در مدیریت ژیمناستیک ایران ثبات ایجاد شود و ما هم این اطمینان را به او دادیم که دوران بی‌ثباتی در ژیمناستیک کشورمان به پایان رسیده است.

لیگ برتر والیبال زنان دود شد رفت هوا

تسنیم- «لیگ برتر والیبال بانوان دود شد رفت هوا…» این را مریم هاشمی می گوید، مربی با تجربه ای که در عین جوان بودن یکی از با سابقه ترین مربیان حاضر در این لیگ است. سال گذشته شور و هیجان خاصی بر لیگ برتر حاکم بود. هم رقابت بالای صدر جدول وجود داشت هم تیم ها پر از بازیکنانی شده بودند که سن شان گاهی به ۱۵ سال هم می رسید. لیگ جوان شده بود و پویا، سال گذشته برای دومین فصل پیاپی از رادیو ورزش پخش زنده داشتیم اما تمام آن پویایی و شور و هیجان ناگهان از بین رفت. چرا؟ چون آخرین اخبار رسیده حاکی از این است که لیگ به احتمال فراوان برگزار نمی شود. دلیلش هم این است که تیم های شرکت کننده فصل گذشته یکی پس از دیگری از حضور در لیگ برتر اعلام انصراف کرده اند. دانشگاه آزاد که فعلا خبری نیست اما حتی تیم بانک سرمایه هم به عنوان قهرمان فصل گذشته برنامه ای برای تیمداری جدی ندارد.

شرح درخشش بانوان ورزشکار

شرق- اشرف باقری: هر اتفاق مبارکی، دلایلی مبارک دارد. اتفاق مبارک این روزها در حوزه زنان، پیشرفت چشمگیر و کم‌مانند آنان در فعالیت‌های ورزشی است، به‌گونه‌ای که شاهدیم، خبر امتیازآوری و پیروزی فردی و گروهی آنان، درخششی تازه به صفحات ورزشی رسانه‌های ایران بخشیده است. این مهم، ‌نشان می‌دهد که زنان، رویکردی جدی و تازه به ورزش پیدا کرده‌اند و با جدیت و پشتکار مثال‌زدنی، در حوزه‌های گوناگون ورزشی، مشغول عرضه توانمندی فردی و گروهی خویش‌اند. بی‌تردید، نگاه فراجنسیتی و برابری‌خواه برخی مسئولان فدراسیون‌های ورزشی نیز در ایجاد این توفیق ملی بی‌تأثیر نبوده است. کتاب تاریخ ورزش زنان در ایران، حاصل تلاش هیلدا حسینی‌خواه، خبرنگار و مترجم و نخستین گزارشگر والیبال بانوان در رادیو ورزش، به‌تازگی منتشر شده است. در شرایطی که شنیده می‌شود برخی بانوان ورزشکار به‌دلیل ممنوع‌الخروج‌شدن از سوی همسرانشان، از شرکت در مسابقات خارجی و بین‌المللی بازمانده‌اند، انتشار این کتاب می‌تواند بازخوانی دیگری از ارزش زنان ورزشکار و توجه به حقوق اجتماعی آنها باشد. به این بهانه با هیلدا حسینی‌خواه درباره روند انتشار اولین کتاب تاریخ ورزش زنان ایران گفت‌وگو کرده‌ایم.

قضاوت داور زن در جام جهانی بعد از ١٦ سال

شرق- آخرین بازی‌های مرحله گروهی جام جهانی زیر ١٧ سال با یک اتفاق ویژه و البته بسیار مهم رقم خورد؛ این اتفاق در جریان دیدار تیم‌های ژاپن و کالدونیای جدید افتاد و برای اولین‌بار بعد از ١٦ سال یک زن، به‌عنوان داور وسط این مسابقه را سوت زد. استر استوبلی، معلم سوئیسی به‌عنوان یکی از داوران زن حاضر در این جام جهانی بالاخره فرصت پیدا کرد دیداری را سوت بزند؛ بازی‌ای که هم برای خودش جاودانه شد و هم برای کالدونیای جدید؛ چون این کشور برای اولین‌بار در طول تاریخ توانست یک امتیاز از رقابت‌های جام جهانی بگیرد.

کاش جوایز مردان و زنان یکسان باشد

قانون– خشن اما خوش‌قلب، قوی اما با دلی از جنس آینه، قهرمان جهان اما متواضع. دختري ایرانی كه تمام زندگی‌اش غرق در ورزش است. تمام روزهای سختی كه در شهر سمیرم به همراه خواهرانش زندگی پررنجی را سپری می‌كرد، حتی یك لحظه از آرزوهایش غافل نشد. تلاش كرد و با وجود همه كمبودهایی كه زندگی‌اش را احاطه كرده بود، سخت كوشید، تلاش كرد، ضربه خورد و دوباره بلند شد و هر بار آوازه‌ قهرمانی‌هایش پررنگ‌تر از قبل به گوش رسید. «الهه منصوریان» این روزها قهرمان جهان است و می‌توان او را یكی از دختران شماره یك ووشو در سراسر جهان نامید. الهه به همراه خواهران قهرمانش امروز چشم و چراغ ورزش بانوان ایران هستند، دخترانی كه لقب «خواهران‌افسانه‌ای» بی‌شك برازنده آن‌هاست.

با پدرم و در زمان چرای گوسفندان تمرین می‌کردم/عشایری را به خانه شهری ترجیح می‌دهم

تسنیم- سوسن رشیدی گفت: با پدرم که به چرای گوسفندان می‌رفتیم تمرین می‌کردم و پدرم تصور می‌کرد من دیوانه شده‌ام و مدام به من می‌خندید. سوسن رشیدی دختری از عشایر استان کرمانشاه است که با وجود سختی‌های فراوان و مخالفتها در رقابتهای کیک بوکسینگ زنان به مقام قهرمانی کشور رسیده است که با وی و در میان زندگی عشایری به گفت‌وگو نشسته‌‌ایم.

ملی‌پوش امید کاراته زنان: عباسعلی الگوی من است/ برای رسیدن به المپیک باید پله پله گام برداشت

ایسنا- شقایق واحدی، نماینده کاراته ایران در رقابت‌های جهانی اسپانیا گفت: برای رسیدن به المپیک باید پله پله گام برداشت.

ملی‌پوش امید کاراته بانوان درباره روند آماده سازی خود پیش از حضور در مسابقات جهانی ‌اسپانیا، بیان‌ کرد: چهار مرحله اردو را سپری کرده‌ایم که تمرینات تخصصی، فنی، بدنسازی و میدانی را پشت سر گذاشته‌ایم و مربیان و کادرفنی تمام تکنیک‌ها و نکات فنی را به ما گوشزد کرده‌اند و به مرز آمادگی رسیده‌ایم و بهتر نیز خواهیم شد تا با آمادگی کامل در مسابقات جهانی ‌اسپانیا حاضر شویم.

دوری کیمیا علیزاده از تکواندو تا بازی‌های آسیایی جاکارتا

ایسنا- نایب رئیس بانوان فدراسیون تکواندو گفت: کیمیا علیزاده تا بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جارکاتا نمی‌تواند در میادین مختلف شرکت کند. زهرا سروی درباره شرایط فعلی کیمیا علیزاده توضیح داد: او چند وقت پیش پای چپ خود را جراحی کرده بود و الان هم به دلیل مصدومیتی که داشت پای راست خود را جراحی کرد. در حال حاضر علیزاده دوران نقاهت بعد از مصدومیت را پشت سر می‌گذارد و امیدوارم هرچه زودتر به آمادگی و سلامتی کامل برسد. اما طبق برنامه‌ریزی‌هایی که داریم علیزاده تا بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ در هیچ تورنمنتی شرکت نمی‌کند و ان‌شاءالله در جاکارتا پا به مسابقات می‌گذارد

به اشتراک بگذارید