خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی – ۲۹مهر تا ۵ آبان ماه ۱۳۹۶

از شئ‌انگاری جنسی تا زن واقعی: سیر تحول زنان در عکس‌های آرشیوی
22 اکتبر 2017
مردها، زیر فشار رخت‌خواب
6 نوامبر 2017

خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی – ۲۹مهر تا ۵ آبان ماه ۱۳۹۶

روحانی خودش نمی‌خواست وزیر زن انتخاب کند

جهان نیوز- غوغاسالاری در اردوی رقابتی حسن روحانی سایه افکنده و مسئله حضور زنان در اجتماع نیز از جمله همین غوغاسالاری‌ها بود که توانست رأی فراوانی را برای روحانی به ارمغان بیاورد. «عبدالله ناصری» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«در بحث حضور زنان در مقام وزارت امروز هر توجیهی آقای روحانی بیاورد قابل قبول نیست. اگر رئیس دولت اصلاحات در دولت خود برای انتخاب وزیر زن معذوراتی داشت، امروز استدلال رئیس جمهور در مورد این محدودیت‌ها پذیرفته نیست، چون این مسأله می‌توانست با گفت‌وگو و تعامل حل بشود. مهم‌تر اینکه در دولت قبل آقای احمدی‌نژاد این تابو را شکسته بود. آقای روحانی حتی در دولت اول خود نیز می‌توانست فراتر از یک زن در کابینه خود قرار دهد. از این رو جامعه زنان که نقش موثری در سبد رأی آقای روحانی داشتند خیلی این استدلال را نمی‌پذیرند که خواستم اما نشد؛ یا حوزه مشارکت امور زنان رئیس جمهور که کارنامه موفقی هم داشته جابه‌جا شود.

آمار دختران فارغ‌التحصیل بیکار رو به افزایش است

تسنیم- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر تقویت کارآفرینی در جامعه گفت: آمار دختران فارغ‌التحصیل بیکار رو به افزایش است. معصومه ابتکار امروز در نشست نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد و کارآفرینان مازندران با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید همه شاخص‌ها در مازندران رو به بهبود بوده است اظهار داشت: کارهای جالبی در این مقطع در استان صورت گرفته که نشانگر تلاش‌های موثر دولت در مازندران با مدیریت استاندار بوده است.

معصومه ابتكار: لايحه بيمه زنان خانه‌دار در دست بررسي است

ايسنا| معصومه ابتكار، معاون رييس‌جمهور گفت: حمايت از زنان را در بحث‌هاي مختلف اجتماعي، حقوقي، اقتصادي و كارآفريني و… دنبال كرده و مي‌كنيم. در حقيقت حمايت از زنان در دولت دوازدهم بسيار جدي دنبال مي‌شود. ابتكار با بيان اينكه لايحه بيمه زنان خانه‌دار در كميسيون اجتماعي درحال بررسي است،

شماره ۱۲۳ را همه باید به خاطر داشته باشیم

مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اهمیت اورژانس اجتماعی در کشور گفت: شماره ۱۲۳ را همه باید به خاطر داشته باشیم.معاون رییس جمهور در یادداشتی در کانال اختصاصی خود نوشت:

تمرکز سازمان بهزیستی کشور در سال های اخیر برگسترش اورژانس اجتماعی، ارزشمند و موثر بوده است. شماره ۱۲۳ را همه باید به خاطر داشته باشند.وی در پست دیگری تاکید کرد: ترس در مقابل متجاوز شرایط را بدتر می کند و آموزش در این زمینه بسیار مهم است. شناساندن مراکز اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ می تواند اولین گام برای نجات قربانیان باشد.

اختصاص یک و نیم میلیارد دلار برای اشتغال روستایی را دنبال می کنیم

مهر- معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: چندین مسیر را برای اشتغال زنان دنبال می‌کنیم یک مسیر بحث ۱/۵ میلیارد دلاری است که برای اشتغال روستایی پیش بینی شده است. معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور پیش از ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: ما چندین مسیر را برای اشتغال زنان دنبال می‌کنیم یک مسیر بحث ۱/۵ میلیارد دلاری است که برای اشتغال روستایی پیش بینی شده است و در تلاشیم تا سهم زنان روستایی در این اعتبارات تامین شود.

ناگفته های معصومه ابتکار از ترک محیط زیست تا معاونت زنان

ایران آنلاین-شهرزاد همتی این اولین گفت‌وگوی تفصیلی با معصومه ابتکار پس از استقرار در معاونت امور زنان و خانواده است. در شرایطی که ابتکار هنوز مشغول رصد حوزه زنان است، سعی می‌کند از واژه‌ها به گونه‌ای استفاده کند که معاونت همیشه پرحاشیه زنان دچار چالش بیشتری نشود. ابتکار صریح و بی‌پرده می‌گوید محیط زیست برایش کم‌اهمیت‌تر از حوزه زنان نیست… شاید این حوزه آن‌قدر بااهمیت است که با ورود خبرنگار به دفترش و نقش گوزن‌های کوچک روی کیف او، اولین سخنش این باشد: ‌عجب! چه کیف دوستدار طبیعتی. استقبال از ابتکار در مسئولیت جدیدش در بدو ورود چندان گرم نبود، سایه سنگین شهین‌دخت مولاوردی در معاونت امور زنان و خانواده و همچنین فرض بر دوربودن ابتکار از این فضا باعث می‌شد همه تلاش‌ها برای منصرف‌کردن ابتکار از معاونت امور زنان و خانواده صورت بگیرد. با همه اینها ابتکار آمده است. صریح می‌گوید دنبال حاشیه نیست، می‌گوید اصلا قرار نیست فرمان مولاوردی را در این معاونت عوض کند. می‌گوید برابری‌خواه است، اما این را هم به شیوه خودش می‌گوید. ابتکار برای ادامه راهی که از دولت یازدهم آغاز شده بود، چهار سال زمان دارد. چهار سال برای اینکه زنان او را به عنوان یک معاون دغدغه‌مند بپذیرند، زمان کمی نیست. واکنش‌ او به بیشتر اتفاقات درباره زنان به سکوت گذشت، اما او می‌گوید حواسش هست و می‌خواهد این راه را دور از دغدغه به پایان برساند. این گفت‌وگو حاصل یکی، دو ساعت حضور در دفتر معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری است.

 

حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای برخی رشته ها به آخر راه رسیده/ فعلا درباره فوتبال، این امکان فراهم نیست

آفتاب- دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با تاکید بر اینکه هنوز بسیاری از اصول مرتبط با حقوق ملت استیفا نشده است، گفت: آموزش حقوق شهروندی نباید به صدور گواهی های آموزشی و ضمن خدمت محدود شود و جریان فراگیری و نهادینه سازی این حق ها در جامعه باید به رفتار و عمل تبدیل شود. شهیندخت مولاوردی به واکاوی ضمانت اجرایی، برخی مصادیق حقوق شهروندی و چالش ها و موانع تحقق منشور حقوق شهروندی اشاره دارد و مصادیقی مانند حضور زنان در ورزشگاه ها، حقوق کودکان به عنوان شهروندان کوچک، حقوق اقلیت ها به عنوان شهروندان ایرانی در این گفت و گو از منظر حقوق شهروندی مطرح شده و دستیار ویژه رئیس جمهوری به این موارد از نقطه نظر حقوق شهروندی پاسخ داده است.

زنان اصلاح‌طلب نتوانستند برای مذاکره با علما راه نفوذ پیدا کنند

افکار نیوز-اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و از فعالان اصلاح‌طلب گفته است: زنان در دوره اصلاحات باب گفت‌وگو با علما را باز نکردند؛ البته یک علتش این بود که شاید تصور می‌کردند پذیرشی از جانب مقابل وجود ندارد. من روحانی زاده‌ام و پدرم برای آنها شناخته شده بود؛ به همین دلیل برای گفت‌وگو رفتم اما پذیرش صورت نگرفت. شاید به نظر آنها مطالبه ما بیش از حد بود وی در ادامه و در پاسخ به سؤال روزنامه ایران مبنی بر اینکه ” ‌ ۱۲ سال از پایان دولت اصلاحات گذشته است؛ آیا این دیدارها تکرار شده؟” می‌گوید: «فکر می‌کنم قصور داشتیم؛ البته مجمع زنان اصلاح‌طلب ملاقات و مذاکره با علما را در برنامه خود دارند؛ اما باز هم نتوانستند راه نفوذی باز کنند. اواخر دوره خانم مولاوردی فضای مختصری ایجاد شد تا زنان بروند و صحبت کنند؛ اما میزان پذیرش بالا نبود. این در حالی بود که سهم تبلیغات و مذاکره آن طرف، بیشتر از سهم مذاکرات اصلاح‌طلبان بود.»

 

نرگس محمدی برنده جایزه ساخارف انجمن فیزیک آمریکا شد

کلمه- نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر و نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر به‌عنوان یکی از برندگان جایزه انجمن فیزیک آمریکا در سال ۲۰۱۷ اعلام شد. به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر، انجمن فیزیک آمریکا در بیانیه‌ای که به‌مناسبت اعلام اسامی برندگان صادر کرده، دلیل انتخاب نرگس محمدی را چنین توضیح داده‌ است: «رهبری او در فعالیت‌های مرتبط با صلح، عدالت و لغو مجازات اعدام و تلاش‌های بی قید و شرطش برای ترویج حقوق بشر و آزادی های مردم ایران است».

هنوز هم برای دادن مسئولیت به زنان با مقاومت هایی مواجه هستیم

مهر- استاندار قزوین گفت: با وجود قابلیتهای فراوان هنوز هم برای دادن مدیریت به بانوان با موانع و مقاومت هایی روبرو هستیم که تنها با نشان دادن توانمندی های زنان می توان این سد را شکست. عبدالمحمد زاهدی در نشست بانوان فعال فرهنگی و اجتماعی استان قزوین که چهارشنبه شب در استانداری برگزار شد اظهارداشت: از بانوان فرهیخته انتظار داشتم مطالبات عمومی همه بانوان را مطرح کنند نه فقط مسائل نخبگان و فرهیختگان و فعالان این عرصه را تا نگاهی کلان به مسائل داشته باشیم.

«ایران در نابرابری جنسیتی ۱۱۵ پله از امارات عقب‌تر است»

دویچه‌وله- در حالی که حسن روحانی در معرفی یک وزیر زن برای دولت دوازدهم ناکام ماند، تعداد زنان در دولت امارات به ۹ نفر می‌رسد. یک مدیر ارشد معاونت زنان ریاست جمهوری می‌گوید ایران در این حوزه از کشورهای منطقه خیلی عقب‌تر است. حسن روحانی هنگام دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادی خود برای دولت دوازدهم، در نشست علنی ۲۴ مرداد مجلس شورای اسلامی مدعی شد که برای انتخاب گزینه‌های مورد نظر “تحت فشار” نبوده و شایعاتی که در اینباره در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده نادرست هستند.

رئیس جمهور در همان نشست درباره عدم معرفی وزیر زن اعتراف کرد: «من خیلی دلم می‌خواست در دولت دوازدهم ۳ زن را برای پست وزارت معرفی کنم، افراد را هم در نظر گرفته بودم جایگاه‌های آنها هم تعیین شده بود، حالا به هر حال از تفصیل آن بگذریم، ولی نشد.»

پشت‌ پرده اصلاحات صورت‌ گرفته در عربستان‌ و امارات در امور بانوان

جهان نیوز- زهره الهیان با تاکید بر اینکه زنانی که به عنوان وزیر انتخاب می شوند قدرت تصمیم گیری زیادی ندارند عنوان کرد: کمک گرفتن زنان در عرصه قدرت با شرایط و نظام پادشاهی عربستان و امارات تنها یک استفاده ابزاری از زنان برای حفظ وجه و آبرو و ژست دموکراتیک در این کشورهاست. زهره الهیان، دبیر اسبق کمیته حقوق بشر در ایران در خصوص اقداماتی که اخیراً عربستان و امارات برای زنان انجام داده و یا انتخاب ۹ وزیر زن در امارات اظهار داشت: ماهیت ضد حقوق بشری نظام حاکم بر عربستان، در محافل بین المللی و جوامع حقوق بشری برای همه مشخص و آشکار شده است اما عربستان و کشورهای عربی تلاش می کنند با نوعی ظاهرسازی و اصلاحات ظاهری چهره مدافع حقوق بشر به ویژه حقوق زنان را برای خود بازسازی کند.

وی با بیان اینکه کشورهای عربی به دنبال یافتن جایگاهی در مجامع بین الملل هستند عنوان کرد: شرایط فعلی عربستان درمجامع بین الملل نوعی انزوا است که کشورهای منطقه و سایر کشورها نسبت به ماهیت تروریستی و اقدامات ضد حقوق بشری عربستان مطلع هستند و همین مساله منجر به منزوی شدن عربستان در عرصه بین الملل شده است.

فاطمه حسینی در کمیته زنان اجلاس بین المجالس در روسیه

خانه ملت- فاطمه حسینی، نماینده منتخب از سوی مجلس شورای اسلامی برای شرکت در یکصد و سی و هفتمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی در سن پترزبورگ، طی سخنانی در کمیته زنان این اجلاس گفت که در مجلس ایران مشغول بررسی طرحی برای افزایش حضور زنان در مجلس هستیم.

افزایش ٢ برابری نرخ مشارکت زنان نسبت به قبل از ریاست‌جمهوری روحانی

ایلنا| مدیرکل امور بین الملل معاونت زنان ریاست جمهوری با اشاره به حدود دو برابر شدن نرخ مشارکت زنان در ایران نسبت به قبل از ریاست جمهوری آقای روحانی، گفت: «هنوز در مقایسه با کشورهای اطراف با آرمان‌هایمان فاصله داریم.» «لیلا فلاحتی» در رابطه با انتخاب کابینه جدید امارات که ۹ نفر آن (حدود یک سوم) را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: «به تازگی عربستان و امارات در حوزه زنان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، این کشورها گذشته از برخورد سیاسی، اشتراکات دیگری نیز با ما دارند و باید این مساله بررسی شود که چرا این کشورها در بحث زنان ارتقا پیدا کرده‌اند.» او ادامه داد: «کشورهای منطقه برای ارتقای آموزش و بهداشت زنان وارد عمل شدند، در عربستان، امارات و به ویژه در قطر و ترکیه تجربه‌های زیادی در خصوص سرمایه‌گذاری در رابطه با آموزش زنان کسب شده است و این حوزه از حوزه آموزش پایه به آموزش عالی رسیده‌است.»

تبعیض‌های تاریخی علیه زنان را جبران کنیم

ایران آنلاین- یک عضو شورای شهر مشهد گفت: بهای بیشتر دادن به زنان، یکی از مسائل مورد توجه شورای شهر است تا بتوان میزانی از تبعیض‌های تاریخی علیه زنان را کاهش داد. شهناز رمارم اظهار کرد: آنچه که باید بدان توجه کرد، این است که زن جامعه‌ساز و ستون اصلی خانواده است، درنتیجه اگر ستون خانواده ترک بردارد و سلامتش به خطر بیفتد، دیگر اعضای خانواده هم شرایط مناسبی نخواهند داشت. این امر تبعات روانی زیادی به بار می‌آورد. در همین راستا هرچه هم در زمینه‌ حمایت زنان، توجه به سلامت آنان و همچنین توجه به سلامت خانواده سرمایه‌گذاری کنیم، باز هم ناکافی است.وی افزود: برنامه‌های شورای شهر در زمینه‌ سلامت بانوان، برنامه‌هایی هستند که همه‌ شهروندان مشهدی از آن بهره‌مند می‌شوند، اما نکته‌ مهم این است که این برنامه‌ها با رویکرد حمایت از دو قشر آسیب‌پذیرتر، یعنی کودکان و زنان، طرح‌ریزی شده‌اند.

پله از امارات عقب‌تر است»

دویچه وله- در حالی که حسن روحانی در معرفی یک وزیر زن برای دولت دوازدهم ناکام ماند، تعداد زنان در دولت امارات به ۹ نفر می‌رسد. یک مدیر ارشد معاونت زنان ریاست جمهوری می‌گوید ایران در این حوزه از کشورهای منطقه خیلی عقب‌تر است…/

حسن روحانی هنگام دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادی خود برای دولت دوازدهم، در نشست علنی ۲۴ مرداد مجلس شورای اسلامی مدعی شد که برای انتخاب گزینه‌های مورد نظر “تحت فشار” نبوده و شایعاتی که در اینباره در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده نادرست هستند.رئیس جمهور در همان نشست درباره عدم معرفی وزیر زن اعتراف کرد: «من خیلی دلم می‌خواست در دولت دوازدهم ۳ زن را برای پست وزارت معرفی کنم، افراد را هم در نظر گرفته بودم جایگاه‌های آنها هم تعیین شده بود، حالا به هر حال از تفصیل آن بگذریم، ولی نشد.» این در حالی است که شیخ محمد بن راشد، نخست وزیر امارات متحده عربی، سه روز پیش ۳۱ عضو کابینه‌ی جدید خود را معرفی کرد که شامل ۹ زن می‌شود. در دولت قبلی امارات ۸ زن عضو کابینه بودند.

انتخاب ۹ وزیر زن در امارات پیامدی بر وضعیت زنان در ایران خواهد داشت ؟

بی‌بی‌سی- آزاده دواچی فعال حقوق زنان- در چند روز گذشته انتخاب ۹ زن در کابینه جدید امارات متحده عربی موجی از واکنش های مختلف در میان فعالان حقوق زنان، خبرگزاری های ایرانی و کاربران مختلف شبکه های مجازی را در برداشته است که غالبا نیز همراه با طعنه و در مقام مقایسه است.

شیخ محمد بن راشد نخست وزیر و حاکم دبی با اعلام کابینه جدید، در توییتر خود نوشت که در حمایت از تغییر و به روز سازی با هدف برآورده ساختن چشم اندازهای بلندمدت کابینه جدید اعلام می شود. این تغییر چندی پس از آن بود که پادشاه عربستان سعودی هم با اعطای حق رانندگی به زنان نیز، موج متفاوتی از تغییر را در وضعیت زنان در این کشور ایجاد کرد. اما در عین حال همه این تغییرات در میان شک و شبهه بسیاری باقی مانده است که با در دست داشتن قدرت در دست شیوخ مرد در کشور های عربی حضور زنان در این مناسب تا چه اندازه می تواند بر وضعیت زنان در این کشور ها تاثیر مثبت داشته باشد.

 

روایتی از برخورد قاضی مقیسه با صدیقه وسمقی

ایران وایر- در پی بازداشت و انتقال صدیقه وسمقی به زندان اوین، محمود علیزاده طباطبایی وکیل وی در مصاحبه‌ای گفته است: «دادگاه بدون حضور نماینده دادستان و قاضی دوم تشکیل شد. وثیقه به شدت سنگین و نامتناسب بود. ضمن اینکه وثیقه زمانی صادر می‌شود که بیم فرار متهم برود. وقتی خانم دکتر خودش تصمیم گرفته و از اروپا برگشته که دیگر بیم فرار وجود ندارد.» وی همچنین امیدوار است با تامین وثیقه یک میلیاردی، هرچه زودتر خانم وسمقی از زندان آزاد شود و در دادگاه تجدیدنظر، پرونده این استاد دانشگاه به شکل عادلانه و منصفانه بررسی شود. «صدیقه وسمقی»، شاعر، اسلام پژوه، استاد دانشگاه و سخنگوی اولین دوره شورای شهر تهران که پیشتر به هنگام بازگشت به ایران، به طور موقت بازداشت شده بود، روز یکشنبه پس از مراجعه به دادگاه انقلاب بازداشت و به زندان «اوین» منتقل شد.

مخالفت مجلس با ارجاع تخلفات قانون تسهیل ازدواج جوانان به قوه قضاییه

تسنیم- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارجاع تخلفات قانون تسهیل ازدواج جوانان به قوه قضاییه مخالفت کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، ۳ آبان) پارلمان از مجموع ۲۰۸ نماینده حاضر با ۱۳۱ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع با ارجاع گزارش کمیسیون فرهنگی درباره اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان به این کمیسیون موافقت کردند.

نبايد مانع ازدواج دختران ۱۷ ساله شد

قانون- مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده گفت: تعداد دخترانی که در سن پایین ازدواج می کنند، بین دو الی سه نفر هستند و در کل کشور حدود ۴۳ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند.

مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده با استناد به آمارهای موجود گفت: تعداد دخترانی که در شهرستانهای مختلف و در سن پایین ازدواج می کنند، بین دو الی سه نفر هستند و در کل کشور حدود ۴۳ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند. دکتر فرشته روح افزا مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده با اشاره به طرح افزایش سن ازدواج در فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: علت اینکه چرا این فراکسیون به دنبال تصویب چنین طرحی است، مشخص نیست زیرا در حال حاضر ۱۳ میلیون جوان در سن ازدواج داریم که موفق به ازدواج نشده اند.

دخترکانی که با ازدواج اجباری به دنیای فاجعه قدم می گذارند

ایران آنلاین- بر اساس یک گزارش تکان دهنده در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۵ بر اساس آمار ثبت احوال، ۱۸۱ هزار و ۱۳۵ دختر زیر ۱۹ سال ازدواج کرده‌اند که حدود ۳۴ درصد ازدواج‌های این مدت را شامل می‌شود.آمار اعلام‌شده از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، می‌گوید خراسان رضوی، رتبه اول در ازدواج کودکان را دارد؛ کودکانی که بازی‌های کودکانه‌شان یک‌باره جدی می‌شود و رنگِ زندگی مشترک پیدا می‌کند؛ دخترانی که عروسکشان، تبدیل به فرزندی واقعی می‌شود.

چندی پیش آمار تکان‌دهنده‌ای از ازدواج کودکان در خراسان رضوی منتشر شد؛ بر این اساس خراسان رضوی با ثبت ۶۷۵۹ مورد ازدواج کودکان در رتبه اول کشور قرار گرفت. موضوع ازدواج کودکان از چند منظر قابل بررسی است: تبعات روانی این ازدواج، تاثیر آن بر جامعه، خلأهای قانونی و آموزشی که کودکان هیچ‌گاه برای آشنایی با مسائل جنسی به صورت کامل نمی‌بینند و گاهی نیز ممکن است، به صورت بارداریهای ناخواسته نمود پیدا کند. برای گزارش‌های مختلف وقتی به روستاها می‌روم گاه با مادران کوچکی مواجه می‌شوم که فرزند خود را در آغوش کشیده‌اند. در مطب پزشکان متخصص زنان و زایمان و ماماها با کودکانی روبه‌رو می‌شوم که در ماه‌های حاملگی، انتظار آمدن فرزندشان را به دنیا می‌کشند. در چشمان برخی از آن‌ها حس نامأنوسی دیده می‌شود؛ گو این که هنوز حضور موجودی دیگر در بطن آن‌ها برایشان تعریف‌شده نیست.

 

خروج لایحه تامین امنیت زنان از پیچ قوه قضاییه تا ۲ماه آینده

مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از خروج لایحه تامین امنیت زنان از پیچ قوه قضاییه تا ۲ماه آینده خبر داد.

معصومه ابتکار گفت: تعریف بحث خشونت، بازدارندگی در مقابل خشونت در مورد زنان و کودکان و چگونگی مواجهه با این آسیب ها از نظر قضایی و رویه ها و شیوه ها از جمله موارد لحاظ شده در این لایحه هستند.

وی افزود: لایحه تامین امنیت زنان تا ۲ ماه آینده از پیچ قوه قضاییه خارج می شود.

 

گزارش اجرایی قانون تسهیل ازدواج به کمیسیون فرهنگی ارجاع شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارجاع گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان به این کمیسیون موافقت کردند. در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان از سوی احد آزادی‌خواه سخنگوی این کمیسیون قرائت شد. علی لاریجانی رئیس مجلس با اشاره به اینکه در این گزارش اجرای ماده ۲۳۶ آئین نامه مورد توجه قرار گرفته گفت: درخواست رسیدگی به اجرای قانون تسهیل ازدواج براساس ماده ۲۳۶ آئین نامه به خوبی در این گزارش نگراش نشده است و این گزارش چنین درخواستی را نشان نمی‌دهد، لذا برای اصلاح نگارش آن را به کمیسیون فرهنگی ارجاع می‌دهیم.

 

اگر قربانی آزار و تعرض جنسی شدید، چگونه پیگیری حقوقی کنید؟

خبرآنلاین- بهشید ارفع نیا وکیل دادگستری می‌گوید: تجاوز به عنف با قوانین حاکم در ایران غیرقابل اثبات است، چون معمولا تجاوز در حضور شاهد آن هم ۴ تا مرد عادل نیست، مگر اینکه متجاوز اقرار کرده باشد، که آن هم غیرممکن است، زیرا فرد متجاوز معمولا منکر می‌شود. طی سال‌های اخیر همزمان با افزایش میزان آزار و تعرض جنسی در جامعه ایران، حساسیت‌های افکار عمومی نیز به سمت پیگیری این موضوع رفته است. گرچه آمارهایی درباره چگونگی پیگیری آزار و تعرض جنسی و پرونده‌های قضایی آن به بیرون درز نمی‌کند، اما به نظر می‌رسد در مقایسه با گذشته تعداد پیگیری‌ها از این موضوع بیشتر شده است.

فقه چه شرایطی را برای صحت طلاق بیان کرده است؟

آرمان زنان- دومین نکته مهم در صحت طلاق آن است که زمانی انجام گیرد که زن از خون حیض و نفاس پاک باشد و در طول مدت پاکی نیز با همسر خود نزدیکی نداشته باشد. گاه شرایط زندگی زوجین به گونه‌ای پیش می‌رود که دو طرف ناگزیر از انتخاب راهی مشروع اما مبغوض مانند طلاق هستند. در این شرایط نیز اسلام برای انجام درست و شرعی طلاق، قوانینی را بیان کرده است که صحت اجرای طلاق و جاری شدن آثار آن، منوط به انجام آن‌ها است. حضور دو شاهد عادل، بالغ مرد و قصد و رضایت بر طلاق از شروط کلی طلاق است؛ اما برخی از موارد، دوجانبه یا مربوط به زنان است که به تفصیل به آن‌ها می‌پردازیم.

صد زن

 

آزار جنسی

همسر جرج کلونی هم قربانی آزار جنسی شده است

خبرآنلاین- جرج کلونی در صحبت‌هایی علیه رفتار هاروی واینستین تهیه‌کننده رسوای هالیوود درباره گستردگی پدیده آزار جنسی در بخش‌های دیگر جامعه از جمله رشته کاری همسرش صحبت کرد.جرج کلونی اعلام کرد که موضوع آزار جنسی در جامعه گسترده‌ است و حتی امل کلونی همسرش که یک وکیل است نیز در محل کار با این پدیده روبه‌رو شده است. او که در جو ایجاد شده پس از افشای رسوایی‌هایی هاروی واینستین سخن می‌گفت باور دارد که پدیده آزار جنسی در تار و پود صنعت سرگرمی آمیخته شده است. او در محکومیت این پدیده گفت: «این رویه نادرست باید پایان یابد. البته تنها نباید به این بخش توجه کرد، این پدیده همه جا هست.»

جورج بوش پدر در پاسخ به اتهام آزار جنسی بازیگر زن عذرخواهی کرد

یورونیوز- جورج اچ دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق ایالات متحده پس از اینکه از سوی یک بازیگر زن به آزار جنسی متهم شد، از وی عذرخواهی کرد. هدر لیند در یک پست اینساتگرامی که بعدا آنرا پاک کرد نوشته بود:«سالها پیش زمانی که در تلویزیون برنامه ای تاریخی داشتم فرصتی برای ملاقات با جورج دبلیو بوش دست داد. او هنگام گرفتن عکس مرا مورد آزار جنسی قرار داد. او با من دست نداد و از روی ویلچر به پشت من دست زد آنهم وقتی همسرش باربارا بوش کنارش ایستاده بود. او یک حرف زشت هم به من زد.»

نمایندگان پارلمان اروپا خواستار تحقیق در مورد رسوایی آزار جنسی در این پارلمان شدند

ایرنا – در پی انتشار گزارشهایی از آزار جنسی زنان در پارلمان اروپا ، پنج تن از اعضای این پارلمان با صدور بیانیه ای خواستار تحقیقات خارجی و تشکیل کمیته ویژه ای در این خصوص شدند. ماجرا از آنجا آغاز شد که روز یکشنبه روزنامه ‘ساندی تایمز’ انگلیس در گزارشی از موارد متعدد آزار جنسی کارکنان زن در پارلمان اروپا توسط تعدادی از نمایندگان این پارلمان پرده برداشت و پارلمان اروپا را ‘کانون آزار جنسی’ توصیف کرد. این گزارش در شمار دیگری از رسانه ها نیز بازتاب یافت. نشریه ‘پولیتیکو اروپا’ هم گزارش داد که شهادت ۸۷ زن و ۶ مرد را در این خصوص جمع آوری کرده و یک درگاه اینترنتی ویژه برای جمع آوری شهادتهای بیشتر راه اندازی کرده است.

هشتگ MeToo و تلاش برای تابوشکنی

مهرخانه- لوئیز اونیل، نویسنده ایرلندی معتقد است این هشتگ و امثال آن زنان را تحت فشار روانی قرار می‌دهند تا بدترین تجربه حسی خود را در میان بگذارند «تا دنیا را متقاعد کنند که بشریت ما نیز محترم است»، اما قربانیان نباید هیچ وظیفه‌ای برای در میان گذاردن تجربه تلخ خود داشته باشند. لورا پالومبو، مشاور آزار جنسی نیز بر آن است که این هشتگ، ترومای شخصی یک فرد را «به موضوع ملی و سوژه صحبت‌های دیگران بدل می‌کنند». یک هنرپیشه آمریکایی به نام الیسا میلانو در ۱۵ اکتبر با راه‌اندازی هشتگ من هم (#metoo) از زنان خواست اگر قربانی تجاوز و آزار جنسی بوده‌اند، از ابراز آن خودداری نکنند. اشاره او به رفتار جنسی تجاوزآمیز هاروی واینستین، تهیه‌کننده شهیر هالیوودی باعث شد تا بیش از ۵۰ زن دیگر از جمله آنجلینا جولی نیز اعلام کنند مورد آزار جنسی این مرد قرار گرفته‌اند. کارهای واینستین ۳۴۱ بار نامزد و ۸۱ بار برنده اسکار بوده‌اند.

این هشتگ عنوان جدیدی نیست و میلانو با کمی تأخیر اعلام کرد که منظورش احیاء هشتگ قدیمی با همین نام بوده است که پیش‌تر ترانه بِرک برای اعاده حقوق زنان رنگین‌پوست راه‌اندازی کرده بود. این هشتگ در روز اول ۲۰۰ هزار و در روز دوم نیم میلیون توئیت شد و ظرف ۲۴ ساعت ابتدایی ۱۲ میلیون پست در فیسبوک به آن اختصاص یافت.

 

افزایش ۶۶درصدی خودکشی در میان زنان ایرانی +جدول

فردا- طی ۵ سال اخیر؛ هشتاد و سه درصد از اقدام به خودکشی‌ها در میان زنان در سنین زیر ۳۴ سال رخ داده است! جدول زیر از سالنامه آماری که بر اساس پرونده های نیروی انتظامی در ۱۵ سال اخیر است طراحی شده. که بر طبق آن هشتاد و سه درصد از اقدام به خودکشی‌ها در میان زنان در سنین زیر ۳۴ سال رخ می‌دهد!

تشریح عوامل تنها زیستی زنان و مردان / ۶۶ درصد خانوارهای «تک نفره» زن سرپرست هستند

ایسنا- یک جامعه شناس گفت: تعداد کل خانوارهای ایرانی در سال ۹۵ حدود ۲۴ میلیون نفر بوده که درصد خانوارهای زن سرپرست در سال ۸۵ ، ۳٫۳ درصد افزایش داشته است. شهلا کاظمی‌پور با اشاره به اینکه تاخیر در ازدواج مربوط به همه گروه‌های جامعه نیست و نمی‌توان آن را یک معضل اجتماعی دانست، گفت: این واقعه جمعیت شناسی بیشتر گریبان گیر اقشار تحصیلکرده است که در عین داشتن شغل، به دنبال درآمد بالاتر هستند. این افراد به دنبال این هستند تا با ازدواج در سنین بالاتر انتخاب اصلح داشته باشند و اندیشیده‌تر عمل کنند.

رشد ۲۳ درصدی شوهرآزاری در مازندران

ایرنا- مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: با رشد ۲۳ درصدی شوهرآزاری در این استان نسبت به سال گذشته مواجهیم. دکتر سعید آرام روز دوشنبه دربازدید معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور از اورژانس اجتماعی ساری اظهار داشت: سال گذشته ۲۴ مورد پرونده شوهر ازاری داشتیم که امسال تاکنون به ۲۹ مورد رسیده است. وی با اشاره به اینکه ۱۸ مرکز اورژانس اجتماعی در مازندران فعال هستند که فعالیت آنها شبانه روزی است افزود: در تمام شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت مازندران اورژانس اجتماعی فعالند که طی سال گذشته ۲۰ هزارتماس با این اورژانس ۱۲۳ انجام شد.

اینجا شهرک زنان بیوه در مشهد است

ایران آنلاین دو کوچه با خانه‌هایی یک‌طبقه و یک‌شکل و با درهای کوچک یک‌لنگه‌ای از شهرک بیوه‌زنان باقی مانده اما مردم محله کوی طلاب قدیم و بلوار طبرسی امروز مشهد، هنوز این چند کوچه و محله کوچک خاص را به همان نام قدیم «شهرک بیوه‌زنان» می‌شناسند. خانه‌هایی ساده و کوچک برای زنانی که همسرانشان به هر شکلی فوت شده‌‌اند و آنها نیز که با چند فرزند سقفی نداشته‌اند، نوبت به نوبت از این خانه‌ها سهم گرفته و ساکن آنها شده‌اند. شهرک بیوه‌زنان نیم قرن است که تعداد زیادی از زنان مشهدی و مهاجری که راهشان به مشهد افتاده و آنجا گرفتار و ماندگار شده‌‌اند را در خود جا داده است.

اکتبر، ماه آگاهی‌بخشی درباره خشونت خانگی

خانه امن- خشونت خانگی مساله‌ای نیست که به زمان و مکان خاصی محدود شود. بخش بزرگی از زنان، کودکان، سالمندان و حتی مردان در طول زندگی خود خشونت خانگی را از نزدیک تجربه می‌کنند. خانه امن در دوره‌های مختلف فعالیت خود، تلاش کرده تا خشونت خانگی را از زاویه‌های گوناگونی چون حقوقی، اجتماعی و روانشناسی بررسی کند. ما همچنین تلاش کرده‌ایم با برقراری یک خط تلفن ثابت، امکان مشاوره حقوقی قربانیان خشونت خانگی با وکلای داوطلب را فراهم کنیم.

کارگاه پنجم خانه امن: به‌کارگیری قوانین ایران در پرونده‌های خشونت خانگی

خانه امن- این برنامه مجموعه‌ای از کارگاه‌های آموزشی (آنلاین) است که ابعاد گوناگون قوانین موجود در خشونت خانگی را بررسی می‌کند. شما می‌توانید در یک یا همه جلسه‌ها شرکت کنید. این برنامه زیر نظر میشل پترسون برگزار می‌شود. سخنرانان مهمان این برنامه خانم آوا مجد، وکیل دادگستری و پژوهشگر حقوق، و آقای امید میلانی، مدرس و عضو مرکز آموزش و پژوهش حقوق بشر در دانشگاه اُتاوای کانادا، هستند. این برنامه به زبان فارسی است.

دختران نوجوان خشمگینند

آرمان- زنگ خطر به صدا در آمده است و این صدا را زمانی که خبر از کاهش سن اعتیاد، بزهکاری و… می‌رسید، باید می‌شنیدیم. با وجود این، به نظر می‌رسد در زمان مناسب کتمان آسیب‌ها باعث شد آنها افزایش پیدا کنند و اکنون دیگر روزی نیست که خبری شوکه‌کننده درباره بروز یک آسیب اجتماعی در میان کودکان و نوجوانان نشنویم؛ کودکان و نوجوانان اکنون قربانی آسیب‌هایی شده‌اند که هیچ‌تناسبی با سن و سال‌شان ندارد…در شرایطی که اخبار متعددی درباره خودکشی دختران نوجوان اصفهانی و ارتباط آن با چالش «نهنگ آبی» منتشر می‌شود، مسئولان آموزش و پرورش نسبت به رقم قابل توجه آسیب‌های اجتماعی در میان دانش‌آموزان پسر و خشم بالای دختران دانش‌آموز هشدار می‌دهند. آسیب‌های اجتماعی سویه بد زندگی مدرن است و زمانی که این آسیب‌ها از حدی بگذرد و در میان اقشاری مانند دانش‌آموزان که سن پایینی دارند رواج پیدا کند باید عنوان کرد که زنگ خطر به صدا در آمده است. زنگ خطر به صدا در آمده است و این صدا را زمانی که خبر از کاهش سن اعتیاد، بزهکاری و… می‌رسید، باید می‌شنیدیم.

افرادی که بیش از جراح زیبایی به روانشناس احتیاج دارند!

ایرنا- اپیدمی جراحی‌های زیبایی غیرضروری چنان برخی زنان و مردان ایرانی را گرفتار ساخته است که این روزها درکوچه و خیابان دائما با چهره‌هایی شبیه به هم، به مانند محصولات کپی شده یک واحد مونتاژ با شکل و شمایلی چون بینی‌های قلمی و سربالا، گونه‌های برجسته، ابروها و چشم‌های کشیده و صورت‌های بی‌روح مواجه می‌شویم. سن، جنس، جایگاه اجتماعی و شغل مطرح نیست؛ از پسر جوانِ فروشنده در یک مانتوفروشی تا بانویی دندانپزشک، صورت خود را به تیغ زیبایی جراحان سپرده‌اند تا به گمان خود زیباتر شوند. وضعیت جراحی‌های زیبایی در حال حاضر از تغییر ساده‌بینی عبور کرده و به جراحی‌های عجیب و غریب رسیده است. زاویه‌دار کردن صورت، چال گونه و لب، لیفت چانه و بینی با نخ، مزوتراپی (مجموعه‌ای جراحی با هدف کشیدن پوست)، لیپوماتیک (خارج کردن چربی‌های بدن)، کوتاه کردن فاصله پشت لب و بینی، کوچک کردن گوش‌ها، پیکرتراشی، یک‌دست سازی دندان‌ها، سوراخ کردن لب و لثه، بالا کشیدن ابرو و پلک، کاشت ابرو و ده‌ها نوع دیگر از جراحی‌های غیرضروری که تنها به دلیل الگوبرداری و پیروی از برخی ناهنجاری‌ها و خرده فرهنگ‌های نوظهور روی می‌دهد.

این بانوان وطن‌خواه

شهروند- مژگان جعفری- روزنامه‌نگار| جهانگردی به نام دکتر ویلز با اشاره به مردان ایرانی و رواج اندیشه تقدس ازدواج در میان آنان چنین می‌نگارد «مردان ایرانی، به زندگی تمیز، زن کم‌حرف و فرزندان زیاد علاقه‌مندند و تنها یک چیز از همسران خود توقع دارند؛ احترام، احترام و احترام …». تصویری که از زنان ایرانی و چگونگی تعامل و حضور اجتماعی‌شان به‌ویژه در ارتباط با مردان، در سفرنامه‌های جهانگردان ارایه می‌شود، در بسیاری موارد تنها مقایسه‌ای با شکل زندگی خود غربی‌هاست. آنها بیشتر، نماد تفاوت‌های زنانه و مردانه را در وضع پوشش و حجاب ایرانیان مورد توجه قرار می‌دهند و حذف آن و تلاش برای کنار زدن آن را نشانه برابری حقوق و امتیازهای زنان و مردان در ایران تصور می‌کنند، درحالی‌که به نظر می‌رسد برای خود زنان ایرانی این مشکل اصلی نبوده است. دقیق‌تر که بنگریم، بیش از تقابل و دوگانگی‌ها میان دو جنس، در نوشتار این سفرنامه‌نویسان نوعی هماهنگی و حمایت زن و مرد ایرانی از یکدیگر، چه در خانه و زندگی روزمره، چه در هنگامه‌های شدت و جنگ و بلا یا حرکت به سوی جامعه جدید تحول‌خواه تداعی می‌شود.

گزارشی درباره حضور مخفیانه زنان در یک مکان ممنوعه در تاریخ ایران

آفتاب- علاقه فراوان زنان به قلیان در دوره قاجار موجب می‌شد عکس‌هایی بسیار از همنشینی آنان با این پدیده محبوب در تاریخ ایران ثبت شود. مادام کارلاسرنا، جهانگرد پرآوازه ایتالیایی که در روزگار قاجار به ایران سفر کرده است، در سفرنامه خود «آدم‌ها و آیین‌ها در ایران» هنگام توصیف وضع زنان طبقه ثروتمند جامعه ایرانی به یک پدیده جالب در زندگی آنها اشاره می‌کند «خانم‌های طبقه اعیان خیلی کم پیاده بیرون می‌آیند، مگر در اوقاتی که بخواهند برای مچ‌گیری از همسرانشان و یا دلربائی از آنان از خانه خارج شوند. بطوریکه همه می‌دانیم چنین مسائلی، گاهی پیش می‌آید همچنانکه در همه‌جا ازجمله در اروپا هم پیش می‌آید. بعضی از این نوع خانم‌ها در نشان دادن سر و صورت بی‌حجاب خود بسیار گستاخ هستند ولی در اینگونه موارد، برای آن‌که بتوانند دزدکی وارد چایخانه، رستوران و یا مسجد بشوند، با پوشیدن لباس مردانه خود را به شکل مردان درمی‌آورند و در اینگونه مکان‌های عمومی قرارهای مختلف می‌گذارند».

رواج خشونت پنهان و نوین علیه زنان در جامعه

قدس آنلاین- مریم احمدی شیروان- هنوز تا از بین بردن خشونت خانگی علیه زنان راه زیادی باقی است. بر اساس آمار جهانی، ۹۰ درصد قربانیانِ خشونت خانگی زنان هستند و در هر ۱۸ ثانیه یک زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می‌گیرد.

خشونتی که پژوهشگران آن را در هشت گروه خشونت‌های زبانی، روانی، فیزیکی، حقوقی، جنسی، اقتصادی، فکری و آموزشی و مخاطرات تقسیم‌بندی کرده‌اند. رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی کشور در توضیح ابعاد مختلف این خشونت‌ها به خبرنگار ما می‌گوید: علاوه بر خشونت‌هایی که بارها و بارها عنوان شده، خشونتی دیگر نیز نسبت به زنان وجود دارد که ناشی از نگرش جامعه به آنان است. این نگرش‌ها بی‌توجهی به زنان، دیده نشدن آن‌ها توسط مردم در حوزه‌های مختلف یا نگاهی که حاکی از تحقیر و ناتوان تلقی کردن را در بر می‌گیرد. خشونتی که به آن می‌توانیم خشونت نوین بگوییم.

 

آموزش

ترویج سبک زندگی غربی در پوشش سایت مادران

در یکی از پر بازدیدترین سایت های داخلی، با سوء استفاده از فضای ارائه شده به زنان و مادران جوان، علاوه بر ترویج سبک زندگی غربی، انواع توهین ها به مقدسات و مسئولان نظام قابل مشاهده است.

رجانیوز- داستان این روزهای برخی سایت ها و پایگاه های اطلاع رسانی که با ظاهری خوش خط و خال، هم فعالیت سیاسی دارند و هم سبک زندگی غربی را در بین خانواده ها، به ویژه زنان ترویج می کنند. شهر فرنگی که در آن همه چیز می توان یافت؛ از اظهار نظرهای سیاسی و حمله به نظام و انقلاب که بدون هیچگونه محدودیت هایی توسط مدیران سایت همچنان در فضای سایت حضور دارند تا پیشنهادها و راهکارهای کاملا غربی و به دور از اخلاق در روابط زن و مرد که بنیان خانواده ها را به عنوان کانون اصلی و تاثیر گذار یک جامعه هدف قرار داده است.

کافی است نام نی نی سایت را از زنانی که قصد بارداری دارند، کودکشان به زودی به دنیا می آید یا در خانه فرزند کوچکی دارند بپرسید. بی شک کمتر کسی از این دست افراد پیدا می شود که با این سایت پر بازدید در داخل کشور آشنا نباشد. سایتی که ظاهرا ویژه مادران است و از دوران پیش از بارداری تا نوپا شدن بچه ها برایشان اطلاعات و مطالب جالبی تهیه کرده و به صورت رایگان در اختیارشان می گذارد.در این بین اما گشت و گذاری در گروههای تبادل نظر این سایت به ظاهر کودکانه و خانوادگی پرده از پرده دری های بسیاری بر می دارد که هم مسئولان و سیاست های کلی نظام را نشانه رفته اند و هم اخلاق و سبک زندگی اسلامی ایرانی را.

 

اشتغال

زینت دریایی؛ از به دنیا آوردن ۲ هزار بچه تا راه‌اندازی باغ آیین‌های زینت

مهرخانه- روستای ما مدرسه راهنمایی نداشت و می‌دانستم دخترها چقدر به مدرسه نیاز دارند. از سوی دیگر، بیمارستان نداشتیم و زائوهایی را دیده بودم که به دلیل یک خونریزی ساده و نبود اتاق عمل تا وقتی به بندرعباس برسند در قایق حال بسیار بدی داشتند و حتی بعضی از آن‌ها از دنیا رفتند. یکی از زنان موفق و مطرح استان هرمزگان قطعاً زینت دریایی است. زنی که به گفته خودش از ۱۱ سالگی وارد فعالیت‌های اجتماعی شده، ۱۲ سالگی ازدواج کرده و و تا سن ۱۸ سالگی ۳ فرزند خود را به دنیا آورده و حالا که ۵۰ سال از زندگیش می‌گذرد، تجربه‌های متفاوتی از به دنیا آوردن ۲ هزار نوزاد تا عضویت در شورای شهر و فعالیت‌های محیط‌زیستی و کارآفرینی را از سر گذرانده است. زینت دریایی که به خاله زینت معروف است و کتاب “در گرگ و میش راه” به خاطرات او پرداخته و فیلم مستند “زینت، یک روز به‌خصوص” بخش‌هایی از زندگیش را به تصویر کشیده، این روزها مشغول اداره باغ آیین‌های زینت است، باغی که به‌عنوان قطب گردشگری روستای سلخ جزیره قشم برای ۵۰۰ نفر از اهالی این روستا کارآفرینی کرده است.

چرا قانون کاهش ساعت کار بانوان اجرا نمی‌شود؟

مشرق- اگرچه یکسال از ابلاغ قانون «کاهش ساعت کار بانوان دارای شرایط خاص»می‌گذرد، اما این مصوبه در شرکت‌های خصوصی، اجرا نمی‌شود. آذرماه سال گذشته بود که «قانون کاهش ساعات کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص» از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد.قانونی که بر اساس آن، ساعات کار هفتگی بانوان شاغل «دارای شرایط خاص» اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی از ۴۴ ساعت در هفته به ۳۶ ساعت کاهش یافت که البته حقوق و مزایای این بانوان باید متناسب با ۴۴ ساعت در هفته، پرداخت شود.

قصابی به سبک زنانه

همشهری- فاطیما کریمی: ساطور به‌دست پشت دخل قصابی ایستاده و گوسفند شقه می‌کند. او هر روز دل و جگر گاو و گوسفند را درمی‌آورد و به‌دست مشتری می‌دهد. اما نه مثل مردان قصاب كتاب‌ها، قوي هيكل و خشن است و نه صداي كلفتي دارد بلكه خنده‌روست و مادر يك دختر ۱۸ساله. زهرا صادقي ۳۶سال بيشتر ندارد اما به همراه پدرش هر روز كركره مغازه را بالا مي‌كشد و پيش‌بندش را مي‌بندد و مي‌ايستد پشت دخل قصابي. فرزند ارشد خانواده از بچگي همراه و ياور پدرش بوده. وقتي ديد گرد سفيدي روي موهاي پدرش نشسته، دست به‌كار شد. آستين‌ها را بالا زد و به قصابي رفت تا هم كمك حال پدرش باشد و هم كمك خرج زندگي خودش.

 

بهداشت

هشت ساعت ساحل مجانی به خاطر کمبود ویتامین زنان بوشهری

ایرنا- یکی از اعضای شورای شهر بوشهر در جنوب ایران گفته است که به دلیل کمبود ویتامین دی و شیوع پوکی استخوان در بین زنان این استان٬ آنان دو روز در هفته می‌توانند رایگان از ساحل مخصوص زنان استفاده کنند. ندا عبدالله‌زاده به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، گفته است که کمیسیون سلامت و بانوان شورای شهر بوشهر تصویب کرده که روزهای پایانی هفته یعنی پنج‌شنبه و جمعه از ساعت یک عصر تا پنج عصر زنان مجانی از پلاژ ویژه ساحلی استفاده کنند. زنان ایرانی نمی‌توانند بدون لباس و حجاب در مکان عمومی وارد دریا شوند مگر این‌که از ساحل پوشیده مخصوص زنان استفاده کنند.

 

هنر

«زوال پدرسالاری: فروپاشی خانواده یا ظهور خانواده مدنی؟»/

بیدارزنی:‌ زهیر باقری نوع‌پرست- هنگامی که کتابی با عنوان «زوال پدرسالاری» را در دست می‌گیرید توقع دارید که نویسنده نخست به بررسی مفهوم پدرسالاری بپردازد، تصورات متفاوتی از پدرسالاری را مطرح کند و از میان آنها تصوری که قدرت تبیین بیشتری دارد یا با واقعیت موجود انطباق بیشتری دارد را انتخاب کرده و به زمینه بروز و ظهور انواع آن در تاریخ اشاره‌ای کند. سپس به ما توضیح دهد که چرا و چگونه پدرسالاری رو به زوال رفته است. به خصوص که در این باره آثار بسیار زیادی تالیف شده است که از منظرهای متفاوت به بررسی این پرسش‌ها پرداخته‌اند؛ امّا این اتفاقی نیست که در کتاب «زوال پدرسالاری» نوشته سیدمحمدامین قانعی راد می‌افتد.

الهیات فمینیستی و اخلاق زیستی

ایران زنان- سید محمدحسین چاووشیان- این نوشتار درصدد کشف ارتباط و نشان‌دادن برخی از خطوط اصلی الهیات فمینیستی با بعضی از موضوعات اخلاقی مربوط به علوم زیست‌شناسی، فن‌آوری و پزشکی است. لذا تمرکز و تأکید خاصی بر مشارکت‌های محتمل الهیات فمینیستی با اخلاق زیستی، و نیز پیامدهای ویژه الهیات فمینیستی در جهت توسعه و استفاده از تکنولوژی‌های تکثیر نسل و باروری دارد. دغدغه‌های الهیات فمینیستی به‌صورت روش‌مند، متمرکز بر مسایل و تجربیات زنانه است و اخلاق فمینیستی به دنبال خوب نشان دادن زندگی زنان در جامعه است. همچنین، اخلاق پزشکی به‌عنوان بخشی از اخلاق زیستی، دغدغه‌مندانه به دنبال توجه به مسایل مربوط به زنان از جمله امور پزشکی مرتبط با سقط جنین و باروری است.

حمله به خانواده و زن در فیلم‌های روی پرده

کیهان- مهدی امیدی- سینمای بعد از انقلاب اسلامی در ایران، تجربه‌ای کم نظیر و قابل ستایش را در نحوه نمایش زن در هنر هفتم ترسیم کرد. تجربه فیلمسازهای ایرانی در دو دهه اول پس از پیروزی انقلاب، نشان داد که می‌توان بدون تعرض به حریم انسان‌ها و حفظ عفت و حجاب و ارزش‌های اسلامی، به اوج جذابیت و زیبایی در سینما رسید. اما از اواسط دهه ۷۰ رفته رفته این الگو دستخوش تغییر قرار گرفت. سوداگران و جریانی که صرفا در پی اهداف تجاری است و شبه روشنفکرهای غربگرا در یک اتحاد نانوشته، کودتایی نرم و تدریجی را علیه این تصویرسازی اجرا کردند، به طوری که اکنون آنچه از زن و خانواده در فیلم‌های روی پرده می‌بینیم، کاملا با سینمای سال‌های ابتدایی انقلاب در تعارض است. از این تاریخ به بعد، رفته رفته نقش‌هایی چون مادر و همسر، یا بانوانی که نقش مثبت اجتماعی بر عهده‌دارند در فیلم‌های ما کمرنگ و کمرنگ‌تر شد و به جای آن دختران فراری، زنان خیابانی، زن‌هایی که نقش‌های مردانه دارند، زن‌هایی به دنبال مهاجرت، خانم‌های سیگاری یا معتاد، بانوان مجرم و زندانی، زنان اغواگر، زنان ضد مرد و موارد مشابه دیگر، غلبه یافتند. برخی از بانوان فیلمساز نیز در‌اشاعه این نوع نگاه و بازنمایی زن در سینما موثر بودند. نکته مهم این است که هویت و ماهیت سینمای ایران تا حد زیادی وابسته به نوع نمایش زن و نهاد خانواده است. به همین دلیل هم مخدوش شدن این نقش، به معنی تخریب بخش زیادی از هویت و شخصیت سینمای ایران است.

 

تسویه‌ حساب با میلانی آتش‌بس با مَلی

تسنیم- این روزها مدام می‌گویند فمینیست است و با همین واژه هنرش را زیر سوال می‌برند. با این حال خودش چنین اعتقادی ندارد. می‌گوید برخی صرفا از او خوش‌شان نمی‌آید. این هم یک ادعاست، در حد ادعای فمینیست بودن، بدون آنکه بگوییم فمینیست کیست یا فمینیسم چیست؟ آنچه میلانی در «ملی و راه‌های نرفته‌اش» روی پرده برده است حمله توامان به مرد و زن است. اگر مرد فیلم عصبی است، زن نیز موجودی ضعیف و منفعل است. او تنها حامی خود را نه جنسیت – مرد و زن- که قانون می‌یابد.

 

خارجی

آنجلينا جولي: حقوق زنان به مساله‌اي حاد تبديل شده است

اعتماد- آنجلينا جولي، بازيگر امريكايي در اكران افتتاحيه فيلم انيميشن «نان‌آور» در جشنواره «انيميشن فيلم است» در هاليوود اين اثر را با اهميت شمرد. اين انيميشن كه محصولي از كمپاني GKIDS است قصه دختر جواني است كه تحت سلطه رژيم طالبان زندگي مي‌كند. او كه تهيه‌كننده اجرايي اين انيميشن را برعهده دارد درباره اين كار گفت: «داستان اين انيميشن از زمانه ما حكايت دارد كه در آن حقوق برابر زنان به مساله حادي تبديل شده است.» او در ادامه گفته است: «فيلم از شما مي‌خواهد خودتان را جاي فرد ديگري بگذاريد كه در مورد اين فيلم او دختر بچه ١١ ساله افغان است. قرن‌ها از زماني كه دختر بودن دشوار بود، گذشته است… نمي‌توانيم كشور و مردم را ترك كنيم.» به گفته آنجلينا جولي اين فيلم درباره انسانيت و عشق خانوادگي است. همچنين او معتقد است: «مراقبت و تعهدي كه فيلمسازان براي ساخت اين فيلم صرف كرده‌اند، آن را فيلمي قابل اعتماد جلوه داده‌اند.»

 

موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها حق طبیعی آنهاست

ایران آنلاین- فاطمه راکعی، مشاور شهردار تهران و دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش حضور زنان و خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها را حق طبیعی و بدیهی زنان و جامعه دانست. فاطمه راکعی درباره اظهارات و شروط مطرح شده پیرامون حضور زنان در ورزشگاه‌ها، این مساله را موضوعی انحرافی در میان مطالبات گسترده زنان دانست و گفت: مطرح شدن چنین موضوعاتی به این دلیل است تا نظر زنان و جامعه را از مسائل بزرگتر، ریشه‌ای و بنیادی زنان همچون نادیده گرفتن آنان برای حضور در جایگاه‌های تصمیم گیری و تصمیم سازی و در سطوح بالای مدیریتی منحرف کند. وی ادامه داد: زنان در سطوح اجتماعی و فرهنگی با مشکلات زیادی رو به رو هستند که یکی از مصادیق آنها تجربه خشونت‌های خانگی و اجتماعی است. در میان این مشکلات، مسأله حضور زنان در ورزشگاه‌ها مساله کوچکی است.

 

آیا تبعیض جنسیتی در ورزش به پایان می‌رسد؟

ایسنا- در سال‌های اخیر تبعیض جنسیتی در دنیای ورزش رو به کاهش گذاشته است. در دهه‌های اخیر شاهد حضور بیشتر بانوان در تورنمنت‌هایی همچون المپیک بوده‌ایم. با این حال تبعیض و فاصله بسیار زیاد بین حقوق مردان و زنان در دنیای ورزش مساله‌ای قابل توجه است. یکی از اختلافات بزرگ بین مردان و زنان ورزشکار، شرایط مالی و درآمد است. در رنکینگ ۱۰۰ ورزشکار پر درآمد جهان تنها یک زن (سرنا ویلیامز) وجود دارد. او در این لیست نفر ۵۱ است و سالانه درآمدی برابر ۲۷ میلیون دلار (۶۶ میلیون دلار کمتر از کریستیانو رونالدو) دارد. درآمد و پاداش‌های ورزشکاران زن در جهان فاصله زیادی با ورزشکاران مرد دارد.

وزیر ورزش: زنان در رقابت برابر با مردان کارنامه موفق‌تری داشته‌اند

ایلنا- وزیر ورزش و جوانان با اشاره به نقش سمن‌ها در حل مسائل و مشکلات اجتماعی، تاکید کرد: در حال حاضر مردم و دولت به این باور رسیده‌اند که بسیاری از مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی جز با مشارکت عمومی و حضور سمن‌ها حل نخواهد شد. مسعود سلطانی‌فر در نشست صمیمانه وزیر ورزش و جوانان با دبیران سازمان‌های مردم نهاد جوانان و فعالان اجتماعی با بیان اینکه زمانی که سمن‌ها در حل معضلی اجتماعی مانند اعتیاد به صحنه آمدند بخش اعظمی از این مشکل را حل کردند، گفت: بسیاری از آسیب‌دیدگان تا پیش از فعالیت سمن‌ها به مراکز دولتی مانند بهزیستی مراجعه نمی‌کردند. کارنامه موفق سمن‌ها در این زمینه نشان می‌دهد که آنان در مقایسه با تشکیلات دولتی در این موضوع عملکرد موفق‌تری داشتند.

نگاهی گذرا به زندگی چهارتن از مدال آوران ورزش زنان ایران

بی‌بی‌سی- یلدا سالاری- ورزش زنان در ایران حکایت دخترانی است که سال‌ها برای رسیدن به سکوی قهرمانی جنگیده‌اند. حالا چند سالی است که وقتی از ورزش قهرمانی سخن گفته می‌شود، نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. زنان ورزشکار ایرانی با مدالهایی که در میادین بزرگ همچون مسابقات جهانی و المپیک کسب کرده‌اند، دیگر چهره‌هایی ناشناخته در بین مردم، رسانه‌ها و جوامع بین‌المللی نیستند. کیمیا علیزاده، الهه منصوریان، زهرا نعمتی و حمیده عباسعلی از جمله این ستاره‌ها هستند که از چهره‌های معتبر ورزش ایران محسوب می‌شوند.

بانوی طلایی مدال‌هایش را به شجریان تقدیم کرد

شرق: «با صدای استاد شجریان به آرامش می‌رسم. صدای ایشان مرا از هر استرسی دور می‌کند». اینها حرف‌های آرزو حکیمی است که با احساس خاصی آنها را توصیف می‌کند. بانوی قایق‌رانی که بعد از درخشش بی‌نظیر خود در مسابقات قهرمانی آسیایی اخیر، مدال‌های خود را به خسروی آواز ایران تقدیم کرده است. سهم او از این رقابت‌ها چهار مدال ارزشمند (یک طلا، یک نقره و دو برنز) بود که آنها را به محمدرضا شجریان پیشکش کرده است.

لیگ برتر بسکتبال زنان در قم گشایش یافت

مهر- لیگ برتر بسکتبال زنان کشور از امروز با پیروزی میزبان برابر حریفی از شیراز در قم گشایش یافت. دور دوم از مرحله رفت سوپر لیگ بسکتبال زنان کشور صبح پنج‌شنبه در سالن شهدای بهزیستی قم آغاز شد و تیم بسکتبال نادر شیمی نماینده قم در این مسابقات موفق به شکست حریف خود شد.

 

آغاز لیگ برتر هندبال زنان

ایسنا- رقابت‌های لیگ برتر هندبال زنان جمعه با دیدار دو تیم تاسیسات دریایی و هیات هندبال اصفهان در تهران استارت می خورد. سیزدهمین دوره لیگ برتر هندبال زنان با حضور هفت تیم از پنجم آبان ماه استارت می خورد. تنها دو تیم شهید چمران لارستان و تاسیسات دریایی از فصل قبل در این دوره حضور دارند. این دیدارها روز جمعه با سه بازی در شهرهای تهران، لارستان و شاهین شهر پیگیری می‌شود.

طلاکوب: لبرون جیمز برای زنان بسکتبالیست با حجاب می‌جنگد

ایسنا- سایت خبری تایمز آو ایندیا در مصاحبه‌ای با روژین طلاکوب، ملی پوش تیم بسکتبال زیر ۱۶ سال ایران درباره محبوب‌ترین بازیکن بسکتبال نزد او پرسید. طلاکوب در مصاحبه‌اش اظهار کرد که محبوب‌ترین بازیکن NBA برای او لبرون جیمز است. او در این باره افزود: من لبرون جیمز را دوست دارم، زیرا او زنان با حجاب را تشویق می‌کند تا مسابقه دهند. لبرون جیمز برای ما می‌جنگد.

لیست افتخارات بهترین فوتبالیست زن جهان

ایران آنلاین- ستاره فوتبال جهان در بخش زنان که شب گذشته جایزه بهترین فوتبالیست زن جهان را دریافت کرد افتخارات زیادی را در سال ۲۰۱۷ کسب کرده است.لِیک مارتِنس، هافبک ملی پوش هلندی که در تیم زنان بارسا هم عضویت دارد در سال ۲۰۱۷، با انجام ۴۰ بازی موفق به زدن ۲۲ گل شد. مارتنس با پیراهن تیم ملی هلند، در این فصل به عناوینی چون قهرمان جام ملت‌های اروپا، بهترین بازیکن جام ملت‌های اروپا، بهترین بازیکن یوفا و بهترین بازیکن فیفا دست پیدا کرد که باعث شد جایزه بهترین فوتبالیست جهان(زنان) در سال ۲۰۱۷ را کسب کند.

 

به اشتراک بگذارید