خبرنامه هفتگی ماچولند از۲۱ تا ۲۷ بهمن ماه ۹۶

خبرنامه هفتگی ماچولند از۱۴ تا ۲۰ بهمن ماه ۹۶
9 فوریه 2018
خبرنامه هفتگی ماچولند از ۲۸ بهمن تا ۴ اسفند ماه ۹۶
23 فوریه 2018

خبرنامه هفتگی ماچولند از۲۱ تا ۲۷ بهمن ماه ۹۶

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته بهصفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

ابتکار: اجبار و تحمیل در حجاب جواب نمی دهد

تسنیم- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دولت یازدهم و دوازدهم، دولت اعتدال است و روحانی هیچ وقت حرفی از اصلاحات به میان نیاورده است.

معصومه ابتکار ر جمع دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان، با اشاره به اینکه از ۱۳ آبان قرار بود در این دانشگاه حضور داشته باشم که به دلیل یک سری از مسائل محقق نشد اظهار داشت: جنبش دانشجویی از قبل و بعد از انقلاب همیشه بیدار بوده و فراز و نشیب‌هایی داشته است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه جنبش دانشجویی به عنوان یک جریان پرشور و بیدار نقش مهمی دارد افزود: دوران دانشجویی دوران بی‌نظیری است و باید آماده پذیرش تحولات باشید و هرگز دچار رکود نشوید.

ابتکار: دستور روحانی برای اختصاص ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی به زنان

رادیوفردا- موضوع اختصاص ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی به زنان از جمله وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی بوده و در ماه های اخیر، هیچ آمار کلی از انتصاب زنان به پست های مدیریتی منتشر نشده است

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از دستور حسن روحانی برای اختصاص «۳۰ درصد» از پست‌های مدیریتی به زنان خبر داد و گفت که «برای دست یابی به این هدف، چهار سال فرصت داریم».

سخنان معصومه ابتکار در شرایطی اعلام شد که موضوع اختصاص ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی به زنان از جمله وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی بوده و در ماه های اخیر، هیچ آمار کلی از انتصاب زنان به پست های مدیریتی منتشر نشده است.

بسياري از قوانين در راستاي منافع زنان اصلاح شده است

اعتماد- معصومه ابتكار در نشست «دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه حقوق بشر»، با اشاره به دستاورد جمهوري اسلامي در حوزه حضور زنان در دانشگاه به حوزه جامعه مدني اشاره كرد و اظهار داشت: «ما شاهد رشد سمن از ۳۰۰ به ۹۰۰ سمن در دوره حضورم در محيط زيست بوديم. تعداد زيادي از سمن‌ها نيز در حوزه زنان و كودكان كار بوده است.»

معاون رييس‌جمهور با بيان اينكه ما هنوز چالش‌هاي زيادي داريم، تصريح كرد: «در قشر زنان تحصيلكرده، بيكاري زياد وجود دارد. البته حضور زنان در بخش خصوصي و غير دولتي قابل توجه است و ۶۷ درصد از مشاغل در بخش خصوصي به زنان اختصاص داشته است.» ابتكار با يادآوري اينكه در حوزه قانوني ما بعد از انقلاب پيشرفت‌هايي داشته‌ايم، خاطرنشان كرد: «بسياري از قوانين در راستاي منافع زنان اصلاح شده است.

ابتکار: خانواده سالم ضامن پیشرفت در ابعاد مختلف است

ایران آنلاین- دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از زنان و خانواده به عنوان پشتوانه پیشرفت و تعالی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی یاد کرد و گفت: داشتن خانواده سالم ضامن پیشرفت در ابعاد مختلف است.

دکتر معصومه ابتکار در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: یکی از تکالیف قانونی در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی و برنامه ششم توسعه کشور، نگاه متعالی به وضعیت زنان و خانواده است و در این زمینه باید برنامه ریزی دقیقی با همکاری همه دستگاه ها داشته باشیم.

ابتکار: در راهپیمایی ۲۲ بهمن، یک خانمی به من اعتراض کرد چرا با آن مرد دست دادم!

ایران آنلاین- معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با انتشار عکسی مربوط به سفر سال گذشته در آلمان و دست دادن با خانم «باربارا هندریکس» وزیر محیط زیست آلمان، در حساب توئیتری خود نوشت: تلاش سازمان یافته ای برای تخریب ادامه دارد.

فاطمه آلیا مطرح کرد: مولاوردی و ابتکار ویترین هستند؛ پشت پرده افراد دیگری‌ان

قدس آنلاین: خصوصا شخص خانم مولاوردی که به اعتقاد خانم آلیا یک ویترین بود، از او در مورد وضعیت عملکرد زنان مجلس هم پرسیدیم که نسبت به مجلس گذشته تعدادشان دو برابر شده است. ناگفته های خانم آلیا از فعالیت های ابتکار برای رای نیاوردن زنان مجلس نهم یا جریان مصاحبه های ساختگی و همچنین اصل ماجرای کار زنان مطلقه در آنتالیا که در ایام انتخابات سر و صدای زیادی به پا کرد، هم شنیدنی بود.

انتخاب اعضای شورای مرکزی حزب «زنان جمهوری اسلامی»

دانا- ۱۵ عضو شورای مرکزی و اعضای علی‌البدل و بازرسین زنان حزب جمهوری اسلامی در مجمع عمومی مشخص شدند.

در مجمع عمومی امروز حزب زنان جمهوری اسلامی اعضای شورای مرکزی، اعضای علی‌البدل و بازرسین این حزب با رأی اعضا مشخص شدند.

انتصاب نخستین زن به سمت ریاست یک اداره در شهرستان آمل

ایرنا – کبری اسفندیاران به عنوان نخستین زن در سطح ادارات بهزیستی مازندران و همچنین اولین زن در سطح ادارات شهرستان آمل به سمت مدیریتی دست یافت. اسنفدریان پیش از این معاون اداره بهزیستی آمل بود.

هرچند در شهرستان آمل درحال حاضر ‘ صدیقه حق شناس’ در سمت مسئول سیاسی فرمانداری ، ‘ زهرا عباسی ‘ رئیس دانشکده فنی دخترانه توحید و ‘ محبوبه علیزاده ‘ مدیرعامل فضای پارک ها و فضای سبز شهرداری مشغول به کار هستند ، اما انتصاب یک زن به عنوان رئیس اداره در این شهرستان تاکنون سابقه نداشته است .

فاطمه آلیا: در جامعه اسلامی باید از قدرت در جهت تقویت نظام و ارزش‌های اسلامی استفاده شود

ایرنا – دبیرکل حزب زنان جمهوری اسلامی گفت: احزاب غربی قدرت را به عنوان هدف دنبال می‌کنند اما در جامعه اسلامی باید از قدرت در جهت تقویت نظام و ارزش‌های اسلامی و جلوگیری از نفوذ استفاده شود.

فاطمه آلیا افزود: ما در بیانات مقام معظم رهبری مکررا دیدیم که تقوای فردی و جمعی در فعالیت‌های سیاسی بسیار مهم است و مقام معظم رهبری در دیدارهای خود با نمایندگان به این مسئله تأکید فراوانی دارند.

بررسی مبانی و اصول تصدی مناصب سیاسی ـ اجتماعی زنان

بخش اول- اصول محوری حقوق و تکالیف انسان: داوری در خصوص حقوق زنان در همه ابعاد و از جمله تصدی مناصب سیاسی ـ اجتماعی مبتنی بر درک درست از مؤلفه‎های زیادی از قبیل مبانی، اصول و دلایل فقهی و حقوقی اثبات‎کننده یا منع‎کننده و بررسی آنها می‎باشد. در زمینه دلایل فقهی و موازین حقوقی این مسأله، کتاب‎ها و مقالات زیادی منتشر شده، ولی از منظر مبانی و اصول، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

یافته‎های این مقاله گویای آن است که با توجه به مبانی هستی‎شناختی، انسان‎شناختی و اصول محوری تعیین‎کننده حقوق و تکالیف، هرچند واقعیت تمایزهای حقوقی در حوزه حقوق خانواده میان زن و مرد قابل انکار نیست، اما تسری این تمایزات به مناصب سیاسی ـ اجتماعی نیاز به دلایل خاص دارد و نمی‎توان مطابق مبانی و اصول پذیرفته‎شده، محدودیت تصدی مناصب را در صورت رعایت ملاحظات شرعی، برای همه زنان در نظر گرفت.

شریعتی، فاطمه و مسئله زنان

زیتون- محسن زال: پرسشی امروزه طرح شده که اصولا الگوها ی زنانه مذهبی به چه کار زن امروز می‌آید و آیا این الگوها برای زن امروز پیام یا فایده ای دارند؟ کسانی بر این هستند که این الگو ها دیگر کارکردی ندارند و از این رو به فراموشی سپرده شده اند و نیازی نیز بدانها نیست و اگر حتی ارجاعی نیز بدانها انجام بگیرد بیشتر باعث تقید بیشتر زن امروز می‌گردد تا راهی برای رهایی او. بنا براین این کهن الگوهای فرهنگی-دینی بیشتر کژ کارکرد دارند تا تاثیری مثبت.

پرستو فروهر به ۶ سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – پرستو فروهر فعال مدنی به اتهاماتاز از قبیل توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام مجموعا به ۶ سال حبس تعلیقی محکوم شد. وی با نگارش نامه‌ای در خصوص اتهامات وارده توضیح داده و به شرح اتهامات و روند دادرسی خود پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، پرستو فروهر به اتهاماتی از جمله توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام مجموعا به ۶ سال حبس تعلیقی محکوم شد.

استاندار اصفهان: هنوز به موضوع اسیدپاشی‌ها نپرداخته‌ام

رادیو فردا- استاندار اصفهان می‌گوید هنوز به پرونده اسیدپاشی‌های سال ۹۳ بر روی شماری از زنان و دختران در این استان «ورود» نکرده‌است. محسن مهرعلیزاده که هفتم آبان‌ماه سال جاری از سوی هیئت دولت به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد، روز چهارشنبه (۲۵ بهمن) این موضوع را در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا بیان کرده‌است. وی با بیان اینکه «تا این لحظه به این مسئله ورود نکرده‌ام» ، افزوده که «ما مسائل بسیار داریم، آب، اشتغال، محیط زیست و سایر مسائل معضلات از موضوعاتی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»

درخواست جمعی از زنان مدافع حقوق بشر از آتنا دائمی و گلرخ ایرایی برای پایان دادن به اعتصاب

ما زنان- جمعی از زنان مدافع حقوق بشر با انتشار نامه ای سرگشاده با عنوان “برای مردم سرکوب‌شده و به خاطر آرمان‌هایتان باید زنده بمانید” خطاب به آتنا دائمی و گلرخ ایرایی که سیزدهمین روز اعتصاب غذا و شش روز از اعتصاب خشک خود را سپری می کنند از آنها درخواست کردند تا به اعتصاب خود پایان دهند زیرا که “صدای اعتراض شما به گوش همگان رسیده است. حالا دیگر این ما، همه کسانی که خارج از زندان هستیم، باید بار مسئولیت طرح و پیگیری خواسته‌های به حق شما در پاسخگو کردن همه ماموران و مسئولان نقض حقوق شما و آزادی‌تان از این حبس ناعادلانه و غیرقانونی را برعهده بگیریم.”

آیا منع ازدواج دختران زیر ۱۸ سال، مبارزه با عرف نیست؟

ساعت ۲۴- ادعای موافقان طرح منع ازدواج دختران زیر ۱۸ سال این است که این دختران مجبور به ازدواج با مردان مسن می‌شوند. و این ادعا بر خلاف آمارهای رسمی کشور است. آیا برای حل یک مشکل نادر، نیازی به وضع قانون کلی است؟

مدتی است موضوع ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۸ سال به طرق مختلف و توسط نهادهای گوناگون پیگیری می‌شود.

تساوی حقوق زن و مرد در قرآن

افکارنیوز- یکی از ابزارهایی که دشمنان ومعاندین اسلام همیشه از آن برای مقابله با این دین بکار می برده اند، این مساله است که اسلام نگاهش به زن در مقایسه با مرد متفاوت بوده و حقوقی را که برای مرد قائل شده است چیزی فراتر از حقوق زن در ابعاد مختلف بوده و بدین وسیله ارزش زن را نادیده گرفته و ارزشی برای او قائل نشده است.

اما آنچه مهم است این است که این افراد با دید مغرضانه ی خود فقط توجه به برجسته کردن مواردی را داشته اند که به ظاهر اسلام حقوق بیشتری را به مرد داده است و دیگر به علت ها و دلایل این تفاوت ها اشاره ایی نکرده اند.در قرآن کریم هیچ آیه ایی یافت نمی شود که به طور کلی یک قاعده و قانونی را بیان کرده باشد که مردان از حقوق بیشتری نسبت به زنان برخوردارند. مگر در مواردی خاص؛ که در آن ها برای حفظ تعادل میان حق و مسئولیت نکاتی را بیان کرده که برخی از آن به اشتباه حقوق بیشتر مردان را استنباط کرده اند که این صحیح نیست.

سومین دختر خیابان انقلاب بازداشت شد

صاد- یکی دیگر از دختران معترض به حجاب اجباری، روز پنجشنبه روی کیوسک برق مقابل قنادی فرانسه در تقاطع خیابان‌های وصال و انقلاب، روسری خود را برداشت.آنگونه که در شبکه‌های اجتماعی گزارش شده است، این زن جوان توسط ماموران پلیس از پست برق پایین کشیده می‌شود. گفته شده که او بازداشت شده است. این معترض در همان محلی ایستاده که دو معترض دیگر نیز روسری خود را برداشتند.

در ویدئوهای منتشر شده دختر جوانی در سکوت روسری سفید خود را در دست گرفته و روی پست برق ایستاده است؛ جمعیت قابل توجهی نیز که بیشتر آنها مرد هستند اطراف او به تماشا ایستاده‌اند.

گفت‌گو با نرگس حسینی، دومین دختر خیابان انقلاب: می‌خواستم کار قشنگ ویدا موحد ادامه پیدا کند

امتداد – شهرزاد همتی- نرگس حسینی ۳۲ ساله است و از همان دوشنبه‌ای که روی جعبه برق خیابان انقلاب ایستاد به عنوان دومین زن معترض به حجاب اجباری دستگیر شد. نرگس از زندان قرچک ورامین در تماسی تلفنی درباره نحوه بازداشتش و و دلایل کاری که انجام داده می‌گوید.

او در گفت و گو با امتداد می‌گوید روز دوشنبه را انتخاب کرده چرا که دوشنبه برای او همان دوشنبه‌های سبز است.

او در این گفت و گو می‌گوید که روبان سبز را به دستش بسته که بگوید هیچ وابستگی به هیچ کس ندارد و اگر به چیزی وابسته باشد همان جنبش سبز است: «می‌خواستم به هر نحوی این دو حرکت را به هم پیوند بزنم. اعتراض مسالمت آمیز جنبش سبز و این اعتراضی که ادامه دادم برایم حرکت بسیار قشنگی بود که ویدا موحد انجام داد و من نمی‌خواستم بگذارم این حرکت خاموش شود.»

اجباری در بحث حجاب نداریم

قانون-یک عضو اصلاح‌طلب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بحث اعتراض‌ها به نحوه پوشش نیز اشاره کرد و گفت که اساساً‌ اجباری در بحث حجاب نداریم.

یک عضو اصلاح‌طلب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس،مسعود گودرزی، با اشاره به برگزاری جلسات این کمیسیون برای بررسی علل و عوامل اعتراضات دی‌ماه، بر منشاء داخلی هدایت این اعتراض‌ها تاکید کرد و با بیان این‌که تاکنون سندی ناظر بر توزیع پول میان معترضان مطرح نشده، به بحث اعتراض‌ها به نحوه پوشش نیز اشاره کرد و گفت که اساساً‌ اجباری در بحث حجاب نداریم.

«اجباری» یا «اختیاری» بودن حجاب؛ مسئله این است

خبرآنلاین- قائم‎مقامی: حجاب ضروری است اما اجباری نیست | بطحایی: حجاب ضروری و از متن قانون است

«دختران خیابان انقلاب»، اگرچه دیگر رخی نشان نمی‌دهند اما همان چند روزی هم که اخبار کشور را معطوف به خود ساخته بودند، اتفاقات جالبی را رقم زدند؛ از مواضع زنان سیاستمدار که اکثرا نشان دادند که گوش شنوایی برای این رفتار اعتراضی دختران هستند تا روحانیونی که سخنان برخی از آنان در مورد اختیاری بودن حجاب برای برخی عجیب بود.

مرضیه برومند در واکنش به اعتراض‌ها: با حجاب اجباری مخالفم

رادیو زمانه- مرضیه برومند، کارگردان تلویزیونی حوزه کودک و نوجوان در ویدئویی که روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافت، با اشاره به موضوع اعتراض به حجاب اجباری و کمپین چهارشنبه‌های سفید، تلویحا از حجاب اجباری دفاع کرد و با ادبیات نامناسبی از گرداندگان کمپین‌های ضد حجاب اجباری نام برد. او امروز در ایستاگرام خود توضیح داده که با حجاب اجباری مخالف است.

از جان زنان ایرانی چه می‌خواهید؟

کیهان- یک فیلمساز زن نسبت به تأثیر منفی برخی فعالان سیاسی بر زنان ایرانی هشدار داد. مرضیه برومند نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگویی اینترنتی گفت: وقتی نشست‌های خانم‌هایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای برگزار می‌شود را می‌بینم بسیار متأسف می‌شوم. چون می‌بینم که چیزی را تبلیغ می‌کنند که نه تنها راهگشا نخواهد بود بلکه وضع را بدتر هم خواهد کرد.

وی بدون اینکه اسمی از معصومه علی‌نژاد قمی کلا ملقب به مسیح علی‌نژاد ببرد اظهار داشت: بعضی از این خانم‌ها را وقتی می‌بینم حالم بد می‌شود. من واقعا چندشم می‌شود به خاطر چیزهایی که از خانم‌های ما می‌خواهد. ما زنان ایرانی همیشه پوشش خودمان را رعایت می‌کردیم. چون می‌دانستیم که در یک جامعه شرقی و اسلامی زندگی می‌کنیم. اصلا قبل از اسلام هم ما پوشش داشتیم.

برخی می‌خواهند حجاب را عرفی کنند

قانون- دولت‌آبادی با انتقاد از تلاش عده‌ای برای عرفی کردن حجاب، از پلیس خواست طبق مقررات نسبت به برخورد با اشخاصی که کشف حجاب می‌کنند اقدام نماید. ششمین جلسه دادستانی تهران در سال جاری پیرامون آسیب‌های اجتماعی، با حضور تعدادی از معاونان و سرپرستان نواحی دادسرای تهران و برخی قضات دادگاه انقلاب اسلامی تهران، سردار مهری رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور سردار رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران و تعدادی دیگری از فرماندهان نیروی انتظامی و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی مرتبط با موضوع به ریاست عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران برگزار گردید.

حرکت دختران خیابان انقلاب، “عبور جامعه از شریعت”

دویچه وله- سال‌هاست که روسری‌ در ایران بر شانه زنان افتاده، اما حرکت “دختران خیابان انقلاب”، به باور برخی فعالان زن در ایران، فراتر از این‌ها، نماد عبور جامعه از شریعت اسلامی و لحظات آزادی “یواشکی” است؛ مسیری که بازگشت‌‌پذیر نیست.

نسلی که خود در گرماگرم انقلاب حاضر بود، سال‌هایی پر وحشت را تجربه کرد. سال‌هایی که در خیابان‌های جمهوری اسلامی ترس از توسری هر زنی را، هر قدر هم که مخالف حجاب بود، زیر روسری برد. آنها به خود تلقین کردند که حجاب اجباری از “کوچک‌ترین” مشکلات است. سال‌ها طول کشید تا جامعه نفسی کشید. روپوش‌ها کوتاه‌تر شدند، روسری‌ها نصف، یک سوم و یک‌چهارم و بالاخره تقریبا به شال‌گردن تبدیل شدند. ساپورت موضوع بحث نمایندگان مجلس شد. فصل بنرهایی رسید که زن بی‌حجاب را “شکلات” بدون بسته‌بندی کرد که خرمگس رویش نشسته است.

چرا جنبش «دختران خیابان انقلاب» قابل شکست نیست

رادیو فردا- مجید محمدی- حرکتی را که ویدا موحد از هفته‌ی اول دی ماه ۹۶ در خیابان انقلاب آغاز کرد در موج بعدی با زنان شجاعی مثل نرگس حسینی دنبال شد و دارد به تدریج سراسر کشور را فرا می‌گیرد. نیروی انتظامی تهران در ۱۲ بهمن اعلام کرد که ۲۹ نفر را بازداشت کرده که این بدان معناست که صدها نفر در این حرکت در سطح شهر حضور داشته‌اند. عکس‌ها و فیلم‌هایی که از شیراز و اصفهان و دیگر شهرها منتشر شده نیز حاکی از گسترش این جرقه در استان‌ها هستند. غیر از زنان و دخترانی که روسری خود را بر تکه چوبی گرفته و در میدان و خیابان می‌ایستند ده‌ها ویدیو از زنانی که بدون حجاب در خیابان و کوچه و مراکز خرید در روزهای بعد از برف در تهران (بهمن ۹۶) حرکت می‌کنند منتشر شده است.

آیا این حرکت با بازداشت‌هایی که انجام شده متوقف خواهد شد یا همچنان ادامه پیدا کرده و گسترده‌تر خواهد شد؟ همه‌ی واقعیات موجود حکایت از مناسب بودن زمینه‌ها و شرایط داخلی و بین‌المللی برای گسترش این جنبش دارد.

حجاب اجباری؛ زنی خسته از شعار در تقاطع انقلاب

بی‌بی‌سی- زن جوان دیگری در اعتراض به حجاب اجباری، در تقاطع خیابان وصال و انقلاب تهران، روسری از سر برداشت، بالای پست برق ایستاد و شالش را برچوب گرفت. این زن جوان مدتی بعد توسط ماموران پلیس پایین کشیده می‌شود و گفته شده که او بازداشت شده است. این خانم که اعظم جنگروی نام دارد پیش از کشف حجاب، در حساب اینستاگرام خود از قصدش خبر داده بود و نوشته بود پیشینه ی اصلاح طلبی دارد و از شعارها در اینباره خسته شده و به این نتیجه رسیده که باید عمل کرد. او تاکید کرده که حرکتش کاملا مستقل است و به هیچ جریانی وابستگی ندارد.

«دختران خیابان انقلاب»؛ پتانسیل‌ها و مسیرها

میدان- اهمیت ابتکاراتی نظیر نافرمانی مدنی دختران خیابان انقلاب، در فرارَوی‌ از دوگانه‌های بازدارنده‌ای است که در تلقی‌های عمومی از سیاست ریشه دوانده‌اند؛ ارائه‌ی نمونه‌وار شیوه‌ای از کنش‌گری که نه سازش‌کارانه است نه خشونت‌آمیز؛ نه «اصلاح‌طلبانه» است نه «براندازانه». آن‌چه با یک کنش فردیِ سرپیچی (defiance) در خیابان انقلاب آغاز شد، رفته‌رفته به حرکت جمعیِ گسترده‌ای فرارویید که بازتاب وسیعی در فضای داخلی و بین‌المللی پیدا کرد. تکثیر نافرمانی مدنی «دختران خیابان انقلاب»، شور و شوق فراوانی را برانگیخته است. چنین شوری، در وهله‌ی اول کاملاً موجه است؛ نه چندان برای تقویت چشم‌انداز الغای حجاب اجباری، که برای گشوده شدن افق «سیاست».

حجابی زوری و زیانبار که زنان فهمیده ایرانی را به ستوه آورده است!

عصر نو- محمد علی مهرآسا- مبارزه شیرزنان و شیر دختران ایرانی در شهرهای بزرگ ایران علیه حجاب اجباری، یعنی هدیه ی حکومت اسلامی فقیهان از همان ماه های نخست انقلاب و سر و صدای جدیدش در فضای کشور، مرا برآن داشت که از این عادت مذموم و نکوهیده اسلامی چونان دیگر مواردش یادی کنم و نقدی بنویسم. مدتی این تصمیم به تأخیر افتاد و به نسبت پشیمان شده بودم. اما با خواندن مقاله آقای برقعی در خبرنامه گویا عزمم برای پخش این نوشتار جزم شد و جنبه استبدادی گرفت.

گروگا ن گیری موضوع حجاب و سکوت جنبش زنان در ایران

عصر نو- پیمان نعمتی- آنچه بخش قالب جنبش زنان در ایران شناخته شده است و در همگرایی وهم اندیشی ها وکمپین ها از گرایشات متنوع زنان شامل سکولار، چپ واسلامی خود را نشان داده است، در چند هفته گذشته در برابر تهاجم چپ و راست افراطی خارج از کشور در گروگا ن گیری موضوع حجاب سکوت وعقب نشینی کرده است.

خواست آزادی پوشش و عدم حجاب اجباری با وجود تفاوت نظرات در اولویت بندی آن درجنبش زنان در ایران در مجموع یک خواست جنبش زنان و یک خواست جامعه مدنی است.

جمهوری اسلامی و مسئله زنان

رادیو فردا- سعید پیوندی (جامعه شناس)- جامعه ایران شاهد رفتار طغیانی دختران و زنانی است که این روزها در گوشه و کنار ایران با برداشتن حجاب خود در عرصه عمومی برآنند فریاد «نیمه دیگر» جمعیت ایران را به گوش کسانی برسانند که گویا مدتهاست توانایی شنیدن صدای مردم را از دست داده اند.

با آنکه این پدیده دارای اهمیت نمادین ویژه‌ای در شرایط کنونی ایران است اما برای درک بهتر آن شاید باید به سراغ زمینه و چند و چونی رابطه پرتنش جمهوری اسلامی با زنان رفت و به رنج‌های بی‌پایانی اشاره کرد که حدود چهاردهه تبعیض، تحقیر، نابرابری و سرخوردگی به بخشی از زندگی روزمره آنها تبدیل شده است.

بدحجابی؛ نوعی خودزنی اجتماعی و عاطفی

جام نیوز، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر گفت: آزادی زنان در حجاب، نوعی خود زنی اجتماعی و عاطفی زنان است.که البته در میان مردان هم طالب و مشتاق کم ندارد! حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک عضو هیئت علمی دانشگاه هنر در خصوص چهارشنبه سفید گفت: وجود انگیزه‌های غیردینی و سیاسی در این ماجرا را نمی‌توان نا دیده گرفت. البته روشن است که این مطالبه با هر انگیزه‌ای خیلی در جامعه و اصطلاحا کف خیابان شیوع پیدا نکرده و بیشتر در در فضای مجازی گسترده شده و با بازنشر چند عکس و کلیپ در تیراژ بالا ، چنین وانمود می شود که یک جریان قوی در کار است.

نگاهی تاریخی به مساله حجاب و تجدد

بی‌بی‌سی- عباس میلانی نویسنده وپژوهشگر، در مقاله ای برای صفحه ناظران با نگاهی تاریخی به پدیده حجاب مبارزه با حجاب اجباری را نه فرع مبارزه اجتماعی یا سیاسی که راهگشای آن دانسته است. حجاب، چه در نفسش، چه در کشف و تحمیل اجباری‌اش، برساخته ذهن و نیاز مردانی است که آزادی، برابری و استقلال زنان را بر نمی‌تابند. گاه روایتی ساختگی و دست‌چین شده‌ از “تاریخ مذکر” را مستمسک توجیه اجبار مطلوب خود می‌کنند، و زمانی از بخشی از کتاب یا حدیثی که مقدسش می انگارند استفاده می‌کنند. در همه حال، انگار آنچه محلی از اعراب ندارد پذیرفتن مقام زن بسان انسانی است که در همهٔ عرصه‌ها، از جمله نوع لباس و میزان پوششی که بر سر می‌کند، با مردان برابر است و تصمیم نهایی در مورد لباس و حجاب از آن خود زن است و لاغیر.

استاد حوزه علمیه قم: تلاشگران کشف حجاب از زنان در کمال جهالت به سر می‌برند

ایران آنلاین– استاد حوزه علمیه قم گفت: امروزه افرادی موفقیت را در زندگی غربی می‌دانند و برای کشف حجاب از زنان جامعه تلاش می‌کنند در حالی‌که این افراد در کمال جهالت به سر می‌برند و باید بدانند که ریشه اصلی تباهی انسان جهل است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید حسین مؤمنی اظهار داشت: فرد دین‌دار سه خصوصیت علم، ایمان و عمل به احکام را دارد و از این ویژگی‌ها در عرصه‌های مختلف زندگی استفاده می‌کند به همین علت نیز در بیشتر کارها موفق خواهد بود.

وی با بیان اینکه عمل به احکام خداوند باید به‌صورت همه‌جانبه دنبال شود، افزود: امروزه افرادی موفقیت را در زندگی غربی می‌دانند و برای کشف حجاب از زنان جامعه تلاش می‌کنند در حالی‌که این افراد در کمال جهالت به سر می‌برند و باید بدانند که ریشه اصلی تباهی انسان جهل است.

برهنه شدن در جامعه غربی بالاترین تجارت شده است /تهوع بالا آمده سبک زندگی غربی را بلغور نکنیم

دانا- عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: خانمی که پزشک یا مهندس است و می تواند کار کند، هنرمند است چرا که خلاق است اما از نظر برخی اینها ملاک نیست مگر اینکه بروز جنسی داشته باشد؛ هدف نهاد زنان سازمان ملل از مطرح کردن برابری جنسیتی همین است.

فرشته روح افزا در نشستی با عنوان زن و جهانی شدن در جمع دانشجویان و طلاب خواهر دانشگاه آزاد کرمان گفت: نهاد زنان سازمان ملل مقوله ای نو است که دو هدف برابری جنسی و توانمندسازی زنان را دنبال می کند.

وی افزود: آنها معتقدند اگر بتوانیم نوع زندگی مردم را تغییر دهیم و مدلی که ما می خواهیم زندگی کنند، پس از مدتی جهان در دست ماست و هیچ دغدغه ای نداریم لذا برنامه ریزی های مختلف دستگاه های مختلف خبری و فیلم های جهان در این خصوص انجام می گیرد.

بدحجابی؛ نوعی خودزنی اجتماعی و عاطفی

افکارنیوز- عضو هیئت علمی دانشگاه هنر گفت: آزادی زنان در حجاب، نوعی خود زنی اجتماعی و عاطفی زنان است.که البته در میان مردان هم طالب و مشتاق کم ندارد!

حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک عضو هیئت علمی دانشگاه هنر در خصوص چهارشنبه سفید گفت: وجود انگیزه‌های غیردینی و سیاسی در این ماجرا را نمی‌توان نا دیده گرفت. البته روشن است که این مطالبه با هر انگیزه‌ای خیلی درجامعه و اصطلاحا کف خیابان شیوع پیدا نکرده و بیشتر در درفضای مجازی گسترده شده و با بازنشر چند عکس و کلیپ در تیراژ بالا ، چنین وانمود می شود که یک جریان قوی در کار است.

سعید مدنی: تفکیک جنسیتی، توهین به کل جامعه ایران است

شرق- «بعد از ٤٠ سال تلاش و پیگیری برای تفکیک جنسیتی پرهزینه، همه می‌دانیم که پیشبرد چنین سیاستی در سطح عمومی نه ممکن است و نه مطلوب. ممکن نیست، زیرا با وجود این‌ همه انرژی و سرمایه که پس از انقلاب صرف آن شد، این کار به نتیجه نرسید و افکار عمومی آن را پس زد اما تفکیک جنسیتی حتی مطلوب هم نیست، زیرا هم توهینی است به کل جامعه ایران و هم نقش مؤثری در پیشگیری از آزار زنان ندارد.»

«سعید مدنی پیوندی قدیمی با پژوهش در حوزه مطالعات زنان دارد؛ نگاه و روش جدیدی در جامعه‌شناسی روسپیگری داشته و عمر پژوهشی خود را صرف جامعه‌شناسی آسیب‌های اجتماعی کرده‌ است. سعید مدنی که حالا چند ماهی می‌شود از راه دور تبعید، ساکن تهران شده، این‌ بار درباره مسئله زنان و امنیت شهری حرف می‌زند. در مصاحبه زیر او امنیت زنان را مقدمه‌ای بر مشارکت‌ آنها تلقی می‌کند و علت کاهش تعداد زنان در جست‌وجوی کار تحصیل‌کرده را ناامنی در محیط کار می‌داند. او در پایان برای توضیح ناکارآمدی تفکیک جنسیتی در محیط شهری می‌گوید: «این کار توهینی به کل جامعه ایران است.»

ایران؛ شیوع اعتیاد در میان زنان گروه سنی پایین

ایسنا- سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۱۰ درصد معتادان زن هستند، گفت: نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد که شیوع اعتیاد در میان زنان گروه سنی پایین رو به افزایش است، این علامت هشدار جدی است، باید نسبت به دختران به عنوان مادران آینده جامعه حساس تر باشیم.

پرویز افشار افزود: در دو دهه گذشته شاهد تغییر ناگهانی در تعداد زنان معتاد بودیم، طوریکه در سال ۱۳۸۰ ، حدود پنج درصد معتادان زن بودند متاسفانه در سال ۹۰ این رقم دو برابر شد.

ورود زنان به بازار کار موجب بیکاری مردان می‌شود؟/ زنان دغدغه اشتغال مردان

شهروند- زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و در پیشبرد و رسیدن به اهداف نقش موثری را ایفا می‌کنند. شاید برای همین است که نقش زنان در جامعه و فعالیت‌های اقتصادی به موضوعی غیرقابل انکار مبدل شده است. اما همه نگاه‌ها به این موضوع یک‌شکل نیست، چراکه بیکاری جوانان را در حضور زنان ریشه‌یابی می‌کنند و نظر بر آن دارند که حضور مستمر زنان در جامعه موجب بیکاری مردان شده است. اما معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری هفته گذشته به صراحت گفت: «اشتغال زنان باعث بیکاری مردان نمی‌شود، زیرا شرع و قانون هم استقلال مالی را برای خانم‌ها به رسمیت شناخته است.» در این پرونده به بررسی این موضوع پرداختیم که آیا ورود زنان به بازار کار موجب بیکای مردان می‌شود؟!

افزایش تعداد زنان بی‌خانمان و بی‌تفاوتی مسئولان نسبت به کودکان زباله‌گرد

رادیو زمانه- رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران از افزایش زنان بی‌خانمان ابراز نگرانی کرده و گفته حضور کودکان کار در شهرها و زباله‌گردی کودکان مغایر قوانین کشور است اما مسئولان با آن کنار آمده‌اند.

حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفته زنان بی‌خانمان چند گروه هستند: گروهی که درگیر مواد مخدرند می‌توانند به مراکزی که برای درمان کاهش آسیب است مراجعه کنند که برخی از این مراکز شبانه‌روزی است. برخی زنان بی‌خانمان‌اند و شهرداری یک مرکز را در لویزان برای این گروه راه‌اندازی کرده است، البته مراکز مادر و کودک نیز به صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت است.

تارنمای دانشنامه اقتصادی زنان ایران راه اندازی شد

ایرنا- تارنمای «دانشنامه اقتصادی زنان ایران» با رویکرد طرح مباحث مرتبط با زنان و اقتصاد به طور رسمی در دسترس قرار گرفت.

با توجه به اهمیت حضور پررنگ تر و مشارکت بیشتر بانوان توانمند ایرانی برای ایجاد تحولات همه جانبه در کشور، دو مجموعه «دانشنامه اقتصادی زنان ایران» و «بانک اطلاعاتی معرفی زنان فعال و موفق کشور در حوزه های اقتصادی و کارآفرینی» با هدف بسترسازی برای نقش آفرینی بیشتر بانوان در رشد و پیشرفت اقتصادی کشور، در دست گردآوری و تدوین است.

خوزستان؛ ۶۵ درصد جامعه بی‌سواد را بانوان تشکیل می‌دهند

خبرگزاری هرانا – معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه تعداد بی‌سوادان استان بر حسب خوداظهاری حدود ۲۳۰ هزار نفر اعلام شده است، گفت که ۸۰ هزار نفر (۳۵ درصد) از این آمار به مردان و ۱۵۰ هزار نفر (۶۵ درصد) به زنان تعلق دارد.

موسی شیخی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: :پس از تأسیس نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی، اقدامات خوبی برای ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی به منظور کاهش فاصله جنسیتی در جمعیت باسواد صورت گرفت. بر اساس نتایج سرشماری سال ۹۵، تفاوت نرخ باسوادی زنان و مردان در مقایسه با سال ۵۵، چهار برابر کاهش پیدا کرده است:.

طرح غربالگری افسردگی زنان در ایلام اجرا می شود

ایرنا- مدیر کل دفتر بانوان و خانواده استانداری ایلام از اجرای طرح غربالگری افسردگی در بین زنان این استان خبر داد.

مریم شادی وند روز چهارشنبه در نشست تخصصی سلامت اجتماعی با تاکید بر مسایل اجتماعی(اعتیاد و طلاق) در سالن اجتماعات اداره کل بهزیستی ایلام افزود: افسردگی ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی بوده و به همین دلیل طرح غربالگری افسردگی در زنان این استان بزودی اجرا خواهد شد.

وی طلاق و اعتیاد را آسیب های اجتماعی مهم و رایج در استان ایلام اعلام کرد و گفت: بررسی و مقابله با مقوله اعتیاد به عنوان یک بیماری و یکی از آسیب های مهم اجتماعی بیشتر از طلاق حائز اهمیت است.

ابوترابی: نفقه ومهریه برعهده مردان است، اولویت اشتغال هم باید با پسران باشد/سلحشوری: ملاک برای استخدام شایسته‌سالاری است نه جنسیت

قانون- طرح اولویت اشتغال پسران تحصیلکرده درحالی از سوی نماینده نجف آباد در مجلس مطرح شده که زنان آن را تبعیض مثبت به نفع پسران می دانند. اشتغال به عنوان مهم ترین دغدغه مسئولان در حالی به گره کور اقتصاد کشور تبدیل شده که مسئولان هر از چند گاهی ایده ای برای عبور از آن مطرح می کنند. در این زمینه اولویت دادن به اشتغال پسران تحصیلکرده طی روزهای اخیر از سوی نماینده مردم نجف آباد در مجلس دهم مطرح شد موضوعی که البته واکنش های زیادی را به دنبال داشت.

ابوالفضل ابوترابی در دفاع از طرح ایده اولویت اشتغال پسران تحصیلکرده، مهم ترین نفع آن را متوجه زنان می داند و می گوید: زنان به لحاظ فیزیکی علاقه ای به حضور در محیط کار و انجام کارهای سخت ندارند با این حال چون داشتن پشتوانه اقتصادی برای آنها از اهمیت برخوردار است وارد بازار کار می شوند. او تاکید میکند که اگر خانه‌داری در زمره مشاغل سخت قرار گیرد زنان علاقه‌ای به حضور در بازار کار ندارند.

برگزاری نشست اسلامی‌سازی رشته مطالعات زنان

مهرخانه- مدیردوره مطالعات زنان دانشگاه مجازی المصطفی گفت: پیش نشست اولین همایش ملی مطالعات زنان با موضوع اسلامی سازی رشته مطالعات زنان چالش ها و راه کارها در دانشگاه مجازی المصطفی برگزار می شود.

دکترسید محمدحسین چاوشیان گفت: اولین همایش ملی مطالعات زنان با موضوع اسلامی سازی رشته مطالعات زنان چالش ها و راه کار ها در راستای توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اسلامی سازی علوم انسانی و با هدف بررسی علمی و نظام مند وضعیت رشته مطالعات زنان در دانشگاه های ایران و با همکاری دانشگاه خوارزمی در سالن کنفرانس دانشگاه مجازی المصطفی برگزار خواهد شد.

تخصیص بودجه زنان؛ به نام زن، به کام چه کسی؟

رادیو زمانه- فاطمه اختصاری- هر سال سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برنامه مالی یک سال دولت را تدوین و برای تایید به مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تسلیم می کند. در سال ۱۳۹۷، مجموع بودجه عمومی دولت حدود ۴۲۴ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

بر اساس داده های سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت زنان کشور ۳۹ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۸۲۸ نفر برآورد می شود. می توان گفت زنان تقریباً نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند. اگر بودجه سازمان هایی که تقریباً به طور تخصصی به مردان اختصاص یافته -برای مثال نهادهایی مانند ارتش- را در نظر نگیریم، می توان گفت که زنان از کل بودجه تصویب شده دولت، به اندازه مشارکتشان در اجتماع، سهم دارند. برای مثال در افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان دولت، زنان کارمند نیز سهیم هستند.

طرح اختصاص بودجه برای زنان در شورای شهر تهران رای نیاورد

ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر تهران به پیشنهاد زهرا نژادبهرام عضو هیات رئیسه شورا مبنی بر اختصاص اعتباری ویژه برای زنان در بودجه سال ۹۷ شهرداری، رای ندادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه در چهل و پنجمین جلسه شورا که بررسی کلیات بودجه سال ۹۷ شهرداری اختصاص داشت، پیشنهاد اختصاص بودجه برای زنان را با هدف ارتقای تاب آوری زنان و رفع فضاهای بی دفاع شهری مطرح کرد.

فریبا وفی: نویسنده و روشنفکر تأثیر و نفوذ چندانی در این جامعه ندارد

زمان‌نویس موفق ایران، فریبا وفی، در گفت‌وگو با دویچه‌وله از تابوهای دوگانه‌ای که از سوی جامعه و از درون بر زنان ایران تحمیل می‌شود و از رخوت فرهنگی و تأثیر بی‌رمق نویسنده و روشنفکر در جامعه ایران می‌گوید.

عاصمه جهانگیر، گزارشگری که دیپلمات نبود

رادیو زمانه- رضا حاجی‌حسینی- عاصمه (اسما) جهانگیر، وکیل و حقوقدان پاکستانی که به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران مشغول کار بود، روز یک‌شنبه ۱۱ فوریه/ ۲۲ بهمن در لاهور پاکستان درگذشت. دلیل مرگ او که متولد سال ۱۹۵۲ میلادی بود، سکته قلبی اعلام شده است.

به دنبال انتشار خبر درگذشت خانم جهانگیر، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای از شجاعت او و تلاشش در راه عدالت و رفع تبعیض قدردانی کرد و گفت جهان با درگذشت او یک چهره بزرگ حقوق بشری را از دست داد: گوترش: با درگذشت عاصمه جهانگیر، جهان یک چهره بزرگ را از دست داد عاصمه جهانگیر در زمان فعالیت خود دو گزارش درباره وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرد. سومین گزارش او نیز به سازمان ملل تقدیم شده و در ماه‌های منتشر خواهد شد.

لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان در پارلمان مغرب به تصویب رسید

ایران آنلاین- پارلمان مغرب پس از جار و جنجال های بسیار درباره لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان در نهایت این لایحه را تصویب و آن را به قانون تبدیل کرد.

لایحه چالش برانگیز جلوگیری از خشونت علیه زنان که از سال ۲۰۱۳ در محافل سیاسی و اجتماعی مغرب با اختلاف نظرهایی روبه رو بود، دیروز، چهارشنبه و بعداز جرح و تعدیل بسیار در پارلمان این کشور به تصویب رسید.

فتوای شیخ سعودی: «عَبایه‌ سیاه» الزامی نیست

انتخاب : مساله چادر زنان از چند دهه گذشته تا کنون موضوع جدال مجامع فقهی عربستان سعودی بوده و به نظر می رسد که فتوای شیخ عبدالله المطلق، یکی از مفتی های عضو هیئت عالمان بزرگ، که در آن بر نبود الزام استفاده از عَبایه‌ (چادر) سیاه برای زنان، تاکید کرده، بار دیگر این موضوع مطرح شده است؛ در حالی که پیش از این بحث بر سر چگونگی پوشیدن چادر (روی سر یا کتف) بود، اکنون مناقشه ها در مورد میزان صحّت وجوب این مساله برای زن مسلمان بوده و فتوای مذکور سوال بزرگی را بدنبال داشته است مبنی بر اینکه آیا مفهوم پوشش برای زن، منحصر به استفاده از چادر سیاه است؟

جنجال رابطه جنسی دختر‌ ۱۱ ساله و خلأ قانونی «سن رضایت» در فرانسه

یورونیوز-مارک گودرزیان، وکیل متهم در گفتگو با خبرنگار یورونیوز گفت که دختربچه چون بزرگ‌تر از سنش به نظر می‌رسد، «به دروغ» به موکلش گفته که ۱۸ ساله است.

ماجرای رابطه جنسی یک دختربچه ۱۱ ساله در فرانسه به خلأ قانونی در مورد «سن رضایت» برای برقراری رابطه جنسی دامن زده است. این بحث روز سه‌شنبه با ادامه محاکمه یک مرد ۲۸ ساله به اتهام «سوء استفاده جنسی» بالا گرفت. والدین یک دختربچه ۱۱ ساله از این مرد به دلیل «تجاوز» به دخترشان در منطقه وال دوآز در شمال پاریس شکایت کرده بودند. اما اتهامی که به این مرد تفهیم شد، نه «تجاوز» که «سوء استفاده جنسی» بود. نام این مرد و دختربچه فاش نشده است.

خشونت خانگی در آلمان

پژوهش‌های آژانس حقوق بنیادی در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که میزان خشونت خانگی در آلمان هنوز بالاست و ۳۵ درصد زنان آلمانی حداقل یک بار در عمر خود تجربه خشونت جسمی یا جنسی را داشته‌اند. ۲۲ درصد این زنان از سوی شریک زندگی خود آزار دیده‌اند. آمار دیگری از اداره جنایی آلمان نشان می‌دهد که زنان ۸۱٫۸ درصد قربانیان خشونت خانگی و تجاوز را تشکیل می‌دهند. دولت فدرال آلمان برای مبارزه با خشونت خانگی از این قربانیان حمایت و بر اساس نیازشان به آن‌ها کمک می‌کند. در آلمان حدود ۴۰۰ خانه امن و ۷۵۰ مرکز تخصصی مشاوره در مورد خشونت علیه زنان وجود دارد و این کشور یکی از کشورهای پیشرو در حمایت از قربانیان خشونت خانگی است.

اعتصاب غذای رهبر سابق شاخه زنان حزب دموکراتیک خلق های ترکیه در زندان

ایرناـ روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه اعلام کرد که سرپیل کمال بای رهبر سابق شاخه زنان و عضو کنونی شورای مرکزی حزب دموکراتیک خلق های ترکیه که ۲ روز پیش بازداشت و روانه حبس شد، در زندان دست به اعتصاب غذا زده است.

سرپیل کمال بای رهبر سابق شاخه زنان حزب دموکراتیک های ترکیه عصر سه شنبه به اتهام مخالفت با عملیات عفرین در مقابل دادگاه آنکارا دستگیر شد و از روز گذشته به نشانه اعتراض در زندان دست به اعتصاب غذا زده است.

حدود ۹ میلیون زن در ایتالیا مورد آزار جنسی قرار گرفته اند

رم – ایرنا – موسسه ملی آمار ایتالیا (ایستات)درتازه ترین گزارش خود تحت عنوان ‘آزار و اخاذی جنسی در محل کار’اعلام کردکه حدود ۹ میلیون زن در ایتالیا در طول زندگی خود متحمل نوعی آزار جنسی در محل کار و خارج از آن شده است.

به گزارش ایرنا، ایستات افزود: ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار زن در ایتالیا متحمل نوعی آزار و اذیت جنسی در طول زندگی خود شده است که از این تعداد یک میلیون و ۱۷۳ هزار نفر، (معادل ۷٫۵ درصد) قربانی اخاذی جنسی در محل کار جهت استخدام و یا حفظ شغل و یا برای پیشرفت حرفه ای شده است.

سیاوشی بر ارتقای فرهنگ عمومی و گسترش ورزش همگانی تاکید کرد

ایسنا- عضو فراکسیون زنان مجلس بر اهمیت همکاری میان بخشی سازمان بهزیستی با سازمان‌های فرهنگی هنری به ویژه شهرداری تهران برای ارتقای فرهنگ عمومی و گسترش ورزش همگانی تاکید کرد.

طیبه سیاوشی در نخستین جشنواره فرهنگی ورزشی «فرزندان امید میهن» با بیان اینکه ورزش و هنر در قرن حاضر دو زبان اصلی و قدرتمند جهانی هستند، گفت: این دو زبان پیام‌آور صلح برای مردم هستند و امیدواریم با برگزاری چنین جشنواره‌هایی گامی برای کودکان برداریم.

رقابت‌های لیگ کشتی کلاسیک زنان برگزار می‌شود

مهر- با تصویب سمینار روسای هیات‌های کشتی سراسر کشور لیگ کشتی و رقابت‌های عمومی زیر ۲۳ سال کشتی کلاسیک زنان برگزار می‌شود.

مریم منظمی نایب رییس بانوان فدراسیون کشتی با تایید این خبر گفت: در بیست و چهارمین سمینار روسای هیئت های کشتی سراسر کشور در تبریز، برگزاری رقابت های لیگ کشتی کلاسیک زنان با حضور حداقل ۳ نفر کشتی گیر زیر ۲۳ سال و حداکثر ۳ نفر بین ۲۰ تا ۲۵ سال در ترکیب هر تیم به تصویب رسید.

وزنه بردار جوان زنجانی به نخستین اردوی تیم ملی بانوان ایران دعوت شد

ایرنا – رئیس هیات وزنه برداری شهرستان زنجان گفت: مریم تاره با نشان دادن توانمندی های بالای خود در مسابقات انتخابی تیم ملی، از سوی فدراسیون به نخستین اردوی تیم ملی وزنه برداری زنان ایران دعوت شد.

علی نصرتی، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این اردو در ۲ رده سنی ‘نوجوانان و جوانان’ اسفند امسال با حضور ۱۵ وزنه بردار زن در شهرستان اهواز برگزار خواهد شد.

ناتوانی در جذب حامی مالی، مشکل عمده ورزش زنان گلستان است

ایرنا – سرپرست تیم لیگ برتری بدمینتون زنان گلستان گفت: نبود حامی مالی و ناتوانی در جذب اسپانسر، مشکل عمده ورزش بانوان گلستان است و این درحالی بوده که امکان پوشش رسانه ای و تصویری رقابت های این بخش وجود دارد.

مریم جعفرزاده اظهار کرد: لیگ برتر بدمینتون زنان کشور با پوشش اسلامی برگزار می شود و امکان پخش تصویری و رسانه ای مسابقات آن وجود دارد، اما هنوز مورد استقبال رسانه ها و همچنین حامیان مالی قرار نگرفته است.

عذرخواهی فدراسیون فوتبال افغانستان به خاطر پوشش زنان فوتبالیست

بی‌بی‌سی- محمد شفیع شاداب، مسئول مطبوعاتی فدراسیون گفت که بازیکنانی که از کشورهای اروپایی و آمریکا به تیم ملی دعوت شده بودند، بر اساس سلیقه‎ شخصی خود این کار را انجام داده‌اند.

رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان به خاطر پوشش بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان افغانستان در بازی‌های دوستانه در اردن عذرخواهی کرده است. کرام‌الدین کریم گفته است که بازیکنان تیم ملی فوتبال در مسابقه با تیم ملی بانوان اردن لباس‌هایی را بر تن کرده بودند که فدراسیون فوتبال افغانستان آن را “غیرشرعی و خلاف قوانین” این فدراسیون می‌داند.

دو هفته پیش، تیم ملی فوتبال زنان افغانستان در اردن با نتیجه ۶ بر صفر و ۵ بر صفر از میزبان شکست خورد.

دیدار تیم های فوتسال زنان ایران و روسیه با حضور تماشاچیان برگزار می شود

ایرنا- فدراسیون فوتبال اعلام کرد: دیدار دوستانه تیم های ملی فوتسال زنان ایران و روسیه با حضور تماشاچیان در مجموعه ورزشی شهید چمران تهران برگزار می شود. تیم ملی فوتسال بانوان ایران در روزهای ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه در دیدار دوستانه به مصاف تیم ملی فوتسال روسیه می رود.

آزار جنسی، بحران جدی ورزش آمریکا

شهروند- داستان جنجالی آزار و اذیت جنسی در ورزش آمریکا به‌ویژه ورزشکاران مدت‌هاست که سروصدای زیادی در این کشور به راه انداخته است. نکته قابل تأمل اینجاست که افشاگری‌ها درباره این پرونده بازتابی گسترده در رسانه‌های جهان داشته و هر روز ابعادی تازه از این فساد برملا می‌شود. کار به جایی رسیده که سناتورهای آمریکایی هم نسبت به پرونده آزار جنسی در ورزش و جامعه آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند.

به اشتراک بگذارید