خبرنامه هفتگی شماره ۶۴ ماچولند ۷ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷

زنان کارگر، زنانی که ساکت نمی‌نشینند
1 می 2018
خبرنامه هفتگی شماره ۶۵ ماچولند ۱۴ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
10 می 2018

خبرنامه هفتگی شماره ۶۴ ماچولند ۷ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید روزنامه‌ها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهواره‌ای توشه هم می‌توانید پیدا کنید.

 

روند اختصاص ۳۰درصد از پست‌های مدیریتی به زنان پایش می‌شود

خبرگزاری خانه ملت- معاون زنان رئیس جمهور با بیان اینکه روند اختصاص ۳۰درصد از پست‌های مدیریتی به زنان را پایش خواهند کرد، گفت: اختصاص ۳۰درصد از پست‌های مدیریتی به زنان به همه استان‌ها ابلاغ شده است.

معصومه ابتکار با اشاره به ضرورت بکارگیری هرچه سریع‌تر زنان در پست‌های مدیریتی کلان با توجه به قول رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص ۳۰درصد از پست‌های مدیریتی به زنان، گفت: انتظار ما این است که استانداران و دیگر مسئولان مربوطه، مدیران زن را افزایش دهند؛ نه کاهش، این موضوع درخصوص استان سیستان و بلوچستان که چند ماه گذشته تعدادی از بانوان مدیر خود را عزل کرده، ضرورت بیشتری دارد، چراکه این استان رتبه یک انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی را داشته لذا انتظار است این رتبه را همچنان حفظ کند.

دیدار ابتکار با یکی از قربانیان اسید‌پاشی
شفاف، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ضمن دیدار با «مرضیه ابراهیمی» یکی از قربانیان اسیدپاشی سال ۹۳ اصفهان، بر لزوم وجود قوانین قوی و بازدارنده برای پیشگیری از خشونت علیه زنان و به ویژه اسید پاشی تاکید کرد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ضمن دیدار با «مرضیه ابراهیمی» یکی از قربانیان اسیدپاشی سال ۹۳ اصفهان، بر لزوم وجود قوانین قوی و بازدارنده برای پیشگیری از خشونت علیه زنان و به ویژه اسید پاشی تاکید کرد.
معصومه ابتکار با بیان اینکه وجود خشونت‌های متعددی همچون کودک آزاری، تجاوز، اسیدپاشی و … نماد بزرگی از انواع آسیب‌های اجتماعی است که بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: درد بزرگی است که اتفاقات متاثر کننده‌ای همچون اسیدپاشی در جوامع رخ می‌دهد و زنان بسیاری مورد خشونت قرار می گیرند. اینگونه حوادث با احساس مسئولیت بیشتر از قبل ما را وادار به پیگیری و تلاش برای وضع قوانین بازدارنده می‌کند.

ملاقات معصومه ابتکار با رییس جمهور اندونزی

مهر- معصومه ابتکار که دوشنبه شب در راس هیاتی وارد جاکارتا پایتخت اندونزی شد روز گذشته با رییس جمهور اندونزی ملاقات کرد. معصومه ابتکار در این دیدار، با ابلاغ سلام دکتر روحانی گفت: در دو سال گذشته تحولات خوبی در روابط دو کشور صورت گرفته، اما با توجه به ظرفیت‌های موجود هنوز راه‌های زیادی برای رسیدن به همکاری‌های متناسب با ظرفیت‌ها وجود دارد.

معاون رییس جمهور از مواضع دولت اندونزی نسبت به ایران در رابطه با برجام قدردانی کرد و گفت: برجام صرفا یک سند همکاری میان ایران و کشورهای غربی نیست، بلکه سندی بین المللی برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و تثبیت صلح در جهان است.وی اقدامات نمایشی رژیم صهیونیستی علیه را ایران مخرب صلح و ثبات در منطقه دانست.

ابتکار: کشورهای خارج از منطقه عامل تفرقه مسلمانان هستند

ایرنا- معاون رئیس جمهوری در دیدار با وزیر امور خارجه اندونزی در جریان برگزاری اجلاس بین المللی علمای جهان اسلام با موضوع اسلام میانه رو گفت: کشورهای خارج از منطقه عامل تفرقه مسلمانان هستند و کشورهای اسلامی باید به این موضوع توجه داشته باشند. ‘معصومه ابتکار’ معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده که برای شرکت در اجلاس بین المللی علما و شخصیت های جهان اسلام با موضوع اسلام میانه رو به اندونزی سفر کرده است، امروز با رتنو مرسودی وزیر امورخارجه اندونزی دیدار کرد. در این دیدار آخرین تحولات مربوط به روابط میان دو کشور بررسی و طرفین برای توسعه هرچه بیشتر مناسبات با یکدیگر توافق کردند.

تمامی دستگاهها برنامه‌شان در حوزه خانواده را ارائه دهند

مهر- رئیس فراکسیون خانواده مجلس گفت: منطبق با برنامه ششم توسعه از تمامی دستگاهها گزارش برنامه و اقدام شان را درخواست کرده ایم تا مشکلات پیش روی آنها برای عمل به برنامه را نیز دریافت کنیم. نشست هیات رییسه فراکسیون خانواده مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این نشست رویکرد کلی فراکسیون در سال ٩٧ بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

پروانه مافی رییس فراکسیون خانواده در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته گفت : طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قوانین حوزه خانواده احصاء شده و مورد بررسی قرار گرفت و منطبق با برنامه ششم توسعه از تمامی دستگاهها گزارش برنامه و اقدام شان را درخواست کرده ایم تا مشکلات پیش روی آنها برای عمل به برنامه را نیز دریافت کنیم.

زنان کرد برای ما نماد اصالت و اقتدار در جامعە هستند

مهر- سنندج – عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکە جامعەای رشد خواهد کردکە زنان توانمند داشتە باشد، گفت: زنان کرد برای ما نماد زنان قدرتمند جامعە هستند. پروانه سلحشوری نمایندە مردم در مجلس شورای اسلامی در جلسە استانی جمعیت بانوان فرهیختە با اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی با حضور مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی کردستان در سالن کوثر این سازمان، اظهار داشت: زنان نمایندە مجلس سعی دارند انعکاس صدای زنان و فریاد زنان جامعە باشیم.سلحشوری با اشارە بە اینکە زنان کرد برای ما نماد زنان قدرتمند هستند، افزود: باید جامعە و مسئولین کشور بە زنان ما اجازە حضور پررنگ بدهند و زمینە برای نمود پیدا کردن حس دلسوزانە مسئولیت پذیری زنان در کشور بە ویژە در پست های بالاتر فراهم شود

استفاده اطلاعات کثیف سپاه از زنان صیغه ای

انصاف نیوز- برخی اصولگرایان از انتشار گزارشی مبنی بر صیغه برخی زنان جنگ هشت ساله عراق و به کار گرفته شدن بعضی از این زنان به عنوان «طعمه» برای پرونده‌سازی علیه برخی از سیاست‌مداران در جمهوری اسلامی خشمگین شده‌اند.

سایت «انصاف‌نیوز» نزیک به اصلاح‌طلبان بخش اول سلسله گزارش‌هایی درباره زنانی که نام اطلاعاتی آنها «پرستو» است را آغاز کرده که به بخشی از عملکرد نهاد‌های اطلاعاتی در استفاده از زنان برای پرونده‌سازی علیه سیاست‌مداران می‌پردازد.

در این گزارش به نام برخی مقام‌های بلند‌پایه سابق دولتی هم‌چون عطاء‌الله مهاجرانی، علی جنتی و چند وزیر دولت‌های محمود احمدی‌نژاد اشاره شده که در محافل گفته می‌شود قربانی رابطه «پرستو‌ها» شده‌اند. این گزارش به طور تلویحی از محمد‌علی نجفی، شهردار سابق تهران به عنوان تازه‌ترین قربانی «پرستو‌ها» نام برده شده که فشار‌ها درباره این مساله منجر به کناره‌گیری وی از سمت خود شده است.

لایحه تامین امنیت زنان و غفلت از طرح موضوع حجاب در آن

مهر- توران ولی مراد*: لایحه تامین امنیت و منع خشونت علیه زنان در جریان کار است. تامین امنیت زنان یعنی تقابل با آزار و آسیب و اذیت. آیا در اسلام و مشخصا قرآن از آزار و اذیت زنان و راهکارهای پیشگیری از آن سخن گفته شده؟ توجه به این موضوع از این نظر لازم است که نظام جمهوری اسلامی بنایش بر این است که محتوایش اسلامی باشد و به عبارتی جهت دهی و ارائه راهکار و ساختش بر اساس راهکارهای قرآنی باشد.

لایحه در دست کار از زوایا و منظرهای مختلف قابل بررسی و نقد است هم به جهت آنچه در آن آمده و هم به جهت آن چه در آن غفلت شده. یکی از موضوعات مورد غفلت در لایحه تامین امنیت زنان عدم طرح موضوع حجاب است. مگر می شود در جمهوری اسلامی لایحه ای جهت تامین امنیت زنان تهیه و مصوب شود و در آن حفظ و رعایت حجاب به عنوان راهکار قرآنی در پیشگیری از آزار و اذیت زنان مورد غفلت قرار گیرد؟ متاسفانه این گونه است که لازم است این نقیصه برطرف شود.

حجاب یعنی غلبه هویت انسانی بر هویت جنسی/ حجاب، دفاع از عشق است

مهر- رحیم پور ازغدی در کرسی آزاداندیشی با موضوع حجاب با بیان اینکه اولین ضربه بی حجابی، ضربه به عشق است گفت: اسلام می خواهد ما در عرصه عمومی انسان باشیم و هویت انسانی ما بر هویت جنسی ما غلبه کند.

در این نشست رحیم پورازغدی بعد از شنیدن سوالات دانشجویان در خصوص حجاب و حق انتخاب و اختیار در رابطه با این موضوع در جامعه، اظهار کرد: ما اول باید حسابمان را با کلمه اجبار تسویه کنیم چون کلمه «اجباری» باری دارد که هر چه بخواهیم در مورد حجاب صحبت کنیم زیر بار منفی این کلمه هستیم. کلمه اجبار دافعه دارد چون در آن معنای سلب اراده و آزادی نهفته است. آیا سلب اراده یا سلب آزادی قابل دفاع است؟ برای هر چیزی ولو اسلام اجباری، دین اجباری، علم اجباری و یا آزادی اجباری و … اجبار بار منفی ایجاد می کند. با توجه به اینکه انسان مختار آفریده شده و اجباراً مختار است. قدرت انتخابی که انسان از طرف خداوند دارد خودش اجباری است یعنی شما مجبورید که مختار باشید.

فمنیسم ضد نژادپرست راه مبارزه با خشونت و ستم ناموسی

مهرداد درویش پور- «برای رویارویی موثر با ستم ناموسی و رشد برابری جنسیتی می‌بایست منابع قدرت زنان و کودکان را در عرصه‌های گوناگون افزایش داد؛ با حاشیه نشینی و تبعیض مبارزه کرد و رفاه اجتماعی را افزایش داد.»

بیش از ۲۰ سال از نخستین قتل ناموسی سارا در شهر امئوی سوئد که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، می‌گذرد. در طی تمام این سال‌ها بحث درباره خشونت و ستم ناموسی همچون موضوعی داغ مورد توجه رسانه‌ها و سیاستمداران و مقامات این کشور قرار گرفته است. به رغم تلاش و سرمایه‌گذاری‌های بسیار در پهنه‌های گوناگون، به سختی می‌توان از پژوهشی نام برد که نشان دهد این تلاش‌ها در خنثی کردن ستم ناموسی تا چه حد موثر بوده‌اند. پرسش اینجا است که دیدگاه‌های قطبی شده بین فرهنگ‌گرایان و رادیکال فمینیست‌ها که نظام جنسیتی قدرت نقطه عزیمت‌شان است تا چه حد توانسته به مبارزه علیه ستم ناموسی یاری رساند.

جامعه ایرانی در مسیر تغییرات شتابان هویتی زنان

تهران – ایرنا – پژوهشگران و استادان حوزه علوم اجتماعی طی هم اندیشی علمی در دانشگاه علامه طباطبایی به کند و کاو سیر شتابان تحولات سبک زندگی بانوان ایرانی پرداخته و با بررسی موضوع هویت زنان بر تغییر و دگرگونی سریع جامعه زنان و لزوم شناخت نیازهای نیمی از جمعیت کشور تاکید کردند.

در همایش دانشگاهی بر این نکته تاکید شد که جایگاه و نقش زنان در جامعه نیازمند مراقبت، حمایت و توجه ویژه به این گروه بزرگ اجتماعی است که پایه های توسعه انسانی و آموزش کودکان به عنوان نسل آتی و پایداری ارکان خانواده را ممکن می کند.

نخستین همایش ملی «مسائل اجتماعی زنان» به بررسی مسائل مختلف زنان از جمله تحولات فرهنگی، سبک زندگی و معیشت آنان پرداخت. در این همایش دو روزه که دانشگاه علامه طباطبایی میزبان استادان حوزه علوم اجتماعی در روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت است، بیش از ۵۰ پژوهش برتر و برگزیده حوزه زنان ارائه می شود و دانشجویان، صاحبنظران و اندیشمندان حوزه علوم اجتماعی یافته های تحقیقات خود در رابطه با موضوعات مختلف حوزه زنان را مطرح می کنند.

محمد حسین پناهی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در این همایش گفت : قشر زنان در سال های اخیر با دگرگونی های زیادی مواجه بوده است و این تغییرات تا ۳۰ سال آینده ادامه دارد و موقعیت و جایگاه زنان در حال تغییر است این دگرگونی ها در بین زنان ذهنی و عینی است و تغییر و دگرگونی در جامعه مردان به اندازه زنان نیست.

پناهی درباره نشانه های دگرگونی در جامعه زنان گفت : کاهش تعداد باروری زنان از ۷ به ۳ فرزند، علاقه به تحصیل و فردگرایی، تغییر نگرش نسبت به ازدواج از جمله نشانه های این تغییر و دگرگونی است.

زنان از طریق دانشگاه وارد تعاملات اجتماعی می شوند

ایرنا – پژوهشگران علوم اجتماعی در همایش ملی زنان حذف هرگونه تبعیض در ساختارهای ارتقای زنانه را خواستار شدند و اعلام کردند که زنان با ورود به دانشگاه وارد تعاملات اجتماعی می شوند و عنصر آموزش در فرآیند سیاسی شدن زنان تاثیر زیادی دارد.

مهری طیبی نیا، پژوهشگر علوم اجتماعی روز سه شنبه در نشست تخصصی «زنان و آموزش» همایش ملی بررسی مسائل زنان ایران در دانشگاه علامه طباطبایی با ارائه مقاله ای با عنوان « چگونگی برساخت لایه های هویتی زنان همزمان با تجربه آموزش عالی» به واکاوی داشتن چهار نقش همسری، مادری، شاغل و دانشجو بودن زنان پرداخت.

وی گفت: برساخت هویت جدید زنان در ایران، هویت خودمدار است و ارزش زنان نباید حتما به تحصیل باشد. زنان با ورود به دانشگاه، خرد انتقادی و تفکر بازاندیشانه پیدا می کنند و وارد فضای تعامل می شوند و نحوه تعامل زنان در چالش نقش های چندگانه، ساختار شکنانه و ترمیمی است به طور مثال دائما باید با رئیس خود بحث کنند که دیر بیایند و زود بروند و از آن سو با استادان دانشگاه، چانه زنی کنند.

رفع تبعیض زنان با تغییر آموزه های اجتماعی امکان پذیر است

ایرنا-رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران گفت: باید بسیاری از آموخته های قبلی یا بسیاری از آموزه هایی که بطور غیر رسمی در هویت مردان و زنان جامعه شکل گرفته را دگرگون کنیم و آنها را به سمت نگاه برابر، رفتار برابر و رفع تبعیض علیه زنان ببریم. ملیحه شیانی روز سه شنبه در حاشیه همایش ملی بررسی مسائل اجتماعی زنان در نشست «زنان و آموزش» در دانشگاه علامه طباطبایی افزود: آموزش زنان ، جزء ضروریات جامعه و بسیار مهم و زیربنایی است اما نکته مهم تر از آن بحث درونی کردن آموخته هایی است که ما بطور رسمی و غیررسمی می گیریم یعنی آن هویت یابی و شخصیت سازی در زنان و مردان ، مد نظر است.

وی ادامه داد: این مساله به آن معنا است که با درونی کردن بسیاری از آموخته ها، هویتی را پیدا می کنیم که می توانیم دست به برابری بزنیم در غیراینصورت این آموزه ها ، فقط آموخته هایی است -که به ویژه اگر بسترها و شرایط تحقق آن نیز فراهم نشود- فقط نوعی آگاه سازی را به دنبال دارد و این آگاه سازی کافی نیست.

عطوفت مادرانه، به تر و خشک کردن فرزند تنزل یافته است

ایرنا- استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: تفکیک فضای مردانه و زنانه در جامعه وجود دارد؛ مردان نقش های خود را دارند. زنان هم در کنار نقش های اجتماعی، وظایف مادری را انجام می دهند و نگاه پرورش و عطوفت مادرانه به تر و خشک کردن فرزند تنزل پیدا کرده است. اردشیر انتظاری روز سه شنبه در حاشیه نخستین همایش ملی مسائل اجتماعی زنان در دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: زنان می خواهند مادر شوند اما منزلت مادری با ارزش ها سر و کار دارد و چیزی که ارزشمند باشد برای آن وقت بیشتر و سرمایه گذاری می شود همچنین در مورد آن فکر و برنامه ریزی صورت می گیرد اما زنان جامعه ما چقدر به مادر شدن فکر می کنند.

وی اضافه کرد: افکار و دورنمای هر جامعه ای در سیاست گذاری های کلان و برنامه ها نمود پیدا می کند؛ سوال این است، در مورد مادر شدن و نقش های مادرانه در برنامه های پنجساله توسعه چقدر لفظ مادر تکرار شده است؟ چقدر از مادران حمایت می شود؟ وی ادامه داد: در نظام اقتصادی اجتماعی و برنامه ای ما، احترام به منزلت و شأن مادری آن طور که شایسته است، مورد توجه نیست. این در حالی است که پرورش نقش مادری و به تصویر کشیدن شیرینی های آن برای جامعه رسالتی است که بر عهده رسانه ها و نهادهای آموزشی است و البته محقق نشده است.

مهمترین مانع حضور زنان در فضاهای شهری چیست؟

ایرنا : کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری گفت: احساس ناامنی در فضاهای شهری، مهمترین عامل در ایجاد محدودیت برای حضور زنان در این فضاها است. آزاده قدیری روز سه شنبه در همایش ملی بررسی مسائل زنان در دانشگاه علامه طباطبایی در سخنرانی خود با عنوان زنان و فضای عمومی شهری با اشاره به ملاحظات جنسیتی افزود: یکی از ابزارهای سنجش میزان موفقیت یا شکست طرح های توسعه شهری، میزان توجه به نیازها و گرایش های گروه های متنوع است.

وی تصریح کرد: از آنجا که یقینا تفاوت هایی بین نیازهای فضایی در یک جامعه میان زنان و مردان وجود دارد، توجه کافی به نیازهای متفاوت گروه های جنسیتی ( به عنوان دو گروه شاخص اجتماعی) دارای اهمیت بسزایی است که باید در طراحی های شهری مورد توجه قرار گیرد.

قدیری گفت: مهمترین اقدام برای ایجاد امنیت شهری، اصلاح سیستم آموزش شهرسازی، ایجاد بستر مشارکت زنان، گسترش عادلانه امکانات، تامین امنیت و ایجاد اماکن نظارت عمومی است به نحوی که زنان با اعتماد به نفس لازم در فضاهای عمومی شهری حاضر شوند.

ایران یک تاریخ با حیا دارد

ایرنا- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده گفت: مطالعات نشان می دهد تاریخ ایرانی یک تاریخ با حیا بوده است.

فریبا علاسوند روز سه شنبه در نخستین همایش مسایل اجتماعی زنان در دانشکده علوم اجتماعی علامی طباطبایی افزود: نگاه ایرانی ها و به خصوص خود بانوان به پوشش یک نگاه اخلاقی بوده است و مردان نیز برهنگی خود را زشت می دانستند.

وی گفت: اگر امروز غریزه جنسی را از جهان حذف کنیم حتما بخش مهمی از درآمد جهان فلج می شود، بنابراین به جای اینکه با دید سیاسی به پدیده حجاب نگاه کنیم باید بیندیشیم که مساله پوشش یک مساله انسانی است یا غیر انسانی. یک مطالعه در مورد جامعه می تواند در این مساله راهگشا باشد.

علاسوند ادامه داد: جهان یک رفتار سینوسی را در مساله پوشش و حجاب تجربه می کند یعنی زمانی تا انتهای بی عفتی پیش می رود و به موازات آن از بدنه اجتماعی مردم تلاش هایی برای حفاظت از عفت صورت می گیرد.

مشتریان روسپی ها باید مجرم شناخته شوند

ایرنا – یک پژوهشگر علوم اجتماعی گفت: برخی راهکارهای پدیده روسپی گری این است که این عمل را خشونت علیه زنان می دانند و مشتریان این پدیده را مجرم می داند . این راهکار از موفق ترین روش ها برای مقابله با روسپی گری است که در سوئد و نروژ نیز اجرا می شود. پژوهشگران اجتماعی روز سه شنبه در دومین روز از همایش ملی «مسائل اجتماعی زنان» در سالن ارشاد دانشگاه علامه طباطبایی به بررسی مسائل زنان و آسیب های اجتماعی پرداختند.

سارا دارابی، پژوهشگر علوم اجتماعی در نشست آسیب های روابط زناشویی با ارائه مقاله «زنان روسپی به مثابه قربانی» گفت: روسپی گری با اخلاقیات، مذهب و قوانین مدنی در تعارض است و جزو معدود مسائل اجتماعی است که چالش های عمیقی بین صاحبنظران اجتماعی در این زمینه وجود دارد. وی با اشاره به کمبود تحقیق در زمینه روسپی گری به دلیل فضای عرفی جامعه افزود: روسپیان به مثابه قشری آسیب پذیر هستند که اعتیاد نیز ارتباط دو گانه ای با آن دارد و هم علت و هم معلول آن است. زنانی که روسپی می شوند یا پدر معتاد یا همسر معتاد دارند که از سوی آنان مجبور به این کار می شوند اما دسته دومی از روسپیان برای تحمل آلام جسمی و روانی خود به مصرف مواد رو می آورند. این دکترای علوم اجتماعی گفت: اختلالات روانی نیز با روسپیگری رابطه علت و معلولی دارد. بر اساس تحقیقات داخلی ، ۶۶ تا ۷۰ درصد زنان تن فروش مبتلا به افسردگی هستند و بیش از ۷۰ درصد آنان به خودکشی اشاره می کنند.

بیکاری بانوان مساله زنانه نیست

ایرنا- استاد گروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اشتغال بانوان مقوله ای اجتماعی است و تا زمانی که مساله ای زنانه تلقی شود، هر نوع سیاست گذاری، ناقص و ناکارآمد است.

علی جنادله در حاشیه نخستین همایش ملی مسائل اجتماعی زنان در دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اشتغال زنان در بستر اجتماعی رخ می دهد بنابراین توجه همه جانبه به این موضوع ضروری است زیرا در غیر این صورت با وجود تدارک شرایط لازم برای اشتغال زنان، فرصت شکوفایی برای آنان فراهم نمی شود. وی یادآور شد: سیاست گذاری های حوزه اشتغال بانوان فراز و نشیب هایی داشته است به طوری که گاهی اشتغال زنان، آسیب زا و گاهی سیاست ها در جهت تسهیل و تشویق زنان برای اشتغال است. جنادله اضافه کرد: ناپایداری در حوزه سیاست گذاری اشتغال زنان، باعث شده است تا اشتغال بانوان دچار آشفتگی شود. این استاد مطالعات زنان با اشاره به مطالعه تجارب دیگر کشورها در زمینه اشتغال زنان، گفت: فرانسه سیاست گذاری های موفقی در زمینه اشتغال زنان داشته و جالب است با وجود اینکه بیشترین نرخ اشتغال زنان در میان کشورهای توسعه یافته را دارد، بیشترین نرخ باروری را هم به خود اختصاص داده است.

نقش نخبگان در نهادینه‌سازی حجاب/ادعای فردی بودن حکم حجاب باطل است

مهر- کبری خزعلی با رد برخی استدلال‌ها در مورد فردی بودن حجاب معتقد است حتی فردی دانستن حجاب مانع از دخالت حکومت در اجرا و تعریف حجاب استاندارد در حریم عمومی نمی‌شود.

به گفته او فردی دانستن حکم حجاب مانع از دخالت حکومت در اجرای آن نمی‌شود؛ زیرا حکومت در قلمرو شخصی افراد دخالت نمی‌کند، بلکه قضیه برعکس است و چون این دخالت مشروع است؛ حکومت دینی نیز باید از آن استقبال کندفردی دانستن حکم حجاب مانع از دخالت حکومت در اجرای آن نمی‌شود؛ زیرا حکم حجاب با دخالت در احکام اجتماعی مجالی برای الزامات حکومتی ایجاد می‌کند. به عبارت دیگر، حکومت در قلمرو شخصی افراد دخالت نمی‌کند، بلکه قضیه برعکس است و چون این دخالت مشروع است؛ حکومت دینی نیز باید از آن استقبال کند. زیرا هر حکومتی می‌تواند اتباعش را به قیودات قانونی و شرعی ملزم ‌کند. گرچه به نظر می‌رسد که فردی دانستن حکم حجاب مورد تردید بوده و اجتماعی بودن آن به ذهن نزدیک‌تر است. زیرا یکی از وجوه اختلاف میان حکم فردی و حکم اجتماعی در ملاحظه فرد یا جمع است. حجاب، با ملاحظه تعامل فرد با خودش تشریع نشده؛ زیرا اگر چنین بود زن مسلمان باید در تنهایی حجاب را رعایت می‌کرد. در حالی که حجاب اسلامی در تعامل با دیگران معنا پیدا می‌کند.

«دختران خیابان انقلاب» ایران در مجله‌ آلمانی «اما»

رادیو زمانه- فهیمه فرسایی- گیسوی سیاه، موی مجعد، زلف تابدار؛ زمانی پیچش موی دلبران، الهام‌بخش شاعران بزرگی چون حافظ بود تا غزل‌های ناب بسرایند. حالا موضوع مبارزه و مقاومت زنان ایرانی علیه رژیم ملاهاست. شماره‌ جدید مجله‌ اما هم که روز ۲۶ آوریل در آلمان منتشر شده، به موی زنان ایرانی به عنوان سلاحی فمینیستی پرداخته است. عنوان دوسیه: «ایران ـ مبارزه‌ ما علیه روسری». این مجموعه، به مناسبت اعتراض‌های پی‌در‌پی «دختران خیابان انقلاب» که از روز ۲۷ دسامبر ۲۰۱۷ شکل گرفته، تهیه شده است. در این روز ویدا موحدی بالای جعبه‌ تاسیسات برق در خیابان انقلاب رفت، روسری خود را که از سربرداشته بود، به نُک چوبی آویزان کرد و مدتی آن را مثل پرچم تکان داد.

بازدید بانوان کمیسیون فرهنگی از اولین کارخانه تولید لوازم یدکی خودرو با ۸۳۰۰ کارگر زن

ایسنا- نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در راستای بزرگداشت هفته کارگر بانوان کمیسیون فرهنگی بازدیدی از کارخانه کروز که اولین کارخانه تولید لوازم یدکی خودرو در ایران است، داشتند.

فاطمه ذوالقدر گفت: عصر روز گذشته بنده به همراه خانم‌ها پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس و طیبه سیاوشی رییس کمیته زن و خانواده کمیسیون فرهنگی از اولین کارخانه تولید قطعات یدکی خودرو در ایران بازدید کرده و از ظرفیت‌های این کارخانه که بی‌شک نقش بی‌بدیلی در تولید کالای با کیفیت ایرانی داشته است، بازدید کردیم.

حضور بانوان بدون دریافت حقوق کافی در مراکز تولیدی زجردهنده است

ایسنا- یک عضو هیئت‌ رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: اجحاف در برخی از مراکز تولیدی علیه بانوان در پرداخت دستمزد و ساعات بالای کار، برده داری جدید است.احمد امیرآبادی فراهانی شامگاه دوشنبه در آئین نخستین همایش تجلیل از بانوان کارآفرین استان قم با اشاره به جایگاه بانوان در عرصه اشتغال عنوان کرد: بخشی از تعالی کشور را مدیون بانوانی می دانیم که همچون مردان موفق در مسیر توسعه و پیشرفت تلاش می کنند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: بی شک در کنار مردان موفق، زنانی تلاش گر حضور دارند که سکان‌دار عرصه کار و تلاش و تولید هستند. وی خاطرنشان کرد: زنانی که در زندگی تلاش و حمایت کردند و راه را برای مردان هموار ساخته اند، این بانوان نقش موثر و مستقیمی در پیشرفت کشور داشته اند.

تصویب ۲۱۵ میلیارد تومان برای بیمه زنان سرپرست خانوار

فارس: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش توان خانوار‌های مددجو و نیز تصویب بودجه ۲۱۵ میلیارد تومانی برای بیمه زنان سرپرست خانوار در سال جاری خبر داد.

علی ربیعی گفت: از ماه آینده با شناسایی، طبقه‌بندی و با اولویت‌هایی که برای زنان سرپرست خانوار مشخص می‌شود، تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار می‌گیرند.

«حاکمان هر روز توسط میلیون‌ها کارگر معترض محاکمه می‌شوند»l

رادیو زمانه- «مردم یک جامعه یک شبه نمی‌توانند شرایط زیست‌شان را تغییر دهند، بلکه این پروسه را اعتراض و جنگ هر روزه جلو می‌برد.» این یکی از نکات مطرح در مصاحبه زیر با پروین محمدی، نماینده سابق کارگران صنایع فلزی ایران و نایب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران، با زمانه به مناسبت روز جهانی کارگر (اول ماه مه / ۱۱ اردیبشهت) است. خانم محمدی در این مصاحبه تصویری از وضعیت کارگران و رزم هر روزه آنان به دست می‌دهد.

در جنبش کارگری تاریخاً یک گرایش غالب کورجنسیتی حاکم است

بیدار زنی- سیمین کاظمی جامعه شناس: اشاره به این واقعیت را لازم می‌دانم که در حال حاضر مفهوم زن کارگر و شرایط کار زن کارگر با مردان کارگر تفاوت چشمگیری دارد. توده‌های عظیمی از زنان برای مزدی ناچیز نیروی کارشان را می‌فروشند و سود و ارزش اضافه تولید می‌کنند بدون اینکه کسی آن‌ها را کارگر با تمام حقوقش به‌حساب بیاورد یا اساساً در سیستم اقتصادی و تحلیل مناسبات تولید به چشم بیایند. این‌ها کارگر به مفهوم کلاسیک یا آشنای آن نیستند. نه محل کار دارند، نه کارفرمایشان مشخص است و نه مشمول قانون کار می‌شوند. بحث حداقل دستمزد و مزایای شغلی و بیمه و ساعت کار و تعطیلی هم شامل حالشان نمی‌شود. این‌ها زنان کارگری هستند که در خانه خودشان کار می‌کنند، و به کارهایی مشغول‌اند که گرچه زحمت زیادی دارند و زمان طولانی صرفشان می‌شوند اما کارشان ناچیز و بی‌ارزش شمرده می‌شود و لاجرم دستمزد ناچیزی به آن‌ها پرداخت می‌شود. یک زن کارگر ممکن در خانه روزی ده تا دوازده ساعت برای کاری مثل چسب زدن پاکت یا منجوق دوزی روی پارچه و … زحمت بکشد که مزد روزانه‌اش حداکثر به پنج هزار تومان برسد. این زنان حتی کارفرمایشان نامشخص است و حاصل کارشان از طریق واسطه‌های متعدد به کارفرما تحویل داده می‌شود. این شکل از بهره‌کشی در سکوت و خاموشی در جریان است و نه در تحلیل‌های جنبش کارگری جایی دارد و نه جنبش زنان. این دسته از زنان کارگر را در واقع می‌توان کارگران نامرئی بخش‌های تاریک بازار کار دانست که هیچ‌گاه فرصت و شانس دیده شدن و طرح وضعیتشان وجود نداشته است، قبل از همه باید این‌ها را دید. در واقع این دسته از زنان می‌توانند و می‌بایست اولویت مشترک جنبش زنان و جنبش کارگری باشند.

زنان مهاجر نیروی ارزان برای کار در خانه/ نویده

بیدارزنی: دختران جامعه مهاجر افغانستانی نسل جدیدی هستند که مانند جامعه زنان ایران از تبعیض رنج می‌برند؛ اما رنج زنان افغانستانی، رنجی مضاعف است چرا که با تبعیض خارجی بودن نیز دست و پنجه نرم می‌کنند. کارخانگی یا همان کار در خانه تنها روزنه اقتصادی برای گذران زندگی بسیاری از زنان مهاجر است که شرایط اشتغال در بیرون از خانه از آن‌ها سلب شده است. آن‌ها با فشار فراوان و سختی بسیارِ کار خانگی با دستمزد اندک کنار آمده‌اند تا وابستگی مالیشان به خانواده‌ها کمتر باشد و همین‌طور به درآمد خانواده نیز کمک کنند. زنان مهاجر نیروی ارزان کار جامعه هستند که مجبورند تن به حقوق اندک بدهند. در این میان بسیاری از صاحبان کار به راحتی از آن‌ها بیگاری می‌کشند؛ بنابراین آنان علاوه بر اینکه مجبورند کارهای خانه را به دوش بکشند که به‌عنوان شغل در جامعه مردسالار محسوب نمی‌شود، در کنار آن شغل دومی دارند که کم‌ترین دستمزد را بابت آن دریافت می‌کنند. در ادامه گفتگویی انجام داده‌ایم با نازنین یکی از دختران مهاجر که در کنار رسیدگی به امور خانه، به کار بسته‌بندی جوراب نیز می‌پردازد.

همیشه تعدیل ها با زنان آغاز می شود

اخبار روز- هر برامد مشترکی بین جنبش های اجتماعی از نظر من می تواند اقدامی راهگشا باشد در هر زمینه ای. در مورد جنبش زنان و کارگری هم همین گونه است، گفتگو و تعامل و داشتن استراتژی مشخص بین فعالان زنان و کارگری هم ضروری است و هم می تواند روزنه هایی را برای بهبود وضعیت زنان کارگر و به طور کلی کارگران ایجاد کند

پدیده کودک-بیوه رو به افزایش است

جهان صنعت- هنوز هم یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که به آن توجه می‌شود اما هیچ کس توان مقابله با آن را ندارد ازدواج دختران در سنین پایین است‌. این موضوع زمانی شوک‌آور می‌شود که نگاهی به آمارهای سال گذشته بیندازیم‌. در سال ۹۶ از ۷۸ هزار و ۹۷۲ ازدواج ثبت‌شده سهم دختران زیر ۱۵ سال ۱۴۸۱ مورد بوده که این آمار تنها مختص تهران است و آمار بیشتری از این دست ازدواج‌ها در شهرستان‌ها و مناطق محروم به دست می‌آید‌. بنابر گفته‌های مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده با استناد به آمارهای موجود تعداد دخترانی که در شهرستان‌های مختلف و در سن پایین ازدواج می‌کنند، بین دو تا سه نفر است و در کل کشور حدود ۴۳ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند‌.

اعتیاد در ایران؛ زنانی که می‌میرند در یک دهه دو برابر شدند

بی‌بی‌سی- علی قدیمی- پزشکی قانونی ایران گزارش داده که در سال گذشته بیش از ۳۵۰ زن بر اثر مصرف مواد مخدر مرده‌اند. این آمار در سال ۱۳۸۶ (یک دهه پیش) ۱۶۰ مورد یا تقریبا نصف تعداد امسال بود.

شمار زنانی که دراثر مصرف مواد جان داده‌اند در سال‌های اخیر روندی صعودی داشته است. درحالی که در سال ۱۳۷۹، تنها کمتر از یک درصد این قربانیان زنان بودند، پارسال این سهم به حدود ١٢ درصد رسید. نمودار زیر که براساس آمارهای پزشکی قانونی ایران تهیه شده این روند را نشان می‌دهد.

شرایط بهره‌مندی زنان فرهنگی از کمک هزینه مهدکودک

اقتصادآنلاین- وزارت آموزش و پرورش بخشنامه اخذ اطلاعات افراد مشمول دریافت کمک هزینه مهدکودک را ابلاغ کرد. در این بخشنامه آمده است: به منظور فراهم کردن شرایط اجرای رأی مورخ ۱۲ دی ماهسال ۹۶ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و برآورد بار مالی ناشی از اجرای آن خواهشمند است دستور فرمایید اطلاعات افراد مشمول دریافت کمک هزینه مهدکودک حداکثر تا تاریخ اول خرداد ۹۷ تهیه و به اداره کل امور اداریوزارتخانه ارسال شود.

شرایط بهره مندی از کمک هزینه مذکور عدم استفاده از مهد کودک دولتی بابت نگهداری فرزندان است.

تشویق زنان بدون همسر به ازدواج مجدد/ ۱۷۶ زن سرپرست خانوار دوباره ازدواج کردند

سلامت نیوز:معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان تهران گفت: ۹ هزار و ۹۰۰ مددجوی تحت حمایت از خدمات متنوع مشاوره‌ای کمیته امداد استان تهران در سال ۱۳۹۶ بهره‌مند شدند. علی کریمی اصل معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان تهران بابیان اینکه خدمات مشاوره در کمیته امداد مکمل سایر خدمات حمایتی است، گفت: از وظایف مشاوران کمیته امداد راهنمایی و هدایت مددجویانی است که در شرایط اختلالات روحی، روانی، عاطفی و اجتماعی قرار دارند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۹ هزار و ۹۰۰ مددجوی تحت حمایت کمیته امداد استان تهران از خدمات مشاوره فردی و گروهی بهره‌مند شدند، افزود: از این تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از خدمات راهنمایی و مشاوره فردی و شش هزار و ۸۰۰ نفر از خدمات راهنمایی و مشاوره گروهی بهره مند شدند.

مجوز استفاده از لباس بندری به عنوان پوشش اداری صادر شد

مهر – مدیرکل فرهنگ و ارشاد هرمزگان گفت: زنان کارمند و فرهنگیان می توانند در ادارات و مدارس از لباس سنتی بندری به عنوان پوشش استفاده کنند.علیرضا درویش نژاد، عنوان کرد: با تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ردیف بودجه اختصاصی به جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس تخصیص یافت.

درویش نژاد بیان داشت: خلیج فارس نامی است که نمی توان به آسانی آن را مصادره کرد زیرا تاریخ گواهی است بر حقانیت نام خلیج فارس.

وی تصریح کرد: فرهنگ و هنر تنها راهی است که می توان نام و اصالت خلیج فارس را بر تمام دنیا به اثبات رساند.

مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی هرمزگان بیان داشت: تفکر و اندیشه تنها راه رسیدن به آنچه به عنوان واقعیت خلیج فارس نامیده می شود به سراسر دنیا است.

اشتغال و شایسته سالاری بومی دغدغه دختران و پسران هرمزگان/حضور در ادارات با پوشش رنگارنگ، زیبنده زن هرمزگانی نیست

دانا- عالم اهل سنت گفت: مشکل اصلی امروز ما پوشش زنان در ادارات نیست که مسئولان پوشش را بردارند و یا نوع لباس را عوض کنند؛ مشکل ما بیکاری جمع کثیری از دختران و پسران هرمزگانی است که باید با شایسته سالاری بومی به فکر اشتغال آنها بود. شیخ مسعود راهبر، عالم اهل سنت در گفتگو با خبرنگار هرمز با بیان اینکه دین مبین اسلام کرامت، انسانیت و آزادی زن را با حفظ حجاب بیان کرده است، اظهار کرد: زن مسلمان با رعایت حجاب، در برابر هرگونه فتنه و تعرض بیگانگان محسور و محفوظ می ماند.

عالم اهل سنت با اشاره به اینکه مسئولان در چند روز اخیر مجوز استفاده از لباس بندری در ادارات و مدارس سراسر استان را صادر کرده اند، گفت: مشکل اصلی امروز ما پوشش زنان در ادارات نیست که مسئولان پوشش را بردارند و یا نوع لباس را عوض کنند؛ مشکل ما بیکاری جمع کثیری از دختران و پسران هرمزگانی است که باید با شایسته سالاری بومی به فکر اشتغال آنها بود نه لباس آنها!

بیتا دریاباری: آموزش زنان، کوتاه ترین مسیر برای نابودی فقر است

ایران وایر- «بیتا دریاباری»، به خاطر زحمات بشردوستانه اش، از سوی دانشگاه «گلدن گیت» سانفرانسیسکو موفق به دریافت درجه دکترای افتخاری شد. «بیتا دریاباری»، به خاطر زحمات بشردوستانه اش، از سوی دانشگاه «گلدن گیت» سانفرانسیسکو موفق به دریافت درجه دکترای افتخاری شد. او که تحصیلات دانشگاهی اش در حوزه کامپیوتر است، از جمله زنان فعال و موفق در حوزه های اجتماعی و فرهنگی است.

بیتا دریاباری از سال ۱۳۸۶ تلاش گسترده ای در حوزه توانمندسازی زنان در خاورمیانه را آغاز کرد. سال ۱۳۸۷، بنیاد وقف بیتا دریاباری را در دانشگاه استنفورد راه اندازی کرد. او سال ۱۳۹۲ نیز مبلغ دو میلیون دلار به بخش شاهنامه دانشکده پمبروک دانشگاه کمبریج کمک مالی کرد تا پژوهش بر روی این اثر جاودانه فارسی رونق بگیرد. راه اندازی «بنیاد زن نمونه» برای پشتیبانی از حقوق زنان به ویژه در زمینه آموزش و احداث یک مرکز آموزشی برای پشتیبانی از تحصیل زنان کرانه باختری رود اردن، ساخت موسساتی برای آموزش زنان بنگلادش، افغانستان و پاکستان وراه اندازی بنیاد «پارس» در کالیفرنیا برای حمایت از مهاجران، بخش دیگری از فعالیت های انسان دوستانه او بوده است.

خانه امن واقعا وجود دارد

ایلنا- تهمینه میلانی کارگردان سینمای ایران بعد از چهار سال با یک اثر جدید به سینما بازگشته است. میلانی در تازه‌ترین ساخته خود «ملی و راه‌های نرفته‌اش» بازهم به مشکلات اجتماعی با تاکید بر رفتارهای که با زنان می‌شود، پرداخته است. موضوع اصلی آخرین ساخته تهمینه میلانی خشونت خانوادگی است همزمان با اکران این فیلم در ایران و کانادا با او گفت‌وگو کرده‌ایم.

فیلم ملی و راه‌های نرفته‌اش خشونتی شبیه به آنچه در بچه‌های طلاق ارایه داده‌اید، دارد. انگار که جوانِ ملی و راه‌های نرفته‌اش همان کودک بچه‌های طلاق است. فیلم دو خشونت را نشان می‌دهد. انگار ما با یک نوع رفتار خشن خوب و یک رفتار خشن بد مواجه هستیم. رفتاری که خانواده ملیحه (ماهور الوند) با وی انجام می‌دهند به نظر رفتار مثبتی می‌آید تا اجازه ندهند وی با کسی ازدواج کند که اصلاً همسر ایده‌آلی نیست؟

«تابستان ۹۳»، برنده‌ اصلی فستیوال بین‌المللی فیلم زنان

رادیو زمانه- گوناگونی و تنوع ـ با این شعار سی و پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم زنان دورتموند/ کلن از روز ۲۴ آوریل به مدت شش روز برگزار شد. ۸ فیلمی که در بخش مسابقه‌ی این فستیوال با یکدیگر در رقابت بودند،‌ بر همین اساس از میان ۱۵۰ فیلم اول سینماگران زن از ۵۰ کشور جهان انتخاب شده بودند. “تابستان ۹۳”، از کارلا سیمون، کارگردان ۳۲ ساله‌ی اسپانیایی، نیز در این چارچوب جایزه‌ی فیلم برگزیده‌ی فستیوال را از آن خود کرد.

محاکمه رییس جمهوری اسبق پرو به اتهام عقیم سازی زنان

بی‌بی‌سی- آلبرتو فوجی موری، رییس جمهوری اسبق پرو به اتهام عقیم سازی اجباری زنان محاکمه می شود.

دادستان کل پرو می گوید، علاوه بر آقای فوجی موری، سه نفر از وزیران بهداشت دوران ریاست جمهوری او هم محاکمه خواهند شد. نزدیک به ۳۰۰ هزار زن در دوران ریاست جمهوری آقای فوجی موری در سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ عقیم سازی شدند.

دولت پرو در آن زمان اعلام کرد که این اقدام به صورت داوطلبانه صورت گرفته اما صدها نفر گفته اند زیر فشار و به اجبار مجبور شده اند به عقیم سازی تن بدهند. بیشتر این زنان، از زنان فقیر روستایی و بومیان پرو بوده اند.

خط تلفن ویژه گزارش آزارها در جشنواره فیلم کن راه اندازی می شود

lمهر- جشنواره فیلم کن در این دوره با راه‌اندازی یک خط ویژه تلفن، با مساله مبارزه با آزار جنسی همراهی می‌کند. جشنواره فیلم کن در همراهی با مارلن شیاپا وزیر حقوق زنان فرانسه یک خط تلفن برای قربانیان آزار جنسی به راه می‌اندازد تا درباره مواردی که برایشان مشکل ایجاد شده گزارش کنند. این وزیر فرانسه یادآور شد هاروی واینستین تهیه کننده فاسد هالیوودی که یک بار عنوان «سلطان کَن» را کسب کرد، یکی از موارد تعرض به زنان را در طول جشنواره کن انجام داده و به همین دلیل ضروری است زنانی که در کن حضور می‌یابند احساس امنیت کنند و بدانند کسی نمی‌تواند آزاری به آنها برساند. این خط تلفن قابل استفاده است تا هر کسی که با موردی از آزار جنسی روبه رو می‌شود آن را فوری به اطلاع مقامات برساند.

فرشته کریمی جزو ۵ فوتسالیست برتر آسیا

سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا ستاره تیم ملی فوتسال ایران را جزو ۵ بازیکن برتر فوتسال آسیا معرفی کرد. به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا در آستانه آغاز مسابقات قهرمانیفوتسال زنان آسیا ۲۰۱۸ به معرفی ۵ ستاره این مسابقات پرداخت و فرشته کریمی، ملی‌پوش کشورمان جزو برترین‌ها قرار گرفت.

تیم ملی فوتسال زنان کشورمان در این مسابقات در گروه D با ازبکستان و ترکمنستان رقیب است.

«استادیوم» در حمایت از حضور زنان در ورزشگاه‌های ایران

رادیو زمانه- به تازگی نمآهنگ «استادیوم» از گروه موسیقی «آبجیز» منتشر شده است. «استادیوم» در کمپینی بین‌المللی با هدف پایان دادن به تبعیض و ممنوعیت حضور زنان در استادیوم‌های ایران تهیه شده است. گروه آبجیز (صفورا و ملودی) در شعری که برای «استادیوم» سروده‌اند از مردان ایرانی خواسته‌اند به جنبش زنان بپیوندند.

این نمآهنگ در حالی منتشر شده که کمپینی چند زبانی با ائتلافی از گروه‌های حقوق بشری، فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) را تشویق می‌کند تا از ایران بخواهد به رفتار تبعیض آمیز خود، قبل از آغاز جام جهانی فوتبال در ماه ژوئن پایان دهد.

اولین حضور زنان وزنه‌بردار ایرانی و قهرمانی‌اشان چه پیامی دارد؟

ایرنا- چهار دختر وزنه بردار ایران با وجود نداشتن تمرینات حرفه ای و بدنسازی مختص این رشته در ماههای گذشته، در ازبکستان بدون استرس و واهمه از نام حریفان و با تکنیک مثال زدنی به روی تخته رفتند و نخستین رکوردهای این رشته را در ایران به نام خود ثبت کردند تا راه برای سایرین باز شود. پیکارهای وزنه برداری قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا در ازبکستان در حالی روز دوشنبه هفته جاری با قهرمانی نمایندگان جوان کشورمان به پایان رسید که علاوه بر این موضوع، اولین حضور تاریخی بانوان وزنه بردار در یک میدان بین المللی برای ورزش ایران رقم خورد.

به طور حتم نام «اورگنج» ازبکستان در تاریخ وزنه برداری زنان ایران ثبت خواهد شد، جایی که نخستین تیم وزنه برداری دختران ایران در آن به روی تخته رفت و تاریخ ساز شد.

جامعه زنان در ایران مطالبات جدی از ما دارند

رئیس کمیته ملی المپیک در نشست با رئیس شورای المپیک آسیا گفت: جامعه زنان در ایران مطالبات جدی از ما دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا صالحی امیری در آغاز نشست مشترک شیخ احمد رئیس شورای المپیک آسیا با روسای فدراسیون های ورزشی گفت: مهمترین نکته ای که می توانم به عنوان عامل موفقیت ورزش ایران از آن نام ببرم، وحدت و همدلی بین فدراسیون ها و وزارت و کمیته است. وی با بیان اینکه تلاشمان این است تا ورزش را امری اخلاقی بدانیم، یاد آور شد: اجتماعی کردن ورزش برای ما یک استراتژی است. رئیس کمیته ملی المپیک خطاب به روسای فدراسیون ها با تاکید بر اهمیت بازی های آسیایی پیش رو خاطرنشان کرد: از شما انتظار کمک داریم تا بتوانیم در این رویداد نتایج خوبی بگیریم.

استارت ملی‌پوشان زن ایران برای قهرمانی/ کار سخت شاگردان مظفر

مهر- تیم ملی فوتسال زنان درحالی از فردا دیدارهای آسیایی خود را آغاز می‌کند که در صورت دفاع از عنوان قهرمانی یا صرفِ حضور در فینال، برای تیم نوجوانان سهمیه المپیک می‌گیرد.به فاصله سه سال از برگزاری اولین دوره مسابقات فوتسال زنان جام ملت های آسیا در مالزی، دومین دوره این رقابت ها از امروز چهارشنبه در تایلند آغاز می شود تا رقابت میان ۱۵ تیم شرکت کننده، تعیین کننده تیم قهرمان شود.

البته قرار بود دومین دوره مسابقات سال گذشته برگزار شود اما بنا به دلایلی به امسال موکول شد تا نظم برگزاری دو سال آن به هم بخورد با این حال این دوره از مسابقات به خاطر افزایش تعداد تیم ها و سهمیه المپیکی که برای فینالیست ها لحاظ شده با اهمیت بیشتر نسبت به دوره اول برگزار می شود.

اولین دوره رقابت های فوتسال زنان جام ملت های آسیا سال ۲۰۱۵ برگزار شد. در آن دوره رقابت ها تیم ملی ایران با تک گل فرشته کریمی در دیدار فینال، موفق به شکست ژاپن و کسب عنوان قهرمانی شد. با این اوصاف ایران به عنوان مدافع عنوان قهرمانی، مطرح ترین در این دوره مسابقات خواهد بود که دیدارهای خود را از فردا آغاز می کند.

حضور سه داور بین المللی کشتی زن در ایران

ایرنا – فدراسیون کشتی از سه داور بین المللی زن، برای قضاوت در رقابت های عمومی کشتی کلاسیک بانوان ایران دعوت کرد. «ادیت دوزا» از کشور ایتالیا، «آلتو آنیمایجا» از کشور فنلاند و «تولای کارایازی» از کشور ترکیه داوران بین المللی هستند که فدراسیون کشتی از آن ها برای قضاوت در رقابت های عمومی کشتی کلاسیک بانوان کشور دعوت کرده است.

همچنین «آنا واسلینکو» از کشور اوکراین نیز به عنوان ناظر فنی این رقابت ها معرفی شده است و پس از این مسابقات نیز ه بعنوان سرمربی تیم ملی کشتی کلاسیک بانوان کشورمان در اردوهای آماده سازی این تیم تا پایان مسابقات جهانی کشتی کلاسیک بانون حضور خواهد داشت.

سقوط ۱۶ پله‌ای تیرانداز ایرانی در رده‌بندی جهانی

ایرنا – فدراسیون بین المللی تیراندازی امروز (سه شنبه) جدیدترین رده بندی ورزشکاران در بخش های مختلف را اعلام کرد که بر اساس آن، «نجمه خدمتی» دارنده نخستین مدال طلای بازی های آسیایی ۲۰۱۴، با سقوط ۱۶ پله ای در رده پنجاهم جهان قرار گرفت. به غیر از «مهیار صداقت» و «امیر محمد نکونام» در تفنگ ۱۰ متر، «مه لقا جام بزرگ» در ۵۰ متر تفنگ سه وضعیت، «هانیه رستمیان» در ماده ۱۰ متر و ۲۵ متر تپانچه و «محمد حسین پرورش نیا» در ماده تراپ؛ باقی ورزشکاران ایرانی با سقوط چندین پله ای مواجه شدند.

به اشتراک بگذارید