از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید روزنامهها را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید. ماچولند را در کانال ماهوارهای توشه هم میتوانید پیدا کنید
استفاده از همه راههای بازدارنده برای مقابله با خشونت علیه زنان
مهر- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بر استفاده از همه راههای بازدارنده برای مقابله با خشونت علیه زنان و دختران تاکید کرد. معصومه ابتکار پس از گفت و گوی تلفنی با سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان بار دیگر بر آسیب های تاخیر در ارسال لایحه مقابله با خشونت علیه زنان تاکید کرد. ابتکار گفت: استاندار سیستان و بلوچستان بر لزوم رسیدگی کامل به موضوع تعرض در ایرانشهر تاکید دارد.معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: از مجلس شورای اسلامی مجددا تقاضا دارم همچنین نسبت به درخواست دولت برای در اولویت قرار دادن لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان اقدام کند.
وعدۀ ابتکار برای تداوم حضور زنان و خانوادهها در ورزشگاه آزادی+ تصاویر
ایران- معصومه ابتکار با انتشار پیامی روی صفحه توئیتر حس و حال تماشای بازی ها و مسابقات در ورزشگاه را عالی توصیف کرد و وعده ادامه این روند را در روزهای آینده داد.معصومه ابتکار با انتشار توئیتی از حضور زنان و خانواده ها در ورزشگاه آزادی نوشت: دیشب خانواده ها، زنان و مردان، کودکان و نوجوانان کنار هم بازی خوب تیم ملی کشورمان را در ورزشگاه آزادی دیدند. نشاط و هیجان تماشای بازی در ورزشگاه چیز دیگری است. از تمام کسانی که این امکان را فراهم کردند تشکر می کنم. ادامه این روند را در روزهای آینده شاهد خواهیم بود. انشاءالله.معاون امور زنان ریاست جمهوری برای دیدن بازی ایران اسپانیا ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی را انتخاب کرد تا در جمع شهروندان تهرانی این بازی را به تماشا بنشیند.
تشکر ابتکار از صدور مجوز جمع شدن خانوادهها در استادیومها
فارس- معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از صدور مجوز جمع شدن خانوادهها در استادیومها تشکر کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاریث فارس، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مورد بازی های ایران در جام جهانی گفت: بزرگترین نتیجه ما در بازی با مراکش در کنار وحدت و همدلی همین بود که به شادی مردم دامن زد و آن پوسته ناامیدی و یاس در جامعه شکسته شد.
وی تاکید کرد: حس همدلی و امید و نشاط مردم بسیار خوب است و من از اجازه جمع شدن خانوادهها در استادیومها تشکر میکنم.
به دنبال تحقق سهم ۳۰ درصدی زنان هستیم
ایسنا- مدیرکل امور زنان با اشاره به بخشنامه دولت در مورد بهکارگیری زنان در پستهای مدیریتی گفت: به دنبال تحقق سهم ۳۰ درصدی زنان هستیم. گردهمایی کشوری مدیران و مشاوران زن وزارت آموزشوپرورش با حضور خانمها شجایی معاون اسبق رییس جمهور، مینایی پور مدیرکل امور زنان وزارت آموزشوپرورش، داوودی مدیرکل دفتر امور زنان استانداری همدان، احمدی مشاور وزیر آموزشوپرورش در حقوق شهروندی، رشتچی مدیرکل آموزشوپرورش استان زنجان و آقای پورداوود مدیرکل آموزشوپرورش استان همدان و دیگر مدعوین در حال برگزاری است.
فرحناز مینایی پور با اشاره به برنامههای دفتر امور زنان گفت: یکی از اهداف ما برای این دوره افزایش کمی تعداد مدیران زن در وزارت آموزشوپرورش است که با توجه به سخنان رهبری و دکتر روحانی تهیهشده است.
نماینده تهران: لایحه تامین امنیت زنان، شامل حمایت از مردان هم میشود!
پانا- این لایحه اصلا قرار نیست زنان را از تشکیل یا حضور در خانوادهها بازدارد بلکه قرار است با نگاه همهجانبهنگر، فضایی را فراهم کند که زنان و مردان و فرزندانشان کنار هم در خانوادهای سالم و پویا زندگی کنند. نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس در واکنش به منتقدان لایحه تامین امنیت زنان میگوید این لایحه، شامل حمایت از مردان هم میشود. فاطمه ذوالقدر با اشاره به این که لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت با ۹۲ ماده از سوی دولت به قوه قضاییه فرستاده شده است گفت: با توجه به حساسیتهایی که این موضوع داشت، لایحه به این نهاد سپرده شده تا نظر تخصصی بدهد. در آخرین خبرهایی که به ما رسیده، ۴۰ ماده از این لایحه حذف شده و دلیلی که برای این حذف اعلام کردهاند این بوده که این مواد تکراری بوده است ضمن این که تلاش شده از جرمانگاری زیاد فاصله بگیرد و همچنین حمایت از مردان در چارچوب خانواده را هم شامل شود. ما پیگیر مواد حذف شده بودیم و بعد از دیدن آنها این اطمینان خاطر حاصل شد که این لایحه همچنان بازدارندگی دارد.
اعتصاب غذای شش زن درویش در زندان قرچک ادامه دارد
شش تن از زنان درویش زندانی در زندان قرچک در اعتراض به برخوردهای ناهنجار مأموران زندان به اعتصاب غذا دست زدهاند. آنها عبارتند از: شکوفه یداللهی، الهام احمدی، سپیده مرادی، نازیلا نوری، مریم فرسیابی و معصومه براکوهی. به گزارش کمپین حقوق بشر ایران، شش زن درویش از تاریخ ۲۱ خرداد ماه در زندان قرچک به اعتصاب غذا دست زدهاند.
مادر سپیده مرادی درویش زندانی به کمپین حقوق بشر در ایران گفت شش نفر از ده نفر زن درویش در زندان قرچک در اعتراض به برخوردهای بد ماموران زندان قرچک ورامین و ادامه حصر نورعلی تابنده رهبر دراویش از تاریخ دوشنبه ۲۱ خرداد ماه به اعتصاب غذای تر دست زدهاند.
نسرین ستوده در تماسی از زندان گفته است بازداشت غیرقانونی او به دلیل شکایت «مهدی پِیتام» بازپرس پرونده شاپرک شجریزاده، از دختران خیابان انقلاب، بوده است. خانم ستوده وکالت چند معترض به حجاب اجباری را بر عهده دارد.
رضا خندان از تماس تلفنی همسرش نسرین ستوده از زندان خبر داده است. خانم ستوده گفته است که علت بازداشت او به پرونده محکومیت پنج سال زندان او نبوده است. در یادداشت رضا خندان که روز شنبه (۲۶ خرداد/ ۱ ژوئن) در فیسبوک منتشر شده آمده است: «در تماسی که صبح امروز نسرین از بند عمومی زنان اوین داشت گفت که هنگام بازداشت به او گفته بودند، شما بابت حکم ۵ سال محکومیت بازداشتید؛ اما در دادسرا مشخص شد که چنین چیزی کاملا دروغ بوده است. بازداشت غیرقانونی او به دلیل شکایت «مهدی پِیتام» بازپرس پرونده شاپرک شجریزاده (از دختران خیابان انقلاب) مستقر در دادسرای شهر کاشان بوده است.»
فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خواستار بازدید از وضعیت دراویش زن بازداشتی شده است
سحام نیوز- فاطمه سعیدی نماینده تهران گفت: فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خواستار بازدید از وضعیت دراویش زن بازداشتی شده است. فاطمه سعیدی در گفت و گو با امتداد گفت:فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی طی نامه ای رسمی به آیت الله آملی لاریجانی،رئیس_قوه قضاییه خواستار بازدید از وضعیت دراویش زن بازداشتی شده است.
نفقه زنان شاغل چگونه محاسبه میشود؟
صراط- ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه در قانون حمایت خانواده ذیل ماده ۵۳ عنوان شده است که هرگاه مرد علی رغم داشتن استطاعت مالی و فقدان شرایطی که زن را از نفقه محروم میکند (نشوز)، نفقه همسر خود را تادیه نکند، در صورت شکایت زن، به شش ماه تا دوسال حبس محکوم میشود. طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه عبارتست از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل: مسکن، البسه، غذا، وسایل منزل، هزینههای درمانی و هر آنچه را به صورت عادت یا احتیاج لازمه زندگی وی باشد. البته قانون میزان دقیقی برای نفقه مشخص نکرده و بیان نکرده که مثلا نفقه روزانه زن بیست هزار تومان باشد، بلکه نفقه را بر مبنای نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن و منطبق با عرف زمان و مکان زندگی زوجین دانسته است.
برخی بر این باورند که در جامعه کنونی و به جهت اشتغال طیف گستردهای از بانوان این سرزمین، مقررات مربوط به نفقه نیز دستخوش تغییر شده و عرف زنان شاغل را مستحق نفقه نمیداند. در این خصوص توضیحاتی ارائه میشود.
چرا حجاب در صدر اسلام اجباری نبود اما امروز باید اجباری باشد؟
ترابر نیوز- برخی با ضرورت بحث حجاب مخالفند، زیرا، آن را مسئلهای فردی میدانند نه جمعی. از جمله ادله ایشان، آن است که حجاب در صدر اسلام اجباری نبوده، بلکه موکول به تصمیم و خواست خود افراد بوده است. آنان میگویند در ابتدای انقلاب اسلامی ایران نیز مسئله اجباری کردن حجاب محل اختلاف میان علما گردید. از جمله مرحوم آیت الله محمود طالقانی، پس از اعلام اجباری شدن پوشش سر برای زنان در ادارات دولتی توسط امام خمینی، به موضعگیری علیه آن پرداخت.
افشای ابعاد جدید از پرونده تجاوز در ایرانشهر
فارس- خبری که چندی پیش در خصوص تجاوز به چند زن در ایرانشهر از توابع سیستان و بلوچستان منتشر شد؛ توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد، رسانههای داخلی و خارجی روایتهای مختلفی از آن ارائه دادند، اما واقعیت ماجرا چیست؟
به گزارش سردبیری استانهای خبرگزاری فارس؛ یکشنبه ۲۷ خردادماه سال جاری خبری مبنی بر تجاوز به چند زن در ایرانشهر بهسرعت تبدیل به سوژه رسانههای داخلی و خارجی شد؛ برخی از رسانههای غیررسمی از تجاوز به بیش از ۴۱ زن خبر داده و رسانههای فارسیزبان خارجی هم به پوشش کامل این اتفاق پرداختند؛ البته این خبر بهسرعت از سوی مقامات محلی تکذیب شد و دادستان سیستان و بلوچستان در مصاحبهای عنوان کرد که تنها سه فقره شکایت در این زمینه به دادستانی ارجاع شده است.
مراجعه یکی از زنان آسیب دیده ایرانشهر به پزشکی قانونی/ ادعای تجاوز ۴ مرد به یک زن
آفتابنیوز :مدیرکل پزشکی قانونی استان سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون یک نفر از زنانی که در حادثه ایرانشهر مورد تجاوز قرار گرفته اند، به پزشکی قانونی این استان مراجعه کرده است. رضا عبدی روز دوشنبه افزود: فرد ۲۴ ساله ای که امروز (دوشنبه) به پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان مراجعه کرد، مورد اذیت، آزار، تجاوز به عنف و آدم ربایی قرار گرفته بود. وی خاطرنشان کرد: علائمی از تجاوز و آزار در وی مشهود بود که نتیجه بررسی های انجام شده به مراجع قضایی اعلام و از طریق آنها اعلام نظر خواهد شد. مدیرکل پزشکی قانونی استان سیستان و بلوچستان گفت: وی در ادعای خود گفته که از سوی چهار نفر مورد تجاوز و آزار قرار گرفته است اما ما نمی توانیم تعداد متجاوزان را اثبات کنیم.
زنان ایرانشهری خواستار برخورد با متجاوزان شدند
کلمه- روز چهارشنبه شماری از زنان ساکن ایرانشهر با تجمع در اداره فرمانداری این شهرستان خواستار برخورد با عاملان تجاوز به دختران در این شهرستان شدند. از سوی دیگر روابط عمومی دادگستری سیستان و بلوچستان اعلام کرد یک متهم در ارتباط با آدم ربایی و تجاوز در ایرانشهر بازداشت شده است. همچنین دادستان عمومی و انقلاب این استان اعلام کرد متهمان این پرونده چهار نفر هستند که همه شناسایی شده و متهم اصلی نیز دستگیر شده است. شاکیان گفته بودند وی سلاح به همراه داشته است. حکم بازداشت سه متهم دیگر نیز صادر شده است. مولوی طیب ملازهی، امام جمعه اهل تسنن ایرانشهر از توابع سیستان و بلوچستان، در خطبههای نماز عید فطر خود از تجاوز به ۴۱ دختر این شهر خبر داد و افزود یک تن در این رابطه دستگیر شده است. وی در سخنان خود خواستار مجازات عاملان این تجاوزها شد.
فرزندان مسئولان محلی عاملان تجاوزهای ایرانشهر هستند
رادیو فرانسه- طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ایران، گفته است که بر اساس تحقیقات او عاملان تجاوزهای ایرانشهر از صاحبان قدرت و پول هستند. نمایندۀ مجلس شورای اسلامی افزوده است : هر چند جزئیات این پرونده هنوز روشن نیست، اما ما می کوشیم این موضوع را فردا سه شنبه ۲۹ خرداد ماه در نشست علنی مجلس شورای اسلامی مطرح کنیم. طیبه سیاوشی ابراز امیدواری کرده که نمایندۀ ایرانشهر در نشست علنی مجلس برای ایراد توضیحات دربارۀ این جنایات حضور یابد. مولوی محمد طیب ملازهی، امام جمعۀ اهل سنت در ایرانشهر در خطبه های نماز عید فطر این شهر اعلام کرد که باندی مرکب از چهار نفر از فرزندان مسئولان حکومتی تاکنون ۴١ زن در ایرانشهر را ربوده و به آنان تجاوز کرده اند.
مولوی عبدالحمید: دختران تجاوز دیده به پزشکی قانونی مراجعه کنند
رادیو زمانه- پس از آنکه دادستان کل جمهوری اسلامی امام جمعه ایرانشهر را به دلیل افشای تجاوز گروهی به زنان به پیگرد قضایی تهدید کرد، مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان با انتشار فراخوانی از دخترانی که به آنها تجاوز شده خواست که از کسی نترسند و به پزشکی قانونی مراجعه کنند. زنان ایرانشهری اعلام کردهاند که سکوت خود را میشکنند. چهار زن تجاوز دیده تاکنون به پزشکی قانونی مراجعه کردهاند. طیب ملازهی امام جمعه ایرانشهر چند روز پیش در نماز عید فطر برای اولین بار فاش کرد که به ۴۱ زن در این شهر تجاوز شده است. محمد جعفر منتظری دادستان کل جمهوری اسلامی روز گذشته ادعا کرد که تجاوز گروهی به زنان ایرانشهری به شکلی که امام جمعه شهر مطرح کرده، واقعیت ندارد و ملازهی را تهدید به پیگرد قضایی کرد.
غروب روز گذشته (دوشنبه ۲۸ خرداد) عدهای از زنان و دختران جوان در ایرانشهر در یک گردهمایی اعتراضی در زیر گذر چهارراه ولیعصر شهر شرکت کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: سکوت را میشکنیم.
چرا پدیده تجاوز همچنان قربانی میگیرد؟
بیبیسی-آزاده دواچی فعال حقوق زنان- در چند روز گذشته خبری مبتنی بر تجاوز به زنان در ایرانشهر، موجی از انتقادات و اعتراض های متفاوت را ایجاد کرد تا آنجا که منجر به تجمع عده ای از شهروندان این شهر در مقابل فرمانداری شد. با این خبر بار دیگر بحث تجاوز و خشونت رو به رشد علیه زنان در جامعه امروز ایران مطرح شد. این در حالی بود که پیش تر هم اخبار دیگری مبنی بر تجاوز به دختر ۵ ساله در خمینی شهر و تجاوزهای مشابه آن هم منتشر شده بود.
سؤالی که مطرح می شود این است که چرا با وجود حکم سنگینی که برای تجاوز به عنف در قانون جزایی ایران تعبیه شده است، این پدیده شوم اجتماعی همچنان قربانی می گیرد؟ چرا دولت ایران همچنان با انکار و سرباز زدن از پرداختن به این مسأله در فکر راهکاری اساسی برای برخورد با آن و آگاهی رسانی در این خصوص نیست؟
نگران زیرپا گذاشتن کرامت دختران ایرانشهر باشید
ایسنا- یک فعال حوزه زنان با بیان اینکه رویکرد به زنان تغییر کرده است و زنان از جنس دوم بودن و نقش دست دومی داشتن در نگاه جهانی آرام آرام خارج شدهاند گفت: نگران ما خانمها نباشید که هویت خود را فراموش کنیم، نگران زیر پا گذاشتن کرامت زنان و دختران در ایرانشهر باشید. نگران زیر پا گذاشتن کرامت زنان و دختران کوچک ما در تعارضات و سوء استفادهها باشید. زنان ما خود می دانند چگونه از کرامت، عفت و عصمت خود دفاع و حمایت کنند. زهرا شجاعی، فعال زنان و دبیرکل مجمع زنان اصلاحطلب در گردهمایی کشوری مدیران و مشاورین زن وزارت آموزش و پرورش که در همدان برگزار شد با بیان اینکه در ۲۶ سال گذشته در استان همدان اولین اجلاس سراسری امور بانوان، معاونین سیاسی استانداری و مشاورین امور زنان استانداران برگزار شد گفت: امروز شاهد رشد، موفقیت و پیروزیهای فراوانی نسبت به ۲۶ سال گذشته هستیم.
موارد آزار جنسی نباید تکذیب شود / لزوم آموزش پیشگیری از آزار جنسی از دوران مهدکودک
ایسنا- یک فعال زنان با اشاره به حادثه تعرض به تعدادی از دختران شهر ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان بر لزوم آگاهسازی کودکان و خانوادهها در خصوص چنین مسائلی تاکید کرد. الهه موالیزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به حادثه تجاوز به تعدادی از دختران شهر ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: وقوع چنین حوادثی در کشور و جهان مساله جدیدی نیست و در طول تاریخ این مسائل وجود داشته است. مسأله تجاوز نه تنها به دختران بلکه به پسران نیز وجود دارد که موجب ایجاد ناهنجاری و آزرده شدن دل خانوادهها میشود. وی تکذیب یا کتمان کردن موارد آزار جنسی را موجب بیاعتمادی مردم دانست و گفت: تکذیب این واقعیتها فقط پاک کردن صورت مسأله است در صورتی که در همه دنیا برای این مسائل راهکار وجود دارد. هنر ما باید پیشگیری از چنین مسائلی باشد نه تکذیب یا کتمان.
سند «تربیت جنسی» باید جایگزین ۲۰۳۰ شود
بولتن نیوز- عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با انتقاد از پنهان کاری مسئولان در اجرای سند ۲۰۳۰ گفت: سند تربیت جنسی باید جایگزین آموزشهای جنسی به کودکان شود به گزارش بولتن نیوز، کبری خزعلی با انتقاد از تبلیغ برای استفاده از واکسن HPV در رسانه ملی افزود: این تنها بخشی از کوه یخ گروه و افرادی است که به طور پنهانی در حال ترویج اهداف و نیات شوم خود در جامعه هستند. وی ادامه داد: با این روند، امنیت ملی و اقتصاد ملی و سرمایه اجتماعی در خطر است. باید سوابق این افراد بررسی شود تا مشخص شود چه کسانی پشت پرده این اتفاقات هستند. موارد زیادی به صورت مخفیانه در حال انجام است از جمله بخشنامه کشوری وزارت بهداشت در خصوص آموزش مسایل جنسی در مدارس و بخشنامه آموزش و پرورش در همین رابطه.
رئیس سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده تاکید کرد: مجموعه مرکز ملی کنترل ایدز با بودجه وسیع در همین راستا فعالیت می کند. این مجموعه ۶۵ نفر نیرو دارد که از این تعداد فقط ۱۵ نفر ایرانی هستند و بودجه آنها در حوزه زنان خیابانی، کودکان خیابانی و مردان خیابانی هزینه می شود. هدف گیری این بودجه نه در حوزه درمان بلکه در حوزه ادامه فعالیت فرد مبتلا و منحرف است.
یک سوم زنان جهان خشونت را تجربه کرده اند
ایرنا- عضو پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری گفت: بر اساس آمارهای رسمی یک زن از بین سه زن خشونت های جسمی، جنسی یا تجاوز را تجربه کرده می کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، لیلا فلاحتی روز چهارشنبه در سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ایران که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، در سخنرانی با عنوان «بررسی وضعیت آسیب های اجتماعی زنان و دختران در عرصه جهانی» با بیان اینکه آسیب ها و مشکلات اجتماعی پدیده ای فراگیر در همه کشورها و جوامع دنیا است، افزود: با وجود پیشرفت های زیاد، جهان نابرابرتر شده و زنان در چرخه و در معرض آسیب های جدی تری قرار دارند.
آسیب های حوزه زنان و خانواده عمیق است
ایرنا- رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران گفت: مطالعات صورت گرفته ازجمله شمار بالای مقالات ارائه شده در این همایش نشان دهنده عمق آسیب ها در حوزه زنان و خانواده است. ملیحه شیانی روز چهارشنبه در سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ایران که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: برخی از آسیب ها تولیدکننده آسیب های دیگر هستند و با خود مشکلات دیگری مانند فقر و بیکاری را به دنبال دارند؛ موضوعی که در چکیده بسیاری از مقالات ارائه شده به این همایش بر آن تاکید شده است. وی اظهار داشت: آسیب ها به صورت زنجیره ای در جامعه رخ می دهند که به هر کدام باید توجه خاص شود و برنامه ریزی های ویژه ای با نگاه جامعه شناسی برای آنها طراحی شود و مورد تحلیل قرار گیرد.
طاهره قره العین پیشوای زنان داعشی است
قدسآنلاین- عبدالله شهبازی پژوهشگر مسائل تاریخی در واکنش به یک برنامه شبکه تلویزیونی «بی بی سی فارسی» درباره طاهره قره العین، از جعلیات فرقه بهاییت درخصوص این شخصیت پرده برداشت و او را با زنان داعشی مقایسه کرد.
شهبازی در کانال خود نوشت: آقای داریوش کریمی برنامه «پرگار» بیبیسی فارسی ۲۶ خرداد ۱۳۹۷/ ۱۶ ژوئن ۲۰۱۸ را به قرةالعین، چهره معروف بابیگری اولیه در عصر ناصرالدین شاه قاجار، اختصاص داد که در سالهای اخیر بهائیان، هم رأساً و هم از طریق جریانهای فمینیستی بعضاً جاهل، تلاش میکنند او را بعنوان پیشگام «حقوق زنان» و نماد اسطورهای «زن متجدد ایرانی» بشناسانند.
کارشناسان میهمان برنامه آقای مجید تفرشی و خانم مینا یزدانی بودند. آقای تفرشی، محقق ایرانی مقیم لندن، تقریباً میتوان گفت متخصص بیرقیب در حوزه اسناد تاریخی آرشیوهای بریتانیاست. خانم مینا یزدانی، که به بهائیت تعلق دارد، فارغالتحصیل دانشگاه تورنتو کاناداست و در دانشگاه کنتاکی شرقی تاریخ تدریس میکند.
گسست نسلی میان تصمیمگیرندگان و دختران دهه هشتادی
ایسنا- مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون در مدارس با نسل دختران دهه هشتادی روبرو هستیم و یک گسست نسلی بین نسل دانشآموزان حاضر در مدرسه و تصمیم گیرندگان و سیاست گذاران به وجود آمده است، گفت: سعی میکنیم امکان یک گفتوگوی بین نسلی را فراهم کنیم و قصد داریم امسال یک مطالعه عمیق روی دختران انجام دهیم.
فرحناز مینایی پور در گفتوگو با ایسنا، برنامههای ویژه آموزش و پرورش برای دختران دانش آموز را تشریح و اظهار کرد: قصد داریم امسال یک مطالعه عمیق روی دختران داشته و یک آسیب شناسی در حوزه دختران انجام دهیم.
هویت جنسیتی در فرهنگ ما گم شده است
ایسنا- مدیرکل دفتر آموزش پیشدبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: به دنبال تحقق شعارهای فمینیستی نیستیم فقط خواستار عدالت هستیم و نکته اصلی هویت جنسیتی است که در فرهنگ ما گم شده است. رخساره فضلی امروز سهشنبه در گردهمایی کشوری مدیران و مشاوران زن آموزش و پرورش در استان همدان، با بیان اینکه جهانبینی زنان ایرانی مطابق با دین اسلام است، اظهار کرد: به دنبال توانافزایی زنان هستیم و این کار بسیار ارزشمندی است بنابراین باید به تربیت دخترانی بیندیشیم که در آینده در جایگاههای ما قرار میگیرند. وی با تأکید بر اینکه هویت جنسیتی در فرهنگ ما گم شده است، اعلام کرد: هرگز به دنبال برابری نیستیم بلکه به دنبال عدالت جنسیتی هستیم و آنچه امروز در جامعه در ارتباط با جایگاه زنان صحبت میشود کافی نیست و باید این مهم به یک گفتمان تبدیل شود.
بررسی دانشگاهی؛ دلایل گسترش جراحی زیبایی بین زنان ایرانی
همشهری آنلاین: شواهد و آمارها از گسترش انواع اقدامات برای تغییر صورت در نزد زنان ایرانی حکایت دارد. محققان به بررسی چرایی این اقدام پرداختند و به نتایجی دست یافتند. پژوهشگرانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز به مطالعهای پرداختهاند که در آن فرایند صنعت بدن بین زنان تهرانی مورد بررسی قرار گرفته است. صنعت بدن به معنای دستکاری و بازآفرینی بدن در نظر گرفته شده است.
در این پژوهش، سؤالات اصلی پژوهش اینها بودهاند که دلایل و انگیزههای زنان در جراحی زیبایی و دستکاری بدن طبیعی خویش چیست؟ شرایط زمینهای گسترش و توجه به بدن بین زنان کدامند؟ شرایط مداخلهگر و تسهیلگر صنعت بدن چه هستند و این صنعت، چه آثار و پیامدهایی برای زنان به همراه دارد؟
شرط تحت پوشش قرار گرفتن زنان سرپرست خانوار چیست؟
فاطمه عباسی مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده به تشریح شرایط مورد نیاز زنان سرپرست خانوار برای تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتن، پرداخت.
به گزارش افکارنیوز، مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امورزنان گفت: حداقل دستمزد زنان سرپرست خانواری که میخواهند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گیرند، باید کمتر از ۴۰ درصدحقوق تعیین شده وزارت کار باشد.
فاطمه عباسی مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان وخانواده به تشریح شرایط مورد نیاز زنان سرپرست خانوار برای تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتن، پرداخت.
عباسی در این خصوص اظهار کرد: حداقل درآمد و دستمزد زنان سرپرست خانواری که میخواهند تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور قرار بگیرند، باید کمتر از ۴۰ درصد حقوق تعیین شده وزارت کار باشد و این زنان باید نان آور و سرپرست خانواده محسوب شوند.
زنان سرپرست ۱۳ درصد خانوارهای ایرانی هستند
ایلنا- بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ١٣٩٥، تعداد خانوارهای کشور در سال ١٣٩٥، رقم٢٤,١٢٩,٤٩٠ و در سال١٣٩٠، ٢١,١١٠,٤٨١ بوده است. از مجموع ٢٤,١٢٩,٤٩٠ خانوار در سال ١٣٩٥، ٢١,٠٦٧,٧٣٧ خانوار دارای سرپرست مرد و ٣,٠٦١,٧٥٣ خانوار دارای سرپرست زن بودهاند. بهعبارت دیگر ٨٧ درصد از خانوارهای کشور دارای سرپرست مرد و ١٣ درصد از خانوارهای کشور دارای سرپرست زن هستند.٧,٢ درصد از خانوارهای کشوردارای یک سرپرست (تک والد) است که ١٧ درصد خانوارهای تک والد کشور، دارای سرپرست مرد و ٨٣ درصد از این خانوارها دارای سرپرست زن است. به عبارتی تعداد خانوارهای تک والد کشور ١٧٥٣٩٦٠ است که سرپرست ١٤٦٣٥٣٨ از این خانوارها، زن است.
زنان خواننده بدون ترانه، بلاتکلیف
شهروند| برای آنهایی که فکر میکنند زنان هر روز باید بیشتر خانهنشین شوند، خبرهای خوبی هست؛ «دفتر موسیقی دیگر اجازه بازخوانی آهنگهای قدیمی را نمیدهد مگر قطعاتی که قبلا مجوز اجرایشان صادر شده باشد.» با این حساب همین تعداد کنسرتی هم که زنان برای زنان اجرا میکردند، دیگر اجرا نمیکنند؛ چون تولید قطعه جدید هزینه دارد و اگر کسی آنقدر پولدار باشد که بدون توجه به بازگشت پول، قطعه تولید کند، در جامعهای که صدای زنان حرام است، اصلا جایی برای انتشار آن نیست جز اجرای زنده کنسرت.
رخشان بنی اعتماد و اکران فیلم مستند «توران خانم»
رخشان بنی اعتماد از اکران اینترنتی مستند «توران خانم» می گوید: حجم استقبالی که در این ٢۴ ساعت اکران اینترنتی فیلم در داخل کشور و خارج از کشور شد به این فکر کردیم که شاید اکران را تمدید کنیم؛ آنقدر که افراد زیادی پیشنهاد دادند که در منزل خودشان یا مکانهای عمومی مثل مراکز فرهنگی، کتابخانه و کتابفروشیها، مدارس و کافهها، فیلم را اکران کنند. نتیجه خیلی رضایت بخش است. در این ٢۴ ساعت شتاب استقبال مخاطب با پیشبینی ما هماهنگ و شاید بیشتر از حد انتظار بود و آمارمخاطبان خوشبختانه به شکل صعودی افزایش پیدا کرده است.
آزادی بسیار حساب شده زنان در عربستان سعودی گزارش فرستاده ویژه ی لوموند دیپلوماتیک
عربستان سعودی که در باتلاق جنگ یمن گیر کرده و بسیار مشتاق است که ایران را متهم به تاریکاندیشی کند، قبل از هر چیز همه سخت میکوشد وضعیت زنان را در این کشور بهبود بخشد. اصلاحاتی گام به گام، شکننده که تنها پاسخگوی بخشی از انتظاری طولانی برای تغییراست.
خانم نجات م.، دانشجوی معماری در ریاض، میگوید، «بالاخره داریم یک کشور طبیعی میشویم». سخنی که همه جا به گوش میرسد. اکنون در پادشاهی سعودی، که از جمله به خاطر دشواری وضعیت زنان بسیار مورد انتقاد قرار گرفته، بیانیههای تغییر و تحولاند که پیاپی صادر میشوند. مسئولیتهایی به زنان واگذار میشود؛ یک سالن سینما، پس از سی سال ممنوعیت، بازگشایی شده و مرد و زن هم در آن از یکدیگر جدا نیستند. ارتش و پلیس، زنان را نیز به استخدام درمیآورند و مقامات در اندیشه پایان دادن به ممنوعیت همراهی زنان و مردان در مکانهای عمومی و تعطیل اجباری مغازهها هنگام نماز هستند(١).
تبعیض حتی در نقد فیلم | زنان و رنگینپوستان بنویسند
همشهری آنلاین- بری لارسون بازیگر سینما خواستار این شد تا زنان و رنگینپوستان بیشتری به عنوان منتقد فیلم وارد عمل شوند.
به گزارش مهر به نقل از آسوشیتدپرس، بری لارسون بازیگر سینما ادعا کرد نقد فیلم نیز در حوزه نویسندگان سفید جای دارد و تاکید کرد که این حوزه نیز نیاز به تغییر دارد. بازیگر فیلم «کونگ: جزیره جمجمه» گفت مخاطبان به این ترتیب اجازه پیدا نمیکنند به صورت واقعی وارد مباحث مربوط به فیلم شوند. لارسون که در مراسم جوایز لوسی صحبت میکرد گفت نمیتواند بپذیرد که یک مرد ۴۰ ساله سفیدپوست نقد بنویسد و اعلام کند فیلم «چروکی در زمان» مناسب نیست؛ چرا که این فیلم با تمرکز بر زنان و رنگینپوستان ساخته شده است و در عین حال موضوعی نوجوانانه دارد.
در چه کشورهایی زنان بیشتر از مردان حساب بانکی دارند؟
بیبیسی- تنها در شش کشور جهان، تعداد زنانی که دارای حساب بانکی هستند، بیشتر از مردان است. این کشورها عبارتند از آرژانتین، گرجستان، اندونزی، لائوس، مغولستان و فیلیپین. اخیرا بانک جهانی در ۱۴۰ کشور جهان بررسیهایی در باره چگونگی دسترسی بزرگسالان به حساب بانکی، نحوه پرداخت پول، اخذ وام، پس انداز و مدیریت ریسک انجام داد. نتیجه بررسیها این بود که بیش از ۵۰۰ میلیون فرد بالغ یعنی ۶۹ درصد بزرگسالان (در سال ۲۰۱۱ این رقم ۵۱ درصد بود) در یک بانک حساب بانکی دارند و یا از طریق موبایل به نقل و انتقال پول مبادرت می ورزند. ولی طبق این گزارش، از نظر فعالیتهای بانکی، مردان هنوز به مراتب از زنان جلوترند. به این معنی که در حالی که ۷۲ درصد مردان حساب بانکی دارند، تنها ۶۵ درصد زنان دارای حساب بانکی هستند. این اختلاف ۷ درصدی از سال ۲۰۱۱ تا کنون تغییری نکرده است. چنین پدیدهای به رغم کم شدن شکاف جنسیتی در بسیاری کشورهاست. به طور مثال در هند ۸۳ درصد مردان و ۷۷ درصد زنان حساب بانکی دارند. در حالی که شکاف جنسیتی در هند که در سال ۲۰۱۴ حدود ۲۰ درصد بود، اکنون به ۶ درصد رسیده است.
تحقیر زنان روس در رسانههای کشور: ‘شکارچیان شوهر’
بی بی سی- شاخه روسی شرکت “برگر کینگ” بابت تبلیغ خود – تشویق زنان روسی به بچهدار شدن از فوتبالیستها – عذرخواهی کرد. این شرکت گفته بود اگر یک زن روسی از یکی از فوتبالیستهای حاضر در جام جهانی حامله شود، به او سه میلیون روبل، معادل ۴۷ هزار دلار خواهد پرداخت و برای تمام عمر به او روزی یک همبرگر میدهند. در تبلیغی که بعدا حذف شد، آمده بود: “زنانی که بتوانند بهترین ژنهای فوتبالی را بگیرند برای چندین نسل موفقیت تیم ملی روسیه را تضمین کردهاند.” مخافتهای بسیاری با این کارزار تبلیغاتی در روسیه انجام شد. یکی از فعالان حقوق زنان در تلگرام نوشت که این تبلیغ نشاندهنده “تصور ملت ما از زنان است.”
بانوان ایرانی پس از ۳۷ سال به ورزشگاه راه یافتند
ایسنا- سایت آس حضور بانوان ایرانی را پس از ۳۷ سال در ورزشگاه فوتبال اتفاقی تاریخی عنوان کرد. سایت آس اسپانیا به حضور زنان در ورزشگاه آزادی اشاره کرد و نوشت: ۵ اکتبر سال ۱۹۸۱ آخرین باری بود که بانوان ایرانی توانستند به ورزشگاه بروند. این اتفاق در داربی تهران در دیدار پرسپولیس و استقلال رخ داد. برای بازی ایران و اسپانیا در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه ورزشگاه آزادی درهای خود را به روی همه باز کرد و بانوان اجازه پیدا کردند برای تماشای بازی به ورزشگاه بروند. به همین خاطر ۲۰ ژوئن در تاریخ فوتبال این کشور ثبت خواهد شد. با وجود این که بانوان ایرانی برای تماشای یک مسابقه فوتبال به ورزشگاه نرفتند اما این اتفاق را در شبکههای اجتماعی جشن گرفتند و تصاویری از حضور خود منتشر کردند.
قرار بود که دیدار ایران و مراکش نیز در این ورزشگاه پخش شود اما مجوز لازم را به دست نیاورد.
مردم ایران از فوتبال زنان حمایت می کنند
تهران – ایرنا – کتایون خسرویار سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران در مصاحبه با روزنامه گاردین گفت:مردم ایران صراحتا از فوتبال زنان حمایت می کنند و ما را مورد تشویق قرار می دهند. خسرویار در مصاحبه با این روزنامه انگلیسی که امروز (چهارشنبه) منتشر شد،در مورد بازگشتس به ایران گفت: زبان (فارسی) صحبت نمی کردم یا هیچ چیزی از فرهنگم نمی دانستم. فقط می دانستم غذاهای اینجا خوب است.
وی افزود: ۱۲ سال پیش محدودیت های بسیاری( برای فوتبال زنان) وجود داشت، مردم می پرسیدند ‘چرا می خواهی فوتبال بازی کنی؟ در خانه بمان و یاد بگیر که همسر خوبی باشی. اما اکنون کمک زیادی از سوی مردم که صراحتا از فوتبال زنان حمایت می کنند، دریافت می کنیم.گاردین در باره خسرویار نوشت: دوازده سال پیش به ایران آمد و در حال تحول فوتبال زنان در این کشور است.
۶۱.۱ درصد مردم ایران موافق حضور زنان در ورزشگاهها هستند
ایسنا- مطابق نظرسنجی اخیر ایسپا، ۶۱.۱ درصد افراد پاسخگو اعلام کردهاند با ورود زنان به ورزشگاه ها برای تماشای مسابقات ورزشی موافق هستند. ۳۶.۴درصد نیز در این زمینه اعلام مخالفت کردهاند و ۲.۵ درصد نیز پاسخ ندادند
در این نظرسنجی که با حجم نمونه ۱۰۳۱ نفر انجام گرفت، ۵۱.۶درصد پاسخگویان مرد و ۴۸.۴ درصد زن بوده اند. به نسبت جامعه آماری شهروندان بالای ۱۸ سال کل کشور در شهر و روستا حضور داشتهاند. ۳۷.۹ درصد پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی و ۶۲.۱درصد دارای تحصیلات غیردانشگاهی بوده اند.
سرنوشت پژوهشی فقهی درباره ورود زنان به ورزشگاهها
ایسنا- امروز برخی از رسانهها خبری مبنی بر نهایی شدن پروژه «پژوهشی فقهی درباره حضور زنان در ورزشگاهها» را منتشر کردند که از سوی یک مسئول آگاه در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تکذیب شد.
به گزارش ایسنا، «ایکنا» نوشت: در خبری که از سوی بعضی از رسانهها بدون نقل منبع اعلام شده آمده است مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در سال ۱۳۹۶ به «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم سفارش انجام پروژهای با موضوع «پژوهشی فقهی درباره حضور زنان در ورزشگاه» را داد. این پژوهش فقهی در فروردین ۱۳۹۷ به اتمام رسیده و به زودی منتشر میشود و به این سوال تقریباً چهل ساله پاسخ میدهد: «حضور زنان در ورزشگاهها در کنار مردان، چه حکمی دارد؟».
این در حالی است که یک مسئول آگاه در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن ابراز تعجب از نشر این خبر گفت: این پروژه هنوز نهایی نشده است.
گفتگوی مهر با «اولین مدیرکل زن» در تاریخ ورزش ایران/تابوشکن هستم
مهر- اولین مدیرکل زن ورزش ایران با تاکید بر اینکه اولین ها به خاطر تابوشکنی، مخالفان زیادی دارند، گفت: من هم مخالفان زیادی داشتم اما با صحبت و طرح ایده، آنها را همراه کردم. وزارت ورزش و جوانان ، ۳۱ مدیر کل استانی دارد که در سه سطح تقسیم شده اند. در این میان گیلان در سطح یک استان های کشور قرار گرفته؛ استانی که چند هفته ای است اداره کل ورزش و جوانانش توسط یک «زن» مدیریت می شود. مریم بخشی مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان و اولین زن در طول تاریخ ورزش ایران است که عهده دار چنین مسئولیتی شده است. وی بعد از یک ماه و ۱۰ روز سرپرستی در اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان، از ۱۹ خردادماه با حکم وزیر ورزش به طور رسمی مدیریت این اداره را عهده دار شد. اولین مدیرکل زن در تاریخ ورزش ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه چهار ماه پیش برای اولین بار پیشنهاد حضورش در این سطحِ ورزش استان گیلان مطرح شد گفت که طرح این موضوع با مخالفت های زیادی روبرو شد اما شخصا با برخی مخالفان صحبت کردم تا نظرشان را تغییر دهم.
واقعیتهایی درباره روند حذف مجری زن از یک برنامه ورزشی
خبرآنلاین- مدیر محتوا و شبکه آیواسپرت بر این باور است با ممنوعیتی که برای آزاده صمدی به وجود آمد کمر برنامه «زابیواکا» شکست و جبران آن کار دشواری است.
فاطمه پاقلعه نژاد: زنان و ورزش؛ دو مقوله عجیب که همیشه سعی شده بینشان فاصله باشد. زنان به ورزشگاه نروند، از ورزش چیزی نگویند و این اواخر، مجری برنامه ورزشی هم نباشند تا «استفاده ابزاری» از آنها نشود! عجیب اما واقعی! پیش از جام جهانی برنامه نوآورانه مدیران آیپیتیویها برای این تورنمنت بین المللی حضور مجری ها و گزارشگران زن بود. «زابیواکا» هم یکی از این برنامه ها بود که با اجرای آزاده صمدی از تلویزیون اینترنتی آیواسپرت پخش می شد اما به یکباره پخش آن با حذف مجری زن و حضور مجری مرد ادامه پیدا کرد. دقیقا در «زابیواکا» چه اتفاقی افتاد
پایان روز دوم رقابتهای دوومیدانی قهرمانی کشور زنان با سه رکوردشکنی
ایسنا- دومین روز از رقابتهای دوومیدانی قهرمانی کشور زنان امروز در مشهد پیگیری شد که با ۳ رکوردشکنی ملی همراه بود.
زهرا جعفرآبادی از استان قزوین با ثبت زمان ۱:۵۹:۴۹ ساعت، رکورد جدیدی در ماده ۲۰ کیلومتر پیاده روی ایران را به ثبت رساند. همچنین ساجده فانی از استان خراسان رضوی رکورد ملی دوی ۸۰۰ متر را با زمان ۲:۱۲٫۵۱ دقیقه بهبود داد. شهلا محمودی هم دیگر دونده ایرانی با زمان ۱:۰۰٫۳۶ ثانیه رکورد دوی ۴۰۰ متر با مانع را ارتقا داد.
شهروند| دختر کماندار ایرانی که با حضور همزمان در المپیک و پارالمپیک ٢٠١٦ رکورد ویژهای را به نام خود ثبت کرد؛ حالا برای دومینبار قصد دارد چنین چالشی را به جان بخرد. زهرا نعمتی که ٢ طلای پارالمپیک را در کارنامه دارد، بعد از یکی، ٢ماه انتظار بالاخره توانست مجوز حضور همزمان در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی را دریافت کند. هیچ اتفاقی باعث کاهش انگیزه زهرا نعمتی نمیشود و او در سالهای اخیر بارها جوایز بینالمللی را به خاطر پشتکاری که دارد، دریافت کرده است.
اعظم بهرامی- بعد از حذف زنان به شکل رسمی از افتتاحیه برنامه سهشنبههای بدون خودرو و پخش ویدئوهای مختلف از آزار زنان دوچرخهسوار این پروژه نیز مانند دیگر بخشهای ورزش زنان به پرونده تصمیمگیریهای حساس و به تعویق افتاده حوزه زنان افزون شد. حلقههایی از عدم حضور زنان در فعالیتهای مختلف اجتماعی و سیاسی و ورزشی و غیره که طنابی از قوانین تبعیض آمیز و وعدههای غیر واقع آنها را به هم وصل میکند.
در فستیوال سالانه سفر و زنان در شهری ساحلی در مرکز ایتالیا حاضر بودم و به خاطر تجربه منحصر به فرد یک روزنامهنگار باسابقه زن ورزشینویس ایتالیایی، خواستم با او در مورد پروژه کاری آخرش گفتوگو کنم.