از شبکههای اجتماعی خسته شدهاید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به صفحه خبرنامه ماچولند سر بزنید یا اینجا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهمترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفتهای که گذشت باخبر شوید.
۲۸ مرداد ماه تا ۲ شهریورماه ۱۳۹۶
رییسجمهور چه زود با اهل سنت، زنان و اقوام عهدشکنی کرد
ایلنا- نماینده مردم خاش گفت: رییس جمهوری چه زود با اهل سنت، زنان، دانشگاهیان و شایستگان ملت از قومیت ها و اقوام عهدشکنی کرد و آنها را از کابینه کنار گذاشت. علی کرد در جریان نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود رییس جمهوری را خطاب قرار داد و گفت: با این روال، کابینه رضایت مندی همه را به همراه نخواهد داشت.
عضو فراکسیون امید مجلس اعلام کرد: رییس جمهوری چه زود با اهل سنت، زنان، دانشگاهیان و شایستگان ملت از قومیت ها و اقوام عهدشکنی کرد و آنها را از کابینه کنار گذاشت.
کارنامه زنان مجلس دهم در رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم / جدول
کلید ملی- فعالیت نمایندگان زن مجلس دهم در جریان بررسی صلاحیت و رأی اعتماد به وزرای دولت دوازدهم برای کارنامه زنان مجلس یک رکورد محسوب میشود به ویژه آنکه هیچ یک از زنان مجلس نهم به هنگام رأی اعتماد به دولت یازدهم نه به عنوان موافق و نه به عنوان مخالف نطقی نداشتند و حتی رایزنی نکرده بودند تا از وقت سایر نمایندگان برای طرح دیدگاههای خود استفاده کنند.بررسی ۵۷ نطق موافق و ۴۳ نطق مخالف وزرای پیشنهادی و تذکرات آییننامهای نمایندگان در فاصله ۲۳تا ۲۹مرداد امسال در جریان رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم نشان میدهد که فعالیت نمایندگان زن مجلس دهم نسبت به فعالیت زنان مجلس نهم در زمان رأی اعتماد به وزرا ۱۰۰درصد افزایش یافته است.
مولاوردی: به تاسیس سازمان امور زنان امیدوارم
ایرنا- دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: امیدواریم در بحث تقویت ساختار زنان و خانواده بتوانیم در آینده به تاسیس سازمان امور زنان و خانواده در عالی ترین سطح اقدام کنیم. شهیندخت مولاوردی روز شنبه در نشست مشاوران روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در امور زنان و خانواده که با حضور محمد فرهادی وزیر علوم در وزارت علوم برگزار شد افزود: در برنامه ششم توسعه توانستیم چارچوبی را درخصوص مسایل زنان ایجاد کنیم و فرصت های بیشتری نسبت به گذشته برای زنان جامعه ایجاد کنیم.
دانا- مولاوردی این روزها در حالی ساختمان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را ترک میکند که ابهامات زیادی در دوران تصدی مسئولیت برای مردم به وجود آورده و مردم همچنان منتظرند تا وی در خصوص اظهارات جنجالبرانگیز خود شفافسازی کند. شهیندخت مولاوردی را میتوان یکی از حاشیهساز ترین مسئولان دولت یازدهم دانست، حواشی که به سرعت تبدیل به خوراک خبری رسانههایی چون BBC وVOA میشد و هم دستمایهای برای گزارشهای ضد ایرانی “احمد شهید” گزارشگر پیشین سازمان ملل در امور ایران. مولاوردی این روزها در حالی ساختمان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را ترک میکند که ابهامات زیادی در دوران تصدی مسئولیت برای مردم به وجود آورده و مردم همچنان منتظرند تا وی در خصوص اظهارات جنجالبرانگیز خود شفافسازی کند.
هر آنچه “ابتکار” باید در معاونت زنان پیگیری کند
ایسنا-یک فعال حقوق زنان با تاکید بر اینکه تبعیض زدایی از قوانین، حضور بیشتر زنان در فرآیند توسعه و جامعه، رسیدگی به زنان خانوار، زنان و کودکان آسیب دیده و … را از جمله مواردی دانست که ابتکار باید با جدیت رسیدگی و آنها را در دستور کار قرار دهد. فاطمه راکعی ، درخصوص حضور معصومه ابتکار به عنوان معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور در دولت دوازدهم گفت: گمان میکنم به هر دلیلی دکتر روحانی نتوانستند همانطور که قرار بود وزیر زن انتصاب کنند، به همان دلایل هم نتوانستند خانم مولاوردی را در معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری ابقا کرده و یا حتی به درجه وزارت برسانند.
وی ادامه داد: با این حال در چنین شرایطی معصومه ابتکار از نظر من بهترین گزینهای بود که میتوانست در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار بگیرد، زیرا از دیرباز هم دغدغههای فکری وی در حوزه زنان و هم فعالیتهای NGOهای ایشان اطلاع دارم.
قول مساعد روحانی برای انتصاب معاون زن در وزارتخانهها
ایسنا- پروانه مافی از قول مساعد رییس جمهور برای تاکید به وزرا برای انتصاب معاونان زن خبر داد. پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: همانطور که ریاست محترم جمهوری بارها مطرح کردهاند توصیه شده است که حتما وزرای محترم از زنان توانمند و متخصص در پستهای کلیدی در عرصه معاونتهای وزرا ، روسای سازمانها و مدیریتها استفاده کنند که این میتواند اقدام مهمی برای تحقق ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه باشد .
شرق- «خیلی دلم میخواست حداقل سه وزیر زن داشته باشیم و گزینههای آن نیز انتخاب شده بود اما نشد». این بخشی از صحبت حسن روحانی در روز معرفی اعضای کابینه دولت جدیدش به مجلس بود. این گزارش تلاشی برای پرسوجو از اهالی مطلع در دولت و نزدیکان حسن روحانی برای یافتن پاسخ این پرسش بود: سه گزینهای که روحانی در نظر گرفته بود، چه کسانی بودند و قرار بود آنها را برای کدام وزارتخانهها معرفی کند؟
سیاست استفاده از الفاظ دوپهلو در حوزه زنان به ما ضرر زد/ خانم ابتکار ظاهرا جزو سهمیهایها هستند!
خبرگزاری دانشجو/ محمد خجسته:- اگر یک خانم به عنوان مدیر کل یا مشاور وزیر باشد و فقط در مقاطع مختلفی عناوینش فرق کند و یک چیز ویترینی باشد درست نیست. شاهدبودیم گاهی بعضی از وزرا یا بعضی از مسئولین میگفتند خوب است چنین جایی باشد خانمهای زیرمجموعه …فاطمه آلیا نماینده مجلس در دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق کمیته حقوق بشر و معلولان در نشستی پیرامون جایگاه زنان در پستهای مدیریت دولتی و رویکرد دولتها نسبت به جایگاه زنان در عناوین مدیرینی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو به گفتگو نشست.
دغدغههای تمامنشدنی زنان مجلس
خانه ملت -هانیه خاکپور – نمایندگان زن مجلس باز هم گلایه خود را از تصویر مردانه دولت دوازدهم به گوش رئیس جمهور حسن روحانی رساندند. این بار چهره به چهره و رو در رو. این فرصت پس از آن به دست آمد که روز گذشته (یکشنبه ، ۲۹ مرداد) حسن روحانی برای دومین بار پس از مراسم تحلیف به مجلس آمد تا از وزرای پیشنهادیاش دفاع کند. پس از پایان سخنان رئیس جمهور، نمایندگان گِرد او حلقه زدند و به دیدهبوسی و تعارف و تبریک گذراندند؛ اما زنان مجلس با چاشنی گلایه و اعتراض به سراغ رئیس جمهور رفتند.
از محیطزیست تا معاونت زنان، مسیری که معصومه ابتکار طی کرد
رادیو فردا-رویا کریمی مجد- «راه مولاوردی را در معاونت امور زنان ادامه خواهم داد.» این مهمترین جملهای بود که معصومه ابتکار، معاونت جدید امور زنان و خانواده حسن روحانی در دولت دوازدهم در جلسه معارفه خود بر زبان آورد. این در حالی است که مهمترین حاصل دفتر امور زنان و خانواده دولت اول حسن روحانی چیزی نبوده است جز چند طرح ناتمام، چند طرح بایگانی شده، چند طرح در مرحله بررسی و ۴۰۰ صفحه شکایت نمایندگان مجلس و سالها به گفته شهیندخت مولاوردی سنگ اندازی و مخالفت. معاونتی که در پی ارتباط بسیار خوب با رسانهها، کارشناسان مسایل زنان، مهمترین عملکردش را مطرح شدن برخی از مسایل زنان در عرصه عمومی و کشیده شدن مطالبتشان به سطح رسانهها میدانند.
پروتکل چادر چگونه وارد کابینه ایران شد؟
بیبیسی- ندا سانیج -لعیا جنیدی، اولین زنی نبود که برای عضویت در کابینه دولت ایران “مجبور” شد پوشش خود را تغییر دهد. پیش از او، معصومه ابتکار هم برای ورود به کابینه محمد خاتمی چادر به سر کرده بود.
حسن روحانی، نه در تغییر “پروتکل” نانوشته “چادر اجباری” صفشکن شد، نه در انتخاب وزیر زن مرزهای قبلی را تکان داد.
حامیان رئیسجمهور ایران از انتخاب لعیا جنیدی به عنوان معاون حقوقی راضی بودند. اما تواناییها و پیشینه این حقوقدان، عضویتش در هیات علمی دانشگاه تهران و تحصیل در دانشگاه هاروارد، برای ورود به کابینه کافی نبود. او باید پوششی را انتخاب میکرد که به گفته خود با پروتکل هیات دولت همخوانی داشته باشد.
واکنش به تغییر پوشش جنیدی به چادر: ترویج ریا
ساد- تغییر پوشش لعیا جنیدی٬ معاون حقوقی رییسجمهور، از مانتو به چادر، در اولین جلسه کابینه دولت دوازدهم، واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته است. گفته میشود خانم جنیدی، دلیل تغییر پوشش خود را «درخواست حسن روحانی به دلیل پروتکل کابینه» عنوان کرده است. محمد تقی کروبی، پسر مهدی کروبی، در پستی توئیتری در این رابطه نوشته است: چادر پوشش بخشى از قشر مذهبى كشور است. پروتكل حضور حقوق دانى شايسته در كابينه اعتدال، چادر اعلام شده، آيا اين امر معنايى جز ترويج ريا دارد؟
«شیفته بدرآذر»؛ از شهرداری تبریز تا شورای سهند
درصحن- شوراها: سال ۸۹ وقتی حکم شهرداری منطقه ۶ شهر تبریز را دریافت کرد، نامش بعنوان اولین شهردار زن تبریز ثبت شد. «شیفته بدرآذر»، اما نه فقط اولین شهردار زن تبریز، بلکه در کل کشور نیز در میان معدود زنانی قرار داشت که موفق به تکیه بر کرسی شهرداری شده بودند. او با حکم شهرداری منطقه ۶ تبریز آمد و با حکم شهرداری منطقه ۹ تبریز از سمت خود در شهرداری برکنار شد. او حالا نفر اول شورای شهر جدید سهند شده و با بیشترین رای به شورا راه یافته و شانس تکیه بر ریاست کرسی شورای این شهر و یا انتخاب بعنوان شهردار سهند را داراست، احتمالی که هفته آینده حصول یا عدم حصول آن، روشن خواهد شد. شورای جدید شهر سهند، روز اول شهریور فعالیت خود را بطور رسمی آغاز می کند.
جهانگیری: سهم زنان در دولت دوازدهم به ۳۰درصد افزایش مییابد
خبرآنلاین، جهانگیری در جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: این سالن از سالنهای جالبی است که آن در طول فعالیتم دیدهام. این چهارمین باری است که به این سازمان و این سالن برای تودیع و معارفه میآیم. برخی سازمانها وقتی مهم میشوند این وضعیت را پیدا میکنند. او جلسه تودیع و معارفه را سنت شایستهای دانست که در آن از مدیران پیشین که برای سازمان تلاش کردهاند تقدیر میشود و مدیری که مسئولیت جدیدی را برعهده گرفته، خوشآمد گفته میشود.
ادعای افزایش سهم مدیریتی زنان در دولتی که وزیر زن انتخاب نکرد
میدان- بسیاری انتظار داشتند حسن روحانی با توجه به شعارهایی که در زمان تبلیغات انتخاباتی اعلام کرده بود، در دور دوم تشکیل دولتش حداقل یک وزیر زن انتخاب کند اما این اتفاق نیافتاد. حالا اسحاق جهانگیری، معاون اول او میگوید دولت تصمیم دارد تا پایان برنامه ششم توسعه سهم زنان در مدیریت کشور را به ۳۰ درصد افزایش دهد. به گفته او دولت تصمیم دارد تا پایان برنامه ششم سهم زنان در مدیریت کشور را از ۲۲درصد کنونی به به ۳۰ درصد افزایش دهد. در این آمار بنگاههایی که فقط زنان در آن مشغول به کارند هم حساب شدهاند. حسن روحانی مدعی شده که خیلی دلش میخواسته که حداقل سه وزیر زن انتخاب کند اما «نشده» و البته به روال معمول درباره اینکه چرا «نشده» چیزی نگفته است.
نامه؛ سه فعال حقوق بشر زندانی در اوین خواستار توجه به وضعیت زندانیان اعتصابی رجایی شهر شدند
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران- انتقال زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج به یک بند امنیتی خاص از سه هفته قبل سرآغاز مجموعه ای از اعتراضات این زندانیان شده که کماکان با ادامه اعتصاب ۱۸ زندانی پابرجاست. آتنا دائمی، گلرخ ایرایی و مریم اکبری منفرد، سه فعال حقوق بشر محبوس در بند زنان زندان اوین با انتشار نامه ای مشترک به این وقایع واکنش نشان داده و برای حفظ سلامتی و جان زندانیان اعتصابی خواستار واکنش وجدان های بیدار شده اند. زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج که بیش از ۵۰ تن برآورد می شوند در هفته های اخیر به بندی امنیتی و تازه منتقل شدند. در این بند که حتی سرویس های بهداشتی آن نیز مجهز به دوربین های مداربسته است محرومیت های کم سابقه ای به زندانیان تحمیل شده. وضعیت حاصله زندانیان سیاسی را به اعتراض وادار ساخته است. هم اکنون دست کم ۱۸ زندانی در این سالن در شرایط بغرنجی بیستمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر می گذراند.
ابلاغیه روحانی برای افزایش سهم زنان در مدیریت اجرایی
دویچه وله-رئیس دولت دوازدهم ابلاغیهای صادر کرد که قرار است زمینهساز افزایش سهم “زنان و جوانان مستعد” در مدیریت اجرایی شود. حسن روحانی به دلیل عدم معرفی وزیر زن با انتقادهای زیادی روبرو شده است.
تاجالدین: تا پایان برنامه ششم سهم زنان در مدیریت باید به ۳۰ درصد افزایش یابد
ایسنا-نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: رای اعتماد مجلس به وزرا پیش از آنکه رای اعتماد به دولتمردان باشد، رای اعتماد به دولت دوازدهم و تصدیق رای اعتمادی بود که مردم در حماسه ۲۹ اردیبهشت به رییسجمهور دادند. ناهید تاجالدین در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: هر چند طبق تعهدات اسناد بالادستی باید تا پایان برنامه ششم توسعه سهم زنان در مدیریت کشور ۸ درصد افزایش یافته و به ۳۰ درصد برسد اما امروز پس از بررسی کابینه و رای اعتماد، جای خالی زنان را بیش از پیش در عرصههای مدیریتی کشور حس میکنیم. در دو دهه اخیر مشارکت زنان در آموزش عالی و به بیان دیگر تخصص زنان ۱۴ برابر شد اما حضور زنان در عرصههای مدیریتی تغییر محسوسی نداشته است.
نظر ابتکار درباره حضور زنان در ورزشگاهها
ایسنا- معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به حضور زنان در ورزشگاهها گفت: این مسئله باید با حداقل تقابل و حداکثر تعامل پیش رود. اوایل انقلاب بحث حضور زنان تابو بود ولی تدریجا با همکاری بخشهای مختلف جامعه و همکاری خوب مراجع شرایط بهبود یافته است. معصومه ابتکار در نشست خبری امروز خود که در محل معاونت زنان و امور خانواده رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تشکر از فعالیتهای تمامی زنان و افرادی که پیش از وی در این معاونت تلاش کردند گفت: امیدوارم در دولت دوازدهم با همکاری اصحاب رسانه با توجه به تاکید رئیس جمهور بر جریان آزاد اطلاعات و آگاهی رسانی و همچنین آنکه این مسئله نیز امروز به یک مطالبه عمومی تبدیل شده بتوانیم در حوزه زنان و امور خانواده شاهد این جریان آزاد اطلاعات باشیم.
برای اصلاح قوانین تبعیضآمیز به زنان قول میدهم
شهروند- الناز محمدی| «سیستر مِری» را در ایران به نام دیگری میشناسند: «معصومه ابتکار»؛ زنی که نامش در شناسنامه «نیلوفر» است و اعضای خانوادهاش به همان نام صدایش میکنند. نام معصومه ابتکار در همه سالهای گذشته با دو موضوع گره خورده: بیشتر «محیطزیست» و بعد از آن، در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در سال ٥٨. حالا اما یک راه جدید در زندگی و فعالیتهای او باز شده: «معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهوری». جایی که هرچند سابقه او در فعالیت در حوزه آن، به سالهای دور و به زمانی که «شهلا حبیبی» مشاور «اکبر هاشمیرفسنجانی» در زمان ریاستجمهوریاش بود، برمیگردد اما خودش میگوید آنقدر دغدغه «زنان» را دارد که بتواند در این حوزه خوب فعالیت کند.
ذوالقدر: برای حضور زنان در کابینه هنوز امیدواریم/ وزرا موظفند چند معاونت را به زنان بدهند
آنا- عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خبر داد: به احتمال زیاد در هفته آینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون حضور خواهند یافت.فاطمه ذوالقدر نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به عدم معرفی وزیر زن از سوی رئیس جمهور به مجلس گفت: علی رغم تذکرات مکرر به دکتر روحانی اما متاسفانه شاهد بودیم که هیچ وزارتخانهای به زنان داده نشد. وی با اشاره به اینکه هنوز تکلیف دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و نیرو مشخص نشده است، اظهار داشت: امید داریم آقای روحانی برای یکی از این دو وزارتخانه وزیر زن به مجلس معرفی نماید.
طاهره چنگیز سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد
آرمان زنان، حسن قاضی زاده هاشمی در حکمی طاهره چنگیز را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منصوب کرد. صبح امروز با حکم حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم طاهره چنگیز به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان منصوب شد.
فاطمه راکعی: حجاب منحصر به چادر نیست/رئیسجمهور حقوقدان از حقوق و شخصیت زنان محافظت کند
آفتابنیوز- معرفی کابینه دولت از سمت رئیسجمهور و عدم حضور زنان در میان وزیران دولت دوازدهم، با واکنشهای زیادی از سوی مردم، زنان مجلس و دیگر افراد و رسانهها روبهرو شد. در پی انتشار این اخبار، روحانی، معاون حقوقی خود را از میان زنان برگزید و این انتخاب تا حدودی نظرات را نسبت به دولت او تعدیل کرد. اگرچه همواره نقدهای جدی نیز به آن وارد است. فاطمه راکعی، دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده مجلس ششم، در گفتوگو با رویداد۲۴ درباره بیان رئیسجمهور، مبنی بر انتخاب پوشش چادر در پروتکل کابینه گفت: عموم ما قطعاً در دوران جوانی کتاب فلسفه حجاب شهید مطهری را مطالعه کرهایم. اینطور نیست که فقهای ما حجاب را منحصر به چادر بدانند و در اصل، حجاب، تقوای درونی برای زنان و رعایت عفت و رفتار اجتماعی سالم در فرهنگ دینی است. پوشش مناسب، درواقع مکمل است. البته پوشش در عرف را کاری ندارم. آنچه من خودم به آن مقیدم و اعتقاد دارم و سالها برای جوانان و دختران ترویج کردهام، این است که پوشش موها و بدن در حد روسری و مقنعه بلند و لباس آزاد است و تأکید بر روی رفتارهایی است که زن و مرد بدون دغدغه حسی و روانی در کنار هم فعالیت اجتماعی کنند.
جلسه شورای نگهبان برای تفسیر «رجل سیاسی»/ مباحث ادامه مییابد
مهر- سخنگوی شورای نگهبان از بررسی موضوع «رجل سیاسی مذهبی» در نشست امروز این شورا خبر داد و گفت: مباحث، در جلسات آینده ادامه خواهد یافت.
ظریف: یکی دو سفیر زن خواهیم داشت
دیپلماسی ایرانی- یک روز بعد از برگزاری جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم به تالار آئینه در ساختمان سی تیر رفتیم تا مهمان دیپلماتی باشیم که روز یک شنبه با کسب ۲۳۶ رای موافق برای بار دوم در دولت تدبیر و امید سکاندار دستگاه دیپلماسی کشور شد.
در چهار سال گذشته به عنوان وزیر امور خارجه ایام و ساعات پر تلاطمی را طی کرده و وزارت خانه متبوعش خبرسازترین دستگاه اجرایی کشور بوده است. رئیس جمهور از او به عنوان “برند” شناخته شده در دنیا یاد کرده و به طور قطع او و عملکردش در وزارت خارجه در رای مجدد مردم به حسن روحانی بسیار تاثیرگذار بوده است.
دوران دوم صدارتش در وزارت خارجه را با ایجاد یک انقلاب ساختاری، موضوعی و بروکراتیک آغاز کرده است و می خواهد دستگاه دیپلماسی را به وزارتی کارشناس محور و چابک تر تبدیل کند.
معاونت امور زنان و خانواده عملكرد قابل قبولي نداشت
رسالت- ريكا حسامي- نقد عملكرد معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري يكي از موضوعاتي است كه پس از اتمام كار دولت يازدهم در دستور كار صاحب نظران حوزه زنان قرار گرفته است. سوال اين است كه آيا دولت تدبير و اميد در دوره قبل توانست كارنامه قابل قبولي در مورد بهبود وضعيت زنان كشور به عنوان نيمي از بدنه جامعه ارائه كند؟! موارد قوت و ضعف
فعاليت هاي چهار سال گذشته در حوزه زنان و خانواده كجاست ؟ آيا دولت دوازدهم با تغيير مديريت قادر به تغييرات اساسي در جهت بهبود وضعيت كنوني خواهد بود؟! سابقه كاري خانم ابتكار در سازمان حفاظت محيط زيست چه تناسبي با معاونت امور زنان و خانواده دارد؟! عشرت شايق، نماينده سابق مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي و صاحب نظر در امور زنان در گفتگو با رسالت به اين پرسش ها پاسخ داده است.
یک زن رئیس شورای شهر گرگان شد
ایلنا- با رای اعضای شورای شهر گرگان یک زن زن به عنوان رئیس شورای شهر انتخاب شد. فائزه عبداللهی با رای اعضای شورای شهر به عنوان رئیس پنجمین دوره شورای اسلامی شهر گرگان در سال نخست انتخاب شد.
یک زن رییس شورای شهر رباط کریم شد
ایرنا- «پریسا اینانلو» به عنوان نخستین زن در استان تهران، رییس شورای اسلامی شهر رباط کریم شد.به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر رباط کریم – امروز – چهارشنبه پس از انجام مراسم تحلیف، هیات رئیسه شورای را برای یک سال انتخاب کردند. در این جلسه، پریسا ایلانلو به عنوان رئیس و محمد حسن بدرلو به عنوان نایب رئیس شورای شهر رباط کریم انتخاب شدند.
جذب هیات علمی زنان در دانشگاهها افزایش مییابد
مهر- رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم گفت:سعی ما این است که نسبت هیات علمی زنان به مردان را افزایش دهیم، برای همین پرونده های جذب هیات علمی زنان را راحتتر پذیرش میکنیم. محمدرضا رضوان طلب گفت: به دلیل توصیه وزیر علوم در گذشته که باید کاری کنید نسبت حضور اعضای هیات علمی خانم در دانشگاه ها افزایش یابد، مرکز جذب وزارت علوم نسبت به متقاضیان جذب هیات علمی خانم، حساسیت مثبت دارد. وی ادامه داد: برخی از پروندهها وجود دارند که اگه متقاضی آن، آقا باشد، جواب مثبت داده نمی شود ولی درصورت تقاضای خانم ها جواب مثبت داده می شود. رئیس مرکز جذب وزارت علوم با اشاره به صحبتهای اخیر مشاور زنان وزیر علوم درباره وجود مانع برای جذب زنان در دانشگاهها افزود: اگر چنین بحثی مطرح شده که در پذیرش متقاضیان جذب خانم در هیات مرکزی وزارت علوم مقاومت می شود، خلاف واقع است.
باید در ایران «وزارت زنان و خانواده» تشکیل شود/ برای ترویج ازدواج باید برنامه ریزی داشته باشیم
تسنیم- -در حال حاضر میگویند که اگر برای ازدواج مشاوره اجباری قرار دهیم آمار ازدواج کاهش پیدا میکند. اما باید گفت که آسیب مجردها بیشر است یا مطلقهها؟ پس آسیبهای ازدواج باید شناسایی شود. این روزها سلامت خانوادهها در وضعیت خوشایندی نیست. بسیاری از خانوادهها با مشکلات متعدد فرهنگی، معنوی و اخلاقی درگیر هستند اما راه مقابله با آنها را نمیدانند. این سردرگمی گاه موجب میشود که با مراجعه به افراد غیرمتخصص بر بار معضلات خود بیفزایند. این مسائل موجب شد که روز پزشک امسال که مصادف با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) شده است را بهانهای قرار دهیم تا با چند تن از پزشکان حاذق و باتجربه طی میزگردی به گفتوگو بنشینیم و ریشه این معضلات و راهکارهای حل آنها را بررسی کنیم. در این میزگرد به مشکلات موجود در این زمینه از ازدواج و طلاق تا اخلاق پزشکی پرداخته شد که مطالعه این مطالب خالی از لطف نیست.
احضارهای مکرر غیرقانونی فرزانه جلالی به اداره اطلاعات و اعتراض وکیل او
هرانا – فرزانه جلالی، فعال حقوق زنان اهل کرمانشاه که روز ششم اسفند ۹۵ پس از ۱۷ روز بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد در طی ماههای اخیر بارها از سوی اداره اطلاعات کرمانشاه احضار و بازجویی شده است. مصطفی احمدیان، وکیل خانم جلالی با بیان این موضوع گفت احضارهای موکلش به شکل غیرقانونی و به صورت شفاهی صورت گرفته و حال روحی موکلش پس از این بازجوییها بهم ریخته است. همچنین مصطفی احمدیان گفت برای پرونده فرزانه جلالی قرار غیرقانونی عدم دسترسی به پرونده صادر شده و به همین دلیل او هنوز از محتویات پرونده موکلش و ادلهی اتهام «اقدام علیه امنیت کشور» برای او بیاطلاع است. تحمیل پوشش خاص برای حضور زنان در کابینه قابل قبول نیست/ پروتکل حجاب کابینه کجا تدوین شده است؟
رویداد۲۴- عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در رابطه با حدود حجاب زنان، برای فعالیت در دولت و سیاست گفت: مسئله مهم برای حضور در عرصههای سیاسی و اجتماعی دولت، رعایت حجاب شرعی است. لزوماً پوشش چادر، شرع یا عرف نیست. ما نباید پوشش خاصی را برای حضور در کابینه تحمیل کنیم. اظهارات لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور، مبنی بر انتخاب پوشش چادر بر مبنای پروتکل کابینه، حرفوحدیثهای زیادی را ایجاد کرد. زمزمههایی که نوک پیکان انتقاد را به سمت روحانی و عملکرد او گرفت. وجود یک پروتکل در کابینه دولت که بر اساس آن، زنان باید با پوشش چادر در کابینه حضور پیدا کنند، با این انتقاد مواجه شد که این نوع محدودسازیها، موجب عقبنشینی زنان از حضور در عرصه سیاسی و دولتی میشود. این اتفاق که در دولت نوپای حسن روحانی افتاد، ذهنها را به این سمت هدایت کرد که عملکرد رئیسجمهور با شعارهای انتخاباتی او مغایرت زیادی دارد و ازاینجهت، انتقادات جدیدی را به دولت دوازدهم وارد کرد.
اینها گیوه ورکشیده هستند آقای رئیس جمهور!
خبرآنلاین- تاجیک، نصرت اله – زنان در تاریخ سیاسی اجتماعی ایران بطور مستقیم و غیر مستقیم نقش بسزائی داشته اند. در سده اخیر آنان در جنبش مشروطه، مبارزات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و به ثمر نشاندن این انقلاب، تثبیت آن و جنگ تحمیلی نقش غیر قابل کتمانی ایفا نموده اند. در این چهار دهه نیز در صحنه اجتماع و مخصوصا” تحصیلات، ورود به بخش خصوصی، مخصوصا” آنجا که نیاز به خطر پذیری ، نوآوری، ارتباط با مصرف کننده و بازاریابی، مشتری مداری و عدم ورود به حلقه های زدو بند و فساد داشته است، مجدانه و با چنگ و دندان جایگاه خوبی پیدا کرده اند. تنها زمینه ای که زنان جامعه ایرانی نتوانسته اند هنوز حریف دولت شوند کسب رده های خطی، میانی و بالای مدیریت دولتی است! که این نیز به مریضی نظام فرسوده بوروکرتیک کشور که بغایت محافظه کار و فاقد عنصر جرات و جسارت است، مربوط می شود.
ایران زنان- خوانندگان گرامی با نام سرکار خانم گرجی آشنا هستند و حضور ایشان در کرسی نمایندگان مجلس خبرگان بررسی نهایی قانون اساسی را به یاد دارند. خواهر گرجی که فعالیتهای اجتماعی خویش را از سنین جوانی و همزمان با پانزده خرداد سال ۴۲ آغاز کرده است، اینک در سنگر تدریس و تربیت مشتاقان، به ارایه خدمات دینی و فرهنگی خویش ادامه می دهند. ایشان در گفتگویی با پیام زن نقطه نظرات خویش را در باره مسایل مطروحه بیان داشته اند. ضمن سپاسگزاری از ایشان، توجه شما را به این گفتگو جلب می کنیم.
کارشکنیها در برابر مدیریت زنان
ایران آنلاین- حمیده امینی فرد- «زهرا صدر اعظم نوری»، به طور حتم نخستین زنی بود که با انتخاب غلامحسین کرباسچی در منطقه ۷ تهران، توانست راه پر پیچ و خم شهرداریها را به روی زنان باز کند. بعد از انتصاب او در سال ۷۵، تقریباً ۲۰ سال طول کشید تا در سال ۹۵، یک زن دیگر یعنی «نرگس معدنیپور» هم بتواند به عنوان شهردار به منطقه ۱۳ تهران راه یابد. اما جز تهران، با انتخاب «مریم پاکزاد» به عنوان جوانترین شهردار استان گیلان در شهر لولمان، پای زنان سایر شهرها نیز به این راه دشوار باز شد تا آغازگر مطالبات جدی زنان توانمند، برای نشستن بر صندلیهای به ظاهر مردانه شهرداریها باشد. بنابراین بعد از او، نام زنان دیگری هم در این عرصه بر سر زبانها افتاد! «سامیه بلوچ زهی»، شهردار کلات (مرکز شهر سرباز) در استان سیستانوبلوچستان، «شراره معدنیان» ، شهردار منطقه ۶، «شیفته بدر آذر» شهردار منطقه ۹ تبریز و شکوفه شهابی پور، شهردار شهر «سرگز احمدی» در استان هرمزگان! و حالا «سمانه شاددل» که این روزها بیشتر به نام زنی شناخته میشود که در کسب و کار مردانه مدیریت شهری، توانسته برای نخستین بار، نام یک زن را در شهر زنجان به عنوان شهردار طنین انداز کند.
آنچه موجب شد زنان در کابینه نباشند، مخالفتهای بیرون از دولت بود
تابناک- در حالی که بسیاری از مردم توقع داشتند، در کابینه دولت دوازدهم، وزرای زن نقش پررنگی داشته باشند، در نهایت این اتفاق نیفتاد تا نخستین گلایهها به عملکرد روحانی پیش از تشکیل دولتش شکل بگیرد؛ انتقاداتی که با پاسخ وی روبه رو شد. به باوری بسیاری از مردم، در دولت دوازدهم که با معرفی نشدن یکی از وزرا و رأی نیاوردن یکی دیگر از وزرای پیشنهادی رئیس جمهور، با شانزده وزیر و معاونان شکل گرفته، بیش از هر زمان، جای خالی زنان به چشم میخورد؛ آنقدر که برخی رئیس جمهور را به خلف وعدههای کلیدیاش در ابتدای راه محکوم میکنند و بر این باورند، هیچ توجیهی برای این نقصان پذیرفته نیست.
پیام خوب زنان عضو شورای تهران در نخستین روز کاری
تابناک- همزمان با نخستین روز از ششمین ماه سال ۱۳۹۵، نخستین جلسه کاری اعضای شورای پنجم شهر تهران آغاز شد و در جریان این جلسه کاری موضوعاتی نظیر انتخاب رئیس شورای شهر، انتخاب شهردار شهر و قرائت سوگندنامه در دستور کار اعضا قرار گرفت؛ اعضایی که قرار است در چهار سال حضور خود در شورای شهر، مسئولیت برنامه ریزی و طراحی سیاست های کلان مدیریت کلانشهر تهران را بر عهده بگیرند و به سر منزل مقصود برسانند.نخستین روز کاری اعضای جدید شورای شهر تهران، البته به دور از حاشیه نبود و هنگامی که این اعضا تصمیم گرفتند برای تجدید پیمان با آرمان های بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) در حرم مطهر حاضر شوند، تیم حراست و کنترل در ورودی حرم برای دقایقی نسبتاً طولانی از حضور اعضای زن به داخل صحن جلوگیری کرد؛ اتفاقی که نه تنها به مذاق زنان عضو شورای شهر خوش نیامد، بلکه حاوی پیام های تأمل برانگیز و امیدوارکننده ای نیز در مورد این شورای نوپا بود!
برای اصلاح قوانین تبعیضآمیز به زنان قول میدهم
شهروند- الناز محمدی| «سیستر مِری» را در ایران به نام دیگری میشناسند: «معصومه ابتکار»؛ زنی که نامش در شناسنامه «نیلوفر» است و اعضای خانوادهاش به همان نام صدایش میکنند. نام معصومه ابتکار در همه سالهای گذشته با دو موضوع گره خورده: بیشتر «محیطزیست» و بعد از آن، در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در سال ٥٨. حالا اما یک راه جدید در زندگی و فعالیتهای او باز شده: «معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهوری». جایی که هرچند سابقه او در فعالیت در حوزه آن، به سالهای دور و به زمانی که «شهلا حبیبی» مشاور «اکبر هاشمیرفسنجانی» در زمان ریاستجمهوریاش بود، برمیگردد اما خودش میگوید آنقدر دغدغه «زنان» را دارد که بتواند در این حوزه خوب فعالیت کند. هنوز دو هفته نمیشود که حسن روحانی، رئیسجمهوری، ابتکار را بهعنوان معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری انتخاب کرده و البته «شهنیدخت مولاوردی»، معاون قبلی این معاونت با وجود حاشیههای زیاد و مخالفتها با رفتنش از ساختمان خیابان ویلا، دستیار ویژه رئیسجمهوری در حقوق شهروندی شده است؛ جایی که براساس شنیدهها قرار است به معاونت تبدیل شود تا در این صورت، تعداد معاونان زن رئیسجمهوری دوباره به سهنفر برسد. ابتکار حالا و در گفتوگو با «شهروند» که در حاشیه نخستین نشست خبریاش با خبرنگاران حوزه زنان انجام داد، میگوید که راه مولاوردی را در بیشتر برنامههای او ادامه خواهد داد. او میگوید؛ خشونت علیه زنان، قوانین تبعیضآمیز در این حوزه، موضوع ورود زنان به ورزشگاهها و رسیدگی به آسیبهای اجتماعی زنان جزو اولویتهای اوست و به زنان ایرانی قول میدهد که اصلاح در قوانین تبعیضآمیز علیه زنان را با جدیت دنبال کند.
سعیدی: حرف رئیسجمهور روی زمین نماند
ایسنا- یک عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه نباید دستور رئیسجمهور در مورد بهکارگیری زنان در سطح معاونتهای وزارتخانهها روی زمین بماند، گفت: افکار عمومی منتظر واکنش وزرا به یک مطالبه ملی هستند.
فاطمه سعیدی با اشاره به انتصاب زنان در جایگاه معاونتهای وزارتخانهها گفت: با حکم وزیر بهداشت، طاهره چنگیز به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شد. همچنین وزیر کشور هم اعلام کرده که به زودی یک زن توانمند را در جایگاه
معاونت به کار خواهد گرفت.
معاونت زنان دولت یازدهم چه دستاوردها و حاشیههایی داشت؟
خبرآنلاین- فهیمه حسنمیری: با اتمام کار شهیندخت مولاوردی به عنوان معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده، میشود نگاهی داشت به عملکردی که او در این مدت داشته و راهی که باید دید معصومه ابتکار، چقدر ادامهدهنده آن است. معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده، جزو آخرین گزینههایی بود كه در دولت یازدهم در سال ۱۳۹۲ معرفی شد. بعد از گمانهزنیها و انتظارها برای انتخاب روحانی، سرانجام این شهیندخت مولاوردی بود كه با سابقه فعالیتهایی كه در حوزه زنان و تحصیل در رشته حقوق داشت، بر صندلیای نشست كه چشم میلیونها زن به آن بود؛ چشم امید برای تحقق خواستههایشان، شنیده شدن صدایشان و بیان و پیگیری آنها از سوی یك مسئول دولتی.
وزارت علوم پايلوت سهمدهي به زنان شود
اعتماد- غلامرضا ظريفيان- ديگر دراين موضوع كه نرخ حضور زنان در دستگاههاي دولتي نرخ قابل قبولي نيست شكي وجود ندارد. وزارت علوم هم در زمره همين دستگاههاي دولتي است. حضور زنان در حوزه مديريت آموزش عالي بسيار اندك است، چه در سطح ستاد و در خود وزارت علوم و چه در سطح روساي دانشگاهها و حتي اگر دقت كنيم در سطح مديريت دانشكدهها نيز حضور زنان بسيار كم است. امروزه خوشبختانه زنان بسيار توانمندي در دانشگاهها آموزش ديدهاند كه ميتوانند وارد هياتهاي علمي شوند و البته در قالب نيروهاي مديريتي وارد بدنه ستادي وزارت علوم و دانشگاهها شوند. در روزهاي گذشته حرفي زده شد در اين خصوص كه «دانشگاهها براي جذب بانوان در چارچوب هيات علمي مقاومت ميكنند.» اگر بحث مقاومت در دانشگاهها مطرح باشد، برميگردد به آن نگاه سنتي كه بر نظام مديريت كشور حاكم است. اين نظام مديريتي هنوز هم نظامي مردسالار است كه بايد به نوعي براي شكستن اين ديدگاه در آن راهكار جست.
شیوهنامه جنجالی جذب معلم اصلاح شد/ واکنش دستیار رییس جمهور در حقوق شهروندی
خبرآنلاین- شیوهنامـــه مصـاحبه اختصاصی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی روز گذشته منجذ به آماج انتقادهای تند در شبکههای اجتماعی از آموزش و پرورش شد. وزارت آموزشوپرورش در بخشنامهای شرایط و ضوابط جذب معلمان و نداشتن ابتلا به بیماریها را اعلام کرد که ازجمله آنها میتوان به نداشتن کمتر از ۲۰ دندان، سنگ کلیه، آلزایمر، نداشتن لهجه غلیظ و نکشیدن سیگار و قلیان اشاره کرد. براساساین، افرادی که از این پس میخواهند وارد شغل معلمی و آموزشوپرورش شوند، باید شرایط و ضوابط ورود به این دستگاه را داشته باشند. مرکز برنامهریزی نیروی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزشوپرورش، شیوهنامه مصاحبه اختصاصی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را منتشر کرد.
در دیدار زنان اصلاحطلب و شهردار منتخب تهران چه گذشت ؟ / تصاویر
کلیدملی، ۱۲ زن فعال سیاسی و اصلاحطلب اعم از نماینده مجلس، عضو شورای شهر تهران و اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در دیدار با محمدعلی نجفی شهردار منتخب تهران ضمن طرح دیدگاههاو دغدغههای خود درباره تهران خواهان بهکارگیری زنان توانمند و شایسته در مدیریتهای میانی و ارشد شهرداری تهران شدند. الهه کولایی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و نامزد تصدی شهرداری تهران، ژاله فرامرزیان دیگر عضو این شورا، آذرمنصوری فعال سیاسی اصلاحطلب، شهربانو امانی و الهام فخاری اعضای شورای شهر تهران و ۶ از نمایندگان زن مجلس در این دیدار شرکت داشتند.
توقف بررسی طرح تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با مردان خارجی
خبرآنلاین- سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از توقف بررسی طرح تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با مردان خارجی به دلیل ارایه لایحه دولت خبر داد. حسن نوروزی در توضیح جلسه امروز کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، افزود: طرح تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی در جلسه امروز کمیسیون مطرح شد و با حضور کارشناسانی از وزارت امور خارجه، اطلاعات، بهزیستی و نیروی انتظامی مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به اینکه لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی در دستور کار دولت قرار گرفته و به زودی به مجلس ارایه خواهد شد، طرح مذکور متوقف شد تا لایحه دولت جایگزین آن شود.
تفهیم اتهام شیما بابایی در دادسرا؛ آزادی با قرار کفالت
حقوق بشر در ایران- شیما بابایی، فعال مدنی، روز گذشته پس از تفهیم اتهام در دادسرا با قرار کفالت آزاد شد. شیما بابایی که روز شنبه ۲۸ مردادماه در پی احضار به پلیس امنیت تهران همراه با پدرش، ابراهیم بابایی، بازداشت و به دادسرا منتقل شده بود، در این مکان به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» تفهیم و به همراه پدرش با قرار کفالت بهطور موقت آزاد شد.
به دنبال تغییر در بحث کودک همسری هستیم
قانون- زنان ايراني، امروز تواناييهاي خود را باور كرده و با مشاركت فعال در عرصههاي گوناگون جامعه، اين موضوع را ثابت كردهاند. زنان و مادران ديروز كه فقط وظيفه مادري و خانهداري را به عهده داشتند، امروز در پستهاي مهم و مديريتي فعاليت ميكنند. هرچند كه در بسياري از موارد، مشكلات اقتصادي، زنان را به صحنه اجتماع كشانده است. اما برخي بانوان كشور نيز با تلاش فراوان و كسب مدارج علمي توانستهاند در پستهاي مهم، مشغول فعاليت شوند. هرچند كه قوانين با رشد و پويايي زنان در جامعه همگام نبوده و بسياري از آنها سالها پيش به تصويب رسيدهاند. نكته قابل تامل اينكه بانواني كه امروز همپاي مردان در جامعه فعاليت ميكنند، با حقوق خود آشنا شدهاند و خواهان حقوقي برابر هستند. چيزي كه در قوانين كمتر به آن پرداخته شده و زنان از آن رنج ميبرند. براي مثال قانون گذرنامه كه چندين دهه از تصويب آن ميگذرد، شايد براي زنان قديم و مادربزگها مشكلاتي را ايجاد نميكرد اما زنان امروزي آن را ناقض حقوق خود ميدانند و اميدوارند نمايندگان زن در مجلس، بتوانند گامي در جهت رفع برخي تبعيضها بردارند اجازه خروج زنان از كشور، يكي از مطالبات زنان مطرح است كه نمايندگان زن در مجلس به دنبال تسهيل آن هستند. پروانه سلحشوري، نماينده مجلس در گفتوگويي با «قانون » به اين سوال و سوالات ديگر در حوزه زنان پاسخ داد.
همشهری- مهدیه تقوی راد: سازمان ثبت احوال پیشنویس لایحهای را آماده کرده که براساس آن زنان مطلقه میتوانند موضوع طلاق را از شناسنامه خود حذف کنند. اما طلاق ثبتشده اين زنان در آرشيو سازمان ثبت احوال باقي ميماند. هر چند تا اين موضوع به بررسي در مجلس برسد، زمان زيادي ميخواهد اما همين حالا هم موافقان و مخالفان زيادي دارد. سلمان خدادادي، عضو كميسيون اجتماعي از موافقان اين موضوع، تصميم دولت در اينباره را درست و تأثيرگذار ميداند، چرا كه يكي از اثرات رواني و منفي در ذهن و وجود زنان واژه طلاق در شناسنامه است.
مبارزه زنان کشورهای عربی علیه تجاوز و اعمال خشونت
دوبچه وله- کنشگران حقوق زنان در کشورهای عربی در سالهای گذشته به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند. در این رابطه از جمله میتوان به تغییر قانونی اشاره کرد که بر اساس آن متجاوز در صورت ازدواج با قربانی خود از مجازات معاف میشد.
نادیا مراد: زنی که میخواهد عدالت درباره داعش اجرا شود
رادیو زمانه- نادیا مراد ۲۱ ساله بود وقتی که جنگجویان دولت اسلامی او را ربودند، کتکش زدند و به او تجاوز کردند. او یک یزیدی بود که داعشیها آنها را کافر به حساب میآورند، در دو سال اخیر او تنها به دنبال تحقق عدالت درباره آنهاست. این هفته، مراد یک پیروزی کوچک اما مهم به دست آورد. کشورش عراق اجازه داد که شورای امنیت یک گروه حقیقت یاب مستقل را برای جمع آوری مدارک درباره جنایتهای دولت اسلامی و نه فقط علیه یزیدیان به این کشور بفرستد. بدون چنین اجازهای شورای امنیت مجبور به صدور قطعنامه برای فرستادن چنین گروهی بود.
موضوعات اولویتدار پژوهشی حوزه زنان از نگاه کارشناسان
مهرخانه- اولویتیابی موضوعات پژوهشی در حوزههای گوناگون علم از جمله مواردی است که در حوزه علوم پایه و نیز علوم انسانی در ایران به فراخور مطرح شده است؛ در حالیکه در حوزه پژوهش و مطالعات زنان جای خالی آن به شدت محسوس است. زیرا با وجود پژوهشها و مطالعات انجامشده ذیل حوزه مطالعات زنان و نیز پژوهشهای جسته و گریخته در سایر حوزههای علوم اجتماعی، مشخص نیست این پژوهشها بیشتر حول چه محورهایی انجام شده و چه پرسشهای پژوهشیای همچنان بیپاسخ ماندهاند. به عبارت دیگر، چه موضوعاتی همچنان مسأله علوم اجتماعی زنان است و با اتخاذ رویکرد سیاستگذارانه، چه حیطههایی از این علم همچنان مغفول مانده است. بنابراین، این گزارش به اولویتیابی پژوهشی علوم اجتماعی زنان اختصاص دارد.
مهریه لاکچری زنان در دوران قاجار
ایسنا- مهریهای که در دوره قاجار رسم بوده، چیست؟ مهریه دختران طبقه ثروتمند در آن دوره چقدر بوده است؟ رسم و رسوم طلاق و متارکه در عهد قجری چه بوده است؟ «این روزها یکی از مهمترین دغدغههای جوانان برای ازدواج، مشکلات مالی و میزان مهریهای است که خانواده دختر برای داماد آینده خود مشخص میکنند. بسیاری از جوانان از ترس مهریه سنگین و چندین هزار سکهای دختران، چندان تمایلی به ازدواج ندارند و ترجیح میدهند روزگار مجردی خود را با درسخواندن یا کارکردن تماموقت سپری کنند. شاید خالی از لطف نباشد که کمی به گذشته برگردیم و نگاهی به ازدواجهای زمان قاجار و میزان مهریه دختران بیندازیم و ببینیم آنها چگونه ازدواج میکردند.
ازدواج کودکان نوعی برده داری جنسی است
رادیوفردا- سعید پیوندی (جامعه شناس)- آمار رسمی ثبت احوال ایران نشان می دهند که طی سالهای ۱۳۸۰ و نیمه اول دهه ۱۳۹۰ هر سال بطور متوسط ۲۰۰ هزار دختر پیش از رسیدن به پایان سن ۱۸ سالگی ازدواج می کنند.
از میان دخترانی که با ازدواج زود رس به خانه شوهر فرستاده می شوند سالانه حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر کمتر از ۱۵ سال دارند (۱). این دادهها پرده از پدیده اجتماعی آسیب شناسانهای می کنند که دامنه آن هر روز گسترده می شود. بر خلاف ایران که در آن سن قانونی ازدواج دختران فقط ۱۳ سال است و یا حتی دختران کمتر از ۱۳ ساله هم به شرط موافقت دادگاه می توانند اجازه ازدواج کسب کنند در شمار بزرگی از کشورهای دنیا افراد زیر ۱۸ سال کودک و نوجوان به شمار می روند و بر اساس قانون اجازه ازدواج ندارند. ازدواج دختران کم سن و سال نوعی تجاوز جنسی به کودک و پدوفیلی (رابطه جنسی با کودکان) است و قوانین بسیاری از کشورها مجازات سختی برای آن تعیین کرده اند.
واکنش الازهر به فتوایی در تونس
قانون- رئیس جمهوری تونس یکشنبه گذشته به مناسبت روز زن در این کشور در اظهاراتی جنجالی گفت:حق ارث زن و مرد باید برابر باشد و زنان مسلمان حق ازدواج با غیر مسلمان داشته باشند و مفتی تونس نیز از این سخنان حمایت کرد اما این اقدام با واکنش شدید الازهر مصر روبه رو شد. این سخنان رئیس جمهوری تونس و همچنین مفتی این کشور به عنوان عالی ترین مقام دینی این کشور از همان روز نخست با واکنش های مثبت و منفی زیادی در داخل این کشور روبه رو مواجه اما واکنش نهاد دینی مهمی مانند الازهر به این سخنان اهمیت زیادی دارد.
بخشنامه وزارت تعاون در رابطه با ممنوعیت اخراج مادران کارگر در ایام شیردهی ابطال شد
میزان- هیئت عمومی دیوان عدالت اداري دستورالعمل مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شماره شماره ۴۹۵۱۷-۱۹/۳/۹۳ را خلاف قانون تشخیص داد و ابطال کرد. شاکی اجرای دستورالعمل فوق را مبنی بر اینکه « اخراج زنان کارگر تا پایان دو سالگی فرزندانشان ممنوع است» مغایر با مواد ۲۷ و ۱۵۷ قانون کار دانسته و با این استدلال که دستورالعمل مذکور باعث حذف تدریجی کارگران زن از محیط های کار و تولید میشود، ابطال آن را درخواست کرده است.
مهرنوش گرکانی- شهروند حقوقی| دادخواستهاي طلاقي که از سوي زوجين به محاکم خانواده تقديم ميشود، علتهاي متعددي دارند. دادگاههای خانواده همیشه پر از زنان و مردانی است که با بحث و جدل و دعوا پا به دادگاه میگذارند و با همان جدلها هم از دادگاه بیرون میروند. يکي از دلایلی که زوجها برای طلاق پا به دادگاهها میگذارند، استناد به مواد ١١٢٢ و ١١٢٣ قانون مدني مصوب ١٨ ارديبهشت ١٣٠٧ است. در منابع فقهي درخصوص عيوب و بيماريهاي ايجابکننده حق فسخ نکاح براي زوجين آمده قانونگذار بهطور محدود از عيوبي نظير خصاء و عنن در مردان و از قرن و جذام و برص و افضا و نابينايي و زمينگيرشدن در زنان نامبرده است، اما امروزه با توجه به تغيير شرايط و اوضاع و احوال زندگي شهرنشيني و بروز بيماريها و امراض مختلف شاهد هستيم كه اين بيماريها باعث بروز مشکلات و حتي مخاطراتي به لحاظ مسريبودن بعضي از آنها در ادامه زندگي مشترک ميشود، بهگونهاي که گسترش و شيوع امراض صعبالعلاج و نوظهور كه بيش از ٢ دهه از شناساييشان ميگذرد، به مراتب خطرناک و وخيمتر از بيماريهاي مورد اشاره در مواد قانوني (١١٢٢ و ١١٢٣ قانون مدني) است.
انتقاد از حذف «ثبت طلاق از شناسنامه»
شفاف-یک جامعه شناس با اشاره به طرح حذف طلاق از شناسنامه زنان گفت: این طرح باعث میشود پدیده طلاق تبدیل به واقعهای غیرحیاتی و بی اهمیت شود. فکر می کنم هدف کسانیکه این طرح را مطرح کردهاند این است که امکان ازدواج مجدد را برای زنان مطلقه فراهم تر کنند، این درحالی است که هرگاه شما پدیدهای را عادی تلقی کنید، یعنی بگویید چندان مهم نیست و نیازی به ثبت شدن ندارد، با این کار، به طور ناخواسته تکرار آن رخداد هم بیشتر میشود.
تکلیف مهریه زوجه پس از مرگ چه میشود؟
میزان-مطابق قانون هر چیزی که مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد می توان مهر قرار داد. از طرفی دیگر همین که عقد نکاح واقع شد زن مالک مهر می شود و این اجازه را خواهد داشت تا مهریه خود را از همسرش مطالبه نماید و یا آنکه هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید. مطابق قانون هر چیزی که مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد می توان مهر قرار داد.از طرفی دیگر همین که عقد نکاح واقع شد زن مالک مهر می شود و این اجازه را خواهد داشت تا مهریه خود را از همسرش مطالبه نماید و یا آنکه هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید. به عبارتی دیگر باید بیان داشت که مهریه از جمله حقوق قانونی زوجه می باشد که زوج را در برابر زوجه مشغول الذمه (مدیون)می گرداند. لذا دینی است بر دوش زوج که همواره در مقابل آن تکلیف به پرداخت برایش وجود خواهد داشت.
سلب تابعیت از پدرشرط اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اغیار
خانه ملت- عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اغیار به شرط سلب تابعیت از پدر باید صورت گیرد. محمدجواد فتحی در خصوص تابعیت فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، گفت: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با مردان خارجی باید با لحاظ شرایطی انجام گیرد، مهمترین شرط سلب تابعیت فرزند از پدر است تا این فرزندان دو تابعیتی باقی نمانند، زیرا دچار مسائلی در حوزه بینالملل میشود.
لایحه اصلاحی «ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست» در راه مجلس
ایسنا– محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از «حذف ازدواج فرزندخوانده با سرپرست» چه در زمان حضانت و چه بعد از آن، از متن قانون خبر داد و گفت: «هم اکنون دولت لایحه اصلاحی «ممنوعیت ازدواج فرزند خوانده با سرپرست» را تدوین و به زودی به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد کرد.»
به گفته محمد نفریه بر اساس ماده ۲۶ قانون حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست «هر گاه سرپرست در صدد ازدواج برآید باید مشخصات فرد را به دادگاه صالحه اعلام کرده و در صورت ازدواج هم سازمان بهزیستی مکلف است گزارش ازدواج را به دادگاه اعلام کند تا صلاحیت فرد بررسی شده و پس از آن نسبت به واگذاری سرپرستی به صورت مشترک به زوج و یا فک آن اقدامات لازم صورت گیرد.»
سن پایین ازدواج با شیب ملایمی رو به کاهش است
دانا- فرشته میرزا -یک آینده پژوه حوزه زنان، در خصوص ازدواج کودکان با اشاره به اینکه این دست ازدواج ها که ۸۶۰ دختر را در سال گذشته در بر می گیرد، با شیب ملایمی رو به کاهش است گفت: حساسیت ها و اولویت های متولیان حوزه زنان کشور، با مشکلات درجه اول و عمومی تر بانوان ایرانی متناسب نیست و بیشتر از آنکه مشکلات وسیعتر و با شیوع بالاتر عموم زنان و دختران را بررسی کنند. یکی از نگرانی های عمیق کارشناسان فرهنگی و اجتماعی در چند سال اخیر را می توان مربوط به ”رشد سریع افزایش سن ازدواج” و ”کاهش تمایل جوانان به ازدواج” در کشور دانست. سالهاست که متخصصان حوزه خانواده با ارائه راهکارهای متعدد در پی تلاش برای رفع این مشکل هستند اما خلاهای قانونی موجود و بی توجهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این مقوله در ادوار مختلف، باعث عادی انگاری این مسئله شده است.
ازدواج زیر سن قانونی دختران، موضوع ‘کارزار زنان برای تغییر’ در هرات
بی بی سی- شماری از نهادهای مدافع حقوق زنان کمپینی را جهت جلوگیری از ازدواج دختران زیر سن قانونی در هرات در غرب افغانستان راه انداختهاند. این کارزار در ادامه برنامه “زنان در راستای تغییر” آغاز شده است. این کارزار به ولایتهای مختلف افغانستان میرود و بر اساس خواستها و چالشهای اجتماعی زنان هر ولایت موضوع کارزارش را انتخاب میکند پیش از این این کارزار در کابل و بامیان اجرا شده است. در کابل موضوع “کارزار زنان در راستای تغییر” مشارکت سیاسی زنان و در بامیان دسترسی زنان به مقامهای مدیریتی بوده است.
ایرنا- روزنامه آرمان با درج گزارشی نوشت: زمزمه های حذف واژه طلاق از شناسنامه موجی از واکنشها را به دنبال داشته است. به رغم افزایش میزان طلاق در ایران همچنان افرادی که این تجربه را داشتهاند، به ویژه زنان مطلقه، با برخی انگ های اجتماعی و فرهنگی روبهرو میشوند که به اذعان آسیب شناسان اجتماعی زندگی را برای آنها سخت میکند. در گزیده ای از این گزارش می خوانیم: حذف واژه طلاق از شناسنامه عمدتا به منظور این انگزدایی و تشویق به ازدواج مطرح شده است، اما این موضوع به باور برخی کارشناسان و مسئولان میتواند تبعات منفی داشته باشد. روز گذشته در حالیکه سخنگوی سازمان ثبتاحوال کشور عنوان کرد که طرح حذف ثبت طلاق از شناسنامه نیازمند اصلاح قانون است، معاون حقوقی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: «حذف واژه طلاق از شناسنامه با مناسبات اجتماعی در تضاد است.» همزمان یک جامعهشناس بیان کرد: «حذف ثبت طلاق از شناسنامه باعث افزایش طلاق میشود.»
ازدواج زنان ایرانی با مردان افغانی موجب افزایش کودکان بی شناسنامه شده است
افکارنیوز، فاطمه دانشور درباره شرایط زندگی افراد بی شناسنامه در شهر تهران اظهار کرد: بر اساس بازدیدهای که طی ۴ ساله گذشته از سطح شهر تهران داشتهام به کرات با این موضوع برخورد داشتهام.دانشور با بیان اینکه ازدواج زنان ایرانی با مردان افغانی موجب افزایش کودکان بی شناسنامه شده است، بیان کرد: در این بخش باید آییننامههای تهیه شود و به سرعت مشکل شناسنامه کودکان بر طرف شود. وی تصریح کرد: تعداد زنان و کودکان بی شناسنامه در شهر تهران کم نیستند و حتی در این زمینه از وزارت کشور و رفاه در خواست شده به این موضوع رسیدگی کنند.
تعیین حبس برای تنش های زناشویی در لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان
انتخاب- معاون حقوقی قوه قضائیه باانتقاد ازلایحه مبارزه باخشونت علیه زنان گفت:این لایحه که صد ماده را در خودجای داده، هفتاد ماده آن وصف کیفری دارد وحتی برای کوچکترین تنش میان زوجین حبس مقررکرده است. دکتر خداییان معاون حقوقی قوه قضاییه یکی از آثار سوء زندان بر زندانی را برچسب زنی دانست و با انتقاد از لایحه ای که اخیراً دولت تحت عنوان مبارزه با خشونت علیه زنان تدوین نموده است، اظهار داشت: ما نباید به هر فردی از اجتماع، برچسب زندان و مجرم را بزنیم. این در حالی است که لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان که قریب به یکصد ماده را در خود جای داده، هفتاد ماده آن وصف کیفری دارد و حتی برای کوچکترین تنش میان زوجین نیز حبس مقرر نموده است.
مولاوردی خواهان «بازخوانی حقوق زنان» در توسعه شهرها شد
رادیو زمانه- با پیروزی لیست امید در پنجمین انتخابات شوراهای شهر و روستا، این چشمانداز به وجود آمده است که سیاستهای تفکیک جنسیتی تعدیل شود. شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهوری اسلامی در امور حقوق شهروندی خواهان «بازخوانی حقوق زنان» در توسعه شهرها شد.
جایزه زنان در علم به ۱۶ زن اعطا شد
مهر- جایزه زنان در علم به ۱۶ زن فعال در رشته های مختلف با حضور وزیر علوم اعطا شد. اولین دوره جایزه «زنان در علم» بیست و هشتم مرداد ماه با حضور محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در اولین دوره اعطای این جایزه ۱۶ زن محقق در گروههای علوم پایه – پزشکی، فنی – مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی و هنر تقدیر شدند.
پیشنهاد ابتکار برای اعطای جایزه جهانی میرزاخانی برای زنان و مردان محقق
ایسنا- معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر این که اشتغال فارغالتحصیلان زن از پیچیدگیهای زیادی برخوردار است که باید با برنامهریزی رفع شود، پیشنهاد اعطای جایزهای به نام میرزاخانی را ارائه داد که به زنان و مردان تراز اول جهانی اعطا شود. معصومه ابتکار در مراسم اولین جایزه زنان علم با تاکید بر این که دانایی محور قدرت کشورها محسوب میشود، افزود: کشورهایی که دانایی را به کار بستند و توانستند در عرصههای مختلف حضور یابند، گامهای موثری در بهبود کیفیت شهروندی برداشتهاند.
تفاهمنامه پرداخت تسهیلات به تعاونیهای زنان روی زمین ماند
مهر- رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران با انتقاد از سهم ناچیز اشتغال در تعاونیهای بانوان گفت:مشکل بیکاری با نگاه کلان و آمار روی کاغذ حل نمیشود. خاطره استادرضایی با اشاره به نقش فعلی بانوان در تعاون به عنوان یکی از سه رکن اقتصادی کشور گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار تعاونی بانوان در رشتههای مختلف فعالیت میکنند اما اینکه این حوزه در بخش اجرا خروجی مناسب و عملیاتی داشته باشد، در تعریف دچار شبهه است.
ایجاد هشت هزار فرصت شغلی برای زنان سرپرست خانوار
خبرگزاری صداوسیما- مدیرکل کمیته امداد استان: ۴۰درصد مجموع طرح های خوداشتغالی در خراسان شمالی مربوط به حوزه زنان سرپرست خانوار است مدیرکل کمیته امداد استان با اشاره به اینکه از سال ۸۷ تاکنون بیش از ۲۰ هزار طرح اشتغال با اولویت طرح های مشاغل خانگی و خوداشتغالی برای مددجویان اجرا شد، گفت: هشت هزار مورد از این طرح ها برای زنان سرپرست خانوار بود. عباس اهرابی با بیان اینکه ۴۰درصد از مجموع طرح های خوداشتغالی در خراسان شمالی مربوط به حوزه زنان سرپرست خانوار است، افزود: تاکنون برای توانمندسازی زنان در حوزه اشتغال بیش از ۶۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
زنان سرپرست خانوار در تله مشکلات اقتصادی و اجتماعی
آرمان زنان- سال هاست که فروشندگی شده است منبع درآمد او؛ از هنگامی که همسرش را در سانحه تصادف از دست داده است او مانده و دو فرزند کوچک؛ عصمت هم برای تامین معاش باید کار کند؛ چون تحصیلات عالیه ندارد مجبور است کار فروشندگی کند؛ او می گوید: «هر جا دنبال کار رفتم مناسب نبوده ولی از طریق یکی از همکاران این شغل را شروع کردم. صبح از ساعت ۹ تا ۵ عصر سرکارم و هنگامی که به خانه می آیم خسته و کوفته باید شام درست کنم و به وضعیت بچه ها و خانه رسیدگی کنم.»
زنان باید در موج چهارم توسعه سکاندار باشند
آنا- قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بازاریابی دیجیتال و مجازی زمینه حضور زنان را حداقل در سطح مردان در امر بازاریابی فراهم آورده و بیتوجهی به این مزیت، اقتصاد را از یک امکان بزرگ دور میدارد. مجتبی خسروتاج، قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت در نشست هماندیشی زنان کارآفرین در حوزۀ صادرات کالا و خدمات، با اشاره به آینده اقتصاد کشور و تغییر و تحولات در دنیا گفت: انقلاب چهارم صنعتی در پیش رو قرار دارد و باید در این راستا تغییرات جدی در ساختار و نوع مشاغل موردنیاز کشور باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه پیشبینی میشود ظرف ۵ سال آینده در سطح جهانی، حداقل یکسوم (۳۵ درصد) از کارهایی که امروزه انجام میشود دستخوش تغییرات اساسی شوند.
دولت دوازدهم برای اشتغال زنان تلاش بیشتری خواهد کرد
ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت: در راستای اشتغال زنان در دولت یازدهم گام های بلندی برداشته شد، که با جدیت و تلاش بیشتری در دولت دوازدهم این روند ادامه خواهد داشت. یوسف شاه حسینی روز یکشنبه در جلسه کارگروه اشتغال زنان استان کرمانشاه که در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد، افزود: براساس برنامه توسعه ششم، استفاده از ظرفیت های تولید و ایجاد اشتغال پایدار اولویت اول دولت جدید است. شاه حسینی با بیان اینکه اشتغال زن و مرد نمی شناسد و بیکاری مشکل استان کرمانشاه است، گفت: در هیچ زمانی به اندازه امروز مطالبات و خواسته های مردم استان در منظر عمومی و توجه مسئولان رده بالای کشوری نبوده است.
ابتکار روستاییان برای عروسکهای سازگار با محیطزیست
سازمان حفاظت محيطزيست، عروسکهای بومی دستساز زنان روستایی خراسانجنوبی که نشاندهنده آداب و رسوم و نوع پوشش این منطقه هستند، با مواداولیه برگرفته از روستا تهیه میشوند. این عروسکها سازگار با محیطزیست هستند و برای زنان روستایی اشتغال ایجاد کردهاند. آمنه سياري، مديرعامل شركت تعاوني توسعه روستايي الغدير خراسانجنوبي گفت: محصولات اين غرفه دستاورد زنان روستايي منطقه دشت حسينآباد غيناب روستاي تاجمير است.
نظام آموزشی و تربیتی، زنان را توانمند نمیکند/ توجه به ضعف خودباوری و اعتماد به نفس در زنان
مهرخانه- تغییر دولتها بهانهای است تا بار دیگر فعالان حوزه زنان خواستههای فراجناحی خود را در حوزه زنان مطرح کنند؛ خواستههایی که گاهی در دورههای مختلف تکرار شده و جامعه زنان همواره در انتظار به انجام رسیدن آنهاست.شروع دولت دوازدهم و به دنبال آن تغییراتی در کابینه که منجر به تغییر معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور شد، ما را بر آن داشت تا به سراغ فعالان مدنی و فعالان حوزه زنان برویم و مطالبات آنها را از دولت در حوزه زنان و خانواده جویا شویم. این مطالبات طی چند گزارش منتشر میشود. در بخش اول به سراغ به سراغ سهیلا جلودارزاده، نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی؛ نیره اخوانبیطرف، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی؛ زهره الهیان، نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی و سکینه عمرانی، نماینده نهمین دوره مجلس شورای اسلامی رفتیم. در بخش دوم نیز به گفتوگو با سید حسن موسویچلک، رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران پرداختیم. در بخش سوم به سراغ لیلی ارشد، فعال اجتماعی و مددکار اجتماعی رفتیم. در بخش چهارم به گفتوگو با کوروش محمدی، رییس انجمن آسیبشناسی اجتماعی پرداختیم و مطالبات او را در حوزه زنان از دولت دوازدهم جویا شدیم.
حوزه زنان اقدام عملی میطلبد/ مطالبات کاذب ایجاد نکنیم
مهرخانه- شروع دولت دوازدهم و به دنبال آن تغییراتی در کابینه که منجر به تغییر معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور شد، ما را بر آن داشت تا به سراغ فعالان مدنی و فعالان حوزه زنان برویم و مطالبات آنها را از دولت در حوزه زنان و خانواده جویا شویم. این مطالبات طی چند گزارش منتشر میشود. در بخش اول به سراغ سهیلا جلودارزاده، نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی؛ نیره اخوانبیطرف، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی؛ زهره الهیان، نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی و سکینه عمرانی، نماینده نهمین دوره مجلس شورای اسلامی رفتیم. در بخش دوم نیز به گفتوگو با سید حسن موسویچلک، رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران پرداختیم. در بخش سوم به سراغ لیلی ارشد، فعال اجتماعی و مددکار اجتماعی رفتیم. در بخش چهارم به سراغ کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیبشناسی اجتماعی رفتیم. در بخش پنجم نیز با الهام امینزاده، دستیار سابق رییسجمهور در امور حقوق شهروندی همراه و مطالبات او را در حوزه زنان از دولت دوازدهم جویا شدیم.
زنان بیشترین نقش را در مدیریت خانواده و همسرداری برعهده دارند
مهر- مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان گفت: بر اساس نتایج تحقیقات و پژوهش ها، زنان بیشترین نقش و اثرگذاری را در مدیریت خانواده و همسرداری برعهده دارند. ناصر صبحی در مراسم اختتامیه اولین همایش ملی آموزشی TOT « تربیت مربی ازدواج» در پاسخ به پرسش های شرکت کنندگان در خصوص بهترین سن ازدواج، سن عقلانی را که بستر پذیرش و مسوولیت پذیری و آمادگی لازم برای آغاز زندگی مشترک وجود دارد،عنوان و اظهار کرد:این دقیقا زمانی است که طرفین حداقل های لازم را به جهت استقلال در ابعاد مختلف آن پیدا کرده اند.
زنان آسیبدیده یزدی بهزودی در پناه «خانه امن» قرار میگیرند
دانا- معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی یزد با اشاره بر لزوم ایجاد محلی برای تأمین امنیت زنان و دخترانی که تحت خشونت جسمی و روانی قرار دارند، گفت: خانه امن زنان و دختران آسیبدیده در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.ارتقای سلامت زنان در همهی ابعاد آن (جسمی و روانی) مطمئنترین راه جهت دستیابی به سلامت و بهبود سطح کیفی زندگی زنان است.
پارلمان مشورتی زنان در سرخس فعال شد
ایرنا- فرماندار سرخس گفت: پارلمان مشورتی زنان این شهرستان متشکل از ۴۵ عضو به نمایندگی از جامعه و صنوف مختلف بانوان امروز ۲۹ مرداد طی مراسمی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تشکیل شد. حسین سنجرانی عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پارلمان متشکل از نمایندگان زنان عضو تشکلهای دولتی، مردمی و دانشگاهیان شهرستان ۱۰۰ هزار نفری سرخس هستند که از میان خود هیات رئیسه ای ۹ نفره را برگزیدند.
شب کاری ریسک سرطان سینه را افزایش می دهد
مهر- تحقیقات جدید نشان می دهد زنان شب کار در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، چرا که نور مصنوعی مانع از تولید هورمون هایی می شود که نقش مهمی در سرکوب رشد تومورها دارند.
به گزارش قانون به نقل از مهر، یافته های این تحقیق نشان می دهد زنانی که قبل از یائسگی هستند و در حال حاضر یا در گذشته سیگاری بودند و نیز در نواحی با میزان بالای نور در فضای باز در شب زندگی می کنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
قوانین دست و پاگیر پستهای مدیریتی برای زنان: دانشگاهها استاد زن نمیخواهند
رادیو زمانه- مشاور امور زنان وزارت علوم میگوید قوانین برای اشتغال زنان در پستهای مدیریتی دستوپا گیر است. الهه حجازی گفته: «گروههای آموزشی دانشگاهها برای جذب بانوان در چارچوب هیات علمی مقاومت میکنند.» الهه حجازی، مشاور امور زنان وزارت علوم درباره تعداد کم زنان در هیات علمی دانشگاهها و پستهای مدیریتی گفته: «یکی از علتهایی که فقط ۱۷ درصد زنان در اعضای هیات علمی دانشگاهها هستند، این است که در ۱۰ سال گذشته و قبل از آن تعداد دانشجویان زن در دورههای ارشد و دکتری کم بود، بنابراین زمانی که تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی زن کم باشد، متقاضی هیات علمی خانم نیز کم میشود، اما در پنج سال اخیر روندی شروع شده که نسبت دانشجویان دکتری در حال به تعادل رسیدن است و نتیجه آن شده که در سال ۹۳ و ۹۴، ۴۸ درصد فارغالتحصیلان دوره دکتری زنان هستند.»
کدام استانها بیشترین نرخ بیکاری زنان را دارند؟
ایران آنلاین -میانگین نرخ بیکاری زنان جوان(۱۵تا۲۴سال)کشوردر بهار امسال ۴۴ درصد اعلام شد ،نرخ بیکاری گروه سنی یاد شده در ۱۵استان کشور بالاتر از میانگین کشوری است، بازار کار حکایت های بیشماری دارد که هر کدام حکایت از غفلت ها دارد.
موضوع اشتغال یکی از شاخص های توسعه محسوب می شود،جامعه ای که بر مبنای تولید گام بردارد اشتغال را در ذات خود جای داده است. زمانی که نرخ بیکاری در کشوری ثروتمند(به لحاظ منابع انسانی و طبیعی)بالا باشد به معنای آن است که کارخانه ها با تمام ظرفیت کار نمی کنند و یا اصلا کار نمی کنند، بخش های مختلف اقتصادی مغفول مانده و مدیریت منابع در کشور بهینه نیست.
مشارکت زنان در تحقق مدیریت خوب شهری
ایرنا – پایگاه خبری ، تحلیلی ویرا ۲۶ مردادماه در مطلبی با عنوان مشارکت زنان در تحقق مدیریت خوب شهری و به قلم مهدی شجاع ضمن بر شمردن ویژگی های زندگی در جامعه امروزی استفاده از توان و مدیریت زنان در عرصه های اجتماعی را مورد تاکید قرار داده است. در این مطلب آمده است: شهر، مکان زندگی اجتماعی در جامعه مدنی است، جامعه ای که در عین حفظ آزادی های فردی شهروندان، زمینه کار، بحث، جریان اطلاعات، مشارکت و … را برای گروه های مختلف انسانی بصورت مسالمت آمیز فراهم می کند. شهر، شهروند و مدیریت شهری به عنوان مفاهیمی هستند که ارتباط بسیار تنگاتنگ و نزدیکی با یکدیگر دارند چرا که شهر فضای سکونت با کارکرد و ویژگی خاص خود را تداعی می کند.
اشتغال خانمها از آقایان در استان اصفهان پیشی گرفته است
ایسنا- استاندار اصفهان گفت: ۱۶۵۵ پروژه و طرح با اعتباری بالغبر ۲۶ هزار میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال به مناسبت هفته دولت در استان به بهرهبرداری میرسد.رسول زرگرپور امروز (دوشنبه) در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اظهار کرد: در ۴ سال گذشته به مناسبت هفته دولت جمعاً ۱۲ هزار و ۷۰۰ پروژه و طرح با اعتبار بالغ بر ۱۰۵ هزار میلیارد ریال در استان اصفهان افتتاح شد. امسال به مناسبت هفته دولت ۱۶۵۵ پروژه و طرح با اعتباری بالغ بر ۲۶ هزار میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال در استان به بهرهبرداری میرسد.
پیامدهای بهداشتی ازدواج دختران کمتر از ۱۸ سال
بیدارزنی / دکتر سیمین کاظمی: از نظر پزشکی ازدواج کودکان غیرقابل قبول است و ازدواج در سنین پایین به عنوان یک مسئلهی بهداشتی با پیامدهای وخیم شناخته میشود. در واقع ازدواج کودکان یک مشکلبهداشتی جدی در سراسر جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته است. ازدواج سالانه زندگی ۱۰ میلیون دختر زیر ۱۸ سال در جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و یک نفر از هر هفت دختر در سن کمتر از ۱۵ سالگی ازدواج میکنند. در ایران نیز گفته میشود ۱۷ درصد ازدواجها، در سنین زیر ۱۸ سال رخ میدهد و مطابق آمار سازمان ثبتاحوال، در نه ماه اول سال ۹۵ تعداد ۲۹۷۱۰ ازدواج دختران زیر ۱۵ سال ثبت شده و تعداد ازدواجهای دختران ۱۵-۱۹ سال در همین بازه زمانی ۱۵۱۶۴۱ مورد بوده است. علاوه بر این آمار نشان میدهد که در نه ماه اول سال ۹۵ تعداد ۱۱۵۳ ولادت ثبتشده که سن مادر کمتر از ۱۵ سال بوده است.
زنان ایرانی از مردان بزرگترند!
ایسنا- بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران که از سرشماری سال ۱۳۹۵ استخراج شده، میانگین سنی زنان برابر با ۳۱.۱ سال و میانگین سنی مردان برابر با ۳۰.۹ سال است. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، میانگین سنی متوسط سن افراد یک جامعه است و از تقسیم مجموعه حاصل ضربهای هریک از سنین منفرد در فراوانی افراد در آن سن، به کل جمعیت حاصل میشود.
میانگین سنی جمعیت ایران در سال ۱۳۹۵ برابر ۳۱.۱ سال محاسبه شده که در مقایسه با سال ۱۳۹۰، معادل ۱.۳ سال افزایش را نشان میدهد. در سال ۱۳۹۵ هم میانگین سنی مردان برابر ۳۰.۹ و زنان برابر ۳۱.۳ سال بوده است.
خاطره ها و دیدگاههایی درباره سیمین بهبهانی
قانون-در نشستی برای سالگرد درگذشت سیمین بهبهانی، از جنبههای مختلفی درباره این شاعر حرف زده شد؛ از خاطره و دیدگاههایش تا نوآوریهایش در غزل.همزمان با سالروز درگذشت سیمین بهبهانی، سومین نشست از سلسله نشستهای “صد سال ادبیات ایران” گروه هنر انجمن اندیشه و قلم با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد اسلامی با عنوان “سیمین بهبهانی؛ از سهتار شکسته تا زمان ما” به شرح و بررسی “شعر و آثار سیمین بهبهانی” اختصاص یافت. در این نشست، علیرضا رئیسدانا، ناشر آثار سیمین بهبهانی، علیرضا طبایی، شاعر، پژوهشگر و ترانهسرا و فاطمه راکعی، شاعر و منتقد ادبی، به بررسی ابعاد مختلف آثار و زندگی سیمین بهبهانی در سالروز درگذشت این شاعر پرداختند.
روایت اسناد از وضعیت حقوق زنان در عصر پهلوی
تسنیم- پژوهشی بر اساس روایاتی از رفتار ظالمانه با زنان در دوره پهلوی بر اساس اسناد به جا مانده از سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۰ را بخوانید. مواردی از نقض آشکار حقوق زنان در جامعهای مردسالار با حکومتی که ادعای مدنیت و احقاق حقوق زنان را داشت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، تحقیق و تفحّص در زمینه مسائل اجتماعی، بهویژه حوزه خانواده، یکی از مقولات جذّاب و بدیع در پژوهشهای تاریخی است؛ زیرا خانواده نه تنها یکی از نهادهای مهم جامعه بهشمار میآید، بلکه حتی بنابر باور برخی جامعهشناسان ایرانی، این نهاد در کنار دین و دولت، یکی از سه ضلع اصلیِ سازنده جامعه ایرانی طی تاریخ بوده است.
گشت مد و لباس زنان در تاجیکستان به راه افتاد
یورونیوز- دولت تاجیکستان ، گشت های مد و لباس زنان را تشکیل داد. دیلورا یک زن مسلمان ۳۰ ساله اهل تاجیکستان با چند نفر از ماموران گشت های مد و لباس مواجه شد که از او در مورد نوع بستن روسریش بازجویی کردند. این زن تاجیک می گوید: ماموران او و دیگر زنان مسلمانی که مانند او روسری پوشیده بودند را در داخل کلینیکی از دیگر زنان جدا کردند و در یک اتاقی مجزا از آنان خواستند تا روسریهایشان را باز کرده و به سبک سنتی تاجیکی ببندند.
تفکیک جنسیتی در فرانسه رو به افزایش است!
کیهان- براساس گزارش روزنامه «لوبس» فرانسه، گرایشهای مدنی در جوامع شهری فرانسه، برای جداسازی جنسی یا همان تفکیک جنسیتی در اماکن عمومی رو به افزایش است. این روزنامه مینویسد: «در نگاه به بدنه جامعه، دیده میشود که اماکن ویژه و خصوصی زنانه در کشور در حال افزایش است؛ ازمدارس بگیرید تا کلوپهای ورزشی تا فضاهای حرفهای. شمار اماکن ویژه بانوان، روز بروز افزایش مییابد…» این درحالی است که سالهاست رسانههای غربی و همچنین شبه روشنفکران داخلی، سبک زندگی اسلامی/ایرانی که بر رعایت حفظ حریم محرم و نامحرم و همچنین حضور زنان در عرصههای مناسب استوار است را به عنوان تفکیک جنسیتی هدف اعتراض و انتقاد قرار دادهاند. اما علیرغم این غوغای رسانهای براساس همین سبک زندگی ایرانی/اسلامی در جامعه ما، شاهد بروز استعدادهای بسیاری از جامعه زنان در عرصههای مختلف خانوادگی، علمی، فرهنگی، اقتصادی، ورزشی و… بوده ایم که باعث شده کشور ما در جهات متعدد در مقام نخست منطقه و آسیا و حتی رتبههای بالای جهانی قرار گیرد.
کنسرت آریانا سعید با وجود مخالفت شورای علمای افغانستان در کابل برگزار شد
یورونیوز-کنسرت آریانا سعید، خواننده زن اهل افغانستان با وجود مخالفت شورای علمای این کشور با حضور صدها تَن در کابل برگزار شد.این خواننده پاپ کنسرت شنبه شب را به مناسبت نود و هشتمین سالگرد استقلال افغانستان برنامه ریزی کرده بود. در ابتدا قرار بود اجرای آریانا سعید در ورزشگاه غازی در کابل برگزار شود اما در نهایت این کنسرت در هتل اینترکانتیننتال پایتخت افغانستان برگزار شد. مقامات این کشور مسائل امنیتی را دلیل عدم برگزاری این کنسرت در ورزشگاه غازی عنوان کردند.
دادگاه هند درباره مبنای «جهاد عشقی» یک ازدواج تحقیق میکند
یورونیوز-دادگاه عالی هند ازدواج یک زن سابقا هندو با مردی مسلمان در ایالت کرالا این کشور را لغو و او را وادار کرد به خانه والدینش بازگردد. آکیلا آشوکان، این زن ۲۴ ساله که ترجیح میدهد هادیه نامیده شود دانشجوی پزشکی دانشگاه کویمباتور است و دسامبر گذشته در جریان ازدواج با شفین جهان ۲۷ ساله از آیین هندو به اسلام گروید. در پی این تصمیم، پدر ناراضی هادیه با مراجعه به دادگاه و طرح شکایتی خواستار بازگشت دخترش به خانه خود شد.
آزمایش بکارت زندگی دختران افغان را دگرگون میکند
بیبیسی- نصیر بهزاد- شمار زیادی از دختران در افغانستان مورد آزمایش بکارت قرار گرفتهاند اما تعداد کمی از آنان حاضر میشوند تا دراینباره حرف بزنند. تهیه این گزارش چهار ماه وقت گرفت تا با شماری از این دختران به شرط افشا نشدن هویتشان مصاحبه کنیم. با وجود مخالفت مدافعان حقوق بشر با این کار، آزمایش بکارت هنوز به گستردگی در افغانستان انجام میشود. این آزمایش زمانی در بیمارستانها انجام میشود که پلیس به داشتن رابطه میان دختران و پسران شک کند.
معاونت زنان ریاست جمهوری پیگیر افزایش مرخصی زایمان بانوان به ٩ ماه است
ایرنا – مشاور امور حقوقی و پارلمانی ریاست جمهوری گفت: این معاونت به صورت جدی پیگیر افزایش میزان مرخصی بانوان شاغل از ٦ به ٩ ماه است. اشرف گرامی زادگان روز سه شنبه در نشست خبری افزود: طبق قانون و براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی میزان مرخصی زایمان بانوان شاغل ٩ ماه تعیین شده اما چون متن به صورت حقوقی و الزام آور نبود و از واژه می توانند در متن استفاده شد، خیلی مورد توجه قرار نگرفت.
وی اظهار داشت: البته پیگیری معاونت زنان برای افزایش مرخصی به ٩ ماه با توجه به ضرورت موضوع به جایی نرسید و اکنون ٦ ماه حتمی است و قرار است خود دستگاههای اجرایی این موضوع را پیگیری کنند.
تعداد زنان و کودکان بی شناسنامه در شهر تهران کم نیست
تسنیم- رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به آمار زنان و کودکان بی شناسنامه گفت: تعداد قابل توجهی از این افراد در جنوب تهران زندگی میکنند و کودکان برای تحصیل با سد بزرگی روبهرو هستند.فاطمه دانشور در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم درباره شرایط زندگی افراد بی شناسنامه در شهر تهران اظهار کرد: بر اساس بازدیدهای که طی ۴ ساله گذشته از سطح شهر تهران داشتهام به کرات با این موضوع برخورد داشتهام.
مبارزه با کلیشهها؛ چهطور نسلی عاری از باورهای قالبی پرورش دهیم؟
افروز- کودکان به محض ورود به جامعه و بهویژه با ورود به مدرسه، در معرض کلیشههای جنسیتی، طبقاتی، قومی و نژادی قرار میگیرند. پژوهشی تازه نشان میدهد که دختران کلاس اولی مردان را باهوشتر از زنان میدانند. در پژوهشی دیگر دختران سفیدپوست سهساله در امریکا بر این کلیشه صحه گذاردند که صورت سیاهپوستان عصبانیتر از سفیدپوستان است.
این کلیشهها فقط در ذهن بچهها نمیماند، بلکه فراتر از ذهن، رفتار آنها را شکل میدهد. احتمال پیوستن به فعالیتها و بازیهایی که به نظر میرسد به هوش و ذکاوت بالایی نیاز داشته باشد، در دختران ۶ ساله به مراتب کمتر از پسران همسال است. پژوهشگران همین مسئله را به تفاوت موفقیت زنان و مردان در ریاضیات و باقی رشتههای علمی مرتبط میدانند. با وجود اثر جامعه کودکان، مادران و پدران چهطور میتوانند نسل بعدی را عاری از باورهای قالبی و کلیشههای جنسیتی، قومی و نژادی بار بیاورند؟
عدم حمایت سازمان تاکسیرانی از زنان راننده سرویس/ دخل و خرج سرویس های مدارس همخوانی ندارد
آرمان- سازمان تاکسیرانی هیچگونه تضمینی نمی دهد؛ فقط پول میگیرد و دانشآموز میدهد؛ بعد از یک ماه بنا به دلایلی که نمی دانیم دانشآموز دیگر سرویس نمیخواهد و در آن موقع دیگر پیدا کردن سرنشین برای ما سخت خواهد شد.
زن باشی، مادر باشی و راننده هم باشی و رانندگی بشود شغلی برای منبع درآمدت؛ آن هم از نوع راننده سرویس مدارس.
یادش بخیر زمان هایی که ما از مدرسه تعطیل می شدیم از مدرسه تا خانه پیاده گز می کردیم و گاهی یک ساعت در راه بودیم و با دوستان می گفتیم و می خندیدیم، حالا همه چیز راحت و آسان شده است؛ می شینی در سرویس مدرسه و از خانه تا مدرسه می روی.
اوایل که سرویس های مدارس راه اندازی شده بود اغلب راننده ها زن بودند و زن ها که پا به عرصه مشاغل سخت و مردانه گذاشتند راننده سرویس هم شد یکی از همین مشاغل اما نه به سختی راننده های ماشین های سنگین. زن هایی که این شغل را انتخاب می کنند یا بر حسب علاقه است یا برای اینکه منبع درآمدی داشته باشند که گزینه دومی بیشتر وجود دارد.
زنانی با چادر گلدار در کوچه و خیابان/ چادر رنگی حجاب کامل یا لباس شهرت؟
فردا؛ محدثه انسینژاد: در حدود ده یا دوازده سال پیش که هنوز مدلهای مختلف چادر مشکی به بازار عرضه نشده بود و پوشش مردم کوچه و خیابان سادهتر بود، میشد چادرهای گلدار را بر سر زنان در کوچه و بازار دید. چادری که نه تنها کسی به آن اشکال نمیگرفت بلکه با رنگهای متنوع و جنس نخیاش باحجاب بودن و چادر سر کردن را برای زنان ساده و دلپذیر میکرد. درست نمیدانم که از چه سالی چادر مشکی جایگزین چادرهای گلدار و سبک مادربزرگهایمان شد. اما آنچه که در حال حاضر میتوان با قطعیت از آن نام برد عدم استقبال از چادرهای رنگی است. البته تابوی پوشیدن چادر مشکی چندباری توسط مجریهای تلویزیون شکسته شد. اما باز هم استقبال زیادی از چادرهای ملی و دانشجویی رنگی نشد. در حال حاضر چادرهای رنگی و به خصوص گلدار بیشتر در مهمانیها، عروسیها، چند شهر خاص و به صورت کلی هر جایی به غیر از مکانهای عمومی دیده میشود.
معاون کمیته امداد: ۶۸هزار خانوار از زیرپوشش این نهاد خارج شدند
ایرنا – معاون حمایت وسلامت خانواده کمیته امداد امام (ره) گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۶۸ هزار خانوار از چرخه حمایتی این نهاد بدلایل مختلفی خارج شدند اما در همین مدت ۵۰ هزار خانوار جدید زیر پوشش این نهاد قرار گرفته اند.
به گزارش ایرنا ، فاطمه رهبر عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی مددکاران کمیته امداد استان زنجان افزود: در تلاش هستیم با اجرای طرح شناسنامه خدمت برای مددجویان تحت حمایت دوره خدمتی مشخصی برای خانواده ها تعیین کرده و در یک بازه زمانی مشخص فرآیند خدمت رسانی انجام و در پایان زمان تعیین شده با اقدام های مددکاری به توانمندی برسند.
این مسئول اظهار کرد: بیش از سه میلیون نفر از مددجویان تحت حمایت کمیته امداد در کشور تحت حمایتهای بیمه ای حوادث ناشی از سوانح ، آتش سوزی و بلایای طبیعی قرار دارند.
سایه سنگین طلاق بر سر زنان/ زندگیهایی که دیگر مشترک نیست
مهر- این روزها خیلی از زندگیها دیگر مشترک نیست، سایه طلاق بر سر زنان سنگینی میکند و بنیان خانواده هنوز شکل نگرفته در همان یک تا دو سال اول زندگی از هم میپاشد. مستأصل و غمگین روی صندلی انتهای راهرو نشسته است، راهرویی با دیوارهای نسبتاً بلند با رنگی روشن اما کهنه و گرفته… منتظر است، نگاهش به اتاق رو به رویش گرهخورده، حرکت مشوش دستانش که دسته صندلی را با ریتمی عصبی و مضطرب میفشارد، نشان میدهد که فکرش سخت مشغول است، دلم نمیآید خلوتش را به هم بزنم.
بلقیس سلیمانی: همه میخواهند سلبریتی شوند
تسنیم- بلقیس سلیمانی با ربط دادن تب نویسندگی به میل به سلبریتی شدن میگوید: برخی از نویسندگان را باید انکار کرد؛ چرا که هرکسی که یک یا دو کتاب چاپ کرد، نویسنده نیست. این داستاننویس درباره تبِ نوشتن و نویسنده شدن، گفت: در همه دورهها تب نوشتن وجود داشته است اما به نظر میرسد وسایل ارتباطی مختلف و چاپ راحت کتاب باعث شده است که تب نوشتن نسبت به دورههای قبل بیشتر شود. او با بیان اینکه نویسندگی هنر بسیار ارزانی است، افزود: نویسندگی امکانات زیادی نمیخواهد؛ فقطز است که معمولا در دسترس همه قرار دارد و به همین دلیل افراد زیادی به نوشتن رو میآورند. برقراری ارتباط سریع با مخاطب و شبکههای اجتماعی نیز مزید علت برای رو آوردن به نوشتن است.
شهروند- شیوه زیستاجتماعی ایرانیان، از مسائل جذاب در سفرنامههای جهانگردانی بهشمار میآید که در دورههای گذشته به این سرزمین سفر کردهاند. زنان در این میانه جایگاهی ویژه داشته، همواره کنجکاوی آنان را برمیانگیختهاند. اگوست بنتان، افسر فرانسوی و فرستاده دربار ناپلئون به دربار فتحعلی شاه قاجار به سال ١٨٠٧ در کتاب سفرنامهاش درباره شیوه زندگی خصوصی و اجتماعی زنان ایرانی مینویسد: «در این مدت نتوانستم حتی یکبار داخل منازلی را که دعوت میشدم ببینم. زنان از پس پرده مرا تماشا میکردند ولی من هیچکدام را نتوانستم ببینم. ایرانیان حتی حاضر نیستند سؤالی درباره زنانشان بشنوند». او البته در موقعیتی ویژه فرصت مییابد یک زن احتمالا از خانوادهای اشرافی را ببیند؛ موقعیتی که در ایران با حساسیت بسیار میتوانسته روبهرو شود: «گاهی که در پشتبام منزلم قدم میزدم زنی را در حیاط منزلش میدیدم ولی این در صورتی بود که نگهبانش حضور نداشت وگرنه فورا او را مجبور میکرد داخل منزل شود و گاه او را با ترکه میزد».
ساد-فرناز سیفی- وقتی تصویر جیمز الکس فیلدز جونیور منتشر شد، – مرد نژادپرستی که در تظاهرات شهر شرلوتزویل ویرجینیا با خودروی خود به دل جمعیت ضدنژادپرستی زد و زنی جوان را کشت- کسی از دیدن چهره او تعجبی نکرد. او درست شبیه به کلیشهای بود که از چهرهی حامیان گروههای نژادپرست، فاشیست، ناسیونالیست و افراطی آمریکا به ذهن متبادر میشود: مرد، سفیدپوست، هیکلی تنومند، خطوط صورتی که با خشم تنیده است و حتا مدل موهای کوتاهی که میان طرفداری باورهای فاشیستی در آمریکا پرطرفدار است. او همه مشخصههای کلیشه «آناتومی یک ناسیونالیست افراطی» را داشت.
همزمان بلافاصله شبکههای اجتماعی و وبسایتهای خبری پر شد از تکرار باوری که کلیشه است و نادرست: فاشیستها و نئونازیها مردان خشمگین سفیدپوستاند و بس. خبرنگاری مشهوری با اشاره به اینکه در تصاویر منتشرشده از تظاهرات شارلوتزویل سیمای کمتر زنی را می توان دید، توئیت کرد:«فاشیسم، جنسیت دارد، مرد.»
اتریش: به زنان در بالکان برای حجاب کامل پول داده میشود
دوبچه وله- وزیر امور خارجهی اتریش، نسبت به نفوذ فزایندهی ترکیه و عربستان سعودی در بالکان هشدار داد. او گفت برای ارائهی تصویری غیرواقعی از خیابانهای سارایوو و پریستینا، به زنان پول داده میشود تا با حجاب کامل بیرون بروند.
سازمان ملل: دولت عراق به قربانیان تجاوز جنسی در جنگ رسیدگی کند
رادیو زمانه- سازمان ملل متحد در گزارش تازهای گفته است دهها هزار زن و دختر توسط وابستگان گروه «دولت اسلامی» (داعش) مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفتهاند. بهگفته سازمان ملل، این قربانیان نیاز به حمایت و امنیت دارند و مجرمان نباید بدون مجازات بمانند.
رسم «سه طلاقه» در هند غیرقانونی اعلام شد
رادیو فردا- دادگاه عالی هند، روز سه شنبه ۳۱ مرداد، رسمی را که به مردان مسلمان اجازه میداد با سه بار بر زبان آوردن کلمه «طلاق» از همسران خود جدا شوند، لغو کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، این حکم پیروزی بزرگی برای زنان مسلمان محسوب میشوند که این سنت را برخلاف برابری حقوقی زنان و میدانستند. به نوشته رویترز، این سنت در میان مردان مسلمان در هند رواج داشت که آنها با گفتن سه بارکلمه طلاق، زنان خود را «سه طلاقه» میکردند. بنابراین گزارش مردان هندی گاهی از طریق اسکایپ یا اپلیکیشن واتسآپ زنان خود را طلاق میدادند.
الهیات فمینیستی از نگاه مارگارت فارلی
مهرخانه- سیدمحمدحسین چاوشیان- در معیارها و ارزیابیهای الهیاتی مسیحی، طبیعت زنان بر مبنای دوگانگی اساسی در نگاه به انسانیت بوده است. زنان و مردان بهعنوان دو قطب متضاد با یکدیگر قلمداد میشدند، نمایش بدن و ذهن؛ احساس و عقل؛ فعال و منفعل؛ وابسته یا مستقل…که در همه اینها زن بهعنوان قطب مادون و تحت سیطره مردان شناسانده میشد. علاوه بر این، زنان نماد اغواگری، فریب، ذات پلید و شیطانی قلمداد میشدند. مارگارت فارلی متولد ۱۵آوریل ۱۹۳۵ استاد بازنشسته دانشگاه ییل و رییس سابق انجمن الاهیات کاتولیک در آمریکا است. او اولین زنی بود که به عضویت تماموقت در هیأت مدیره دانشگاه ییل منصوب شد. عمده آثار مارگارت فارلی در زمینه اخلاق و الهیات مسیحی است. در این نوشتار نگاهی به رویکرد مارگارت فارلی در خصوص الهیات فمینیستی داریم.
ممنوعیتها برای معلم شدن: از لهجه غلیظ تا کشیدن قلیان و ناباروری
رادیو زمانه- وزارت آموزش و پرورش بخشنامهای درباره شرایط و ضوابط جذب معلمان صادر کرده که در آن فهرستی طولانی از انواع بیماریهای مزمن و غیرمزمن آمده است. انتشار این فهرست که در آن مواردی چون نداشتن کمتر از ۲۰ دندان، سنگ کلیه، میگرن، نداشتن لهجه غلیظ و نکشیدن سیگار و قلیان و ناباروری و موی زاید ذکر شده، واکنشهای زیادی را برانگیخته است.
ایاب و ذهاب و مهدکودک از دغدغههای زنان شاغل در شهرکهای صنعتی
ایسنا، ثریا شارقی در نشست مشاورین فرمانداریها و دستگاههای اجرایی که با حضور معاونین وزارت صنعت، معدن و تجارت و در همین وزارتخانه برگزار شد گفت: آرامش خاطر و امنیت زنان در شهرکهای صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد. در بسیاری از شهرکهای صنعتی شرایط کار برای زنان وجود دارد ولی نبود مهد کودک، سرویسهای ایاب و ذهاب، باعث ایجاد دغدغه و عدم تمایل کارگران برای کار در بعضی شهرکهای صنعتی است.
تغییر معیارهای ازدواج از کیفی به کمی/ قواعد ازدواج به پیچیدگی نامطلوبی رسیده است
مهرخانه- انتخاب همسر از گذشته تا امروز یکی از دغدغههای خانوادهها بوده است. در گذشته این دغدغه از سوی خانوادهها پاسخ داده میشد و آنها عموماً براساس شناختی که از دختر و پسر داشتند، ازدواجشان را ترتیب میدادند. خاطراتی که عموماً از ازدواج نسلهای قبل داریم گویای این است که معیارهایشان برای انتخاب همسر الگوی مشخصی را شکل داده بود که امروزه کمتر شاهد آن الگو و مسیر در جامعه هستیم. به بهانه روز ازدواج با برگزاری نشستی با حضور دکتر علی شیخالاسلامی، روانشناس و سکسوتراپیست؛ دکتر محسن منصوبیفر، روانشناس و دکتر فرامرز آصفی، روانشناس به واکاوی الگویی که امروزه برای انتخاب همسر مورد توجه است، پرداختیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
ترویج حجاب با نظریه “لباسهای سخنگو”
فرهیختگان- “دخترک کتاب را به دست گرفته است، مینشیند و با خوشحالی آن را نگاه میکند. کتاب را ورق میزند. با اینکه مشخص است که سواد خواندن ندارد اما به دقت عکسهای کتاب را نگاه میکند. کتاب طرح جلد خوبی دارد و ناخودآگاه چشم را جذب خود میکند و بچهها را به سمت خود میکشد.” نام کتاب «مهدیه و لباسهای سخنگو» است. «مهدیه» شخصیتی فرهنگی است که «جبهه فرهنگی خودجوش محجبهها» آن را تولید کرده است. خیریهای فرهنگی که توسط عدهای از طلبهها و دانشجویان با هدف تولید و پخش رایگان محصولات فرهنگی تراز اول انقلاب اسلامی در بین کودکان و نوجوانان به راه افتاده است. نثر داستانی کتاب، آن را جذاب کرده است. شروع کار به چرایی ارجح بودن حجاب چادر برای زنان مسلمان میپردازد. کتاب با نثری روان به شیوهای کاملا منطقی و عقلانی برای دختربچهها توضیح میدهد که چرا باید حجاب داشته باشند و چرا چادر برترین حجاب است.
ررسی مطالبات بانوان از معاون جدید رئیس جمهور در امور زنان و خانواده؛
لزوم تعریف سبک زندگی سالم برای دختران مجرد/ مقوله زنان و خانواده نیازمند نگاه مبتکرانه است
آرمان زنان- زنان حدودا نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و از این رو برنامه ریزی برای این قشر شکننده جامعه مورد توجه تمام جوامع بشری بوده است. در کشور ما نیز معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری موظف است به مسائل و مشکلات مرتبط با این جامعه رسیدگی کرده و برنامه ریزی های خاصی را برای ارتقای سطح زندگی خانواده های ایرانی با مدیریت زنان داشته باشند.
با توجه به اینکه در دولت یازدهم بسیاری از این مشکلات مورد غفلت شهیندخت مولاوردی واقع شدند امیدواریم معصومه ابتکار به عنوان معاون جدید امور زنان و خانواده رئیس جمهور در دولت دوازدهم بتواند به پاره ای از این مسائل بپردازد و مشکلات این قشر را برطرف کند.
تفاوتهای فکری و رفتاری مردان و زنان را میدانید؟
ایسنا- یک روانشناس گفت: زنان و مردان تفاوتهای فکری و رفتاری فاحشی با یکدیگر دارند که اگر به آنها واقف باشیم، آرامش بیشتری خواهیم داشت. فرناز امیراصلانی اظهار کرد: مردها در اغلب موارد با سکوت و تفکر اینطور به نظر میرسند که اصلاً حواسشان نیست اما واقعیت این است که به طور دقیق و کامل به حرفهای همسرشان گوش میسپارند. در حالی که یک زن عموما نگرانیهای خود را با ابراز شگفتی، حرف ندا و تعجب مطرح میکند و برونریزی احساسی دارد. از اینرو هر حرفی را به خودش گرفته و ممکن است ناراحت شود.
شغل آزاردهنده زنان پناهجوی سوریهای در اصفهان
آفتابنیوز : “کوچ اجباری تنها گزینه باقی مانده بود. به اصفهان آمدند. آن زندگی مرفه و خانهای چند طبقه در قلب حلب تبدیل شد به یک اتاق اجارهای در محلهای فقیرنشین درحاشیه شهر اصفهان. اما آن طور که حاج آقا جدیدی- روحانی که بهواسطه انجمنهای خیریه با مهاجرین سوری در اصفهان در رابطه است- روایت میکند این کوچ اجباری تراژدی بزرگتری در زندگی خانواده حسن رقم میزند. خانواده حسن از معدود مهاجرانی بود که قبل از شروع جنگ سوریه در حلب مدیریت یک هتل را برعهده داشت و همسرش نیز برخلاف سنت بسیاری از زنان سوری شاغل بود و پرستار. فرزندان او هم در مدرسه تیزهوشان سوریه مشغول تحصیل بودند.
بگذارید با عروسکهایم بازی کنم
ما زنان- متاسفانه ازدواج کودکان مختص روزگار گذشته و محدود به نظام مبتنی بر کارکرد و نقش خانواده در تولید و مصرف و تلاش برای دستیابی به گشایش اقتصادی نیست. در دنیای مدرن امروز هم آمارها تکاندهنده است. بخش قابلتوجهی از ازدواج کودکان زیر پوست شهر رخ میدهد، اما گزارش نشده و در آمارها حساب نمیشوند. ازدواج کودکان در محلههای حاشیه شهرهای بزرگ یک رویه عادی و معمولی است. استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و غربی، فارس، زنجان، حاشیه تهران، همدان و مازنداران به ترتیب و به لحاظ فراوانی در بالای این جدول قرار دارند.
ازدواج عروسکان و رؤیاهای بر باد رفته کودکی
دوبچه وله- هفده درصد ازدواجهایی که در ایران ثبت میشوند مربوط به کودکان زیر ۱۸ سال است. کارشناسان معتقدند والدین، دخترکان خود را طبق سنتهای پوسیدهای مانند خونبس و نافبری و یا به ازای پول به عقد مردان بزرگسال در میآورند.
ازدواج کودکان یکی از مصادیق نابرابری میان زن و مرد در هر جامعهای است. در جوامع سنتی این کهنهرسم نامناسب، ظاهرا تدبیری است برای محافظت از کودکان در برابر تعرض و سوءاستفادههای جنسی و یا تأمین رفاه اقتصادی کودک.
این “تدبیر” رسوم کهنه نه تنها از رسیدن به اهداف خود بازمانده، بلکه کودکان را قربانی فقر و معضلات اجتماعی و خشونتهای جنسی کرده است.
وطن امروز- سیاست سوم ذیل هدف پنجم سند توسعه پایدار ۲۰۳۰، به موضوع «ممانعت از ازدواج در سنین پایین» میپردازد. طبق تعریف کنوانسیون بینالمللی حقوق کودک، سنین زیر ۱۸ سال کودک تلقی میشود.
محمدصالح اصغریورزنه در روزنامه وطن امروز نوشت: پس از تصویب قانون تنظیم خانواده در سال ۱۳۷۲ و تبعاتی که این قانون برای کشور داشت، هنوز هم جریانی در دستگاههای سیاستگذاری کشور به نام مطالبه حقوق زنان و جلوگیری از ازدواج کودکان به دنبال پیادهسازی راهبردهای برخی نهادهای بینالمللی مانند کنوانسیون حقوق کودک یونیسف و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برای کاهش جمعیت کشور و این بار از طریق تصویب قانون دیگری به نام «اصلاح سن ازدواج» است.
زیانهایی که بدحجابی و افراط در آرایش به اقتصاد جامعه می زند
روزنامه جهان اقتصاد در یادداشتی با اشاره به موضوع پوشش زنان آورده است: قبل از انقلاب زنان با دو نوع پوشش دیده میشدند، یا کاملا بیحجاب یا کاملا با حجاب که چادر رنگی یا مشکی به سر داشتند اما همان زمان نیز آرایش غلیظ امر پسندیدهای نبود .امروزه اما، زنان و دخترانی را میبینیم با تیپهای عجیب و غریب که با آرایشهای غلیظ در رفت و آمدند و هر روز رو به افزایش. حتی بسیاری از مهمانان خارجی که از اوضاع ایران بیاطلاعند با تعجب زیاد از چرایی این همه آرایش زنان سوال کرده و یا اینگونه زنان را مورد قضاوتهای تأمل برانگیز قرار دادهاند. به طور مثال چندی پیش که یک مهندس هلندی به تهران سفر کرده بود، با دیدن آرایشهای غلیظ و عجیب زنان در خیابان از میزبان ایرانی سوال کرده بود: «مگر شما هم مراسم بالماسکه دارید؟ چرا این همه آرایش کردهاند؟»
پژوهشی درباره روابط جنسی در آلمان
دویچه وله- آیا میدانید زنان و مردان آلمانی در طول عمر خود با چند نفر رابطه جنسی برقرار میکنند؟ رابطه خارج از زناشویی چقدر در این کشور متدوال است؟ بیشترین سکس را کدام رده سنی دارد؟ نتایج پژوهشی در نشریه “پزشکان آلمان”.
در نشریه “پزشکان آلمان” نتایج پژوهشی منتشر شده است که نشان میدهد مردهای آلمانی به گفته خودشان در طول عمر خود به طور متوسط با ۱۰ زن و زنان به گفته خودشان با ۵ مرد رابطه جنسی برقرار میکنند.
رهبر چچن به دنبال پیوند مجدد زوجهای طلاق گرفته
بی بی سی- رمضان قدیروف، رهبر اقتدارگرای چچن، کارزاری را اعلام کرده است که هدف آن پیوند مجدد زوجهایی است که از یکدیگر طلاق گرفتهاند. روحانیون مسلمان چچن هم در این کارزار شرکت کردهاند. کمیسیونی که از سوی آقای قدیروف برای همین منظور ایجاد شده میگوید که در شش هفته گذشته موفق شده است ۹۴۸ زوج را که از یکدیگر جدا شده بودند، باردیگر با هم آشتی دهد. همزمان برخی از زوجها از فشارهای غیرمنصفانه بر آنها با هدف آشتی مجدد با همسران قبلیشان، شکایت کردهاند. یکی از زنان در این ابتکار دولت را اقدامی “خشن” توصیف کرده است.
تظاهرات فعالان حقوق زنان در مراکش علیه تعرضات جنسی به زنان
رادیو زمانه-پس از تعرض جنسی چند پسر نوجوان به یک دختر در شهر کازابلانکای مراکش، فعالان حقوق زنان در چند شهر این کشور علیه تعرضات جنسی به زنان در مراکش اعتراض کردند.بهگزارش خبرگزاری فرانسه، نزدیک به ۳۰۰ نفر که بیشتر آنها زن بودند چهارشنبه ۲۳ اوت / یکم شهریور در کازابلانکا دست به گردهمایی علیه تعرضات جنسی به زنان در جامعه مراکش زدند. تظاهرات مشابهی نیز با حضور ۲۰۰ دفتر در شهر رباط برگزار شد.تظاهرکنندگان در مرکز کازابلانکا فریاد میزدند: «لباس عامل تجاوز نیست»، «ما ترسی نداریم!»، «افکار عمومی را آزاد کنید»، «قوانین برای مردان، تجاوز برای زنان».
عاملی که باعث «فساد» زنان بنیاسرائیل شد
پویا-پیامبر گرامی اسلام(ص) به مهمترین عامل فساد زنان بنیاسرائیل اشاره کرد که نیاز است مردان از آن ماجرا عبرت بگیرند.
اهمیت به جایگاه همسر در خانواده منحصر در مسائل مالی نیست بلکه چهبسا نیازهای عاطفی از اولویت بالاتری برخوردار باشد؛ زیرا در پرتو برآورده کردن نیاز عاطفی قدرت تحمل بر تنگی معیشت برای همسران بالا میرود. از سوی دیگر بسیاری از اختلافاتی که بین زوجین اتفاق میافتد، بهدلیل نادیده گرفتن این امر مهم در مسأله زناشویی است.
میجنگم؛ هم برای خودم، هم برای زنان موتورسوار
شرق- «هوا گرم است. دما باید ٣٥ یا ٣٦ درجه باشد؛ حالا کمتر یا بیشتر. آفتاب امان نمیدهد تا رفتوآمد زیادی در کوچه خلوت منتهی به پیچهای ریزودرشت منطقه صورت بگیرد. صدای موتورش ذهن آرام و تقریبا خوابرفته اهالی را بیدار میکند. چشمانی که پیش از این در پی یافتن سایهای برای گریز از آفتاب بودند، حالا به سمت موتور خوشرنگی میچرخد که صدایش برای خیلیها جذاب است. بهناز شفیعی با هیبت یک موتورسوار حرفهای در میانههای کوچه میایستد؛ کلاه ایمنی بر سر و لباسهای چرم یکدست مشکیاش بر تن. باورش سخت است که در این دما، کسی در این پوشش احساس راحتی کند ولی عشق به موتورسواری کاری کرده که او نه گرمای هوا را متوجه شود و نه دلهره مسیر را. میگوید از سال ١٣٨٣ موتورسواری را شروع کرده و هر روز که میگذرد، با این رشته ورزشی اخت بیشتری پیدا میکند. مثل بسیاری از دختران ایرانی که «محدودیتی برای زنها» قائل نیستند، کارهایش را جسورانه پیش میبرد. وزن موتورش سنگینتر از چیزی است که بشود به راحتی تکانش داد یا کنترلش کرد ولی دیگر آن قدر با موتورش یکی شده که با هم «ندار» شدهاند! موتورسواری را از زنان روستایی آموخته؛ همان زمان که برای خواستگاری برای یکی از اقوام به دهی در اطراف زنجان و قیدار رفته بودند.
قهرمان فوتبال زنان در بلاتکلیفی بقا و فنا
ایسنا- فصل گذشته در حالی که در چند هفته به پایان فصل باقی مانده بود، خبر از حضور اسپانسری قوی و بنام در کنار این تیم در رسانهها منعکس شد. شرکت موتوسل اعلام کرد که تا پایان فصل در حد توان حمایتهایی از آینده سازان خواهد داشت، اما در برای فصل بعد با برنامه ریزی دقیق از همان ابتدا حمایت خود را خواهد داشت. اتفاقی که تاکنون رخ نداده و بعد از مذاکرات زیاد عنوان شده ادامه همکاری و حمایت همانند سال گذشته در حد بسیار کم است.
سرمربی تیم ملی والیبال بانوان: باید نگاه فنی به عنوان کسب شده در قهرمانی آسیا داشت
ایسنا- اکرم قهرمانی سه عامل را در کسب عنوان نهمی رقابتهای والیبال قهرمانی زنان آسیا موثر دانست. اکرم قهرمانی درباره نتایج کسب شده ملیپوشان در رقابتهای والیبال قهرمانی زنان آسیا، بیان کرد: در سالهای گذشته تیم ایران در گروه نسبتا راحتتری قرار داشت، اما امسال با تیمهایی مانند چین تایپه و تایلند که از تیمهای خوب آسیا هستند همگروه بود و به همین دلیل گروه سختی بود، همچنین متاسفانه امسال سه تن از بازیکنان کلیدی تیم ملی را در اختیار نداشتیم و این دو عامل بر روی عملکرد تیم و بازیکنان تاثیر داشت.
رضایی: به دنبال کسب بهترین جایگاه در والیبال نشسته زنان هستیم
ایسنا – مدیر تیمهای ملی والیبال نشسته زنان و مردان گفت: تمام تلاشمان بر این است تا بتوانیم بهترین تیم را در بخش زنان و مردان در بازیهای جاکارتای اندونزی و مسابقات جهانی هلند داشته باشیم.
هادی رضایی درباره حضور تیم ملی والیبال نشسته آلمان برای انجام چند دیدار تدارکاتی در ایران، اظهار کرد: هدف ما پشتوانهسازی برای تیم ملی است و هر تیم خارجی که بخواهد با هزینه شخصی خود برای انجام دیدارهای تدارکاتی و برپایی اردو به ایران بیاید، ما استقبال میکنیم تا بتوانیم با شناسایی برترین و باتکنیکیترین والیبالیستها در بخش جوانان و بزرگسالان، بهترین تیم خود را برای رقابتهای آسیایی جاکارتای اندونزی و همچنین مسابقات جهانی هلند که سال آینده برگزار خواهد شد، انتخاب کنیم.
برای ورود زنان به ورزشگاهها دنبال بسترسازی هستیم/ حضور زنان در فوتبال ایران-سوریه منتفی است
فارس- معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: حضور زنان در استادیومها از مطالبات جامعه است، ما هم برای پاسخگویی به این نیاز خود را موظف میدانیم، اما این به معنای بی گدار به آب زدن نیست. فریبا محمدیان معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان از تلاش این وزارتخانه برای هموار کردن ورود زنان به ورزشگاهها گفت و تصریح کرد: حضور زنان در ورزشگاهها از مطالبات جامعه است، ما هم برای پاسخگویی به این نیاز خود را موظف میدانیم. وی با بیان اینکه تلاش برای ورود زنان به استادیومها به معنای بیگدار به آب زدن نیست، اظهار داشت: ما برای رسیدن به این خواسته عمومی استراتژی و برنامهریزیهایی را در نظر گرفتهایم.
تلاش وزارت ورزش برای حضور زنان در ورزشگاه ها
افکار-فریبا محمدیان معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان از تلاش این وزارتخانه برای هموار کردن ورود زنان به ورزشگاهها گفت و تصریح کرد: حضور زنان در ورزشگاهها از مطالبات جامعه است، ما هم برای پاسخگویی به این نیاز خود را موظف میدانیم. محمدیان با بیان اینکه تلاش برای ورود زنان به استادیومها به معنای بیگدار به آب زدن نیست، اظهار داشت: ما برای رسیدن به این خواسته عمومی استراتژی و برنامهریزیهایی را در نظر گرفتهایم.
شهروند- فرزاد کفیلی- قبلا هم اینجا بودهام؛ سه، چهارسال پیش. با تیم والیبال نوجوانان و جوانان ایران. خبرنگار سادهای که هم مسابقات جوانان جهان را برای رادیو ورزش ایران گزارش میکرد و هم دانشجویی که تازه زبان ترکی یاد گرفته بود. اینبار فرق داشت. وسط جمعیت پلیآف، نیمهنهایی و فینال لیگ والیبال ترکیه را میدیدم. بهار امسال تقریبا تمام بازیهای هالک بانک و زراعت بانک را از نزدیک دیدم. از کنار زمین به سکوها آمده بودم. گوشهای از سالن باشکنت آنکارا یاد روزهایی میافتادم که در هفتمتیر پارکشهر هنوز والیبال بود و تماشاگران ثابتی که جای مشخصی داشتند. فرق بزرگ میان سکوهای زهوار دررفته سالن هفتمتیر و سالن باشکنت نه فقط بوفه تروتمیزتر سالن که بچهها و مادرانی بودند که کنارم مینشستند.
بهروزیراد: سعی خواهم کرد ناکامی ریو را در چک جبران کنم/ به دنبال رکوردشکنی هستم
ایسنا- یک عضو تیم ملی قایقرانی معلولان در آستانه اعزام به مسابقات جهانی چک گفت: سعی خواهم کرد تجربه تلخی که در بازیهای پارالمپیک ریو داشتم در جهانی چک جبران کنم و ضمن ارتقای رنکینگ و قرار گرفتن در فینال A برای کسب مدال تلاش کنم. شهلا بهروزیراد در ارزیابی از وضعیت خود برای شرکت در رقابتهای جهانی چک، اظهار کرد: برای حضور هر چه قویتر در تورنمنت چک و راهیابی به فینال، بعد از بازیهای پارالمپیک ریو تمرینات سختی را پشت سر گذاشتم و در ۹ ماه اخیر مرتب در اردوی آمادگی بودم. حتی بعضی وقتها به جای ۲۱ روز مدت ۶۰ روز در اردو بودم تا رکوردم را ارتقاء دهم. خوشبختانه در حال حاضر نه تنها از نظر قدرت بدنی در شرایط خوبی قرار دارم، بلکه رکوردم را نیز نسبت به بازیهای پارالمپیک ریو افزایش دادم و در شرایط خوبی راهی چک خواهم شد.
باقرزاده: عملکرد سابر زنان راضی کننده بود
ایسنا- رئیس فدراسیون شمشیربازی از عملکرد تیم سابر زنان در رقابتهای دانشجویان ابراز رضایت کرد.
محل انجام بیست و نهمین دوره مسابقات دانشجویان جهان موسوم به یونیورسیاد، فضل الله باقرزاده درمورد عملکرد امروز(سهشنبه)دختران شمشیرباز سابر در تایوان ابراز داشت:به نظرم بازیکنان تمام تلاش خود را کردند. برای ما بیشتر حضور آنها در چنین مسابقات مهمی به منظور کسب تجربه اولویت داشت.دیدید که سطح مسابقات کاملا بالا بود و قهرمانان ۶۵ کشور جهان در آن حضور یافتند.همین مساله بر کیفیت بالای بازیها افزود. فکر میکنم تحت این شرایط عملکرد خوبی داشتند. به خصوص نجمه سازنچیان که مقابل قهرمان روس یعنی نفر اول جهان، ۱۵ بر ۱۴ باخت.
دومین شکست گلبال زنان ایران در قهرمانی آسیا – اقیانوسیه
ایرنا- تیم ملی گلبال زنان ایران پس از نخستین شکست، در دومین دیدار خود در رقابت های قهرمانی آسیا و اقیانوسیه نیز مغلوب تیم ژاپن شد. تیم گلبال بانوان ایران در دوم روز برگزاری این رقابت ها در تایلند با نتیجه ۵ بر یک مغلوب ژاپن شد .
مسئولان قدیمیترین باشگاه گلف در انگلستان با حضور زنان برای دیدن مسابقات موافقت نکردند. باشگاه گلف چسترفیلدبولینگ بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد و در طول مدت فعالیتش از حضور زنان در این باشگاه در حین برگزاری مسابقات جلوگیری شده است.
در حالیکه برخی اعضای هیئت رئیسه این باشگاه تلاش هایی برای جلب نظر موافق روسای این باشگاه برای حضور زنان کردند، اما این تلاشها بی نتیجه ماند و در آخرین رای گیری انجام شده دو سوم آرا با حضور زنان در این باشگاه قدیمی مخالفت کردند.
کربی: تیم ملی گلبال زنان به دلیل بیتجربگی سهمیه جهانی را از دست داد
ایسنا-سرمربی تیم ملی گلبال بانوان بعد از دست دادن سهمیه جهانی ۲۰۱۸ سوئد در مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه تایلند، گفت: زنان گلبالیست ما به دلیل بیتجربگی و عدم حضور در تورنمنتهای بینالمللی سهمیه جهانی سوئد را از دست دادند.
مژگان کربی در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی از عملکرد زنان گلبالیست در رقابتهای قهرمانی آسیا و اقیانوسیه تایلند، اظهار کرد: مسابقات آسیا و اقیانوسیه تایلند اولین تورنمنت رسمی زنان بود که بعد از وقفه چهار ساله در آن حضور پیدا میکردند. ما انتظار زیادی از تیم ملی گلبال زنان نداشتیم که با وجود نداشتن تجربه کافی و عدم حضور در تورنمنتهای مختلف قبل از اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه، به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کند.
مشتِ “زن” قدغن! / شکست تابوی حضور زنان ایرانی در بوکس
ایلنا- دانشگاه را داشت تمام میکرد که با کمک دوستش در کلاسهای بازیگری استاد فقید، حمید سمندریان شرکت کرد. پس از گذراندن یک دوره کوتاه، نخستین فیلم سینمایی اش را به نام طلاق به سبک ایرونی با حامد کمیلی بازی کرد.
وقتی در مصاحبه اش گفت به خاطر چهرهاش وارد عرصه بازیگری شده، خیلی ها از جسارت و صراحتش تعجب کردند. او دختری است که واقعیت را می گوید و هیچ ابایی از اینکه بگوید چهره اش باعث ورودش به عرصه بازیگری شده ندارد یا اینکه بینیاش را عمل کرده چون فکر می کرده اینطور زیباتر به نظر خواهد رسید.
معاون وزیر ورزش: زنان لر می توانند پاسخگوی مطالبات ورزشی باشند
ایرنا – معاون ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان گفت: زنان لر می توانند با ظرفیت های خود پاسخگوی مطالبات ورزشی باشند و در عرصه های بین المللی برای کشور افتخارآفرینی کنند. فریبا محمدیان روز پنجشنبه در دیدار با هوشنگ بازوند استاندار لرستان در محل استانداری افزود: به رغم اینکه انتخاب شدن بازیکنان در یک کار گروه دشوار است ولی در حال حاضر برخی بازیکنان تیم ملی ایران لرستانی هستند. وی با تقدیر از اقدامات و حمایت های استاندار لرستان از ورزش بانوان گفت: استان لرستان در ورزش بانوان جهش خوبی در نیمسال نخست امسال داشته و امید است در برنامه ششم توجه ویژه ای به بخش بانوان در این استان شود.