در دنیای زنان چه خبر؟ ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۹۵
10 فوریه 2017
در دنیای زنان چه خبر؟ ۳۰ بهمن تا ۷ اسفند ۱۳۹۵
25 فوریه 2017

در دنیای زنان چه خبر؟ ۲۲ تا ۲۹ بهمن ۱۳۹۵

از شبکه‌های اجتماعی خسته شده‌اید؟ فرصت ندارید صدها سایت و وبلاگ و روزنامه را برای یافتن خبرهای زنان زیر و رو کنید؟ هر هفته به بلاگ ماچولند سر بزنید یا در خبرنامه ثبت نام کنید تا از مهم‌ترین خبرهای حوزه زنان و برابری جنسیتی در هفته‌ای که گذشت باخبر شوید.

امیدها و حسرت های مولاوردی در حوزه زنان

شفقنا- معاون رئیس جمهور در حوزه زنان در گفت و گو با خبرگزاری شفقنا گفته است: اثربخشی جامعی که از خودمان انتظار داشتیم محقق نشد. بیشتر بخوانید.

 

بزرگترین میزبانی زنان شطرنج‌باز

روزنامه شهروند – نوشته است که با این‌که از چند ماه قبل چند شطرنج‌باز خارجی قصد داشتند علیه میزبانی ایران در مسابقات قهرمانی جهان، جوسازی کنند و مصاحبه‌هایی را هم انجام دادند اما با حضور ٦٠ شطرنج‌باز برتر جهان در تهران مشخص شد که این اقدام آنها بی‌نتیجه مانده است.

به نوشته این روزنامه «نازی پایکیدزه» شطرنج‌باز گرجی‌الاصل تیم آمریکا در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود به خاطر مسأله حجاب حاضر نیست به تهران سفر کند. با این حال از میان ٦٤ شطرنج‌بازی که به این رقابت‌ها دعوت شده بودند، تنها ٣ نفر دیگر به جز این شطرنج‌باز آمریکایی حاضر به سفر به تهران نشدند. یک آمریکایی دیگر، یک هندی و یک اوکراینی غایبان این مسابقات به شمار می‌روند.بیشتر بخوانید.

 

ورود به استادیوم، حق زنان ایرانی

روزنامه ایران- در گزارشی به موضوع راه‌نیافتن زنان ایرانی به استادیوم آزادی در بازی استقلال – پرسپولیس پرداخته و نوشته است: دربی ۸۴ یکبار دیگر موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها را داغ کرد تا دوباره کاربران فضای اجتماعی خواهان باز شدن درهای استادیوم آزادی به روی نیم دیگر جامعه شوند. به گزارش روزنامه ایران «مهناز افشار» بازیگر سینما وتلویزیون نیز حضور در ورزشگاه آزادی را نه یک رؤیا که حق زنان دانسته و در شکبه اجتماعی توییتر می‌نویسد: «دربی ۸۴ هم بدون حضور ما برگزار می‌شود اما قطعاً این قصه اینچنین نمی‌ماند.»

«شهیندخت مولاوردی»، معاون امور زنان ریاست جمهوری پیشتر در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری مهر اعلام کرد که رئیس جمهوری دستور بررسی حضور بانوان در سالن مسابقات والیبال را داده است.بیشتر بخوانید.

 

تولدهای اشرافی:از بارداری‌های پرهزینه و سیسمونی‌های لاکچری

روزنامه شهروند- در گزارشی به بررسی هزینه‌های تولد نوزادان در تهران پرداخته است، هزینه‌هایی که به نوشته این روزنامه در پی «چشم و هم چشمی» مادران با یک‌دیگر به خانواده تحمیل می‌شود. از برنامه‌های عکاسی از مادران باردار تا خرید سیسمونی خارجی و حتی سونوگرافی چهاربعدی برای تکمیل آلبوم عکس نوزاد! بیشتر بخوانید.

 

عیدی: شغل

روزنامه شهروند- سارا چرتابیان، مدیرعامل جمعیت بیداری آگاهی و رشد باور، در گفت و گویی ازمدیریت یک پویش به نام «عیدانه اشتغال هدیه دهیم» خبر می‌دهد. در این حرکت اجتماعی، برای مادران بیکار، «شغل» به عنوان هدیه نوروزی در نظر گرفته شده است.

وی می‌گوید : در چشم‌انداز ۵ساله باور امیدواریم سه فاز این خانه کسب‌وکار فعال شده باشد و حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰نفر را پوشش داده باشد. بیشتر بخوانید.

 

رشد اعتیاد در زنان نسبت به مردان بیشتر شده است

روزنامه ایران- وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر شامگاه شنبه ۲۳ بهمن ماه نخستین نشست «هم‌اندیشی و اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر» گفت: نمی‌توان تنها فقر را علت اعتیاد دانست.چرا که بیش از ۵۰ درصد از معتادین شاغل هستند/

رحمانی فضلی ادامه داد: در محافل دانشگاهی نیز شاهد رشد اعتیاد هستیم. بدین ترتیب عدم ادامه تحصیل یا صرف تحصیلکردگی نیز نمی‌تواند از عوامل ایجادکننده یا مانع اعتیاد باشد. این در حالی است که ما حتی شاهد رشد اعتیاد در زنان نسبت به مردان هستیم. بیشتر بخوانید.

 

« نرگس فارقی» راننده اتوبوس مدیران استان

روزنامه ایران- در گفت و گویی، پای صحبت‌های راننده زن اتوبوس مقامت دولتی در استان سیستان و بلوچستان نشسته است.

زنی با کلاه کج وعینک دودی اتوبوس حامل آیت‌الله سلیمانی و مولوی عبدالحمید و مدیران استانی سیستان و بلوچستان و شورای شهر زاهدان را می‌راند. عکسی که در شبکه‌های اجتماعی به واکنش‌های مثبت زیادی از سوی کاربران رو به رو شده است؛ زنی که ۱۷ سال پیش کفش‌های آهنین را به پا می‌کند و پشت وانت بار می‌نشیند تا زندگی ۶ فرزندش را اداره کند. می‌گوید: «نگاه برخی از مردم به رانندگی زنان خوب نیست. آنها فکر می‌کنند زن باید در خانه بماند، حالا من می‌خواستم بروم و از میدان بار بزنم.» نخستین واکنش‌ها به او می‌گوید: «تو زن هستی. ضعیف هستی. نمی‌توانی، این کار مردانه است.» فارقی می‌گوید: «اما بار را خودم پشت وانت می‌گذاشتم و در مغازه‌ها و سوپرها به زمین می‌گذاشتم. البته از فروشنده هم کمک می‌گرفتم.» بیشتر بخوانید.

 

گفت‌وگو با هایده شیرزادی بنیانگذار بازیافت پسماند در ایران

روزنامه ایران- در گفت و گو با هایده شیرزادی، دانش آموخته اکولوژی حفاظت از محیط زیست از آلمان، بنیانگذار بازیافت پسماند در ایران، کارآفرین سبز، عضو انجمن زنان کارآفرین و برگزیده جشنواره رهبران کارآفرین، به موضوع بازیافت در ایران پرداخته است. بیشتر بخوانید.

 

واژه رجل سیاسی ازدیدگاه حقوقی

روزنامه آرمان- علی نجفی توانا وکیل پایه یکی دادگستری در یادداشتی به موضوع بررسی واژه رجل سیاسی از دیدگاه حقوقی پرداخت و نوشته است:

قانون اساسی هیچ امتیازی برای جنسیت وهیچ ممنوعیتی حول محور آن مقرر نکرده است. زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور در شرایط فعلی با توجه به پتانسیل علمی، اجتماعی و سیاسی در تحلیل نهایی موضوعات مختلف از توانمندی مشابهی با مردان برخوردارند و محروم‌کردن از حضور فعالانه آنها در جامعه به‌ویژه در تطبیق با شعارها و برابری قانونی بین دوجنس به هیچ وجه چنین روش و رویکردی قابل دفاع نخواهد بود. بیشتر بخوانید.

 

چرا مردان فراموش شده‌اند؟

وب‌سایت بیدارزنی- مریم رحمانی، فعال حقوق زنان در ایران، در یادداشتی به موضوع عقیم‌سازی زنان کارتن خواب پرداخته و نوشته است: بر اساس آمار رسمی بیشترین مراجعه کنندگان به زنان روسپی مردان متاهل هستند و درصد ایدز همچنان در مردان بیشتر از زنان است هرچند که آمار ایدز در بین زنان در حال افزایش است.

آیا با عقیم‌سازی زنان همه مشکلات کودکان حاصل از بی‌مسئولیتی و تنوع‌طلبی مردان و فقر زنان حل می‌شود؟ چرا سیاست های عقیم سازی تنها زنان را هدف گرفته است و مردان را فراموش کرده ؟ بیشتر بخوانید.

 

دولت فمینیستی سوئد، محجبه شد

رادیو فردا- خانم آن لیند که به همراه جمع از زنان عضو کابینه سوئد هفته گذشته به ایران سفر کرده بود، در ملاقات‌های رسمی با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روسری بر سر گذاشته بود. در یکی از عکس‌هایی که از این دیدارها منتشر شد، زن‌های سوئدی -که مانتو بر تن و روسری بر سر دارند، از مقابل آقای روحانی رد می‌شوند. انتشار این عکس و برخی دیگر از عکس‌های این ملاقات‌ها با واکنش‌های گوناگونی در سوئد و همینطور در رسانه‌های اجتماعی فارسی زبان رو به رو شد. بیشتر بخوانید.

 

تعریف رجال سیاسی از منظر حقوقی

روزنامه شرق- فریده غیرت، حقوقدان، در یادداشتی به موضوع تعریف رجال در اصل ۱۱۵ قانون اساسی پرداخته نوشته است: قید کلمه «رجال» در این اصل شبهاتی را ایجاد کرده که شاید منظور قانون‌گذار فقط مردان هستند و زنان با دارا‌بودن شرایط مذکور حق برخورداری از این حق را ندارند.

در مقابل این تفکر، عده‌ای را عقیده بر این است که رجال شامل مردان و زنان می‌شود و فقط اختصاص به مردان ندارد. در تعاریفی که از این واژه شده، رجال را علمی می‌دانند که از سند و احوال راویان بحث می‌کند تا دریابد که روایت آنان قابل‌قبول هست یا نه. بیشتر بخوانید.

 

سکوت قانون یا کوتاهی مجریان؟

روزنامه ایران- در میزگردی با حضورحجت‌الاسلام حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، دکتر طیبه سیاووشی شاه عنایتی عضو فراکسیون زنان و کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، دکتر بهشید ارفع نیا، استاد دانشگاه و حقوقدان و اشرف گرامی‌زادگان مشاور حقوقی معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری، چالش های قانونی واجرایی در بهبود وضعیت زنان و موانع حمایت از زنان را مورد بررسی قرار داده است. بیشتر بخوانید.

 

گفت وگو با اسیدپاشی که با قربانی خود ازدواج کرد

روزنامه ایران- ترانه بنی‌یعقوب در گفت و گو با فردی که به صورت زنی اسیدپاشیده، از جزئیات این حادثه و ادامه روابط اسیدپاش و قربانی پرسیده است. مرد اسیدپاش به روزنامه ایران گفته است: « بعدهافهمیدم که واقعاً چه غلط بزرگی کرده‌ام. تمام‌ صورت و بدنش داغان بود. نمی‌دانی وقتی دیدمش چه حالی شدم! هنوز هم‌ نفسم می‌گیرد وقتی یاد آن شب می‌افتم. بگذار این چیزها را بگویم تا کس دیگری چنین غلطی نکند. وای وای …همه بدنش مثل ته‌دیگ سوخته بود. مدام از خودم می‌پرسیدم چرا من این کار را کردم؟ با خودم بارها گفتم کاش رهایش می‌کردم تا با هر کس که دلش می‌خواست ازدواج کند. خدا کمکم کرد و باهم زندگی کردیم و الان دو تا بچه داریم.»

بیشتر بخوانید.

 

یک زن سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان شد

روزنامه شرق- دادستان تهران از انتصاب یک زن به سرپرستی دادسرای اطفال و نوجوانان خبر داد. جعفری‌دولت‌آبادی در‌این‌باره افزود: «این انتصاب که با موافقت رئيس محترم قوه قضائيه انجام شده، پس از انقلاب اسلامی بی‌سابقه بوده و امیدواریم با حضور یک قاضی زن در سمت سرپرستی این دادسرا، اهداف دادستانی در حوزه نوجوانان بیشتر اجرائي شود». انتصاب یک زن به سرپرستی یک دادسرا در سال‌های پس از انقلاب بی‌سابقه بوده و این حکم می‌تواند شروع دوره‌ای جدید در زمینه حضور زنان در عرصه قضاوت باشد. بیشتر بخوانید.

زندگی اسفبار ۹۰۰ زن بی‌سرپرست در بخش کورین سیستان‌وبلوچستان

ایسنا- فرماندار زاهدان با اشاره به معضلات بخش کورین گفت: با تاسف باید متذکر شد که بخش کورین با داشتن بیش از ۹۰۰ زن بی سرپرست که زندگی خود را به طرز اسف باری می‌گذرانند، لذا ساماندهی این زنان نیز در اولویت بعدی این شورا باید قرار گیرد. بیشتر بخوانید

 

عقیم سازی زنان خیابانی چاره ساز نیست

روزنامه ایران- نشست تحلیل و بررسی مسائل گروههای آسیب پذیر اجتماعی با محور «ازعقیم سازی تا سیاستهای حمایتی» دوشنبه ۲۵ بهمن ماه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران توسط حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد. دکتر«سیاوش شهریور»، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار تهران با تأکید بر اینکه در جامعه روشنفکرمآبی از روشنفکری پیشی گرفته است، گفت: روشنفکر نقاد باید سواد و آگاهی ویژه داشته باشد اما روشنفکرمآبی سرشار از توهین و جسارت و نق زدن نسبت به اندیشه های دیگر است. بیشتر بخوانید.

 

ایران به دنبال برابری جنسیتی است

روزنامه آرمان- در گزارشی به قلم نگین باقری نوشته است: دولت ایران به دنبال برقراری عدالت جنسیتی است؛ این موضوعی است که روز گذشته مورد تاکید معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده قرار گرفت. شهیندخت مولاوردی که به ژاپن سفر کرده است در دومین سمپوزیوم زنان ایران و ژاپن «زنان، آموزش و توانمندسازی اقتصادی» که با حضور همسر نخست‌وزیر ژاپن برگزار شد، عنوان کرد: «تاکید بر کاهش تبعیض‌ها و برقراری عدالت اجتماعی و جنسیتی باید در شریان‌های اصلی جامعه و فرایند توسعه نهادینه شود.» بیشتر بخوانید.

بررسی حقوق زنان در منشور حقوق شهروندی

خبرگزاری ایسنا- در گزارشی به بررسی هم‌اندیشی بررسی حقوق زنان در منشور حقوق شهروندی پرداخته است.

بنا بر این گزارش، بهرام مستقیمی عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران در این همایش گفته است: تنها حقوق بشر را قبول دارم. حقوق شهروندی بعد سیاسی دارد. در ماده ٨ منشور حقوق شهروندی بحث تبعیض ناروا ذکر شده است. اولا به موجب این ماده یعنی تبعیض را قبول داریم، در حالی که تبعیض روا باید مورد توجه باشد که در بعضی از موارد به خانم‌ها بر می‌گردد. به گزارش ایسنا، او اظهار کرد: ذهنیتی که این منشور را تدوین کرده است احتمالا ذهنیت یک مذکر است و قانونی که می‌گذارد قانون مذکر است. این مشکل از طریق قانون هم حل نمی‌شود. زنان در بسیاری از موارد برابری را قبول ندارند و تغییر این موضوع فرایند سختی دارد. بیشتر بخوانید

 

برخوردهای جنسیتی با زنان، می‌تواند باعث ‘انصراف زنان’ از ورود به عرصه سیاست شود

بی‌بی‌سی فارسی- دایان ابوت، از نمایندگان حزب کارگر در مجلس و وزیر کشور دولت در سایه بریتانیا گفته است که برخوردهای جنسیتی با زنان نماینده مجلس، می‌‌تواند باعث شود زنان از ورود به عرصه سیاست منصرف شوند. هفته گذشته دیوید دیویس، یکی از اعضای هیات دولت بریتانیا، به طرح اظهاراتی “جنسیت‌زده” متهم شد. براساس گزارش‌ها، او در یک پیامک تلفنی نوشته بود که انقدر “کور نیست” که بخواهد خانم ابوت را بغل کند. بیشتر بخوانید.

 

بازنشستگی پیش از موعد زنان، از موافقت مجلس و شورای نگهبان تا مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام

ایرنا- سرانجام بازنشستگی پیش از موعد زنان سوال بسیاری از بانوان شاغل در دستگاه های دولتی است.این مصوبه در حالی باردیگر به شورای نگهبان ارسال شد که کمیسیون تلفیق همچنان بر مصوبه قبلی مجلس اصرار دارد.

بسیاری معتقدند این مصوبه فرصتی برای ایجاد اشتغال جوانان است اما عده ای دیگر نیز تاکید دارند که این مصوبه مجلس با دارا بودن بار مالی برای دولت با سیاست های کلی نظام بویژه اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد.

یکی از مهم ترین مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه ششم توسعه ، بازنشستگی زنان با حداقل۲۰ سال سابقه کار بدون شرط سنی است که در نهایت شورای نگهبان این مصوبه را تایید کرد، اما مجمع تشخیص مصلحت نظام که همزمان این لایحه را با سیاست های کلی نظام بررسی کرد، ایرادهایی را در این مصوبه وارد دانست. بیشتر بخوانید

 

زنان ایرانی، تماشاگر تور جهانی والیبال ساحلی کیش

بی‌بی‌سی فارسی- مقام‌های ایرانی اجازه دادند که تماشاچیان زن به محل برگزاری مسابقات تور جهانی والیبال در کیش بروند و مسابقه‌ها را از نزدیک تماشا کنند.

حالی که اجازه حضور زنان در ورزشگاه یکی از شرایط فدراسیون جهانی ایران بود، در آستانه شروع بازی‌ها مشکلاتی برای حضور زنان وجود داشت. اما کسری غفوری، سرپرست سازمان والیبال ساحلی به ایسنا گفت مانع ایجادشده “غیرمسئولانه بود” و پس از جلسه فدراسیون با مقام‌های نیروی انتظامی اجازه حضور زنان در ورزشگاه داده شد. بیشتر بخوانید.

 

در حوزه‌های علمیه زنان چه خبر است؟

 

سایت مشرق نیوز- در گزارشی به بررسی عملکرد حوزه‌های علمیه زنان پرداخته و نوشته است: کار در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی آغاز شد و به سرعتی شگرف کماً و کیفاً ارتقا یافت و دامن گسترد. نگاهی به آمار منتشر شده نشانگر آن است که در مدّت بیست سال تعداد حوزه‌های علمیه خواهران در سراسر کشور به حدود ۵۰۰ مدرسه علمیه است و مستمراً ستاد مرکزی در حال ساخت و افتتاح مدرسه‌ای جدید می‌باشد.

 

سیاست‌های کلّی حاکم بر حوزه‌های علمیه خواهران بنا بر مصوبات شورای عالی حوزه‌های علمیه اعمال می‌شود و هدایت، نظارت و ساماندهی این قلمرو بر عهده مسئولان آن است. بیشتر بخوانید

 

بدون همراهی مردان نمی‌توان به عدالت جنسیتی دست یافت

ایسنا- معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در حوزه زنان و دختران نمی‌توان بدون همراهی مردان به اهداف عالیه دست پیدا کرد،اظهار کرد: نمی‌توان به عدالت جنسیتی بدون همراهی مردانی که نیمی از جامعه هستند دست یافت.

اطهره نژادی افزود: اگر همه جامعه به این نکته برسند که برخورداری از عدالت جنسیتی به معنای نقض حقوق یکی از دو جنس نیست ، می‌توانیم به اهدافمان دست یابیم. بیشتر بخوانید

به اشتراک بگذارید