در سومین هفته خرداد، زنان دولت روحانی در سایه
9 ژوئن 2017
مادرانی از سرزمين آتش گرفته
17 ژوئن 2017

وزارت زنان و ورزش زنان و حجاب زنان

در دنیای زنان چه خبر؟ ۲۰ تا ۲۷ خرداد ۱۳۹۶

 

اخبار سیاسی

نرگس محمدی از زندان اوین: «آرمان‌هاى ما را نمى‌شود زندانى کرد»

کانون مدافعان حقوق بشر-شهر لیله هامر نروژ هفته گذشته میزبان نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندانى از سراسر دنیا بود که براى شرکت در کنگره سالانه نویسندگان عضو شبکه شهرهاى آزاد و نیز فستیوال ادبى نروژ شرکت کرده بودند. نرگس محمدى، خدیجه اسماعیلووا و اصلى اردوغان سه مهمان ویژه این دو نشست بودند که کارنامه‌هایشان به دلیل دفاع از آزادى بیان و تحمل هزینه زندان و محدودیت در زندگى آزادانه مورد توجه قرار گرفتند.

حضور زنان در ورزشگاه نه به صلاح زنان و نه به صلاح کشور است/ ازدواج و اشتغال؛ حق دختر ایرانی

آرمان زنان- روح افزا گفت: حضور زنان در ورزشگاه ها نه به صلاح زنان ما، نه به صلاح مردان و نه به صلاح کشور ما است چرا که هم اکنون در ورزشگاه های ما مردان هم به راحتی نمی توانند حضور داشته باشند چه رسد به زنان.

مسئله ورود زنان به ورزشگاه ها یکی از مسائلی است که در خم یک کوچه مانده و همانند یک چراغ هر از گاهی توسط مسئولان روشن شده و دوباره خاموش می شود و برای این مسئله هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

 

وعده روحانی برای “جذب جوانان” و “بهره‌گیری از توان زنان”

دوبچه وله- حسن روحانی با اشاره به اینکه “مسئولان امروز کشور دهه‌های پایانی زندگی‌شان را می‌گذرانند”، وعده جذب دو هزار جوان نخبه را در بدنه دولت داد. روحانی “مسیر آینده” را تفکری دانست که مردم “از میان دو تفکر” انتخاب کرده‌اند. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، شامگاه یکشنبه (۲۱ خرداد/ ۱۱ ژوئن) در دیدار و ضیافت افطار با جمعی از جوانان و دانشجویان تأکید کرد که “برای تحقق وعده‌های انتخاباتی”اش تلاش خواهد کرد. روحانی ضمن تأکید بر “بهره‌گیری از اندیشه نسل جوان” به عنوان یکی از اهداف دولت دوازدهم، جوانان را فراخواند که “برای ساختن آینده” به صحنه بیایند. به گفته رئیس جمهوری ایران “شور و نشاط واقعی” انتخابات ۲۹ اردیبهشت را جوانان آفریدند و “نتیجه را همانطور که می‌خواستند رقم زدند”.

حضور منفعلانه زنان در کابینه روحانی/ حمایت از حقوق زنان از شعار تا واقعیت.

آرمان زنان- سال ۹۴ که دولت اول روحانی سر کار آمد قرار بود وزارت ویژه زنان تشکیل شود؛ قرار بود طرحی برای بیمه همگانی زنان خانه دار به ثمر بنشیند؛ وعده خوش آب و رنگی به نام فرصت های برابر بین زنان و مردان نیز داده شده بود؛ قرار بود غبار محرومیت از چهره زنان روستایی زدوده شود. وعده داده شده بود که با ایجاد امنیت اجتماعی به مقابله با خطرات و آسیب های متوجه زنان و دختران بپردازند. رفع تبعیض و نا امنی شغلی در بین زنان کارگر نیز یکی از وعده های روحانی بود.

روحانی وزیر زن انتخاب کند

اعتماذ- آذر منصوری معتقد است: انتظاري كه وجود داشته و دارد اين است كه دولت دوم آقاي روحاني توجه بيشتري را نسبت به اين مطالبات داشته باشد و براي پر كردن شكاف‌هاي جنسيتي در ايران چاره‌اي بينديشد و گامي در اين راستا بردارد.آذرمنصوری فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: امروز زنان اصلاح‌طلب براي حضور نمايندگاني از اين قشر در دولت دوازدهم تلاش مي‌كنند. در انتخابات ٩٦ يكي از موضوعاتي كه فعالان زن اصلاح‌طلب به طور جدي دنبال مي‌كردند و در سخنراني‌ها و اعلام مواضع بر آن تاكيد مي‌كردند، توجه به مطالبات زنان و حقوق زنان بود. انتظاري كه وجود داشته و دارد اين است كه دولت دوم آقاي روحاني توجه بيشتري را نسبت به اين مطالبات داشته باشد و براي پر كردن شكاف‌هاي جنسيتي در ايران چاره‌اي بينديشد و گامي در اين راستا بردارد. با وجود همه تلاش‌هايي كه فعالان حوزه زنان داشتند

وزیر زن در راه است؟

اعتماد نوشت:مجلسی بر روی کار است که زنانش سخت اعتقاد به توانایی‌های زنان دارند و در تذکرهای هفته گذشته‌شان خطاب به رییس‌جمهور خواهان حضور جدی زنان در کابینه شده‌اند. نمايندگان مرد مجلس هم نگاه منفي به وزير شدن زنان ندارند و به نظر مي‌رسد كه فضاي مجلس دهم براي معرفي وزير زن كاملا مساعد است و همين كار حسن روحاني را براي معرفي يك يا چند وزير زن به مجلس راحت‌تر مي‌كند.

زنان در پاويون رياست‌جمهوري

اعتماد- نگاه‌ها به آن برگه‌اي است كه حسن روحاني براي معرفي كابينه‌اش به مجلس مي‌برد. آنهايي كه بايد در چهار سال پيش رو در وزارتخانه‌هاي دولت وزارت كنند و شايد ردپايي از نماينده يا نمايندگان جمعيت

٤٩ درصدي جامعه هم در آنها باشد. حضور زنان در دولت دوازدهم كم‌كم از لباس وعده در مي‌آيد. زمزمه حضور پررنگ زنان در كابينه دوازدهم چه در قامت وزير و چه در قامت معاون حالا جدي‌تر و قوي‌تر شده است. با چراغ سبزي كه ديروز اسحاق جهانگيري به نمايندگي از دولت نشان داد حالا احتمال حضور پررنگ زنان در پاويون دولت از هر زمان ديگري بيشتر است.

استفاده بیشتر از ظرفیت و توانمندی زنان در دولت دوازدهم

مهر- معاون اول رییس جمهور گفت: در دولت دوازدهم تلاش خواهیم کرد که از ظرفیت و توانمندی زنان استفاده بیشتری شود. جلسه دیدار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از فعالان حوزه زنان در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی کشور با معاون اول رییس جمهور عصر امروز(چهارشنبه) برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به ظرفیت ها و توانمندیهای جامعه زنان در عرصه های مختلف گفت: اگرچه در گذشته عده ای با حضور و فعالیت زنان در فعالیت های اجتماعی و سیاسی مخالفت می کردند اما امروز ضرورت حضور و مشارکت زنان در فعالیت های مختلف اجتماعی، سیاسی و مدیریتی امری پذیرفته شده است.

نگاهی به مباحث نشست امسال بنیاد پژوهش‌های زنان در فلورانس

دویچه‌وله- رشد بنیادگرایی ، پوپولیسم و نئولیبرالیسم در سطح جهانی بر جنبش زنان برای رسیدن به حقوق برابری چه تاثیری گذاشته است؟ آیا می‌توان از بازگشت به عقب نه تنها در میان عامه مردم که حتی در میان بخشی از اندیشمندان سخن گفت؟

قرن بیست و یکم، رنسانس زنانه یا واپس‌گرایی؟

آسو-مریم حسین‌خواه- «قرن بیست و یکم، رنسانس زنانه یا واپس‌گرایی؟» محور بحث‌های ارائه‌شده در بیست و هشتمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران بود که از نهم تا یازدهم ژوئن در فلورانسِ ایتالیا برگزار شد. این بنیاد امسال شهلا شفیق، نویسنده، پژوهشگر، و فعال حقوق زنان، را به عنوان «زن برگزیده‌ی سال» انتخاب کرد. انتخاب شهلا شفیق به عنوان «زن برگزیده‌ی سال» از رویدادهای مهم بیست و هشتمین کنفرانس «بنیاد پژوهش‌های زنان ایران» در فلورانسِ ایتالیا بود. فرزانه میلانی، پژوهشگر و مدرس ادبیات فارسی و مطالعات زنان در دانشگاه ویرجینیای آمریکا، معرفی شهلا شفیق و کارنامه‌ی او در حوزه‌های مختلف را بر عهده داشت. او با اشاره به اهدای نشان لژیون دونور فرانسه به شهلا شفیق، به پاس سال‌ها‌ خدمت در زمینه‌ی ترویج برابری، و همچنین اهدای جایزه‌ی کنشگری مدنی برای حمایت از زنان مهاجر و مبارزه با خشونت و تبعیض، کتاب‌ها و پژوهش‌های منتشرشده‌ی وی را مورد بررسی قرار داد..»

 

دومین جلسه کارگروه تخصصی زنان و خانواده تشکیل شد

دومین جلسه کارگروه تخصصی زنان و خانواده با حضور نمایندگان بانوان اداراتدر سالن جلسات فرمانداری شهرستان کرمانشاه برگزار شد. فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه زنان نیمی از جمعیت را تشکیل داده اند و باید محکم، مقتدر و زینب وار در عرصه کار و تلاش حضور یابند، گفت: در حال حاضر عرصه کار و تلاش به معنای جهاد بوده و زنان باید بیش از پیش در جامعه فعالیت کنند.

تذکر تعدادی از نمایندگان زن مجلس به حسن روحانی

مهرخانه- تعدادی از نمایندگان زن مجلس در تذکری به رئیس جمهور عنوان کردند که زنان ما نیازی به اعطای امتیازات جنسیتی ندارند و با معیار توانمندی و شایستگی می‌توانند در حوزه مدیریت کلان و مدیریت ارشد کشور نقش ایفا کنند.

ناطق نوری: روش‌های تند در زمینه رعایت حجاب جواب نداده

رادیو زمانه- علی‌اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید زنان باید قوانین اسلام درباره حجاب را رعایت کنند اما او با روش‌های تند در زمینه حجاب که «جوابی نداده و نمی‌دهد»، مخالف است. علی‌اکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: خانم‌های بی‌حجاب قلب‌هایشان، قلب‌های درستی است و تنها تربیت نادرست بوده است. علی‌اکبر ناطق نوری، پنج‌شنبه شب ۲۵ خرداد در مراسم شب قدر، سخنان همیشگی مسئولان جمهوری اسلامی درباره حقوق زنان را تکرار کرد و گفت «اسلام برای زن بالاترین مقام را قائل است» و «اگر به زن می‌گوید خودت را حفظ کن» برای او «عزت» قائل است.

فائزه هاشمی: به نظر می‌رسد آقای صادق لاریجانی یک دور هم قانون اساسی را نخوانده
کلمه _جهت اطلاع آقای آملی لاریجانی می گویم که وظیفه رئیس جمهور است که این موضوع را دنبال کند. اصل ۱۱۳ قانون اساسی مسئولیت اجرای قانون اساسی را به رئیس جمهور واگذار کرده است. از دیگر سو ۴ اصل ۳۲، ۳۳، ۳۶ و ۳۷ در قانون اساسی وجود دارد که به برگزاری دادگاه عادلانه برای هر فرد و شهروندی جهت صدور حکم توجه کرده و تاکید کرده که باید برای هر حکمی دادگاه عادلانه تشکیل شود …فائزه هاشمی، با تاکید بر اینکه دادستانی باید در مقابل سخنان امام جمعه ساوه وارد عمل شده و در دفاع از منافع عمومی از ایشان شکایت کند، هشدار می‌دهد که کوتاهی دستگاه قضایی در مقابل این رفتارها خطرات جدی برای امنیت جامعه و زنان را در پی خواهد داشت.

زنان نقش مهمی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دارند

مهر- – معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: زنان نقش مهمی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دارند. سعید شبستری خیابانی عصر روز یک شنبه در کارگروه تخصصی زنان و خانواده استان در تبریز ابراز داشت: باید زمینه های لازم برا ایفای نقش زنان در جامعه فراهم شود و جامعه ای که نتواند از این پتانسیل عظیم استفاه کند، جامعه ای ضعیف است.

وی سپس با اشاره به اینکه باید از توانمندی ها زنان در همه بخش های مختلف استفاده کنیم، ادامه داد: موفقیت های زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خیلی رشد کرده است و امروز ما زنانی را در کشور داریم که تاثیرگذاری بین المللی دارند.

 

مصاحبه با شیدا مصطفی:‌ زن پیشمرگه حزب کومله کردستان

تریبون زمانه – نرگس توسلیان- هنگام مبارزه با داعش و زمانی که اخبار در سراسر جهان بر توحش داعش و مظلومیت کردهای ایزدی متمرکز بود، در بسیاری از فیلم‌ها و تصاویر زنان پیشمرگه در کنار مردان همرزمشان دیده می‌شدند. این چنین تصویری از زنان در مشرق زمین و مخصوصا خاورمیانه امر جدیدی بود و نشان از قابلیت‌های متعدد زنان در این منطقه داشت. این بار زنان تنها قربانیان و بازماندگان جنگ نبودند، بلکه سربازان قدرتمندی بودند که به مبارزه با باطل می‌پرداختند. از آن زمان زنان پیشمرگه مورد بحث و بررسی در بین فعالین حقوق زن و به طور کلی تئوریسین‌های سیاسی و اجتماعی قرار گرفتند. از همین رو در صدد برآمده تا با یکی از این زنان مصاحبه کرده و افکار او را به اطلاع خوانندگان برسانم.

وزارت علوم اولین جایزه زنان پژوهشگر در سال ۹۶ را اهدا می‌‌کند

آنا- جایزه زنان در علم “اولین جایزه زنان پژوهشگر” در سال ۱۳۹۶ از طرف دفتر مشاور وزیر در امور زنان و خانواده وزارت علوم با همکاری تعدادی از نهادها و موسسات علمی و فرهنگی ملی و بین‌المللی، اهدا می‌شود.اولین جایزه زنان در علم به زنانی اعطا می‌شود که سهم به سزایی در پیشبرد علم در حوزه تخصصی فعالیت خود داشته باشند. جایزه زنان در علم جایزه‌ای است که به زنان پژوهشگر علم که در زمینه گسترش مرزهای دانش، خدمت به گسترش ارزش‌های اجتماعی و در راستای توسعه پایدار فعالیت شاخصی داشته باشند، اهدا می‌شود. داوطلبان باید فعالیت شاخصی در عرصه‌های علمی فراتر از وظایف شغلی خود و به شکل غیر رسمی در سطح جامعه داشته باشند.

پژوهش در امور زنان مغفول مانده است

ایسنا مشاور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در امور زنان و خانواده گفت: در استان خوزستان پژوهش و برنامه‌ریزی در امور بانوان مغفول مانده و به‌ندرت صورت گرفته است اما در بسیاری از استان‌ها و کلان‌شهرها از نظر آموزشی، رفاهی و اجتماعی برنامه‌های بسیاری برای این قشر از جامعه تدوین‌شده است.ردکتر سکینه شاهی با بیان این مطلب افزود: این مسأله موجب می‌شود بار مسئولیت دانشگاهیان بیشتر شود و دانشگاه‌ها باید با پرداختن به مسائل مربوط به زنان در بخش‌های مختلف بتوانند در این امر راهکارهایی را به مسئولان اجرایی استان ارائه دهند.

از پایان‌نامه‌های مرتبط با زنان و خانواده حمایت می شود

ایسنا- بر اساس تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه الزهرا (س) و دانشگاه علمی کاربردی استان تهران از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در حوزه‌های مرتبط با زن و خانواده حمایت مالی می‌شود. این تفاهم‌نامه به امضای دکتر حاجی خانی، رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان تهران و دکتر ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا(س) رسیده است.

 

حجت نظری: معیارهای انتخاب شهردار تصویب شد/ استفاده از جوانان و زنان در صدر اولویت‌ها

اقتصاد آنلاین- عضو هیات رئیسه سنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران گفت: اینکه شهردار نباید از بین اعضای شورا باشد یا خیر، بحث جدی نبود و اعضا از آن به راحتی عبور کردند. حجت نظری گفت: «در جلسه ای که امروز در ساختمان شورای شهر تهران و دفتر آقای مسجد جامعی برگزار شد اعضای شورای شهر پنجم درباره نحوه انتخاب شهردار و پیش زمینه های مدنظر شورا برای انتخاب شهردار بحث و تبادل نظر کردند.»

حمیده زرآبادی؛ آیت الله زاده‌ای که با ورود به مجلس، سیاسی شد

درصحن: قلم قرمز شورای نگهبان بر نام کاندیداهای مطرح جریان اصلاحات در شهر قزوین، در جریان انتخابات مجلس دهم، همچون ناصر قوامی، محمد علیخانی، زهرا یوسفی، درویش، خطیب امامقلی، و علیرضا ترابی، میدان را برای ظهور چهره‌ای تازه و جوان در این شهر گشود تا مردم قزوین اولین نماینده زن خود را راهی مجلس کنند. حمیده زرآبادی، اولین نماینده زن قزوین در ۱۰۰ دوره مجلس شورای اسلامی است که با حمایت ائتلاف امید به مجلس دهم راه یافت تا طلسم راهیابی زنان قزوینی به مجلس شکسته شود.

چرا هیچ زنی شهردار تهران نمی‌شود؟

بی‌بی‌سی -ندا سانیج- چند روز پیش در توییتر پرسیدم چرا تا به حال هیچ زنی شهردار تهران نشده است؛ وقتی شورای شهر تهران در اختیار اصلاح‌طلبان است٬ چه مانعی برای دادن پست‌های بالاتر به زنان وجود دارد؟ از ۷۰۰ نفری که به موضوع علاقه نشان دادند، تعداد زیادی این سوال را “سکسیستی” یا جنسیت‌زده تشخیص دادند و گفتند “معیار شهردار شدن، شایستگی است نه جنسیت.”

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: کسی نمی‌تواند دم از اسلام بزند و حجاب را انکار کند/ انکار حجاب برابر با انکار اسلام است

مهرخانه- آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه کسی نمی تواند، دم از اسلام بزند و حجاب را انکار کند، گفتند: انکار حجاب برابر با انکار اسلام است.آیت الله مکارم شیرازی شامگاه جمعه در برنامه «چشمه معرفت» که از شبکه سوم سیما پخش شد، با اشاره به اینکه در ادامه بحث پیشگیری از گناه در اسلام براساس کلام امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، اظهار داشتند: یکی از مهم ترین طرق پیشگیری از گناه در اسلام مسئله مهم و فوق العاده حجاب است؛ حجاب یکی از ضروریات دین اسلام است؛ هرکسی وارد دین اسلام می شود و یا با مسلمان ها رفت و آمد پیدا می کند متوجه می شود یکی از برنامه های قطعی اسلام، حجاب است.

آن چه انشقاق و ناامنی به بار می‌آورد ستم و تبعیض است

تریبون زمانه -در پی حادثه تروریستی روز ۱۷ خرداد در ساختمان مجلس شورای اسلامی هانیه اکبریان، آموزشیار پرتلاش سازمان نهضت سوادآموزی جان باخت. او متولد سال ۵۸ بود و در سال‌های ۹۰ تا ۹۵ با سازمان نهضت سوادآموزی همکاری داشت و بیش از ۴۰ سوادآموز را تحت پوشش سوادآموزی، قرار داد.آموزشیاران نهضت سوادآموزی، محله به محله و خانه به خانه جست‌وجو می‌کنند تا افراد بی‌سواد را بیابند و آن‌ها را در کلاس‌های سوادآموزی جذب کنند. سختی‌های این کار بسیار است. زیرا بسیاری از بی‌سوادان بنا بر دلایل مختلف در کلاس شرکت نمی‌کنند و یا اصلا اعلام نمی‌کنند که بی‌سواد هستند. در موارد بسیاری نیز، سوادآموزان در کلاس شرکت می‌کنند اما ادامه‌ی آموزش را رها کرده و دیگر به کلاس نمی‌آیند.

سیاسی خارجی

یک زن همجنس‌گرا نامزد نخست وزیری صربستان شد

بی‌بی‌سی- رئیس جمهوری صربستان، آنا برنابیچ را به عنوان نخست وزیر جدید این کشور معرفی کرد. خانم برنابیچ به عنوان یکی از نامزدهای اصلی تصدی این پست مطرح بود اما معرفی او به عنوان یک زن همجنس‌گرا در جامعه محافظه‌کاری مانند صربستان، حرکتی جسورانه به شمار می‎‌رود. خانم برنابیچ در حال حاضر یکی از اعضای کابینه است و برای تصاحب سمت نخست وزیری به تصویب پارلمان نیاز دارد.

پیاده‌روی شبانه دردسر آفرید

یورونیوز- مارلن شیاپا، وزیر برابری زنان و مردان در دولت جدید فرانسه با انتشار عکس هایی از حضور شبانه خود در یکی از محله های پاریس جنجال آفرین شد. مارلن شیاپا که به دنبال به قدرت رسیدن امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به عنوان وزیر در دولت جدید این کشور معرفی شد، در توئیت دوشنبه شب خود عکس هایی از حضور شبانه اش در محله لاشَپِل پَژول در شمال پاریس منتشر کرد.

زنان نماینده در مجلس عوام بریتانیا: ۲۰۷ نفر

ساد- فرناز سیفی- تنها شگفتی انتخابات پارلمانی ۸ ژوئن در بریتانیا این نبود که حزب محافظه‌کار بار دیگر ظرف ۲ سال، دست به قمار سیاسی زد که نتیجه‌ مهم‌اش از دست دادن کرسی‌های بیشتر پارلمانی بود. تنها شگفتی، موفقیت بیشتر حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین هم نبود؛ رهبر کاریزماتیکی که محبوب به‌ویژه جوانان بریتانیایی است و طیف تازه‌ی وسیعی از رای‌دهندگان و حامیان حزبی را به سوی حزب کارگر جلب کرده است.

فیگارو: پارلمان فرانسه به سمت زنانه تر شدن گام بر می دارد

ایرنا- تارنمای روزنامه فیگارو با بیان اینکه پارلمان ملی فرانسه به سمت زنانه تر شدن گام برمی دارد، نوشت: در میان ۵۷۷ نامزد پیشتاز دور نخست انتخابات این پارلمان، ۲۴۵ زن دیده می شود که یک رکورد برای پارلمان ملی این کشور محسوب می شود.این نشریه فرانسوی در گزارش خود اضافه کرد: اگر تمام این نامزدها یکشنبه هفته بعد (۲۸ خرداد) پیروز مرحله دوم انتخابات شوند، ۴۲٫۵ درصد کرسی های پارلمان جدید فرانسه به زنان اختصاص می یابد.

نهاد حامی زنان: خشونت علیه زنان به عنوان دلیل پناهندگی پذیرفته شود

دویچه وله- یک سازمان حامی حقوق زنان از دولت فدرال آلمان می خواهد که خشونت علیه زنان را دلیل برای دریافت پناهندگی به آنان به رسمیت بپذیرد. به بیان این نهاد، راه قانونی برای پناهجویان زن از این طریق هموار خواهد شد. میدیکا موندیالی، سازمان مدافع حقوق زنان از دولت فدرال آلمان خواسته است که خشونت جنسی علیه زنان را از دلایل عمده برای پناهجویی آنان، به رسمیت بشناسد. این نهاد در روز بین المللی مبارزه برای زدودن خشونت جنسی در شهر کولن آلمان تاکید کرده است که از این طریق راه قانونی برای فرار زنان و کودکان هموار شده و پیشنویس حمایتی از خشونت، در کشورهای اصلی پناهجویان زن نیز بوجود خواهد آمد.

چرا زنان به داعش می‌پیوندند؟/ نقش زنان در ساختار تروریستی داعش

فردا- دو مددکار اجتماعی در بازدید از زندان رومیه لبنان که زندانی بدنام در این کشور است، به یافته‌های عجیبی در مورد نقش زنان در سازمان داعش رسیدند. نقشی که فراتر از همسری است. دو خواهر مددکار اجتماعی به نام‌های مایا و نانسی یاموت، به تازگی به بلوک B زندان رومیه دسترسی پیدا کردند. این زندان ویژه بازداشت عناصر تکفیری‌ است که دست به عملیات‌های وسیع انتحاری دست زده‌اند. این دو خواهر لبنانی به تازگی به این زندان راه یافته‌اند و مصاحبه‌هایی با عناصر تکفیری گروه تروریستی داعش داشته‌اند. مصاحبه‌هایی دشوار که زیر نگاه پرتردید و پرسوءظن زندانیان و زندان‌بانان انجام شده است.

دانش‌آموزان دختر در هرات اپلیکیشن می‌سازند

محمد قاضی‌زاده بی‌بی‌سی، افغانستان – ساخت اپلیکیشن و نرم‌افزارهای کاربردی توسط دانش‌آموزان در برخی از مکتب/مدرسه‌های هرات رونق گرفته است. ده‌ها دانش‌آموز دختر در چندین مکتب در هرات سرگرم آموزش مهارت‌های کدنویسی‌اند. آموزش مهارت‌های ساخت برنامه‌های کاربردی عمدتا برای تلفن‌های همراه پس از آن در این مکتب‌ها رونق گرفت که شماری از دختران در برنامه رقابتی بین‌المللی “تکنویش چلنج” از طریق اینترنیت شرکت کردند. در لیسه/دبیرستان مهری هروی در هرات، تا کنون سه اپلیکیشن برای تلفن همراه ساخته شده است: یکی برای معرفی داروهای سنتی هرات، دیگری که راهنمایی است برای پیدا کردن شماره تلفن‌های ضروری و سومی هم صندوق شکایات است.

دستمزد ناچیز، توهین به کارگران و آزار زنان در کارخانه‌های برند «ایوانکا ترامپ»

تسنیم به نقل از گاردین- بررسی‌ها نشان می‌دهد که حقوق پرداختی در کارخانه‌های تولید البسه ایونکا ترامپ یکی از کمترین دستمزدهای پرداختی در آسیا است و زنان و مردان به صورت معمول در معرض توهین و آزار و اذیت مدیران هستند.

واقعیت کار در کارخانه تولید لباس‌های برند «ایوانکا ترامپ» یک واقعیت تلخ است، جایی که افراد استخدام شده از دستمزدای اندکی سخن می‌گویند که نمی‌تواند مایحتاج خود و فرزندانشان را تأمین کند، جایی که علیه تشکیل اتحادیه کارگری ارعاب انجام می‌شود و به زنان در صورتی که در هنگام بیماری به کارشان ادامه داده و مرخصی نگیرند، امتیاز داده می‌شود.

نروژ استفاده از نقاب در مدارس را ممنوع می‌کند

تسنیم- دولت نروژ به دنبال آن است تا استفاده از انواع حجاب اسلامی که صورت را پوشیده نگاه می‌دارد، نظیر برقع و نقاب را ممنوع کرده و آن را در کودکستانها، مدارس و دانشگاه‌ها اعمال کند.دولت نروژ که یک دولت اقلیت و ائتلافی از احزاب سیاسی است می‌گوید اطمینان دارد که این طرح به تصویب پارلمان خواهد رسید. وزیر آموزش این کشور روز دوشنبه ۱۲ ژوئن (۲۲۲ خرداد) گفت: «ما دلایل کافی داریم که پارلمان این طرح را تصویب می‌کند.»

 

 

اخبار حقوقی

 

زبان، زنان و جنسیت

زنان زمانه- جنسیت در مفهوم تلفیقی آن شامل عناصر زیست‌شناختی، روان‌شناختی، فرهنگی و اجتماعی است و از مؤلفه‌های هویت‌های فردی و اجتماعی محسوب می‌شود. به همین دلیل، رابطه زبان و جنسیت، درواقع زیرمجموعه‌ای از رابطه زبان و هویت است. نخستین پژوهش‌ها در بررسی ارتباط زبان و جنسیت در سال ۱۹۹۹ میلادی و توسط اُتو جسپرسون انجام شد. او در بخش‌هایی از تحقیقات خود گفته بودکه زنان در مقایسه با مردان، دارای گنجینه لغات محدودتری هستند و خلاقیت کمتری در استفاده از لغات دارند. گفته‌هایی که با انتقادهای تند فمینیست‌ها روبه‌رو شد.

برخوردهای سلیقه ای درباره اقامت زنان مجرد در هتل

یورونیوز- معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی ایران می گوید که این سازمان هیچ محدودیتی برای حضور بانوان به هر شکلی در اماکن اقامتی قایل نیست و دستوری در این راستا صادر نکرده است. مرتضی رحمانی موحد تاکید کرد که از اجرای سلیقه ای این دستور که سال ۱۳۷۸ از سوی اداره اماکن نیروی انتظامی ابلاغ شده بی اطلاع بوده است. وی افزود: «غیر از گزارش رسانه ای، تاکنون هیچ گزارش مکتوبی از این نوع برخورد هتل ها با زنان نداشته ایم، باید استان ها گزارش کتبی بدهند که دستورالعملی در تناقض با این دیدگاه وجود دارد تا ما برای رفع آن با دستگاه مربوطه وارد صحبت شویم.»

نگاهی به آخرین وضعیت زنان زندانی جرایم غیرعمد

مهرخانه- تقریباً ۹۰ درصد از زندانیان زن جرایم غیرعمد به دلیل صدور چک بدون پشتوانه یا ضمانت بانکی روانه زندان شده‌اند. بسیاری از این زنان به دلیل عدم تجربه کافی، اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکار جدید می‌کنند و بعضاً این اقدام آن‌ها با دریافت وام‌های کلان و صدور چک‌های متعدد با مبالغ سنگین همراه است و هنگامی که نمی‌توانند از عهده پرداخت وام‌ها یا بدهی‌های خود برآیند، سر از زندان درمی‌آورند و تعداد این زنان نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است.

گام مجلس برای حل مشکل خروج زنان از کشور

شرق- آمنه شیرافکن- قانون گذرنامه اما و اگرهای فراوانی دارد؛ به‌ویژه وقتی پای مباحث حقوق زنان به میان بیاید. نمونه‌اش را می‌شود در ماجرای اخیر خروج دو زن ورزشکار از ایران و ممنوع‌الخروج‌شدن‌شان از سوی همسرانشان دید. ماجرایی که بیش از هر زمان دیگری مسائل مرتبط به حقوق زنان در خروج از کشور را روی خط خبرها برد.

 

اخبار اجتماعی

مقايسه اشتغال زنان با پيش از انقلاب

اعتماد- روز دو‌شنبه ٢٢ خرداد گزارش يك مناظره مفصل درباره انتخابات رياست‌جمهوري سال ١٣٩٦ ميان ٣ نفر از فعالان مدني و سياسي در روزنامه اعتماد منتشر شد كه خواننده انتظار داشت اين گفت‌وگوها به روشن‌تر شدن موضوعات و پديده‌هاي اجتماعي كمك كند ولي وقتي اين متن طولاني را مطالعه مي‌كرديم، بيش از آنكه به گفت‌وگوي كارشناسان شبيه باشد، تا حدي به مجادلات ميان نامزدهاي انتخاباتي شبيه بود. البته مجادلات انتخاباتي تا حدي طبيعي است و گريزي از آن نيست، ولي در مقام كارشناس و تحليلگر، سخن گفتن نيازمند آن است كه با اطلاعات درست به افزايش درك و فهم مخاطب از واقعيت كمك كنيم. در اين مناظره سخنان غيردقيق و آمار نادرست كمابيش ديده مي‌شد.

معلمان مرد و کمبود دستشویی بازدارندگان دختران روستایی از تحصیل

شهروند- پانزده ‌سال از روزی که سازمان جهانی کار، ۱۲ ژوئن را با هدف افزایش آگاهی مردم «روز جهانی مبارزه با کار کودکان» نام‌گذاری کرد، می‌گذرد اما همچنان میلیون‌ها کودک در سراسر دنیا مجبور به کار اجباری و محروم از لذت زندگی متعارف در سال‌های ابتدایی زندگی خود هستند. اگرچه آخرین آمار سازمان بین‌المللی کار که دو روز پیش و در سالگرد این روز جهانی منتشر شد از کاهش تعداد کودکان کار در ۱۷‌سال گذشته به میزان یک‌سوم حکایت دارد، اما در ایران همچنان آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد و فعالان حقوق کودکان از افزایش نگران‌کننده این آمار سخن می‌گویند.

مرکز جامع تخصصی زنان در کرج راه‌اندازی می‌شود

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی از احداث مرکز جامع تخصصی زنان در کرج خبر داد. محمدجواد کولیوند در حاشیه افتتاح بیمارستان امام حسین(ع) محمدشهر با تقدیر از اقدامات انجام شده در زمینه افزایش سرانه بیمارستانی در شهر کرج و استان البرز، اظهار داشت: ۲ بیمارستان امام حسین(ع) محمدشهر و امام علی (ع) کرج امروز با حضور وزیر بهداشت به بهره‌‌برداری رسید.

ایجاد اشتغال برای ۴۱۳ نفر از زنان در قالب طرح آفتاب

ایرنا – اولین قرارداد مشارکت اقتصادی اجتماع‌ محور در قالب طرح آفتاب در خردادماه ۹۶ بین بنیاد برکت و تعاونی روستایی زنان اندیمشک امضا شد و برای ۴۱۳ نفر از زنان خودسرپرست، بدسرپرست و بی‌سرپرست این شهرستان اشتغال ایجاد کرد.طرح آفتاب(آیین‌نامه‌ فقرزدایی و توان‌افزایی برکت)، پس از یک سال کار تحقیقاتی و مطالعاتی کمیته‌ تحقیق و توسعه‌ بنیاد برکت با هدف توانمندسازی اقتصادی – اجتماعی، محرومیت‌زدایی، اشتغال‌زایی و ایجاد کسب ‌و کار پایدار مبتنی بر مزیت‌های منطقه‌ای، وارد مرحله‌ اجرایی شده و امضای قرارداد مشارکت اقتصادی اجتماع‌ محور در شهرستان اندیمشک، اولین اقدام اجرایی در این طرح به شمار می‌رود.

دانش آموزان قزوینی نشان نقره مسابقات زنان مخترع جهان را کسب کردند

ایرنا-مدیرکل آموزش و پرورش قزوین از کسب نشان جهانی توسط ۲ دانش آموز دختر استان در مسابقات جهانی زنان مخترع جهان خبر داد.سالار قاسمی افزود: این دانش آموزان با شرکت در نهمین دوره مسابقه بین‌المللی زنان مخترع جهان در شهر سئول کره جنوبی توانستند به مدال نقره دست یابند. وی اضافه کرد: در این مسابقه دانش آموزان قزوینی به نام های گلنوش فاضل و شکیبا سردیوند چگینی از دبیرستان استعدادهای درخشان فرزانگان ناحیه یک قزوین توانستند به همراه سایر شرکت کنندگان از جمهوی اسلامی ایران حضور یابند.

 

ایجاد اشتغال برای زنان خود سرپرست بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد

تسنیم- سرپرست دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری قزوین گفت: با ایجاد اشتغال برای زنان خود سرپرست می‌توان بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد.مریم بیدخام در جریان بازدید از کارگاه تولید پوشاک که با حضور مدیرکل بهزیستی استان قزوین انجام شد اظهار داشت: دستیابی زنان سرپرست خانوار به شغل از اساسی‌ترین نیازهای این گروه محسوب می‌شود.

وضعیت سلامت روان دختران دانش‌آموز/ آموزش و پرورش چه برنامه‌هایی دارد؟

مهرخانه- شيوع اختلالات رواني در دوره پيش از نوجواني بسيار نادر است و در هر دو جنس تفاوتي ندارد؛ در حالي‌كه در دوره نوجواني این اختلالات با شيب بسيار تندي افزایش می‌یابد. در اين ميان، دختران نسبت به پسران از شيوع بالاتر اختلال رواني برخوردار هستند زیرا نسبت به عوامل مختلف روانی و اجتماعی آسیب‌پذیری بیشتری دارند. طبق آمار حدود یک‌سوم دختران دانش‌آموز حالتی از افسردگی را دارند که بایستی برای درمان و پیشگیری از این معضل فکر اساسی شود.

تقویت باورهای دینی در جامعه لازمه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است

تسنیم- عضو هیئت‌علمی جامعه الزهرا(س) گفت: یکی از مهم‌ترین الزامات و بایسته‌های ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تقویت نگاه و باورهای دینی افراد جامعه است. طیبه توکلی با بیان این‌که تقویت باورهای دینی مردم به‌خصوص نسل جوان به تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب در لایه‌های گوناگون جامعه می‌انجامد، اظهار داشت: اینکه دشمنان ما به دنبال سیاست حجاب هراسی هستند نشان می‌دهد که چقدر مسئله عفاف و حجاب برای حفظ هویت اسلامی ما ضروری است وگرنه دشمنان این‌همه بر روی این مقوله تمرکز نمی‌کردند

کمپین چهارشنبه‌های سفید و مومنان زیرک

ایران وایر- هر چهارشنبه شال‌های سفید را برمی‌دارند، روی سر و دورگردن می‌اندازند و راهی مدرسه، دانشگاه، اداره و خیابان می‌شوند. یکی مادربزرگش را با خودش همراه کرده، یکی پدرش را، دیگری کنار همسرش ایستاده و یکی با خواهر و برادرش را ه می‌رود. آن‌ها ویدیوها و تصاویرشان را به کمپین «چهارشنبه‌های سفید» می‌فرستند تا هم صدای اعتراض‌ خود نسبت به حجاب اجباری را به گوش عده بیش تری از مردم جامعه برسانند و هم از دیگران دعوت ‌کنند تا در این اعتراض مدنی کنارشان باشند. در خیابان‌ها با مردم صحبت می‌کنند، به باحجاب‌ها گل‌های سفید می‌دهند و با آن‌ها درباره اجبار حجاب صحبت می‌کنند.

 

تازه‌ترین تحقیق بخش زنان سازمان ملل متحد درباره‌ی نگرش مردان و زنان چهار کشور در خاورمیانه و شمال آفریقا

فیس‌بوک- فرناز سیفی- تازه‌ترین تحقیق بخش زنان سازمان ملل متحد درباره‌ی نگرش مردان و زنان چهار کشور در خاورمیانه و شمال آفریقا(مصر، مراکش، لبنان و فلسطین) به مساله برابری جنسیتی، یافته‌های تلخ کم ندارد. تحقیق از جمله نشان می‌دهد که نه‌تنها هنوز بیشتر کار خانه و بچه‌داری را زنان انجام می‌دهند، بلکه اکثر مردان، فارغ از پیشینه‌ی سواد و سن، هنوز معتقدند خانه‌داری و بچه‌داری کار زنان است و مهم‌ترین وظیفه‌ی آن‌ها. بررسی نشان داد هنوز بیشتر تصمیم‌های مهم زندگی را مردان می‌گیرند و حرف آخر را آن‌ها می‌زنند. دوسوم تا ۹۰ درصد مردان اعلام کردند که حق دارند رفت‌وآمد زن‌شان را کنترل کنند و مرد باید تصمیم بگیرد چه وقتی رابطه جنسی داشته باشند یا نداشته باشند.

یک زن ایرانی‌تبار در میان ۱۲ فضانورد جدید ناسا

ایسنا-بیش از ۱۸ هزار نفر برای شرکت در دوره فضانوردی دو ساله ناسا تقاضا داده بودند. از میان این متقاضیان ۱۲ نفر برگزیده شدند. یکی از این برگزیدگان یاسمین مقبلی است که با داشتن کارنامه‌ای درخشان اینک شانس پرواز به فضا را دارد

 

دلیل حذف بی‌حجاب‌ها از «نفس»

مهر- «نفس» سومین سریال از سه گانه جلیل سامان است که با یک بستر عاشقانه به فضای انقلاب و دهه ۶۰ می پردازد و این شب ها از شبکه سه سیما روی آنتن می رود. یک ویژگی این سریال که در اولین قسمت پخش شده توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد و باعث شد در فضای مجازی از آن یاد کنند این بود که در فضاسازی دوران قبل از انقلاب شخصیت های زن بی حجاب در این سریال دیده می شدند. این شخصیت ها زنان ارمنی بودند و سامان با گرفتن تصاویری در ارمنستان به صورت تروکاژی در بعضی از صحنه های بیرونی سریال مثل مکان های عمومی و یا خیابان از آنها استفاده کرده بود.

طلاق عاطفی، تهدیدی جدی برای خانواده‌ها

روزنامه جام جم- در گفت وگویی با پوران درخشنده کارگردان سینما به بررسی آخرین ساخته این هنرمند با عنوان «زیر سقف دودی» درباره طلاق عاطفی و چرایی اهمیت این مضمون پرداخت. در گزیده ای از این گزارش آمده است: پوران درخشنده که از کارگردانان برجسته حوزه سینمای اجتماعیدر آخرین فیلم خود، زیر سقف دودی که این روزها بر پرده سینماست، داستان خانواده‌ای از هم گسیخته را روایت می‌کند که درگیر طلاق عاطفی و رابطه موازی خارج از چارچوب زندگی زناشویی است.

آزار جنسیتی در مدارس هند و لزوم بحث پیرامون آن/برگردان: سیمین فروهر

بیدارزنی- سیمین فروهر- کلاس هشتم بودم که شوخی تازه‌ای در مدرسه‌مان باب شده بود. پسرها با هرهر کردن از ما می‌پرسیدند [۱] «?Sone ka bhaav kva hai» یا «?”What is the value of “Sone» به این معنی که «قیمت “Sone” چقدر است؟». بیشتر دخترها خیال می‌کردند «Sone» به معنی طلا است و متناسب با این برداشت جواب سؤال پسرها را می‌دادند. اما «Sone» به معنی «خوابیدن» نیز هست. بنابراین سؤال پسرها از دخترها در واقع این بود: «قیمت (خوابیدن با) شما چند است؟».

چرا مردان زنان را آزار جنسی می‌دهند؟

رادیو زمانه-اسرا یوسریه صالح، در خیابات شلوغ الحسین در مصر که به خاطر فروشگاه‌های سوغاتی فروشی‌اش مشهور است، راه می‌رفت که یک مرد بیست و چند ساله، نگاهش را به او دوخت. بعد دنبالش کرد، دوره‌اش کرد و ناگهان اسرا گرمای نفس‌هایی را در گوشش احساس کرد: «می‌خواهم تا ته بکنم تو.»

پژوهش در امور زنان مغفول مانده است

ابستا- ایمشاور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در امور زنان و خانواده گفت: در استان خوزستان پژوهش و برنامه‌ریزی در امور بانوان مغفول مانده و به‌ندرت صورت گرفته است اما در بسیاری از استان‌ها و کلان‌شهرها از نظر آموزشی، رفاهی و اجتماعی برنامه‌های بسیاری برای این قشر از جامعه تدوین‌شده است. دکتر سکینه شاهی با بیان این مطلب افزود: این مسأله موجب می‌شود بار مسئولیت دانشگاهیان بیشتر شود و دانشگاه‌ها باید با پرداختن به مسائل مربوط به زنان در بخش‌های مختلف بتوانند در این امر راهکارهایی را به مسئولان اجرایی استان ارائه دهند.

بزرگ‌ترین نمایشگاه عفاف و حجاب کشور در انتظار طرح‌های تشویقی

فارس- بخش عفاف و حجاب نمایشگاه بین المللی قرآن فرصت مناسبی برای دوستداران حجاب است که از جدیدترین محصولات پوشاک و ملزومات حجاب بهره ببرند، همچنین فرصت مغتنمی است تا مسئولان فرهنگی کشور برای ترویج بیشتر حجاب با ارائه طرح‌های تشویقی سود بجویند. عفاف و حجاب بخش جدیدی است که هشت سالی است جای خود را در نمایشگاه بین المللی قرآن باز کرده و جان تازه‌ای در این نمایشگاه دمیده است.

پرستاران از معضلات خود در حوزه عفاف و حجاب چه می‌گویند؟

مهرخانه- موردی که در بحث عفاف و حجاب در حوزه پرستاری باید به آن پرداخت، اجرایی شدن طرح انطباق در بیمارستان‌هاست که در اکثر بیمارستان‌ها رعایت نمی‌شود. به‌طوری‌که در یک بخش هم بیمار زن و هم بیمار مرد وجود دارد.

طراحی لباسی برای پرستاران در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان واکنش‌های بسیاری را از سوی مردم و مسؤولان به دنبال داشت اما نکته اصلی نظر خود پرستاران در مورد چنین پوششی است که آیا آن را لازم می دانند یا مسائل مهم‌تری در حوزه عفاف و حجاب برای آن‌ها مطرح است؟

 

فیروزه فرجادنیا: «زبان فارسی خانه من است»

رادیو زمانه- شهزاده سمرقندی- فیروزه فرجادنیا، از معدود نویسندگان مقیم هلند است که تمام وقت خود را به نوشتن اختصاص می‌دهد. اولین رمان او به زبان هلندی و با عنوان «پرنده نامه‌رسان» سال ۲۰۱۴ در آمستردام به چاپ رسید. حالا پس از سه سال او دومین رمان خود را که این بار به زبان مادری خود، فارسی و در ۴۳۳ صفحه نوشته، به دست خوانندگان فارسی‌زبان سپرده است. رمان «تنیده در هزارتوی زمان» که انتشارات «اچ اند اس مدیا» در ماه مه آن را منتشر کرده است، در بیست‌و‌هشتمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران در فلورانس با استقبال قابل توجهی رو به رو شد.

چگونه زنان ایرانی به ملکه‌های خرید آنلاین تبدیل شدند

ایران‌در‌جهان- ترجمه: سولماز شریف – موجان اصغری، کارآفرین پاریسی، چیز عجیبی را در «استارت آپ ویکند» تهران که دسامبر ۲۰۱۶ با آنها همکاری کرده بود، دریافت: شیوع حجاب شیک و رُژ لب. برعکس برنامه‌های تکنولوژیکی که او در اروپا شرکت می‌کند، زنان ایرانی در تیم‌هایشان جایگاه خوبی دارند. اصغری می‌گوید: «اکثر پروژه‌هایی که داشتیم درباره‌ای تجارت یا فروشگاه اینترنتی بودند. مد تکنولوژی یکی از داغ‌ترین موضوعات در ایران است.» این روزها زنان شیرزن ایران بدون سر و صدا در حال تغییر اساسی مدل خرید اینترنتی در ایران هستند.

آیا زنان شاغل خوشحال ترند؟

باشگاه خبرنگاران جوان- اگر تا چند دهه گذشته این دغدغه تنها مربوط به مردان و پسران جوانی بود که به فکر تشکیل زندگی بودند، در دنیای امروز زنان و دختران نیز به همان اندازه دغدغه به دست آوردن شغل مناسب در سر دارند. به اعتقاد روانشناسان استقلال مالی یکی از فاکتورهایی است که رضایت از زندگی را بالا می‌برد و سبب فراهم آوردن زندگی بهتر می‌شود. با این حال هنوز افراد زیادی نیز معتقدند که زنان ایرانی به دلیل مسئولیت‌هایی که در منزل به عهده دارند، در صورت فعالیت خارج از خانه، فشار زیادی را متحمل خواهند شد و زودتر از زنان خانه‌دار فرسوده می‌شوند.

 

اشتباهات زنان در رابطه با جنس مخالف/ خواسته های غیرمجاز زنان از شوهر را بشناسید!

آفتاب- اشتباهات زنان در رابطه با مردان می تواند باعث به سردی گراییدن رابطه شود. زنان از شوهر خود خواسته هایی دارند و آنها را حق خود می دانند، اما افراط در برخی خواسته ها مانند مطیع و پولدار بودن، رمانتیک و بی نقص بودن را می توان خواسته های غیرمجاز زن از شوهر تلقی کرد که به رابطه ضربه می زند

نمایشگاه عکس «نگاهی زنانه به زندگی» در فرودگاه صابیحا گوگچن استانبول

آنتولی فارسی- کانون دانشجویان ایرانی مقیم ترکیه -نمایشگاه آثار عکاسان برگزیده و منتخب یازدهمین دور از رقابتهای نمایشگاه عکس «نگاهی زنانه به زندگی»در فرودگاه صابیحا گوگچن استانبول در معرض دید عموم قرار گرفت. عکسهای برگزیده و منتخب یازدهمین دور از رقابتهای نمایشگاه عکس «نگاهی زنانه به زندگی» که از سوی صندوق بازنشستگی آناتولی برگزار میشود در تاریخهای ۱۹ ژوئن تا ۳ جولای در ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه صابیحا گوگچن استانبول در معرض دید عموم قرار گرفت.

گلاب آدینه جایزه‌ دستاورد هنری بروکلین را گرفت

مهرخانه- گلاب آدینه بازیگر سینمای ایران جایزه بهترین دستاورد هنری را برای بازی در فیلم سینمایی «آبجی» از جشنواره بین المللی فیلم بروکلین در نیویورک کسب کرد.گلاب آدینه بازیگر سینمای ایران توانست جایزه بهترین دستاورد هنری را از بیستمین جشنواره بین المللی فیلم بروکلین برای نقش آفرینی در فیلم «آبجی» ساخته مرجان اشرفی زاده دریافت کند.فیلم سینمایی «آبجی» نهمین حضور بین المللی خود را با نمایش در بخش مسابقه جشنواره بین المللی فیلم بروکلین کسب کرده است.

اجرای متنی که نقطه ندارد/ دغدغه‌ام آسیب‌شناسی مسایل زنان است

مهر- بهاره رهنما درباره ویژگی های دو نمایش «دیگری» و «آرامش زن زیبایی‌ست که شوهر دارد» و همچنین اجرای نمایش «چشم هایی که مال توست» در کشور سوئد توضیحاتی را ارایه داد. بهاره رهنما نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر که این روزها دو نمایش را روی صحنه دارد درباره اجرای نمایش «چشم هایی که مال توست» در سوئد گفت: ۴۴ ژوئن نمایش «چشم هایی که مال توست» را در سالن «تئاتر بولوار» استکهلم که یکی از تئاترهای شناخته شده سوئد است اجرا کردم که خوشبختانه استقبال خوبی هم از این اجرا شد.

«هانی و مهتاب»؛ شرکتی دانش‌بنیان و زنانه در حوزه صنایع دستی

مهرخانه- در شرکت‌مان هم نیروی تحصیلکرده داریم که در مقطع کارشناس و یا کارشناسی ارشد تحصیل کرده‌اند و هم زنان سرپرست خانوار. کنار هم قرار دادن این افراد با یکدیگر نتایج فوق‌العاده‌ای به ما داده و نیروها هم با هم هماهنگ شده‌اند.بدون شک صنایع دستی ایران ترکیبی از فرهنگ و تمدن دیرپای ایران است که با ذوق و سلیقه زنان و مردان هنرمند گره خورده است. اهمیت این صنعت دیرینه تا به آن‌جاست که یکی از قطب‌های مهم اشتغال و کسب درآمد کشور را از آن خود کرده و اقتصاد بسیاری از خانوارها را به آن وابسته ساخته است. در این میان بسیاری از صنعتگران دلسوز با تکیه بر تلاش خود در این مسیر همت گماشتند و به رونق صنایع دستی مناطق‌شان کمک کردند. شرکت دانش‌بنیان صنایع دستی «هانی و مهتاب» یکی از این شرکت‌هاست است که در استان سیستان و بلوچستان دایر است و بیش از یک و نیم سال سابقه فعالیت در این عرصه را دارد.

 

 

کیم کارداشیان برند لوازم آرایش خودش را زد

صدای آمریکا- کیم کارداشیان-وست چهره تلویزیونی اعلام کرده است که کار خود را گسترش داده و در زمینه لوازم آرایش نیز فعال شده است. برند لوازم آرایش و زیبایی خانم کارداشیان – وست ۲۱ ماه ژوئن وارد بازار خواهد شد. خواهر کوچکتر کیم کارداشیان، کایلی در نوامبر ۲۰۱۵ مارک لوازم آرایش خودش به نام «کایلی کازمتیکس» را به راه انداخت که امروز یک شرکت بزرگ لوازم آرایش محسوب می شود.

اسپانیا: “نشستن با پای باز”، ممنوع

عصرایران – این اقدام با هدف جلوگیری از آزار زنان یا راحت نشستن خانم ها در وسایل حمل و نقل عمومی شهری انجام می شود.

شهرداری مادرید پایتخت اسپانیا نشستن با پای باز را در شبکه حمل و نقل عمومی (اتوبوس – مترو و ترن) ممنوع کرد. در همین راستا، برچسب هایی با عنوان نشستن با پای باز ممنوع در اتوبوس ها و قطارهای مترو و ترن نصب شده است. این برچسب ها در کنار برچسب های دیگر درباره ممنوعیت سیگارکشیدن و اولویت نشستن برای سالمندان و زنان باردار است.

 

 

اخبار ورزشی

درخواست مسعود شجاعی از رییس جمهور: «زنان هم به ورزشگاه بیایند»

رادیو فردا- مهدی رستم‌پور- رییس جمهور ایران با دعوت از کادر فنی و بازیکنان تیم ملی ایران، به تمجید از عملکرد آنها در «صعود مقتدرانه» به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه پرداخت.

خبرگزاری ایسنا نوشت: «نقل قول منتسب به مسعود شجاعی در دیدار با رییس جمهور در مورد اجازه ورود زنان به استادیوم در این خبرگزاری منتشر نشده. بدیهی است ایسنا تنها مسئولیت اخباری که در خروجی رسمی این خبرگزاری منتشر می‌شود را به عهده دارد.» در ادامه، ویدیویی از شجاعی منتشر شد که با تلفن همراه و پس از پایان جلسه ضبط شده. شجاعی تاکید می‌کند: «امیدوارم آقای روحانی ورود زنان به ورزشگاه‌ها را با شدت و جدیت پیگیری کند و با توجه به سیل اشتیاقی که در بانوان می‌بینیم، باید به فکر احداث استادیوم ۲۰۰ هزار نفری باشیم.»

روایت دوگانه زنان از والیبال و ورزشگاه

آنا- توی کافه نشسته‌اند و صحبت می‌کنند؛ با اشتیاق درباره والیبال حرف می‌زنند، سایت فدراسیون والیبال گزینه خرید بلیت برای قسمت زنان را هم به بخش بلیت‌فروشی اضافه کرده، اما وقتی کاربر برای خرید کلیک می‌کند، اعلام می‌شود که سهمیه زنان پایان یافته. ‌آنها می‌خواهند درباره والیبال‌دیدن حرف بزنند، می‌خواهند در فضای مجازی درباره این ماجرا صحبت کنند و از مردان هم بخواهند که آنها را در برابر این خواسته همراهی کنند.

روایت یکی از تماشاچیان زن از سالن والیبال ورزشگاه آزادی: بعد از نشستن از هیجان صدایم در نمی‌آمد

دوات: حضور زنان در ورزشگاههای ایران همیشه مسئله‌ای پربحث بوده و حاشیه‌هایی نیز برای ورزش ایران ایجاد کرده‌است. اما جدای از این حاشیه‌ها، تجربه حضور در ورزشگاه تجربه‌ای است که کمتر زنی در ایران آن را به دست می‌آورد.

نسرین خاکی یکی از این زنان است که دیروز از قسمت وی آی پی وارد سالن شده و هیجان ورزشگاه آزادی را در بازی دیشب تیم والیبال ایران و آرژانتین تجربه کرده‌است. او از آنچه تجربه کرده‌ برای دوات نوشته‌ است.

محرومیت سنگین دختران والیبالیست به دلیل ایجاد «حاشیه‌های نامناسب»

رادیو زمانه- کمیته انضباطی فدراسیون والیبال در نشست فوق العاده خود، سه بازیکن تیم ملی زیر ۲۳ سال زنان را از یک تا سه سال محروم کرد. دومین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان زیر ۲۳ سال آسیا از ۲۳ تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال به میزبانی شهر «ناخون راتچاسیما» در کشور تایلند برگزار شد. تیم ملی زیر ۲۳ سال بانوان ایران در این دوره از رقابت ها با هدایت سیما صدیقی شرکت کرد و در نهایت موفق به کسب رتبه هشتم این رقابت ها شد.

اقدام مشکوک افراد نامعلوم در نمازجمعه تهران برای تخطئه فرمان «آتش به اختیار»

خبرگزاری دانشجو؛ امروز در اقدامی مشکوک در نمازجمعه تهران بنری با هدف تخریب دانشجویان انقلابی و تخطئه فرمان «آتش به اختیار» در قالب اعتراض به حضور زنان در بازی های والیبال نصب شده بود.در حاشیه نماز جمعه تهران بنری با متن اعتراض به حضور بانوان در مسابقات والیبال نصب شده و اقدام به جمع آوری امضا برای اعمال ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه ها کرده بود. تصویر این بنر با هدف تخریب دانشجویان انقلابی و همچنین تخریب فرمان «آتش به اختیار» در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است.

زنان ایران فتوای دوچرخه سواری را به چالش می کشند

گزارشی در روزنامه بریتانیایی گاردین- یک روز داغ بهاری در تهران است و نگین، یک مدیر ۳۲ ساله فناوری اطلاعات، در حال دوچرخه سواری با دوچرخه کوهستان اش در یک پارک است: «عاشق دوچرخه ام هستم. من اغلب گروهی برای دوچرخه سواری به حومه شهر می روم. البته برای رفتن به منزل مادرم در شهر دوچرخه سوار می شوم. فکر می کنم شمار زنانی که در تهران دوچرخه سوار می شوند رو به فزونی است. دوستی دارم که حتی با دوچرخه به محل کارش می رود. من هم دوست داشتم چنین کنم ولی مسافت من خیلی طولانی است و در شرکت امکانی برای دوش گرفتن نیست».

ملی‌پوش کاراته بانوان به کمیته انضباطی احضار شد

ایسنا- پس از برگزاری آخرین مرحله انتخابی تیم ملی کاراته کاتا بانوان برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا، مهسا افسانه مدعی شد در رقابت انتخابی عدالت رعایت نشده و صحبت هایی را بر علیه دبیر فدراسیون مطرح کرد که امروز (دوشنبه) دبیر فدراسیون از برگزاری جلسه کمیته انضباطی برای این کاراته‌کا خبر داد.مهسا افسانه درباره اتفاقات رخ داده در انتخابات تیم‌ ‌ملی کاتا، بیان‌ کرد: در جلسه‌ای که با باقری، نایب رییس بانوان داشتیم قرار بر این بود تا از مسابقه انتخابی فیلم گرفته شود تا داوران به طور ‌دقیق قضاوت داشته باشند و این موضوع را باقری تایید کرد.

تابش: حضور خانواده‌ها در ورزشگاه تا حصول نتیجه نهایی هدایت شده باشد

ایسنا- رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به اختصاص ۳۰۰ صندلی به بانوان در مسابقات تیم ملی والیبال کشورمان در لیگ جهانی گفت که حضور زنان در ورزشگاه تا حصول نتیجه نهایی و برای تداوم این حرکت باید به شکل هدایت شده باشد.

محمدرضا تابش اظهار کرد: وقتی به هر دلیلی سدی برای حضور بانوان در ورزشگاه ایجاد شده نمی‌توان به یک باره این سد را شکست. البته من حضور گزینشی بانوان در ورزشگاه را نمی‌پسندم اما حضور آنها باید به نحوی مدیریت شود که فضای اخلاقی و شرعی حاکم بر ورزشگاه‌ها مهیا شود و کاری که آغاز کرده‌ایم را پس نزند تا خدایی نکرده در تداوم این امر مدیریتی ناکام نمانیم. بلکه باید با این حضور هدایت شده باشد تا به نتیجه نهایی دست پیدا کنیم.

 

 

 

 

به اشتراک بگذارید